Legfontosabb > Bútor

Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

A fúrólapok alapelvei

Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

 • Minimális sebességű elektromos fúró;
 • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
 • kis sebességű akkus csavarhúzó.

És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

Néhány pontot figyelembe kell venni:

1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

Milyen fúró a csempe számára

1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


Fúró és fúró betonhoz.

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

 • Korona keményfémből.
 • Kerek fúró típusú ballerina.

Ami jobb: korona vagy ballerina

1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


A koronák fajtája a gyémántporral.

2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


Korona dobozokkal a beton fúrásához.

3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


És így néz ki a ballerina

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

Mi legyen a fúró a csempe?

Tilos és porcelán csempe, mozaik és üveg - anyagok, amelyek nem tolerálják a mechanikai hatásokat. Ha hagyományos fúrógépeket használnak a fúráshoz, megrepedhetnek. Ezért az ilyen műveleteket speciális fúrógépekkel végzik, szilárd anyagból készült, vagy permetezett koronákkal.

A fúrók fajtái

Kiválasztható a fúró fajtája a lapon, a megoldandó feladatra összpontosítva. Egyesek lyukakon keresztül hozhatnak létre, mások a meglévőket bővítik, és másoknak is meg kell tenniük a hornyokat.

A következő típusok alkalmasak csempe és üveg fúrására:

 • lándzsa;
 • egyetemes;
 • keményfém egyoldalas élesítéssel;
 • koronák (keményfém volfrámkal vagy gyémánt bevonattal).

lándzsa alakú

Az ilyen típusú termékek lándzsaélezéssel rendelkeznek. Ezek olyan lyukak kialakítására alkalmasak, amelyek átmérője nem haladja meg a 12 mm-t.

Nagyon hatékonyak, tartósak, ha helyesen használják, olcsóak.

Leggyakrabban a lándzsa alakú fúrók arra szolgálnak, hogy lyukakat hozzanak létre a tányérok számára egy falba burkolva.

Ha fúrógépet használ a porcelán kőzetgyártáshoz, akkor eléggé megdöbbentő (az ötödik lyuk létrehozása után). Ha a kerámia gránit csempe több lyukra van szüksége, akkor érdemes pontosan használni a lándzsa alakúakat - sokkal olcsóbbak, mint az erre a célra szánt különlegességek, és kis mennyiségű munka esetén irracionális, hogy pénzt költenek egy drága kerámia granit termék vásárlására.

Pörgés gyémánt porlasztással

Gyémánt bevonatú fúrók egy lándzsa alakú csempe biztosítják a kényelmet és a könnyű kezelhetőséget, és jó eredményt. Nem csúsznak el, segítségükkel a lyukak simák. A maximális átmérő 30 mm. Ezek azonban a legdrágábbak, ezért az ilyen fúró megvásárlása csak akkor indokolt, ha nagy mennyiségű lyukra van szükség a szilárd anyagokban.

karbid

Mint a szokásos lándzsa alakúak, kis átmérőjű lyukak (12 mm-ig) használhatók. Megkülönböztetik a különleges szilárdságukat, ezért nem csak kerámiák, hanem porcelán kőzetek is használják őket.

Az ilyen típusú fúró megkülönböztető jellemzője a beton és a tégla munkáitól eltérő egyoldalú élezéssel, éles szögben. A kialakításnak köszönhetően a fúró könnyedén elnyeli a feldolgozandó anyagot, így nincs rajta repedés és forgács.

egyetemes

Az univerzális típusú fúrókeretek keretek vagy lyukak létrehozására használhatók kerámia vagy porcelán kőlap burkolólapokban és más anyagokban.

Az ilyen típusú termékek előállításához magas ötvözetű acélokat használnak, és a vetőgépet speciális technikával élesítik, amely különböző keménységű és sűrű anyagokkal dolgozik.

A fúró oldalán lévő mély hélix miatt a fúrás során keletkező csipek és egyéb hulladék eltávolodik a létrehozott hornyokból.

Kör alakú állítható fúró

Másik neve balerina.

Az ilyen típusú kialakítás a központi fúrógépből áll, és párhuzamosan a beépített kiegészítővel, valamint a vágórúccsal. Mindkét elem (központi és opcionális) kemény ötvözetű forrasztással rendelkezik, így csempézéshez használható.

A Balerinka nagy átmérőjű lyukak fúrásához (30 - 90 mm) használható. Szükséges, ha nem szabványos méretű lyukakat kell fúrni.
A munka sorrendje: alacsony ütemű kalapács fúróval, kikapcsolva az ütő funkciót. A szerszám nem szorul erősen a munkafelületre. Ajánlott egy olyan csempére használni, amelyet még nem készítettek, hogy megkönnyítse a munkafolyamatot és megkapja a kívánt eredményt.

Az ilyen típusú fúrók kihasználatlansága - a lyuk nem teljesen sima, ezért ha a csempe a helyiség nyílt részében van, akkor ki kell emelni.

koronák

Az ilyen típusú termékeket olyan esetekben alkalmazzák, amikor nagy átmérőjű nyílások létrehozására van szükség.

Gyémánt koronák

A kezelendő felülethez érintkező széleket gyémántszemcsés borítással permetezik, ami különösen erős és könnyebben behatol a kemény felületekbe. Az ilyen típusú korona átmérője 10 és 70 mm között változik.

A velük való munkavégzéshez hagyományos fúrógépet használhatunk, de olyan sima felületű lyukakkal, amelyek nem igényelnek újratöltést, javasoljuk, hogy olyan helyhez kötött gépen dolgozzon, amely hűtőrendszerrel rendelkezik.

