Legfontosabb > Tervezés

Csendes ventilátor a fürdőszobában: a választás jellemzői, visszacsapó szeleppel, csatornával, beépítési példákkal

A fürdőszoba különleges mikroklímával rendelkezik: itt a legnehezebb elérni a normál páratartalmat. A nedvességi gombák miatt egy penész fajta. A mikroorganizmusok nemcsak a szoba dekorációját rontják, hanem a lakosság légzőszervi betegségei is súlyos betegségeket okoznak. A fenti problémák elkerülése érdekében magas színvonalú szellőzést kell biztosítani. Az ideális megoldás egy csendes ventilátor beépítése a fürdőszobába.

Annak ellenőrzésére, hogy mennyire hatékony a szellőztetés, elegendő egy lámpaegyezést hozni a kipufogócsonkhoz. Ha kialszik, vagy a láng támol, minden rendben van. Ha nem - itt az ideje, hogy javítsa a légcserét a további eszközök miatt.

A legfontosabb kritériumok a ventilátor kiválasztásához

Számos paramétert kell vezetni, amikor egy ventilátort vásárol a fürdőszobában.

A túlzott nedvességre utaló jelek nyilvánvalóak: a tükrök és csempe kondenzációja, a törülközők és textíliák lassú szárítása, a falak és a bútorok díszítésére használt foltok. Bár szinte minden lakás és magánház egy kapucni, a hatalma gyakran nem elég, mert idővel a szellőző tengelyek eltömődnek és rosszul teljesítik a funkciókat.

A legjobb ventilátor kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy:

 • Méretek. A modell kiválasztása a nyílás átmérőjének megfelelően történik.
 • Teljesítmény. Ez a légköri térfogat (köbméterben), amelyet a készülék képes egy óra időtartamra (1 óra) pumpálni. A termelékenység kiszámítása a szoba térfogatának és a lakásban vagy házban élők számának alapján történik. A szükséges teljesítménytartalék 15%.
 • Zaj. Nincs olyan rajongó, amely teljesen csendesen működik, de vannak modellek alacsony zajszinttel. A választás során figyelembe kell venni, hogy a 35 decibel feletti hang általában vonzza a figyelmet és bosszantó.
 • Design. Az eszközparaméterek, például a méret, a telepítési mód, a teljesítmény a modellek tervezési jellemzőitől függenek, ezért fontos kiválasztani a megfelelő típusú ventilátort.
 • Elektromos biztonsági osztály. Nagyon jelentős szám, mert a ventilátornak magas páratartalmú helyiségben kell működnie. Szükséges kiválasztani az elektromos biztonsági osztályba tartozó modelleket, amelyek nem alacsonyabbak az IP45-nél. A készülék házát védeni kell a fröccsenéstől.
 • Zárószelep A ventilátor nemcsak hatékonyan távolítja el a levegőt a fürdőszobából, hanem megakadályozza, hogy kívülről bejusson - az utcáról, szomszédjairól, a szellőző tengelyről.
 • A gyártó hírneve. A technológia kiválasztásakor figyelni kell a márkát. Jobb, ha egy megbízható márkakereskedőnél túlfizetsz, mint egy kínai ideiglenes vásárlást, amelyet néhány hónapon belül cserélni kell.
 • További jellemzők. Számos modern eszköz időzítővel, páratartalommal vagy mozgásérzékelővel van felszerelve. Az ilyen modellek drágábbak, de lehetővé teszik a racionális villamosenergia-felhasználást, mert ha valóban szükség van egy kivonatra.

Olyan videót ajánlunk, amely részletesen leírja a ventilátor kiválasztását, a visszacsapószelepes modellek előnyeit és hátrányait:

A zaj és a teljesítmény összefüggenek?

Gyakran hallja azt a véleményt, hogy a csendes rajongók kevésbé hatékonyak, mint azok, akik több zajt tesznek. Ez nem igaz. A készülék működésének zajszintje attól függ, hogy az alkatrészek mely anyagból készülnek, valamint különleges zajszigetelő bevonat jelenlétében.

Zaj okozza a pengék forgását. A levegő a szellőztető csatornán keresztül történő mozgását hangok is kísérik. A csendes modellek kialakítása rezgéscsillapító elemeket biztosít. Csökkentik a zajszintet, ugyanakkor nem befolyásolják az eszközök teljesítményét.

Ha csendes ventilátort választasz a fürdőszobához egy visszacsapó szeleppel, egyszerre megoldja az összes problémát. A szoba kényelmes mikroklímát, porrészecskéket, nedvességet, szagokat nem fog a szellőztető tengelyből, és maga a készülék 30-33 dB zajot bocsát ki. Az emberi fül felveszi az ilyen hangok hangjait, de nem bosszantóak és nem vonzanak nagy figyelmet.

Kiváló választás a SolerPalau, Elicent, Maico vagy más jó hírnévvel rendelkező márkájú axiális vagy centrifugális modell. Ráadásul az eszköz helyes telepítése segít a zajszint csökkentésében. Minél sűrűbb a falhoz van kötve, annál kevésbé vibrál a működés során, ami azt jelenti, hogy a zümmögés majdnem hallható.

A készülékek típusai és tervei

A gyártók a fürdőszobában két fő ventilátor típust gyártanak - a felső és a légcsatorna. Válasszon, a szoba térfogatára összpontosítva. Egy kis fürdőszobához egy felső modell, amely illeszkedik a szellőzőnyílás előtt. És egy tágas szoba jobb, ha vásárol egy csatorna ventilátor, amely telepítve van a csatorna. Az ilyen típusú modellek még kevésbé zajt teszik, ha mélyen be vannak szerelve a csővezetékekbe.

A ventilátorra szerelt lámpatest nagyon könnyen telepíthető. Elegendő egyszerűen beilleszteni a szellőzőcsatorna kimenetébe, és csatlakoztatni az elektromos hálózathoz. A magánlakásoknak levegőcsatornákat kell felszerelniük, és az apartmanokban általában előzetesen rendelkezésre állnak, ezért az eszköz telepítése néhány percet vesz igénybe.

A csatorna ventilátor nehezebb telepíteni. A szellőzőcsatorna belsejében kell lennie, és csaknem egy legyen vele. Egy ilyen modellt nehezebb eltávolítani a tisztításhoz, és működés közben erősebb hangzást produkál, mivel a légcsatornák rezonálnak. A zaj csökkentése érdekében használjon zajcsillapítókat, speciális gumibetéteket, hangszigetelő anyagokat a végcsatornához.

A ventilátorok változóak a tervezés során, és minden típusnak saját tulajdonságai vannak.

Típus # 1 - Axiális modellek

Az axiális ventilátorokat axiálisnak is nevezik, mert amikor dolgoznak, a levegő a járókerék tengelye mentén mozog. Ezek a modellek népszerűek, gyakran felszerelhetők az ellátási és a kipufogógáz-szellőztető rendszerekben. Gazdaságosak és hosszú ideig megszakítás nélkül képesek dolgozni.

