Legfontosabb > Bútor

Csendes ventilátor a fürdőszobában: a választás jellemzői, visszacsapó szeleppel, csatornával, beépítési példákkal

A fürdőszoba különleges mikroklímával rendelkezik: itt a legnehezebb elérni a normál páratartalmat. A nedvességi gombák miatt egy penész fajta. A mikroorganizmusok nemcsak a szoba dekorációját rontják, hanem a lakosság légzőszervi betegségei is súlyos betegségeket okoznak. A fenti problémák elkerülése érdekében magas színvonalú szellőzést kell biztosítani. Az ideális megoldás egy csendes ventilátor beépítése a fürdőszobába.

Annak ellenőrzésére, hogy mennyire hatékony a szellőztetés, elegendő egy lámpaegyezést hozni a kipufogócsonkhoz. Ha kialszik, vagy a láng támol, minden rendben van. Ha nem - itt az ideje, hogy javítsa a légcserét a további eszközök miatt.

A legfontosabb kritériumok a ventilátor kiválasztásához

Számos paramétert kell vezetni, amikor egy ventilátort vásárol a fürdőszobában.

A túlzott nedvességre utaló jelek nyilvánvalóak: a tükrök és csempe kondenzációja, a törülközők és textíliák lassú szárítása, a falak és a bútorok díszítésére használt foltok. Bár szinte minden lakás és magánház egy kapucni, a hatalma gyakran nem elég, mert idővel a szellőző tengelyek eltömődnek és rosszul teljesítik a funkciókat.

A legjobb ventilátor kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy:

 • Méretek. A modell kiválasztása a nyílás átmérőjének megfelelően történik.
 • Teljesítmény. Ez a légköri térfogat (köbméterben), amelyet a készülék képes egy óra időtartamra (1 óra) pumpálni. A termelékenység kiszámítása a szoba térfogatának és a lakásban vagy házban élők számának alapján történik. A szükséges teljesítménytartalék 15%.
 • Zaj. Nincs olyan rajongó, amely teljesen csendesen működik, de vannak modellek alacsony zajszinttel. A választás során figyelembe kell venni, hogy a 35 decibel feletti hang általában vonzza a figyelmet és bosszantó.
 • Design. Az eszközparaméterek, például a méret, a telepítési mód, a teljesítmény a modellek tervezési jellemzőitől függenek, ezért fontos kiválasztani a megfelelő típusú ventilátort.
 • Elektromos biztonsági osztály. Nagyon jelentős szám, mert a ventilátornak magas páratartalmú helyiségben kell működnie. Szükséges kiválasztani az elektromos biztonsági osztályba tartozó modelleket, amelyek nem alacsonyabbak az IP45-nél. A készülék házát védeni kell a fröccsenéstől.
 • Zárószelep A ventilátor nemcsak hatékonyan távolítja el a levegőt a fürdőszobából, hanem megakadályozza, hogy kívülről bejusson - az utcáról, szomszédjairól, a szellőző tengelyről.
 • A gyártó hírneve. A technológia kiválasztásakor figyelni kell a márkát. Jobb, ha egy megbízható márkakereskedőnél túlfizetsz, mint egy kínai ideiglenes vásárlást, amelyet néhány hónapon belül cserélni kell.
 • További jellemzők. Számos modern eszköz időzítővel, páratartalommal vagy mozgásérzékelővel van felszerelve. Az ilyen modellek drágábbak, de lehetővé teszik a racionális villamosenergia-felhasználást, mert ha valóban szükség van egy kivonatra.

Olyan videót ajánlunk, amely részletesen leírja a ventilátor kiválasztását, a visszacsapószelepes modellek előnyeit és hátrányait:

A zaj és a teljesítmény összefüggenek?

Gyakran hallja azt a véleményt, hogy a csendes rajongók kevésbé hatékonyak, mint azok, akik több zajt tesznek. Ez nem igaz. A készülék működésének zajszintje attól függ, hogy az alkatrészek mely anyagból készülnek, valamint különleges zajszigetelő bevonat jelenlétében.

Zaj okozza a pengék forgását. A levegő a szellőztető csatornán keresztül történő mozgását hangok is kísérik. A csendes modellek kialakítása rezgéscsillapító elemeket biztosít. Csökkentik a zajszintet, ugyanakkor nem befolyásolják az eszközök teljesítményét.

Ha csendes ventilátort választasz a fürdőszobához egy visszacsapó szeleppel, egyszerre megoldja az összes problémát. A szoba kényelmes mikroklímát, porrészecskéket, nedvességet, szagokat nem fog a szellőztető tengelyből, és maga a készülék 30-33 dB zajot bocsát ki. Az emberi fül felveszi az ilyen hangok hangjait, de nem bosszantóak és nem vonzanak nagy figyelmet.

Kiváló választás a SolerPalau, Elicent, Maico vagy más jó hírnévvel rendelkező márkájú axiális vagy centrifugális modell. Ráadásul az eszköz helyes telepítése segít a zajszint csökkentésében. Minél sűrűbb a falhoz van kötve, annál kevésbé vibrál a működés során, ami azt jelenti, hogy a zümmögés majdnem hallható.

A készülékek típusai és tervei

A gyártók a fürdőszobában két fő ventilátor típust gyártanak - a felső és a légcsatorna. Válasszon, a szoba térfogatára összpontosítva. Egy kis fürdőszobához egy felső modell, amely illeszkedik a szellőzőnyílás előtt. És egy tágas szoba jobb, ha vásárol egy csatorna ventilátor, amely telepítve van a csatorna. Az ilyen típusú modellek még kevésbé zajt teszik, ha mélyen be vannak szerelve a csővezetékekbe.

A ventilátorra szerelt lámpatest nagyon könnyen telepíthető. Elegendő egyszerűen beilleszteni a szellőzőcsatorna kimenetébe, és csatlakoztatni az elektromos hálózathoz. A magánlakásoknak levegőcsatornákat kell felszerelniük, és az apartmanokban általában előzetesen rendelkezésre állnak, ezért az eszköz telepítése néhány percet vesz igénybe.

A csatorna ventilátor nehezebb telepíteni. A szellőzőcsatorna belsejében kell lennie, és csaknem egy legyen vele. Egy ilyen modellt nehezebb eltávolítani a tisztításhoz, és működés közben erősebb hangzást produkál, mivel a légcsatornák rezonálnak. A zaj csökkentése érdekében használjon zajcsillapítókat, speciális gumibetéteket, hangszigetelő anyagokat a végcsatornához.

A ventilátorok változóak a tervezés során, és minden típusnak saját tulajdonságai vannak.

Típus # 1 - Axiális modellek

Az axiális ventilátorokat axiálisnak is nevezik, mert amikor dolgoznak, a levegő a járókerék tengelye mentén mozog. Ezek a modellek népszerűek, gyakran felszerelhetők az ellátási és a kipufogógáz-szellőztető rendszerekben. Gazdaságosak és hosszú ideig megszakítás nélkül képesek dolgozni.

Az axiális modellek nagy hatékonysággal és jó teljesítményt nyújtanak, de a nyomás jellemzői sok esetben sok kívánnivalót hagynak maguk után. Axiális ventilátorok kialakítása egyszerű, ami megbízható és tartós. Ez a típusú készülék alkalmas fürdőszobai szellőztető rendszerekbe történő beszerelésre, azonban egyes típusok működés közben 30-50 dB zajszintet eredményezhetnek.

