Legfontosabb > Bútor

Ruhaszárító a fürdőszobában - Kényelmes stílus minden helyre 76 képen

Ágyneműszárító a fürdőszobában, minden mosás után mosandó ruhát kell mosni.

Valaki a ruhák szárításának funkcióját használja a mosógépekben, valaki lefeszíti az akkumulátort.

A mai napig kereskedelmi forgalomban kapható formatervezési minták, amelyek lehetővé teszik a folyamat kényelmes és hatékony elvégzését.

Ágynemű szárítók fajtái

A szárítók szerkezeti formában különböznek egymástól, és a felszínhez való csatlakoztatás módja.

A szárító a mennyezetre van szerelve, a formatervezés egy fémrúd, amelyet görgősmechanizmussal és kötél segítségével felfüggesztettek. A mennyezet alá szerelt.

Alternatív megoldásként lecsúsztathatja az összes sávot, lógni a ruhákon, és felemelni. Ez a formaterv mintegy 20 font nyers vászon ellenáll.

A mennyezetre szerelt szárító a magas szobákhoz, valamint a normál mennyezetű, kis szobákhoz is alkalmas.

Fali szárító:

Rúd - a szárítónak ez a kialakítása az egyik falra van szerelve, a cselekvés elve hasonló a szárítóhoz, a mennyezethez rögzítve. Jól használható a gyapjútermékek szárításához, valamint a deformáció elkerülése érdekében nem ajánlatos összecsukni.

Kötél - széles eloszlású. Jellemzője a kötél feszességének és a magasság szabályozásának hiánya. Az alacsony lógó ruhák nehezebbé teszik a fürdőszobát, és a kötelek túlzott elhelyezése arra kényszeríti Önt, hogy folyamatosan használjon egy széket.

Konzol - megfelelő használatra, a csatolót fizikai fúrórúd formájában kell benyomni. Ez a forma kis fürdőszobákhoz alkalmas. A vászon száradása után összehúzódik és szorosan illeszkedik a falhoz. Lehetővé teszi a felhasználható terület jelentős növelését.

Ideális kisebb tárgyak szárításához (törölközők, pólók, gyermekruhák), de nem alkalmas nagy tételek szárítására (ágynemű, takaró).

Padlóra szerelt szárító

A szárító a padlóra van szerelve. A kibontásnál nagy munkaterület van. Bármelyik helyiségben szabad helyet biztosíthat. Ez könnyedén összehajtogat és elszakad.

Bármely szűk helyiségben eltávolítható. A padlóra szerelt szárítók összecsukva kis helyet foglalnak el. Egy kis helyiségben egy ilyen szárítógép felveheti az összes szabad helyet.

Elektromos szárító

A korlátozott időtartamú emberek számára ideális az elektromos szárító. A pozitív oldal az a képesség, hogy gyorsan száraz ruhát viseljen, de nem alkalmas mindenféle szövetre.

Egyes textíliák egyszerűen deformálódnak a túlmelegedésből, és elvesztik esztétikai tulajdonságaikat. Az ilyen textíliák élettartama gyorsan csökken.

A dolgok szárítása az akkumulátoron

A szárítóruhák változatossága a hőmérséklet függvényében. További telepítésre nincs szükség. A vászon csak az akkumulátoron van.

A nagy elemek szárazak az akkumulátoron, de nehéz a kis dolgokra.

Az ilyen típusú szárításhoz gondosan kell kezelni a hőmérsékletet igénylő termékeket.

A fürdőben a dolgok szárítása

Ezzel a típusú szárítással kiválasztható a tervezés, amely könnyen telepíthető és eltávolítható.

A fürdő munkafelületét foglalja el, de felszabadítja a padlón lévő helyet. Ha ilyen szárítót helyez a fürdőszobába, akkor lehetetlen használni.

Hogyan határozható meg a ruhadarab kialakítása?

Természetesen a szárító kiválasztásakor el kell döntenie, hogy hol és hogyan kényelmesen száradhat meg.

Megfelelő a szárításuk a fürdőszobában, elegendő hely van a szárításhoz a nappaliban, vagy a szárítógép az erkélyre is áthelyezhető - mindez határozza meg a szárító tipikus kialakítását.

Ha kisebb mennyiségben szárazra szeretné tenni a dolgokat, akkor nem kell egy nagy padlószárítót választania.

Ha egy kis lakásban élsz, a konzolos vagy mennyezeti szárítók jobban megfelelnek, mivel nem fognak sok helyet összehajtogatni. A padlószárítók leginkább a tágas szobákban használhatók.

A szárítók kiválasztásánál ügyelni kell az építéshez felhasznált anyagokra.

Az állandó magas páratartalom miatt a fémszerkezetet rozsdamentes acél anyaggal kell kezelni. Választhat egy rozsdamentes acél szárítót. Egy ilyen szárító hosszú ideig szolgál majd, és nem fogja elveszteni megjelenését.

Minden szerelvény szárítót jól kell végrehajtani. A rögzítőelemek és a csuklópántok a szárítót a felületen vagy a kibontott állapotban kell tartani. A feszítő kötelek sima felületűek legyenek.

Egy adott szárítógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő sajátosságait és a szabad hely jelenlétét. A megfelelően kiválasztott szárító díszíti a fürdőszobát.

Ruhaszárítók a fürdőszobában

Az olyan szárítószekrények, amelyek népszerűsége jelentősen megnőtt, lehetővé teszik számos kellemetlenség kiküszöbölését: nem kell lemosni a mosott ruhákat az egész lakásban, gyorsabban kiszáradnak, kevesebbet törnek és nem zavarják meg. A szárító könnyű használata nagymértékben függ a tervezéstől, méretétől, funkcionalitásától, a gyártás anyagától.

Ruhaszárítók a fürdőszobában

A legjobb megoldás kiválasztásához többet kell megtudni a szárítók fajtáiról, előnyeiről és hátrányairól, valamint a telepítési módszerekről.

Ágynemű szárítók fajtái

A modern ruhák szárítóit széles választékban mutatják be - a hagyományos kereszthornyoktól a rackekig, az elektromos modellekig, több hőmérsékleti rendszerrel. Ezek nemcsak formában és méretben különböznek, hanem a beépítési módban is, továbbá minden egyes szárítógép speciális terhelésekhez van tervezve. A legtöbb modell alumíniumból, rozsdamentes acélból és műanyagból készült, bár a fa termékek is nagyon keresettek.

A képen látható mennyezeti szárító

A kialakítástól függően a szárító a fal padlójára vagy oldalaira szerelhető, falra vagy mennyezetre szerelve. A telepítési módszer a legfontosabb kritérium a modell kiválasztásakor, és annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, jobb előre megismerni az egyes típusok alapvető jellemzőit.

Padlómodellek

Összecsukható padlószárító

A padlószárító általában egy hajtogatott keret, vízszintes rudakkal vagy feszített fémszálakkal, amelyeken a mosoda fel van függesztve. A kibontott formában a szárító meglehetősen sok helyet foglal el (különösen a kiegészítő modulokkal ellátott tervek), de lehetővé teszi, hogy kényelmesen sok dolgot helyezzen el. Összeszerelt állapotban a szárító vastagsága nem haladja meg a 10 cm-t, és könnyen be lehet tolni a kád és a mosógép között. Átlagosan ezek a modellek körülbelül 20 kg nedves ruhát viselnek, és maga a szerkezet súlya nem több, mint 3,5-4 kg.

