Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell szétszerelni a BlancoWega keverőt?

Tisztelet, tiszteletreméltó. Általában véve a mixer elhúzta a konyhai problémákat - a kavics felett lévő résből kiásva. A képterület piros színnel van jelölve.
Menni az irodába, amely eladja őket - vásárolt tömítéseket. Azt mondják, "szedjük szét a tetejét, és egyszerűen csavarjuk le a 7. részt a kezünkkel, távolítsuk el és öntsük ki, cseréljük ki a tömítést". A második nap a VD-40 csapófülkében a keverő kissé megkarcolódott egy gázkulccsal - nincs kővirág.
Megtaláltam az utasításokat: [URL = https: //login.blanco-germany.com/webapps/static/HeilerPPMKatalog/hlr-system/TKD/PDF-Dokumente/116034_Reparaturanleitung_WEGA.pdf __utma = 1476456 Én vagyok a feltöltő 2005 Idn 40 8.1417280950901__utmc = 147645610__utmx = -__ utmz = 147645610.1417280492.1.1.utmcsr = blanco-germany.com | utmccn = (átirányítás) | utmcmd = referral | utmcct = / hu / int / mixer_taps / product_catalogue_mixertaps_int / tap.html__utmv = -__ utmk = 131398415] utasítás itt [/ URL]
de átkozott, mi a legfontosabb szalag és tényleg erősebb, mint a gáz?
Mit tanácsolsz, hirtelen valaki tapasztalható hasonló démoni technikával?
PS: Tudom, hogy szégyen.

Hát, milyen szörnyűség, de még nem találkoztam ezzel a technikával. A "szalag kulcsa" egy pocsékdarabból álló kóbor. erős szalag, a végén egy hurok és egy kar. A szalag felcsavarodik a kioldott részen a csavarás irányában, és a kar be van helyezve a hurokba, és megnyomja a sebszalagot, és erőteljesen húzza a szabad véget a szalag tekercseléséhez. Ennek a kulcsnak a ereje az öv erősségétől és a kar hosszától függ. De az egyik legfontosabb jellemzője, ha szalagot használnak, a prém hiánya. alkatrészek károsodása. Vannak olyan kulcsok és a láncok darabjai a szalag helyett, de te magad is megérted a célokat illetően, ez embertelen. De itt van egy másik dolog, hogy a VD-40 nem a legjobb asszisztens ebben az üzletben, mert a daru tele van meszes lerakódásokkal, akkor az ecetsavval vagy valamilyen másfajta konyhákkal kell harcolni a meszes lerakódások ellen. És boldog leszel, ahogy mondani szoktunk.
Ui Íme egy példa a szalagkulcsra.
http://otvet.mail.ru/#question/77803282

Danke a választ. Meglepődtem, hogy a gázkulcs helyettesítheti a gázkulcsot - soha nem vettem őket komolyan, még vettem egy kullancsos szűrőt az olajszűrőhöz.
Általában aztán megpróbálok másképp menni: Wash vd-40, öntsön forró vízzel egy evőkanál citromsavval, majd áztassa, majd egy softkey-vel.

Új keverő vásárolni és szállítani? És adományozd ezt egy kereskedelmi hivatalnak. Promóciós célokra.

1. Kék-vörös sapka (? 2).
2. Csavarja ki a reteszelőcsavart (? 3).
3. Húzza fel a fogantyú eltávolításához (? 1).
4. Csavarja le az anyákat (? 4 és? 5). Ők is "kézzel" mennek. A kulcs szépen (!) Segíthet.
5. Forgassa a patront (? 6).
Természetesen mindez megtett?
6. A softkey jó egy és fél méter (körülbelül) méter 3 mm-es kötélen. Egy gyűrűbe kötözték, egy hevederen dobogták a darabra, megtörték a fennmaradó "farok", a karot a hurokon keresztül tolva, és a "húzva húzta".
Menj, sehová se menj!

Idézet: Eredetileg írt Alex_Zombie:
Új keverő vásárolni és szállítani? És adományozd ezt egy kereskedelmi hivatalnak. Promóciós célokra.

Eddig még nincs 7 sput, és a helyreállítási költségvetés különbözött attól, hogy még egy egyszerű új cég is ugyanabból a cégből származik.
Ivan_Medvedev igen, mindent megtesz, természetesen)

Ezután csavarja be a kötelet, hozzon létre egy erős botot, és csavarja le.
Égő gáz "ceruza"? A gyengéd fűtés előnyös.

idézet: Ivan_Medvedev eredetileg írt:
Ezután csavarja be a kötelet, hozzon létre egy erős botot, és csavarja le.

Ez egyébként gondoltam. Felmelegíti a belső sárgaréz? Az ügy valahogy félelmetes kívül van - szépen megpróbálok.

"a lyuk felett lévő résből" - ez az m. és a patron csatlakozását a 11-12 részletekkel. Aztán det. 7 nem kell lőni.
És a személyes tapasztalatból, hogy a gyűrűket a kútra cserélik - általában a vízkőzetből a hornyokból törlik. Ha a hornyok mechanikusan csiszolják a csigát, akkor az átmérő változik, és ha nem ér hozzá, akkor a csiszolóanyag gyorsan felfalja a gumit. Mindkét esetben az új tömítések, ha szolgálnak, akkor nem sokáig.
Tehát ha a kémiai hornyok nem tisztulnak, akkor jobb a keverő cseréje.

Idézet: A belső sárgaréz melegítésére?
Igen, sok különbség nélkül, véleményem szerint.
Ha menetes tömítőanyagot szerel fel, 150 fokos hőmérsékletre melegszik fel.
Ha nem acetilénnel fűtött oxigénnel, akkor a sárgaréz króm nem lesz romlott. Idézet: Mindkét esetben új tömítések, ha szolgálnak, akkor nem sokáig.
A "B" terv azonban.

idézet: Originally posted by Thug:

Az ügy valahogy félelmetes kívül van - szépen megpróbálok.


Igen, nem ijesztő, de szinte haszontalan, amíg te


idézet: Eredetileg Írta: Ivan_Medvedev:

Csomagoljon egy kötelet, hozzon létre egy erős botot


hűlni fog, és a jelentés elvész.
idézet: Eredetileg Írta: Serg_62:

Tehát mi van. Kémiai hornyok. tisztítsd meg


Ez minden lesz.

Hanse erő
Egy adag evőkanál citromsavat 1/4 csésze forrásban lévő vízbe töltött a hengerbe. Aztán megismételte, és 7 órán át távozott.
Ez alatt a 7 óra alatt pár üzletet és az építőipari piacot sétáltam. Egy lény sem ismeri a szalag kulcsok létezését. A varázsló tiltakozott a gázcsavarral műanyag szivacsokkal - és így a keverő karcolódott, nincs mit menteni (és a minőség teljes a kulcs számára).
Ennek eredményeképpen a gázkulccsal, törülközővel és anya anyával való hazaérkezéskor áthelyeztem a szálat. Nincsenek tömítőanyagok, ragasztók és más dolgok.
Letette a régi tömítéseket, átfújta egy karburátoros tisztítóval, majd egy szilíciummal dörzsölte. Ugyanakkor mosott kiöntő és elosztó.
Kevert szilikonzsír, tegye a tömítéseket. Kihúzta a kifolyót, összegyűjtötte a felsõ kezét. Folyt. Ismételtem. Folyt. Leszállt - feltörte a felső tömítést. Elhalványult, tegye a régiet. A kagyló leült, mint egy kesztyű. Kézzel meghúzta a tokot, behelyezte a patront. Most már száraz.
Ugyanakkor húzta az alapot, és általában rájött, hogy ez a hrenomut csatlakozik a mosogatóhoz. Ha meg kell változtatnod - azt hiszem, magam kezelhetem anélkül, hogy eltávolítanám az autómosást. Nem csoda, oh, nem csoda, hogy a németek azt javasolják, hogy egy szűrőt helyezzenek el a csaptelep előtt.

Ezzel gratulálok, és tömítik Oroszországban a hűtőfolyadékot. "pincék" -et gyártanak, és empirikusan kell őket hely szerint kiválasztani.

