Legfontosabb > Dekoráció

Egy sérült csempe cseréje az egész fedél eltávolítása nélkül

A befejező anyagok modern világában széles körben használják mind a függőleges, mind a vízszintes csempefelületeket. Nagyszerűen néz ki a padlón. Ez egy nagyon egyszerű és hatékony módja a jól ápolt megjelenésnek a fürdőszobába, a konyhába, sőt a folyosóra is. De sajnos vannak olyan élethelyzetek, amikor az egyik csempe romlik. Sokan úgy gondolják, hogy a csere-munkákhoz el kell távolítani az egész fedelet, és át kell helyezni azt. Ne aggódj, és kétségbeesés.

Rendszerint a padlóra fektetett burkolólapok nagy része romlik. És a csempe felosztható egy kis fúvó fém tárgy sokkal könnyebb, mint más típusú csempe. És ha a fent említett kinézet a padlón van, akkor óvatosabbnak kell lenni a padlóval, és kerülni kell azokat a helyzeteket, amelyek során egy nehéz tárgy üthet a padlólemezen. Nos, ha ez megtörténne, ne kelljen idegesíteni, mert nincs reménytelen helyzet. Ha kerámia vagy cserép cseréjére van szükség, használja az alábbi ajánlásokat.

Szakértői válasz: Eljárás

Tehát bemutatjuk Önnek a lépésenkénti munkát, amely segít cserélni egy megrepedt cserépet egy újabbakkal.

 • Szükséges a sérült csempe eltávolítása. Ehhez használjon fémszerszámot apró alkatrészekre, majd húzza ki és távolítsa el, majd tisztítsa meg a kapott lyukat. Meg kell jegyezni, hogy a cserép sokkal könnyebb eltávolítani, mint a kerámia. Az utóbbi szinte lehetetlen megszakítani. Ehhez használhatja a fúrót és a fúrót. A fúró segítségével furatokat készítenek, és a csempe már megtört. Ne felejtsük el eltávolítani a habarcs részeit a kialakított rés mindkét oldalán az irodai késsel.
 • A törmelék eltávolítása után próbálja eltávolítani a ragasztót a padlón vagy a falon.
 • Ezután új csempe kipróbálásra kerül, amelyet ki kell húzni. Ha minden olyan, mint a következő lépés, folytassa a munkát.
 • Egy speciális edényben kis mennyiségű különleges ragasztót hígítson a csempe számára a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően. Ezután a kész kompozíciót egy fogazott simítóval kell felhúzni az új csempe belső felületére. És késedelem nélkül helyezzen el egy előkészített helyre.
 • Ezután speciális műanyag kereszteket kell használni, amelyek a vászon beépített részének négy oldalára vannak elhelyezve. A kicserélt rész teljes száradása érdekében egy nap alatt kell időt adni.
 • A következő lépés a műanyag keresztezések eltávolítása a varratokból. Ezeket öt óra elteltével, a fektetés után el kell távolítani, míg a ragasztó nyers állapotban van. Meg kell jegyeznünk, hogy ha nincsenek keresztcsatornák, és nem akarja megvásárolni az egész csomagot négy darabra, akkor rendszeres mérkőzésekkel helyettesítheti őket, amelyekből először le kell szakítani a kénfejet.
 • A kapott ízületeket speciális fugázóanyaggal dörzsöljük, melynek színesnek kell lennie, hogy megfeleljen a habarcs többi színének. Abban az esetben, ha a javítást nem sokkal régen végezték el, meg kell keresnie a fennmaradó habarcsot, és a befejezni kívánt varrás befejezéséhez használja.
 • A felesleges szárított habarcs egy nap után nedves szivaccsal lemossa a cserépet. E munkákhoz új szivacsot lehet tenni edények mosásához vagy nedves, puha ruhával.

Ha véletlenül megtörte a lapkát, vagy természetes eredetű, akkor nem kell teljesen megváltoztatnia a csempefelületet.

Egyszerű manipulációk segítségével önállóan távolíthatja el a sérült darabot. Ezután cserélje ki egy új, azonos színű, textúrájú. Ráadásul a munka annyira egyszerű, hogy nincs szükség a gazdának a házra hívására és a pénz pazarlására, a nyújtott szolgáltatásokért fizetni. Minden lehet önállóan és a lehető legrövidebb idő alatt.

Hogyan helyezhetek el egy denevérlapok mozaikját?

Befejezte a felújítást a fürdőszobában vagy a konyhában, és mi marad a maradványokból vagy a cserépdarabokból? Ne rohanj el, hogy dobd el őket. Használhatók az üzletben is - a padlózat a konyhában vagy a falak falán történő elrendezéséhez. Szóval, beszélned kell arról, hogy hogyan készítsünk egy csempe mozaikját. De először figyelmet kell fordítanunk arra, ami egy kép vagy minta mozaik készítésének technikája.

A mozaik egy kőfestmény.

A mozaik fő titka

A mozaik egy évszázadok óta elfoglalt kőfestmény.

A munka vázlattal kezdődik. Minden muralistának figyelembe kell vennie a belső vagy külső sajátosságait, ahol a munkát készíti. Ez lehet egy falpanel, és a padló a fürdőszobában (a konyhában, egyes helyiségekben háztartási használatra, műhelyek), ablakpárkányok, munkalapok és csak festmények. Ez a fajta művészet nagyon gyakori egy vallási környezetben: a szentek arcának mozaikjai vannak lefektetve, amelyek egy vagy másik ikonra vannak felragasztva.

A szakemberek a munkájuk során természetes kőből (például márványból) és zománcból (általában aranyból) származnak. Ezekből az anyagokból készül egy modul (kis négyzetek), amelyet kivágnak a gépen, vagy manuális módszert alkalmaznak az anyag befolyásolására (ha egyenetlen szélekre van szükség). A mozaikban végzett munkák több lépést tartalmaznak:

 • nyomtasson egy teljes méretű kartonlapot, amelyet beállít;
 • minden kő kézzel van megtervezve, a kiválasztott hanggal, színnel és textúrával.

A mozaik használata nemcsak a felszínt, hanem a kővel való rajzot is magában foglalja.

Anyagok, amelyekből mozaikot készíthet:

 1. Kagylókból.
 2. Kagylók és kövek.
 3. Gyöngyök.
 4. Ólomüveg és gyöngyök.
 5. A törött edények csiszolása.
 6. Csiszolt kerámia csempe.
 7. Üveg csempe és ólomüveg.
 8. Magok és gabonafélék.
 9. Tojáshéj.

A mozaik minden helyiséget díszíthet, például fürdőt.

Minden tárgyat vagy tárgyat díszíthet egy mozaik segítségével, valamint létrehozhat önálló műalkotást vagy kis ajándéktárgyat ebben a technikában. Mivel ez a technika nagyon érdekes, mindig használható.

Mi lehet mozaikos borítással:

 1. Tartozékok: dobozok, keretek (fotókhoz, festményekhez és másokhoz), nagy macskakövek.
 2. Konyhák a konyhába, a falak a fürdőszobában, a padlók.