Függőleges szárító

A szabványos vízszintes szárítók mellett a kereskedelemben kapható, többszintű, a polcok típusának modelljei is vannak, amelyek szintén összecsukhatóak és kerekekkel vannak felszerelve az egyszerű mozgáshoz. Amikor kibontják, kevesebb helyet foglalnak el, mint a vízszintesek, és ideálisak a kis dolgok szárításához - fehérneműk, zokni, ingek, blúzok stb.

Szárító padló polcok formájában

A kültéri szerkezetek előnyei:

 • az egyszerű használat és a tartósság;
 • kis súly;
 • kiváló teljesítmény;
 • a szárítót bármilyen kényelmesen elhelyezhetjük;
 • Nincs szükség csatolásra.

Az ilyen szárítók egyetlen hátránya az, hogy hasznos területet foglalnak el, és egy kis lakás esetében ez nagyon sürgős probléma.

Fal modellek

Fali összecsukható szárító

A falra szerelt szárítók sokkal kényelmesebbek a használathoz. Ők útmutatók a kereszttartók lógó ruhát. A falszerkezetek teleszkóposak, csúszósak, magasságban állítható kereszttartókkal. Vannak olyan kompakt modellek, amelyekben a rugós dob van a tokban, lehetővé téve, hogy a húrok a szemben lévő falak között húzódjanak. A tetején lévő dolgok nem zavarják a fürdőszobát, ha nem csak ágynemű, és a szárítógép összeszerelése után harmonikusan illeszkedik a belső térbe, és nem fáj a szeme.

Kötélfali ruhaszárító

 • kompakt méret;
 • könnyű és kényelmes működés;
 • alacsony ár;
 • esztétikus megjelenés.

Egy ilyen inerciális egység nem rontja el a szoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy gyorsan húzza meg a ruhaszárítót

 • kis kapacitás;
 • a maximális terhelés a modelltől függően nem haladhatja meg a 7-10 kg-ot;
 • telepítéshez szükséges a falak fúrása.

Felfüggesztett modellek

Vezetőfülkés szárító

Tervezés szerint a mennyezeti szárítók falra hasonlítanak, csak a mennyezethez csatlakozó vezetők. A lécek magassága állítható, a ruhanemű lógatásakor könnyen leengedhetők a kívánt szintre, majd felhúzódnak. Ezenkívül minden keresztléc a többiektől függetlenül mozoghat, ami a szárítógép működését megkönnyíti. Az ilyen konstrukciókat általában a fürdő fölé kell szerelni annak érdekében, hogy megakadályozzák a pocsolyák a padlón lévő nedves ruháról való csöpögést.

A szárító mennyezet fa lécekkel

 • a lógó dolgok nem hasznos helyet foglalnak el, és szinte nem zavarják a fürdőszoba használatát;
 • a szárítók kompakt mérete és esztétikai megjelenése;
 • a formatervezési minták kényelmesen használhatók.

Az ilyen szárítók hátránya a telepítés bonyolultságának nevezhető. A rögzítésnek olyan erősnek és megbízhatónak kell lennie, amennyire csak lehetséges, valamint lefedésekre is, hogy az egész szerkezet ne csökkenjen a nedves tárgyak súlya alatt.

Automata elektronikus szárítógép

Fürdőszárító

Szárító a fürdő oldalán

Ezek a szárítók vékony csövekből vagy húrokból állnak. Vízszintes helyzetben lehetnek a kád tetején vagy az ellenkező oldalon lévő szögben. Az állvány nem csúszott le, különleges műanyag tartókkal rendelkezik. Vannak olyan modellek is, amelyek az oldal szélén vagy a radiátoron vannak lógva. Nagyon kicsiek és elsősorban törölközők, zoknik és fehérneműk szárítására használják.

Fürdőszárító

Mosás a mosdó fedélzetén

Az ilyen szárítók előnyei csak a kis súly és az egyszerű kezelhetőség miatt, a kényelem és a funkcionalitás miatt, itt észrevehetően vesztesek. Sok ilyen kialakítás nem lógott, nem alkalmasak ágynemű szárítására. Továbbá, miközben a dolgok szárazak, nincs lehetőség fürdésre, mivel a szárító közvetlenül fölött van.

Szárítás a finom tárgyak számára a fürdőben

Elektromos szárítók

Az elektromos szárítók nem kevésbé keresletet igényelnek, mint a hagyományos, még a magas költségek ellenére sem. Ők pótolhatatlanok, ha gyorsan meg kell szárítani a kabátot, meleg pulóvert, szőnyeget és más hasonló dolgokat, amelyek normál körülmények között több napig száradni fognak. Elektromos modellek is nagyon változatos, és lehet padló, fal, lóg. Legtöbbjük termosztáttal van felszerelve, amely lehetővé teszi az optimális szárítási mód kiválasztását, a vászon típusától függően. Elektronikus időzítőkkel is szárítógépek vannak, amelyek segítségével beállíthatja az eszköz időtartamát. Ezek a szárítók nagyon kevés villamos energiát fogyasztanak, szinte csendesen dolgoznak, ellenállnak a 15 kg-os terhelésnek.

Elektromos szárító

 • gyors és egységes szárítás;
 • egyszerű használat;
 • összecsukva a szárító legalább egy helyet foglal el.

Különböző típusú padlófüggő elektromos szárítók

 • magas ár;
 • további energiaköltségek;
 • a biztonsági előírások betartásának szükségességét.

Népszerű vászonszárító modellek

Szárító fal Gimi Rotor-6

"Liana" mennyezeti szárító

Szárítófal Leifheit TELECLIP

Szárítógép padló Siena

GIMI ALABLOCK Külső szárító

Alcona SBA-A4-FX elektromos szárító

Ajánlások a szárító kiválasztásához

A szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a gyártás anyagára. A leginkább praktikus és tartós termékek rozsdamentes acélnak számítanak. Idővel nem veszítik el megjelenésüket, ellenállnak a legnagyobb terhelésnek, nem hagyják el a foltokat, és egyszerűen tisztítják a plakettet.

Rozsdamentes acél szárító

Alumínium porszórt modellek is jól néz az első, de intenzív használat a bevonat kezd héja, és alumínium sötét jelek ruhát.

Alumínium padlószárítók

A műanyag termékek a leginkább megfizethetőek és vonzóak, csak korlátozott élettartamuk van. Igen, és nagy terhelés nem lehetséges, különben a műanyag tok gyorsan megtörhet. Idővel ezek a szárítók elveszítik vonzó megjelenésüket, a műanyag sárga színű, sárguló szalagokkal.

Ruhaszárító műanyag padló

Ami a fa szárítót, a megfelelő gondossággal, akkor szolgálnak egy nagyon hosszú ideig, ráadásul ezek a modellek gyakran eredeti alakja és harmonikus megjelenése a fürdőszoba belső. De ha gyakran és nagy mennyiségben kell lemosni, akkor jobb, ha lemond a fa szárítóról a fém javára.

Szárító fából

Az eredeti összecsukható szárító fa

A választásnál figyelni kell a csatlakozások minőségére, a bevonat sűrűségére, az elemek könnyű mozgására. A húr vagy a gallyak nem lehetnek túl vastagak: az optimális távolság 7-10 cm, ha kisebb, akkor a dolgok megérintik egymást és szárazabbak. A szárító keretén nem lehetnek éles kiugrások, hegesztési nyomok, foltok, érdesség. Ha az alap ragyog a bevonaton, akkor jobb, ha megtagadja az ilyen vásárlást - hamarosan a festék elkezd lehámulni.

