Legfontosabb > Bútor

Fehér fürdőszoba: fehér fürdőszoba design

Gondolatok a fürdõszobáról idõzõ társulások idéznek fel kora reggel és késõ estén, amikor pihenni vagy épp ellenkezõleg felkészülni az ágyra. A terem palettája, valamint a környező beltér segít a megfelelő üzemmód beillesztésében, töltse fel az elemeket vagy megnyugodjon, ennek alapján próbáljuk megtervezni az ízlését.

A szélsőséges színek igénybevétele kockázatos lenne, mert még mindig a hagyományos lehetőség egy hangulatos és fényes fehér fürdőszoba, amely nyerhető kivitelű minőséget és sokoldalúságot kínál.

Fehér szín: tisztaság és elegancia

Hófehér vízvezeték, csempe, mennyezet - a helyiségek klasszikus kialakítása a vízkezeléssel kapcsolatosan. Ez a hagyomány az évszázadok során fejlődött ki, és a tisztaság és a frissesség fogalmán alapul.

A fehér szín néha homályosnak tűnik, nem érinti a modern embert, kórházra vagy irodára emlékeztet, de ez csak azért történik, mert egy fehér színű szoba kialakítása különleges készségeket és tudást igényel.

Mindenki ismeri a kis szobák előnyeit, amelyek díszítésében fehér árnyalatok érvényesülnek:

 • a szoba fényesebbnek tűnik, különösen, ha a befejező anyag egy része fényes;
 • a terület, a mennyezet magassága vizuálisan nő, a szoba tágasabb;
 • Lehetőség van arra, hogy kísérletezzen a belső térrel a tartozékok színének megváltoztatásakor - kiegészítők mosáshoz, törölközőkhöz, szőnyegekhez.

Még abban az esetben is, ha nincsenek fényűző részletek és díszek a házban, a fehér szín elegánsan és finomabbá teszi a lakást.

A fehér csempe helyett használhatja a kapcsolódó árnyalatok burkolólapjait: világos bézs, gyöngyház, világosszürke, halványkék, homok, elefántcsont vagy természetes gyapjú, vanília vagy márvány.

A pasztell alátétek otthonos hangulatot kölcsönöznek a fürdőszobai légkörnek, miközben a kontrasztos fekete, sötétkék, burgundiai zárványok közvetítik a fehér felületek hidegét.

A fényes részletek, a színes panelek, a fehér fürdőszobák összetett színkombinációi nem megengedettek, azonban az ellenkező árnyalatú ceruzák vékony szegélyei nagyon megfelelőek.

Felületkezelés

A modern építési és befejező anyagok kiválasztása kiváló lehetőséget nyújt a legösszetettebb tervezési projekt megvalósításához is. Mindazonáltal nem csak az esztétikai elemre, hanem a bélés funkcionális tulajdonságaira is figyelni kell.

A fürdőszobában a fehér, mint bármelyik másik, a leggyakrabban a következő anyagot használja:

 • Kerámia burkolólapok;
 • műanyag panelek;
 • nedvességálló gipszkarton;
 • dekoratív vakolat keverékek.

A kerámia ideális anyag a falak és a padlók elé nézéséhez, de az egyetlen hátránya - a törékenység, ezért a csempézés gondosan és gondosan történik. Megfelelően matt vagy fényes csempe évtizedekig szolgál, megőrzi eredeti színét, a nedvesség, a gőz és a magas hőmérséklet hatása ellenére.

A műanyag alkalmas a turistaosztályok falainak és mennyezetének díszítésére. A hagyományos fehér panelek mellett építési szupermarketekben díszítő alapanyagokat is vásárolhat virágdíszekkel, geometrikus mintázattal, arany vagy tükörrel.

Sajnos idővel a fehér szín megváltozhat, kissé sárgának vagy szürkésnek tűnhet.

A nedvességálló gipszkarton felfüggesztett szerkezetek vagy csővezetékek felépítéséhez használatos, amikor szükséges a "varrni" a vízellátást vagy a szennyvízcsöveket a falba. A tetején fehér akril festékréteg borítja, amely, ha kívánja, könnyen frissíthető.

A sima falakhoz hagyományos és díszítő vakolat segítségével, ami jól néz ki, de igényt igényel az alkalmazáskor.

Milyen világítási rendszert választani

A fény választása az ízlésektől függ. A háttér-, panoráma- vagy spotlámpák használatának számos lehetősége van, de a fő elvet be kell tartani: az aktív zónákban a fénynek világosabbnak kell lennie.

Ez vonatkozik a mosdó, a zuhany, valamint az úgynevezett munkaterület, ha a fürdőszoba be van építve mosógép. Természetesen a közvetlen víz által kibocsátott lámpáknak nagyfokú nedvességvédelemmel kell rendelkezniük - IP65.

A fényerő nem kapcsolódik az élességhez, éppen ellenkezőleg, üdvözöljük a puha, napsütéses fényárnyalatokat. A fehér, kék árnyalatú megvilágítás választását óvatosan kell megközelíteni, mert hidegnek és nem alkalmas lakóhelyiségeknek.

A hűvös sugarak alatt a high-tech stílusban tervezett belső tér azonban még kifejezőbbnek tűnik.

A világos színű fürdőszobában szokványos fehér árnyalatok vagy árnyalatok elhelyezése. Ez vonatkozik a lámpákra és a csillárokra, bár díszítésük, mint a reflektorok kialakítása, eltérő lehet. A fehér árnyalatok jól kombináltak arany és ezüst díszítéssel, valamint krómozott és nikkelezett bevonattal.

A világítóberendezések formája gyakran világos geometriával rendelkezik - négyzetesen, téglalap alakú vagy kör alakú, bár néhány drága szerzői modellek a komplexitásukért is megkülönböztethetőek, még az ő természetüknél fogva is.

Belsőépítészet: bútorok és vízvezeték

Könnyen választható bútorok vagy egészségügyi berendezések a fürdőszobában élénk színekben: a szekrények, polcok és szaniterek nagy része fehér. Azonban, ha kiválasztja az összes elemet ugyanabban a színtartományban, akkor szembenézhet a monotonitással. Azonos tárgyak egyesülnek, elveszítik alakjukat, és íztelenek.

Tervszerű szempontból sokkal jobb, ha a falak sötétebb színűek, vagy éppen ellenkezőleg, a bútorokat sötétebbé vagy enyhén fényesebbé tennék.

