Legfontosabb > Fürdő

Csempefúró: mi a miért

A fürdőszobai csempék fektetése ma a legjobb megoldás, és az otthoni varázslónak fúrni kell a csempeit a foglalatok, polcok stb. A kör alakú fúró a csempék, a lándzsa alakú fúró vagy a közönséges keményfém fúrókkal való munkavégzéshez ebben az esetben kiváló asszisztensek.

Milyen fúrók a csempék és a porcelán lapkák számára? Mi a legjobb fúró fúrócsere?

Fúrjon csempével dolgozni

A kerámia burkolólapok típusai

Farok fúrófejek

Az ilyen típusú fúrók jellemzői:

 1. Hatékonyság a kerámia burkolatok fúrásakor.
 2. Nagyfokú kopásállóság helyes használat esetén.
 3. A fúrólyukak legfeljebb 12 mm-es lyukra való alkalmazása.
 4. Hosszú élettartam.
 5. Megfizethető ár, amely lehetőséget nyújt kiváló minőségű, minimális pénzügyi költségekkel járó munkák elvégzésére.

Tipp: a csempéhez közvetlenül a csempére és a fúrógép alacsony fordulatszámú fúrójára szükség van.

 1. Használja a fürdőszobában található dugattyú alatti lyukak fúrásához, például függesztőkhöz vagy fűtött törülközőtartóhoz, amely egy falra van kötve, amely csempézett burkolattal van ellátva egy fürdőszoba vagy egy konyha számára.
 2. A lándzsa alakú fúrók akár 5 lyukat fúrhatnak a porcelán kőzetbe, de ez nem nagyon helyes az ilyen fúrókhoz, ezért nagyon gyorsan el fognak zavarodni.

Tipp: A porcelán kőzet néhány lyuk fúrása egy lándzsa alakú fúróval sokat lehet megtakarítani, mivel egy normál fúró az ilyen típusú munkákhoz nagyon drága (300-500 rubel), és egy lándzsás fúró 60-120 rubel.

Keményfúrók az egyoldalas csempékhez, hegyes élesítésnél

 1. Kisebb átmérőjű (legfeljebb 12 mm) lyukak fúrásához különböző típusú csempék és porcelán kőzetek készítésére szolgál.
 2. A cserépfúrók a cserépen különböznek a téglából és betonból származó szokásos fúrókhoz, mivel az ilyen fúrólap lemezének élesítése egyoldalú, és a köszörülés szöge nagyon éles.
  A porcelánlapok csempe fúrható fúrással, de nincs fúvási funkció. Mivel a keményfém fúró éles szögben van, könnyen belép a kőbe.

Egyoldalas élzárók

Állítható körfúró Ballerina

A kör alakú fúró a népen a padlón "ballerina" -nak nevezik, mert a munkamenetben megjelenése hasonlít egy fonó ballerina mozgására.

 1. A fúró fő célja nagyméretű átmérőjű lyukak fúrása falra vagy padlólapra a fürdőszobában.
 2. A balerinka csempe csempéző fúró egy 30-90 mm átmérőjű kerámia burkolat lyuk fúrására szolgál.

Mit tartalmaz egy ballerina fúró?

 1. A fúró egy középső fúróból és egy második, egymással párhuzamos fúróból áll, amely a vágóelem vezetősége mentén mozog.
 2. A központosító fúró és a vágó rész szilárd szerkezetű ötvözetből készült csapokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a csempék megmunkálását.
 3. A fő vágólapot egy csavarral rögzítik.

Tipp: ha szükséges, egy ilyen fúró segítségével 30-90 mm-en belül bármilyen átmérőjű furatot fúrhat.

A fúró a csempe a ballerina a kereslet, amikor szükséges fúró lyuk egy nem szabványos méretű.

Hogyan kell dolgozni egy balerinnel?

 1. A munkát fúró segítségével végzik.

Tipp: ha a fúró egy kalapács, az ütközés funkciót ki kell kapcsolni.

 1. Alacsony fordulatszámon kell fúrni, hogy a keményfém elemek ne túlmelegedjenek, ezért a fúró hosszú ideig tart.
 2. Nyomja meg a fúró nem kell nagyon.

Fontos: az egyetlen hátrány, ha ezzel a fúróval dolgozik, hogy a munka eredményeképpen a csempe szélei nem nagyon egyenletesek, de ha a lyukakat a mosogató vagy a fürdőszoba alá fúrták, akkor nem számít sokat.

Mi legyen a fúró a csempe?

Tilos és porcelán csempe, mozaik és üveg - anyagok, amelyek nem tolerálják a mechanikai hatásokat. Ha hagyományos fúrógépeket használnak a fúráshoz, megrepedhetnek. Ezért az ilyen műveleteket speciális fúrógépekkel végzik, szilárd anyagból készült, vagy permetezett koronákkal.

A fúrók fajtái

Kiválasztható a fúró fajtája a lapon, a megoldandó feladatra összpontosítva. Egyesek lyukakon keresztül hozhatnak létre, mások a meglévőket bővítik, és másoknak is meg kell tenniük a hornyokat.