A kiváló minőségű szárítóban minden elemnek sima színű, sima felületű felülete van, a csövek a végekből dugókkal, valamint az ízületekkel vannak lezárva. A csomagoláson fel kell tüntetni, hogy a felszerelés, méret, súly, a telepítésre vonatkozó utasításoknak kell lenniük.

Lehetőségek a ruhaszárító beépítéséhez a fürdőszobában

A szárítógép beépítése a fürdőszobába nem igényel speciális ismereteket és készségeket, így a telepítéssel nem nehéz. A rögzítő elemek sorrendje kissé eltérhet a termék kialakításától függően, ezért a beszerelés előtt gondosan olvassa el a gyártó utasításait. Leggyakrabban hiba történik a mennyezeti szárítók telepítésekor, ezért részletesebben megfontolják a telepítés lehetőségeit.

A "Liana" szárító telepítése

A munka megkezdése előtt a szárító összes elemét ki kell teríteni az asztalra, és ellenőrizni kell a berendezést. A kötőelemek rendszerint a készlet részét képezik, de nem mindig megbízhatóak, és sok kézműves külön vásárolja meg őket. A szárító maga mellett ceruzát, kalapácsot és fúrógépet is igényel a megfelelő fúrókhoz - betonhoz és csempehez.

1. lépés: Válassza ki a szárító optimális helyét és tegye a jelvényeket a mennyezetre ceruzával. Ehhez vigye a konzolokat görgőkkel, szerelje fel őket a mennyezetre, és jelölje meg pontokat a szerelő lyukakon keresztül. A konzoloknak egymással párhuzamosaknak kell lenniük, ugyanazon a szinten, és a távolságuknak meg kell felelniük a szárítórudak hosszának.

2. lépés: Fúrjon lyukakat a mennyezetbe, fújja ki a port, szorosan dugja a kalapácsokat. Ezután csavarokkal rögzítse a záróelemeket, és zárja le a rögzítőelemek hornyait a csomagban található különleges dugókkal.

3. lépés: A konzolhoz párhuzamos falhoz rögzítse a tartóelemet a zsinór rögzítéséhez. Körülbelül 1,3-1,5 m magasságban kell elhelyezni a padlóról, szigorúan vízszintesen. A rögzítés ugyanaz: jelölje meg a rögzítőelemek pontját a lyukakon, fúrókon, dugókon és csavarokon keresztül. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, vegyen egy lándzsa alakú fúrót pobedite forrasztással, különben a csempe megszakadhat.

Rögzítőelem rögzítése

4. lépés: Óvatosan helyezze el a kábeleket egy sima felületen, és kezdjen el felváltva rögzíteni őket minden rúdhoz. Ehhez egy szoros csomót kötözött a végén, a zsinórt a rúd hornyába helyezi, és a csomót szorosan befelé feszíti. Ezenkívül rögzítse és az összes többi vezetéket is.

5. lépés: Kezdje el a szárító szerelését. Húzza a kábeleket mindkét zárónyíláson lévő lyukakon keresztül. Ha a rögzítő konzol a jobb oldalon található, a szerelés a bal oldali konzolral kezdődik, és fordítva. Maga a zsinór nem könnyű behatolni a lyukba, így a kényelem érdekében használhatsz egy drótszövetet, hajlítással vagy hosszú hurok formájában. A vezeték szabad vége két zárófedélen keresztül húzódik.

6. lépés: Az első rúd be van húzva, majd a felső kupakot a zsinór csomóval rögzíti, és a konzol kivágásához vezet. Ismételje meg a műveletet a többi felfüggesztéssel, hogy mindegyik ugyanazon a szinten legyen.

7. lépés. Ezután határozza meg a rudak helyének alacsonyabb szintjét, amelyre a legmegfelelőbb a ruhanemű, és egy másik csomót köt. A csomókat az alsó kupakokba húzzák, és a többi kötegdarabot levágják. Ezután a felfüggesztéseket ismét a kiindulási helyzetbe húzzuk.

A "Fortuna" szárító telepítése

A "Fortune" modell fémbilincsekből áll, amelyeken két mozgatható alumínium profil található. Egy egyszerű mechanizmus és acélkábelek segítségével a profilokat könnyen fel lehet emelni és leengedni a kívánt magasságra, egymástól függetlenül. A profilok teljes hosszában speciális lyukak vannak az akasztók számára, amelyeken a ruhák száradása megfelelő.

A konzolok a mennyezethez vannak rögzítve, és a vezetőhenger és a vezérlőegység a falra kerül. Először választania kell a szárító legmegfelelőbb helyét a fürdőhöz képest úgy, hogy a vászonból származó víz közvetlenül áramoljon benne, és ne alakuljon ki a padlón lévő pocsolyák. Ezután közvetlenül a telepítésre léphet.

1. lépés: A mennyezeten egy ceruzával jelölje meg a zárójelek rögzítési pontját, 2 egyenként. Meg kell egy téglalap oldalú 1,8-2 m és 0,4-0,6 m. A falon túl, megállapította, hogy a kötőelemek, a vezérlő egységet, és helyezze a megvezetőhenger szigorúan egyetlen függőleges vonal.

Szerelőhengerek és vezérlőegység

2. lépés. A jelöléseket megfelelő mélységű lyukakkal fúrják, és a horgonyok segítségével rögzítik a konzolokat görgőkön és a vezérlőegységen.

3. lépés Az acélkábel végét óvatosan a tartóba (rák) húzzuk, erős csomót kötözünk a végén, és meghúzzuk. A kábel másik végét vezesse a műanyag rögzítőbe és a bélésbe, amely a szárítóval együtt kerül, majd húzza át a vezérlőegység másik oldalán található görgőn.

Egy csomót kötözzön be és egy rákot adjon át

4. lépés: A betétet a görgőhöz szorítjuk, egy rögzítővel rögzítjük, és a rákot felfelé húzzuk úgy, hogy szilárdan támaszkodjon a reteszre. Ezután vigye át a kábelt a kettős henger külső oldaláról és a vezetőhengeren keresztül.

Húzza meg a kábelt a bilincsen és a betéten

5. A vezérlőegységen csavarja le a kupakot úgy, hogy a belső reteszelő alátét ne essen ki. A kábel szabad vége erre a sapkára van vezetve, hurok formájában összehajtva és ugyanazon lyukon keresztül vezetett. Most a kábelt az ellenkező irányba húzzák, de mindkét henger belsejéből. Ugyanakkor a kettős hengeret az irányítás felé kell fordítani.

Húzza a kábelt a hengeren keresztül

Ragasztott henger és kábel húzás

6. lépés Alternatív módon rögzítse a díszítőlemezeket minden görgő alatt, majd helyezze a rákokat és állítsa be a kábel hosszát úgy, hogy amikor a rákok a felső részen helyezkednek el, a vezérlőegység és a hurok közepe közötti távolság nem haladja meg a 10 cm-t, majd a kábel szabad végét levágja.

