Legfontosabb > Tervezés

Alumínium redőnyös mennyezet a fürdőszobához: anyagszámítás és beépítési technológia

Úgy döntöttél, hogy alumínium süllyesztett mennyezetet szerelsz a fürdőszobába, de nem ismered, hogyan történik ez. Nem számít, ez a cikk pontosan az, amire szüksége van. Itt van a technika az alumínium lécek mennyezetének összeszerelésével saját kezűleg, valamint hasznos tippeket és ajánlásokat kezdőknek házi kézműveseknek.

Milyen elemeket tartalmaz a függesztett rack mennyezet

Először is, a fürdőszoba alumínium mennyezetje fémkeretből és burkolólapokból (lécekből) áll. Az alumínium fürdőszobai mennyezeti paneleket hideg bélyegzéssel gyártják. Felülről különleges festékkel és védő lakkal borítják, ami megakadályozza a nedvességnek a panelre gyakorolt ​​romboló hatását.

A fém keret fém, bélyegzett és horganyzott profilokból áll. A cink gátolja a fém korrózióját is. Általában az alkatrész-anyagok élettartama felfüggesztett rack plafon 25 év.

A vázszerkezet egy felhajtható mennyezeten a következő elemekből áll:

 • Fal sarokprofil
 • Tetőfedő profil rúddal vagy résszel
 • Univerzális állítható felfüggesztés (kihajtható horgas + kihajtható hurok csatlakozó szalagrugó)

A lámpatest tüskékkel és 6 x 40 mm-es önmetsző csavarokkal készült. A keretre nézve széles álmennyezetek vannak. A mennyezeti sín méretei: 9-20 cm szélesség, 3 vagy 4 m hosszú, vastagsága 0,5 mm.

A mennyezeti sínnek lekerekített ívelt élei vannak. Ez azért van, hogy biztosítsák a stringerhez. A leginkább futó fiók szélessége 10 cm.

Milyen léceket választani

Az alumínium fürdőszobai mennyezetek háromféle mennyezeti lappal találkozhatnak:

 • Nyílt típus
 • Zárt típus
 • Reiki betétekkel

Az első típusú sínek nyitva hagyják a keréktárcsát. Javasoljuk, hogy a mennyezetet olyan panelekkel fonja be, amelyek mennyisége 3 m vagy több. Ha ez alatta történik, a mennyezeti kommunikáció akkor is észrevehető, ha a világítás be van kapcsolva.

A második típusnak van egy kiemelkedése a panel egyik oldalán, amely átfedi az interstice hézagot, ha egy rúdra van szerelve. Az ilyen lécek használata olyan benyomást kelt, hogy a mennyezetet fából faragott padlózattal végezzük.

A harmadik lehetőség a legnépszerűbb és eredeti. A panelek között a betétek az alumínium rack-mennyezetbe vannak szerelve, amely 16 mm széles, különböző színű, alumínium csíkokból állhat.

Különösen szép megjelenésű tükörbetétes betét. Ezt követõen megfontoljuk, hogyan számoljuk ki a rack mennyezetét a fürdőszobában zsebekkel és betétekkel.

A fürdőszobaszekrény mennyezetének kiszámítása

Fontos tudni! Szereljen fel egy alumínium mennyezetet a fürdőszobában, miután befejezte a munkát a csempék a padló és a falak.

A rack mennyezetének kiszámításához a következő szabályok érvényesek:

 • A falszög profiljának hossza megegyezik a mennyezet peremével
 • A mennyezeti csapágyprofil a helyiség hosszúsága mentén 1,2 méteres távolságban van elhelyezve kis helyiségekben, az intervallum 0,6 m-re csökkenthető, hossza a következő képlet segítségével számítható ki: ((H / 0,6) - 2) x L = Z
 • H - a szoba szélessége
 • 0,6 - szomszédos profilok közötti távolság
 • L a hely hossza
 • Z - profilhosszúság szükséges a helyiséghez
 1. Az univerzális felfüggesztések száma megegyezik a szalagok teljes hosszával, osztva a felfüggesztési időtartammal vagy 1 méterrel
 2. Mennyezeti sínek és betétek, amelyek merőlegesek a merőleges vonal irányára. A sínek számát a következő képlet segítségével számíthatjuk ki: H / (S + J) = K
 • H - a szoba szélessége m-ben
 • S a m mennyezeti sín szélessége
 • J - szélességi interfluor beillesztés m
 • K - a mennyezeti lécek és betétek száma darabokban

Mennyezeti szint jelölés

Mivel a burkolólapot már a falra helyezték, nagyon könnyen irányítható a jövő felfüggesztési rendszerének szintje. Egy vonalzóval meg kell jelölni a süllyesztett mennyezet és a kerület mentén a falon levő magasságot (vízszintes sík), hogy egymástól legfeljebb 1 m távolságra helyezkedjenek el egy ceruzával.

Fontos tudni! A lépcsőházban lévő mennyezet tetszőleges magasságra, de legalább 12 cm-re leereszthető, ez a rés süllyesztett lámpatestek beszereléséhez szükséges.

A mennyezeten jelölje meg a csapágyhúzók helyzetének tengelyét. A tengelyek mentén helyezzük el az univerzális felfüggesztések rögzítését. Ezután a jelölés befejeződött.

Figyelj! A falon lévő vonal nem eshet a csempecsuklóra. Furatok fúrásakor a csempe felrobbanhat.

Elektromos világítás bekötése

A világítás vezetékét egy műanyag hullámosított hüvelybe helyezzük, és a kapcsok mennyezetéhez rögzítjük. A spotlámpák helyén 25-30 cm hosszúságú hurkok kerülnek eltávolításra a világító eszközök további csatlakoztatásához.

Fontos megjegyezni! Ha a huzalok csupasz végei vannak, akkor szalaggal kell szigetelni.

A megjelölt vonalon rögzítő fal sarokprofilját képezi. Ehhez egy 35-40 cm-es fúrólyuk lépcsővel. A szöget a festett oldalra szerelik a padlóra.

Először fúrjon egy darabot a csempere, majd a betonra. A lyukakat kalapáccsal alaposan átütik a lyukakba, és csavarral egy szögletes profilt rögzítenek. A tartóprofilok tengelyein levő jelekbői a univerzális függesztőcsapok dugókkal vannak ellátva. Erre a célra egy hurok van kialakítva egy fülön.

A horgokat a szerelt horogokon kell lógatni. A szalagok vízszintes síkját egy szintszabály szabályozza.

A mennyezeti lécek és beépített spotlámpák felszerelése

A fürdőszobában lévő alumínium burkolattal ellátott léceket darálóval méretezik. Szerelje fel a sínt a szálakra úgy, hogy bedugja őket a horonyprofilba. A spotlámpák helyén a sínre vágott lyukon. Ezt a lámpa átmérőjén lévő koronával ellátott fúróval végezzük.

A világítóberendezés a lyukba van szerelve, a rugók hajlításával. Ezután a sín a sínre van szerelve, és a lámpák a világítás vezetékéhez kapcsolódnak. Ha az utolsó rake nagyobb, mint a fennmaradó nyitott tér, le kell vágni.