Ha még mindig úgy dönt, hogy teljesen fehér belsőséget ér el, próbálkozzon a megoldások megoldásával. Például a hagyományosan helyezett csempe helyettesítheti az átlósan elhelyezkedő elemeket.

A vakolat matt felülete tökéletes harmóniában van a bútorok és a szaniterek fényességével, és a vakolt falak texturált kialakítása csodálatos hátteret jelent az öltözőasztalok és szekrények sima felületeként.

Ne felejtsük el, hogy a sárgaréz, a krómozott vagy a bronz fűtött törölközőtálcák, a kabáthorog és a csaptelepek is sokszínűek és hangsúlyozzák a szoba stílusát.

A fehér fürdőszobában lévő bútoroknak nem kell megfelelniük a falak színének. Az eredeti megjelenés fényes vagy illeszkedik a belső térben. A fehér, fekete vagy fehér színű, piros színű kombinációja csak a könnyű furnér nemességét hangsúlyozza, és fokozza a teljes hatását.

Az egyetlen dolog, amit el kell kerülni, a több mint három szín használatából adódó sokszínűség. A sárga-kék-vörös keret megfelelőnek tűnik a gyermekszobában, és a fürdőszobában ez a stílushiány jele.

Eredeti stilisztikai döntések

A formatervezési minta legpusztítóbb jellemzői a "tipikus" vagy "szabványos" kifejezések. Mindenki azt szeretné, ha a fürdőszoba belseje különösnek, egyedinek és szokatlannak tűnne.

Számos modern befejező anyaggal a bútorok és a vízvezetékek nagy választéka az egyéniség eléréséhez nem olyan nehéz, elég egy kis képzelőerő és leleményesség.

Textúrák és méretek kombinálása

Az épület szupermarketekben bemutatott kerámia burkolólapok többsége ugyanolyan típusú elemekből áll, amelyek színe és ugyanazon határa különbözik. Próbáljon olyan kerámiákat találni, amelyek nem csak színt, hanem texturált lehetőségeket is tartalmaznak. Furcsa megoldások találhatók a szerző gyűjteményében.

Próbálja meg kísérletezni a ritmust - kiválaszthatja a különböző méretű és alakú csempék kombinációját. A miniatűr elemek és a mozaik tökéletesen illeszkedik a széles panelekhez, valamint az átlósan elhelyezkedő részekhez - a fő semleges háttérrel.

A különféle formájú töredékekből összeállított díszítés dinamikusabbá és élénkebbé válik.

Fényes ékezetek

A világos színekben lévő fürdőszoba teljesen megőrzi "fehérségét", ha a fő tartomány kissé hígítható néhány színes részletességgel.

Világos díszítés lehet a peremén, egy kontrasztos matrac a padlón, vagy egy gazdag, telített színű törölközőt.

A faldíszítés konstruktív megoldásai is előnyösek - festői panelek vagy kollázsok, szokatlan neon vagy sötét színű betétek, márvány vagy fa bútorzat díszítő burkolata.

Kreatív ötletek

A fehér cserép árnyékolásához és a belső tér diverzifikálásához minden alkalommal szükségtelen a tartozékok javítása vagy cseréje, elegendő a megfelelő LED háttérvilágítás kiválasztása.

Ha a lámpák ki vannak kapcsolva, akkor egy jól ismert szobában találja magát, a háttérvilágítás bekapcsolásával teljesen más világba lép.

A szokatlan belső kialakítás tökéletes megoldása a modern fotopolimer önterülő padlók, amelyek teljesen biztonságosak, tartósak, és jellemzőik a fürdőszoba jellemzőihez.

A stílus irányának megválasztása

A szoba kialakítása teljesen függ a stílustól. Az angol vagy a velencei klasszikusok mindazoknak megfelelnek, akik mindenben értékelik a nemességet, az arisztokráciát, az esztétikai tökéletességet - a burkolat és a bútorok, valamint a kis kiegészítők és piperecikkek választékától.

A karcsú minimalizmus sok modern szobához igazodik, ez a tendencia a fürdőszobákat is érintette.

A vidéki stílusú szoba több évszázadra vissza. A módosított újítások és a modern építési technológiák ellenére úgy tűnik, hogy még nem találták fel a villamos energiát, és a folyóvíz elérhetetlen luxus.

A valóban fényűző, lenyűgöző belső kialakítás az Art Deco stílusára utal.

Az elitizmus és a szelektivitás két alapelv, amelyet a bútorok, kiegészítők és anyagok belsőépítészeti dekorációhoz kell választani.

A vonalak lágysága, kényelme és nyugtatója egy modern szitával díszített szobát kínál. Virágdíszek, sima vonalak, különböző anyagok - mindennek természetesnek és kényelmesebbnek kell lennie.

Mint látja, a világos színek minden belső stílushoz jellemzőek, és kényelmesek más árnyalatokkal való kombinációkhoz, ezért egy fehér színű fürdőszoba valóban jó és nyerő lehetőség.

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Fehér fürdőszoba - 100 kép ötlet egy kényelmes és praktikus tervezéshez.

Különböző attitűd a fehér fürdőszobákhoz. Néhányan elfogadják az ötletet, míg mások egyáltalán nem fogadják el.

Ez azért van, mert a belső túl hidegnek tűnik, és a fürdőszoba inkább kórházi folyosónak tűnik.

Itt van egy kis igazság, de a tervezés teljesnek tekinthető, amikor a vízvezeték, a dekoráció és a fény helyesen lett kiválasztva.

Csak miután meg lehet ítélni, hogy a javítás sikeres volt-e.

A fehér fürdőszoba előnyös oldala:

 • Először is, az egész terem fénye világít;
 • Ha a szoba nem túl nagy, akkor a fehér szín hatást és tágasságot eredményez;
 • Ez a szín tökéletes dekoráció lesz. A szoba teljesen változik, ha különböző árnyalatokat használ, ráadásul a fényes design soha nem fogja unatkozni.

Kompetens dekoráció és design

Annak érdekében, hogy a design ne legyen unalmas, a különböző elemek alkalmazásával fókuszáljon a fényességre.

Jobb díszíteni a falakat fehér fényes csempe vagy fa panelek. Ennek köszönhetően a szoba hangulatos és kényelmes lesz. Különböző méretű csempe kombinációja stílusosan néz ki.

