Legfontosabb > Csapok

Kézzel készített betonfürdõ - a teremtés anyagai és szakaszai

Az elmúlt években megszokott számunkra az építőanyagok bőségének feltételei között nehéz elképzelni, hogy a mosogatótartály kiválasztása bármilyen nehézséget okozhat. A legelterjedtebb modellek öntöttvasból, akrilból és rozsdamentes acélból készülnek, alacsony áron, magas komfort higiéniai eljárásokat és funkcionalitást biztosítanak.

A drágább, exkluzív fürdők mesterséges vagy természetes kőből, üvegből és fából készültek. Az építési gyakorlatban azonban gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az egyetlen lehetőség, hogy egy megfelelő méretű tálat helyezzenek el - a saját kezű betonfürdővel, amelynek létrehozása során a mester, mint egy szobrász, a kívánt formát adja a terméknek.

A teremtés elve

Technikailag a mosogatótartály a kőtermékek csoportjához tartozik, és ennek az anyagnak az összes előnye. Jellemzője a felülmúlhatatlan tartósság, a leeső víz hangjának és az alacsony hővezető képességének eloltására való képessége, amely lehetővé teszi, hogy egy kicsit hosszabb ideig áztassa a meleg vizet.

Ezenkívül a beton kétségtelen előnye, hogy az ügyfél igényei szerint egyedileg készülnek, így látványosak és eredetiek. Az ilyen fürdő előállításához szuper-nedvességálló minőségű cement-homok keveréket használnak, amely zsaluzatot használva megkapja a kívánt formát. A konkrét betűtípus létrehozásának folyamata 4 lépésben valósul meg:

 1. A fürdőszoba padlójának előkészítése munkára, a törmelékek tisztítására és a zsalu összeszerelésére.
 2. Betonbeton és a fürdőszoba falainak feltöltése.
 3. A tál alakja és a termék végső polírozása.
 4. A kád burkolatának felülete.

Figyelj! A nedvességálló betonból való mosás kapacitása a fürdőszobának szerves része, egyfajta beépített medence. Kis helyiségekben beton betűtípust gyakran felépítenek két fal között, így csak egy oldal marad, vagy a helyiségben, ha egy szögletes modell jön létre.

Szembesítő típus

A nedvességálló beton fürdő létrehozásának fontos lépése a termék anyagának felülete. Ezenkívül a beton jövőbeli alakja és az öntésre használt cement-homok keverék összetétele függ a bélés típusától. A tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy a munka megkezdése előtt döntsenek a díszítő anyagról, hogy pontos fürdő kialakítást hozzanak létre. A beton tartályt a következő anyagok segítségével lehet lemosni:

 • Mosaic. A kerámia mozaik ideális anyag egy betonacél felé nézni, mivel ellenáll a víznek, a mechanikai szilárdságnak és az esztétikai megjelenésnek. A mozaikelemek kis mérete lehetővé teszi, hogy könnyen lekerekítsen egy lekerekített, ívelt felületet. Ennek a lehetőségnek a hátránya a munka bonyolultsága, de egy tapasztalt mester egy mozaik segítségével, amely igazi mesterművet hoz létre.

Figyelj! Mielőtt kiválasztaná az anyagot a betűtípushoz, nézze meg a jövő termékének alakját. Ha szereted a kerekített anatómiai fürdőket, de nem akarod, hogy a mozaikba barkázódj, fedje le a tálat folyékony akrilnal, amely már legalább 20-25 éve szolgál.

A zsalu felszerelése

Mielőtt megkezdené a munkálatok megtervezését a saját kezű vasbetonból való mosogatásra szolgáló tartály létrehozásával, a szivárgás elkerülése érdekében hidraulikus víztartályt kell készíteni hengerelt, festett vagy csiszoló vízszigetelő anyagokból. Szárítás után az esztrich többször beindul egy speciális mélyedésű vegyülettel. A zsaluzat beszerelése az alábbiak szerint történik:

 1. A 6-8 mm-es átmérőjű fémszerkezetekből készítse el a futófelület cipőjének keretét. Fontos, hogy a kialakítás szilárd és a helyiség csapágyfalaival társuljon.
 2. A fém vasalat keretének mindkét oldalán rögzítse a fából készült lemezeket vagy táblákat, amelyek erősítik a beton betonozására szolgáló keretet.
 3. Szereljen fel egy szifont, amelyen keresztül a lefolyót a fürdőszobában végzik. Kiderül, hogy betonozás után betonozni fog, ezért magas színvonalú, megbízható termékeket kell használni, javításra vagy tisztításra, miután befejezték a munkát a betű szétszerelése nélkül.

A tapasztalt kézművesek javasolják, hogy sima zsaluzatlapokat vagy csiszolt lapokat használjanak a zsaluzat falaira, mivel sokkal könnyebb leválasztani őket a betonról a megszilárdulás után. Ezenkívül a zsaluzat elhelyezése nem teszi lehetővé a repedések jelenlétét, mivel ezeken keresztül a megoldás folyik.

Beton öntés

Miután létre egy megbízható zsaluzat, amely meghatározza a formáját a betűtípus, és csatlakoztassa a szifont folytatni betöltő beton. Mosó tartályok gyártásához, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel az M-400 vagy annál magasabb márkanevű cement-homok keverék alkalmazásával. Az oldat konzisztenciájának vastagnak, viszkózusnak, de folyékonynak kell lennie, hogy ennek elérése érdekében lágyítószereket és erősítő adalékanyagokat adjanak az elegyhez. A beton öntése 4 szakaszból áll:

 • Először is, a leeresztő és a túlfolyónyílások speciális fából készült zuhanással vannak lezárva, ami nem engedi a beton belépését. Ezekhez a lyukakhoz kapcsolják a kommunikációt.
 • Az oldat első dagasztását folyékonyabbá tesszük 1: 3 arányban, amely konzisztenciához hasonlít a tejföllé. Ez a beton öntötte a jövő fontjának alját.

Fontos! A beton vázának kitöltését egyszerre kell végrehajtani, elkerülve a rétegek megszilárdulását. Ezért, mielőtt a saját kezével beton fürdőt hozna létre, kérjen segítséget egy tapasztalt asszisztenshez, és használjon betonkeverőt a megoldás gyúrására.

Betonfürdő a lakásban

Egy betonfürdő egy lakásban vagy egy magánházban nem ritka előfordulás, mivel ilyen betű tartós és egyedülálló. Emellett a lakástulajdonos kérésére az egészségügyi építmény bármilyen formában, bárhol elhelyezhető, ezáltal hangsúlyozva a fürdőszoba kialakításának eredetiségét. A betonfürdő befejezése műanyagból vagy kerámiából állhat, de csak abban az esetben, ha klasszikus téglalap alakú.

Más esetekben a belső falakat akril vagy egyszerű festéssel alkalmazzák. A betonfürdő egy lakásban tíz évig szolgálhat. Ami az építési folyamatot illeti, nem sok időt vesz igénybe és egyszerű.

Az úszás helyének kialakításával kapcsolatos munka a következő lépésekre bontható:

 1. Először is meg kell mutatnia a fürdőszobát papíron, és becsülje meg a szükséges anyagokat.
 2. Óvatosan készítsd el az építkezés helyszínét és telepítsd a zsaluzatot.
 3. Öntsünk betonból készült zsaluzatot, formázzuk a falakat és a fürdő alját.
 4. Munka a vakolás a belső és külső.
 5. A fürdőzéshez.

Beton betűtípus örökre

Figyelnie kell arra a tényre, hogy a vakolat módja függ attól, hogy milyen anyagot fog használni a falak bélésének. Amikor mozaikos elemekkel néznek szembe, akkor a forma vonalak lekerekíthetők, de ha a jövőben feltételezhetően csempézett - ovális formákat el kell kerülni. A folyékony akril vagy festés befejezésekor a vakolat szükségszerűen megerősítő hálóval történik, és speciális adalékokat adnak a vakolat keverékéhez az erő és rugalmasság érdekében.

