Legfontosabb > Bútor

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Mokritsa a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni

Szinte minden lakásban egy faérmet találunk a fürdőszobában, ennek oka pedig a túlzott páratartalom. Sokan nem figyelnek ezekre a "rovarokra" (az a tény, hogy ezek nem rovarok, alább olvashatsz). És hiába. Maguk nem ártanak, de nedvességet jeleznek. És ott, ahol nedvesség - van egy gomba.

A faanyag megszabadulása érdekében vegyi anyagokat használhat: "Tarak", "Varan", "Dichlorvos". Ezen alapok mellett használhatja a "Mole" -t is, mivel a kártevők mászhatnak a fürdőszobába. Ha nincs lehetőséged megvásárolni ezeket az összegeket, használhat rögtönzöttet. Tekintsük meg a módját, hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobában levő faéktől.

leírás

Mi vagyunk hozzászokva, hogy a rovarok rovarokként gondolkodnak a külső hasonlóságok miatt, különböző hibákkal, de ez nem így van. Ezek a rákos családból származó lények előfordulnak, ami megjelenésükben is észrevehető. Testük hosszú,

hosszúkás, kemény kagylóval borított, a rákfélék oldalán sok mancs, két pár antennája látható a fején, a szemek oldalán találhatók. A rákok szerves anyagokban táplálkoznak - különböző növények élő és halott részecskéi.

A fa tetvek várható élettartama 10-12 hónap. A nyár elején megszaporodnak. A nőstény a tojást a hasánál fogva tartja, és addig tartja őket, amíg kényelmes. Amint szereti a sötét sarkot, amely megközelíti a körülötte lévőket, azonnal leállítja a jövőbeli utódait.

Ezek a lények nagyon gyorsan futnak, és legkevésbé veszélyben - felbukkannak egy labdát, és úgy tesznek, mintha élettelen lennének. Természetben a faéreteket gyakran kövek, csomók, kavicsok, kőfalak és kerítések alján találják meg. A sötét és nedves fadarabok és pincék különösen kedvelik a rákféléket. A házakban a fenyők alkalmi vendégnek tekinthetők. De néha a házban lévõ teremtmények gyökeret erõsítenek.

Miért jelennek meg a fa tetvek?

Amint a nevük azt is jelzi, a fürdők kizárólag nedves területeken élnek, szükségtelen dolgok kényszerítésével. Nedves környezetben kényelmesek, és különböző tárgyak felhalmozása miatt könnyebb elrejteni őket.

Woodlice behatolhat a lakók a felső emeleten a tetőtéri, behatolnak a földszinti apartmanok az alagsorból.

Ha mindennek megvan a rendellenes helyzete a helyiségekben, akkor lehetséges, hogy a rákok a repedések, a rosszul szegezett szegélylécek és a szellőzőrácsok révén mászkálnak a szomszédjaiktól. A megfelelő élőhely és a tenyésztési élőhely megtalálásához a rákok a házban vándorolnak, és akár a fürdőszobában, vagy a csatornacsatornákon keresztül juthatnak el hozzánk.

Veszélyesek-e az emberek az erdőben?

Ezek a rákfélék nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre, ne tegyék rágcsálnivalókra, ne rontsák el az élelmiszereket, de túl kellemetlenek. Ezen túlmenően, a facsapokban a faérvek képesek különböző vírusokat, gombákat, versicolorokat elszállítani és ezeket a betegségeket elterjeszteni, ahol élnek. Ezért a vágy, hogy megszabaduljon tőlük, teljesen természetes.

A mocskok a szoba nedvességtartalmának jelzőjeként is szolgálhatnak, és ha van ilyen, és megszokta őket - érdemes ellenőrizni, hogy a vízvezeték szerelvények és a lefolyócsövek rendben vannak-e. Valószínűleg valahol egy észrevehetetlen áramlás van.

Hogyan távolítsuk el a fürdőszobát a fürdőszobából

Ha ezeket a kellemetlen lakókat találod a környéken, meg kell találnod, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, és esetleg más helyiségekben.

 1. A radikális kémiai anyagok közül választhat a "Tarak" nevű gyógyszer, ez segít megszabadulni

más rovarok útján, ha vannak jelen. A tetvek méregében az érintkezés jár. A rákkal érintkezve a méreg elpusztítja a karpáceit, és meghalnak, mielőtt megfertőznék rokonaikat.

 • Egy másik hatékony eszköz "Varan" - aeroszol formájában kapható. Spray a falakon, a padlón és a mennyezeten a helyiség peremén. A méreg hiánya gyorsan eltűnik.
 • Használhat bármilyen permetet a rovarok feltérképezéséből, például: "Raptor", "Clean House", "Dichlorvos". Spray a spray-t bent és hagyja egy ideig.
 • Mivel ezek a kellemetlen teremtmények átmennek a fürdőben lévő leeresztő csatornán - jobb, ha a "Mole" csövek jól ismert előkészítését öntik. Tehát dupla effektet kap: és a csövek tisztábbak lesznek, és a lakásárakban a faérvek nem fognak hozzájutni.
 • Nagyon megfizethető eszközöket kaphat azok számára, akik kéznél vannak:

  1. Például sós, borsos és dohányos sűrű permetezést. Vegyünk egy teáskanálnyi összetevőt, keverjük össze és ragaszkodjunk egy liter vízben. Spray helyeken, ahol csöpög.
  2. Ha van egy régi ház, és a fal sarkai folyamatosan nedvesek - öntsünk egy marék sót ott, akkor eltávolítja a nedvességet, és kényszeríti a fa tetvek keresni egy kényelmesebb otthont.
  3. Minden alkalommal, amikor tisztítja a fürdőszobát és a WC-t, adj hozzá a "fehérséget" a vízhez vagy a fehérítőporhoz. Ez a maró hatású anyag a szaga által megrémíti a rákot.