2. típus - radiális ventilátorok

Ezek olyan modellek, amelyek lapátkerék a spirálházban. A kések között a levegő sugárirányban mozog, összenyomódik, majd beleesik a házba, majd - az ürítő nyílásba.

A sugárirányú modellek egyoldalúak és kétoldalú szívóképesek lehetnek. A vállpengék előre-hátra hajlíthatók. Az első típusú modellek gazdaságosabbak: 20% -kal kevesebb energiát fogyasztanak.

3. típus - centrifugális szerkezetek

A csatorna centrifugális ventilátorok kényelmesek, könnyen kezelhetők és ideálisak kis fürdőszobákba (legfeljebb 15 négyzetméteres). Erõteljesek, de az elektromos motorok jó mûszaki jellemzõi viszonylag kis zajokat produkálnak.

Az eszközök kerek és téglalap alakúak. Általában a levegő bevezetése előtt vagy a merev vezeték közepén helyezkednek el. Mindkét lehetőség saját előnyei és hátrányai.

Az első esetben egy erősebb modellt kell vásárolnia, és a második esetben további anemosztátot kell telepíteni, hogy elkerülje a kondenzátum belépését a szellőzőrendszerbe. Az ilyen modelleket gyakran a mennyezet alá szerelik, és gipszkartonra álarják.

Vannak tetőventilátorok is, amelyek a házak tetőre vannak szerelve. Ezek általában erőteljes axiális vagy sugárirányú modellek, amelyek kiváló minőségű épületek szellőztetését biztosítják.

Milyen modellt választani a fürdőszobában?

Melyik márkát és modellt preferálni? Mindez a helyiségek tulajdonosainak személyes preferenciáitól és prioritásaitól függ. Alapvetően fontos lehet néhány árnyalat: teljesítmény, funkcionalitás, ár, zaj, tervezés. Javasolhatunk néhány modellt, amelyek mindegyike jó minőségű.

Ha a vevő egy megbízható modellt szeretne keresni további funkciókkal, akkor figyeljen a SolerPalau SILENT-100 CHZ-re. Ez egy drága öröm: a rajongó több mint 5000 rubelt költ, de a költségeket a tartósság és a könnyű használat miatt fizetik ki. A modell alkalmas egy kb. 4 négyzetméteres fürdőszobához, Időzítővel ellátva, késleltetett bekapcsolással, páratartalom-érzékelővel.

Az eszköz nagy teljesítményű, gazdaságosan fogyasztja a villamos energiát, rendkívül tartós, és működés közben nem okoz zajt (maximális szint - 26,5 dB). Megnövelt élettartam érhető el, mivel a golyóscsapágyak az elektromos motor kialakításában vannak.

A legjobb választani a VENTS 100 Quite-t egy rövid csővel az alacsony költségű csendes csőventilátorokból a kipufogóhoz. Maga a modell kissé több, mint 1600 rubel, de ugyanakkor nagyon megbízható, termelékeny és gazdaságos. Könnyen telepíthető, mert csőhossza csak 81 mm.

A zajszint 25 dB. A ventilátor biztonságos: túlmelegedés elleni védelemmel és magas páratartalommal rendelkezik. A vevők azonban a modell komoly hátrányát is észlelik - egy laza visszacsapó szelep. Ez problémát okozhat, ha az eszközt egy magasépítésű épületben választják ki.

A legnehezebb az, ha a tágas fürdőszobák tulajdonosai számára megfelelő ventilátort választanak. Jó megoldás az Electrolux EAF-150. A modell körülbelül 2100-2200 rubelt fog fizetni, de egy nagy teremben teljes elszívót biztosít Szivattyúk 320 köbméter. levegő 1 óra alatt Egy másik szép bónusz a gyártótól a könnyű telepítés: a készülék bárhol problémamentesen rögzíthető (falra, mennyezetre, csatornára).

A modell eredeti kialakítású, és a díszítő panel nem úgy tűnik, mint egy rajongó. Kívánt esetben a panel eltávolítható. A készülék könnyen telepíthető, működtethető és karbantartható, de nem tökéletes: működés közben kb. 35 dB zajszintet produkál.

Kínálunk egy videót, amely áttekintést nyújt az Electrolux EAF-150 modell jellemzőiről:

Ha a ventilátor kiválasztásakor a legfontosabb követelmény a csendes működés, akkor egy SolerPalau SILENT-100 CZ-t kell megvásárolnia. A készülék ára körülbelül 2000 rubel. A kezdeti maximális zajvédelem mellett a gyártó rezgéscsillapító elemeket is szolgáltatott.

A modell manuálisan bekapcsolódik. Megbízható, tartós, nedvességvédő rendszerrel van felszerelve. A hátrányban az ügyfelek kellemetlen ventilátor karbantartást igényelnek: nehezen tisztítható. Nincs nedvességérzékelő.

Sok vásárló kiváló színvonalú funkcionális modelleket keres, amelyek nem báli színekben készültek. A 2700 rubelhez megvásárolhatja az Electrolux EAFR 100-at. A gyártó 10 színben gyártja ezt a modellt.

A ventilátor jó kialakítású, nagy teljesítményű és elfogadható zajszint (30 dB). Az egyetlen hátrány - nem kényelmes tisztítani. Ezt azonban évente kétszer kell elvégezni.

Egy másik sikeres tervező modell a SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Költsége kissé alacsonyabb, mint az előző, és körülbelül 2000 rubel. A ventilátorok 5 különböző színben kaphatók, mindegyikhez csatolhatók cserélhető színű csíkok.

A műszaki dokumentációban a gyártó alacsony zajszintet jelez - 26 dB. Ez a jellemző azonban nagyban függ a készülék telepítésének minőségétől.

A kipufogó ventilátor felszerelésének jellemzői

A ventilátor beépítésénél biztosítani kell a légáramlás lehetőségét, mert a készülék felhívja, de nem helyettesíti. A levegő belépéséhez elegendő, hogy legalább 2 cm-es rést hagyjon az ajtó alatt, és a munka megkezdése előtt tisztítsa meg a szellőző csatornát.

Gyakran a csatorna átmérője nagyobb, mint a motorház átmérője. Ebben az esetben ugyanazt teheti meg, ha egy hullámot vagy egy kívánt csődarabot helyez el a kívánt átmérővel hab felhasználásával. A legjobb, ha a sűrű anyagból készült csövet előnyben részesítjük, mivel a hab expandálódik és deformálhatja a szerkezetet. Szárítás után az anyagot levágják.

Elektromos csatlakozási módszerek

A ventilátor hálózathoz való csatlakoztatásának számos lehetősége van:

 1. A házon lévő kapcsoló. Ez általában egy gomb vagy egy karaktersorozat a készülék testén.
 2. Közös kapcsoló lámpával. A ventilátor egyszerre kapcsol be / ki a világítóberendezéssel. Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Egyrészről nem szükséges külön bekapcsolni, másrészt a fényszóró bekapcsolásakor nem feltétlenül szükséges a kapucni.
 3. Külön kapcsolót. Ha kétgombos kapcsolót telepít, akkor az egyik gomb bekapcsolhatja a fényt, a másik pedig a ventilátort. Ez kényelmes és lehetővé teszi, hogy racionálisan fogyasztanak villamos energiát.
 4. Automatikus bekapcsolás. A ventilátor akkor kapcsolható be, ha az érzékelők kioldódnak - mozgás vagy páratartalom, és kikapcsolnak - az időzítővel.