Helyszín előkészítése betonfürdőre

A betonfürdő kialakításának helyét alaposan meg kell tisztítani a padlózat betonpoh- ról és a vízvezetékszerkezet részeként keletkező törmelékektől és idegen tárgyaktól. A betonalapnak a fürdő falaihoz való jobb ragasztása érdekében két rétegben előállíthatjuk a primerét.

Tapasztalt szakértők tanácsot adnak a kis helyiségekben lévő helyiségekben a (szoba) falak használatához a betonfürdő jövőbeli építésének részeként. Ebben a kiviteli alakban csak egy külső falat kell felépítenie, ami végső soron idő- és pénzmegtakarítást eredményez. Ez az ajánlás a betonfürdő építésére is vonatkozik egy háromszög alakú lakásban.

Zsaluzás előkészítése és betonfürdő kialakítása

A jövendő betonfalak falai zsaluzattal készülnek, amely hasonló a ház csík alapozásának zsalujához. Vagyis a tervezés fából készült árnyékolást és Ø 10-10 mm-es huzalt tartalmaz. A zsaluelemek nem rendelkezhetnek olyan résekkel, amelyeken a cement "tej" szivárog, és különösen a habarcs, különben az egész szerkezet elkezd összeomlani az idő múlásával.

Beton fürdőkád zsaluzattal

A megerősítő háló eszközt nagyon komolyan kell venni, mivel ez a betonfürdő "vázlata": a legjobb, ha szakembereket von be, vagy szélsőséges esetekben alapos konzultációt kell tartani tőlük. Nem lenne felesleges, ha elolvastad a cikkemet a ház szalagos alapjairól.

A zsaluzási megoldás M 400 cementből, homokból és vízből áll, a homok és cement aránya 3: 1 legyen. Az oldat viszkozitásának konzisztenciája hasonlítson a kiváló minőségű házi tejfölre, bár a megoldást vékonyabbá teheti a jövő fürdőjének alján. Nagyon fontos, ahogyan azt mondják, amikor a zsaluzat építésének helyét választja "ne túllépje": hagynia kell a szifon és a vízvezetékek karbantartását.

A feltöltés a szerkezet aljától kezdődik, ahol jobb erõsítõ hálót is felépíteni. Amikor a vasalódeszka az alsó részen el van rejtve, elkezdheti tölteni a fürdő falát. Jó lesz abban az esetben, ha a zsaluzat megfizethető módon történő öntése során rezgésnek van kitéve, például kalapáccsal megérintve. A beton részleges megszilárdulásának ideje három nappal egyenlő: ezen idő alatt a megoldás meg fog kapcsolódni, és óvatosan szétszerelhető a zsaluzat.

A beton fürdõburkolat elõállításához racionálisabb a mozaik burkolólapok használata.

Miután eltávolította a zsaluzatot, amikor a beton még nem szerezte meg a monolitikus állapotot, lehetõvé teszi a sarkok igazítását vagy lekerekítését, hogy a fürdõ tervezett megjelenését biztosítsa. Ezt az idő késleltetése nélkül kell elvégezni, míg a megoldás állapota lehetővé teszi. Ezt követően a fürdő felszínét megindítjuk, és tízszer annyi ideig várni kell, amíg a teljes szerkezet végső monolitizálódása meg nem történik. A lakóházban vagy házban egy betonfürdő látványos megjelenése csak akkor érhető el, ha a munkálatok elvégzése történik.

Betonfürdő

A mai napig, válasszon egy tartály úszás nem nehéz. Az értékesített boltokban különböző anyagok, formák, színek és méretű fürdők láthatók. De így történik, hogy valami szokatlanul és remekül akar vásárolni, hangsúlyozva saját otthoni stílusát és magát a fürdőszobát. Természetesen, akkor hozhatja ide a szakemberek, akik a betűtípust az egyéni preferenciák alapján készítik el. De ez a lehetőség pénzügyi szempontból nagyon drága, és nem mindenki engedheti meg magának. Kiválaszthatja az anyagot a betűkészletéhez - fa. Ebben az esetben azonban asztalosipari készségre van szüksége, valamint egy speciális eszköz.

A betonfürdő műszaki jellemzői nagyon közel vannak a kőhöz, mivel a beton ugyanaz a kő, amelyet fagyasztott betonból készítenek. Tehát egy konkrét fürdő a saját kezével egy nagyszerű lehetőség, aki meg akar takarítani az anyagokat és a munkaerőt.

Beton betűkészlet tulajdonságai

Ha pénzt szeretne megtakarítani, konkrét fürdőt készíthet, és a saját kezével a betűtípussal szembenézhet. A műanyag és a kerámia mozaikokat homlokzati anyagokként használják. Kezdjenek munkát a fürdők gyártásával egy cselekvési terv elkészítésével, amely magában foglalja a szükséges mennyiségű anyag és eszköz kiszámítását. Meghatározza a technológiai folyamat sorrendjét a betűtípus építéséhez. A következő elemekből áll:

 • az alapot elkészítik és a fűrészelést felszerelik;
 • a falakat és az alját a fürdőbe öntik;
 • formákat hoznak létre;
 • vakolás;
 • befejező munkát.

A legapróbb tapasztalatok jelenlétében a konkrét megoldásnál a fürdés a saját kezével nem nehéz. Az egyetlen dolog, mielőtt megkezdené a munkát, meg kell határoznia a burkolóanyagot érintő anyagot.

A bélés a következő anyagokból készült:

 • csempézett mozaik;
 • festeni;
 • kerámia csempe.

A bélés anyagától függően válassza ki a finiser vakolat alkalmazásának módját, amely attól függ, milyen szép a fürdőszoba. Ha kerámia burkolattal dolgozik, elkerülje a lekerekített helyeket, mivel a csempék gyártási folyamata sok erőfeszítést és időt igényel. A mozaikos beton fürdőkád kerekített részekből áll, mivel nincs nehéz a mozaikban dolgozni. A festékkel vagy folyékony akrilral való betekintéshez a vakolat befejezése megerősítéssel történik. Amikor fürdőszobát festettek, különleges adalékanyagokat adnak az összetételhez, hogy erősítsék az anyagot.

A munka szakaszai

Lehetőség van arra, hogy minőségi és megbízható betűtípust készítsen saját kezével! A legfontosabb az alábbi lépések követése:

 • Az első szakaszban részt vesznek a projektben, és összeállítják a szükséges anyagokat, amikor a fürdőszobába öntik. Készítse el a teljes készletet. A terület megjelölésével és a szükséges építési anyagok megvásárlásával határozható meg.
 • Az előkészítő szakaszban zsaluzat készül, ami a későbbi munkákhoz szükséges.
 • Betonozza a talajt és a beton falát az elkészített habarccsal.
 • Gipsz és tartsa a bélést.

A kívánt eredmény elérése érdekében fontos, hogy a technológiai folyamat minden szakaszát magas színvonalon és jóhiszeműen végezzük.

Eszközök és anyagok

A saját kezű beton kád előállításakor a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • cement;
 • homok;
 • fa lapok zsaluzat építéséhez;
 • csempe ragasztó;
 • megerősítő rudak;
 • a víz;
 • körmök
 • spatula;
 • hab műanyag;
 • alumínium szabály;
 • kézi vagy elektromos csempevágó;
 • kalapács;
 • beton keverő egység;
 • injektálási oldat;
 • kerámia burkolólapok (ha szükséges).
Vissza a tartalomjegyzékhez

A zsalu felszerelése

A fürdõ méretének, alakjának és helyének meghatározásához egy fürdõt egy bizonyos léptékben rajzolnak meg, ami segít a fürdőszoba használhatóságának megmutatásában. A jövőbeni betűtípus tervezését követően számolni kell a konkrét megoldáshoz szükséges összetevők számát.