A fehér belsőben fehér bútorokat kell elhelyezni. A szoba látványos lesz. És ha valami különlegeset szeretne tenni, akkor telepítse a vízvezetéket egy sötét színsémára.

A fény szerelmesei értékelni fogják a nagyszámú kiemelést, különböző üvegeket és tükröket, amelyek könnyedséget adnak. Azoknak, akik különféle szokatlanok akarnak lenni, alkalmasak a színes fény használatára.

Cserép kiválasztása

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fehér szoba különböző árnyalatokat tartalmaz, amelyek az egész szobát hideg vagy meleg állapotban adják, még akkor is, ha ez nem először látható.

Ezért válassza ki a legfőbb felelősséget és érzelmeket.

Tehát a kékes árnyalatú anyag hideg, sárga vagy krémszínű - meleg. Az ilyen részleteket a csempe lehetővé teszi, hogy kiválassza a megfelelő bútorok árnyalatait, és létrehozza a kívánt képet.

A fényerő és a minősítés megkülönbözteti a vízvezeték-kombinációt a fényességgel és a matt csempeburkolattal borított falakkal. Pozitív légkör kialakításához be kell helyeznie a fülbemászó foltokat, törülközőkhöz vagy padlószőnyegekhez.

Keverés árnyalatai fehér szobában

Az Ön hófehér szobája elegáns és gazdag lesz a lámpák és csapok köszönhetően, aranyszínű árnyalattal borítva. Szintén tökéletesek az üveg polcai arany részekkel.

Természetesen a tervezés mindig különbözik a fénytől. Ezért a nagyobb kényelem érdekében jobb, ha sárgás fényt vesz fel, a kékes pedig alkalmas a fehérségre.

A fehér szín vizuálisan növeli a helyet. A csempe nem kötelezõen alapvetõen sima, különbözõ típusainak használata lehetséges.

A fehér fürdőszobának a kórházhoz való hasonlóságától távolodunk el.

A szoba úgy néz ki, mint egy kórház, ha ugyanazokat a fehér árnyalatokat használja. Ennek elkerülése érdekében hallgassa meg a tervezési tippeket.

Kényelmes és szép fürdőszoba

Előnyös, ha nem tökéletesen fehér csempe, és befejezni a fehér árnyalatú fehér árnyalatokat. Akkor a szobában élni fog és megtelik.

Legjobb a bézs és kékes árnyalatok használata. Az első verzióban a helyiség hővel lesz feltöltve, és a második lehetőség enyhén hideg lesz.

A következő az, hogy megbirkózzon a célponttal. Ha csak fehér anyagokat szeretne alkalmazni, akkor fordítsa a figyelmet az anyagra.

Szerencsére ma lehet választani a szükséges csempe, hogy a fürdőszoba nem úgy néz ki, mint egy kórház.

A felületen lévő minták kombinálhatók mind sima anyagokkal, mind más mintákkal. A fal egyik darabja egyszólamú lehet, a másik pedig mintázható.

További életet igényelhet különböző anyagokat és bátran ötvözheti azokat.

Hozzon létre új színeket és árnyalatokat, hacsak természetesen nem kíván tökéletes fehér fürdőszobát. Ebben az esetben a túlzott hangsúly feleslegessé válik. De ha nem félsz kísérletezni, hozd be a fényerőt.

Napjainkban divatos, hogy a falakhoz csak a közepére csempéket vagy paneleket rögzítsen, és felülről tapétával vagy festékkel ragassza le.

Ne habozzon a padló dekorációban lévő színekhez is. A szabályok szerint a padló sötétebb a falaknál, így a szín semleges vagy kontrasztos. Ezután a helyet nem fogják túl hófehérnek érzékelni.

Ellenőrizze a kontrasztokat. Daredevils képes a bútorok világos vagy sötét.

A legfontosabb dolog helyesen helyezni az ékezeteket. Ehhez készítsen legalább egy fülbemászó árnyalatot a fehér szobában, majd gazdagabbá teszi.

Tippek és ötletek

Azok, akik sok fényt szeretnének tenni, díszíthetik a belső tér különböző tükrökkel, fényekkel és üvegekkel.

Sokan észreveszik a fehér fürdőszobát műtő helyiségként, de egy SPA-helyiségbe alakíthatják. Ehhez hozza a fürdőszobába élő növények.

A fürdőszoba fontos része egy személy életének, így kényelmesebbnek és kényelmesebbnek kell lennie ahhoz, hogy esténként egy részét pihenjen. A legfontosabb dolog a szín kiválasztása.

Ha nem találod meg magadnak - fehér, hibátlan, ráadásul sokáig a népszerűség csúcsán maradt.

Fehér fürdőszoba: 7 tipp a tökéletes belső kialakításáról

A hófehér fürdőszoba stílusos és inspiráló kialakítású, tisztasági és pihenési légkört kell biztosítani. De ha fehért használsz a bútorok, csempe, vízvezeték, kiegészítők terén, akkor kockáztathatod, hogy valami kórházi szobát vagy laboratóriumot kapsz. És ennek megakadályozása érdekében elegendő néhány lépést egy monokromatikus térbe hozni, és meg fogjuk mondani, hogyan kell ezt most tenni.

1. Kombinálni különböző méretű és alakú csempe.

A monotónia elkerülése érdekében értékes tanácsokat vehet igénybe, és elkezdheti kombinálni a kicsi és a nagy csempéket. Még egy színben is, egy ilyen technika elkerülné az arc nélküli érzést, és bevezeti az eredeti változatot. Bármelyet keverhetsz: a normál csempékből, mozaikból, nagy méretű lemezekhez.

2. Válassza ki a padlót

A padló segítségével festékeket adhat, sötétebb vagy színezett árnyalatokat vezet be. Az ilyen megoldás a fehér falak hátterében igen érdekes, de ugyanakkor teljesen természetes. Végtére is, ilyen lépéseket már nagyon sokáig gyakoroltak, amikor fokozatosan a sötét hangtól a könnyebbhez kapcsolódnak.

3. Fókuszban a fényes részletekre.

Intuitívan világos, hogy a fehér kiváló alap a különböző színes ékezetekhez és színes kombinációkhoz. Ez olyan, mint egy üres vászon, amelyen a művész igazi mesterművész alkothat. Az élénk színekben lévő tárgyak egy pillanat alatt élénkítik a fehér fürdőszobát, és senki nem biztos abban, hogy a szoba orvosi szobának tűnik. Fókuszáljon mindennek, amit jól lát. Lehet függöny, törölköző, szappantartó, mosodai kosár és még élő növények is.