Csináld magad eszköz telepítését

Mindegyik modell saját szerkezeti jellemzőkkel rendelkezik, így a telepítés megkezdése előtt alaposan olvassa el az utasításokat, hogy ne károsítsa a készüléket a telepítés során.

Az általános eljárás minden rajongó számára megegyezik:

 • A ventilátor elülső burkolatát az utasításokban leírtak szerint eltávolítjuk.
 • A falon lévő helyeket, amelyekhez az eszköz tokja felborul, szilikon tömítőanyaggal vagy megbízható polimer ragasztóval kezelik.
 • A ventilátor a lyukba van szerelve, és a maximális belsejébe tolja. Tartsa a készüléket néhány percig, szorosan a falhoz szorítva, hogy a ragasztó bejusson. A csomagoláson pontosabb expozíciós idő jelenik meg ragasztókompozícióval.
 • Helyezzen be egy szúnyoghálót, majd rögzítse az elülső fedelet. Általában a készletben található csavarokra szerelik fel. A szakértők javasolják, hogy szigetelje a csatorna ventilátorokat a csatornákból. Ehhez illeszkedjen a hullámosított gumi, amely a készülék mindkét oldalára van fektetve.
 • Az utolsó szakasz a tápegységgel való kapcsolat. A készüléket leválasztott elektromos árammal hajtják végre. A vezetékek csatlakozóblokkokkal vannak összekötve.
 • A munka befejezésekor a villamosenergia bekapcsolódik, és a ventilátor ellenőrzése megtörtént. Ha minden rendben van, készen áll a használatra.

Olyan videót kínálunk, amely egyszerűen bemutat egy ventilátort a fürdőszobában:

A ventilátor beépítésével a motorházban általában nem jelent nehézséget. Ezt a munkát szinte mindenki tudja elvégezni, aki tudja, hogyan kell kezelni a hagyományos eszközöket. Egyes modellek azonban nagyon nehéz telepíteni, problémák vannak a kábelezéssel és a maszkolással is. Ezekben az esetekben a szakemberek segítsége nem lesz felesleges.

Válasszon egy ventilátort a fürdőszobában lévő elszívó számára: mit kell tenni, meg kell határoznia a készülék méretét és a piacon lévő legjobb modelleket

A lakótelepeknek a sokemeletes épületekben gyakran van egy olyan problémája, mint a mosdó a fürdőszobában. Ez a helyzet kedvezőtlen nemcsak a személy számára, hanem minden olyan anyag számára is, amellyel szemben a szobában van. A probléma megoldható egy egyszerű eszköz telepítésével.

A kipufogó ventilátor a fürdőszobában - egy olcsó eszköz, amely a légcserét kezdeményezi. Ezeknek az eszközöknek számos modellje létezik, amelyek közül egy megtalálható, amelynek műszaki leírása és kialakítása teljes mértékben megfelel a hely mikroklímájának követelményeinek.

Annyira fontos a kipufogó ventilátor a fürdőszobában?

A lakóépület projektje természetes szellőzést biztosít. E célból az épületek építését szellőzőcsatornák végzik, amelyek az elsőtől az utolsó emeletig külön vonalon haladnak keresztül, és a tetőn kívül vannak vezetve.

Ez a légcserés azonban gyakran nem elegendő. És a magas nedvességtartalmú helyiségekben felhalmozódik. Ez megakadályozza a penész és a gomba fejlődését az összes negatív következménnyel: a befejező anyagok megsemmisítésével, a gombaspirák telítettségével.

Kipufogóeszköz beszerelése nem feltétlenül szükséges. Ha a fürdőszobában van egy szellőzőnyílás és a nedves levegő gyorsan elhagyja a szobát, nincs gond. A ventilátor telepítése nem szükséges. Több esetben is szükség van.

 1. Ha a lakás egy olyan régióban található, ahol forró éghajlati viszonyok és főként szélcsendes időjárási viszonyok vannak. Ilyen körülmények között a természetes szellőzés nem hatékony.
 2. Hibás vontatás a szellőzőcsatorna szakasz helytelen kiszámítása vagy eltömődés / összeomlás miatt.
 3. A Windows és az ajtók tömítetten és megbízhatóan levágják a lakás belsejét a külső levegőből.
 4. Megnövekedett páratartalom a lakóhely szerinti régióban.
 5. A ház egy magas talajvízszintű telken épült, vagy egy nagy tározó közelében található, amelynek következtében a nedves levegő belép a lakásba.

A legtöbb esetben a kényszerített szellőzőberendezésre azért van szükség, mert a fejlesztő nem tudja a természetet.

Számítsa ki a készülék megfelelő átmérőjét

Tudja meg, milyen eszközre van szükség a kiváló minőségű légcsere érdekében. Ehhez következetesen több számítást kell végrehajtania.

 1. Határozza meg, mennyi levegő van egy adott helyiségben. Ehhez mérje vagy megtudja más módon a hely geometriai paramétereit: hosszúság, szélesség, magasság. Szorozzuk meg mindazokat az adatokat, és szerezzük be a kötetet. Ha a munka nem egész szám, keresse fel.
 2. Ezután emlékezzen arra, hogy az SNiP szerint a fürdőszobákban és fürdőszobákban lévő levegőt 6-8 alkalommal óránként teljesen frissíteni kell. Ha nem több, mint három ember használja az épületet, elegendő egy 6-szoros csere. Ha 4 vagy több bérlő él a lakásban, 8-szoros légcserét igényel.
 3. Szorozzuk meg az 1. igénypont szerinti légmennyiséget a csere kívánt gyakoriságával. Szerezd meg a kipufogó eszköz kívánt teljesítményének megfelelő számot. A többemeletes épületekben átlagosan 95-100 m 3 / h kapacitású berendezések szükségesek.

Szellőztető elem kiválasztásának kritériumai

A teljesítmény mellett a kipufogórendszereknek más, ugyanolyan fontos technikai specifikációi is vannak, amelyeket figyelembe kell vennie a kiválasztás során.

 1. Zajszint. Működés közben minden kipufogó eszköz a pengék és a motor által létrehozott zajokat bocsátja ki. Ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát, amikor a ventilátor működik, az általa előállított zajszintnek 35-40 dB-nek kell lennie. A másik irányba megy: csendes ventilátor telepítése a kipufogógázban a fürdőszobában. Ezek az eszközök drágábbak, de komfortot nyújtanak.

 • Biztonság. Ventilátor - olyan eszköz, amely a hálózaton működik. A magas páratartalmú helyiségekben ez megteremti a rövidzárlat veszélyét. A kis fürdőszobában végzett vízkezelés során a fröccsenés bejuthat a külső panelbe és a benne lévő lyukakon keresztül a készülék motorjába.

  Ez tele van vészhelyzetekkel. A kockázat minimalizálása érdekében az eszköz kiválasztásakor figyeljen a biztonsági osztályra. Legalább IP44-nek kell lennie. Hasonló követelmény a fürdőszobában elhelyezett elosztókhoz és kapcsolókhoz.

  A modern kipufogóeszközök a lehető leghasznosabbak lehetnek a tulajdonosuk számára. Az eszközök funkcionalitását további opciók bővítik.

  • Teljesítményszabályozó. Az áramszabályozó jelenléte lehetővé teszi, hogy a helyiségnek megfelelően állítsa be a levegőt. Ezenkívül csökkenti az energiafogyasztást.
  • Légnedvesség érzékelő. Az ilyen érzékelőkkel rendelkező eszközök automatikusan bekapcsolódhatnak, ha a tulajdonos által meghatározott küszöbértéket elérik. Így a légcsere folyamata teljesen automatizált lesz.