Az axiális modellek nagy hatékonysággal és jó teljesítményt nyújtanak, de a nyomás jellemzői sok esetben sok kívánnivalót hagynak maguk után. Axiális ventilátorok kialakítása egyszerű, ami megbízható és tartós. Ez a típusú készülék alkalmas fürdőszobai szellőztető rendszerekbe történő beszerelésre, azonban egyes típusok működés közben 30-50 dB zajszintet eredményezhetnek.

2. típus - radiális ventilátorok

Ezek olyan modellek, amelyek lapátkerék a spirálházban. A kések között a levegő sugárirányban mozog, összenyomódik, majd beleesik a házba, majd - az ürítő nyílásba.

A sugárirányú modellek egyoldalúak és kétoldalú szívóképesek lehetnek. A vállpengék előre-hátra hajlíthatók. Az első típusú modellek gazdaságosabbak: 20% -kal kevesebb energiát fogyasztanak.

3. típus - centrifugális szerkezetek

A csatorna centrifugális ventilátorok kényelmesek, könnyen kezelhetők és ideálisak kis fürdőszobákba (legfeljebb 15 négyzetméteres). Erõteljesek, de az elektromos motorok jó mûszaki jellemzõi viszonylag kis zajokat produkálnak.

Az eszközök kerek és téglalap alakúak. Általában a levegő bevezetése előtt vagy a merev vezeték közepén helyezkednek el. Mindkét lehetőség saját előnyei és hátrányai.

Az első esetben egy erősebb modellt kell vásárolnia, és a második esetben további anemosztátot kell telepíteni, hogy elkerülje a kondenzátum belépését a szellőzőrendszerbe. Az ilyen modelleket gyakran a mennyezet alá szerelik, és gipszkartonra álarják.

Vannak tetőventilátorok is, amelyek a házak tetőre vannak szerelve. Ezek általában erőteljes axiális vagy sugárirányú modellek, amelyek kiváló minőségű épületek szellőztetését biztosítják.

Milyen modellt választani a fürdőszobában?

Melyik márkát és modellt preferálni? Mindez a helyiségek tulajdonosainak személyes preferenciáitól és prioritásaitól függ. Alapvetően fontos lehet néhány árnyalat: teljesítmény, funkcionalitás, ár, zaj, tervezés. Javasolhatunk néhány modellt, amelyek mindegyike jó minőségű.

Ha a vevő egy megbízható modellt szeretne keresni további funkciókkal, akkor figyeljen a SolerPalau SILENT-100 CHZ-re. Ez egy drága öröm: a rajongó több mint 5000 rubelt költ, de a költségeket a tartósság és a könnyű használat miatt fizetik ki. A modell alkalmas egy kb. 4 négyzetméteres fürdőszobához, Időzítővel ellátva, késleltetett bekapcsolással, páratartalom-érzékelővel.

Az eszköz nagy teljesítményű, gazdaságosan fogyasztja a villamos energiát, rendkívül tartós, és működés közben nem okoz zajt (maximális szint - 26,5 dB). Megnövelt élettartam érhető el, mivel a golyóscsapágyak az elektromos motor kialakításában vannak.

A legjobb választani a VENTS 100 Quite-t egy rövid csővel az alacsony költségű csendes csőventilátorokból a kipufogóhoz. Maga a modell kissé több, mint 1600 rubel, de ugyanakkor nagyon megbízható, termelékeny és gazdaságos. Könnyen telepíthető, mert csőhossza csak 81 mm.

A zajszint 25 dB. A ventilátor biztonságos: túlmelegedés elleni védelemmel és magas páratartalommal rendelkezik. A vevők azonban a modell komoly hátrányát is észlelik - egy laza visszacsapó szelep. Ez problémát okozhat, ha az eszközt egy magasépítésű épületben választják ki.

A legnehezebb az, ha a tágas fürdőszobák tulajdonosai számára megfelelő ventilátort választanak. Jó megoldás az Electrolux EAF-150. A modell körülbelül 2100-2200 rubelt fog fizetni, de egy nagy teremben teljes elszívót biztosít Szivattyúk 320 köbméter. levegő 1 óra alatt Egy másik szép bónusz a gyártótól a könnyű telepítés: a készülék bárhol problémamentesen rögzíthető (falra, mennyezetre, csatornára).

A modell eredeti kialakítású, és a díszítő panel nem úgy tűnik, mint egy rajongó. Kívánt esetben a panel eltávolítható. A készülék könnyen telepíthető, működtethető és karbantartható, de nem tökéletes: működés közben kb. 35 dB zajszintet produkál.

Kínálunk egy videót, amely áttekintést nyújt az Electrolux EAF-150 modell jellemzőiről:

Ha a ventilátor kiválasztásakor a legfontosabb követelmény a csendes működés, akkor egy SolerPalau SILENT-100 CZ-t kell megvásárolnia. A készülék ára körülbelül 2000 rubel. A kezdeti maximális zajvédelem mellett a gyártó rezgéscsillapító elemeket is szolgáltatott.

A modell manuálisan bekapcsolódik. Megbízható, tartós, nedvességvédő rendszerrel van felszerelve. A hátrányban az ügyfelek kellemetlen ventilátor karbantartást igényelnek: nehezen tisztítható. Nincs nedvességérzékelő.

Sok vásárló kiváló színvonalú funkcionális modelleket keres, amelyek nem báli színekben készültek. A 2700 rubelhez megvásárolhatja az Electrolux EAFR 100-at. A gyártó 10 színben gyártja ezt a modellt.

A ventilátor jó kialakítású, nagy teljesítményű és elfogadható zajszint (30 dB). Az egyetlen hátrány - nem kényelmes tisztítani. Ezt azonban évente kétszer kell elvégezni.

Egy másik sikeres tervező modell a SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Költsége kissé alacsonyabb, mint az előző, és körülbelül 2000 rubel. A ventilátorok 5 különböző színben kaphatók, mindegyikhez csatolhatók cserélhető színű csíkok.

A műszaki dokumentációban a gyártó alacsony zajszintet jelez - 26 dB. Ez a jellemző azonban nagyban függ a készülék telepítésének minőségétől.

A kipufogó ventilátor felszerelésének jellemzői

A ventilátor beépítésénél biztosítani kell a légáramlás lehetőségét, mert a készülék felhívja, de nem helyettesíti. A levegő belépéséhez elegendő, hogy legalább 2 cm-es rést hagyjon az ajtó alatt, és a munka megkezdése előtt tisztítsa meg a szellőző csatornát.

Gyakran a csatorna átmérője nagyobb, mint a motorház átmérője. Ebben az esetben ugyanazt teheti meg, ha egy hullámot vagy egy kívánt csődarabot helyez el a kívánt átmérővel hab felhasználásával. A legjobb, ha a sűrű anyagból készült csövet előnyben részesítjük, mivel a hab expandálódik és deformálhatja a szerkezetet. Szárítás után az anyagot levágják.

