Legfontosabb > Dekoráció

A vécécsésze leeresztő mechanizmusa: eszköz, működési elv, a különböző szerkezetek áttekintése

WC nélkül a fürdőszobában hívja a ház vagy apartman kényelmes nyelvet nem kapcsolja. Elfogadom, ezt a kijelentést nehéz megcáfolni. A vízvezeték nagyszámú modellje van. De a belső struktúra különleges bonyolultsága, nem különböznek egymástól, az összes módosítási művelet elve egy.

Ha a vízellátás megszakadt, akkor a javítás valószínűleg vízelvezető mechanizmussal fog rendelkezni a WC-tálra - ez a lefolyó rendszer, amely a leggyakrabban nem működik ezen a szaniteren. Készen állunk arra, hogy segítsen gyorsan megoldani ezt a problémát.

Ebben az anyagban összegyűjtöttük és összegeztük a WC-tálak főbb típusairól, az esetleges meghibásodásokról és azok felszámolásáról. Az áttekinthetőség érdekében az anyagokat tematikus fotók és videók kísérik.

A WC-tálak kialakítása és típusa

A leeresztő tartály a WC-csésze egyik alapvető eleme. Ez egy tartály, amely két vagy három technológiai lyukkal rendelkezik a vízellátáshoz / vízelvezetéshez és egy fedélhez. Először vízbe kerül a tartályba, majd amikor megnyomja a gombot, a vécébe ürítik ki, hogy a szennyvizet a csatornába öntse.

Nincs különösebben érdekes vagy összetett a WC-tál ciszternája. Belül, csak néhány mechanizmus. Az egyik biztosítja a mellékelt víz beszivárgását és átfedését attól a pillanattól kezdve, amikor a tartályt a kívánt szintre feltölti, a második pedig arra irányul, hogy a felhalmozódott nedvességet közvetlenül kifolyja a tálba.

Az anyaggyártásból származó leeresztő tartályok három csoportra oszthatók:

 1. Kerámia (fajansz) - megbízható és olcsó klasszikusok.
 2. Fém - nem túl esztétikus, de tartós lehetőség.
 3. Műanyag (polietilén) - könnyű súly és beépítési blokkok tekintetében.

A rögzítés és a helymeghatározás módja szerint:

 • alacsony fekvésű - közvetlenül a WC-tálra szerelve;
 • Nagyon helyhez kötött - a falon lógnak, vagy a beépítő egység belsejében találhatóak.

Külön WC-tálak, amelyekben a tartályt elválasztják a tálatól, csatorna van a víz túlcsordulásához. És minél magasabbak a halmozott kapacitásuk felfüggesztve, annál erősebb a víznyomás.

Az egyetlen hátrányuk - nem túl könnyen bemutatható tartály, amely a padló felett helyezkedik el. Ezért a háztartási WC-k leggyakrabban WC-tálakból álló modelleket láthatunk a tartály szélén elhelyezett ciszternákkal. Kisebbek és esztétikusak.

Vízellátó rendszer opciók

A mosdókuplung belső adagolómechanizmusa a következőket tartalmazza:

 • daru (úszószelep);
 • műanyag úszó;
 • karokat.

A hajtás vízellátását a jobb, bal vagy alsó részen lévő lyukon végezzük. Oldalirányú üzemmódban az úszó a vízszintes kar végén található, amely a gömbcsap szelepéhez csatlakozik. Az alsó változatnál az úszókapocs egy függőleges rúddal van ellátva, amely a szállítócsőben található.

A véciszekrény vízellátására szolgáló mechanizmus működésének alapelve rendkívül egyszerű. A tartály kiürítésének következtében a víz belsejében lévő úszó a folyadék szintjének csökkenése után csökken. Ha alul van, akkor megnyitja a szelepet a vízvezetéken, és amikor a tartály megtelt, újra felemelkedik és leállítja a vízellátást.

Mindez a mechanizmus munkájában a fizika törvényein alapul. A tervezés során nincs olyan elektronika, amely jelentősen csökkenti a törés veszélyét. Lehetséges a helyzet, ha túl kevés vagy túl sok víz van a WC-tálban.

Ezután az úszót csak úgy kell beállítani, hogy a tartály töltőképessége a kívánt paraméterek szempontjából releváns legyen. De ha a karok megtörtek, akkor az úszó rendszert módosítani kell.

A leeresztő mechanizmusok fajtái

Ha szükséges, szükségtelenül mossa le a mosdót, csak nyomjuk meg a tartály gombját. Minden más történik önmagában. Belül a vízleeresztő szerkezet működik, és megnyitja a leeresztő szelepet. Ennek eredményeképpen a víz áramlik a tálba, és mindent kifúj a csatornarendszerbe.

A leeresztő készülék aktiválva van:

 • nyomja meg a gombot;
 • a kar lenyomásával;
 • húzva a láncra (kötél).

A tartályok különböző formákban és formatervezésben kaphatók. A legtöbb azonban szabványosított 6 vagy 4 literes térfogatra, és tipikus méretű lyukakkal rendelkezik a leeresztő szelepekhez. A víz eredetének nagyon mechanizmusai, a formatervezéstől eltérőek, hatalmas mennyiség van. De ha a meglévő tartály meghibásodik, új probléma nélkül cserélhető.

A legegyszerűbb típusú leeresztő szifon egy "körte", amelyet gumimomjaként alakítottak ki. A víz súlya alatt szorosan benyomódik a leeresztő nyílásba, és átfedi. És amikor megnyomja a kart, a "körte" felemelkedik a mechanikai erő miatt, és felengedi a vizet a WC-tálba. Ezután, amikor a tartály megtelt, nehezebbé válik és visszaesik a nyeregre, ismét bezárva a leeresztő lyukat.

A vízellátó készülék meghibásodása esetén a víztartály öblítőszerkezetének kialakításában túlfolyó van. Ha egy bizonyos szintet túllépünk, akkor a víz túlfolyik ebbe a csőbe, és leengedi a csatornát a tálban a tálban.

