Legfontosabb > Tervezés

Ruhaszárító a fürdőszobában - Kényelmes stílus minden helyre 76 képen

Ágyneműszárító a fürdőszobában, minden mosás után mosandó ruhát kell mosni.

Valaki a ruhák szárításának funkcióját használja a mosógépekben, valaki lefeszíti az akkumulátort.

A mai napig kereskedelmi forgalomban kapható formatervezési minták, amelyek lehetővé teszik a folyamat kényelmes és hatékony elvégzését.

Ágynemű szárítók fajtái

A szárítók szerkezeti formában különböznek egymástól, és a felszínhez való csatlakoztatás módja.

A szárító a mennyezetre van szerelve, a formatervezés egy fémrúd, amelyet görgősmechanizmussal és kötél segítségével felfüggesztettek. A mennyezet alá szerelt.

Alternatív megoldásként lecsúsztathatja az összes sávot, lógni a ruhákon, és felemelni. Ez a formaterv mintegy 20 font nyers vászon ellenáll.

A mennyezetre szerelt szárító a magas szobákhoz, valamint a normál mennyezetű, kis szobákhoz is alkalmas.

Fali szárító:

Rúd - a szárítónak ez a kialakítása az egyik falra van szerelve, a cselekvés elve hasonló a szárítóhoz, a mennyezethez rögzítve. Jól használható a gyapjútermékek szárításához, valamint a deformáció elkerülése érdekében nem ajánlatos összecsukni.

Kötél - széles eloszlású. Jellemzője a kötél feszességének és a magasság szabályozásának hiánya. Az alacsony lógó ruhák nehezebbé teszik a fürdőszobát, és a kötelek túlzott elhelyezése arra kényszeríti Önt, hogy folyamatosan használjon egy széket.

Konzol - megfelelő használatra, a csatolót fizikai fúrórúd formájában kell benyomni. Ez a forma kis fürdőszobákhoz alkalmas. A vászon száradása után összehúzódik és szorosan illeszkedik a falhoz. Lehetővé teszi a felhasználható terület jelentős növelését.

Ideális kisebb tárgyak szárításához (törölközők, pólók, gyermekruhák), de nem alkalmas nagy tételek szárítására (ágynemű, takaró).

Padlóra szerelt szárító

A szárító a padlóra van szerelve. A kibontásnál nagy munkaterület van. Bármelyik helyiségben szabad helyet biztosíthat. Ez könnyedén összehajtogat és elszakad.

Bármely szűk helyiségben eltávolítható. A padlóra szerelt szárítók összecsukva kis helyet foglalnak el. Egy kis helyiségben egy ilyen szárítógép felveheti az összes szabad helyet.

Elektromos szárító

A korlátozott időtartamú emberek számára ideális az elektromos szárító. A pozitív oldal az a képesség, hogy gyorsan száraz ruhát viseljen, de nem alkalmas mindenféle szövetre.

Egyes textíliák egyszerűen deformálódnak a túlmelegedésből, és elvesztik esztétikai tulajdonságaikat. Az ilyen textíliák élettartama gyorsan csökken.

A dolgok szárítása az akkumulátoron

A szárítóruhák változatossága a hőmérséklet függvényében. További telepítésre nincs szükség. A vászon csak az akkumulátoron van.

A nagy elemek szárazak az akkumulátoron, de nehéz a kis dolgokra.

Az ilyen típusú szárításhoz gondosan kell kezelni a hőmérsékletet igénylő termékeket.

A fürdőben a dolgok szárítása

Ezzel a típusú szárítással kiválasztható a tervezés, amely könnyen telepíthető és eltávolítható.

A fürdő munkafelületét foglalja el, de felszabadítja a padlón lévő helyet. Ha ilyen szárítót helyez a fürdőszobába, akkor lehetetlen használni.

Hogyan határozható meg a ruhadarab kialakítása?

Természetesen a szárító kiválasztásakor el kell döntenie, hogy hol és hogyan kényelmesen száradhat meg.

Megfelelő a szárításuk a fürdőszobában, elegendő hely van a szárításhoz a nappaliban, vagy a szárítógép az erkélyre is áthelyezhető - mindez határozza meg a szárító tipikus kialakítását.

Ha kisebb mennyiségben szárazra szeretné tenni a dolgokat, akkor nem kell egy nagy padlószárítót választania.

Ha egy kis lakásban élsz, a konzolos vagy mennyezeti szárítók jobban megfelelnek, mivel nem fognak sok helyet összehajtogatni. A padlószárítók leginkább a tágas szobákban használhatók.

A szárítók kiválasztásánál ügyelni kell az építéshez felhasznált anyagokra.

Az állandó magas páratartalom miatt a fémszerkezetet rozsdamentes acél anyaggal kell kezelni. Választhat egy rozsdamentes acél szárítót. Egy ilyen szárító hosszú ideig szolgál majd, és nem fogja elveszteni megjelenését.

Minden szerelvény szárítót jól kell végrehajtani. A rögzítőelemek és a csuklópántok a szárítót a felületen vagy a kibontott állapotban kell tartani. A feszítő kötelek sima felületűek legyenek.

Egy adott szárítógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő sajátosságait és a szabad hely jelenlétét. A megfelelően kiválasztott szárító díszíti a fürdőszobát.

Ruhaszárítók a fürdőszobában

Az olyan szárítószekrények, amelyek népszerűsége jelentősen megnőtt, lehetővé teszik számos kellemetlenség kiküszöbölését: nem kell lemosni a mosott ruhákat az egész lakásban, gyorsabban kiszáradnak, kevesebbet törnek és nem zavarják meg. A szárító könnyű használata nagymértékben függ a tervezéstől, méretétől, funkcionalitásától, a gyártás anyagától.

Ruhaszárítók a fürdőszobában

A legjobb megoldás kiválasztásához többet kell megtudni a szárítók fajtáiról, előnyeiről és hátrányairól, valamint a telepítési módszerekről.

Ágynemű szárítók fajtái

A modern ruhák szárítóit széles választékban mutatják be - a hagyományos kereszthornyoktól a rackekig, az elektromos modellekig, több hőmérsékleti rendszerrel. Ezek nemcsak formában és méretben különböznek, hanem a beépítési módban is, továbbá minden egyes szárítógép speciális terhelésekhez van tervezve. A legtöbb modell alumíniumból, rozsdamentes acélból és műanyagból készült, bár a fa termékek is nagyon keresettek.

A képen látható mennyezeti szárító

A kialakítástól függően a szárító a fal padlójára vagy oldalaira szerelhető, falra vagy mennyezetre szerelve. A telepítési módszer a legfontosabb kritérium a modell kiválasztásakor, és annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, jobb előre megismerni az egyes típusok alapvető jellemzőit.

Padlómodellek

Összecsukható padlószárító

A padlószárító általában egy hajtogatott keret, vízszintes rudakkal vagy feszített fémszálakkal, amelyeken a mosoda fel van függesztve. A kibontott formában a szárító meglehetősen sok helyet foglal el (különösen a kiegészítő modulokkal ellátott tervek), de lehetővé teszi, hogy kényelmesen sok dolgot helyezzen el. Összeszerelt állapotban a szárító vastagsága nem haladja meg a 10 cm-t, és könnyen be lehet tolni a kád és a mosógép között. Átlagosan ezek a modellek körülbelül 20 kg nedves ruhát viselnek, és maga a szerkezet súlya nem több, mint 3,5-4 kg.

