Legfontosabb > Fürdő

Erősített akril fürdőkád

A megerősítés része a technológiai folyamatnak, aminek következtében a kész fürdõ merevséget nyer, és képes megtartani alakját megengedett terhelés mellett. A modern világban az akril fürdők megerősítésére két technológiát alkalmaznak: az első a poliésztergyanták és az üvegburkolat keveréke, a második pedig a poliuretán hab megerősítése.

Az első módszer a hagyományos, már hosszú ideje ismertté vált, és minden ismert európai és orosz gyártó üvegszálas fürdőerősítést gyárt. A poliuretán fürdők megerősítése viszonylag új, nem bizonyított megerősítési módszer, amelyet korábban nem használtunk a vízvezetékben. Támogatói ezt a módszert "innovatívnak és környezetbarátnek" tartják. Azonban a poliuretánhabgal erősített fürdők nem olyan jóak, mint első pillantásra.

A poliuretánhab (PUF) használatának hátrányai a fürdők megerősítésében:

1) Az erősítő poliuretán habréteg végül megrepedt és megrongálódott, így a fürdő nem képes fenntartani a kívánt merevséget és alakot a megengedett terhelések alatt.
2) Az anyag kis tapadást mutat az akrilnal, könnyen eltávolítható, mint törékeny héj, amely szintén hátrányosan befolyásolja a fürdő erősségét, hőszigetelését, ütésállóságát.
3) A poliuretán habot tartalmazó acéllemez vastagsága nem igényel nagy vastagságot az akrilfólia felületén, így az ilyen fürdőkben az egészségügyi akril réteg nagyon vékony.
4) A poliuretán hab nagy nedvszívó képességgel rendelkezik (a nedvesség felszívódási képessége), ami elfogadhatatlan olyan anyag számára, amely folyamatosan érintkezik a fürdő nedves környezetével. Duzzadás esetén a poliuretán hab lágyabbá válik, ami miatt az erősítő réteg elveszíti tulajdonságait.
5) A poliuretán hab megerősítő összetétele erősen érzékeny az ultraibolya sugárzásra, és a raktározás vagy szállítás közben a rövid időre történő napfénynek kitett réteg miatt a megerősítő réteg a fürdés során jelentősen lehámulhat, vagy porrá válhat.
6) Az anyag környezettudatossága és biztonsága nagy kérdés, különösen, ha a lakóépületekben használják. A fürdõ meleg vízzel történõ feltöltésekor a gyenge poliuretán hab elkezdi kellemetlen szagot kibocsátani, és bizonyos körülmények között felszabadíthatja a hidrogén-cianátot és más mérgezõ anyagokat.
7) Poliuretánhab-megerősítés esetén a hidromasszázs és egyéb kiegészítő berendezések beillesztésének folyamata bonyolultabbá válik, ezért ezt a megerősítési technológiát csak olcsó gazdaságos fürdők számára használják.

A poliuretán hab összes ilyen hátránya arra utal, hogy ez az anyag nem alkalmas kiváló minőségű, tartós és többfunkciós akril fürdők előállítására.

A poliuretán habhoz képest az üvegfürdő és a gyanta keverék fürdő megerősítése sokkal jobb, jobb és biztonságosabb.

Üvegszálas üveg és speciális epoxi gyanták alkotják a test merevségét, szilárdságát, növelik a tál hő- és zajszigetelését, és az ilyen fürdőben való fürdés nem káros az egészségre.
Ugyanakkor meg kell érteni, hogy a gyártó különböző gyantákat használhat az üvegerősítő fürdő megerősítésére.

Vannak olyan gyanták, amelyek nagy mennyiségű toxikus anyagot, különösen sztirolt tartalmaznak. A gyantának ez a káros összetevője kellemetlen szagot kelt, amit forró víz súlyosbít.

A magas koncentrációjú sztirol gőzök károsak a testre, és helyrehozhatatlan egészségkárosodást okozhatnak.

A jó akrilgyártó gyártója nem engedheti meg magának, hogy kísérletezzen a termékek minőségével és az ügyfelek egészségével. A fürdők megerősítésére csak üvegmegmunkáló és kiváló minőségű gyantákat használ, ami lehetővé teszi a szaniterek tartósságának, megbízhatóságának és környezetbarátségének egyensúlyát.

Az ilyen akril fürdők ellenállnak a nehéz terhelésnek, szagtalanok és környezetbarát termékek, amelyet igazolt az egészségügyi biztonság tanúsítványa.

Hogyan válasszunk akril fürdőt?

Az akril egyfajta komplex polimer, más szóval műanyag, amely nem olyan régen kezdte használni a fürdők előállítását.

anyag

Úgy tűnik, miért beszélünk a fürdő anyagáról, ha akrilről beszélünk. Valójában különböző akrilkompozíciójú fürdőket találhatunk, és két csoportra oszthatók.

Az első csoportot az ABS és a PMMA által gyártott egészségügyi termékek képviselik. Nem megyünk be a kémiai nevekbe. Fontos, hogy egy kíváncsi fogyasztó tudjon arról, hogy az ABS egyfajta elasztikus műanyag, és a PMMA homogén szerves plexi. Az első anyag az egész fürdő kb. 90% -át teszi ki, és az akril réteg PMMA formájában csak bevonat. Az ilyen vízvezeték rövid élettartama csak körülbelül 3-5 év. A felső réteg nagyon vékony, a belső pedig higroszkópos, ami pusztulást eredményez.

A második típusú vízvezeték a fürdõnek tulajdonítható, amely teljes mértékben a PMMA-ból készült vasbeton alapon. Költsége magasabb, mivel nincs benne porózus olcsó réteg. Egy ilyen fürdő rendszeresen szolgálja a tulajdonosát mintegy 10 éve. Ha a terméket egy vidéki házhoz vásárolják, ahol a fürdőt nagyon ritkán töltik be, egy rövid nyári időszakban, akkor nincs értelme vásárolni egy drága fürdőt. A napi használatra szánt fürdő megvásárlásával jobb, ha magas színvonalú, bár drága anyagból készített termékre vésünk ki.

Önellenőrzés

A fürdő oldalán általában egy vágás van. Ha két réteg látható, akkor ez egy kiváló minta a PMMA-ból és a vasalóalapból, amelyet a közelmúltban használt. Ha három réteg látható, akkor ez a termék egyedülállóan az ABS alapján készül.

A fürdő élettartama

Láthatja az akril réteg vastagságát is. Minél nagyobb ez, annál hosszabb a fürdő élettartama. A 2-3 mm-es akril rossz minőségű termék, és csak 2-3 évig tart, 4 mm akril használata lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát 7 évig és 5-6 mm-ig, és mind a 12 évig használhassa.

A fürdő simasága - anyag összehasonlítás

A felületnek teljesen sima legyen.

Az eladónak nincs trükkje arra, hogy a durva vagy egyenetlen felületre kényszerítse az embert, mert ebben az esetben az egyenlőtlen lefedettségről beszélhetünk, ami jelentősen csökkenti a termék élettartamát. Úgy gondolják, hogy a fürdõk kiváló minőségű akril bevonata vonzza az emberhez hasonló üveg tenyerét. Ezt a kísérletet akár az üzletben is elvégezheti.

Erősítőfürdő. Amit a vevő tudnia kell

Mivel az akril teljesen műanyag, szüksége van egy alapra. A termék merevsége az erősítő réteget adja, amelyet kívülről gyárilag alkalmaznak, majd epoxigyantával bevonják. Minél vastagabb ez a réteg, annál erősebb a fürdő. Egyes gyártók megpróbálják megcsalálni és összetettet tenni a fürdő oldalán, ahol a vásárlók gyakran esnek. Ebben az esetben ajánlott a fürdő felszínének alulról történő felmérése. Itt is láthatók lesznek a kis átmenetek a vastagságban.

A tálakon és a falakon is könnyedén nyomhat. A kis eltérés szókimondóan beszél a termék gyenge minőségéről. A falvastagság ellenőrizhető és egy zseblámpa.

Ha erősen rögzítesz egy zseblámpát a kád aljához, majd nézd meg a másik oldalról, világos rést találsz. Ez azt jelzi, hogy a falvastagság nem kielégítő - ezért jobb megtagadni az ilyen vásárlást.

A gyártó meghatározása

Sokkal könnyebb egy adott gyártó fürdõjét keresni, mint egy zseblámpával vagy kopogtatással ellenõrizni. Előre kell tudnia, hogy melyik cég fogja megmutatni a legjobb céget.

Bath Doctor Jet

Itt vannak olyan orosz gyártók, akik örömet szerezhetnek egy akrilfürdő jövőbeli tulajdonosa számára - Radomir, BellRado, Aquatek, Doctor Jet. A vízi termékeket az orosz kisebb szakaszon is lehet hívni, mivel a céget orosz és német üzletemberek irányítják.