Ha csak. Tömítések, mint a "natív" - 175 p. mindazonáltal. Nos, oké - értékes tapasztalat megérte a pénzt

A patron cseréje a keverőben

Minden szupermarketben van egy vízvezeték-részleg, amely csaptelepeket és kapcsolódó részeket értékesít konyhai és fürdőszobai felszerelésekhez. Különös figyelmet szentelnek a kar-keverők, változatos formában és elegancia a teljesítmény. A keverő külső részei csillogó felülete alatt rejtve maradnak a fő funkcionális terhelést hordozó belső részek.

Egy kis történelem

Az ókori görög matematikus és szerelő Geron feltalálta a keverőt, amely kifelé meglehetősen ellentétben áll a modern csapokkal, de a funkcionális akciókban keveset különböznek tőlük. A keverőcsapatok római története azt mondja, hogy a római feltalálók csapkodása megismételte a Heron elvét a cselekvésben, de kényelmesebb volt. A középkorban a daruk nem voltak kérdésesek, a személyi higiénia alacsony volt, ami Európa-szerte több millió áldozattá tette a járványokat. Aztán meg kellett emlékeznem a szennyvízzel, a vízzel és természetesen a darukkal kapcsolatban.

Mivel a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló csaptelepek csak a gazdagok számára voltak elérhetők, a gyártás során a fő figyelmet a megjelenésükre fordították. A 18. század végén az angol József Bram létrehozott egy új csapot 3 csapból: az első forró vizet, a második hideget és a harmadik keveréket. Az ilyen daruk a huszadik század elejéig léteztek, amikor William Thomson a Brahm elképzeléseit kétszelepes daruval finomította.

A közelmúltban a legtöbb keverőt daru dobozok hajtották. Bár nem tűntek el, gyakran újra megjelenik a luxus retro stílusában, de a tömegkommunikációs kar csapágyai határozottan elfoglalják pozícióikat, amelyek könnyen kezelhetők és gyorsan megváltoztathatják az áramlási sebességet és a vízhőmérsékletet. A fő funkcionális terhelést hordozó fő elem a patron, amely elvégzi a keverést és a vízellátást. A kar mozgása könnyedén mozgatható, ami biztosítja a kívánt hőmérsékletet és vízellátást.

Különlegességek

A patronok jellemzői a kialakításukhoz kapcsolódnak, különösen a vízkeverés mechanizmusánál. Egy labda patronban a víz mozgása egy üreges fémgömböt tartalmaz, amelynek rendes kerek felülete és több lyuk van. A gömb lyukainak egybeesése a patroncsatlakozó lyukakkal lehetővé teszi a víz számára, hogy különböző hőmérsékleteken kilépjen. A készülék eredeti, de a golyó felületén gyorsan kialakul a káros plakk. Ez és más hiányosságok csökkentették használatukat és termelésüket.

Egy lamellás patronnal ellátott egykaros keverőben a vezérlőelem egy mozgatható cermetlemez, amely lyukakkal van ellátva, és amely szorosan illeszkedik a patron aljához rögzített másik lemezre. Amikor a kart felfelé vagy lefelé mozgatja, a vízellátást lemezek segítségével szabályozza, a kart jobbra és balra forgatva, a lemezek nyitva állnak a meleg vagy hideg vízhez. A patronokat nem ajánlott szétszerelni, és ha javításra szorul, egyszerűen cserélje ki a hibás patront.

Az egykaros kazettán kívül még nincs más típus a modern keverők számára. A patronrendszer gömbölyű, lamellás, kerámia vagy műanyag elemekkel. Egykaros keverőben az elemek hasonlóak lehetnek, de különböznek az ülések méretétől. A keverők a felhasználási helytől függően változhatnak. Ha a kar hosszúsága és formája nem számít egy egyszerű csaptelep keverőnek, akkor a zuhanycsap telepítésekor ezek az adatok befolyásolhatják a kényelem állapotát. Ez különösen igaz a zuhanykabin költségvetésének lehetőségére.

Hogyan cserélje ki a kezét?

Természetesen a patron kerámia lapjai sokkal hosszabb ideig szolgálnak, de a keverő rossz teljesítménye vagy akár teljes kudarca is lehet. A javító patronok lehetetlen - tudnod kell, hogyan kell őket megváltoztatni.

A patron hibás működésének számos külső megnyilvánulása van:

 • nincs meleg és hideg víz keveréke: a kijáraton - csak az egyikük;
 • nincs vízellátás a daru kar pozíciójában;
 • a kiáramló víz hőmérséklete nem állandó, gyakran változik;
 • a csap nem szolgáltat teljes vizet;
 • a csap felnyitása után a keverőből származó víz nem zárható le;
 • a víz folyamatosan szivárog a kar alatt;
 • Lehetőség van arra, hogy a karot csak jelentős erőfeszítéssel fordítsa el.

A keverő munkáját és állapotát nagymértékben befolyásolja a rozsda, mész, homok és egyéb szennyeződések oldhatatlan részecskéi a vízben. Különböző víztisztító szűrők használata meghosszabbítja a patron megbízható működését, és így a keverőt egészében.

A patroncsaptelep nemcsak elhasználódik, hanem néha több okból is megszakad:

 • a gyártás során gyenge minőségű anyagokat használt;
 • gyakori éles vagy sokk hatása a keverőkarra;
 • víz kalapács rendszer;
 • rossz vízminőség;
 • rossz szűrők vagy annak hiánya.

Nem mindig ez a helyzet, hogy a patron biztosan 10 évig működik. Vízvezetékrendszerünk kopott, a balesetek egyre gyakrabban fordulnak elő, csökken a vízminőség - mindez csökkenti a szerelvények és a szerelvények munkához szükséges időt. A statisztikák azt mutatják, hogy a patronok nem fejtik ki funkcióikat, és 5-6 évente cserélniük kell őket.

Amint láthatjuk, nem szükséges számolni a víz keverésére és táplálására szolgáló eszközök örök működésére, különösen a patronokra, és eljön az idő, amikor a régi kazettát el kell távolítani, és új helyére kell cserélni. Tapasztalt vízvezeték-szerelőt fel lehet kérni javításra, de ha a szükséges készségekkel és vágyakkal rendelkezik, akkor ezeket a munkákat saját maga végezheti el.

A patron cseréjekor az alábbi eszközökre van szükség:

 • különböző méretű csavarhúzók;
 • állítható csavarkulcs;
 • csavarkulcs;
 • fogó;
 • hex key (kicsi, a reteszelőcsavarhoz);
 • tiszta rongyok;
 • folyékony WD-40.

A vásárolt új patronok nem feltétlenül alkalmasak az ülésekre és a méretekre, így a legjobb megoldás az, ha eltávolítottuk a régi csomópontot a boltba, és újat vásároltunk. Ennek a cserének a feltétele, hogy más, működő vízforrások jelenjenek meg, amelyek kompenzálják a cserélendő patron hiányát. A meghibásodott patron eltávolítása nehézségek nélkül történik - magadnak néhány egyszerű lépést kell megtennie.

Nincs szükség gyorsaságra és nagy fizikai erőfeszítésre nincs szükség: a keverők elég törékeny termékek, amelyek könnyen eltörhetnek.

A munkának egy műanyag díszes kupak (kék / piros) eltávolításával kezdődik, egyszerűen egy laposfejű csavarhúzóval. A nyitott furat mélységében egy kis zárócsavar van. Meg kell győződnie arról, hogy mi a feje, és előkészíti a megfelelő csavarhúzót vagy az Allen kulcsot. Nem szükséges teljesen eltávolítani a csavart - csak lazítsa meg egy kicsit. Ezután emelje fel és vegye le a keverőkarot. Nehézség esetén permetezze WD-40 folyadékkal vagy forró vízzel. A hő hatására a fém kibővül, és a kar elalszik. Lazítsa meg manuálisan a gömbcsavart. Lehet, hogy ragadósodik, így újra használhat folyadékot vagy forró vizet. A részt óvatosan, nagy fizikai erőkifejtés nélkül óvatosan távolítsa el: az anya törékeny, és megszakadhat. Továbbá egy csavarkulccsal vagy egy megfelelő szerszám segítségével megcsavarjuk a szorító anyát, és kihúzzuk a patront a foglalatából.