Elektromos csatlakozási módszerek

A ventilátor hálózathoz való csatlakoztatásának számos lehetősége van:

 1. A házon lévő kapcsoló. Ez általában egy gomb vagy egy karaktersorozat a készülék testén.
 2. Közös kapcsoló lámpával. A ventilátor egyszerre kapcsol be / ki a világítóberendezéssel. Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Egyrészről nem szükséges külön bekapcsolni, másrészt a fényszóró bekapcsolásakor nem feltétlenül szükséges a kapucni.
 3. Külön kapcsolót. Ha kétgombos kapcsolót telepít, akkor az egyik gomb bekapcsolhatja a fényt, a másik pedig a ventilátort. Ez kényelmes és lehetővé teszi, hogy racionálisan fogyasztanak villamos energiát.
 4. Automatikus bekapcsolás. A ventilátor akkor kapcsolható be, ha az érzékelők kioldódnak - mozgás vagy páratartalom, és kikapcsolnak - az időzítővel.

Csináld magad eszköz telepítését

Mindegyik modell saját szerkezeti jellemzőkkel rendelkezik, így a telepítés megkezdése előtt alaposan olvassa el az utasításokat, hogy ne károsítsa a készüléket a telepítés során.

Az általános eljárás minden rajongó számára megegyezik:

 • A ventilátor elülső burkolatát az utasításokban leírtak szerint eltávolítjuk.
 • A falon lévő helyeket, amelyekhez az eszköz tokja felborul, szilikon tömítőanyaggal vagy megbízható polimer ragasztóval kezelik.
 • A ventilátor a lyukba van szerelve, és a maximális belsejébe tolja. Tartsa a készüléket néhány percig, szorosan a falhoz szorítva, hogy a ragasztó bejusson. A csomagoláson pontosabb expozíciós idő jelenik meg ragasztókompozícióval.
 • Helyezzen be egy szúnyoghálót, majd rögzítse az elülső fedelet. Általában a készletben található csavarokra szerelik fel. A szakértők javasolják, hogy szigetelje a csatorna ventilátorokat a csatornákból. Ehhez illeszkedjen a hullámosított gumi, amely a készülék mindkét oldalára van fektetve.
 • Az utolsó szakasz a tápegységgel való kapcsolat. A készüléket leválasztott elektromos árammal hajtják végre. A vezetékek csatlakozóblokkokkal vannak összekötve.
 • A munka befejezésekor a villamosenergia bekapcsolódik, és a ventilátor ellenőrzése megtörtént. Ha minden rendben van, készen áll a használatra.

Olyan videót kínálunk, amely egyszerűen bemutat egy ventilátort a fürdőszobában:

A ventilátor beépítésével a motorházban általában nem jelent nehézséget. Ezt a munkát szinte mindenki tudja elvégezni, aki tudja, hogyan kell kezelni a hagyományos eszközöket. Egyes modellek azonban nagyon nehéz telepíteni, problémák vannak a kábelezéssel és a maszkolással is. Ezekben az esetekben a szakemberek segítsége nem lesz felesleges.

Néma fürdőszobai rajongók

A fürdőszoba nedvességtartalmának optimális elérése meglehetősen nehéz. A túlzott nedvesség okozhat gomba és penész. A jövőben a mikroorganizmusok nemcsak a helyiség befejeződését képesek elrontani, hanem az emberi légzőszervek súlyos betegségeit is. Az ilyen problémák elkerülése érdekében sok szakértő javasolja ventilátor telepítését. A legoptimálisabb opciók a csendes ventilátorok a fürdőszobának.

A csendes ventilátorok zajszintje nem haladhatja meg a 35 dB-t.

Fő jellemzője, hogy a munka során gyakorlatilag nem bocsátanak ki túlzott zajszintet. Ebben az esetben az eszközök jól működnek.

Miért van szükségünk szellőzésre a fürdőszobában?

Sokan egyszerűen alábecsülik a fürdőszobai rajongók lehetőségeit, és bízhatnak a ház építése során épített természetes szellőztető csatornákon. Ennek eredményeképpen a helyiségben folyamatosan növekvő nedvesség jelenik meg, ami a penész- és gombaképződést okozza. Ha a régi szellőztetés teljesítménye egyszerűen nem elegendő, akkor tisztítsa meg a szellőző tengelyt vagy egyszerűen telepítse a fürdőszoba ventilátort csendes szeleppel.

Kiválasztási kritériumok

Ha egy adott rajongót vásárol, akkor több fontos tényezőre kell összpontosítania.

A túlzott ventilátor-zaj fáradtságot és irritációt okozhat.

A fürdőszobában a legkiválóbb csendes ventilátor megtalálása érdekében figyelembe kell venni a következő szempontokat:

 1. Méretek. A modellnek ideálisnak kell lennie a szellőztetéshez.
 2. Teljesítmény. A szám kiszámításához meg kell számolnod a köbméternyi helyet.
 3. Zajszám. Jelenleg nincsenek olyan modellek, amelyek zaj nélkül zajlanak. A választás során ne feledje, hogy a zajszint nem haladhatja meg a 35 decibelet.
 4. Design. A méretek, a beépítési mód és a teljesítmény a háztartási készülék kialakításától függ.
 5. Az elektromos biztonság jelenléte. A fürdőszoba csendes elszívóventilátora olyan készülék, amely magas páratartalmú környezetben működik. Ezért az elektromos biztonsági osztályának legalább IP 45-nek kell lennie.
 6. Zárószelep Annak érdekében, hogy a kellemetlen szag ne lépjen be újra a helyiségbe, egy visszacsapó szelepnek jelen kell lennie az eszközön.
 7. A gyártó hírneve. Nem számít, milyen háztartási eszközöket kíván választani. A gyártó jó hírneve a termék minőségén is megjeleníthető.
 8. További funkciók elérhetősége. Sok modern modell fel van szerelve további funkciókkal. Az ilyen modellek költsége sokkal drágább, de lehetővé teszik az eszköz ésszerűbb használatát.

Ha többet szeretne megtudni a kipufogógáz-ventilátor kiválasztásának árnyalatáról, olvassa el az alábbi videót.

A zaj befolyásolja a teljesítményt

Most van egy véleménye, hogy a csendes rajongók hatástalanok. Ez a szabály azonban nem igaz. A ventilátor zajszintje attól függ, hogy milyen anyagokat készítettek, és egy különleges zajszigetelő bevonatot. A kések mozgatásakor zaj keletkezik. A levegő a szellőzőcsatornán keresztül történő mozgását túlzott zaj is kísérheti. A csendes ventilátorok különleges rezgéscsillapító elemeket biztosítanak. Csökkentik a zajszintet, és ez nem befolyásolja a teljesítményt. Ha érdekel, akkor olvassa el a zuhany független telepítését.

Csendes ventilátor tervezése

Ha csendes ventilátort választ egy visszacsapó szeleppel, akkor gyorsan megszabadulhat a megnövekedett zaj problémájából. Az ilyen készülékek 30-33 dB zajszintet tesznek ki. Az emberi fül semmilyen módon nem reagál ilyen zajra.

A szakértők azt mondják, hogy egy remek választás egy néma csendes fürdőszoba ventilátor. Ez a ventilátor modell jó hírnevet élvez és hosszú ideig tart.

Szintén népszerű a SolerPalau, Elicent vagy Maico axiális vagy centrifugális modellje. Szerelés közben a ventilátort szorosan rögzíteni kell a falhoz. Ez megakadályozza a további rezgéseket.

