Legfontosabb > Fürdő

Nedvességálló gipszkarton vízben

Nem azért, hogy megítélje az embert, hanem annak, hogy hogyan érzékeli a körülötte lévő világot, hanem hogy hogyan viszonyul a nedvességálló gipszkartonhoz.
Talán nedvességálló gipszkarton nem mindig nedvességálló, de mindig gipszkarton.
A billentyűzeten a "nedvességálló gipszkartonra" írva valaki túlságosan elfáradtnak tűnik, de ehhez különleges kulcsa van. Kattints rá, és a képernyőn azonnal jelezze a "vízálló gipszkarton" felirat.

Ma reggel, az ébredés után, egy erős gondolat a fejemben ült, hogy ellenőrizze a nedvességálló gipszkarton nedvességállóságát. Gondolj csak bele, sok éven át dolgoztam gipszkartonnál, de soha nem elleneztem.

Vágjon le néhány darabot, és hozza haza. Néhányan Tex Pro-profi bevonattal látták el, és rájuk "alapozó" volt. A gipszkarton vastagsága 12,5 mm.

Vettem egy literes edényt, feltöltöttem vízzel, és beletettem őket nedvességálló gipszkartonba. Képzeld el, kiderül, nedvességálló gipszkarton, nem süllyed a vízben! Bizonyos oknál fogva biztos voltam benne, hogy a pohár aljára süllyed. Hagyja egy napot a vízben.

Egy nap telt el, és elvettem a nedvességálló gipszkartonból a vízből. Kivéve, hogy nedves, nincs változás. Keménység ugyanazon a szinten.

Megpróbálok vágni egy kést, mint én, amikor vágás gipszkarton munkakörülmények között, és nézd meg, mi van vele.

Amint a képen látható, a nem alapozott karton felülete rosszul van vágva, a kés késéje mögött húzódik, és aláássa. Ha ugyanazt az alapfelületet vágja, ezek a gondok hiányoznak.

Amikor a gipszkarton a vágási vonal mentén megtörik, láthatja a gipsz állapotát. Nincsenek látható különbségek. Mindkét példányban egyformán nedves.

A gipszkarton nem veszítette el a keménységét, és a vastagsága nem növekedett, csak enyhén megnedvesedett. Emlékszem, hogy egy nap maradt a vízben szobahőmérsékleten. Az egyetlen különbség az, hogy az alapozó karton nedves volt, nem annyira, mint az, amely nem volt további feldolgozásnak kitéve. Egy kis plusz alapozó!

Nedvességálló gipszkarton meleg vízben

És mi van, ha a nedvességálló gipszkarton meleg vízben van? Tegyük fel, hogy a szomszédok a tetején a törött cső forró vízzel, amely folyott keresztül a varratok a mennyezet. Mi fog történni a gipszkarton szerkezetekkel?

Nem kellett vesztegetni az időt az apróságokon, és úgy döntöttem, nem csak a nedvességálló gipszkarton meleg vízben, hanem tíz percig forralni egy kis zománcozott tálban. A főtt gipszkarton elsüllyedt, és elnyelte a nedvességet. Észrevehetően nehezebb lett, de a vastagság, mint a hideg víz esetében, nem változott.

Maga a héj, vagyis a karton, mindkét esetben áztatható. Az alapozó csak enyhén enyhítette a karton karton sorsát, alig észrevehetően. De figyelembe kell venni a víz expozíció intenzitását. Nem valószínű, hogy a szomszédod elárasztja a felszínt olyan kitartással és kitartással, hogy a fürdőszobát a padlóról mennyezetre vízbe merítse egy napig.

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Kategória Építés

Sokan úgy vélik, hogy a gipszkarton nem alkalmazható a magas páratartalmú helyiségekben. A tisztességes aggályok az alapanyag tulajdonságaival kapcsolatosak. A gipsz, amely része, abszorbeálja a nedvességet a levegőből, amikor bőséges.

A "nedves" helyiségekhez: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett speciális gipszkartonra van szükség. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

A nedvességálló gipszkarton lapok világos zöld színűek.

Különleges jellemzők:

A nedvességálló lemez kartonpapírja olyan anyagokkal van impregnálva, amelyek meggátolják a gombák megjelenését, és a gipszmag szilikon adalékokat tartalmaz, amelyek csökkentik a nedvesség felszívódását.

A nedvességálló, megerősített gipszkarton a nagyobb nedvességállóságú szobákhoz lett tervezve. A gombaellenes készítményt szintén a PCLPD kartonpapír tartalmazta. A lemez belső rétegét impregnálással kezelik, ami minimálisra csökkenti a víz abszorpcióját. Ezenkívül a megnövekedett szilárdság, rögzítés, nehéz rögzítés stb.

A gipsz lapok nem fedettek kartonpapírral. A gipsz bundában megerősített, különböző technológiai adalékokat tartalmaz. Ennek következtében a GVL nagyobb sűrűséggel és hajlítóerővel rendelkezik, ezek a gumiabroncsok nehezebbek, mint a szabványos gipszkarton. A nedvességálló gipszrost lemezek egyidejűleg védik a nedvességet és a tüzet (magas tűzállósági tulajdonságok).

A magas páratartalmú helyiségekben a levegőcsere érdekében elszívó szellőzést kell biztosítani.

A lemez elülső felülete egy befejező bevonatot javasol, mivel maga az anyag nem dekoratív. A magas páratartalmú helyiségekben (különösen akkor, ha a víz közvetlenül behatolhat) a gipszkartonnak meg kell védenie. Kezdetben a szerkezet és a csomópontok felületét bitumen alapú vízszigetelő maszkkal kezeljük, majd egy alapozást alkalmazunk és a befejeződés után (általában kerámia burkolólapok, de lehet vízálló festék vagy PVC bevonat).

Ezenkívül a gipszkarton energiatakarékos anyag, jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, nem mérgező, éghetetlen, tűzálló, könnyű. Használata kiküszöböli a kellemetlen "nedves" befejező eljárásokat. A legáltalánosabb telepítési mód GKL - keret. Ehhez minden gipszkarton gyártója különböző profilok és kötőelemek egész rendszerét kínálja (önzáró csavarok, dugók stb.).