Függőleges szárító

A szabványos vízszintes szárítók mellett a kereskedelemben kapható, többszintű, a polcok típusának modelljei is vannak, amelyek szintén összecsukhatóak és kerekekkel vannak felszerelve az egyszerű mozgáshoz. Amikor kibontják, kevesebb helyet foglalnak el, mint a vízszintesek, és ideálisak a kis dolgok szárításához - fehérneműk, zokni, ingek, blúzok stb.

Szárító padló polcok formájában

A kültéri szerkezetek előnyei:

 • az egyszerű használat és a tartósság;
 • kis súly;
 • kiváló teljesítmény;
 • a szárítót bármilyen kényelmesen elhelyezhetjük;
 • Nincs szükség csatolásra.

Az ilyen szárítók egyetlen hátránya az, hogy hasznos területet foglalnak el, és egy kis lakás esetében ez nagyon sürgős probléma.

Fal modellek

Fali összecsukható szárító

A falra szerelt szárítók sokkal kényelmesebbek a használathoz. Ők útmutatók a kereszttartók lógó ruhát. A falszerkezetek teleszkóposak, csúszósak, magasságban állítható kereszttartókkal. Vannak olyan kompakt modellek, amelyekben a rugós dob van a tokban, lehetővé téve, hogy a húrok a szemben lévő falak között húzódjanak. A tetején lévő dolgok nem zavarják a fürdőszobát, ha nem csak ágynemű, és a szárítógép összeszerelése után harmonikusan illeszkedik a belső térbe, és nem fáj a szeme.

Kötélfali ruhaszárító

 • kompakt méret;
 • könnyű és kényelmes működés;
 • alacsony ár;
 • esztétikus megjelenés.

Egy ilyen inerciális egység nem rontja el a szoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy gyorsan húzza meg a ruhaszárítót

 • kis kapacitás;
 • a maximális terhelés a modelltől függően nem haladhatja meg a 7-10 kg-ot;
 • telepítéshez szükséges a falak fúrása.

Felfüggesztett modellek

Vezetőfülkés szárító

Tervezés szerint a mennyezeti szárítók falra hasonlítanak, csak a mennyezethez csatlakozó vezetők. A lécek magassága állítható, a ruhanemű lógatásakor könnyen leengedhetők a kívánt szintre, majd felhúzódnak. Ezenkívül minden keresztléc a többiektől függetlenül mozoghat, ami a szárítógép működését megkönnyíti. Az ilyen konstrukciókat általában a fürdő fölé kell szerelni annak érdekében, hogy megakadályozzák a pocsolyák a padlón lévő nedves ruháról való csöpögést.

A szárító mennyezet fa lécekkel

 • a lógó dolgok nem hasznos helyet foglalnak el, és szinte nem zavarják a fürdőszoba használatát;
 • a szárítók kompakt mérete és esztétikai megjelenése;
 • a formatervezési minták kényelmesen használhatók.

Az ilyen szárítók hátránya a telepítés bonyolultságának nevezhető. A rögzítésnek olyan erősnek és megbízhatónak kell lennie, amennyire csak lehetséges, valamint lefedésekre is, hogy az egész szerkezet ne csökkenjen a nedves tárgyak súlya alatt.

Automata elektronikus szárítógép

Fürdőszárító

Szárító a fürdő oldalán

Ezek a szárítók vékony csövekből vagy húrokból állnak. Vízszintes helyzetben lehetnek a kád tetején vagy az ellenkező oldalon lévő szögben. Az állvány nem csúszott le, különleges műanyag tartókkal rendelkezik. Vannak olyan modellek is, amelyek az oldal szélén vagy a radiátoron vannak lógva. Nagyon kicsiek és elsősorban törölközők, zoknik és fehérneműk szárítására használják.

Fürdőszárító

Mosás a mosdó fedélzetén

Az ilyen szárítók előnyei csak a kis súly és az egyszerű kezelhetőség miatt, a kényelem és a funkcionalitás miatt, itt észrevehetően vesztesek. Sok ilyen kialakítás nem lógott, nem alkalmasak ágynemű szárítására. Továbbá, miközben a dolgok szárazak, nincs lehetőség fürdésre, mivel a szárító közvetlenül fölött van.

Szárítás a finom tárgyak számára a fürdőben

Elektromos szárítók

Az elektromos szárítók nem kevésbé keresletet igényelnek, mint a hagyományos, még a magas költségek ellenére sem. Ők pótolhatatlanok, ha gyorsan meg kell szárítani a kabátot, meleg pulóvert, szőnyeget és más hasonló dolgokat, amelyek normál körülmények között több napig száradni fognak. Elektromos modellek is nagyon változatos, és lehet padló, fal, lóg. Legtöbbjük termosztáttal van felszerelve, amely lehetővé teszi az optimális szárítási mód kiválasztását, a vászon típusától függően. Elektronikus időzítőkkel is szárítógépek vannak, amelyek segítségével beállíthatja az eszköz időtartamát. Ezek a szárítók nagyon kevés villamos energiát fogyasztanak, szinte csendesen dolgoznak, ellenállnak a 15 kg-os terhelésnek.

Elektromos szárító

 • gyors és egységes szárítás;
 • egyszerű használat;
 • összecsukva a szárító legalább egy helyet foglal el.

Különböző típusú padlófüggő elektromos szárítók

 • magas ár;
 • további energiaköltségek;
 • a biztonsági előírások betartásának szükségességét.

Népszerű vászonszárító modellek

Szárító fal Gimi Rotor-6

"Liana" mennyezeti szárító

Szárítófal Leifheit TELECLIP

Szárítógép padló Siena

GIMI ALABLOCK Külső szárító

Alcona SBA-A4-FX elektromos szárító

Ajánlások a szárító kiválasztásához

A szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a gyártás anyagára. A leginkább praktikus és tartós termékek rozsdamentes acélnak számítanak. Idővel nem veszítik el megjelenésüket, ellenállnak a legnagyobb terhelésnek, nem hagyják el a foltokat, és egyszerűen tisztítják a plakettet.

Rozsdamentes acél szárító

Alumínium porszórt modellek is jól néz az első, de intenzív használat a bevonat kezd héja, és alumínium sötét jelek ruhát.

Alumínium padlószárítók

A műanyag termékek a leginkább megfizethetőek és vonzóak, csak korlátozott élettartamuk van. Igen, és nagy terhelés nem lehetséges, különben a műanyag tok gyorsan megtörhet. Idővel ezek a szárítók elveszítik vonzó megjelenésüket, a műanyag sárga színű, sárguló szalagokkal.

Ruhaszárító műanyag padló

Ami a fa szárítót, a megfelelő gondossággal, akkor szolgálnak egy nagyon hosszú ideig, ráadásul ezek a modellek gyakran eredeti alakja és harmonikus megjelenése a fürdőszoba belső. De ha gyakran és nagy mennyiségben kell lemosni, akkor jobb, ha lemond a fa szárítóról a fém javára.

Szárító fából

Az eredeti összecsukható szárító fa

A választásnál figyelni kell a csatlakozások minőségére, a bevonat sűrűségére, az elemek könnyű mozgására. A húr vagy a gallyak nem lehetnek túl vastagak: az optimális távolság 7-10 cm, ha kisebb, akkor a dolgok megérintik egymást és szárazabbak. A szárító keretén nem lehetnek éles kiugrások, hegesztési nyomok, foltok, érdesség. Ha az alap ragyog a bevonaton, akkor jobb, ha megtagadja az ilyen vásárlást - hamarosan a festék elkezd lehámulni.

A kiváló minőségű szárítóban minden elemnek sima színű, sima felületű felülete van, a csövek a végekből dugókkal, valamint az ízületekkel vannak lezárva. A csomagoláson fel kell tüntetni, hogy a felszerelés, méret, súly, a telepítésre vonatkozó utasításoknak kell lenniük.