Ehhez egy ceruzával egyenes vonalat kell húzni a lécek mentén, és egy vonalzóval együtt, többször erőfeszítéssel, éles késsel. A fém ollókkal ellátott keresztmetszetű lamellák 30 cm-es távolságban vágnak, miután a darabot felfelé és lefelé döntve elszakadt.

Az utolsó sín behelyezése után az interlineáris betétek fel vannak szerelve. Méretre van vágva és két mennyezeti lappal csattan. Amikor ez az eljárás befejeződik, a mennyezet úgy van beállítva, hogy a fal sarkán fekszik.

A mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában

A legkedvezőbb, de esztétikus és stílusos, függőleges alumínium csíptetős mennyezetek a fürdőszobában, amelyek vonzó műszaki jellemzőkkel bírnak. Az ilyen mennyezetek nagyon könnyen tisztíthatók, és véletlen károsodás esetén ugyanolyan könnyű helyettesíteni a szükséges sínt, mint a teljes mennyezet javítását.

A reflektorok segítségével az alumínium süllyesztett mennyezet a fürdőszobában valódi műalkotássá válhat, amelyet senki sem fog megtenni! És ami a legfontosabb, egy ilyen mennyezetet lehet készíteni kézzel!

A sima alumínium mennyezetek típusai, szerkezete és színe

Alumínium felfüggesztett mennyezet kazettás és állvány. Rack alumínium mennyezetek:

 • Betétekkel. A lécek közötti rések között keskeny betétek vannak elhelyezve, amelyek textúráján és színén eltérőek;

A gyártók különféle árnyalatú sávokat készítenek - sötét és világos, amelyek technikai jellemzői lehetővé teszik bármilyen képzelőerő megvalósítását, ha a saját kezűleg a fürdőszoba felszerelését végzi. A felület lehet:

 • Matt. Ezeket a léceket a fürdőszobákra választják, puha, meleg színekben. Egy nagy helyiségben a matt léc szigorú és szilárd stílust hoz létre;
 • Fényes. Ideális modern vagy hi-tech fürdőszobához. Vizuálisan növeli a szoba térfogatát szinte kétszer;
 • Tükör "króm" vagy "arany". A világítótestek helyes elhelyezkedésével a súlytalanság és a dimenzió nélküli fürdőszobafelület benyomását keltheti.

A legnépszerűbb az emberek alumínium lécek - olasz, francia és német design főleg barna és fehér matt színű.

Milyen előnyei vannak az alumínium panel mennyezetének?

Az alumínium felfüggesztett mennyezetek népszerűsége számos előnnyel jár, többek között:

 • Alacsony költség;
 • Egyszerű felszerelés - a fürdőszobában lévő mennyezetre rögzített tartó profilok, amelyek azután alumínium csíkot ragadnak fel, és a falak közelében lévő rések alumínium sarkokkal vannak bezárva;
 • Alacsony súlyú kialakítás;
 • szilárdság;
 • Egyszerű gondozás;
 • Sok tervezési döntés mérete, textúrája és színe;
 • Tűzállóság és környezetbiztonság;
 • Nedvességállóság;
 • tartósság;
 • Abban az esetben, ha a mennyezet véletlenül sérülne, elegendő egy vagy két léc cseréje;
 • A mennyezetre való felszerelés lehetősége nem igazodik és komoly előkészítés.

A mennyezet felfüggesztése a fürdőszobában nem kell különleges ismeretekkel rendelkeznie - elegendő ahhoz, hogy alapképzést és alapeszközökkel való munkavégzésre képes legyen - kalapács, fúró vagy perforátor, csavarhúzó. Ráadásul az ilyen alumínium süllyesztett mennyezetnek a saját kezével történő kialakítása lehetővé teszi, hogy egyedi színeket és árnyalatokat, matt és tükrös csíkokat, valamint sokféle díszítő burkolatot készítsenek a csíkok között.

Kedvező ár mindenki számára

Rack mennyezet a fürdőszobában népszerűvé vált köszönhetően nagyrészt olcsó. Az építési piac nemcsak kész készleteket kínál, hanem egyedi mennyezeti elemeket is. Vegye ki az 1,6 × 1,6 m-es felfüggesztett mennyezeteket. A készlet vezetőpályákból, speciális műanyag végsarkokból és a panelekből áll. A készlet ára 2500 rubel. Ha tetszik egy tükör rack mennyezet, akkor meg kell fizetni 5000 rubelt érte.

Általában a reflektorok vagy LED-lámpák beépülnek a lécekbe. Két lámpa vezetékekkel körülbelül 500 rubel. Ezért egy standard fürdőszoba 2,5 m². kell költeni mintegy 3000 rubel. a lámpákon és a vezetékeken.

A professzionális szerelők egy 1000 rubelből álló alumínium lécrendszer telepítését vállalják. négyzetméterenként. De mivel a telepítés nem túl bonyolult, a mennyezet beillesztése teljesen megteheti önmagát, és megóvhatja a szakemberek szolgáltatásait.

Előkészítő munka

Mielőtt elindulna a boltba, készen kell állnia a munkára:

A mennyezet beillesztéséhez két emberre van szükség, mert nagyon nehéz lesz megbirkózni. Ne hagyja figyelmen kívül a mennyezet felállítását a rackrendszer telepítéséhez. Ez elkerülheti az olyan problémákat, mint a rozsdafoltok, penész és gombák, lyukakon vagy repedéseken keresztül. A felső határ előkészítése magában foglalja a következő intézkedéseket:

 • A mennyezetről eltávolítjuk, amit önmagában könnyen eltávolíthatunk, a mossa meg a maszkot vagy enyhén lehúzhatja a hámló festéket, eltávolíthatja a háttérképet vagy más régi mennyezetburkolatot.
 • Gipsz mélyvarrások és lyukak;
 • A hordozót alaposan öblítse le a gombaellenes és vízálló alapozóval.

Keretszerelés és profil telepítés

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg az alumínium felfüggesztett vasúti mennyezet elemeinek számával, meg kell először elvégeznie a szükséges méréseket és számításokat, és figyelembe kell vennie a panelek jellemzőit is. Ez a megközelítés segít elkerülni a nem kívánt pénzügyi költségeket és hibákat a telepítés során.

 • A vízszintes jel mérése a keret telepítési helyén. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a beépített fények beépítéséhez szükséges mélységet.

A munka befejeződött! Most van egy egyedi, stílusos alumínium rack mennyezet, amely kétségtelenül dekoráció lesz a lakásod vagy a házod számára! Reméljük, hogy cikkünk segít Önnek a mennyezet beillesztésével a saját kezével!

Hamis mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában

A fürdőszoba kialakítása a szoba sajátosságaira korlátozódik. A páratartalom szintje néha elérheti a 90-95% -ot, ami befolyásolja a szerkezetek állapotát és a javításokat.

Ezért a mennyezetekhez használt befejező anyagok köre korlátozott: gipszkarton és festés, vakolat, műanyag panelek.