A külföldi gyártók nem mindig a legjobb minőségűek, de a német és az olasz mestereket bízni kell. Olaszországot a BelBagno, ArtCeram, Novellini Elysium és Németország a GNT és a Sunrans képviseli. A cseh és a lengyel gyártók termékei is jól mutatják magukat az üzleti életben, és emellett megfizethetőbb árakkal rendelkeznek.

Ha az olasz és a német gyártók 50 000-ről 200 000 rubelre kérnek, akkor vásárolhat egy cseh Ravak fürdőt 7 000 és 50 000 rubel között. Egyes kínai és török ​​gyártók is megbízhatóak. Például az Eago, Hongkong egyik márkája 6,000-ről 30,000 rubelre költheti a fogyasztókat.

Szakértő tippek: hogyan válasszuk ki a megfelelő akril fürdőt

Ha akrilfürdõt szeretne telepíteni, olvassa el a részletes információkat és kérjen szakvéleményt erről a kérdésrõl. Kiváló minőségű vízvezeték beszerzéséhez fontos figyelembe venni a sok árnyalatot. Hogyan válasszunk akril fürdőt, tanulni fogunk ebből a cikkből.

Mit kell tudni az akril fürdőről?

Nemrég jelentek meg az akril kádak. Egyes tulajdonságok szerint hasonlóak az öntöttvashoz. A valódi, valódi modellek drágák, igazolva a minőségük árát. Az akril fürdők pozitív tulajdonságai közül a következők:

 1. Alacsony tömeg, amely nem haladja meg a 40 kg-ot. Ez megkönnyíti a fürdést.
 2. Erő.
 3. Hangelnyelés. A víz szinte csendes.
 4. Könnyen törődhet. Elég törölni egy szivaccsal és szappannal.
 5. Kényelmes tartózkodás. A fürdőfelület sima, de csúszásmentes.
 6. Jó hővezető képesség. A víz hosszú ideig meleg marad.
 7. Különböző formák és színek. Választhatja azt a lehetőséget, amely a legjobban illik a fürdőszobába.
 8. Berendezések további jellemzőkkel (pl. Hidromasszázs).

Azonban vannak hátrányai, amelyeket ismerni kell azoknak, akik akril fürdőt vásárolnak:

 1. Nagy költségek, összehasonlítva az öntöttvas és acél analógjaival.
 2. Érzékenység a por alakú és alkohol tartalmú tisztítószerekkel szemben. Óvatosan kell kiválasztani az ápolási termékeket.
 3. Törékenységét. A nagy súlyú ember kényelmetlenül érezheti magát, mert a fürdő néha a súly alatt hajlik. Nagy valószínűséggel repedések keletkeznek, amelyek nem állíthatók vissza.
 4. A magas hőmérsékletnek való kitettség. Az akril kád lágyabbá válhat túlzottan meleg víz és deformálódás miatt.

Tanács. A forró vízből történő deformáció elkerülése érdekében először töltse fel a fürdőt hidegen.

Mit kell keresni: anyag, gyártási módszerek

Az akril egyfajta műanyag, amelyet erős, sima és rugalmas felület jellemez. Ez is számos fajta:

Az első anyagból készült fürdők tartósabbak és kopásállóak. Az ABS / PMMA porózus szerkezettel rendelkezik, így elnyeli a nedvességet, ami a termék gyors elpusztításához és rövid élettartamához vezet - 3-5 évig. Itt jobb, ha eldönti, hogy mit vásárolt a fürdő. Egy vidéki ház vagy ház megfelelő és olcsó fürdő ABS / PMMA. Ha otthoni vízvezetékeket vásárol, és azt gyakran tervezi használni, akkor válasszon polimetil-metakrilátot.

A fürdő minőségét a gyártás módja is befolyásolja:

 1. Az öntött termékek a legrugványosabbak, az ütésállóak és az ultraibolya sugárzásnak is ellenállnak.
 2. Az extrudált fürdők deformálódhatnak, mivel vékonyabbak, mint az öntöttek, kevésbé tartósak és végül megrepednek. Ezért tovább erősítik őket fém hálóval.

Függetlenül attól, hogy az összes fürdőkészülék gyártási módja, a gyártók erőt erősítenek rájuk. A számuk 1-5 lehet, ami szintén befolyásolja a vízvezeték minőségét. A rétegek kiszámításához csak nézzen körül a fürdő falán. Azonban itt emlékeztetni kell arra, hogy a gátlástalan gyártók tisztában vannak ezzel a módszerrel.

Gyakran jobban megerősítik az oldalakat, mint maga a tál. Ezért a fürdőkád kiválasztása érdekében a szakemberek azt javasolják, hogy ne csak egy átfogó vizsgálatot végezzenek. Nyomja le a falakat és az alját. A minőségi terméknek elasztikusnak kell lennie, és nem szabad elmosódnia.

Tanács. Az alapos ellenőrzés érdekében hozhatsz egy zseblámpa üzletet. Csatlakoztassa a kád aljához közel, és nézze meg ugyanazon a területen a másik oldalon, és fedje le a tenyerével (sötétedés). Ha külön megvilágítást észlel, akkor az alja vékony, és nem tart sokáig.

A gyártók az akril fürdők stabilitását és tartósságát is biztosítják egy kerettel - egy csapattal vagy hegesztett fémkerettel - felszerelve. Megakadályozza a termék deformálódását. A legegyszerűbb alap csak ellenáll a víz nyomásának és egy személy súlyának, és az összetettebb szerkezetek további támogatást nyújtanak az oldalfalaknak. Ez meghosszabbítja a fürdő élettartamát.

A méret meghatározása

A fürdő kiválasztása során fordítsanak különös figyelmet a saját kényelmére. A szakértők szerint az optimális paraméterek a következők:

 • hosszúság: 150-180 cm;
 • szélesség: 75-80 cm;
 • magasság a padlószinttől - 65-70 cm (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt);
 • a mélység az alsó síktól a túlfolyó lyukig 50-60 cm (így a víz teljesen lefedi a testet, de nem zavarja a kényelmes tartózkodást).

Ezeknek az ajánlásoknak megfelelően állítsa be a fürdő méretét, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Például a fürdő szélessége 100 és 120 cm lehet, ha teljes családtagok vannak. A hossza is indikatív. Például ha egy modellnek van fejtámlája, akkor a 180 cm magas magasságú személy 165-170 cm-es tálcához használható. Ha nincs fejtámla, jobb egy 180 cm hosszú fürdőt választani. sarok) személyes ízlés és fürdőszoba tervezés kérdése.

További jellemzők

 1. Jacuzzi vagy hidromasszázs.
 2. Chromotherapy - UV sugárzásnak kitett.
 3. Egyéb lehetőségek, beleértve egy polcot laptop vagy plazma TV-panelhez.

Ha fürdőt választ ki további kényelmi eszközökkel, vegye figyelembe, hogy minőségi munkáját csak jó hírű gyártók garantálják. Ennek megfelelően az ilyen fürdő ára sokkal magasabb lesz. Vásárlás előtt komolyan tanulmányoznia kell az üzemmódokat és az ellenőrzési lehetőségeket, valamint a krómterápiát - kérdezze meg a fényvisszaverőket és a lámpaerőt.

Emlékeztető a fürdő akril kiválasztására

 1. Döntse el az egyéni tulajdonságokon (magasság, súly) és a helyiség helyén alapuló paramétereket.
 2. Ellenőrizze a fürdő szerkezetét, ellenőrizze a megerősítő rétegek számát, az akril szélességét.
 3. Vegye figyelembe a fürdőt lefedő anyag teljes vastagságát.

A vízvezeték-szakértők figyelmeztetnek: jó minőségű falvastagság 4-6 mm, alacsony minőségű termékekben - 2-4 mm. Ezenkívül a szakemberek nem javasolják, hogy szokatlan formákat vegyenek igénybe, mert kevésbé stabilak. Tudva, hogy mit keres a vízvezeték kiválasztásakor, könnyebb lesz kiválasztani és megvásárolni egy kiváló minőségű akril fürdőt, amely megfelel az Ön elvárásainak.

Hogyan válasszunk ki egy akril fürdőt, és ne pazarolj minket pénzzel

A hazai piacon lévő akril fürdők viszonylag korábban jelentek meg. Összességében 10-15 évet vett igénybe egy akrilfürdő, hogy helyet szerezzen az öntöttvas fürdők szomszédságában, amelyek régóta ismertek emberünk számára. Ez annak köszönhető, hogy az akrilhálózatnak számos előnye van, például kisebb súly, alacsony ár vagy eredeti forma. Azonban, mint tudják, annál több a választás, annál nehezebb választani.

