Legfontosabb > Tartozékok

A mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában

A legkedvezőbb, de esztétikus és stílusos, függőleges alumínium csíptetős mennyezetek a fürdőszobában, amelyek vonzó műszaki jellemzőkkel bírnak. Az ilyen mennyezetek nagyon könnyen tisztíthatók, és véletlen károsodás esetén ugyanolyan könnyű helyettesíteni a szükséges sínt, mint a teljes mennyezet javítását.

A reflektorok segítségével az alumínium süllyesztett mennyezet a fürdőszobában valódi műalkotássá válhat, amelyet senki sem fog megtenni! És ami a legfontosabb, egy ilyen mennyezetet lehet készíteni kézzel!

A sima alumínium mennyezetek típusai, szerkezete és színe

Alumínium felfüggesztett mennyezet kazettás és állvány. Rack alumínium mennyezetek:

 • Betétekkel. A lécek közötti rések között keskeny betétek vannak elhelyezve, amelyek textúráján és színén eltérőek;

A gyártók különféle árnyalatú sávokat készítenek - sötét és világos, amelyek technikai jellemzői lehetővé teszik bármilyen képzelőerő megvalósítását, ha a saját kezűleg a fürdőszoba felszerelését végzi. A felület lehet:

 • Matt. Ezeket a léceket a fürdőszobákra választják, puha, meleg színekben. Egy nagy helyiségben a matt léc szigorú és szilárd stílust hoz létre;
 • Fényes. Ideális modern vagy hi-tech fürdőszobához. Vizuálisan növeli a szoba térfogatát szinte kétszer;
 • Tükör "króm" vagy "arany". A világítótestek helyes elhelyezkedésével a súlytalanság és a dimenzió nélküli fürdőszobafelület benyomását keltheti.

A legnépszerűbb az emberek alumínium lécek - olasz, francia és német design főleg barna és fehér matt színű.

Milyen előnyei vannak az alumínium panel mennyezetének?

Az alumínium felfüggesztett mennyezetek népszerűsége számos előnnyel jár, többek között:

 • Alacsony költség;
 • Egyszerű felszerelés - a fürdőszobában lévő mennyezetre rögzített tartó profilok, amelyek azután alumínium csíkot ragadnak fel, és a falak közelében lévő rések alumínium sarkokkal vannak bezárva;
 • Alacsony súlyú kialakítás;
 • szilárdság;
 • Egyszerű gondozás;
 • Sok tervezési döntés mérete, textúrája és színe;
 • Tűzállóság és környezetbiztonság;
 • Nedvességállóság;
 • tartósság;
 • Abban az esetben, ha a mennyezet véletlenül sérülne, elegendő egy vagy két léc cseréje;
 • A mennyezetre való felszerelés lehetősége nem igazodik és komoly előkészítés.

A mennyezet felfüggesztése a fürdőszobában nem kell különleges ismeretekkel rendelkeznie - elegendő ahhoz, hogy alapképzést és alapeszközökkel való munkavégzésre képes legyen - kalapács, fúró vagy perforátor, csavarhúzó. Ráadásul az ilyen alumínium süllyesztett mennyezetnek a saját kezével történő kialakítása lehetővé teszi, hogy egyedi színeket és árnyalatokat, matt és tükrös csíkokat, valamint sokféle díszítő burkolatot készítsenek a csíkok között.

Kedvező ár mindenki számára

Rack mennyezet a fürdőszobában népszerűvé vált köszönhetően nagyrészt olcsó. Az építési piac nemcsak kész készleteket kínál, hanem egyedi mennyezeti elemeket is. Vegye ki az 1,6 × 1,6 m-es felfüggesztett mennyezeteket. A készlet vezetőpályákból, speciális műanyag végsarkokból és a panelekből áll. A készlet ára 2500 rubel. Ha tetszik egy tükör rack mennyezet, akkor meg kell fizetni 5000 rubelt érte.

Általában a reflektorok vagy LED-lámpák beépülnek a lécekbe. Két lámpa vezetékekkel körülbelül 500 rubel. Ezért egy standard fürdőszoba 2,5 m². kell költeni mintegy 3000 rubel. a lámpákon és a vezetékeken.

A professzionális szerelők egy 1000 rubelből álló alumínium lécrendszer telepítését vállalják. négyzetméterenként. De mivel a telepítés nem túl bonyolult, a mennyezet beillesztése teljesen megteheti önmagát, és megóvhatja a szakemberek szolgáltatásait.

Előkészítő munka

Mielőtt elindulna a boltba, készen kell állnia a munkára:

A mennyezet beillesztéséhez két emberre van szükség, mert nagyon nehéz lesz megbirkózni. Ne hagyja figyelmen kívül a mennyezet felállítását a rackrendszer telepítéséhez. Ez elkerülheti az olyan problémákat, mint a rozsdafoltok, penész és gombák, lyukakon vagy repedéseken keresztül. A felső határ előkészítése magában foglalja a következő intézkedéseket:

 • A mennyezetről eltávolítjuk, amit önmagában könnyen eltávolíthatunk, a mossa meg a maszkot vagy enyhén lehúzhatja a hámló festéket, eltávolíthatja a háttérképet vagy más régi mennyezetburkolatot.
 • Gipsz mélyvarrások és lyukak;
 • A hordozót alaposan öblítse le a gombaellenes és vízálló alapozóval.

Keretszerelés és profil telepítés

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg az alumínium felfüggesztett vasúti mennyezet elemeinek számával, meg kell először elvégeznie a szükséges méréseket és számításokat, és figyelembe kell vennie a panelek jellemzőit is. Ez a megközelítés segít elkerülni a nem kívánt pénzügyi költségeket és hibákat a telepítés során.

 • A vízszintes jel mérése a keret telepítési helyén. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a beépített fények beépítéséhez szükséges mélységet.

A munka befejeződött! Most van egy egyedi, stílusos alumínium rack mennyezet, amely kétségtelenül dekoráció lesz a lakásod vagy a házod számára! Reméljük, hogy cikkünk segít Önnek a mennyezet beillesztésével a saját kezével!

Alumínium redőnyös mennyezet a fürdőszobához: anyagszámítás és beépítési technológia

Úgy döntöttél, hogy alumínium süllyesztett mennyezetet szerelsz a fürdőszobába, de nem ismered, hogyan történik ez. Nem számít, ez a cikk pontosan az, amire szüksége van. Itt van a technika az alumínium lécek mennyezetének összeszerelésével saját kezűleg, valamint hasznos tippeket és ajánlásokat kezdőknek házi kézműveseknek.

Milyen elemeket tartalmaz a függesztett rack mennyezet

Először is, a fürdőszoba alumínium mennyezetje fémkeretből és burkolólapokból (lécekből) áll. Az alumínium fürdőszobai mennyezeti paneleket hideg bélyegzéssel gyártják. Felülről különleges festékkel és védő lakkal borítják, ami megakadályozza a nedvességnek a panelre gyakorolt ​​romboló hatását.

A fém keret fém, bélyegzett és horganyzott profilokból áll. A cink gátolja a fém korrózióját is. Általában az alkatrész-anyagok élettartama felfüggesztett rack plafon 25 év.

