Legfontosabb > Bútor

PVC panelek a fürdőszoba számára: előnyök és hátrányok

A műanyag befejeződés már nem újdonság. Azonban kevesen tudják, mennyire gazdag a PVC panelek mennyisége, mi pozitív és negatív oldala. Ráadásul drámai módon megváltoztathatják a fürdőszoba belsejét.

Anyagjellemzők

A PVC-panelek a polimer anyagok egyik fajtája a kikészítéshez. Az ilyen panel egy lap, amely lakkban bevont poli (vinil-klorid) -on alapul. Ezt az anyagot egyedülállónak nevezhetjük, mivel a bútorok, alkatrészek háztartási készülékekhez, csomagoláshoz, különböző filmekhez és lemezekhez a mennyezet és falak, csövek és még sok más kiegészítésére szolgáló ruhák, cipők, szélek és padlók készítésére használják. Ez lehetséges a vegyi anyagok (lúgok, olajok és savak, oldószerek) és vízzel szembeni ellenálló képességének, valamint az éghetőségnek köszönhetően. Az ilyen könnyű és hőálló anyag dielektrikum, és könnyen feldolgozható.

Ismételten vannak viták a polivinil-klorid biztonságosságával kapcsolatban. Ha kiváló minőségű nyersanyagokat termesztettek, nem kell aggódnia. A vegyület előállítása során a toxinok általában felszabadulnak, ugyanúgy, mint az ártalmatlanításával, ezért fontos, hogy az egész folyamat szoros felügyelet mellett zajlik le.

Előnye és hátránya

A fürdőszobába néző anyagként a műanyag sokféle módon versenyezhet minden más eszközzel, például kerámia csempe vagy vakolat. Bár teljesen hibás lenne összehasonlítani őket, mivel fizikai jellemzőikben még mindig eltérőek.

Nézzük meg, milyen előnyökkel jár a PVC csempe.

 • a fürdőszobában fennálló körülmények ritkán haladják meg a maximális megengedett értéket, így ez a befejezés nagyon sokáig tart;
 • a belső légrés (amely egyébként habokkal tölthető) lehetővé teszi a hang- és hőszigetelés javítását;
 • ne engedje a láng terjedését (nem gyúlékony panelek);
 • nagy színválaszték, a bevonat típusa és a panelek mérete;
 • a biztonság (a kibocsátott mérgező anyagok hiánya a termelés minden szakaszában ellenőrzés alatt áll);
 • a beszerelés sebessége és a könnyű szállítás (a termékek kis súlyának köszönhetően);
 • a falak vagy a mennyezet tökéletlenségeinek elrejtésére való képesség, kivéve a felületük kiegyenlítésére szolgáló anyagokat, helyezzük el a falsík alátéteket a felületen, és elrejtsük a vezetékeket;
 • könnyű tisztítás és gondozás;
 • az alacsony ár az elérhetőséggel azonos szintet jelent (összehasonlítva ugyanazon a lapon).

Amint láthatjuk, a panelek előnyei sokak, ezért nagyon népszerűek.

A pozitív benyomás súlya alatt nem minden vevő úgy gondolja, hogy gyenge pontjaik vannak.

 • alacsony szilárdság (ez a vászon vékonyságának és az alacsony sűrűségnek köszönhető);
 • a telepítés során nehézségek merülnek fel, ha a vízvezeték a falhoz közel helyezkedik el;
 • az ízületek elégtelen lezárása és a burkolat alatt lévő repedések megjelenése esetén a kondenzátum felhalmozódhat, ami hozzájárul a penész megjelenéséhez;
 • a hasznos helyek csökkentése, mivel a panelek rögzítéséhez speciális keretre van szükség - ez a finomítás nem alkalmas keskeny fürdőszobákra, ahol a számla centiméterre kerül.

Minden problémás jellemző (az erő növelése nélkül) megoldható alternatív típusú rögzítéssel vagy gombaellenes kezeléssel. A sérült elemet mindig eltávolíthatjuk, és egy újat cserélhetünk. Gyönyörű, nedvességálló, rugalmas, kiváló minőségű panelek díszítik a fürdőszobát.

Amint már említettük, a PVC panelek széles választékban kaphatók.

Minden PVC-panel a fürdőszobába osztható:

A paraméterek eltérnek. A fali műanyag panelek rövidebbek és sűrűbbek (vastagabbak). A nagyobb szélességű anyagot (lapok formájában) gyakrabban használják faldíszítésre, hogy ne okozzon további nehézségeket a telepítés során.

A panelek egymáshoz való csatlakoztatásának módjától függően kétféleképpen oszthatók meg.

 • Zökkenőmentes. A csatlakozás oly módon történik, hogy a köztük levő varrások szinte láthatatlanok.
 • Relief. Néhány csatlakozási módszer még jobban láthatóvá teszi az ízületeket. Ezek közé tartoznak a szemüveges modellek, amelyeknek helye egyfajta csíkos minta.

A panel szerkezete szerint ezek lehetnek egyrétegű vagy ún. Szendvicspanelek - két réteg poli (vinil-kloridból állnak), amelyek között töltőanyagot (polisztirolhab vagy poliuretán habot) injektálnak. A többrétegű panelek általában nagy tehernek ellenállnak (ehhez merevítő bordák vannak behelyezve), és nagyobb védelmet nyújtanak a hideg és a zaj ellen.

méretek

A panel méretétől és alakjától függően többféle típusú lehet.

 • Lapok - a leginkább lenyűgöző méretűek. Az ilyen panelek vastagsága kicsi (3-6 mm), ami lehetővé teszi különböző módon történő felszerelésüket, ugyanakkor sebezhetővé teszi őket, mivel még egy kisebb ütés is megakadályozhatja a lyukasztást vagy áthatolhat.
 • Rack - sőt, akkor lehet nevezni levél, csak szűkebb (még akkor is zavaros a járólap). A falpanelek mérete 150-300 mm széles és legfeljebb 3000 mm hosszú. A vastagság körülbelül 6-10 mm. A mennyezeti panelek vékonyabbak és hosszabbak (akár 10 méter). Leggyakrabban azért használják, mert könnyebben telepíthetők, mint a szélesebbek. És ugyanakkor a telepítés kevesebb időt vesz igénybe, mint a kisebb elemek. Az elrendezés lehet vízszintes, függőleges vagy átlós.
 • Tilos - nevük önmagáért beszél. Ezek lehetnek mind négyszögek, mind téglalap alakúak. Az egyik oldal mérete 1000 mm-re emelkedhet. A falra helyezés több időt vesz igénybe, de nagyobb dekoratív hatást eredményez, hiszen különböző színű termékek (például mozaikok) kombinálhatók. Igen, és a helyszín eltérő lehet - egyenes vagy átlós (a padlóhoz képest), akár sorok vagy eltolódások.

Nem lehet teljes dimenziós hálót adni, mivel a hazai és a külföldi gyártók eltérő szabványokat alkalmaznak. Azonban egy bizonyos méretű szerelés nem okoz problémát. A számítás és a megfelelő jelölés elkészítéséhez a nagyon vékony termékeket akár építő késsel is meg lehet vágni.

szín

A műanyag panelek palettája megegyezik a RaColor és a RAL világszerte elismert katalógusaival, és tartalmazhat mind az alapvető vörös, sárga, kék, fekete színű, mind a különböző árnyalatokat (több mint kétszáz név). Maga a polivinil-klorid színtelen, enyhén fehér színű. Színt szerez a festés során a gyártás során vagy a laminálás eredményeképpen.

A panel megjelenésétől függően fel lehet osztani:

A mintákkal rendelkező elemek lehetnek:

 • fa, fém, kő vagy más anyag utánzata;
 • minta (virágos, geometriai);
 • fotónyomtatás (nem lehet egymással kapcsolatban vagy egy nagy panel létrehozása);
 • (például csillogó).

Az egyes elemek felülete a következő lehet:

 • sima (matt, fényes, fémes vagy gyöngyház);
 • texturált (fa vagy kő - ha kézen tartja a kezét, érezni fogja a fa szálakat, egyenetlen ásványokat).

A megjelenés javítása érdekében dekoratív matricákat használhat. Mivel a telített nedvességtartalmú levegő folyamatosan érintkezik, jobb, ha vinil. Dekorációként olyan fürdőszobai lámpákat is használhat, amelyek beágyazhatók nem csak a mennyezetbe, hanem a falakba is.

Külön is kiválaszthatja a panel háromdimenziós hatását, amely kétféleképpen érhető el:

 • grafikus mintával;
 • speciális konvex elemek.

A benyomás ellenére jobb, ha az egyik oldalról úgy helyezik őket, hogy ne terhelje túl a vizuális rendszert.

Hogyan válasszunk?