A zsalu felszerelésének megkezdésével távolítsa el a felesleges berendezések, szerszámok és egyéb anyagok munkaterületét. Hajtsd le a fürdőt, és a korábban készített rajzok és számítások szerint tedd a jelölést. Fa deszkák használatával készítsék el a zsaluzatot, rögzítsék körmökkel vagy fémpántokkal. Ezután szereljük fel az erősítő szerkezetet, amely gazdaságos elemként szolgál. A megerősítésnek köszönhetően a zsalu erősebb lesz, és nem teszi lehetővé a beton szivárgását a jövőben.

Ne felejtse el előkészíteni a megtisztított helyet, amely a zsalu felszerelését tervezi. Ez javítja a beton tapadását a munkafelületre. A fából készült zsaluzat megépítésekor fontos, hogy biztosítsák a monolitikus szerkezetet, hézagok és rések nélkül, hogy a beáramló konkrét oldat ne áramoljon rajta. Kiválasztása anyagok a szerkezet a zsaluzat, figyeljen a simaság a felület, amely lehetővé teszi a problémamentes bontó lemezek. A tömítettség biztosítása érdekében építészeti fóliát használjon. Továbbá a beton öntése előtt lefolyók és túlfolyók vannak.

Fal és aljzat gyártása

A falak és a beton fenekének gyártásához betonoldatot alkalmaznak, amely magában foglalja: finom szemcsés homokot, cementet és vizet. A száraz összetevőket egy-három arányban kombináljuk, vagyis három rész homokot és egy cementet. A homok keverésével és keverésével keverjük össze a vizet. A víz mennyiségét a konzisztencia határozza meg, amely sűrű krémre emlékeztet. Az oldat megkönnyítésére használjon betonkeverőt, ami felgyorsítja a keverék elkészítésének folyamatát, és lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű megoldást készítsen. Ha nincs betonkeverő, készítsen homokot és cementet a vályúban, majd keverje össze kézzel egy ásó segítségével.

Az oldatot fokozatosan a zsaluzathoz öntjük, időnként felborítva. Fontos, hogy a betont olyan módon helyezze el, hogy elkerülje a üregek megjelenését. A légbuborékok tompítják a készüléket, és felfelé és lefelé mozognak a megoldás mentén. A beton konzisztencia első sorának betonozása után szerelje fel egy erősítő réteget a betű peremén. Ezután öntsön egy újabb beton réteget, hogy lefedje a fürdő teljes felületét. Amikor a második betonréteg 0,2-0,3 méterre van az első vasalási rétegtől, egy további sor fémrúd van elhelyezve. A betonozás folytatódik a munka végéig.

Miután a betonoldat megmerevedett, a zsaluzatot és az alátéteket eltávolítják, és elkezdik önteni a betű alját. Szerelje fel a szifont és csatlakoztassa a csatornába. A megoldást ugyanolyan arányban készítsük el, mint a falaknál. Helyezze a vasalót a beton kerületére öt-tíz centiméterenként. Töltse fel a megoldást mindaddig, amíg az alsó rész meg nem készül.

Durva felület

Továbbá a beton megszilárdulása után durva kivitelezésre van szükség. Ez magában foglalja: lekerekítési sarkokat, vízszintes és függőleges vízszintes kiegyenlítését. A betűk megfelelő kerekítéséhez használjon előre elkészített mintát, ami rétegelt lemezből készülhet. A sablon úgy néz ki, mint egy rétegelt lemezre alkalmazott kontúr, és kivágható egy kirakós játékkal. Alkalmazza a sablont egy gipszrétegre, és szintelje ki a síkot. A kiegyenlítő megoldás zúzott hab és különleges ragasztó lehet a csempe rögzítéséhez. A ragasztási megoldás további hőszigeteléssel szolgál.

Befejező munkák

Indítsa el az utolsó munkát a kikeményedési szintező megoldás után. A kerámia csempe vagy tengeri kövek finom anyagként szolgálhatnak. Ragassza fel az egyiket és egy másik anyagot a vízálló ragasztóról. Szükség esetén a varratokat olyan kompozícióval dörzsöljük, amely alkalmas a kerámia burkolólapok vagy kavicsok színében.

A fürdőszobában a befejező anyag csempézett mozaik formájában szép és előnyösnek tűnik. Ezt a gyakorlati lehetőséget személyesen lehet megtenni. A cserépmozaik felállításához szüksége lesz:

 • spatula;
 • csemperagasztó;
 • ragasztók magas páratartalmú helyeken;
 • egy kés;
 • gumiheveder.

A csempézett mozaik elhelyezése nem igényel sok erőfeszítést, éppen ellenkezőleg, a folyamat lenyűgöző és egyszerű. Először tisztítsa meg a felületet a szennyeződésektől és a gipsztől. Ragasztja fel a ragasztót a csempe, valamint a falra, közvetlenül a mozaik rögzítése előtt, mivel a ragasztó gyorsan meggyulladhat. A kiváló minőségű és gyors eredmény érdekében a szakemberek ajánlják a jelölővonalakat. A mozaiklapok közötti pontosság biztosításához távtartókat telepítenek.

következtetés

A betonfürdő építésének folyamatát jó minőségű és jóhiszeműen kell elvégezni, ez garantálja a betű jó eredményét és tartósságát. A betonfürdő kézi gyártása nem igényel tapasztalatokat az építőiparban, de fontos, hogy az építési terület kis helyén pontosságot és biztonságot figyeljünk meg.

Ragaszkodva a konkrét megoldás gyártásához szükséges technológiához, az arányoknak és ajánlásoknak megfelelően, saját erejével nagy erősségű betűtípust építhet.

Pro kézzel készített

Beton. Nagyon népszerű és keresett anyag az építőiparban. Úgy tűnik, hogy társítható egy fürdőszobával? Mi általában kapcsolódhat a betonhoz a belsőépítészettel, miután épül, de nem befejezi az anyagot, megmondja... És te tévedsz. Ma a díszítés, hogy csak nem használja. Tehát nem fogunk ellenkezni az igazsággal, ha azt mondjuk, hogy a mai beton csak egy hihetetlenül népszerű befejező anyag lett. Tartós, modern, költséghatékony és könnyen használható. Tökéletes minden funkcionális helyiséghez: konyha, fürdőszoba... Mindazonáltal bármilyen más helyiség.

Bízunk benne, hogy a beton képes bármilyen helyet díszíteni. Nagyon stílusosnak tűnik. Bár természetesen jobb, hogy a ház eredetileg meleg volt - mert az anyag nagyon furcsa. És ha úgy döntesz, hogy használod, akkor jobb, ha egy tervezőhöz fordulsz, hiszen anélkül, hogy tudnád, hogyan illeszkedjen a betonba az űrbe, alig találhat ilyen eredményeket, mint ebben a kiválasztásban. A mai válogatás a luxus stílusban díszített fürdőszobákra összpontosul, amelyek egyesítik egymást - beton jelenléte. A beton mosogatók és fürdők régóta az egyik divatirányzatok a dekorációban. És konkrét falakat készíthet a zuhany alatt vagy a csempe helyett. A modern belső térben, a minimalizmusban, a brutalizmusban, ez csak félelmetes. És más stílusokba is beillesztheted. Ezt nem tudom megjegyezni. Maguk is értékelik.

Csináld magad

A szaniter felszerelések modern gyártói széles választékot kínálnak a fogyasztóknak a tervezésben és a funkcionalitásban, valamint a termelési anyagokban. De ezek a termékek nem tekinthetők exkluzívnak, csak a saját kezükben létrehozott fürdők léteznek egyetlen példányban. Nem lehet önállóan fémfürdőt készíteni, de lehetőség van polimer anyagokból készült szerkezetek előállítására. Nagyon nehéz polietilén fürdőszobát készíteni, nagyon sok időt vesz igénybe és különleges technológiai folyamatokat ismer. A fent említett nehézségek miatt ezek a fürdők nagyon ritkán készülnek önmagukban. Sokkal könnyebb beton vagy tégla fürdőzés, majd kerámia burkolatok bélelése. Ez a két lehetőség részletesen tárgyalja a cikkben.

