Legfontosabb > Csapok

Mi helyettesítheti a csempe a fürdőszobában - alternatíva a cserép

A kerámia régóta elismert klasszikus a zuhanyzóhoz. A csempe megbízható, erős és stílusos felületkezelő anyagot képvisel, a magas üzembiztonság mellett. Azonban nem mindig különféle okok miatt vásárolhat kerámiaterméket, például személyes preferenciák vagy elérhetetlen árak miatt. Ezért sokan gondolkodnak az anyag méltó alternatíváján, és ott van!

A fürdőszobában a legjobb, ha olyan befejező anyagokat használnak, amelyek megfelelnek az összes szükséges követelménynek. Vonzó megjelenésűek és nagy teljesítményűek. Ez annak köszönhető, hogy a zuhanyzó egy speciális helyiség, ahol magas a páratartalom és a hőmérsékletváltozás. Ezenkívül a zuhanynak bemutatható kialakításúnak kell lennie, és jól illeszkednie kell a többi helyiséghez. A követelmények:

 • vízállóság;
 • szilárdság;
 • megbízhatóság;
 • esztétika;
 • tartósság.

Így a kerámia burkolólapok helyett minden olyan nyersanyagot használhat, amely megfelel a fenti követelményeknek. Ezek a tulajdonságok segítenek a fal, a mennyezet és a padló burkolatának hatékony kialakításában. Emellett ezeknek a paramétereknek teljes mértékben felelősnek kell lenniük az anyag környezettudatosságától, árkategóriáitól, a rezisztens gombákig, penészig, rothadásig és más mikroorganizmusokig.

opciók

Cserép a csempe a zuhany lehet számos új és nem nagyon módon. Mindegyiknek saját előnyei és hátrányai vannak mind a kerámiatermékek, mind az egymáshoz viszonyítva. Meg kell jegyezni, hogy ma nincs tökéletes anyag. Ezért bizonyos gyengeségekkel kell szembenéznie, minimálisra kell csökkentenie őket, vagy ügyesen el kell kerülnie a megnyilvánulásokat. alternatíva:

 1. Festék.
 2. Fa.
 3. Műanyag panelek.
 4. Tükör vagy üveglap.
 5. Vízálló vagy folyékony tapéta.
 6. Mesterséges kő.
 7. Mosaic.

Természetesen egyes anyagok nagyon ellentmondásosak, míg mások bizonyos körülmények között kihasználhatók, például fa. Végtére is, a rendes fajták nem feltétlenül alkalmasak a cserép cseréjére. Miért ajánlott vízálló bükk vagy tölgyfát használni? Ez a lehetőség azonban nem engedi meg sok fogyasztó számára, ráadásul alkalmasabb a padlóra, mint a falra.

festék

Ez egy egyetemes alternatíva, amelyet kerámia burkolatok helyett használhatnak. A latex készítmények sokféle terméket tartalmaznak. Különböző színek és árnyalatok lehetővé teszik, hogy kísérletezzen a tervezéssel. A vízálló festék magas szinten van, amely lehetővé teszi, hogy korlátozás nélkül működjön a fürdőszobában. Ezen kívül a díszítő funkciók színező kompozíciók védik a falat a szennyeződéstől, a penésztől és a gombától.

Az ilyen bevonat gondozása nem nehéz. Elég, hogy a felületet szappanos vízzel törölje meg vagy mossa le. A festéket leginkább 2-3 rétegben alkalmazzák, ami gazdag színt és funkcióinak megfelelő működését biztosítja. A latex kompozíciónak nincs erős kémiai illata, valamint egyéb káros tulajdonságai. A festék összetettsége az alkalmazás módja.

Ehhez szükség van a padló vagy a falak falra szerelésére a fürdőszobában, ami további pénzügyi, munka- és időköltségeket igényel. A felületet vakolva, majd gipszkarton és gipsz őket. A kapott felületnek tökéletesen laposnak kell lennie, szigorúan alapozva, esetleg önterülő vegyületekkel, valamint gőzölő alapozóval.

Műanyag panelek

Cseréje a cserép lehet egy másik modern anyag - műanyag panelek. Tökéletesek egy falhoz vagy egy álmennyezethez. Ezeket a termékeket megfizethető ár, egyszerű telepítés jellemzi, továbbá széles választéka lehetővé teszi a legmegfelelőbb megoldás kiválasztását. A műanyag panelek különböző szerkezetekkel, színekkel, méretekkel rendelkeznek, valamint fényes vagy matt is lehetnek.

A kerámia burkolatok helyett a PVC felhasználható a zuhanyzóban természetes kő vagy márvány utánzással. Külsőleg nagyon vonzónak és még luxusnak is tűnik. A hófehér paneleket az egyik legkeresettebb elemnek tartják, a pasztell árnyalatokat kevésbé használják. Azonban annak érdekében, hogy végezze el a telepítés a termékek kell készíteni egy fürdőszoba.

A megfelelő befejező műanyag termékek nagyon nehéz megkülönböztetni a csempe. Egy másik plusz a telepítés a bevonat - nem kell igazítani a falak és a mennyezet. A PVC-t álmennyezetként kell használni. Alacsony szilárdságúak lehetnek az anyag gyenge oldalai, és ha a tömítések rosszul vannak lezárva, akkor egy ideig a gomba megjelenik a termékek belső felületén.

Üveg és tükör lapok

Ez az anyag finomítható és ugyanakkor tartós, de nagyon drága. Ez a csempe a fürdőszobában több mint egy évig tart, mivel nem hajlamos a deformációra, és nem veszíti el eredeti megjelenését az egész életciklus alatt. A termékek széles választéka lehetővé teszi ötletek megvalósítását. Az üveg környezetbarát anyag, amely szintén higiénikus. Különböző és más befejező termékekkel kombinálva is alkalmazható.

Vízálló vagy folyékony tapéta

A tapéta helyett cserép, akkor lehet mondani, az intézkedés meglehetősen szokatlan, bár hatékony. A falakon a folyadék vagy a nedvességtől függő tapéta díszíti a fürdőszobát. Azonban a legjobb, ha az anyagot PVC panelekkel kombináljuk. A vinil vagy üvegszálas tapéták nedvességálló keverékkel vannak feltöltve, amely gombaellenes összetevőket tartalmaz. A jobb tömítéshez szükséges kötéseket egy szilikon vegyülettel kezelik. A folyékony termékeket egyszerűen a spatulával kell a falra alkalmazni. Szappanos vízzel nedves ruhával tisztíthatók.

Alternatívaként a kerámia csempe a fürdőszobában. A műanyag panelektől az agglomerátumig

Minden javítás az épület és a befejező anyagok kiválasztásával kezdődik. És attól függően, hogy a szoba melyikben minden meg fog történni, ki kell választania a szükséges anyagot. Tehát az egész teremben különleges szerepet kap a fürdőszobában, mert különleges mikroklímája magas színvonalú nedvességálló anyagokat igényel. Ezért a legtöbb esetben a felületet általában kerámia burkolattal kezelik, ami gyönyörű, tartós és legfontosabb, nedvességálló, és ez nem minden tulajdonsága. De számos okból kifolyólag a kerámia burkolólapok használata nem lehetséges. Talán nem engedélyezik a pénzeszközöket, vagy nem vesznek fel a kerámia burkolatot a szoba kialakítására és egyéb esetekre, így a fürdőszoba cserépének alternatívájaként van szükség.