De egy korlátozott listán, akkor egy másik lehetőség a fürdőszoba, egy alumínium mennyezet. Végtére is, egy ilyen fémnek kiváló tulajdonságai vannak a korróziónak és különösen a duzzadásnak ellenállóképességgel, penész és gomba kialakulásával.
Amit érdemes tudni a mennyezetű alumínium panelek típusairól, valamint a telepítési munkák sajátosságairól.

Az alumínium panelek besorolása a mennyezetre

A panelnevek kiválasztása kicsi, de ennek ellenére egy adott konstrukció kiválasztása során különbséget kell tenni a típusok között. Az alumínium mennyezetek különböznek az összeszerelt sík szerkezeti jellemzőiben. Ezek általában két típusból állnak:

szárny

A készüléke hasonló a műanyag panelekhez. Ez a szokásos hosszú fémszalag. Az összeszereléstől függően az állványok mennyisége három fajtából áll:
Betétekkel. A panelek résszel vannak felszerelve, amelyek viszont olyan dekoratív betétekkel vannak felszerelve, amelyek színe és szerkezete eltér a fő sínektől. Nyílt. Az alumínium panelek fürdőszobájának mennyezetét kis résszel szerelik össze. Általában ez a típus a fő csapágyfödém jelentős magasságával van megválasztva.
Lezárva. Ez egy analóg fafalburkolat. Az alumínium lécek a rés legcsekélyebb sarkán kerülnek telepítésre.

kazetta

Általában ilyen mennyezetet alakítanak ki egyes elemekből négyzet vagy téglalap alakú lapok formájában. Az ilyen opció összeszerelésénél általában a színek és a részletek fényessége társul.

Tipikusan az elemek alumínium süllyesztett mennyezetek számára a fürdőszoba méretei 90-200 mm szélesek, 3-4 m hosszúak. Ez elég, ha még nagy fürdőszobákat is befejez.
Ezenkívül egy speciális kialakításban kiválaszthatja a panel megfelelő típusát: matt, fényes és tükör.

Az első vagy a második lehetőség használatával különféle stílusokat rendezhet, szigorú tervezéssel, puha színekkel, modern vagy hi-tech típusokkal. A tükör alumínium mennyezet arany, krómozott, és ésszerű megvilágítással kombinálva vizuálisan növeli a helyet, ami nagyobb térhatást eredményez. A különböző típusú panelek közötti különbségek mellett érdemes tudni az ilyen célú felületek pozitív és negatív tulajdonságairól.

Az alumínium panelek pozitív és negatív tulajdonságai

A felfüggesztett mennyezetek az alumínium panelek fürdőszobájában számos előnnyel rendelkeznek, amelyek kiváló helyettesítővé teszik más típusú bevonatokat.
Először is, az átlagos árkategória teszi az anyagot a tömegek számára hozzáférhetővé.
Másodszor, a kész formájú kialakításnak van egy kis súlya, és nem jelent további terhelést a csapágypadló és a falak számára. Harmadszor, nagyon egyszerű az alumínium mennyezeti panelek összeszerelése a fürdőszobában saját kezűleg, az egyszerű technológia nem biztosít speciális ismereteket rendkívül speciális berendezésekkel. Az egész rendszert alapos felszíni előkészítés nélkül szerelik fel (szintező és mennyezeti bevonás). Az alumínium mennyezet összeszerelésének fő eszközei egy elektromos fúró vagy egy kalapács fúró, egy hagyományos csavarhúzó és egy kalapács.

De vannak hátrányai az ilyen típusú mennyezet:
A telepítés során gondosan ki kell csomagolni és rögzíteni a léceket. A gondatlan kezelés vezethet a kanyarok, csuklók kialakulását, amelyek már nem szüntethetők meg.
Ha a szerelvény gyengén működik, a láncok minden résénél világosan kitűnik az általános háttérrel szemben, különösen a világítás alatt.

Ezért a telepítési technológiát szakképzettséggel kell megközelíteni, valamint az összes szükséges eszközkészítés, valamint a tartószerkezetek végrehajtását.

A telepítés szakaszai és jellemzői

Az alumínium mennyezetek összeszerelése a fürdőszobában több lépcsőben végezhető el:

 • Mérési és tervezési munka;
 • Felületek előkészítése a telepítéshez;
 • Anyagok kiválasztása eszközök;
 • Építs egy mennyezeti síkot.

Minden szakaszban kövesse a megfelelő algoritmusokat és ajánlásokat.

Mérések, tervezés és jelölés

Ebben a szakaszban érdemes azonosítani a telepítés néhány kulcsfontosságú jellemzőjét, és becsülni, hogy mennyi és milyen anyagokra van szükség.
Mérje meg a fürdőszoba méretét a kerület körül. A struktúra telepítése előtt jobb, ha egy kis áramkört kell létrehozni a megadott paraméterekkel, nevezetesen:
Tervezze meg a sínek helyét a bejárathoz képest (mentén / át).
Becsülni a távolságot a csapágy átfedéséről. Különösen fontos a fényszórók beszerelésének tervezése során (minimum 120 mm).

Válasszon egy kockát a lécekhez (jobb, ha előnyben részesítjük az alumíniumot vagy a horganyzott részeket).
Számítsa ki a szükséges számú síneket, betéteket (szükség szerint), rögzítőket és alapprofilokat. Ezután folytathatja a következő lépcsőfokot, előkészítve a helyszínt a telepítéshez.

Előkészítő munka

Az előkészítés teljes folyamata két pontra csökken: a régi bevonat lebontása és a felületkezelés fertőtlenítő adalékokkal.
A korábbi anyagokat nem kell különösebb fanatizmussal kiküszöbölni. Ha a felületeket egyszerűen vakoljuk be festékkel, akkor elegendő megvizsgálni őket a tartósság érdekében, és csak az elmosódott területeket helyreállítani. Egy másik dolog. ha a bevonat PVC-panel vagy gipszkarton volt, akkor kívánatos a csapágyfelület eltávolítása. Abban az esetben, javításakor a fürdőszobát az új épületben, elkerülheti az olyan folyamatot, mint a szintezés és vakolat a mennyezet síkja. A talaj mélyen behatol, és gombaellenes adalékokkal, 2-3 rétegben hengerrel vagy ecsettel. Ez az előkészítés teljesnek tekinthető, utána el kell végezni a szerelési munkát.

Mit kell telepíteni?

Az alumínium panelektől eltérő anyagokra is szükség van a kötőelemek, a keret tartószerkezetére és a függesztőkre, hogy összekapcsoljuk a szerkezetet a mennyezet csapágyfelületével.
A profil megvásárolható alumíniumból vagy horganyzott. Szerkezet felépítéséhez kétfélere van szükséged: egy útmutató (UD jelzéssel) és egy mennyezet (CD). A tartozékokatól függően egy közvetlen felfüggesztésre van szükség, ugyanazt a tervet, mint a gipszkarton kereteinek összeállításához. A kötőelemeket az alaprészek összekötésére használják, és rögzítik őket a falakhoz vagy a padlókhoz. Szükséges lesz a csavaros szegek és a fém csavarok - "hibák".
Az eszközök listája a következő: rulett, szint, fém olló, csavarhúzó, lyukasztó (fúró).
Minden szükséges eszközzel elvégezhető a telepítés.