Minden olyan módon van elrendezve, hogy definíció szerint nem lesz képes kitermelni a tartályt. Ha ez a vérátömlesztés bekövetkezik, a hidegvízmérő értékének növekedését eredményezi, de az áradást elkerülni fogja.

Szerkezetileg a víz maga a WC-ben vízszintes vagy kör alakú. Az első klasszikus megoldás a víz folyamatos áramlását jelenti a tál egyik oldalán, a másik pedig - a fúvókák kialakulását bypassjával körülvéve.

A vízszintes süllyedés a teljesítmény szempontjából olcsóbb, de gazdaságos és rosszabb, mint a szaniterek mosása. A kör alakú analóg minden működési paraméterben jobb. Nagy vízkeménység esetén azonban kis nyílásai blokkolhatók, ami csökkenti a fúvókák számát.

A kettős módú elvezetés működésének elve

A ciszternák modern modellei dupla leeresztőgombokkal vannak felszerelve. Ez a divat, hogy megmentse a vizet. Az ilyen eszközöket két üzemmódra tervezték:

 • szabvány - a teljes tartály tálba történő kiszereléshez (4 vagy 6 liter);
 • félig - csak a térfogat egy részének öntéséhez (2 vagy 3 liter).

Az ilyen rendszer gazdaságosabb a vízfogyasztás szempontjából. De ez is szeszélyesebb a beállítások és javítások tekintetében. A belső elemek száma növekszik, ami azt jelenti, hogy nő az eszköz meghibásodásának kockázata.

A dupla verzió mellett a kettős üzemmódú leeresztő mechanizmus gombja is lehet. Ebben az esetben a víz süllyedési térfogata függ a személy nyomásának a karhoz viszonyított erősségétől. A gomb lenyomása után a kifolyónyílás nyitva marad, és a feloldás után visszatér, és ezzel egyidejűleg a lefolyó el van zárva.

A tartálymechanizmusok kiválasztása és javítása

A WC-tálat választva kompromisszumot kell kötnie a lefolyóeszköz ára és annak minősége között. A fém elemek megtervezése sokkal tartósabb, de több, mint teljesen műanyagból készült.

Az alulról érkező víz kevésbé zajos, de sok mindent meg kell fizetnie. Az oldalra szerelt mechanizmus egyszerűbb szerkezeti és olcsóbb.

Az úszót üreges hermetikus henger vagy invertált üveg formájában készítik el. Az első lehetőség megbízhatóbb, de amikor a műanyag falak lyukak jelennek meg, elfelejtheti a feszességet. A víz áthaladása elkerülhetetlenül úszóhibával jár. Működési elve a levegő belső jelenlétén alapul. Ha szúrás látható a műanyagból, azonnal ki kell cserélni.

A lefolyó áramlásának problémája lehet a leeresztő szelep szennyeződése. Csak a gumi elem és a nyereg között halmozódott szennyeződés a régi csövek vagy iszap rozsda formájában. Ebben az esetben semmit nem kell megváltoztatni, elegendő a fedelet eltávolítani, felemelni a mandzsettát és tisztítani egy ruhával. De ha a gumiabroncsok kopottak vagy idősebbek, akkor biztosan ki kell cserélni.

Mielőtt a szelepet a tartály belsejébe helyezi, azt a tálra kell rögzíteni. A véciszekrény kialakítása és elrendezése olyan, hogy a belső mechanizmusok beszerelése után a csatlakozócsavarok elérése problémás lesz. Először telepítse és rögzítse a kerámia tartályt a WC-tál szélére, és csak akkor helyezze be az összes vízellátó / leeresztő berendezést.

Vízszintbeállítás

Ha a vízellátás oldalról van, akkor a tartály maximális szintjét a küllők hosszának megváltoztatásával lehet szabályozni. A végén rögzített úszó. A régi és sok új modellben a kar szerepét vastag sárgaréz huzal végzi.

Szükség van egyszerűen hajlítani a közepén, hogy az úszó lefelé vagy felfelé mozogjon. Minél magasabb lesz, annál nagyobb lesz a tartály térfogata.

Napjainkban azonban a fémeket egyre inkább műanyagra cserélik. A derékszögben hajlító műanyag elemek nem működnek, csak eltörhetnek. Ebben a kialakításban az úszót mozgatni kell a műanyag csapok tengelye mentén, ezzel növelve vagy csökkentve a kar karját. Minél messzebb van a szeleptől az úszó eszköz, annál több vizet fog a tartályba áramolni.

Az úszókar a víztartályok modelljeiben a víz alacsonyabb vízmennyiségével függőlegesen helyezkedik el. Itt a vízszint sokkal könnyebb beállítani. Az úszótestet egyszerűen fel kell mozgatni felfelé / lefelé, és a kívánt magasságban rögzíteni kell az ehhez szükséges bilincsekkel vagy anyákkal.

A legfontosabb probléma a kiigazítás során nem az úszó helyzetének megváltoztatása, hanem a WC-tartály fedelének eltávolítása. Csatlakoztatható a leeresztőgombhoz, amely sok modellnél mereven csatlakozik a trigger mechanizmushoz.

Annak érdekében, hogy ne szakítsanak semmit, ezt a szerkezetet nagyon óvatosan kell szétszerelni. Először óvatosan csavarja le a gomb szorítógyűrűjét. És csak utána biztonságosan mozoghat a fedélen.

Gyakorlatilag a mosdókagyló mechanizmusa minden munkaterülete műanyagból készül, nem pedig fémből. Emiatt gyakran megtörnek. A vízvezeték üzletek mind az elkészült kiviteleket, mind a kiszerelést és a kínálatot, valamint az egyes alkatrészek javítását szolgálják. Bizonyos helyzetekben olcsóbb a készülék csak egy részét kicserélni, míg másokban az egész szerelvényt könnyebb megváltoztatni.

Hasznos videó a témában

Hasznos videókat kínálunk, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban megértsük a tartály működésének mechanizmusát.

A mosdó WC-jének javításának technológiája:

A tartályban nem gyűjtenek vizet - mit lehet tenni:

A leürítő tartály szivárgásának megszüntetésére szolgáló módok:

A mosdó mosogató eszköz nem túl bonyolult és összetett kialakítás. A mechanizmus két munkadarabból áll - egy a vízszint ellátására és ellenőrzésére, a második pedig a tálba való közvetlen áramlásra. Számos ilyen eszköz létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. De a munka lényege minden esetben ugyanaz.