A következő típusok alkalmasak csempe és üveg fúrására:

 • lándzsa;
 • egyetemes;
 • keményfém egyoldalas élesítéssel;
 • koronák (keményfém volfrámkal vagy gyémánt bevonattal).

lándzsa alakú

Az ilyen típusú termékek lándzsaélezéssel rendelkeznek. Ezek olyan lyukak kialakítására alkalmasak, amelyek átmérője nem haladja meg a 12 mm-t.

Nagyon hatékonyak, tartósak, ha helyesen használják, olcsóak.

Leggyakrabban a lándzsa alakú fúrók arra szolgálnak, hogy lyukakat hozzanak létre a tányérok számára egy falba burkolva.

Ha fúrógépet használ a porcelán kőzetgyártáshoz, akkor eléggé megdöbbentő (az ötödik lyuk létrehozása után). Ha a kerámia gránit csempe több lyukra van szüksége, akkor érdemes pontosan használni a lándzsa alakúakat - sokkal olcsóbbak, mint az erre a célra szánt különlegességek, és kis mennyiségű munka esetén irracionális, hogy pénzt költenek egy drága kerámia granit termék vásárlására.

Pörgés gyémánt porlasztással

Gyémánt bevonatú fúrók egy lándzsa alakú csempe biztosítják a kényelmet és a könnyű kezelhetőséget, és jó eredményt. Nem csúsznak el, segítségükkel a lyukak simák. A maximális átmérő 30 mm. Ezek azonban a legdrágábbak, ezért az ilyen fúró megvásárlása csak akkor indokolt, ha nagy mennyiségű lyukra van szükség a szilárd anyagokban.

karbid

Mint a szokásos lándzsa alakúak, kis átmérőjű lyukak (12 mm-ig) használhatók. Megkülönböztetik a különleges szilárdságukat, ezért nem csak kerámiák, hanem porcelán kőzetek is használják őket.

Az ilyen típusú fúró megkülönböztető jellemzője a beton és a tégla munkáitól eltérő egyoldalú élezéssel, éles szögben. A kialakításnak köszönhetően a fúró könnyedén elnyeli a feldolgozandó anyagot, így nincs rajta repedés és forgács.

egyetemes

Az univerzális típusú fúrókeretek keretek vagy lyukak létrehozására használhatók kerámia vagy porcelán kőlap burkolólapokban és más anyagokban.

Az ilyen típusú termékek előállításához magas ötvözetű acélokat használnak, és a vetőgépet speciális technikával élesítik, amely különböző keménységű és sűrű anyagokkal dolgozik.

A fúró oldalán lévő mély hélix miatt a fúrás során keletkező csipek és egyéb hulladék eltávolodik a létrehozott hornyokból.

Kör alakú állítható fúró

Másik neve balerina.

Az ilyen típusú kialakítás a központi fúrógépből áll, és párhuzamosan a beépített kiegészítővel, valamint a vágórúccsal. Mindkét elem (központi és opcionális) kemény ötvözetű forrasztással rendelkezik, így csempézéshez használható.

A Balerinka nagy átmérőjű lyukak fúrásához (30 - 90 mm) használható. Szükséges, ha nem szabványos méretű lyukakat kell fúrni.
A munka sorrendje: alacsony ütemű kalapács fúróval, kikapcsolva az ütő funkciót. A szerszám nem szorul erősen a munkafelületre. Ajánlott egy olyan csempére használni, amelyet még nem készítettek, hogy megkönnyítse a munkafolyamatot és megkapja a kívánt eredményt.

Az ilyen típusú fúrók kihasználatlansága - a lyuk nem teljesen sima, ezért ha a csempe a helyiség nyílt részében van, akkor ki kell emelni.

koronák

Az ilyen típusú termékeket olyan esetekben alkalmazzák, amikor nagy átmérőjű nyílások létrehozására van szükség.

Gyémánt koronák

A kezelendő felülethez érintkező széleket gyémántszemcsés borítással permetezik, ami különösen erős és könnyebben behatol a kemény felületekbe. Az ilyen típusú korona átmérője 10 és 70 mm között változik.

A velük való munkavégzéshez hagyományos fúrógépet használhatunk, de olyan sima felületű lyukakkal, amelyek nem igényelnek újratöltést, javasoljuk, hogy olyan helyhez kötött gépen dolgozzon, amely hűtőrendszerrel rendelkezik.

A korona kialakítása változó lehet - vannak olyan termékek, amelyekben a fúró középpontja nincs. Ez az elem segít a munkamenetben, rögzíti a szerszámot egy helyzetben, míg a fúró nélküli korona csúsztatható le a sima felületről.
Az ilyen eszköz használatához tapasztalat szükséges. A folyamat megkönnyítése érdekében ragaszthatja a papírszalagot a csempék kívánt részéhez, így a szerszám nem csúszik, és a munka könnyebbé válik.

A gyémánt pörkölésű koronák rendkívül hatékonyak, de költsége jelentősen magasabb, mint társaiké. A megszerzésük, ha a különösen kemény anyagokkal való munka kicsi, nem mindig indokolt.