A vázszerkezet egy felhajtható mennyezeten a következő elemekből áll:

 • Fal sarokprofil
 • Tetőfedő profil rúddal vagy résszel
 • Univerzális állítható felfüggesztés (kihajtható horgas + kihajtható hurok csatlakozó szalagrugó)

A lámpatest tüskékkel és 6 x 40 mm-es önmetsző csavarokkal készült. A keretre nézve széles álmennyezetek vannak. A mennyezeti sín méretei: 9-20 cm szélesség, 3 vagy 4 m hosszú, vastagsága 0,5 mm.

A mennyezeti sínnek lekerekített ívelt élei vannak. Ez azért van, hogy biztosítsák a stringerhez. A leginkább futó fiók szélessége 10 cm.

Milyen léceket választani

Az alumínium fürdőszobai mennyezetek háromféle mennyezeti lappal találkozhatnak:

 • Nyílt típus
 • Zárt típus
 • Reiki betétekkel

Az első típusú sínek nyitva hagyják a keréktárcsát. Javasoljuk, hogy a mennyezetet olyan panelekkel fonja be, amelyek mennyisége 3 m vagy több. Ha ez alatta történik, a mennyezeti kommunikáció akkor is észrevehető, ha a világítás be van kapcsolva.

A második típusnak van egy kiemelkedése a panel egyik oldalán, amely átfedi az interstice hézagot, ha egy rúdra van szerelve. Az ilyen lécek használata olyan benyomást kelt, hogy a mennyezetet fából faragott padlózattal végezzük.

A harmadik lehetőség a legnépszerűbb és eredeti. A panelek között a betétek az alumínium rack-mennyezetbe vannak szerelve, amely 16 mm széles, különböző színű, alumínium csíkokból állhat.

Különösen szép megjelenésű tükörbetétes betét. Ezt követõen megfontoljuk, hogyan számoljuk ki a rack mennyezetét a fürdőszobában zsebekkel és betétekkel.

A fürdőszobaszekrény mennyezetének kiszámítása

Fontos tudni! Szereljen fel egy alumínium mennyezetet a fürdőszobában, miután befejezte a munkát a csempék a padló és a falak.

A rack mennyezetének kiszámításához a következő szabályok érvényesek:

 • A falszög profiljának hossza megegyezik a mennyezet peremével
 • A mennyezeti csapágyprofil a helyiség hosszúsága mentén 1,2 méteres távolságban van elhelyezve kis helyiségekben, az intervallum 0,6 m-re csökkenthető, hossza a következő képlet segítségével számítható ki: ((H / 0,6) - 2) x L = Z
 • H - a szoba szélessége
 • 0,6 - szomszédos profilok közötti távolság
 • L a hely hossza
 • Z - profilhosszúság szükséges a helyiséghez
 1. Az univerzális felfüggesztések száma megegyezik a szalagok teljes hosszával, osztva a felfüggesztési időtartammal vagy 1 méterrel
 2. Mennyezeti sínek és betétek, amelyek merőlegesek a merőleges vonal irányára. A sínek számát a következő képlet segítségével számíthatjuk ki: H / (S + J) = K
 • H - a szoba szélessége m-ben
 • S a m mennyezeti sín szélessége
 • J - szélességi interfluor beillesztés m
 • K - a mennyezeti lécek és betétek száma darabokban

Mennyezeti szint jelölés

Mivel a burkolólapot már a falra helyezték, nagyon könnyen irányítható a jövő felfüggesztési rendszerének szintje. Egy vonalzóval meg kell jelölni a süllyesztett mennyezet és a kerület mentén a falon levő magasságot (vízszintes sík), hogy egymástól legfeljebb 1 m távolságra helyezkedjenek el egy ceruzával.

Fontos tudni! A lépcsőházban lévő mennyezet tetszőleges magasságra, de legalább 12 cm-re leereszthető, ez a rés süllyesztett lámpatestek beszereléséhez szükséges.

A mennyezeten jelölje meg a csapágyhúzók helyzetének tengelyét. A tengelyek mentén helyezzük el az univerzális felfüggesztések rögzítését. Ezután a jelölés befejeződött.

Figyelj! A falon lévő vonal nem eshet a csempecsuklóra. Furatok fúrásakor a csempe felrobbanhat.

Elektromos világítás bekötése

A világítás vezetékét egy műanyag hullámosított hüvelybe helyezzük, és a kapcsok mennyezetéhez rögzítjük. A spotlámpák helyén 25-30 cm hosszúságú hurkok kerülnek eltávolításra a világító eszközök további csatlakoztatásához.

Fontos megjegyezni! Ha a huzalok csupasz végei vannak, akkor szalaggal kell szigetelni.

A megjelölt vonalon rögzítő fal sarokprofilját képezi. Ehhez egy 35-40 cm-es fúrólyuk lépcsővel. A szöget a festett oldalra szerelik a padlóra.

Először fúrjon egy darabot a csempere, majd a betonra. A lyukakat kalapáccsal alaposan átütik a lyukakba, és csavarral egy szögletes profilt rögzítenek. A tartóprofilok tengelyein levő jelekbői a univerzális függesztőcsapok dugókkal vannak ellátva. Erre a célra egy hurok van kialakítva egy fülön.

A horgokat a szerelt horogokon kell lógatni. A szalagok vízszintes síkját egy szintszabály szabályozza.

A mennyezeti lécek és beépített spotlámpák felszerelése

A fürdőszobában lévő alumínium burkolattal ellátott léceket darálóval méretezik. Szerelje fel a sínt a szálakra úgy, hogy bedugja őket a horonyprofilba. A spotlámpák helyén a sínre vágott lyukon. Ezt a lámpa átmérőjén lévő koronával ellátott fúróval végezzük.

A világítóberendezés a lyukba van szerelve, a rugók hajlításával. Ezután a sín a sínre van szerelve, és a lámpák a világítás vezetékéhez kapcsolódnak. Ha az utolsó rake nagyobb, mint a fennmaradó nyitott tér, le kell vágni.

Ehhez egy ceruzával egyenes vonalat kell húzni a lécek mentén, és egy vonalzóval együtt, többször erőfeszítéssel, éles késsel. A fém ollókkal ellátott keresztmetszetű lamellák 30 cm-es távolságban vágnak, miután a darabot felfelé és lefelé döntve elszakadt.

Az utolsó sín behelyezése után az interlineáris betétek fel vannak szerelve. Méretre van vágva és két mennyezeti lappal csattan. Amikor ez az eljárás befejeződik, a mennyezet úgy van beállítva, hogy a fal sarkán fekszik.

Függesztett mennyezetek alumínium panelekből - stílusos és funkcionális

Függesztett mennyezetek alumínium panelek - esztétikai tervezés a belső térben, amely lehetővé teszi, hogy vigyázzon az elegancia és elegancia a design. Rendeljen különböző anyagokat a felfüggesztett felületek szervezéséhez. Az alumínium panelek a legjobb választás. A fürdőszobában, a nappaliban használják őket, ha modern stílusban vannak kialakítva.

Miért alumínium lécek?