Ugyanakkor könnyen telepíthető, beállítható és javítható. A legtöbb kérdést a vízvezeték bevonása nélkül lehet kezelni. Problémákat okozhat csak a falba szerelt telepítés - a telepítés és a javítás érdekében jobb tapasztalt kézműveseket vonzani.

Automatikus vízelvezető berendezés

A szivattyú megrendeléséhez hívja a 8 (495) 580-14-38 és a 8 (905) 745-22-45 telefonszámot. A leeresztő szivattyú szállítása Oroszország régiói részére - készpénz szállítás, RF Post. Szivattyúkat is értékesítünk a FÁK országaiba, a külföldre és messze külföldre. A szivattyú kiskereskedelemben és nagykereskedelemben is megvásárolható. Szállítási és szerelési szakember.

Megrendelés az automatikus szállítással az Orosz Föderáció, a FÁK és az egész világon - nagykereskedelem és kiskereskedelem

Lassan víztisztítanak.

Lassan folyik a víz a kádban vagy a zuhanyzóban, mint egy eldugulás?

A pihentető víz hatása (amikor a víz lassan leereszkedik a lefolyóban) néha előfordul, miután összekapcsolt egy zuhanykabinot vagy egy forró kádat, régi épületek házaiban, például a Sztálin házában, régi öntöttvas csatorna rendszerrel, és más esetekben.

A lassú kiömlés okai

Mindennek oka a szifon (leeresztő-túlfolyó eszköz) és a lefolyócsatorna közötti különbség, ez utóbbi általában magasabb a szifonnal vagy a vízzel, miközben a víz áramlása drámaian lelassul.

Mi a teendő

A probléma kiküszöbölése segít az automatikus készülék vízelvezetésének. A vízelvezető készülék a szivattyú elvén működik, automatikusan bekapcsol, amikor víz felgyülemlik, és gyorsan folyik a víz.

A lefolyószerkezetünk, hasonlóan a többihez, kis méretű, könnyen csatlakoztatható és nagy megbízhatóság jellemzi.

Az eszköz alkalmas minden fürdőkádra, zuhanyra és mosdóra

És még egy plusz: nem kell korrigálnod az építők hibáit, és magas betonpadlókat hozhatsz létre, vagy kiegyenlítő anyagot (kő, csempe, fagerendát stb.) Lehet a keret lábai alatt elhelyezni. Az automatikus leeresztő készülék minden padlón egyszerre és egyszerre megoldja a problémát!

Leeresztő szivattyú: jellemzők

Szivattyú a fürdéshez, zuhanyozáshoz és mosogatóhoz való gyors vízelvezetéshez. Kínálunk egy típusú lefolyószivattyút - úszóművelet. Szivattyúink automatikusak, Oroszországban készülnek. Az úszószivattyúnak előnyei vannak az érintőpumpa fölött: egyszerűbb a tervezés és a karbantartás során, és sokkal megbízhatóbb a működésben. Az érzékelő gyakran meghibásodik, és további javítási költségeket igényel.

Ez a típusú szivattyú (áramlás) négy részből áll:

 • Az 1. rész - vétel - tartalmaz úszó mágnest és reed kapcsolót.
 • 2. rész - elektromágneses szivattyú.
 • 3. rész - rugó visszacsapó szelep.
 • A 4. rész a vezérlő.

Ez az eszköz nem igényel további tárolótartályt, ami jelentősen csökkenti méretét. És a kis méretű elektromágneses szivattyú biztonságos és praktikusan működik csendesen.

A szivattyú rotorja állandó mágnes (hengeres ferromágneses ötvözetből), amelynek végén egy kereszt alakú lapátos csúcs van rögzítve. A rotorot vastag falú műanyag kapszulába helyezzük és teljesen elválasztjuk az állórész részektől, ami teljesen biztonságos.

A 40 wattos szivattyúteljesítmény lehetővé teszi, hogy a leeresztett vizet 10 méteres vízszintesen és legfeljebb 2 méteres függőleges szivattyúzással szivattyúzza.

A készülék jellemzői avtosliv:

 • Gyártás - Oroszország
 • Szivattyú típusa - áramlás
 • Bejárat, kilépés - 32 mm
 • Villamosenergia - 220 Volt
 • Motor teljesítmény - 40 watt
 • Zajszint - 12,5 dB
 • Függőleges szivattyúzás - akár 2 méter
 • Vízszintes, akár 10 méteres szivattyúzás
 • A szivattyúzott víz maximális hőmérséklete - 90 fok
 • Hossza - 250 mm, mindkét típusú szivattyú
 • Szélesség - 100 mm, mindkét típusú szivattyú
 • Magasság - 125 mm-es úszószivattyú
 • Zuhanykabin - igen
 • Mosogató - igen
 • Fürdő - igen

A készülék élettartama automatikusan leöblíti a vizet - 7-8 év.

A szivattyú csatlakoztatása a víz leeresztéséhez

A készülék felső részéből származó bejárat 32 mm átmérőjű. A visszacsapó szelep kimenete szintén 32 mm átmérőjű. Emelje fel a légcsövet és rögzítse azt a víz feltöltési szintje fölé, bármilyen kényelmes helyen, anélkül, hogy hajlékony lenne a hullámcső alsó részében.

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található.

A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.

Válassza ki a legjobb fürdőlefolyó-túlfolyó rendszert

Vízvezeték-felszerelés telepítésekor fontos, hogy a megfelelő választás egy adott modell mellett legyen. Ez a cikk a fürdő lefolyó-túlfolyó rendszerére összpontosít. Annak érdekében, hogy kiderüljön, melyik szifon jobb, alaposan meg kell vizsgálni az egyes vízelvezető rendszerek előnyeit és hátrányait. A szifon helyes modellje még nagyobb kényelmet biztosít a vízkezeléshez.