Mákcserepek

Kerámia burkolólapok mozaikjának készítéséhez a denevérlapok modern módon díszítik a házat eredeti módon, és szokatlan megjelenést kölcsönöznek a belső térnek. A kerámia mozaik mozaikjának létrehozását vezérlő főbb elvek a következők:

 1. Alacsony költségű denevérlapok az egészhez képest. Bat néha ingyenes. Ez azt sugallja, hogy így megtakaríthatja a valóban stílusos dizájn létrehozását.
 2. A denevérlapok elhelyezése nem nyújt különleges képességeket. Minden szemmel történik. A legfontosabb dolog az, hogy fejlett ízbeli érzéssel rendelkezzen, és képes legyen megkülönböztetni a színeket és formákat.
 3. Végeredmény A törött kerámia burkolólapokból álló minta nem hagyhat senki sem közömbös.

A tojás technikája nagyon egyszerű. A tojáselemek számára két lehetőség van: véletlenszerűen és a rajz szerint (vázlat).

Az első lehetőség a csempedarabok falhoz történő csatolása bármely sorrendben. Azonban, hogy igazán fényes színt kapjon, két alapvető szabályt kell követnie:

A mozaiknak más méretűnek kell lennie, hogy látványosnak tűnjön.

 • A közeli csempe méretének legalább 20% -ának különböznie kell egymástól;
 • A szomszédos csempék színe más legyen.

Minél jobban néz ki a szomszédos darabok színe, annál sokszínűbb lesz a panel. És minél kisebb a színárnyalat, annál csendesebb lesz a minta.

A második lehetőség (a képen látható) egy kicsit olyan, mint festés festéssel.

A tengelykapcsoló sajátosságai a következők.

Fontos tudni, hogy a törött kerámia lapok mozaikjának elkészítése előtt alaposan fel kell készíteni a felületet: minden rendellenesség vagy dudor meg fog érezni a kép behelyezésekor. Ezért a falat (vagy padlót) alapozni kell. Az agyag ilyen mennyiségben helyezkedik el, ami szükséges. Néha enyhén nagyobb ragasztóréteget alkalmaznak a maguk különböző magasságú csempeinek is. Mindenesetre a fal feletti összes darab szintjének meg kell egyeznie. Ne érintse meg egymástól a különböző lapokat. Ezek között apró hézagokat kell hagyni, amelyeket később átírnak.

Készítsen egy mozaikcsíkos mozaikot, és ragassza be a szokásos cserépragasztókhoz, ugyanazt, amilyet a hagyományos csempe ragasztásához használ. A szerszámokat és a lefektetés elvét az egyszerű csempézett módszerhez hasonlóan használják.

Ragaszthatja a mozaikot a törött cserépből csemperagasztóval.

Tehát egy csempe egy előre elkészített minta vagy egy kaotikus sorrendben. Várja meg, amíg a ragasztó megszárad, és dörzsölje a varratokat a csempézett munkák szokásos módon. Használhatja az építő-csempék szolgáltatásait a betonozáshoz.

Fontos tudni, hogy ha a mozaik darabjai magasságban különböznek egymástól, akkor a habarcs károsíthatja a mintát, és elrejtheti a minta kicsi és mélyen elhelyezett elemeit. A minta általános mintázatának bármely darabja eltávolítható egy kis feszítővas használatával, és helyette egy alkalmasabb elemre cserélhető.

A díszítés használata törött csészékből

A törött csészék, valamint a törött edények darabjai - ez egy másik módja annak, hogy a mozaik stílusos és egyedi legyen. Alapvetően, mivel a "betétek" elemei használnak törött csészealjakat, tányérokat, poharakat, csempe burkolólapokat.

Ha van egy törött fedője a teáskannából, akkor is működni fog: fel lehet építeni törülközőtartókat és tapadókorongokat több ilyen fedőlapból.

A törött csészéket üvegcsiszolóval lehet a csempefelület alatt elhelyezni, így a csésze fele ragadhat a falhoz. Kiderül az eredeti állvány különböző kis dolgok vagy személyes higiéniai tételek (például fogkefe lehet elhelyezni egy ilyen stand).

A sok törött csészéből, ismét, akkor egy egész panel.

A technika a törött kerámia lapok darabolását jelenti

Vágja le a figurák csempe csempe vágó.

 1. Cserépdarabokat vágj csemperavágó segítségével. Van még gazdaságosabb mód, amely lehetővé teszi, hogy ne költs pénzt erre az eszközre: csak csípje meg a csempe egy hagyományos kalapács. Ehhez jobb, ha a csempe rongyba vagy zsákba kerül, hogy a töredékek ne szóródjanak körül.
 2. A padlón lévő töredékekből bármilyen mintát gyűjtenek, vagy véletlenszerűen kerámia darabokat raknak fel. Ne féljen különféle csempék használatát. Alkalmas és kerámia csempe és porcelán.
 3. A felület kiegyenlítése: alaposan elő kell készíteni, majd rá kell ragasztani. Használhatja a szokásos ragasztót - csempézett. A felületre finom fogat (kb. 4 mm) ragasztott simítóval kell felhordani. Ez egyenletesen osztja el a ragasztót a padlón.
 4. A darabok ragasztásra. Ezek a középső részből kiindulva, a széleken vannak elhelyezve. A padlólapok a legvastagabbak. Ezért először helyezték el. Meghatározza az új bevonat magasságát. De a falon hozzá kell adni egy kis ragasztót, hogy ne legyenek alatta a padlólap vagy a porcelán szintje alatt. Így a felület ideálisan egyenlő lesz. Miután a panel le van fektetve, hagyja egy napig ragasztani a keményedést.
 5. Ezután fugázó öltéssel kezelték. Úgy választják, hogy illeszkedjen a minta vagy semleges színhez. 20 perc múlva törölje le a mozaikot nedves ronggyal.

Hogyan helyezhetek képet a falra?

 1. Először készítsd el a felületet.
 2. Rajzolja le a kép körvonalait.
 3. Vegyük az elkészített darabokat, és lassan válasszuk ki az egyes darabok kívánt színét és méretét.
 4. Ragassz minden darabot.
 5. A kész panelet dörzsölte a varratok.

Nyilvánvaló, hogy a törött kerámia lapok mozaikjának kialakítása igen időigényes és jelentős időt vesz igénybe. De az eredmény, amely kiderül, ha mozaikot állít ki a saját kezével, kiváló ösztönzést jelent az eljárást elindítani. A törött csempe és csésze mozaikja egyedülálló fényes színt hoz létre a házban. És az öröm, amelyet a kreatív alkotási folyamat során kapsz, nem hasonlítható semmihez. Tehát érdemes megpróbálni.

csempe

Mindenki elvégezheti a ház javítását egy eredeti mozaikos mozaikokkal, különösen akkor, ha ismeri a munka alapjait. A csempe maradványainak színmintázata, más díszítőanyagok darabjainak hozzáadása az egyik legegyszerűbb módja egy eredeti panel létrehozásának a fürdőszobában, a konyhában vagy a kerttervezésben. Ez a kemény munka nem túl népszerű, de a belső térben készült kézzel készített panelek soha nem fognak elmenni a divatból.

