Legfontosabb > Dekoráció

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Kategória Építés

Sokan úgy vélik, hogy a gipszkarton nem alkalmazható a magas páratartalmú helyiségekben. A tisztességes aggályok az alapanyag tulajdonságaival kapcsolatosak. A gipsz, amely része, abszorbeálja a nedvességet a levegőből, amikor bőséges.

A "nedves" helyiségekhez: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett speciális gipszkartonra van szükség. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

A nedvességálló gipszkarton lapok világos zöld színűek.

Különleges jellemzők:

A nedvességálló lemez kartonpapírja olyan anyagokkal van impregnálva, amelyek meggátolják a gombák megjelenését, és a gipszmag szilikon adalékokat tartalmaz, amelyek csökkentik a nedvesség felszívódását.

A nedvességálló, megerősített gipszkarton a nagyobb nedvességállóságú szobákhoz lett tervezve. A gombaellenes készítményt szintén a PCLPD kartonpapír tartalmazta. A lemez belső rétegét impregnálással kezelik, ami minimálisra csökkenti a víz abszorpcióját. Ezenkívül a megnövekedett szilárdság, rögzítés, nehéz rögzítés stb.

A gipsz lapok nem fedettek kartonpapírral. A gipsz bundában megerősített, különböző technológiai adalékokat tartalmaz. Ennek következtében a GVL nagyobb sűrűséggel és hajlítóerővel rendelkezik, ezek a gumiabroncsok nehezebbek, mint a szabványos gipszkarton. A nedvességálló gipszrost lemezek egyidejűleg védik a nedvességet és a tüzet (magas tűzállósági tulajdonságok).

A magas páratartalmú helyiségekben a levegőcsere érdekében elszívó szellőzést kell biztosítani.

A lemez elülső felülete egy befejező bevonatot javasol, mivel maga az anyag nem dekoratív. A magas páratartalmú helyiségekben (különösen akkor, ha a víz közvetlenül behatolhat) a gipszkartonnak meg kell védenie. Kezdetben a szerkezet és a csomópontok felületét bitumen alapú vízszigetelő maszkkal kezeljük, majd egy alapozást alkalmazunk és a befejeződés után (általában kerámia burkolólapok, de lehet vízálló festék vagy PVC bevonat).

Ezenkívül a gipszkarton energiatakarékos anyag, jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, nem mérgező, éghetetlen, tűzálló, könnyű. Használata kiküszöböli a kellemetlen "nedves" befejező eljárásokat. A legáltalánosabb telepítési mód GKL - keret. Ehhez minden gipszkarton gyártója különböző profilok és kötőelemek egész rendszerét kínálja (önzáró csavarok, dugók stb.).

93% gipsz, 6% karton és 1% adalékanyagokat tartalmazó gipszkarton lapok. A gipszkarton különbözik más anyagoktól:

 • stabil méretek az ízületek repedéseit kivéve;
 • a kartonpapír sima felülete, festésre kész és más típusú befejező;
 • a fűrészelés helyett a lap jelölése és megszakítása, amely megkönnyíti az építést;
 • hosszú (akár 40 év) élettartam a telepítési és felhasználási szabályok betartása mellett.

Nedvességálló gipszkarton vízben

Nem azért, hogy megítélje az embert, hanem annak, hogy hogyan érzékeli a körülötte lévő világot, hanem hogy hogyan viszonyul a nedvességálló gipszkartonhoz.
Talán nedvességálló gipszkarton nem mindig nedvességálló, de mindig gipszkarton.
A billentyűzeten a "nedvességálló gipszkartonra" írva valaki túlságosan elfáradtnak tűnik, de ehhez különleges kulcsa van. Kattints rá, és a képernyőn azonnal jelezze a "vízálló gipszkarton" felirat.

Ma reggel, az ébredés után, egy erős gondolat a fejemben ült, hogy ellenőrizze a nedvességálló gipszkarton nedvességállóságát. Gondolj csak bele, sok éven át dolgoztam gipszkartonnál, de soha nem elleneztem.

Vágjon le néhány darabot, és hozza haza. Néhányan Tex Pro-profi bevonattal látták el, és rájuk "alapozó" volt. A gipszkarton vastagsága 12,5 mm.

Vettem egy literes edényt, feltöltöttem vízzel, és beletettem őket nedvességálló gipszkartonba. Képzeld el, kiderül, nedvességálló gipszkarton, nem süllyed a vízben! Bizonyos oknál fogva biztos voltam benne, hogy a pohár aljára süllyed. Hagyja egy napot a vízben.

Egy nap telt el, és elvettem a nedvességálló gipszkartonból a vízből. Kivéve, hogy nedves, nincs változás. Keménység ugyanazon a szinten.

Megpróbálok vágni egy kést, mint én, amikor vágás gipszkarton munkakörülmények között, és nézd meg, mi van vele.

Amint a képen látható, a nem alapozott karton felülete rosszul van vágva, a kés késéje mögött húzódik, és aláássa. Ha ugyanazt az alapfelületet vágja, ezek a gondok hiányoznak.

Amikor a gipszkarton a vágási vonal mentén megtörik, láthatja a gipsz állapotát. Nincsenek látható különbségek. Mindkét példányban egyformán nedves.