Alumínium mennyezetek szerelése

A mennyezet felszerelése a fürdőszobában az ilyen utasításoknak megfelelően történik:
A falak pereménél mérje meg és jelölje meg azt a szintet, amelyen a jövőbeli mennyezet helyezkedik el. Mindez a tervezett lámpatesteken múlik, 50 mm-re a mennyezetről elég a felső, és a spotlámpák helyet igényelnek, és a szint 100-120 mm-re csökken.

Szakértői kommentár

A felfüggesztett mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában nem igényel különösebb gondosságot, a fém nem oxidál, és mechanikai hatások nélkül tulajdonságai nem változnak meg. Minden gondoskodni kell arról, hogy a mennyezeti síkokat tisztító termékekkel törülje le. Még a közönséges szappanoldat is alkalmas szennyeződéstől és portól való tisztításra, ami kényelmesen rá lehet önteni a permetezőbe. Az egyetlen dolog, amit nem kell tennie, hogy olyan konyhai kefék vagy kemény kefék, amelyek károsíthatják a felületet a deszka.
A megfelelő gondossággal az alumínium panelek élettartama nagyon hosszú idő.

Az előnyök és hátrányok az alumínium mennyezetek a fürdőszobában

Kezdve javítani a fürdőszobában, nagyon nehéz meghatározni a design. Egy adott anyag kiválasztása szintén problémás.

Mivel a befejező anyagok széles skálája a modern piacon igen széles és változatos, a vevők néha elveszettek és nem tudnak végleges döntést hozni.

A fürdőszobában a mennyezet talán az egyik legfontosabb részlet, nem kevésbé jelentős, mint a falak vagy a padló. A mennyezet díszítése néha nem elég figyelemre méltó, ezt másodlagosnak tekinti.

Sokan még azt sem gondolhatják, hogy a szoba ezen része a belső térnek nagyszerű lehet.

Mit válasszon, hogyan kell a javításokat harmonikusnak, egyszerűnek és pénzt nem drágának tekinteni? E cikk olvasásával válaszolhat erre a kérdésre.

Mi a?

Nézzük meg, hogy a megoldás a számunkra érdekes kérdésre az alumínium fürdőszobában lévő mennyezet. Ha figyelembe vesszük a szoba sajátosságait, ez az anyag a legmegfelelőbb a mennyezet befejezéséhez.

Amatőr úgy tűnik, ilyen választás nem hiteles. De minden szakértő elmondja, hogy az alumínium mennyezet praktikus, nem nehéz telepíteni, és a legfontosabb dolog fenntartható és biztonságos működés. Megjelenésük miatt gyakran nevezik "csíkos". Milyen a mennyezet?

Ezek különálló gerendák, amelyek hossza 3 - 4 méter. Ha a gerendákat úgy tervezik, hogy befejező elemként használják őket, könnyen beállíthatók a kívánt méretre. Minden deszka szélessége 10 cm. Három módosításból állnak: nyitott, zárt és betétekkel.

Az alumínium laminálható például a fa, arany, ezüst és így tovább. Az utóbbi időben az anyag nagyon népszerűvé vált, és ez nagy konkurenciát eredményezett azon gyártók körében, akik különböző formájú tervezési formákat és színeket próbálnak kínálni ügyfeleinek. Röviden, a szobák díszítésének változatai, egészben.

Számos alumínium mennyezet létezik:

 • Rack lóg - a legnépszerűbb a telepítés és a szokatlan megjelenés miatt. Nyitottak és zártak. A Reiki a vezetőprofilra rögzítésre kerül. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy pontos méréseket végezzen, a léceket egy kicsit hosszabb ideig kell megtenni, mint a mennyezet. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a repedést.
 • Kazetta - ez nagyon ritkán van telepítve. Az ilyen mennyezet négyzet vagy téglalap alakú lapokból készül. Ezek olyan készletekben kerülnek értékesítésre, amelyek eltérnek egymástól a tervezési megoldásokban. Ez lehet a panelek színének vagy alakjának váltakozása. Ez a lehetőség nem ajánlott kisebb helyiségekben való használatra. Ellenkező esetben a tér még kisebbnek tűnik. Ez a design ideális a nagy mennyezetű helyiségek számára.
 • Egyedi megrendeléssel (tervező) tervezve - rendkívül ritka. A legdrágább és időigényes lehetőség. A saját, hogy egy ilyen mennyezet nem fog sikerülni.

Előnyök és hátrányok

Ennek az anyagnak számos előnye van.

Miután a fürdőszobában egy alumínium mennyezetet helyeztek el, a következő előnyökkel rendelkezünk:

 1. Könnyedség. Ez a design kis súlya. A telepítéshez nem kell megerősíteni a profilt és a pecsétet is fel kell szerelni. Ha a fürdőszoba nem túl nagy, akkor elég lesz három keresztirányú profil rögzítéséhez reteszekkel és oldalsó díszlécekkel. A panelek erős rögzítéséhez és a kiváló minőségű telepítéshez elég lesz.
 2. Tartósság. Ezek a panelek több mint egy tucat évig szolgálnak majd Önnek. Javításra lehet szükség abban az esetben, ha csak nagyon "megpróbálja" elrontani. Az alumínium ellenáll a különböző mechanikai igénybevételeknek. Még ha bekövetkezik is, hogy a szomszédok felülről áradanak, a mennyezet nem fog szenvedni.
 3. Vízálló. Az alumínium nem érintkezik rozsdával és oxidációval, mint más fémek vízzel érintkezve. Ez a tulajdonság nagyon fontos olyan helyiségekben, mint például a fürdőkád, ahol a páratartalom mindig magas. A nedvesség elleni védelem érdekében az anyagot védő átlátszó réteggel vagy speciális festékkel borítják.
 4. Általános gondozás. Az alumínium felülete nem igényel tisztaságot. Könnyű és egyszerű gondoskodni. Elég, ha a mennyezetet szappanos vízzel megnedvesített ruhával törölni kell. A csiszolóanyagokat tartalmazó mosószerek nem ajánlottak. Mivel ez karcolásokat okozhat.
 5. A telepítés egyszerűsége. Ha követed az utasításokat és következetesen végrehajtod az összes műveletet, akkor akár 1-2 nap alatt akár egy nagy helyiségben is elhelyezhetsz paneleket. Annak érdekében, hogy mindent helyesen tegyünk, nincs szükség különleges képességekre. Nagyon fontos pont - ha szükséges, részleges csere néhány eleme a mennyezet, akkor lehet anélkül, hogy lebontják a teljes szerkezet.
 6. Az alumínium kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Pihenhet teljes csendben. Nem fogod hallani mindazt, ami a szomszédoknál a fenti padlón történik.
 7. Biztonság és környezettudatosság. A biztonság szempontjából az alumínium panelek jónak bizonyultak. Ez az anyag nem gyúlékony. Ezért ne féljen a véletlen gyújtástól. Ha tűz keletkezik, az alumínium lécek nem engedik tovább a tüzet, és nem okoznak káros toxikus anyagokat a magas hőmérséklet hatása alatt.
  Mielőtt eljutna a boltpolcokba, ezt a terméket alaposan tesztelték a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében.
 8. A sínpályák különféle színválasztékai lehetővé teszik többszintű átmenetek létrehozását a függőleges és a vízszintes síkokban. Ön képes lesz életre kelteni a legbizalmasabb belső fantáziádat.
 9. Nagy lehetőség a különböző típusú lámpatestek beszerelésére. A világítási zónák elválaszthatók egymástól. A rendszer tervezési lehetőségei lehetővé teszik, hogy megtörténjen.