93% gipsz, 6% karton és 1% adalékanyagokat tartalmazó gipszkarton lapok. A gipszkarton különbözik más anyagoktól:

 • stabil méretek az ízületek repedéseit kivéve;
 • a kartonpapír sima felülete, festésre kész és más típusú befejező;
 • a fűrészelés helyett a lap jelölése és megszakítása, amely megkönnyíti az építést;
 • hosszú (akár 40 év) élettartam a telepítési és felhasználási szabályok betartása mellett.

A gipszkarton fél a nedvességtől?

Hogyan készítsünk nedvességálló gipszkarton: tippek a mesterektől.

Az utóbbi években az építőiparban vezető szerepet kapott az ilyen befejező anyagok, mint a gipszkarton. Gyakorlatilag ő lett.

A jobb - GVL, gipszkarton vagy rétegelt lemez összehasonlításához összehasonlító elemzést kell végezni az egyes fő technikai jellemzőkről. Figyelembe véve azonban a típus és a márka típusától függő mutatók közötti különbséget, nagyon nehéz ezt megtenni bizonyos digitális tényekhez. Ezek a paraméterek a fogyasztó igényeitől és a lemezek hatókörétől függenek.

Pára gát gipszkarton alatt egy faházban szigetelés nélkül.

A javítási munkák során minden árnyalatot részletesen meg kell vizsgálni. Párazáró gipszkarton alatt - az egyik fontos folyamat a.

A javítási munkák során minden árnyalatot részletesen meg kell vizsgálni. Párazáró gipszkarton alatt - az egyik fontos folyamat a padlók telepítésekor, ami segít az anyag tartósságának megőrzésében. Egyesek nem biztosak abban, hogy van-e gőzgát a keretben. Ezek hamis kétségek, mivel a nyersanyagok elhelyezése, a bepárlás elnyelése és elosztása nélkül sem a szigetelőanyag, sem a gipszkarton padló nem tart hosszú ideig.

Gipszkarton a fürdőszobában: a videó beszerelési útmutatója megcsinálja önmagát, lehetséges-e egy közönséges gipszkarton falak díszítésére nedves helyiségben, gipszkarton képernyő, ár, fotó telepítése.

Tekintettel arra, hogy a gyártók figyelembe veszik az építőipari piac igényeit, lehetővé vált a gipszkarton beépítése a fürdőszobába és a fürdőszobába. Ez jelentősen csökkenti a munka időtartamát, és több lehetőséget nyújt arra, hogy a teret a saját ízlése és igényei szerint alakítsa át.

Gipszkarton vagy gipsz: mi lesz jobb a befejezéshez?

Tehát a ház durva befejező munkálata volt, és egy ésszerű kérdés merült fel: gipszkarton vagy gipsz: ami jobb? Gyere.

 • a minőségi vakolat megvédi Önt attól a további igénytől, hogy a falakat szintre emelje;
 • megoldható bármilyen helyiségben, még egy fürdőszobában is;
 • a költség. Más anyagokkal összehasonlítva a vakolat nyilván sokkal olcsóbb. Ezért sokkal könnyebb lesz sok közül választhatnak közöttük és a drága lehetőségek közül, és maga a vásárlás is jövedelmezőbb. Még a gipszkarton is drágább lesz;
 • falak az ilyen beállítás után képesek ellenállni a terhelésnek további eszközök nélkül. Itt problémákat okozhat, akár egy tévét, akár egy tükröt vagy egy hatalmas képet lehet lógni a falon.
 • nagy szilárdságú falak. Nagyon nehéz lesz áttörni vagy áttörni őket.

Gipszkarton beépítése a fürdőszobába.

A fürdőben való javítás sokak számára problémát jelent, mivel ez a szoba saját, speciális követelményeket támaszt az alkalmazott anyagokhoz. Ma a leginkább.

Az a keret, amelyet Ön készített a gipszkarton mennyezetének kialakításában a fürdőszobában, meg kell erősíteni, hogy ne essen össze a világítással a fürdőszobába, ahol Ön is lehet. A fürdőkupakot fémkeret használata nélkül lehet összeállítani, de használata soha nem fog kárt szenvedni. A profil közvetlenül a falhoz csatlakoztatható, és ezzel együtt gipszlemez lapokat is csatlakoztathat, de ha csúsztatható képernyőt szeretne készíteni, akkor a kád mentén vezetőket kell vezetnie, és már a hklv lapokkal rögzíteni kell a görgőket.

Nedvességálló gipszkarton, mi a GKLV és milyen eltér a GCR-től.

Számos különböző épület nagyon instabil mikroklímával rendelkezik, például állandó hőmérséklet-csökkenéssel vagy.

Három típusú gipszkarton lapok:

Gipszkarton rendszerek: az árnyalatok.

A helyiségek befejezésének "száraz" módszere nem sokkal ezelőtt vált népszerűvé, elsősorban a hazai piac nyugati szabványainak megjelenésével. Bármely építmény.

Minőségi bevonat esetén több réteg festéket alkalmaznak. A rétegek száma és az egyes rétegek száradási ideje a festékkészítő gyártójának ajánlásaitól függ.

Gipszkarton a keretházban - szilárd plusz.

A gipszkarton használata a keretházban belül és belül lehetséges. A munka elvégzéséhez számítsa ki az árat és olvassa el a telepítési utasításokat.

Az ilyen házak építésének sok pozitív pillanata van, az épületen belüli felületek minimális finiselést igényelnek, ami előre meghatározza az anyagválasztást. A leggyorsabb módja annak, hogy a nappali helyiségekben helyet adjon a gipszkarton falainak kárpitozásához. Teljesen sík felületet hoznak létre, és nem igényelnek jelentős költségeket a további vakoláshoz.

Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezük szakaszai.

Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezeik szakaszai A fürdőszoba klimatikus feltételei bizonyos határokat szabnak az építkezés használatára.