  A faérgek típusai és a keltetésük jellemzői

  A fehér fa tetvek nem különböznek egymástól, kivéve a színező pigment hiányát. Emiatt még a vörösebbeknél is néz ki, mint a többi rákfélék. Ha egy ilyen faház elindult a fürdőszobában, akkor ne aggódjon túlságosan, hogy hogyan szabaduljon meg tőle. Elvitelének elve ugyanaz - a nedvesség minimális és a rovarirtók használata.

  Mokritsa normális, vagy barna - tanulhat más helyiségek a házban. Ha a fürdőszobában csak fehér fa tetőt látsz, akkor barna található a szobákban és a konyhában.

  Hogyan lehet megszabadulni a fa szeméttől?

  A külön WC-vel ellátott WC még mindig a fürdőszobához tartozik. Ez azt jelenti, hogy egy szobában a rákok könnyen behatolhatnak a másikba és ott telepedhetnek le. Akkor meg kell oldania a problémát, hogy hogyan kezeljük a fanyarokat azonnal a fürdőszobában és a WC-ben. Előfordul, hogy a hideg évszakban a WC-ben áthaladó szennyvízcsatorna kondenzátummal van lefedve. Ilyen körülmények között a rákfélék a legelterjedtebbek. Rendszeresen helyezzen egy fűtőberendezést a csövek száradására, és mentse a helyiséget a felesleges nedvességtől.

  Ez egy további ventilátor hozzáadásával érhető el a fürdőszobában és WC-n belüli intenzívebb légcsere érdekében. Az ajtó nyitva tartható ezeken a helyiségeken, így a szárazabb és melegebb levegő a helyiségekbe behatolhat.

  Fedje le a különböző réseket szilikon tömítőanyaggal, és cserélje ki a szellőzőrácsokat másokkal - finom hálóval. Mindez meg fogja akadályozni a szomszédainkban élő rákfélék útját.

  Ha megtalálja a rákfélék felhalmozódását a WC-ben, öblítse le a padlót klóroldattal és szórja be a spray-t, akkor "Dichlorvos", szorosan zárja be az ajtót, és próbáljon több órán keresztül nem menni a mosdóba.

  Vízzel és égetett vízzel is készíthet vödröt. Ez nagymértékben csökkenti a nedvességet.

  Hogyan lehet megakadályozni a fa tetvek megjelenését?

  A kártevők megelőzése könnyebb, mint megszabadulni. Mivel a fa tetvek kopoltyúkkal lélegeznek, vízre van szükségük. Elegendő a páratartalom csökkentése és a meghívott vendégek elhagyása. Ez elérhető

  beépítették a ventilátort intenzívebb légcsere érdekében egy fürdőszobában és egy WC-ben. Az ajtó nyitva tartható ezeken a helyiségeken, így a szárazabb és melegebb levegő a helyiségekbe behatolhat.

  Rendszeresen helyezze be a téli fűtőt a fürdőszobába. Ez az intézkedés segíti a nedves helyiségek melegítését és szárítását. Próbáljon száraz ruhát mosni az utcán vagy az erkélyen.

  Ne hagyj nedves rongyokat a padlón - ez vonzza a fa tetőket.

  A lakást rendben tartani, rendszeresen elvégezni a padlók nedves tisztítását, a fürdőszobában és a WC-ben - továbbá törölje le a falakat és csöveket, ne engedje a nedvesség és a szennyeződés felhalmozódását. Ne hagyja a mosogatót nem mosott edényeket és az éjszaka szemétládájának nyitott vödörjét. A nightweeds éjszakai, és alvás közben otthont adnak az otthonuknak, ahol élelmet és vizet keresnek.

  Abban az esetben, ha ezeket a teremtményeket fedett növényekben találjuk - a virágokat sürgősen át kell ültetni. Jobb, ha maga eldobja a talajt és az edényeket, megmossa a növények gyökereit, és kálium-permanganáttal kezeli őket.

  Ha az Ön házában optimális mikrotoklima van, akkor rendkívül kellemetlen lesz a fanyarban, és fordítva.

  Mokritsa a fürdőszobában

  A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

  Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

  Hogy néz ki, és mit képviselnek?

  Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

  Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

  A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

  • kis darab papír és szennyeződés;
  • plakett a csempe;
  • szappanbetétek;
  • mikroszkopikus gombák.

  A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

  Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

  Honnan származnak?

  Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

  Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

  • a házak építése során megszegték a szabályokat;
  • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
  • hibás vízvezetékberendezés;
  • szivárgó csövek jelenléte.

  Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

  Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

  A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

  Titkos élőhely

  Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

  Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

  Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

  hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

  A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

  A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

  • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
  • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
  • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
  • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

  A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

  A harc népi módszerei

  Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

  Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

  • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
  • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
  • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

  Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

  A probléma kulcsfontosságú megoldása

  A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

  Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

  Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

  Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

  A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

  Furcsa lények a házban

  A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

  Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

  Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

  Veszély és ártalom

  Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

  A harc módszerei

  Fizikai módszerek

  Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

  Csapdák és csalik

  1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
  2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
  3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

  vegyszerek

  Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

  A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

  Népi jogorvoslatok

  Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

  Diatomid

  • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
  • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
  • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
  • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
  • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

  A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

  megelőzés

  Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

  1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
  2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
  3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
  4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
  5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

  Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

  3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

  Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

  köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

  Mokritsa a fürdőszobában - megszabadulni a rovaroktól és megtalálni a megjelenés okait. 60 fénykép a rovarokról és azok elleni eszközökről

  A magas páratartalmú fürdőszobák és a természetes megvilágítás szinte teljes hiánya gyakran vonzza a kellemetlen vendégeket, például a faéleseket. A kellemetlen megjelenésük önmagában nem tartozik a kártevők közé, és nem valószínű, hogy embereket károsíthasson.

  A cikk összefoglalása:

  Kik azok?

  Ha tanulmányozod a fürdőszobában lévő faültetvényt, világossá válik, hogy ezek a rovarokhoz hasonló lények tulajdonképpen rákfélékhez tartoznak, és közvetlen rokonai közé tartoznak a rákok, a homár, a rákok és a legáltalánosabb rákok.

  Az evolúció folyamán a vízben évekig élt csemegekád fokozatosan szárazföldre és közelebb került az emberhez, de élőhelyként még mindig nedves és sötét helyeket választanak.

  Leggyakrabban ezeknek a lényeknek a héját sötét színek festik, de a fürdőszobában szürke és fehér fa tetvek vannak. Természetes környezetükben pincékben, kövek alatt, régi fák és csonkok repedésekben vagy a régi lombok között találhatók. Egyél növényeket és szerves törmeléket.

  A lakóhely megváltoztatását egy lakóhelyre nem kényszeríti a szaporodás vágya, hanem egy új menedék keresése, például a hideg időjárás kezdete alatt. És ez a fürdőszoba magas nedvességtartalommal és a napfény hiányával, amely a legkedvezőbb feltételeket teremtette ezeknek a lényeknek.

  A fő okok

  A tetvek fő okai:

  A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a rosszul működő szellőzés és a fűtés hiánya miatt. Ezenkívül a ruhanemű szárítása a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességet eredményez a levegőben, amely nincs ideje szárazon megszáradni.

  Szegény padlószigetelés régi házakban és apartmanokban az első emeleten, a felszín alatti víz közelében. A probléma megoldásához újra kell dolgozni az alapzatot, vagy egy további réteg vízálló anyagot kell elhelyezni a padlón.

  Rejtett szivárgás, amely nehezen elérhető helyeken jelenik meg. Leggyakrabban a falikarok megjelenése a fürdőszobában jelzi a lakók számára, hogy az első dolog, hogy ellenőrizze a csöveket és a vízvezetékeket a víz szivárgás.

  A megelőzés érdekében a fürdőszobában a tisztálkodási előírások betartása ajánlott, beleértve a rendszeres és alapos tisztítást is, különösen mosógép, mosdó és WC mellett.

  Alacsony páratartalom esetén, ha rossz a szellőztetés, próbáljon meg egy fűtött törölközőt felszerelni és rendszeresen szellőztetni a fürdőszobát.

  A harc módszerei

  Ha a megelőző intézkedések nem segítenek, és a fürdőkád a fürdőszobában vannak, hogyan lehet megszabadulni tőlük? Mielőtt a kémiai eszközök felé fordulna, figyeljen a népi tanácsokra, amelyek közül a leghatékonyabb:

  Piros paprika, dohány és szóda keveréke. Javasoljuk, hogy a padló és a padlólapon a fürdőszobában alkalmazzuk, és hagyjuk az éjszakát.

  Kenyérvakon alapuló infúzió. A főzéshez szükség van a tároló kvass meleg vízzel történő kitöltésére, majd egy adagoló használatával alkalmazza a helyeket, ahol a legelők a leggyakoribbak, és egy napra elhagyják.

  Konyhai só. A legegyszerűbb és megfizethető eszköz a faiskolák számára a fürdőszobában, ami minden konyhában megtalálható. Felhasználható önmagában vagy sóoldatban, amelyet a problémás területeken permeteznek fel.

  Hígított bórsav. A csótányok és hangyák elleni küzdelem jól ismert módszere szintén hatásos a faiskolák esetében, ennek érdekében a sav kis mennyiségű vízzel hígítja és kezeli a fürdőszobát.

  A népi jogorvoslatok használata után, ha nem tudsz megbirkózni a kellemetlen vendégekkel, kipróbálhatod a modern kémiai keverékeket és porokat a boltokban.

  Az egyik legegyszerűbb és leginkább hozzáférhető anyag a klóroldat vagy a készítményben fehérítőt tartalmazó fertőtlenítőszer. Elég, hogy feldolgozzák a fa tetvek élőhelyét, és hagyják az éjszakát, majd alaposan öblítsék le, hogy a megoldás ne kerülhessen véletlenül a légzőrendszerbe és a gyomorba.

  A legfontosabb dolog a vegyszerek használata során a megfelelő adagolás és rendkívüli óvatosság figyelembevétele annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a házban élők káros hatása.