A kötelet egy rákkal húzzuk meg

A kötelek húzásának folyamata

7. lépés: A hurok közepén helyezze be a rögzítő alátétet, és az ujjaival tartva húzza meg a kábelt a kupakba. A vezérlőegység fogantyújának használatával a kábel enyhén leereszthető, hogy a kupakot be lehet csavarni.

Ruhaszárítók

Kategória: Ruha szárítók

 • Termék kód: 307969
 • Méretek (shgv): 199x55x93
 • Típusú: ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307875
 • Méretek (shgv): 71x71x168,5
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307712
 • Méretek (shgv): 60x19x15
 • Típusú: ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307981
 • Méretek (shgv): 40,5x8,5x8,5
 • Ruhaszárító
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 311319
 • Méretek (shgv): 47,5x8x8
 • Ruhaszárító
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 307869
 • Méretek (shgv): 173,5x57x90,5
 • Típusú: ruhaszárító
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 307848
 • Méretek (shgv): 160x45,5x135
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 311285
 • Méretek (shgv): 47,5x8x8
 • Ruhaszárító
 • Anyag: rozsdamentes. acél / műanyag
 • Termék kód: 307838
 • Méretek (shgv): 100x45,5x135
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307846
 • Méretek (shgv): 140x45,5x135
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307843
 • Méretek (shgv): 120x45,5x135
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 308063
 • Méretek (shgv): 70x38x8,5
 • Ruhaszárító
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 307715
 • Méretek (shgv): 80x19x15
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307973
 • Méretek (shgv): 199x55x93
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 307711
 • Méretek (shgv): 120x19x15
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 308064
 • Méretek (shgv): 60x39x8,5
 • Ruhaszárító
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 307729
 • Méretek (shgv): 109x60x100
 • Ruhaszárító
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 267680
 • Méretek (shgv): 7,9x5,5x7,9
 • Típusú: ruhaszárító
 • Anyag: acél

Ruhaszárító

Sok család számára, akiknek nincs erkélyük a lakásban, a ruhaszárító nemcsak üdvözülés, hanem szükségszerűség is. Ez különösen igaz a kisgyermekes családok számára, mert gyakran meg kell mosniuk. Nem számít, hogy a lakása milyen méretű - webhelyünkön biztosan kompakt és megfelelő modelleket találsz az Ön számára. És ez nagyon jó, mert még egy mini szárítón is lefüggesztheted az ágyneműt. Természetesen egy kicsit hosszabb ideig 2-4 alkalommal szárad ki, de még egy nagyon kis fürdőszobában is lefedheti.

Különféle modellek állnak rendelkezésre online áruházunkban. Azok számára, akik otthon kevés helyet foglalnak el, szűkek lesznek, és azok számára, akik sokat mosnak, jobb egy nagyobb terméket vásárolni.

Az árak nagyon változatosak. Megvásárolhat minket egy minőségi terméket tőlünk, amely hosszú évekig tart, és egy olcsóbb, egyszerűbb modellt választhatsz, de mindemellett három-öt évig, és talán hosszabb ideig képes lesz magabiztosan működtetni.

Ezek alakja eltérő lehet, de leggyakrabban még mindig négyszögletes termékek. A drága modellek rozsdamentes acélból készülnek, és egyszerűbbek - alumíniumból. Mindkét fém elég megbízható, ezért nincs okunk kételkedni velük. A legfontosabb, hogy ellenállnak a víznek, és nem fognak túl gyorsan leállni.

Szárítás a fürdőszobában - több, mint egy egyszerű piaci felülvizsgálat

Szerencsére a mosógépek megjelenésének köszönhetően a ruhák automatikus mosása egyszerűvé vált, a mindennapi üzletet. De bár sok modern modellnek van szárítási funkciója, a tapasztalt háziasszonyok jobban szeretik a száraz dolgokat külön-külön, csak a könnyű spin funkció használatával. Végül is, a gép szárítása után nagyon nehéz vasat mosni. Ebben a felülvizsgálatban elmondom, mi a szárítás a fürdőszobai vászonra, és nem csak a fürdőszobára, és arról is beszélünk, hogy milyen kritériumokat választottak és telepítettek ezek a készülékek saját kezűleg.

Szilárd szárító egy nagy fürdőszobában.

Milyen mosószárítást kínál a modern piac

Természetesen a termék minden gyártója számára a legfontosabb szempont az egyszerű használat. De a modern lakásokban lévő fürdőszobák mérete egészen más lehet.

Mi az alkalmas új épületek szabad terv, gyakran egyszerűen nem illik a Hruscsov. Ezért speciális feltételek alapján kell választania.

Fali beállítások

A fürdőszobában a vászon falra történő szárítása méltán tekinthető az egyik legrégebbi és bevált területnek. Jelenleg a szárítók között két vezető modell különböztethető meg.

Az elsõ modell mûszaki szempontból összetettebbnek tekinthetõ. Az ilyen eszköz egy dob, beépített rugós mechanizmussal és reteszekkel.

A dobszárító munkahelyzetbe helyezését.

A fehérneműk itt vannak a kötélen. Ezeknek a köteleknek az egyik vége egy monolitikus tálcára van rögzítve, a másik pedig a dobhoz van kötve, a dobozban rejtve. Csendes állapotban, azaz amikor semmit sem kell szárítani, a doboz és a monolitikus rács egyszerűen lóg a falon.

Ahhoz, hogy az ilyen szárítógépet működőképes állapotba hozza, egy monolitikus sávot kell venni, és a kötelekkel együtt egy másik, az ellenkező falra rögzített zárójelre kell ráhúzni. Ekkor a dob megforgatja, felszabadítja a kötelet a kívánt hosszúságra.

Ha a rúd a konzolon van rögzítve, akkor a rugó mechanizmusa a kötelek stabil feszességét biztosítja, és így nem terhelik meg, a dobot különleges dugókkal kell rögzíteni, ezáltal stabil helyzetet biztosítva.

Tekintettel a tömörségére, ez a modell nagyon népszerű. A jó gyártók ilyen szárítói képesek akár 12-15 kg nedves ruhák súlyát ellenállni. De ezeknek az eszközöknek 2 gyenge pontja van. Először is, ha folyamatosan "húzza" meg a köteleket, gyorsan elhasználódnak, bár ez nem olyan rossz, végül is helyettesítheti őket.

Rosszabb, a rugó mechanizmusa, a feszítő kötelek és a reteszelő klipek valójában állandó terhelés alatt vannak, és ha a gyártó alacsony minőségű műanyag rugókat szerel, akkor az ilyen szárítás nem tart sokáig. Amennyire én tudom, az olcsó modellek már a működés első évében szétesnek.

A második típusú fali szárítók az úgynevezett konzolos teleszkópos vagy egyszerűbb visszahúzható szárítás. Fém csíkokból és csövekből készülnek. Az első opcióval ellentétben a konzolos rögzítőelemek csak egy falhoz vannak rögzítve, és nincsenek rugók vagy bilincsek.

Behúzható konzol a fürdőszobában.

Véleményem szerint az egyetlen jelentős előnye, hogy ezek az eszközök büszkélkedhetnek, a tömörség, összehajtogatva, egy ilyen szárító biztosan nem zavarja Önt. Ugyanakkor a kialakítás teherbírása nem haladja meg az 5, legfeljebb 7 kg-ot. Leggyakrabban nem rendeltetésszerű célokra használják, hanem rendszeres törölközőtartóként.

