Legfontosabb > Dekoráció

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a fehér rovaroktól a fürdőszobában?


Még a legtisztább és jól ápolt lakás sem garantálja, hogy a fehér rovarok nem telepednek bele - a fürdőszobába, a WC-ben, a konyhában -, amely után minden embernek természetes vágya van megszabadulni tőlük. A kis teremtmények nagyszerűen érzik magukat, ahol szabad hozzáférés áll a vízhez és az élelmiszerekhez.

Rovarfajok

A leggyakoribb típusok általában a legtöbb ember számára ismertek.

 • Az ezüstös kicsi rovarok, a törzs (egy centiméter hosszúságig) hosszúkás, világosszürke vagy fehér, szinte átlátszó, három szál a végén. Tevékenységüket éjszaka mutatják, nagyon gyorsan mozognak, szerves anyagokat - táplálékot, penészt, nedves papírt, mesterséges rostot és halott társaikat táplálnak. Lassan szaporodnak, így könnyű harcolni velük - elegendő a szobát egy kiváló minőségű háztartási aeroszollal kezelni.
 • A hiányok szürke, barna vagy fehér teste szegmensekké oszlik - mindegyiken egy pár mancsával. Egyáltalán nem tudnak víz nélkül, mert rákfélékhez tartoznak, csak a kopoltyúk segítségével lélegzik. Növényi maradványokat táplálnak, nagyon gyorsan fajtanak - minden nőstény száz tojást (az átlagos kuplung 70 tojás) helyez el, és 25 nap elteltével az egyén úgy tűnik, hogy szinte nem rosszabb a felnőtteknél, de csak néhány tizedes után válik teljes körűvé.
 • A szokásos szúnyogok élnek, fajták, és szeretnek pihenni délután egy magas páratartalmú szobában. Csak egy ilyen hely egy fürdőszoba.
 • A szomszédos apartmanokból vagy pincékből szellőző csatornákon behatolnak a csótányok, a szúnyogok, a pókok, a hangyák, a centipedesek.

A fürdő mikroklímája hozzájárul a különböző rovarok, leggyakrabban a rovarok károsításában (nem betegségek hordozói) vagy veszélyesebb fákkal szemben, amelyek lábai irritációt okozhatnak.

A legmegfelelőbb élőhelyek:

 1. víz és csatorna, amely felhalmozza a kondenzátumot a felületen;
 2. a fürdőszoba nehezen elérhető területei - rejtett kommunikáció, sarkok;
 3. nedves higiéniai termékek, mindig rossz minőségű padlószőnyegek;
 4. Azok a helyek, ahol a port ritkán távolítják el: polcok, szekrények, fürdőszoba padlók.

A paraziták megjelenésének fő okai a fürdőszobában nem megfelelő egészségügyi feltételek, a lakóház elhelyezkedése a fő élőhely közelében - a park vagy víztározó, valamint a szomszédok rovarirtása (a túlélő egyének vándorolnak, új menedéket keresnek).

A küzdelem hatékony módszerei

A rovarok általában az éjszakai életmódban élnek, a csempék, az egészségügyi ízületek, a mosógép mögött, sőt a mosodai kosárban is. Kellemetlen megjelenés - hosszúkás test, sok láb, antennák. A kis lények megbízhatóan védettek a sűrű szarv növekedéstől - mérlegek vagy miniatűr páncélok kiszáradásától, ezért néha száraz helyen találhatók. Nehéz meghatározni a lakosság helyét, mivel csak éjszaka jelentkeznek, amikor bekapcsolják a fényt, pánikszerűen szóródnak minden irányban.

Annak érdekében, hogy örökké megszabaduljon a rovaroktól, számos intézkedést meg kell tennie.

 • Kiváló minőségű szellőzés kialakítása.
 • Rendszeres szellőztetés a fürdőszobában.
 • Óvatosan távolítsa el a port a leginkább kényelmetlen területeken is.
 • Nedves sarkok szárítása elektromos készülékekkel.
 • A helyiség időszakos egészségügyi kezelése klór tartalmú anyaggal.
 • Az összes rendelkezésre álló termék tárolása zárt tartályban.

Ha a rovarok felborulnak, először meg kell próbálnod megszabadulni tőlük biztonságos termékek és népi gyógymódok segítségével, de tömegeloszlással agresszív anyagokkal kell kezelned a területet.