Keményfém volfrám koronák

Rendelkeznek széles körű alkalmazásokkal. Csempékhez és szilárd anyagokhoz (mesterséges és természetes kő, kerámia gránit, márvány) is használják őket.
Négy darabból áll. Az ilyen típusú termékek különböznek a szokásos betonhoz vagy téglához, mivel nincsenek fogaik.

A vetőgépek jellemzői, amelyekre érdemes figyelni a vásárláskor

A kerámia burkolatokkal végzett munka elvégzésére tervezett fúrógép különböző jellemzőkkel bírhat.

A kiválasztási folyamatban a következő pontokra kell figyelni:

 1. Szár típusa. Egy adott fúró nem alkalmas egy meglévő eszköz (csavarhúzó vagy fúró) számára: lehet, hogy hengeres (leggyakoribb, de nem nagyon megbízható) típusú szár vagy hatlapú (megbízható, de kevésbé gyakori) típusú.
 2. Átmérőjű. Ebből a paraméterből közvetlenül függ, hogy milyen átmérőjű lyuk fúró segítségével érhető el.
 3. Hosszát. Ez a jellemző a fúrólyuk furatának maximális mélységét befolyásolja. Vékony kerámia csempe vagy üvegfelület esetén elegendő lesz egy termék, amely valamivel kisebb, mint 6 cm, és vastagabbaknál hosszabbak is szükségesek.

A törékeny anyagok fúrásának jellemzői

Ahhoz, hogy lyukakat alakítson ki egy csempe vagy üveg számára, nem csak a fúrócsíkot kell helyesen kiválasztani a csempe, hanem figyelembe kell venni a feldolgozandó anyagok jellemzőit is.

A könnyedén megrongálódott kerámia vagy üvegfelületek fúróval vagy csavarhúzóval vannak fúrva, amelyekben a fordulatszámok közül választhat. A minimális fordulatszámra való expozíció esetén a készüléket ne nyomja túl erősen a csempe, de nem lehet gyenge nyomás. Nem engedélyezett a készülék fordított üzemmódba kapcsolása, mivel az ilyen műveletek károsítják a felületet.

A fúró ütközési funkcióját ki kell kapcsolni.

Mivel az ilyen anyagok fúrásának elve a koronák használata során a súrlódásnak kitett felület súrlódásán alapul, biztosítani kell, hogy az anyag ne melegszik fel működés közben - egyébként repedéseket okozhat. Időnként a csempe le van hűlve, vízzel megnedvesítve.

Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

A fúrólapok alapelvei

Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

 • Minimális sebességű elektromos fúró;
 • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
 • kis sebességű akkus csavarhúzó.

És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

Néhány pontot figyelembe kell venni:

1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

Milyen fúró a csempe számára

1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


Fúró és fúró betonhoz.

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

 • Korona keményfémből.
 • Kerek fúró típusú ballerina.

Ami jobb: korona vagy ballerina

1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


A koronák fajtája a gyémántporral.

2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


Korona dobozokkal a beton fúrásához.

3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


És így néz ki a ballerina

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

Gyémánt fúrók, koronák

Diamond korona - fúróeszköz, amelyet aktívan használnak az építőiparban és a mindennapi életben. A forgácsolóél nagy szilárdsága lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre tiszta, lyukakat (beleértve a nagyon nagy átmérőt is) olyan anyagokban, mint a beton, a kő, a porcelán, az üveg és a tégla. Az egyszerű háztartási feladatok megoldása érdekében gyémánt fúrótornyokat kínálnak.

Bármely korona az alábbi elemekből áll:

 • hengeres test;
 • a fúróval vagy más berendezéssel való összekötő szár;
 • gyémánt vágóél.

Két lehetőség van a munkadarab testhez való rögzítésére. A háztartási műveletekhez használt eszközöket általában olyan elektrolitba helyezzük, amelyre áramot alkalmaznak. Könnyebb kezelni a törékeny anyagokat ilyen koronákkal. Van egy kis forrásuk, de az ár megfizethető. Az "erőteljes" él egy bizonyos vastagságú szegmens, amelyet a gyémánt és a kötőanyag (króm, bronz, kobalt) keverékéből nagy nyomás alatt állítanak elő. Forrasztott a szervezetre hagyományos módon vagy lézeres hegesztéssel. A gyémánt fúrókat szintereléssel (nagyméretű termékek) vagy galvanizálással készítik.

Amikor kiválaszt egy koronát, figyeljen a szárra. Jobb egy univerzális választás, különben folyamatosan kell keresni egy adaptert. Ha professzionális szerszámot vásárol, akkor jobb, ha egy fúrót vásárolna ugyanazon a gyártótól. Néhány márkás termék szokatlan körülmények között "szeszélyes" lehet. A gyémánt koronák kiváló alternatívát kínálnak a pisztolyok és perforátorok számára. A lyukak gyorsabbak és pontosabbak. Ugyanakkor kevésbé építési törmelék és zaj keletkezik. Ahogy a kopás romlik, a sérült szegmensek megváltoztathatók, ezáltal meghosszabbítva a hasznos élettartamot.