A gipszkarton nem veszítette el a keménységét, és a vastagsága nem növekedett, csak enyhén megnedvesedett. Emlékszem, hogy egy nap maradt a vízben szobahőmérsékleten. Az egyetlen különbség az, hogy az alapozó karton nedves volt, nem annyira, mint az, amely nem volt további feldolgozásnak kitéve. Egy kis plusz alapozó!

Nedvességálló gipszkarton meleg vízben

És mi van, ha a nedvességálló gipszkarton meleg vízben van? Tegyük fel, hogy a szomszédok a tetején a törött cső forró vízzel, amely folyott keresztül a varratok a mennyezet. Mi fog történni a gipszkarton szerkezetekkel?

Nem kellett vesztegetni az időt az apróságokon, és úgy döntöttem, nem csak a nedvességálló gipszkarton meleg vízben, hanem tíz percig forralni egy kis zománcozott tálban. A főtt gipszkarton elsüllyedt, és elnyelte a nedvességet. Észrevehetően nehezebb lett, de a vastagság, mint a hideg víz esetében, nem változott.

Maga a héj, vagyis a karton, mindkét esetben áztatható. Az alapozó csak enyhén enyhítette a karton karton sorsát, alig észrevehetően. De figyelembe kell venni a víz expozíció intenzitását. Nem valószínű, hogy a szomszédod elárasztja a felszínt olyan kitartással és kitartással, hogy a fürdőszobát a padlóról mennyezetre vízbe merítse egy napig.

Falusi ház

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Sokan úgy vélik, hogy a gipszkarton nem alkalmazható a magas páratartalmú helyiségekben. A tisztességes aggályok az alapanyag tulajdonságaival kapcsolatosak. A gipsz, amely része, abszorbeálja a nedvességet a levegőből, amikor bőséges.

A "nedves" helyiségekhez: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett speciális gipszkartonra van szükség. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

Gipszkarton és nedvesség: gyakori építési hibák

A belsőépítészet, a közelmúltban, egyre inkább kezdett használni "száraz" technológia. A lapokat a falra, a padlóra és a mennyezetre helyezzük, és előkészített profilrendszerekhez rögzítjük. Ez a kivitel egyszerűen telepíthető és praktikus.
Az ilyen munkák legáltalánosabb anyaga a gipszkarton. A gipszkarton egy száraz, gipszkarton réteg, két oldalán, amelyen ragasztott kartonlapok vannak. A gipszkarton könnyen vágható a kívánt méretre, és bármilyen felülethez ragasztható, nagyon tartós és bármilyen dekoratív kivitelben.

De, kivéve az összes előnyét száraz befejezni egy gipszkarton, van egy hátránya: gipszkarton nedvességnek van kitéve. A gipszkartonnak porózus szerkezete van, amely lehetővé teszi a falak "lélegzését", ugyanakkor a nedvességet is felszívja, és nem könnyű elnyelni és áthaladni rajta. Az építés során ezeket a tényezőket nem mindig veszik figyelembe, különösen mivel az ilyen gondatlanság következményei legfeljebb egy év alatt jelentkeznek.

A leggyakoribb hiba, ha befejező gipszkarton nem veszi figyelembe a páratartalmat a szoba. Ha a ház nedvességtartalma emelkedik, akkor a gipszkarton lapjai előbb-utóbb elkezdenek elnyelni ezt a nedvességet. Így elvben "száraz" a levegő a szobában, de ugyanakkor átadják a nedvességet a résbe a fal és a gipszkarton között. Ha van szigetelés (ásványgyapot vagy hab), akkor biztosan nedvesíti és elveszti szigetelési tulajdonságait. Ha nincs szigetelés, akkor a nedvesség azonnal átjut a külső falra, és így a hőátadás folyamata - a szoba belsejében lévő hőmérséklet több fokkal csökken.
Ezenkívül figyelembe kell venni a helyiségben lévő páratartalmat is, meg kell vizsgálni azokat az anyagokat, amelyeken a gipszkarton lapokat lefektetik. Például, a padlón a GKL-t, amely agyaggal vagy homokkal borított. Ezek az anyagok természetes hőszigetelő anyagok, és lehetővé teszik, hogy elkerülje a padló fagyasztását lakóövezetben. Ugyanakkor olcsó és könnyen telepíthető. De meg kell győződnie arról, hogy a homok nedvességtartalma alacsony, az ajánlott szint 1,5%. Ha a homok nedves, akkor egy idő után a gipsz-padló elkezd csökkenni, különösen azokban a helyeken, ahol a legnagyobb nyomás következik be. Ez annak köszönhető, hogy a gipszkarton jellegénél fogva kezd szabályozni a nedvességet, kihúzva a nedvességet a homokról. A homok egyszerre kiszárad, zsugorodik, és a gipszkarton elveszíti erejét, és külső befolyása alatt hajlik.

Szükség van a gipszkarton lapok kiválasztására is. Például a nem nedvességálló lemezek használata a fürdőszobában önmagának rovására van. És nem csak a nyílt módszer, hanem a csempe alatt is. Bár a csempe nem enged át nedvességet, hanem a burkolólapok közötti varrásokon keresztül, a gőzfejlesztés során a nedvesség a karton felületére kerül. Ez viszont elkezd elpárologni, és többszörös nedvességszáradási ciklusok után leesik a csempe. És az egyetlen probléma az, hogy egy olyan anyagot választottak ki a fürdőben, amelyet nem a nedves helyiségekben való használatra terveztek.