Lehetőségek a ruhaszárító beépítéséhez a fürdőszobában

A szárítógép beépítése a fürdőszobába nem igényel speciális ismereteket és készségeket, így a telepítéssel nem nehéz. A rögzítő elemek sorrendje kissé eltérhet a termék kialakításától függően, ezért a beszerelés előtt gondosan olvassa el a gyártó utasításait. Leggyakrabban hiba történik a mennyezeti szárítók telepítésekor, ezért részletesebben megfontolják a telepítés lehetőségeit.

A "Liana" szárító telepítése

A munka megkezdése előtt a szárító összes elemét ki kell teríteni az asztalra, és ellenőrizni kell a berendezést. A kötőelemek rendszerint a készlet részét képezik, de nem mindig megbízhatóak, és sok kézműves külön vásárolja meg őket. A szárító maga mellett ceruzát, kalapácsot és fúrógépet is igényel a megfelelő fúrókhoz - betonhoz és csempehez.

1. lépés: Válassza ki a szárító optimális helyét és tegye a jelvényeket a mennyezetre ceruzával. Ehhez vigye a konzolokat görgőkkel, szerelje fel őket a mennyezetre, és jelölje meg pontokat a szerelő lyukakon keresztül. A konzoloknak egymással párhuzamosaknak kell lenniük, ugyanazon a szinten, és a távolságuknak meg kell felelniük a szárítórudak hosszának.

2. lépés: Fúrjon lyukakat a mennyezetbe, fújja ki a port, szorosan dugja a kalapácsokat. Ezután csavarokkal rögzítse a záróelemeket, és zárja le a rögzítőelemek hornyait a csomagban található különleges dugókkal.

3. lépés: A konzolhoz párhuzamos falhoz rögzítse a tartóelemet a zsinór rögzítéséhez. Körülbelül 1,3-1,5 m magasságban kell elhelyezni a padlóról, szigorúan vízszintesen. A rögzítés ugyanaz: jelölje meg a rögzítőelemek pontját a lyukakon, fúrókon, dugókon és csavarokon keresztül. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, vegyen egy lándzsa alakú fúrót pobedite forrasztással, különben a csempe megszakadhat.

Rögzítőelem rögzítése

4. lépés: Óvatosan helyezze el a kábeleket egy sima felületen, és kezdjen el felváltva rögzíteni őket minden rúdhoz. Ehhez egy szoros csomót kötözött a végén, a zsinórt a rúd hornyába helyezi, és a csomót szorosan befelé feszíti. Ezenkívül rögzítse és az összes többi vezetéket is.

5. lépés: Kezdje el a szárító szerelését. Húzza a kábeleket mindkét zárónyíláson lévő lyukakon keresztül. Ha a rögzítő konzol a jobb oldalon található, a szerelés a bal oldali konzolral kezdődik, és fordítva. Maga a zsinór nem könnyű behatolni a lyukba, így a kényelem érdekében használhatsz egy drótszövetet, hajlítással vagy hosszú hurok formájában. A vezeték szabad vége két zárófedélen keresztül húzódik.

6. lépés: Az első rúd be van húzva, majd a felső kupakot a zsinór csomóval rögzíti, és a konzol kivágásához vezet. Ismételje meg a műveletet a többi felfüggesztéssel, hogy mindegyik ugyanazon a szinten legyen.

7. lépés. Ezután határozza meg a rudak helyének alacsonyabb szintjét, amelyre a legmegfelelőbb a ruhanemű, és egy másik csomót köt. A csomókat az alsó kupakokba húzzák, és a többi kötegdarabot levágják. Ezután a felfüggesztéseket ismét a kiindulási helyzetbe húzzuk.

A "Fortuna" szárító telepítése

A "Fortune" modell fémbilincsekből áll, amelyeken két mozgatható alumínium profil található. Egy egyszerű mechanizmus és acélkábelek segítségével a profilokat könnyen fel lehet emelni és leengedni a kívánt magasságra, egymástól függetlenül. A profilok teljes hosszában speciális lyukak vannak az akasztók számára, amelyeken a ruhák száradása megfelelő.

A konzolok a mennyezethez vannak rögzítve, és a vezetőhenger és a vezérlőegység a falra kerül. Először választania kell a szárító legmegfelelőbb helyét a fürdőhöz képest úgy, hogy a vászonból származó víz közvetlenül áramoljon benne, és ne alakuljon ki a padlón lévő pocsolyák. Ezután közvetlenül a telepítésre léphet.

1. lépés: A mennyezeten egy ceruzával jelölje meg a zárójelek rögzítési pontját, 2 egyenként. Meg kell egy téglalap oldalú 1,8-2 m és 0,4-0,6 m. A falon túl, megállapította, hogy a kötőelemek, a vezérlő egységet, és helyezze a megvezetőhenger szigorúan egyetlen függőleges vonal.

Szerelőhengerek és vezérlőegység

2. lépés. A jelöléseket megfelelő mélységű lyukakkal fúrják, és a horgonyok segítségével rögzítik a konzolokat görgőkön és a vezérlőegységen.

3. lépés Az acélkábel végét óvatosan a tartóba (rák) húzzuk, erős csomót kötözünk a végén, és meghúzzuk. A kábel másik végét vezesse a műanyag rögzítőbe és a bélésbe, amely a szárítóval együtt kerül, majd húzza át a vezérlőegység másik oldalán található görgőn.

Egy csomót kötözzön be és egy rákot adjon át

4. lépés: A betétet a görgőhöz szorítjuk, egy rögzítővel rögzítjük, és a rákot felfelé húzzuk úgy, hogy szilárdan támaszkodjon a reteszre. Ezután vigye át a kábelt a kettős henger külső oldaláról és a vezetőhengeren keresztül.

Húzza meg a kábelt a bilincsen és a betéten

5. A vezérlőegységen csavarja le a kupakot úgy, hogy a belső reteszelő alátét ne essen ki. A kábel szabad vége erre a sapkára van vezetve, hurok formájában összehajtva és ugyanazon lyukon keresztül vezetett. Most a kábelt az ellenkező irányba húzzák, de mindkét henger belsejéből. Ugyanakkor a kettős hengeret az irányítás felé kell fordítani.

Húzza a kábelt a hengeren keresztül

Ragasztott henger és kábel húzás

6. lépés Alternatív módon rögzítse a díszítőlemezeket minden görgő alatt, majd helyezze a rákokat és állítsa be a kábel hosszát úgy, hogy amikor a rákok a felső részen helyezkednek el, a vezérlőegység és a hurok közepe közötti távolság nem haladja meg a 10 cm-t, majd a kábel szabad végét levágja.

A kötelet egy rákkal húzzuk meg

A kötelek húzásának folyamata

7. lépés: A hurok közepén helyezze be a rögzítő alátétet, és az ujjaival tartva húzza meg a kábelt a kupakba. A vezérlőegység fogantyújának használatával a kábel enyhén leereszthető, hogy a kupakot be lehet csavarni.

Szárítás a fürdőszobában - több, mint egy egyszerű piaci felülvizsgálat

Szerencsére a mosógépek megjelenésének köszönhetően a ruhák automatikus mosása egyszerűvé vált, a mindennapi üzletet. De bár sok modern modellnek van szárítási funkciója, a tapasztalt háziasszonyok jobban szeretik a száraz dolgokat külön-külön, csak a könnyű spin funkció használatával. Végül is, a gép szárítása után nagyon nehéz vasat mosni. Ebben a felülvizsgálatban elmondom, mi a szárítás a fürdőszobai vászonra, és nem csak a fürdőszobára, és arról is beszélünk, hogy milyen kritériumokat választottak és telepítettek ezek a készülékek saját kezűleg.