Vízlefolyó-túlfolyó rendszer: műszaki jellemzők

A kábelköteg, más néven csatorna-túlfolyó rendszer, olyan szerkezet, amely hermetikusan összekapcsolt csatlakozásokból áll. Ez biztosítja a szennyvíz elvezetését a csatornába, és védi a fürdőt a túlfolyástól.

A túlfolyó- és vízelvezető rendszer szükségszerűen szifonnal van felszerelve, amely megakadályozza a kellemetlen szagok megjelenését a fürdőszobában. A túlfolyó lyukból a víz belép a csatornába a segédcsőn keresztül. A leggyakrabban használt hullámcső, amely a kívánt méretre feszíthető és a lefolyóhoz vezethet bármely irányba.

Tipp A vízelvezető rendszer kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő nyílásait körülvevő összes külső részt. Minőségi termékben rozsdamentes acélból készültek.

A fürdőleeresztő rendszer vásárlásakor feltétlenül figyelni kell az alkatrészek minőségére. Fontos, hogy ellenőrizze a tömítések és a bilincsek jelenlétét is, mivel egyikük hiánya szükségképpen árvízhez vezet a fürdő első töltése után. A tömítések szükségesek a szerkezet szorosságának biztosításához és a szivárgás megelőzéséhez.

Jelenleg nagyszámú pánt található. Az egyszerű műanyag szifonoktól a krómozott fémből készült, különleges díszítéssel. A modern technológiák lehetővé teszik a leginkább szeszélyes ügyfelek igényeinek kielégítését. A lefolyó-túlfolyó rendszerek a következőkre oszthatók:

 • egy egyszerű dugattyúval ellátott szifon;
 • félautomatikus rendszer;
 • automatikus leeresztő-túlfolyó rendszer;
 • automatikus töltési típus.

Mindegyik rendszer rendelkezik saját előnyökkel és hátrányokkal. Annak érdekében, hogy eldöntsük, melyik vízcsatorna túlfolyása jobb a fürdéshez, minden egyes építményt részletesebben meg kell vizsgálni.

Az automatikus rendszer hátrányai és előnyei

Az automatikus fürdõcsúszás az egyik legösszetettebb terv. A struktúrában nem különbözik mástól. Ennek a pántszalagnak a legfontosabb jellemzője a leeresztő rész felszerelése egy kattanáscsökkentő szeleppel.

A rendszer nagyon kényelmes, és nem igényel semmilyen kiegészítő eszközt: forgó karok vagy zárókupakok. A felhasználó könnyed megnyomásával bezárja a leeresztő nyílást, és az ismételt művelet lehetővé teszi a víz elvezetését a csatornába. Nagyon kényelmes, hogy közvetlenül a fürdőben szabályozza a szelep lábát. Egyszerűen csak lépjen rá, miközben a zuhany alatt áll.

Ennek a rendszernek azonban számos hátránya van, meg kell jegyezni, hogy a szifon gép:

 1. Drága öröm. A jó minőségű automata rendszer többszöröse lesz, mint egy hagyományos, mechanikus szifon, amelynek fürdőcsatlakozója van. Ezért a választás gyakran olcsóbb modellekre esik.
 2. Gyakori bontások. A lecsapoló nyílás automatikus átfedéséből álló rendszer, amely nem megfelelő minőségű anyagokból készült, gyorsan meghibásodhat. Az ilyen struktúra megszerzésének különös figyelmet kell fordítania a vállalat és a származási ország számára. A német gyártók a legjobbak közül választották magukat: a termék minőségét gondosan figyelemmel kísérik a márka megőrzése érdekében.

Figyelembe kell venned azt is, hogy amikor a rugó meghibásodik, a szelepet tartja és működésbe hozza (az automatikus rendszer legsebezhetőbb része), az egész szerkezet helyére kerül.

Sifon félautomatikus eszköz és annak legjobb oldala

A félig automatikus leeresztő-túlfolyó rendszer a könnyű használat ellenére meglehetősen bonyolult kialakítású. A szennyvíz elvezetésére és a túlfolyó rendszerre vonatkozó szabványos, hermetikusan csatlakoztatott csatlakozások mellett az ilyen típusú modellek elzárószeleppel vannak felszerelve, amelyet a túlfolyó nyílásra szerelt kar aktivál. Dekoratív fogantyú vagy szelep formájában készül.

Egy ilyen lefolyórendszer kezelése meglehetősen egyszerű. A felhasználó forgatja a vezérlőkart 90 ° -ot, és az átfedő rúd felemelkedik, megnyitja a leeresztő nyílást, és ha az ellenkező irányba fordítja a gombot, a rúd lecsökken, lehetővé téve a fürdő vízzel való kitöltését.

A rendszer a segédkábelnek köszönhetően működik, amelynek feszültsége lehetővé teszi a parafa emelkedését és esését. A szelepvezérlő gombja változtatható. A legnépszerűbb modellek a következő formában készülnek:

 • gombbal;
 • forgó gyűrű;
 • kezelni;
 • dekoratív szelep.

Az ilyen rendszerek túlfolyószerkezete a lefolyószerkezet fogantyúja alatt található. Ezáltal a heveder sokkal esztétikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. Az ilyen rendszerek egyik előnye az egyszerű használat. A fürdőkád tetején található fogantyú elfordításával a felhasználónak nem kell nedvesítenie a kezét, vagy a fürdő alja fölé kell vinnie.

És ha egy ilyen rendszer hiányosságairól beszélünk, akkor meg kell jegyezni, hogy a tervezés meglehetősen bonyolult, és sok összekötő és mozgó alkatrész van, ezért figyelmet kell fordítani a felelősségteljes és lelkiismeretes gyártók modelljére, akik már bizonyították magukat az egészségügyi szerelvények piacán.

Van egyfajta félautomata csatorna-túlfolyó rendszer, amely lehetővé teszi a kád feltöltését. Ez az összes automatikus és félautomata pánt. Az ilyen szerkezet felépítéséhez vízcsatlakozás szükséges. Ezzel a pántolószalaggal megakadályozhatja a kád feltöltéséhez szükséges keverőt.

Gazdasági rendszer. Olcsó és könnyű.