Milyen modellt választani a fürdőszobában

A ventilátor gyártójának választása a legtöbb esetben a tulajdonos személyes preferenciáitól és prioritásaitól függ. Ha a vevő olyan minőségi modellt keres, amely további jellemzőkkel rendelkezik, akkor figyeljen a SolerPalau SILENT-100 CHZ ventilátorra. Azonban meglehetősen drága, mivel a rajongó körülbelül 5000 rubel. A modell tökéletes egy 4 négyzetméteres fürdőszobához. m.

SolerPalau SILENT-100 CHZ

A készülék nagy teljesítményt és gazdaságosan fogyasztja a villamos energiát. A maximális zajszint a működés közben 26,5 dB. A design golyóscsapágyakat használ, amelyek növelik az élettartamot.

Az alacsony költségű modelleknél a ventilátor VENTS 100 elég a rövidített csővel. A modell ára 1600 rubel. A telepítés nem okoz problémát, mivel a cső hossza 81 mm.

VENTS 100 Quay

A modell zajszintje mindössze 25 dB. A ventilátor teljesen biztonságosnak tekinthető, mivel védelmet nyújt a magas páratartalom és túlmelegedés ellen. Az egyetlen hátránya ennek a modellnek egy laza visszacsapó szelep.

A legnehezebb az, ha egy ventilátort talál a tágas fürdőszobákban. Jó megoldás lehet az Electrolux EAF-150 modell. Költsége mintegy 2100-2200 rubel.

A gyártó azt állítja, hogy ez a modell akár 320 köbméter levegő óránként is képes pumpálni. Egy másik szép bónusz az egyszerű telepítés. A modell zajszintje nem haladja meg a 35 dB-t.

Ha a modell kiválasztásakor csak csendes működésre koncentrál, akkor vásárolhat egy SolerPalau SILENT 100 CZ modellt. A készülék ára körülbelül 2000 rubel. A gyártó ezenkívül maximális zajvédelmet biztosít a rezgéscsillapító elemek számára. A modell beillesztése kézzel történik.

SolerPalau SILENT 100 CZ

Ez megbízható és tartós. A hátrányos helyzetben a vásárlók kényelmesen tartják a ventilátort.

Ma sok vásárló olyan kiváló minőségű funkcionális modelleket keres, amelyek különböző színekben készülnek. Az egyik ilyen modell az Electrolux EAFR 100 ventilátor. A vállalat 10 színváltozatban veszi kezdetét.

Electrolux EAFR 100

A ventilátor előnye jó dizájn és elfogadható zajszint, ami 30 dB.

A csendes ventilátor másik sikeres modellje a SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Költsége mintegy 2000 rubel. Jelenleg a ventilátorok 5 különböző színben kaphatók, és az egyes készülékek mellett a gyártó cserélhető színcsíkokat kínál.

SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C

A műszaki dokumentációban a gyártó jelzi a zajszintet - 26 dB. Ez a jellemző azonban a telepítés minőségétől függ. Ha érdekes, olvassa el a gőzfejlesztők legjobb modelljeit.

Csendes ventilátor telepítése

A ventilátor felszerelése egyszerű folyamat. Azonban az elektromos szerelés és kivitelezés területén némi ismeretekre van szükség. A telepítés sorrendje a kiválasztott modelltől függ:

 1. A felsővezetékeket a falon vagy mennyezeten lévő légcsatorna nyílása előtt kell felszerelni.
 2. Csendes csendes ventilátor kiválasztásakor testét "meg kell fulladni" a csatorna belsejében. A mély ventilátor telepítésével sokkal kevesebb zaj keletkezik.

A telepítés befejezése után villanyáramot kell a ventilátorhoz adni. Nyitott vezetékek használata a fürdőszobában tilos. Ezért a vezetéknek a ventilátorhoz való elhelyezéséhez speciális csatorna kell.

Ha egy csendes ventilátort szeretne venni a fürdőszobában, akkor menjen a szaküzletbe. A modellek széles skálája nagyon széles, így a megfelelő választás néha nagyon nehéz. Jobb, ha szakemberekhez fordulnak, akik megmondják Önnek, hogy melyik modell felel meg legjobban.

A legcsendesebb ventilátor a fürdőszobában

..Hogyan lehet a legcsendesebb ventilátor (dB)? Telepítés szükséges a fürdőszobában.

Szerkesztette Vladimir57 08.08.2016

A Silag rajongók Blagovestben mutatták meg, ezek a hangok a legcsendesebbek, van valami hasonlatuk. Később fogok ilyen magamra lenni, de eddig nem jutottam el a kezem.
Nézd meg az oldalukat.

Remont_Forever írta:
Silent rajongók mutattak be Blagovestben

Vettem kettőt Blagovest-ben Lublinban, a Silent 1000 modellt (vagy 100-at, nem emlékszem pontosan). Az eladó is dicsérte őket, azt állította, hogy ők az egyetlenek a csapágy. Nagyon csendes volt, így vettem egy fürdőszobát és WC-t. Nem tudom, milyen lesz az erőforrás, de könnyen tisztítják, úgy tűnik számomra.

alexkit írta:
Az eladó is dicsérte őket, azt állította, hogy ők az egyetlenek a csapágy.

Ó, én ezt a menedzsert csinálom.

A 100 csatornás SYSTEMAIR KV100M modell áramlási sebessége 195 m3 / h, a hangnyomásszint 3 méteres távolságon 34 dB, összehasonlítva a jó beltéri klímaberendezés szintje 34 dB, nagyon csendes.

Csendes, majdnem hallható. A bolt 26dB-t mond.

Vladdy írta:
Csendes, majdnem hallható. A bolt 26dB-t mond.

Lomaster ezt írta:
A SYSTEMAIR KV100M modell 100 csatornánként 195 m3 / h, a hangnyomásszint 3 méteres távolságon 34 dB.

Ez nem az a téma, amit a csatorna rajongójának jeleztek.
Ez a Silavent csak a beépített időzítő és a páratartalom érzékelő (az időtartam -25 perc, a páratartalom -50%) beállításával összehasonlítva a zajjal összehasonlítva (legalább a katalógusban).

Néma kipufogó ventilátorok - 2018-as besorolás

40/30 decibel - ezt a háttérzajszintet az egészségügyi folyamatok, például a ventilátorok, a klímaberendezések, a légcserélők, az egészségügyi előírások határozzák meg. Az első érték a nappali, a második az éjszakai idő. A legjobb érték 20 decibel (a lombozat ilyen hangerővel rohant). A mai csendes ventilátor modellekben a zaj alakja 21-26 decibel.

Mi teszi a csendes rajongó designját a megszokottól?

A csendes modellek motorjaiban speciális rezgéscsillapító elemek állnak rendelkezésre. Felszívják azokat a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás. Fontos továbbá a rács és a ventilátor járókerék speciális kialakítása - ez segít az aerodinamikai zaj csökkentésében. A csúszó csapágyak helyett csökkentett zajú ventilátorok esetén általában gördülőcsapágyak vannak felszerelve. A zajcsillapítás mellett az ilyen csapágyakat nagy megbízhatóság jellemzi, és nem igényel kenést.