Valójában, amikor a vízvezeték-áruházba érkeznek, néha a szemük az eladott akril fürdőkhöz képest eltér, és legfőképpen a legtöbb fogyasztó logikus kérdés - melyik akrilfürdő jobb választani, mert a víz ára nem mutatója a minőségnek és a tartósságnak. Próbáljuk meg részletesen meghatározni a minőségi vízvezeték kiválasztásának minden árnyalatát, ugyanakkor beszélni arról, hogy gyakran beszélnek az értékesítési tanácsadók.

Mi a legjobb anyag az akril fürdők készítéséhez?

A vízvezeték nevéből nyilvánvaló, hogy az akrilfürdő akrilból készül. Az akril az észterek és a metakrilátok összetett polimer vegyületeinek összetevőkeveréke. Egyszerű emberi nyelven beszélve, az akril egyfajta műanyag, amelyet erőssége, rugalmassága és sima felülete jellemez.

Értékesítés található vízvezeték, a következő anyagból:

Anyag - ABS / PMMA, kétkomponensű, amely acrylonetril butadién-sztirolból és polimetil-metakrilátból áll. Az akrilnitril-butadién-sztirol egy elasztikus műanyag típusú, és a polimetil-metakrilát egy homogén szerves plexiüveg. Valójában ebben az anyagban az ABS a bázist végzi, és a teljes tömeg körülbelül 90% -át teszi ki, és maga az akril réteg PMMA-ból készül, körülbelül 5-10%. Az ABS / PMMA-ból készült akrilfürdő hátránya a gyors kopás és a rövidebb üzemidő kb. 3-5 év. Az a tény, hogy bár az ABS maga műanyag, ez a polimer porózus, higroszkópos szerkezettel rendelkezik, vagyis képes nedvességet felszívni bizonyos mértékig, ami gyors pusztulást eredményez. Ugyanakkor egy vékony, pontosan akril, PMMA réteg, mely gyakran használ vízvezeték-berendezést, gyorsan kimerül.

Az anyag - polimetil-metakrilát, amint azt fent említettük - plex, plexi. A tiszta PMMA-ból készült akril fürdőben nincs teljesen porózus ABS-réteg, és maga a vízvezeték-szerelő is nagy kopásállósággal és tartóssággal jellemezhető. Átlagosan az akril polimetil-metakrilát fürdő a telepítéstől számítva 10-12 évig tarthat.

Mit használjon és hogyan válasszon egy akril fürdőt az anyag alapján?

Amikor egy vízvezeték-áruházba látogat, természetesen egy tolakodó értékesítési asszisztens-tanácsadó sokat tud írni egy adott akril fürdő modell előnyeiről, azonban az első dolog, amit konkrétan meg kell tennie, vizuálisan értékeli a vízvezeték-berendezések rétegeinek számát. Ezt az oldalsó vízvezeték szélének vizsgálatával lehet elvégezni.


Ha 3 réteget vettél fel - tudod, ez a fürdő az alábbiak szerint készül: ABS + PMMA + alap.


Ha 2 réteget vett fel - ez a fürdő tiszta PMMA + megerősítő bázisból készül.

Miután megértette, hogy milyen típusú vízvezetékkel foglalkozik, akkor válaszolnia kell magára a kérdésre - hol és miért vásárolják meg az akril fürdőt. Ha fürdőszobát kell vásárolnod egy vidéki házhoz, ahol elvileg a szállás lesz szezonális, és a vízvezetéket évente néhány hónapon keresztül üzemeltetik, akkor természetesen nincs értelme túlfizetni a felesleget, és vásárolhat egy fürdőt az ABS / PMMA rendszerben. Ha arról beszélünk, hogy egy városi lakást vagy egy vidéki házat vásárolnak és telepítenek, ahol állandóan élsz, akkor nincs értelme a megtakarításhoz, és jobb, ha tiszta plexusból, azaz PMMA + megerősített bázisból készült fürdőt veszünk.

Milyen legyen az akril és a megerősítés lapja?

Ahogy fentebb írtuk, ha megnézzük a fürdőszoba végső felületét, vizuálisan megkülönböztethetjük a lemezszerkezet több rétegét. A szemmel a fürdőszoba falának szerkezete rétegei sok tekintetben hasonlítanak a régi csövekhez, amelyek a fa vágása után megfigyelhetők a csonkban. Mivel a fő kérdés az, hogy hogyan válasszunk tartós akril fürdőt, a fő figyelmet kell fordítani az akril réteg vastagságára, vagyis az arcrétegre.

A szupermarketben vagy a vízvezetékházban megtalálhatók az akril fürdők, amelyek vastagsága a külső réteg 2-6,5 mm.


Átlagosan ez a tendencia: ha az akril réteg 2-3 mm, a fürdő 3-4 évig tart; akril réteg kb. 4 mm - a fürdő legfeljebb 7 év; akril réteg 5-6,5 mm - a fürdő 10-12 évig tarthat.

Az akril réteg vastagságán kívül figyelembe kell venni a belső felület általános állapotát is. Néha olyan "ravasz pillanatok" vannak, amikor a tanácsadó értékesítője elkezdi festeni az akril kád nem sima felületét, mint valami know-how-ot a vízvezeték világában. Ez egy csalás. Valószínűleg az eladó, vagy valójában a bolt, megpróbálja megszabadulni a csekély, alacsony minőségű vagy akár hibás áruktól.

Fontos megjegyezni, hogy egy kiváló minőségű akril fürdőben a felületnek nem lehetnek dudorai vagy durvasága. A felület simaságának olyannak kell lennie, hogy ha emberi kézzel erősen hozzáerősítené, akkor a tenyér nem csúszik, de mintha a felület síksága miatt enyhén ragaszkodna. Például próbáljon meg szoros tenyerét az ablaktáblán tartani, minőségi akril bevonattal, a hatásnak közel azonosnak kell lennie.

Fürdõerõsítési módszerek, és melyik az egyik jobb

A tiszta formában az akrilfürdő kádja nem túl tartós, mert az akril flexibilis és műanyag. Annak érdekében, hogy merevséget biztosítson a mosogató külső felületéhez, erősítő réteget alkalmaznak. Az erősítő réteget a gyárban, már a kész, öntött edényt az ABS / PMMA vagy PMMA tetején kívülről alkalmazzák.


Szerkezetileg az erősítő réteg üvegszál, amelyet epoxigyantával kezelnek.

A megerősítő rétegek száma 1-5 lehet, a vízvezeték minőségétől függően. Összességében egy akril fürdő megvásárlása elég ahhoz, hogy jól nézze meg a fürdőszoba falának végét, hogy vizuálisan felmérje a rétegek számát és a megerősített alap teljes vastagságát.

Fontos megjegyezni a következőket: egy kiváló minőségű akrilfürdőt egyenletes réteggel megerősítenek a teljes külső felületén. Sok gátlástalan gyártó, a vízvezetékgyártás során használja a következő trükket. Annak tudatában, hogy a "hozzáértő" vevő szükségszerűen értékeli a vasaló vastagságát és rétegeit a vége mentén, az erősítő réteg gyártók által történő alkalmazása során az oldalsó végek szándékosan jobban meg vannak erősítve, mint maga a fürdőszoba. Annak érdekében, hogy ne essen le ebből a trükkből, a csípő szemrevételezésén kívül önállóan is kényelmesen nyomja meg a tál alját és a fürdőszoba falát. Kiváló minőségű megerősítéssel nem szabad a műanyag burkolatot elnyelni, és rugalmasságot kell fenntartani.

Egy másik módja annak, hogy segítsen kiválasztani egy kiváló minőségű akril fürdőt, próbálja ki a zseblámpa zseblámpáját a fürdő alja közelébe, és ugyanabban az időben, a tenyerével együtt nézze meg a másik oldalon lévő ugyanazon felület egy részét. Ha a zseblámpából nagyon világos fényt lát, tudod, hogy ennek a fürdőnek a vastagsága kisebb, falainak vastagsága és valójában ez a termék megkérdőjelezhető.

Általában három dolgot kell tennie:

 • Vizsgálja meg a nadrágot;
 • Nyomja meg a falakat és az alját;
 • Tesztelje a falakat és az alját a fényt zseblámpával vagy lézermutatóval.

Természetesen itt beszéltünk arról, hogy ki kell választanunk egy ismeretlen gyártó akril fürdőjét, vagy maga a vízvezeték-tároló nem okoz sok bizalmat. Abban az esetben, ha egy akril fürdőt vásárol egy szaküzletben egy elismert gyártóból, akkor nem valószínű, hogy ilyen "hack" -et talál. De jobb mindent ellenőrizni.