Fúrja a cserépet Moszkvában

  spirál toll koronás gyűrű csavaros lépés központosítása őrlősín
  a csempe a fém fából készült beton az üveg kerámia gránit kerámia kő univerzális
  fúrómalmok
  fúróberendezésekhez
  Németország Oroszország Kína USA Dél-Korea Tajvan Ukrajna
  Készpénzes készpénzes fizetés készpénzben történő szállítással bérlet vásárlása
 • Helyezzük a banneret
 • Fizetett csomagok összehasonlítása
 • Webhely-értékelések
 • Kérelem alkalmazások
 • A tartalom jelentése
 • Írjon az impulzusárazásba

Hírek Jekatyerinburg, BLIZKO.ru, I Vásárlás Jekatyerinburg

123060, Moszkva, 1. Volokolamsky Prospect, 10, +7 (499) 705-93-10

Milyen fúrógépet használ a munkához a csempe?

Amikor javítás a fürdőszobában a dekoráció a falak gyakran használják cserép. Miután a bélés befejeződött, gyakran válik a különböző falakhoz - szekrényekhez, polcokhoz, záróelemekhez -, és ehhez lyukakat kell fúrni. Fontolja meg, hogyan kell elvégezni a lyukakat a kerámia cserépben, hogy ne károsíthassa, ez segít nekünk az alábbiakban ismertetett módon.

A fürdőszoba burkolata szép és funkcionális. Valószínűleg ezért ez a befejező anyag nagyon népszerű a fürdőszobák díszítésére, és más helyiségekben a csempe nagyon megfelelő.

De annak érdekében, hogy fúrja a nyílást a csempe, és ugyanakkor, hogy megakadályozzák a repedések és a csipek, meg kell használni egy speciális eszköz. Fontolja meg, milyen fúróval dolgozik a modern mesterek által használt csempékkel.

Működő eszköz kiválasztása

Először el kell döntenie, melyik fúróeszköz használható. A csempe törékeny anyag, ezért amikor dolgozik vele, ne használjon nyers erőt - fújjon vagy nagy sebességgel dolgozhasson. Csempével történő munkához egyszerű kézi fúró segítségével egyszerűen beállíthatja a terhelés sebességét, és a működés során nincs rezgés.

De ha néhány lyukat kell fúrnod, a kéziszerszám nem mindenkinek felel meg. Lehetőség van a modern elektromos fúrókra, amikor csempével dolgozik, csak olyan szerszámot kell kiválasztania, amely sebességkorrekcióval rendelkezik.

A fúrók típusai a csemperagút lyukak készítéséhez

Szükség esetén készítsen lyukat a csempe bevonatában, nem használhat egyszerű betonfúrót, speciális szerszámot kell kapnia.

lándzsa alakú

Csempével történő munkához 12 mm-es átmérőjű lyukak készítéséhez lándzsás fúrót kell készíteni. Az eszköz előnyei:

 • Hatékonyság és kopásállóság, a használati szabályok betartásával.
 • Megfizethető ár.

Ez a fajta fúró tökéletes, ha lyukra van szüksége a csavarok alatt levő falon. Használható a porcelán kőhuzal több lyukának megmunkálásához, de legfeljebb ötnél, mivel ez az anyag nagyon hamis.

Tipp Ha kevés keretet kell készíteni a kerámia-gránit burkolólapon, akkor sokkal nyereségesebb, ha pontosan lándzsa alakú fúrót vásárolnak, annak ellenére, hogy gyorsan hamissá válnak. Mivel a porceláncsempék speciális fúrója ötszörös drágább, ezért csak akkor érdemes megvenni, ha sokat kell fúrnod.

Karbid fúrók egyoldalas akut élesítéssel

A képen látható, hogy az eszköz hogyan néz ki:

 • A fúró egyoldalas élesítéssel egyidejűleg éles élesítéssel rendelkezik. Ennek az űrlapnak köszönhetően könnyedén belép szilárd anyagokba, köztük csempe- és porcelán-kőből.
 • Ez a fajta fúró a lyukak kialakítására szolgál, a lyukak maximális mérete - akár 12 mm.

Gyémánt bevonatú

Ez a típusú fúró a szokásos elven működik, de gyémánt csipekből permetezik, így sokkal könnyebb belépni a szilárd anyagba. Az egyetlen, de alapvető hiánya - az ár. Szükség esetén csináljon pár lyukat, hogy meglehetősen drága legyen.

Tipp Ha szükség van egy lyuk létrehozására a csempe, és a mester nem rendelkezik a fúró típusú fent felsorolt, akkor a szokásos, a csúcson ki a győzelem. Azonban nem túl jól alkalmazkodik a csempékkel való munkához, ezért a lehető legaktuálisabb és lassabban kell fellépni.