Kerámia burkolólapok tulajdonságai

Mielőtt befejezné a fürdőt, a csempe mellett meg kell ismerned annak előnyeit és hátrányait annak érdekében, hogy olyan anyagokat válasszon, amelyek tulajdonságaiban nem rosszabb.

A kerámia csempe klasszikus alapanyag, amely kiváló víztaszító tulajdonságokkal, tartóssággal, antibakteriális tulajdonságokkal és könnyű karbantartással rendelkezik. Ezenkívül a csempe mérete, alakja, színe és textúrája eltérően különbözik, így szinte bármilyen javításra felveheti. A tervezők számára ez egy inspirációs tárház, hiszen a kerámia csempe szinte bármilyen anyaggal kombinálva alkalmas falak és padlók számára.

Bár a kerámia csempe, és sok pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, de számos negatív tulajdonság van, nevezetesen:

 • A csempe nagyon törékeny, és nehéz és kemény tárgyakkal könnyedén megtörik;
 • A felület könnyű és gondos előkészítése a csempeburkoláshoz. A felületnek teljesen síknak kell lennie;
 • Komplikált telepítési folyamat, amely speciális képességeket és önjavítást igényel, lehetetlen feladat.

Szóval, hogyan kell befejezni a fürdőszobát a csempe kivételével? Milyen anyagok és felületek vannak a fürdőszobában?

Műanyag panelek használata

A falburkoláshoz a műanyag panelek a legjobb anyagok. Ez az anyag egyszerű és tartós, és segítségével könnyű a felületkezelés rövid idő alatt.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyártók különböző méretű műanyag paneleket kínálnak a fürdőszobában, ezek 10 cm-től 30-ig terjedőek lehetnek, valamint a varrással és anélkül kialakított modellek. Különböző méretű PVC panelek vannak a fürdőszoba számára, amelyek hosszúsága 2-6 méter lehet, ez az anyag szállításától függ. Mindez lehetővé teszi, hogy létrehozza a kívánt struktúrát, miközben nem rendelkezik különleges ismeretekkel.

Ezenkívül a panelek mindenféle színben és textúrában készülnek, ami meghatározza a befejezés költségeit. Ezek utánozhatják a különböző típusú fák felületét, a kövek felületét, a téglákat stb. A PVC panelek fényes és matt formában is készíthetők. Mindezek a sokszínűség és alacsony költségű PVC panelek a fürdőszoba lehetővé teszi, hogy megvalósítsa a design döntés, és ugyanakkor viszonylag kis pénzt költenek.

Tipp A falak és a mennyezet szélessége műanyag panelek kiválasztható más. Mindenekelőtt a széles, zökkenőmentes panelek alkalmasak a falakra és keskenyek a mennyezetre.

Példa falburkolatra PVC panelekkel

Az olcsó műanyag panelek használata nagyon egyszerű, egyszerű háztartási vegyi anyagokkal könnyen mosható, mivel nem félnek a nedvességtől és a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól. De az agresszív mosó- és csiszolóanyagok feldolgozása tilos, mert a puha anyagot gyorsan elveszítik.

Egy másik kétségtelen előnyt jelent a csempe helyett a panelek telepítéséhez, az egyszerű telepítés és az egyszerűség az alapfelülethez képest. Vagyis a PVC-panelek beszereléséhez elegendő egy fa- vagy fémkeret felállítása, anélkül, hogy a felületet kiegyenlítené vagy megrepedt volna. Persze, a nagy hibák a falak kell létrehozni egy alapvető beállítás.

A műanyag panelek hiányosságai közé tartoznak a következők:

 • Az olcsó fürdőszoba panelek félnek a nyílt tüzetől, és könnyen meggyulladnak. A jó minőségű és drágább műanyagból készült panelek nem égnek, de amikor meggyulladnak, kijönnek;
 • Az olcsó PVC panelek kellemetlen szagúak, és gyakran hosszú ideig tartanak. Ezért jobb, ha drágább, de egészségesebb anyagokat vásárol. Nem találnak idegen szagot, vagy eltűnik pár napon belül;
 • A műanyag tulajdonságai nagyon törékenyek, és ütés után lyuk alakulhat ki. Ennek következtében az anyagot nagyon óvatosan kell kezelni, és nem támaszkodva semmilyen tárgyra, és nem soványra;
 • Mindenfajta műanyag panel a fürdőszobában sokkal kisebb megjelenésű, mint más nemes alapanyagok. Gyakran ilyen paneleket használnak a nyilvános helyiségekben.

Ha a javítás során kérdés merül fel: "Mely panelek jobbak a fürdőszobában?", A válasz nagyon egyszerű, annál jobb (minél gyakrabban vannak drágák), annál jobb. Ezért csak a bevált gyártók PVC paneleket kell választania. És olcsó elkerülni, mert káros lehet az egészségre.

Fal és padló színezése

A fürdőszobában a csempék helyett egy nagyon egyszerű és nagyon gazdaságos megoldás. A modern, kiváló minőségű zománcoknak köszönhetően a fürdőszobában régóta ragyognak, sőt a legtapasztaltabb szerelő egyszerűen frissíti az elszíneződött bevonatot.

Jelenleg vannak olyan csúcstechnológiájú latex zománcok, amelyek kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek, és nem esnek a hőmérsékletváltozásnak, ami ideális a fürdőszobában. A vízzel festett festékekkel való festés után a sima fényes felület könnyen tisztítható bármilyen mosószerrel, és lágy szivacs, sár és zsírlerakódások nem félelmet jelentenek.

Megjegyzés: Csakúgy, mint az olcsó műanyag panelek esetében a festés nagyon gazdaságos megoldás a javításhoz, de az alapréteg kiváló állapotának köszönhetően. Egyébként a falak vagy a padló magas színvonalú illesztése és a színezés drágább lehet, mint a csempe befejezése.

Továbbá a gazdag színpaletta és a különböző színárnyalatok létrehozásának képessége miatt a színezés lehetővé teszi bármilyen tervező fantáziák megvalósítását.

A festés legfőbb hátránya a felszíni állapot követelményeinek tulajdonítható, különösen a sarkok tekintetében. Teljesen helyes formában kell lenniük, mert különben a festés után minden hiba látható lesz, ami elrontja a helyiség teljes kialakítását.

Agglomerátum és töltőanyag padló

További lehetőségek a falak és a padlóburkolatok véglegesítésére a szinterelő és a padlóburkolat használata. Ez egy teljesen új módja a befejezésnek, amely kezdte népszerűségét a professzionális építők körében.