A fürdőszoba méretének és alakjának kiválasztása

A fürdő nem csak egészségügyi higiéniai cikk, hanem egy olyan hely is, ahol pihenhet, pihenhet és javíthatja testét. Igen, régóta bebizonyosodik, hogy bizonyos olajok, gyógynövények vagy ásványi adalékok fürdőzése kedvezően befolyásolja az általános jólétet és emeli a hangot. Ezért az akrilfürdő kiválasztásakor a legfontosabb kritérium a kényelem.

Az optimális fürdőmagasság 65-70 cm-re van a padlószinttől. Ezt az értéket "családnak" tartják, mivel a vízvezeték tárgyát mind a felnőtt családtagok, mind a gyermekek, vagy a tizenévesek könnyen használhatják.

Az optimális mélység 50-60 cm, a tál alsó síkjától a túlfolyó lyuk helyéig. Egy "sekélyebb" fürdőben a vízszint nem feltétlenül fedezi le a benne fekvő személy testét, és egy "mélyebb" fürdőben a fürdőkád vezetője nem lehet nagyon kényelmes helyzetben.

Az optimális szélesség 75-80 cm, de ez a paraméter a családtagok növekedésétől és építésétől is függ. Például egy teljes, elhízott ember 75 cm lehet kicsi. Nem számít, mert nagyon könnyű megtalálni az akril fürdőt, melynek szélessége 100, és 120 vagy még több centiméter.

Az optimális hosszúság 150-180 cm, de ez a szám közvetlenül függ a vízvezeték típusától és a családtagok növekedésétől. A fürdőmodell esetében, ha a fejtámla kialakítása 165-170 cm hosszúságú, 180 cm magasságú személy számára alkalmas, ha a fejtámla nem magában a kialakításban van, pl. A "gazdaságosság", akkor a 180 cm magasságú személy számára A fürdőkádat közvetlenül a magassága szerint 180 cm-re választják, az alábbiakban láthatja a fürdő szokásos hosszát és a test lehetséges helyzetét egy adott hosszúságban.

Ami a fürdő alakját illeti, feltételesen az összes vízvezeték hosszirányú és szögletes részekre osztható. Hosszúságú vízvezeték szerelt fejtámla vagy az egyik oldal a fal egyik falához közel. A sarokkád közvetlenül a fürdő sarokban van elhelyezve. Ugyanakkor a kiemelt hagyományos típusok között vannak olyan akril kádak, amelyek a leghihetetlenebb és változatosabb designt tartalmazzák. Nincs értelme, hogy tanácsot adjon a vízvezeték-szerelésben alkalmazott bármely különleges stílustól, hiszen mindegyiknek megvan a maga saját preferenciája. Meg kell jegyezni, hogy a fürdőkád alakjának megválasztása: téglalap alakú, ovális, kerek, szögletes, függ attól a helyiség méretétől és elrendezésétől, amelyben be kell őket szerelni.

Szerkezeti szilárdság és keret

Az akrilfürdő ereje nagymértékben függ a gyártás módjától. Vagyis a PMMA akril szilárd öntvény technológiájának megfelelően elkészített fürdõ teljes mértékben képes megõrizni eredeti formáját vízzel töltött állapotban. Ha a kád extrudált kétkomponensű akril ABS / PMMA-ból készült, akkor teljesen feltöltött állapotban a falak kissé deformálódhatnak. Ez elsősorban a vékony réteg PMMA és vastag réteg rugalmas ABS műanyag.

Függetlenül attól, hogy az alkalmazott akril minden fürdők külön hegesztett vagy előregyártott fém keretre vannak felszerelve, amely a fürdő alappal és inhibitorként működő funkcióját a teljes feltöltés során túlzott deformációval végzi. A fém keret kialakítása - a keret, bizonyos mértékig befolyásolja az akrilfürdő költségét is.

A legegyszerűbb keret egy hegesztett vagy csaptelep csavarozott fém "láda", amely közvetlenül a fürdő alja alatt helyezkedik el. Vagyis egy ilyen keret ellenáll a víz függőleges nyomásának és a fürdőző súlyának, de nem erősíti meg az oldalfalakat. Az akril fürdő komplexebb kerete a tervezési elemeiben megnöveli a vízvezeték oldalfalait, amelyek összességében növelhetik az egész szerkezet működési idejét.


De van még egy dolog, ami segít meghatározni a fürdő minőségét. A keretkeretnek vannak támasztópontjai (állványok és lábak). Minél több ilyen állvány, annál kevésbé tartós a fürdő. Ha maga a fürdő kiváló minőségű, akkor a keret csak a sarkokban támogat.

Akrilfülke lehetőségek

A legnépszerűbb és az egészség szempontjából kedvelt, az akril fürdőkben - a pezsgőfürdőben - egy ilyen integrált lehetőség. A pezsgőfürdőt az jellemzi, hogy a hagyományos fürdőkádtól eltérően az emberi testhez hidromasszázzatot alkalmaznak, és bizonyos esetekben a krómterápiát az ultraibolya sugárzás befolyásolja a bőrfelszínen. A hidromasszázs a pezsgőfürdőben olyan légbuborékok segítségével történik, amelyek folyamatosan a vízbe áramlik, különösen bronz vagy króm fúvókákkal, amelyeket a fürdő oldalfalaiba építettek.

A kromoterápia a kék LED-es háttérvilágításnak köszönhetően a szaniterek oldalfalaiból beágyazott prizmatikus reflektorokkal rendelkezik. Egyszerűen fogalmazva, a kék lámpa bőrére hatással van, amely stimulálja a vérkeringést és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ha csak meg kell értenie a hidromasszázst, például a fúvókák számának, a módok és a vezérlési módszer becslésének, akkor a krómterápiával mindent sokkal bonyolultabb. Itt a maximális hatás a lámpák és a helyesen kiválasztott és a gyártó által összpontosított fényszórók teljesítményétől függ.

Tanácsok azoknak, akik arra gondolnak, hogy miként válasszák ki az akrilfürdőt beépített jacuzzi elemekkel: a vízvezeték jó minőségű hidromasszázs és krómterápiával csak jól ismert komoly gyártók lehetnek. És hogyan kell kiválasztani egy akril fürdőt a gyártókról, az alábbiakban ismertetjük.

A fenti hidromasszázs vagy krómterápia mellett egy modern akril kád a tulajdonosának különféle hasznos lehetőségeket kínál. Például a vízvezeték-modellek, amelyekben speciális polc található a laptop elhelyezésére vagy plazma TV-panel beépítésére, széles körben népszerűek. Egy másik példa a jacuzzi, amely közvetlen vagy wi-fi kapcsolatot biztosít a központi modulhoz az "intelligens otthon" rendszerben. Általában nincs korlátozás a mérnöki feladatokra.

A gyártó meghatározása

Az orosz, az akril fürdők legnagyobb és legfejlettebb gyártói közül a Bell Rado, a Doctor Jet, az Aquatek és a Radomir kiemelkedik az Aquatika orosz-német cég termékei közül. Mindegyik gyártó tekinthető a legnagyobbnak, ezért státuszt és presztízst követve mindegyik gyártó csak magas minőségű vízvezetékeket próbál gyártani. Átlagosan az Oroszországban termelt akrilfürdő 45 ezer rubelről 75 ezer rubelre kerül.

A külföldi gyártók közül a minőségi prioritás, és anélkül, hogy ez a pálma, Németországot és Olaszországot tartja. Ez a szivattyú olyan vállalatoktól származik, mint a Sunrans, a GNT (Németország) és az Artceram, a BelBagno, a Novellini Elysium (Olaszország). Az akril fürdők minősége nagyon magas, de az átlagár 55.000 rubelből indul, és akár 200.000 rubel is lehet.

A megfelelőbb árakkal és kellően jó minőségű termékekkel a cseh, lengyel és spanyol gyártók vízvezeték-szerelvényei az orosz piacon vannak. A cseh termékek közül a legnépszerűbb a Ravak. Az ezekből az országokból származó vízvezeték-ár szegmens nagymértékben változik 7000 rubelról 50 000 rubelre, attól függően, hogy az adott modell és annak működése milyen.

Nagyon egyszerű és olcsó akril kád, amit Kínából vagy Törökországból gyártók vásárolhatnak. Természetesen vannak márkáik is, például - Eago (Hongkong), de ha figyelembe vesszük a becsült modellt, akkor már arra a következtetésre juthatunk, hogy 6000-30.000 rubel, egészen szaniteráruk vásárolható.

Mit kell nézni a boltban, amikor akril fürdőt vásárol

Összefoglalva a fenti, megy a vízvezeték-áruház, akkor figyelni kell a következő dolgokat:

Meghatározzuk az alakját, hosszát, szélességét - ez tisztán egyedi.