A fürdőszoba leeresztő rendszer legegyszerűbb kialakítása mechanikus leeresztő-túlfolyó rendszer. Nincs benne mozgó alkatrész vagy kar, ezért a legbiztosabb az összes többi pántszalag típusnál.

A rendszer több fő részből áll:

 1. Drain nyak. A fürdő alja, a szifonhoz csatlakozik.
 2. Túlfolyócső. A túlfolyó lyukra szerelve.
 3. Hullámcső. Csatlakoztatja a túlfolyócsövet és a rendszer fő részét.
 4. Szifon. U alakú szerelvény, záróként működik. Megakadályozza a szagok szétoszlását a csatornarendszerből.
 5. Csőcsonk. Szennyvíz szállítása a csatornarendszerbe. A hullámos tömlő vagy egyenes ág cső ilyen fúvóként szolgálhat: a csatornahálózat helyétől függően.
 6. A dugó egy leeresztő nyílást blokkol. Leggyakrabban lánccal van összekötve a túlfolyóba épített rács.

Ez a rendszer nagyon könnyű összeszerelni és telepíteni, bárki képes kezelni, még akkor is, ha nincs mély ismerete a vízvezeték-iparban. Általános szabályként az ilyen szifon meghibásodását a tömítőcsatlakozások kopása okozza.

Tipp A tömítő bilincsek és tömítések élettartamának növelése érdekében szilikonzsírral előkenődhetnek.

Műanyag vagy fém?

Nagyon gyakran a vásárlók megkérdezik a kérdést: "Milyen anyagból kell az elvezető-túlfolyó rendszert létrehozni?". Jelenleg a gyártók több alapanyagot használnak a pántáláshoz:

 • műanyagból;
 • színesfém krómozással;
 • színesfém;
 • rozsdamentes acél.

A műanyag szifonok a legkedvezőbb áron különböznek egymástól, és meglehetősen nagy élettartamuk. De esztétikai megjelenésük sok kívánnivalót hagy maga után. Ugyanez mondható el a vasfém rendszerekről. A gyártási vállalatok egyre inkább felhasználják az ilyen nyersanyagokat.

Színesfémek és rozsdamentes acél - a legdrágább anyag, miközben gyakorlatilag nem hajlamos a korrózióra. Az ilyen nyersanyagokból készült termékek különleges stílussal rendelkeznek, és kiegészíthetik a fürdőszobai dekoráció általános megjelenését. Például, ha a tervező ötlet volt retro stílusú fürdőszoba, akkor egy nyitott típusú fürdőszoba (díszítő képernyő használata nélkül) kezelt sárgarézből készült szifonnal nagyon szerves és stílusos lenne.

A fürdőköpeny vásárlásakor mindig figyeljen a gyártó minõségére és márkájára. Ezek a meghatározó tényezők a lefolyórendszer kiválasztásában. Ez különösen igaz a zárt dekoratív panelekre és fürdőkádra. A felhasználó vágya, hogy a fürdő alatt minél ritkábban nézzen, ezért jobb, ha a legmagasabb minőségű szerkezetet szereli fel, és így hosszú ideig szivárgást szenved.

Az automatikus vízelvezető eszköz a WC701AC / DC-B WC-tál (KG7431)

A HD701AC / DC-B automatikus WC-leeresztő készülék (KG7431) - automatikus WC-leeresztő készülék, melyet korszerű technológiával terveztek és gyártottak, ami nagy hatékonyságot és biztonságot garantál. Ez a Kopfgescheit eszköz komfortot és higiéniát biztosít az éttermekben, kávézókban, szállodákban, orvosi irodákban, kórházakban, irodákban, termelési műhelyekben, stb.

Az eszköz használata jelentősen csökkentheti a vízfogyasztást, és jelentősen csökkentheti a nyilvános helyeken történő érintkezés által továbbított fertőző betegségek felmerülési kockázatát.

 • Infravörös érzékelő.
 • Fejlett energiatakarékos technológia az akkumulátor hosszabb élettartamához.
 • Vízálló, vandálbiztos érzékelőablak.
 • Az akkumulátor lemerülésének jelzője az érzékelőablakban.
 • Az érzékelő érzékenységének automatikus beállítása: beépített mikrochip vezérléshez. Ez a készülék önmagában képes beállítani a legjobb érzékelési zónát a szoba színének és alakjának megfelelően.
 • Kiváló minőségű réz test kiváló krómozással, bronz szeleppel.
 • Fejlett vízellátási technológia.
 • Az akkumulátor szabványos AA típusú, bármilyen boltban értékesített. Lehetőség van szabványos AA elemek használatára.
 • Szivárgás és csöpögés elleni védelem.
 • Beépített mechanikus vízszűrő könnyű hozzáféréssel a karbantartáshoz.
 • Érzékelő típusa: CMG KG-VII + mikroszámítógéppel
 • Teljesítmény: 0,5 mW
 • Tápellátás: teljesítmény 6B, 4 AA, 220 V (opcionális)
 • Kényszerített leeresztő gomb (ispolitiya opciók: vörös vagy fémes)
 • Működési hőmérséklet tartomány: + 1 ° C és + 45 ° C között
 • A be- és kiömlőcső átmérője: 1 1/4 inch (32 mm)
 • Vízmennyiség: 4 - 12 liter (szabályozott)
 • Reagálási zóna: 40-70 cm (állítható)
 • A távoli konfiguráció lehetősége távirányítóval (opcionális)
 • Üzemi nyomás: 0,3 - 0,7 MPa
 • Védelmi osztály: IP56
 • Méretek: 120 x 120 mm

Berendezés felszerelése:

A készülék telepítésekor győződjön meg arról, hogy a közvetlen napelem vagy az elektromos fény nem lép be az érzékelő szemébe!

Az eszköz telepítése és csatlakoztatása után azonnal üzemkész. Amint belép az érzékelő zónájába, a készenléti és a készenléti üzemmód aktiválódik. Miután elhagyta az érzékelő zónát, a fő vízmennyiség áramlik. A vízbemenet kis átmérője esetén a hidakkumulátorral való kapcsolat ajánlott.