4. Játék textúrával

Abban az esetben, ha még mindig tiszta fehér fürdőszobát szeretne, minimális mennyiségű más színnel, de ugyanakkor azt akarja, hogy ne legyen unalmas, próbálja meg a textúrák kísérletezését. Néha a felületek és tárgyak megfelelő megválasztott textúra-változatai, valamint a sima minták és minták sokkal érdekesebbek lehetnek, mint az élénk színek.

5. Add hozzá néhány színt a célba.

Ha fehér fürdőszobát szeretne, akkor nem szükséges további színt bevezetni egy nagy mennyiségben. Például hozzáadhat egy kis színes csempe vagy mozaik egy fehér csempehez. Függetlenül attól, hogy szűk színű csík lesz a fürdő körül, vagy egy széles, ami a falra megy, és a padlóra megy - bármilyen színes foltok létrehozzák a kívánt hatást.

6. Óvatosan válassza ki az árnyalatokat

Nem szükséges a főzött fehér színű fürdőszobát előállítani, különösen akkor, ha megrémítik a steril kórházi szobákkal való egyesülést. Ne felejtsd el a fehér sokoldalúságát: lehet hideg és meleg is, hihetetlen mennyiségű árnyalat van, attól függően, hogy pontosan meg tudod teremteni a hangulatot a kívánt szobában. Használjon csempe vagy festék alig észrevehető bézs színű, ha kényelmesebbé kívánja tenni a fürdőszobát, vagy kék árnyalatával, amikor "meg kell hűteni" a helyet.

7. Játssz a kontrasztokon.

Szeretne stílusosabbá és grafikusabbá tenni a fürdőszobát? A fekete könnyen megbirkózik ezzel, ami tökéletesen kiegészíti a fehér helyet, és aláhúzza azt. A vízvezetékeket jobb választani egy jól ismert fehér verzióban, de kísérletezhet a bútorokkal. Fekete-fehér csempe a padlón, vagy sötét betétek a fehér fal közepén is lenyűgözőek. Néha csak egy textil és fekete dekor elegendő ahhoz, hogy vizuális érdeklődést mutasson a fehér fürdőszobában.

Kis fürdőszoba: 100 hely optimalizálási ötlet

A szerény méretű fürdőszobák gondozása számos orosz számára ismerős. A több mint negyven éve épült szabványos és kis méretű apartmanokban 3,5 négyzetmétert nem osztottak ki a víz és a szennyvízelvezetésre szolgáló haszongépjármű területek számára. Nem volt könnyű felszerelni ezt a kis szobát az összes szükséges vízvezeték-, tárolórendszerrel és tartozékkal, még nehezebb megőrizni a belső tér esztétikáját és vizuális vonzerejét, nem felejtve el a tervezési ergonómiát. A tervezőknek ugyanakkor sok ideje volt az optimális vízvezeték-elrendezés kialakítása, a fürdőkádak és zuhanykabinok kompakt modelljének kialakítása, a mosdók és a WC-tálak kialakítása. Minden évtizedben a befejező anyagok gyártói egyre inkább kibővítik a kerámia burkolólapok szegmensét, amelynek színes és texturális megoldásai ideális megoldást jelentenek a kis terek díszítésére.

Napjainkban egy kis területű fürdőszoba kialakítása, figyelembe véve a személyes ízlésmódokat és a család szükségleteit, nem lehetetlen feladat. Továbbá, egy kis méretű (standard) fürdőszoba modern tulajdonosa számára a tervezők számos megoldást kínálnak a tér optimálisabbá tételéhez, vizuálisan növelik a szoba térfogatát, és egy valóban praktikus, kényelmes és szép formatervezést hoznak létre. Reméljük, hogy az összeszerelt kis méretű fürdőszobás tervezési projektek gyűjteménye segít létrehozni sajátos, praktikus és vonzó belsejét ennek a többfunkciós helyiségnek egy különleges mikroklímával.

Hol kezdjem?

A kis fürdőszobai javítás azonnali tervezését megelőzően több dilemmát kell megoldani és válaszolni kell a sürgető kérdésekre:

 • milyen felszerelést kell elhelyezni a rendelkezésre álló helyre - nyilvánvaló, hogy szerény számú négyzetméteren belül be kell tartania magát, és nem kell gondolnia egy bidé vagy dupla mosogató, egy jacuzzi vagy egy gőzkabin használatára,
 • hogy a családja szükségessé teszi a mosógépet egy fürdőszobában vagy egy másik helyiségben (például egy konyhában), lehetőség van ennek a fontos háztartási készüléknek a telepítésére;
 • az építészeti szabályok szerint a szobába vezető ajtónak nyitva kell lennie a helyiségben, kisebb helyek esetén távolodhat a kanonoktól, és csúsztatható vagy nyitható kifelé (a folyosóra, a hálószobába vagy a folyosóra) kicserélheti az épületet;
 • hogy szükség van-e a fő kommunikációs rendszerek áthelyezésére, hogy optimális elrendezést alkossanak (jelenleg vízvezetékcsöveket, szennyvizet, fűtést, elektromos vezetékeket szinte tetszés szerint lehet átvinni);
 • Legyen fontos, hogy fürödjenek a mosdóban, vagy cseréljék ki a zuhanyt egy zuhanyzóval, nem fogják károsítani a háztartás szükségleteit és vágyait, mert a sarki kompakt vízcsövek jelentősen megtakaríthatják a használatos helyet a fürdőszobában.

A vizuális tér növelésének módjai

Minél kisebb a helyiség, annál alaposabban meg kell vizsgálni annak kialakítását. Tekintettel arra, hogy a számla centiméterre változik, a szerény méretű fürdőszobát úgy kell kiszámítani, hogy a legkisebb részletességgel számoljon. A szakértők azt javasolják, hogy a kis helyek számára egy teljes választási rendszert használjanak - az összes elemet, beleértve a legkisebb tartozékokat, a tervezési szakaszban gondolják. Ez a megközelítés segít nemcsak a legracionálisabb és kényelmesebb tervezési haszonelvű tér kialakításában, hanem megvédeni magukat a felesleges kiadásoktól is.