  Mi az oka, ha a fürdőkészülék indult a fürdőben, és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

  A házban található különféle rovarok legelterjedtebb élőhelyei, különösen a fa tetvek, a WC és a fürdőszoba. Ez abból a tényből ered, hogy a bemutatott helyiségekben fokozott a páratartalom, ami kedvező környezetet biztosít a reprodukcióhoz és az élőhelyhez. Ezután közölje velünk, hogy lehet-e segítséget megszabadulni, vagy nem kell felhívni a megfelelő szolgáltatást. És hogyan lehet megakadályozni az ízeltlábúak újra invázióját.

  Megjelenés és leírás

  Annak ellenére, hogy szinte minden embert fahéj rovar rovarnak neveznek, ők nem. Az arthritis az ízeltlábúak közé tartozik, és a magasabb rákok osztályába tartozik, amelyekhez biztonságosan rákfélék lehetnek.

  A hiányokat meglehetősen különleges megjelenés jellemzi: ovális alakú testük van, amelynek felső része enyhén domború. Két pár bajusz van, az első pár nem teljesen kifejlesztett, ennek eredményeként az antennák nagyon kicsiek, a második pár jól fejlett. A szemek szeme a fej bal és jobb oldalán található. A rákok is bemutatásra kerültek 6 pár hasi lábak jelenlétében.

  Mi az oka a megjelenésüknek?

  A mosdóban vagy a WC-ben lévő faimadarak megjelenésének fő oka a szobahőmérséklet magasabb páratartalma, amely a következő esetekben fordulhat elő:

  • szivárgó cső vagy keverő van;
  • a csőkötéseket hosszú ideig nem javították;
  • a fürdés után a pocsolyák maradnak a padlón;
  • a fürdőszobában vagy a WC-ben hosszú ideig nem volt tisztítás, aminek következtében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel;
  • fürdőzés után nedves marad.

  Ha nem engedélyezi a fenti eseteket, akkor a házaknál a tetvek valószínűsége jelentősen csökken.

  Mit eszik és hogyan élnek?

  Mokritsy inkább éjszakai, és a nap folyamán látni őket a fürdőszobában vagy WC-ben szinte lehetetlen. A bemutatott rákfélék a legsötétebb sarkokban élnek, padló alatt vagy nedves törülközők alatt, nedves gumitömítés alatt helyezkednek el. Ezért, ha szükséges annak megállapítása, hogy a fűrészáru jelen van-e a helyiségben, először ajánlott megvizsgálni a felsorolt ​​helyeket.

  Ami a rákfélék által előállított élelmiszereket illeti, az a felhalmozott piszok részecskéi, apró töredezett papírok és sáros szappanmaradványok. Ha a konyha hosszú ideig nem távolítja el a szemétet, akkor a faimport a fürdőszobából a konyhába költözik, és megemészti az emberi táplálék maradványait.

  Nézze meg a házias rákfélék fényképét, amelyeket a WC-ben tenyésztenek és másznak:

  Hogyan küzdeni: disszektort vagy önmagukat?

  Mivel a fa tetvek nem gyakorolnak közvetlen negatív hatást egy személyre, nincs szükség megsemmisítőre. Lehetőség van magukra, ami sokkal olcsóbb.

  A rovarok elleni küzdelem szakemberének igénye abban az esetben is felmerül, ha a lakás tulajdonosai már megpróbálták megszabadulni a faiskoláktól, de rövid idő után újra megjelentek.

  Ennek eredményeképpen meg lehet különböztetni a megsemmisítővel szembeni hívás következő pozitív aspektusait:

  • a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a fa tetvektől;
  • garantálják, hogy a közeljövőben már nem jelenik meg a fenyőfa.

  A hátrányok között csak a rovarok megsemmisítésének magas költségei vannak.

  Ami a rákfélék önellátását illeti, itt meg lehet különböztetni a jelentős megtakarításokat és az olyan összetevők használatát, amelyek teljesen embertelenek. A hátrányok közül kiemelkedik a fenyőfa újra előfordulásának nagy valószínűsége.

  Alapokat tőlük

  Ha a kérdés, hogy hogyan kell elpusztítani a rákfélék a WC, úgy döntöttek, hogy függetlenül megszabadulni a leírtak a lakásban, akkor ebben az esetben a kérdés, hogyan lehet eltávolítani őket, akkor mind a kémiai és népi jogorvoslat.

  vegyi

  Között a népszerű vegyi anyagok bocsátanak ki egy kábítószer nevű Tetrix, hogy egyesíti a bél és az érintkezés akció, nagyon mérgező.

  Ennek használatához a következő műveleteket hajtják végre:

  1. Gumikesztyűt kell viselni, ruhát cserélni (lehetőleg eldobni vagy alapos mosogatásnak alávetni), maszkot vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell viselni.
  2. Az eszközöket az utasításoknak megfelelően permetezzük a helyiségbe.
  3. Miután elvégezte a fürdőszoba feldolgozását, néhány órára hagyja el a lakást, és egy meghatározott idő elteltével levegőt takarítson meg és alaposan tisztítsa meg a padlót.

  A Taraxot kissé eltérő módon használják, de a hatás nem csökken:

  • a hatóanyagot vízben hígítjuk, majd ecsettel vagy fecskendővel alkalmazzuk a kívánt élőhelyekre;
  • idővel a víz elpárolog, és az anyag vékony filmje marad és 4 hétig fennmarad.