Letöltés utasítás.pdf formátumban

Ajánlott tartozékok:

1) HDAdapter12 Külső tápegység 12V UPS funkcióval automatikus víztelenítő készülékhez WC-tál KG7431DC

Az ár 1390 rubel

2) HDAdapter220 Külső tápegység 220V UPS funkcióval automatikus vákuumos víztelenítéshez KG7431DC

Az ár 1390 rubel

Tanúsítvány: ISO9001: 2000. Oroszországban hitelesített. Minden termék megfelel a GOST R IEC 60950-2002 szabványnak, a GN 2.1.5.1315-03 és a SanPiN 2.1.4.1074-01 egészségügyi szabályoknak 3

60 hónapos garancia

Fürdőszoba mosogató egység

Hogyan készítsünk egy mosdót a fürdőszobában saját kezűleg

Ritkán van egy otthoni vagy lakástulajdonos, aki a fürdő túlcsordulási mechanizmusának cseréjével vagy telepítésével foglalkozott. A készüléket úgy tervezték, hogy a fürdőt leengedje, hogy beállítsa a szaniterek vízszintjét. Jelenlétének köszönhetően nincs folyadék transzfúzió a szerkezet szélein keresztül töltés közben.

A fürdőszoba és az automatikus és félautomata csatorna közötti különbségek

Az értékesítésen két fő terméktípust talál:

A félautomatikus fürdőleeresztést (lásd a fényképet) oly módon tervezték, hogy a leeresztő dugót egy kis kábel segítségével emelje fel, amely összeköti a túlfolyó mechanizmust a lefolyóval. Ebben az esetben a leeresztő nyílás nyitása / zárása a fedél elfordításával történik.

Az ilyen típusú fürdőszobában lévő leeresztőcső telepítése a következő pozitív pontokkal rendelkezik:

 • vonzó megjelenés;
 • egyszerű használat.

A félautomata túlcsordulás fő hátránya a kábel minőségének romlása egy idő után. Igaz, ez a hátrány jellemző az olcsó mechanizmusokra.

A mosdóegység a fürdőszobában a következőképpen működik: a fedél felemeléséhez nyomja meg. A nyitó / záró mechanizmus a fedélen található.

Az automata rendszer vonzó megjelenést mutat, de jelentős hátrány is van - a leeresztődugó használatához erősen hajlani kell. Igaz, van egy automatizálás egy töltő mechanizmussal. Ez a termék keverő nélkül van felszerelve.
A fürdőszobában lévő vízelvezető helyes felszerelésének sorrendje a vízcsőhöz történő csatlakoztatás. Ennek eredményeképpen a kád feltöltését szolgáló vizet a túlfolyó mechanizmus segítségével gyűjtik össze.

Anyagok a fürdőszobába való leeresztéshez

Jelenleg a kád alá helyezett vízelvezető termékek különböző anyagokból készülnek.

A legjobb választás a krómozott réz, polipropilén és polietilén mechanizmusa, mivel:

 • ne rozsdásodj;
 • ne rothadjon;
 • különböznek a vízzel szembeni ellenállással a megnövelt sótartalommal.

A legdrágább termék a sárgaréz túlcsordulás, ami nagyszerűen néz ki a fürdőszobában. A többi jellemző tekintetében a réz alacsonyabb a műanyagnál. Először is a mechanikai károsodással szembeni ellenállást érinti. Lásd még: "Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt a saját kezünkkel?"

Hogyan kell a leeresztő telepítést?

Amikor a mechanizmust megvásárolják, érdemes megértenünk, hogyan kell megfelelően mosogatni a fürdőszobában. Azonnal meg kell jegyezni, hogy ez a munka egyszerű, így minden otthoni kézműves képes önállóan csinálni.

A fürdőszobában lévő vízelvezető csavarhúzóval és zseblámpával történik.

Más építőanyagoktól lesz szükség:

 • műanyag csövek;
 • szilikon tömítőanyag;
 • csatornavezetékek (általában 40 vagy 50 mm átmérőjűek).

Mielőtt a mosogatót a saját kezükbe cserélik a fürdőszobában, előkészítő tevékenységet végeznek, amely az alábbiakból áll:

 • a régi termék lebontása;
 • a csatorna belső felületének tisztítása.

A cső tisztítása egyszerűen elvégezhető abban az esetben, ha a csatornahálózat műanyagból van. Az új szifonok mandzsettáját úgy tervezték meg, hogy még a durva fészkekkel is könnyedén csatlakozhassanak (olvassa el: "A szifon felszerelése a fürdőbe a saját kezével").

Egy nehezebb feladat a vasalócső csere lecserélése a fürdőszobában, ha a fúvóka cementhabarccsal van összekötve. A cement eltávolításához szükség van egy kalapácsra és egy vésőre. A törékenyöntvényt óvatosan kell kezelni. Minden cementcementet gondosan el kell távolítani, mivel hozzájárulnak az eltömődéshez.

Van egy bizonyos sorrend a cselekvésekben, hogyan kell megfelelő mosogatót készíteni a fürdőszobában:

 • Először a kádat szerelik fel (bővebben: "Do-it-yourself bath telepítés - helyes telepítés");
 • akkor a póló csatlakoztatva van;
 • csatlakoztassa a sarkot a szifonnal;
 • ellenőrizze a lefolyó-túlfolyás működését.

A fürdő leghatékonyabb vízelvezető mechanizmusa akkor működik, ha a vízvezeték szerelési felületétől legalább 15 cm-re van felszerelve. Ugyanakkor az egészségügyi berendezésnek szilárdan kell állnia, és nem szabad mozogni. A helyiség falával érintkező helyeken használjon szilikon tömítőanyagot.

A póló rögzítéséhez a süllyesztett rácson, egy csavart használjon. A csatlakozás megbízhatósága gumitömítéssel és tömítőanyaggal történik. A póló alsó végének a szifonhoz történő csatlakoztatásához használjon kúpos tömítést és anyát. Az a cső, amely összeköti a túlfolyó lyukat a pólóval, oldalra van szerelve.