Ellenőrizzük a rétegek számát a fürdő szerkezetében - vagyis öntött vagy műanyag + akril.

Megnézzük az akril réteg vastagságát.

Megnézzük a fürdőszobai anyag teljes vastagságát.

Ügyeljen a megerősítő rétegek számára és vastagságára.

Felületi állapot és anyagrugalmasság.

Az eszköz keret és a támogatások száma.

További funkciók elérhetõsége és teljesítménye.

A gyártó határozza meg.

Akril fürdők: ami jobb, ha figyelembe vesszük

Az elmúlt években az akril fürdõk nagy népszerûséget élveztek a fogyasztók körében, mivel azok technikai jellemzõi és megjelenése jóval jobb, mint más anyagokból származó analógoké. Előnyeik közé tartozik az alacsony súly, a hő megőrzése, a könnyű karbantartás, az ésszerű költségek és így tovább. De az akril fürdők választéka még mindig zavaró feladat a legtöbb vásárló számára, mivel ezek a termékek hatalmas tartományban kerülnek forgalomba.

Akril fürdők: ami jobb, ha figyelembe vesszük

A fürdő sajátosságai és paraméterei megértsék a külföldi és hazai gyártók minősítését, valamint a minőségi termékek kiválasztására vonatkozó utasításokat.

Akrilfürdõ kiválasztási kritériumok

Ahhoz, hogy kiválassza a helyes vízvezetékeket az akrilból, meg kell ismernie néhány fontos kritériumot, amelyek befolyásolják a termék minőségét és tartósságát.

Gyártási anyag

Az akril egy olyan polimer készítmény, amely több vegyületből áll (metakrilátok, poliészterek). A vízvezeték gyártásához kétféle fajtáját használták fel: ABS és PMMA. Az első típus egy kétkomponensű polimer, amely lényegében rugalmas műanyag, a második pedig a szerves üveg jellemzőihez hasonló.

Az ABS rendszerint az alapja a termékek, amely borítja egy réteg PMMA tetején. Az eredmény egy nagyon vékony akril-rétegű fürdő, amely kb. 5 év működést képes ellenállni. Ezenkívül az ABS nagy porozitással rendelkezik, és képes abszorbeálni a vizet, ami miatt a fürdő gyorsan összeomlik.

Akril és ABS fürdők

PMMA - tartósabb anyag, jó műszaki jellemzőkkel. A tartósság és az esztétikai megjelenés jellemzi, de a 100% PMMA-ból készült termékek drágábbak, mint mások.

ABS műanyag vagy akril? Válassza ki a legjobbat

Lehetőség van annak megállapítására, hogy milyen típusú anyagot használtak a fürdő gyártása során, megjelenésük szerint.

 1. Ha három réteg észrevehető a termék egy részének tanulmányozása során, akkor ABS-ből (néha ABS és PMMA) készül. A fürdő kiváló minőségű akril lesz legfeljebb két réteg.

A fürdő élettartama az akril réteg vastagságától függően

Minőségi fürdő szag nélkül, érdesség

Figyelmeztetés: az alacsony minőségű akril fürdőjének kitörése súlyos következményekhez vezethet a szomszédok árvizei miatt, ezért különös figyelmet kell fordítani az anyag minőségének értékelésére.

megerősítés

A megerősítő réteg szerkezete

Maga az akrilnak nincs elegendő szilárdsága, ezért mechanikai igénybevételnek kitett termékekre erősítő réteget alkalmaznak. Ebből a célból epoxigyantát, üvegszálas és poliuretán habot használnak, amellyel a fürdők kívülről réteggel vannak bevonva (minél több réteg van felhordva a felületre, annál nagyobb a szerkezet terhelése).

A poliuretán gyantával való erősítés üvegszálas hozzáadásával olcsóbb, de a technológia megsértése a fürdőhöz erős kémiai illatot eredményezhet. A poliuretán habszivacsokkal megerősített fürdők többet költenek, de teljesen környezetbarát és biztonságos az ember számára.

Fontos: egyes gyártók csak a termék végein alkalmaznak erősítőt - ahol a vevő láthatja őket, miközben elhanyagolja a felület többi részét.

Falvastagság és bevonat

A fürdő falainak vastagsága egy másik jellemző, amely meghatározza a termék megbízhatóságát és tartósságát. A jó vízvezeték falvastagsága 2-6, 5 mm, legalább 0,5-0,6 cm bevonattal. A megtakarítás érdekében vékonyabb falú termékeket vásárolhat, de ne felejtsük el, hogy élettartamuk jelentősen csökkenteni kell.

Amikor a falakon és a tál alján lenyomják őket, nem szabad rugót vagy kanyart lenni. A legtöbb eladó azt állítja, hogy túl vékony egy réteg anyagot kompenzál a keret megbízhatósága, de az ilyen termékek tartósságának és kopásállóságának komoly kétségei vannak.

A kiváló minőségű akril fürdõ ellenállhat a jelentõs hatásnak.

Méretek és alak

A termékek mérete és alakja nem befolyásolja a minőséget, de ezeken a kritériumokon alapul, hogy a vízvezeték egyszerű használata függ. Az ergonómia szempontjából a fürdő főbb paraméterei a következők szerint alakulnak.

Ami az alakot illeti, az akril fürdők lehetnek klasszikusak, téglalap alakúak és szögletesek, oválisak stb. Meg kell jegyezni, hogy a nem szabványos termékek vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a minőségre, mivel ebben az esetben a deformáció és a mechanikai károsodás kockázata nő.

A fürdő méretei megegyeznek a helyiség méretével.

Videó - Hogyan válasszunk akril fürdőt

Az akrilfürdő gyártóinak áttekintése

A modern piacon az akril fürdők mindegyik ízléséhez és pénztárcájához nagy választékban szerepelnek, de előnyben részesítik azokat a gyártókat, akik már jó hírnévnek örvendenek a fogyasztók körében.

Külföldi cégek

Ha a külföldi vízvezetékgyártókról beszélünk, a legnépszerűbbek Csehország, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország cégei. Ezek megfelelnek az európai minőségi előírásoknak, ezért tartósak és megbízhatóak, de drágábbak, mint hazai társaik.

Ravak

Fürdő Ravak legyen boldog

Fürdőkád Ravak BeHappy 150x75 maradt

A cseh Ravak termékei Európa legkedveltebbek. A fürdők kiváló minőségű anyagból készültek, modern felszereléssel és technológiával. A termékek vastag akril-rétegűek, üvegszállal erősítettek és poliuretánnal vannak bevonva, ami jelentősen növeli megbízhatóságukat és tartósságukat. A cég termékskálája különböző méretű és formájú fürdőkből áll, és néhány modell további funkciókkal rendelkezik: hidromasszázs, világítás stb.

A Ravak vízvezetékének hátrányai meglehetősen nagy súlyúak (körülbelül 20% -kal nehezebbek, mint más gyártók termékei), valamint az összetevők és kötőelemek kiválasztásának nehézségei.

Akril kád RAVAK ROSA II

Ravak Rosa II, rendszer

Vagnerplast

Egy másik csehországi márka, amely Európában elsőként kezdte meg a vízvezeték gyártását az akrilból. Manapság sok vállalat orientálódik a Vagnerplast termékekhez, mivel megfelel minden minőségi szabványnak. A termékek ergonómikus alakúak, a lábak, a fejek és az állítható lábak speciális támaszai. A cég klasszikus fürdőket és exkluzív modelleket gyárt, masszírozó rendszerrel és más lehetőségekkel.

Vagnerplast Cavallo 190 × 90

A Roca fürdők Spanyolországban készülnek és a legjobbak közé tartoznak a minőség és a tartósság tekintetében. A termékek fröccsöntéssel készülnek a kiváló minőségű akril extrudálásának módszerével. A falak vastagsága 4-5 mm, ami valamivel kisebb, mint más európai társaiké, de a kiváló minőségű merevítő és merev keretnek köszönhetően gyakorlatilag nincsenek kopás és forgácsok. A vásárlók azt állítják, hogy a telepítés után a modellek kicsit megrekednek, de a hang eltűnik.

Cersanit

A Cersanit fürdők a legjobbak az ár és a minőség szempontjából. Lengyelországban 4 mm vastagságú akril lapból készülnek. A termékek jó technikai és dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek (kettős megerősített alsó, merev keret, sima felület), és a cég kínálatát folyamatosan frissítik, így minden vásárló könnyedén választhatja ki a kívánt fürdőt. A Cersanit termékek hátrányai közé tartozik az a tény, hogy vékonyabb antibakteriális akrilsavat használnak fel, így ebben az esetben kizárják a hidromasszázs rendszer telepítését.