Az alumínium panelek számos előnnyel rendelkeznek. Ez minden helyzetben igénybe veszi igényét. A leggyakoribbak a következők:

 1. Egyszerű telepítés: a telepítés önállóan történik, ami minden ember számára kényelmes.
 2. A keret ereje és maguk a sínek, amelyek hozzá vannak kötve. A rackpanel eléri a 0,5-0,6 mm-t és merevít.
 3. Kiváló hangszigetelésű perforált sínek.
 4. Tűzbiztonság. A panelek ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a tűzveszélynek.
 5. Vizuális megjelenését. A panelek szélessége 50 és 200 mm között lehetővé teszi, hogy különböző ötleteket érjenek el a belső térben, és vonzóbbá tehessenek.
 6. Ellenáll a nedvességnek. Garantálja a felület ellenállását a gőz felszívódásához, megszünteti a korróziót.
 7. Széles színválaszték: könnyű választani, mit szeretne, és esztétikai megjelenést érjen el.
 8. Fényvisszaverő jelzések: vizuálisan növeli és megvilágítja a helyiséget további fényforrások nélkül.
 9. Magas higiénia: kiküszöböli a penész vagy patogén mikroflóra kialakulását.
 10. Alacsony súly: egyszerűsíti a telepítést és lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a panelek szolgáltatása miatt.
 11. A működtetés tartóssága: a formatervezési minták hosszú ideig használatosak, deformáció vagy egyéb belső problémák kiküszöbölése.

Figyelem! Az alumínium egyedülálló anyag, amely nagy teljesítményű szobatípusokat biztosít a magas páratartalmú helyiségekben. Ezért azokat a fürdőszobákban használják, ahol kielégítik az alapvető követelményeket és vonzó belsőépítészetet hoznak létre.

Rack nyitott panelek kész állapotban a mennyezeten a fürdőszobában

Milyen alumínium rack mennyezeti?

A modern piac számos tervezési lehetőséget kínál. Ez egy alumínium rack mennyezetet kínál népszerű megoldásként egy fürdőszobában vagy egy másik szobában. Ezenkívül a fürdőszobában, vagy bizonyos típusú szaunákban működik.

Rack alumínium álmennyezetek, amelyek telepítése nem okoz bonyolultságot, stílusban különböznek. A német irányítás különleges igény. Lapos lapok használata 90 fokos szögben hajlított szélekkel. A telepítés során lyukak keletkeznek a lécek között, amelyek a dekordekes elemekké válnak. Egy másik lehetséges lehetőség a díszítő betétekkel való bezárás.

Rackpanelek díszítő betétekkel a fürdő belsejében

Az olasz stílus kiküszöböli a sarkok pontos geometriai formáit. Ezért az élek hajlottak és lekerekítettek. Ez lehetővé teszi a kivételes nyílt csatlakozások használatát. Továbbá 1,5 mm-es perforált paneleket is telepíthet.

A formatervezés hajlamos arra, hogy különböző stílusokat ötvözzen - különösen az olasz és a német. Ez az Omega panelek megjelenéséhez vezetett. Ezek kis görbékből álló lécek. Ez lehetővé teszi a telepítést úgy, hogy a panelek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és a varratok nem láthatók. Ezenkívül a szegmenseket a szélességük mentén egyesíti, egyedülálló módon.

Érdekes lehetőség - a panelek, amelyeket S design képvisel. Lapos kilátással és láthatatlan ízületekkel rendelkeznek. A telepítési folyamat magában foglalja a különböző szélességű sínek váltakozását. Ezek közé tartozik a - 100, 150, 25 mm. Az egyenletesség lehetővé teszi, hogy érdekes mintázatot érjen el a szoba építészetével összhangban. A dekoráció fő tárgyává válik.

Az egyik lehetőség a mennyezet felső határának megtervezéséhez, egyszerű kialakítással a fürdőszobában

Ha megkívánja a megkönnyebbítéssel ellátott formatervezést, akkor válasszon egy köbös profilt. Különböző oldalai vannak. A telepítés nyitott illesztésekkel rendelkező panelekből készül. Az utolsó lehetőség a fürdőszobában a V panel. Úgy néz ki, mint egy köbös profillal, de használják egy másik kialakítás létrehozására. A helyes kombináció - az esztétikai belsőépítészet ígérete.

Melyek a lécek?

A lécek típusa utána meghatározza a telepítési funkciókat. A legkeresettebbek közé tartoznak:

 1. Lezárva. Hasonlóak a falburkolathoz, és a rögzítés végtelenségig történik, vagyis egy panel túlmutat a másik oldalon.
 2. Nyílt. A telepítés lyukakat tartalmaz a panelek között. Ez a fajta kereslet a magas álmennyezetű szobákban.
 3. A dekoratív betétek jelenléte. Segítségükkel, maszkos lyukakkal. Az eredmény vonzó megjelenést és egyszerű gondozást, mosást, tisztítást tesz lehetővé.

Az alumínium rácsos panelek lehetővé teszik a lámpák további felszerelését. Többnyire előnyben részesített pont- vagy raszterbeállítások. Fényt töltenek a helyiségben, a kívánt színváltozatoktól függően választhatók. Ha kerek lámpatesteket szeretne használni, magának kell vágnia lyukakat. Könnyű, de időbe telik.

A raszteres modellekhez speciális panelek állnak rendelkezésre. Képernyőként hívják őket. Külön megvásárolhatóak, vagy már megvásárolhatók lámpák.

Hogyan készülj fel a telepítésre?

A telepítés előtt, ami egyszerű, végezzen edzést. Kezdetben tisztítsa meg a durva felületet. Ehhez meg kell szabadulnia a portól és a piszoktól. Ezután lépjen tovább a gitthez. Ez megszabadulni repedésekből és lyukakból.

Ha nyílt paneleket terveznek telepíteni, a formatervezés festett. Ehhez válassza ki a kívánt színt. Sötétebb vagy könnyebb lehet, mint a fő sín. Ez kizárólag a kívánt eredménytől függ, a telepítésre tervezett világításról.

Ezután folytassa az elektromos alkatrész előkészítését. Ehhez a kábelhez a csatlakozókat kötegekben rögzítik és biztonságosan rögzítik. A pórázoknak csavart megjelenésűnek kell lenniük, és a csupasz végeket jól szigetelni kell. Az utolsó szakasz - a szellőztetés előkészítése. Ez magában foglalja a műanyag csővezetékek beépítését. Ők be vannak építve a behatoló résekbe. Ezután telepítse az aljzatokat, rácsokat, majd csatlakoztassa a ventilátort, és végezze el a tesztelést.

Kész keret az alumínium rack panelekhez

Ezen az előkészítő munka befejeződött. Most folytassa az alumínium panelek szerelését a függesztett rack szerkezetekre.

A telepítés első fázisa

Kezdetben elő kell készíteni azt a keretet, amelyen a paneleket fel lehet szerelni. Ehhez állítsa be a tervezett átfedés peremén lévő kezdő sarkokat. Fontos, hogy az egész folyamatot a szint segítségével irányítsuk, figyeljen az alapvető ajánlásokra. Egy további megfigyelő eszköz lehet egy fülbevaló, amely segíti a telepítési vonalak jelölését.

Figyelem! Nem szabad elfelejteni, hogy a sarkok vékonyak. Ezért könnyen hajlíthatók. Ha az önszerelést gondosan ellenőrizni kell, hogy ez megakadályozza. Ez segíteni fog a kötélhurokban, olyan helyeken, ahol szomszédos sarkok lesznek. Szinte lehetetlen visszaállítani a kezdő profilok kezdeti formáját.

Miután a kiindulási sín fel van szerelve, jelölje meg a vonószalag szerelvénysorokat. Magukra a panelekre merőlegesek, 5-6 cm távolságra egymástól. Ezeknek az elemeknek a felfüggesztése 6-12 cm távolságban kell, hogy legyen. A megfelelően kialakított keret biztosítja a panelek párhuzamos telepítését.