A sinter tökéletes a falak számára, mert erőssége és sűrűsége nő, nem fél a nedvességtől és a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól. Ezt az anyagot cement alkalmazásával alkalmazzák, amely kötőanyagként szolgál. A varrat nélküli felület megteremtése érdekében az agglomerátumot előmelegítjük 650 fokosra, ami lehetővé teszi bármilyen formájú és ívelt felületek létrehozását. Ugyanakkor egy gazdag színpaletta és egy fényes felület, mint egy kerámia csempe.

Az árhullámú padló fényes felülete és ideális alakja is van, az alkalmazáshoz pedig az öntési módszert alkalmazzák. Ez a bevonat nagyon tartós és tartós, de hideg. Ezért ezt a padlót padlófűtéssel kell használni. Az ilyen bevonatok hátrányai között szerepel, hogy előzetesen ki kell önteni a felületet az öntés előtt, és a végeredmény a művelet minőségétől függ.

A fürdőszoba kerámia burkolatának alternatívájaként a szinterelő és a padlóburkolat kitűnő anyag, de egy közös nagy hátrányuk van, nevezetesen rendkívül magas ár.

Másik alternatív fürdőszoba befejeződik

A fent leírt fürdőzárási módokon kívül más anyagok is használhatók a cseréptető helyett, de gyakran ritkán használják őket a magas költségek vagy törékenység miatt.

 • A tapétázás egy nagyon egyszerű, de rövid élettartamú felületkezelő módszer. Még akkor is, ha kiváló minőségű vízálló akril, vinil vagy üvegszálas tapétát használ, azok élettartama valószínűleg nem haladja meg az 5 évet vagy többet. Mivel az állandó nedvesség és a hirtelen hőmérsékletváltozások minden bizonnyal károsítják a bevonatot. Ezenkívül ez a befejező eljárás tökéletesen összehangolt felületet igényel.
 • Kiváló alternatíva a fürdőszobában lévő cseréphez természetes márvány. Ez a megoldás alkalmas mind a falakra, mind a padlóra. A márvány kő különböző árnyalatokból állhat szinte fehérről feketere, ez a mutató az anyagkivonás helyétől függ. Szerkezete szerint a márvány kő nagyon porózus, és erősen vonzza a szennyeződést, ami szintén nehéz eltávolítani. Amellett, hogy komplexum a gondozás a márvány utal a drága befejező anyagok, és nem mindenki engedheti meg magának.
 • Egy másik ritkán használt anyag üveg, a csempe helyett a fürdőszobában, és pontosabban a festett üveg és a mozaik. Ez a fajta finomanyag tökéletes a falak műveléséhez, de sajnos nem minden design használható. Ezen kívül az ólomüveg ablakok és mozaikok nagyon nehézek a saját kivitelezésüknél, és szükségük van egy "mester kezére", ami az anyag és a díszítés magas költsége miatt ez a fajta díszítés nagyon drága.
 • Ha a fürdőszobában lévő csempék vagy panelek nem alkalmasak, fát is alkalmazhat. Ez az anyag környezetbarát és tartós, de megfelelő feldolgozással és gondozással. Továbbá az anyag tapintatosan kellemes és alkalmas mind a falak, mind a padló befejezésére. Nem igényli a felület illeszkedését az ideális állapotba. De sajnos, ez a fajta kivitel nagyon drága és nem alkalmas minden szobatervezésre.

Végső következtetések

Tanulmányozva a különböző anyagokat, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a fürdőszoba cserép minőségének alternatívája sokkal drágább, és az olcsó anyagok rövid életűek és törékenyek. Ezért szükséges a költségvetésből a javítások elvégzéséhez. Ha az összeg kicsi, használhatunk műanyagot. A fürdőszobai műanyag panelek ára ugyanakkor alacsony, és lehetővé teszi, hogy akár szerény költségvetésbe is befektessen, de az anyag minőségét nem szabad megmenteni, mert az olcsó és ismeretlen termékek károsak lehetnek az egészségre.

Ha az alapok lehetővé teszik, hogy egy professzionális tervezőt béreljen, hogy egy egyedi megoldást hozzon létre egy adott szobához, akkor figyeljen a márványra, a fara, az ólomüvegre vagy a mozaikra, ahol minden anyag professzionális megközelítést igényel. És az illetékes alkalmazás nagyszerű alternatíva lesz a fürdőszoba cserép helyett.

Ezért feltenni a kérdést: "Hogyan kell cserélni a csempe a fürdőszobában?", Meg kell folytatni a saját anyagi képességek, tervezési preferenciák és a kívánt végeredményt.

Hogyan cserélje ki a csempe a fürdőszobában


Nemrégiben a fürdőszobák finomanyagainak kiválasztására vonatkozó optimális megközelítést kerámia cserépnek tekintették, és szinte minden tervező használt ilyen projekteket.

A régebbi csempe a fürdőszobákban még mindig biztonságos és hangos: hosszú ideig ez az anyag tekinthető a szabványnak a befejezéséhez ezek a szobák. A fürdőszobák, amelyeknek falai mindegyike csempézett, a kórházak műtőszobájához hasonlókat ábrázoltak, és ha egy ilyen dekoráció valamitől megrémítette a tulajdonosokat, akkor a csempéket legalább a mosdó közelében lévő falnak kell kialakítani.

Eléggé nehéz elgondolni, hogy hogyan cserélje le a csempét a fürdőszobában, mert a falakon lefedi a vizet a zuhany alatt, és nagyon könnyű megtisztítani a főzés során megjelenő koromról. Nemrégiben lehetetlen volt valami kényelmesebb és praktikusabb megoldást találni, így a fogyasztók nem gondoltak túlságosan arra, hogy milyen alternatív csempékkel rendelkezzenek a fürdőszobában.

A gyártók ebben az időben hatalmas tartományban és ugyanolyan hatalmas mennyiségben termeltek csempeit, mivel ez a termék állandó kereslet volt. Fokozatosan megjelentek még különlegességek is, amelyek csempével együtt ugyanolyan stílusban díszítettek, mint a burkolólapok, valamint különféle kiegészítők, hogy kényelmes és hangulatos légkört teremtsenek.

Napjainkban a csempe, mint az egyetlen befejező lehetőség, többé már nem veszi figyelembe, hiszen már több lehetőség van a cserére, amelyek nagyon alkalmasak a túlzott páratartalmú helyiségekben. A konyhákra és a fürdőszobákra vonatkozó új megoldásokat tervező tervezők jól tudják, hogy cserép helyett a fürdőszobában használhatók.

Maximális költségcsökkentési csempe mód

Sokan már tudják, hogy bár a csempe a legjobb anyag a fal befejező, talán a legdrágább közülük. A modern anyagokat nem csak az a tény jellemzi, hogy sokkal olcsóbbak, hanem az is, hogy teljesen lehetõvé teszi a javítások használatát függetlenül attól, hogy hivatásos mesterségeket hívtak fel. Leggyakrabban a burkolólapokat vinilezett vagy műanyag panelek váltják fel, mivel ezek az anyagok messze a legolcsóbbak. A falakat ezekkel az anyagokkal való befejezése előtt nem kell szintetizálni, és azok telepítése annyira egyszerű, akár egy teljesen tapasztalatlan mester is.