Úgy tűnik, hogy az összes fenti probléma elemi, és elkerülni őket nagyon egyszerű, de nem furcsa, hogy ismételten újra és újra. Ezért, ha gyorsan és magas színvonalú díszítést szeretne készíteni a helyiségben, győződjön meg arról, hogy az anyagokat az otthoni feltételeknek megfelelően választotta ki. Ráadásul most már egyszerűen kiválasztható egy hyposboard bármely technológiai követelményhez. És ha ily módon gondoskodik az anyag fizikai és működési tulajdonságainak megőrzéséről, akkor a gipszkarton lapok több mint egy éve szolgálnak majd Önnek, megbízhatóságuk miatt.

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Ossza meg barátaival

A "nedves" helyiségekhez: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett speciális gipszkartonra van szükség. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

A nedvességálló gipszkarton lapok világos zöld színűek.

Különleges jellemzők:

Ezenkívül a gipszkarton energiatakarékos anyag, jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, nem mérgező, éghetetlen, tűzálló, könnyű. Használata kiküszöböli a kellemetlen "nedves" befejező eljárásokat. A legáltalánosabb telepítési mód GKL - keret. Ehhez minden gipszkarton gyártója különböző profilok és kötőelemek egész rendszerét kínálja (önzáró csavarok, dugók stb.).

93% gipsz, 6% karton és 1% adalékanyagokat tartalmazó gipszkarton lapok. A gipszkarton különbözik más anyagoktól:

 • stabil méretek az ízületek repedéseit kivéve;
 • a kartonpapír sima felülete, festésre kész és más típusú befejező;
 • a fűrészelés helyett a lap jelölése és megszakítása, amely megkönnyíti az építést;
 • hosszú (akár 40 év) élettartam a telepítési és felhasználási szabályok betartása mellett.

Mennyi nedvességálló gipszkarton fél a nedvességtől?

Lehetséges, hogy ne száraz gipszkartonba (gipszkarton) tegyünk vízzel hígított, víz alapú festékkel festett gittéget?
Mi fog történni vele?

Én gitt és gipsz és víz bizonytalan eredetű emulziókkal festettem - semmi sem történt vele. By the way, én csak tisztítani a tapétát a gipszkarton, nedvesítve a felületet a víz - minden nyitott. Az amerikaiak, az úton, befejezi a fürdőszobákat a szokásos gipszkartonból, különösen a mennyezetekből, mert szerintük a zöld gipszkarton (nedvességálló) sag és több csavar megy hozzá. Ezt olvastam tegnap a fórumokon.

Mindenesetre egy primerre van szükség, ami akadályozza a nedvességet.

Annyira, hogy Skandináviában, a 2008-as újévtől tilos a fürdőszobai WC-k behelyezése

És mit csinálnak most? Cement panelek? Vagy polisztirol lemezek, mint a Do it? Nem sok nehéz elhinni a vakolat tényét. Európában és Amerikában a gipszter, mint szakma majdnem hiányzik. Itt olvastam egy cikket valahol.

Milyen paneleket használunk? Vannak cementek, van ugyanaz a Do it, és van Knauf Aquapanels. A "csak" cementpanelekről valaki azt írta, hogy a csempe megrepedt (a varratokat helytelenül erősítik meg?). A többiek nem hallottak semmit. Van valaki tapasztalata?

plumr írta:
És mit csinálnak most?

Nyilvánvalóan nedvességálló gyprok.

Probléma írta:
Nyilvánvalóan nedvességálló gyprok.

Azt gondoltam, hogy általában gipszkarton van tiltva Skandináviában. Nos, akkor mi is mindannyian egyben: "cement vakolat, cement vakolat". Szóval, zöld lökést kell tenned. Jöjjön döbbenten, mint mi

plumr írta:
Szóval, zöld lökést kell tenned. Jöjjön döbbenten, mint mi

Igen, régóta okos emberekkel rendelkezünk, csak a GKBI-t.

Nos, a falakkal a fürdőszobában minden világos. Van egy kicsit -, hogy kiderítsék, hogy megalapozza-e a fürdőt vagy sem

Probléma írta:
csak gkbi

Attól tartok, buta, de mi a GKBI?

A GKBI egy nedvességálló giprok.
„>

plumr írta:
Van egy kicsit -, hogy kiderítsék, hogy megalapozza-e a fürdőt vagy sem

és azt is - lehet-e szintetizálni a falak alatt a csempe egy rotband a fürdőszobában

plumr írta:
Szóval, zöld lökést kell tenned

Ha be van állítva, akkor válaszoljon, milyen benyomás.

MaxSotnik írta:
Ha be van állítva, akkor válaszoljon, milyen benyomás.

plumr írta:
főként a mennyezetek, mert szerintük a zöld gipszkarton (nedvességálló) sag

És tud valaki erről a tapasztalatairól mondani valamit? És aztán tervezem felállítani a mennyezetet.