Bath Cersanit VIRGO MAX 150 x 90 aszimmetrikus balra

Cersanit VIRGO fürdő 160 x 75 téglalap alakú

Akril sarokkád CERSANIT VENUS 140 × 140

A lengyel érdeklődés Kolo újabb vezető szerepet tölt be az akril fürdők gyártásában Európában. A vízvezeték gyártásához használt, 3-5 mm-es angol akril vastagságú lemezek, amelyek nagy megbízhatósággal és tartóssággal rendelkeznek. A termékek kialakításának technológiája speciális pigmentet tartalmaz az anyaghoz, így a fürdők polírozhatók és tisztíthatók károsodástól vagy karcolódástól való félelem nélkül. A Kolo termékcsaládja klasszikus négyszögletes, valamint szögletes és aszimmetrikus modelleket tartalmaz. Mint a Cersanit termékek esetében, a Kolo fürdők vékony akrilból készülnek, így nem lehet hidromasszázs rendszereket beépíteni benne.

Akril kád Kolo Relax 150 × 150cm

A Riho egy holland cég, amely széles termékválasztékot kínál, beleértve a sarok-, kerek- és hatszögletű fürdőket. A fürdőkészítéshez használt akril lapok vastagsága 6-8 mm, így a márka szaniteráru tartós és kopásálló. A termékek gyártása során különös figyelmet fordítanak a környezetükre és a biztonságukra, így antibakteriális bevonattal és csúszásgátló fenékkel rendelkeznek. A Riho fürdők legjelentősebb hátránya a magas költségek, különösen a nem szabványos termékek esetében.

Bath Riho Bilbao 150x75

NEO 150 × 150 félköríves sarok akril fürdő (RIHO)

Akkori fürdő Riho Colorado

Videó - Külföldi márkájú akril fürdő kiválasztása

Belföldi gyártók

A hazai gyártók vízvezetékének költsége jóval alacsonyabb, mint európai partnereik ára, de ez egyáltalán nem befolyásolja a minőséget. Az orosz vállalatok modern termékei kiváló minőségű akrilból készülnek innovatív technológiák és berendezések használatával, így jó alternatívát jelenthetnek a drágább fürdők számára.

Aquanet

Akril fürdőkád Aquanet Fregate 120 × 120

A cég Aquanet a szaniterek egyik vezető gyártója, amely az Olaszországból származó berendezésekre vonatkozó elismert szabványok szerint gyárt gyártmányokat. A hazai vállalatok körében a márka gyártása a legdrágábbnak számít, mivel minőségi tanúsítványokkal rendelkezik, és garantálja az összes modellt. Az Aquanet fürdők 5 mm vastagságú akril lapokból készülnek, de a speciális megerősítési technológiának köszönhetően a termékek kiemelkedőek a tartósságuk és megbízhatóságuk szempontjából. A márka hátrányai közé tartozik az összetétel alkalmazása a gyártási folyamatban, amelynek következtében a kád első ízben telepítés után erős kémiai illatot eredményezhet.

Akril kád Aquanet Graciosa 150 × 90

A szaniterek előállításához a Bas márka európai felszerelést és anyagokat is alkalmaz, és az eljárás során az anyagot infravörös feldolgozásnak vetik alá, amely lehetővé teszi bármilyen formának. A megerősítés üvegszálas, polimerek hozzáadásával, biztonságosabb és környezetbarát poliuretánnal történik. A bázis számos különböző típusú modellt tartalmaz, köztük aero- és hidromasszázs-rendszerrel felszerelt kádakat. Minden termék esetében a gyártó tízéves garanciát vállal.

A legjobb akril fürdők 13 típusának áttekintése

Az akril fürdők megerősített műanyagból - akrilból készülnek. Ez az anyag gumiszerű, ragadós szervetlen eredetű polimer. Ez nemcsak kiváló teljesítményt nyújt, hanem szokatlan formák gyártását is lehetővé teszi.

Eszköz és működési elv

Az akril rugalmasságát és duktilitását a melegítéssel érik el, és ez a polimer vegyület egyik fő előnye. A fürdő építésének erősítése megerősítéssel érhető el a gyanták felhasználásával: a fémhálót először alkalmazzák, majd üvegszálas és epoxi gyantát. Minél vastagabb a megerősítés, annál erősebb a termék.

Az erő az akril lap vastagságától függ. A legerősebb 4-6 mm vastagságú fürdő. A drága modellek előállításához akril-trilabutadién-sztirolt is használtak. Természetesen nem minden gyártó tartja be a megállapított szabványokat és kiváló minőségű termékeket állít elő - a leggátlástalanabb vékony akrillapokat használ.

Az alacsony költségű modellek nem különböznek a tartósságtól, a vékony termék kopásállósága lényegesen alacsonyabb, és az élettartam is. A fürdő kiválasztása során nem szabad bonyolult formákba bevonni őket, mivel sokkal könnyebb őket vinni vékony akril lapokból.

Az alkalmazott gyártástechnológiától függően az akril betű lehet:

Az akril bevonat az egyik legtartósabb, higiénikus és minőségi anyag. A fürdőkészülék gyártási módja a legmegbízhatóbb, mivel a fröccsöntött termékek nagy megbízhatósággal és tartóssággal rendelkeznek.

Az extrudálással kapott lemezek, valamint az egészségügyi és szilárdsági jellemzők sokkal alacsonyabbak, mint az öntött akrilé. A legtöbb európai országban az extrudálási akril használata tilos az emberi testtel érintkezésbe kerülő vízvezetékgyártás során.

A legalacsonyabb minőségű anyag az ABS műanyag, amely csak az első oldalon akril bevonattal van bevonva (lásd Műanyag kádak). Annak érdekében, hogy erőt adjon az ilyen termékeknek, epoxigyanta bevonattal és fém keretre szerelve. És a legmagasabb minőségű kvarc fürdők (akril és kvarc keveréke).

Cél és funkciók

A fürdőzés mindenki számára és főbb funkcióihoz szükséges, minden bizonnyal:

 • úszás;
 • pihenés;
 • a test helyreállítása.

A drágább modellek hidromasszázs, aero masszázs és még a krómterápiás funkciók tökéletesen növelik a bőr rugalmasságát, stimulálják a vérkeringést és javítják a szervezet általános állapotát.

A masszázs intenzitása és hatékonysága közvetlenül függ a kiválasztott egészségügyi termék típusától.

Hogyan válasszunk

Az akril fürdők széles választékának jelenléte általában nem teszi lehetővé a gyors navigációt, és valóban jó minőségű termék vásárlásához az alábbi ajánlások szerint kell eljárnia.

Fontos!

A választás során nagyon fontos, hogy figyeljen a következő jellemzőkre:

 • Alak, hosszúság és szélesség. Itt minden nagyon egyedi, és attól függ, hogy milyen méretű egy adott fürdőszobát.
 • Felszíni állapot. A tökéletesen sima és fényes felületet kiváló minőségű akrilfürdő jellemzi. Az alacsony minőségű modell felülete porózus és könnyű érdességgel jellemezhető.
 • A megerősítő rétegek száma és vastagsága. Az oldalvágás megmutatja, hogy hány réteg van a tervezésében. A minőségi termék mindig két rétegből áll - erősítő és akril lap. Az élettartam több mint 10 év. Ha csak egy réteg látható, olcsó műanyagból készült. A három réteg terméke alacsony minőségű, mert műanyagból áll, akril bevonattal. Egy ilyen egészségügyi termék élettartama nagyon kicsi - a jövőben elveszíti a színt és a repedést.
 • A termék anyagának teljes vastagsága. Választható, meg kell vizsgálni a falak vastagságát - könnyű ellenőrizni a fül, csak kopog a falon. A homályos hang az anyag elfogadható vastagságát jelzi.
 • A keret, annak eszköze és a támogatások száma. A fenék alatti téglalap alakú fém keret képes ellenállni a víz nyomásának és az emberi test súlyának. A hagyományos négyszögletes fürdők nem igényelnek további megerősítést az oldalsó falakon. A nem szabványos forma ellenkezőleg, bonyolult keretet és további elemeket igényel, amelyek erősítik a falakat a teljes kerület mentén.
 • Rugalmasságát. Ezt a tulajdonságot ellenőrizheti a tál és a fal alján kissé megnyomva. A kiváló minőségű megerősítés nem teszi lehetővé a fürdő kanyarodását, és megtartja rugalmasságát.

Nem számít!