A panelek kiválasztása a fürdőszobában nem szabad megfeledkezni arról, hogy vízállónak kell lenniük. A modern iparvágány csak néhány színválasztékkal rendelkezik, és a panelek lehetővé teszik, hogy sokkal eredetibb belső kialakításokat alkosson, mivel különféle rajzokkal lehet díszíteni.

Mielőtt kicserélné a burkolólap burkolatát, óvatosan mérje meg a helyiség méreteit, különösen akkor, ha egy kis helyiséggel rendelkező helyiségről van szó. A panelek beépítési technológiája 5 cm-rel biztosítja az egyes falak elmozdulását, mivel speciálisan kialakított profilokat használnak a bevonat rögzítésére. Néha a panelek nem a profilhoz vannak rögzítve, hanem fablokkokhoz, akkor a műszak 2 cm-re csökkenthető.

Nagyon kicsi fürdőszobákban a csempe eltávolításra kerül, miközben a falakat antibakteriális készítménnyel kezelik, hogy megakadályozzák a penészgombák előfordulását. A panelkötéseket gondosan kell kezelni tömítőanyaggal. Ha a paneleket az összes szabály szerint telepítik, akkor tökéletesen megvédik a falakat a nedvességtől, és a modern áruházakban bemutatott hatalmas színválaszték és minták lehetővé teszik, hogy könnyen kiválasszon megfelelő paneleket minden belső térre.

Használjon háttérképet és egyéb anyagokat

Ha vízzel tapadó tapétával szeretné ragasztani a falakat a fürdőszobában, akkor gondosan fel kell készülnie a falra: vegye ki a régi cserépet, szintet és speciális antibakteriális összetétellel dolgozza fel. Ragasztó tapéta a falak szárított felületén, vízálló ragasztóval.

Nem rossz bizonyíték nedves helyiségekben és üvegszálas falpapíron, amely bármely színben festhető latex festékkel, ami önmagában megbízható védelmet nyújt a páratartalom ellen.

Nagyon népszerű időnkben is folyékony tapéta, amelynek összetétele nedvességálló elemek. Ez a tapéta a falakra műanyag spatulával van felragasztva, amelynek következtében egyedülálló textúrát képeznek. A modern üzletekben a folyékony háttérképeket különféle színekben adják el, és kívánság szerint további vízálló festékkel is festhetők.

Az eredeti kéregbogár vakolattal díszített falak, amelyek nagy részecskékkel vannak elszórva, nagyon szépnek tűnnek. A kész falak olyanok, mint egy öreg fa, amelyet a bogarak gyomolnak. A vakolat alkalmazása előtt a régi cserépet eltávolítják a falakról, majd gumi és penész eszközökkel kezelik. A vakolást követően a falakat vízálló festékkel lehet festeni.

Nem szokott egyszerűen festeni a falakat a fürdőszobában, mivel olaj nélkül nem voltak festékek. Napjainkban különböző színű latex festékek vannak. A festés előtt a falfelületet párazáró géppel kezeljük, és a festéket több rétegben alkalmazzuk. A festék összetétele teljesen biztonságos, szagtalan és nedvességálló.

Mindazonáltal ügyelnünk kell arra, hogy a latex festékfalak bevonása előtt tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, és ezenkívül az ilyen falakra rendszeres gondossággal kell eljárni.

Drágább alternatívák

Ha a fürdő javítását nem tervezik gazdaságos változatban, akkor sokkal többet találnak a cserépet cserélő anyagokról.

Természetes márvány vagy gránit csempe már divatos elegendő ideig. A természetes kőből készült burkolólapok speciális epoxigyanta-ragasztóval készülnek. Körülbelül ugyanazt a kompozíciót fejlesztették ki a fugázás során, amelyet el kell végezni. Mielőtt a régi cserépet természetes cserépre cseréli, teljesen eltávolítsa, majd tökéletesen összehangolja a falakat.

Nem könnyű ilyen munkát saját maga elvégezni, ezért jobb, ha szakemberekhez fordulnak, bár sok pénzt keresnek munkájukért.

A szinterelő anyagot cementből, szintetikus töltőanyaggal készítik. Ennek az anyagnak a teljesítménye nem rosszabb, mint a kerámia burkolatoké, miközben egyedülálló belső tereket hoz létre, hiszen ha 650 fokos hőmérsékletre melegítik, könnyedén hajlítható, hogy ívelt lapot készítsen.

Wall linóleum - egy meglehetősen új befejező anyag, amely hamar népszerűvé válik. Különböző adalékanyagokat tartalmazó PVC felhasználásával jelentősen növeli erejét. Könnyű és kényelmes felszerelni a fal linóleumot, még a tapasztalatlan otthoni kézművesek is. A különböző színek hozzájárulnak az anyag népszerűségéhez, annak ellenére, hogy még mindig nagyon drága.

Kiváló választás a magas páratartalmú szobákhoz MDF panelek. Ezek a higiénikus és tartós panelek nem csak különböző színekben kaphatók, hanem gyakran csempét, kőt vagy fát imitálnak. Az MDF panelek lapos, rácsos vagy cserép kivitelben kaphatók.

Az MDF-panelek telepítésének módszere

Annak érdekében, hogy a helyiségeket MDF panelekkel önállóan lehessen befejezni, különleges készségekre nincs szükség. A munkához a következők szükségesek:

 • ?? csavarhúzó;
 • ?? ütni;
 • ?? fémfűrész és ollók;
 • ?? SD és DD profilja;
 • ?? 25 mm-es önmetsző csavarok;
 • ?? szilikon alapú ragasztó tömítőanyag.

A munka megkezdése előtt a falat fertőtlenítő oldattal kell felhordani, jelölni és beilleszteni a profilt. Ezenkívül a panelek rögzítése előtt gondoskodni kell az elektromos vezetékek és egyéb kommunikáció lefektetéséről. Ha a falak simaak, akkor a paneleket vízálló ragasztóval lehet közvetlenül ragasztani, és ha nem, akkor ragasztják a profilhoz. Nagyon fontos, hogy ne felejtsük el feldolgozni a panelek közötti kötéseket szilikon tömítőanyaggal.

A mennyezet és fürdőszoba padlózat befejeződése

A modern alapanyagok lehetővé teszik, hogy nedves helyiségekben ne használják a csempéket, nem csak a falakon, hanem a mennyezeten és a padlón is. A padló nagy porcelán bevonat.

A fürdőszobában jobb, ha egy porcelán csempe, durva felülettel, hogy a nedves padló ne legyen túl csúszós.

Gyakran mozaiklapokat használnak a fürdőszobában a padló befejezéséhez, de az egyes elemek közötti varratokat üveges keverékkel kell lezárni.

Ha a fürdőszoba belseje tengerészeti stílusban van kialakítva, akkor a kavicsokat a padlóra rakhatja. Ilyen bevonat alatt a legjobb a meleg padló elhelyezése.