Hátrányai. Csak néhány közülük van.

 1. A szerelés során nagyon óvatosan kell kezelni az alumínium paneleket, mivel könnyű hajlítani és sérülhetnek. A látható lápokat nagyon nehéz megszabadulni.
 2. A kivitelezés során apró rések maradhatnak. A gyenge építmény látható a belső világítás miatt. A probléma megoldásához a lámpákat sapkákra kell helyezni.

Tudja meg ebből a cikkből, függetlenül attól, hogy álmennyezetet készítsen a fürdőszobában.

DIY telepítés

Milyen eszközökre van szüksége ehhez:

 • drill;
 • ütni;
 • szinten;
 • ollók fémhez;
 • mérőszalag;
 • vonal
 • nagyon éles kés;
 • marker;
 • tüskék és csavarok.

Lépésről lépésre:

 1. Telepítse a vezetõket a fürdõszoba peremén. Jelölje meg a jelölőt, ahol az új mennyezet helye lesz. A meglévő távolságnak 5-6 cm-nek kell lennie. Vegye át a szintet és adja át ezt a jelet a kerület mentén (1m lépés). Egyenes vonalat rajzolunk. A jeleket a fal hosszának megmérésére használjuk, és a fém profilok méretének megmunkálását fém ollóval vágjuk.
 2. A felfüggesztések telepítése. A rulett segítségével jelölje meg azokat a helyeket, ahol a csapágygumiakat szerelik fel. Az első jelnek a falról 35-40 cm távolságra kell lennie, a következő egymás után 1 méterrel. A felfüggesztéseket csavarral rögzítik. A telepítés pontosságát szinttel kell ellenőrizni.
 3. Rögzítse az abroncsokat. Ideális esetben a távolság ne legyen több, mint 1 méter. A sínek síkhoz vannak rögzítve, merőlegesen, a profilnak megfelelően, amelyet körbefutott a perem. A gumiabroncsok csavarhúzóval vannak felfüggesztve. A munka ezen szakaszában nem szabad a legcsekélyebb hiba. A jövőbeli mennyiségek minősége attól függ.
 4. Szerelje fel a rack mennyezetét. Az első lépés az, hogy levesszük a léceket a védőfóliából és vágjuk őket a helyiség méretére. Helyezze a léceket a vezetőkbe, és rögzítse őket a reteszek hossza mentén. Minden léc szorosan egymáshoz van rögzítve, így köztük nincs hiány és rés. A gumiabroncsmagasság állítható. Ez a csavarok mélységének megváltoztatásával érhető el (ha a gumiabroncs a mennyezethez van rögzítve) vagy állítható felfüggesztésekkel. A dekoratív lábazat az utolsó, amelyet be kell szerelni. Anélkül, hogy a mennyezet nem fog kinézni, és nincs teljesen megjelenésük.

A telepítés befejeződött. Csak tisztítsd meg a szobát.

Melyik felszerelés illik?

Az ilyen típusú mennyezeti lámpákat többféle típusban használják, ezek lehetnek:

süllyesztett, raszteres, LED-es, fluoreszkáló, halogén és izzólámpák. Világítóeszköz kiválasztásakor a következő követelményeknek kell eleget tennie:

 • a lámpa teljesítménye és spektruma a legmegfelelőbb egy adott helyiséghez;
 • a lámpa mérete harmonikusnak kell lennie a mennyezet szintjével;
 • a lámpát a maximális munkaidőtartamra kell kiválasztani. Annak érdekében, hogy gyakran cserélje ki a szerkezetet.

Az alumínium panelek mennyezetének védelme

A mennyezet alumínium felületének egyszerű és egyszerű kezelése nyilvánvaló. A tisztításhoz csak rongy és gyenge szappan oldat szükséges. Néhány perc telt el, és mennyezeted tiszta, ragyogó megjelenést kölcsönöz. A szárítás során a mennyezetre telepített kondenzátum nem hagy semmilyen jelet.

Hogyan válasszuk ki a kipufogó ventilátort a fürdőszobában és helyesen telepítsük?

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát WC-vel? Olvassa el ezt a cikket.

Az anyagi ár és a mester munkája

Annak érdekében, hogy pontosan tudja, mennyibe kerül egy alumínium mennyezet, meg kell tennie a mennyezet megfelelő mérését.

Ebben az esetben figyelembe kell venni a falak összes bemélyedését és bemélyedését, hogy meghatározzák a panelek irányát. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a mérésekkel, használhatja szakember szolgáltatásait. Ez körülbelül 400-600 rubelbe kerül.

Az alumínium panelek ára függ a gyártótól, a sínek szélességétől és az anyag minőségétől:

 • A 3 méteres panel ára 110-112 rubel, egy 4 méteres panel - 150-160 rubel.
 • Az útmutatók árkategóriája 180 és 600 rubel között változhat.
 • A beillesztések és díszlécek egyenként 180 és 500 rubelt fognak fizetni.
 • A csatlakozó mechanizmusok ára 70-250 rubel.

Tapasztalt alumínium mennyezeti szerelők átlagosan 500-600 rubelt költöttek négyzetméterenként a munkájukért.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Mennyezetek alumínium panelekből a fürdőszoba belsejében

A fürdőszobában végzett befejezése számos saját árnyalattal rendelkezik: az állandó hőmérséklet-csökkenés, a magas páratartalom miatt gondosan meg kell fontolni az anyagok kiválasztását. Ezenkívül azt szeretném, ha a szoba gyönyörűnek tűnhet, és a bevonatok gyorsan és könnyen behelyezhetők.

Az alumínium teljes mértékben megfelel ezeknek a követelményeknek - egyszerűen telepíthető és könnyen kezelhető. Ne gondolja, hogy ezt az anyagot elsősorban ipari épületek tervezésében használják. A fürdőszoba belsejében található alumínium mennyezetek következő gyűjteménye azt mutatja, hogy egy ilyen bevonat gyönyörű, elegáns és modern lehet.

Alumínium mennyezetek

Az alumínium mennyezetek széles választékát és megjelenését kínálják. Lássunk még:

 • A kazettás mennyezet egy négyzet vagy téglalap alakú, különböző színű és textúrájú panelek. Nyílt vagy rejtett keretkeretre vannak szerelve. Az ilyen struktúrák telepítésével kapcsolatos további információk itt találhatók.
 • Rácsos alumínium mennyezetek - hosszirányú lapos gerendák, amelyek egy speciális keretre vannak felszerelve.
 • Cubic panelek - egyfajta sín, amely különbözik a kötet szerkezetében.
 • Önkényes alakú, a szoba konfigurációjától és az Ön preferenciáitól függő tervezési panelek. Egyéni projekt keretében fejlesztették ki.