Ergonómiai, esztétikai és gyakorlati tervezés kialakítása egy kis helyiségben, a tulajdonosoknak három szövetségese van:

Ezeket a három elemet megfelelően el kell távolítani, így egy kis helyiség nemcsak tágabbnak tűnik, hanem az összes szükséges elemet is befogadhatja - vízvezetékeket kommunikációval, tároló rendszerekkel és kiegészítő tartozékokkal, amelyek nélkül nem lehetséges az egészségügyi eljárások elvégzése.

elrendezés

Ha figyelembe vesszük a szakemberek kész konstrukciós projektjeit, amelyek még a legkisebb méretű fürdőszobákban is megteremtődnek, meg lehet jegyezni, hogy számos lehetőség van szaniteráruk rendezésére. Sajnos az ideális tervezési módszer nem létezik - a helyiség tényleges összetevőinek alapján kell kiválasztania az egészségügyi eszközök elhelyezésének változatát:

 • a szoba alakja és az ajtó helyzete (az ablakok egy magánház fürdőszobájában vannak);
 • a kommunikációs rendszerek áthaladása;
 • a vízvezeték (kombinált fürdőszobához kád vagy zuhanyzó helyének, WC-nek és mosogatónak) kell lennie.

A fürdőszobai tervezési projektek megtervezésénél a szakértők arra próbálják elhelyezni a mosogatót, hogy egy tükröt helyezzenek el rajta úgy, hogy ezek voltak az első dolgok, amelyeket a szobába való belépéskor lát. De a kis terek valóságában elmozdulhat ettől a szabálytól, és a mosogatót közelebb hozhatja a fürdőszobába, és a WC-csésze a lehető legközelebb van a szennyvízcsatorna rendszerhez.

Az interneten jelentős számú program van, amelyek segítik a helyiségek méretének és méretének meghatározását. A szaniterek modern gyártói nem rendelkeznek a standard dimenzió fogalmával - megtalálhatóak a megfelelő kád, zuhanykabin, mosdó vagy WC-tál. Ugyanez vonatkozik a tervezésre is - a teljesítményváltozatok köre hihetetlenül széles, a klasszikus formáktól kezdve a kidolgozásig.

A minimális vízvezeték-készlet lehetővé teszi a legfunkcionálisabb és kényelmesebb helyiségterv kialakítását. WC, mosdó és kád - egy szabványos vízvezeték-szerelvény, amelyben hatékonyan cserélhető. Ha a fürdőszobába való fürdőzés nem fontos egészségügyi és higiéniai intézkedés, akkor egy kis helyiség hasznos terének optimális eloszlása ​​a zuhanyzópult helyébe lép, mivel a sarokeszközök mérettartománya csak 70 cm-es paraméterekkel kezdődik. mosogatógépet kell elhelyezni egy kis fürdőszobában.

Ha a zuhanyzóval ellátott kád cseréje nem az Ön választása, akkor legalább ezt a nagyméretű vízvezetékobjektumot maximálisan kell használni. A fürdőkád és a zuhany kombinációja hatékony módszer, amely lehetővé teszi a maximális vízmennyiségek minimalizálását minimális költséggel. Az átlátszó üvegfelület lehetővé teszi a víz számára, hogy ne hatoljon át a vízfolyamatok zónáján, ugyanakkor ne tegye a belső tér képét nehezebbé.

A szoba szélességének (a szoba legkisebb oldalának) alapján egy kisméretű helyiséget kell választania, hogy a vízvezeték beépíthető legyen a rendelkezésre álló helyre. Sajnálatos módon ebben az esetben sem a családtagok növekedését, sem a helyszínen lévő személyes preferenciákat nem veszi figyelembe a vízkezelési eljárások alkalmazása során - a kis terekben az ésszerű tervezés érdekében fel kell áldozni a kényelmet. A fülkebe épített fürdőkád (a szoba szélességénél) a legjobb módja annak, hogy a rendelkezésre álló négyzetmétereket használják az ilyen nagyméretű vízvezetékek befogadására.

A felfüggesztett szerkezetek használata megtakaríthat egy centimétert egy kis fürdőszobában. A felfüggesztett WC-k és mosdók nem csak ergonomikusan helyezkednek el a szobában, hanem a modernitás, a praktikusság és a kényelem is a fürdőszobai tervezéshez vezetnek. Ezen kívül, ilyen vízvezeték sokkal könnyebb tisztítani a szobát, ami fontos egy kis területen.

A masszív tárolórendszerek nemcsak sok helyet foglalnak el egy kis helyiségben, hanem vizuálisan is nehezebbé teszik a szoba képét. A szekrények és szekrények hatékony cseréje nyitott polc lehet, amelyen minden fürdő tartozékot elhelyezhet. De ahhoz, hogy biztosítsák maguknak és a háztartásoknak a szükséges mennyiségű tárolófelületet, fontos időben megállni, egyértelműen meghatározva a szükséges polcszámot. Az ilyen termékek bőségének ellentétes hatása lehet - egy kis szoba túlságosan megrongálódik a részletekkel, csekélyekkel. Mint mindig, az igazság valahol középen van - mennyi tárolásra van szüksége, és mennyit enged meg magának egy kis fürdőszoba.

Színpaletta és választék a befejező

A kistérségi lakások vagy a kis haszonbarátaival rendelkező lakótelepek tulajdonosai tisztában vannak azzal, hogy a könnyű árnyalatok előnyben részesítik helyiségeik díszítését, mivel hozzájárulnak vizuális növekedésükhöz. De miután a befejező anyagok boltjába érkeztünk, és fényes, kerámia burkolatot láttunk színes mintával, döntést hozunk, hogy megvásárolja ezt a terméket a színes gyűjteményből, annak ellenére, hogy a tervező minden tanácsát megkérdezte.

A világos árnyalatok tökéletesen tükrözik a fényt, elterjednek egy kis helyiségben és vizuális terjeszkedést hoznak létre. Pszichológiai szempontból minden fehér árnyalat segít megnyugtató környezet kialakításában, ahol mindenki kényelmesebb lesz. Egy kemény napi munka után olyan fontos, hogy pihenjen, nyugdíjba vonuljon, és fürödjön egy szobában, ahol semmi sem izgatja a szemét. De ez nem jelenti azt, hogy a teljesen fehér fürdőszoba a legjobb design lehetőség.