A fúró típusai nagy átmérőjű furatok készítéséhez

Ahhoz, hogy lyukakat tartson a csövek elhelyezéséhez vagy a foglalatok beszereléséhez, speciális fúrókra van szükség.

balerina

Az ilyen fajta költői elnevezések azért érkeztek, mert a munkafolyamat során olyan táncosként forog, mint egy fouette. A csempézett padlón 30-90 mm átmérőjű lyukakat készítenek. A képen látható, hogy a "ballerina" a következő elemekből áll:

 • Középső fúró és ezzel párhuzamosan egy tartalék, amely a munkafolyamatban halad a vezető vágószalagon.
 • A vágószár egy csavarral rögzítve.
 • Mindkét fúrótorony ebben a szerszámban keményfémmel kinyúlik, ami lehetővé teszi számukra, hogy könnyen vágják a cserépet.

Tipp A körfúró elengedhetetlen, ha nem szabványos méretű lyukat kell készíteni.

A körfúróval való munkavégzés szabályai:

 • A lyuk egy villamos fúró segítségével készült, letiltott ütőfunkcióval.
 • A fúrást akkor kell elvégezni, amikor a szerszám alacsony sebességgel működik.
 • A lyukak kialakításakor lehetetlen a fúrót csempézni.
 • A legkényelmesebb módja az, hogy lyukakat alakítsunk ki egy olyan lapkában, amelyet még nem fektettünk a falra, mivel a legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha mindkét oldalon dolgozunk.

Az ilyen típusú fúró használatának hátránya, hogy a kapott lyukak falai nem túl simaak és újrafelhasználásra szorulnak, ha nyílt területen helyezik őket.

Gyémánt koronák

A nagy átmérőjű csempék lyukainak a végrehajtásához gyakran használnak gyémánt bevonattal ellátott koronákat. Egy ilyen fúró a csempe lehetővé teszi, hogy egy lyuk tökéletesen sima élek. A szerszám fő jellemzői:

 • A koronák különböző méretben kaphatók, így a kívánt átmérőjű lyukak előállítására használhatók.
 • Legjobb a koronák használata olyan helyhez kötött gépen, amely vízhűtéssel rendelkezik. A fúróval végzett munka során olyan koronákat kell választani, amelyek középpontja van, mert különben nagyon nehéz lesz a koronával dolgozni.
 • Koronákkal csak alacsony fordulatszámon dolgozhat. Az optimális sebesség 200-500 fordulat / perc.

Tipp Gyémánt bevonattal ellátott koronák segítségével nemcsak a hagyományos cserép, hanem a porcelán kőzet is fúrható. Az ilyen kemény anyagú koronákkal való munka során azonban sokkal gyorsabban kell viselni.

Volfram-karbid koronák

Ez a fajta koronák nemcsak a csempékhez, hanem a természetes kőhöz is alkalmasak. Rendszerint egy ilyen fúrócserépet cserélnek négy különböző méretű koronából.

Tehát a kerámia burkolatokkal való munkához speciális fúrókra van szükség, a fajták a fotón láthatóak. Így a nagyméretű lyukak kialakításához alkalmas ballerina vagy korona gyémánt vagy volfrámkarbid bevonattal.

Hogyan válasszuk ki a fúrót a csempe, így nem bánod?

Miután felvett egy kiváló minőségű, helyes fúró egy csempe, regisztráció a fürdőszoba nem igényel speciális munkát és erőfeszítést.

A csempe a leginkább elfogadható, nyereséges, a fürdőszoba felé néz. A kerámia burkolólapokkal végzett kozmetikai kikészítés után az égő probléma a csuklós bútorok és berendezések építésének problémája. Miután megismerkedett azzal az elmélettel, hogyan lehet fúrni egy csempe, egy rögtönzött eszköz tulajdonsága, valamint a munka elvégzésének módja - minden megoldást megvalósíthat a kényelem és kényelem megteremtése nélkül a fürdőszobában különösebb gond nélkül.

Hogyan kell megfelelően fúrni a csempeeket - a kézművesek tippjeinek áttekintése

Hogyan készítsünk lyukat a cserépben, és ne károsítsuk a vékony, rendkívül törékeny anyagot?

 • Szükség van a fúró sebességének és saját nyomásának beállítására a szerszámon. A fúró a csempe kell menni nyomás alkalmazása nélkül. Az elektromos fúrók első alternatívája kézi szerszámok, hajtókarok használata.
 • A kezelt bevonat elkerülése érdekében a munkát szakaszosan kell végrehajtani, elkerülve a szerszám túlmelegedését. Felületi és munkafúró csempe, rendszeresen vízzel hűtve.

Kerámia csempefúrás

A falburkolat repedéseinek és felszakadásának elkerülése érdekében számos egymást követő ajánlást kell követni:

 1. jelölje meg a jövő inváziós technika ceruza központját;
 2. a károsodás elkerülése érdekében, a festékhenger felett kell ragasztani; szalag;
 3. alkalmazza a sablonokat;
 4. Ne használja a fúrót sokk üzemmódban.
 • Kerámia padló, csak agyag hal. A nehézségek és kellemetlenségek zománcot okoznak, ami csúszik. Könnyű a kerámia burkolólapok fúrására, amelyeket néhány órán át vízben áztattak. A száraz felület legjobban jelöléssel van ellátva. Kényelmes, hogy egy csavarkulcs éles végével jelöljön ki.
 • Ésszerűbb egy sebességvezérelt elektromos fúrógépet használni a munka minőségének ellenőrzéséhez a nyomógomb megnyomásával. A tesztelést a lehető legjobb módon végezzük semleges felületen.