Tisztítjuk a patron bejutásának helyét a betétektől, a szennyeződéstől, a rozsdától és a homoktól. A tisztítási műveletet komolyan és óvatosan kell megközelíteni: ha még a kis részecskék is maradnak, a patron nem fog szorosan illeszkedni, még akkor sem, ha a leszállóhelyek egybeesnek. Ezt követően a megszerzett új patront egy gondosan előkészített leszállóhelyre szerelik fel. Ismét ellenőrizzük a patronon lévő kiemelkedések egybeesését a keverőcsatlakozó hornyai között, és a leszállás után húzzuk szorosan a szorító anyát, de nagy erőfeszítés nélkül. Ezután csavartuk a gömb alakú anyát kézzel, tegyük fel a kart a patronra, és lazán meghúzzuk a reteszelőcsavart.

Kapcsolja be a vizet, ellenőrizze a munkát minden üzemmódban. Szivárgás esetén a szerelvényt ismert módon rendezzük el és megszüntessük a hibát. Most a reteszelő csavar szorosan becsavarható és a technológiai furat dekoratív műanyag dugóval zárva (kék / piros). A patronok hasonló módon történő cseréjét a keverők beszerelésének bármely pontján végzik el: ezek a készülékek szinte azonosak a tervezési és összeszerelési és szétszerelési elvekben. A csapok közötti különbségek főként megjelenésük.

A másik dolog az, amikor a keverő összetettebb: hőmérsékletszabályozóval, mozgásérzékelővel vagy érzékelőkkel. Jobb kezelni a munkát az alkatrészek cseréjében tapasztalt szakemberek számára.

gyártók

A jó keverők iránti igény folyamatosan magas, így a gyártók száma növekszik.

A verseny számos márkát azonosítottak, amelyek kiemelik a problémamentes működés minőségét, megbízhatóságát, tervezését és hosszú élettartamát:

 • Hansgrohe - hagyományosan magas színvonalú és finom stílus Németországból;
 • Jacob Delafon - híres francia finomítás és magas szintű minőségi előírások;
 • Az Ideal Standard egy jól ismert cég, melynek széles választéka különböző keverők;
 • A Roca sikeres szaniteráruk gyártója különleges stílus és megbízhatóság;
 • Teka - modern keverők különböző ízekhez;
 • Vidima - vonzó design és kényelmes ár;
 • Lemark egy népszerű márka a Cseh Köztársaságból hosszú történelemmel;
 • LKA - az ár és a minőség harmóniája Oroszországtól;
 • Blanco Daras, Frap, Oras, Am-Pm.

Az európai márkák által gyártott kínai gyártók képesek hamisítványokat szállítani, de megbízható termékeket is gyártanak saját márkáikból, mint például a Tivoli, a Santide.

Tippek és trükkök

A patron cseréje és a csaptelep ellenőrzése után úgy tűnhet, hogy még mindig folyik a fürdőszobában. Ezekben az esetekben a fenti sorrendben gondosan szedjük le a szerkezetet, húzzuk ki a patront, és alaposan ellenőrizzük az érintkezési felületeket: lehet, hogy vannak olyan homokszemcsék, szennyeződések, rétegek, amelyek nem jöttek ki az első tesztek után, majd megütötte a lyukas helyet. Egy másik lehetséges ok a patron pontatlan illesztése a keverőcsatlakozóba, vagy a kazetta csavaros be nem szorítása. Ilyen anya, és rendkívül nagy befogási erővel elronthatja a csomót.

A keverő működtetése során meg kell akadályozni a daru karján fellépő sokkhatásokat - minden mozgásnak simának kell lennie. Szükséges elkerülni az erőteljes nyomást a kar véghelyzetében. Amikor a keverőt a vízellátó hálózathoz csatlakoztatja, ellenőrizni kell, hogy a forró és hideg víz mutatók megfelelnek-e a műanyag dugóval a mellékelt csővezetékekkel. Természetesen jobb, ha a parafa helyzetét megváltoztatjuk, mint a csövek összekapcsolását.

A patronok vásárlása, emlékeznünk kell arra, hogy drágábbak - nem jelent biztonságosabbat. Beszéljen ismerőseivel, akik csaptelepekkel, beszéljenek a mesterekkel és az értékesítési asszisztensekkel. A cermetlemezekkel ellátott tintapatronok hosszú ideig szolgálnak, de a műanyag lemezek gondos kezelésével a patronok is hosszú évekig megbízhatóak lehetnek.

Hogyan cserélje ki a keverőpatront, lásd a következő videót.

Berendezések BLANCO mosogatók és keverők

Hétfő - péntek 10:00 - 18:00

A bevásárlótáska üres!

Hogyan cserélje ki a patront és a csaptelepet a BLANCO keverőben

A cikkben lépésről lépésre elemezzük, hogy mi a teendő, ha a BLANCO keverő áramlik, hogyan kell a kazettát a BLANCO keverőben saját maga megváltoztatni a BLANCO FONTAS keverő példáján keresztül. Azt is megmutatjuk, hogyan cserélhetjük ki a csaptelepet a BLANCO FONTAS keverőn az ivóvízhez. Ha nem szeretné megváltoztatni a kazettát a BLANCO keverőben, szakembereink az Ön patronját a St. Petersburg-i címre cserélik a keverő lebontása nélkül.

Hogyan szereljük fel a csaptelepet a fürdőszobában és a konyhában 11 egyszerű lépésben

Még akkor is, ha időről időre egy minőségi darut veszel, még mindig meg kell javítania, és kicserélnie kell néhány alkatrészt. Szóval hogyan lehet szétszerelni a keverőt, mint a Grohe, Esko, Oute, Damixa, Swes, G Lauf, Ledeme, Molinari, Kaiser stb. Ez nagyon egyszerű a saját kezével, nem szükséges kapcsolatba lépni a professzionális vízvezeték-szerelőkkel ezzel a problémával.

Hogyan kell szétszerelni egykaros keverőt a fürdőszobában és a konyhában - lépésről lépésre

Egykaros (egy fogantyúval) a legegyszerűbb az összes meglévő daru (Damixa Arc - Damix, Franke, Oras - Oras, Iddis). A tervezésüket cső, forgó kar, rögzítőanya, tömítés, cserélhető golyó vagy patron képviseli.

Egykaros golyós mixer szétszerelése

A gömbcsap (Gustavsberg, Haiba, Rubineta, Shruder, Varion, Flora) az egykaros típusú. Víz összekeverésére használják, két csővezeték csatlakozik hozzá: forró és hideg. A hőmérséklet- és nyomásszabályozás golyóval történik, amely szintén záróelemként működik. A labda cserélhető elem.

Lépésenkénti utasítás videofelvétellel arról, hogyan lehet szétszerelni az egykaros golyóscsapot a konyhában vagy a fürdőszobában:

 1. A munka megkezdése előtt teljesen le kell zárni a vízellátást. Ellenkező esetben a vízellátó csövekből történő szétszereléskor forrásban lévő vizet lehet önteni;
 2. Ezután el kell távolítania a dekoratív sapkát, ha van ilyen;

2. lépés: Vegye ki a dekorációs sapkát a keverőben

 • Ezután csavarhúzóval csavarja le a csavart, amely megnyomja a forgókapcsolót. Ez a csavar összeköti a fogantyút a szelepek szárával;

  3. lépés: csavarhúzóval csavarja le a csavart

 • Ezután a fogantyút (vezérlőgombot) el kell távolítani a tokról. Szükséges a vízellátáshoz és szabályozási részlet;

  4. lépés

 • Ezután a kulcs segítségével csavarja le a kupakot;

  5. lépés: csavarja le a kupakot

 • Kihúzzuk a kezét;