Célszerű ellenőrizni a síkosságot. Ehhez használjon egy szokványos szintet vagy egy húzózsinórt. Ha vannak eltérõ helyek, akkor szigorodnak.

A munkafolyamat második szakasza

A panelek rögzítése a munka közepén

A keret létrehozása után magukat a paneleket is fel lehet szerelni. Ehhez a szükséges paraméterekkel összhangban mérik és kivágják őket. Fontos megjegyezni, hogy a "bolgár" meghajtó csökkenti a profilt átlagosan 1,5-2 mm, a vágólapát - 1-1,5 mm, és a kézfűrészlap - 0,5-1 mm. Végezze el ezt a munkát, amilyen sima legyen.

A panelek maguk rögzítve vannak a zsinórban. Így rákattintottak, elegendő megnyomni az elemet. Ha telepítette a panelt, akkor ellenőrizze az egyenletességet. A torzításokat teljesen hiányolni kell. Ezért jelenlétükkel az elemet szabályozni kell mindaddig, amíg teljesen el nem hagyták őket. Ha elhagyja ezt az ajánlást, az utolsó panelek telepítése lehetetlen.

Végül a betétek fel vannak szerelve. A díszítőelemek finoman csillognak. A telepítés egyszerű és mindenki számára elérhető. Szükség esetén nézze tovább a videót a folyamat jól szemléltető videójával.

Alumínium rack mennyezet díszíti a fürdőszoba. Elfelejtené a korrózió megjelenésével, a kórokozó mikroflórával vagy szellőzési problémákkal kapcsolatos problémákat. A design hosszú ideig szolgál, és továbbra is örömet okoz a megjelenésük változatlanul. És egy ilyen mennyezet önszerelése mindenki számára a büszkeség oka.

Főbb alumínium mennyezeti panelek

A mennyezet az alumínium panelek - a modern kialakítása a mennyezet a rack.

Az ilyen mennyezetek nagysága az alumíniumötvözetek tulajdonságainak köszönhetően nagyon változatos. Az ilyen mennyezetek egy kis fürdőszobában, a sportkomplexum, a beltéri csarnok, az uszoda tágas terében találhatók. Az alumínium panel mennyezetének legfőbb előnye az alacsony tömegük, korrózióállóságuk, könnyű beépítésük, gyönyörű megjelenésük.

Az alumínium panel mennyezetének előnyei

Az alumínium panelek süllyesztett mennyezetének fő előnyei:

 • alacsony tömegű, alumíniumötvözetekhez használt szalagot tartalmazó panelek gyártásához, amelyek vastagsága 0,2-0,6 mm;
 • A gumiabroncsok támasztása alumíniumból készül, ami megkönnyíti a felfüggesztett mennyezet és a padlólap terhelését;
 • maximális élettartam - nem korlátozott;
 • a panelek sokféle színárnyalata és a különböző színek kombinációjának lehetősége lehetővé teszi a szerzői megoldás létrehozását
 • a panelek nem változtatják meg a tulajdonságukat a környezeti hőmérsékletről, beltérben és szabadban is használhatók, sem a fagy, sem a hő nem félek tőlük;
 • a magas korrózióállóság lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségek (fürdők, szaunák, fürdőkádak, fürdőkádak, medencék) használatát az épületek és szerkezetek homlokzatainak befejezéséhez;
 • a mennyezet és a főemlék közötti helyiségben való hasznosítás lehetősége;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés, nagy sebesség.

Mennyezeti típus

A nyílt típus a fő panelekből készül, amelyek között közbenső panelek (betétek) vannak behelyezve. A betétek színe megegyezhet a panelek színével, színük eltérhet, ami érdekes tervezési megoldásokat eredményezhet.

A zárt típus a mennyezet egyik változata a köztes betétek nélkül, ez egy folyamatos alumínium sík.

Rack mennyezeti kialakítás

Az alumínium panelek mennyisége, bárki is készül, szabványos elemekből áll:

- Végrajz - Az U alakú profil, amelyet a panelek végein viselnek, bezárja a falak és a panelek vége közötti rést.

- A csapágyak gumiabroncsainak rögzítőelemei a fő alapterületre.

- A csapágygumi - alumínium P alakú profil, amelyre alumínium panelek rögzülnek.

- Alumínium panelek - a fő elem a mennyezet, lehet nagyon változatos a dekoráció és a szín.

- Beillesztett elemek - keskeny panelek nyílt mennyezetek beépítéséhez.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a csapágygumi és a felfüggesztési pontok helyzete látható. A felfüggesztést nem szabad 30 cm-nél közelebb elhelyezni az épület falától, a gumiabroncs hosszirányában a felfüggesztési szög legfeljebb 1 méter lehet. A kerékabroncsok közötti keresztirányú távolság nem lehet több 1 méterrel.

Miután a felfüggesztések tipliket a főemlére rögzítették, a gumiabroncsok rögzítése rögzített.

A felfüggesztések képesek beállítani a hosszúságot. A vízszintes teherhordó gumiabroncsok hossz- és keresztirányú elérése érdekében a szint- és beállítómechanizmust használva. Ezeknek egyetlen vízszintes síkot kell képezniük kiemelkedések és mélyedések nélkül.

A panel szerelése

A panelek telepítéséhez egyszerű eszközökre van szükség: szalagmérettel, négyzetekkel, ollóval, rövid késsel ellátott késsel, fém vonalzóval. A paneleknek 2,5 cm-nél kisebbnek kell lenniük, mint a falak közötti távolság.

A panelekről távolítsa el a védőfóliát. Pattintsa be a paneleket a teherhordó gumiabroncsokra a gumiabroncsok speciális "fogakkal" a panelek rögzítéséhez. Mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, hogy ne maradjon csípőlemez a panelen.

Ellenkező esetben a panel nem lesz alkalmas a telepítésre. A fő panelek beszerelése után nyílt mennyezetek köztes profiljait szerelik fel. Végezze el a szerelést a lapok és a falak közötti réseken átívelő végprofilok beszerelésével.

Működés közben az alumínium panelek rácsos mennyezetje nem igényel különleges elővigyázatosságot.

Csak a szokásos higiénikus tisztítás. A mennyezet nem igényel semmilyen gittet, festést vagy fehérítőt. Szükség esetén a paneleket gyorsan le lehet szedni, és más felületek paneljeivel helyettesíteni, ami felismerhetetlenül megváltoztatja a helyiség belsejét.

Az alumínium panelek mennyezetének költsége

Rács mennyezet alumíniumból, sok gyártó.

Rendeléskor egy vállalat vagy kereskedelmi vállalkozás vezetői segítséget nyújthatnak a komponensek kiválasztásában, meghatározva a mennyiséget és a költségeket. Annak érdekében, hogy becsülje a közelgő költségeket, használhatja az átlagolt adatokat. A költségek sorrendjét 10-15% pontossággal határozzák meg.

A panel kivitelének típusa:

 • fehér fényes, matt;
 • Fémes ezüst;
 • matt színű;
 • Fémes arany;
 • tükör króm, arany, réz;
 • "Scandy" texturált.

A költség függ az anyag minőségétől és a panel vastagságától.

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos.

Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve.

Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

Rack alumínium mennyezet csempézett falakkal együtt

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Kazetta alumínium mennyezet spotlámpával

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Rusztikus alumínium mennyezet a szupermarket belsejében

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket.

Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.

Videó: rack plafon felszerelése

Rácsos alumínium mennyezetek - egyszerű megoldás a mennyezet díszítésére:

 • Nagy működési sávok - legalább 10 év.
 • Könnyen telepíthető.
 • Nem fél a nedvességtől.
 • Minden mennyezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és orvosi intézményekben és óvodákban is használható.
 • Gazdag színek.

Letöltési árlista (xlsx, 32.7 Kb)

A felfüggesztett mennyezetek galériája

kör:

Rack álmennyezeteket széles körben használnak és használnak a magas páratartalmú helyiségekben, középületekben, ipari létesítményekben, közlekedési eszközökben, valamint egészségügyi, megelőző és oktatási intézményekben.

előnyei:

 • A hagyományos egyenes vonalú párhuzamos vonalak érdekes lehetőségeket kínálnak a szobák térbeli kialakításához.
 • Amellett, hogy számos funkcionális feladatot képes megoldani a fém csíkos mennyezetek, ezek is kiváló eszköz az egyedi belső kialakítás.

Műszaki adatok:

 • A fiókok alumíniumlemezből készülnek, legfeljebb 0,6 mm vastagságúak, a gyárban készült különféle dekoratív bevonatokkal. A panelek szabványos hossza 3 m és 4 m. A panelek hossza hosszúsága és a folytonosság hatása. A panelek szélessége 50 és 150 mm közötti.
 • Az állványlemezek 0,8 és 1,0 mm vastagságú alumíniumból készült vezetékekhez (fésűk, átmenetek, csapágyak) vannak rögzítve, vagy 0,6... 0,7 mm vastagságú horganyzott acéllemezek. A fésűkbe vésett nyelvek szilárdan rögzítik a sínt.
 • Állítható rugós függesztők segítségével a felfüggesztett mennyezet rögzíthető a tartószerkezetre.
 • A kerület tervezéséhez PL vagy U alakú peremprofilot használnak, amely a mennyezetet keretezi és a projekt teljességét adja.

Cesal mennyezetek bizonyították magukat a piacon, mint minőségi, megbízható és funkcionális termékek. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

A német Geipel Decken- und Profilsysteme GmbH 1980-ban alakult. Tevékenységének középpontjában különféle típusú felfüggesztett mennyezetek és rögzítő rendszerek álltak elő. A termékkínálat rack és kazetta függesztett mennyezet.

RPO "Albes" - az alumínium és acélanyagok gyártására szakosodott cég az épületek és szerkezetek külső és belső dekorációjához. A céget 1997-ben alapították Moszkvában, és ma már saját termeléssel rendelkezik modern felszereléssel és magasan képzett szakemberek nagy személyzetével.

A Bard felfüggesztett mennyezeti szerkezet, tömeges modulok formájában.

A fő anyag az alumínium profil, amely a különböző geometriai formák mennyezetét képezi. Ezek a mennyezetek alkalmasak minden szobához, beleértve a gyermekintézményeket, a kórházakat és az üzleteket - de mindenekelőtt a belső tér díszítésére tervezték.

Az USA CEILING GROUP CORPORATION felső határai magas színvonalú, megbízható és funkcionális termékeket mutattak be a piacon. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

 • http://diz-servis.ru/articles/34
 • http://toppotolok.su/dizajn/idei/alyuminievye-potolochnye-paneli.html
 • http://www.samlux63.ru/katalog/produkcziya/reechnyie-potolki.html

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

Alumínium felfüggesztett mennyezetek

A felfüggesztett alumínium mennyezetek megvásárlása otthonában vagy irodájában olyan előnyöket jelent, amelyek megvannak a sok előnye. Bővebben az alábbiakban olvashatsz az oldalon.

A fém felfüggesztett mennyezet jellemzői

Annak ellenére, hogy az alumínium felfüggesztett mennyezetek és a fém lécek ára magasabb, mint az ásványgyapotlapok esetében, előnyeik meghaladják a következőket:

 • Az ilyen szerkezetek univerzálisak, mivel bármilyen helyiségben megfelelőnek tűnnek, függetlenül annak méretétől és céljától. Ideális kombinált és többszintű mennyezetekhez is. Ezek a termékek harmonikusan illeszkednek a belső térbe, ha a paneleket megfelelő színnel festik. Ugyanakkor mindig stílusosnak és tisztának látszanak;
 • A felfüggesztett alumínium mennyezetek viszonylag magas költségeit ökológiai tisztaságuk, gyors üzembe helyezésük, egyszerű karbantartásuk és hosszú távú működésük indokolja. Kemények, nem káros anyagokat bocsátanak ki fűtött állapotban, erősen ellenállnak a korróziónak, könnyen moshatók és az alumínium alacsony tömege miatt nincs szükség további megerősítésre. Szükség esetén az ilyen mennyezetek könnyen szétszerelhetők és részleges pótlásnak vethetők alá;
 • A függesztett mennyezetek megvásárlása alumínium panelekből különösen érthető azokon a helyiségeken, ahol egyenetlen padlófelületek vannak, vagy vannak olyan hibák, amelyek felújítás nélkül el kell rejtve. Végtére is, a javasolt mennyezetek lehetővé teszik egy bizonyos magasság interceiling helyet, amelyben elektromos vezetékek és egyéb kommunikáció kerül.

A felfüggesztett mennyezetekhez tartozó fémlemezek sima vagy durva, matt, fényes vagy akár speculáris is lehetnek. Vannak szilárd és perforált szerkezetek, amelyek egyenként vászonra néznek, vagy vizuálisan megszakítják a felületet külön zónákba. Válassza ki a kívántat.

Örömmel tájékoztatjuk Önt a témával kapcsolatos valamennyi kérdésről. Hívjon minket!

© 2010-2016 Online áruház építési és befejező anyagok "Stroyfiks" Moszkva

Alumínium rack mennyezet

A rack mennyezet az egyik legnépszerűbb függesztett mennyezet. Konstruktív értelemben fémlemezből (lécekből) áll, amelyeket a mennyezethez felfüggesztett felfüggesztőrendszerrel rögzítenek. Az alumínium mennyezet könnyedén megkülönböztethető a más anyagoktól származó analógoktól, a megnövelt korrózióállóságtól. Tűzálló, nedves helyiségekbe történő beépítésre alkalmas. Az is fontos, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet ára alacsony legyen a gyártási anyagok rendelkezésre állásának köszönhetően.

Mi az alumínium függesztett mennyezet

Van alumínium mennyezet zárt és nyitott típusú. Az első lécekben szorosan egymáshoz vannak erősítve, és másodszor vannak olyan rések a panelek között, amelyek speciális betétekkel vannak kitöltve. A nyitott szalagfüggesztett alumínium mennyezet lehetővé teszi a különböző színű elemek kombinálását.

Az ilyen termékek árnyalatpalettája meglehetősen széles és a RAL asztal majdnem minden színét tartalmazza. A színt a termékhez porfestéssel rögzítik, amely a fémre kerül. A legnépszerűbb lakkozott fehér mennyezet, mivel univerzális klasszikus megoldás. A felhasználók iránti kereslet is arany, fémes, fekete modellek.