Kerámia csempefúrás kis sebességgel

A csempék fúrásához fúrókat kell használni csempékre:

 • speciális fúvókák;
 • balerina;
 • lándzsát
 • gyémánt;
 • egyetemes.

Elemezze az opciókat: karakterenként, alkalmazási mód szerint

Ha egy kis átmérőjű és kis mennyiségű lyukakat terveznek a kerámia felületen, akkor elfogadható az olcsó cserépfúró használata finom forrasztással. A rudakat előre meg kell élesíteni.

Gyémánt cserép fúró

A padlószerkezetek telepítésekor sokan zavarba ejtik: hogyan kell a kerámia granit csempét fúrni?

Válassz gyémántdarabokat vagy gyémántporokat

Gyémánt fúró kerámia csempe számára

A gyémántpor viszonylag drága eszköz, azonban gyorsan fizet magának egy hatékony, finom minőségű munkával. Megszabadul a kerámia felület és a szerszám önmagában történő lehúzásának szükségességétől. Lehetőség van a kerámia burkolólapok fúrására, mielőtt befejezné a falon. Jelölje meg a tervezett lyukakat, majd a munkát egy álló fúrógépen végzi. A nagysebességű, hosszú távú üzemeltetés e lehetőség vitathatatlan előnye.

Érdemes figyelni egy pár árnyalatra koronák használatakor:

 • fúrás csak alacsony fordulatszámon, 500 ford./perc;
 • A kerámia felület védelme érdekében intenzív hűtést alkalmazzon vízzel.

Ballerina - fúró a csempe számára

A fürdőszobában a legmodernebb modern világítási rendszer telepítésekor a ballerina kiváló minőségű munkát végez.

Valóban - a csempe vágó hasonlít a ballerina rajz körök. Pontos, egyenletes fúrás garantált tartós fém koronákkal. Kör sugara és mélység vezérelt. A fúró csúcsa a felszínre csap, nem csúszik, nem mozog.

 • alacsony ár, jövedelmezőség;
 • magas szintű, széles körű elvégzett munka;
 • a működés időtartama.

Felhívjuk figyelmét, hogy a kör alakú rudak használata esetén a lyuk közepét be kell illeszteni, a maszkoló szalagot.

Lancet fúró a csempe számára

Hogyan kell fúrni csempe lándzsa fúró? A fúrás alacsony fordulatszámon történik. A feldolgozás kiváló minőségű, a repedések ellen biztosított.

Nem pótolható, amikor lyuk létrehozása a kis méretű porcelán kőből készült felületre. A lándzsa-élesítésnek köszönhetően nagy teljesítmény, termelékenység. Megfelelő használat - garantált hosszú élettartam.

Univerzális fúró a csempe számára

Hogyan kell fúrni a csempe univerzális fúrógépet?

A használat nem igényel tanácsokat és sablonokat. A fő vágóél a pontos központosítás érdekében alul van. Egy ügyes lyukat hajt végre. A mély oldalirányú spirál kiküszöböli a kialakult port, fűrészport. Az ötvözött fém magja nagy teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít.

Néhány tipp érdemel külön figyelmet

 • Mielőtt folytatná az ellenőrzőfelület behatolását, elővigyázatos lenne, ha a régi felületen gyakorolna. Különösen, ha nincs tapasztalat a munkához.
 • Figyelembe véve a biztonsági óvintézkedéseket - védőszemüveg és kesztyű munkavégzéséhez.
 • A felület megrepedezésének megakadályozása érdekében nem érdemes 15 mm-nél közelebb zárni az éltől.
 • Ha a munkaterület kicsi, célszerűbb egy zárójelet használni elektromos fúró helyett.
 • Annak érdekében, hogy megfelelően kezelje a falra szerelt felületet, elő kell készíteni a munkahelyet: helyezze a csempe lapos, stabil felületre.
 • Miután a kerámia felületet alacsony fordulatszámú elektromos fúróval haladta át, jobb, ha fúvókákkal folytatja a munkát a falon.
 • A csempecsuklók kitűnő állapotban tartása a por és a piszok időben történő eltávolítását biztosítja, ami minden akció eredményeként megjelenik.
 • Amikor a lyukak tökéletesen elkészülnek, behelyezheti a tüskéket, rögzítheti a fürdőszobához szükséges elemeket.

Az elektromos fúrófejek fúrásának legjobb módja, a műszaki szabályok betartása megbízható garanciát nyújt a fürdőszobai tervek minőségének javítására.