A korona kialakítása változó lehet - vannak olyan termékek, amelyekben a fúró középpontja nincs. Ez az elem segít a munkamenetben, rögzíti a szerszámot egy helyzetben, míg a fúró nélküli korona csúsztatható le a sima felületről.
Az ilyen eszköz használatához tapasztalat szükséges. A folyamat megkönnyítése érdekében ragaszthatja a papírszalagot a csempék kívánt részéhez, így a szerszám nem csúszik, és a munka könnyebbé válik.

A gyémánt pörkölésű koronák rendkívül hatékonyak, de költsége jelentősen magasabb, mint társaiké. A megszerzésük, ha a különösen kemény anyagokkal való munka kicsi, nem mindig indokolt.

Keményfém volfrám koronák

Rendelkeznek széles körű alkalmazásokkal. Csempékhez és szilárd anyagokhoz (mesterséges és természetes kő, kerámia gránit, márvány) is használják őket.
Négy darabból áll. Az ilyen típusú termékek különböznek a szokásos betonhoz vagy téglához, mivel nincsenek fogaik.

A vetőgépek jellemzői, amelyekre érdemes figyelni a vásárláskor

A kerámia burkolatokkal végzett munka elvégzésére tervezett fúrógép különböző jellemzőkkel bírhat.

A kiválasztási folyamatban a következő pontokra kell figyelni:

 1. Szár típusa. Egy adott fúró nem alkalmas egy meglévő eszköz (csavarhúzó vagy fúró) számára: lehet, hogy hengeres (leggyakoribb, de nem nagyon megbízható) típusú szár vagy hatlapú (megbízható, de kevésbé gyakori) típusú.
 2. Átmérőjű. Ebből a paraméterből közvetlenül függ, hogy milyen átmérőjű lyuk fúró segítségével érhető el.
 3. Hosszát. Ez a jellemző a fúrólyuk furatának maximális mélységét befolyásolja. Vékony kerámia csempe vagy üvegfelület esetén elegendő lesz egy termék, amely valamivel kisebb, mint 6 cm, és vastagabbaknál hosszabbak is szükségesek.

A törékeny anyagok fúrásának jellemzői

Ahhoz, hogy lyukakat alakítson ki egy csempe vagy üveg számára, nem csak a fúrócsíkot kell helyesen kiválasztani a csempe, hanem figyelembe kell venni a feldolgozandó anyagok jellemzőit is.

A könnyedén megrongálódott kerámia vagy üvegfelületek fúróval vagy csavarhúzóval vannak fúrva, amelyekben a fordulatszámok közül választhat. A minimális fordulatszámra való expozíció esetén a készüléket ne nyomja túl erősen a csempe, de nem lehet gyenge nyomás. Nem engedélyezett a készülék fordított üzemmódba kapcsolása, mivel az ilyen műveletek károsítják a felületet.

A fúró ütközési funkcióját ki kell kapcsolni.

Mivel az ilyen anyagok fúrásának elve a koronák használata során a súrlódásnak kitett felület súrlódásán alapul, biztosítani kell, hogy az anyag ne melegszik fel működés közben - egyébként repedéseket okozhat. Időnként a csempe le van hűlve, vízzel megnedvesítve.

Kerámia burkolólapok: a választék finomságai

A kerámia csempe ma szinte mindenhol használatos, mivel az anyag praktikus és szép. A termékek ellenállnak a magas páratartalomnak, valamint a különböző vegyi anyagoknak való kitettségnek. A termék egyik jellemzője a nagy szilárdság és a törékenység egy időben, ezért a termékek feldolgozása csak speciális eszközökkel történik. A kerámia csempefúrók egyedi mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik a lyukak kialakítását, minimális károkat okozva a felső réteg szerkezetének.

A fúrás alapelvei

A csempe sült agyagból készül, amelynek felülete különleges mázzal borított. Mindkét anyag törékeny, ezért éles hatással lehet a munkadarab feldarabolására.

A kiváló minőségű kerámia csempék fúrásához néhány szabályt kell követnie:

 • Ha olyan fát szeretne fúrni, amelyet még nem fektettek be, 30 percig áztathatja vízzel. Ez enyhén lágyítja az agyszerkezetet, nem teszi lehetővé, hogy gyorsan feltörjön.
 • Javasoljuk, hogy a lyukakat a csőlapon rövid távolságra, de legfeljebb 2 cm-re helyezzük el. Ha a fúró túl közel van, ez forgácsolást vagy repedést okozhat.
 • A munka megkezdése előtt a termék felületét vízzel kell nedvesíteni.
 • A lyukak csak az elejétől függenek. Ha a fúró belülről van elhelyezve, akkor a nagyfrekvenciák kialakulását eredményezi a díszítő rétegen.
 • A fényes felület nem teszi lehetővé a fúró pontos beállítását. A csúszás elkerülése érdekében a speciális résekkel kissé karcolja meg a felső réteget.

A fúrók típusai

A fúrás minősége a legtöbb esetben a használni kívánt eszköztől függ.