Az alumínium bevonatok minden típusának közös előnyei vannak, amelyek meghatározzák népszerűségüket:

 • A fő tulajdonsága, hogy fontos a fürdőszobában - nedvességállóság. Az alumínium mennyezetek nem romlanak és nem rozsdásodnak vízcseppek és gőzök hatása alatt.
 • Tartósság. Ha helyesen telepíti az alumínium szerkezetet, évtizedekig szolgál, vagy amíg javítást nem kíván.
 • Könnyen tisztítható: időnként törölje le a mennyezetet nedves ruhával. Nem tudom, mit kell mosni az erős szennyezés esetén? Minden egyszerű, bármilyen nem-abrazív tisztító.
 • Különböző formák és színek, amelyek lehetővé teszik, hogy válasszon egy bevonatot a belső tér típusához (részletesebben megvizsgáljuk);
 • Az alumínium könnyű anyag, így nincs szükség összetett keretre;
 • Ökológiai tisztaság és a káros szennyeződések hiánya;
 • Teljes éghetetlen;
 • Felfüggesztett szerkezet elrejti a mennyezet, huzalok, szellőzés tervezetét.
 • Megfizethető ár - észrevehetően olcsóbbak, mint a feszített és gipszkarton mennyezetek;
 • Egyszerű összeszerelés és szétszerelés, amely függetlenül elvégezhető.

A hátrányok magukban foglalják a falak magasságának enyhe csökkenését (az összes felfüggesztett szerkezet teljes mínuszát). Ezenkívül, ha az egyik szelvény megsérül, nem lesz képes csak cserélni - a teljes bevonatot részben le kell szerelni. Azonban ezek a kellemetlenségek számos előnyökkel rendelkeznek.

Amint látja, a mennyezetek használata az alumínium panelek fürdőszobájában nemcsak esztétikai szempontból, hanem funkcionális szempontból is igazolható.

Alumínium mennyezetek a belső térben

A modern építőipari raktárak lehetővé teszik, hogy az alumínium függesztett mennyezetet válasszon bármilyen szín és textúra fürdőszobájáért, beleértve a tükröket is.

Ha keveset tudsz róla, hogy egy ilyen bevonat hogyan néz ki a belső térben, javasoljuk, hogy tekintse át a kiterjedt fotókiválasztásunkat.

Az utóbbi években népszerű a kétszintű sínes alumínium mennyezet. Meg kell azonban gondolni, hogy megfelelő fal magasságra van szükségük - legalább 2,5 méternél. Ellenkező esetben a fürdőszoba túl alacsony és szűk lesz.

A kereteket a gipszkarton szerkezetekhez hasonlóan szerelik fel. Az ilyen mennyezet jól illeszkedik a tágas fürdőszobákhoz, ahol a zónára van szükség - kiválaszthat egy mosógépet, egy zuhanytálcát vagy egy fürdőkádat.

A tervezéshez két szín kombinációja jól néz ki - mindegyikhez külön szinten. Az egyik divatos kombináció arany és ezüst porozás kombinációjának tekinthető - elegáns, de nem túl elkapható lehetőség.

By the way, a modern alumínium mennyezet nem mindig készült fém. Kiválaszthatja a színes bevonattal ellátott léceket - pl. Bézs, mint a mi példánkban. Így az alumínium bevonat bármilyen belső, akár klasszikus beilleszthető.

Egy másik népszerű tervezési módszer két textil sínek kombinációja. Például festett matt és fényes fémes. A legfontosabb itt meggyőződni arról, hogy a festék színe megegyezik a szoba általános stílusával.

Ha a szobát élénk színek díszítik, indokolt lehet tükrözött alumínium mennyezet használata. Ez tükrözi a falak és a padló kialakítását, ami a fürdőszobát észrevehetően magasabbra emeli. Jó megoldás az alacsony falú szobákhoz. Azonban ebben az esetben nagyon óvatosan kell követni az eljárást - minden hiányosságot sokszor észre kell venni.

Szokatlan, de stílusos vétel - néhány merőleges sugár a festett lécekből. A mennyezetet fényesebbé teszik, hozzáadják a színeket és segítik a szobát díszíteni. Válasszon színeket óvatosan - ha nincsenek összhangban az alapvető kialakítással, a mennyezet túlságosan színpompásnak és sikoltozónak tűnhet.

Ha egy magánházban úgy dönt, hogy fürdőszobába helyezi a padlást, akkor tetszene a lehetőség a lejtős hullámos mennyezet. Nagyon lenyűgözőnek és szépnek tűnik, nem különbözik a telepítés különleges bonyolultságától.

Igaz, figyelembe kell vennie a falak magasságát - ez a kialakítás több helyet igényel, mint a standard lakás. Az eredmény azonban indokolt - egy ilyen mennyezet feltűnő, és önellátó dekorációnak tekinthető, amely nem igényel további díszítést.

Ha kék burkolattal ellátott hullámlemezeket rendelsz, a mennyezet úgy fog kinézni, mint egy dühöngő tenger - szép és szokatlan, ugye? Igen, és a fürdőszoba témája hasonló megoldás tökéletesen illeszkedik.

Egy másik tervezési lehetőség a sötét és könnyű lécek kombinációja. Jó módja annak, hogy a helyiséget alacsony helyiségbe helyezzük anélkül, hogy elrejtettük a magasságot.

Érdekes trükk: A színváltozás elérése nemcsak permetezéssel vagy festéssel lehetséges. A rejtett háttérvilágítású LED-csíkok a mennyezetet nagyobb méretűvé teszik. Próbálja meg kiválasztani a LED-ek hangját, amely megfelel a falak árnyékolásához vagy a vízvezetékhez. Így szokatlan helyet kap a teljes belsővel.

A kazettás mennyezet nem kevésbé változatos, mint a rack. Ezenkívül gyorsabban felszerelhetők és könnyebben működtethetők: például nem kell szétszerelni a teljes lefedettséget, hogy rejtett kommunikációt érhessen el, vagy cserélhessen ki néhány elemet.

A csillagos égboltot szokatlanul megvilágító alumínium mennyezet nem szabványos megoldás. Az ilyen létesítményeknél gyakrabban feszített vásznat használnak, bár a modern technológiák lehetővé tették ezt a korlátozást. Szüksége lesz LED-csíkokra és kis spotlámpákra, amelyek közvetlenül a kazettába vannak szerelve.

Kétségtelen, hogy az ilyen megvilágítás bizonyos mennyiségű munkaerőt, időt és pénzt igényel - ez a plafon sokkal többet jelent, mint egyszerű analógok. Az eredmény azonban meghaladja az elvárásait.

A szokatlan lyukasztott patronok alkalmasak a tágas szobának. Ebben az esetben azonban gondoskodni kell a keret és a padlók tisztaságáról - nem túl szép, ha a lyukak durva felületén por vagy repedés látható.