A legjobb csendes fürdőszoba rajongók

5 rajongói modellt választottunk, amelyek véleményünk szerint nagyobb figyelmet érdemelnek.

10 legjobb fürdőszobai rajongó

A növekvő páratartalom és a gyakori hőmérséklet-változások olyan tényezők, amelyek befolyásolják a koporsók megjelenését, a penész és a mikrobiális reprodukciót. Mindez akkor fordulhat elő, ha nem biztosítja a helyiség szellőzésének szükséges szintjét és minőségét.

Annak érdekében, hogy megkönnyítse a ventilátor kiválasztását a fürdőszobában, a TOP-legjobb modelleket biztosítjuk. A minősítés elkészítésekor figyelmet fordítottunk a fontos jellemzőkre: teljesítmény, zajszint, funkcionalitás, típus és formatervezés. És az ügyfél-véleményekre és szakértői tanácsokra is támaszkodott.

Silent-100 CHZ

A népszerű spanyol gyártó modellje megnyitja a minősítést. A ventillátor szenzoros rendszerrel van felszerelve és képes önállóan eldönteni, hogy mikor kell a fürdőszobája levegőztetni. Olyan módon tervezték, hogy hűségesen szolgáljon sokáig. Ez hozzájárul a csapágyak és a csendes blokkok jelenlétéhez, csökkentve a vibráció átvitelét a házhoz.

A modell nagyon alacsony zajszinttel rendelkezik, csak 27 dB. Ezért az eszköz telepítése nem okoz némi kellemetlenséget az idegen hangok jelenlétével kapcsolatban. Az eszköz egyedi kialakítása nem teszi lehetővé a szennyezett levegőt a szobába. A legnépszerűbb modell az árkategóriájában.

 • Intelligens eszköz;
 • időzítő és páratartalom érzékelő elérhetősége;
 • a munka tartóssága;
 • alacsony zajszint;
 • könnyű telepítés és működtetés;
 • kiváló teljesítmény;
 • többfunkciós;
 • a villamos energia gazdaságos fogyasztása;
 • bizonyított építési minőség;
 • stílusos design.
 • az elülső panel nincs felszerelve;
 • nehezen tisztítható;
 • meglehetősen drága.

Elicent E-Style 100 PRO

Gazdaságos és produktív modell. A cég híres minimalista kialakításáról és optimális funkciókról. Ez a készülék pontosan úgy lett kialakítva, mint egy modell a fürdőszobában. Tartalmaz egy permetvédő rendszer, amely javítja a termék tartósságát és hatékonyságát. A könnyű karbantartást egy eltávolítható előlap biztosítja, amely nem engedi, hogy a készülék gyorsan piszkos legyen.

A ventilátor úgy van kialakítva, hogy a lehető legkisebb energiafogyasztással képes a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítani a munka - a nedves levegő erős kiáramlása révén.

 • teljesítmény;
 • energiatakarékosság;
 • védő előlap;
 • tartós és megbízható ügy;
 • szép megjelenés;
 • jó minőségű visszacsapó szelep;
 • csendes működés;
 • szerény áron.
 • gondos telepítést igényel, a torzítások sok zajot kelthetnek.

Szellőztetés 100 Csendes

Egy másik meglehetősen olcsó és kiváló minőségű kipufogó ventilátor a fürdőszobában. Telepíthető a szellőző tengely vagy csatorna helyére. Ez hozzájárul a speciálisan tervezett rövidített csőhöz. Alacsony zajszint - 25 dB, szinte hallhatatlanul munka közben.

Szellőztetők A Kveyt sokáig szolgál - legalább 40 000 órát. Hosszú élettartamot biztosítanak a motor speciális csapágyai és a túlmelegedés elleni védelem.

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • alacsony zajszint;
 • kiváló teljesítmény;
 • nedvességvédelmi rendszer;
 • különleges "hosszú játék" csapágyak;
 • megbízhatóság;
 • a járókerék aerodinamikai kialakítása;
 • hosszú élettartam;
 • demokratikus érték.
 • a visszacsapó szelep nem túl szoros.

Electrolux EAF-150

Továbbra is a TOP nagy teljesítményű modell a svéd gyártótól. A készülék nagy teljesítménye 25 watt. Hatékonyan működik még egy nagyon nedves helyiségben is. Hatékonyan kezeli akár 320 cu. m / h

A vízálló ház biztosítja a készülék hosszú és produktív működését. Vevők is tetszenek a termék megjelenésének. Választhat az elülső panel több színe közül. Kiválaszthatja a belső tér színét.

 • teljesítmény;
 • nagy teljesítmény;
 • stílusos design;
 • több szín az előlapon;
 • megbízhatóság;
 • nagy területeken dolgozhat.
 • enyhén hangosabbak, mint más modellek;
 • nincs időzítő.

Cata CB-100 Plus

Ha még nem döntöttél, melyik ventilátor jobb a fürdőszobában, akkor figyeljen erre a modellre. Egy kis, de erős ventilátor gyorsan létrehozza a kívánt mikroklímát a szobában. Fel van szerelve kiváló minőségű túlmelegedés elleni védelemmel, ami azt jelenti, hogy elég hosszú lesz.

A kialakítás miatt a különböző hosszúságú csatornákhoz csatlakoztatható. Ennek teljesítménye kicsit változik. A csatlakozás külön kapcsoló, vagy egy közös hálózat segítségével történik a világítási rendszerrel.

 • kompakt méret;
 • kiváló teljesítmény;
 • túlmelegedés elleni védelem;
 • különböző telepítési módszerek;
 • egyszerű telepítés;
 • elfogadható költség.

ERA AURA 5

Költségvetési modell. Egyszerűen magyarázható - a hazai termelés. A készülék műszaki jellemzői nem nevezhetők kiemelkedőnek. Mindazonáltal optimálisak a legtöbb tipikus fürdőszobában: az elektromos eszköz 10 W, és egy óra alatt képes 180 köbméteres feldolgozásra. m / h Ezek a jellemzők lehetővé teszik a helyiség optimális páratartalmának fenntartását.

Egyszerű, de robusztus kialakítás. Beépített túlmelegedés elleni védelem. A ventilátor könnyű, kompakt és elfogadható jelekkel rendelkezik a "zajt". A készülék zajszintje 30 dB, ami nagyon jó a nagy teljesítmény mellett.

 • elfogadható költség;
 • a munka minősége;
 • tartós anyagból készült anyag;
 • sok pozitív visszacsatolás;
 • modern motor elegendő teljesítmény;
 • a munka megbízhatósága;
 • átlagos zajszám;
 • Hosszú garanciaidő.

Mm-100 motorok

A felülvizsgálat legcsendesebb rajongója. Munkája nem csak hatékony lesz, de nem bántja a lakókat túlzott zajjal, amelynek maximális sebessége mindössze 24 dB. Bulgária gyártója, jóllehet nem nagyon ismert, már régóta jól ismert a piacon.

A ventilátor jellemzője, hogy nagyon magas hőmérsékleten, akár 100 fokig működik. Telepíthető a gőzkabinban, a termálfürdőben és az úszómedencékben, az otthoni szaunákban és más magas hőmérsékletű és páratartalmú területeken.