Szilárd szárító egy nagy fürdőszobában.

Milyen mosószárítást kínál a modern piac

Természetesen a termék minden gyártója számára a legfontosabb szempont az egyszerű használat. De a modern lakásokban lévő fürdőszobák mérete egészen más lehet.

Mi az alkalmas új épületek szabad terv, gyakran egyszerűen nem illik a Hruscsov. Ezért speciális feltételek alapján kell választania.

Fali beállítások

A fürdőszobában a vászon falra történő szárítása méltán tekinthető az egyik legrégebbi és bevált területnek. Jelenleg a szárítók között két vezető modell különböztethető meg.

Az elsõ modell mûszaki szempontból összetettebbnek tekinthetõ. Az ilyen eszköz egy dob, beépített rugós mechanizmussal és reteszekkel.

A dobszárító munkahelyzetbe helyezését.

A fehérneműk itt vannak a kötélen. Ezeknek a köteleknek az egyik vége egy monolitikus tálcára van rögzítve, a másik pedig a dobhoz van kötve, a dobozban rejtve. Csendes állapotban, azaz amikor semmit sem kell szárítani, a doboz és a monolitikus rács egyszerűen lóg a falon.

Ahhoz, hogy az ilyen szárítógépet működőképes állapotba hozza, egy monolitikus sávot kell venni, és a kötelekkel együtt egy másik, az ellenkező falra rögzített zárójelre kell ráhúzni. Ekkor a dob megforgatja, felszabadítja a kötelet a kívánt hosszúságra.

Ha a rúd a konzolon van rögzítve, akkor a rugó mechanizmusa a kötelek stabil feszességét biztosítja, és így nem terhelik meg, a dobot különleges dugókkal kell rögzíteni, ezáltal stabil helyzetet biztosítva.

Tekintettel a tömörségére, ez a modell nagyon népszerű. A jó gyártók ilyen szárítói képesek akár 12-15 kg nedves ruhák súlyát ellenállni. De ezeknek az eszközöknek 2 gyenge pontja van. Először is, ha folyamatosan "húzza" meg a köteleket, gyorsan elhasználódnak, bár ez nem olyan rossz, végül is helyettesítheti őket.

Rosszabb, a rugó mechanizmusa, a feszítő kötelek és a reteszelő klipek valójában állandó terhelés alatt vannak, és ha a gyártó alacsony minőségű műanyag rugókat szerel, akkor az ilyen szárítás nem tart sokáig. Amennyire én tudom, az olcsó modellek már a működés első évében szétesnek.

A második típusú fali szárítók az úgynevezett konzolos teleszkópos vagy egyszerűbb visszahúzható szárítás. Fém csíkokból és csövekből készülnek. Az első opcióval ellentétben a konzolos rögzítőelemek csak egy falhoz vannak rögzítve, és nincsenek rugók vagy bilincsek.

Behúzható konzol a fürdőszobában.

Véleményem szerint az egyetlen jelentős előnye, hogy ezek az eszközök büszkélkedhetnek, a tömörség, összehajtogatva, egy ilyen szárító biztosan nem zavarja Önt. Ugyanakkor a kialakítás teherbírása nem haladja meg az 5, legfeljebb 7 kg-ot. Leggyakrabban nem rendeltetésszerű célokra használják, hanem rendszeres törölközőtartóként.

Van egy másik, figuratív módon beszélő, a falra szerelt szárítógépek munkás-paraszti verziója. Ez kézzel készülhet, de egy kicsit később elmondom.

Liana, mint elismert vezetője a mennyezeti típusú szárítók között

A kis fürdőszobák tulajdonosai, valamint a magas mennyezetű apartmanok esetében a Liana közös név alatt található modell a fürdőszobában lévő ruhák szárítására a lehető legjobb megoldás. A szárító extravagáns neve számos kötelet és felfüggesztett görgőt kapott.

Liana a mennyezeten.

A "Liana" mennyezeti modell valóban nagyon kényelmes, nem hallottam, hogy bármelyik hostess visszaszorította ezt a készüléket. Itt az a pont, hogy a két vezetőpálya fémkerete a mennyezetre van szerelve. Hengerek lógnak ezen a kereten, amelyen keresztül a kötelek áthaladnak.

De a vászon nem lóg a kötélen, hanem fém csöveken. A fémcsövek emeléséhez és lecsökkentéséhez szükség van a görgőkre. Ráadásul kényelmesen egy konzol van a falhoz rögzítve, amelyre a kötelek végei ragaszkodnak. Számomra személy szerint ez a design sokkal inkább olyan mechanizmus, mint a vitorlák felkeltése a jachtokon.

Most ilyen modellek készülnek nem csak a mennyezeten, hanem a fal változata. Tevékenységük elve teljesen ugyanaz. A különbség csak a csapágyelemekben van. Amint valószínűleg már megértettétek, a mennyezeti szőlőt a mennyezetre rögzítik, és a fal változatban két oldalfal konzolt használnak.

Wall opció Liana.

Egyetlen név egy meglehetősen széles körben rejtőzik. A csövek hossza szőlőben 50 cm-től 2 méterig terjed. Az utasítás azt ígéri, hogy a szőlőt átlagosan 15-20 kg súlyra tervezték. De itt meg kell nézni a származási országot.

Mesteremberink, valamint a német tiszteletreméltó polgárok rendszerint minőségi termékeket gyártanak. És biztosíthatom Önöket, hogy a 20kg messze van a határtól.

De mint néhány (nem minden) kínai cég és a jelöletlen szárító, akkor függetlenül attól, hogy az alacsony ár, akkor költeni a pénzt hiába. A kötélzavarok összezavarodnak, a hengerek el fognak jönni, és a zárójelek hajlamosak lesznek.

Padló és hordozható szárító opciók

Az összes meglévő aljzat opcióinak felsorolása egy kis áttekintésben egyszerűen nem reális. Szinte mindenki látta az ilyen szárítót. A legelterjedtebb modell jelenleg hordozható összecsukható szárítás, amely hasonlít egy vasalódeszkához.

De rajta kívül volumetrikus formatervek kerekeken is, amelyek gyakran nem értik, de nagyon kényelmesek a lakás mozgatásához. Mint láttam, minden ilyen szárító fémből készült.

Többszintű padlószárító kerekeken.

Szeretem őket megbízhatóságukért. Nincsenek kötelek, hengerek vagy konzolok, minden nagyon egyszerű, a szokásos rács keresztirányú lécekkel. Ha ilyen szárítót rendesen használnak, akkor a gyerekek is megkapják.

Bicuspid fürdőszoba szárító.

Ami a hordozható modelleket illeti, a tartomány még szélesebb. A leghíresebb a szárító, amely két félből áll, melyeket hurkok formájában könyvel össze.

Különösen a fürdőszobában való használatra készült. Az ilyen szárítás szélén speciális megállók vannak. Csak ki kell nyitnia ezt a "könyvet", és be kell állítania a fürdőszoba széleit.

Valahogy, alkalmanként a feleségem egy úgynevezett szárítót vásárolt egy elemre, ami fűtőtesteket jelent. Két, hajlított hurokból áll, amelyek az akkumulátorhoz tapadnak, és öt keresztirányú csövet hegesztenek közöttük.