És általában mennyire vízálló ez a nedvességálló gipszkarton? Ha a szomszédok elöntetnek, van esély arra, hogy megszárad a mennyezeten, és mindent megtisztítanak a tiszta masztafestéktől? Vagy a nedvességállóságnál, hogy nem nedvességálló - mindenki lazulna?

Nos, 6 éven át senki nem felejtette el összehasonlítani a fürdőszoba méretét az Egyesült Államokban, Svédországban és Oroszországban.

A lakásomban 10 évig van egy részem a fürdőszobában, a WC-ben és a zöld gipszkarton-konyhában. A fürdőszobában és a WC-vel varrott mennyezetek faragott mennyezet, minden rendben van! A szülőknek van elválasztójuk a WC-ben ragasztott csempékkel történő felszereléshez. A szomszédok elárasztottak, azt gondolják, hogy megváltoztak. De semmi, minden száraz. A 2. évszag szaga volt, majd felhőszakadt.

sanya1965 írta:
Nos, 6 éven át senki nem felejtette el összehasonlítani a fürdőszoba méretét az Egyesült Államokban, Svédországban és Oroszországban.

Miért? ideges, hogy van a legkisebb?

Marketer írta:
Miért? ideges, hogy van a legkisebb?

Kapcsolja be a fejét egy pillanatra.
a fürdőszoba mennyisége ugyanúgy minden országban megegyezik, így a párolgás mennyisége is.
de a szoba mennyisége nagyon különböző, és ott - néha több. így a páratartalom egyéb mutatói, a pára koncentrációja.
és ezért különböző anyagok a fürdőszoba befejezéséhez.
egy másik példa egy 4m2-es fürdőszoba Stalinban, de a mennyezet 3,5 m. és elég volt, hogy ne csempészjenek a csempék - rendes fehér olajfestékkel folttak el, és nem is hallottak a penészgombáról. és ilyen körülmények között az ügy nem giprok formájában van, akkor is megverheti a hullámpapír és a festék.

sanya1965 írta:
Stalin fürdő a fürdőszobában 4m2, de a mennyezet -3,5m. és ez elég volt ahhoz, hogy ne csavarja a csempéket

van szellőzés is, és általában nem rossz (legalábbis mi)

sanya1965 írta:
de a szoba mennyisége nagyon különböző, és ott - néha több.

ezt értettem

Victor_Ch írta:
És tud valaki erről a tapasztalatairól mondani valamit? És aztán tervezem felállítani a mennyezetet.

És általában mennyire vízálló ez a nedvességálló gipszkarton? Ha a szomszédok elöntetnek, van esély arra, hogy megszárad a mennyezeten, és mindent megtisztítanak a tiszta masztafestéktől? Vagy a nedvességállóságnál, hogy nem nedvességálló - mindenki lazulna?

Én személy szerint szeretem a zöldet, jobban szeretem... jobban vág, jobban törik (simább), inkább műanyag, sokkal kényelmesebb, ha görbületi struktúrákba hajlik. legalábbis megkaptam az érzést. Ha átgondolja a kemény 1 betétet, látni fogod, hogy a bejárat falai és a liftek, ahol Bruce Willis felmászott, egy egyszerű gidroka-ból készültek. És akkor van nedvesség és nedvesség.

valid7228 írta:
Ha átgondolja a kemény 1 betétet, látni fogod, hogy a bejárat falai és a liftek, ahol Bruce Willis felmászott, egy egyszerű gidroka-ból készültek. És akkor van nedvesség és nedvesség.

Nem értem pontosan, miért kell lennie nedvességnek és nedvességnek, és őszintén szólva, általában nem az amerikaiak irányítanának, általában az építkezés sajátos megközelítései vannak, nem olyan fontosak, mint a miénk. Egyszer néztem át a javításról való átadást, ott a dekoratív falat téglából terítették, és a műsorvezető azt mondta egy teljesen anekdotikus dolognak számunkra:
"Amint a házak téglából épültek, ma már több modern anyagot használnak, és a téglát kizárólag díszítő célokra használják."
Ki tudja, ezek az amerikaiak, tudtak egy gipszkarton a falakon minden javítással 5-10 évente változtatni.

Lényegében a kérdés az, hogy ha jól értem, tapasztalatából következik, hogy a zöld gyroprág nem süllyed a mennyezeten?

Shkeddy írta:
De semmi, minden száraz. A 2. évszag szaga volt, majd felhőszakadt.

Erős szag volt? Ha az egész lakás 2 évig így lesz, akkor valószínűleg nem lesz szórakoztató ott élni.
És a gomba nem nőtt az elmúlt 2 évben?

Hogyan adjuk a gipszkarton nedvességállóságát?

Az utóbbi években az építőiparban vezető szerepet kapott az ilyen befejező anyagok, mint a gipszkarton. Szinte pótolhatatlan anyaggá vált, amely nélkül modern korrekciót nem végeznek.