Tartalomjegyzék:

Milyen anyagokat lehet használni mozaik csempézéshez

A saját kézzel készített csempék eredeti mozaikjai nagyszerű lehetőségeket nyújtanak a fantázia megnyilvánulásához, különösen akkor, ha anyagi és jó ötletek vannak. Gyermekkorában sokan próbálták elsajátítani a sejtek rajzolásának módját, amikor a rács a portréban reprodukálja a vázlatot, és többször megnöveli az elrendezést. Ugyanígy reprodukálhat bármelyik parcellát vagy portrét a fal egyik falán - Viktor Tsoi, Merlin Monroe, "idegen maszkja", madarak, akvárium. Jó példák - a denevérlapok mozaikja fotó.

Nem olyan nehéz a munkát elvégezni, ahogyan látszik, és ha szakembert veszel fel, drága lesz. Lépésről-lépésre lefektetett rajzok alapján egyetlen vendég sem lesz képes megkülönböztetni a művész munkájától. Több időt vesz igénybe, mint a mester munkafolyamata, de ez egy kellemes kreatív élmény, és kellemesen terjesztheti a munkát a közösségi hálózatokon. Ha meg tudod elsajátítani a törött kerámia lapok mozaikjának kidolgozását, ez egy érdekes hobbi és további bevétel lehet.

Mozaik panelek - különböző elemek tematikus vagy absztrakt kompozícióinak végrehajtása. Minden rajz egyedi, mert töredékekből áll, amelyek színe és formája nem ismételhető meg. A mozaik a következőkből állhat:

 • egyenlő alakú darabok (kör, négyzet, háromszög, 6 négyzet);
 • önkényes alakú töredékek;
 • különböző méretű és alakú darabok kombinációi.

Az építőipari szupermarketek csempészettel, kerámia burkolattal és egyéb befejező anyagokkal bocsátanak ki, vagy újrahasznosított anyagokként értékesítik, és megfizethető áron vásárolhatók meg. Azok számára, akik érdeklődnek a denevérlapok mozaikjának megteremtéséért, fontos tudni, hogy különböző anyagok alkalmasak erre a célra. Ez a következő:

 • tört színes üveg;
 • darab tükör és üveg üveg;
 • porcelán töredékek;
 • vékony fa vágása;
 • a tengeren összegyűjtött színes üveg és gyöngyházszárnyak;
 • eredeti kagylók;
 • sima színű kavicsok;
 • drágakő darabok;
 • nagy sima gombok stb.

Tipp: Ha színmintát állít be, akkor nem mindig vannak olyan darabok, amelyek a kívánt formát és mérett öltik - nagydarabokkal megcsípheti őket, vagy egy csempevágóval vághatja le őket. Ebben a munkában, védje az arcát a szilánkoktól és a portól! Munkavégzéskor védőszemüveget és védőszemüveget kell viselni háztartási légzőkészülékkel. Munka egy köntöst és kesztyűt, hogy ne vágja magát a széllel. Fontos, hogy ebben az eljárásban alkalmatlan nézők ne legyenek jelen - éles töredékek, amelyek megfertőződhetnek.

Hol helyezhetek mozaikpanelt

Egy különleges csempe mozaikja, mint az enyv, drága, és a belsőépítészethez is használható. Azonban a legkedvezőbb árú lehetőség lenne a denevérlapok önálló kialakítású mozaikja. Ezt a felületet széles körben használják:

 • a padlón - a fürdőszobában, előtérben, konyhában vagy medencében;
 • minden mosogatásra szánt felületen;
 • a munkalapokon és kerámia vázákon;
 • kerti szerkezetekhez;
 • a pad vagy a bolt oldalán, kézzel készített;
 • belül a régi fürdőszobát, úgy tervezték, mint a "tengerfenék" medence.

Ha kész munkákra van szüksége, amelyek inspirálnak, nézze meg Barcelonát. A nagy spanyol Gaudi építész számos tehetséges mozaikpanelt hagyott utóda számára. De a tehetséges kortársai nagyon kevés művészeti vásárt hagytak nekünk:

 • a többemeletes épületek végein;
 • medencék kikészítésénél;
 • a konyhabútorok és fürdőszobák díszítésében;
 • monumentális festmények a hallban és a középületek felé;
 • üzletek, irodák, klinikák és üdülőhelyek díszítésére.

A mai díszítésnek ez az univerzális módja kipróbálható az ország házában vagy az országban, egy városi lakosztályban vagy a bejáratnál. Az udvarban lévő díszcsempékkel díszített pad díszíti a fagyot és az esőt, az évek során nem fog elveszteni az eredeti megjelenését, és az anyagot ingyenesen lehet beszerezni a lakásokban. Megismerkedhet a mozaik alaplapjaival - a videó, ahol részletesen ismertetik a munka minden szakaszát.

Hogyan kezdjünk meg egy mozaikos képet

A mozaik vásznok nem csak lenyűgöző kreatív folyamatok, hanem az eredeti megtakarítási mód. Az építőanyagok költségeinek stabil növekedése miatt leleményességet mutathat be, ha elemeket gyűjti össze egy festői panelanyagból. A tört színű csempe töredékei segítik Gaudit nemcsak a tehetség új aspektusainak felfedezésében, hanem a Park Guell híres mesterműveinek megalkotásában is!

A panel témájának megválasztásához számos lehetőség van:

1. Próbálja meg látni a téma és a színes megoldást színes töredékekben, majd adj hozzá néhány hiányzó anyagot.

2. Válassz egy előre elkészített mozaikmintát egy ütődobozból, a személyes preferenciák alapján.

3. Betartsd a mozaiklapok mozaikját a saját vázlat elkészítésével, de a nagyon művészi mintákkal való ismerkedés alapján.

4. A kép, amely inspirálta, eldöntheti, hogy egy mozaikos verzióban újra létrehozza a képek növekedését.

5. Megpróbálja megismételni a kész mozaik remekművet saját színsémával.

6. Tekintse át a kész mozaiklapok értékesítésére vonatkozó javaslatokat, és válassza ki a leginkább benyomott anyagot.

7. A kész törött anyag felhasználásával minden sima felületen elrendezzen egy fantasztikus elrendezést.

Fontos, hogy legyen egy ötlet a művészi alapelvekről:

 • a szimmetrikus vásznat nehezebb megállapítani, de jobban érzékelik őket;
 • aszimmetriában nagyobb fragmentumot helyezünk balra, és a nagy töredékek jobboldali elhelyezésével a kép nehezebb;
 • amikor felismerhető körvonalakat és ábrázolatlan portrékat készít, fontos figyelembe venni az arányokat;
 • ha nincs művészi íz és kreatív élmény, akkor jobb, ha nem kísérletezik az elkészített felületen, de használjon egy jó vázlatot.