A sarok rögzítéséhez szükséges folyamat során a csatlakozást szilárdan tömíteni kell. A mechanizmus részleteinek szigorításánál nagyon óvatosan kell eljárnia, hogy ne szakítsa meg a szálat.
Körülbelül egy napig tart a tömítés tömítése, majd ellenőrizze a csatlakozások szorosságát. Ehhez öntsön egy vödör vizet a kádba. Ha nincs szivárgás, a vízvezeték szerelvény teljesen fel van töltve vízzel. Ha a hibákat nem észleli, úszhat a fürdőben. A túlcsordulásnak a dekoratív szalagon való megfelelő működéséhez kis lyuk van.

Általában, ha szifont csatlakoztatunk egy szennyvízcsatornához, egy műanyag 40 mm-es csövet használunk. Ha a csatorna átmérője 50 mm, egy műanyag adaptert használnak 40-50 mm-re. Ha a szennyvíz öntöttvas, akkor megfelelő méretű gumi kapcsolót kell használni.

A fürdőszoba kiválasztásánál az anyag kiválasztásakor ajánlatos megvásárolni a megnövelt merevségű műanyag csöveket. Ne vásároljon hullámos hajlékony csöveket magas hidraulikus ellenállással. Ezek a termékek gyorsan eltömődnek és rosszul megtisztítják.

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található. A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.

(Még nincs értékelés)

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Szembesül azzal a ténnyel, hogy nem tudja, hogyan kell egy mosdót telepíteni a fürdőszobában? Sok ember véleménye szerint ilyen munkát csak olyan szakemberek végezhetnek, akik nagyszámú eszközzel rendelkeznek. Azonban nem minden olyan nehéz, amilyennek tűnhet. Miután elolvasta a vázolt anyagot, meg fogja érteni, hogy a vízelvezető telepítése önmagában elvégezhető.

A szifonok különböző magasságúak lehetnek. Ezért az első dolog, amit meg kell mérni a távolságot a fürdő aljától a padlóig. Legalább 15 cm-re kell lennie, ha a fürdő még nincs telepítve, akkor telepítenie kell és rögzíteni kell - nem szabad mozogni.

Mi ez az eszköz?

Fürdő csapda

Hogyan szereljük fel a lefolyót a fürdőszobában? Olyan személy számára, aki nem ismeri az ilyen terminológiát, egy ilyen kérdés csak további kérdéseket vet fel, de valójában ez azt jelenti, hogy egy speciális szifont telepítenek a fürdőszobában egy csaptelephez a túlcsorduláshoz. Erről beszélünk, de először meg kell értenünk az eszközt és az eszköz működési elvét.

A szifon elve

Vízzáró diagram

A tervezéstől függetlenül a lefolyó szifonnal van felszerelve, amelyben folyamatosan be kell tartani a vizet, és ha elpárolog, vagy a vízzárás meghibásodik, akkor a csatorna kellemetlen szaga lép be a helyiségbe. Ennek megakadályozása érdekében szellőzőcsövet vagy vákuumszelepet kell felszerelni.

Ha az új csatorna telepítésének oka az, hogy rossz illata van, akkor meg kell határoznia, hogy a szifon hibás.

Fürdőkád elvezetése

Egyszerű fürdő szifon

Miután eldöntötte, hogy megvásárolja a legegyszerűbb modern fürdőleeresztést, meg fogja találni, hogy az ábrán látható eszköz helyett egy csomag műanyag alkatrészeket kap. Ne félj! Ha nem te, akkor gyermekeid vagy unokáid összegyűjtötte a Lego konstruktort. Biztos lehet abban, hogy a szifonszerelvény sokkal könnyebb és gyorsabb.

Összeszerelés

Tehát a szifont vásárolják és szállítják haza. Annak érdekében, hogy egyetlen alkatrész ne veszítse el, nyissa ki a csomagot, és tegye fel a tartalmát egy széles asztalra, lehetőleg a padlóra. Óvatosan ellenőrizze minden részletet, hogy ne legyen hiba. Ellenőrizze a laza csatlakozást.

A márkájú szifonok kartonpapír dobozba vannak csomagolva, és részletes összeállítási utasításokkal vannak kiegészítve. A hibás alkatrészek szinte soha nem találkoznak.

A szilárd összeszerelési utasítás megtalálásával valószínűleg nem fog sikerülni - a legjobb esetben egy kis szifon mintázat. Mivel nincs annyi részlet, mint amilyennek látszik, könnyű megtalálni mindenki számára a helyet. Tehát mi kell különös figyelmet szentelni, ezért ez a gumi tömítés telepítése. Az a tény, hogy kúp alakúak. Ezeknek a gumiszalagoknak a beszerelési szabálya egy - a nyakhoz keskenyebb és a csavaranyagra széles, ami az ábrán jól látható (barna nyilakkal jelezve). Azonnal kinyomtatva minden csatlakozás nem éri meg, mert szükség lehet a helyreállításra.

Szerelő szilva

A lefolyó összegyűjtése után be kell helyeznie a fürdőbe.

 • Először is ellenőrizni kell, hogy van-e valamilyen régi tömítés vagy valamilyen törmelék. A leszállóhelynek tisztanak és simanak kell lennie (mind a fürdő belsejétől, mind a külső részektől). Ha ez nem így van, akkor a telepítés csak akkor végezhető el, ha a probléma megoldódott.
 • A szifon alsó része széles nyakú, belső kitöréssel - ez az ülés a telepítéshez (kék nyíllal látható). Ha a kezek hossza lehetővé teszi, további telepítés végezhető asszisztens nélkül. A lefektetett tömítéssel ellátott szifont a fürdő alsó nyílása alá helyezzük és ebben a helyzetben tartjuk.
 • A fürdő belsejéből győződjön meg arról, hogy az alsó tömítés nem mozog az oldalra.
 • A leeresztő nyílásra (zöld nyíllal jelezve) egy tömítést helyeznek el, a rácskal ellátott felső fedelet felszerelik és csavarozzák. A modern modellekben a rögzítést rézcsavarral végezzük, régebbi modelleknél a kupakot menetes csavarba kell helyezni és közvetlenül a szifonba csavarni.
 • Ugyanígy a túlfolyó lyuk fel van kötve, és a szifonhoz való csatlakozás hajlékony tömlõvel történik, elõre felszerelt anyákkal és kúpos alátétekkel.
 • A következő lépés a csatorna csatlakoztatása. Általános szabály, hogy nincs probléma a PVC csatornahálózatokhoz való csatlakozáskor, de ahhoz, hogy csatlakozhasson egy öntöttvas csőhöz, megfelelő méretű gumit kell vásárolnia.
 • Miután megnyomta az összes csatlakozást, ellenőriznie kell, hogy vannak-e szivárgások. Ez egyszerűen megtörténik - víz kerül a fürdőbe, és a fürdő alatt meg kell nézni. Ezután zárja le a dugót, és ellenőrizze, hogy csepp vizet fog-e alulról, ha a kád egy kicsit tele van. A végső lépés a túlfolyó szerelvény szorosságának ellenőrzése. Ehhez vizet kell húzni, amíg a szifonba a túlfolyáson keresztül nem öntik.