  Szintén a fa tetvek megsemmisítéséhez Varan és GET drogokat is használhatunk, hasonlóan a Tetrix eszközhöz.

  népszerű

  Meg kell jegyeznünk, hogy az erdők elleni küzdelem népi jogorvoslatai kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de ha kis mennyiségű rákot találtak a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor ezek a módszerek használhatók.

  A csemegekukorica pusztításának népszerű módja a dohány, a pirospaprika és a szóda keveréke, amely az alábbi lépések végrehajtásához szükséges:

  1. Az ismertetett komponensek mindegyikét 3 gramm mennyiségben vettük fel, majd az elegyet egy liter vízben hígítottuk.
  2. Az elkészített oldat a falak összes repedésének és más, a faérének feltételezett élőhelyének kezelésére szolgál.
  3. A szoba zárt és 8 órán keresztül nem használható.

  A megadott időtartam után alaposan lemosni a fürdőt egy gyenge fehérítő oldattal.

  Nyírfa seprűt is használhat:

  1. Este a fürdőkád sarkaiba helyezzük a nyírfürtöket (meglehetősen vonzó illatúak és ízléseik vannak a faarákra, így nem tudnak ellenállni egy ilyen finomságnak).
  2. Reggel (napkelte előtt) a seprűket összegyűjtik és megégetik.

  Ezen kívül sok háziasszony, hogy megpróbálja megszabadulni a fanyarszórással megszórja a sókat a sarkokban, ami nem túl hatékony, de képes lesz megsemmisíteni több embert.

  A videóról megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában:

  megelőzés

  Ha a lakás tulajdonosai sikerült megszabadulniuk az erdőktől, akkor az újbóli megjelenés megakadályozása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie:

  1. A fürdőszobában vagy a WC-ben gondosan figyelemmel kell kísérnie a fontosság fontosságát. Figyelnie kell a szellőzés működésére, függetlenül attól, hogy a csövek sértetlenek-e. Javasoljuk, hogy hagyja abba a mosás szokását fehérnemű fürdőszobában.
  2. Meg kell őrizni a tisztaságot. Semmiképpen semmi nedves rongyot ne helyezzen a fürdő sarkaira. Esetenként általános tisztítást kell végezni.
  3. Figyelje a falak és a sarkok állapotát. A legkisebb repedések esetén haladéktalanul el kell távolítani őket.

  Hogyan lehet, ha a nedvességből újra megjelennek?

  Abban az esetben, ha a csemegek újra megjelennek otthonában, ellenőrizni kell, hogy az összes megelőző intézkedést betartották-e. Ha minden intézkedést betartunk, akkor professzionális fertőtlenítőkhöz kell fordulnunk. Ha az intézkedéseket nem követték mindegyik esetben, meg kell szüntetni azt az okot, amely az erdei terület újbóli megjelenését okozta és bármely hatékony módszerrel megsemmisítené.

  Ha alaposan figyelemmel kísérik a fürdőszoba és a WC tisztaságát, és nem engedik meg, hogy a páratartalom emelkedjen, akkor a fa tetvek biztosan nem fognak lakni otthonában.

  Aggódott a fehér bogarakkal a fürdőszobában? - megszabadulni könnyű!

  Lakóhelyünkben rendszeresen élnek a különböző rovarok - bogarak, pókok, szúnyogok, csótányok, amelyek minden szobában élhetnek. De a legnagyobb undorodást a faiskolák és az érthetetlen fehér rovarok okozzák a fürdőszobában és a WC-ben. Szürke, arany, fehér bogarak, amelyek ott élnek, ahol kedvező feltételek vannak számukra - nedvesség és élelmiszer, undor és félelem. Milyen fajta lények, miért jelennek meg, veszélyesek, és hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában?

  Miért jelennek meg a rovarok a fürdőszobában?

  Még a leginkább jól ápolt és tiszta lakásban is, a nem kívánt telepesek kis, látszólag ártalmatlan teremtmények formájában jelenhetnek meg. Minden kis fehér vagy más színű rovar a fürdőszobában jelzi, hogy problémák vannak a szellőztetéssel vagy szennyvízzel. Vagyis a fürdőszobában túl magas a páratartalom és az egészségügyi és higiéniai normák megsértése.

  Ezután a repedések, a szellőzés, a rések, a vendégek nevezett - ezüstkenyér, centipedes, lepkék és fehér woodlice - be a szobába. Ezért mindig jó állapotban tartsa a vízvezeték szerelvényeket, berendezéseket és berendezéseket, folyamatosan szellőzzön a helyiségben, zárja le az összes ízületet és rést, és azonnal tisztítsa meg a fürdőszobát.

  A kis fehér rovarok leggyakoribb élőhelyei a lakásban:

  • csatorna- és vízvezetékek, amelyeken a kondenzátum felgyülemlik;
  • nehezen elérhető helyek a fürdőszobában - távoli sarkok, rejtett kommunikáció;
  • nedves szivacsok, mosogatórongyok, padlószőnyegek, törölközők és egyéb higiéniai termékek;
  • poros területek - a padló a fürdőszoba alatt, polcok, szekrények;
  • folyamatosan nedves üvegek maszkokkal, balzsamokkal, krémekkel, samponpalackokkal.