Csináld magad

Betonfürdő

Ez a konstrukció bonyolultabb, mint a téglaépítés, de ehhez képest számos előnye van.

 1. Nagy erő. A szilárdság a beton fürdők található ugyanazon a szinten öntöttvas. Az építõ tükör maga is nagy erõfeszítéseket tesz lehetõvé, csak a fürdõ befejező dekoratív bevonata károsodhat.

Betonfürdő: stílusos design

Betonfürdő

Ez a fürdő nagyon hosszú ideig tart.

A betonfürdõk hátrányai is vannak.

 1. Az első a zsaluzat készítésének nehézsége. Ha van egy vágy, hogy létrehozzunk egy gyönyörű fürdőt, különböző sima lehajlásokkal és átmenetekkel, akkor a zsaluzat gyártási és beszerelési folyamata a legnehezebb szakasznak számít.
 2. A második nagyon sok a súlya. A fürdő tömegének figyelembe kell vennie a padló csapágyazású mutatóit.
 3. A harmadik a vízelvezető rendszerekhez való hozzáférés kizárása. Minden csövet és szifont teljesen betonba öntöttek, vészhelyzet esetén nagy nehézségek szüntetik meg őket. A csővezetékek és a mérnöki rendszerek telepítésekor ezt a funkciót szem előtt kell tartani, és minden intézkedést meg kell tenni a megbízható működés biztosítása érdekében. Csak a legtartósabb szifont és csővezetékanyagokat választják ki, a telepítést szigorúan a hatályos előírásoknak és a gyártók ajánlásainak megfelelően végzik.

Csővezeték elosztása az apartmanban a fürdő telepítéséhez

Hogy van egy fürdő a betonból?

1. lépés: Határozza meg a fürdő méretét és beállítását.

Ne feledje, hogy egy köbméter beton súlya több mint egy tonna, győződjön meg arról, hogy a mennyezet erőssége. Egy másik figyelmeztetés - győződjön meg róla, hogy felülvizsgálja a meglévő vízelvezetést. Tisztítsa meg a régi csatornarendszereket, vagy cserélje ki őket újakra, ellenőrizze a gumitömítések állapotát. Ezek a kommunikációk a beton kád felhelyezése után nem érhetők el javításra. Ha minden rendben történik, akkor a csatornahálózat több évtizedig is szolgálhat.

Gyakorlati tanácsok. A betonfürdõket csak a gyári alaplemezeken szabad elvégezni. Soha ne próbálj ilyen tárgyat fagerendákra építeni.

2. lépés: Készítse el a fürdő kontúrját a lemezen, húzza meg a külső és belső falak helyzetét. Kívánatos, hogy a két felület az oldalsó belső válaszfalakra támaszkodjon, ez csak akkor végezhető el, ha a válaszfalak tégla vagy habbetonból készülnek.

Bath áramkör, amely az utcai pavilonban lesz

Ha a kád kívül lesz, készítsen egy alapot. A talajszintet fel kell tölteni és megtörni a homokkal

Javasoljuk a szigetelést a jövőben a hőveszteség csökkentése érdekében.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a lemezhez függőleges megerősítéshez. A vasaló átmérője kb. 6-8 mm, a rudak közötti távolság 20-30 cm, az armatúrát 1-2 mm-es vezetékkel kell összekötni, és ezáltal erősítőszalagot kell létrehozni.

A rudak összekötését vezetékes kötéssel végzik

Telepített cső technológiai lyukakhoz

Sarok csatlakozás

Fontos. Óvatosan fúrjon lyukakat a beton padlólapokba. Ha a fúró megérinti a fém sávot, majd egy lyukat készít más helyre, akkor szigorúan tilos a vasbeton lemezek erősítőszalagjának károsodása.

4. lépés: Folytassa a zsaluzat gyártását. Ez a legnehezebb szakasz, a zsaluzat ívelt profillal rendelkezik. A függőleges állványokhoz használjon kb. 30 × 30 mm-es rudakat, lapos rész 20 mm vastag vagy vízálló rétegelt lemezből készülhet.

Ehhez a sorozathoz szükséges ívelt pajzsok szükségesek.

 1. Készítsünk két 25 mm vastag, 25-30 cm széles szélezett táblát, a táblák egyedi szélessége függ a fürdő kontúr tényleges hajlítási sugarától. A lemez minimális szélessége legalább három centiméter legyen.
 2. Óvatosan rajzoljon egy komplex fürdő profil profilját egy táblára. Javasoljuk, hogy először készítsen rajzot vastag papírra, ellenőrizze annak helyességét, szükség esetén javítsa ki, majd csak sablonként használja fel a táblára.
 3. Elektromos kirakós játékkal vágja le a táblát a vonal mentén.
 4. Helyezze el a második táblára, mutassa be a kontúrt, és vágja le a felesleget.
 5. Rögzítse a lapokat a végei mentén két léccel, a magasságnak meg kell egyeznie a fürdő magasságával. Ha a kialakítás instabil, akkor helyezze át a pajzs hátoldalán található diagonális támaszokat.
 6. A táblák profiloldalához kb. 30 cm-es távolságban húzza át a 20 × 30 mm-es léceket.
 7. Rögzítse a vékony rétegelt lemez lapjait a kis szegekkel vagy fa csavarokkal ellátott kapákra. A nedvesség megakadályozása érdekében a lapok felületét többször növényi olajjal, lenmagolajjal vagy gépi olajjal kell áztatni. A rétegelt lemez vastagsága legfeljebb 2 mm, könnyen hajlítható.

Gyakorlati tanácsok. Minél kisebb a görbületi sugár, annál gyakoribb a függőleges hidak elhelyezése.

Ne rohanjon a zsaluzatlapok gyártásához, ellenőrizze a méretek többszörösét, fontolja meg a teendőid lehetséges következményeit.

5. lépés Helyezze vissza a zsalut. A betonfürdő minimális vastagsága 7 cm legyen, a görbület sugara mentén a vastagság 15 cm-re emelkedhet.

Gyakorlati tanácsok. Nem kell nagyon vastag fürdőt készíteni. Először is, a szerkezet súlya jelentősen megnő. Másodszor, sok meleg vizet vesz igénybe a fürdő felmelegítése. Annak ellenére, hogy annál nehezebb a fürdő, annál hosszabb ideig melegíti a vizet.

A zsaluzat beszerelésekor használjon ferde támaszt. Folyamatosan ellenőrizni kell a szerkezet stabilitását, ha van valamilyen zavaró, majd telepítsen további támaszt a problémás területekre. Amikor a zsaluzat teljesen rögzített, folytathatja a beton öntését.

A védőburkolat beépítése belülről

A képen négyszögletes tálra szerelt zsalu látható

A pajzsok fedélzeten rögzítve vannak

A kültéri pajzsok továbbá rögzítve vannak a kellékekhez.

Mi a vízálló beton

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőkád belső felületét kerámia burkolólapokkal bélelik, nem ajánlott a hagyományos védőcsövek használatát - mindez jelentősen csökkenti a csemperagasztó ragasztási együtthatóját a fürdő felületére. És a csempe olyan hosszú ideig tartó közvetlen érintkezésben áll a vízzel és magas hőmérsékleten. A viszonylag nagy méretű ingadozások miatt a csempe rögzítési szilárdsága tovább csökken, és a fürdőszobát gyakran kell javítani. Következtetés - a vízszigetelő anyagok használata nem kivitelezhető. A szakemberek azt javasolják, hogy a fürdőt speciális betonokkal öntse be. Annak érdekében, hogy ne váljék tévedés a kiválasztás során, ismerkedjen meg saját jellemzőivel és jellemzőivel.

Az adalékok számát és módját a gyártók jelzik, szigorúan kövessük az utasításokat.

Hogyan készítsünk hidraulikus betont?