Száraz a fürdőszobában? Ezután a szifon telepítése sikeres volt.

A műanyag részek nem rendelkeznek nagy szilárdsággal, ezért rögzítéskor nem kell nagy erőfeszítéseket tenni. Szivárgás észlelése. szerelje szét, és szerelje össze a tömítést egészségügyi sziiikkel.

Automatikus típusú szilva

Most nézzük meg, mi az automatikus leeresztőcsatorna és hogyan kell helyesen telepíteni.

Fontos figyelembe venni, hogy ezen eszközök között vannak olyan modellek, amelyeknél a kisülési szabályozás különböző módon valósul meg.

 1. Automatikus leeresztő-túlfolyó.
 2. Elfolyó-túlfolyó semiautomatikus.

Tévedés lenne azt mondani, hogy könnyű használni, a másik pedig nem, mivel szerkezetileg különböző. Ezért mindenki saját belátása szerint választ ki egy vízelvezető mechanizmust.

Ha olcsó modellekről beszélünk, az automatikus túlcsordulás nem tart sokáig. Mivel nem lehet javítani, hamarosan újra kell cserélni az egész eszközt.

Félautomata szifon felszerelése

Az Alcaplast fürdőszobájának lecsapolása

A félautomata szifonok (valamint az automata) az alábbiakból készülhetnek:

 • egészségügyi műanyagok;
 • sárgaréz;
 • réz;
 • krómozott acél;
 • Silumin.

A Silumin szifon a legrosszabb választás. Nem csak a telepítés során megszakad, így egy idő után ez csak egy csobbanás. A rézből, sárgarézből és krómozott acélból készült termékek tartósnak nevezhetők, de magas költségük miatt nem igénylik őket.

Részletek és összeszerelési eljárás

Az egészségügyi műanyagok termékei erősebbek a silumin szifonoknál és tartósabbak, mivel nem félnek agresszív környezetektől. A műanyag termékek népszerűségében jelentős szerepet játszik az alacsony költségű és egyszerű telepítés. Ami az összeszerelést illeti, a folyamat nem sokkal bonyolultabb, mint egy hagyományos műanyag lefolyó túlcsordulás telepítése, és csak abban különbözik, hogy a rácsok helyett a fenti ábrán látható vezérlőket kell telepítenie.

Automatikus szifon felszerelése

Egy automatikus leeresztés még könnyebb, mint egy félautomata, mivel nincs szükség a vezérlők felszerelésére - az egész mechanizmus a szifon alján található.

Ha az automatikus kisütés is biztosítja a vízellátást a tálba, akkor ezt a berendezést a vállalat képviselőjének telepítenie kell, ellenkező esetben attól a pillanattól kezdve, amikor elvégezte a telepítést, a gyártó már nem felel meg a garanciális feltételeknek. Ha egyszerűbb megmondani - a garancia alapján nem javítható vagy cserélhető.

Gyakorlati tanácsok

A megszerzett vízelvezető rendszer kényelmes és megbízható legyen, elővigyázatosnak kell lennie. A választás során fontos figyelni a következőkre:

 • A leeresztő szerkezet vezérlése szelep, gomb vagy fogantyú segítségével végezhető el. Határozza meg előre és határozottan döntse el, melyik mechanizmus megfelelő Önnek, és a legkényelmesebb lesz. Ha nehéz elképzelni, akkor menjen a vízvezeték-kereskedőhöz, és kérje az eladótól, hogy mutasson különböző modelleket.
 • Ha egy fém leeresztő-túlfolyó rendszert vásárol, akkor feltétlenül meg kell tudni, hogy melyik fémből készül. Néhány szilázstermék gyártót rájuk permeteznek, és kifelé nagyon hasonlítanak a rézből készült termékekhez.
 • A fehér fürdő harmonizál a szifon sapkák bármely színével. A legfontosabb dolog az, hogy nem létezik semmilyen pontosság és diszharmóni a szoba stílusával.
 • Automatikus vagy félautomata? Ne rohanjon dönteni, csak hallja a szó gépét. A leeresztési módszer radikálisan különbözik. Automatikus rendszerben, hogy a lefolyó hatásmechanizmusa működésbe kerüljön, szükség van egy erő alkalmazására a leeresztő nyílás fedelére. Ha le kell üríteni a vizet, fürödni, akkor semmi gond. A félautomata rendszer a kipufogórendszert kívülről vezérli.
 • A félautomata rendszer kiválasztásánál fontos figyelmet fordítani a vezérlőkábel helyére - a túlfolyócsövön kívül és belül is lehet. A kábelszerkezet utolsó változata esztétikusabb, de javítás nélkül.

A szifon felszerelése a kádra egyszerű. A bemutatott utasításokat követni kell egy adott felszerelési modell felszereléséhez és felszereléséhez.

Ez a videó megmutatja, hogyan kell összeállítani egy egyszerű szivattyút:

Tekintse meg, hogyan kell kicserélni a fürdő pántot:

Kemény csőcsatlakozás

Csatlakozás hullámos tömlővel

Műanyag túlcsordulás

Fürdő szifonkötés

Réz szilva túlcsordulás

Sárgaréz szilva túlcsordulás

A szennyvízcső túl magas

Hullámos tömlő, mint szifon