  6. lépés

 • Ezt követően megszüntetheti a golyós mechanizmust. Óvatosan kell eljárnod, gyakran a golyókra szerelt rugók alatt, amelyek segítenek ellenőrizni a víz áramlását és hőmérsékletét. Óvatosan vegye le a reteszelő mechanizmust, nehogy károsítsa a törékeny rugókat;

  7. lépés: Vegye ki a keverőpálcát

 • Csavarhúzóval óvatosan érintsük meg a szelepülést és rugójukat;

  8. lépés

 • Távolítsuk el az elforgatható egység kifolyócsapját;

  9. lépés

 • A zárószerkezeten kívül minden vízcsap 2 tömítéssel (tömítőgyűrűvel) rendelkezik, amelyek gyakran közvetlenül az alatta találhatóak. Ezeket is el kell távolítani és megtisztítani. Ha a tömítés túl nagy az alapon, akkor azt egy vékony lapos csavarhúzóval vagy késsel le kell nyomni és cserélni;

  10. lépés: szükség esetén távolítsa el és cserélje ki a tömítőgyűrűket

 • Természetesen kívánatos mind a golyót, mind a tömítést cserélni. De ha tudnia kell a bontás pontos helyét, rövid időre be kell kapcsolnia a vizet, és meg kell néznie, honnan származik a víz.
 • Ha a bontás oka abban a tényben rejlik, hogy a csaptelep, például mészsókkal vagy más törmelékkel eltömődött csap, a javítás sokkal gyorsabban megy. A fenti utasítások szerint a tok eltávolítása és speciális gél tisztítása szükséges. A kifolyó anyagától függően meg kell választania a megfelelő tisztítószert. Sárgaréz, réz és acél eltérőek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyakran importált csaptelep (olasz, német stb.) Speciális hálóval van felszerelve, amely közvetlenül a kifolyó alatt található. Meg kell tisztítani egy régi fogkefével és megtisztítani.

  Szakértői szétszerelés és javítások:

  1. Számos modellt (Blanco Elipso, Hansberg Prestige, Hansgrohe, Sentosa, Mofem) díszítenek. Csak egy vékony csavarhúzóval távolítható el. A fedelet az aljától az ügyfelek oldaláról rögzítik, és óvatosan fölfelé emelik;
  2. Ha a levegőztető piszkos, 1 óra alatt étellel ecettel egy edénybe engedheti le, hogy eltávolítsa a különféle sárfoltokat. A telepítés előtt öblítse le vízzel.
  3. Ideális esetben előzetesen teljes javítócsomagot kell vásárolnia a modellhez;
  4. A szétszerelés előtt először vizsgálja meg a keverő típusát.

  Videó: hogyan kell szétszerelni a csuklós egykaros csapot / keverőt a fürdőszobában

  Hogyan szerelje szét a keverőt a kazettával

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronokkal ellátott egykaros keverők gyakran egy mosdókagylóhoz vagy konyhai csaphoz vannak beszerelve. Nem cserélhetőek, ezért törés esetén azokat szét kell szedni és el kell dobni. De a legtöbb esetben egy kerámia patronnal ellátott daru hosszú ideig tart, ezért kicserélése ritkán szükséges.

  Fotó - egykaros keverőeszköz kerámia patronnal Fotó - szétszerelési séma egy keverővel és patronnal

  és egy másik videó utasítást arról, hogy szétszereljük a konyhai csapot egy kerámia patronnal

  Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes keverőt - lépésről lépésre

  Egyszerűen szétszerelni egy vízzel ellátott kétszelepes félfordulatú keverőt (Hansa Stela, Vidima, Frap-Frap) egy patronnal, mivel minden elvezetés külön karhoz van csatlakoztatva, egyszerű és praktikus. A szelepes modellek leggyakrabban különleges lapokkal vannak felszerelve, amelyek szorosan egymáshoz tapadnak.

  Az egyik szelep megfordítása egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását nyitja meg. A lemezek védelme érdekében gumi vagy műanyag tömítéseket használnak, amelyek mozgásukkor biztosítják a csatlakozásuk és a lágyságuk tömítettségét.
  A kétkaros mechanikus keverő kétféle típusból áll:

  1. Halszálkás (Wasser Kraft, SMARTsant, Swes, Zegor, Roddex, Vega);
  2. Cső (Jacob Delafon Carafe, Ferro Standard, Kludi O-Cean).

  A háztartási halszálk csengés még mindig a konyha és a fürdőszoba egyik legkedveltebb csaptelepje. Ennek a kialakításnak a jellemzője a jelenléta egyfajta pólus esetén, amelyen keresztül a vízelvezető csövek összekapcsolódnak a kart.

  Ugyanaz a cső csatlakozik olyan csövek használatával, amelyek közvetlenül a kifolyóba vannak behelyezve további elosztók használata nélkül.

  A fali kétszelepes csaptelep keverője

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt két fogantyúval:

  1. A modern kétkaros daru csak a zárócsavar kicsavarása után szétszerelhető, amely a dekorációs panel alatt található. De ugyanakkor a régi szovjet daru összetettebb struktúrával rendelkezik. Itt meg kell szüntetni a záró anyát, amely alatt a szelep helyezkedik el, és kinyílik, megnyitva a belső részeket;
  2. A csavar alatt egy daru-doboz, amely szelepként működik, gondosan szét kell szerelni és eltávolítani;
  3. A daru-doboz alatt van egy tömítés vagy egy gyűrű, amely a szerkezet tömítéséhez szükséges. Ellenőrizni kell az integritást és a tisztaságot. Még egy kis folt is okozhat szivárgást a keverőben;
  4. A fordított séma szerint kétütemű keverőt kell összeállítani, mielőtt korábban ellenőrizte a csövek összekapcsolását és a test integritását.

  Ha a karácsonyfa daru karja megrepedt, akkor javítás nélkül. Leggyakrabban ez olcsó kínai keverőkkel történik, mint például a Calorie és mások.

  Videó: Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes kádcsaptelepet

  Grohe mixer szétszerelés

  A Crane Grohe, annak ellenére, hogy hasonló szabályokkal értette meg, mint egyetlen kar, külön cikket készítettem e cikkből. Ennek oka népszerűsége és megbízhatósága.

  A Grohe specialitása, hogy a rugalmas vízcsatlakozásokat nem kell csavarozni, mint a többi keverő. Ez azt jelenti, hogy ha elforgatják - nem fogjuk le őket. Belülről rögzítettek. Ez megköveteli:

  1. Távolítsa el a fogantyút. Ez általában hatszögletű.
  2. Ezután távolítsa el a kupakot - ez lehet csavarmenetes vagy nem menetes a Groe számára.
  3. Ezután távolítsa el a patront - általában erre a csavarhúzóval csavarja ki a 2 csavart.
  4. Óvatosan tolja el a műanyag távtartót egy csavarhúzóval;
  5. Távolítsa el az O-gyűrűket a rugalmas csatlakozásokról;
  6. Távolítsa el a foglalatot tartó tartóelemet a tokban.

  Mindent! A rugalmas csatlakozások elérése megtörtént és a keverő szétszedésre kerül. Amint látja, a szétszerelési folyamat nagyon hasonlít a cikk elején megadott utasításokhoz. Fontos megérteni, hogy a különböző gyártók csapjai általában egy hasonló séma szerint ismertek, de lehetnek olyan árnyalatok is, mint a Grohe, ugyanazzal a tömítéssel, a szerszámhoz használt eszköz típusával, a csavarozható csavarok számával és így tovább.

  Termosztátos keverő

  Ha egy termosztátot rendezel, szükséged van szakember segítségére. Az a tény, hogy a hőmérséklet-indikátor bekötési rajza a gyártótól függ. Ezenkívül ez az eszköz nagyon érzékeny érintkezőket tartalmaz, amelyek könnyen szétszedhetők. Az alábbi ábra vázlatosan bemutatja a termosztatikus keverő fő alkatrészeit.