  Gyakran ezek a rovarok olyan apartmanokban vagy házakban jelennek meg, amelyek parkok, tavak és folyók közelében helyezkednek el. Ennek eredményeképpen a fürdőszobában, ahol kevés a levegő, nedvesség keletkezik, a mikroklímát zavarja, és különböző pókok, faimportok, fehérhal, szürke és ezüst virágok csúsznak bele. A fürdőszobából ezek a kis lények szóródnak az egész lakásban.

  Általában nem ártanak az emberi egészségnek, de a csúnya kinézet felébreszti a vágyat, hogy azonnal megszabaduljon tőlük. Ha nem tudod kideríteni, miért jelentek meg a nem kívánt rovarok, és nem egyre kisebbek, de csak hozzáadva, akkor kérjen szakképzett szakértőt. A legjobb az egészben, menj az állam egészségügyi és epidemiológiai szolgálatába.

  A fürdőszobai hibák típusai

  Leggyakrabban a fürdőszobában sötét területeken élő rovarok éjszakaiak, és amikor a lámpák be vannak kapcsolva, gyorsan szétszóródnak az oldalukra. Nagyon kellemetlen megjelenésűek - sok láb, hosszúkás test, antennák. A sűrű szarv növekedése mérlegek vagy héj formájában megvédi ezeket a lényeket a kiszáradástól, így nemcsak nedves, hanem száraz környezetben is jól érzik magukat.

  Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megszabadulni az ezüst-, fa- vagy centipedes-ből, meg kell értenünk, kinek pontosan foglalkozik, mivel egy bizonyos parazita saját küzdelmével rendelkezik. A leggyakoribb típusok ismertek minket. Ezek a fent felsorolt ​​rovarok.

  Ha egy hosszúkás testtel rendelkező, legfeljebb 10 mm-es parazitát látsz, három szőrszálat a végén és 12 pár lábat, akkor ez egy ezüstszínű, így az aljszőrzettel analóg módon megnevezett. Világosszürke, szinte ezüst színűek, és ha fehérnek látszik, az azt jelenti, hogy az ezüstszínű kesztyű levette a régi bőrt, és fehér, majdnem átlátszó testet vett fel. Élelmiszer maradványok, nedves papír, penész, tapéta ragasztó és egymás számára táplálkozik. Nem betegség hordozói, az emberek nem harapnak. Ugyanakkor sokszor szaporodnak, ezért könnyű megszabadulni tőlük.

  Ők is fehérre válthatnak mulattatáskor, a többi időszakban a héja színe szürke. Ezek a hibák egy rákfaj. Általában az emberi egészség szempontjából biztonságban vannak, ne harapjanak, de ha a test felett kúszik, akkor a lábak irritálhatják a bőrt. De a szerves részek kevésbé szertartásosak - elrontják a gyümölcsöket, zöldségeket, a növényi eredetű maradványokat táplálják. Gyorsan reprodukálható - 25 nap után 100 új személy jelenik meg.

  Más rovarok, mint a szúnyogok, a szúnyogok, a centipedesek, a csótányok, a pókok és a hangyák a szellőztetésen keresztül jutnak be a fürdőszobába, de nem okoznak pánikot sürgősen megszabadulni tőlük, és régóta ismertek és hozzáférhetőek mindenki számára.

  A farkas tetvek és mérlegek elleni harcok

  Mielőtt egy lakást kezelne ezzel vagy azzal a rovarok elleni védekezéssel, rendbe kell helyezni a dolgokat, tisztítania kell a helyiséget, szellőztetnie kell, mosni kell a vízvezetékeket, csővezetékeket, csatornahálózatokat, padlókat, falakat és bútorokat. Be kell zárnia az összes hiányosságot és rést. Csak ezt követően elkezdheti elpusztítani a parazitákat a fürdőszobában. Számos módja van ennek.

  1. Fizikai módszerek. Általános tisztítás után a helyiség minden elemét, figyelembe véve a falakat és a padlót, klórtartalmú anyaggal kell kezelni, és szárítás után réz-szulfát oldatot kell alkalmazni. Különféle csapdákat és csalit használhat. Például, hagyja éjszaka a sarok nedves nyírfa seprű, egy tekercs papír vagy egy doboz egy darab cukor, és dobja őket reggel. A rovarok biztosan jönnek édes és nedves.
  2. Kémiai készítmények. A rovarok elpusztítására szolgáló aeroszolok (Raid, Raptor, Dichlorvos) egy hónap alatt elpusztíthatják a meghívott vendégeket, ha hetente a lakásban és különösen a fürdőszobában permetezik. Az eljárás során meg kell védeni a kezét és az arcát - maszkot és kesztyűt, és a feldolgozás után mossa le a kézzel érintkező összes tárgyat, valamint a fürdőt és a mosdót.
  3. Népi jogorvoslatok. Nagymamáink sötét helyeket kezeltek diatomitával a mérlegek és a fák között. Hámozott csipek és fűszerek, különösen a szegfűszegek, nem szeretik a mászkáló lényeket. Bútorokat és vízvezetékeket is moshat levendula ill. Citrus illóolajokkal, szaguk károsítja a kártevőket. A bórsavat a csővezetékre, a mosogatóra, a WC-re kell felhordani.

  A fürdőszobában tartósan megszabadulni a bosszantó rovaroktól, számos különböző intézkedést meg kell tennie:

  • a kandalló vagy kályha eltávolítása érdekében felesleges nedvesség;
  • jól szellőztetni;
  • rendszeresen szellőztesse a fürdőszobát;
  • por még alaposan a nehezen elérhető helyeken;
  • rendszeresen végezze a helyiség egészségügyi kezelését klór tartalmú szerrel.