A denevérlapok töredékeit színes kontrasztok segítségével absztrakt vászonok formájában helyezik el. De az absztrakció az elvre épül:

 • gyönyörű árnyalatú kombinációk;
 • sima színátmenetek;
 • kontrasztos lehetőségek.

Azonban a nagy természeti elemek a mozaikvázakon a legimpozánsabbnak tűnnek:

 • madarak és állatok vagy fantázianapjaik;
 • virágok - napraforgók, nárciszok, mákok, íriszek;
 • hal - akvárium, tengeri vagy animált;
 • portré elemek - egy kalapos lány, karneváli maszk, lusta megjelenés, felismerhető képek;
 • tájak - sematikus vagy művészi.

Mielőtt elkezdené elhelyezni a mozaikszövetet az állandó helyén, próbálja meg kirajzolni az elrendezést egy másik felületen, például a padlón vagy az asztalon. Fontos mérni a kész munka méretét a mozaik felületével. Próbálja meg bemutatni a végeredményt egy tölcsér között a töredékek között, előfordulhat, hogy a kívánt színű pigmentet hozzá kell adni egy szilárd mintához. Fekete töltőanyag a nagy, színes denevérlapkák között hasonlít az ólomüvegre, a fehér pedig tisztaságot és frissességet biztosít.

A jövőbeli munka képében jobb, ha előre megfontoljuk az összes lehetőséget, nehogy megbánjuk a rohanást - rendkívül nehéz visszafordítani a mozaikot. Ha egy felismerhető képen elhelyezkedő mozaik nehézséget okoz, akkor jobb egy egyszerű absztrakt kompozícióval kezdeni.

Tipp: A cserépdarabok kiválasztásánál fontos, hogy elvégezzük a válogatást - a jobb darabok alkalmasak középső elemekre és szemantikai ékezetekre, a csata többi része a széleken megy. Az elülső oldalon levágva a csiszolt és hibás darabok a repedéseken a zománcon alkalmasak a széleken és a hiányzó töredékek (üregek kitöltése) forgácsolására. Egy mozaikos csempe esetén a méret a kapcsokkal javítható. Amikor a kész panel szárít, frissítse fel egy törlővel és törölje le egy bolyhos rongyot.

Felület előkészítése a munka számára

A mozaik a falon különböző módon terjedt el:

 • az elkészített falon minden egyes fragmenst ragasztóanyaggal bevonva és az erősítő szerkezeti rácsra rögzítjük;
 • helyezze el a mozaik fő részét a rácson, és rögzítse a kész rajzot a síkra;
 • Fontos előkészíteni a lekerekített falat, átvinni a mozaikrészletet az előzetes számításoktól, különben a kép lángol, és a cserép egyes töredékei eltűnnek.

1. Mielőtt a fal mozaik vázlatának jelzését alkalmazná a tapéta maradványainak tisztításához, a festék eltávolításához, a cementporhoz, a kis részecskékhez.

2. Tisztítsa meg a tisztított felületet nedves, tiszta szivaccsal és hagyja megszáradni.

3. Töltsön mindent a kiindulási vakolattal, tegyen egy kis réteget az egész felületre a mozaikpanel alá, szorosan egy megerősítő hálóval, és hajlítsa be.

4. A mozaiktöredékek sík síkra vannak szerelve, ha a kép kezdetben a rácson van elhelyezve, tökéletesen vakolt felületre kerül.

5. A lapok átvitelénél jobb, ha két stencilt használunk - az egyikre a panel kezdeti elrendezésére kerül sor, a második pedig a falat vagy egy másik síkot jelöli meg. A legkényelmesebb mód a krétával vagy markerrel. Ne félek attól, hogy a vonalak láthatóvá válnak, majd egy speciális habarccsal töltik fel őket.

Tipp: A csempe maradványainak és lapjainak fektetése, a kezét kesztyűkkel védje a kisméretű vágásoktól éles szélekkel. A csempe csak az optimális hőmérsékleten ragaszkodik - + 5 ° C - + 30 ° С belül.

Csemperagasztó

A kerámia és a csempékkel foglalkozó habarcs minden hardverraktárban található. A könnyű árnyalatok kedvelői - könnyebb az előzetes eredmények értékelése.

A cullet használatához világos vagy tiszta oldat jelenik meg a töredékeken keresztül. Bizonyos esetekben minden színes üveg alatt helyezzen el egy kis fóliát, hogy a mozaik csillogjon, mint a drágakövek.

A befejezett habarcsot a falról egy kis spatulával helyezzük el a sarokból vagy a központi részből, ahonnan célszerű a panel elhelyezése. Mindegyik fragmenst kissé préseljük az oldatba, hogy jól tapadjanak.

Tipp: Az aljzat a legjobban illeszkedik, és a befejezett szakaszokat hagyni kell a következő lépés előtt száradni. Kényelmesen megrajzolták az azonos színű darabokat, például egy napraforgó szálát. Egy kis panelen a megoldás sikeresen felváltja a "folyékony szögeket".

Íves minta

A törött kerámia burkolólapok mozaikszerű kialakítása ideális, ahol olyan görbe mosható felülete lehet, amelyet nem lehet szokványos burkolattal lefektetni. Jó felcsavarni a kis töredékeket a rácson a szokásos ragasztóval, és töltsön be fényt simítóval vagy befejező vakolattal.

Ez a módszer a fürdőszoba és a medence, a folyosón és a konyhában lekerekített és karcsú felületekre alkalmas. Szépnek tűnik:

 • mozaik mosdó keleti stílusban;
 • a kád külső része és a medence belseje;
 • kerekített fülkék a kis szobrok.

Szépen néz ki a fürdőszobában, a szaunában vagy az úszómedencében, amely egy másik felületre áramlik - a padlóról a falakra és a tartályok külsejére, mint a fotón. A festmények úgy festenek, mint egy üvegház, egy loggia egy télikertre, kerek, többszintű teraszokkal a növényekre, melyeket denevérlapok, kagylók és kövek mozaikjaiból állítanak fel.

Burkolási technológia

A mozaik kirajzolásának sajátosságaihoz fontos, hogy a törmelékdarabokról alaposan tanulmányozzák a mester osztályt. Ehhez szüksége lesz:

 • porcelán kődarabok, kerámia cserép, egyéb burkolatok és természetes anyagok maradványai;
 • spatulák készlete;
 • olló a háló és a háló hálójának mintájához;
 • eszközök és eszközök a ragasztókészítmény előállítására;
 • fugázó ízületekhez - a csempe színében vagy ezzel ellentétben;
 • vágó fogó és csempe vágó;
 • bármilyen világos színű csemperagasztó, előnyösen egy speciális átlátszó vagy szupercement;
 • a mozaikok padlón történő elhelyezése alkalmas cementhabarcs.

1. Könnyen terjedhet a minta a központi szemantikai töredékről, fokozatosan új területekre.

2. Először töltsd ki a főbb ábrák, majd a kompozíció hátterét és hátterét. Ha sok helyen habarcs vagy ragasztó található, fontos, hogy minden elemet gondosan távolítsunk el az elülső oldalról, és hagyjuk el.