A kőpadló jó alternatíva a cserépnek, de emlékeztetni kell arra, hogy a mesterséges anyagok nem csak olcsóbbak, mint a természetesek, hanem sokkal praktikusabb is.

A fürdőszobában fából készült padlót is rendezhetünk, de a fát védő impregnálás borítja, és nedvességálló (wenge, mahagóni, teak) fafajokat használ. Ez a felület környezetbarát és esztétikus, a fa padló mellett elég meleg és nem igényel további fűtést.

Az ilyen nagyon praktikus anyagok, mint a laminált és a PVC csempe, nagyon népszerűek a dekoratív padlók számára.

A fürdőszobában a legnépszerűbb mennyezeti dekoráció a vakolat és a lógó szerkezetek. A vakolás és a későbbi festés - ez egy klasszikus költségvetési lehetőség, amely sajnos a felfüggesztett szerkezetekhez képest nem praktikus.

Felfüggesztett mennyezet a fürdőszobában lehet díszítő, tükör vagy műanyag panelek. Nem csak megjelenésükben, hanem költségükben is különböznek egymástól, és ha összehasonlítjuk őket a tartósság, a könnyű karbantartás és telepítés tekintetében, a különbségek szinte észrevehetetlenek.

A fentiekből következtethetünk arra, hogy a csempe nem az egyetlen lehetőség a magas páratartalmú helyiségek befejezésére, hanem azt, hogy tanácsos-e a bevált és ismerős anyagok modern alternatívákká történő átalakítása, mindkettő egyedileg dönt.

Mi lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában, kivéve a csempéket? A kerámiák analógiája

Leggyakrabban a falakhoz használják a burkolólapokat. Természetesen az anyag nagyszerű a magas hőmérséklet és páratartalom esetén, de költsége meglehetősen magas, és a kerámiatárgyak tervezési lehetőségeinek teljes korszerűsége sem teszi lehetővé a valóban kitűnő megjelenést. Ilyen körülmények között egyre többen akarják rendezni ezt a szobát valami mással. Van-e alternatíva - mint a falak díszítése a fürdőszobában, kivéve a kerámia burkolólapokat?

Fürdőszoba csempe nélkül: számos lehetőség

A fürdőszoba csempe alternatívája létezik, és számos lehetőséget kínál. A klasszikus kerámiák mellett szó szerint díszítheti a falakat semmihez. Mindazonáltal nem vesszük fontolóra olyan banális lehetőségeket, mint a falak festése vagy a tapéta ragasztása - feladata olyan anyagok tanulmányozása, amelyek tulajdonságaikban hasonlítanak a csempékre, ugyanakkor más pozitív jellemzőkkel is rendelkeznek, amelyek megkülönböztetnék őket népszerű kerámiák. Valójában nagyon sok ötlet létezik, így csak a legígéretesebbekre fogunk élni.

Műanyag panelek

A fürdőszobában ez az anyag viszonylag ritkán használatos, de annak jelentősége jelentős - tudomásul veszi, hogy a műanyag fokozatosan kiszorítja a kerámiákat az élet minden területéről.

A nem túl gazdag tulajdonosok számára a fürdőszoba csempe ideális cseréje műanyag panelek.

Javasoljuk, hogy a falakat a következő okokból vágja le a panelekkel:

 1. A műanyag képes a csempe cseréjére a tartósság szempontjából. Valójában a panelek átlagosan egy évtizedig tartanak, míg bizonyos körülmények között évszázadokon át nem lehet cserélni a cserépet, de a jelenlegi tendenciák olyanok, hogy ritka a javítás. Ami a rendszeres javítás szükségességét illeti, a hírnév megőrzése érdekében azt kell mondani, hogy a burkolólapok és a panelek megközelítőleg egyenértékűek.
 2. Az esztétikai vonzerő tekintetében a műanyag eddig teljesen elvesztette a csempeit. Vannak azonban előrelépések - most már a panelek végül egy olyan választékban készülnek el, amely különböző színeket és textúrákat tükröz, vagyis már rengeteg közül lehet választani, és a gyártók valószínűleg nem állnak meg az elérni kívánt helyzetben. Ezért, ha vágyunk van másoktól való eltérésre, egyszerűen csak a hagyományos kerámiákat kell panelekkel helyettesíteni.
 3. Műanyaggal történő befejeződés esetén előfordulhat, hogy nem készítenek falakat, amelyek nagyon fontosak abban az esetben, ha a felületnek különleges görbülete van, vagy nagy zsetonok, dudorok és egyéb hibák vannak jelen. Ön is felszerelheti a kötőelemeket a műanyag bevonatolásra - ezért kell fúróval és mérőeszközökkel felszerelni.
 4. A panelek költsége kicsi - ez az egyik fő oka annak, hogy ilyen széles körben elterjedtek.

Kerámia csempe vagy PVC panel?

A fentiek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a panelek a pozitív tulajdonságok számában nem rosszabbak a csempe esetében. A műanyag észrevehetően olcsóbb, mint egy versenytárs, továbbá a telepítés egyszerűen elvégezhető önállóan, anélkül, hogy külső szakértőket vonzana. Az a tény, hogy a fal nem igényel előkészítést, időt és anyagi eszközöket takarít meg az épület tulajdonosa számára. A műanyag rosszabb a burkolólapon a tartósságban, de hosszú élettartama nagyon hosszú - annyira, hogy a tulajdonosa ebben az időben esetleg megváltoztathatja a belsejét. A kerámiák egyértelműen jobbak, kivéve a formatervezési sokféleség rovására.

Szükséges a PVC panelek kiválasztása abban az esetben, ha nincs elegendő idő a fürdőszoba javítására vagy nincs elegendő forrása a kiváló minőségű csempebeépítésnek.

Összehasonlítva a két befejező anyag "profik" és "minus" elemeit, világossá válik, miért tekintik a műanyag paneleket a legreálisabb cserére egy cserép számára.

mozaik

Valójában ugyanaz a csempe, csak kisebb. A fürdőszobában jól néz ki, ha a cél egy klasszikus antik belső kialakítása. A színes kép miatt növekszik az esztétizmus. A mozaik rögzítése nem feltétlenül bonyolultabb, mint egy szabványos csempe - néha egy már összeszerelt formában adják el, amelyet egy kilincsre rejtett fémkeret alapoz. Komoly hátrány az ár, ami még magasabb, mint a csempe.

Porcelán kőagyag

Egy másik anyag, a csempéhez hasonló tulajdonságokkal. A porcelán kőből készült falak díszítése egyszerű esemény, amely önállóan is elvégezhető, ha a tulajdonos ezt könnyen megvalósíthatja. Az anyagot nemrégiben adták el, de már megszerezte saját rajongóit, akik ünnepelik a tartósságot és a magas esztétikát. Azonban célt tűzött ki magunknak - megtalálni a csempe cseréjét annak érdekében, hogy jobban kitűnjenek, és a kerámia gránit túlságosan hasonlít a szokásos kerámiákhoz.