A termékek felülete lehet átlátszatlan, króm (tükör), fényes. Az alumínium csíptetős mennyezetek a következő kialakításokban kaphatók:

 • Olasz. A lekerekített élek és a sima formák teszik alkalmassá szinte minden szobatípusra.
 • Németül. A panelek tartósan téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik a mennyezetvászon kialakítását üzleti stílusban. Ajánlatos ilyen típusú alumínium rack-mennyezet megvásárlására irodák, közigazgatási épületek és más hasonló helyiségek halljában. A sínek oldalán kis hornyok vannak, ami növeli a szerkezet erősségét.
 • Omega. A Reiki szorosan illeszkedik a másikhoz hézag nélkül, sima felületet képezve varrás nélkül. A különböző mennyezeti festmények különböző változatainak és / vagy árnyalatainak kombinációi.

Válasszon alumínium mennyezeteket a fürdőszobába: az előnyei és hátrányai (10 fotó)

Sokan közülünk a fürdőszoba egy olyan helyiséggel van társítva, amelyet meg kell különböztetni a magas szintű kialakítással, és amelyben a tökéletes tisztaságnak jelen kell lennie. Ez a fürdőszobai érzékelés megfelelő követelményeket támaszt a belsőépítészet és a belső tér számára. A fürdőszobában levágott mennyezet ebben a tekintetben játszik, ha nem a kulcsfontosságú szerepet, akkor az egyik legfontosabb. Milyen anyagokat használnak ebben, és milyen legyen a mennyezeti struktúrák kialakítása - két ismeretlen feladat.

Az első. Milyen befejezni a mennyezetre való munkát? És a második. Vajon a mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában készül, a megfelelő műszaki megoldás?

Nézzük meg részletesen, hogy milyenek a fém mennyezeti struktúrák és mennyire praktikusak a működésük.

Alumínium fürdőszoba mennyezet - ez jó választás?

Annak érdekében, hogy minőségi mennyezetet készítsenek a fürdőszobában, tudnia kell a következőket:

 • a fürdőszobában lévő mennyezeteknek technológiai funkciókat kell ellátniuk;
 • a fürdőszoba mennyezetének szépsége és esztétikája nem akadályozhatja a készszerkezet gyárthatóságát;
 • A mennyezeti felület a fürdőszobában legyen tartós, fenntartható, környezetbarát.

Az alumínium mennyezet a fürdőszobában az egyik tervezési lehetőség, amely sok szempontból megfelel a fenti követelményeknek. Gyakorlati szempontból a fürdőszobák összetett technológiai feltételekkel rendelkeznek, ezért nem minden finomító anyag normálisan viselkedik olyan helyzetben, ahol magas a páratartalom.

A megjegyzés: a fürdőszobának a páratartalma 90% és magasabb. A fokozott páratartalom és a magas hőmérséklet kedvező környezetet teremt a gombás növények és a penész fejlődéséhez.

Először: A könnyűfém mennyezetű fürdőszoba mindig elegáns és szép.

Másodszor: a panelek rack elrendezése és a kész mennyezeti szerkezet külső adatai vizuálisan növelik a fürdőszobák belső térfogatát.

Harmadszor: a fürdőszoba alumínium mennyezet tartós, környezetbarát és nagyon kényelmes gyakorlati szempontból. Ezeket a konstrukciókat közönséges mosószerek segítségével lehet mosni és tisztítani, a mennyezeteket mindig vonzónak és esztétikának tartva.

Az alumínium panelek fő technológiai tulajdonságai

A fém mennyezetek népszerűsége elsősorban az alumínium magas technológiai tulajdonságaihoz kapcsolódik. A nedvesség ellenállása az alumínium egyik alapvető tulajdonsága. Maga a fehér fém meglehetősen nyugodtan átadja az érintkezést nedves környezetben. Az eloxált filmréteggel bevont felületek egyáltalán nem esnek korróziós folyamatokra.

Megjegyzés: Az alumínium a legérzékenyebb anyag az összes építésű fém közül. Az alumínium nem reagál vízzel, gyengén maró hatású és nem reagál a gyors öregedésre.

Az alumínium stabil szerkezettel rendelkezik, így a fém termékek nem bocsátanak ki káros komponenseket a környező térbe. A nyílt tűzzel való közvetlen érintkezés esetén a fehér fémlemezek nem égnek és nem engedik fel az egészségre káros összetevőket.

A higiéniai és egészségügyi szabványok szempontjából a fehér fém dekorációval történő használata ideális megoldás. Az állandó nedves tisztítás közönséges tisztítószerekkel a fürdőszoba mennyezetének felületét szinte steril módon teszi.

Alumínium panelek tervezési jellemzői

Ne hagyja el az alumínium felületkezelő anyagok technológiai tulajdonságait és tervezési jellemzőit. Tudnia kell, hogy az alumínium az egyik legkönnyebb fém. Ez magyarázza népszerűségét a gyakorlati alkalmazás területén. Alumínium felfüggesztett szerkezetek nem igényelnek erős keretet. Erőssége miatt az alumíniumlemezek maguk biztosítják a felfüggesztett mennyezet megfelelő stabilitását és tartósságát.

Ne felejtsd el a fehér fémek csúcstechnológiás alkatrészeit és elemeit. Ha bizonyos készségekkel és ismeretekkel rendelkezik, a mennyezeti részt a fürdőszobában is elvégezheti. A kis szobák, különösen a városi lakásban, az alumínium mennyezetek beszerelése nem tart sokáig.

Ebben a szakaszban fontos, hogy ne csak az alumínium szerkezetek gyorsaságát és könnyű telepítését, hanem szükség esetén a panelek lebontását is.

Fontos! Az alumínium egyike azon kevés fémeknek, amelyeknek nemes megjelenése van, ami lehetővé teszi a fém alkalmazását számos iparágban. Ezért a tervezés területén az alumínium paneleket és a különböző formájú, színű és típusú fémekből készült díszítőelemeket gyakran használják.

Bizonyos esetekben a lakások formatervezésének szakértői a fém alkatrészek és elemek használatát javasolják más befejező anyagokkal együtt. A fürdőszobában alkalmazott kombinált mennyezetek nem ritkák, különösen, mivel az ilyen felületek számos előnnyel rendelkeznek a hasonló termékekhez képest.

Alumínium mennyezeti burkolatok típusai

A legtöbb esetben a fém bevonatok bevonása kétféle módon történik:

 • rack rendszerek létrehozása;
 • kazettás alumínium rendszerek.

Mindegyik esetben különféle technológiákat alkalmaznak, és ennek megfelelően a kész felület megjelenését. Külön figyelmet kell fordítani mindenféle fehér fém mennyezeti szerkezetre.

Egy sor kazettás alumínium szerkezet

A fehér fém kazetták egyenként négyzet vagy téglalap alakúak. A tervezési lehetőségtől függően sikeresen használhatja az összes fém vagy perforált termékeket, amelyeket a felszín szerkezete és szerkezete különböztet meg.

Fontos! A fehér fém mennyezeti kazettás készlet közvetlenül egy nyitott vagy zárt felfüggesztett szerkezetre szerelhető.

Hogyan különböznek egymástól, részletesebben megvizsgáljuk:

A nyitott felfüggesztés (design) egy T-alakú alumínium profilból álló keret. A profilok úgy vannak beállítva, hogy a keret a cellákra osztható. Az alumínium paneleket az üres cellákba helyezzük, amelyek a vizuálisan nyitott profilokon nyugszanak. Ebben az esetben a profilok mind installálási, mind díszítő funkciókat látnak el.