A színek megválasztásának szabálya, hogy növelje a helyet, az, hogy a mennyezet legyen a legkönnyebb, a falakat kissé sötétebbé kell tenni (vagy világosabbnak kell lennie), és a padlónak a legsötétebbnek kell lennie. Az ilyen színes elrendezés nemcsak vizuálisan növeli a szoba magasságát, hanem kedvezően hat az érzelmi felfogás, a háttér szempontjából.

A színes, világos háttéren elhelyezkedő színhatár vizuálisan növeli a szoba magasságát. Helyezze el a járdaszegélyt vagy a mozaikaljat nem a szoba közepén, hanem néhány centiméterrel magasabb és a vizuális hatás meglepetés.

A világos belső térnek hangsúlyosnak kell lennie. A szakértők azt javasolják, hogy a fürdőszoba fehér felületét hígítsák természetes fa mintával. Függetlenül attól, hogy könnyű fa lesz, mint egy fenyő vagy juhar vagy egy kontrasztos megoldás, amely wenge árnyalatokból áll, fontos, hogy egy ilyen design nem lesz homályos, steril és visszataszító hófehér, kényelmetlen. A legegyszerűbb módja a fa (vagy látványos társainak) felhasználása tárolórendszerekhez való anyagként a mosdókagyló, a nyitott polcok vagy egy kis szekrény alatt található szekrények.

A legegyszerűbb módja annak, hogy színes akcentust hozzon létre egy világos szobában textilekkel. A fürdőszoba sem kivétel. És bár a függönyök az ablakokon, és még egy szőnyeg a fürdőkád vagy a mosdó közelében is olyan fényerezési módok, amelyek nem állnak rendelkezésre minden utilitarista szobában, a törölközőt mindig használhatják.

A befejezés segítségével fényes akcentust hozhat létre, ha feltételesen egy helyiséget rendez. Például minden felületet világos tónusban kell díszíteni, és a mosogató vagy a zuhanyzóterület feletti kötényt fényes mozaikokkal vagy csempével kell díszíteni. De ebben az esetben fontos, hogy ne engedje túlzásba az ékezeteket, nehogy érzelmileg sürgető képet kapjon a szobából, amelyben a teljes pihenés légkörét feltételezik.

Nem kevésbé fontos a befejező csempe alakja és mérete. A kis helyiségekben a szakértők javasolják, hogy válasszon egy közepes méretű cserépet. A túl nagy termékek nem megfelelőek, a kicsi (különösen a négyzetes csempe) vizuálisan csökkenti a helyiség mennyiségét. A négyszögletes csempe függőleges elrendezése lehetővé teszi, hogy vizuális növekedést hozzon létre a mennyezet magasságában a fürdőszobában. És az elemek elrendezése az átló mentén vizuális növekedést eredményez az egyes felületek területén. Különösen javasoljuk, hogy a padlóburkolat átlósan legyen elhelyezve. Ez egy kicsit több anyagot fog igénybe venni, mint egy standard elrendezés, de ennek a designnek a hatása megéri a költségeket.

A kis helyiségekben a függőleges felületek fényes kialakítása előnyösebb a matt felületen. Ha nem hajlandó színes kiejtést készíteni, akkor a fényes helyiséget textúrával hígítsa. Az egyik fürdőszoba falán lévő kis dudorok nem fogják megtörni a harmóniát, de segítik a design diverzifikálását és az eredetiséget a világítás belsejébe.

A mozaik csempe kiválóan alkalmas a szegélyezéshez. Használja a mozaikot, mint befejező anyagot egy zuhany vagy kötény fölött egy kád, mosogató. Ez a megközelítés segít nemcsak a falak megbízható védelme mellett a nedvesség és a hőmérséklet-változások hatásaival szemben, hanem a fürdőszoba képét is sokrétűvé teszi, és bemutatja az eredetiséget.

Világítási rendszer és egyéb belső elemek

A szükséges megvilágítási szint létrehozása a szerény méretű helyiségben nem feltétlenül szükséges a tervezési feladatok listáján, hanem kiemelt eseményként. Egy kis helyiségben a világításnak különleges szerepe van. Ezért nem korlátozható egy központi lámpára vagy beépített világításra a szoba mennyezetének kerületén. A tükör vagy a LED-lámpák közelében lévő fali lámpák segítenek egy további fénykibocsátás létrehozásában és a terület vizuális kiterjesztésében.

A helyiség térfogatának vizuális terjeszkedéséhez használható tükrök hosszútávú tervezési technika, amelyet aktívan használnak a legkülönbözőbb funkcionális terhelésű terekben. A fürdőszobában ez a módszer a "határolás" a tér határait tökéletesen alkalmas, mert egyetlen helyiség a vízzel kapcsolatos eljárások nélkül tükör nélküli. Nem fogja felismerni a kis szobát, ha rendszeres közepes tükör helyett tükörszövetet használ a kötény teljes felületén a mosogató fölött.

Napjainkban nem lesz nehéz ilyen tükörfali lámpákba, vagy akár vízkeverőkbe építeni. A tükör felületére kis polcokat vagy a LED szalagot építenek be - a lehetőségeket csak a képzelőerő, az igények és a pénzügyi költség korlátozza.

A tükrözött ajtókkal ellátott, a mosogató felett található rekeszes szekrények segítenek nemcsak a tároláshoz szükséges anyagokat elhelyezni, hanem vizuálisan növelni a helyet. Az ilyen szekrények általában sekélyek, de ez a hely elég ahhoz, hogy az elsősegélykészletek, kozmetikumok és hajszárítók polcaira helyezzék. A szerelt tárolórendszerek tükrös homlokzata lehet sima vagy tartozékokkal ellátva.

Kis fürdőszoba a padláson

Mi a teendő, ha a mosókonyha nem csak nem nagy büszkeséggel büszkélkedhet, hanem komplex térben is található a tetőtér geometriája és építészete szempontjából? Természetesen nem szabad kétségbeesni. Számos példája van a fürdőszobai tervezési projekteknek, még akkor is, ha a helyiségekben nagy számú vetítés és a mennyezet kúpja van. Amikor a tetőtérben vagy a padláson található haszonelvű hely belsejének kialakítása során a helyiség vizuális növekedésére vonatkozó szabályokat alkalmazzák, mint a közönséges fürdőszobákban. Csak egyetlen módosítással - figyelembe véve az építészeti jellemzőket. A mennyezet legnagyobb lejtőjénél tárolórendszereink vannak, a zuhanyzónán pedig a legmagasabb pontot választjuk. A kommunikációs rendszerek átadása nem kerülhető el, ha kezdetben az építés során nem döntött úgy, hogy a fürdőszobát magánház tető alá helyezi.