Természetes anyagok

Márvány és fa is használható a falak díszítésére a fürdőszobában. Márvány sok szempontból még meghaladja a cserépet - például sokkal erősebb, és sokkal szilárdabbnak tűnik. Ha a csempe néhány évtizedig tart, akkor a márvány minden szkepticizmus nélkül több évszázadon keresztül élni fog, nem károsíthatja a fizikai erő vagy a mosószer kémia használatát.

A márvány és fa tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, de az ilyen javítások sokkal drágábbak lesznek, mint a kerámia burkolólapok elhelyezése.

A megfelelő gondossággal kezelt fa is sikeresen felváltja a cserépet, mind a magas hőmérsékletet, mind a páratartalmat. A mutatók tartóssága is összehasonlítható, csak a természetes fa igényel nagyobb körültekintő gondosságot - olyan szerves anyagként, amely nemcsak a nedvességtől, a penésztől és a mechanikai károktól, hanem a rovarkártevők megjelenésétől is fél.

Mind a márvány, mind pedig a fa egyértelműen bizonyítja a tulajdonos konzisztenciáját és szilárdságát, ami nagyon jó a saját presztízsének a vendégek szemében. A legfőbb hátrány az igen magas ár, ami jelentősen lefedi a drága csempe költségeit is.

Öntapadó film

Ezt az anyagot főként irodák és üzletek árnyékolására használják, bár a hétköznapi fogyasztók kezdik megérteni egy ilyen film teljes előnyeit. Például a fürdőszobában eléggé megfelelő - nem hagyja a vizet, a hőmérséklet akár 80 fokkal is képes ellenállni.

Könnyedén felveheti az eredeti képet, amely díszíti a fürdőszoba falát, és egyedivé teszi. A tengeri motívumok nagyon fontosak lesznek mind valós fényképként, mind pedig a tengerfenék rajzaként. Ugyanakkor a természetes kő különböző utánzása is népszerű, ebben a filmben homályosan hasonlít a csempe.

Az öntapadó fólia sokféle mintában gazdag, könnyen felszerelhető és használható, de ennek a felületnek az élettartama kicsi

A telepítés során hasonló a háttérképhez, ami egyaránt előny és hátrány. Súgás nélkül ragasztani lehet, de a felület előkészítése bizonyos körülmények között sok időt és energiát igényelhet.

Padlóburkolat, csempe lefektetés

A kerámia burkolólapok vitathatatlan hatása érthető. Azonban a cserép nem mindig tartós és kényelmes. Emlékezzünk arra, hogy hányszor szeressük meg magunkat és szeretteinket a nedves csempézett padlóra a bolt bejáratánál vagy otthon a fürdőszobában. Napjainkban az építőipar újításainak fejlődésében a kerámia burkolólapok alternatívája jelent meg - olyan anyagok széles választéka, amelyek tökéletesen vállalják a padló szerepét.

A szoba padlóburkolatának kiválasztása:

 • kiszámítja a költségvetést;
 • hogy a fedél megfeleljen a meglévő vagy jövőbeli belső tér stílusának;
 • megoldja az egyik anyag felhasználását, vagy többféle padlóburkolat kombinációját;
 • határozza meg a térbeli vizuális növekedés szükségességét, hogy ne tévesszen a padlóburkolat színének megválasztásában.

A cserép jobb változata a kerámia kötésen - porcelán. Keményebb és drágább

Elfelejtett fürdőszoba padló lehetőség

Ha nem tudja, hogyan cserélheti ki a kerámia burkolatot a fürdőszoba padlójára nézve, akkor gondoljon olyan anyagra, mint a gránit. A padlón lévő durva réteg porcelán kőzet meggátolja a nedves felületen való csúszást. Ha akarod, a padlót csempézheti. A szakértők bevonják a mozaikelemek üvegszerkezetű varrásait.

A kő egy jó alternatíva a kerámia burkolólapon a padlón lévő fürdőszobában, de lehetőség van a padlóra olyan mesterséges anyagokból is, amelyek olcsóbbak, praktikusabbak és kevésbé szeszélyesek, mint a természetesek.


A kereskedelmi linóleum nagy fogyasztási tulajdonságokkal és jó kopásállósággal rendelkezik.

A következő nedvességálló faanyag alkalmas lehet a fa padlóval a fürdőszobában:

A Wenge parkettát speciális impregnálás védi. A fa padló jó, mert meleg, környezetbarát, esztétikus. Emellett népszerű lehetőség a padlóburkolatok PVC padlólapok és laminált padló.

A befejező polimer bevonat jelentősen növeli a cementpadló szolgáltatását

Parafa emeleti profik és hátrányok (videó)

Mi legyen a padló a konyhában?

A konyha padlóburkolatának ellen kell állnia a magas páratartalomnak, magas tartóssági tényezővel, könnyen tisztítható, ezért a konyhai kerámia burkolatok alternatívájaként feltétlenül sajátos jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 • Ütésállóság. Előfordul, hogy edények, öntöttvas edények, bográcsok esnek a padlóra. A padlónak kiváló minőségűnek kell lennie, hogy ellenálljon a hatásnak.
 • Kopásállóság, kopásállóság - megbízható, tartós bevonat mutatója.
 • Nedvességállóság. A fürdőszobában a konyha gyakrabban van nedvességnek kitéve.
 • Higiénia - a helyiség szennyeződésének és zsírjának kímélő tisztítása kémiai tisztítószerekkel, ha szükséges.

A bambusz padló meglehetősen megbízható és szerény a gondozásban, de nem alkalmas semmilyen formatervezésre

Természetesen a leggyakoribb padló a konyha - kerámia burkolólapok. Azonban a modern építési technológiák nem állnak ma, ma van egy alternatíva a kerámia csempe a konyhában, nevezetesen:

 • parketta;
 • parafa padló;
 • kőburkolat;
 • kerámia gránit;
 • laminált padló;
 • linóleum
 • PVC csempe;
 • cement;
 • bambusz padló;
 • szőnyeg;
 • kombinált bevonatok.

Parketta és padlólap. Új egyedi technológiák a nedvességálló fa parketták gyártásához. A parketta vagy dupla rétegű parketta nem fél a vízzel való áradástól, természetesen, ha azonnal eltávolítja a vizet a padlóról. A keményfabrikákat felülmúlhatatlan kopásállóság és nagy szilárdság jellemzi. Javasoljuk, hogy olvassa el a linóleum cseréjéről szóló cikket egy másik típusú padlóburkolattal.

A padlólapot speciális anyaggal kezelik, amely meghosszabbítja az anyag élettartamát, speciális kendővel van bevonva a káros tényezők elleni védelemre.

Természetes parafa padló - meleg, puha, környezetbarát. Csakúgy, mint a drága és igényes ellátás

A parketták és parketták, amelyek kerámia burkolatok helyett használhatók, számos előnnyel rendelkeznek:

 • fa padló természetes hőt termel a konyhában;
 • fa anyag környezetbarát;
 • további otthoni komfortot teremt;
 • Hatalmas lehetőségek vannak a szín, a fafajok, a fészkelőlapok számára.