Az első személy megjelenésének időben történő megválaszolása lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan lokalizálja a további terjesztést. Ez könnyű a modern rovarirtókkal.

Miután elvégezte ezeket az eljárásokat, a rovarok olyan környezetben lesznek, amely nem alkalmas a megélhetésükre. A betakarítás során ajánlott olyan termékek használata, amelyek nem károsan hatnak a személyre - szóda hamutartalmú vagy szódabikarbóna, szappan, citrom. A profilaxis esetében a bórsav és a kréta keverékét 1: 4 arányban öntik a bútorokba. A hatás fokozása érdekében el kell bomlasztania azokat a gyógynövények fürtöket, amelyek kellemetlen szagokat rágalmaznak a kellemetlen vendégektől. A tyúk, a rozmaring, a levendula vagy a palacsintázatlan fokhagymás palacsintázó megteszi.

Miért jelennek meg?

Minden rovar a fürdőszobában egy igazi probléma, amelyet azonnal ki kell küszöbölni. Azonban néhány közülük olyan jelző, amely hibákat jelez a csatornarendszerben, például egy szivárgó csőben. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobában jó minőségű szellőzést biztosítsunk a megfelelő egészségügyi feltételek mellett a szaniter berendezések és felszerelések folyamatos karbantartása érdekében.

A modern aeroszolos gyógyszerek univerzálisak, segítenek megszabadulni mindenféle parazitától, és megelőzésre is felhasználhatók. "Tetrix", "Mole", "Geth" - népszerű kábítószerek, elég drága, de lehetővé teszik, hogy garantált eredményt kapjon. Ha a rovaroktól való független megpróbáltatásokat nem sikerült koronázni, akkor mindig szakemberekhez fordulhat - azok, akik könnyedén megbirkózhatnak feladataikkal, és ajánlásokat hagynak a fürdő további használatára, ami megakadályozza a rovarok újbóli megjelenését.

A rovarok húsz foknál nem alacsonyabb hőmérsékleten szaporodnak, ezért a hidegszezon alatt a fürdőszoba rendszeres szellőztetése nemcsak a felnőtteket, hanem a jövőbeli utódokat is megkönnyíti. Azonban a leghatékonyabb ellenőrzési módszer a különböző vegyi anyagok használata, amelyek ma szabadon megvásárolhatók a kiskereskedelmi üzletekben. Alkalmazása reményt ad majd, hogy a rovarok soha többé nem fognak megjelenni a házban, megtörve egy ember szokásos életmódját.

A paraziták élnek a testedben?

A testben lévő paraziták megjelenésének jelei lehetnek:

 • gyengített immunitás
 • gyakori fáradtság
 • álmosság
 • érdeklődés hiánya az életben - depresszió,
 • fejfájás, valamint különböző fájdalmak és görcsök a belső szervekben

Ha gyakori betegségeket érez, akkor csak a test parazitaellenes tisztítását kell elvégeznie. Hogyan kell ezt olvasni

A fürdőszobában és a WC-ben kis fehér rovarok támadtak: hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégektől

A gerinctelen ízeltlábú állatok világából meghívott vendégek szinte minden lakásban megjelennek. Az idegenek felfedezése után van egy vágy - gyorsabban megszabadulni tőlük. A rovarok a fürdőszobában különösen bosszantóak - az a gondolat, hogy ilyen vonzó jelenlétet tapasztalhatunk elviselhetetlennek. Mi a teendő, ha idegesítő lények lakoznak?

tartalom

Milyen rovarok telepednek a fürdőszobában ↑

A fürdőszoba ideális hely mindenféle paraziták tenyésztésére. Legtöbbször a tulajdonosok megtalálják az összes ismert, mindenütt jelen lévő csótányt, amely minden körülmények között képes élni. Nem csak a konyha szerepel az érdeklődési területükön.

A szúnyogok kellemes környezetet élveznek, különösen akkor, ha nyílt tartályban víz van. A magánházak tulajdonosai szembesülnek ezzel a problémával.

Pókok élhetnek itt, akik a gyengén megvilágított sarkokat választják, pókhálóval szövik és vigyáznak a zsákmányra. Egy kellemetlen szomszédsággal egyszerűen cselekednek - megfosztják őket a "lakóteretől".

Ha a fürdőszoba nedves, akkor érdemes várni a betakarítás a fa tetvek - maga a neve azt mondja, hogy a rovar jobban nedves. Éjjel-nappal vannak, így rendszerint az irodai órákon kívüli látogatások során találhatók.