 • Az első lépés egy sík vízszintes vonal beállítása. Ehhez egy fémprofilra van szüksége. Szerelje fel a padlót a vízszintes helyzetbe, és feltétlenül épületszintre van szüksége.
 • Szerelje fel a profilot a gipszkarton falra három vagy négy csavarral. Ez az alapja, amelyen az első kerámia csempe sorozatot összeszerelik.
 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a helyiség szögletét. Természetesen a gipszkartonfal építésének folyamatában minden szöget többször ellenőrizni kell, hogy megfeleljenek a síkoknak. De még egyszer nem fáj.

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Ossza meg barátaival

A "nedves" helyiségekhez: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett speciális gipszkartonra van szükség. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

A nedvességálló gipszkarton lapok világos zöld színűek.

Különleges jellemzők:

Ezenkívül a gipszkarton energiatakarékos anyag, jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, nem mérgező, éghetetlen, tűzálló, könnyű. Használata kiküszöböli a kellemetlen "nedves" befejező eljárásokat. A legáltalánosabb telepítési mód GKL - keret. Ehhez minden gipszkarton gyártója különböző profilok és kötőelemek egész rendszerét kínálja (önzáró csavarok, dugók stb.).

93% gipsz, 6% karton és 1% adalékanyagokat tartalmazó gipszkarton lapok. A gipszkarton különbözik más anyagoktól:

 • stabil méretek az ízületek repedéseit kivéve;
 • a kartonpapír sima felülete, festésre kész és más típusú befejező;
 • a fűrészelés helyett a lap jelölése és megszakítása, amely megkönnyíti az építést;
 • hosszú (akár 40 év) élettartam a telepítési és felhasználási szabályok betartása mellett.

Gipszkarton és nedvesség: gyakori építési hibák

A belsőépítészet, a közelmúltban, egyre inkább kezdett használni "száraz" technológia. A lapokat a falra, a padlóra és a mennyezetre helyezzük, és előkészített profilrendszerekhez rögzítjük. Ez a kivitel egyszerűen telepíthető és praktikus.
Az ilyen munkák legáltalánosabb anyaga a gipszkarton. A gipszkarton egy száraz, gipszkarton réteg, két oldalán, amelyen ragasztott kartonlapok vannak. A gipszkarton könnyen vágható a kívánt méretre, és bármilyen felülethez ragasztható, nagyon tartós és bármilyen dekoratív kivitelben.

De, kivéve az összes előnyét száraz befejezni egy gipszkarton, van egy hátránya: gipszkarton nedvességnek van kitéve. A gipszkartonnak porózus szerkezete van, amely lehetővé teszi a falak "lélegzését", ugyanakkor a nedvességet is felszívja, és nem könnyű elnyelni és áthaladni rajta. Az építés során ezeket a tényezőket nem mindig veszik figyelembe, különösen mivel az ilyen gondatlanság következményei legfeljebb egy év alatt jelentkeznek.

A leggyakoribb hiba, ha befejező gipszkarton nem veszi figyelembe a páratartalmat a szoba. Ha a ház nedvességtartalma emelkedik, akkor a gipszkarton lapjai előbb-utóbb elkezdenek elnyelni ezt a nedvességet. Így elvben "száraz" a levegő a szobában, de ugyanakkor átadják a nedvességet a résbe a fal és a gipszkarton között. Ha van szigetelés (ásványgyapot vagy hab), akkor biztosan nedvesíti és elveszti szigetelési tulajdonságait. Ha nincs szigetelés, akkor a nedvesség azonnal átjut a külső falra, és így a hőátadás folyamata - a szoba belsejében lévő hőmérséklet több fokkal csökken.
Ezenkívül figyelembe kell venni a helyiségben lévő páratartalmat is, meg kell vizsgálni azokat az anyagokat, amelyeken a gipszkarton lapokat lefektetik. Például, a padlón a GKL-t, amely agyaggal vagy homokkal borított. Ezek az anyagok természetes hőszigetelő anyagok, és lehetővé teszik, hogy elkerülje a padló fagyasztását lakóövezetben. Ugyanakkor olcsó és könnyen telepíthető. De meg kell győződnie arról, hogy a homok nedvességtartalma alacsony, az ajánlott szint 1,5%. Ha a homok nedves, akkor egy idő után a gipsz-padló elkezd csökkenni, különösen azokban a helyeken, ahol a legnagyobb nyomás következik be. Ez annak köszönhető, hogy a gipszkarton jellegénél fogva kezd szabályozni a nedvességet, kihúzva a nedvességet a homokról. A homok egyszerre kiszárad, zsugorodik, és a gipszkarton elveszíti erejét, és külső befolyása alatt hajlik.

Szükség van a gipszkarton lapok kiválasztására is. Például a nem nedvességálló lemezek használata a fürdőszobában önmagának rovására van. És nem csak a nyílt módszer, hanem a csempe alatt is. Bár a csempe nem enged át nedvességet, hanem a burkolólapok közötti varrásokon keresztül, a gőzfejlesztés során a nedvesség a karton felületére kerül. Ez viszont elkezd elpárologni, és többszörös nedvességszáradási ciklusok után leesik a csempe. És az egyetlen probléma az, hogy egy olyan anyagot választottak ki a fürdőben, amelyet nem a nedves helyiségekben való használatra terveztek.

Úgy tűnik, hogy az összes fenti probléma elemi, és elkerülni őket nagyon egyszerű, de nem furcsa, hogy ismételten újra és újra. Ezért, ha gyorsan és magas színvonalú díszítést szeretne készíteni a helyiségben, győződjön meg arról, hogy az anyagokat az otthoni feltételeknek megfelelően választotta ki. Ráadásul most már egyszerűen kiválasztható egy hyposboard bármely technológiai követelményhez. És ha ily módon gondoskodik az anyag fizikai és működési tulajdonságainak megőrzéséről, akkor a gipszkarton lapok több mint egy éve szolgálnak majd Önnek, megbízhatóságuk miatt.

Mennyi nedvességálló gipszkarton fél a nedvességtől?