Ilyen célokra gyakran használták a különböző típusú fúrók:

 • Diamond. Az ilyen típusú fúrók henger alakúak. Ezek a termékek a legpraktikusabbak és legnépszerűbbek, de a mindennapi életben nagyon ritkán találhatók meg, mivel ezek magas költségekkel járnak.
 • Pobeditovye. Az ilyen típusú fúrók betonhoz való munkát terveznek. Napjainkban sok szakember használja őket kerámiák feldolgozására. A termékek tökéletesen karbantartják a terheléseket, és könnyen kezelhetők egy erős csempével is. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen termékek ára jóval alacsonyabb, ezért gyakran a győztes fúrógépeket használják mind a mindennapi életben, mind az ipari konstrukcióban.
 • Spear alakú. Az eszköz hegye egyfajta tollat ​​alkot. A toll-fúrógépeket csempével dolgozzák ki. A "toll" keménysége sokkal magasabb, mint a győzelem keménysége, bár gyengébb. Ez az opció optimális, ha különféle méretű lyukakat kíván felkínálni.
 • „Balerina”. Ez egyfajta tollfúró. Ez az eszköz egy központi csúcsból és egy csúszó vágóelemből áll. Ez a kialakítás lehetővé teszi a lyuk átmérőjének változtatását. Csak csempével dolgozik, mert csak a felső réteget pusztítja el. Ahhoz, hogy kapjon egy lyukat, ki kell ütögetni a kijelölt kontúrt.

Ami a méretét illeti, sokféle fúrógép létezik a piacon.

A leggyakoribbak olyan termékek, amelyek átmérője:

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a "ballerina" nem szabványos méretű. A gyémánt koronák jelentős átmérőjűek, így nem tartoznak a fúróhoz. Működésük elve megegyezik a megfontolt módosításokkal.

Hogyan válasszunk különböző méretű lyukakat?

A legtöbb esetben a kerámia burkolat fúrását a falon vagy a padlón rögzítik (a WC csésze aljzatán vagy csatorna alatt). A legjobb megoldás az ilyen munkák fúrások, amelyek átengedik a lyukakat. Használatuk lehetővé teszi, hogy azonnal készen álljon a működési lyukra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fúrók nem univerzálisak és csak kerámiákra készültek. Ha a csempe alatt vasbeton vagy más építőanyag van, akkor csak speciális szerszámokkal kell fúrni.

Egy kicsit

A falburkolatokban kis lyukak vannak a tüskék vagy más támasztóelemek elhelyezése céljából. A legjobb megoldás ilyen munkára gyémánt vagy tollfúrók. A költségek meglehetősen magasak, ezért ezeknek az eszközöknek az egyszeri fúráshoz való használata nem praktikus. Ebben az esetben jobb a megfelelő méretű fúrókészlet kiválasztása. Tökéletesen megbirkózik a cserépdel.

Ha még üveggel is dolgozni, akkor tanácsos csak gyémántszerszámokat használni. Ezek könnyen elpusztítják az anyag szilárd szerkezetét, minimalizálva a repedés kockázatát.

A nagyért

A csővezetékekhez vezető lyukak kialakítása nem mindig lehetséges klasszikus fúrók segítségével, mivel kis átmérőjűek. A probléma megoldásához koronákat használhat. Külsőleg ezek az eszközök kis átmérőjű hengerek. A korona külső felülete nem gyémánt kőzet, amelyet forrasztással tartanak. A koronák olyan univerzális mechanizmusok, amelyek mind a csempe, mind a porcelán kőművességgel együttműködhetnek. Az egyetlen hátránya, hogy magas költségük van, ezért nem bölcs dolog egy koronát vásárolni, ha csak egy lyukra van szükség. Jobb, ha a szerszámot egy ismerős szakembertől kérheti, vagy alternatív feldolgozási módszereket alkalmazhat.

A tökéletes lyuk eléréséhez néhány egyszerű szabályt kell követnie, amikor koronával dolgozol:

 • A fúrás csak minimális sebességgel történik. Ha túl hamar fúrja a csempe, akkor csipeget vagy apró repedést okoz.
 • A koronát folyamatosan le kell hűteni vízzel. Ehhez egyszerűen öntse a műszert folyadékkal az üvegből. Egy ilyen intézkedés megakadályozza a munkaterület túlmelegedését, ami hatással lesz a termék időtartamára. A túlmelegedés elkerülése érdekében ajánlatos rendszeresen eltávolítani a szerszámot a lyukról, hogy elemezze annak állapotát.

Ha nincsenek speciális eszközök

Gyakran a kerámia burkolólapokat olyan emberek teszik ki, akik nem foglalkoznak szakszerűen. Ez általában azt jelenti, hogy nincs speciális fúróeszköz. Ez a probléma többféleképpen megoldható:

 • Fűrészlámpa. Annak érdekében, hogy a csempék feldolgozásához megfelelő legyen, gyémántfonalat kell felszerelni. Ezzel az eszközzel különböző típusú lyukakat kaphat. Minőségük nem lesz különösen magas, de ha ez nem fontos, akkor a fűrész nagy segítség lesz. Ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni vele, fúrjon egy kis lyukat a csempebe, és tegyen be egy szálat. A pontosabb vágáshoz célszerű az eltávolítandó alakzat körvonalait rajzolni. A vágást lassan végezzük, anélkül, hogy erős nyomást gyakorolnánk a menetre.

A fúró porcelán és kemény burkolólapok gyémánt koronával

Ha lyukra van szükség egy puha cserépben, általában nincsenek problémák: akár betonban vagy több csavarral ellátott fúróval is fúrható. De a porcelán kőzet keményebb - ez a legnehezebb típusú csempe. Az egyetlen hatékony módszer a gyémánt fúrási technológia alkalmazása. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell fúrni porcelán, kemény padlólapok, márvány vagy gránit.

Gyors cikk navigáció

A fúrás módjai

A porcelán fúrásának két lehetősége van:

 • Gyémánt bevonatú koronák;
 • Csőszerű gyémánt fúrók.