Hogyan készíts kézzel kézzel

A beton előállítható betonkeverővel vagy kézzel. A keverék elkészítésének számos módja van, a legegyszerűbbnek mondjuk. A fürdő nem igényel nagy mennyiségű anyagot, az egész folyamat csak néhány órát vesz igénybe. A keveréshez egy 60 × 80 cm-es, 30 cm-es oldalsó magasságú vödröt kell előkészíteni, három vödör homokkal és annyi rongálattal, elegendő térfogattal a zsalu ritmikus töltéséhez. Készítsen saját kapacitást fémlemezből vagy gyárat vásároljon a hardverraktárakban. Beton készülhet közvetlenül a fürdőszobában, ami felgyorsítja a folyamatot. Az anyag elkészítéséhez külön keverőgép szükséges. Középen van vágva, ami megkönnyíti a keverést és javítja a keverék homogenitását.

 1. Helyezzen egy vödör cementet a vályúba.
 2. Öntsön körülbelül másfél vödör vizet. Nincs szükség pontos mérésre, további víz hozzáadásával.

Keverjük addig, amíg a tömeg sima.

Barkácsbetonfürdõ: a munka fõ szakaszai

Annak ellenére, hogy a gyártók kínálják a fürdők formáját és színeit, különlegességet akarok választani, ami túlmutat a szokásosnál. Nagyszerű lehetőséged van arra, hogy ötleteid valósággá váljanak. Vagyis készítsen konkrét fürdőt a saját kezével. Tervezése bármilyen lehet, minden a preferenciáitól függ. Az ilyen stílusban elkészített fürdő kiemelheti a szobát. És pénzt takarít meg egy egészségügyi berendezés megvásárlásakor és az idő kiválasztásához. A konkrét fürdő készítésének munkája több szakaszból áll. Nézze meg a mesterkurzus videót és részletes leírást fotókkal. Szóljon egy pozitív eredményre, és dolgozzon.

Fő szakaszok

A betonfürdő építése nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. A munka több alapvető lépésből áll, amelyeket egymás után kell végrehajtani.

Óvatosság, pontosság és pontosság - a minőségi munka kulcsa.

 1. Előzetes szakasz. Ide tartozik a projekt létrehozása, az anyagigény kiszámítása, a helyiségek elrendezése és az eszközök előkészítése.
 2. Előkészítő szakasz. Ez magában foglalja a zsaluzat beszerelését.
 3. Betonozás. A fürdő falai és alja kész vegyes betonból készül.
 4. Gipszkarton falak.
 5. Befejező munkák.

Minden lépést minőségi és következetes módon kell végrehajtani. Így jó eredményt érhet el. Annak érdekében, hogy önállóan építsenek egy betonfürdőt, nincs szükség különleges képességekre, de pontosságra, figyelmességre és pontosságra van szükség.

Anyagok és eszközök

Anyagok és eszközök talán az egyik fő alkotóeleme, amelyek nélkül semmilyen javítás vagy dekoráció elképzelhetetlen. Szükséged lesz:

 • nagy vödör;
 • csempe vízálló ragasztó;
 • hab műanyag;
 • csempe;
 • fugázó ízületekhez.

Pontosan kiszámolja a kívánt anyagot, de mindig többet vásárolhat.

Figyelem! A betonozásokat egyszerre kell elvégezni annak érdekében, hogy megakadályozzák a fürészek bekövetkezését, ami a fürdő áramlásához vezethet.

zsaluzat

A zsaluzat létrehozása egy lépés, amely megelőzi a betonfürdő öntését. A zsaluzathoz használható lemezekhez és szerelvényekhez, huzalok vagy tűzőkapcsok rögzítéséhez. Az a hely, ahol a fürdőt fel kell szerelni, teljesen tisztítani kell, mert később a helyiség része lesz.

 1. Ha a telepítési hely teljesen tisztul, többször kell bevonni egy alapozóval. Ez a beton és a fal tapadásának javítására szolgál.

Tanács. Használjon megfelelő méretű műanyag csöveket, amelyeket a beton öntése előtt szerelnek be. A szifon felszerelése és a szennyvízcsatorna összekötése, majd a teljes betonozás után később nehézségek adódhatnak a hibaelhárításhoz és a tisztításhoz.

dekoráció

Miután a beton megkeményedett, itt az ideje a durva kivitelezésnek. Mit képvisel?

 1. Kerekítés sarkok.
 2. A felület igazítása függőleges és vízszintes síkban.

A sablont egy gipszrétegre kell felhordani és a felületet szintre kell helyezni. Zúzott hab vagy csemperagasztó használható kiegyenlítő keverékként.

Végső munka

A munka nagy része vége. És te vagy a célvonalon. A kész betonfürdőt kerámiacsempékkel, mozaikokkal vagy tengeri kövekkel kell befejezni. Minden felületkezelő anyag vízálló ragasztóval van rögzítve. A varratokat megfelelő színkeverékkel dörzsöljük.

Tanács. A mozaik ideális betonfürdő befejezéséhez.

A mozaik készítéséhez szükség lesz:

 • csemperagasztó;
 • spatula;
 • vízálló ragasztó;
 • egy kés;
 • gumiheveder.

A mozaik díszítése nem lesz nehéz, ez a folyamat óvatos, de érdekes. Először meg kell tisztítani a szennyeződést és a gitt látható hornyait. Másodszor, ragasztót alkalmaznak a falra és a csempere. Javasoljuk, hogy előzetesen jelölje meg és helyezze el a csempék közötti távtartót, hogy ne zavarja a vonalak pontosságát.

Egy betonfürdő készen áll. A saját kezével készült betűtípus nem csak a költségkeretet és az időt takarítja meg, de díszíti a szobát is, különös figyelmet fordítva rá.

Minden munkát több szakaszra osztottak. Projekt létrehozása, eszközök és anyagok előkészítése, zsaluzat készítése, betonozással, durva kivitelezéssel és csempe díszítéssel. Úgy gondolják, hogy egy betonfürdő esetében a legjobb befejező anyag a kerámia csempe. A mozaik és a tenger kavicsai jól néz ki. A rögzítéshez csak nedvességálló ragasztót használjon.

Egy konkrét fürdő a saját kezével - tartós és eredeti betűtípust készítünk

Szükséges eszközök és anyagok

Néhány ember a fürdőszobában egy eredeti és praktikus fürdőt telepített betonból, bármelyikünk képes egy ilyen betűtípust készíteni saját kezeinkkel. Ha kívánja, építhet egy tégla szerkezetet a vízkezelések fogadására.

Beton betűkészlet - évszázadok óta

A vízvezeték üzletek készen állnak arra, hogy ügyfeleiknek a modern és klasszikus anyagokból készült betűkészletek széles skáláját kínálják. De egyesek nem elégedettek a hasonló termékek jelenlegi skálájával. Szeretne otthonukba beépíteni egy szilárd és valóban szokatlan fürdési struktúrát. Valószínűleg betonból vagy téglából készülnek.

Ezek a betűk képesek hangsúlyozni a fürdőszoba eredeti kialakítását. És ami még ennél is fontosabb, nem kell hatalmas pénzt költeni bármilyen gyönyörű (és természetesen drága) fürdő vásárlására. Furnérozott házi beton-betűk műanyag vagy kerámia mozaikokkal. Ezeket a célokat és rendes cserépet használhatja. De csak olyan esetekben, amikor fürdetés nélkül épülsz fel - derékszögben vagy klasszikusan.

A betonszerkezeteket egyedülálló ereje különbözteti meg.

Betonmedence

Már évtizedek óta kihasználják őket. És az építésük viszonylag kevés időt vesz igénybe, és egyszerű. A betonfürdő építése a következő lépcsőkből áll:

 1. Fontos terv készítése és a szükséges anyagok beszerzése.
 2. A bázis előkészítése és a zsalu felszerelése.
 3. A fürdő alja és falainak kialakítása.
 4. A fürdõszerkezetnek a kívánt formát adva és a szerkezetet vakolva.
 5. Fürdõfürdő.