  Az eszközök kategóriájának megnevezésével megértheti, hol lehet telepíteni. A falra szerelt eszközöknek csak egy hátrányuk van: a falfelület hátterében állnak. A mennyezet be van építve a gipszkartonba és a feszített mennyezetbe, stílusos kivitelben. Süllyesztett kényelmes, mert az első műszerfal a fal síkjában található.

  A fürdőszobai rajongók legjobb modelljei

  A kipufogócsövek használatának gyakorlata feltárta azokat a legsikeresebb modelleket, amelyek nagyszámú pozitív visszajelzéssel rendelkeznek a fogyasztók részéről. A kiválasztás során hivatkozhat erre a listára, és alapja alapján elkészíti az eszközre vonatkozó követelmények listáját.

  A spanyol SolerPalau kipufogó berendezés megbízhatónak és tartósnak bizonyult. Ez nem olcsó eszköz, de képes egy bizonyos üzemmód szerint ellenőrizni a páratartalom és a munka mértékét. Ebből a célból van egy légnedvesség-érzékelő és egy időzítő. És ezek nem minden előnyök.

  A ventilátor előlapján nincsenek szokásos rácsok. A levegőt az oldalsó réseken keresztül vonják be. Beépítés után a központi rész a késekkel elegáns burkolattal záródik. Ez nemcsak megakadályozza a fröccsenések bejutását a testbe, hanem javítja a helyiség esztétikáját is. Az átlagos ára 6230 rubel.

  Modell specifikációk:

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 8 W;
  • zajszint - 27 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.
 • VENTS 100 Quay

  Az egyik legnépszerűbb modell. A népszerűség oka nem csak az alacsony ár, hanem az eszköz funkcionalitása és kialakítása is. Ennek egyik előnye egy megbízható, 40 000 órás folyamatos üzemre tervezett csapágyazású motor. A rövidített csőnek köszönhetően ez a modell kényelmes szűk szellőztető csatornákba történő beépítésre alkalmas. Védelem a túlmelegedés ellen. Az átlagár 1300 rubel.

  • termelékenység - 97 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 7,5 watt;
  • zajszint - 25 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  A modell érdekes a látványos dizájn és a teljesítmény minősége szempontjából. Tágas fürdőszobákhoz alkalmas. Ezt az eszközt nem lehet csendesnek nevezni, de a mutatók a normál tartományon belül vannak. Ezért a kipufogó berendezés működése nem okoz kényelmetlenséget. A gyártó három lehetőséget kínál az elülső panel számára, a fröccsenés ellen védett kivitelben. Az esetnek van egy működőképessége és a készülék leállítása. Az átlagos ára 2200 rubel.

  • termelékenység - 320 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 9,5 W;
  • zajszint - 35 dB;
  • beépítési átmérő -150 mm.
 • radiális

  A sugárirányú ventilátorok gazdaságosak és hatékonyak. Az ilyen típusú készülék számos elemet tartalmaz:

  • motor;
  • tárcsa lapátokkal;
  • hub;
  • spirális burkolat.

  A működés elve a következő:

  • levegő jut be a bemenetbe;
  • a kerékkel a pengékkel meghúzva, spirálházban forgatva;
  • a szellőzőcsatorna centrifugális erő hatására mozog.

  A legelőnyösebb ventilátorok lapátokkal, amelyek a kifolyó irányában hajlottak. Az ilyen eszközök hatékonyabban működnek és 20% -kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak. A teljesítményt javítja az a tény, hogy a burkolat mindkét oldaláról levegőt vonnak be. Ez lehetővé teszi a légtömegek áramlási sebességének növelését. Az ilyen típusú készülékek megkülönböztető jellemzői a kompakt méret és az alacsony zajszint.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Elegáns és megbízható beépített ventilátor. Annak elkerülése érdekében, hogy a szellőztető csatornából származó szagok és por belépjenek a fürdőszobába, egy visszacsapó szeleppel van felszerelve. Az esetnek működési és kikapcsolási jelzője van. Gyártó - spanyol ELICENT cég. Az átlagár 1390 rubel.

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 14 W;
  • zajszint - 32 dB;
  • beépítési átmérő -98 mm.
 • Mm-100 motorok

  A kipufogó berendezés mennyezeti modellje, ultrathin. Megváltozik stílusos kivitelben, az ellennyomás szeleppel kiegészül. Az alacsony zajszintet zárt típusú radiális golyóscsapágy biztosítja. Az átlagos ára 2100 rubel.

  • termelékenység - 60 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 6 W;
  • zajszint - 25 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  centrifugális

  Ezek radiális rajongók alfajai, mivel a centrifugális erők hatására működnek. Az ilyen típusú kipufogóeszközök különböző típusai a következő paraméterekben eltérhetnek:

  • a légáramlás mozgásának iránya (egyirányú és kétirányú szívás);
  • a beömlő és a kimeneti nyomás;
  • a kerék forgásirányában a késekkel (jobbra és balra).

  A centrifugális készülékek két részből állnak: egy burkolat és egy turbina egy cochlea. Összetett konstrukciójuknak köszönhetően akár 10 cm vastag is lehet, ez a ventilátor a magas és közepes árkategóriába tartozik.

  Fel lehet szerelni függőleges vagy vízszintes felületeken. Egyfázisú, kétfokozatú motorral felszerelt, túlterhelésvédelemmel rendelkezik. A járókerék kettős burkolattal van felszerelve. Van egy beépített visszacsapó szelep. A telepítéskor válassza ki azt a sebességet, amelyen a motorház működni fog. A kapcsoláshoz kétgombos kapcsoló szükséges. Az átlagár 7780 rubel.

  • termelékenység - 50/110 m 3 / h;
  • energiafogyasztás - 12/24 W;
  • zajszint - 30/41 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Vízszintes vagy függőleges helyzetbe szerelve. Visszacsapó szeleppel és 2-fokozatú motorral szerelve. Az elülső panel mögött egy szűrő eltávolítható és tisztítható. A test nagy szilárdságú műanyagból készül. A csomag tartalmaz szűrőt és kötőelem-készletet. Az átlagár 5570 rubel.

  • termelékenység - 65/900 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 20/28 W;
  • zajszint - 32/39 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.
 • Tető rajongók

  A tetőventilátorok közvetlenül a tetőre vannak felszerelve, a szellőzőcsatorna kimenetén. Ezeknek az eszközöknek az alapelve a tervezéstől függ. Ebben a tekintetben kétféle tetőventilátor létezik: axiális vagy centrifugális. Az első esetben a bejövő levegő a központi tengely mentén mozog, a másodikban a burkolatba kerül a beömlő és a kimenet közötti nyomáskülönbség miatt.

  A tetőventilátor több elemből áll:

  • szellőzőcsatornák;
  • elektromos motor;
  • olyan eszközök, amelyek csökkentik a rezgést.

  Úgy tervezték, hogy a légcsatorna rendszeréből kivezető levegő legyen. A testet egy réteg időjárásálló epoxi festék borítja, a járókerék rácsos védett. A szellőzőcsatornába szerelhető és 4 csavarral rögzítve. Egyfázisú motorral és indító kondenzátorral szerelve. A levegőt vonzza és vízszintes síkban szétoszlik. Ezenkívül megvásárolhat egy áramszabályozót is. Az átlagár 13 ezer rubel.