Lehetséges, hogy ne száraz gipszkartonba (gipszkarton) tegyünk vízzel hígított, víz alapú festékkel festett gittéget?
Mi fog történni vele?

Én gitt és gipsz és víz bizonytalan eredetű emulziókkal festettem - semmi sem történt vele. By the way, én csak tisztítani a tapétát a gipszkarton, nedvesítve a felületet a víz - minden nyitott. Az amerikaiak, az úton, befejezi a fürdőszobákat a szokásos gipszkartonból, különösen a mennyezetekből, mert szerintük a zöld gipszkarton (nedvességálló) sag és több csavar megy hozzá. Ezt olvastam tegnap a fórumokon.

Mindenesetre egy primerre van szükség, ami akadályozza a nedvességet.

Annyira, hogy Skandináviában, a 2008-as újévtől tilos a fürdőszobai WC-k behelyezése

És mit csinálnak most? Cement panelek? Vagy polisztirol lemezek, mint a Do it? Nem sok nehéz elhinni a vakolat tényét. Európában és Amerikában a gipszter, mint szakma majdnem hiányzik. Itt olvastam egy cikket valahol.

Milyen paneleket használunk? Vannak cementek, van ugyanaz a Do it, és van Knauf Aquapanels. A "csak" cementpanelekről valaki azt írta, hogy a csempe megrepedt (a varratokat helytelenül erősítik meg?). A többiek nem hallottak semmit. Van valaki tapasztalata?

plumr írta:
És mit csinálnak most?

Nyilvánvalóan nedvességálló gyprok.

Probléma írta:
Nyilvánvalóan nedvességálló gyprok.

Azt gondoltam, hogy általában gipszkarton van tiltva Skandináviában. Nos, akkor mi is mindannyian egyben: "cement vakolat, cement vakolat". Szóval, zöld lökést kell tenned. Jöjjön döbbenten, mint mi

plumr írta:
Szóval, zöld lökést kell tenned. Jöjjön döbbenten, mint mi

Igen, régóta okos emberekkel rendelkezünk, csak a GKBI-t.

Nos, a falakkal a fürdőszobában minden világos. Van egy kicsit -, hogy kiderítsék, hogy megalapozza-e a fürdőt vagy sem

Probléma írta:
csak gkbi

Attól tartok, buta, de mi a GKBI?

A GKBI egy nedvességálló giprok.
„>

plumr írta:
Van egy kicsit -, hogy kiderítsék, hogy megalapozza-e a fürdőt vagy sem

és azt is - lehet-e szintetizálni a falak alatt a csempe egy rotband a fürdőszobában

plumr írta:
Szóval, zöld lökést kell tenned

Ha be van állítva, akkor válaszoljon, milyen benyomás.

MaxSotnik írta:
Ha be van állítva, akkor válaszoljon, milyen benyomás.

plumr írta:
főként a mennyezetek, mert szerintük a zöld gipszkarton (nedvességálló) sag

És tud valaki erről a tapasztalatairól mondani valamit? És aztán tervezem felállítani a mennyezetet.

És általában mennyire vízálló ez a nedvességálló gipszkarton? Ha a szomszédok elöntetnek, van esély arra, hogy megszárad a mennyezeten, és mindent megtisztítanak a tiszta masztafestéktől? Vagy a nedvességállóságnál, hogy nem nedvességálló - mindenki lazulna?

Nos, 6 éven át senki nem felejtette el összehasonlítani a fürdőszoba méretét az Egyesült Államokban, Svédországban és Oroszországban.

A lakásomban 10 évig van egy részem a fürdőszobában, a WC-ben és a zöld gipszkarton-konyhában. A fürdőszobában és a WC-vel varrott mennyezetek faragott mennyezet, minden rendben van! A szülőknek van elválasztójuk a WC-ben ragasztott csempékkel történő felszereléshez. A szomszédok elárasztottak, azt gondolják, hogy megváltoztak. De semmi, minden száraz. A 2. évszag szaga volt, majd felhőszakadt.

sanya1965 írta:
Nos, 6 éven át senki nem felejtette el összehasonlítani a fürdőszoba méretét az Egyesült Államokban, Svédországban és Oroszországban.

Miért? ideges, hogy van a legkisebb?

Marketer írta:
Miért? ideges, hogy van a legkisebb?

Kapcsolja be a fejét egy pillanatra.
a fürdőszoba mennyisége ugyanúgy minden országban megegyezik, így a párolgás mennyisége is.
de a szoba mennyisége nagyon különböző, és ott - néha több. így a páratartalom egyéb mutatói, a pára koncentrációja.
és ezért különböző anyagok a fürdőszoba befejezéséhez.
egy másik példa egy 4m2-es fürdőszoba Stalinban, de a mennyezet 3,5 m. és elég volt, hogy ne csempészjenek a csempék - rendes fehér olajfestékkel folttak el, és nem is hallottak a penészgombáról. és ilyen körülmények között az ügy nem giprok formájában van, akkor is megverheti a hullámpapír és a festék.

sanya1965 írta:
Stalin fürdő a fürdőszobában 4m2, de a mennyezet -3,5m. és ez elég volt ahhoz, hogy ne csavarja a csempéket

van szellőzés is, és általában nem rossz (legalábbis mi)

sanya1965 írta:
de a szoba mennyisége nagyon különböző, és ott - néha több.

ezt értettem

Victor_Ch írta:
És tud valaki erről a tapasztalatairól mondani valamit? És aztán tervezem felállítani a mennyezetet.

És általában mennyire vízálló ez a nedvességálló gipszkarton? Ha a szomszédok elöntetnek, van esély arra, hogy megszárad a mennyezeten, és mindent megtisztítanak a tiszta masztafestéktől? Vagy a nedvességállóságnál, hogy nem nedvességálló - mindenki lazulna?