Fontos! Rögtön el kell döntenie, hogy milyen anyagot (csempe, mozaik, folyékony akril, festék) fog használni, hogy szembenézzen a kész szerkezettel. A betű vakolat technikája attól függ.

Ha mozaik elemeket használ, akkor a fürdetés kerek formájú lehet. De abban az esetben, ha befejezi a formatervezést kerámia burkolattal, jobb elkerülni a sima vonalakat, hiszen elég nagy méretű csempe rögzítése ilyen betűtípusra szinte lehetetlen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a betonfürdő felületének vakolatát, amelyet folyékony akril vagy festékkel kezelnek, speciális erősítő hálóval kötelező. Ezen túlmenően, gipsz ilyen célokra, ajánlatos hozzá speciális adalékokat. A keveréket a megfelelő szilárdsággal és egyidejűleg a kívánt duktilitással biztosítják.

Első lépések - Az első lépések egyszerűek

Tisztítjuk azt a helyet, ahol a fürdő telepítését tervezzük. Ebben a szakaszban meg kell tisztítani a területet a csupasz betonhoz - az építés alatt álló építkezés a fürdőszobának szerves részévé válik. Ilyen alapos előkészítés után néhány réteg alapozót helyezzen be a helyszínre, hogy a helyiség és a padló alapjainak magas színvonalú és megbízható tapadása legyen az emelt betűtípussal.

A következő lépés a jövőbeli struktúra kereteinek kialakítása. Ehhez körülbelül 7 mm keresztmetszetű fémrudakat használnak. Ezek közül egyetlen szerkezetet kell létrehozni a külső falhoz és a padlóhoz. A keretet továbbá hozzá kell kötni a csapágyfalakhoz.

Pro tanácsadás! A kis területű fürdőszobákban kívánatos betonfürdőt helyezni a szemben lévő falfelületek között, hogy a meglévő csapágyfalak a fürdőszerkezet részét képezzék. Ezután csak egy falat kell építeni (külső). Így számos építőanyagot megtakaríthat és a lehető leggyorsabban elvégezheti az építési tevékenységeket.

Önnek is lehetősége van egy sarokkád építésére ezzel az elvvel. Ebben az esetben a fürdőszoba sarka fogja betölteni a betét belső falainak funkcióját. És az utolsó fal félkör alakban vagy fából készült zsaluzatból ferde szögben készül. Minden egyszerű és ésszerű.

Ezután folytassa a táblák zsaluzatának megépítését. OSB-lemezeket vagy sima rudakat kell használni (segítve a betonfalak falát), a fából készült pajzsok, a már említett fémszalagok és speciális huzalok (összeszerelés), hogy szilárd keretet hozzon létre.

Mindezen anyagok segítségével készítesz a szerkezet vázát. Erősnek és repedésmentesnek kell lennie. Ez fontos. A repedéseken keresztül a beton keverék elhagyja a zsaluzatot, ami csökkenti az elvégzett munka minőségét. Ezenkívül a zsaluzatot (falakat, alját) egy vastag szerkezeti fóliával lefektetheti. Ez növeli a fürdőkád szűkületét.

Főzés és betonkeverés - hogyan kell minden rendben?

Az oldatot a homokból és az M-400 cementből készítjük. Ezeknek az anyagoknak az aránya - 3-tól 1-ig. Ebben a homok-cement keverékben adjunk hozzá egy kis vizet, és folyamatos keverjük a kompozíciót. Végül olyan megoldást kell találnod, amely egy jó (házi) krém konzisztenciáját tartalmazza.

A beton öntése előtt határozza meg azokat a pontokat, ahol a jövő fürdőjének technológiai nyílásai lesznek elhelyezve. Érdemes meggyőződni arról is, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a szifon karbantartásához a betű használata közben.

Használjon műanyag csöveket a vízbevezetéshez és a kifolyáshoz. Szerelje be azokat, mielőtt beton keveréket indít. Rögtön fel lehet szerelni és szivárogni, csatlakoztatni a csatornahálózathoz, majd szorosan betonozni.

Műanyag csövek a fürdőben lévő vízhez

Első lépések Először a betont a szerkezet aljára táplálják - a keveréknek le kell fednie a betű teljes vázát. Ezután a fürdő falát képezzük a betonból (az oldat enyhén vastagabbá tehető).

A kitöltést a zsaluzat különböző helyein megérintjük. Kövesse az eljárást egy kis kalapáccsal. A csapolás rezgést eredményez, amely elősegíti az elegy egyenletes eloszlását a zsaluzat felett.

Hagyja az épületet három napig. A beton hosszabb elviseléséhez nem szükséges. 72 óra alatt elég erős lesz, és alkalmas további feldolgozásra - vakolásra.

A betonfürdőt a feltétellel kapcsolatos oktatáshoz hoztuk

Három nap elteltével szalassza le a zsaluzatot (az eljárást a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, ne feledje, hogy a beton még nem teljesen teljesen monolitikus), és elvégzi a beton vakolatát. A munka ezen szakaszában a fürdő összes felületét összehangolja és megadja a tervezett konfigurációt. Az eseményeket a kis geometriai méretek és az építési simító uralma segítségével tartják.

A vakolás után, kerek vagy derékszögek kialakításával és a szerkezet szintezésével kezeljük egy primerrel. Most 10 napot kell várni. Szükségesek a megoldás végső száradására és kikeményítésére.

Beton vakolási fürdő

Csak apró dolgok maradtak. A minőségi fürdésre van szükség. Ezt megelőzően alkalmazzunk egy alapozót minden részére (lehetőleg két rétegben). A mozaik vonzó megjelenést kölcsönöz a fürdőkádnak. A lekerekített sarkok betűtípusaira használatos. A mozaikot először egy üvegszálas erősítő hálóra szerelik fel, majd egy ragasztót ragasztanak a betonfürdőbe egy fogazott simítóval, és a mozaik egy része fel van szerelve. A felületet kissé kell nyomni.

Ezután helyezze el a mozaik burkolat következő részét. Az egész eljárás elég hosszú és fáradságos lesz. De akkor egy hibamentes megjelenésű betűtípust fogsz kapni. Miután telepítette az egész mozaikot, betonozza a burkolólapokat (a befejező elemek közötti kötések) speciális kompozíciókkal. A saját kezével fürdhetne.

Betűtípus tégla - szükség van egy ilyen design?

A téglából álló fürdők nagyon ritkán épültek. Általában a következő esetekben épülnek fel:

 1. Ha azt tervezi, hogy egy egységes fürdőszoba egy kombinált típusú fürdőszoba.
 2. Ha az otthoni fürdetés helyisége nagy (nem csak egy fürdőszobát, hanem saját téglából álló medencét is készíthet).
 3. Ha kifinomult és nagyon eredeti fürdőszobát szeretne létrehozni egy exkluzív tervezési projekthez.

Téglafürdő

Mielőtt téglafürdőt kezdene építeni, alaposan fontolja meg, hogy szüksége van-e rá. Ez a betűkészlet számos komoly hátránnyal jár. Az építéshez meg kell ismerni a téglák szabályait. Maga a művelet sokáig tart (különösen, ha egy összetett alakzat építése épül fel). És a téglafesték gondozása sokkal nehezebb, mint egy beton, öntöttvas vagy akril termék esetében.

De az előnye a fürdő a tégla sokat. Nagyon tartós, kényelmes működés (általában az ilyen betűk mélysége nagyobb, mint az akril vagy öntöttvas fürdők). És az építkezés költségei a munka végrehajtásával kapcsolatos kompetens megközelítéssel meglehetősen megfizethetők.