Sosem találkoztam egyszerűbb tervezéssel. A feleség azt használja, amikor különféle apró dolgokat töröl a saját keze nélkül. Először lefagyja a szárítógépet a fürdőkádra, és miután a mosoda kifogyott, gyorsan, olcsó és kényelmesen elküldi a radiátorhoz.

Aktív szárítók

A ház fűtési rendszeréből, vagy a forró víz kínálatából táplált, álló, fűtött törölközősávok aktív szárítóit hívom. Csakúgy, mint a villamos energiát üzemeltető egységek.

Nos, gyakorlatilag nincs mit mondani a helyhez kötött vizes törölközőtartókról, általában egyszer fel van szerelve, és ha nem kíméli a pénzt és vásároljon minőségi terméket, akkor ezt a szárítót használja az életre.

Ami az elektromos modelleket illeti, mind mozdulatlanok, mind hordozhatóak lehetnek. A helyhez kötött elektromos modellek csak a hűtőfolyadék típusától függenek.

A hordozható modellek kevésbé gyakoriak, de mégis megtalálhatja őket, ha akarod. A hasonló tervű elektromos szárítók ugyanabban az elvben működnek, mint egy olajfűtés. Ez azt jelenti, hogy egy speciális olajat pumpálnak a zárt burkolat belsejében és az üzemanyag-fűtőtest be van szerelve.

A szokásos fűtőberendezésektől csak a ház konfigurációjában különböznek, itt a kereszttartók kifejezetten a ruhák lógására és a magas páratartalom fokozott védelmére szolgálnak.

Álló elektromos törülközőtartó futó modellje.

A 220V-os elektromos hordozható modellek működnek, teljesítményüket úgy számítják ki, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 60ºС értéket, lehetetlen égni őket.

Ha egy fürdőszobai szárító elektromos modelljét vásárolja, függetlenül attól, hogy helyhez van-e csatlakoztatva vagy hordozható-e, először győződjön meg róla, hogy a konnektor földelő hurokkal van felszerelve. A fürdõszoba nedves, és nem kellene reménykednie az orosz "talán", a következmények több lehet, mint komoly.

A népszerű szárítók átlagos költségeinek táblázata

Szárítás a fürdőszobában (76 fotó): elegáns elemek és ötletek a telepítéshez

A mosdó mosása a fürdőszobában egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a fürdőszobában lévő különböző szárítógépek számára, amelyek minden belső térbe illeszkednek anélkül, hogy megzavarnák a teljes koncepciót.

Meglévő szárító modellek

A fürdőszobában a modern ruhaszárító modellek nagyon változatosak. Vannak kompakt másolatok a szárításhoz, és a hajtogatás típusának igen nagy méretű modelljei.

A megfelelő modell kiválasztásához figyelembe kell venni a különböző árnyalatokat, hogy harmonikusan illeszkedjen a helyiség és a tervezés méretéhez.

Padlómodellek

Az ilyen, a padlóra szerelt, szárítószerkezetek nagyon kényelmesek. Valójában abban a pillanatban, amikor nincs szükség szárazon, megtisztítják egy félreeső helyen, és nem befolyásolják a fürdőszoba megjelenését.

A padlóra szerelt "kagylós szárító" alkalmas azoknak, akik hetente több alkalommal mosogatnak, és tágas fürdőszobával rendelkeznek, ahol a szárító szétnyitható formában lehet.

A függőleges padlómodellek a legkompaktabbak, összeszerelve a szoba sarkába illeszkednek. Ezek a modellek azoknak szólnak, akik a jól préselt mosodát szárazra hagyják, így a cseppek nem esnek le az alsó szinteken.

Fal modellek

A fürdőszoba falának szárítása a méret és a szerelési módszer miatt nem igényel sok helyet, ráadásul bekapcsol és gyorsan működik.

Azonban számos dolog, amit rá lehet tenni, nem fog működni. Ezek a tervek olyan családok számára alkalmasak, ahol a mosás kis adagokban történik, és gyakran.

Mennyezeti vászonszárítás

A modern modellek felváltották a szokásos kötözőt a ruhák szárítására a fürdőszobában. Manapság a helyhez kötött másolatok és összecsukható szerkezetek képviselik őket.

Ha ezt a designt használja, még a nagyon nedves dolgok is, amelyekből cseppecskék csepegnek, biztonságosan el lehet helyezni a szárításhoz.

Az egyetlen negatív mennyezeti modell - korlátozza annak lehetőségét, hogy a fürdőszobát a szárítási folyamatban.

Vászonszárítás választása

Magának a terméknek a formáján kívül feltétlenül figyelni kell a gyártás anyagaira. Mivel a fürdőben lévő páratartalom nő, és a kereszttartók folyamatosan érintkeznek a nedves ruhával, ezért a szárítás összes komponense és rögzítése ellenáll a korrózió hatásainak.

Az egyik legtartósabb rozsdamentes acél. Az alumínium szárítás a fürdőszobában jobb, ha könnyű dolgokat szárítanak.

Gyakran vannak olyan modellek, amelyek acélból készülnek, amelyet zománcos vagy por típusú festékek védenek. Azonban ezek a példák rövid élettartamúak, mivel a zománcelemek mikro-repedésekkel borulnak le és romlik.

Az olcsó és kis méretű szárítógépek néha műanyag elemekkel rendelkeznek. Azonban nem szabad a hosszú élettartamra számítani.

A ruhák száradására szolgáló üzletben érdemes mérőszalagot venni. Először is, segít megismerni a termék méreteit egy milliméterig, és lehetővé teszi számodra a szomszédos keresztlécek közötti távolság kiszámítását is, amely kevesebb, mint 60 mm. Egy másik kiviteli alakban a szárítás során fellépő dolgok érintkezésbe léphetnek, színezik egymást és növelik a szárítás időtartamát.

Elektromos szárító

Azok számára, akik nem szeretik a szárított ruhát hosszú ideig várni, elektromos modellek fognak működni. Az ilyen szerkezeteknél a kis dolgok szárazak 40 perc alatt, míg az ömlesztett alvókészletek és takarók szárazak 2 és 4 óra között.

Ruhaszárító szerelése

A ruhaszárító telepítéséhez csak az Ön számára megfelelő típust kell kiválasztania:

 • csúsztatva - az ilyen konstrukció működésének elve, mint "mérőszalag", ha nem van vászon, a húrok összecsukhatóak,
 • összecsukható - hosszában és szélességében hajtva, és lécek formájában készült,
 • "Liana" - lehetővé teszi, hogy száraz ruhát különböző szinteken, mivel az egyes szálak esnek és emelkednek.
A mennyezeti szárítók előnyei
 • több szabad hely a lakásban,
 • nem árt a belsőépítészetnek és szinte nem vette észre,
 • több mosodát tartalmaz
 • a szárítás kevesebb időt vesz igénybe, mert a ruhanemű tetején van,
 • a ruhák ragasztásához csak a szárítógépet kell leengedni, és nincs szükség székre vagy lépcsőzetre.

Nagyon könnyű használni egy ilyen eszközt - ha valamit fel kell lógnod, csak le kell aludnod az egyik akasztót, felszabadítva a vezetéket. Miután a mosodát felakasztotta, ugyanazt a zsinórt húzza, emelje fel a kívánt szintre, hogy kiszáradjon. A reteszt visszahelyezik egy speciális nyílásba a magasságállítóban.

Különböző szerelési módszerek

A "liana" név alatt el lehet rejteni a szárító mennyezeti változatát, és falra szerelhető. Ezenkívül nincs különösebb különbség a különböző módosítások között, de fontos a telepítési lehetőség kiválasztása.