Van egy másik, figuratív módon beszélő, a falra szerelt szárítógépek munkás-paraszti verziója. Ez kézzel készülhet, de egy kicsit később elmondom.

Liana, mint elismert vezetője a mennyezeti típusú szárítók között

A kis fürdőszobák tulajdonosai, valamint a magas mennyezetű apartmanok esetében a Liana közös név alatt található modell a fürdőszobában lévő ruhák szárítására a lehető legjobb megoldás. A szárító extravagáns neve számos kötelet és felfüggesztett görgőt kapott.

Liana a mennyezeten.

A "Liana" mennyezeti modell valóban nagyon kényelmes, nem hallottam, hogy bármelyik hostess visszaszorította ezt a készüléket. Itt az a pont, hogy a két vezetőpálya fémkerete a mennyezetre van szerelve. Hengerek lógnak ezen a kereten, amelyen keresztül a kötelek áthaladnak.

De a vászon nem lóg a kötélen, hanem fém csöveken. A fémcsövek emeléséhez és lecsökkentéséhez szükség van a görgőkre. Ráadásul kényelmesen egy konzol van a falhoz rögzítve, amelyre a kötelek végei ragaszkodnak. Számomra személy szerint ez a design sokkal inkább olyan mechanizmus, mint a vitorlák felkeltése a jachtokon.

Most ilyen modellek készülnek nem csak a mennyezeten, hanem a fal változata. Tevékenységük elve teljesen ugyanaz. A különbség csak a csapágyelemekben van. Amint valószínűleg már megértettétek, a mennyezeti szőlőt a mennyezetre rögzítik, és a fal változatban két oldalfal konzolt használnak.

Wall opció Liana.

Egyetlen név egy meglehetősen széles körben rejtőzik. A csövek hossza szőlőben 50 cm-től 2 méterig terjed. Az utasítás azt ígéri, hogy a szőlőt átlagosan 15-20 kg súlyra tervezték. De itt meg kell nézni a származási országot.

Mesteremberink, valamint a német tiszteletreméltó polgárok rendszerint minőségi termékeket gyártanak. És biztosíthatom Önöket, hogy a 20kg messze van a határtól.

De mint néhány (nem minden) kínai cég és a jelöletlen szárító, akkor függetlenül attól, hogy az alacsony ár, akkor költeni a pénzt hiába. A kötélzavarok összezavarodnak, a hengerek el fognak jönni, és a zárójelek hajlamosak lesznek.

Padló és hordozható szárító opciók

Az összes meglévő aljzat opcióinak felsorolása egy kis áttekintésben egyszerűen nem reális. Szinte mindenki látta az ilyen szárítót. A legelterjedtebb modell jelenleg hordozható összecsukható szárítás, amely hasonlít egy vasalódeszkához.

De rajta kívül volumetrikus formatervek kerekeken is, amelyek gyakran nem értik, de nagyon kényelmesek a lakás mozgatásához. Mint láttam, minden ilyen szárító fémből készült.

Többszintű padlószárító kerekeken.

Szeretem őket megbízhatóságukért. Nincsenek kötelek, hengerek vagy konzolok, minden nagyon egyszerű, a szokásos rács keresztirányú lécekkel. Ha ilyen szárítót rendesen használnak, akkor a gyerekek is megkapják.

Bicuspid fürdőszoba szárító.

Ami a hordozható modelleket illeti, a tartomány még szélesebb. A leghíresebb a szárító, amely két félből áll, melyeket hurkok formájában könyvel össze.

Különösen a fürdőszobában való használatra készült. Az ilyen szárítás szélén speciális megállók vannak. Csak ki kell nyitnia ezt a "könyvet", és be kell állítania a fürdőszoba széleit.

Valahogy, alkalmanként a feleségem egy úgynevezett szárítót vásárolt egy elemre, ami fűtőtesteket jelent. Két, hajlított hurokból áll, amelyek az akkumulátorhoz tapadnak, és öt keresztirányú csövet hegesztenek közöttük.

Sosem találkoztam egyszerűbb tervezéssel. A feleség azt használja, amikor különféle apró dolgokat töröl a saját keze nélkül. Először lefagyja a szárítógépet a fürdőkádra, és miután a mosoda kifogyott, gyorsan, olcsó és kényelmesen elküldi a radiátorhoz.

Aktív szárítók

A ház fűtési rendszeréből, vagy a forró víz kínálatából táplált, álló, fűtött törölközősávok aktív szárítóit hívom. Csakúgy, mint a villamos energiát üzemeltető egységek.

Nos, gyakorlatilag nincs mit mondani a helyhez kötött vizes törölközőtartókról, általában egyszer fel van szerelve, és ha nem kíméli a pénzt és vásároljon minőségi terméket, akkor ezt a szárítót használja az életre.

Ami az elektromos modelleket illeti, mind mozdulatlanok, mind hordozhatóak lehetnek. A helyhez kötött elektromos modellek csak a hűtőfolyadék típusától függenek.

A hordozható modellek kevésbé gyakoriak, de mégis megtalálhatja őket, ha akarod. A hasonló tervű elektromos szárítók ugyanabban az elvben működnek, mint egy olajfűtés. Ez azt jelenti, hogy egy speciális olajat pumpálnak a zárt burkolat belsejében és az üzemanyag-fűtőtest be van szerelve.

A szokásos fűtőberendezésektől csak a ház konfigurációjában különböznek, itt a kereszttartók kifejezetten a ruhák lógására és a magas páratartalom fokozott védelmére szolgálnak.

Álló elektromos törülközőtartó futó modellje.

A 220V-os elektromos hordozható modellek működnek, teljesítményüket úgy számítják ki, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 60ºС értéket, lehetetlen égni őket.

Ha egy fürdőszobai szárító elektromos modelljét vásárolja, függetlenül attól, hogy helyhez van-e csatlakoztatva vagy hordozható-e, először győződjön meg róla, hogy a konnektor földelő hurokkal van felszerelve. A fürdõszoba nedves, és nem kellene reménykednie az orosz "talán", a következmények több lehet, mint komoly.

A népszerű szárítók átlagos költségeinek táblázata

Fali mosógép

Az a kérdés, hogy "hol mosodja meg a ruhát?" Már nem annyira akut, mert a technológia fejlődésével számos kényelmes megoldást találtak erre a problémára. A közelmúltban az egyetlen alkalmas hely a ruhák szárítására egy városi lakóházban volt egy erkély vagy egy mennyezet alatt feszített húrok, és ma kompakt és funkcionális szárítók telepíthetők a lakás minden sarkában.

A szárítógép legmegfelelőbb helye a fürdőszobában van. Először is, ott idegen ruhákat nem fognak észrevenni. Másodszor, a fürdőszobában rendszerint szellőztető rendszer van telepítve, amely segít gyorsan megszabadulni a felesleges nedvességtől. Még akkor is, ha a fürdőszobája nagyon kicsi, még mindig van szabad hely a felszereléshez, mivel a kis méretű helyiségek kereskedelmi forgalomban kaphatók.

A kis fürdőszobák tulajdonosainak meg kell vizsgálniuk a falra szerelhető szárítót. A falhoz vannak csatlakoztatva, így rengeteg helyre nincs szükségük, és az összeszerelt falra szerelt szárítók szinte láthatatlanok. Ez a cikk a falra szerelt ruhanemű-szárítók jelenlegi típusaira, az elhelyezésükre és telepítésükre jellemző.