 • nagyon csendes;
 • magas hőmérsékleten dolgozhat;
 • könnyű telepítés;
 • kompakt méretű;
 • szép megjelenés;
 • kiváló minőségű összeszerelés.
 • nem túl nagy teljesítmény, csak 60 köbméter óránként.

Maico ECA 100 iPro

Ez a készülék első pillantásra, általában egy kicsit olyan, mint egy rajongó. Az elülső panelen nincsenek rácsok, a ventilátorlapátok szintén nem láthatók. Első pillantásra ez csak egy kis, szembetűnő, lapos és sima felület, amely nem vonzza a figyelmet. Kezdetben az előlap fehér, de ha úgy kívánja, könnyedén átdolgozhatja bármilyen színben, könnyen eltávolítható.

A készülék kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Robbanásbiztosítást és programozható elektronikát biztosít. A kiváló minőségű csapágyak jelentősen növelik az élettartamot. Minden erényével, ez a rajongó "eszik" a hálózaton csak 6-8 watt.

 • kiváló teljesítmény;
 • legendás német minõség;
 • stílusos design;
 • a színes megoldás egyszerű megváltoztatásának képessége;
 • észrevétlen a belső térben;
 • alacsony fogyasztás;
 • jól átgondolt védelmi rendszer;
 • könnyű telepítés;
 • csendes munka;
 • megbízhatóság;
 • Hosszú garanciaidő.

Blauberg Quatro 100

A rajongó továbbra is felülvizsgálja, ami a "fejlett" modellek kategóriájába tartozik. Fel van szerelve egy időzítő és páratartalom érzékelő, alacsony energiafogyasztás, kettős szigetelési rendszerrel. A motor olyan járókerékkel rendelkezik, amely csökkentett zajszintet biztosít.

A készülék felszerelése lehet mind mennyezet, mind pedig fal. A visszacsapó szelep megakadályozza, hogy a kipufogó levegő belépjen a helyiségbe. Ezenkívül kizárja a hideg levegő visszafordítását a szellőztető csatornából. Egyébként, az előző modellhez hasonlóan, ez a ventilátor egy "siket" elülső panelrel is rendelkezik, amely bőséges lehetőséget nyújt a formatervezéshez.

 • jó hatalom;
 • csendes munka;
 • szoros visszacsapó szelep;
 • változó rögzítési rendszer;
 • számos lehetőség az előlapon;
 • energiahatékonyság;
 • munkahelyi biztonság;
 • Európai gyülekezés.

Standard 4ETF

A felülvizsgálatot egy nagyon érdekes modell végzi, automatikus munkamódszerrel. Ez elég termelékeny eszköz. Egy óra alatt 100 köbméter levegőbe kerül. A fényre érzékeny épület fénysorompójának köszönhetően. Érdekes módon az eszköz kétféleképpen működik: "fürdőszoba" és "WC". A kívánt kiválaszthatáshoz egyszerűen telepítse újra az időzítő fedélzetén lévő jumpert.

A "fürdőszobai" üzemmód azt jelenti, hogy az eszköz automatikusan bekapcsolódik, mihelyt a helyiségben lévő fény kialszik. A második mód, éppen ellenkezőleg, bekapcsolja a ventilátort, amint valaki belép a fürdőszobába, és bekapcsolja a fényt. A készülék automatikusan kikapcsolja az időzítő által beállított időt. Ez azt jelenti, hogy be kell állítania a szükséges beállításokat, ha soha nem kell aggódnia, hogy be- vagy kikapcsolja az eszközt.

 • automatikus vezérlés fényérzékeny elem segítségével;
 • többfunkciós;
 • jó teljesítmény;
 • egy időzítő;
 • két munka sebesség;
 • szép megjelenés;
 • nagy érték.
 • a telepítéshez szakértői segítségre van szükség.

következtetés

A megfelelő elszívóventilátor kiválasztásához számos paramétert figyelembe kell venni: a fürdőszoba mérete, a lakó lakóinak száma, a nyitott vagy zárt zuhany jelenléte és mások.

Reméljük, hogy a TOP-10 legjobb fürdőszobai rajongóink segítenek abban, hogy a megfelelő választás és mindig kellemes hangulat legyen otthonában. Jó vásárlás!

Ventilátor a fürdőszobában: kiválasztás, szerelés és csatlakozás

A lakásban vagy házban lévő fürdőszoba mindig "nedves hely". Még akkor is, ha nem rakod a pocsolyákat a padlóra. Meleg és hideg víz, gőz, nedves törülközők - mindent elpárolog a nedvesség. A fürdőszobában forró, és kiderül az üvegházhatás.

A felesleges nedvesség és a hő ideális esetben "be kell" menni a szellőztetésbe, de tudjuk, hogy a városi lakásokban való hatékonysága messze nem normális. És mind a régi alap, és az új épületek. Ennek az az oka, hogy a szellőztetés mindenütt természetes, azaz további kipufogás nélkül.

Amerikában a sokemeletes épületek hatalmas rajongók, és hazánkban a levegőt a gravitáció távolítja el a nyomás és a hőmérséklet különbsége miatt. Ennek következtében mérsékelten, ha nem is alig van, ha a házak régiek és a csatornák eldugulnak.

És a "nedves hely", a fürdőszoba, lassan megszerzi a haszontalan növény- és állatvilágot gomba, penész, sőt faggyú formájában. Hogy megszabaduljon egy ilyen szomszédságtól, vagy előre leállíthassa, el kell helyeznie a kipufogó ventilátort a fürdőszobában. Meg fogja húzni az összes nedvességet, hogy hova kell lennie, és a kis segélyű telepesek által nyújtott támadás örömmel el fogja menni.

Hogyan válasszon ventilátort a fürdőszoba és a WC számára

Úgy tűnik, minden egyszerű, úgy döntöttünk, hogy rajongóra van szükségünk, menni a boltba és vásárolni. De gyorsan, csak a macskák fognak születni. Az üzlet nagyszerű meglepetést vár egy halom fajtól és modellektől. Ahol néhány tucat, és ahol pár száz fog beírni. És akkor "felakasztja" a kérdést: "Milyen rajongó tenni a fürdőszobába?".

Ez nem meglepő. Különböző típusok, hatalom, modellek, telepítési módszerek, jellemzők - az ördög lábát megtörik a technika fejlődésének ezen a sokfélesége a szellőztetés területén. Eladók és azok, akik nehézségek nélkül értesülnek, ha hatalmas.

Ezért összeállítottunk egy "útmutató a fürdőszobai rajongóknak". A feladat megkönnyítése és a megfelelő felszerelés gyors beszerzése. Először nézzük meg a fürdőszobai rajongók általános jellemzőit.

1. Axiális, centrifugális - mit jelent

Ez egy ventilátor típusa vagy típusa. A berendezés tervezéséről és munkájáról szól.

Az axiális ventilátor lapátkerék a házban. Megfordítja a járókerékmotort, amelyen a rotoron fel van szerelve. A lapátok az elhelyezés síkjához képest ferde befelé hajlamosak, levegőben jól húzódnak és egyenes tengelyen mozognak. Ezért ezt a típust axial ventillátornak nevezik. Jó teljesítményt, közepes zajszintet különböznek, leggyakrabban a fürdőszobába történő beszereléshez szükségesek.