Gyémánt fúrók, koronák

Diamond korona - fúróeszköz, amelyet aktívan használnak az építőiparban és a mindennapi életben. A forgácsolóél nagy szilárdsága lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre tiszta, lyukakat (beleértve a nagyon nagy átmérőt is) olyan anyagokban, mint a beton, a kő, a porcelán, az üveg és a tégla. Az egyszerű háztartási feladatok megoldása érdekében gyémánt fúrótornyokat kínálnak.

Bármely korona az alábbi elemekből áll:

 • hengeres test;
 • a fúróval vagy más berendezéssel való összekötő szár;
 • gyémánt vágóél.

Két lehetőség van a munkadarab testhez való rögzítésére. A háztartási műveletekhez használt eszközöket általában olyan elektrolitba helyezzük, amelyre áramot alkalmaznak. Könnyebb kezelni a törékeny anyagokat ilyen koronákkal. Van egy kis forrásuk, de az ár megfizethető. Az "erőteljes" él egy bizonyos vastagságú szegmens, amelyet a gyémánt és a kötőanyag (króm, bronz, kobalt) keverékéből nagy nyomás alatt állítanak elő. Forrasztott a szervezetre hagyományos módon vagy lézeres hegesztéssel. A gyémánt fúrókat szintereléssel (nagyméretű termékek) vagy galvanizálással készítik.

Amikor kiválaszt egy koronát, figyeljen a szárra. Jobb egy univerzális választás, különben folyamatosan kell keresni egy adaptert. Ha professzionális szerszámot vásárol, akkor jobb, ha egy fúrót vásárolna ugyanazon a gyártótól. Néhány márkás termék szokatlan körülmények között "szeszélyes" lehet. A gyémánt koronák kiváló alternatívát kínálnak a pisztolyok és perforátorok számára. A lyukak gyorsabbak és pontosabbak. Ugyanakkor kevésbé építési törmelék és zaj keletkezik. Ahogy a kopás romlik, a sérült szegmensek megváltoztathatók, ezáltal meghosszabbítva a hasznos élettartamot.

Fúrjon csempe és üveg

Fúrjon csempe és üveg

A csempe / üvegezéshez tervezett fúrók olyan fogyóeszközök, amelyek segítségével a kívánt méretű (átmérő és mélység) üveg / kerámia felületen nyílást lehet készíteni.

A különböző helyiségekben végzett munkák végzésében csempével és üveggel dolgoznak. Használja mind a termelésben, mind az életben.

Ma már lehetséges ilyen tartozékok beszerzése hengeres vagy hatszögletű szárral. Az utóbbi lehetőség különösen fontos a különféle munkákhoz, amikor gyakran át kell alakítani a fúrót.

Ami a berendezés átmérőjét és hosszát illeti, ezeknek a mutatóknak a megválasztása attól függ, hogy mi legyen a lyuk mélysége és átmérője.

A csempékhez és üvegekhez használt sárgaréz fúró gyártásához. Gyémántpor porlasztásként használatos. A terméket "szintereléssel" készítik. Az eredmény erős, tartós és kopásálló szerszám. Az élesen megmunkált lemez, amelynek előállításához titánt és volfrámot használnak, további erőt biztosít a fúrónak.

A különböző méretek (átmérő, hosszúság) lehetővé teszi, hogy pontosan kiválassza a fúrót, amellyel lehetővé válik a kívánt átmérő és mélységű üveg / lapka mélyedése.

Hogyan válasszuk ki a fúrót a csempe, így nem bánod?

Miután felvett egy kiváló minőségű, helyes fúró egy csempe, regisztráció a fürdőszoba nem igényel speciális munkát és erőfeszítést.

A csempe a leginkább elfogadható, nyereséges, a fürdőszoba felé néz. A kerámia burkolólapokkal végzett kozmetikai kikészítés után az égő probléma a csuklós bútorok és berendezések építésének problémája. Miután megismerkedett azzal az elmélettel, hogyan lehet fúrni egy csempe, egy rögtönzött eszköz tulajdonsága, valamint a munka elvégzésének módja - minden megoldást megvalósíthat a kényelem és kényelem megteremtése nélkül a fürdőszobában különösebb gond nélkül.

Hogyan kell megfelelően fúrni a csempeeket - a kézművesek tippjeinek áttekintése

Hogyan készítsünk lyukat a cserépben, és ne károsítsuk a vékony, rendkívül törékeny anyagot?

 • Szükség van a fúró sebességének és saját nyomásának beállítására a szerszámon. A fúró a csempe kell menni nyomás alkalmazása nélkül. Az elektromos fúrók első alternatívája kézi szerszámok, hajtókarok használata.
 • A kezelt bevonat elkerülése érdekében a munkát szakaszosan kell végrehajtani, elkerülve a szerszám túlmelegedését. Felületi és munkafúró csempe, rendszeresen vízzel hűtve.