  A test külső részét korróziógátló festék borítja, a járókerékhez való hozzáférést egy grillező blokkolja. A készülék háromfázisú motorral van felszerelve. A rakodólemez egy olyan lemez, amelyben lyukak vannak a csavarok felszereléséhez. Továbbá vásárolt megerősített szerelőkeretet és áramszabályozót. Az átlagár 30 ezer rubel.

  A régi ventilátor eltávolítása

  A fürdőszobában lévő szellőzőcsatornába szerelt összes kipufogó berendezés gyorsan eltávolítható és felszerelhető. A régi ventilátor szétszereléséhez hajtsa végre néhány egyszerű lépést.

  1. Kapcsolja ki a fürdőszobában a villamos energiát.
  2. A készülék előlapja csavarokkal, folyékony körmökkel vagy szilikonokkal lehet a falhoz rögzíteni. Az első lépés a panel eltávolítása a felületről bármilyen kényelmesen. Ha csavar, csavarhúzóval csavarja ki őket. Ha ragasztót vagy szilikont vágnak éles vékony késsel a perem körül.

 • Távolítsa el a szigetelést, és húzza ki a kábeleket a műszerhuzalokból.
 • Vegye ki a ventilátorházat a szerelőcsőből.
 • Ha a szellőzőcsatorna egy másik készüléket szerel be, akkor a telepítőcsövet újra kell cserélni vagy kicserélni.

  Új eszköz telepítése

  A kipufogórendszerek sok modellje felszerelési csővel van ellátva, amely be van helyezve a készülék fúvókájába. Ha nincs ilyen cső, használjon műanyag csöveket. Tevékenységek sorrendje:

  • egy csövet helyeznek be a szellőzőnyílásba, és a tér és a csatorna falai közötti helyet felerősítő hab vagy gipszhabarcs töltik fel;
  • helyezze be a készüléket a csőbe;
  • igazítsa függőlegesen és vízszintesen, ellenőrizze a cső helyességét a szellőzőcsatornában;
  • rögzítse a készüléket a falhoz a választott módon: csavarokra, ragasztóra vagy szilikonra.

  Nincs semmi nehéz önállóan kiszámítani a fürdőszobához szükséges elektromos teljesítményt és kiválasztani a legmegfelelőbb eszközt. A javasolt utasítások alapján ugyanolyan egyszerűen telepíthető.

  Csendes ventilátorok a kipufogóhoz a fürdőszobában: a választás jellemzői

  A szellőztető rendszer különleges helyet foglal el a lakás javításában. A beépített csendes ventilátorban lévő fürdőszobában vagy fürdőszobában egy kompakt, többfunkciós és energiaigényes eszköz található. De mivel a fogyasztók széles köre gyakran szembesül a megfelelő választás nehézségeivel. Vegye figyelembe a néma rajongók jellemzőit, amelyek segítenek abban, hogy a vásárláskor a megfelelő döntést hozzon.

  Jellemzők és előnyök

  Minden fürdőszobában szellőztető rendszer található. Sok azonban, különösen a javítási folyamatban, inkább befejezi a befejező munkák színpadán. Ehhez azonban mindenképpen nem ajánlott. Feltéve, hogy a WC szellőztető rendszere természetes légáramlásokon működik, egy meglehetősen rövid idő után találkozhat azzal a tényvel, hogy a légcsatorna egyszerűen eltömődni fog, és megszűnik a tervezett cél elérése. Az ilyen nehézségek elkerülése érdekében javasoljuk a kényszerített szellőzést, amelynek felszerelése csendes ventilátorból áll.

  A ventilátor felszerelése után sok előnye lesz. Például megszabadulhat a penész és penész előfordulásától, ami a magas páratartalomhoz kapcsolódik. Nem kell foglalkozni a kellemetlen szagokkal, mivel a levegő folyamatosan cserélődik. A beltérben nem lesz éles hőmérsékleti ugrás, ha van otthoni kipufogó.

  Néma kipufogó ventilátorok - 2018-as besorolás

  40/30 decibel - ezt a háttérzajszintet az egészségügyi folyamatok, például a ventilátorok, a klímaberendezések, a légcserélők, az egészségügyi előírások határozzák meg. Az első érték a nappali, a második az éjszakai idő. A legjobb érték 20 decibel (a lombozat ilyen hangerővel rohant). A mai csendes ventilátor modellekben a zaj alakja 21-26 decibel.

  Mi teszi a csendes rajongó designját a megszokottól?

  A csendes modellek motorjaiban speciális rezgéscsillapító elemek állnak rendelkezésre. Felszívják azokat a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás. Fontos továbbá a rács és a ventilátor járókerék speciális kialakítása - ez segít az aerodinamikai zaj csökkentésében. A csúszó csapágyak helyett csökkentett zajú ventilátorok esetén általában gördülőcsapágyak vannak felszerelve. A zajcsillapítás mellett az ilyen csapágyakat nagy megbízhatóság jellemzi, és nem igényel kenést.

  A legjobb csendes fürdőszoba rajongók

  5 rajongói modellt választottunk, amelyek véleményünk szerint nagyobb figyelmet érdemelnek.

  Háztartási csendes ventilátorok kipufogóhoz

  A működő szellőztető rendszerből származó zaj kulcsfontosságú hátránya a kipufogóegységnek, amely a helyiségben levegőt cserél. Hosszú expozíció esetén nem csak bosszantó, de akusztikus kényelmetlenséget, ingerlékenységet és krónikus fáradtságot is okoz. A nem kívánt zajokat gyakran a nem megfelelően beszerelt berendezések okozzák, vagy olyan eszközök használatát, amelyeket nem a használatukhoz használtak. Nehézségek merülnek fel a szellőztető berendezés zárt térben történő elhelyezésekor.

  A csendes kipufogóventilátor segíteni fogja a fenti hátrányokat. Egy kis elektromos eszközről beszélünk, amelyet saját kezével telepíthet.

  Mi a csendes lehetőség?

  Senkinek nem titka, hogy még a "legcsendesebb" légcserélő egységek is zajt okoznak a működés során. Ha a hang minimális értékeiről beszélünk, akkor az átlag 35 dB. Az emberi fülhez hasonlóan ez egy suttogásnak felel meg. Azonban még az ilyen hosszabb ideig tartó háztartási készülékek irritációt is okozhatnak.

  Ha a szokásos helyett csendes ventilátort telepít, biztosíthatja, hogy a feltételek az emberi fül számára kényelmesek legyenek. Ezeknek az eszközöknek a mennyisége 20-25 dB, ami arányos a nagyon csendes suttogással. A kezelőegységtől 1,5 m távolságban a kések mozgása szinte megkülönböztethetetlen.

  Hogyan csendes rajongó

  A csendes típusú eszközök számos okból sokkal csendesebbek az analógoknál, amelyek fő jellemzői a szerkezeti jellemzők. Az eszköz 3 fő funkcionális elemből áll, aminek köszönhetően a hanghatás kényelmes 25 dB-re csökkenthető.

  Az építőberendezések a következőkből állnak:

  • elektromos motor;
  • eszköz ház;
  • csapágyakat.

  A kipufogócsavarok elhelyezésének és működésének általános elgondolását képezheti, az eszközt részletesebben meg kell vizsgálni.

  Elektromos motor A csendes készülékek ugyanazokkal a motorokkal vannak felszerelve, mint a hagyományos eszközök. A különbségek elsősorban a rögzítés módjára korlátozódnak. A megbízható rögzítés minimálisra csökkenti a vibráció során keletkező zajokat. Az igazságszolgáltatás érdekében érdemes megjegyezni, hogy az elektromos eszköz rossz minőségű rögzítése tele van rezgésekkel.