Típusok, előnyeik és hátrányaik

összecsukható

Az összecsukható szerkezet a fürdőszoba fölé húzódó kötelek modern módosítása, amelyen anyáink és nagymamák ruhái szárításra kerültek. Két műanyag panelből áll, amelyek között húzódó kötelek vannak. A panelek az ellenkező falra vannak szerelve (leggyakrabban - a mennyezet alatt). Ha nincs szükség a szárítóra, az egyik rész eltávolításra kerül a falról és a másikhoz rögzítve. A kötelek automatikusan visszahúzódnak a panelbe. A modelltől függően 4-6 sor kötél van.

Előnyök:

 • olcsó;
 • kis fürdőszoba és kombinált fürdőszoba felszerelésének lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség.

hátránya:

 • az összenyomható szárító maximális terhelhetősége 7 kg;
 • olyan költségvetési modellek esetében, amelyek nem rendelkeznek meghúzási mechanizmussal, a kötelek a vászon súlya alá süllyedhetnek;
 • rossz minőségű műanyag repedés után néhány szárító;
 • ha a szárító nagyon magas, akkor rendkívül kényelmetlen lesz a ruhát felakasztani rajta;
 • Ha a szárítón lévő ágyneműt feltölti a betűkön, akkor szárítás közben nem lesz képes vízkezelésre.

Hogyan válasszunk egy ruhaszárítót a fürdőszobában?

Minden háziasszony tudja, hogy a mosott ruhanemű kiszárításához több négyzetméter szabad területet kell használni a száraz levegőben. Ha ilyen helyet talál egy kis lakásban, nehéz. Az erkélyen vagy a loggián lévő szárítószalag gyorsasága az időjárástól függ. Ezenkívül az áthaladók előtti vászonszárítás fajtája kényszerítő életfeltételeket idéz elő. A szárítógépek drágák, és további helyet igényelnek a fürdőszobában. A praktikus és költséghatékony megoldás a mosodai mosdó használata a fürdőszobában.

Ruhaszárítók típusai

A háztartási szárítók gyártói számos lehetőséget kínálnak a ruhaneműk szárításához szükséges tartozékokhoz. A következő jellemzőkben különböznek egymástól:

 • telepítési módszer;
 • építés;
 • léphessen;
 • a vászon szárításának megszervezéséhez szükséges terület.

A mosógép egy terhelésének mértéke a kiválasztott modell méretétől és tervezésétől függ. Ha a mosógép kompakt és maximális terhelése nem haladja meg a 4 kg-ot, akkor választhat egy falra szerelhető terméket, a modellt a kád vagy a fűtőtest oldalán.

A kis lakásokban lehetőség van fal- és mennyezeti szárítókra, így nem szabad az erkélyt rendszerszárítással lemondani.

emelet

Az ilyen modellek kényelmesek, mivel áthelyezhetők egyik helyről a másikra. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy olyan helyiséget válasszon, ahol alacsony a nedvességtartalom a ruhák szárításához vagy jó levegőáramlással a feldolgozási sebesség befolyásolásához. Számos húr lehetővé teszi, hogy lógni egy csomó tiszta vászon.

A klasszikus szárítók padlószerkezetei kibontott formában sok helyet foglalnak el, és ha a helyek lehetővé teszik, akkor megkaphatja magának ezt az egyszerűen használható modellt. A kis lakásokhoz a szárítóállványok kompakt változatai vannak, amelyek kibontva a zuhanykabinba visszahúzódnak.

Az anyag, amelyből a szárító készül, meghatározza a termék tartósságát. A tartós fa és acél tartó. Egy ilyen termék ellenáll a sok nedves ruhának. A műanyag és az alumínium modellek alacsony terhelésűek, ezért tartósnak nem tekinthetők.

Falra szerelhető

Amikor a fürdőszobában egy falra szerelt mosószárítót választunk, tudnunk kell, hogy milyen típusai vannak:

 1. Összecsukható konzol oldalelemek kombinációjával harmonika formájában. A módosítástól függően ez a fogas 5-10 részből állhat a dolgok száradásához. A fali konzolra szerelhető, és akár 5 kg nedves ruhával is képes ellenállni.
 2. Kötél húrzsinórral. Ez a lehetőség a szovjet múltból származó ruhadarab jobb alternatívája. A szárító konstrukciója tömör, a szabályozó segítségével megakadályozhatja a kötelek elcsúszását.
 3. Inerciális összecsukás. Ez egy változata az előző modellnek, amely lehetővé teszi, hogy a köteleket száraz ruhákhoz csak szükség esetén telepítse. A kialakítás egy kényelmes magasságban felfüggesztett tekercsből áll, amelyet körülötte feltekercseltek, és az ellenkező falra rögzítették a rögzítőkkel. Ez a függesztők 5 kg terhelésnek ellenállnak.
 4. Teleszkópos a rudak mozgatásával vezetők mentén. A modell méretét a fürdő méreteinek megfelelően kell megválasztani, hogy a vezetők a falhoz rögzíthetők legyenek. Ha az ilyen fogasok hossza kisebb, mint a fürdőszoba mérete, akkor a vezetők "lógnak a levegőben", interferenciát okozva.

hamis

A mennyezeti szárító a legkeresettebb modell a vásárlók körében a helytakarékosság, az egyszerű használat és a tartósság miatt. A kötélhez képest ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a ruhát kényelmes magasságba helyezzük a vállmagasságnál, majd a rudak felhúzásával olyan dolgokkal, amelyeket fel lehet emelni, hogy felszabadítsa a fürdő hasznos területét. Ezeket a modelleket lianasnak hívják.

Liana, mint elismert vezető, nem csak a magas mennyezetű apartmanok, hanem a kis helyiségek számára is alkalmas, mivel lehetővé teszi a ruhák száraz feletti magasságát.

Fürdőszárító

A fürdőszárító kicsi, és a nedves mosnivalók további helyszínére is használható. Mivel a fürdőszobában mindig magas a páratartalom, meg kell tudni, hogy korrózióvédelmet biztosítanak-e az ilyen fogantyúhoz.

A kád vízszintesen elhelyezett szárítója lehetővé teszi, hogy kiszáradjon olyan finom kötöttáru, amelyet nem lehet mosni mosás után. Az ilyen modell kiválasztásakor ismerni kell a fürdőkád méretét.

elektromos

Az elektromos szárítók alkalmasak a kisgyermekes családok és azok számára, akiknek kevés szabadidejük van. Az ilyen szárítógépeken még a zakók, takarók és a gyermekek puha játékok is gyorsan száradnak.

Az elektromos vállfák körébe tartoznak a padló, a mennyezet, a fali modellek. Néhány mennyezeti módosítás a kényelem érdekében biztosítja a beépített lámpákat és a hajszárítót a szellőzéshez.

A fali lehetőségek jelentősen megtakarítják a helyet, és jó feladatot végeznek fő feladatukkal, még akkor is, ha kicsiek. A padlószárítók polcok, álpadlók és transzformátorok formájában vannak.

A legfrissebb technikai újításokat a távvezérlő modellek, az időzítő opciói és a szárítási mód meghatározásának lehetőségei mutatják be.

csúszó

Az ilyen akasztók kompakt modellek, amelyek lehetővé teszik a kis lakásban jelentős helytakarékos megtakarítást. Ezeknek a szárítóknak a hossza 50 és 120 cm között van, és a szélesség jelentősen csökken, miután befejezték a textília feldolgozását az összecsukás lehetőségének köszönhetően. Az ilyen termékek lehetnek fémből vagy fából.