Nem jelentős előnyök a kiválasztás során:

 • Hővezetés. Az akril képes melegre tartani, és nem hagyja a vizet hűlni rendkívül eltúlzott.
 • Csendes. A leeső vízsugár csökkentett mennyisége, amikor egy modellel érintkezik, nem olyan jelentős, hogy előnyt jelent az öntöttvas vagy acélfürdővel szemben.
 • Transportation. A szerkezet könnyű súlya lehetővé teszi, hogy a szállítással és a telepítéssel minimális erőfeszítéssel megbirkózzon, de ez sem az elsődleges tényező.
 • Színtartomány. Annak ellenére, hogy az akril modellek hatalmas színskálával rendelkeznek, a fehér modellek általában a boltokban szerepelnek.

sarok

A sarokhigiéniai termékek nagyon népszerűek a helyük miatt. Az ilyen termékek mérete a következő tartományban változik:

 • Szélesség: 75-200 cm.
 • Hossz: 150-200 cm.
 • Teljes térfogat: 300-500 liter.
 • Mélység: 48 - 70 cm.

A saroktermékek előnyei a következők:

 • funkcionalitás - a fürdő csak a szoba egy sarkát foglalja el, ami nagyon fontos a kis lakások tulajdonosai számára;
 • a fürdõszobai kiegészítõk jelenléte, ami szintén helytakarékos;
 • legfeljebb 3 fő kapacitással;
 • telepítési lehetőség - jobbra vagy balra.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • a bejelentett dimenziók közötti eltérés - a sarokkád leereszkedő ülésének hossza összesen 170 cm hosszúsággal csak 150 cm;
 • a termék magas költsége.

értékelés

 • Ravac avokádó. A termeléshez 5-6 mm vastagságú akril lapokat használnak, üvegszálakat használnak a kész formák megerősítésére, ami biztosítja a szükséges szilárdságot.
 • Colo Vici XWN0130. Megbízható, modern termék megfizethető áron.
 • Aquanet Bellona. Kiváló minőségű öntvény, félautomata sárgaréz szifonnal.
 • Cersanit Cicilia. Kiváló minőségű vízvezeték-szerelvény 7 év garanciával.

négyszögletes

Négyszögletes modellek - a leggyakoribb típus és az optimális választás szinte minden fürdőszobában. Az ilyen termék könnyen illeszkedik bármilyen elrendezésbe, praktikus és kényelmes. A négyszögletes betűtípusok szabványméretei a következők:

 • Szélesség: 60-70 cm.
 • Hossz: 150-170 cm.
 • Térfogat: 200 liter.
 • Mélység: 65 cm;

A négyszögletes termékek előnyei a következők:

 • kompakt méret;
 • elegendő belső tér;
 • nincs hajlítás, ami egyszerűsíti a termék gondozását;

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • széles oldalak;
 • kapacitás - legfeljebb 2 fő;
 • nincs elég hely a fürdő kiegészítők befogadására.

értékelés

 • Riho Future 170. Kitűnő választás azok számára, akik egy egyszerű és funkcionális modellt keresnek megfizethető áron.
 • Cersanit Santana 170. Kiváló minőségű szaniteráruk fejtámlával és karfákkal.
 • Triton Standard. Olcsó és kompakt betű, amely még egy kis szobában is harmonikusnak tűnik.
 • Roca terem. Gyönyörű és elegáns modell, melynek fejállása minőségi anyagból készült.

aszimmetrikus

A díszes konfigurációk termékei pontosan azok a tulajdonosok, amelyek nem szabványos elrendezésű helyiséggel rendelkeznek. Ugyanakkor a kényelem érdekében az ilyen termék semmilyen módon nem fog többet kihozni.

Az aszimmetrikus fürdők mérete a következő határokon belül változik:

 • Szélesség: 90-100 cm.
 • Hossz: 140-160 cm.
 • Térfogat: 180 liter.
 • Mélység: 40-45 cm;

Az aszimmetrikus tervek előnyei:

 • érdekes konfiguráció;
 • kompakt méret;
 • magasságállítás;
 • kapacitását.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • hiányzik a szilva hajlama;
 • a szerkezet elégtelen merevsége;
 • egyes modellek erős szaggal rendelkeznek.

értékelés

 • Cersanit Joanna 140 × 90. Stílusos, olcsó szaniterek konvex oldalpanellel.
 • Cersanit Joanna 150 × 95. Minőségi modell a megnövekedett belső térrel.
 • Cersanit Sicilia 160. Olcsó termék állítható magasságú lábakkal, fejtámla és állvány fürdő kiegészítőkhöz.
 • Cersanit Nano 150. A termék minimalista stílusban, jobbkezes és balkezes kivitelben.

örvény

A hidromasszázs egy sor fúvókán keresztül történik, amelyek a fürdőszoba alján és oldalain találhatók. A fúvókák száma befolyásolja a masszázs intenzitását és hatékonyságát.

A hidromasszázs modell méretei:

 • Szélesség: 60-110 cm.
 • Hossz: 170-180 cm.
 • Térfogat: 200-250 liter.
 • Mélység: 65 cm.

Előnyök:

 • a hidromasszázs funkciók jelenléte;
 • modern design;
 • a fürdőkád-modellek elérhetősége zuhanyzóval;

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • a fúvókák alapos megtisztítása a szennyezéstől minden használat után;
 • a víztisztító szűrők beépítése a keverőkre és a fúvókákra - a rossz minőségű csapvíz miatt a fürdõ gyorsan felhasználhatatlanná válik.

értékelés

 • BAS Atlanta. Elegáns termék világítással és az aero masszázs kiegészítő funkciójával.
 • BellRado Gloria. Olcsó, magas minőségű, fejtámlával ellátott modell.
 • Radomir Neapoli. Tágas, nem szabványos méretű termék, érdekes kivitelben.
 • Radomir Boston. Megbízható sarokkád minőségi anyagokból készült.

örvény

Ha a Jacuzzi előtt csak néhányan lennének elérhetők, ma már egyre inkább hozzáférhetővé válnak az átlagos oroszok számára, mert az áruk fokozatosan csökken. A pezsgőfürdő csodálatosnak és díszítésnek számít minden belső térben.

Az akril jacuzzik általában meglehetősen nagyok, átlagos méretük általában a következők:

 • Szélesség: 70-150 cm.
 • Hossz: 170-190 cm.
 • Kapacitás: 250-650 liter.
 • Mélység: 55-75 cm.

A jakuzzi előnyei:

 • pozitív hatással van az egészségre - növeli a test teljes hangszínét, az anyagcsere normalizálódását stb.
 • nagy mennyiség és kapacitás;
 • sok további funkció.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • a földelt csatlakozóhoz való csatlakoztatás szükségessége különálló géphez rendelve;
 • a nyomásszabályozók telepítésének szükségessége.

értékelés

Jacuzzi MyWay 170. A legjobb whirlpool az internetezők véleménye szerint.

Cersanit Jacuzzi Maxima Top 9F43-292. Minőségi, drága és tágas pezsgőfürdő.

Jacuzzi Celtia 9443-136. Jacuzzi víz alatti megvilágítással és csúszásgátló bevonattal.

Jacuzzi Aquasoul Extra 190 × 150 szabadon álló felső. Drága pezsgőfürdő távirányítóval és 4-es típusú hidromasszázs rendszerrel.

Kétért

A kettős modellek formája egy tojás. A kényelem kedvéért fejtámaszokkal és fogantyúkkal felszereltek. Az akril fürdõk szabványos méretei kettõre a következõk:

 • Szélesség: 100-180 cm.
 • Hossz: 150-180 cm.
 • Térfogat: 250-500l.
 • Mélység: 60-70 cm.

A kettős termékek előnyei a következők:

 • kapacitás - legfeljebb 2 fő;
 • egyszerű, de elegáns design;
 • az ár és a minőség kombinációja.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • nem szabványos forma, amely nem illik minden fürdőszobába.

értékelés

Ravak Gentiana. A legnépszerűbb modell a kényelmes fürdésre két ember.

1Marka Love 185x135 cm. A modell kifejezetten a hidromasszázs lehetőségek kedvelői számára készült.

GEMY G9083 K (L). Nagy és tágas betűkészlet kettő számára.

Aquatek Vega (170x105) hidromasszázzsal. A minőségi és megfizethető árak jó kombinációja.

öntvény

Az öntött öntvények különösen kemények az anyagnak köszönhetően, amelyből öntötték. A várban nem rosszabbak a természetes gránittal szemben, és a modern anyagok lehetővé teszik, hogy másolatot készítsenek a fa kőből vagy akár textúrájáról.

Az öntött termékek átlagos mérete a következő tartományban változik:

 • Szélesség: 75-85 cm.
 • Hossz: 160-180 cm.
 • Térfogat: 200-300 liter.
 • Mélység: 60 cm.

előnyei:

 • mesterséges kőből készült;
 • magas ár;
 • szerkezeti merevség;

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • termék tömege;
 • Kapacitás - legfeljebb 2 fő.