  A készülék esete. A legtöbb esetben az ügy megoldása meglehetősen csekély. A vékony falak hozzájárulnak a rezgések megjelenéséhez, kellemetlen hangok kíséretében. Ami a csendes egységet illeti, szilárd és szilárd formatervezéssel büszkélkedhet (minőségi termékek kiválasztása mellett). Ennek a megközelítésnek köszönhetően mindenféle rezgésekkel megbirkózik.

  Csapágyak. Az elektromos motor minden egyes részének finom működését kiváló minőségű csapágy biztosítja. A hagyományos egységekben szokásos megoldásokat alkalmaznak.

  Figyeljen oda! Különös figyelmet fordítanak a kenőanyagnak, melynek köszönhetően bármilyen zaj, gnash kiegyenlített. Ez a konzisztencia idővel kiterjeszti az eszköz élettartamát.

  A kipufogócsatorna csendes korszerű rajongói kifogástalan kivitelezéssel jellemezhetők. A késztermék a tesztelés több szakaszán megy keresztül, mielőtt értékesítené. És ha nem tartják tiszteletben a hangzás tartományát, akkor a ventilátor meghibásodik. Jelentős zaj léphet fel a készülék helytelen kiegyenlítése esetén.

  Milyen csendes rajongók

  A háztartási készülékek kipufogógáz típusa teljesen más lehet a készülékben. Minden készüléket speciális működési feltételekhez tervezték. A háztartási készülékek modellek 4 típusra oszthatók:

  Channel. A csatorna alján helyezkedik el. Ebben az esetben nem létezik gumibetét, ami a további rezgések és a zaj működésének fő oka. Azonban sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos rajongók.

  A csatorna típusú készülék rövid videofelvétele

  Axial. A levegő átáramlása abban az irányban mozog, amelyben a motor forgórésze elmozdul. A hangzást a készülék esetében 80% -kal elnyomják, nincs szükség hanghullámok teljes hiányára.

  Az axiális típusú készülék rövid videofelvétele

  Radial. Az ilyen típusú készülékek fő célja a nagy ipari létesítményekben és vállalkozásokban zajártalom megszüntetése. Háztartási használatra csak kivételes esetekben. Minden szellőzőcsatorna alatt egy külön készülék van felszerelve. A rajongók minimális hangot alkotnak, de hatalmas méretek jellemzik (de ha úgy tetszik, megtalálja a készüléket és a kis méreteket), ami megnehezíti a telepítésüket otthonokban és apartmanokban.

  A radiál típusú készülék rövid videofelvétele

  Hamis. Az egyik legnépszerűbb lehetőség. Elterjedt lakásokban. A készülék a szellőzőcsatorna kilépőnyílásánál van felszerelve, ami jelentősen leegyszerűsíti a telepítési folyamatot.

  A felület típusának rövid videofelvétele

  Az értékesítésen speciális megoldások is léteznek, de a ház átlagos tulajdonosaként nem annyira relevánsak, és gyakran hiányosságok. Azonban ugyanaz a ventilátor, mint egy visszacsapó szelep, határozottan figyelmet érdemel. A konkrét modellek névleges eltérést mutatnak bizonyos további jellemzők szerint.

  Mik a ventilátor paraméterei és funkciói, hogy figyeljenek

  A motorháztető megvásárlása előtt gondosan tanulmányoznia kell műszaki jellemzőit, és figyelembe kell vennie számos fontos paramétert.

  1. termelékenység. Az optimális értéket egy egyszerű képlet határozza meg: a helyiség térfogatát meg kell szorozni a levegőcsere sebességével. A legutolsó paraméter 3 főnek felel meg 6, a WC-10, a fürdőszoba - 6.
  1. Zajszint, működés közben keletkezett. A modern eszközök aranyszínvonala 25 dB. Hangcsillapító anyagot helyezhetünk el az alap alja mögött, ami néhány decilitternel csökkenti a végértéket.
  2. A belső alkatrészek por és nedvesség elleni védelme. Ez a paraméter elsősorban a csatorna ventilátorokra vonatkozik. Nyilvánvaló, hogy a készülékházban lévő nedvesség vagy zsír rövidzárlatot okozhat. Kezdetben szükség van a vízálló modellek előnyben részesítésére.
  3. További jellemzők. A ventilátor mind szabványos, mind automatikus üzemmódban működik. Egyes modellek esetén a készülék azonnal bekapcsolható a fény bekapcsolása után. Tökéletesen bevált megoldások beépített időzítővel, valamint a folyamatos szellőztetés módjával.

  A tábla! Csendes ventilátor kiválasztása esetén előnyben kell részesíteni azokat a mértékegységeket, amelyek 15% -kal magasabbak a szükséges, számított értékekkel.

  Az automatikus készülékek modellek integrált páratartalom-érzékelővel is felszerelhetők, ami rendkívül kényelmes. A tengelyirányú termékek költsége magasabb, mint a szabványos, ugyanakkor az ilyen eszközök hatékonysága a versenyen túl van. A szakértők javasolják az IP34 védelmi osztályú eszközök használatát.

  Javasoljuk, hogy nézze meg a videót, amely segít meghatározni az eszköz megválasztását.

  Ventilátor felszerelése a fürdőszobában

  Mielőtt elkezdené a telepítést, győződjön meg róla, hogy a szellőzés a helyiségben megfelelően működik. Erről hogyan ellenőrizze a szellőzést korábban már írtunk. A következő lépés a ventilátor telepítéséhez legalkalmasabb hely kiválasztása. A szakértők javasolják, hogy egy kipufogócsavart helyezzenek el a mennyezet alatt, mert a fizika törvényei szerint felgyorsul a forró levegő tömege.

  A tábla! Az eszköz kiválasztásánál figyelembe kell venni a telepítési helyet, mivel nem minden modell egyforma, vízszintesen vagy egy már meglévő szellőzőnyílásnál helyezkedik el.

  Általános előírások a kipufogó berendezés telepítésekor:

  • minden beépítési munka hatékonyabb párhuzamos javítások elvégzésére a lakásban;
  • a kábelezés el van rejtve egy külön dobozban;
  • WC-hez célszerű kombinálni a fénykapcsolót és a ventilátort;
  • szintes rezgések lehetnek cementes, tömítőanyaggal vagy habgal rögzített műanyag csövek;
  • a WC-hez megfelelő mennyezetre helyezett ventilátorok közvetlenül a WC felett helyezkednek el;
  • Óvatosan tanulmányozza az egyes készülékek utasításait.

  eljárás:

  1. Helyezze a ventilátort a falba, és ha a lyuk sokkal nagyobb, mint a csatorna mérete, akkor habra van szükség ahhoz, hogy lezárjuk az üregeket a csatorna körül.

  2. Ha a ventilátort bármilyen okból ki kell cserélni, akkor a hab rögzítése után meglehetősen problémás, ezért ajánlott egy műanyag cső beszerzése és rögzítése a cső méretéhez. Ezután már behelyezzük a ventilátort fix és vakolt műanyag csőbe. Így, ha szükséges, könnyen szétszerelheti a ventilátort.

  Ne felejtsd el a kábelezést a készülék csatlakoztatásához.