A megjegyzés: ez a fajta függesztett alumínium szerkezetek ritkán használják a fürdőszobák díszítésére. Ennek oka abban a tényben rejlik, hogy ezek a mennyezetek jól látszanak egy nagy területen.

Fehér fém rack szerkezetek

Ha a fürdőszobák fém mennyezetének tömeges használatáról beszélünk, itt az elsődleges a rack függesztett szerkezetekhez tartozik. A fogyasztók rendelkezésére áll, ma is meglehetősen nagy választék. Az értékesítés különböző alakú és méretű léceket tartalmaz. Süllyesztett mennyezeteknél csak megfelelő felfüggesztési rendszer alkalmas.

Kétféle felfüggesztési rendszer létezik: nyitott és zárt.

Nyitott szerkezeteknél a lamellák rövid időközönként vannak rögzítve. A kapott helyek a durva felület természetes szellőztetésére és a tompító helyre is használhatók. Ezenkívül a panelek elrendezése egyedülálló esztétikát teremt a mennyezet felületének megjelenésében. Ha nincs szükség szellőzésre, akkor a lamellák közötti rések műanyagból más színűek.

Az alábbi ábra példaként szolgál a rack típus fehér fém mennyezetének beépítésével.

Zárt típus esetén különleges nyelvű fémelemeket használnak. Ennek a részletnek köszönhetően átfedi a szomszédos deszka szélét. A különböző színű fémszalagok váltakozása miatt a design eredeti változatát kaphatja.

Az ábrán kétféle típusú fémlemez látható a zárt és nyitott típusú függesztett szerkezetek számára.

következtetés

Figyelembe véve a készüléket, a tervezést, a mennyezetek alumínium panelek, tervezési lehetőségek, határozottan azt mondhatjuk, hogy ez a módszer a befejezése a mennyezetek joga van megvalósítani. Összehasonlítva a gipszkartonból és a fürdőszobába helyezett műanyagból készült felfüggesztett szerkezetek költségét, az alumínium mennyezetek a fürdőszobában drágábbak lesznek. A beruházás azonban indokolt. Az ilyen mennyezeti felületek minden fürdőszobának, egy nagy házban vagy egy városi lakásban valóban díszítik.

Az anyag minősége és a beépítési módszerek biztosítják a szerkezetek szükséges megbízhatóságát és tartósságát. Technikai szempontból az alumínium mennyezet nagyon praktikus és kényelmes. A természetes, vonzó megjelenésű fehér fém jól illeszkedik a festészethez. A fürdőszobában lévő mennyezetek frissítéséhez a régi felfüggesztett szerkezetet bármely színben festhetjük, szilikát, akril vagy szilikon festékek alkalmazásával.

Alumínium mennyezet: egyszerű, kényelmes, megbízható

Az egyik legfrissebb tendencia a divatirányzatok kialakításával összefüggésben a helyiségek, volt a szaporodás a felfüggesztett mennyezet rendszerek. Ezek közül alumínium mennyezet egyre népszerűbbek. Számos előnye van: nem igényelnek gondosságot, nagyszerű funkcionalitással, könnyedséggel és egyszerűen telepíthetők.

Ezek a mennyezeti rendszerek beltérben és szabadban is használhatók. Ellenállnak a hőmérséklet csökkenésének, nem reagálnak a nedvességre, nem égnek. Tartós használat esetén ne veszítse el mechanikai képességeit, ne változtassa meg a megjelenést.

Az alumínium mennyezet eszköze rack rendszer. Ezek 50-200 mm széles és 3-4 méter hosszú alumínium lencse. Egy sín vastagsága 0,5 mm-es tartományban van. Az összeszerelésben a design öntöttnek látszik, észrevehetetlen rések nélkül.

Szükség esetén az alumínium lécek nem szabványos méretűek lehetnek, de ezt a megoldást ritkán használják. Néha, ha a tervező elképzelése megkívánja, a lécek váltakozhatnak egymástól, színük és szélességük eltérően.

Az alumínium mennyezetek megvilágításaként rasztereket vagy spotlámpákat használnak. Ugyanakkor a rasztereszközök alatt általában a lamellák aljzatai készülnek gyártásuk alatt, és a spotlámpák alatt - gömbölyű lámpatestek - a helyszínen kivágnak.

Az alumínium paneleket bármilyen színben lehet festeni, akkor rá is helyezhet képet. Az anyag textúrája lehet tükör és megkönnyebbülés.

Az alumínium mennyezetek fő területe a középület (oktatási intézmények, áruházak, sportkomplexumok, éttermek, egészségügyi épületek). Ha figyelembe vesszük a mindennapi élet használatát, akkor a mennyezeti rendszerek nagyszerűen érzik magukat a magas páratartalmú szobákban, valamint a nyári teraszokon, a gazebosban.

A függesztett alumínium mennyezet felszerelése a WC-ben

Hasonlítsa össze az alumínium függesztett mennyezetet más típusú festékekkel az alábbi táblázatban:

Nem reagál a nedvességre

Alkalmazás magas páratartalom mellett

Használt, de nem tartós

Ideális megoldás a magas páratartalmú környezetben

Az alumínium mennyezetek típusai

A mai napig kétfajta alumínium mennyezeti rendszer ismeretes - rack és kazettás mennyezet. Ezek különböznek egymástól a bélés és rögzítési rendszer geometriájában.

Rack nézet.

Ezek a mennyezetek eltérhetnek a lécek méretétől, színárnyalataitól, valamint a rögzítés módjától. Az alumínium vasúti mennyezetek két alfajra oszthatók:

 1. Nyitott mennyezet. Egy ilyen mennyezeti rendszerben a lécek között van egy kis hely. További szellőzést biztosít, de ha szükséges, ezeket a réseket dekoratív betétekkel lehet lefedni.
 2. Zárt mennyezet. Az ilyen mennyezet első alfajától eltérően nincsenek szakadékok a lécek között. Minden csukló egymáshoz erősen illeszkedik, a formatervezés pedig öntött.
A plafon belsejében lévő mennyezet megtekintése

Kazetta nézet.

Ez a mennyezeti rendszer moduláris. Különböző geometriájú panelekből áll. A panelek lehetnek klasszikusak (négyzet, téglalap alakúak) és bármilyen más formában.

A kazetta nézet két alfajra oszlik:

 1. Cellular. A kazetták egymásra vannak helyezve a keretben, jól látható határon a panelek között.
 2. Szilárd. A kazetták a keret alatt vannak, és alatta rejtettek.
Kombinált mennyezeti mennyezetű alumínium kazettás mennyezeti keret

Az alumínium mennyezet előnyei

Az alumíniumból készült mennyezeti rendszer számos előnnyel jár. A legfontosabbakat felsoroljuk:

 • Sokoldalúságát. Az ilyen mennyezet bármely helyiségben felhasználható, a rendeltetési helytől függetlenül.
 • Telepítés. A felfüggesztett alumínium mennyezet felszerelése egyszerű, az egyszerűség kedvéért és könnyen lebontható. Ez akkor hasznos lehet, ha vannak benne kommunikációk, és ellenőrizni vagy javítani kell őket.
 • Könnyedség. Az alumínium mennyezeti rendszerek nehezek, nem igényelnek erős keretet. Nem veszélyezteti a szerkezet megzavarását.
 • Környezetbarát. Az alumínium olyan környezetbarát anyag, amely nem bocsát ki semmit a környezetbe.
 • Nedvességállóság. Az alumínium nem reagál a nedves környezetre, nem rozsdásodik meg, és a háztartási vegyi anyagok nem befolyásolják.
 • Könnyű gondozás. Az ilyen mennyezetre való törekvés nem igényel erőfeszítést, elegendő a port eltávolítani, és törölni egy ruhával, hogy felvegye a ragyogást.
 • Erő. Az alumínium redőzött mennyezet tartóssága hosszú. Nem kell frissíteniük a lefedettséget.
 • Esztétika. Az ilyen mennyezet kellemes megjelenésű, különböző árnyalatokból állhat, és szilárd visszaverő képességei is vannak.