összecsukható

Ezek a modellek mind ruhadarabok, mind törülközőtartók szárítására szolgálhatnak. Összecsukható szárítók egy összecsukható kivitel, amely a legkisebb fürdőszobában használható.

Előnye és hátránya

A szárító bármely modelljének előnyei és hátrányai vannak, amelyeket részletesen meg kell vizsgálni:

 1. A padlóelemek nem igényelnek rögzített rögzítést, telepítésük nem nehéz, nagy mennyiségű szárító ruhát tudnak elszállásolni. A hátrányok közé tartozik az, hogy helyet kell biztosítani a telepítéshez és a tároláshoz, amikor hajtogatják.
 2. A falra szerelhető szárítók egyszerűen használhatók, és nem igényelnek sok helyet. A hátrány az, hogy komplex telepítési munkát kell végezni a szárító telepítésénél. A tartószerkezeteket megbízható falra erősítik a falra. A hátrányok magukban foglalják az alacsony terhelés ellenállóképességét.
 3. A mennyezeti szárítók lehetővé teszik a fürdőszoba használatát, és ugyanakkor kiszáradják a mosodát. Könnyen használható, tartós. A hátrányok magukban foglalják a mennyezetre és a termék összeszerelésére vonatkozó komplex installációjukat, amelyben a bonyolultság a csipke áthaladása a görgőn és a rudak mozgásának vezérlőegységén. Mielőtt felszerelné a tartókon elhelyezett görgőket, a mennyezeten lévő lyukakat a tartóban lévő jelöléseknek megfelelően meg kell fúrni. Ez segít elkerülni az akasztó rögzítésében elkövetett hibákat.
 4. Elektromos szárítók. Fő előnyük - magas szárítási sebességük ellenére - ez a háztartási készülék jelentős hátrányokkal küzd:
  • a biztonság betartásának szükségessége a telepítési hely és a további üzemeltetés kiválasztásakor;
  • további villamosenergia-költségek;
  • magas költségek;
  • nem alkalmas bizonyos típusú textíliák szárítására.

Tippek a választáshoz

A ruhaszekrény kiválasztásánál figyelembe kell venni a mosógép egy terhelésének, az üzembe helyezés helyének méretét, a termék anyagát, a csatlakozó szerelvények és további rögzítők minőségét.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő modellt, megérdemli a további árnyalatokat:

 1. Vásárlás előtt ügyeljen a húrok vagy pálcák közötti távolságra, ami kiszárad. A 7 cm-nél rövidebb távolságban elhelyezkedő szalagokon a ruhanemű hosszú ideig nedves marad.
 2. A rúd felületének anyaga - a termék minőségének másik mutatója, mivel a vászon nem maradhat el foltok tőlük. Az ágynemű mindig tiszta lesz a fa és a fém rudak zománcozott vagy horganyzott bevonata után történő szárítás után.
 3. A termék telepítésével, a termék kitöltésével és a gyártóval kapcsolatos információk jelenléte a kiválasztott modell magas színvonalát jelzi.

Hogyan készítsünk egy szárítót a saját kezünkkel

Ha a raktárakban a fürdőszobába adott kiegészítők nem alkalmasak az általános paraméterek, a design vagy az ár szempontjából, akkor a ruhaszárítót függetlenül lehet készíteni.

A legköltséghatékonyabb feszítőfogasok kellemetlenek, mert nem esnek le, ha a ruhákat le kell akasztani vagy eltávolítani. A fémcsövek alsó válltartója a nyersanyagok szigorú kiválasztását igényli.

Van egy módja annak, hogy egy eredeti, összecsukható szárítógépet fából készült, amely könnyen illeszkedik minden belső és kis helyet foglal el akkor is, ha kibontotta. A fürdőszobában a ruhaszárító felszereléséhez a következő anyagok szükségesek:

 • a keret gyártására szolgáló fadarabok, amelyek hosszát a szárító méretének megfelelően választják ki;
 • kerek oszlopok;
 • rétegelt lemezlemez (tartókalap) - egy téglalap, amelynek rövid oldala 3 cm-rel hosszabb, mint a szárító keret rövid oldala;
 • bútorpántok;
 • bútor összehajtogató mechanizmus;
 • kötőelemek;
 • retesz a rögzítéshez (bútorzár).

A gyártási folyamat 9 egyszerű lépésből áll:

 1. Az összes alkatrészt megtekintette, figyelembe véve a szárító korábban megfontolt méreteit.
 2. Fúrjon 2 oldalszegélyt szimmetrikusan elrendezett, vak kerek lyukakkal, sekély mélységgel. A lyukak átmérőjének meg kell egyeznie a kerek rudak átmérőjével.
 3. Helyezze a rudakat a lyukakba.
 4. Szerelje össze a két hosszú gerenda vázszerkezetét és a kapott billetet. Rögzítse a keretet sarokba csavarokkal vagy szegekkel.
 5. Csatlakoztassa a keretet a rétegelt lemezlaphoz (alap) a bútorszárnyak segítségével, 2 cm-es alsó hosszú éltől kezdve.
 6. Keretek és alapok feldolgozása akrilfestékkel vagy lakkal.
 7. Csatlakoztasson két hajtogató mechanizmust az egyik oldalhoz a keret oldalsó lemezeihez, másik oldalán az alap oldalirányú oldalához.
 8. Szerelje fel a reteszelő zárat a szerkezet felső oldalának közepére.
 9. Erősítse meg a szárítógépet a falon.

megállapítások

A szárítógép kiválasztásakor a fürdőszoba tervezési jellemzőire, a szabad hely jelenlétére vagy hiányára kell összpontosítania. A fürdõben a megfelelõen kiválasztott szárító nemcsak funkcionális és praktikus, hanem egy esztétikailag vonzó elem is.

Hogyan válasszunk egy ruhaszárítót a fürdőszobában: 4 típus

A fürdőszobában lévő szárítógépek változatosak lehetnek a méretben és a funkcionalitásban A legideálisabb lakásnak is vannak hátrányai. Például nem lehet erkély vagy loggia, ami lehetetlenné teszi a dolgok friss levegőn való szárítását. Alternatívaként a fürdőszobában egy ruhaszárító lenne. A szárítók többféle típusát választják, amelyek megválasztása a szoba jellemzőitől és a lakás vagy ház tulajdonosainak személyes kívánságaitól függ. A szárító a tárgyak gyors kiszáradását biztosítja, és összecsukva nagyon kevés helyet foglal el.

A fürdőszobában lévő ruhaszárítók jellemzői és típusai

Ma sokan nem tudják elképzelni az életüket anélkül, hogy olyan funkcionálisan kényelmes design lenne, mint a fürdőszobai szárító. A modern fejlesztők több változatot hoztak létre a szárítók számára, amelyek lehetővé teszik a fürdőszoba jellemzőinek megfelelő opció kiválasztását. Melyik szárítót jobb választani, mindenkinek magának kell döntenie, mivel kényelmét minden egyes személy határozza meg.

A szárítás lehet fal, mennyezet, fal vagy padló - mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és tulajdonságai.