  3. Ha a ventilátor behelyezése után a csőbe akad, akkor egy pár gumiszalagot helyezhet rá, hogy lezárja. Segítségükkel a készülék nem csak szűkebb lesz, de a rezgések csökken. Ezzel a módszerrel elkerülheti a csavarok rögzítését, vagyis nem kell fúrni a falat. De, ha még mindig nem tetszik ez a lehetőség, akkor igénybe veheti a rögzítő csavarokat.

  4. Teljesen telepített eszköz.

  Csatlakozási diagram a ventilátor és a fény egyidejű bekapcsolásához

  Néhány ventilátor gyártó áttekintése

  A leghíresebb, csendes légcsatornatermelő csarnokokat gyártó vállalatok:

  • Maico a német klímatechnika egyik legjobb képviselője. Kezdetben a vállalat munkatársai fő célt tűzöttek ki maguk számára -, hogy egyszerűen működtethető és hibátlan minőségű készülékeket hozzanak létre. A mai napig a termékcsalád több mint 1500 termékelemet tartalmaz.
  • A SolerPalau spanyol gyártó, amely jelenleg vezető szerepet tölt be a világpiacon. Specializálódott az alacsony zajszintű szellőztetési megoldásokhoz. Évente egyre több innovatív megoldást alkalmaznak. A vállalat bármely felszerelése kifogástalan műszaki jellemzőkkel büszkélkedhet.

  Különösen figyelemreméltó modell Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C. Ez az eszköz több árnyalatban készül. A ventilátor teljesítménye 8 W, átlagos kapacitása 95 köbméter. A folyamat során a maximális zajszint nem haladja meg a 26 dB-t.

  • Az Elicent az olasz gyártó Maico képviselője. A vállalat a termékek kifogástalan működésére támaszkodik. Csodálatos technika, amely nem igényel elegáns és pompát. Minden termék tökéletesen ötvözi a praktikumot, a megbízhatóságot és a megfizethető árat. A cég versenyez a vezető szellemi berendezések gyártására szakosodott globális márkákkal.
  • A szellõzõk egy belföldi gyártó, amely a szellõzõberendezések szegmensében viszonylag nemrégiben - mintegy 25 évvel ezelőtt - képviseltette magát. A vállalat erőteljes termelésének és tudományos alapjának köszönhetően a legújabb fejlesztések gyorsan alkalmazkodhatnak a hazai kizsákmányolás realitásaival. Természetesen minden termék tanúsítvánnyal rendelkezik, és a költségek alacsonyabbak, mint a legközelebbi analógok.
  • Olasz Vortice társaság. A híres gyártó termékei rendkívüli biztonságot, nagy megbízhatóságot és vonzó dizájnt kínálnak. A cég folyamatosan bemutatja termékei tudományos és technikai eredményeit. Különböző működési feltételek mellett különböző körülmények között kapható.

  A hatékony szellőzés biztosítása a szobában nagyon fontos a csendes egység megvásárlása. Paramétereinek meg kell felelniük az igényeknek, és a méreteknek meg kell felelniük a légcsatornának. Ennek köszönhetően optimális mikroklímát lehet kialakítani a lakásban.

  A legcsendesebb ventilátor a fürdőszobában

  ..Hogyan lehet a legcsendesebb ventilátor (dB)? Telepítés szükséges a fürdőszobában.

  Szerkesztette Vladimir57 08.08.2016

  A Silag rajongók Blagovestben mutatták meg, ezek a hangok a legcsendesebbek, van valami hasonlatuk. Később fogok ilyen magamra lenni, de eddig nem jutottam el a kezem.
  Nézd meg az oldalukat.

  Remont_Forever írta:
  Silent rajongók mutattak be Blagovestben

  Vettem kettőt Blagovest-ben Lublinban, a Silent 1000 modellt (vagy 100-at, nem emlékszem pontosan). Az eladó is dicsérte őket, azt állította, hogy ők az egyetlenek a csapágy. Nagyon csendes volt, így vettem egy fürdőszobát és WC-t. Nem tudom, milyen lesz az erőforrás, de könnyen tisztítják, úgy tűnik számomra.

  alexkit írta:
  Az eladó is dicsérte őket, azt állította, hogy ők az egyetlenek a csapágy.

  Ó, én ezt a menedzsert csinálom.

  A 100 csatornás SYSTEMAIR KV100M modell áramlási sebessége 195 m3 / h, a hangnyomásszint 3 méteres távolságon 34 dB, összehasonlítva a jó beltéri klímaberendezés szintje 34 dB, nagyon csendes.

  Csendes, majdnem hallható. A bolt 26dB-t mond.

  Vladdy írta:
  Csendes, majdnem hallható. A bolt 26dB-t mond.

  Lomaster ezt írta:
  A SYSTEMAIR KV100M modell 100 csatornánként 195 m3 / h, a hangnyomásszint 3 méteres távolságon 34 dB.

  Ez nem az a téma, amit a csatorna rajongójának jeleztek.
  Ez a Silavent csak a beépített időzítő és a páratartalom érzékelő (az időtartam -25 perc, a páratartalom -50%) beállításával összehasonlítva a zajjal összehasonlítva (legalább a katalógusban).

  Csendes ventilátor kiválasztása a fürdőszobában: 5 eszközcsoport

  A fürdőszobában és a WC-ben lévő kipufogó csendes ventilátorok speciális eszközök, amelyek zárt helyiségben biztosítják a normál szellőztetést. A ventilátor a fürdőszobában elengedhetetlen eszköz, melynek köszönhetően optimális mikroklíma marad a helyiségben, és a kellemetlen szagok nem halmozódnak fel. Érdemes megjegyezni, hogy ha csendes rajongót választasz, telepítheted és elfelejtheted a készülék jelenlétét. A zaj jelenléte kellemetlenséget okoz, ami feleslegessé válhat a víz pihentető eljárások során.

  Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

  A szellőzést a fürdőszobában kell elhelyezni, érdemes figyelni a zajmentes kipufogó modellekre. Az értékesítésben hihetetlen számú fajtát talál, amelyek mindegyikének előnyei és hátrányai vannak. Ennek köszönhetően nem csak a kipufogógáz-minősítés megítélését, hanem a megfelelő választást is meg lehet tenni, mindegyik eszközcsoport gondosan megvizsgálva.

  A kipufogóventilátorok modern modelljeiben a zaj alakja alapvetően nem haladja meg a 30-33 dBa értéket, ami alig hallható az emberi fülön, és ennek megfelelően nem bántja a felhasználót

  csoport:

  1. Az axiális háztartási kis zajú ventilátor a forgáselektromos motor tengelyforgásánál a légáram irányában működik, ami miatt a készülék pengéi mozgásban vannak.
  2. A fordított elszívó ventilátor olyan tulajdonsággal rendelkezik, hogy a rotor kívülről, ahol az állórész található. Ez a fajta rendszer különösen hatékony, mivel nagy mennyiségű levegőt képes átadni, de itt csendben nem működik.
  3. A népi fürdőszobai sugárzókupak érdekes nevet kapott - a csiga, de nem élvezi különösen népszerűségét, mert a készülék túl lassú és messze a legcsendesebb.
  4. A csendes felsõ ventilátor különféle eszközök, amelyek a fürdőben lévő levegő kivonására szolgálnak. Ezek a kereslet, és az előnye az egyszerű telepítés, könnyű üzemeltetés. Pontosabban, annak érdekében, hogy elkezdjük használni ezt a ventilátor modellt, elegendő egyszerűen telepíteni a falon lévő szellőzőnyílásba, és csatlakoztatni a kapcsolót.
  5. A csatornaegység a szellőzés belső részébe van beépítve, és annak szerves részévé válik. Ami a zajzást illeti, ha teljes csöndben maradsz, hallod a motor zaját.