Ugyanakkor sokan szembesültek egy olyan helyzetben, amikor a rendes helyiségek javítása után még mindig elég sok olyan anyag került felhasználásra, amelyet kisebb helyiségekben lehet használni. Például a konyhában vagy a fürdőszobában. De van egy kis baj. A rendszeres gipszkarton nem alkalmas ezeknek a helyiségeknek a befejezésére, mivel azok különleges mikroklíma (magas páratartalom és hőmérséklet ingadozások). Ezért sokan érdeklődnek a hagyományos gipszkarton lapok nedvességállóságú típusának átalakításától. Hogy ez megtörténhet-e, ez a cikk megmondja.

Az anyagról

Az építőanyagok gyártói ma már nem állnak és folyamatosan fejlesztik termékeiket. Ennek köszönhetően a piacon lévő gipszkarton négy fő változatával rendelkezik:

 • normál;
 • nedvességálló;
 • tűzálló;
 • nedvességálló.

A legolcsóbb és legelterjedtebb anyagok szabványos lemezek, amelyek normál mikroklímájú helyiségekbe telepíthetők. Ie Az ilyen lapok a lakás szinte minden szobájában vannak felszerelve: hálószoba, nappali, folyosó, gyermekszoba stb.
A második legnépszerűbb és fogyasztói érték a nedvességálló gipszkarton. De ez már valamivel drágább, mint a hagyományos tulajdonságokkal rendelkező szokásos anyag. Az ilyen lapokat azonban speciális mikroklímájú helyiségekbe lehet helyezni: konyha, WC, fürdőszoba, loggia vagy erkély.

Ezért egészen ésszerű, hogy felmerül a kérdés az emberek fejében arról, hogy lehetséges-e nedvességálló anyagot készíteni saját és otthon. Ez a probléma különösen fontos abban az esetben, amikor a szoba befejezése után már elég rendes gipszkarton van, ami több lehet, mint egy kis konyha vagy fürdőszoba.
Elvileg a modern építőanyagok fejlesztésével ez az eljárás lehetséges, hiszen a szabványos lapok alkotják a három másik típus létrehozását. Az egyetlen különbség a végtermék tulajdonságai között van. Itt a legfontosabb, hogy világosan megértsük, mi a különbség a nedvességálló és a szokásos gipszkarton.

Anyagjellemzők

A magas páratartalmú és állandó hőmérsékletváltozás esetén viszonylag kis mennyiségű anyag alkalmas befejező anyagként. Az egyik ilyen anyag nedvességálló gipszkarton. Képes hatékonyan ellenállni a mikroklíma negatív hatásainak, miközben nem csökkenti a hasznos élettartamot és minőségét.
A nedvességálló gipszkarton a gipsz mag speciális adalékanyagainak bevezetésével jön létre, amely megakadályozza a penész és gomba fejlődését az anyagban. Ez általában szilikon adalékok. Ezenkívül a gipszmagban további megerősítő anyagokat is tartalmaznak.

Ebben az esetben a gipszmagot védő kartonrétegeket speciálisan feldolgozzák. De még az ilyen megelőző intézkedések ellenére is, az anyag működési tulajdonságainak javítása érdekében a szakértők javasolják, hogy kerámia burkolattal vagy valami hasonlóval kösse be. Ilyen helyzetben a javítás majdnem örök lesz.
Figyelj! Amikor a kerámia burkolólapokat a gipszkarton felületére alkalmazzák, speciális felület előkészítésre van szükség (alapozó és további vízszigetelés).
Amint látja, nem valószínű, hogy sikerül saját nedvességálló anyagát elkészíteni olyan tulajdonságokkal, amilyen közel áll az eredetihez. A nedvesség ellenállásának növelése azonban még mindig lehetséges. Ehhez nemcsak a lap jellemzőit, hanem jellemzőit is meg kell tudnia annak érdekében, hogy a "reinkarnáció" megfelelő eszközeit válasszák.

A lap specifikációi

A különböző tulajdonságú gipszkarton lapoknak bizonyos jellemzői vannak, amelyek ténylegesen különböznek egymástól. A nedvességálló anyag típusa az alábbi jellemzőkkel bír:

 • színes - zöld vagy szürke, zöldes árnyalattal. Bár egyes gyártók néha rózsaszínűek, de különös figyelmet fordítva a nedvességállóságára;
 • az éltípusok hasonlóak a termék egyéb változataihoz;

Edge típusok

 • nedvességállóság - magas;
 • A lap fő paraméterei (hosszúság, szélesség és magasság) hasonlóak a szabványméretekhez;
 • a kartonrétegeket speciális gombaellenes és víztaszító készítményekkel kezeljük.

Figyelj! Az összetétel, amelyet különböző gyártók használnak, hogy az anyag a legjobb víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, különbségek vannak. Ez egy titkos folyamat, amelyet a gyártók nem tesznek közzé.

Így aztán, ami a víztaszító szárazfalazó lapot illeti, valójában nem változtatja meg a gyártási technológiát. Ezért speciális vízsugárzók jelenlétében a szokásos gipszkarton ellenállhat a nedvesség negatív hatásainak is. Végül is, anélkül, hogy ilyen módosításokat hajtanának végre, egy szokásos GCR lap hosszú ideig nem képes ellenállni a nedvességnek, és gyorsan meg fogja ingadni az összes következményes következménnyel.
Azonban érdemes megemlíteni, hogy a házi készítésű lap minőségi minőségű lesz a nedvességálló gipszkartonhoz képest, amelyet a gyártó az összes technológiai szabály szerint gyártott. Az ilyen termékek minőségét a gipszkarton gyártásához használt tanúsítvánnyal, a bíróságon meghatározott GOST tanúsítja.