Valójában ugyanazok, de úgy vélik, hogy a koronák nagy átmérőjűek. Különböző fúró módszerek is vannak: nedves vagy száraz.

A keményfémes fúró vagy a balerina gyorsan sűrű és nem alkalmas erre.
Ha természetes gránitt kell fúrnod, akkor más módon is megteheted - egy ütköző segítségével egy betonfúró segítségével. A csúcsot élesen meg kell élesíteni véső alakjában.

Gyémánt koronák

 • A porcelán kőből készült korona megköveteli, hogy a munkafelületre hűtést végezzen. Ezt úgy teheti meg, hogy vízzel fokozatosan öntik a vizet egy gumival, vagy egy rendszeres üvegből.
 • Indítsa el a fúrást előnyösen egy derékszögű vezetővel.

A wc alatti lyuk fúrása 6 mm-es koronával, házi készítéssel

Az eladáskor 5 mm átmérőjű koronákat találunk, ezek 300 rubel felett vannak.

Gyémánt fúrók

Ha a gyémánt koronákat nedves vágáshoz használják, akkor a Bosch gyémánt fúrókat szárazon kell használni. Alkalmazásuk egyes funkciói kapcsolódnak hozzá, amelyek teljesítménye meghosszabbítja az élettartamot.

 • A kezdeti szakaszban tartsa a fúrót körülbelül 45 fokos szögben. Ugyanakkor a már működő fúrógépet fel kell vinni a felszínre, ellenkező esetben bekapcsolt állapotban a kerámia granit fúrója elhagyja a mázakat.

Indítsa el a fúrást szögben úgy, hogy az olaj belső felmelegedjen és kiálljon.

Fontos pont: ha elkezdte porcelánlapok fúrását, akkor nem állhat meg. Az olaj és a porzás lehűl, és újra meg kell melegíteni, és ez csökkenti a hasznos élettartamot. Ez a szabály nem vonatkozik a szokásos cserépre.

 • Fúrás után ügyeljen arra, hogy ne irányítsa a fúró hegyét az arcra - a forró olaj kibővül és lőni is lehet.
 • A Bosch Easy Dry porcelán kőagyag 6 és 14 mm közötti lyukátmérőjű. 13 mm átmérőjű fúrótornyos fúrókhoz és csavarhúzókhoz alkalmas. A költség 1100-1 800 rubel. Vannak hasonló modellek a 14-70 mm átmérőjű, az Easy Dry Speed ​​nevű csiszológéphez.

  A gyakorlatban elegendő volt 5 lyuk fúrása rendszeres cserépben, 4 közepes sűrűségű kerámia gránitban és 1,5 gabona gránit 4 osztályban a Kerama Marazzi-tól.

  Vannak olcsóbb analógok is, például a Hawera gyémánt fúrógépek 5-14 mm átmérőjűek, ezek mindegyike körülbelül 800 rubel.

  Segédeszközök

  Ha folyamatosan foglalkozik porcelán kőfúrás fúrásával - a kényelem érdekében központosító mintákat vásárolhat. Vannak eszközök gyémánt koronák és külön a fúró.

  Központosító eszköz (sablon) és henger a fúró hűtéséhez

  következtetés

  Annak érdekében, hogy a legnépszerűbb munkát elvégezhesse - a porcelán kőből több lyuk létrehozása a WC-tálba történő beépítéséhez, a koronák és fúrók ára indokolatlanul magas, mivel rövid élettartamuk van. Ezért a mosdót alternatív módon lehet rögzíteni - a folyékony körmökre (fehér, vízzel lemosva, például a Titebond, a legalkalmasabb). Tehát a leszerelés során kést lehetett alatta kenni alatta, ha rögzítené ékeket.

  Hogyan kell a kerámia burkolólapokat fúrni? Gyakorlati útmutató

  Miután befejeztük a fürdőszoba vagy konyhai csempe befejezése után problémát vethetünk fel - hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat falra szerelhető szekrénnyel, törülközőtartóval, tükörrel vagy egyéb kiegészítőkkel.

  Ezenkívül a javítás folyamán gyakran szükség van a "beágyazására" a kifolyócsövön vagy egy lyuk létrehozására egy vízvezetékcsőhöz vagy kábelhez.

  Kerámia csempefúrás

  A fő nehézség abban rejlik, hogy a burkolólap kemény, de törékeny anyag, és könnyedén repedt a gondatlan kezeléssel. Ezért nagyon fontos kérdés a kerámia burkolólapok fúrásának kérdése, hogy a repedések és a forgácsok ne keletkezzenek.

  Szerszám kiválasztása kerámia lapok fúrásához

  Ha egy kis lyukat szeretne készíteni a kerámia lapkában, használjon kézifűrészt. Ha ezt az eszközt használja, akkor teljesen ellenőrizhető a forgás sebessége és a nyomás hatása.

  Szintén megfelelő elektromos fúró funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a forgatás sebességének simítását, vagy csavarhúzót alacsony fordulatszámmal. A rezgés és a hirtelen rándulás hiánya a működés során lehetővé teszi a kerámia burkolólapok fúrását repedés, forgács és szünetek nélkül.

  Mivel a kerámia lapok felső rétege nagyon törékeny és könnyű repedések, az ütőszerszámok nem alkalmasak fúrásra.

  Csak egy perforator vagy ütvefúrót használhat, miután megállította a kerámia burkolatot, és meg kell készíteni egy lyukat a falon a csavarhoz.