A fehér hibák gyakoribbak. Az észlelhetetlen teremtmények első észlelése valódi pánikot okoz, a vágy, hogy gyorsan megszabaduljon a meghívott vendégektől. De a kíváncsiság felmerül - ki adott nekünk? A válasz egyszerű - rovar, egészen ártalmatlan rovar az ember számára. Szereti az életet egy nedves környezetben.

A Silverfish és a woodlouse különböző osztályokhoz tartozik. Azonosításuk helytelen, de a kezelésük módszerei hasonlóak.

Miért jelennek meg a rovarok a fürdőszobában ↑

Ennek egyik fő oka az ilyen típusú helyiségek magas páratartalma. Az ember örök társainak konyhájában az élelmiszer-hulladék, a gabona vagy a liszt vonzza az embereket. A kényelmes életkörülmények miatt választott fürdőszobát.

Vannak kulcsfontosságú területek:

 • szennyvíz- és hidegvízcsövek - a kondenzátum gyakran felhalmozódik rájuk;
 • nehezen elérhető terek - a fürdőszoba alatt, a kommunikáció zárt;
 • ahol a nedvesség koncentrálódik, és ritkán törölni kell a por - mezzaninok, polcok;
 • nedves padlóruhák, szőnyegek a fürdőszobában vagy a WC-ben, ha nem megfelelő anyagból készültek és folyamatosan nedvesek.

Nem meglepő, hogy a kívülállók megjelentek a fürdőszobában. Még a legígéretesebb háziasszonyok és a tisztasági rajongók sem tudnak lépést tartani a tér minden négyzetcentiméterével. Csak az emberek számára, mindent biztonságosan elrejtettek - a rovarok könnyedén eljuthatnak az életre alkalmas helyekre.

A küzdelemnek azonnal fel kell derülnie. Az időben történő válasz megakadályozza a meghívott vendégek reprodukálását.

Milyen veszélyesek a rovarok a fürdőszobában ↑

Könnyű, hosszúkás háromszögek, amelyek a fürdőszobába vándorolnak - kellemetlen látvány. Az undor és a félelem érzése van, hiszen sok rovar olyan fertőzés hordozója, amely veszélyes az emberre és a háziállatokra.

Az ezüstkagyló - a fürdőhelyek leggyakoribb vendégje - nem tartozik ebbe a kategóriába. Az emberek számára ártalmatlan, ami nem mondható háttérképről vagy családi fotókról. Ez egy rovar életciklusának sajátosságairól szól. Az eredeti élőhely nedves, sötét hely. Keményítőt és poliszacharidot tartalmazó növényi eredetű anyagok táplálkoznak.

Egy városi lakás vagy egy vidéki ház állapotában "élnek" a fürdőszobában, de a mindennapi kenyérért a helyiségeken kívül mennek, ami hasonló a természeti feltételekhez - nagy páratartalom, majdnem állandó sötétség.

Étel az ezüstös halak számára:

 • keményítő;
 • liszt;
 • cukor;
 • tapéta paszta;
 • könyvkötés;
 • kép;
 • keményítőszövetek.

Az ezüsthal veszélye még mindig fennáll - az étrend veszélyt jelent a háttérképre, a kedvenc képekre és még a ruhákra is.

Könnyű felismerni az ezüstszínű halakat - fehér hosszúkás testét hosszú, elülső és hátsó villás antennák keretezik, és rövid lábak vannak elrendezve a lábak hosszában. Könnyű színű rovarok nyernek a harmadik molt után. Ezt megelőzően az ezüstös sötétség sötét.

Hogyan kell kezelni az ezüstszínű ↑

Úgy véljük, hogy a hibák eltávolításának problémája gyakorlatilag oldhatatlan, de nem az. Némi erőfeszítést kell tenni és rendszeresen meg kell előzni a "visszaesések" megelőzését. De a lakás lesz mentes a felesleges "bérlők".