A kötélszárítók leggyakoribb típusa

Mindegyik formatervezés száraz ruhát és helytakarékos megoldást kínál. Ezért gyakran szárítják gyorsan a gyűjtők, és a raktározás során nem sok helyet foglalnak el. A vásárlás előtt fontos megismerkedni az egyes típusok jellemzőivel, így a választás szándékos, és a döntés súlyozott.

A szárítók típusai:

 1. Falra szerelhető. Lehet kötél és összecsukható. A kötél kialakítása magában foglalja a kötél felhúzását a fürdőszobában. Egyszer használhatók vagy eltávolíthatók minden használat után. Az utóbbi lehetőség a mindennapi használattal nem lesz kényelmes és praktikus. A design középpontjában egy speciális dob található, amelyen a kötél fel van csavarva. Maga is telepíthető, de ehhez munkaeszközökre van szükség - fúró és dugó.
 2. Mennyezet és felfüggesztve. Ez egy bonyolult építmény, amely kényelmes lóg a dolgok. A szárító speciális rudakból áll, amelyek mindegyike egymástól függetlenül állítható. A rudakból létrehozhat egy platformot azoknak a dolgoknak a kiszáradásához, amelyek nem hajlanak félre.
 3. Az akkumulátoron. Ha a fürdőszobát fűtötték, akkor ez a lehetőség nagyon praktikus. De a tervezés hátránya a kis méret. Nagyon kellemetlen nagy dolgokat elhelyezni rajta, például az ágyneműt többször össze kell hajtani.
 4. A fürdőszobába. A design könnyen felszerelhető a fürdőszobában, akkor nem lehet aggódni, hogy néhány dolog vizet enged. Ennek a dizájnnak a hátránya meglehetősen nagy méretű - ez megnehezíti a tárolást.

Mindegyik szárító lehetővé teszi, hogy száraz dolgokat használjon, függetlenül attól, hogy a lakás erkélyes-e vagy sem. A felvásárlás előtt fontos meghatározni a szárító típusát, és meghatározni a tárolási helyet. Például a padlószerkezetek nagyon könnyen mozgathatók, szállíthatók és felszerelhetők bármely kényelmes helyen.

Ruhaszárítók típusai

A fürdőszoba szárító kiválasztása nem feltétlenül könnyű feladat. Fontos eldönteni, hogy melyik szárító alkalmas a helyiség méretére, hogy meghatározza a tárolás helyét. A legtöbb szárítógépet olyan módon készítik el, hogy amikor összehajtva nem sok helyet foglalnak el.

Válassza ki a szárítógépet a mosáshoz a fürdőszobának és a ruházat mennyiségének megfelelően

Nagyon fontos, hogy kiválassza a megfelelő szárítót, akkor a vásárlás csak kényelmet biztosít, időt és helyet takarít meg.

A különböző gyártók szárítóinak széles választéka lehetővé teszi, hogy válasszon egy funkcionális szárítót, amely a padlóra, a verejték mennyezetére, a falra vagy az akkumulátorra telepíthető. Az akkumulátor például segít gyorsabban kiszáradni a dolgokat. De egy kis szárító helyet takarít meg, de nem teszi lehetővé a nagy méretű tárgyakat.

A szárítógép típusai:

 • Műanyag. Kevésbé népszerű anyag a szárítók gyártásához. Legtöbbjük csúszós kialakítást tesz lehetővé a fürdőszoba felszereléséhez.
 • Metal. A fémszerkezet megválasztását nagyon komolyan kell venni, mivel a száraz dolgokat egy megbízható szárítón kell megszáradni, ami nem szűnik meg több felhasználás után. Az alumíniumszerkezeteket nem tartják nagyon megbízhatónak, de a króm és acélszárítók jól bebizonyították.

A szárítók a telepítés típusától függnek. Az összecsukható kialakítás kényelmes, mert a szárító bármikor vagy bármikor kényelmesen felhelyezhető vagy eltávolítható. A padlószárítót gyorsan és kis erőfeszítéssel lehet felhelyezni. De a feszültség megtervezése több időt és erőfeszítést igényel a telepítéshez.

Fürdőszoba szárító csináld magad

Néha nem lehet ilyen kényelmes eszközt vásárolni szárítóként. De mindig van kiút. A szárítógépet önállóan lehet készíteni, de ehhez bizonyos anyagokat kell vásárolnia.

Az önszárítós szárító gyönyörűnek fog tűnni, ha termelésére minőségi anyagokat használ.

A fürdőszobai szárítót egy kötél és kötőelemek segítségével készítheti el

A legegyszerűbb és talán legősibb módja a kötelek lógása. Ahhoz, hogy egy ilyen szárító, meg kell vásárolni néhány méter kötelet és csavarokat. Egy ilyen szárító gyönyörű lesz, ha nem csak egy kötelet vásárolsz, hanem gyönyörűen szőtt és festett színt, amely illeszkedik a belső stílushoz.

Hogyan készítsd el a szárítógépet a fürdőszobában:

 • Számos fa rudak alapjainak megteremtése, egymáshoz rögzítése.
 • A keresztirányú rudak rögzítése az alaphoz, fenntartva bizonyos távolságot köztük.
 • A fogantyú hosszát és szélességét a fürdő méretétől függően függetlenül kell kiszámítani.

Bármilyen tervet készíthet. De mindez a mester professzionalizmusától és a tervezés összetettségétől függ. A legegyszerűbb szárítók természetesen kevésbé elegánsak, mint a jól ismert gyártók szárítói. De az öntermelés lehetősége mások hiányában és képtelenségében tekinthető.

Érdemes megcsinálni a fürdőszobában a mosogatószálakat

Manapság sokan továbbra is használnak régi módszereket a dolgok száradására. Most a konyhában és a fürdőszobában lógó kötélről beszélünk. A tudósok azt találták, hogy a ruhák száradása sokkal biztonságosabb a szabadban. De egy kötélen való száradás egyáltalán nem hasznos.

A ruhaszekrényt ilyen magasságban kell felakasztani a fürdőszobában, hogy ne zavarja a fürdőzést

A ruhák kiszáradása egy kötélen nem praktikus - a nedves ruhák sok helyet foglalnak el, a poros kötélen pedig a ruhákat is megkenhetik.

Vége van, előfordul, hogy nincs más választása. Akkor óvatosnak kell lenned a kötelek kiválasztásával kapcsolatban, mivel különböző anyagokból készültek és különböző erősségűek. A szárításhoz használt kötélnek megbízhatónak kell lennie, mivel a nedves ruhák sokat mérnek.

Mi használható a kötelek helyett?

 • húrok;
 • rács;
 • Műanyag szárítók;
 • Fém szárítók.

Ma a ruhadarab nem olyan gyakori. A legtöbb ember modern ruhák szárítóit használ, amelyek ötvözik a praktikumot és a díszítő elemeket. Ma az elektromos szárítók egyre népszerűbbek.

Hogyan szereljünk fel egy ruhaszárítót a fürdőszobában (videó)

A fürdőszobai szárítók - kényelmes eszköz, amely lehetővé teszi, hogy száraz ruhát szedjen, és ne foglaljon el sok helyet. Különböző típusok vannak. Különböző anyagokból készülhetnek: fém, műanyag vagy fa. A helymeghatározási és rögzítési mód szerint a szárító falra szerelhető, felfüggeszthető, szabadtéri. Fontos, hogy válasszon egy szárítót, amely összehajtáskor nem fog sok helyet foglalni.