értékelés

 • Astra-Form Neyt 180. Egy mesterséges kőből készült kellemes formának öntött modellje.
 • AquaStone Olivia 180 képernyővel. Stílusos betűtípus érdekes alakú, csúszásgátló bevonattal.
 • A PAA VARIO LONG fehér. Elegáns szaniterek az egyik sarkon kerekítéssel.
 • Astra-Forma Magnum. Költségvetési modell téglalap alakú.

Szabadon álló

A szabadonálló vízvezeték-termékek a szépség és a szabadság. Az ilyen termékek különböző méretűek és alakosak lehetnek, padlócsaptelepek használata esetén bárhol a helyiségben helyezhetők el.

A formák és méretek széles skálája miatt a szabadon álló fürdők átlagos méretei a következő határokon belül változhatnak:

 • Szélesség: 60 cm.
 • Hossz: 150-170 cm.
 • Térfogat: 200-300 liter.
 • Mélység: 60-65 cm

Előnyök:

 • a hely bárhol elhelyezhető;
 • elegendő belső tér;
 • erejét.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • összetett szerelési utasítások, összehasonlítva más fürdőkádakkal.

értékelés

 • Triton Michel. Szabadon álló betű, ergonómikus kialakítással és nagyobb térfogattal.
 • 1 Szerelem Szerelem. Luxus termék a hidro és aero masszázs további funkcióival.
 • Ravak Behappy 150 × 75. Költségvetési modell vastag, megerősített réteggel.
 • Triton Victoria. Kiváló minőségű, elegáns modell átlátszó, panorámás üveggel.

ovális

Az ovális alakú termékek az esztétikai igényeknek megfelelőek. Ez a fürdő úgy néz ki, mint a normál négyszögletes. Külsőleg egy ilyen modell alakja lehet szigorúan ovális vagy a lehető legközelebb.

A modern modellek könnyűnek és szinte súlytalannak tűnnek. Méretek:

 • Szélesség: 70-160 cm.
 • Hosszúság: 160 cm.
 • Térfogat: 200-250 liter.
 • Mélység: 65 cm.

Előnyök:

 • esztétikailag kellemes megjelenés és modern design;
 • beépíthető a dobogóra.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • csökkentett belső tér;
 • nincs elég hely a fürdő kiegészítők befogadására.

értékelés

Aessel Orinoco. Az önálló modell további masszázs funkcióval a legjobb, az internethasználók szerint.

Cezares Metauro fal. Modern ovális termék elegáns kivitelben.

BellRado Catherine. Kiváló minőségű és olcsó csúszásgátló bevonat.

Alpen Astra O. Gyönyörű és tágas, önálló, kiváló minőségű akrilból készült kád.

Képernyővel

A tolóajtóval ellátott fürdőkád lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a teremben, ami számos polc tárolására szolgál. A képernyők egyszerűen telepíthetők, és esztétikai megjelenést adnak az egész szobának.

A szabványos képméretek a következők:

 • Szélesség: 60-70 cm.
 • Hossz: 160-180 cm.
 • Térfogat: 250-300 liter.
 • Mélység: 55-65 cm.

Legfontosabb előnyök:

 • további tárolóhelyek létrehozása a helyiségben;
 • esztétikai megjelenés;
 • könnyű és gyors a képernyő telepítése.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • A képernyő kialakításának törékenysége.

értékelés

BAS Vectra. A képernyő, a fejtámla, a háttérvilágítás és a hidromasszázs jellemzői.

Triton Standard. Kiváló minőségű betűtípus egy képernyővel, megfizethető áron.

Bas Carpa. Hangerő és kényelmes modell kiváló minőségű akrilból.

Aquathe Betta. Könnyű és modern fürdőszoba képernyővel.

A lábakon

A lábfürdő minden időkben fokozott figyelmet és érdeklődést vonzott a szokatlan design miatt. A választás egy ilyen termék mellett diktálja a vágy, hogy elegáns beállítást hozzon létre a lakásában. A lábakkal ellátott betűk hangsúlyozzák a belső jellemzőket, vizuálisan növelik és kényelmet nyújtanak.

A standard lábfürdő méretei a következők:

 • Szélesség: 80 cm.
 • Hossz: 170 cm.
 • Térfogat: 300 liter.
 • Mélység: 70-80 cm.

Az előnyök a következők:

 • elegáns megjelenés;
 • szabad hely a fürdőszoba alatt;
 • a helyiség vizuális növekedése a helyiségben;
 • bulkiness.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • a termék magas költsége;
 • a tágas fürdőszoba jelenléte.

értékelés

 • Appollo TS 1705 170 × 80. Ovális betű az oroszlán bronz lábán és lábán.
 • BelBagno BB04 CRM 170 × 80,5. Minőségi designer kád krómozott lábakkal.
 • Gemy G9030 A 175 × 82. Kiváló minőségű akrilból készült modell.
 • SSWW M716 1.170 × 84. Zökkenőmentes termék krómozott lábakkal.

Függönyökkel

Az akrilfürdők, amelyek üvegfüggönyökkel felszerelhetők, minden nap egyre népszerűbbekké válnak. És ez nem meglepő, mert egy ilyen betűtípus nagyon kényelmes, mivel a függönyöket egy adott modellhez készítik, és a méretbeli eltéréseket egyszerűen kizárják.

A függönyökkel ellátott termékek lehetnek négyszögletesek és szögletesek, és akár duplázódnak is, így a méretek szélesek:

 • Hossz: 150-250 cm.
 • Szélesség: 60-150 cm.
 • Mélység: 65 cm;
 • Térfogat: 200-400 liter.

Előnyök:

 • nincs szükség a fürdőszoba függönyeinek önálló kiválasztására;
 • a fürdés folyamatából eredő fröccsenés és nedvesség elleni védelem.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • kis kapacitás egyedi modellekhez;
 • hogy több vakot kell vásárolni külön-külön.

értékelés

 • Aquanet Arona. Az egyszerű és funkcionális termék, amely nem igényli a nagy telepítési területet.
 • Duravit Durastyle. Újdonság egyszerű, de ugyanakkor kifinomult vonalakkal.
 • Jacob Delafon Presquile. Minőségi betűk az esztétikailag kellemes vonalakkal.
 • 1 Mark Medea. A Laconic design és az egyszerű részletek lehetővé teszik, hogy ez a fürdő szinte minden belső tér harmonikus hozzáadásává váljon.

Poliuretán megerősített

A vasbetontermékek megerősített poliuretánnal különösen tartósak és környezetbarátek. Ezeket a termékeket vastag akrilfalak és erős poliuretán erősítő réteg jellemzi.

Az ilyen modellek átlagos méretei a következők:

 • Szélesség: 70-80 cm.
 • Hossz: 170-180 cm.
 • Térfogat: 170-300 liter.
 • Mélység: 60 cm.

Az előnyök a következők:

 • környezetbarát;
 • nincs szaga a műanyag;
 • szilárdság;
 • egy megerősítő réteg jelenléte.

A kihagyások közül meg lehet jegyezni:

 • kis kapacitás;
 • nincs elég hely a fürdő kiegészítők befogadására.

értékelés

 • Thermolux Leda. Környezetbarát, kiváló minőségű betűtípussal erős poliuretán erősítő réteggel és 6 mm-es akrilfalakkal.
 • BAS Cameron Standard. A modell részeként - erősen bevonva a környezetbarát és biztonságos poliuretán hab nagy sűrűségű. Ez a modell egy egyszerű fémkerettel rendelkezik két keresztirányú rúd formájában.
 • GNT stílus. Volumetrikus termék ergonomikus alakja.
 • BAS Olympus szabvány. Elegáns modell falra szerelhető kötőelemekkel.

Az akrilfürdőt helyesen kell kiválasztani, figyelembe véve a kívánt modellek összes előnyét és hátrányát. Minden lehetséges formájú fürdőkád: négyzet alakú, háromszög alakú, ovális, különböző méretű, karfával és fejtámlával felszerelve, csúszásgátló bevonattal és anélkül. A legszélesebb színtartomány a rendelkezésünkre áll, így ha úgy tetszik, nem könnyű választani a kívánt színt.

Azonban a termék, a gyártó, a minősítések és a felülvizsgálatok fontos paraméterei mellett fontos, hogy maga ellenőrizze a modell minőségét, és jól látja a szükséges merevséget és falvastagságot, az érdesség és a felületi rendellenességek hiányát.

A legfontosabb dolog az, hogy a minőségi minta minden típusából jó megerősítést és hibát okoz. És a különféle típusok és formák lehetővé teszik, hogy az akril szanitereket elegáns és elegáns fürdőszobai dekorációvá alakítsák.