Néha egyszerűen nem lehet ilyen dolgot felállítani a mennyezetre. Például - amikor a feszítőburkolat elkészül, de a jelzálog nincs telepítve. Igen, és más típusú bevonatok nem annyira egyszerűek a szárító csatlakoztatásához.

Ilyen esetekben válassza ki a fal verzióját. A mennyezetre szerelt változattól csak a hely, ahol a hengerrel ellátott konzolokat szerelik fel.

Néha a szárításra szolgáló eszközök, ezzel a csatolási módszerrel, korlátozzák a terhelést. Meg kell tisztázni, mielőtt megvásárolná, mennyit tud egy adott modell ellenállni.

Ruhaszárító a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ruhaszárító egy funkcionális eszköz, amely segít elkerülni a kellemetlenségeket a dolgok mosása után. A termék gyakorlatias jellege a gyártás tervétől és anyagától függ. A különböző példányok előnyeiről és hátrányairól szóló információk, a népszerű modellek áttekintése hozzájárul a fürdőszobához illeszkedő ruhák megfelelő megválasztásához.

Ruhaszárító fajták

A szárítók széles választékát széles modellek jellemzik, amelyek között megtalálhatók a legegyszerűbb eszközök, amelyek két kereszttartót és technikailag fejlett elektromos mintát tartalmaznak a hőmérséklet beállításához. A formatervezési minták eltérnek a gyártási anyagtól, a beszerelési módtól, a vászon különböző térfogatára és tömegére tervezték. A fürdőszobában való egyszerű használat nagymértékben függ a szárító alakjától és méretétől.

A telepítés helye szerint a modellek négy kategóriába sorolhatók:

 • álló helyzetben;
 • felfüggesztve a mennyezetre;
 • falra szerelt;
 • a fürdő oldalán található.

A fürdőszobában lévő szárító kiválasztásakor a telepítési módszer döntő szerepet játszik.

Kültéri példányok

A vászon padlóterme tágas fürdőszobát választ. Leggyakrabban a padlós szárítógép hajtogatott keret formájában készül, amely fémrúddal vagy húrral van felszerelve. A kibontott állapotban a formatervezés meglehetősen nehézkes, de ezek a dimenziók lehetővé teszik a nagy mennyiségű mosnivaló lógását.

Összecsukva a modell rendkívül kompakt, vastagsága 10 cm, így könnyen illeszkedik a fal és a mosógép között. Legfeljebb 4 kg halott tömeggel a szárítón kb. 20 kg súlyú nedves ruhát viselhet.

Általában a termékpalettát vízszintes szerkezetek képviselik, de polcokra hasonlító többszintű termékek is vannak. A kényelmes mozgáshoz szükséges összecsukható vállfák gyakran kerekekkel vannak felszerelve.

A kültéri modellek előnyei:

 • tartósság;
 • egyszerű működés;
 • könnyű súly;
 • nagy mosási kapacitás;
 • nincs szükség további rögzítésre a fürdőszobában.

Az egyetlen hátránya a nehézkes tervezés, amely nem megy minden fürdőszobába, és nehéz lesz neki egy kis lakásban találni helyet.

Fal termékek

Sokkal praktikusabb a fürdőszoba falra szerelhető szárító, amely előállított 3 változatban:

 • A szikla. A szárító a fal egyik falán van rögzítve. A ruhák lógatásának folyamata során a rudak könnyedén lehullanak és visszatérnek az eredeti pozícióikba. Egy rendkívül kényelmes modell a gyapjúszálak szárításához, amelyek a rudak tetejére helyezhetők és egyenesített állapotban száríthatók.
 • Kötelet. A fürdőszobában használt minden szárítógép legegyszerűbb kialakítása. Egy speciális dob a sztring feszességének beállítására szolgál. A helyhez kötött telepítés bizonyos nehézségeket okoz. Ha a terméket alacsonyra állítja, akkor a mosdó zavarja a fürdőszobát. A dolgok magasságában történő rögzítéskor nehéz lesz felakasztani.
 • Konzol. A szárító a fal falára van felszerelve, összecsukva rendkívül kompakt. Ha a ruhákat akasztani szeretné, a formatervezést egy harmonika hasonlító mechanizmusával távolítják el. Ideális egy kis fürdőszobában, az egyetlen hátránya, hogy kis mennyiségű mosnivalót is igénybe vehet.

Függesztett mennyezeti szerkezetek

A fürdőszobában fel lehet szerelni egy mennyezeti szárítógépet, amely a tervezési jellemzőkkel hasonlít falimodellekre. A mennyezeti modellek kereszttartója magassága állítható, így a mosás nem okoz problémát. Minden sáv a többi elemtől függetlenül mozog. Általában a mennyezeti szárítók telepítése a fürdő fölött történik, hogy elkerüljék a padlón lévő nedves ruhák mosdóit.

Pozitív szempontok a mennyezeti szárító telepítése a fürdőszobában:

 • Az ágynemű súlyosan lemerül, és egy kis szabad helyet foglal el.
 • A kis méretű szárító esztétikai megjelenést biztosít.
 • Kényelmes működés.

A telepítés bonyolultsága - a felfüggesztett modellek legfontosabb hátránya. Rögzítési erő kell különös figyelmet fordítani, hogy a design a fürdőszobában nem törött a súlya függő ruhát.

A legjobb hely a magas mennyezetű fürdőszoba.

Fürdőszobai felszerelés

A szárító egy feszes húrokból vagy vékony csövekből álló könnyű keretből áll. A formatervek szilárdak és összecsukhatóak. Egyes modellek szögben vannak a fürdőre, mások oldalra vannak rögzítve.

A műanyag klipek megakadályozzák a csúszást Alkalmazási terület - apró tárgyak szárítása, a termék törölköző, fehérnemű vagy zokni szárítására szolgál.

Plusz felvásárlások a fürdőszobában egy kis szárító:

 • alacsony súly;
 • tömörség;
 • egyszerű használat.

Két hátránya van: a szárítás során a fürdésre való alkalmatlanság és a terjedelmes tárgyak lógásának hiánya.

Elektromos modellek

Az elektromos modellek magas költsége nem akadályozza a fogyasztók keresletét. Az elektromos modellek megvásárlásának fő célja egy vastag pulóver, meleg kabát vagy egy kényelmes takaró rövid ápolása. Az elektromos szárítók közül sok megfelel a modell telepítésének. Vásárlás a fürdőszobában felfüggesztett, fal- vagy padlószerkezet - mindenkinek a szobafelvétel alapján dönt.

Az elektromos szárítógép egy jelentős része termosztáttal van felszerelve. A fejlett modellek lehetővé teszik a megfelelő szárítási mód kiválasztását, figyelembe véve a textília típusát. Az időzítő időtartama alatt a felelős. A készülék fő jellemzői:

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • nincs bekapcsolva a fürdőben;
 • Ajánlott: 15 kg-ig terjedő ruhák szárításához;
 • a működés nem nehéz;
 • a vászon egyenletesen és gyorsan szárad.
 • összecsukva, a design kompakt.

A fürdőszobában az elektromos szárítók beszerzésének korlátozása lehet a termék magas ára és a használat során felmerülő többletköltség.