Én személy szerint szeretem a zöldet, jobban szeretem... jobban vág, jobban törik (simább), inkább műanyag, sokkal kényelmesebb, ha görbületi struktúrákba hajlik. legalábbis megkaptam az érzést. Ha átgondolja a kemény 1 betétet, látni fogod, hogy a bejárat falai és a liftek, ahol Bruce Willis felmászott, egy egyszerű gidroka-ból készültek. És akkor van nedvesség és nedvesség.

valid7228 írta:
Ha átgondolja a kemény 1 betétet, látni fogod, hogy a bejárat falai és a liftek, ahol Bruce Willis felmászott, egy egyszerű gidroka-ból készültek. És akkor van nedvesség és nedvesség.

Nem értem pontosan, miért kell lennie nedvességnek és nedvességnek, és őszintén szólva, általában nem az amerikaiak irányítanának, általában az építkezés sajátos megközelítései vannak, nem olyan fontosak, mint a miénk. Egyszer néztem át a javításról való átadást, ott a dekoratív falat téglából terítették, és a műsorvezető azt mondta egy teljesen anekdotikus dolognak számunkra:
"Amint a házak téglából épültek, ma már több modern anyagot használnak, és a téglát kizárólag díszítő célokra használják."
Ki tudja, ezek az amerikaiak, tudtak egy gipszkarton a falakon minden javítással 5-10 évente változtatni.

Lényegében a kérdés az, hogy ha jól értem, tapasztalatából következik, hogy a zöld gyroprág nem süllyed a mennyezeten?

Shkeddy írta:
De semmi, minden száraz. A 2. évszag szaga volt, majd felhőszakadt.

Erős szag volt? Ha az egész lakás 2 évig így lesz, akkor valószínűleg nem lesz szórakoztató ott élni.
És a gomba nem nőtt az elmúlt 2 évben?

A gipszkarton nedvességtől és nedvességtől való védelme

A magas páratartalmú helyiségekben különleges vízálló gipszkarton kerül alkalmazásra. Általában fürdőszobákban, konyhákban stb. Használják. Az ilyen anyagot a csövek meleg és hideg vízzel történő varrására is használhatják. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a csövön hideg vízzel kondenzátum alakul ki.

És a nedvességálló gipszkarton is idővel romolhat, ha a víz folyamatosan leesik rajta. Ezért a gipszkarton felépítésénél fontos, hogy bizonyos távolságra maradjon a cső és a gipszkarton falának vagy partíciójának a felülete között, hogy a vízcseppek ne essenek az anyagon.

További intézkedésként a gipszkarton nedvességtől való védelme érdekében az elülső felületet vízszigetelő anyaggal vagy vízálló alapozóval kell kezelni. Gyakran használt csempe, különösen a fürdőszobában.

Hogyan adjuk a gipszkarton nedvességállóságát?

Az utóbbi években az építőiparban vezető szerepet kapott az ilyen befejező anyagok, mint a gipszkarton. Szinte pótolhatatlan anyaggá vált, amely nélkül modern korrekciót nem végeznek.

Ugyanakkor sokan szembesültek egy olyan helyzetben, amikor a rendes helyiségek javítása után még mindig elég sok olyan anyag került felhasználásra, amelyet kisebb helyiségekben lehet használni. Például a konyhában vagy a fürdőszobában. De van egy kis baj. A rendszeres gipszkarton nem alkalmas ezeknek a helyiségeknek a befejezésére, mivel azok különleges mikroklíma (magas páratartalom és hőmérséklet ingadozások). Ezért sokan érdeklődnek a hagyományos gipszkarton lapok nedvességállóságú típusának átalakításától. Hogy ez megtörténhet-e, ez a cikk megmondja.

Az anyagról

Az építőanyagok gyártói ma már nem állnak és folyamatosan fejlesztik termékeiket. Ennek köszönhetően a piacon lévő gipszkarton négy fő változatával rendelkezik:

 • normál;
 • nedvességálló;
 • tűzálló;
 • nedvességálló.

A legolcsóbb és legelterjedtebb anyagok szabványos lemezek, amelyek normál mikroklímájú helyiségekbe telepíthetők. Ie Az ilyen lapok a lakás szinte minden szobájában vannak felszerelve: hálószoba, nappali, folyosó, gyermekszoba stb.
A második legnépszerűbb és fogyasztói érték a nedvességálló gipszkarton. De ez már valamivel drágább, mint a hagyományos tulajdonságokkal rendelkező szokásos anyag. Az ilyen lapokat azonban speciális mikroklímájú helyiségekbe lehet helyezni: konyha, WC, fürdőszoba, loggia vagy erkély.

Ezért egészen ésszerű, hogy felmerül a kérdés az emberek fejében arról, hogy lehetséges-e nedvességálló anyagot készíteni saját és otthon. Ez a probléma különösen fontos abban az esetben, amikor a szoba befejezése után már elég rendes gipszkarton van, ami több lehet, mint egy kis konyha vagy fürdőszoba.
Elvileg a modern építőanyagok fejlesztésével ez az eljárás lehetséges, hiszen a szabványos lapok alkotják a három másik típus létrehozását. Az egyetlen különbség a végtermék tulajdonságai között van. Itt a legfontosabb, hogy világosan megértsük, mi a különbség a nedvességálló és a szokásos gipszkarton.

Anyagjellemzők

A magas páratartalmú és állandó hőmérsékletváltozás esetén viszonylag kis mennyiségű anyag alkalmas befejező anyagként. Az egyik ilyen anyag nedvességálló gipszkarton. Képes hatékonyan ellenállni a mikroklíma negatív hatásainak, miközben nem csökkenti a hasznos élettartamot és minőségét.
A nedvességálló gipszkarton a gipsz mag speciális adalékanyagainak bevezetésével jön létre, amely megakadályozza a penész és gomba fejlődését az anyagban. Ez általában szilikon adalékok. Ezenkívül a gipszmagban további megerősítő anyagokat is tartalmaznak.