3. Az utolsó szakaszban a minta egy napig szárazon marad. Ezután egy mozaikot nedves szivaccsal törölnek a felesleges összetétel eltávolítására.

4. Az utolsó szakasz - fugázó mozaik vászon vagy töltési rések. Speciális csemperagasztó vásárolható az épület szupermarketben vagy száraz befejező gittből. Ha önmagadat csinálod, készítsd el a tételt kis területekre, minden egyes részleten keresztül.

5. Ha szükséges, adja hozzá a pigmentet a habarcsba a mozaik hangjában.

6. Valahol 20 perc alatt a fugázó készlet és enyhén sötétedik - eltávolíthatja a felesleget a cserépdarabokból egy nedves szivaccsal.

7. Amikor a mozaik teljes - törölje le és törölje alaposan.

Tipp: Ha egy mozaik vászonot töredékdarabokba rakunk, fontos, hogy a felesleges széleket eltávolítsuk úgy, hogy ne legyenek átfedve. Jobb, ha külön sablonokat vág ki sablonokból, és külön rajzokat rajzoljon a vázlat szerint.

Mozaik a külső munkákhoz a cementhabarcsra ragasztóval kiegészítve:

 • kerítés díszítés;
 • pad alap;
 • kerti ösvények;
 • grillező falak;
 • szökőkutak;
 • többszintű virágágyások.

Egy kis fogás cementbázis után kezdjen mozaikot készíteni. Ne felejtse el a vízszintes felületeket vízszintes felületekkel, függőleges felületekkel ellátni.

A mozaik gondozása egyszerű:

 • Ne használjon olyan csiszoló tisztítószereket, savas anyagokat vagy olajos anyagokat, amelyek károsítják a habarcsot;
 • a konyhában lévő mozaik szennyezett területeit puha kefével és szappanos vízzel lehet enyhén tisztítani;
 • minden tisztítószer után a padlót nedves szivaccsal töröljük, majd megszárítjuk;
 • A külső felületek és a kert dekoráció tiszta vízzel tisztítható egy tömlőből, de a sugárnak nem szabad erősnek lennie, hogy a kompozíció sértetlenségét ne pusztítsa el.

Hogyan készítsünk egy mozaikos mozaik mozaikját?

Valószínűleg nincsenek közömbösek a mozaikhoz. Ez a művészi forma különlegessége. Biztos, hogy egy ismeretlen művész egyfajta utcai paneleket ismételgetett. Talán az otthonodat még a gyár mozaikja sem fosztja meg. A gondoskodó kezek által gyűjtött miniatűr elemek ezrei mindig örömet okoznak a szemnek, de néha harapják a zsebeket. És fájt a büszkeség - annyira vándorolsz, de világos ötletekkel. Miért nem próbálja meg magad? Vegyünk egy kockázatot, egy kézzel készített mozaik nélkülözhetetlen dolog nem csak a belső térben, hanem a lélek számára is.

Otthon, a kompozíciók bármiből készülnek, a legcsodálatosabb tárgyakat használják: csempe mozaikja, ételdarabok, kavicsok, törött palackok, tükrök és még faforgácsok.

 • csempe előkészítés;
 • felületkezelés;
 • vázlattervezés és vázlat;
 • mozaikos mozaik;
 • injektáló;

Gyors cikk navigáció

Csempe előkészítése

Talán már van nyersanyaga, de ha nem, nem ijesztő. Bármely bolt boldogan eladja a csata és a kerámia maradványait fillérekért. Nos, ha van egy ismerős főtanácsadó, aki folyamatosan szembesül azzal, hogy hulladékot kell dobnia. Vegye át a "szemetet" és találja meg magának egy kimeríthetetlen csempeállományt. Állítsa be a színes alapanyagokat, kicsit jobban különböző árnyalatokban, mint egy csomó sima csempe. Még jobb, ha a jövőt szem előtt tartva könnyebb navigálni

Minden használatos: törött lapok, vázák, régi csempék, gyönyörű kövek.

A csempéket kalapáccsal kiszereljük apró darabokra.

Nem alkalmas a formátum a darabok lehet vágni a helyén helyén keresztül a fogó a csempe.

Felület előkészítés

Megfelelő aljzat mozaik - cement-homok esztrich vagy vakolat, vakolat és gipszkarton. Jól tapadnak a ragasztókhoz és a kerámiákhoz. Fontos, hogy a felület tiszta és egyenletes legyen. Távolítsa el a szabálytalanságokat, javítsa meg a repedéseket, ha vannak ilyenek. Ezután kezelje a bevonatot egy alapozóval, megerősíti az alapot és növeli az adhéziót.

Vázlatkészítés

Komplex festmények a vázlaton.

Tervezze meg a színsémát, és oszd meg a vázlatot zónákra a tonális ábrázolások alapján. Fontolja meg, hogyan optimalizálhatja a mozaik mozaikját.
Kövesse bizonyos szabályokat:

 • Kezdjünk a középpontból, így a kompozíció minőségibb lesz az arányokban és illeszkedik a vázlathoz;
 • Tartsa a háttérben;
 • Az absztrakció végül is elhagyja az első embereket, az állatokat, a növényeket - valami összetett geometriát.

Mozaik ragasztó

A daraboláshoz használt keveréknek nagy a tapadása a használt anyagokhoz. A legjobb, ha fehér ragasztóval dolgozik, a hétköznapi szürke esztétikai okok miatt nem alkalmas. A tipikus betonalapokra fehér cementes ragasztó alkalmas (Litoplus K55, Ceresit CM 115, UNIS Belfix, Kreps megerősített fehér). Ha nem szabványos alapra (pl. Fa) rakodunk, jobb reaktív epoxi alapú csemperagasztót (Litokol Litoelastic), folyékony szöget vagy epoxi habarcsot használni.

Fehér csempe ragasztó.

Mozaik fektetés

Ha különböző vastagságú csempeit szeretne használni, kezdjük el a legvastagabbakat. Ez szolgál a többiek számára. Kívánatos a ragasztót az alapra és a kerámiára kenni, de az egyik felület csak könnyű bevonatot igényel. Ez nem növeli a réteg vastagságát, de pozitívan befolyásolja a tojás erejét.

Ragassza fel a ragasztót a vázlaton előzetesen azonosított kis területekre. A könnyű zónák nagyobb területet zsíroznak, a komplexek lelassulnak. Miután a ragasztót egy hagyományos spatulával megkenjük az alapon, a felesleges keveréket spatulával és fogakkal távolítsuk el. Ha a mozaik darabjai egyenletesen vastagok, a munka könnyebbé válik. Ellenkező esetben a különbséget kompenzálni kell a ragasztó hozzáadásával. De a homogenitás sem mindig ment. Túl különböző darabok igénylik a különböző ragasztási erőfeszítéseket, egy kisebb csempe ugyanaz a réteg a keverék mindig esik egy kicsit mélyebb, így több kell ragasztóval. A fésű csak iránymutatás, hogy mindegyik elemet külön-külön hozzák a kívánt síkhoz.