A szükséges anyagok és a munka eredményei

Annak érdekében, hogy ez egy nedvességálló verziója a hagyományos gipszkarton, szüksége lesz a következő eszközökre:

 • primer. A lemeznek mélyen be kell hatolnia, hogy kiváló védőréteget hozzon létre;
 • gombaellenes és anti-penész oldatok;
 • víztaszító festék. Ebben a helyzetben van szükség, ha a lapot nem kerámia burkolatok védik kívül.

Az anyagokon túlmenően többféle festékkészletet kell készíteni. Ezek lehetnek:

 • különböző méretű kefék;
 • különböző méretű hengerek.

Ilyen eszközökkel és anyagokkal egyszerűen megnövelheti az egyszerű gipszkarton vízálló tulajdonságait.
Ne felejtsd el, hogy bármennyit költ időt és energiát, ennek az eljárásnak a végeredménye továbbra is alacsonyabb a készterméknél. Ezért, ha nagy tereket kell kitölteni, vagy a helyiségnek elég nagy páratartalma van (fürdőszobája), helyesen kell értékelni, hogy az ilyen megtakarítások ésszerűek-e. Bizonyos esetekben a javítás az elégtelen anyagi tulajdonságok miatt sokkal kisebb ideig tart, mint amire számított.
Csak akkor kell nedvességállóságot biztosítani a szabványos lemezekből, ha sürgető szükség van, és a már kész termék megvásárlása lehetetlenné válik.
Az ilyen akciók okai a következők lehetnek:

 • nagyszámú maradvány jelenléte a másik helyiség kárpitozása után. Általában ilyen helyzet merül fel, ha a javításhoz szükséges anyag mennyiségét helytelenül kiszámítják;
 • kis mennyiségű befejező nedvességálló lemezek. Így például olyan csatornát hozhat létre, amely maszkolja a kommunikációs eszközöket (csatorna- és vízvezetékek, gázvezetékek, szellőztetés és a szellőzőnyílással összekötő cső);
 • a befejezendő hely kis méretei;
 • a vágy, hogy megmentse a megszerzését egy új befejező anyag és a rendelkezésre álló forráskód a módosítás.

Minden más esetben praktikusabb megoldás lenne olyan minőségi termékek vásárlása, amelyek pontosan rendelkeznek az összes szükséges tulajdonsággal.

Újratöltési folyamat

A szokásos lemez nedvességállóságra való átalakításának folyamata a következő:

 • válasszon egy jó mély penetrációs alapozót;
 • tegye a lapot sík felületre. A legjobb megoldás az asztalra helyezés;
 • ecsettel vagy hengerrel egy egyenletes alapréteget alkalmazzon a lemez teljes felületén;
 • hogy az oldat jól száradjon. Ehhez ablakokat nyithat a szobában, hogy javítsa a szoba levegőztetését;

Figyelj! Egy nagyobb védőhatás érdekében az alapozót több rétegben kell alkalmazni. Három vagy négyszer elég lesz.

 • akkor, ha elegendő védő réteget hoztak létre egyfelől, ugyanezt az eljárást ismételjük meg a másik oldalon. Ennek eredményeképpen a lap jó vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • Ezenkívül a szárított lemezt több rétegben kezeljük gombaellenes és anti-penész oldatokkal.

Szárítás után a lemez megszerzi a kívánt tulajdonságokat, és jobban ellenáll a magas páratartalom hatásainak. Ezt az eljárást "impregnált impregnálásnak" nevezik.
Az ismertetett manipulációk eredményeként a gipszkarton diszperzív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szerint nedvesség marad az anyag belsejében, és kívülről nem hatol be.
Végül ez a lap olajjal vagy víztaszító festékkel borítható, mintha még jobb eredményeket érne el. Amint látjuk, mindent rendkívül egyszerű, a legfontosabb az, ha az ilyen eljárás ésszerűségének ésszerűségének kérdéseiből következik.

Milyen gipszkarton nem fél a nedvességtől

Videó: TINNESS! Olyan oszlop, amely nem fél a víztől! Bluetooth oszlop alliexpressel!

Videó: Most a Makhachkala lakói nem félhetnek a víz kikapcsolásától

A nedves területeken: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha - a szokásos lapok (gipszkarton) helyett, kiválaszthat egy speciális gipszkartonot. A belső falburkolatok, a furnérok falainak kialakítása érdekében ilyen helyiségekben speciális mennyezeteket fejlesztettek ki: nedvességálló gipszkarton (GKLV) és nedvességálló gipszkarton (GCLVU). Közelük egy gipszrost nedvességálló lap (GFBL), amely alkalmas a padló alapozására.

A nedvességálló gipszkarton lapok világos zöld színűek.

Különleges jellemzők:

Ezenkívül a gipszkarton energiatakarékos anyag, jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, nem mérgező, éghetetlen, tűzálló, könnyű. Alkalmazása kiküszöböli a kellemetlen nedvesítési folyamatokat. A legáltalánosabb telepítési mód GKL - keret. Ehhez minden gipszkarton gyártója különböző profilok és kötőelemek egész rendszerét kínálja (önzáró csavarok, dugók stb.).