A harc módszerei között vannak:

 • a fürdőszoba hatékony szellőzésének biztosítása a páratartalom csökkentése érdekében;
 • a lakás hőmérsékletének csökkentése az őszi-téli időszakban az önálló fűtési rendszer levegőztetésével vagy kikapcsolásával - az ezüstös halak a levegőben +21 és + 27 ° C között élnek;
 • tisztítsa meg a por minden nehéz helyzetben lévő helyről;
 • a nedves sarkok, más nedves helyek elszívása ventilátor fűtéssel;
 • a lakás és a fürdőszoba tisztítása klórtartalmú anyagok felhasználásával - ez a fertőtlenítéshez szükséges;
 • az otthoni könyvtár gondos karbantartása és az élelmiszer megfelelő tárolása;
 • felületkezelés inszekticid aeroszolokkal.

Néhány módszer segíteni fog a túlzott nedvességet kedvelő kertben. A "víztelenítő" események után ezek a lények is olyan környezetben lesznek, amely alkalmatlan a lakóhelyre.

Az önserkentő rovarok gyakran nem hoznak a kívánt eredményt, lehet, hogy nem rendelkeznek megfelelő vegyi anyagokkal. Egy ventilátoros fűtőberendezés vásárlása egyszeri akcióra egyszerűen nem megfelelő. A probléma helyes megoldása a szakképzett szakemberek felkeltése, tudják, mit kell tenniük, ha a rovarok a nedvesestől kiveszik a kádban. A szakemberek nehéz feladatnak számítanak, és a fürdőszoba működésének elveinek megváltoztatására vonatkozó ajánlásai segítenek megakadályozni az ezüstös kagyló vagy fenyőfa újbóli megjelenését.

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

Milyen "tadpoles" fut a WC-ben és a fürdőben? Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A tadpoleshez hasonló rovarok néha megjelennek a fürdőszobában és a WC-ben. Miért jelennek meg? Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Ha kicsi és ezüst, akkor ez az ezüst. Szintén erdei lehet.

Megszabadulni tőlük nehéz. Kipróbálhatja a bórsav keveréket krétával, ha ez segít, akkor nem sokáig. Mert a páratartalomnál újra megjelennek.

A rovarok elleni küzdelemben a legfontosabb a szárazság. A szárazságnak abszolútnak kell lennie. Ne engedje, hogy a fürdőben felhalmozódjon a kondenzáció. A fürdőszobát mindig nyitva tartsuk a szellőzés érdekében, hogy a nedvesség gyorsabban jöhessen létre.

Megpróbálhat más módon. Alacsony hőmérsékleten ezek a rovarok meghalnak. Télen "mellény" lakás. Nyisson egy ablakot vagy erkélyt, és néhány óráig hagyja el a házat. A rovarok meghalnak. És ha a fürdőszobát szárazon tartod, az újak nem jönnek el hozzátok.

Úgy gondolom, hogy a "tadpoles" alatt pontosan az ezüstös halakra gondolsz, a legpontosabban megfelelnek ennek a meghatározásnak. Nagyon hasonlítanak egy tadpole-hoz, a színek ezüstszürkeek és nagyon gyorsan futnak.

A házba papírokkal - WC-papírral, kartonpapírral stb. Be lehet vinni. Ez az egyik kedvenc ételük. Ezek a rovarok ártalmatlanok, nem harapnak, nem tolerálják a fertőzéseket. De ebben a formában nyilvánvalóan nem alkalmas a háziállatok szerepére.

Megszabadulni tőlük könnyű. Jobb, ha elkapják a rovarokat, mert, mint a csótányok, hosszú ideig élni tudnak, és a méreggel ellátott takarmánykések hosszabb ideig tartanak. Vannak egyszerű módszerek.

 1. Mivel kedvelik a sötét, nedves helyeket, szükség van az újság néhány rétegének enyhén nedvesítésére, feldöntésére, és az éjszakai élőhelyükbe helyezésére. Az éjszaka folyamán a rovarok új házba burkolnak, és bátran összegyűjtik, és bontatlanul eldobják. Számos ilyen eljárás lehetővé teszi, hogy megszabaduljon tőlük.
 2. Csomagoljuk egy kis üvegedényt papírral, rögzítjük ragadós szalaggal, hogy ne csússzunk, tegyük a csalit aljára - almát, kenyeret, és helyezzük el az élőhelyeket. Minden gondatlanul eltévedt egy bánásmód elpusztul.
 3. A padlót a padlólemezeken és a szekrények alatt 4: 1 arányban bórsavval és krétával keverhetjük fel, tartsuk meg a héten, majd frissítsük. Ezt a módszert legalább egy hónapig kell alkalmazni, hogy a kirakott tojásokat garantálni lehessen.
 4. Én is szeretem a rovargélt. Több név is van, minden jó. Hosszú ideig elég hosszú élettartamúak. Ezt úgy használom, mivel tavasszal megtisztítom a ház bejárati küszöbét, hogy minden nem kívánt látogató ne járjon. És egészen ősszel nincsenek problémák.