A műanyag lehet alacsony és magas minőségű. A vásárlás előtt ellenőrizze, hogy az eladó rendelkezésére áll-e a szükséges igazoló dokumentáció. Alacsonyabb költségek a piaci átlaghoz képest - egy alkalom a gondolkodásra. Fontos figyelembe venni a gyártó visszajelzéseit és hírnevét.

Az erő ellenõrzéséhez meg kell nyomni a mûanyagot, vagy próbáld meg a sarkot hajlítani. Ha helytelenül tárolja (például napfénytől való érintkezéstől), akkor ezek a termékek törékennyé válnak, és elkezdenek összeomlani.

Az első dolog, amit figyelni kell a panel felületére. Nem lehet csípő, karcolás és egyéb hiba. Az éleknek legyenek simaak, forgács nélkül. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az elemek illeszkedését. Ehhez vegyen mintát és próbálja meg összekapcsolni őket.

Annak érdekében, hogy a textíliát jól lehessen helyezni, teljesen sima legyen. Ezt a paramétert egy sík felületre, például egy asztalra helyezheti. Ha látsz köztük egy rés - ne hajlandó megvásárolni. Különös figyelmet kell fordítani a képre, ha rendelkezésre állnak. Ellenőrizze a színek fényességét, ha nem az egész csomagon, akkor legalább két vagy három tetején. Ha a képeket a panelekből kell létrehozni, győződjön meg róla, hogy az összes részlet elérhető. A színezésnek egységesnek kell lennie az egész területen.

A szín kiválasztásakor figyelembe kell venni annak tulajdonságait, például a tükröző képességet. A szín segítségével vizuálisan változtathatja meg a helyiség méretét. A fürdőszoba nagyon fontos (különösen a Hruscsov vagy más kis lakások). Értékelje a beltéri világítást. A fényes felület tükrözi a fényt, így a szoba könnyebb lesz.

További elemek formájában táblák és sarkok rájuk a legjobb vásárolni azonnal, ha azt szeretné, hogy a színek egyezzenek. Ezenkívül a választást befolyásolja a panel működése. Ha a falak nedvességtől való védelme szükséges, akkor a szokványos panelek elegendőek. A szigetelés és a hangszigetelés érdekében jobb, ha előnyben részesítjük a többrétegű változatot a közbenső töltőanyaggal. A tökéletesen lapos felülethez megfelelő lapok biztosítják a zavartalan csatlakozást.

A panelek hossza függ a helyétől. A panelek elhelyezkedése a munkafelület hosszú oldalán megfelelő elemeket igényel. Bizonyos nehézségek merülhetnek fel a szállítás során.

Hogyan számoljuk ki a mennyiséget?

Számolja ki a fürdőszoba panelek számát az alábbiak szerint:

 • Ehhez számítsa ki a munkaterület területét. Például, vegyen egy fürdőszobát a 3 és 5 méteres falak és a magassága 2,5 méter.

 • Ezután kiszámítjuk az ajtó területét, és kivonjuk ezt az értéket a falak teljes területéről.

 • Az eredmény egy munkaterület, amelyet viszont fel kell osztani a panel területére. Képzeld el, hogy 2500 mm magasságú és 30 mm szélességű paneleket használunk.

  38,02 / 0,75 = 51 (egészre kerekítve).

 • Az anyagot mindig 10% -os eltéréssel veszik fel, mivel a műanyag meglehetősen törékeny anyag. Ennek eredményeképpen legalább 56 panelre van szükség. Ez a szám megnövekszik, ha a panelek hosszát testre kell szabni, például akkor, ha egy eltolásos mintát választott.
 • A panelek mellett meg kell számolni a fogyóeszközök mennyiségét.

  • Kezdő profil (UD). A szoba felsõ és alsó sarkában, az ajtó körvonala mentén halad.

  10% -ot adunk hozzá. 41 méteres profilra van szükségünk. 40 cm-es lépcsővel csavarokkal kell rögzíteni, ennek megfelelően 103-ra lesz szükségünk.

  • Útmutatók (CD). Az UD profilra merőlegesek a sarokban (kettő mindegyikben), és párhuzamosan 50 cm-es lépéssel.

  (2,5 + 2,5) * 4 = 20 méter a sarokoszlopokhoz;

  (4 * 3) * 2 + (4 * 5) * 2 = 24 + 40 = 64, 70 méteres növekedéssel.

  A padlóval párhuzamosan futó profilhoz felszerelésre van szükség. Ha 50 cm-es lépésekben mennek, 70 * 0.5 = 35 darabra van szüksége.

  Összeszerelés

  A leggyakoribb módszer a falburkolat vagy mennyezet - keret. Lényege abban rejlik, hogy a falra szerelhető szerkezet, amelyen a panelek fel vannak szerelve. A keret lehet fa, fém, műanyag vagy kombinált. A lécek közötti szélesség a rögzített elemek méretétől függ. A lemezpanelek és bármely más hosszúkás alak esetében csak keresztirányú csíkok rögzíthetők (azaz hosszukra merőlegesek).

  A fal előkészítése csak akkor szükséges, ha a bélés elveszítette tulajdonságait - nedves, sérült, és összeomlott. Ezután minden réteget el kell távolítani - legyen az festék, csempe vagy gipsz. Az érintett faalkatrészeket impregnálással kell kezelni - ez csökkenti a lehetséges károsodás kockázatát. A fémek előkészítésére nincs szükség.

  PVC panelek a fürdőszobához: tervezési lehetőségek és felszerelés

  A fürdőszobát az egyik legfontosabb szálláshelynek tekintik, hiszen abban van, hogy minden családtag napja elkezdődik és végződik, így nem csak kényelmes, hanem gyönyörű is, különös figyelmet kell fordítani a tervezésére. A mai napig sok befejező anyag van, amellyel eredetileg a fürdőszoba belsejét el lehet végezni, különös tekintettel a PVC falpanelekre. Ők tökéletesen védik a szobát a nedvességtől, esztétikus megjelenést adnak és könnyen felszerelhetők.

  Tulajdonságok: előny és hátrány

  A PVC panelek egy egyedülálló burkolat termék, amely polivinil-kloridból készül és a magas páratartalmú szobák díszítésére használják. Az anyag összetétele kőzető sót és kőolajtermékeket tartalmaz. Különleges gyártási technikáknak köszönhetően ezek az összetevők nagy szilárdságú polimerré alakulnak, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek, és kiváló teljesítményt nyújt. A fő nyersanyag mellett a PVC gyártási folyamatban különböző adalékokat is használnak, amelyek színes, porózus szerkezetű paneleket és magas nedvesség elleni védelmet nyújtanak.

  Ennek az anyagnak a fő előnyei a következők:

  • Megfizethető ár. Az ilyen helyzetet költségvetésnek tekintik, és bárki megengedheti magának.
  • Hatalmas színválaszték és textúrák. A piacot különböző színű termékek képviselik, amelyek nemcsak természetes anyagokat utánozzák, hanem fotónyomtatással is díszítik.
  • Tartósság. Mivel a poli (vinil-klorid) vízálló termék, megakadályozza a penész és gomba kialakulását a felület felületén, ezáltal növelve annak élettartamát.
  • Jó hőszigetelés és hangelnyelés. Az anyag belső szerkezete oly módon van kialakítva, hogy a hő- és a külső hangokat is megőrizze, nagyon fontos a fürdőszobák számára. Ezenkívül a telepítés során egy keret kerül telepítésre, amelyre további szigetelési réteget is elhelyezhet.
  • Környezetbarát. A nyersanyagok, amelyekből az anyagot előállítják, teljesen biztonságosak az emberi egészségre.
  • Gyors telepítés. A szerkezet összeszerelésével és burkolatával kapcsolatos munkák nagyon reálisak, függetlenül attól, hogy különleges képességekkel rendelkeznek. Ezenkívül a befejezéshez nem kell speciális szerszámot használni. A falpaneleknek köszönhetően elrejtheti az összes csatlakozást, kábelezést és mérnöki rendszert, elegáns megjelenést biztosítva a fürdőszobában. A lemezlemezek hajlékonyak, ezért mind vízszintes, mind függőleges irányban bármilyen szögben rögzíthetők.
  • Könnyen törődhet. Por és por szennyeződésének tisztításához elég műanyagot kell mosni vagy fel kell törölni vízzel. Különleges tisztítószerek nem szükségesek.
  • Beépítési lehetőség előzetes felszíni előkészítés nélkül. A falakat és a mennyezetet, amelyeket a PVC bevonására terveznek, nem kell vakolni és kiegyenlíteni, mivel a keret hozzá van kötve, és a befejezés után minden hiba el van rejtve. A legfontosabb, hogy a felületi felület száraz és tiszta.

  Ami a hátrányokat illeti, a falpanelek tûzveszélyesek, de -18 ° -nál alacsonyabb hõmérsékleten deformálódnak, és a szerelés során enyhén csökkentik a fürdõszobát. A termékek hátránya az alacsony szilárdságuk, ami miatt instabilak a karcolások és a forgácsok kialakulásához. Nem ajánlott olyan helyiségekbe történő beépítésre, ahol közvetlen napfény áthatol, ami hátrányosan befolyásolja a felületet. De általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért ez a hátrány kiküszöbölhető.