  Fotó - szétszerelési modell termosztáttal

  Videó: A termosztát tisztítása a Vado keverőben

  Keverőpatronok javítása

  Írta: admin 1000 apróságok 08/31/2018 0 8 Nézetek

  A házak vízellátó rendszere számos elemből áll, amelyek neve és értéke nem mindenki ismeri, de a végső elem egy keverő. Ugyanúgy, mint bármelyik eszköz, sérülést okoz. A keverőpatronok javítása meglehetősen egyszerű és elérhető eljárás, de mielőtt elkezdené, tisztában kell lennie azzal, hogy a keverő működik és mi okozza a lebomlást. Ezzel és értem ebben a cikkben.

  Hogyan lehet szétszerelni, javítani a keverőt egy patronnal?

  Most a leggyakoribb keverők egy vezérlőgomb, azaz egykaros, amelyben az állítható rész egy szilárd patron formájában készül.

  Ha észreveszi, hogy a víz szivárog, vagy a víz a csaptelep vezérlőgombja alatt jön ki, akkor a kerámiaelem meghibásodott. Ez a rész javításra szorul, és ki kell cserélni.

  Fontos! A tartalék alkatrészek részei a szabadon hozzáférhetők az üzletekben.

  A kerámia patronok általában csomós részecskék miatt lebomlanak a víz összetételében. A kemény szemek a kerámia lemezeken keresztül jutnak el, és apró karcolásokat hagynak rájuk. Fokozatosan a kerámiák csiszolódnak, ami szivárgást eredményez.

  Fontos! Annak érdekében, hogy a kerámia részek hosszú ideig biztonságosak legyenek, a bejövő víztisztító szűrőket a házba vezető fővonalakon kell elhelyezni. Nagyon szennyezett víz esetén egy hagyományos patron javítása a keverőben néhány hónappal később fog megtörténni.

  A kerámia patron két lapból áll, amelyekben vannak lyukak. A felső lemez teljesen eltolható különböző irányban az aljhoz képest, ezzel a lyukak teljes vagy részleges átfedése vagy kölcsönös kombinációja következik be. A lemezt a vezérlőgombbal a rúdon keresztül tolja el. Ennek eredményeként a víz áramlása szabályozott, és a víz mennyisége túlnyúlik a tápláló tömlőtől, meleg vagy hideg vízből.

  A csaptelepet vízszintbe állítással egy gömb elem segítségével, valamint több vezérlőgomb segítségével is megtalálhatjuk, amelyek segítségével a kerámia tengely dobozokat a csaptelep különböző részein állíthatja be.

  Fontos! A keverők fémdarabdobozokkal és gumitömítésekkel együtt - eddig ilyen típusú modelleket gyakorlatilag nem szereltek be, és ahol még mindig vannak, döntően megváltoztatják a korszerűbb rendszereket.

  Az ilyen daruk kialakítása kissé eltérhet. De a legtöbbjük még mindig a séma szerint készül: a vezérlőgomb megfeszíti a kerámia patront tartó anyát.

  Ezért az ilyen keverők szétszerelése közvetlenül a fogantyú eltávolításával kezdődik. A vezérlő botot rögzítő csavart általában hideg-meleg jelvények mögött vagy a cég logója mögött rejtik. A keverő és a patron javításának első szakaszában távolítsa el a műanyag kupakot egy csavarhúzóval. Ezután a következőképpen járjon el:

  1. Csavarja ki a csavartartó csavart közvetlenül a patron vezérlő rúdjára. Valószínűleg a csavart 2,5 mm-es hatlapú gyűrűvel gyártják. Egy ilyen eszköz nehezen vásárolható meg bármely hardverraktárban. De megpróbálhatja megcsavarni ezt a csavart egy vékony csavarhúzóval.
  2. Ezután vegye le a szelepfogantyút a szárról, vagy csavarja ki a kiegészítő anyát.
  3. Ezután hozzáférhet az anyához, amely a kazettát a tok belsejébe szorítja, vagyis közvetlenül a szelepházban lévő lyukakhoz, amelyeken a víz folyik.
  4. Továbbá állítható csavarkulccsal vagy megfelelő nyitott csavarkulccsal csavarja le a nagy szorító anyát a keverő testéből. Most már szabadon kaphatja meg a kerámia patront, és cserélheti ki egy újat.
  5. Új elem beszerelésekor helyezze be megfelelően a házban található lyukakat.

  Amint látja, a látszólag bonyolult csaptelepet könnyedén megjavíthatja saját kezével. Csak minimális eszközökkel kell készletet készíteni: csavarhúzók, kis hatszögek, nagy kulcsok és rendben.

  Hogyan kell tisztítani a csapot a fürdőszobában: lépésről lépésre szétszerelés és tisztítás csapok

  A daruk mozgó mechanizmusa gyakran eltömődik a lerakódásokkal és elkezd szivárogni, zajt kavarni vagy rosszul fordulni. Megmondom, hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes csaptelepet a fürdőszobában vagy a konyhában és az egykaros változatban, és egyszerű javaslatokat is nyújt az otthoni tisztításhoz.

  A daru tisztítása kézzel történik.

  A daruk típusai

  A daruk több fajtája létezik.

  A daru szétszerelése előtt határozza meg a daru típusát.

  Leggyakrabban használt daruk ilyen fajták:

  • Kétszelep darus dobozokkal;

  Két szelep csaptelep zuhanyzóval.

  • Egykaros kazetta;

  A daru egykaros modellje.

  • Golyó (a zuhany / gander átkapcsolásához).

  Belül egy golyó egy lyukkal.

  Ezek a leggyakoribb típusú daruk. Határozza meg, melyik a tiéd, és olvassa el a cikk megfelelő részét.

  Szétszerelés daru

  Duplex típus

  Tipikus kétszelepes keverő.

  A fürdőszobák gyakran kétszelepes keverőket használnak.

  A zuhanycsaptelep csaptelepítése nem különösebben nehéz:

  1. Zárja le a vizet. Az ütköző általában a cső bejáratának közelében található, általában a WC-ben vagy a fürdőszobában;

  Zárja le a bemeneti csapot.

  1. Távolítsa el a keverőt. Ehhez egy vízvezeték-kulcsot kell használni, hogy csavarja le a házat az excentrikákhoz rögzítő anyákat. Ehhez gondoskodni kell, mivel a dió nagy erőfeszítéssel összeomolhat;

  Eltávolítjuk a darut az excenterekről.

  1. Távolítsa el a dugókat a szelepekről. Ehhez csavarhúzót, vagy piros és kék köröket kell szerelni a szelepfogantyú közepén.

  Vessük le a dugókat a szelepekről.

  1. Van egy csavar a dugó alatt. Csavarja ki és vegye le a szelepet a daru-tengely dobjának száráról;

  Csavarja ki a reteszelőcsavart egy csavarhúzóval;

  Távolítsa el a szelepet a szelepről.

  1. Csavarjuk ki maga a darut, és távolítsuk el a daru karosszériájából.

  Kapcsolja ki és húzza ki a forgattyúházat.

  Távolítsa el a darut az aljzatból.

  1. Ismételje meg az eljárást a második szeleppel és menjen a zuhany / gander kapcsolóhoz. Távolítsuk el a kupakot is, csavarjuk le a csavart, távolítsuk el a kart, és csavarjuk le a forgattyút (labda, hengeres szerkezet);

  Távolítsa el a zuhanykapcsolót.

  1. Kapcsolja ki a ganderet a testből. Ehhez óvatosan csavarja le a csavaranyát.

  Csavarja le a kapocs anyáját, amely a képen látható.

  1. Kapcsolja ki a zuhanycsövet a keverőből. Jobb kézzel csinálni, nehogy károsítsa a krómozott réteget egy kulccsal.

  Kapcsolja ki a zuhanycsövet.

  1. Emlékszünk a szétszerelési folyamatra, így újra összeszerelhetjük a terméket.

  Emlékszünk arra, hogy mi a keverő.

  Amikor a keverőt szétszerelik, elkezdheti tisztítani. Először meg kell szüntetni az összes gumitömítést. Ez különösen fontos az idősebb daru esetekben, ahol a tömítések nem tartanak sokáig.

  Csavarjuk ki a szorítócsavart.

  Távolítsa el a tömítést a daru-tengely dobozából.