Tükör alumínium mennyezet - elég határozott döntés. Nem mindenki egyezik bele egy hatalmas tükörrel az átfedés teljes területére. Az eredmény azonban megéri - gyönyörű, eredeti. Ezenkívül egy ilyen bevonat vizuálisan növeli a fürdőszobát, és könnyen kezelhető - a paneleket a standard üvegtisztítóval és puha, nem szálmentes szivaccsal mossa le.

A fekete-fehér kazettás mennyezet arany dekoratív betétekkel kombinálva - egy klasszikus technika, amely jól illik egy fürdőszobába. Az ilyen típusú kazetták egyszerűen felszerelhetők és lenyűgözőek, de megfelelő beltérre van szükségük - jobb, ha konzultál a tervezővel.

Rendelheti a mennyezeti kazettákat a minta nyomtatott rajta - festett vagy dombornyomott. Ezek a mennyezetek nagyon elegánsnak tűnnek. A fürdőt minden stílusban díszítik - a modern high-techtól a visszatartott klasszikusokig. A legfontosabb dolog a megfelelő kép kiválasztása.

Az árért ezek nem sokkal drágábbak, mint a hagyományos, kiváló minőségű szalagok.

Nem szereted a monokróm designot? Most könnyedén megvásárolhat bármilyen kazetta alumínium mennyezetet. Például a fekete és piros lapok kombinációja stílusosnak tűnik a belső térben. Jobb, ha mattá - így a vízfoltok kevésbé észrevehetők, ezért ritkábban kell tisztításra.

A négyszögletes kazetták is jól néznek ki, különösen egy keskeny fürdőre. A hosszú falra merőlegesen helyezkednek el, vizuálisan bővítik a szobát. Szeretne hozzáadni magasságot? Válasszon egy tükörbevonatot - képes lesz "felemelni" a mennyezetet, és a szoba sokkal tágabb lesz.

Szokatlan megoldás - fehér kazetták piros gyémántokkal a sarkokban. Azonban a telepítés során óvatosnak kell lenni, hogy minden szám egyértelműen megegyezzen. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy nincsenek széles varratok - ellenkező esetben a mintázat megszakad.

Azonban az eredmény érdemes - az eredeti design, amely újraéleszteni a belső tér a fürdőszoba.

Amint látja, az alumínium mennyezetek nagyon változatosak lehetnek, és szinte bármilyen fürdőszobai stílushoz illeszkedhetnek. Reméljük, hogy egyes ötleteink gyakorlati alkalmazást találnak otthonában.

Válasszon alumínium mennyezeteket a fürdőszobába: az előnyei és hátrányai (10 fotó)

Sokan közülünk a fürdőszoba egy olyan helyiséggel van társítva, amelyet meg kell különböztetni a magas szintű kialakítással, és amelyben a tökéletes tisztaságnak jelen kell lennie. Ez a fürdőszobai érzékelés megfelelő követelményeket támaszt a belsőépítészet és a belső tér számára. A fürdőszobában levágott mennyezet ebben a tekintetben játszik, ha nem a kulcsfontosságú szerepet, akkor az egyik legfontosabb. Milyen anyagokat használnak ebben, és milyen legyen a mennyezeti struktúrák kialakítása - két ismeretlen feladat.

Az első. Milyen befejezni a mennyezetre való munkát? És a második. Vajon a mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában készül, a megfelelő műszaki megoldás?

Nézzük meg részletesen, hogy milyenek a fém mennyezeti struktúrák és mennyire praktikusak a működésük.

Alumínium fürdőszoba mennyezet - ez jó választás?

Annak érdekében, hogy minőségi mennyezetet készítsenek a fürdőszobában, tudnia kell a következőket:

 • a fürdőszobában lévő mennyezeteknek technológiai funkciókat kell ellátniuk;
 • a fürdőszoba mennyezetének szépsége és esztétikája nem akadályozhatja a készszerkezet gyárthatóságát;
 • A mennyezeti felület a fürdőszobában legyen tartós, fenntartható, környezetbarát.

Az alumínium mennyezet a fürdőszobában az egyik tervezési lehetőség, amely sok szempontból megfelel a fenti követelményeknek. Gyakorlati szempontból a fürdőszobák összetett technológiai feltételekkel rendelkeznek, ezért nem minden finomító anyag normálisan viselkedik olyan helyzetben, ahol magas a páratartalom.

A megjegyzés: a fürdőszobának a páratartalma 90% és magasabb. A fokozott páratartalom és a magas hőmérséklet kedvező környezetet teremt a gombás növények és a penész fejlődéséhez.

Először: A könnyűfém mennyezetű fürdőszoba mindig elegáns és szép.

Másodszor: a panelek rack elrendezése és a kész mennyezeti szerkezet külső adatai vizuálisan növelik a fürdőszobák belső térfogatát.

Harmadszor: a fürdőszoba alumínium mennyezet tartós, környezetbarát és nagyon kényelmes gyakorlati szempontból. Ezeket a konstrukciókat közönséges mosószerek segítségével lehet mosni és tisztítani, a mennyezeteket mindig vonzónak és esztétikának tartva.

Az alumínium panelek fő technológiai tulajdonságai

A fém mennyezetek népszerűsége elsősorban az alumínium magas technológiai tulajdonságaihoz kapcsolódik. A nedvesség ellenállása az alumínium egyik alapvető tulajdonsága. Maga a fehér fém meglehetősen nyugodtan átadja az érintkezést nedves környezetben. Az eloxált filmréteggel bevont felületek egyáltalán nem esnek korróziós folyamatokra.

Megjegyzés: Az alumínium a legérzékenyebb anyag az összes építésű fém közül. Az alumínium nem reagál vízzel, gyengén maró hatású és nem reagál a gyors öregedésre.

Az alumínium stabil szerkezettel rendelkezik, így a fém termékek nem bocsátanak ki káros komponenseket a környező térbe. A nyílt tűzzel való közvetlen érintkezés esetén a fehér fémlemezek nem égnek és nem engedik fel az egészségre káros összetevőket.

A higiéniai és egészségügyi szabványok szempontjából a fehér fém dekorációval történő használata ideális megoldás. Az állandó nedves tisztítás közönséges tisztítószerekkel a fürdőszoba mennyezetének felületét szinte steril módon teszi.

Alumínium panelek tervezési jellemzői

Ne hagyja el az alumínium felületkezelő anyagok technológiai tulajdonságait és tervezési jellemzőit. Tudnia kell, hogy az alumínium az egyik legkönnyebb fém. Ez magyarázza népszerűségét a gyakorlati alkalmazás területén. Alumínium felfüggesztett szerkezetek nem igényelnek erős keretet. Erőssége miatt az alumíniumlemezek maguk biztosítják a felfüggesztett mennyezet megfelelő stabilitását és tartósságát.

Ne felejtsd el a fehér fémek csúcstechnológiás alkatrészeit és elemeit. Ha bizonyos készségekkel és ismeretekkel rendelkezik, a mennyezeti részt a fürdőszobában is elvégezheti. A kis szobák, különösen a városi lakásban, az alumínium mennyezetek beszerelése nem tart sokáig.