Ebben az esetben a gipszmagot védő kartonrétegeket speciálisan feldolgozzák. De még az ilyen megelőző intézkedések ellenére is, az anyag működési tulajdonságainak javítása érdekében a szakértők javasolják, hogy kerámia burkolattal vagy valami hasonlóval kösse be. Ilyen helyzetben a javítás majdnem örök lesz.
Figyelj! Amikor a kerámia burkolólapokat a gipszkarton felületére alkalmazzák, speciális felület előkészítésre van szükség (alapozó és további vízszigetelés).
Amint látja, nem valószínű, hogy sikerül saját nedvességálló anyagát elkészíteni olyan tulajdonságokkal, amilyen közel áll az eredetihez. A nedvesség ellenállásának növelése azonban még mindig lehetséges. Ehhez nemcsak a lap jellemzőit, hanem jellemzőit is meg kell tudnia annak érdekében, hogy a "reinkarnáció" megfelelő eszközeit válasszák.

A lap specifikációi

A különböző tulajdonságú gipszkarton lapoknak bizonyos jellemzői vannak, amelyek ténylegesen különböznek egymástól. A nedvességálló anyag típusa az alábbi jellemzőkkel bír:

 • színes - zöld vagy szürke, zöldes árnyalattal. Bár egyes gyártók néha rózsaszínűek, de különös figyelmet fordítva a nedvességállóságára;
 • az éltípusok hasonlóak a termék egyéb változataihoz;

Edge típusok

 • nedvességállóság - magas;
 • A lap fő paraméterei (hosszúság, szélesség és magasság) hasonlóak a szabványméretekhez;
 • a kartonrétegeket speciális gombaellenes és víztaszító készítményekkel kezeljük.

Figyelj! Az összetétel, amelyet különböző gyártók használnak, hogy az anyag a legjobb víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, különbségek vannak. Ez egy titkos folyamat, amelyet a gyártók nem tesznek közzé.

Így aztán, ami a víztaszító szárazfalazó lapot illeti, valójában nem változtatja meg a gyártási technológiát. Ezért speciális vízsugárzók jelenlétében a szokásos gipszkarton ellenállhat a nedvesség negatív hatásainak is. Végül is, anélkül, hogy ilyen módosításokat hajtanának végre, egy szokásos GCR lap hosszú ideig nem képes ellenállni a nedvességnek, és gyorsan meg fogja ingadni az összes következményes következménnyel.
Azonban érdemes megemlíteni, hogy a házi készítésű lap minőségi minőségű lesz a nedvességálló gipszkartonhoz képest, amelyet a gyártó az összes technológiai szabály szerint gyártott. Az ilyen termékek minőségét a gipszkarton gyártásához használt tanúsítvánnyal, a bíróságon meghatározott GOST tanúsítja.

A szükséges anyagok és a munka eredményei

Annak érdekében, hogy ez egy nedvességálló verziója a hagyományos gipszkarton, szüksége lesz a következő eszközökre:

 • primer. A lemeznek mélyen be kell hatolnia, hogy kiváló védőréteget hozzon létre;
 • gombaellenes és anti-penész oldatok;
 • víztaszító festék. Ebben a helyzetben van szükség, ha a lapot nem kerámia burkolatok védik kívül.

Az anyagokon túlmenően többféle festékkészletet kell készíteni. Ezek lehetnek:

 • különböző méretű kefék;
 • különböző méretű hengerek.

Ilyen eszközökkel és anyagokkal egyszerűen megnövelheti az egyszerű gipszkarton vízálló tulajdonságait.
Ne felejtsd el, hogy bármennyit költ időt és energiát, ennek az eljárásnak a végeredménye továbbra is alacsonyabb a készterméknél. Ezért, ha nagy tereket kell kitölteni, vagy a helyiségnek elég nagy páratartalma van (fürdőszobája), helyesen kell értékelni, hogy az ilyen megtakarítások ésszerűek-e. Bizonyos esetekben a javítás az elégtelen anyagi tulajdonságok miatt sokkal kisebb ideig tart, mint amire számított.
Csak akkor kell nedvességállóságot biztosítani a szabványos lemezekből, ha sürgető szükség van, és a már kész termék megvásárlása lehetetlenné válik.
Az ilyen akciók okai a következők lehetnek:

 • nagyszámú maradvány jelenléte a másik helyiség kárpitozása után. Általában ilyen helyzet merül fel, ha a javításhoz szükséges anyag mennyiségét helytelenül kiszámítják;
 • kis mennyiségű befejező nedvességálló lemezek. Így például olyan csatornát hozhat létre, amely maszkolja a kommunikációs eszközöket (csatorna- és vízvezetékek, gázvezetékek, szellőztetés és a szellőzőnyílással összekötő cső);
 • a befejezendő hely kis méretei;
 • a vágy, hogy megmentse a megszerzését egy új befejező anyag és a rendelkezésre álló forráskód a módosítás.

Minden más esetben praktikusabb megoldás lenne olyan minőségi termékek vásárlása, amelyek pontosan rendelkeznek az összes szükséges tulajdonsággal.

Újratöltési folyamat

A szokásos lemez nedvességállóságra való átalakításának folyamata a következő:

 • válasszon egy jó mély penetrációs alapozót;
 • tegye a lapot sík felületre. A legjobb megoldás az asztalra helyezés;
 • ecsettel vagy hengerrel egy egyenletes alapréteget alkalmazzon a lemez teljes felületén;
 • hogy az oldat jól száradjon. Ehhez ablakokat nyithat a szobában, hogy javítsa a szoba levegőztetését;

Figyelj! Egy nagyobb védőhatás érdekében az alapozót több rétegben kell alkalmazni. Három vagy négyszer elég lesz.

 • akkor, ha elegendő védő réteget hoztak létre egyfelől, ugyanezt az eljárást ismételjük meg a másik oldalon. Ennek eredményeképpen a lap jó vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • Ezenkívül a szárított lemezt több rétegben kezeljük gombaellenes és anti-penész oldatokkal.