A falon lévő denevérlapok mozaikjának nem kell ugyanabban a síkban lennie. Kezdje a saját szépségével kapcsolatos elképzeléseiteket. A csempe mellett olyan anyagokat is használjon, amelyek diverzifikálják a kompozíciót, és lehetővé teszik, hogy illeszkedjenek az ötlethez. A padló mozaikjának síknak, egyenetlennek és durvaságnak kell gondot okoznia a csempe járásakor.

Relief mozaik a kerámiából.

Homlokzattal szemben

A világos mozaikok táblája.

Hogyan készítsünk mozaikot a pulton? Ehhez más stílusú stílusra van szükség:

 • Indulj el a szélektől, fokozatosan a központba;
 • Kompakt a vászon, amennyire csak lehetséges;
 • A ragasztót azonnal távolítsa el, a nagy sűrűség nagy számú varratot jelent; a takarítás a végén a felesleges időigényhez vezet.

Videó műhely mozaik asztallap díszítéssel:

Fektetés a pultra.

Fugázó

A padlókra és falakra, valamint a munkalapokra vonatkozik. Lehetőség van a bélés vége után legfeljebb egy nappal tölteni. A mozaiknak egyenletesen kell megszáradnia. Ha a helyiség hőmérséklete túl magas, fedje le a vászont egy nedves ruhával. A hobbing előtt távolítsa el a ragasztó maradványait, és nedves ruhával törölje le a mozaikot. A munkához szükséged lesz egy gumi spatulára.

A legjobb a mozaikpanelekhez, alkalmas epoxigyanta alapú átlátszó habarcsra, kaméleon hatására (Litochrom Starlike Crystal). Az egyes darabok színéhez igazodik. A cementkeverék jóval rosszabb, mint az epoxi szilárdsága, és szó szerint leeshet.

A fuguot gumiragasztóval alkalmazza, szorosan a darabok közötti résekbe. Távolítsa el a maradékot nedves habszivaccsal. Az epoxi keverékeket bőséges mennyiségű vízzel le kell öblíteni, a különféle mosószereket (Litonet gél, Sopro ESE 548) eltávolították.

Nos, most már tudja, hogyan készíthet mozaikot otthon. Reméljük, hogy a mesterkurzus kiindulópontként szolgál. Ne feledje, hogy a mozaikok rendszeres karbantartást igényelnek. Ne törölje azt foszforsavat tartalmazó anyagokkal. Használjon alacsony savasságú terméket, de utána törölje le a mozaikot vízzel.

Ne lakj a csempe, képzeld el képzeletedet és szokatlan és érdekes tárgyakat használj.

Miután a házat kijavították, maradt egy doboz a denevérlapokból! Minden maradvány ment a pályára...

Címkék

Megmaradt törött és fel nem használt csempe javítása után? Most már tudom, hogyan kell használni! És mindezt hála a második rokonaimnak, Romannak, aki két héttel ezelőtt jött hozzánk Jaroslavlból.

Már majdnem befejeztük a javítást, csak akkor kell szétszerelni és eldobni az építőanyagok maradványait, amelyek megsérültek vagy egyszerűen kiderült, hogy feleslegesek, mivel a romák hozzánk jöttek és szigorúan megtiltották. Különösen, amikor megláttam a kerámia burkolatok maradványait.

"Ne rohanjon megszabadulni tőle! - mondta. - Jobb időt szabadítanunk fel és fantázianetet mutathassunk, anyagot más célokra használva. Itt, valójában, és a kreativitás, és használja egy palackban.

És a férjem és én engedelmeskedtünk. Igen, és hogyan ne engedelmeskedni, mert a romáknak aranyos kezük van, és az ő világos útmutatása alatt tényleg nagyon sok érdekes dolgot csinálhat.

A "Szóval egyszerű!" Kiadvány meghívja Önt arra, hogy megismerkedjen 14 ötletével a kerámia csempe és mozaik maradványainak felhasználásával. Ki gondolta volna?

Törött csempe

 1. Ha a konyhai asztal már eléggé kopott, karcolásokkal és zsetonnal borított, frissítse a meglévő csempe.

Tehát meghosszabbíthatja az élettartamát, és még mindig igazi művészetet készíthet az asztaltól!

 • Vagy egy ilyen érdekes lehetőség!

 • A fennmaradó gyönyörű mintás csempékből lenyűgöző alátéteket készíthet edények vagy csészék számára, mindegyik oldalon egy kis lakkot és tömítőanyagot használjon.

  Azonban, ha a tartalék csempe sima, akkor cserélheti őket lapok sokszínű és mintás papír vagy stick matricák.

 • És persze, meg tudod csinálni egy denevér csempe padlóját.

  Természetesen nem lesz elég csempe maradványa az egész padló felé nézni, de teljesen elég egy kis terület díszítésére. Egy ilyen dekoratív folt hozzá fog járulni a belső térbe. Különösen, ha a padló egyhangú, és a csempe beágyazása többszínű mozaikdarabokból készül.

 • Ha elegendő extra csempe van, próbálja megváltoztatni az ismerős dolgok tervét. Például díszítheti a folyosón lévő tükröt egy eredeti, csempézett kerettel vagy egy kapcsolóval.

 • Egy másik érdekes lehetőség a tükör keretének a mozaik maradványai felé néz.

 • Egy kis formátumú gyönyörű csempeből kényelmes és hőálló állványt kaphat a forró és nagyon csekély csempékhez - a bögrék alatt.

 • A kerámia csempe a mesterséges virágágyásokból nemcsak a természet káros hatásaitól védett, hanem gyönyörű is!

 • A csempe maradványait olyan funkcionális terhelésű háztartási tárgyak finomítására használják, amelyek kizárólag dekoratív szerepet játszanak.

  Ezért mindenképpen használd ezt a szokatlan elképzelést, hogy régi csövet készítsen a régi kenderből és a denevérlapokból.

 • És nem kell sok pénzt befektetni a drága csempék vásárlásához. Itt csak egy nagyszerű megoldás a konyhai kötény, amely nem igényel különleges költségeket.

 • Három kis kerámia csempe segítségével szép betétet készíthet.

 • Vagy itt van egy ilyen szokatlan, de nagyon elegáns lámpabúra. Csak ebben az esetben szüksége lesz mozaikra.

 • Nagyon örülök a kézzel festett monokróm csempe képének ötletének!

 • És hozzáadhat fényerőt és vonzerejét a hagyományos agyag vagy műanyag virágcserepekhez és vázákhoz díszítő kerámiával. Ugyanakkor érezhetően növeli kedvenc edényei életét!

  Szerkesztőség

  És azok számára, akik egy javítást terveznek, vagy egyszerűen belső igényük van a felújításra otthon, azt tanácsolom, hogy megtanuljak öt nagyszerű módszert a falak díszítésére saját kezével. Néha át kell lépni azon túl, hogy ennek eredményeként örömet szerezzen a véleményednek, és kreatív megoldásokkal meglepd le vendégeidet.