  Kerámia burkolólapok

  A lándzsa alakú fúrófejeket akkor kell használni, ha kis lyukra van szükség.

  A kerámia burkolólapok megválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a szerszám vágóélének nehezebbnek kell lennie a csempe felületénél.

  A legjobb megoldás egy gyémánt bevonatú fúró. Ő is a legdrágább. Ha sok munkája van, akkor a gyémántfúró megvásárlásának van értelme.

  Gyémánt fúró kerámia csempe számára

  De annak érdekében, hogy néhány lyuk, akkor ne menj ilyen költségekkel. Az otthoni igényekhez egy drága forrasztással, drágakövekkel élesen megmunkált, olcsó drillrel végezhet.

  Nagy átmérőjű kör alakú lyuk létrehozása

  A kerámia burkolólapok fúrásának kiválasztásakor figyelembe kell venni a tervezett lyuk átmérőjét. Gyakran a fürdőszobában vagy a konyhában meglehetősen nagy lyuknak kell lennie a cső, csaptelep vagy aljzat alatt.

  Ebben az esetben használja az úgynevezett "koronát" - gyémánt bevonattal ellátott csőszerű fúrót. Ideális lenne egy háztartásban lévő készlet, amely különböző átmérőjű kerámia burkolólapokat tartalmaz.

  Gyémánt korona nagy lyukak készítéséhez kerámia burkolatokban

  Az eszközök magas költségeit az idő és az erőfeszítés, valamint a kiváló eredmény megtakarítja. Csőszerű fúrófej segítségével nagyméretű lyukakat készíthet - 150 mm átmérőig.
  Az eszköz hatékony, de annak élettartama meghosszabbítása érdekében a következő szabályokat kell követnie:

  • A fúrót a minimális fordulatszámra kell beállítani, hogy megakadályozza a fúró vágó részének gyors kopását.
  • Ne engedje a korona túlmelegedését. Ehhez gyakran szükséges a vágó rész vízbe való csökkentése.

  Mi fúró nem fektetett csempe? Balerina!

  Ha pontosan tudni kell, hogy a kommunikáció mikor történik meg, akkor az összes szükséges lyuk fúrásra kerül a csempe lefektetése előtt. Ehhez használhatja a fent említett gyémánt koronákat kerámia burkolatokon. Ha nincs lehetőség egy meglehetősen drága eszköz beszerzésére, akkor speciális fúrót használnak ilyen célokra - az ún. „Balerina”.

  A "ballerina" körkörös fúró, amely egy iránytűhöz hasonlít. A széle közepén van beállítva, és a vágóképtől való távolságot a lyuk átmérőjétől függően kell beállítani. A szerszámvágó keményötvözetből készül. A középen lévő fúró centírozásra van tervezve.

  A "ballerina" előnye, hogy ki tudja választani az Ön által választott méretet, ami lehetővé teszi, hogy a kívánt átmérőjű kerámia burkolatot készítsenek. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy nagy lyukak fúrása során nehéz a fúrót szigorúan függőlegesen tartani. Amellett, hogy szükség van az egyenetlen szélek kézi feldolgozására, amelyek az eszköz alkalmazását követően maradnak.

  A Barelinka elektromos fúrógépre van szerelve

  A többi - szilárd plusz. A fúró olcsó, régóta szolgál, és kiváló válasz a kérdésre: hogyan kell fúrni a burkolólapokat a fürdőszobában, ha csöveket kell csatlakoztatnia, vízvezetékberendezést vagy mosógépet kell csatlakoztatnia.

  A fúrás előtt a cserépet fél órán át vízben tartják, hogy megakadályozza a feldarabolás. Vágja le a gyenge sebességet, az eltávolítatlan oldalon. Míg a munka szilárdan tartott. Ügyeljen arra, hogy védőszemüveget használjon, hogy megóvja a szemét a szétzúzástól.

  Fúrjon kerámia burkolólapokat a szabályok szerint

  Miután kiválasztotta az eszközt, és döntés született arról, hogyan kell fúrni kerámia burkolólapokat egy adott esetben, alaposan tanulmányozni kell az ilyen típusú munkák technológiáját.

  Fúráskor a szerszámon lévõ nyomóerõnek minimálisnak kell lennie, hogy ne törje meg a csempe. Alacsony fordulatszámon működik - minél alacsonyabb a fordulatszám, annál alacsonyabb a fúró rezgése és ütéscsökkenése.

  Kerámia csempefúrás kis sebességgel

  A túlzott túlmelegedés a fúró helyén a burkolólap felszakadásához vezethet. Ezért szükséges időközönként a csempe felületét vízzel bepermetezni és a fúró megnedvesíteni (természetesen a fúró kikapcsolása után).

  A kerámia burkolólapok fúrásának fő nehézsége a felső réteg áthaladása, mázzal borítva. A bevonat finomsága miatt a fúró gyakran elmozdul.

  A kívánt pontra történő rögzítéshez az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

  • Húzzon le egy kis kúpos hornyot azon a helyen, ahol a lyukat tervezik, forró csavarral vagy a fájl éles szélével.
  • Alkalmazzon maszkoló szalagot vagy szövetragasztót a csempére. Ez megakadályozza, hogy a fúró a működés közben csússzon.
  • Jelölje meg a kívánt pontot egy írószeres korrekciós ceruzával. A csempe felületének ezen a részén durva lesz, a fúró könnyebben megtartható.