Kiválasztási funkciók

Fontos kritérium a szárítógépet választani a fürdőszobában a gyártás anyaga. A tulajdonságok leírása ötletet ad az egyes termékek előnyeinek és hátrányainak:

 • Rozsdamentes acél. Vezető minőségi jellemzőkkel. A fürdőszobai szerkezet tartós, hosszú ideig tartja fenn eredeti megjelenését, képes ellenállni a jelentős terhelésnek, nem veszélyezteti a rongyos foltokat a vászonra, a plakett könnyen eltávolítható.
 • Alumínium. A porbevonat elleni védelem vonzónak tűnik, de gyakran használják a peelingeket. A szárítón lévő alumínium alumínium sötét jeleket vált ki a mosodában.
 • Műanyag. Alacsony költségű és esztétikus megjelenés - a fürdőben a szárítók fő előnyei. A rövid szolgálati idő jelentős hátrány. A műanyagszerkezeteket nem intenzív terhelésekre tervezték, és a túlméretezett személy súlya alatt gyorsan elhibáztak. Idővel a mûanyag szárító felülete sárga árnyalatot kap, a húrok sápadtak.
 • Fa. Előfordul, hogy a fürdőszobai szárítót rendszeresen rendezik. A hosszú szolgálatra érdemes gondoskodni a rendszeres kompetens távozásról. A megoldás előnyei - esztétikai megjelenés az eredeti forma miatt.

A gyártás során a fürdőszobai szárítók kiválasztásánál figyelembe kell venni a termék egyéb jellemzőit is. A szerkezet tartósságát az ízületek minősége és az egyes részek könnyű mozgása befolyásolja. Fémtermékek esetében ellenőrizni kell a bevonat sűrűségét, hogy elkerüljük a vászon sötét jelek megjelenését. Ha az alap ragyog, akkor jobb, ha talál egy másik lehetőséget. Ilyen esetben a festék gyorsan lehúzódik.

A húrok közötti optimális rés 7 és 10 cm között van, szorosabb elrendezéssel a vászon tovább szárad. A kereten lévő éles kitüremkedések hiánya, az érdesség és a hegesztési nyomok - a fürdőszobában lévő ruhaszárító megszerzésének másik feltétele.

Megfelelő példány vásárlásra:

 • a keret felülete sima;
 • minden elem egyenletesen színezett;
 • a csövek végeit dugókkal védik;
 • a ruhaneműszárító kiegészül egy adatlapmal, amely feltünteti az ágynemű megengedett súlyát, a szerkezet méretét és beállítását;

Ha falra szerelt vagy falra szerelt ruhaszárítót vásárol a fürdőszobában, ellenőrizze a szerelési utasításokat.

Népszerű modellek keresése

A legszélesebb választék egy kis része bemutatja a tervezést a saját fürdőszobájában.

Szárító Gimi Rotor-6. A költségvetési modell telepítése a falon csavarokkal vagy dugókkal történik. Az olasz gyártó terméke kis fürdőszobákhoz is alkalmas. A kipufogó kialakítása 6 csíkból álló vászonból áll, 10 kg súlyig. A kötelek hossza 3,6 m, kiszáradás után automatikusan elindul a kiindulási helyzet.

Nagyon népszerű "Liana" szárító, amely a mennyezetre van szerelve. Az egyszerű kialakítás 5 karakterláncot tartalmaz, amelyekhez külön beállítás lehetséges. A sávonkénti megengedett terhelés eléri a 2,5 kg-ot, a modellek hossza 1,3 és 2,0 m között van.

Összecsukható padlóburkolat A Siena a tágas fürdőszoba tulajdonosainak felel meg. A szárító 3 szárító zónát tartalmaz. Könnyű 2 kg és kapacitás - a modell legfontosabb előnyei. A nagy mennyiségű vászon felakasztásához 18 rúd áll rendelkezésre, amely akár 20 kg teljes terhelést is képes ellenállni. Méretek összeszerelt 55/112/180 cm A szárító gyorsan lehajlik, majd kompakt lesz, és minden alkalmas helyen tárolható.

Az elektromos modellek közül az Alcona SBF-A4-FX figyelmet érdemel. Függesztett mennyezetre horgony csavarokkal. Az elektronikus vezérlőegység, a fertőtlenítő UV lámpa jelenléte rendkívül működőképes. A minimális teljesítmény 120 watt. A bemutatott elektromos szárító 30 kg nedves ruhanemű súlyával ellenáll, a csövek teljes hossza 8,2 m.

A fürdőszobában a funkcionális ruhaszárító beszerzésére gondolva meghatározzák a megfelelő telepítési helyet. Ami számít, a gyártás anyaga, az összekötő elemek ereje, a színezés minősége. Gondolják át a szerkezet optimális dimenzióit és a szükséges terhelést, melynek ellen kell állnia.

Fali mosógép

Az a kérdés, hogy "hol mosodja meg a ruhát?" Már nem annyira akut, mert a technológia fejlődésével számos kényelmes megoldást találtak erre a problémára. A közelmúltban az egyetlen alkalmas hely a ruhák szárítására egy városi lakóházban volt egy erkély vagy egy mennyezet alatt feszített húrok, és ma kompakt és funkcionális szárítók telepíthetők a lakás minden sarkában.

A szárítógép legmegfelelőbb helye a fürdőszobában van. Először is, ott idegen ruhákat nem fognak észrevenni. Másodszor, a fürdőszobában rendszerint szellőztető rendszer van telepítve, amely segít gyorsan megszabadulni a felesleges nedvességtől. Még akkor is, ha a fürdőszobája nagyon kicsi, még mindig van szabad hely a felszereléshez, mivel a kis méretű helyiségek kereskedelmi forgalomban kaphatók.

A kis fürdőszobák tulajdonosainak meg kell vizsgálniuk a falra szerelhető szárítót. A falhoz vannak csatlakoztatva, így rengeteg helyre nincs szükségük, és az összeszerelt falra szerelt szárítók szinte láthatatlanok. Ez a cikk a falra szerelt ruhanemű-szárítók jelenlegi típusaira, az elhelyezésükre és telepítésükre jellemző.

Típusok, előnyeik és hátrányaik

összecsukható

Az összecsukható szerkezet a fürdőszoba fölé húzódó kötelek modern módosítása, amelyen anyáink és nagymamák ruhái szárításra kerültek. Két műanyag panelből áll, amelyek között húzódó kötelek vannak. A panelek az ellenkező falra vannak szerelve (leggyakrabban - a mennyezet alatt). Ha nincs szükség a szárítóra, az egyik rész eltávolításra kerül a falról és a másikhoz rögzítve. A kötelek automatikusan visszahúzódnak a panelbe. A modelltől függően 4-6 sor kötél van.

Előnyök:

 • olcsó;
 • kis fürdőszoba és kombinált fürdőszoba felszerelésének lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség.

hátránya:

 • az összenyomható szárító maximális terhelhetősége 7 kg;
 • olyan költségvetési modellek esetében, amelyek nem rendelkeznek meghúzási mechanizmussal, a kötelek a vászon súlya alá süllyedhetnek;
 • rossz minőségű műanyag repedés után néhány szárító;
 • ha a szárító nagyon magas, akkor rendkívül kényelmetlen lesz a ruhát felakasztani rajta;
 • Ha a szárítón lévő ágyneműt feltölti a betűkön, akkor szárítás közben nem lesz képes vízkezelésre.

csúszó

A csúszó modell sokkal érdekesebb. Ez egy fém konzol formájában készült, amely összehajlik és kibontakozik a harmonika elvének megfelelően. A csúszó szárító elemei megbízható szegecsekkel vannak összekapcsolva. A két összecsukható rész között több fémcső van, amelyek a ruhanemű tartóként szolgálnak.

Előnyök:

 • kompakt kialakítás;
 • szilárdság;
 • képes ellenállni a nehéz súlynak;
 • egyszerű használat;
 • használható törülközőtartóként.

hátránya:

 • a csúszó modell kis mérete nem teszi lehetővé sok vászon vagy nagy dolgok száradását.

elektromos

Az elektromos szárítót általában törülközőszárítóként használják, de kis ruhadarabok szárítására is használhatók. Az elektromos szárító a falhoz illeszkedik a fürdőszoba kényelmes helyén. Ez egyfajta fémcső létra. A lécek száma modellenként változhat.