  A fürdőszobában tervezési ötletek megvalósítása érdekében a házak és apartmanok sok tulajdonosai a PVC paneleket választják, mivel bármilyen stílust hoznak létre, így a szoba modern megjelenést kölcsönöz.

  Ez az anyag többféle típusból áll:

  • Rack. Azt is nevezik műanyag hátlap. Ez a PVC szabványos hossza 300 cm, szélessége 10-12,5 cm, a lamellák speciális hornyokkal vannak felszerelve, így pontosan úgy vannak elhelyezve, mint az iparvágány. A műanyag rack modelltartományától függően széles vagy keskeny zárórendszerek lehetnek, amelyeket figyelembe kell venni a választáskor. Általában a burkolatok mennyezetére használják a fürdőszobában, de a lécek jól alkalmazhatók a falak felületének lefedésére. A lemezek hosszanti vagy függőleges elhelyezkedése miatt lehetőség van a helyiség vizuális terjeszkedésére. A műanyag bélés hagyományosan egy színben készült vagy színes szegéllyel ellátott fa utánzásával ellenáll a nedvességnek, de az alacsony hőmérséklet hatása deformálódik.
  • Szabvány. 260-300 cm-es és 25-37 cm-es sima felületű panelekből áll, amelyeken a szerelvény gyors és könnyű, tartós bevonatot hoz létre, amely nem teszi lehetővé a nedvességet. Az ilyen lemezek lehetnek színesek, fényképnyomtatással és csempe utánzásával. Ezek a panelek sokkal erősebbek, de telepítésük nehezebb.
  • Lap. Ez egy nagy, de vékony, 4,05 m hosszúságú és 2,03 m-es szélességű lamella, melyeket speciális eszközzel jellemeznek, és két réteg műanyagból állnak, amelyek között beépített hosszanti hidak vannak. A befejező anyagot általában a csikket végezzük, amely után a varratokat tömítőanyaggal töltjük fel a bevonat színére. A legjobb megoldás, ha a burkolatot egy lapos alapra ragasztással végezzük, de néha a telepítés a padlón történik. A lapos termékek különböző színekben és textúrákban kaphatók, de különleges telepítési technológiát és gondos működést igényelnek.

  A PVC rögzítésének függvényében a termékek zökkenőmentesen vannak felosztva, ferdén és megkönnyebbüléssel. Zökkenőmentes típusú gyakran használják a befejező mennyezet. A beszerelés folyamán a díszítőelemek egymáshoz közel helyezkednek el, aminek következtében minimális varrás keletkezik. Ha a telepítési technológia helyesen megy végbe, akkor a lemezek közötti összeköttetések szinte észrevehetetlenek és a felület teljes megjelenést kölcsönöz. Ezenkívül a mennyezeten és a falakon levő zökkenőmentes panelek használatával folyamatos mintákat hozhat létre.

  A csiszolás formájában előállított anyag sok tekintetben hasonlít a varrat nélküli lamellákhoz, de ellentétben velük, a termék végső részében van egy csiszolás. Ez egy dekoratív mélyedés, amely lehetővé teszi a panelek egy vászonhoz való csatlakozását. A facsavas PVC-t rozsdás falaknak is nevezik, ezeket falburkolathoz és mennyezetekhez lehet megvásárolni. Ha a falak díszítésénél lenyűgöző hatásra van szükség, akkor a legjobb választani egy olyan anyagot, amelynek megkönnyebbülési felülete van. Úgy néz ki, mint egy csapólap, és nagy kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik, de más típusokhoz képest sokkal drágább.

  méretek

  A PVC falpanelek a fürdőszobában a lakberendezéshez ideálisak. Kényelmes négyszögletes alakja és megbízható összekötő rendszere, melynek köszönhetően a telepítés gyors és egyszerű. Ma az építőipari piacon nem csak a tervezésben, hanem a méretben is megtalálhatók. Ezért a telepítés megkezdése előtt fontos pontosan kiszámítani a helyiség területét, és meghatározni az anyagfogyasztást, méretének megfelelően.

  Tipikusan a lécek szabványos szélessége megfelel a kerámia burkolólapok méreteinek, és 20 és 30 cm közötti tartományba esik, míg a hossza elérheti a 3 métert. A termékek vastagsága 3-10 mm. Ezek a mutatók általában a panelek típusától függenek, és változhatnak. Tehát a szalag PVC szélessége 0,13-0,3 m, a hossza 0,9-3 m, a falat 0,15-0,5 m szélességben és 2,6-3 m hosszúságban állítják elő. értékesítésre és a széles lapok a csempézett típus, paraméterek - 0,3-0,98 cm.

  A fürdőszoba befejezéséhez javasolt legalább 10 cm szélességű termékeket választani, széles európai vagy keskeny zárral ellátva, amelyet polka néven ismerünk. Tipikusan ez a PVC dupla profilú kialakítású, egyetlen színben kapható és könnyen felszerelhető. Ha 15-50 cm szélességű anyagot vásárol, sok erőfeszítést kell tennie a varratok elrejtésére. Ebben az esetben, ha a telepítést először saját kezűleg végezzük, akkor a legjobb, ha a 80-203 cm szélességű lapok, a 159 és 405 cm közötti és a legfeljebb 30 mm vastag lemezlemezek előnyben részesülnek. Az ilyen lemezek gyorsan rögzítik és ideális felületet képeznek.

  Tervezés és dekoráció

  A polivinil-klorid göbös nyersanyag, így a gyártási folyamatban nemcsak tartós, nedvességálló, hanem gyönyörű paneleket is termel, amelyeket emelt minta, sima vagy matt felület készít. A díszítő panelek több feldolgozási lépésben haladnak keresztül, és a kompozíció alkalmazásának módjától függően laminált, eltolásos és hőátadás van. Az élettartam meghosszabbításáért és a megjelenés javításáért még a lakkozás is szükséges. A WC és a fürdőszoba kialakításához tökéletes mind a matt, mind a fényes lemezek frízzel. Nem fakulnak el és nem veszítik el tulajdonságukat a mosószerek és a nedvesség negatív hatása alatt.

  Ahhoz, hogy finomított belső tér legyen a fürdőszobában, javasoljuk, hogy varrat nélküli lamellát válasszunk, amelynek mintáját hőátviteli film alkalmazásával alkalmazzuk. Különböző tárgyak képei a paneleken helyezkednek el egy speciális forgó hengerrel magas hőmérsékleten, majd védő réteggel vannak ellátva. A szokatlan minták és tájképek a művészek valódi díszítésévé válnak. Különösen érdekes ebben a dizájnban pillantást a mennyezet panelek rajzok a virágok.

  Ha a szoba stílusa természetesebb és tartósabb, akkor a PVC kompenzálása a megfelelő választás, a kompozíciók ebben az esetben a termékek felületére kerülnek a nyomtató tinta segítségével. A "fa alatt", a "szál" és a "panda" utánzás nagyon népszerű. Nem kevésbé vonzónak tűnik egy ilyen kivitel és egy természetes kő. Külön figyelmet érdemel a laminált anyag is, amelyet nehéz megkülönböztetni a textíliák textúrájától.

  Mivel a műanyag felületén teljesen alkalmazható a kép, a közelmúltban a modern dizájnban széles körben használják fotónyomtatásként, geometrikus dísztárgyakként és képekhez téglafalazáshoz vagy cseréphez. Vannak olyan termékek is, amelyek fényvisszaverő fóliával rendelkeznek, tükröző hatással és vizuálisan növelik a helyet. De költségeik magasak, ezért sok lakástulajdonos úgy választja meg a perforált lapokat, hogy dombornyomott mintákkal rendelkeznek, amelyek extrudált felülettel rendelkeznek.

  Ahhoz, hogy a fürdőszoba belseje szép legyen, nemcsak a megfelelő színt kell választania, hanem a felület finomságát is. Kis helyiségekben a befejezett ömlesztett kompozíciókat nem lehet alkalmazni, a legjobb, ha a diszkrét monokromatikus színeket preferálja. Ha a szoba területe lehetővé teszi, akkor maximális képzelőerővel jeleníthet meg, és szokatlan stílusokat hozhat létre, világos színekkel és mintákkal töltve a helyet.

  Kiválasztási kritériumok

  A fürdőszoba kialakításának döntő pillanata az anyag megszerzése, amelyen nemcsak a kivitel erőssége és tartóssága, hanem a szoba belseje is függ.