Az alumínium mennyezeteknek csak két hátránya van - ez a szoba mennyezetének költsége és alábecsülése. Az utóbbi hátrány kiküszöböléséhez használhatod a tükörfelületen lévő léceket.

Az alumínium mennyezet tervezési jellemzői

A mennyezet kialakítása nem bonyolult, az alábbi elemekből áll:

 • Hossztartók. Ez egy U-alakú profil rögzítő elemekkel (nyelvek).
 • A szuszpenziók. A szalagokat vízszintes helyzetbe állítja. Mutasson egy rudat és tartóelemet.

Alumínium mennyezet felfüggesztése

 • Alumínium panelek. Széles színtartomány és különböző méretű lehet.

  Az ilyen panelek teljesen más színűek lehetnek.

 • Dekoratív betétek a panelek között. A színek és a textúrák eltérhetnek. Nyitott mennyezeti rendszerekben használatos.
 • Sarokprofil. Szükséges, hogy eltakarja a panelek (szalagok) ízületét a falhoz.
 • Ajánlások panelek kiválasztásakor

  A költségek csökkentése érdekében növelni kell az alumíniumlemez szilárdsági jellemzőit, ezért felelősségteljes megközelítésre van szükség az alumínium lécek megválasztásához. Íme néhány tipp a témában:

  • Próbáljon meg vásárolni az igényelt hosszúságú alumínium léceket. Alapvetően 4 méter alá mennek, de vannak olyan vállalatok, amelyek az anyagot mérethez igazítják.
  • A sínek leginkább elfogadható szélessége 10 cm, ilyen sínekkel a fogyasztás kevesebb lesz.
  • Fontos szerepet játszik az alumínium lécek vastagsága. Ha vékonyak, a szerkezet ereje alacsony lesz. A vastagságnak 0,5 mm-es értékkel kell kezdődnie.

  Az alumínium sín mennyezetének belseje

 • Minden lécnek védőfóliával kell rendelkeznie, ami megóvja a szállítás során keletkező károkat.
 • A jövőben felfüggesztett alumínium szövet színe nem ütközhet a szoba fő színével.
 • Az alumínium lécek három fajtával rendelkeznek:

  1. Lezárva. Olyan tábláknak tűnnek, amelyek szorosan illeszkednek egymáshoz.
  2. Nyílt. Kis darabok lesznek az ilyen lécek között az összeszerelésben. Az ilyen léceket csak azzal a feltétellel használják fel, hogy a mennyezetmagasság meghaladja az 5 métert. Így az otthoni javításhoz ez a lehetőség nem megfelelő.
  3. Reiki betétekkel. Tervezés szerint hasonlóak a nyitotthoz, de itt a rácsok közötti résekbe beillesztett beágyazások vannak, amelyek eredetiséget adhatnak a mennyezetnek.

  Alumínium mennyezetek szerelése

  A függesztett alumínium mennyezetek felszerelése nem túl bonyolult folyamat. Ebben az esetben nagy szerepet játszik a szoba mérete és alakja. Minél egyszerűbb az űrlap, annál gyorsabb a telepítés.

  Hamis mennyezeti szerelés

  A telepítéshez a következő nyilvántartás szükséges:

  • csavarhúzó vagy fúró;
  • építési szint;
  • egy kés;
  • speciális ollók;
  • önmetsző csavarok, dugók.

  1. fokozat. Előkészítés.

  Mielőtt elkezdené az alumíniumlemezek beszerelését, elvégeznie kell a szükséges befejező munkát, vegye ki a régi vakolatot, tisztítsa meg az alsó mennyezetet.

  Meg kell mérni a falakat, és el kell dönteni, hogy a lécek hogyan helyezkednek el egymás mellett vagy át. Hosszuk függ ettől. Ezen a ponton is számolni kell a szegélyt.

  2. fokozat. Markup.

  A jelölés a helyiség peremén történik. Ez figyelembe veszi az esetleges kommunikációkat, amelyek az alumínium panelek szintje felett lesznek. Általában a mennyezetet a bázisról 15 cm-re csökkentik. A jelölések a szoba legalacsonyabb sarkából indulnak.

  Ebben az esetben készítsen további jelölést a szalagok telepítési helyszíneiről. Az első vonószerkezet 35 cm távolságra van a falról, a következő egy méteres bemélyedéssel van ellátva.

  3. lépcső. Kommunikáció.

  Ha a jövőbeli mennyezeti konstrukció keretében bármilyen kommunikációt terveznek, akkor ezekre vagy üres helyekre kell helyezni ebben a szakaszban. Ez különösen vonatkozik a világításra.

  Fokozat száma 4. Keret (baguette).

  A Baguette több lépcsőben van telepítve:

  1. A rendelkezésre álló mérések szerint az anyagot levágják.
  2. A profilokat előre elkészített lyukakba szerelik. A köztük levő távolság 1 méter.
  3. A belső sarkoknál a profil kívülről-végig van felszerelve - a szélek 45 C0 alatt történő vágásával.
  4. A felfüggesztések felszerelése horgonyokkal történik, annak helyességét egy kiegyenlítő eszköz segítségével ellenőrizni kell.
  5. A gumiabroncsok vagy szalagok a profilhoz illeszkednek.
  Keret alumínium mennyezethez Alumínium alakú kivitel

  5. lépcső. A sínek felszerelése.

  A szalagok (alumínium panelek) felszerelése több lépcsőben történik:

  1. Kicsomagolás. A karcolt film eltávolítása a lécekből történik, és a hosszúság beállítása történik.
  2. A lécekben a lyukak jövő megvilágításra vagy más kommunikációra készülnek.
  3. A Reiki a teljes hosszban rögzítve van a zsinórban.
  4. A szélsõ sínt a kívánt méretre vágják és távtartókkal szerelik fel.
  5. A telepítés utolsó szakaszában a szerkezet szélén egy lábazatot szerelnek fel, amely elrejti az új mennyezet és a falak között meglévő hiányosságokat.
  a kereszttartók rögzítése a fali rögzítési szögekre

  A mennyezeted készen áll!

  Az építési költségek, a gyártók.

  Az alumínium mennyezeti szerkezetek leghíresebb gyártói: Albes, Cesa, Lyumsvet, Geiper. Az alumínium panelek költsége, a telepítés kivételével, átlagosan kb. 400 rubel 1 m2-enként egyszerű panelek esetén, a tükörköltségek többet fognak költeni, kb. 500 rubelt 1 m2-enként.

  Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi a tervezési megoldásokat, az anyagi költségek az ilyen alumínium csíptetős mennyezet sokkal nagyobb lesz.

  Az a tény, hogy csak az eredeti panelt adják el a boltokban, és minden, ami nem illeszkedik ebbe a koncepcióba, megrendelésre kerül.