A centrifugális ventilátor más. A levegő szívja a turbint a pengékkel. A burkolat belsejében az áramlás spirálba csavarodik, és a centrifugális erő miatt további gyorsulást kap. A patak nem egyenes tengelyen, hanem 90 fokos szögben jön egy speciális eszközhöz - egy csiga. A centrifugális ventilátort radiálisnak is nevezik.

A kisebb termelékenységben eltér az axiális, de "áramlást vezet" a különböző erő hatására. A zajszint alacsony vagy közepes, a rotorlapátok kanyarának irányától függően. Az első kanyarral kicsit kevésbé zajos, hátul - erősebb, de energiát takarít meg.

2. Felvétel vagy csatorna

A szellőztető berendezés lehet kültéri és beltéri felszerelés. A külsõ típusú szerelés a falon vagy mennyezeten levõ rögzítõelem a tengelyen vagy a csõrendszerben levõ légtelenítõ nyílás kijáratánál. A légcsatorna ventilátor egy integrált berendezés, amely a szellőzőcsatorna (csatorna) belsejében van elhelyezve. A szellőzőcsatornák fém vagy műanyagból készülnek. A fürdőszobában gyakrabban használnak műanyag csőrendszert, például a Vents céget.

Gyakran a szellőző tengely kijárata a WC-ben található. A fürdőszobából való kipufogóhoz a légcsatornát légtelenítő rácskal kell ellátni. A szellőző tömlő a bánya ablakához húzódik. Csővezeték-ventilátor, kiegészítő rács beépítve a WC-ben. A burkolat egyszerre veszi a levegőt az egész fürdőszobából, és a ház szellőző tengelyére irányítja. A kültéri és csővezeték-ventilátorok mind axiálisan, mind centrifugálva készülnek.

3. A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában

A teljesítményszint vagy a ventilátor teljesítménye az egyik fő jellemző. Tény, hogy a saját kapucnivalja és válassza, párosítva a design (axiális / centrifugális). Teljesítmény "azt mondja:" hány köbméter levegő egy ventilátor szivattyú egy óra alatt - 100, 200, 300.

A megfelelő teljesítmény kiválasztásához a fürdő térfogatát kell kiszámítani és 8-szorosra kell szorozni. "Nyolc": az egészségügyi követelmény a szoba levegőjének egy órára történő változtatásának gyakoriságával. Egyszerűen fogalmazva, a ventilátornak szivattyúznia kell nyolc fürdőszobájának hangerejét. Aztán lesz tisztaság, szépség és nem penész.

Hogyan számoljuk ki a kötetet? Nagyon egyszerű - a helyiség hosszát, a szélességet, a mennyezet magasságát, a szaporodást és a kívánt számot kapjuk. Ezt nyolcszor megszorozzák, és a lehető legkisebb hatalommal rendelkezünk.

Egy példa! A városi szabványos fürdőszobában, 1,7x1,5x2,5m méretű, 8-as árfolyam mellett, a teljesítmény 51 köbméter óránként szükséges. Axiális ventilátorok 80 kockás kapacitással készülnek. Ez a motorháztető képes lesz a feladat megoldására, még akkor is, ha van. A centrifugális modell általában "hajt" 42-100 köbméter óránként.

4. Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában zajszint mellett

Nyilvánvaló, hogy a burkolatok zajosak, de nem nagyon. Ha teljesen nyugodt akar lenni, vegyen axial modellt a Silent vonalból. Tervezésükben a motort a csendes blokkokra szerelik fel, amelyek a zaj és a rezgés "elfojtják". A "csendes" közül választhat egy olyan modellt, amelynek zajszintje akár 22 dB.

A centrifugális motorok hangosabbak, mert a turbina nyomást gyakorol a levegőre. De mérsékelten, akár egy számítógép hűvösebbek is. Nem akadályozza meg, hogy filmeket nézzen, zenét hallgasson vagy játsszon. Tehát a rajongó lesz a hátteret, ha be van kapcsolva a fürdőszobában.

Figyelem! A zaj másodlagos jellemző. A legfontosabb dolog az, hogy az elszívó a megfelelő levegőmennyiséget "üldözi" egy jó mikroklímához és illeszkedik a szellőztetéshez.

5. Melyik ventilátor a fürdőszobában vagy a WC-ben jobb - a további funkciók áttekintése

A modern technológia sokat tehet, és a rajongók felszabadulnak számos további funkcióval. A lista tartalmazza:

 • További érzékelők. Nedvességet mérnek vagy reagálnak a mozgásra.
 • Off időzítő Be van állítva a késleltetési idő, legalább 2 perc - maximum 30.
 • Világításjelző. A ventilátor futása közben világít.
 • Vezeték kapcsoló. A motorháztetőt a megfelelő időben bekapcsolhatja és kikapcsolhatja. Például zuhanyozás vagy fürdés közben. Ez azt jelenti, hogy amikor a fény a fürdőszobában megtörténik, a ventilátor nem indul el automatikusan.
 • Automata vakok. A csatorna ventilátor kikapcsolása után zárják le a szellőzőrácsot.
 • Zárószelep Fő feladata, hogy megakadályozza az idegen szagok bejutását a szellőző tengelyből.

Ügyfeleink szerint a leggyakrabban nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott modelleket alkalmaznak. Egy visszacsapó szelep, amely megakadályozza a levegő áramlását a tengelyből vagy csatorna a ventilátorba, már a tervezés részévé vált. Nagyon ritkán, külön megvásárolható, és további lehetőségnek tekinthető.

6. Nedvességvédelem

A fürdőszobai ventilátorok 4-5 órán belül megnövelt nedvességvédelmet kapnak, a porvédelem pedig nulla és 3-4 lehet. Az útlevél felszerelése IP X4, 34, 44, 45 jelzést ad.

A jellemzőkkel, amiket kitaláltunk, most beszéljünk a tartományról.

Ventilátorok a fürdőszobában és WC-vel a 220pro.ru katalógusban

Üzletünkben népszerű háztartási ventilátorok ismert és népszerű márkái:

6 felső légterelő

Feature Rating

Bármilyen helyiség, különösen lakóépület, megfelelően kialakított és beépített szellőztető rendszert igényel. Ettől függ a levegő tisztasága, a páratartalom és más fontos mutatók. Az otthoni legutóbbi évek leggyakrabban a számlázó típusú rajongókat használják. Az ilyen készülékek ideálisak a fürdőszoba és a WC számára.

Ezeken a területeken mindig van egy csatorna (lyuk a falban vagy mennyezetben), amelyet a természetes levegőáramláshoz hoznak létre. Figyelembe véve a megnövekedett páratartalmat, kicsi területet és egyéb tényezőket, a légcserét elősegítő különleges eszközök telepítése szükséges. A felső ventilátorok különleges kialakítással rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy teljesen merítse a készüléket a csatornába, így csak egy gyönyörű bélést hagy maga után. Előnyeik közé tartozik a könnyű telepítés és további üzemeltetés.