  Ha a tömítés száraz, megrepedt, vagy más sérülést okoz, cserélje ki. A beszerelés előtt érdemes eltávolítani a csiszolót a tömítésből a külső sarok levágásával (attól a oldalról, ahol a tömítés a keverőtest szomszédságában van). Ez kiküszöböli azokat a zajokat, amelyeket a régi csapok gyakran emittálnak.

  Féreg és félfordítású (kerámia) szelepek.

  Az új darukba beépített daru kerámia lapokkal. Nincs értelme szétszerelni, egy új alkatrész ára nem haladja meg a 250 rubelt. Csak cserélje a daru-tengely dobozokat újakra.

  Távolítsa el és ellenőrizze a fennmaradó tömítéseket.

  Távolítsa el a tömítéseket az összes csatlakozóról és ellenőrizze. Ha megrepedtek, szakadtak vagy elvesztették a rugalmasságukat, ki kell cserélni őket. Csavarjuk le a szellõztetõt a gerenda csúcsán, húzzuk ki a hálót és a tömítést. Tisztítjuk a hálót a mérlegről, cseréljük ki a tömítést (ha szükséges).

  Tisztítsa meg a lélegeztetőt a mérettől és a szennyeződésektől.

  A keverő teste tiszta a mész betétektől és a rozsdától. Ehhez olyan eszközt használhat, mint a Cillit Bang, Comet, Mr. Izom vagy Domestos. A belső felületnek tiszta és sima legyen.

  Tisztítsa meg a keverőtestet a mészből és a törmelékből.

  Ha a kupakot és más alkatrészeket lenyomja egy csavarkulccsal, gondosan számítsa ki az erőt, mivel a szilán részek könnyen összeomlanak és eltörnek.

  Egykaros

  A fotó - egykaros érintés.

  Most elmondom neked, hogyan kell szétszerelni az egykaros csapot a fürdőszobában. Ezt a típusú keverőt sokáig használták, és sok lakásban ilyen modelleket telepítettek.

  Az utasítás kissé eltér a kétszelepes keverő szétszerelésétől:

  1. Az egykaros keverő szétszerelése előtt állítsa le a vízellátást. Csavarhúzóval távolítsa el a kupakot a kartól.

  A kupakot csavarhúzóval húzzuk ki.

  1. Csavarjuk ki a csavart, amely rögzíti a kart gombbal a patrontartóon;

  A reteszelőcsavar megfordítása.

  1. Távolítsa el a kart a patronból;

  Húzza felfelé a fogantyút és távolítsa el.

  1. Kapcsolja le a patront, amely lezárja a patront;

  Kapcsolja ki a dekoratív szoknyát.

  1. Kapcsolja ki a patront az anyacsavar megnyomásával;

  A szorító anyát le kell csavarni.

  1. Levesszük a patront a keverőházból;

  Kiveszük a patront a keverőből.

  1. Ne feledje a szétszerelési folyamatot a mixer visszahelyezésére.

  Egykaros keverő szétszerelési séma.

  Csakúgy, mint egy kétszelepes szelep esetében, a tömítéseket itt ellenőrizni kell. Ezek a patron alján találhatók. Ha vannak repedések, könnyek vagy gumi elveszített rugalmasság - ki kell cserélni.

  A tömítések alul vannak.

  Mielőtt szétszereli a kazettát, fontolja meg a teljes cserét. Egy új termék ára 200-400 rubel. Vegye ki a régi kazettát, és kérje az eladótól, hogy hasonlót kapjon.

  következtetés

  Részletesen tanulmányoztuk a keverők fő típusainak szétszerelését és tisztítását. Biztos volt benne, hogy könnyedén elvégezhető a saját kezével. Ügyeljen arra, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben és ha kérdései vannak - kérje meg őket a megjegyzésekben.

  Blanco mixer hogyan kell szétszerelni

  Honlapunkon sesaga.ru információt gyűjtenek a reménytelen, első pillantásra történő megoldásról, olyan helyzetekről, amelyek az Ön otthoni mindennapi életében felmerülnek vagy felmerülhetnek.
  Minden információ praktikus tippekből és példákból áll egy adott kérdés otthoni megoldásainak lehetséges megoldásairól a saját kezével.
  Fokozatosan fogunk fejlődni, így új anyagok vagy anyagok fognak megjelenni, amikor írunk anyagokat.
  Sok szerencsét!

  A szekciókról:

  Otthoni rádió - amatőr rádióhoz. Itt fogják összegyűjteni a legérdekesebb és legmegfelelőbb eszközt az otthoni készülékek számára. A rádiós amatőrök kezdők számára szóló elektronikai cikkek sorozatát tervezik.

  Villamosság - az elektrotechnikával kapcsolatos részletes telepítési és vázlatrajzok. Meg fogod érteni, hogy vannak olyan idők, amikor nem szükséges villanyszerelőt hívni. A legtöbb kérdést maga megoldhatja.

  A rádiók és az elektromosság a kezdőknek - a szakaszban szereplő összes információt teljes egészében az új elektromos szakemberek és a rádióamatőrök szentelik.

  Műholdas - leírja a műholdas televízió és az internet működésének és konfigurációjának elvét

  Számítógép - Meg fogod tanulni, hogy ez nem olyan szörnyű állat, és hogy mindig megbirkózhatsz vele.

  Mi javítunk magunkat - adott élénk példák a háztartási cikkek javítására: távirányító, egér, vasaló, szék stb.

  A házi receptek "ízletesek", és teljesen a főzésre szentelik.

  Vegyes - egy nagy, széles témakörrel foglalkozó rész. Ez a hobbi, hobbi, tippek stb.

  Hasznos kis dolgok - ebben a részben hasznos tanácsokat talál, amelyek segítenek a háztartási problémák megoldásában.

  Otthoni játékosok - ez a rész teljesen számítógépes játékokra és mindent összekapcsoló résszel.

  Az olvasók munkája - a fejezetben cikkeket, munkákat, recepteket, játékokat, olvasói tanácsokat fognak közzétenni az otthoni élet témájához kapcsolódóan.

  Kedves látogatók!
  Az oldal az első elektromágneses kondenzátorral foglalkozó könyvemet tartalmazza, melyet a kezdő rádióamatőreknek szenteltem.

  A könyv megvásárlásával majdnem minden, a kondenzátorral kapcsolatos kérdést megválaszol, amelyek az amatőr rádiós tevékenység első szakaszában merülnek fel.

  Kedves látogatók!
  A második könyvem a mágneses indítóra vonatkozik.

  A könyv megvásárlásával már nem kell információt keresnie a mágneses indítóktól. Mindaz, ami karbantartásukhoz és működésükhöz szükséges, megtalálja ebben a könyvben.

  Kedves látogatók!
  Volt egy harmadik videó a cikk Hogyan oldja meg a sudokót. A videó megmutatja, hogyan oldja meg a komplex sudoku.

  Kedves látogatók!
  Volt egy videó a cikk Eszköz, áramkör és kapcsolat egy közbenső relé. A videó kiegészíti a cikk mindkét részét.

  Hogyan szereljük fel a konyhában és a fürdőszobában egykaros keverőt: a fő szakaszokat és hasznos ajánlásokat

  A kényelmes életkörülmények olyan háztartási készülékekre vonatkoznak, mint a vízellátás. De a mixer a tervezés legfontosabb része. Ha nem tudja, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt, ez a cikk az Ön számára. Ez a funkcionális mechanizmus úgy van kialakítva, hogy hideg és forró víz áramlását hozzák létre az optimális hőmérséklet elérése érdekében. Hiba esetén az ilyen eszköz sürgős javítást igényel. A meghibásodás oka lehet a vízáramlás, a kopás mechanizmusa vagy a sugárterhelés csökkenése. Ilyen helyzetekben szükség van az eszköz szétszerelésére és összeszerelésére vonatkozó ismeretekre.

  Az egykaros daru egy funkcionális és ergonomikus mechanizmus, modern kialakítással.