  A panel kiválasztása előtt a következőket kell figyelembe vennie:

  • A megbízható, sok éven át tartó kiszolgáláshoz legjobb a panelek megvásárlása, amelyeknek több jumperje van. Minél több merevítő, annál megbízhatóbb a termék. Lehetetlen lehet anyagot deformált zárakkal és jumperekkel használni.
  • Hatalmas szerepet játszik a panelek megjelenése. Ha jó minőségűek, akkor a minta tisztasága és a szín egyenletessége jellemzi őket. Ezenkívül ügyelni kell arra, hogy az elemek összekapcsolásakor a kép tökéletes legyen. Az eltolás nem megengedett. A műanyag hullámok és egyéb hibák felületén is fenn kell tartani.
  • Nem kevésbé fontos a zárszerkezetek minősége. A panelek közötti rögzítésnél nem megengedett a rések hiánya.
  • Abban az esetben, ha az anyag nem felel meg a gyártó által megadott méreteknek, érdemes megfontolni a vásárlás lehetőségét, hiszen a jövőben a telepítés során más problémák is felmerülhetnek.
  • A zuhanyozáshoz magas nedvességállóságú paneleket kell vásárolni, mivel azok a leginkább érzékenyek a víz és a füstök hatásaira.

  A felületek biztonságos üzemeltetése érdekében ajánlatos olyan termékeket vásárolni, amelyek rendelkeznek a megfelelő tanúsítvánnyal. Még a legmagasabb minõségû mûanyag anyagok is mérgezõ füstöket bocsátanak ki, ezért a választást meg kell állítani jól ismert és bevált gyártókkal, és nem szabad megmenteni, mivel ez tele van különféle betegségek megjelenésével.

  Telepítési jellemzők

  A PVC behelyezése a fürdőszobába nem nehéz megvalósítani, ezért nagyon is megteheted magad, szakértők nélkül. Mivel a termékek speciális csatlakozásokkal vannak felszerelve, könnyen elhelyezhetők a dobozon vagy ragasztással a felülethez rögzítve. Ebben az esetben az első esetben csak csontvázat kell készítenie, és a második esetben alaposan fel kell készíteni az alapot. Az első lépés a mennyezet lefedése, majd a falak. Ennek a technikának köszönhetően a sarkok és az ízületek díszítése egyszerűsödik.

  Mielőtt a felületekkel szembenézne, először egy pultot kell készítenie a számlálók alatt, amelyek állandó hozzáférést biztosítanak nekik a bontás nélkül. Szükség van továbbá arra is, hogy a szárító és a radiátor speciális hővisszaverő helyiségeit helyezze el. Ha ez nem történik meg, akkor a hő közvetlenül a panelekre esik, és a műanyag gyorsan elveszíti eredeti megjelenését: kanyarodik és sárgul. Ezenkívül fontos fontolóra venni az üzletek elérhetőségét. Kényelmes helyet választanak ki számára, és a lyukakat előre vágják a bőrön. Ez vonatkozik a mennyezetburkolásra is. Felületén a lámpák rögzítésére szolgáló vonalak kerülnek.

  Előkészítés és kiegészítők

  PVC burkolatot ajánlunk olyan helyiségekben, ahol a hőmérséklet +20 foknál magasabb. Ezt megelőzően a vinil paneleket és azok vezetőit a helyiségben néhány napig hagyják abszorbeálni. Ezután méréseket végzünk, és jelöléseket készítünk minden olyan rögzítő rendszerre és furatokra, amelyek a mennyezeten és a falakon túlnyúlnak. Beépített ablakok, szekrények, ajtók és szellőzőrácsok lehetnek. Ezenkívül a lógó felszereléshez hozzá kell adni a kötőelemeket is.

  Miután a probléma az elrendezéssel és a tervezéssel megoldódott, a felület elkészítése befejeződik. A falakat és a mennyezetet alaposan megtisztítják az előző bélésről, porról és szennyeződésről. Fontos, hogy ellenőrizzük, nincs-e gomba és penész a hordozóra. Ha vannak ilyenek, akkor gombaellenes és baktericid szerekkel kezelik őket. Ami a vakolat felületét illeti, az opcionális.

  A panelek telepítésénél biztosítani kell az összes szükséges szerszámot és tartozékot is. Ez általában egy szabványos készlet, amely magában foglal egy szintet, egy fűrészlapot, önfúró csavarokat és egy elektromos fúrót. A telepítés módjától függően további fadarabok, fém profilok, konzolok, rögzítő kések vagy ragasztók szükségesek.

  Felszerelési módszerek

  A mai napig számos módszer létezik a PVC panelek beszerelésére, amelyek a legszélesebb körben használatosak. A keretszerkezet fém profilból, valamint műanyag vagy fagerendákból áll össze. Ha egy fát választanak a léchez, előzetesen kezelni kell fertőtlenítőszerekkel. A kereten általában szabványos fémprofilokat használnak, és a fából és műanyag rudak mérete nem lehet kevesebb, mint 4 × 2,5 cm, csavarokkal rögzítve a falra és a mennyezetre, 40 cm-es szögben.

  PVC panelek a fürdőszobában

  Hosszú ideig a kerámia burkolólapot ideális megoldásnak tekintették a fürdőszoba falainak díszítésére. Teljesíti az összes higiéniai követelményt, ellenáll a magas páratartalomnak és a hőmérsékleti ingadozásoknak, bármilyen probléma nélkül, ellenáll a károsodásnak, könnyen mosható és fertőtlenítő. Ezen kívül a kerámia burkolólapok tartósak, hosszú időt hagyva arra, hogy ne gondolkodjanak a javítások szükségességéről a fürdőszobában.

  Hosszú ideig a kerámia lapok nem voltak méltó versenytársak, de az elmúlt években a műanyag panelek alternatív megoldássá váltak a fürdőszoba felújításában.

  Mi olyan népszerű PVC anyag

  A csempékkel ellentétben a PVC-fürdő panelek sokkal olcsóbbak, és a könnyű telepítés még a nem szakemberek számára is elérhető. A műanyag PVC panelek a fürdőszobában tökéletesen elrejthetik a falak szabálytalanságait, ami nehéz lenne, ha kerámia burkolatot használ.

  A PVC panelek előnyei a fürdőszobában:

  • egyszerű telepítés;
  • gyönyörű megjelenés, dekoratív;
  • könnyen telepíthető bármilyen felületre, nem igényel falszintezést és nehéz munkákat;
  • növeli a helyiség hangszigetelésének szintjét;
  • könnyen tolerálható a hőmérsékleti ingadozások, stabilak magas levegő hőmérséklet esetén;
  • magas nedvességállósága lehetővé teszi a PVC lemezek széles körben történő használatát falak és mennyezetek javítására a fürdőszobában;
  • a PVC lemezanyag használata a fürdőszobában egyszerűvé teszi az elektromos vezetékek, vízvezetékek és csatornahálózatok elrejtését a szoba hibáinak eltakarására;
  • a magas környezeti biztonság és a tűzbiztonság lehetővé teszi a PVC panelek telepítését a lakóépületekben;
  • viszonylag alacsony árat a kerámia burkolólapok befejezéséhez képest.

  Ajánlások felhasználásra

  A PVC burkolat kiváló nedvességállósággal rendelkezik, az anyag nem összeomlik magas páratartalmú környezetben, és nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását a panelek felett, amelyeknek köszönhetően a fürdőszobai falak nem lesznek bevonva a penészgombával, a gombák nem indulnak el.

  A PVC lemezek kétségtelen előnyei alacsony súlynak és tartósságnak tekinthetők (jó minőségű panelek legalább 40 évig tartanak).

  Nem ajánlott olyan műanyag paneleket használni, amelyekben a 20 fokosnál nagyobb hőmérséklet ingadozik, mert ebben az esetben a műanyag deformálódhat.

  A fürdőszobában lévő PVC lapok a képen láthatóak, függőlegesen és vízszintesen is felszerelhetők, akár szögben is, ami lehetővé teszi a képzelet megteremtését, ami egyedi fürdőszobai kialakítást eredményez.

  A műanyag burkolat kétféle bevonattal rendelkezik: matt és fényes. Annak érdekében, hogy a bevonat fényes legyen, a PVC-panelre speciális összetételt alkalmaznak. A fényes bevonatok jobban tükrözik a fényt, így a kis helyiségben a fürdőszoba növeli a növekvő térhatást. De a matt felületen kevésbé észrevehető foltok fröccsenő víz, amely nem kerülhető el a fürdőszobában. Milyen fedezetet választani - a választás a tiéd.

  Az ilyen anyagot elosztják a kép rajzolásának módszerével:

  • A nyomtatott - díszítő színes bevonatot különleges festékkel alkalmazzák a tengely segítségével, amelyen a rajzot alkalmazzák. A tengely a panel felülete fölé gördül, és a mintát műanyagra nyomtatják;
  • Film - a kép átkerül a panelre egy speciális film segítségével, amelyre korábban felhasználták. A filmet a PVC panelre kell felhordani, amikor magas hőmérsékletnek van kitéve, a minta áthalad a panelre, majd a filmet eltávolítják.