Előnyök:

 • széles telepítési lehetőségek;
 • szükség esetén az elektromos szárító kikapcsolható;
 • az alacsony fűtési hőmérséklet védelmet nyújt az égési sérülések ellen;
 • fűtőberendezésként használható.

hátránya:

 • az ilyen típusú szárító telepítésénél és üzemeltetésénél figyelembe kell venni a magas páratartalmú helyiségekben használt elektromos készülékekre vonatkozó szabályokat;
 • nincs hely a nagy tárgyak vagy az ágyneműk szárításához.

anyagok

kötél

A kötélszárítót a legelmaradottabbnak tartják. A saját kezével ugyanezt teheti meg, az anyag (ruhadarab) javára elért költsége meglehetősen csekély. A kötélszárítók általában hosszúak, ezért egyszerre több mosás után is száríthatja a ruháját.

acél

Az acél ruhák szárítói általában krómozott bevonattal rendelkeznek, így látványosak és a fürdőszobai belső térben díszítik. Az acél szárítók nagyon tartósak és megbízhatóak. Az egyetlen nehézség az, hogy gondoskodjon róluk - a króm eredeti fényének megtartása érdekében speciális tisztítószereket kell vásárolnia.

alumínium

Az alumínium szárítók az acélszerkezetek költségvetési opcióinak tekinthetők. Nagyon tartósak is, de lényegesen kevesebbet mérnek. Igaz, hogy a mosott ruhanemű súlya, amelyet ellenállnak, szintén jelentősen kisebb.

műanyag

A műanyag szárítógépek az erő hiánya ellenére még mindig népszerűek. Könnyűek, egyszerű kialakításúak és alacsony súlyúak. Ezenkívül, a többi műanyagtól eltérően a műanyag gazdag színválasztékban jelenik meg.

Fal és mennyezet

A faltól a mennyezetig terjedő ruhaszárítóhoz két felszerelési lehetőség van: két ellentétes fal és a mennyezet között. Az első opciót rendszerint egy loggiára szerelik fel, mivel itt nehéz a szárítót a mennyezethez csatlakoztatni.

A vékony fémcsövek, amelyeken keresztül a kötelek áthaladnak, viselnek a lenből. A tartókat lecsillapíthatja és felemelheti a vakok elve, speciális kötél húzásával. Mivel a szerkezet egyes részei felfelé és lefelé mozoghatnak, ezt a szárítót "liftnek" nevezik.

A tartó mennyisége 4-től 10-ig terjedhet. A fal-mennyezeti szárító által elviselhető tömeg függ attól. Átlagosan az ilyen modelleket 20 kg súlyig tervezik, ami elég jó mutató.

Eredeti tervezés

 • Az összecsukható szárítók bármilyen függőleges felületre felszerelhetők. Ha nincs rá szükség, a szárítót csak fel kell emelni - úgy néz ki, mint egy szokatlan panel. A szárító szárításával száraz törölközőket és kis ruhadarabokat lehet törölni rajta.
 • Nadvernye - ahogy a neve azt sugallja, hogy az ilyen szárítók közvetlenül az ajtóra vannak szerelve. A horgokat rögzítőként használják, így használat után a szárítót eltávolíthatja az ajtóból, és elhagyhatja egy félreeső helyen.
 • A mobil szárítógépeket további kiegészítőként is nevezik. Ezek egy összehajtható háromszög alakúak, amelyek a fürdő oldalán helyezkednek el. Az ilyen szárítók hátránya, hogy a mosás megszáradásáig a fürdőszobát nem lehet használni.
 • Az elemek esetében az ilyen típusú szárítógépet egy horgok segítségével rögzítik a fűtőkészülékekre. Mivel az elemek ritkán vannak a fürdőszobában, ezek a modellek gyakran más helyiségekbe vannak beépítve, és elsősorban a törülközők szárítására használják.

elhelyezés

 • Legtöbben mindegyikük lemosott egy bizonyos lengyel vászonra egy nap alatt, és több "megközelítést" tesz a mosógépre. Így a mosás egyszerre több mosásból a szárítón található. Annak érdekében, hogy ne teszteljük a belső falak erősségét, válasszunk egy fő falat a szárító telepítéséhez, a fuvarozó a legjobb. Így biztosak lehetünk benne, hogy a nedves ruhanemű súlya alatt a fal nem kezd fokozatosan összeomlani.
 • Ha a szárító helyét választja, ne feledje, hogy időről időre kibontakozik. Amíg a ruhanemű szárításra kerül, Önnek ingyenes megközelítést kell biztosítania minden vízvezeték szerelvényhez és szekrényhez.
 • Próbálja a szárítót a lehető legközelebb a szellőztető rendszerhez helyezni, így a mosógép gyorsabban kiszárad és a felesleges nedvesség elpárolog. Ellenőrizze a ventilátor állapotát, rendszeresen tisztítsa meg.

felszerelés

 • A falra szerelhető szárítók telepítése a legmegfelelőbb hely kiválasztásával kezdődik. Az elhelyezés követelményeit lásd az előző részben.
 • Mielőtt elkezdené, gondosan olvassa el a telepítési utasításokat. Speciális ajánlásokat tartalmaz erre a speciális szárító modellre vonatkozóan.
 • Most vegye azt a tartóelemet, amelyen a szerkezet fel van szerelve, és csatlakoztassa a falhoz a kiválasztott helyen. Az átmenő lyukakon keresztül jelölje meg a jövőbeli kötőelemek helyeit.
 • A falon lévő jelölésekkel összhangban fúrja meg a szükséges lyukak számát.
 • Rögzítse a tartóelemeket a falhoz a készlet segítségével.
 • Rögzítse a szárító többi részeit a konzolhoz, a szerelési utasításban megadott ajánlásoknak megfelelően.

Hogyan csináld magad?

1. módszer: kötélszárító

A házi készítésű falszárító legegyszerűbb változata a horgok és kötelek rendszere, amely a betűtípushoz nyúlik. Először is, megvásároljuk az összes szükséges anyagot a gazdasági osztályon (a horgok helyett vastag halászhálót vagy gyönyörű drótot használhatunk). Ezután a két, egymással ellentétes falon lévő jelöléseket készítjük, amelyekhez a szárítógépet csatlakoztatjuk. Jelölje meg a horgok helyét: ugyanazon a vonalon kell elhelyezni egymástól azonos távolságban. Ezután fúrjon lyukakat, majd rögzítse a horgokat. Vágja le a kötelet egyenlő részekre, és húzza meg a horgokat. A kötélszárító készen áll!

2. módszer: Felszíni szárító

Annak érdekében, hogy több tőkeszerkezetet építsenek ki, több szabad időre van szükségük és a fafeldolgozás eszközeire. A szárítót 2 cm-es részből álló fadarabokból készítjük először, a szerkezeti elemeket vágjuk le: két rudat kell elvágni a fürdő hosszáig és 6-8 rudas szélességgel. Fűrészelt rudak oshkurivaem.

A hosszú rudakat kissé rövidebbre helyezzük, mint a kád szélességét, és elkezdjük a rövid rudakat szegezni. Rövid sávok és a ruhák tartói. Meg kell próbálnunk ugyanolyan távolságot tartani közöttük, hogy a szárító ne csak megbízható legyen, hanem szép is. A kész szárító bármilyen színben festhető a fürdőszoba belsejébe.