  A törött kerámia csempe kiváló anyag a kreativitáshoz. Nagyszerű a dekoratív elemek készítéséhez az országban vagy a házban, és a lakásban.

  Mindenképpen meséld el ezeket a nagy ötleteket barátainak, biztosan hálásak lesznek neked!

  Do-it-yourself csempe mozaik mozaik: részletes utasítások lépésről-lépésre fényképek, vázlatok és példák

  Ahhoz, hogy otthonos és kényelmes légkört teremtsen a házban, az eredeti belső dekorációkat előre kell aggódnia. Mozaik a falak vagy a padló a denevér cserép - egy ilyen. Ez a cikk megmutatja az anyag használatának jellemzőit, valamint feltárja a szakemberek titkait a kis kerámiák rajzainak a munkaterületen való alkalmazásakor.

  A denevérlapok mozaikjának használata

  Mozaik - az egyik legnépszerűbb díszítő dísz. Ezt használják:

  • fal és padló elrendezése lakásban vagy magánházban;
  • különböző épületek és szerkezetek homlokzatainak díszítése;
  • kerti utak és medencék finomítása.

  A szokatlan és eredeti minták különböző anyagokból készülnek, a legegyszerűbb és legkedvezőbb áron. Gyakran használják a fürdőszoba vagy konyhák díszítése során, harmonikusan keveredik a belső térbe, kiegészíti azt.

  Minden lakástulajdonos képes egy gyönyörű mozaikot elhelyezni otthon. Annak érdekében, hogy a munkát helyesen és hatékonyan lehessen elvégezni, meg kell vizsgálni a folyamat minden részletét. Ebben a cikkben megtalálja a tapasztalt kézművesek titkait, amelyeket a mindennapi életben használnak, valamint a megfelelő DIY mozaik installáció technológiáját.

  Fontos! A mozaikalkotás nagyon nehéz és gondos munka, felelősségteljesen és komolyan kell venni.

  A dekoratív belső dekoráció előnyei és hátrányai

  A kerámia mozaiknak számos előnye van a többi díszítéssel szemben. Köszönjük, hogy az eredeti kerámia minták már hosszú ideje népszerűek. A denevérlapok mozaikjának fő előnyei:

  • hosszú élettartam;
  • gyakorlatiasság,
  • hatékonyság;
  • a különböző eredeti festmények és díszítések készítésének képessége (mindez a mester találmányától és tehetségétől függ);
  • harmonikus keveréke a belső térrel.

  Az előnyök mellett vannak hátrányai is. Közülük:

  • a folyamat betartásának szükségessége (különben a mozaik elveszítheti megjelenésszerű megjelenését);
  • Nagyon költséges, mivel a munka nagyon nehézkes.

  Előkészületek egy mozaik létrehozására a saját kezével

  A mozaik létrehozása érdekes, de igényes feladat. Különös figyelmet, tehetséget, kitartást és kitartást igényel a mestertől. Ehhez önállóan több egymást követő lépést kell végrehajtania.

  • Mozaik anyagok keresése és vásárlása

  A mozaik létrehozásának technológiai folyamata több egymást követő szakaszból áll, a csempe keresés és előkészítése az első. A szükséges anyagot a boltban lehet megvásárolni (a munkában hasznos, megrongálódott vagy sérült csempe, gyakran olcsó áron adják el, vagy teljesen ingyen adják), vagy barátokból, rokonokból és ismerősökből származik.

  • Vázlat készítése, ötletek ötleteinek a konyhai és fürdőszobai rajzokra

  Mielőtt létrehozna egy mozaikot, meg kell rajzolnia rajta. Nagyon megkönnyíti a mester munkáját, segít elkerülni a felesleges időpocsékolást, ami fontos az ilyen jellegű munkák elvégzésében.

  A szakértők javasolják rajzok vagy díszítések készítését csak azoknak az embereknek, akiknek tapasztalata van ilyen munkák elvégzésében, de az absztrakt kompozíciók kezdőknek szólnak.

  A munkaterület elkészítése dekoratív burkolólap rajzolásához

  A falak előkészítését a lehető legnagyobb figyelemre kell fordítani, mivel a mozaik erőssége és tartóssága függ a mű helyességétől.

  1. A kiválasztott területről, amelyen a mozaik található, távolítsa el a tapétát vagy a régi cserépet (a falnak tisztának kell lennie).
  2. Tegyen be minden lyukat, repedést és rést a gittbe.
  3. Alkalmazzon képet a jövőbeli díszítő díszekről a meglévő vázlaton.

  Tanács. Annak érdekében, hogy a nyomtatott kép megfeleljen az elkészített vázlatnak, nagyméretű rácsot vagy kivetítőt használhat.

  Ragasztó megoldás a falra

  Ha a mozaik létrehozásakor nemcsak a törött lapokat, hanem az üvegdarabokat is használják, a szakemberek azt javasolják, hogy a minta minden elemét átlátszó ragasztóra helyezzük.

  Különleges ragasztókeverék alkalmas a mozaik rögzítésére, a kerámia burkolólapok feldolgozásánál használják. A legnépszerűbb közülük - fehér, segít megőrizni a kép világosságát, hangsúlyozza szépségét és egyediségét.

  A megoldás elkészítéséhez a gyártó utasításait kell használni. Megfelelőségének köszönhetően jó ragasztót készíthet, amely biztosan rögzíti a mozaik minden elemét a munkaterületre. A keverék alkalmazása során spatulát kell használni, ez az eszköz segít az egyenletes és sima réteg kialakításában.

  Egy denevér a falra, a szakemberek tippjei és ajánlásai, a kész munkák példái

  Ahhoz, hogy egy szép, szép és világos képet kapjon, helyesen kell elhelyeznie. A szakembereknek több titkuk van, amelyeket munkájuk során használnak:

  1. A mozaik rögzítéseket középen kell elindítani, ezáltal egyenletes és arányos képet készíthet.

  A denevérlapok kész dekoratív mozaikjának fugázása az utolsó munkafolyamat. Egyidejűleg nem a mozaik teljes kerületén, hanem kis területeken történik. Amikor a habarcs elkészült, a mesternek 20-30 percet kell várnia (amíg sötétedik), majd távolítsa el a felesleges anyagot nedves ruhával vagy megfelelő szivaccsal.

  Videó utasítás: hogyan készítsünk egy eredeti mozaiklapot a saját kezünkkel

  Videó utasítások - modern asszisztensek. Ezek megtalálhatók a tervezői tematikus építkezéseken vagy személyes blogokon. Nagyon elősegítik a mester, még kezdődők munkáját is, mivel részletes leírásuk van az egész technológiai folyamatról.