Hogyan készítsünk egy téglafürdőt - egy lépésről lépésre útmutató

Többé-kevésbé tapasztalt, különleges problémákkal küszködő házi mesterek, ilyen művelet nem fog megvalósulni. A betűtípus építési sémája a következő:

 1. A munka megkezdése előtt szerelje fel a szükséges vízvezeték-kommunikációt.
 2. Mérje meg a helyiség méretét, készítse el a téglafürdő projektjét, rendelje meg a szükséges anyagokat.
 3. Végezze el a szerkezet lefektetését. Javasoljuk, hogy féltégla, rögzítő termékek szabvány falazó keverékkel (4 rész homok, 1 cement M400-500). Néhány, különösen takarékos kézműves tanácsot ad egy negyed-tégla betűtípushoz. Ezt nem szabad elvégezni. Az ilyen vékony falak nem képesek ellenállni a víz nyomásának a szerkezetbe való befogadásához.

A munka következő szakasza - minőségi vízszigetelés font. Ajánlatos ilyen eljárást végezni bitumenes bevonatkészítmények és nedvességálló megoldások segítségével. A tetőfedő anyag használata szigorúan tilos. Ez a megérdemelt vízszigetelés nem alkalmas a téglafürdők nedvességének védelmére.

Vízszigetelés és befejező betűkészlet

A vízszigetelő anyagokat előnyösen két rétegben alkalmazzák. A befejező tevékenységek megkezdése előtt szükségszerűen primereket kell alkalmazni védőanyagokra. Ezután a csempe ragasztása hosszú ideig tartja a bélést.

Végleges munkák - mozaik vagy csempe ragasztása. Téglafürdőed kész!

Hogyan készítsek beton fürdőt a saját kezével?

A fürdők modern fajtái természetesen sokféle konfigurációval rendelkeznek, de az exkluzív modellek nagyon drágák, sőt, amit nem akarok eladni, nem létezik, mert egy egész mini-medencét - egy egyszerű "Hruscsov" lakásban lévő mozaikburkolatú beton fürdőt fogtam el) )) +).

Így 2008-ban, miközben javításokat végeztek a lakásban, és végül elmentem a fürdőszobába, elkezdtem gondolkodni, hogyan kell fürödni a saját kezemmel. Csak egy elképzelés jutott eszébe - beton fürdést és mozaikos öltözködést (mivel a medencéket befedik), mert ez a legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség. Ezenkívül a betonfürdő technikailag közel van a kőhöz, mivel a beton egy konkrét keverék létrehozásával kapott mesterséges kő.

Rögtön kidolgoztam egy projekt megvalósítási tervet, amelyben megtörtem a konkrét fürdő előállításának folyamatát több lépcsőben:

 1. Előkészítő munka, beton kád zsalu felszerelése.
 2. Betonozás a falak és a beton kád tetején.
 3. Vakolás (vygotovka) betonfürdők.
 4. A betonfürdő táljával szemben és a mozaikos ízületek fugázása.

A munka meglehetősen változatosnak bizonyult, de nincs semmi különösebben nehéz olyan ember számára, aki építési tapasztalattal rendelkezik. A legnehezebb az én szempontból a sarkok lekerekítése, a tál aljának kialakítása és előkészítése, vagyis a 3. pont. A mozaikos fürdőkáddal szemben a legdrágább és legigényesebb munkának tűnt. Termelésének összetettsége közvetlenül attól függ, hogy mennyire jól elkészül a tál (3. pont).

Előkészítő munka, beton kád zsalu felszerelése

Kezdetben én, a józan gyémántommal)))) +) meghatároztam a fürdő falainak és fenekének kialakításához szükséges homok és cement mennyiségét, úgy döntöttem, hogy 10 zsák 50 kg homok az 1: 3-as cement arányában elegendő lenne (a cement az M400-ot ). Később kiderült, hogy a 150x150x160x60x80 méretű falak és a tálak aljait öntik anélkül, hogy a szám kerekségét beborítanák mellette.

Abban az időben, amikor a homok és a cement a címre költözött, előkészítettem fából készült zsaluzatpajzsokat (esetemben régen régen bútorokat helyeztek el, amelyeket tervezem kivetni), és a bátyám, egy konkrét munkás, professzionálisan 8 mm átmérőjű megerősítést hozott. Együtt telepítettük a zsaluzatot tartószerkezetekkel úgy, hogy a pajzsok biztonságosan rögzítve legyenek, és a fal falai között és a köztük lévő falakkal lehúzódjanak.

A pajzsokat úgy bocsátották ki, hogy a tálból jövő falak a fal melletti 7 cm vastagok voltak, és a fal "átlós" volt 7 cm középpontú, a 15 cm-es peremekhez képest. a tál fala, olajozott préselt kartonpapírt használunk, mivel jól hajlik, és bármilyen kanyarokat készíthetnek. De fontos dolog az, hogy nagyon gyakran kell támasztani, 20 cm-es lépésekben.

Ezután a saját kézzel kellett a kádba helyezni a megerősítő ketrecet, mert ehhez elvettük a megerősítést, levágtuk rudakra, a magasság 80 cm-es magasságával egyenlő. "Annak érdekében, hogy összekapcsolják a tál fenekének megerősítésével, és egy integrált struktúrát képezzenek" - magyarázta nekem elvtárs (abban az időben nem dolgoztam konkrétan és nem tudtam ezt).

15 cm-es magasságú lyukakat szereltünk a padlóról, a "G" betűkkel meghajlítottuk a csapokat, és a lyukakba szereltük őket, így a tervezési pozícióba rögzítettük őket (a problémák a padlóról visszahúzódó 15 cm-re estek és hajlítottak voltak). A jövőben ezek a függőleges csapok (a sarkokban és kettő között egyenletesen elhelyezve) a horizontális (működő) megerősítés sorai között a terheléseloszlás függvényét is hordozzák.

Általunk nyújtott összes „technológiai nyílások” a zsaluzat a termés egy vízvezetéket, és ebben az esetben, a lyuk - keretében a csatorna (akarta, hogy a lyukakat a hidromasszázs fúvókák, sajnos, a sors, az idő fogy, és nem volt pénz a rendszerben). Ismét mindenki alaposan megvizsgálta és megbizonyosodott arról, hogy az összes támaszték mereven, mozdulatlanul és határozottan tartja magát.

Betonozás a falak és a beton kád tetején

Ezután ténylegesen betonozás kezdődött, ami arra utal, hogy a betonfürdő már saját kezűleg 1/3-mal lett befejezve. Mindkettő dolgozott: az egyik megoldást két nagy vályúba sodródott, a második (I) vödörben gyűjtötte össze ezt a megoldást, és átadta a fürdőnek, a harmadik pedig a fürdő közepén helyezkedett el és betonozott. Megszakítás nélkül betonozott, az elvtárs betört betont egy körbe az óra ellenében, minden egyes vödör új szakaszba öntötte.

Abban a pillanatban, amikor a kerület mentén a zsaluzat belsejében már 30 cm magasságú volt beton, elvtárs elhelyezte az első "erősítőszalagot", vagyis ugyanabból a 8 mm-es megerősítésből álló csapokat, a belső függőleges függőleges megerősítést " függőleges megerősítés, amikor a terhelés bekövetkezik - magyarázta elvtárs. "Ez lehetővé teszi, hogy egyenletesen oszthassuk meg a terhet minden övön" - tette hozzá. Észrevettem, hogy a sarokba hajlítsa a szegélyeket, összekötve a szegmenseket egy 15 cm-es átfedéssel.

Ezután folytattuk a betonozásokat, és amikor a betonoldat szintje 20 cm-re emelkedett, az elvtárs újabb "övvel" rendelkezett, majd végül befejeztük a betont a zsaluzat szélére. Mindezeket a munkaműveleteket két órán belül elvégeztük, csak azért, mert háromunk voltunk, egy dolgot csinálnék - három, de négyszer annyi időbe telik.

Három nap után, amikor a beton szilárd erőt adott, eltávolítottuk a támasztékokat, majd a zsalu pajzsokat, hogy a következő lépést elvégezzük - a tál alját betonozzuk. Ehhez megkötöztük a megerősítő csapokat az ehhez szükséges csatlakozóaljzatokkal, szifont telepítettünk és csatlakoztattuk a szennyvízcsatornához, ugyanakkor "megkarcoltak" a csúszdát, és vízzárral lezártuk. Az öntés után az aljat 5 cm-es rétegekben 20 cm betonvastagságra öntöttük, időnként cobblestone-t helyeztünk el, törött válaszfalak (kőből építési hulladék, rövid). A szifon nyaka 5 cm-re feküdt az öntött beton szintjétől; ezen a betonfürdőn félig telt el.