  A gyártási módszer szerint a panelek varrással és zökkenőmentesen vannak osztva. A varrólapok speciális zárakkal rendelkeznek, amelyek segítségével egyetlen webre csatlakoznak. Az összeszerelt vászonban figyelembe veheti a szomszédos PVC panelek közötti rést. A zökkenőmentes verzióban a panelek szorosan illeszkednek egymáshoz, így egyetlen, szilárd webes benyomást keltenek.

  Lapméret

  A PVC lemezek szabványos méretei 2700 mm hosszúak, 250 mm szélességűek, 10 mm vastagságúak, de más paraméterekhez is kaphatók:

  • 2600, 3000 és 6000 mm hosszúságban;
  • szélessége 100, 300 mm, 335, 375 és 500 mm;
  • vastagsága 5-10 mm.

  Panel anyaga fürdőszoba mérete vannak osztva rack, csempézett (a négyzetek használják a díszítés a mennyezet, valamint, hogy érdekes variációk minták a falak), valamint a lap, jellemzően 1220h2440h3mm méretben. A laplemezek lehetővé teszik a fürdőszoba mennyezetének és falainak gyors befejezését.

  Számlázási panelek esetén keletkező a kerámia, természetes kő, falazat, geometriai minták vagy dísznövény, egy fa, sokféle sima PVC panelek különböző színű. A színek és a minták választéka - az ízlése szerint. Általában fürdőszoba viszonylag szerény méretű területen, így a tervezők javasoljuk, hogy válassza a világos színek, kellemes a szemnek. Egy jó megoldás lenne a falak díszítésére a színes vízvezetékben.

  Ha szeretné díszíteni a fürdőszoba csempék, de nem teheti meg, lesz egy jó csere PVC panel a csempe a fürdőszobában. Első pillantásra a csempe alatt lévő panel nem különböztethető meg a lapkától. Készült még a műanyag panel egy fríz dudorok hasonló csempe, hogy lehetővé teszi, hogy egy olcsó és elegáns felújítás PVC panelek a fürdőszobában, mint a fotó.

  A gyártók széles választékát kínálják a PVC lapok, amelyek különbözőek a vastagság, a tartósság, módszer a rajz a kép, színskála. Mielőtt bármilyen verziót megállítana, olvassa el a fürdőszobai PVC anyag kiválasztásának szakértői javaslatát. Ezt a kérdést komolyan kell megközelíteni, mivel a fürdőszoba minősége függ a minőségétől, valamint a javítás tartósságától.

  Hogyan válasszunk PVC-lapokat a fürdőszobába

  Mindenekelőtt becsülje meg a merevítők számát a műanyagból. Az anyag ereje attól függ. Minél több merevítő, annál tartósabb és megbízhatóbb az anyag. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a merevítők nem sérültek szállítás vagy tárolás közben.

  Próbálja választani műanyag vastagsága nem kevesebb, mint 10 mm a falak a fürdőszobában van szükség, hogy elég erős volt ahhoz, hogy ne törjön, amikor véletlenül érintette a falat, lehetetlen volt, hogy véletlenül átszúrja, néhány éles tárggyal.

  A termék elején nem lehet karcolás, zseton, a szín nem lehet szabálytalan. Győződjön meg róla, hogy a felület a PVC lemez azonos színű, vagy ugyanazt a mintát egy batch elkerülhetővé teszi az színtelítettség vagy rajz.

  Ellenőrizze, hogy a bordák láthatóak-e az elülső oldalon. Ehhez nézze meg az elülső oldalt hegyes szögben. Sima, egyenetlen felületet kell látnia. Ellenőrizze a panelek hátoldalát is úgy, hogy ne legyen szennyeződés. Az idegen zárványok hiánya azt jelenti, hogy a panelek elsődleges nyersanyagokból készülnek, ami azt jelenti, hogy azok kiváló minőségűek.

  Ha a panelek hátulján bármilyen folt látható, a PVC lapok újrahasznosított anyagokból készülnek, ami alacsonyabb minőséget jelent. A panelek élei nem lehetnek zsetonok, repedések, szabálytalanságok vagy más hibák. Figyelembe kell venni az árat is. Az olcsó termékek biztosan nem lesznek jó minőségűek, de a magas ár ma sem garantálja a jó árukat. Ezért próbáljon meg vásárolni PVC anyagot a fürdőszobába a megbízható minőségi termékeket garantáló értékesítőktől.

  A pvc fürdőszobai panelek használata

  Használat javításra az új épületek, mint egy új ház az első néhány évben zsugorodik, ami a deformáció a falak. A műanyag lapok esetében ezek a falhibák nem lesznek láthatóak.

  Ha szükség van, hogy a javítást a saját, anélkül, hogy szakértők segítségével, mert a telepítés PVC panelek, szemben a telepítés kerámia, akár nem szakemberek állnak rendelkezésre.

  A fürdőszobában fal egyenetlen, az összehangolás, amelyben lehetetlen vagy túl időigényes, és azt szeretné, hogy elrejtse a kommunikáció, míg ugyanabban az időben, hogy azokkal éljenek a hirtelen szivárgás csövek vagy javítására csatornahálózaton.

  következtetés

  Az anyagnak van esélye arra, hogy minden más olcsó műanyag bevonatot cseréljen a fürdőszobában. A megjelenés, súly és ár egyértelműen megelőzi a gipszkarton és a cserép. A jövőben talán a PVC teljesen helyettesít egy környezetbarát és ellenálló anyagot - gipszkarton.

  Műanyag fürdőszobai panelek

  A "Bee Plast" céghez fordulva nyereségesen vásárolhat műanyag paneleket a fürdőszoba és a konyha számára, eredeti és látványos kivitelezéssel. A polimer bevonatok használata a lehető legrövidebb idő alatt lehetővé teszi bármely helyiség átalakítását, modern megjelenést adva.

  Értékeljük a jó hírnevet!

  A gazdasági válság és a fogyasztók versenyért folytatott küzdelme mellett a termékek minőségét különös figyelemben látjuk!

  A fürdőszobai műanyag panelek jellemzői és tulajdonságai

  Az anyagot olyan szobák díszítésére használják, ahol magas páratartalom lehetséges: fürdőszoba, konyhák, fürdőszobák, folyosók, erkélyek stb.

  Kerámia burkolólapok előnyei:

  • Alacsonyabb ár.
  • Kényelmes gyors telepítés.
  • Az önszerelés lehetősége.
  • Könnyű leszerelés.
  • Hő- és hangszigetelési tulajdonságok.
  • A penész nem képezi a varratokat.

  Válassz! Az alábbi táblák mindegyike alkalmas fürdőszobai javításokra.

  FIGYELEM! A panelek nem ajánlott 5 ° C alatti hőmérsékleten.

  A panel kivágása a csomagolásból szigorúan tilos!

  Mítoszok és valóság:

  • a műanyag egészségtelen

  A műanyag panelek csak erős melegítést és égetést okoznak az emberi egészségre káros anyagoknak.

  • A fürdőszoba panelek kevésbé tartósak, mint a cserép

  Amikor kalapáccsal érkezik, mind a csempe, mind a panel természetesen egyenlő feltételekkel van, de ha a fürdőszobában a falra támaszkodnak, vagy valamihez érintkeznek, akkor semmi nem lesz, de ha karcolja meg a körmét, előfordulhat, hogy a csempe előnye.

  A fürdőszoba falán lévő falak minősége az első helyen csempézett, a főterelőtől függ. A fürdőszoba műanyag panelekkel való kialakítása csak a panelek minőségétől függ.

  A csempe előnyei: a természetes anyagok szerkezete és a magas ár, a presztízs.

  Az elmúlt években olyan csempe utánzat paneleket állítottak elő, amelyek egyértelművé teszik, hogy ez utánzás, és nem a tényleges lefektetés csak szoros, szoros ellenőrzéssel végezhető.

  A fa panelek ideálisan utánozhatják az értékes fákat, de a természetes faiktól eltérően, például egy zuhanyzóval is elkészíthetők.

  A modern műanyag-gyártási technológiák lehetővé teszik, ahol lehetséges, hogy a hagyományos anyagok helyett egyértelmű előnyöket biztosítsanak!

  A telepítés szempontjából kényelmes, kiváló teljesítményt nyújtanak. Műanyag panelek a konyha, erkély, folyosó - ez egy kiváló választás, amely megkönnyíti a bevonatok további gondozását. Ez az anyag sok éven át szeretne szépségével, mivel nem hajlamos a deformációra a hőmérséklet és a páratartalom hatása alatt.

  Miután vásárolta a műanyag paneleket a fürdőszobába vagy a konyhába, nem lehet félni a penész mikroorganizmusok felhalmozódásától. Ez a bevonat rendkívül higiénikus.