Kerámia csempefúrás

A falburkolat repedéseinek és felszakadásának elkerülése érdekében számos egymást követő ajánlást kell követni:

 1. jelölje meg a jövő inváziós technika ceruza központját;
 2. a károsodás elkerülése érdekében, a festékhenger felett kell ragasztani; szalag;
 3. alkalmazza a sablonokat;
 4. Ne használja a fúrót sokk üzemmódban.
 • Kerámia padló, csak agyag hal. A nehézségek és kellemetlenségek zománcot okoznak, ami csúszik. Könnyű a kerámia burkolólapok fúrására, amelyeket néhány órán át vízben áztattak. A száraz felület legjobban jelöléssel van ellátva. Kényelmes, hogy egy csavarkulcs éles végével jelöljön ki.
 • Ésszerűbb egy sebességvezérelt elektromos fúrógépet használni a munka minőségének ellenőrzéséhez a nyomógomb megnyomásával. A tesztelést a lehető legjobb módon végezzük semleges felületen.

Kerámia csempefúrás kis sebességgel

A csempék fúrásához fúrókat kell használni csempékre:

 • speciális fúvókák;
 • balerina;
 • lándzsát
 • gyémánt;
 • egyetemes.

Elemezze az opciókat: karakterenként, alkalmazási mód szerint

Ha egy kis átmérőjű és kis mennyiségű lyukakat terveznek a kerámia felületen, akkor elfogadható az olcsó cserépfúró használata finom forrasztással. A rudakat előre meg kell élesíteni.

Gyémánt cserép fúró

A padlószerkezetek telepítésekor sokan zavarba ejtik: hogyan kell a kerámia granit csempét fúrni?

Válassz gyémántdarabokat vagy gyémántporokat

Gyémánt fúró kerámia csempe számára

A gyémántpor viszonylag drága eszköz, azonban gyorsan fizet magának egy hatékony, finom minőségű munkával. Megszabadul a kerámia felület és a szerszám önmagában történő lehúzásának szükségességétől. Lehetőség van a kerámia burkolólapok fúrására, mielőtt befejezné a falon. Jelölje meg a tervezett lyukakat, majd a munkát egy álló fúrógépen végzi. A nagysebességű, hosszú távú üzemeltetés e lehetőség vitathatatlan előnye.

Érdemes figyelni egy pár árnyalatra koronák használatakor:

 • fúrás csak alacsony fordulatszámon, 500 ford./perc;
 • A kerámia felület védelme érdekében intenzív hűtést alkalmazzon vízzel.

Ballerina - fúró a csempe számára

A fürdőszobában a legmodernebb modern világítási rendszer telepítésekor a ballerina kiváló minőségű munkát végez.

Valóban - a csempe vágó hasonlít a ballerina rajz körök. Pontos, egyenletes fúrás garantált tartós fém koronákkal. Kör sugara és mélység vezérelt. A fúró csúcsa a felszínre csap, nem csúszik, nem mozog.

 • alacsony ár, jövedelmezőség;
 • magas szintű, széles körű elvégzett munka;
 • a működés időtartama.

Felhívjuk figyelmét, hogy a kör alakú rudak használata esetén a lyuk közepét be kell illeszteni, a maszkoló szalagot.

Lancet fúró a csempe számára

Hogyan kell fúrni csempe lándzsa fúró? A fúrás alacsony fordulatszámon történik. A feldolgozás kiváló minőségű, a repedések ellen biztosított.

Nem pótolható, amikor lyuk létrehozása a kis méretű porcelán kőből készült felületre. A lándzsa-élesítésnek köszönhetően nagy teljesítmény, termelékenység. Megfelelő használat - garantált hosszú élettartam.

Univerzális fúró a csempe számára

Hogyan kell fúrni a csempe univerzális fúrógépet?

A használat nem igényel tanácsokat és sablonokat. A fő vágóél a pontos központosítás érdekében alul van. Egy ügyes lyukat hajt végre. A mély oldalirányú spirál kiküszöböli a kialakult port, fűrészport. Az ötvözött fém magja nagy teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít.

Néhány tipp érdemel külön figyelmet

 • Mielőtt folytatná az ellenőrzőfelület behatolását, elővigyázatos lenne, ha a régi felületen gyakorolna. Különösen, ha nincs tapasztalat a munkához.
 • Figyelembe véve a biztonsági óvintézkedéseket - védőszemüveg és kesztyű munkavégzéséhez.
 • A felület megrepedezésének megakadályozása érdekében nem érdemes 15 mm-nél közelebb zárni az éltől.
 • Ha a munkaterület kicsi, célszerűbb egy zárójelet használni elektromos fúró helyett.
 • Annak érdekében, hogy megfelelően kezelje a falra szerelt felületet, elő kell készíteni a munkahelyet: helyezze a csempe lapos, stabil felületre.
 • Miután a kerámia felületet alacsony fordulatszámú elektromos fúróval haladta át, jobb, ha fúvókákkal folytatja a munkát a falon.
 • A csempecsuklók kitűnő állapotban tartása a por és a piszok időben történő eltávolítását biztosítja, ami minden akció eredményeként megjelenik.
 • Amikor a lyukak tökéletesen elkészülnek, behelyezheti a tüskéket, rögzítheti a fürdőszobához szükséges elemeket.

Az elektromos fúrófejek fúrásának legjobb módja, a műszaki szabályok betartása megbízható garanciát nyújt a fürdőszobai tervek minőségének javítására.