Vannak kis rovarok a fürdőszobában: hogyan kell harcolni

Biztos, hogy minden háziasszony őrületbe kerülhet a csúnya kis rovarok szemében a fürdőszobában vagy a WC-ben. Ez nem pók, ami nem, nem, igen, és még a legtisztább házban is idegen földrajzi szővé teszi a hálóját. Ez teljesen elfogadhatatlan a legtöbb háziasszony szerint. Bár a valóságban az a tény, hogy a rovarok csak a fürdõben kezdõdtek, azt jelzik, hogy a szoba karbantartási feltételei megváltoztak, vagy kedvező környezet jött létre.

Csak azt mondják, hogy a rovarok a fürdőszobában - ez nem csótányok! Nem tűnnek nagy mértékű szennyezésnek, és nem fognak eltűnni bizonyos intézkedések nélkül. Gondoljunk arra, hogy milyen típusú kúszó rovarok találhatók a fürdőszobában, és hogyan lehet őket leküzdésre használni.

 • Fatetű. Ez a leggyakoribb rovar a fürdőszobában a képen látható, hogy ez egy kis teremtmény, ovális testtel és sok rövid lábbal. Elég visszataszító szürkésbarna szín. Mokritsy - a sötét nedves helyek lakói. Ha van páralecsapódás és annak következményei, biztosan megtalálja ezt az ellenséget. A rovarok a WC-ben és a fürdőszobában helyezkednek el, mivel a legkedvezőbb feltételek: állandó nedvességtartalom és elegendő hő. Azonban más helyiségekben megfigyelhetők.
 • Ezüstmoly. Nem fehér rovar a fürdőszobában, de színe meglehetősen könnyű, általában világosszürke és arany-sötétbarna. A rovarok teste csepp formájában, egy kis farokkal. Ezek olyan rovarok, amelyek soha nem voltak szárnyai. Szeretik a nedves és meleg helyeket. Különböző szerves vegyületekkel táplálhatók: természetes tapéta ragasztótól élelmiszerig. Ugyanakkor szeretik elnyelni a gomba formációit, amelyek a fürdő falaiban sajátossága miatt jelennek meg. Néha nagyon apróak lehetnek az átlátszó egyének találkozása, de nagyon ritkán nevelkednek. Ez egy éjszakai rovar, a nap folyamán lehetetlen látni. Ugyanakkor, éjjel bekapcsolva a fényt, nagyon gyorsan szétszóródnak, mert egyáltalán nem tudják elviselni a fényt. Azt is meg kell jegyezni, hogy az ezüstös kacsa örömmel élvezi a papírtermékeket, a természetes és a szintetikus szöveteket, valamint az egyéb rovarok maradványait.
 • Százlábú. Közepes méretű, kellemetlen rovar, amely szintén nem ellenzi a fürdőszobába történő rendezést, ahol a levegő hőmérséklete 21 fok felett van, nincs természetes megvilágítás és meglehetősen magas páratartalom.
 • Worms. Igen, milyen kellemetlen, de a közönséges gyűrűs férgek is a fürdő lakói lehetnek. Leggyakrabban ezek alatt helyezkednek el, a fürdő eldugult szifonjaiban. Vöröses-bordónak tűnnek, mint egy hétköznapi földigiliszta, de vastagságuk sokkal vékonyabb.

Tehát az ilyen típusú rovarok ártalmatlanok az egészség szempontjából, de szörnyen kellemetlenek. Igen, és egyesek jelentősen elrontják a különféle dolgokat. Ezért érdemes megszabadulni egy ilyen bajból, és a lehető leghamarabb. De először meg kell határoznia az okokat, hogy a rovarok hogyan járnak be vagy futnak a fürdőszobában.

okok

Kis fürdőszobák, barnás szürke és fehér rovarok csak akkor jelennek meg, ha kedvező környezetet teremtenek az életükhöz. Lássuk, mi a fő oka a megjelenésnek:

 • a hely magas páratartalma;
 • a természetes fény hiánya;
 • a szigeteletlen sötét területek jelenléte a falakon (repedések, forgácsok stb.);
 • a szoba levegője 21 fok felett;
 • a fekete penész, gombás felületi elváltozások jelenléte;
 • a csővezeték és csatornák belső szennyeződése.