  Címkézés forró csavarral

  Ragadós maszkoló szalag

  Nehéz lyukakkal csinálni a cserépben anélkül, hogy megfelelő képességekkel rendelkezne, mert meglehetősen szilárd és nem rugalmas. De speciális eszközökkel és teljes körű tájékoztatással arról, hogyan fúrja a csempe a fürdőszobában és a konyhában, hogy ne károsíthassa azt, akkor sikeresen dolgozhat ezzel az anyaggal.

  Porcelán kőzetfúró - miért nem használja a szokásos?

  A porcelán csempe tartós bevonat. Pontosabban - szilárd. A felület rendkívül ellenáll a kopásnak, különösen padlóburkolat formájában.

  Az anyag elég törékeny. A porcelán kőzetek fúrólyukai hagyományos szerszámokkal valószínűleg a munkadarabban való megosztást eredményezik.

  Ugyanakkor a nagy átmérőjű lyukak kialakításának szükségessége folyamatosan zajlik. Legalábbis az épületek padlóján vízvezeték és fűtési rendszerek vannak.

  Miért nem tud klasszikus fúrótornyokat (betéteket) betonozni?

  A porcelán csempe, szemben a sok más anyaggal, egy homogén szerkezet. Vegyünk például betont. A szilárd részecskék összekapcsolódnak a ragasztóanyag-összetétellel. Egy viszonylag kemény fúróval (például győztessel) rendelkező fúró egyszerűen megszakítja az összekötő elemeket, és a fúrás viszonylag egyszerű.

  A porcelán-kőgyártás során összetett alkotóelemek szinterezésére kerül sor, vagyis a szerkezet monolitikusvá válik. Természetben ilyen kő alakulhat ki vulkáni kitörések során. Ezért a porcelángyártó fúrónak eléggé ellenáll a kopásnak.

  A szokásos koronák gyorsan elveszítik keménységüket, amikor fűtöttek, és azonnal unalmasak lesznek (vagy a munkaréteg ráncosodik le). Még a porcelángyártáshoz tervezett gyémántfúrók is rendkívül tartós összetevőkből készülnek, amelyek megtartják a vágóelemeket.

  Tekintsük a fő fúvókák fúró porcelán

  Mielőtt kiválasztaná, mint egy porcelán cserép fúrásához, határozza meg a főbb kritériumokat:

  1. lyuk helyzetben, azaz. távolság a csempe szélétől
  2. fúrás módja: külön csempe, vagy már rögzített bevonat
  3. fúrási technológia: kézi fúró, vezetőállvány vagy fúrógép

  Minden lyuk típusra és feldolgozási módra különböző fúvókákat használnak porcelánlapok fúrásához:

  Porcelán kőműves korona

  Nagy átmérőjű, merev rögzítést igényel a tengelyen és szigorú párhuzamos a perem és a kezelendő felület között.


  A központosító fúró általában nem érvényes. Ezért a kézzel tartott eszköz nemkívánatos, a korona folyamatosan mozog a forgatás alatt. A fúrónak nagy nyomatékkal kell rendelkeznie, mivel a munkadarab érintkezési területe nagy, és az energia jelentős része a súrlódás leküzdésére szolgál.

  Működés közben nagy mennyiségű hőt bocsát ki, szükség van egy folyadékhűtő beszerelésére: speciális emulzió vagy normál víz. Ha kész, kész helyiségben dolgozik, ez további nehézségeket okoz, a használt folyadékot valahogy el kell távolítani.

  Ezért célszerű a csempékkel dolgozni a munkaasztalon, amíg fel nem szerelik a felületet. Használhatja a fürdőt vagy a serpenyőt.

  Ez egy fából készült eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a fúró pozícióját az első szakaszban tartsa: amíg a korona nem mélyül az anyagban.

  Miután a perem körül egy kifejezett hornyot kapott, a fúró alacsonyabb sebességgel kerül át.

  A porcelán gyémánt koronák hasonlóak a hasonló kemény anyagok fúrásához. A fő különbség különösen erős készítmények, amelyek a csiszolószert a csapágyfémen tartják. Számos korona van:

  • A gyémántos csiszolás magas hőmérsékletet nyújt, nagy kopásállósággal rendelkezik. Professzionális feldolgozásra, így a termékek magas költségeire. Az ilyen fúvókák segítségével több tucat lyukat lehet fúrni, és speciális hűtő- (és kenési) emulziók használatakor jelentősen meghosszabbodik az élettartam.

  Jelentős hátrány az alacsony forrás, még a hűtőfolyadékok használatával is. Az ilyen fúvókák teljesen elveszítik gyémánt csiszolásukat 5-8 lyuk után. Az egyszeri munka - csak jobb, és a soros feldolgozáshoz egy ilyen eszköz veszteséges.

  A szakemberek általában egy sor méretű koronával rendelkeznek, és egy házhoz egyetlen koronát vásárolnak egy adott lyukhoz.

  Gyűrű gyémánt fúrók

  Ez egy univerzális eszköz, amelyet porcelán kőfeldolgozásra is használnak. Porcelán speciális fúrók vannak, de használatuk az ipari termelésre korlátozódik, a mindennapi életben ezek a fúvókák nem gyakoriak.
  A fő különbség a koronáktól szilárd végfelület, porlasztással.


  Ennek a kialakításnak köszönhetően az anyag végső nyomása sokszor magasabb, mint a koronáké. Ennek megfelelően az eszköz erőforrása közvetlenül függ a hűtés megszervezésétől. Ha folyamatos folyadékellátást biztosít, akkor a fúvóka 100 nyílást tart fenn. A kétségtelen előnnyel - a porcelánlapon lyukat fúrhatsz szinte semmilyen zsetonnal. Ezenkívül a fúrógépet könnyű kezelni egy kézfúróval, még házi készítés nélkül is.