A minősítés elkészítésekor figyeltünk az egyes modellek alábbi jellemzőire:

 1. Levegőcsere Ez a jelző közvetlenül befolyásolja a kipufogó ventilátor hatékonyságát minden egyes helyiségben. Átlagosan 130-150 m³ / h, de nagy területen nagyobbnak kell lennie.
 2. Zajszint. Természetesen mindenki számára a saját kényelme fontos. A zajos patch ventilátor nem a legjobb választás ebben a helyzetben. A legjobbak olyan eszközök, amelyeknél ez a szám nem haladja meg a 40 dB-t.
 3. Típusát. A tengelyirányú ventilátor egy pályán (a tengely mentén) keringet levegőt, és alkalmasabb háztartási használatra, míg a centrifugális típus nagyobb teljesítményt, jobb technikai jellemzőket és nagy szobák számára készült.
 4. Funkcionalitás. Az elsődleges funkciók mellett figyelmet kell fordítani a továbbiak jelenlétére is: páratartalom érzékelő, elektronikus vagy távvezérlő, időzítő, automatikus bekapcsolás stb.
 5. A népszerűség fontos tényező, mert egy rossz eszköz nem lesz nagy kereslet és pozitív visszajelzés.

Az alábbiakban felsoroljuk a legkiválóbb kipufogó ventilátorokat a fürdők számára a különböző kategóriák szerint az ügyfelek szerint.

Legfelső fürdőszoba rajongók

6 CATA E-100 GTH

A spanyol gyártó CATA számos népszerű modellt gyárt a felső rajongók, köztük az E-100 GTH. Ez a készülék fejlett funkcióval rendelkezik, és szokatlan design. Itt van egy időzítő, amely kikapcsolja a készüléket a megfelelő időben, valamint egy kényelmes, páratartalom-kijelzővel ellátott kijelzőt. A kapacitása 8 W, a fogantyú 100 m³ / óra. A CATA E-100 GTH hosszú ideig tart a szerelés és a felhasznált anyagok magas minősége miatt. Egyedülálló leállítási késleltetési funkcióval rendelkezik, amely a ventilátornak egy ideig működik. Az elülső panel gyönyörű fehér vagy szürke színben készült, szigorú vonalakkal és stílusos kialakítással rendelkezik.

 • stílusos megjelenés;
 • optimális teljesítmény;
 • egy időzítő;
 • zárt szekrény;
 • beépített hőmérő;
 • automatikus vezérlés;
 • kényelmes kijelzők;

5 nő Palau HV-300 A

A következő modell lenyűgözi a tulajdonságait. Spanyol nő A Palau HV-300 A rendkívül nagy teljesítménye 68 W, a legjobb légcsatorna - 1100 m³ / óra. Egy ilyen ventilátor biztosítja az egységes keringést és az optimális nedvességtartalmat. Egy speciális távirányítónak köszönhetően az eszköz távvezérelhető. Ezzel könnyű kiválasztani a kívánt módot (2 sebesség van). A ventilátor HV-300 A nagyméretű fürdőszobát kínál. Különösen a vidéki házak és tágas lakások tulajdonosai között kereslet.

 • rendkívül hatékony eszköz;
 • távoli elektronikus vezérlés;
 • üvegezésre való lehetőség;
 • kiváló kopásállóság;
 • visszacsapó szelep.
 • magas ár;
 • nagy energiafogyasztás;
 • magas zajszint (46 dB).

4 VENTES 100 KW

Axiál típusú kipufogóventilátor VENTS 100 Jó példa a kiváló minőségre, megfizethető áron. Kicsi méretei (15,8x15,8x10,7 cm), ezért kis méretű szelepekre is alkalmas. A teljesítmény optimális indikátorai (7,5 W) és a levegőcsere 97 m³ / óra. A magas páratartalom ellenére jól szellőzi a fürdőszobát. A design nedvességvédelemmel is rendelkezik, így a modell tartós és megbízható. A készülék hátsó szeleppel rendelkezik, amely megakadályozza a szennyezett levegő visszaszerzését. De a ventilátor legfontosabb előnye csendes működés. A zajszint itt nem haladja meg a 25 dB-t! Ez a mutató természetesen lenyűgöző.

 • alacsony ár;
 • nagyon csendes;
 • erőteljes motor;
 • compact;
 • jó vevői értékelés;
 • egyszerű építés;
 • könnyű súly

3 ERA AURA 5

Az ERA AURA 5 rajongója - a hazai termelés modellje, jól bevált a vásárlók körében. Itt az indikátorok optimálisnak mondhatóak - a teljesítmény 10 W, a levegőcsere pedig 180 m³ / h. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan keringjen levegőt a fürdőszobában, valamint tartsa fenn a kívánt páratartalmat. A készülék egyszerű, de ugyanakkor megbízható kialakítású. Hasznos túlmelegedési védelem. Ez a kipufogó ventilátor viszonylag csendes - zajszintje 30 dB. Rengeteg könnyű és kompakt méretű.

 • kiváló minőségű karosszéria;
 • alacsony ár;
 • jó vélemény;
 • megbízhatóság;
 • nagy hatékonyság;
 • erőteljes modern motor;
 • 5 év garancia.

2 Electrolux EAF-150

A népszerű Electrolux márka kipufogó axiális ventilátorának kiváló eredményei vannak a munkában. A 25 W-os nagy teljesítmény miatt a készülék gyorsan és hatékonyan keringeti a beltéri levegőt. Mind a kis, mind a tágas fürdőszobában feladata. Lenyűgöző légcsere - 320 m³ / h. A felülvizsgálatok alapján a modell nagy teljesítményt és jó kopásállóságot jelent. A tok kialakítása vízálló. Az Electrolux EAF-150 ventilátor a megjelenéskor kellemes a vásárló számára - ez a stílusos előlapon különbözik.

 • kiváló műszaki jellemzők;
 • jobb ár-érték arány;
 • stílusos megjelenés;
 • nagy teljesítmény;
 • jól mutatja magát a munkában;
 • megváltoztathatja a panelt (több szín van);
 • alkalmas különböző méretű helyiségekre;
 • megbízható;
 • pozitív visszajelzések.

1 szolárium Palau SILENT-100 CZ

Spanyol gyártó Soler Palau a szellőztető berendezések gyártására specializálódott, és érdemes megemlíteni, hogy ez nagyon sikeres. A SILENT-100 CZ modell egy meglehetősen egyszerű készülék, további funkciók nélkül, optimális műszaki jellemzőkkel. A ventilátor be van kapcsolva egyidejűleg, mint a fürdőszobában lévő világítás, és az egész tartózkodás alatt működik. Axiális konstrukciója, valamint nedvességálló ház. Körülbelül 95 m³ / óra, ami ideális egy kis helyiségnek. A modell másik előnye az alacsony zajszint (csak 27 dB). A speciális szelepnek köszönhetően a Soler ventilátor Palau nem engedi meg a piszkos levegőt a szobába.

 • nedvességvédelem;
 • egyszerű használat;
 • optimális költség;
 • csendes;
 • hosszú élettartam;
 • kiváló minőségű;
 • jó vélemények.
 • nem túl kényelmes tisztítani;
 • műanyag tok.