  A keverő összetevője: eszköz és fajták

  Az egykaros termékek bizonyos típusok:

  • A golyós változat fürdőszobai csapjának eszköze olyan részletet tartalmaz, mint egy labda. Különböző típusú vízforrásokat biztosít (forró, vegyes, hideg). Az eszköz kapacitását keverésnek nevezik. A golyó szorosan csatlakozik a tömítő részekhez. A készülék a beállító rúdról indul;
  • a golyó helyett a patronszelepben van egy patron két kerámia lapból. A lyuk alján a víz áthaladásához, és a tetején dagasztás.

  Belső eszköz patronos rendszerrel

  Az egykarú modellek könnyen használhatóak, ezért olyan népszerűek. Segítségükkel a víz gyorsan beállítható. A víznyomás csökkentéséhez vagy növeléséhez a joystick felfelé és lefelé mozog.

  Az ilyen típusú csaptelep hátrányai közé tartozik a gumitömítések gyors kopása. A meghibásodások megelőzése érdekében ezeket az elemeket kétévente meg kell változtatni.

  Úgy néz ki, mint egy kerámia patron

  Az egykaros mechanizmus meghibásodhat, ha a csiszolószemcsék belépnek. Ezért speciális szűrőkre van szükségünk, amelyek meggátolják az eltömődést.

  A konyhában és a fürdőszobában lévő szerkezeti csapok kissé eltérnek egymástól. A konyhákban a lefolyó magassága magasabb. Ezen modelleknél egy további kapcsoló is van, amelyet mosogatógéphez vagy mosogatógéphez használnak.

  Nagy konstrukció a konyha számára

  Kapcsolódó cikk:

  Konyhai csapok ivóvízzel. A rossz minőségű ivóvíz problémája sokak számára ismerős. A szűrők használata ebben az esetben nem elegendő. De vannak olyan eszközök, amelyek egyszerűsítik az életet. Beszélni fogunk róluk.

  Egy rövid csővel ellátott csaptelep alkalmasabb a fürdőszobának, mivel ez csökkenti a szivárgás kockázatát. A fürdőszobai csaptelephez tartozik egy zuhanyfej.

  Belső keverő

  A táblázatban az egyes modellek árai láthatók.

  Hogyan kell szétszerelni és javítani a csaptelepkeverőt egy fogantyúval a konyhában

  A konyhai csaptelep az egyik leggyakrabban használt vízvezeték egy lakásban vagy házban, így nem meglepő, hogy gyakran nem sikerül.

  Ebben az esetben a forgó egykezes csapot megelőző javításra van szükség az egységek cseréjével, néha a meghibásodás nem javítható, és a vízvezeték szerelvényt teljesen ki kell cserélni.

  Gyakorlatilag minden lakástulajdonos megteheti ezt a házi feladatot anélkül, hogy fizetett vízvezeték-szerelőt hívna fel. Ehhez tudnia kell, hogyan kell szétszerelni a csapot a konyhában egy fogantyúval, és rendelkezésére áll egy egyszerű építési eszköz.

  Egykaros konyhai keverő

  Egykaros csaptelep

  A modern konyhákban a daruk fő típusai egykezes típusok, amelyek szinte kényszerítik a kellemetlen kétszelepes kialakításokat és praktikusabb érintőeszközöket.

  Az egykaros konyhai csaptelep nem bonyolult, a fő alkotórészek a test (alacsony vízzel, a mosogató és a vízellátásba való beszerelésre szolgáló ülések), valamint egy in-line beállító egység.

  Meghibásodás esetén az egykaros keverõ javítása a legtöbb esetben egy egységes kapcsolóegység vagy alkatrészeinek egyszerû cseréjébõl áll.

  A szabályozó csomópontok típusai

  A gyártó egykaros modellekkel szállítja a piacot folyadékok keverésére, csak két típusú vezérlőegységgel: golyós- és lemezes kerámia patronokkal.

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronok magas technikai tulajdonságaik és teljesítményi tulajdonságaik miatt szinte gátló modelleket váltottak ki a piacon.

  A kiváló minőségű kerámia blokk akár 10 évig is képes szabályozni a vízellátást teljesítményjellemzők elvesztése nélkül, az olcsó kínai kézművesek másnapi sikertelenné válhatnak, és sokkal gyakrabban kell cserélniük.

  A kerámia patronok tervezési elemeinek megjelenése

  Kerámia patronok

  A kerámia patron moduláris összeköttetés a műanyag hengeres testrészekbe beépített részekkel, amelyek tetején egy olyan kar van elhelyezve, amelyen a forgatógomb fel van szerelve. Az alsó részében három lyuk van: a víz kettőbe áramlik, a harmadik pedig a vegyes folyadék a kiáramlásra irányul és kiáramlik.

  A patron fő alkotórészei két egymással szomszédos résszel rendelkező kerámia lemez. Ha egyikük a tengelye körül forog, akkor a bemenetek, amelyeken keresztül a hideg és a meleg víz különböző mértékben átlapul, így a hőmérsékletet beállítják.

  Ha a mozgatható lemez a tengelye mentén elmozdul, akkor mindkét bemenet egyidejű átfedése, így a fej szabályozható.

  A konyhai csaptelep patronnal való felszerelésének fő előnye a csere és a magas karbantarthatóság - a hengeres test könnyen szétszerelhető.

  A kerámiablokk működési elve

  labda

  A golyós vezérlõegységek egy fõ részbõl állnak - egy fémgömb három vízzel és egy szárral egy forgatógomb felállításához. Működés közben a gömb egy gömb alakú testfelületen forgat, amelynek három nyílása van: kettő a vízbevezetéshez és egy harmadik a kevert folyadék kiöntéséhez.

  A hőmérséklet és a nyomás beállítása hasonlít a fogantyú mozgásához kerámia modellekben, a beömlőnyílások területén a tömítéssel ellátott rugórugós gumigyűrűket tömítik.

  Az egykezes gömbcsapok előnye az egyszerű kialakítás, a hosszú élettartam és a kiváló karbantarthatóság - a fémgolyó elméletileg nem képes meghibásodni, ezért a keverőeszköz javítása csak új tömítések beszerelésére szolgál.

  Az eszköz gömbcsomópontjainak jellemzői

  Veszély és vásárlás veszélye

  A vásárlás és a működtetés során felmerülő kockázatok elkerülése érdekében jobb, ha a piacon megalapozott gyártóktól beszerezhető szaniterberendezést vásárolnak - ez biztosítja, hogy hosszú ideig üzemzavarok és üzemzavarok nélkül is megmarad.

  Általában egy vezérlőegység megvásárlásakor már telepítve van egy egészségügyi berendezésben, és mivel valamennyi modell egységes, a helyes döntés az lenne, hogy pontosan egy ilyen készüléket szerezzen be egyszerre. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal cserélje ki egy új készülékkel a régi csomópont meghibásodása esetén, és ha ismételje meg a helyzetet, szerelje össze a két hibás eszközt, a további javítással együtt.

  Konyhai csaptelep működtetése esetén a legtöbb esetben rugalmas, erősített tömlõket szállítanak, amelyek nem mindig magas minõségûek. A helyiségek elárasztásának elkerülése érdekében a vízcsövek károsodása esetén az Aquastop szelepcsövek kimenetére telepíthető.

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szelep elve a nagynyomású vízáramlást kikapcsolja, vagyis hatékony, ha a vízcső leesik a keverő testből vagy csőből. Más esetekben a szivárgás esetén a lakás sikeresen elárasztja a Aquastop védelmét.

  Mi szükséges a javításhoz?

  A javításhoz a csapot szét kell szerelni, anélkül, hogy eltávolítanák a mosogatóból, néha szükség lehet a konyhai kifolyó javítására, amely egykezes modellekben szétszerelési műveletek nélkül végezhető el.

  A daru felszedésénél távolítsa el a fogantyút, csavarja le a rögzítőanyákat és a tömlőket - ehhez megfelelő eszköz, fogyóeszközök és alkatrészek szükségesek.

  Szerszámok és fogyóeszközök a vízvezeték javításához

  műszerek

  A javítás elvégzéséhez a következő eszközre van szükség:

  • Állítható csavarkulcs az anyacsavar lazításához a keverő testéből és a rugalmas csatlakozások lebontása.
  • Kulcs vagy lapos kulcs a rögzítőcsavarok rögzítéséhez és eltávolításához.
  • Phillips csavarhúzó vagy allen kulcs a daru fogantyújának szétszereléséhez.