  A fő probléma az átjáró alacsony sebessége és a fúró rendszeres eltávolítása annak érdekében, hogy tisztítsák a lyukat (nincsenek kitöltő hornyok).

  Pro gyűrű gyémánt fúrók Porcelán kőből készült lemezek - videó

  Fúrástechnika

  Hogyan készítsünk lyukat a porcelánban az anyag károsítása nélkül? Először is a munkadarabot biztonságosan rögzítik a munkaasztalon (kivéve a felhordott felületeket). A csempe alatt lévő síknak tökéletesen laposnak kell lennie, az 1 mm magas lyukak pedig a felosztáshoz vezethetnek.

  Ha folyamatos hűtést alkalmaz, a folyadékcsatorna úgy van kialakítva, hogy ne kerüljön az elektromos kéziszerszámba. Ha a víz nem szállítható, a fúrás csökkentett sebességgel történik, és a fúvókát rendszeresen lehűtik nedves szivaccsal (valamint a kezelendő felületen).

  A szerszám nem térhet el a patron forgási tengelyétől. Nem számít, milyen módon biztosítja az egyenességet: egy speciális útmutatót, vagy egyszerűen egy karmesterrel ültethető. Kivétel csak akkor megengedett, ha vékony fúrókkal dolgozik. Ebben az esetben elegendő erő kezet.

  A HARDTEC KEIL porcelán kőzetgyártó tesztje eredményezi ezt a videót

  Elemeztük a feldolgozási technológiát, meghatároztuk, hogy mit fúrnak. Az egyszerű szabályok betartásával és a jó minőségű (bár olcsó) fúvókák használatával bármilyen bonyolultság fúrásával elvégezhető, anélkül, hogy a drága csempe elrontaná.

  Porcelán kőfaragó fúrók: a választás jellemzői

  Kiváló funkcionális és esztétikai tulajdonságai miatt a porcelán kőzet a közelmúltban egyre népszerűbbé vált. A maximális termelékenység eléréséhez professzionális eszközzel kell rendelkeznie.

  Az egyik olyan eszköz, amely nélkül lehetetlen elképzelni, hogy egy kerámia granitlemezzel dolgozik, egy fúrógép. A hagyományos fúrók ebben az esetben nem alkalmasak, és speciális szerszámot kell használni. Érdemes jobban megérteni az ilyen termékek jellemzőit.

  Felületi jellemzők

  Mindenki tudja a porcelán következő tulajdonságait: kopásállóság és mechanikai károsodás, nagyobb szilárdság, vízállóság, fagyállóság, tűzállóság, egyenletesség, csúszásállóság. A porcelán kőzetekkel való munka legfőbb nehézsége abban rejlik, hogy általában eléggé törékeny. Olaszországban a porcelán-kő lapokat "kő-porcelán kőből" nevezik.

  A porcelán fúrásához meg kell érteni a keménység és a törékenység közötti fizikai kapcsolatot. A porcelán kőburkoló lapok fúrása hatékony és pontos lesz, miután figyelembe vettük az anyag fizikai és mechanikai tulajdonságait.

  A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a nem megfelelő fúrással nagy a valószínűsége annak, hogy a süllyedés nem megfelelő, az ilyen hiba nem nagyon esztétikusnak tűnik.

  Mik a fúrók?

  Ma a porcelán kőzetet a következő szerszámtípusok segítségével fúrhatja:

  • gyémánt fúrók;
  • gyémánt bitek galvanizálással;
  • szinterezett gyűrűs fúrófejek.

  A porcelán gyémánt fúrótornyokat hagyományosan a bázisok típusai szerint osztályozzák.

  Gyártási módszer szerinti osztályozás, a gyémántcsoport bevezetése:

  • Gyémánt forgácsok galvanizálása a vágó szélén. Az ilyen fúrók viszonylag lágy kövekre alkalmasak. Leggyakrabban hengeres fúrók készülnek így.
  • Szinterezzük a gyémántfrakciót ötvözött fémekkel, forrasztva a szerszám fúróterületére. Ezen technológiai rendszer szerint tartós gyűrűt és csőszerű fúrókat állítanak elő.
  • Vákuumdiffúziós eljárás gyémántréteg alkalmazására, amelyet kúpos termékek gyártására használnak, tollak. Ideális szuperkemény anyaggal történő munkavégzéshez. Ez akkor használható, ha 6 mm, 8 mm vagy 10 mm lyukat kell fúrni.

  A vágóél típusa szerint:

  • Hengeres - levágja a porcelánlapokat kizárólag a kör külső részében. Az anyag érintkezésének felülete meglehetősen nagy. Az ilyen termékeket nagyobb sugarú furatok fúrásához használják.
  • Kónusz - nagyon hasonlít a hagyományos fúrókhoz. A födémet a vízszintes fúrón át vágják. Kis mélyedések fúrásához.
  • Feather. Fúrás zóna - lezárt piramis alakú lemez formájában. Az ilyen termékek jól alkalmazhatók mélyfúráshoz.

  A célállomásra:

  • A gyémánt koronák hengeres fúrók 12 mm, de legfeljebb 20 mm lyukak fúrásához.
  • A gyémánt fúrófejek kicsi elemek, gyűrű alakú gyémánt élével. A mélység a lyuk, amikor a fúrás által eléri a 45 cm.
  • A gyémánt fúrók toll és kúp kis átmérőjű. Alkalmazásuk területe - mély technológiai gyakorlattól a gravírozásig (kő alapon).