93% gipsz, 6% karton és 1% adalékanyagokat tartalmazó gipszkarton lapok. A gipszkarton különbözik más anyagoktól:

 • stabil méretek az ízületek repedéseit kivéve;
 • a kartonpapír sima felülete, festésre kész és más típusú befejező;
 • a fűrészelés helyett a lap jelölése és megszakítása, amely megkönnyíti az építést;
 • hosszú (akár 40 év) élettartam a telepítési és felhasználási szabályok betartása mellett.

Vízálló gipszkarton: a modern design a fürdőszobában - könnyű!

Nem minden szakértő javasolja, hogy pl. A gipszkarton lapokat használják a fürdőszobában a magas páratartalom miatt, de ez a vélemény rossz. Nedvességálló gipszkarton használható a fürdőszobában, mert számos előnnyel rendelkezik, és a nedvesség nem érinti. A telepítés gyors és egyszerű, a gipszkarton további kerámia burkolatokkal történő festéshez vagy béléshez is alkalmas.

jellemzői

A nedvességálló gipszkarton (KGLV rövidítés) olyan épületanyag, amelyet a fürdőszobában különféle célokra használnak: a falak vagy a mennyezet kiegyenlítése, további helyiségek, boltívek vagy falak kialakítása a szobákban.

A KGLV lapokat speciális anyaggal impregnálják, amely védi az anyagot a nedvességtől és a víztől. A nedvességálló gipszkarton nagyon népszerű a vásárlók körében, mert kis súlya van, könnyen kezelhető, és az anyag környezetbarát anyag. A gipszkarton szabványos méretű lapokban kerül forgalomba, így az építési vagy javítási munkák elvégzése előtt kiszámíthatja az anyag mennyiségét.

A minőség fokától függően a KGLV két fajtája van:

 • A legmagasabb csoport az "A" címke alatt.
 • A legalacsonyabb csoport "B" jelű.

A világon számos cég foglalkozik gipszkarton gyártásával, de a legnépszerűbb számos gyártó, például LafargeGroup (Franciaország), Gyproc (Finnország) és Knauf (Németország). A fenti vállalatok árazási politikája kissé meghaladja az anyag normál árát, de a minőség minden vásárlónak kedveskedni fog.

Tipikusan a nedvességálló gipszkarton lapjai kék vagy zöld színűek, de ez a szín nem kötelező. Minden KGLV gyártó saját címkét használhat.

A főbb típusú gipszkarton, amelyeket használt javítási, építési és befejező munkálatok:

 • fali díszléc. A szakértők nem javasolják, hogy száraz helyiségekben magas levegő hőmérsékleten használják, mivel az anyag elveszíti erejét és törékennyé válik;
 • mennyezeti KGL lehetővé teszi többszintű mennyezet létrehozását, amely tökéletesen kiemeli a belső teret. A felfüggesztett mennyezetek elrejthetik az összes szabálytalanságot, és pénzt takarítanak meg a mennyezet kiegyenlítésére. Függesztett mennyezet alatt a kábelezés tökéletesen álcázott, és kényelmes felszerelni a különböző világítási rendszereket;
 • A tűzálló gipszkarton univerzális anyagokra utal. Gyakran használják mennyezetek vagy falak faházak fürdőszobájában, ahol fokozott tűzveszély áll fenn. A kis területek nagy nedvességtartalmú jobb használni nedvességálló gipszkarton, mert egy tűzálló típusú magába szívja a nedvességet, és kezd sag idővel;
 • A nedvességálló KGL tökéletes a magas páratartalmú helyiségekben való használatra. A kerámia burkolólapok vagy más felületek könnyű felhordása a nedvességállóságú felületen;
 • Az ívelt gipszkarton ívek létrehozására szolgál, mivel nagy szilárdsággal és rugalmassággal jellemezhető. Nagyméretű ívek és falak létrehozásához ez a fajta anyag a legjobb megoldás.

A falak vagy álmennyezetek szintjének felállításához használhatja a vakolatot, a gittet vagy a gipszlemezt. A gipsz és gitt díszítő falak sok időt igényelnek, készségeket és szigorú technológiai alkalmazkodást igényelnek, miután a munka során sok építési hulladék marad. A gipszkarton segítségével könnyen és gyorsan összehangolhatja a falakat vagy a mennyezetet. A GLA felhelyezése után azonnal megkezdheti a befejező munkát, és nem kell sok erőfeszítést megteszni az építési törmelék elvételére.

nyalánkság

A nedvességálló gipszkarton előnyei:

 • gyakorlatiasság,
 • tartósság;
 • nem hajlamos tűzre, ha például a kábelezés világít;
 • környezetbarát anyag, mivel papírból, gipszből és speciális anyagból van impregnált a nedvesség és a víz ellen;
 • jól áterzi a levegőt, ami gátolja a gomba képződését a befejező anyagok alatt;
 • időt takarítva meg a befejező munkában;
 • a gipszkarton lapok képesek bármilyen tervezési döntést megtestesíteni;
 • jó alapja a kerámia lapok festéséhez vagy felhasználásához;
 • az anyag kiváló rugalmassága lehetővé teszi, hogy bármilyen geometriai alakot adjon;
 • alacsony anyagi ár;
 • a gipszkarton beépítése gyors és egyszerű.

ellenérvek

A hátrányok a következők:

 • a befejező anyag eltávolítása után nem használható újra;
 • az anyag nem ellenáll a nehéz ütéseknek;
 • ne ragasszanak nehéz tárgyakat a gipszkarton falán;
 • a hangszigetelés nagyon alacsony, ezért további zajszigetelésre kell gondolni.