  Ajánlások a dekoratív minta gondozásához

  1. A mozaikot nem lehet foszfort, viaszt és olajat tartalmazó anyagokkal megtisztítani.
  2. A csiszolóanyag-keverékek használata nem ajánlott a csempézett minták törléséhez.
  3. Speciális anyagok csempék tisztításához - a legmegfelelőbb megoldás. Nem rontják el az anyagot, könnyen eltávolíthatók mindenféle szennyezés.

  Bazsalikom mozaikja - az eredeti díszítő dísz a házhoz. Készítsen saját kezűleg, és Ön képes lesz függetlenül értékelni minden előnyét a saját személyes tapasztalatai alapján.

  Mozaik a denevérek csempe a fürdőszobában

  Nos, most kezdem feltölteni az új otthonról készített képeket... Minden még nincs jól felszerelt, de sok szép dolog van.

  Ez egy mozaik a mi "fürdőszoba". Ie Ez nem teljesen fürdőszoba - ez a szoba, ahol a tölgyfa medence (a szomszéd a szomszédban) és az ágyak találhatók (míg a zöld kinti társalgó szerepet játszik). Van egy zuhanyzó és egy önáramló vödör (buzz!), A mosogató és az ablakok (egy régi álom - egy fürdőszoba ablakos)

  A mozaik hosszú ideig lett kialakítva (ennek következtében kb. 8-10 órányi munkát végeztünk 1 m 2 -en - válasszunk darabokat, tegyük fel, töröljük le a varratokat, mosakodjunk...)

  Az Agramata-ban egy nagy dobozba tartozó rágcsálnivalót vettünk fel a nevetséges pénzért ($ 20) - egy jó kincs. Sok színes csempe van, gyönyörű rajzokkal, pl. nagyon drága - kár lenne megverni egy új, kalapácsos bála és egy csomó színes darab, egy gyermekkori álom

  Köszönöm férjemnek a nagy segítségért és az ötletért, hogy bevonja a barátait ebben a folyamatban - mesterkurzus számukra, és segítsen nekünk! Én uralkodtam a folyamatban, és fontos helyeket tártak fel... Valójában nem volt világos vázlatunk - rengeteget improvizáltunk az út mentén. Salamander megkérte, hogy tegye ki a férjét (a tűzjelző szimbólum, a fürdőkád mellett - ez tényleg egy fából készült kályhával).

  A csempe különböző az aranyszínű mintákkal, amikor a fény eléri, salamanderünk csillog, a szemek féldrágakövekből készülnek.

  Még a gyöngyökkel is a fal és az ív közötti szöget zárta le (a mesterrel együtt kitalálták, amelyhez gipszet készítettünk)

  Ahol egy betűtípust kapnak, halat állítanak fel halakkal - mesterek készítik őket, amelyek a kijevi Szent András napján és a függetlenség napján (Alexander Kovalik és Elena Tokareva) találhatók.

  Egy üveget és egy szívdarabot törött csésze mozaikokkal találtak meg. (A szívről itt van: valentin)

  Egy másik hal és üveg "buborék" ragasztott a zuhany alatt:

  A régi szappanbuborék-rabik, aki velünk járt a lakásból, jól megközelítette a halat:

  Nos, ez egy betét a padlón a "fürdõ- és mosodai gyár" bejáratának elõtt, a hangulatot állítja be, és a közönség és az intimabb zóna közötti "határ" -ként szolgál:

  A mozaikon, ahogy mondják, mindenféle trükkökről és finomságokról, később külön írok.

  Ha ezt a cikket a blogoddal (blogon, webhelyen, folyóiraton) vesszük, a részét (beleértve a képeket is), tegyünk fel egy teljes és aktív kapcsolatot a szerzővel és a webhely megemlítésével. Nem nehéz neked, de nekem is kedves

  15 értékelés Törött csempe mozaik a fürdőszobában

  Oksana, egy nagyon érdekes ötlet és gyönyörű előadás. Barátaiddal ugyanolyan nagyszerűen jöttünk :))
  Várom, hogy anyagot találjak a mozaikozás titkairól és bonyolultságairól.

  Szépség..... Hogyan kell elsajátítani ezt az üzletet? Oksana, érdekes, de kreatív gondolkodás is kialakulhat?

  Mindent meg tudsz fejleszteni - vágya lenne

  Mmmm, csoda... nincs szó, csak érzelmek... leveszem a kalapomat (tényleg nincs rá))) Én magam akarom csinálni, nem dolgozom egy üveg vágóval, de jó kerámiaüveg jóságom van minden nap.

  köszönöm a kalapot
  Az üvegvágóról - nélküle, vagy "minimális részvétellel". A csempéket kalapáccsal raktam össze, és felvette a megfelelő darabokat. És "speciális" csipeszekkel "módosított", amelyeket "papagájoknak" neveznek, ők nem szokványos egyenesek, hanem egy oldalról feltekercseltek. Nagyon kényelmesek a munkához.

  Nos, a szépség, ahogy ezt magadnak szeretnéd csinálni, de nagyon nehéz!

  minden lehetséges, lépésről lépésre és lassan, mindent elsajátíthatsz - a mozaikot valentinekkel kezdtem: http://domnaraduge.com/valentinki-chetyre-raznyx-varianta-dekora/ és palackok: http://domnaraduge.com/mozaika -butylka / És az első "fal" kísérlet egy denevér csempe volt a vendég WC a lakásunkban: http://ksyushart.com.ua/design/sanuzel.html - van elég nagy darab cserép, sikerült telepíteni a cserép egy nap (kis y, a magasság lefektetése mintegy 1,5 m), és még egy nap fele habarccsal...

  A mozaik hűvös, van egy ötletem, hogy mozaikot csináljak egy tégla kályhában, nem tudom, hol kezdjem, a törött csempék a boltban találhatók, a tornácra és az ösvényre helyezték őket. És hogy ne menjen tovább a kályhához, kérlek mondd meg nekem

  Megpróbáltam feltölteni fotói a tűzhelyemről, de sajnos, ez nem jött össze, ami sajnálatos.

  Képet küldhet az e-mailemre (ott van a legfelső hozzászólás). Azt hiszem, el kell kezdeni egy speciális keveréket - mert ha a kályha felmelegszik, akkor a szokásos megoldás nem képes ellenállni a hőmérsékleti ingadozásoknak. Nos, akkor, ahogy mondják. a lehető legjobban képzelni Csak próbálj meg szintet tartani, amikor mozaikot állít ki - úgy, hogy a darabok ne nyúljanak egymás fölé (ezt a megoldás összege határozza meg). Ha a darab nagy, és "ragad" a ragasztóra, akkor átmenetileg egy kis szög vagy egy kengyel ideiglenes meghajtásához vezethet, majd vegye ki.

  Régóta láttam ezt a cikket, és most itt az ideje javításra, ezt a szépséget szeretném megtestesíteni a fürdőszobámban. De ahogyan azt mondják, mindenféle trükköt és finomságot nem találok, talán hiányzott.

  Megszakíthatja a csempéket
  Után - a kreativitás fejlesztése...

  Szerettem. Szeretném felismerni ezt az ötletet, hol látok többet