  További eszközök

  A porcelánfúrásban részt vevő szakemberek további felszerelést is igénybe vehetnek: ballerina, gyémánt koronák középpontja, egy gyémánt fúrófej központja, egy vezető, egy henger a gyémánt koronák vagy fúrófejek folyadék hőmérsékletének csökkentésére. A munka szükségszerűen szükség van egy csavarhúzó vagy fúró, talán - a tartó a fúró.

  A ballerinákat olyan esetekben alkalmazzák, amikor szükségessé válik egy nagyon nagy lyuk fúrása a kerámia gránit burkolólapon. A fúrógépet ugyanúgy rögzítik, mint a fúró.

  A korona elmozdulását megakadályozó központosító eszköz. Az egyszeri munkavégzéshez megengedett a készülék gyors előkészítése rétegelt lemezből vagy fából készült darabokból (a szükséges méretű fúrólyukakkal).

  A karmester egy professzionális eszköz a porcelánlapok legpontosabb perforálásához. Célja, hogy pontosan irányítsa a fúrót egy adott pontra. A koronák vagy fúrófejek folyadékhőmérsékletének csökkentésére szolgáló henger állandó vízáramlásra van hűtve.

  Hogyan kell fúrni?

  Javasoljuk, hogy a kerámia gránitlapot az elülső oldalról fúrja. A fúró erőforrásának takarékossága érdekében a lyukakat a födém vastagságának 2/3-át fúrták, és a fennmaradó egyharmadát egyszerűen kiütötte egy erős ütés. Ugyanakkor a hátlapon a csempe gyakran előfordul chipek. Láthatatlanoknak kell lenniük, ezért a lapokat közvetlenül az arcról kell fúrni. A kapott chipek nem lehetnek ijesztőek, mert akkor nem láthatók.

  Perforált porcelán kőzet esetén jobb egy fúróprés vagy fúróállvány használata. Az ilyen eszközöknek köszönhetően a fúró élettartama megnövekszik, a munka nagymértékben leegyszerűsödik, és a lyuk gyönyörű és pontos. A fúróknak 2-fokozatúnak kell lenniük, mivel a kerámia gránit gyémánt fúróval való lyukasztása esetén nem szükséges jelentős forgási sebesség. A kalapácsfúró használata nem ajánlott, mert a tűzhely megrepedhet. Ha kalapácsfúrót használ, ki kell kapcsolnia a sokkolási funkciót.

  Mielőtt elkezdené a fúrást, ne felejtse el a porcelán kőzet alá helyezni egy keménytáblát vagy rétegelt lemezt, nehogy véletlenül károsítsa a padlót vagy a táblát egy fúróval. A fúrót csak függőlegesen kell irányítani, nem szabad megengedni a túlzottan meredek lejtést a lemezhez képest.

  nedves

  A munka során a gyémánt fúrók hajlamosak a hőre, és hűtésre van szükségük, hogy növeljék az élettartamukat. Otthon, a csiga hûthetõ egy fedõvel fedett tartályt használva. Számos apró lyuk van benne, és a vizet apró adagokban adagolják a fúróhoz. E célból speciális hengereket is használhat. Ezt a módszert "nedves fúrásnak" nevezik.

  Ha a munkát helyesen végezték el, egy gondosan fúrt elem leesik a lemezből, ami megfelel a fúró átmérőjének. Természetesen sokkal kényelmesebb a fúrás egy kerámia-gránit burkolólapon az asztalon vagy a padlón, amikor eltávolítják. Sokkal nehezebb megtenni a falon. Használhat koronát vagy labdát, anélkül, hogy a lyuk túl közel lenne a csempe széléhez.

  száraz

  A porcelán úgynevezett száraz fúrása is van. Olyan esetekben alkalmazzák, ahol viszonylag rövid idő alatt (és lenyűgöző mennyiségű építési munkálatokkal) nagy számú furat szükséges.

  Az ilyen fúrásokra tervezett fúrókon belül az olívaolaj. A munka elején a fúrógépet nem kell derékszögben tartani. A szerszámot a kezelt felületen egy már forgó fúróval kell felszerelni. Ez azért szükséges, hogy ne sérüljön a csempefelület.

  Amikor a fúró felmelegszik, módosítania kell a szöget egyenes vonalra, majd tovább dolgozhat. Érdemes elkerülni a jelentős erőfeszítéseket. Jobb, ha 1,5 ezer fordulattal dolgozik, a terméket le kell hűteni. Fúrás közben fűtött, az olívaolaj kitüremkedik, így lehűl.

  Fontos megérteni a következőket: a munka megkezdése után a stop rendkívül nemkívánatos, mivel a fúró és a hűvösnek ideje van a túlcsordulásra. Újra kell melegítenie, ami csökkenti az eszköz élettartamát.

  tippek

  Az eszközzel végzett munkának figyelembe kell vennie néhány hasznos ajánlást. Ebben az esetben figyelemre méltó eredményeket érhet el.

  A WC-ülés alatt

  Ahhoz, hogy a WC-tartóba lyukat készítsen a padlón lévő kerámia gránit burkolatában, gyémánt koronát kell használni. Általában D 10 mm-es korona van, amelyet vízzel kell használni.

  Egy ilyen koronával meg kell dolgoznia egy speciális kiegészítő eszközzel - a karmesterrel. Ha a jig hiányzik, akkor saját maga is megteheti, ha a megfelelő lyukat fúrja a lapon.