Az ilyen padlóburkolat hátránya magas költségnek tekinthető, a bevonat túlzott nedvességtől való védelme, a bevonat helyreállításának szükségessége abban az esetben, ha éles és nehéz tárgyak esnek a felületére.

 • A természetes parafa padló a konyhában környezetbarát, puha, természetes hőt sugároz, nedvességálló, ellensúlyozza a rothadás, duzzanat. A szennyezés minden fajtája könnyen eltávolítható egy ilyen bevonatból, a statikus elektromosság nem halmozódik fel rajta. Amikor nehéz tárgyak esnek a bevonat felületén, nem marad. Az anyagot különböző textúrák képviselik. Az éles tárgyak azonban továbbra is nyomokat hagynak a padlón. Észrevehető a vörös-forró zsír és a felesleges nedvesség. Azonban, ha veszel egy parafa ruhát egy viasz (lakk) bevonat, nem fogunk látni komoly következményekkel az árvíz vagy a zsír. A lakk bevonat nem adja a természetes anyag érzetét. A parafa padló hosszabb, mint a parafa padló, amelyet MDF alapján gyártanak. A dolog drága.
 • A kőburkolat szilárd megjelenésű, nem félek a vízből, vegyi anyagokból, napfénytől, forró zsírtól. Nem deformált és könnyen tisztítható. A kőcserép fúj, de a raktáron lévő dobozok verekednek. Ez egy hideg talp anyag, amely megköveteli a fűtött padlórendszer telepítését, nedvességálló matrac vagy papucs jelenlétét. Amikor a víz a padlóba burkolódik, kőcserép burkolva, korcsolyapályává alakulhat. A csempe károsodását folyékony körmökkel lehet megkenni.
 • A laminált a konyhában jó a különböző anyagok utánzható színválasztékával. Kiválaszthatja a kőből, márványból, drága fajtákból származó faanyagot stb. Vastag, magas hőmérsékletű, olcsó, könnyen cserélhető károkat okozhat. Az anyag hátránya, hogy amikor nedves lesz, megduzzad. Ugyanakkor integritása is a nehéz tárgyak bukásával szembesül, könnyen megsérül bútorok mozgatásakor, agresszív vegyszerekkel érintkezve a felületén, nehéz tisztítani és gyorsan felhalmozódik a por.
 • A linóleum egy költségvetés bevonat a konyha padlóján. Megfelelően kopásálló, nem átlátható a nehéz tárgyak sokkjaira, könnyen tisztítható zsírból, piszokból, széles színválasztékban, különböző rajzokon. Ezenkívül jobb meleg laminátumot tartani. A vinil linóleum hátrányai a konyha padlóján a víz felhalmozódásának helyiségeiben, a forró tárgyaktól, a fűtéstől, az agresszív kémiától és a nehéz tárgyak átrendeződéséig terjedő deformációra hajlamosak. Az anyag színe elhalványul az időtől a nappal való expozíciótól. Ha figyelembe vesszük a marmoleum (természetes linóleum) padlóburkolatot, ez egy környezetbarát és tartós anyag, ami tükröződik a magas költségek.
 • A PVC burkolólapok könnyen használhatóak és felszerelhetők. Hasonló a linóleumhoz, csak csempék vagy csíkok vágására. A PVC burkolólapok könnyen felhelyezhetők a ragasztóalap miatt, amely gyorsan és biztonságosan rögzíti az anyagot a felülethez. Az egyedi burkolatok könnyedén kicserélhetők a meghibásodás után, kényelmesen kombinálva különböző kompozíciókba. Alacsony anyagköltség mellett drága padlók utánozhatók. A PVC csempék kellemesek a lábakhoz. A polivinil-klorid burkolólapok hátrányai közé tartozik a hatalmas számú varrat jelenléte, ahol a víz (pl. Tisztítás közben) megakadályozza a burkolatot, és a megjelenés estésszerűvé válik. Ennek a bajnak a kijutása egy újabb bevonat (nedvességgátló) alkalmazása. Nagy a valószínűsége annak, hogy a csempe széle mentén duzzad. Általában véve ez a bevonat rövid életű, hajlamos a napfénytől való elhalványulásra, amely sérült, ha szilárd tárgyak esnek a felületére.
 • A cement tartós - mint más bevonat. Csak robbanóanyagokkal le lehet szedni. A cementburkolás ideális a forró éghajlati zónában található ingatlanokra, mivel a padló mindig hideg. Ha a betonpadló unalmas lesz, minden más burkolatot fel kell szerelni az alapjára. A hátrány az anyag bonyolultsága, az anyag porozitása. Annak megakadályozása érdekében, hogy a foltok áthatoljanak a padlón, különleges védőbevonatra van szükség a foltoktól.
 • A bambusz padló tartós és rugalmas. A mai divatos bambusz padló környezetbarát, kopásálló, megfizethető áron, a kép szépségénél, a korlátozott színtartomány ellenére. Ez a padló nem igényel különös gondosságot, de magas páratartalom esetén deformálódhat.
 • A szőnyeg kellemes az érintőképernyőhöz, de ha elönti az első pályát, vagy leesik a csipke, nem lesz könnyű lemosni. A nedves szőnyeg is rothadhat, az anyag hosszú ideig szárad. A por is tökéletesen felhalmozódik. A konyha számára jobb, ha nem helyezi a szőnyeget, hanem korlátozza magát egy szőnyegen vagy egy külön szőnyegdarabon, amelyet az erkélyen lehet megtisztítani és szárítani.
 • A kombinált padlóburkolat lehetővé teszi, hogy a helyiséget zónákra ossza fel. Így például a konyha munkaterületét lefedheti kőlapokkal és az ebédlővel egy dugóval. A munkaterület linóleummal, természetes kővel, PVC burkolattal borítható. Anyagok az ebédlőhöz: parketta, parketta, szőnyeg, parafa. Szükséges a hasonló vastagságú anyagok kombinálása. Az anyagok közötti átmenetnek biztonságosnak kell lennie, gondosan meg kell őriznie az esztétikai megjelenést.


Laminát - a padlólap költségvetésének helyettesítője. A felületkezelés meglehetősen stabil, de fél az éles tárgyaktól.


Ecostyle - parafa padló (videó)

Számos tervezési tipp kombinálja a szoba és a padló stílusát:

A klasszikus belső tér a csempe utánzó kőből, laminált anyagból és parkettából áll. Az öregedett tábla és kő terrakotta csempék harmonizálnak az országstílus és a Provence. A sötét kő vagy linóleum utánzó csempe szervesen illeszkedik a hi-tech stílusba, és a szőnyeg és a kis formájú csempék retro. Javasoljuk, hogy olvassa el a zökkenőmentes padlólapra vonatkozó cikket.