  A fürdőszobai műanyag panelek eredeti kialakítása hatékonyan utánozza a kerámia burkolólapokat, de az utóbbiaktól eltérően nem igényel ilyen időigényes és hosszadalmas lefektetést, a csemperagasztó megvásárlását és a csempe munkájának megfizetését.

  A termék tetején készült frieze elegáns megjelenést kölcsönöz a befejezett belső térnek.

  A fürdőszobai műanyag panelek árának köszönhetően kellemes kiegészítésként szolgál a PVC-panelek minden előnye a fürdőszobában.

  Katalógus a gyönyörű PVC panelek a fürdőszobában: fotó

  Eddig a fürdőszoba befejezéséhez számos építőanyag található. A legnépszerűbbek közé tartoznak a PVC panelek, amelyek alkalmasak a magas páratartalmú és hirtelen hőmérsékletváltozásokra. A műanyag panelek különféle színekkel, alacsony költséggel és sok más kiváló előnyökkel rendelkeznek.

  PVC panelek a fürdőszobákhoz: jellemzők és változatok

  A PVC termékek belső perforációval ellátott panelek és elöl elhelyezett minták. A műanyag panelek vagy falburkolatok kiváló megoldást jelentenek a fürdőszobában lévő felületek befejezésére. Segítségükkel nemcsak átváltoztathatja a belső teret, hanem pénzt takaríthat meg egy meglehetősen drága csempe feladásával.

  A PVC panelek előnyei

  • az anyagnak nedvességállósága van és deformálódhat. A termékek különleges zárakkal rendelkeznek, amelyek beépítésre kerülnek. Ennek eredményeként létrejön egy folyamatos szövedék, amely megakadályozza a nedvesség bejutását a felület és a bélés közötti térbe;
  • a különböző színskálájú panelek lehetővé teszik a belső tér kialakítását a fürdőszobában;
  • A PVC bélés kopásállóságot, tartósságot és könnyű súlyt jelent;
  • a termékek telepítése meglehetősen egyszerű. Fel lehet szerelni őket függőlegesen, vízszintesen és akár bármely szögben is;
  • A PVC bélés könnyedén leszerelhető és cserélhető;
  • a többi anyaghoz képest a műanyag panelek ára meglehetősen alacsony.

  A PVC termékek hátrányai közé tartozik az alacsony környezetbarát, olcsó megjelenés és repedések kialakulása, miután megütközött.

  Színek és méretek

  Az építési piacok és az online áruházak széles választékát kínálják textúrák és különböző színek PVC termékek.

  A katalógusban lévő fotót nézegetve láthatja a panelek egyszerű formáját, illetve a tégla, márvány, fa szerkezetét utánzó termékeket. Emellett a PVC falburkolatot városi mintákkal, japán motívumokkal, halakkal, virágokkal és sok más mintával díszíthetjük. A monokróm változatok lehetnek matt, bevonat nélkül, vagy fényes, lakkozott. A műanyag termékekre rajzolva hőfilm vagy nyomtatott módszer alkalmazásával kerül sor. Vannak panelek, amelyek tükrökkel rendelkeznek, sokkal erősebbek, mint az azonos vastagságú tükrök.

  Műanyag falburkolat mérete a fürdő falaihoz és mennyezeteihez:

  • vastagsága nyolcvan és százhuszoncentiméter között;
  • hosszúsága két és fél és hat méter;
  • szélessége tízről harminc centiméterre.

  Ezenkívül varrásmentes PVC termékek készülnek, amelyek szélessége kétszázötven milliméter.

  Zökkenőmentes panelek

  Jelenleg ez az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb anyag. Gazdaságos, gyors, tiszta javításra és vonzó belső kialakításra használják. A varrat nélküli műanyag panelek számos megoldást és megfizethetőséget kínálnak.

  Szinte minden kétszázötven milliméter szélességű termék zökkenőmentesnek minősül. Nem rendelkeznek összekötő hornyokkal, szorosan illeszkednek egymáshoz, így a lehető legszembetűnőbbek a rések.

  A termékek viszonylag nagy szélessége lehetővé teszi kisebb anyag felhasználását a felületkezeléshez. Felgyorsítja és leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Az anyag súlya és méretei nem okoznak nehézséget a használat során és további kellemetlenségek. A varrat nélküli paneleket általában a legszélesebb körben és a legkedvezőbb áron kínálják.

  Kiválasztás PVC panelek: fotó

  A műanyag fürdőszobai termékcsalád különböző méretű modelleket, festék- és ízületezési módszereket tartalmaz. Lapos, laminált, alakos, három részből álló és sok más PVC panel is kapható.

  A műanyag alapanyag kiválasztásakor először is meg kell határozni a mintát és a színt.

  Egy kis fürdőszobához, amely vizuálisan nagyobb volumenű volt, élénk színeket kell választania. Néha többféle szín kombinációja lehet sikeres. A képen látható a tervezési lehetőségek. Telített sötét színek használhatóak a teljes terekhez.

  A falakat vízvezeték, bútor vagy berendezés színében lehet díszíteni.

  A fürdőszobában javasoljuk a PVC-panelek hővisszanyerés alkalmazásával történő alkalmazását. Nagy felbontású, a képek ellenállnak a kémiai és mechanikai igénybevételnek. Az ilyen felületek tisztíthatók és moshatók, anélkül, hogy veszélyeztetnék a mintát.

  A díszek és kiugrások nem kívánatosak a nedves helyiségekben. A szennyeződés eltömődhet a résben, és a penész megjelenhet.

  A panelek megszerzésének marginálisnak kell lennie, mivel a sarkokban lévő egyes lapokat le kell vágni. Ezért meg kell mérni a felületet, és meg kell határozni az építőanyag megfelelő mennyiségét. Ebben az esetben ne felejtse el kivonni az ajtó méretét.

  A műanyag termékek minősége függetlenül meghatározható. A falburkolat keresztirányú ugrói a lehető legnagyobbak legyenek. Ha az éleket két ujjal összenyomja, enyhe deformáció megengedett. A rúd nem szabad felszakadni vagy repedezni.

  A hátsó sark szélső részének hajlításakor nem szabad megszakadni.

  A fürdőszoba PVC falpanellel díszítése

  A műanyag bélés telepítése meglehetősen egyszerű. Készítse elő a felületet a munka megkezdése előtt. Minden szabálytalanság rejtett panel. A PVC-termékeket műanyag vezetők alapján rögzítik.

  Az útmutatók vízszintesen vannak felszerelve három tüskével és csavarokkal, három különböző szinten. Szerelje fel a falburkolatot a bejárat legtávolabbi sarkából. A tábla magasságban van elrendezve és az önfúró csavarokkal ellátott sarokba. Az utólagos falpaneleket az előzőek végén "beakasztva" rögzítik. Nem szabad köztük réseket találni. A termékek rögzítéséhez ellenőriznie kell a varratok síkságát és vízszintes helyzetét. A táblák sarkai méretre vannak vágva, és a rések rejtettek szegélyező profilok vagy speciális sarkok segítségével, ami kiegészíti a teljes dekoráció designját.

  A nedvesség elkerülése érdekében ajánlott tömítéseket alkalmazni az ízületek és sarkok tömítésére. A panelek és az akkumulátor vagy a fűtött törülközőtartó között három és négy centiméter közötti távolságot kell hagyni. Ellenkező esetben a műanyag ezen a helyen deformálódhat.

  A PVC falpanelekkel ellátott fürdőszobai felületek az egyik legdemokratikusabb dekorációs típus. Telepítésük elemi, és maguk a termékek meglehetősen olcsóak. Amint azt a képen láthatja, a design segítségével is nagyon elfogadható.

  PVC BATHROOM PANELS

  A műanyag falpanelek modernek és praktikus anyagok a fürdőszoba és egyéb helyiségek befejezéséhez. És természetesen a PVC-panelek a fürdőszobában, ez az építőanyag, amely képes megvédeni a falakat a formától és a nedvességtől.

  A panelek nedvességállósága 100%, ami azt jelenti, hogy a víz nem akadály. Idővel, ha használják, nem lesz szivárgás és megjelenés változás.

  A katalógus több mint ezer panelnevet tartalmaz, részletes fényképekkel és aktuális árakkal, ezt ellenőrizheti.

  Több lehetőség a fürdőszobai panelekhez

  Megrendelheti a paneleket megrendeléssel a kosárba, vagy egyszerűen telefonon 8 (499) 322 - 80 - 44

  Műanyag panelek a modern fürdőszobában

  Kétségtelen, hogy a kerámia csempe a legjobb hely a nedves helyiségekben, de telepítése munkaigényes és időigényes és drága. Ezen túlmenően az egységek önállóan is kialakíthatják a burkolólapokat, legtöbbjüknek erre a munkára szakembereket kell meghívniuk. Napjainkban a kerámiák meglehetősen tisztességes alternatívát kaptak, amely a fürdőszobában műanyag panelekké vált.