Ebben a szakaszban fontos, hogy ne csak az alumínium szerkezetek gyorsaságát és könnyű telepítését, hanem szükség esetén a panelek lebontását is.

Fontos! Az alumínium egyike azon kevés fémeknek, amelyeknek nemes megjelenése van, ami lehetővé teszi a fém alkalmazását számos iparágban. Ezért a tervezés területén az alumínium paneleket és a különböző formájú, színű és típusú fémekből készült díszítőelemeket gyakran használják.

Bizonyos esetekben a lakások formatervezésének szakértői a fém alkatrészek és elemek használatát javasolják más befejező anyagokkal együtt. A fürdőszobában alkalmazott kombinált mennyezetek nem ritkák, különösen, mivel az ilyen felületek számos előnnyel rendelkeznek a hasonló termékekhez képest.

Alumínium mennyezeti burkolatok típusai

A legtöbb esetben a fém bevonatok bevonása kétféle módon történik:

 • rack rendszerek létrehozása;
 • kazettás alumínium rendszerek.

Mindegyik esetben különféle technológiákat alkalmaznak, és ennek megfelelően a kész felület megjelenését. Külön figyelmet kell fordítani mindenféle fehér fém mennyezeti szerkezetre.

Egy sor kazettás alumínium szerkezet

A fehér fém kazetták egyenként négyzet vagy téglalap alakúak. A tervezési lehetőségtől függően sikeresen használhatja az összes fém vagy perforált termékeket, amelyeket a felszín szerkezete és szerkezete különböztet meg.

Fontos! A fehér fém mennyezeti kazettás készlet közvetlenül egy nyitott vagy zárt felfüggesztett szerkezetre szerelhető.

Hogyan különböznek egymástól, részletesebben megvizsgáljuk:

A nyitott felfüggesztés (design) egy T-alakú alumínium profilból álló keret. A profilok úgy vannak beállítva, hogy a keret a cellákra osztható. Az alumínium paneleket az üres cellákba helyezzük, amelyek a vizuálisan nyitott profilokon nyugszanak. Ebben az esetben a profilok mind installálási, mind díszítő funkciókat látnak el.

A megjegyzés: ez a fajta függesztett alumínium szerkezetek ritkán használják a fürdőszobák díszítésére. Ennek oka abban a tényben rejlik, hogy ezek a mennyezetek jól látszanak egy nagy területen.

Fehér fém rack szerkezetek

Ha a fürdőszobák fém mennyezetének tömeges használatáról beszélünk, itt az elsődleges a rack függesztett szerkezetekhez tartozik. A fogyasztók rendelkezésére áll, ma is meglehetősen nagy választék. Az értékesítés különböző alakú és méretű léceket tartalmaz. Süllyesztett mennyezeteknél csak megfelelő felfüggesztési rendszer alkalmas.

Kétféle felfüggesztési rendszer létezik: nyitott és zárt.

Nyitott szerkezeteknél a lamellák rövid időközönként vannak rögzítve. A kapott helyek a durva felület természetes szellőztetésére és a tompító helyre is használhatók. Ezenkívül a panelek elrendezése egyedülálló esztétikát teremt a mennyezet felületének megjelenésében. Ha nincs szükség szellőzésre, akkor a lamellák közötti rések műanyagból más színűek.

Az alábbi ábra példaként szolgál a rack típus fehér fém mennyezetének beépítésével.

Zárt típus esetén különleges nyelvű fémelemeket használnak. Ennek a részletnek köszönhetően átfedi a szomszédos deszka szélét. A különböző színű fémszalagok váltakozása miatt a design eredeti változatát kaphatja.

Az ábrán kétféle típusú fémlemez látható a zárt és nyitott típusú függesztett szerkezetek számára.

következtetés

Figyelembe véve a készüléket, a tervezést, a mennyezetek alumínium panelek, tervezési lehetőségek, határozottan azt mondhatjuk, hogy ez a módszer a befejezése a mennyezetek joga van megvalósítani. Összehasonlítva a gipszkartonból és a fürdőszobába helyezett műanyagból készült felfüggesztett szerkezetek költségét, az alumínium mennyezetek a fürdőszobában drágábbak lesznek. A beruházás azonban indokolt. Az ilyen mennyezeti felületek minden fürdőszobának, egy nagy házban vagy egy városi lakásban valóban díszítik.

Az anyag minősége és a beépítési módszerek biztosítják a szerkezetek szükséges megbízhatóságát és tartósságát. Technikai szempontból az alumínium mennyezet nagyon praktikus és kényelmes. A természetes, vonzó megjelenésű fehér fém jól illeszkedik a festészethez. A fürdőszobában lévő mennyezetek frissítéséhez a régi felfüggesztett szerkezetet bármely színben festhetjük, szilikát, akril vagy szilikon festékek alkalmazásával.

Alumínium rack mennyezet

A rack mennyezet az egyik legnépszerűbb függesztett mennyezet. Konstruktív értelemben fémlemezből (lécekből) áll, amelyeket a mennyezethez felfüggesztett felfüggesztőrendszerrel rögzítenek. Az alumínium mennyezet könnyedén megkülönböztethető a más anyagoktól származó analógoktól, a megnövelt korrózióállóságtól. Tűzálló, nedves helyiségekbe történő beépítésre alkalmas. Az is fontos, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet ára alacsony legyen a gyártási anyagok rendelkezésre állásának köszönhetően.

Mi az alumínium függesztett mennyezet

Van alumínium mennyezet zárt és nyitott típusú. Az első lécekben szorosan egymáshoz vannak erősítve, és másodszor vannak olyan rések a panelek között, amelyek speciális betétekkel vannak kitöltve. A nyitott szalagfüggesztett alumínium mennyezet lehetővé teszi a különböző színű elemek kombinálását.

Az ilyen termékek árnyalatpalettája meglehetősen széles és a RAL asztal majdnem minden színét tartalmazza. A színt a termékhez porfestéssel rögzítik, amely a fémre kerül. A legnépszerűbb lakkozott fehér mennyezet, mivel univerzális klasszikus megoldás. A felhasználók iránti kereslet is arany, fémes, fekete modellek.

A termékek felülete lehet átlátszatlan, króm (tükör), fényes. Az alumínium csíptetős mennyezetek a következő kialakításokban kaphatók:

 • Olasz. A lekerekített élek és a sima formák teszik alkalmassá szinte minden szobatípusra.
 • Németül. A panelek tartósan téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik a mennyezetvászon kialakítását üzleti stílusban. Ajánlatos ilyen típusú alumínium rack-mennyezet megvásárlására irodák, közigazgatási épületek és más hasonló helyiségek halljában. A sínek oldalán kis hornyok vannak, ami növeli a szerkezet erősségét.
 • Omega. A Reiki szorosan illeszkedik a másikhoz hézag nélkül, sima felületet képezve varrás nélkül. A különböző mennyezeti festmények különböző változatainak és / vagy árnyalatainak kombinációi.