  Ez a legnépszerűbb a fej fölött.

  Mi a csendes ventilátor?

  Minden személy igyekszik a fürdőszobát a lehető legegyszerűbben rendezni: kényelmes, kényelmes és kellemes tartózkodás.

  A kellemetlen szagok elkerülése érdekében, amelyek belépnek a helyiségbe a szellőzőcsatornákból, egy kipufogó ventilátort kell felszerelni a fürdőszobában lévő visszacsapó szeleppel

  A csendes rajongók tökéletesek ahhoz, hogy a fürdőszobát frissen, optimális mikroklímával és kellemes illattal készítsék.

  A modern szellőztető eszközök olcsóak, zajmentesek, és ami a legfontosabb, maximális hatékonysággal rendelkeznek. Érdemes megjegyezni, hogy a sok modell közül, különösen azok, amelyeknek van egy visszacsapó szelepe.

  Használhatók:

  • Kipufogógáz;
  • Sokemeletes épületek;
  • Kombinált apartmanok;
  • WC.

  Konyhákba is beépíthetők. A radiális ventilátorok, amelyeknél egy visszacsapó szelep van felszerelve, ne engedje, hogy a szellőztetett levegő bejusson a helyiségbe, vagy más szavakkal védje meg őket az alatta lévő kellemetlen szagtól, ami gyakran komoly problémává válik. Ezek a termékek képesek a szellőztetés, valamint a por és a finom szennyeződés miatt kifogott nyárfoltokkal megbirkózni.

  Gyakran a szomszédos lakóházakban szokás lesz füstölni a szellőztetést, amelyen keresztül a füst fölé emelkedik, és átterjed más helyiségekbe. Ha olyan csendes, visszafordítható ventilátort telepít, amelyben van egy visszacsapó szelep, akkor nyugodtan nem nyugodhat meg, és nem fog gondoskodni üzletéről.

  Egyesek összekeverik két olyan fogalmat, mint a visszacsapó szelep és a visszatérő tolóerő. Valójában kicsit hasonlóak. A helyiség szellőztetésére szolgáló visszacsapó szeleppel ellátott eszköz egyszerűen elengedhetetlen olyan helyeken, mint egy edzőterem, pékség, könyvosztály és hasonlók. Érdemes megjegyezni, hogy rovására a szelep levegőt eltávolítják a szobából, de a szennyezett városi szennyeződések a levegőben nem jutnak bele.

  Szellőztetési lehetőségek visszacsapó szeleppel a fürdőszobába

  Melyek a legjobb szellőzőberendezések és hogyan lehet a legjobb megoldást választani a fürdőszoba falához? Kezdetben figyelmet kell fordítani a szelep kiválasztására. A boltokban megtalálhatóak e rész különböző típusai, de elsősorban kör alakú csavarkötésekre van szükség.

  A szellőztető szelep ventilátorral vagy külön megvásárolható.

  Műanyagból készülnek és rendelkeznek:

  • Légcsatorna;
  • Az a szárny, amely a lyuk átmérőjénél magasabb tengelyen forradalmat eredményez;
  • Az alsó és feletti félgyűrű alakjában elhelyezkedő alátét határolója;
  • A visszacsapó rugó, amely a készülék leállításakor bekövetkezik.

  A szelepszárnyak nyitottak és zártak lehetnek. Zárt állapotban a szárny merőleges a fúvókára és ezáltal megakadályozza a levegő mozgását.

  A 100 szellőztető visszacsapó szelep működésének elve

  Függetlenül attól, hogy milyen típusú szellőztetés van a ventilátorra felszerelve, függetlenül attól, hogy a nyílás legalább 100 mm-re van-e, gondosan kell kiválasztania a falegységet és kezelni kell a szelepek működésének elvét annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget megvalósíthassa.

  A szellőztető csappantyú kialakítása meglehetősen egyszerű: a szelep kései ugyanazon a tengelyen helyezkednek el, így a levegő csak egyetlen irányban áramolhat. Ha az áramlás iránya megváltozik, a szelep bezáródik.

  Figyelj erre a pillanatra, mert ez segít megelőzni az analfabéta működését és a nagyobb károkat:

  1. A szelep speciális korlátozó kiemelkedéssel rendelkezik, melynek köszönhetően a szelepek mozgási szöge 90 ° -os. Ennek következtében a gyártó két pozíciója között működik.
  2. A készülék működése során a késrendszer nyitva marad.
  3. Amint a készülék leáll, a rugó hatására összeomlik.
  4. Költség nélkül egy 125 mm-es visszacsapó szelep nem túl drága, egy új ventilátor megvásárlásával, és néha eléri a 200p-ot.

  Az eszköz rendszeres ellenőrzése a használhatóság érdekében lehetővé teszi a szelep helyének cseréjét és a berendezés működésének megállítását.

  Hogyan befolyásolja a szelep típusa, hogy a fürdőszoba ventilátor csendes?

  Napjainkban a szellõzõszekrények nedvességállóak, a szellõzõnyílás csapágyaira szerelt idõzítõvel és azokkal, amelyek bizonyos idõ elteltével kényszer- lõen leállnak.

  A visszacsapó szelepet arra használják, hogy megakadályozzák a kipufogó levegő belépését a szellőzőcsatornába a szobába.

  A szakértõk elsõsorban arra kötelezik a figyelmet, hogy ne legyenek további funkciók, hanem az egységeket gyártó vállalatnak.

  Lehet Vents és hasonlók. Figyelnie kell arra is, hogy milyen szelep van a ventilátorokban.

  Főleg három típusra oszthatók:

  1. Irányított, azaz automatikus vezérlőrendszerrel.
  2. Önzáró, rugós.
  3. Passzív, amely a pályától függően megváltoztathatja pozícióját, legyen az közvetlen vagy hátrameneti.

  A mindennapi életben a leggyakrabban használt kipufogó önzáró ventilátor, amely a hûtõszeleppel rendelkezik. Ez a legcsendesebb és a legmegfelelőbb műszaki jellemzők és költségek.

  A készülék szellőzéseinek zajától függően a ventilátorok szelepétől, a szerelés minőségétől és a szelepek és szelepek pontosságától függ. A fürdőszoba és a WC vagy a konyha műanyag csappantyúi minimális zajjal rendelkeznek, és optimálisak a magánházak és lakások számára.

  A régebbi modellek egyáltalán nem okoznak zajcsökkentést a szelepek rovására, hanem egy túl hangos motor miatt, amely az egész készüléket meghajtja. Általában minden a modell költségétől és a modernitás mértékétől függ. Ha magas színvonalú, csendes és rendkívül tartós kialakításra van szükség, akkor előnyben kell részesíteni azokat a kipufogórendszereket, amelyekben a visszacsapó szelep fel van szerelve, mivel a készülék automatikusan kapcsolja a kapcsolót, és kikapcsolt állapotban nem enged kellemetlen szagokat a helyiségbe, amint azt korábban említettük a szellőzéstől.

  A néma ventilátorok áttekintése a fürdőszobában (videó)

  Összefoglalva hozzátesszük, hogy kategorikusan nem célszerű választani egy passzív szelepet, mivel gyakrabban szünetelnek, mint mások, idővel elkezdenek botlódni, és így az eszköz használhatóságát zavarják. Más szóval, a ventilátor fokozatosan elvégzi a feladatokat csak félig.