  Az ilyen finomanyag, a megjelenés esztétikája mellett számos előnye van, beleértve a gyakorlatiasságot és a nedvességállóságot. A panelek népszerűségének köszönhetően az összeszerelés egyszerűsége és gyorsasága. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik előfeltétel a kérdés megválaszolásához.

  A panelek típusai

  A teljes panel sokféleségből csak kétféle lehet telepíteni a fürdőszobában:

  PVC panelek a fürdőszobában

  MDF panelek a fürdőszobában

  Amikor műanyag panelekről beszélünk, a PVC termékekről beszélünk. Gyakran lehet látni a konyha és fürdőszoba mennyezetének díszítésében. Az anyag egy sor költségvetéshez tartozik. A műanyag panelek valóban nem drágák, és egyidejűleg műszaki jellemzőiknek megfelelően ideálisak egy ilyen speciális helyiségnek, mint a fürdőszobának. Az ilyen panelekkel díszített falak nem vonzzák a port, egyszerűen rendben lesznek, és a hőmérsékleti különbségek könnyűek lesznek.

  PVC panelek a fürdőszobában

  Ahelyett, hogy a műanyag paneleket a fürdőszoba befejezték, gyakran hasonló termékeket kínálnak az MDF-ből. Annak ellenére, hogy a préselt fapor nyersanyagként szolgál a termeléshez, az MDF panelek is tolerálják az adott helyiség nehéz mikroklimatikus körülményeit. Ezenkívül az anyag jó hőszigetelő, és növeli a falak hangszigetelését.

  Az MDF panelek jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

  A minőségi panelek természetes bevonatokhoz tartoznak, mivel az MDF lapok nem csak a magas hőmérsékleten és nyomáson préselt fűrészpor. A vegyületek nem használnak ragasztó készítményeket. A finom részecskék összegyűjtése segít a lignin felszabadításában.

  MDF panelek beszereléséhez nincs szükség ragasztókra

  Visszatérve a fürdőszobai műanyag panelekhez. Elülső felületük lehet matt és fényes. A termék lenyűgöző ragyogását speciális bevonattal látták el.

  Matt PVC panelek a fürdőszobában

  A PVC-panelek a nyomtatott minta módjaiban különböznek egymástól, amelyek festékkel nyomtathatók és festhetők. Gyakran díszítik a paneleket, és egyszerűen beillesztik őket egy fantáziadús filmből.

  PVC panelek nyomtatott mintával

  Mi a különbség a modellek között? A csatlakozás módja. A piacon vannak változatos lehetőségek és típusok, amelyek konzisztenciája a dokkolás egy tervezési technika.

  PVC panelek kifejezetten összekapcsolva

  A fürdőszobai műanyag panelek: az előnyök

  "A kétségtelen előnyök közé tartozik az egyszerű gondozás - a fürdőszobai műanyagpanelek főként zökkenőmentesek, így a szennyeződésnek tényleg nincs sehol zavarva"

  Összehasonlítva a kerámia burkolatú fürdőszoba befejeződésével, a falburkolattal ellátott burkolat jobb megoldás lesz, és számos magyarázat található.

  A modern műanyag lehetővé teszi majd Önnek, hogy szinte minden olyan helyiségben használja a díszítést: a mennyezet kialakításánál és a falak oldalán. Az egyetlen dolog, amit a műanyag panel alatt nem lehet elrejteni, tehát ez a padló.

  Mennyezet és fal dekoráció a fürdőszobában PVC panelekkel

  Értékelje az anyagot a sebesség és a könnyű telepítés érdekében. A panelek telepítéséhez nem kell előkészítő munkát végezni a lehúzandó felület összehangolásánál, mert fémkerettel vannak felszerelve.

  A fürdőszobában lévő műanyag panelek fémkerettel vannak felszerelve

  A kétségtelen előnyök közé tartozik az egyszerű gondozás. Az a tény, hogy a fürdőszobai műanyagpanelek túlnyomórészt zökkenőmentesek, így a szennyeződésnek tényleg sehol sem kell eltömődnie. A felület tisztításához egyszerűen törölje le nedves ruhával. Továbbá, a modern panelek tökéletesen tolerálják a mosást a háztartási vegyi anyagokkal, ezért nem lesz gond a foltok eltávolításával.

  Praktikus zökkenőmentes műanyag panelek

  A következő helyen van a burkolatelemek felcserélhetősége. Ha egy vagy több alkatrész megsérül, egyszerűen újakra cserélődnek, és nem kezdik meg a teljes tervezés globális átdolgozását.

  Szükség esetén cserélje ki a törött lapot

  Lehetetlen nem emlékezni a kérdés pénzügyi oldalára. Ha kiszámolod, mennyibe fog kerülni a fogyóeszközök vásárlása és a panelek összeszerelésén dolgozik, akkor világossá válik, hogy ez legalább az árat felét teszi ki, mint egy csempével rendelkező szobát.

  A műanyag panelek bőséges lehetőséget nyújtanak a fürdőszoba dekorációjára, mivel bármely irányba helyezhetők:

  Vízszintesen halmozott műanyag panelek a fürdőszobában

  A mennyezet a fürdőszoba műanyag panelek, lefektetett az átlós

  Függőleges műanyag panelek a fürdőszobában

  Műanyag panelek kombinációja a fürdőszobában

  Mint egyéb befejező anyagokhoz, a műanyag panelek hátrányai is vannak. Az első a mesterséges eredetük, a második pedig alacsony erõsségû.

  Ha vonalat rajzol a fentiek alatt, a következtetés azt sugallja, hogy csak egy műanyag panelek kapnak zöld lámpát, amikor egy ilyen komplex funkcionális szobát, például egy fürdőszobát végzünk.

  Minőségi panelek kiválasztása

  Annak érdekében, hogy a falak műanyagba varrva tetszenek a szemnek, gondosan meg kell választani a befejező anyagot. Először is, a panelek felülete nem lehet hullámos. Egy ilyen hiba azonnal megfosztja a vonzerejét.

  A műanyag panelek felülete nem lehet hullámos

  Ellenőrizze, hogy minden elem egységes színű-e, ezért ebben a kérdésben hibák segítenek elkerülni a műanyag panelek választékát a fürdőszobából ugyanabból a tételből. Ha elhanyagoljuk ezt a szabályt, és elhiszik a kedvező eladók meggyőzését, akik biztosítják, hogy nincs különbség, az eredmény sajnálatos lehet. Az első pillantásra észrevétlenül észrevehető féltónusú szín eltérése azonnal megjelenik a szerkezet összeállításakor.

  A műanyag panelek egységes színezése nagyon fontos minőségi mutató.

  Ami egyébként biztos, hogy a befejező elemek kiválasztásánál fog kinézni:

  1. A bordák száma.

  2. Az ütésállóság mértéke.

  3. A nedvességvédelem szintje.

  Vásárlásakor vegye figyelembe a műanyag panelek nedvességtartalmának szintjét

  És tegye le róla, hogy ne felejtse el ellenőrizni a szállítmány biztonságát igazoló tanúsítványt, és garantálja annak minőségét.

  Ötletek és tippek a fürdőszobai műanyag panelek díszítéséhez

  "Ma lehet alkalmazni bármilyen mintát a kiválasztott műanyag panelek fürdőszoba dekoráció"

  A fürdőszobai műanyag panelek belső kialakítása az esztétika gazdaságosságának ritka kombinációja, de ez csak akkor lehetséges, ha a megfelelő fogyóeszközök választják, és helyesen döntenek arról, hogyan kell őket használni.

  A termékek minőségén kívül a modern gyártók egyre inkább aggódnak a megjelenés esztétikája miatt. Ebből a szempontból a műanyag panelek használata a fürdőszoba tervezéséhez az ideiglenes dekoráció kategóriájából és a rendkívül alacsony költségű javításokból a szép belső terek és a sikeres tervezési megoldások közé tartozik, miközben a minimális energiaköltséget és a pénzügyi befektetések növelése nélkül.

  Fürdőszoba tervezés műanyag panelekkel

  A műanyag befejeződés még most is monoton, érdektelen lehet, de csak addig, amíg a kritikusok nem látják az ilyen módon javított fürdőszobákat.

  Stílusos műanyag bélelt fürdőszoba

  A műanyagot nem szabad egyedül használni. Ez tökéletesen kombinálható texturált vakolattal és festékkel. Például fél méteres paneleket húzhatsz a falra keskeny műanyagból, és a fal többi részét megfelelő árnyalattal festheted.

  Műanyag panelek kombinációja festett felületekkel

  A színes vagy méretű műanyag panelek játékának eredetinek kell lennie.

  A műanyag panelek különböző színekben való kombinációja

  Nem rossz felverni ebben a belső panelben, utánozva fás textúrát. A legfontosabb dolog az, hogy a megfelelő stílusban használják őket, mondjuk egy etnikumot. Amellett, hogy a durva fából készült bútorok és pamut függönyök egy kis virágnyomtatva, úgy néz ki, nagyon rusztikus.