Ezek a fő okok, kiküszöbölve azt, hogy a kellemetlen kis kúszó rovarok formájában bekövetkező következményeket ki kell küszöbölni. De először nézze meg a rovarok kezelésének módját:

 • klóratom;
 • réz-szulfát;
 • bórsav, lime;
 • speciális eszközök (aeroszolok, gélek, porok stb.).

Ezek a leghatékonyabb vegyszerek, amelyek hamar elpusztíthatják a rovarokat. De! Ha nem szünteti meg a kedvező feltételeket, akkor hamarosan egymás mellett élnek. Ezért fontos, hogy ne csak a rovarok tényleges megszüntetésének eszközeire figyeljenek.

Tehát az első magas páratartalom. Hogyan kezelheti a fürdőszobában? Úgy tűnik, hogy ezek olyan helyiségek, amelyekben nem lehet csökkenteni a páratartalmat, de valójában mindent megoldanak, és sokkal könnyebb és gyorsabb, mint amilyennek látszik első pillantásra. A következő feltételeknek kell teljesülniük:

 1. A nedvesség minden forrásának kiküszöbölése érdekében vízszigetelést kell végezni.
 2. Telepítse eszközök a szoba szárítására, lehet, mint egy hagyományos melegítő, és a rendszer "meleg padló".
 3. Telepítse az erős szellőzést. Szükség esetén speciális belső ventilátort használhat, amely száraz mikroklímát tart fenn a helyiségben.
 4. Javítási vízvezeték. Ellenőrizze, hogy az ízületek szivárognak-e.

A világítás hiánya. Nehéz ezt megbirkózni ezzel a problémával, mivel a legtöbb fürdőszobában nem reális a természetes napfény. De még hatékonyabb mesterséges megvilágítást is telepíthet.

A nyílt területek jelenléte a falakon is egyszerűen megoldódott. Ezeket a polimer rágóanyaggal vagy cementhabarccsal lezárják - a mérettől függően.

A meleg levegőt is könnyen eltávolíthatja. És ez nem azt jelenti, hogy egy hideg szobában él. Az összes többi eljárás után elegendő hideg időben megnyitni az összes ablakot, és egy darabig hűteni a helyiséget. A legtöbb rovar elmenekül vagy meghal, anélkül, hogy ilyen légkört tartana.

A penészgombák és a gomba speciális eszközökkel, vagy ugyanazon fehérítővel, rézszulfáttal vagy ecettel szedett ecettel tisztíthatók.

A lakásban lévő szennyvízcsöveket speciális szerszámok segítségével tisztítják. Elég, hogy a mosogatón keresztül töltsön be egy különleges ügynököt, hagyja elkezdeni a cselekvést, több órára, vagy például éjjel elhagyva. Ezután bekapcsolhatja a vizet, majd hozzáadhat fertőtlenítőszert.

De csak miután befejezte az összes komplex tevékenységet és biztosítja a teljesítmény minőségét, számíthat a rovarok teljes megsemmisítésére. Ezek közül a legfontosabb a szoba szárítása. Ez vonatkozik a padlókra, falakra, mennyezetekre és nehezen hozzáférhető helyekre, például a fürdőszoba alatt. Ehhez egy speciális hajszárítót vagy egy kis fűtőt is használhat.

Rovarok a fürdőszobában: a megjelenés okai, harci módszerek és lehetőségek a felszámoláshoz (100 fotó)

A fürdőszobában gyakran kapnak különféle rovarokat. Ez a kellemetlen jelenség a magas páratartalomhoz kapcsolódik. Az így kapott kondenzátum vagy kis csepegtetők kis állatokat vonzhatnak. A legtöbb ember ártalmatlan az emberre, de egyesek tolerálják a különböző fertőzéseket.

A cikk összefoglalása:

Rovar kontroll

Ezek kezelése értelmetlen kérdés, ha először nem szüntetik meg előfordulásuk okát. Ezek a kis ízeltlábúak imádják a nedvességet, és az első dolog, hogy megakadályozzák annak előfordulását.

Ehhez jó szellőzést kell végrehajtani a fürdőszobában, ellenőrizni kell a csapok és az ízületek szivárgását. Javasoljuk továbbá a fürdőszoba és a fal közötti kötést.