Szárítás után a lemez megszerzi a kívánt tulajdonságokat, és jobban ellenáll a magas páratartalom hatásainak. Ezt az eljárást "impregnált impregnálásnak" nevezik.
Az ismertetett manipulációk eredményeként a gipszkarton diszperzív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szerint nedvesség marad az anyag belsejében, és kívülről nem hatol be.
Végül ez a lap olajjal vagy víztaszító festékkel borítható, mintha még jobb eredményeket érne el. Amint látjuk, mindent rendkívül egyszerű, a legfontosabb az, ha az ilyen eljárás ésszerűségének ésszerűségének kérdéseiből következik.

Falusi ház

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Sokan úgy vélik, hogy a gipszkarton nem alkalmazható a magas páratartalmú helyiségekben. A tisztességes aggályok az alapanyag tulajdonságaival kapcsolatosak. A gipsz, amely része, abszorbeálja a nedvességet a levegőből, amikor bőséges.

A "nedves" helyiségekhez: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett speciális gipszkartonra van szükség. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

Nagy problémák gipszkarton és vízszigeteléssel

Építünk egy házat, professzionális építők dolgoznak, de már a befejezés korai szakaszában kezdtünk problémákat, kérlek, mondja meg, hogyan tudjuk megoldani őket:

 1. A padlás második emeletén található mennyezet száraz, normál gipszkartonból készült. Arra tervezték, hogy egy falazatot készítsen. Az elmúlt télen, másfél hónapon át, a ház melegítés nélkül volt, és a gipszkarton nedves volt, néha kékes elváltozásokkal deformálódott. A fürdőszobában (a sötétebb ablak nélkül), a fekete vakolat a gipszvakolaton alakult ki. Azt akarjuk, hogy távolítsa el a gipszkarton, mivel a foltok hasonlít egy gomba a kezdeti szakaszban, bár a gipszkarton már száraz. De az építők arra késztetik, hogy hagyják el, miután feldolgoztak egy speciális eszközt a gombából. Végül is a gipszkarton hátoldala és a teste nem dolgozható fel. Milyen tanácsot adnál? Ha eltávolít, cserélnem kell ezt az építőanyagot. Például a táblákon. Adj nekünk lehetőségeket.
 2. Még meleg időben is ugyanazok az építők tettek minket az első emeleten egy gipszkarton zuhanytálca (fal). Már nedvességálló. De! Nem emelték fel a padlóról, a mennyezethez közelítették, de nem végezték el a lemezek végrészeit, nem használtak vízszigetelő szalagokat. Egyszerűen áll, ahogy van, bármilyen kezelés nélkül. A legfontosabb ígéret a vízszigetelő alapozó kezelésére. De az ilyen óvintézkedések nyilvánvalóan nem elegendők, a weboldal ajánlásai alapján. Hogyan lehet a falakkal már telepíteni? Szétszerelje és kezelje a végeket, emelje fel a padlót? Vagy elég ahhoz, hogy mindent elhagyjunk, és továbbra is vízszigetelő munkát végezzünk?
 3. Az ablaklejtések a GVL-től minden páramentesítővel rendelkeznek. Egyszerűen telepítse a lapokat az durva vakolatra. Mindez összezavar engem. Nem vagyok szakértő, de tudom, hogy a műanyag ablakokon milyen kondenzátum keletkezik. Miért van ugyanaz a vakolat védtelen formában?

Úgy tűnik, hogy építőink általában nem ismerik a kiváló minőségű vízszigetelést. Kérjük, segítsen nekünk kijavítani a hibákat, mielőtt túl késő lenne.

Tisztelettel, Ksenia.

Az 1. kérdésre

A kérdés az, hogy miért volt egyáltalán varrni a tetőtéri mennyezet gipszkarton, ha azt tervezték, hogy később lehúzzák a csapágyat? A gőzölőfólia és a bélés maga elég lenne. Véleményünk szerint az anyag és a pénz üres fordítása. By the way, a gőz akadályt építeni a tető a szobából van szükség, ha még nem létezik, meg kell csinálni.

Természetes az a tény, hogy a szokványos gipszkarton a magas nedvességtartalmú, fűtetlen épületre jellemző állapotban van. Válás, amely lefedte a lapokat - nem rossz, a deformáció rosszabb. Megpróbálhatja a padlást száradni, új formában megváltoztatni a lapokat, de nem valószínű, hogy jelentős görbület lenne rögzítve. Valószínű, hogy az anyagnak rothadnia kell.

A gipszlapok (gipszkarton) fagymentes helyiségben történő használata egyértelmű hiba, rendkívül érzékenyek a nedvességre, és csak száraz helyiségekben használják. By the way, és nedvességálló gipszkarton nem tökéletes, idővel is lehet deformálódott. Helyes lenne a mennyezet gipszrost (GVL) vagy üveg-magnezit lemezek (SML) szegélyezése, ők kevésbé félnek a nedvességtől. Opciók - orientált szálas tábla (OSB), nedvességálló rétegelt lemez. Hacsak természetesen nem tervezzük a bélést: ebben az esetben nincs szükség további rétegekre, kivéve a gőzölést.

Ami a gombát illeti, a speciális eszköz, amelyet az építők kínálnak, segíthet, ha az utasításokat alkalmazza. De nem adnánk 100% -os garanciát, a fekete ezután a festéken keresztül vérzik, még akkor is, ha a gomba megsemmisíthető. Helyénvaló eltávolítani a rosszul érintett területeket. Nem számít, mennyire falazott a gipszkarton mennyezet a fürdőszobában. Zöld, nedvességálló - jó. Szürke, normál - mindenképpen törölni kell, különben biztosan megduzzad és deformálódik. Ha a gipszlapokat eltávolítják, akkor nedvességálló anyaggal kell helyettesíteni: ugyanazt a zöld GKL-t, amely már említett GVL, OSB, SML. Fit és bélés (befejezőlap). Opciók: PVC panelek, alumínium rácsos mennyezet, kazettás rendszer, stretch mennyezet. Ha nem tervezi, hogy a házat folyamatosan felmelegíti, jobb, ha minden szobában korlátozni lehet a fát: falépcső, bár utánzása, egy blokkház, lapos táblák. Az OSB és a nedvességálló rétegelt lemez elfogadható, kivéve az ásványi anyagokból készült lemezeket.