A készülék mennyezetének jellemzői

A gipszkarton telepítése meglehetősen egyszerű, még a tapasztalat nélküli kezdők saját telepítési munkájukat is elvégezhetik. A gipszkarton lapok fémkeretének létrehozásakor kövesse a konkrét lépéseket. Először meg kell mérni a szobát, meg kell rajzolnia az összes tervet, és meg kell vásárolnia az összes fogyóeszközt, és fel kell készülnie az eszközökre. Fém keret létrehozásához fúrócsavarhúzóval kell használni.

A telepítéséhez gipszkarton lemezek igényelnek néhány eszközt, nevezetesen:

 • szinten;
 • biztonsági üvegek;
 • fűrészlap, a pengék vastagsága 1,8 cm;
 • oldalvágók;
 • Elektromos olló vagy olló fémmunkához;
 • kalapács;
 • egy kés;
 • fogó;
 • mérőszalag, ceruza és döbbenet.

A mennyezet befejezéséhez szükséges anyagok:

 • Nedvességálló gipszkarton lapok;
 • primer;
 • fém profilok;
 • csavarok és dugós körmök.

Először meg kell várni egy ideig, mielőtt a nedvességálló gipszkartonra telepítené a szobahőmérsékletre való alkalmazkodást. Ez megakadályozza a lapok deformálódásának lehetőségét, amikor a hőmérséklet csökken.

A mennyezet behelyezése a fürdőszobába fémkerettel:

 • A mennyezetre profilprofilokat kell telepíteni, erre a célra a körkörös tüskéket a teljes kerület mentén használják. Annak ellenőrzésére, hogy a kötőelemek mennyire sík jellegűek vagy vízszintesek. Ezután szerelt rack profil, amely a vízszintes jumperhez van rögzítve. A keret telepítésének befejezése után.
 • Minden kommunikációt el kell végezni, és meg kell határoznunk, hogy mely helyeken vannak nyílások az elektromos vezetékek elhelyezése érdekében. A kommunikáció a legjobban rejtve van a hullámosságban, hogy megakadályozzon egy lehetséges tüzet vagy mechanikai sérülést.
 • A keretet nedvességálló gipszkarton lapokkal borítják. A gipszkarton rögzítéséhez használjon csavarokat. Amikor telepíti a lapokat szorosan illeszkednek egymáshoz, és akkor be kell zárnia az izületek az erősítő szalag és a folyamat vlagoottalkivayuschey gitt. Az összes sarkot ugyanazzal a technológiával dolgozzák fel. A tömítőanyag használata megbízható védelmet nyújt a fürdőszoba magas páratartalmával szemben. A szerkezet megerősítéséhez használjon két réteg lapot, míg a második réteg gipszkarton a szokásos ragasztóhoz van kötve. Ha a mennyezet világításra van felszerelve, akkor csak olyan speciális vízálló lámpákat szabad használni, amelyek magas páratartalmú helyiségekben használhatók.

Ha a csavarok nincsenek beágyazva a gipszkarton lapra, akkor nézze meg a következő videót.

A mennyezet behelyezése a fürdőszobába fémkeret használata nélkül:

 • A plafon előkészítése. Először is meg kell megszilárdítani a kátyúk és a repedések, majd feldolgozni és mennyezeti lap gipszkarton primer tartani a magas szintű fertőtlenítés. A lapok közötti összeköttetéseket le kell hagyni a masztix anyaggal, amely vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Különleges ragasztót alkalmaznak a mennyezetre és a lapokra görgővel vagy festékkefével. Csak nedvességálló ragasztót kell használni. Ezután a lapokat ragasztják a mennyezethez és szorosan benyomják a felületre.
 • További védelem érdekében minden varratot és varratot tömítőanyaggal kell kezelni.
 • Amikor a mennyezet teljesen gipszkartonzattal van lezárva, speciális nedvességálló keveréket, burkolatot vagy festést végezhet.

A gipszkarton fél a nedvességtől?

Post Vadim »2014. március 31., 09:12

Vízálló gipszkarton a fürdőszobában

szponzor

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Post Dominic "2014. március 31., 13:44

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Az orr üzenet "2014. április 01., 14:14

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Az üzenet evgeniy.shish »05. 05. 2014, 16:04

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Post Roman31 »07. Apr. 2014, 01:30

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Az üzenet dennnis11 "07. 07. 2014, 03:45

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Üzenet ReginaS »07. Apr. 2014, 07:36

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Üzenet swetalana »2014. június 25., 18:27

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Üzenet evig »02 július 2014, 17:47

Re: Nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában

Message danet »11 július 2014, 19:52