12 stílusos fürdőszoba minden ízlésért

Tavasz sokak számára - nem csak a frissítések ideje, hanem a globális javítás kezdete is. És ez mindig a választás kínos és nehéz döntéseket hoz. A több ezer ötlet közül könnyen elveszhet, ha például egy színsémát és egy fürdőszobai stílust választ.

Úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük a feladatot, és segítségért segítünk Leroy Merlin szakembereinknek, akik mindent tudnak a felújításról és természetesen a fürdőszobákról. Együtt 12 jelenlegi formatervezési megoldást választottunk ki, amelyek között biztosan ugyanazt találja. Egyébként minden, amit az illusztrációkban látsz, a Leroy Merlin termékcsaládból származik!

Tavaszi fürdőszoba

A beltéri növények divatja ma már csúcspontja, de különböző módokon is megnyilvánulhat: az élénk zöld növényektől kezdve a falakon levő levelek és virágok képeiig. A lenyűgöző, tavaszi lombozat a puha bézs háttéren azonnal szigorú modern fürdőszobát tesz egy kellemes helyre a kikapcsolódáshoz.

Fürdőszoba karakteres

A fekete fürdőszoba egy olyan lehetőség, amely csak a legbátrabb lehet. Valójában itt lazíthat és feltöltheti erejét, és sokkal gyorsabban és jobb, mint a klasszikus fehér fürdőben. Ráadásul a fekete is csodálatosan kombinálható a fehér színnel, és az ilyen háttérrel történő vízvezetés drágábbnak és elegánsabbnak tűnik.

Női fürdőszobák

Előtted egy bájos fürdőszoba, amelyet elsősorban a tisztességes szex fogja értékelni. Fiatalok és fűszők árnyalatai nőiességgel társulnak, így ez a fürdő egy csodálatos ajándék lehet egy fiatal lánynak. De a közös családi fürdőszobának minden joga van ahhoz, hogy olyan vidámnak nézzen ki, ha nincs olyan ember a családban, aki ellene lesz.

Roomable, szerkesztői vélemény:

- Mi a teendő, ha rögtön egy fürdőszobát szeretne, azonnal, és teljesen felszerelt, és igen, még minőségi anyagok is? Légy szabadon menjen Leroy Merlinnel! Cikkünkben minden illusztráció teljes megoldást jelent a híres lánc hipermarketek, ahol minden eladott, beleértve a csempe, bútorok, csapok, tükrök, kiegészítők és minden más, ami hasznos lehet a fürdőszoba díszítésére.

Az összes termék, mint általában, már raktáron van, ami azt jelenti, hogy szinte azonnal hozzájuthat hozzájuk. A Leroy Merlinben csaptelepek, zuhany rendszerek, fürdők és egyéb híres márkájú fürdőszobai termékek kerülnek értékesítésre, csak sokkal olcsóbbak, mint a drága szalonokban. Ehhez, valamint a minőségi kiszolgáláshoz és a munka sebességéhez ezeket a hipermarketeket a tervezők nagyra értékelik. Ár és te!

Fehér fürdőszoba

A fürdőszoba már régóta megszűnt a házban, ahol csak azért, mert szükségük van. A modern fürdőszoba a pihenés és a magány helyszíne, ahol pihenni és élvezni kíván. Ebben a cikkben számos fénykép található, fehér színű fürdőszobák tervezésével, valamint a színek és kiegészítők kombinációjával kapcsolatos javaslatokkal.

E cél elérése érdekében számos tervező fehér és világos színeket használ a fürdőszobákban, amelyek kizárólag a tisztasággal és eleganciával társulnak.

A fehér előnyei a fürdőszoba belsejében

A hófehér fürdőszoba mindig a tulajdonosok ízeinek kifinomultságához kötődik, és hangsúlyozza a ház tisztaságát. Azonban sok a vita a helyiségek belsejében ebben a színben való felhasználásnál, ami a mosogatógépek kialakításának előnyeit és hátrányait eredményezi.

Az előnyöknek a következő pozíciókat kell tartalmazniuk:

 1. Fehér színt használnak a kis szobák kialakításában, amelyek a fürdőszobák. Lehetővé teszi, hogy kiterjessze a teret, ne legyen megfoghatatlan, egyértelmű korlátok és korlátozások nélkül. Egy ilyen kialakítású fürdőszoba tágasnak, tisztanak és elegánsnak tűnik.
 2. A fehér egy időtlen klasszikus, amit a tervezők szeretnek. Könnyű kombinálni más árnyalatokkal, textúrákkal és anyagokkal. A befejező anyagok jól megválasztott textúrájának köszönhetően a fürdőszoba a művészet tárgyaként fog megjelenni.
 3. A világos színek mindenkinek érthetőek, így a ház nem lesz generációk harca a belső nézetek alapján. A legfontosabb, hogy kiegészítse a szoba helyiségét eredeti tartozékokkal, és élénk színekkel játszik.
 4. Ennek a színnek a használata megtakarítja a helyiség megvilágítását. Általánosságban kevés a természetes fény a lepárlókban, mert egyáltalán nincsenek ablakok, vagy kicsiek és nem biztosítanak megfelelő megvilágítást. A fehér szín tükrözi a bejövő fénysugarakat, ami a további megvilágítás hatását eredményezi.

Hátrányok a könnyű színek használata a fürdőszobában

Bármilyen dallam van rajongóival és ellenfeleivel, a fehér sem kivétel. A világos színek használata a fürdőszobában számos hátránnyal jár:

 1. A hófehérkád fő hátránya a márka. A szoba tisztítása nagyon nehéz, és ami a legfontosabb, minden nap szó szerint kell megtörténnie. Ezáltal a háziasszonyok könnyű és sötét színeket ötvöznek a szoba fehérségének hígításához, és a problémás területeket láthatatlanná teszik.
 2. Vannak emberek, akik a kórházi folyosók emlékeztetőinek köszönhetően nem kívánják kombinálni a könnyű árnyékokat a fürdőszobában. A túlzott fehérség a belső térben tolakodó és üres lesz, ami megteremti a nem lakáscélú helyiségek illúzióját.