A 2. kérdésre

Igazad van, a szerelési útmutatóban javasoljuk, hogy a gipszkarton és a padló, a mennyezet, a falak és a deformálódási rés szélessége legalább 5 mm széles legyen. És a lapok között is. A gyakorlatban megkönnyítik: a polietilénhabból készült, hangszigetelő szigetelőszalag, amely elválasztja a profilot az épületszerkezetektől (valószínűleg vízszigetelésnek nevezik), vastagabb és szélesebb profilt vesz igénybe, és a profilon kívül gipszkarton lapokat is használ. Nyilvánvaló, hogy a gondatlan építészek összeszerelték a partíciókat, szalag nélkül és rések nélkül.

Mi a végeredmény feldolgozása, amelyről írsz, nem teljesen világos nekünk. Lehet, hogy két szalag csomópontját szándékozta vágni gyárilag. A széleket most le lehet vágni, ha a lapokat csavarják. Amellett, hogy 5 mm-es rést vág a padlóról és a falakról. A partíció leállításához nincs szükség. Ami a hangszigetelő szigetelő szalagot illeti... Sajnálatos, hogy nem létezik. A hangot erősebben továbbítják a szomszédos helyiségekbe, a sarkokban lévő mikrotömbök megjelenése lehetséges. De ennek partíciója nem fog összeomlani, a csempe nem fog feltörni. Szétszerelni vagy sem, úgy döntesz. Mindenesetre az építõknek fel kell hívniuk a figyelmet erre a hibára, a véleményünk szerint véleményünk szerint a büntetés az árcsökkentés formájában tisztességes lesz. Javasoljuk, hogy fordítsanak különös figyelmet a keret szilárdságára és stabilitására.

Az alapozóról: nincs vízszigetelő alapozó. Vannak vízszigetelő bevonatok, és a talaj - csak az alapja annak, hogy a készítmény jobban tapadjon a felületre. A vízszigetelésnek teljesnek kell lennie, a teljes padlófelületre és a falra kell alkalmazni, legalább olyan helyeken, ahol víz folyamatosan (a zuhanytálcában, ha nem zárt kabin és szükségszerűen a fürdő felett van). A burkolat áthatolhatatlan, de a nedvesség fokozatosan áthatol a varratokon. A bitumen vízszigetelése (néhány nagyon drága kompozíció kivételével) nem fog működni, a bélés nem fog megfelelően működni.

Javasoljuk a polimer-cement keverékek használatát, hatékonyak és egyszerűen működnek velük (az utasításokat követve, mindent megtehet a saját kezével). Mivel a gipszkarton szerkezetek deformálódnak, még akkor is, ha kicsiak, a kétkomponensű elasztikus keverékek ideálisak, például a Ceresit CR 166, a Sopro DSF 423, a Mapelastic. Két rétegben kell felhordani köztes erősítésű üvegszálas hálóval. Rendkívül megbízható bevonat, amely képes nyújtani, kompenzálni a mérsékelt deformációt, repedéseket. Azonban a kétkomponensű keverékek nem olcsóak. Ha az ár magasnak tűnik számodra, és a házat, amelyet építeni szerény, megengedett az olcsó egykomponensű polimer-cementkeverékek használata. Példák: Ceresit CR 65, Sopro DS 422, Berghauf Hydrostop, Glims Vodostop, Aquaschit W6 "Prospectors", a választás elég nagy.

Különös figyelmet kell fordítani a sarkokra vízszigetelés esetén, ez gyenge pont. A legjobb megoldás a falak csomópontjának a padlóhoz és a falak belső sarkához való védelme a zuhanytálcában szintetikus gumiból készült szalaggal. Ragasztják cement vízszigetelő anyaggal és együtt dolgoznak vele. A szalag rendkívül megbízható és rugalmas, amely nagyon komoly deformációkat képes felvenni. Példák: Ceresit CL 152, Sopro EDB 568.

A gumi szalag nem olcsó. Az opció rosszabb, de olcsóbb: töltse be az ízületeket a padló és a gipszkarton között, valamint a gipszkarton lemezek tömítőanyaggal, illessze be a polimer-cement keveréket a megerősítő üvegszálas háló (serpyanka) sarkaiból és ízületeibe, a két felső réteg szigetelésére.

Figyelem! A technológia szerint, amit nem végezne vízszigeteléssel, amikor a fóga belső sarkában lévő csempefűző varratokat nem lehet. Elkerülhetetlenül megtörik, a víz behatol. Ez csak egészségügyi szilikon tömítéssel végezhető el, a színválasztás ma nagyszerű. Speciális műanyag profilokat is fel lehet szerelni, de a burkolólapot is fel kell ajánlani a tömítéshez.

A 3. kérdésre

Az a technológia, amelyet az építők használnak veled: tegyen durva vakolatot és ragasztólapokat rajta - legalábbis nem ésszerű. Helyesebb a GVL-t rögzíteni a kerethez, vagy ragasztani a jelzőfényeket, és a vakolat helyett a szigetelést a nyílásokba helyezni: a felesleges anyagot nem fordítják le, és a ház melegebb lesz. Ha nem minden lejtő van vakolva, javasoljuk, hogy hagyja abba az építőket.

Igazad van a kondenzátumról: a műanyag ablakokon nagyobb mértékben és a beépítési hab kisebb mértékben nedvesség. És bár a GVL nem olyan érzékeny a nedvességre, mint a GCR, meg kell védeni. A páraelzáró szalag ragasztva van a rögzítő habra, és a szélvédő falán körbefedve védi a szigetelést a nedvességtől.

A GVL a műanyaghoz csatlakozik, a legegyszerűbb megoldás az, hogy az ablakból egy külön U-alakú PVC profillal (ez a kezdő- vagy végsínnek is nevezhető), a horony pedig a lap vastagságának felel meg.

Opció - hagyjon 2-3 mm-es rést és töltse be tömítőanyaggal. Paro szigetelőszalagot is lehet használni, de aztán egy sarokkal kell bezárni, mert nem lesz képes festeni.