  Ha ezeket az intézkedéseket követik, a kártevők biztosan elhagyják otthonát. Ne felejtsük el, hogy az első hibák megjelenésére való gyors válasz hatékonyan megakadályozza az egyének továbbterjedését és reprodukcióját.

  Megelőző intézkedések

  Egyetlen szoba sem biztosított a fakéregek vagy mérlegek megjelenése ellen. De bizonyos megelőző intézkedések sokszor csökkentik ezt a kockázatot. A fürdőszoba rendje és tisztasága miatt ezek a bugok választhatnak egy másik lakást:

  1. A fürdőszobát viszonylag alacsony nedvességtartalom mellett kell tartani. Ehhez általános tisztítást kell végezni hetente egyszer, szellőztetni és megszáradni. Használja azt az eszközt, amelyben van fehérítő.
  2. Időről időre ellenőrizze a konyhai készleteket. Tisztítsd meg a morzsákat és a kavicsokat. A szekrények tisztítása során adjunk hozzá levendert, citrus illóolajat vagy ammóniát.
  3. A lakás nedvességtartalmának csökkentése. Speciális eszközök segítenek Önnek ezzel a feladattal. Áruk nem túl magas.
  4. Kozmetikai javítást végezzen. Távolítson el minden lehetséges repedést a falakon, a padlólemezek között. Rögzítse a csapokat, kerülje a víz felhalmozódását.
  5. Dobja el a felesleges dolgokat, dobozokat, ne gyűjtsön nagy mennyiségű szemetet.
  6. A tisztítás során a legjobb, ha olyan termékeket használnak, amelyeknek nincs kedvezőtlen hatásuk az emberre - szappanra, citromra, szódabikarbónára vagy szódára.
  7. A bútorok megelőző intézkedésként bórsav és kréta keverékének arányát 1: 4 arányban kell önteni. Ennek a hatásnak a fokozásához baktériumok bomlását bomlik le, amelyek megzavarják a meghívott vendégeket. Ehhez a legalkalmasabb a tansy, az üröm, a rozmaring, a levendula és a szegfűszegek a hámozatlan fokhagyma.

  Jó lenne kérni a szomszédok helyzetét a hibák eloszlásával. Mint a sokemeletes épületekben, ez gyakori probléma. Ezzel szemben a rovarok elterjedése minden lakásra kiterjed. Annak megelőzése érdekében együtt kell cselekednie.

  Mokritsa a fürdőszobában - 5 leghatékonyabb módja a harcnak

  A fürdőszoba magas tisztaságú és higiénikus hely, így a rovarok megjelenése, és még kevésbé faélesek rendkívül kellemetlenek. Fehér tetű a fürdőszobában megjelenésüknél általában félelmet kelt a lakosoktól, és undorral jár. Azonban nem szabad idegesíteni, mert ezek az ízeltlábúak nem veszélyesek, ráadásul könnyű megszabadulni tőlük.

  Mokritsa gyakori vendég a fürdőszobában

  Ebben a cikkben elmondom neked az öt leghatékonyabb módját, hogyan lehet megszabadulni a fa tetvekről.

  Néhány szó a fa tetvekről

  A rovarok leírásával kezdem, mivel, ahogy mondják, látnod kell az ellenségedet. Bár pontosabban a faérc nem rovar, hanem rákfélék. De amikor foglalkozunk velük, ez nem jelent különbséget.

  Tehát a fa tetvek ovális alakúak, héjjal borítva. Ez utóbbiak különböző színekkel rendelkezhetnek - fehéres, szürke vagy barna. A veszély láttán a faérvek hajlamosak lesznek felhúzódni, és úgy tesznek, mintha halottak lennének.

  Ha a nap folyamán könnyű a fürdőszobában, akkor nem látja ezeket a rovarokat, mivel nem tolerálják a napfényt, mint a mesterséges fény. De a sötétben ezek a lények elhagyják a titkos menedéküket, hogy élelmet keressenek.

  Piszok és nedvesség - a fa tetvek kedvenc élőhelye

  Mit eszik a tetvek? Kedvenc ételük mindenféle szennyeződés, amelyet a szoba sarkában és a csempék, valamint a szappanbevonatok, papír és más törmelékek közötti hézagokban halmoztak fel.

  És mint minden rákfélék, szeretik a nedvességet. Így amikor a fürdőszoba száraz és tiszta, a faérc soha nem fog elindulni. Valójában ez egy mutató, amely a vízvezeték, a vízvezeték vagy más olyan problémák rossz működését jelzi, amelyek a páratartalom növeléséhez vezetnek.

  Ezért, mielőtt a faanyaggal foglalkozna, meg kell szüntetni a nedvességforrásokat. Ezek lehetnek:

  • áramló keverők;
  • nyomáscsökkentett csatornacsövek vagy vízvezeték csatornákkal;
  • állandó nedvesség a padlón a helyiség rossz szellőztetése miatt;
  • a fürdőszoba és a fal közötti nyomáscsökkentő rés.

  A fürdőszoba és a fal közötti hézagokat le kell zárni.

  Bizonyos esetekben a kagyló a szomszédokból vagy az alagsorból kijuthat a szobába. A probléma megoldásához újra meg kell győződni a fürdő teljes szűkösségéről.