Vakolás (vygotovka) tálak egy beton fürdő

Továbbá a saját munkám már megkezdődött, hiszen azóta nagyon sikeres munkát végeztem építőmunkásként és rendezőként. Beszélünk, hogyan kell visszaállítani „marafet” a fürdőben: hogyan kerek a sarkokat, hogy befejezze a falak a tálat, hogy az ideális függőleges sík és vízszintes előtt álló mozaik, és a legnehezebb -, hogyan alkotnak az alján a fürdő úgy, hogy kényelmes volt, hogy feküdjön benne. Mindezt súlyosbította az a tény, hogy hőszigetelő réteget kellett készíteni, hiszen a beton hővezető anyag, a forró víz lehűl, amíg tele van, mivel a tál térfogata kiderült, hogy nagyszerű, kettő számított))) +).

Tehát az összes hőszigetelő vakolat mentén nem találtam az optimális megoldást, amelyet egy nagy rétegben (legalább 10 cm-re, a sarkok kerekítéséhez) lehet alkalmazni, és jó tapadást mutat a betonhoz. A kiút számomra a polisztirol keveréke volt, melyet a tekercsekben dörzsölt ragasztóval ragasztott a külső tapadáshoz (ez annyira kemény, hogy még a régi csempeburkolásra is alkalmas). Így a keverék nagyon kicsi (10 cm-es réteggel, és nem súlya alatt), és a legjobb habosító betétnek köszönhetően a legjobb hőszigetelés volt. A tapadást növelő adhézió tökéletesen ellenállt a betoncsészének és az ilyen megoldás kiváló plaszticitása.

Nem használtam speciális szerszámokat a sarkok kerekítéséhez, régi módon bevonva: simítóval használtam a habarcsot, és a kívánt vastagságra dobtam rá a területre, aztán egy fadarabot vettem és kiegyenlítettem. De nem javasolnám szemmel, hogy sugárirányú vontatást hajtson végre azok számára, akik nem rendelkeznek a 4. kategóriába tartozó vakolókkal, jobb előkészíteni a sablonokat. Ehhez vegye be a rétegelt lemezeket, jelölje meg a kívánt sugarat ceruzával és vágja ki egy kirakós játékkal. Továbbá, ami a kívánt réteg a megoldás ebben a mintát mozgás alulról felfelé, lehetséges, hogy „húzza” az ideális radius.Na fala I alkalmazni egy réteg 1 cm vajjal fém simítóval, kisebb mértékben az igazításhoz (egyenesen a tálba fal), mint a fő értelme ez a réteg hőszigetelés volt.

Miután a munkát a falak vakolásával és a sarkok sugarait kihúzva végeztem, és néhány nap múlva a habarccsal megállítottam ugyanazon gipszösszetétel alját. Én csak egy lapátot vettem fel, és ott rajzoltam ki egy megoldást, kirajzoltam kb a hátlap formáját és a szükséges lejtőt, majd fedeztem műanyag burkolattal, és bejutottam a fürdőbe, hogy hagyja a lenyomatomat.............. vissza)))) +). Így volt egy kontúrja, amelyet nekem kell vezetni, és akkor már szemmel is ugyanaz a simítóval és fadarabokkal. A szifon nyakának ki kell tűnnie a mozaikvastagság alatt a ragasztóréteg alatt a ragasztóréteggel, ennek a vastagsága 8 mm.

A betonfürdő táljával szemben és a mozaikos ízületek fugázása

Egy héttel később, amikor a tálból származó nedvesség teljesen eltűnt, itt volt az ideje, hogy a tálat borítsa. Sok gondolat volt a mozaik - szín, méret, gyártás választékáról. De a legfontosabb dolog (véleményem szerint), hogy egy üvegrácsra ragasztott mozaikot kell választania - a rács egy ragasztórétegbe van ágyazva, és megerősíti azt, és könnyebb ilyen vászonokat elhelyezni, mint a papíron.

Mielőtt folytatnám a bélést, felvázoltam egy feltételes vonalat, amely a falak és a tál alja közötti vonalat jelöli. Ez lehetővé tette számomra, hogy az egész munkát két szakaszba osztják, valamint egy sík vágási vonalat.

A bélés ragasztóanyagát ugyanúgy vittem fel, megnövelt tapadást, és a fürdő falainak bélésén dolgoztam. Egy vékony "fésű" (fésű spatula 4 mm) alatt ragasztottam a fal felszínére, és egyenként "felfüggesztettem" a mozaiklemezeket.

Minden vászont egyenletesen kell megnyomni a ragasztóréteghez, de úgy, hogy a ragasztó ne nyúljon ki a varratokból, és van egy mélyedés néhány mm-es fugázáshoz. Én használtam a szerszámot - a festő csiszolóblokkot, lapos, lapos felületet, véleményem szerint leginkább a vászon préselésére. A hajlítás helyén egy vékony vasúti sínt alkalmaztam, amellyel a mozaikot nem négyzetekbe szorítottam, hanem kockák vastagságában.

A fürdőkád aljánál a leginkább a vágás elfoglalták, a fogók segítségével hajtottam ki - a kocka mozaikja tökéletesen megrepedt a bilincs helyén.

Miután a burkolat munkája megtörtént, és még egyszer elhaladt, a ragasztóréteg teljesen megszáradt, elkezdtem fugázni. Kezdetben eltávolítottam a piszkot és a port a mozaik felszínéről, majd elkezdtem felhordani. Gumiszalagot használtam, szorosan megnyomva, a habarcsot mélyen a varratokba dörzsölve. Nagyon fontos volt, hogy a varratokat minőségi és szoros módon törölje le, mivel a bélés összeomlik nedvességgel, amely ugyanazon varratokon át jut be a ragasztórétegbe.

Tekintettel arra, hogy a víz hatását óriási, és az állandó nedvesség hatására penész a habarcs, én villás fel a legerősebb, vízálló fugázó és elvégzett munkát gondosan és lelkiismeretesen, hogy a beton bélés én fürdő tartjuk évek óta.

Miután a lépések befejeződtek, a mosogatószer lemostam a mosogató maradványait, és néhány vizet kipróbáltam. Úgy tűnt számomra, hogy a zöld színű mozaik hatékonyabbnak tűnik. Nem sokkal később, még egy jobb lehetőséggel, konkrét fürdőzéssel, pontosabban a furnérozással foglalkoztam. Az a tény, hogy a mozaik szigorúan négyszögletes alakú, ezért a legkisebb hibák szembeszökőek, és a halmozódás hosszú ideig kínzást okoz. Ezenkívül ez az összeg 20 dollár / m2 volt, és mindent körülbelül 10 m2-re, azaz 200 dollárra.

De lehetett vásárolni folyó vagy még jobb tengeri kavicsokat, amelyek akkoriban 50 kg-os zsákokban értékesítettek 5 $ / zsákért (annak ellenére, hogy sokkal több négyzet van). Képzeld el, mennyivel hatékonyabbá válik egy ilyen természetes anyagból való fürdés, + gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Itt vagy, drága olvasó, személyesen, az a tapasztalatom, hogy miként lehet saját kézből betonozni. Azt is szeretném hozzátenni, hogy bár a betonfürdő már évek óta használatban van, és még nem hasadt, folyik, hámlik vagy ilyesmi, nem tudom garantálni, hogy minden rendben lesz, ha a az én osztályom.

Annak érdekében, hogy a fürdő harmóniában legyen a fürdő belsejével, úgy döntöttem, hogy polcokat építek be gipszkartonból beépített fényekkel, és ugyanazokkal a mozaikokkal furnérozom őket, mint magam. Ez azonban teljesen más mesterkurzus.