Amint látja, sok lehetőség van az ilyen padlók cseréjére, mint a kerámia cserép. A döntést, hogy melyikük előnyös, a várható eredmény, az anyagi tulajdonságok és a költség alapján történik. Javasoljuk, hogy olvassa el az anyagot az önterülő keverékekhez a padlón.

6 alternatíva a csempe a fürdőszobában

Milyenek a csempe hátrányai? Lehetséges-e klasszikus építőanyag nélkül a fürdőszoba javításakor? És hogyan készítsük el a helyiséget egy alternatív befejezéshez?

A hagyományos és legnépszerűbb alapanyagokat a fürdőszoba befejezésére csempéknek tekintik. Természetesen a csempe számos vitathatatlan előnnyel rendelkezik, és kielégíti a nedves helyiségek javítására vonatkozó követelményeket: tartós és vízzel szemben ellenálló, hatalmas tartományban jelenik meg a piacon. A boltokban olyan különböző árnyalatok és textúrák találhatók, amelyek közül sokan nem is gondolják az alternatív lehetőségeket. De ne felejtsük el a klasszikusok ilyen hiányosságait, például az egyenetlen felületek lefektetésének lehetetlenségét és a telepítés általános összetettségét.

Most van egy meglehetősen gazdag választék a cserép helyettesítők, amelyek nagyon különböznek a megjelenés és az ár. Természetesen egy fürdőszobához való alternatív befejező anyag kiválasztásánál először is el kell döntenie a prioritásokról - az első helyen: környezetbarát vagy alacsony költségű, egyszerű telepítés vagy tartósság, külső tulajdonságok vagy karbantartás egyszerűsége. Sajnos nincs ideális változat, amely ötvözi a legjobb tulajdonságokat. Minden egyes befejezési módszer előnye és hátránya. Mindezek a lehetőségek nem egy alternatív, egyedülállóan kiváló minőségű csempe a minőségükben. Mindazonáltal bőven választhatunk, tény.

A fürdőszobának a legolcsóbb módja a nedvességálló műanyag panelek használata. A költségvetési lehetőségek nem különböznek a speciális külső adatoktól, és őszinték, a műanyag nem vonzó, de a drágább panelek érdekes szerkezetűek (például perforáció vagy háromdimenziós rajz). Ha figyelembe vesszük a szoba kialakítását a legkisebb részletességgel és kiválasztjuk az eredeti mintával ellátott panelt, akkor akár egy nagyon olcsó fürdőszobai belső tér is látványos lehet. A panelek egyszerűen telepíthetők speciális profilokkal, a falakat a nedvességtől védik (ha kellő figyelmet fordítanak a feszességre), ellenállnak a hőmérsékletváltozásoknak, nagyon könnyen moshatók. De mint bármely más műanyag, ez az anyag éghető és mégsem tartós.

Nedvességálló és folyékony tapéta

A modern, mosható vinil és akril tapéta, amelyek csomagolásán három hullámhoz hasonló ikon látható, nagyon alkalmas fürdőszobák befejezésére. A nedves helyiségek javítására üvegszálakat is vásárolhat. Vízállóak és nedvességállóak, a beillesztett szobába be lehet őket festeni, ebből a háttérkép részben erősebbé válik. Talán a legszélesebb színpaletta. Ami a tartószerkezet tartósságát illeti, itt nem tud versenyezni a csempével és a műanyaggal. De azok számára, akik szeretik a gyakori és nem túl megterhelő változásokat a belső térben, a tapéta kiváló módja annak, mert könnyű és olcsó változtatni. Folyékony tapéta is használható a fürdőszoba javítására. A vitathatatlan előnye a tartósság és a környezetbarát barátság egyben.

Kevesen tudják, hogy a gipszkarton magas helyiségekben is javítható. Azonban csak cementes gipszkarton alkalmas erre a célra, a lap speciális zöld színével azonosítható. Ez a befejező anyag viszonylag olcsó, és nem igényel nagy erőfeszítést a telepítés során, de további összetevőket igényel - nedvességálló gipszkarton, azonban a szokásos módon csak fémprofilokra van szerelve. Azt kell mondanom, dekoratív tulajdonságai sok kívánnivalót hagynak maguk után. Valószínűtlen, hogy valaki eredeti formában szeretné elhagyni az eredeti külső adatait, be kell festenie vagy beillesztenie a lapokat, így ez inkább "köztes" változat, amelynek létezése azonban hasznos lehet.

A fürdő falai nem csak egyfajta befejező anyag mögött rejtőznek, hanem egyszerűen festettek is, ahogy a szüleink nagyon jól teljesítettek. Jobb a latex alapú festék használata - szagtalan, nedvességtől és szennyeződéstől mentes. De festés előtt a falat kell gondosan felkészülni. Igazítsa, természetesen, majd fedje egy alapozó, és csak akkor alkalmazni festék, és több rétegben. Használhatja a művész szolgáltatásait, vagy készítheti saját szerzője festményét, mert bármikor súlyos pénzügyi költségek nélkül megváltoztathatja a fáradt fürdőszobai színsémát, de rendszeresen gondoskodnia kell az ilyen falakról.

A legdrágább fürdőszobai díszítés a kőlapok használata lesz. Az ilyen befejeződés előtt álló falak előkészítése és gondos összehangolása szükséges. A természetes anyagok soha nem mennek ki a divatból, és nagyon méltónak tűnnek. Természetes, nemes és rendkívül tartós, luxus fürdőszobát készítenek. A gránit és a márvány ideális cseréje egy csempe számára, de nem mindenki engedheti meg magának ilyen örömöt, de az ilyen díszítés is költséges lesz. A márvány burkolólapok jelentős hátránya a savas tartalmú folyadékok instabilitása, így bizonyos háztartási vegyszerek elronthatják a bevonatot, például hajfestéket és teljesen felszívódhatnak a csempebe.

Ez az új szintetikus felületkezelő anyag különböző összetett komponensű cementből készül, mesterséges kőnek is nevezik. Mivel márvány, kvarc homok, és még egy tükör is adalékanyagként használható, a bevonat textúrája és színe teljesen más lehet. Gyakran úgy néz ki, mint a hagyományos cserép, de felülmúlja a kopásállóságot és a tartósságot. Ezenkívül az agglomerátum rugalmas, ami lehetővé teszi a nem szabványos tervezési projektek megvalósításához.

Ha alapvetően azt szeretné elkerülni, hogy a fürdőszobát csempével lehessen befejezni, akkor természetesen faanyagot és fertőtlenítő hatású impregnáltatást is alkalmazhat a javításhoz. A fény bõsége és a tér vizuális terjeszkedése garantált, de az ilyen anyag erõssége nem kérdéses. Még a linóleumot is, amely nedvességálló és higiénikus, a falak befejezéséhez használatos, magas költsége és a telepítés komplexitása különbözteti meg. A fürdő egyedi megjelenése díszes mozaik segítségével adható meg - egyedülálló díszítéssel vagy gradienssel hozható létre. Talán az ideális megoldás a fürdőszoba befejezéséhez, és számos meglévő alapanyag sikeres kombinációjában rejlik.