  A fürdőszobában a normál nedvességtartalom biztosítása érdekében ne felejtse el levegőztetni a vízkezelést követően, és próbálja meg ne szárítani a ruháját itt.

  Ezzel a rákfélék élőhelyével és "adagolásával" foglalkozunk. De persze sok ember még mindig érdekli - milyen ártalmas a fürdőszobában? Emberek és állatok nem harapnak, de a beltéri növények, ha a fa tetvek kapnak hozzájuk, szenvedhetnek.

  Azt is feltételezzük, hogy különböző lábfertõket hordozhatnak. Ennek ellenére nincs pontos információ. De mindenképpen nincs helye a fürdőszobában, ezért harcolni kell velük.

  Megszabadulni a fa tetvek

  Jelenleg különleges rovarriasztók vannak a boltokban. Rendszerint azonban káros vegyi anyagokat tartalmaznak. Ráadásul ezen alapok ára meglehetősen magas.

  Ezért tovább fogunk fontolóra venni. Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában a leghatékonyabb népi módokon, amelyek teljesen biztonságosak az ember számára? Ezek a következők:

  Az alábbiakban részletesen megnézzük ezeket a módszereket.

  1. módszer: Pirospaprika oldat

  Ennek a megoldásnak a elkészítéséhez a forró piros paprikán kívül a következő összetevőket kell elkészíteni:

  • 3 gramm szóda hamu;
  • 3 gramm dohány.

  Az erdõkészletek ilyen módon való megszabadulására vonatkozó utasítások rendkívül egyszerûek:

  1. hígítsuk a dohányt meleg vízben, majd adjunk hozzá borsot az oldathoz 1: 1: 1 arányban;
  2. Öntsük a kapott oldatot egy tartályba permetezéssel, például permetezhetjük a beltéri virágok vagy a mosó- és tisztítószerek maradványaihoz;
  3. most a kompozíciót rá kell permetezni az alaplapra, a szoba sarkában és más olyan helyeken, ahol a csemegek felhalmozódhatnak;
  4. Egy nap után a kezelt felületeket vízzel és klórral alaposan meg kell tisztítani.

  Nyírfa seprű - csemege a fa tetvek számára

  2. módszer: nyírvadakból készült csapdák

  Ha elmulasztotta azt az időszakot, amikor a fürdőkád csak megjelent a fürdőszobájában, és a lakosságuk sikerült növekedni, akkor csökkentheti azt a nyírfa seprű segítségével. Ehhez csak éjszaka gondoskodjon a fürdő sarkain.

  A rákok örömmel fognak élni az új finomsággal, és felmászni fognak a seprű ágaiba. Az ön feladata, hogy hajnal előtt távolítsa el a seprűket a fürdőszobából, és dobja el, vagy rázza le őket az erkélyről.

  Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljon a tetvekből, az eljárást többször meg kell ismételni.

  A kenyérváz káros a faérveknél

  3. módszer: kenyérkvász

  Most fontold meg. hogyan lehet elpusztítani a fa tetőket a szokásos kvász használatával. Az a tény, hogy a fenyők nagyon félnek az italtól. Ezért a probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. először meg kell szakítani a kvasszot. Ehhez 100 gramm tároló kvasszot kell forró vízzel önteni, és hagyja állni egy ideig;
  2. ezt követően a folyadékot be kell önteni a permetező tartályába és kezelni kell a rovar felhalmozódásának helyére;
  3. Egy nap után a felületet vízzel és klórral kell mosni. Szintén alkalmas erre a célra mosodai szappan.

  4. módszer: só

  Egy másik egyszerű és meglehetősen hatékony megoldás, hogy a saját kezűkkel kezeljük a fanyarokat, hogy a sóoldatot olyan helyekre permetezzük, ahol a "meghívott vendégek" összegyűlnek. Az oldat elkészítéséhez 5-7 evőkanál sót oldjon fel egy liter vízben.

  Ön is csak öntsön sót a sarkokba és a sávokba. Ez veszélyes környezetet teremt a büfé számára. Haláluk ebben az esetben elkerülhetetlen.

  A fotóbórsavban

  5. módszer: Bórsavoldat

  Egy másik régi bizonyított "nagymama" módja a rovarok elleni küzdelemnek a bórsavoldat. Ezt a következőképpen kell alkalmazni:

  1. a bórsav 10 g-os zacskójának tartalmát kis mennyiségű vízzel kell hígítani, például egy csészealjban;
  2. majd a kapott megoldást, hogy permetezze a sarkokat a szoba, és más helyeken a rovar felhalmozódása.

  A bórsav nemcsak a fenyőféreg ellen használható, hanem más rovarokkal szemben is, például csótányok és hangyák ellen.

  Azt kell mondanom, hogy még a megoldást sem tudjuk végrehajtani, hanem egyszerűen csak porlasztjuk a porot a faanyag felhalmozódásának helyén. Ezután garantáltan meghalnak.

  Valójában minden információ arról, hogyan lehet eltávolítani a fa tetőket a fürdőszobából.

  következtetés

  Amint kiderült, egyszerűen egyszerűen eltávolítjuk a faiskolákat a fürdőszobából. Ehhez használhatod a fenti módszerek valamelyikét. Azonban jobb, ha nem engedik meg őket. Ehhez győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba mindig tiszta és száraz.

  További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van az anyag elolvasása után, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.