  Kötelező anyagok

  Ha a keverőtestet eltávolítja a konyhaszekrényből, eltávolítja a víz alatti tömlőket, gyakran nehézségekkel szembesülnek a mészkőzetréteg lebontásával vagy korróziójával szétszedhető alkatrészek szennyeződésével kapcsolatban. A munka előtt célszerűbb a háztartási vegyszerekkel kezelni felületüket a rozsda és a mészkő eltávolítása érdekében - ez egyszerűsíti a berendezések szétszerelését és további felszerelését.

  A víz alatti tömlőkön és a keverőházon található tömítések jelenléte kiküszöböli a különféle kiegészítő tömítések használatát szintetikus és vászonszalag, gumigyűrűk formájában.

  A javítás során gyakran szükséges a használaton kívüli víz alatti tömlõk cseréje, cserélése, jobb megvásárlása a rozsdamentes fonákkal és a nemvasfémek (réz, sárgaréz) szerelvényekkel ellátott kupakkal.

  Egykaros kazettás keverő belső elrendezése

  Javító mixer patronnal

  Az integrált patronnal ellátott keverő javítása hibától függően más megközelítést igényel. Ha a csaptelepben lévő víz rosszul blokkolódik vagy folyamatosan folyik, a legtöbb esetben ki kell cserélni a patront. Ha a hajótest héja sérült vagy kiáramlik, a keverőberendezést el kell távolítani, és új csapot kell beszerelni a későbbi felszereléssel.

  Mi szükséges lehet javítás

  A működési folyamatban lévő fő alkatrészek gyakran sikertelenek - a beállító egység és a kifolyócső. A szabályozóegység károsodhat a hosszú távú működés következtében rossz minőségű teljesítmény esetén, vagy a szennyezett vízzel, amelybe belép a vízvezetékrendszerbe. A működési hiba legfőbb oka a beágyazott műanyag alkatrészek megrongálódása és az a fogantyú, amelyen a fogantyú csatlakozik.

  Az alacsony dagály gyakran sikertelen, mivel a szűrő fúvókák elzáródása miatt kijutnak - ebben az esetben a víz nyomása megtöri a vékonyfalú csövet és szivárgás keletkezik.

  Javítsa a szűrőt a kifolyóban

  Hogyan kell szétszerelni

  Javítások során gyakran szükséges az egykaros keverő szétszerelése, az eljárás a következő lépésekből áll:

  • Egy késsel vagy egy lapos csavarhúzóval távolítsa el a fogantyú oldalán levő műanyag dugót, a rögzítőcsavar egy keresztfejű csavarhúzóval vagy egy imbuszkulccsal rendelkezik. A rögzítőcsavart megfelelő eszközzel csavarják ki, mielőtt elvégeznék a munkát, amire szükség lehet háztartási vegyi anyagokkal szemben a mészárlás és a rozsda ellen.
  • A fogantyú eltávolítása után csavarja le a dekoratív fúvókát. Kézi eltávolításra tervezték, de a hosszú munkavíz bejutása a szálba történik, és a lemez meggátolja a csavarodást. Az eltávolítás megkönnyítése érdekében beállítható csavarkulcsot használhat, mivel korábban a puha ruhát helyezte el az állkapcsok alatt, hogy megakadályozza a krómozott felület karcolódását. A kupak szétszerelésénél a túlzott erőfeszítéseket el kell kerülni - ez a vékonyfalú bélés deformálódásához vezethet.
  • A motorháztető alatt a felső részen egy hatlapú gyűrűvel ellátott szorító anya van - egyszerűen csavarva állítható csavarkulccsal az óramutató járásával ellentétes irányban. A patron eltávolítása egyszerű - az ujjával eltávolítjuk a beszerelési nyílásból.

  A daru kerámia patronnal történő szétszerelése

  A patron cseréje

  Mielőtt a patront a keverőbe cseréli, a keverőház belső részeit tisztításra használják a ragtapasz és a háztartási vegyszerek használatával. A patron cseréje egy új eszközzel egyszerűen egyszerű - a beszereléskor az alsó rekeszeket a beépítési nyílásba illesztik.

  Tévedések

  Gyakran előfordul, hogy a látszólag helyes összeszerelés után a kazetta nem működik megfelelően. Ez azért van így, mert az alsó részen a kiugró gumi tömítés a beszerelés alatt megakadályozza, hogy a két zárónyúlvány a tokján pontosan bejusson a leszállóhelyekbe. A daru újbóli leszerelését követően helyezze el a készüléket a megfelelő helyzetbe, és szorosabbra nyomja a kezét a szorítóanya meghúzásával.

  A rögzítésnél fontos, hogy ne szorítsa meg a szorítóanyát - ez a joystick lassú mozgását és a testhéj tömörítését eredményezheti, ami a belső részek gyors kopását okozhatja, és szélsőséges esetben a repedésüket - ha a botkormány szorosan húzódik, akkor azonnal lazítsa meg a bilincset.

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt a konyhai golyó típusától

  Javító golyós keverő

  A golyós mixer alapvető javítása a konyhában a saját kezével - a tömítések cseréje, jelentős károkat okozva a reflux vagy a hajótest héjához, ami szivárgáshoz vezet, a vízvezetékeket meg kell változtatni.

  A gömbcsap javítása előtt készítsen elő szokásos szerszámokat és fogyóeszközöket gumi hengeres tömítések és kupolák alátétek formájában. Háztartási vegyszerekre lehet szükség a bevont és korrózióval bevont alkatrészek előző feldolgozásához.

  Lehetséges hibák

  A golyó típusok fő működési hibái:

  • viseljen felső kupola tömítést;
  • hibák egy üreges fémgömbön;
  • nyeregszelepek kopása;
  • lazító rugók.

  Ha a keverőt saját kezünkkel javítjuk, akkor a patrontípusoktól eltérően a hibás rész pontos meghatározásához előzetes szétszerelésre van szükség.

  Szerelje szét a keverőt

  A golyó típusú egykaros keverő szétszerelésénél a következő műveletek végezhetők el:

  • A fogantyúról eltávolítják a dekoratív burkolatot, teljesen csavarják le a rögzítőcsavart, és távolítsák el a fogantyút.
  • Csavarja le a felső sapkát egy állítható csavarkulccsal, és szerelje be a külső nyílásba.
  • Távolítsa el a műanyag alátétet egy domború gumigyűrűvel és a golyó a testből, húzza ki a nyeregtáblákat rugóval egy csavarhúzóval.

  Hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot - csere tömítéseket

  Hogyan lehet javítani

  Az önjavításban segíthet a daru csatlakoztatásának irányításában, miután tanulmányozta a javítást, sokkal könnyebb lesz.

  De még a távollétében is, a javítás nem különösebben nehéz, alapvetően a következő műveleteket hajtják végre:

  • Leggyakrabban a szelepülékeket cserélik. Ehhez rugókkal vannak behelyezve a testhornyokba.
  • Ha a labda megsérül, akkor minden golyójavítás hatástalan - újból megváltozik.
  • A felső kupolafesték viselése nagyon ritkán fordul elő, és a kopás cserére szorul.

  Javítási ajánlások

  A javítási idő felgyorsítása a gömbcsap előzetes vizsgálata nélkül, szétszerelésével jobb, ha előzetesen megvásárol egy szabványos javító készletet az értékesítési hálózatban.

  Mielőtt a gömböt behelyezné, hasznos szilikonzsír felhasználásával, amely felületi felületét lefedi, hogy jobban tömítse és csökkentse a gumi alkatrészek kopását.

  következtetés

  A konyhai csapok egykarú modellezése a saját kezével meglehetősen egyszerű feladat még a felkészületlen lakástulajdonos számára is. A daruk, a golyó és a patron fő típusai hasonló szétszerelési és összeszerelési folyamatokkal rendelkeznek ugyanazon vízvezeték- és háztartási szerszámok használatával.