A fehér csempék gondozása

Csempék vagy falburkolatok a fürdőszobák belső részei. Ez az építőanyag környezetbarát, tartós, könnyen tisztítható, tökéletesen tolerálja a nedvességet és a tisztítószerek hatását. Azonban a csempe nagyon könnyen szennyezett (különösen fehér), ha nem tisztítják hosszú ideig, akkor elveszíti a csillogását és vonzerejét.

A fénycsempe gondozásához szükség van erre a készletre:

 1. Szappanos víz oldatát. A szennyezést elszennyezik, és ha ez nem elegendő, akkor használjon ecetsavat vagy alkoholt. Segítenek eltávolítani a régi foltokat és helyreállítják a felület fényét.
 2. Fertőtlenítőszer (fehérség, szent). Pihenőhely - a házban olyan hely, ahol a magas páratartalom uralkodik, ami hozzájárul a kórokozók kialakulásához. És fertőtlenítőszerekre van szükség ahhoz, hogy megakadályozzák penész és penész fejlődését a csempe és a padlón.
 3. Tiszta víz a szappanfestékek mosásához. Ezt nem körkörös mozdulattal, hanem felülről lefelé kell elvégezni, erre a célra különleges, nem foltos rongyot.

A csempe hosszú ideig megőrizte eredeti megjelenését, ne használjon tisztítószereket csiszoló részecskékkel és savakkal, amelyek megsemmisíthetik a csempe közötti ízületeket és megkarcolhatják a felületet.

Mindig emlékezni kell arra, hogy a fürdőszobában tisztítsa meg a védőfelszerelést (kesztyű, külön felszerelés, légzőkészülék). Ez segít elkerülni a nem kívánatos egészségügyi hatásokat.

A fehér és más színek kombinációja a fürdőszoba belsejében

A fehér szín annyira univerzális, hogy szinte bármilyen árnyalattal és hangzással kombinálható. Bár a szoba teljes kialakításának önellátó színe lehet. Ha a lakástulajdonosok hófehér "higiéniai lakosztályokat" fognak létrehozni, akkor nem szabad az egyik árnyékot előnyben részesíteni.

A fehérnek sokféle árnyalata van a sápadt tejföltől a világosszürkeig. Az árnyalatokkal és a textúrákkal elegáns, tágas és elegáns belső teret hozhat létre, amely nem túlterhelt a felesleges részletekkel és színes ékezetekkel.

Fehér fürdő kialakítás más színekkel kombinálva:

 1. Ha színekkel szeretne játszani, akkor a tökéletes klasszikus verzió fehér és fekete kombináció lenne. Azok számára, akik nem szeretik az éles kontrasztokat, szürke akcentussal hozzá lehet hígítani. Lágyítják a színek agresszivitását és tömörítik.
 2. Piros hangok. A vécé kialakításánál vékony és diszkrét téma piros lehet. Nem lehet sok piros - lehet törölköző, nyomtatás egy csempe, piros vízvezeték vagy egy tükör keret.
 3. A fehér és a bézs kombinációja hígítja a szoba "sterilitását", ugyanakkor a fürdő nem veszíti el a levegősségét, tisztaságát és könnyedségét. A bézs vagy krémszínű árnyalatok az egyedi kiegészítőkre vagy a belső termékekre összpontosítanak. Például a panel, egy szép fal, bútorok.
 4. A fehér, élénk színekkel, például kék, lila, zöld, narancssárga kombinációnak is van helye. Az ilyen élénk színek a szobát a jelentéssel, az ékezetekkel és az érdekes részletekkel töltik meg.
 5. Ha pompás dizájnt szeretne létrehozni, használhat aranyat és ezüstöt a fürdőszobában. A fehér színekkel párhuzamosan az ilyen részletek különleges módon játszanak.

Tippek a megfelelő design kiválasztásához

A fürdőszoba feltöltése érdekében meg kell határozni a design stílusát. A skandináv minimalizmus nem tűri szükségtelen részleteket, fényes díszes színeket és néhány textúrát. A kívánatos színek fehér, kék és vörös téglák.

Az országstílusnak fehér színt és virágmotívumot kell alkotnia, vörös, narancssárga és zöld festékkel. Talán még az élő növények fürdőszobájába is.

Az Art Deco stílust bohém részletekkel kell ellátni: arany keretes tükrök, nyitott dísztárgyak, gyönyörű csillárok és díszlécek a strasszok használatával. Ez a stílus is elfogadja a finomított vízvezetékeket bronz vagy réz színben.

A modern stílus a fürdőszoba kialakításában mindig tiszta, geometrikus formák, elsősorban téglalap alakúak. A fehér faszerkezettel vagy a természetes kő textúrájával való kombinációja a megoldás megkülönböztető jegye.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kiegészítőket, bútorokat és világítást a világos fürdőszobában

Miután meghatározták a stilisztikai irányt, a tartozékok, a vízvezeték, a bútorok és az egyéb belső részletek kiválasztásához továbbhaladhat.

A skandináv stílusú fürdő esetében a legjobb, ha fehér, fehér és ovális formájú tömör mosogatót használnak. A fény egyetlen és központi lehet, és a reflektorokat úgy kell elhelyezni, hogy megvilágítsa a tükrök területét. A legjobb kiegészítés a természetes fából készült bútor, amelyet antikból készítenek, talán még a kopaszokkal is.

Az országstílusot leginkább a többszínű, nyomtatott részletek egészítik ki, például virágos mintákkal ellátott függönyöket. Ideális illeszkedés a szőtt kosarak barna beállításához. A vízvezetéknek mesterségesen öregnek kell lennie, és elavultnak kell lennie. A fehér szivattyú tökéletesen illeszkedik a természetes fából készült bútorok és fapadlók háttérébe.

Az art deco stílus újbóli elkészítéséhez különböző, csúcstechnológiájú, színes és elbűvölő kiegészítőket kell készíteni. Például, lakkozott, fényes bútorok, tekercsekben készült fogantyúkkal. Drága csillárok, törülközők, keretes tükrök. E stílus minden részletének különösen elegánsnak, ünnepélyesnek és fülbemászónak kell lennie. A türelmetlenség és az egyszerűség nem üdvözlendő.

Bármi legyen is a lakástulajdonosok kedvence, de a fürdőszobában mindig van hely a fehérre, amely tisztaságot, szelídséget és kifinomultságot jelent. Részletesen vagy alapszínként történő használatával megadhatja a helyet a dimenziómentesség hatásának, amely a kis terek számára fontos.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!