  Fafelületet utánzó műanyag panelek

  A fürdőszoba csempe rajongói azzal érvelnének, hogy a stílusos fürdőszobai műanyag panelek nem a megfelelő anyagok. Nem kombinálhatók határokkal, oszlopokkal, modern frízekkel. Ez nem így van! Rengeteg műanyag van a boltok kínálatában, amely kerámia burkolólapokat utánozza, és nemcsak egyszerűen, hanem nyomatokkal és mintázatokkal.

  Mozaiklapokat imitáló műanyag panelek

  Ha a fürdőszobai tervezést könnyű panelekkel készítik el, akkor megkaphatja a tágasság hatását, amely időnként annyira hiányzik ezekből a helyiségekből. A panelek függőleges behelyezése esetén érje el a magas mennyezet hatását. Vízszintes helyzetben a falak "elmozdulnak".

  A függőleges műanyag panelek vizuálisan növelik a mennyezet magasságát

  A mennyezeten lévő tükörbetétek szintén hozzájárulnak a tér bővítésének eszméjéhez.

  Tükrözött műanyag panelek a fürdőszobában

  Panelek - kiváló megoldás olyan helyzetben, amikor el kell rejteni néhány felülethibát. Azonnal fátylatnak minden szabálytalanságot és csúnyaságot, beleértve a csatornacsöveket és más kommunikációs vezetékeket. A szoba gyönyörű és szép lesz.

  A lemezes műanyag panelek eltakarják a fal összes szabálytalanságát

  Ma alkalmazhat bármilyen mintát a kiválasztott műanyag panelekhez a fürdőszoba dekorációjához. Ezt fotónyomtatási technológiával végezzük. Kérésére akár a teljes kép is megjelenik a falon. Az ilyen remekművek a betűtípus fölötti falfelületeken különösen látványosak lesznek. A díszítő elem falfesték.

  A műanyag panelek falai a fürdőszobában

  A bonyolult technológiákon kívül bármiiyen matricát is fel lehet emelni. Megrendelésre készek, vagy megvásárolhatók.

  Vinyl matricák a műanyag táblákon a fürdőszobában

  A műanyag falak kitűnő kiegészítése a csuklós vagy tükrös mennyezet.

  Tükrös mennyezet műanyag panelek a fürdőszobában

  Műanyag panelek stílusos belső terekben

  Beszélhetünk egy stílusos beltérről, amikor műanyag panelekkel dolgozunk? És miért ne! Számukra lehetséges a legvadabb álmok megvalósítása. A garancia a különböző színek és textúrák, amelyek lehetővé teszik, hogy újra mind a szüret, mind a hi-tech.

  Klasszikus fürdőszoba

  Kiderül, ha a fénytáblákat használják, amelyek természetes anyagok utánzása, akkor feltételezzük, hogy a gránit vagy a márvány.

  A műanyag panelek gránit fürdővel díszítettek klasszikus stílusban

  Mediterrán fürdőszoba

  A stílus újbóli elkészítéséhez PVC kellékek utánzatú mozaikot igényel.

  Műanyag táblák mozaiklapokhoz

  Etnikai fürdőszoba

  Pontosabban, mint a bambusz mintával ellátott műanyag panelek, semmilyen más kivitel nem közvetíti a stílus sajátosságait.

  Panelek bambusz levél utánzatával

  Minimalista fürdőszoba

  A fő stilisztikai koncepció: a bútorok minimális mennyisége - a belső térben támogatják:

  - a falak formatervezése a fürdőszobai műanyag panelekhez, amelyeket a korlátozott árnyalatokban értelmeznek,

  - az ízületek világos vonalai,

  - üveg és fém díszítése.

  Műanyag panelek minimalista fürdőszobában

  Ország a fürdőszobában

  A rusztikus stílus a természetesség ragaszkodója, de ha látni akarja a fürdőszobában, logikus, hogy a felületek fából készült burkolatát az anyag, a műanyag szerkezetét utánozza. Az ilyen panelek ugyanúgy közvetítik a vidéki élet eredeti hangulatát, különösen akkor, ha a dekoráció kiegészül a dekorációval és a bútorokkal. Az ajtók helyett például az egyszerű függönyöket fel lehet függeszteni a modern divatos spotlámpák helyett - használjon egy csillárt. Természetesen jobb fürdőszobát adni az országos zene szellemében, durva fából készült bútorokkal, természetesen vízzel visszaszorító készítményekkel is kezelve.

  PVC panelek a fa alatt a fürdőszobában vidéki stílusban

  Provence a fürdőszobában

  A Provence fürdőszobában lévő műanyag paneleknek nem kell csillogniuk. A dekorációnak hangsúlyt kell fektetnie a stilisztikai döntés egyszerűségére és kényelmére, így az anyagot könnyű, sápadt pasztell árnyalatok választják ki. A legegyszerűbb szobát felruházni, a nyomorúság, a bútorok nélkül. A fürdőszobát tágas virágmintával és porcelán kerámiával díszítheti.

  Provence stílusú virágos fürdőszobai panelek

  Kitsch a fürdőszobában

  Itt a műanyag panelek teljesen nyugodtak, mert az ilyen orientáció belső terének fő feladata az, hogy olcsó anyagokat adjanak a gyémántnak, ami egyébként hihetetlenül fontos a mai életünkben. A stílus üdvözli a fényes színeket a luxusanyagok díszítésében és stílusában. A giccs kiválasztása garantálja, hogy a lélek vezethető.

  Eredeti giccs stílus a fürdőszobában

  A konstruktivizmus a fürdőszobában

  Ez egy világos geometriai stílus, és a műanyag panelek az ilyen fürdőszoba befejezéséhez ideálisak. Segítségükkel egyszerűen adja a szobát egy kerek formának, vagy hangsúlyozza a sarkok tisztaságát. Tekintettel a háttérbefestés színére. A panelek felületének síknak vagy geometrikus mintázatoknak kell lennie.

  A fürdőszobában lévő műanyag panelek tökéletesen illeszkednek a belső térbe a konstruktivizmus stílusában

  A panel szerelése

  A műanyag panelek két fő módon vannak felszerelve:

  1. Ládák vagy útmutatók használata.

  Műanyag panelek szerelése a tetőn

  2. Rögzítse a csavarokat és a ragasztót a falhoz.

  A PVC panelek ragasztókészülékre történő szerelése

  Minden lehetőségnek saját módja van a munkának, saját követelményeket támaszt a felhordandó felület előkészítésével, és szabályozza a menthető hely nagyságát is. Az utolsó tényező különösen fontos a kis méretű fürdőszobákban, amelyek kivétel nélkül "gazdagok" minden Hruscsov házban, valamint kisebb családok lakóinak. A fürdőszobákban minden centiméter értékes. Ilyen terekben irracionális, sőt ellenjavallt a műanyag panelek rögzítéséhez a fürdőszoba lezárásához. Itt meg kell menteni a helyet, amennyire csak lehetséges, így a burkolat minden szerkezeti elemét közvetlenül a falra rögzítik. Ebben a szempontban a leginkább finomított felület előkészítésén kell dolgozni. Legalább azt kell szintetizálni, hogy a díszítés ne derüljön ki és hullámzó. A folyamat mind fizikai, mind anyagi költségeket igényel.

  Mielőtt a paneleket behelyezné a ragasztóréteg falaira, gondosan illeszteni kell.

  Ha az egészségügyi terület méretei enyhén csökkenthetik a térfogatát, akkor érdemes előnyben részesíteni az első lehetőséget a műanyag panelek beszereléséhez a fürdőszobában. A láda jobban megy a fém profilokból. Ha azt tervezi, hogy fát használ a létrehozásához, akkor győződjön meg róla, hogy ezek a védőszerekkel kezelt elemek. Ezzel a módszerrel a díszítés a falak a felületén az utóbbi nem kötelező a kötelező előkészítés szempontjából a beállítás, és hasonló munkák.

  Javasoljuk, hogy a PVC paneleket fémlemezre helyezze

  Minden probléma eltűnik a dekoratív réteg alatt. Kivételt képeznek a falak fungicid kezelése és alapozása, amely a gombaképződést megakadályozza. A sínekhez rögzített panelek mindegyik oldalán legalább három centimétert vesz igénybe. Elvileg azonban nem annyira a mosógép telepítéséhez nem elegendő hely, ezért a munka megkezdése előtt érdemes pontosan kiszámítani mindent.

  következtetés

  A fürdőszobai műanyagpanelek nem cserélhetik át fényűző belső térbe, de könnyen fel tudják alakítani azt. A színek és a minták széles választékának köszönhetően a formatervezés kiváló hátteret biztosít bármely stilisztikai tervezési döntéshez, így meglehetősen szerény pénzt kap egy teljesen modern berendezésű szoba.