A lakóházakban az első emeletek kezdetben rovaroktól szenvednek. Ez a pincékben felhalmozódott nedvesség következménye, ízeltlábúak egyfajta táptalajt jelentenek. Behatolnak a helyiségbe mindenféle repedések és rések a padlóburkolat.

Szükséges megpróbálni ezeket a réseket lezárni, és mérget adni a fürdőszobába. A bórsav alkalmas erre. Ezek a rovarok szennyezik a piszkot és a szerves anyagok részecskéit. Ezért különös figyelmet kell fordítania a fürdőszoba és a fürdőszoba tisztaságára. Miután megkóstolta ezt a gombaölőszert, a rovarok azonnal elkezdenek meghalni.

A bórsav egy olcsó és megbízható eszköz a kis rovarok elleni küzdelemben a fürdőszobában. És a legolcsóbb eszközök közül választhat az üröm és a tansy. Ezek a füvek jól taszítják a tetvek, mérlegek, csótányok és más ízeltlábú rovarok.

A padló repedéseinek hiánya nem garantálja a rovarok hiányát, előfordulásuk oka lehet rossz szellőzés. A szomszédok könnyedén kúszhatnak át rajta, ezért minden szellőzőcsatornát védő hálóval kell lezárni, és belsejében kell lerázni.

Milyen rovarok élnek a házban

Az ezüstös kacsa egy kis rovar, legfeljebb 1 cm-es, a szín sötét, és egy molt után könnyű. A borjú alakja hosszúkás, két hosszú antennája van az elején, és három a farán.

Ha a fürdőszobában vannak fehér rovarok, amelyek megfelelnek a leírásnak, akkor azok. Nem szabad félnie tőlük, ők teljesen ártalmatlanok. Az élelmiszer nekik penész, különböző szennyeződés a szőnyeg alatt, és még a toalettpapír.

Az ezüsthal nem hordozó fertőzés, és nem szaporodnak nagy mennyiségben. Ezért vannak egyetlen példányok. Eltörte egy karmos vagy egy összecsukott újság.

Nos, ha hirtelen, valamilyen oknál fogva, a kis, ezüstös rovarok a fürdőszobában elváltak, akkor egy egyszerű dichlorvos megvásárlása megoldja a problémát.

Licks rendszeresen jelenik meg, ahol víz van. Ezekkel a rovarokkal meg lehet ítélni, hogy van-e szivárgás a szobában. Hosszú, mint az ezüsthal, eléri az 1 cm-t, érzi a veszélyt, koagulálja. Színes szürke, néha fehér.

A kis, szárazföldi rákfajta. A külső oldalt vékony chitinen borítás borítja. Érdemes megjegyezni, hogy nem vonzza a száraz helyiséget. Nem hordozó fertőzés vagy szennyeződés. Ezenkívül ártalmatlan, és nem is harap. A rovarirtók segítenek eltávolítani ezeket a rovarokat.

A kellemetlen jelenség lehet százlábú. Ez a név egy hosszúkás, hosszú testtel rendelkezett, sok kis lábával. Szürkenek tűnnek, és ha megérinted őket, felborulnak.

De ne vegye kézben, mert veszélyes érzéssel kellemetlen szagot bocsátanak ki. Soha ne indítsa el a fürdőszobában, ha tiszta és száraz.

Nagyon gyakran csótányok élhetnek egy lakásban. Bár nem is haraphatnak, néha különböző bélbetegségek és betegségek hordozóivá válhatnak. Nagyon gyorsan szaporodnak, és nem könnyű őket kiszedni a lakásból.

Csótány ellenõrzés

Számos eszközt fejlesztett ki, amelyeknek meg kell felelniük a résidőknek és az összes felhalmozási helynek. Azok a esetek, amelyek a kar alá esnek, megöli a szokásos crackert.

Olyan helyek, ahol a csótányok gyakran találkoznak, szappannal kell mosni. Ha megölték vagy halottnak találták, akkor fehérítőt kell feldolgoznia.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a csótányok megjelenését a házban, gyakrabban kell általános tisztítást végezni. Ne hagyja a maradék ételeket a tartályban, vegye ki rendszeresen a szemetet. Az egész háznak gyakori fertőtlenítésre van szüksége, nem csak egy fürdőszobában vagy egy fürdőszobában.