Legfontosabb > Dekoráció

mennyezet

Az elmúlt években a mennyezet díszítése díszítő panelek különböző minták egyre egyre népszerűbb. A fő oka az, hogy nincs szükség szintre, gipsz és gipsz az alapfelületre, és valójában ezek a munkák nem csak sok időt igényelnek, hanem sok pénzt is igényelnek. A díszítő panelek nagyon esztétikusan tetszetősek, elég erősek és tartósak, valamint rendkívül egyszerűen felszerelhetők, ami egy nap alatt önállóan elvégezhető. Az első megoldandó feladat az, hogy ne veszítse el a javaslatok sokaságát, és ne tegye meg a megfelelő anyagok választékát. A fő kérdés a mennyezeti panelek kiválasztása. Milyen anyagok a panelek, milyen méretűek, milyen mennyezeti rendszereket terveznek - mindez rendkívül fontos és meghatározza a végső választást. Végül, de nem utolsó sorban figyelmet kell fordítanunk a színre, a textúrára, az alakra, a nedvességállóságra, a hangszigetelési tulajdonságokra és más jellemzőkre.

A mennyezeti panelek típusa

A mennyezeti panelek különböző kategóriákra vannak osztva különböző kritériumok szerint, például a telepítési módszerrel, a gyártás anyagával, méretével és alakjával, a kötőelemek jelenléte és hiánya miatt. A szükséges panelek kiválasztásakor el kell kezdeni annak meghatározását, hogy milyen típusú kötőelemeket fog használni, függetlenül attól, hogy felfüggesztett szerkezet lesz-e, vagy csak ragasztódik az alapra.

Beépítési mennyezeti panelek:

 • A kazettatartók panellei. Normál méreteik, általában 600x600 mm-esek, és a felfüggesztett szerkezet keretébe illeszkednek. Ezek közé tartoznak az Armstrong mennyezeti panelek - amelyek a piacon legáltalánosabbak.
 • A redőnyös mennyezetek paneljei. Ezek hosszú és keskeny, alumínium vagy műanyag csíkok, amelyek egymáshoz és a felfüggesztett szerkezethez kapcsolódnak.
 • Különböző szélességű, tölcséres hornyokkal ellátott panelek 3 és 400 mm között egymással összekötve. Ezeket az útmutatókhoz lehet csatlakoztatni, vagy egyszerűen ragasztani a mennyezet felületéhez.
 • Különböző méretű lapok, amelyek ragaszthatók az alapra. Ezek lehetnek négyszög polisztirolhabok, és 300 mm szélességű és 1-3 m hosszúságú panelek lehetnek.

A mennyezeti panelek kiválasztása a telepítés módjától függően teljesen diktálja, hogy milyen szerkezetet szeretne felszerelni. Ha a mennyezet nagyon alacsony, és nem tervezi elrejteni a kommunikációt a mennyezet mögött, akkor válasszon olyan paneleket, amelyek elegendőek ahhoz, hogy ragasztják az alapot. Ha a szoba magassága lehetővé teszi, fontolja meg a klaszter vagy a süllyesztett mennyezetek lehetőségét.

Milyen anyagok készült mennyezeti panelek:

 • Alumínium. Kazettatartókra és állványra.
 • Ásványi rost (bazalt). Kazettákhoz és panelekhez, amelyek rögzíthetők az útmutatókhoz és csak ragasztva.
 • Üvegszálas.
 • Műanyag (PVC). Minden típusú mennyezeti szerkezet esetén.
 • MDF. Kazettatartókhoz, sínhez és panelhez rögzítve.
 • Üveg - szilikát és akril. Kazettatartókhoz.
 • Hungarocell. Ragasztották a mennyezetre.
 • LED panelek. Kazettás mennyezetekhez - LED panelek.
 • Infravörös fűtés mennyezeti panelek. Nemcsak díszítőelemként, hanem a helyiség fűtésére és hűtésére is használják őket.
 • Puha farostlemez. Egyedülálló anyag, amely kizárólag borotvákból és fenyőszálakból áll, kötőanyagok és gyanták hozzáadása nélkül. Kazettatartókhoz, panelekhez, a dobozhoz rögzítve és ragasztva.
 • Gipszkarton.
 • Fa.

A szokásos díszítő paneleken kívül akusztikus, rendkívül csillapító ütésálló, nedvességálló, magas páratartalmú helyiségekben, hőszigetelő panelek, panelmelegítők, panellámpák, perforált panelek, a jobb szellőztetés és mások számára. Nézzük közelebb, mi a panelek a mennyezethez.

A kazettatartók panellei

A kazettás mennyezetek hosszirányú és keresztirányú vezetők keretét képezik, amelyekbe cellákba díszítő paneleket helyeznek be. Az Armstrong álmennyezeti rendszerek annyira népszerűek hazánkban, hogy mindenhol használják őket, még más gyártók paneljeivel együtt. Nagyon kényelmes, mivel a méretek egységesek.

Armstrong mennyezeti panelek - jellemzők:

 • A méretek 600x600 mm vagy 600x1200 mm.
 • A panel vastagsága 8 - 25 mm.
 • A nedvesség ellenállása + 29 ° C hőmérsékleten 90% vagy több különböző modellekben.
 • Reflexió 80% -ról és még több.
 • A panelek szélei 3 típusból készülnek: Sima felületű panellapok vannak felszerelve a 15 és 24 mm profilkeretes cellákban. Tegular - élek széles lépésben, a panel, mivel a 24 mm profil szélei alatt süllyed. MicroLook - szélek egy keskeny lépés formájában.

Az ilyen típusú mennyezeti panelek különböző anyagokból készülhetnek.

Ásványi szálas panelek

Az Armstrong mennyezeti panelek kőzetgyapotból készülnek, speciálisan kezelve. A nedves formázási eljárást használják agyag, perlit és különféle kötőanyagok - latex, keményítő, gipsz és kezelt papírhulladék - hozzáadásával az ásványi szálakhoz. A felületet a kívánt színben több rétegben festették. Az ilyen panelek fő előnye az a csodálatos hangszigetelő tulajdonság. A több latexet tartalmazó panelek nedvességállóak és a fürdőszoba felszerelésére alkalmasak.

A Baikal mennyezeti panel egy gazdaságos osztályú panel, amelyet nyilvános helyeken és önkormányzati épületekbe - pályaudvarokon, irodákban és más intézményekben történő beszerelésre terveztek. A mérete 595x595 mm, vastagsága 12 mm, borda szélessége, fényvisszaverő képessége 80%, nedvességállóság 70-90%, hangelnyelési együttható 0.1. A Baikal mennyezeti panel jellegzetes, fehér, dombornyomott felületű, nem irányított és nem központosító féreglyukakkal rendelkezik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a fajta panel olyan népszerű, hogy nagy mennyiségben van másolva Kínában, de a kínai panelek vékonyabbak (7-8 mm) és kevésbé tartósak. A Baikal panelek ára 1,5 USD.

Dekoratív mennyezeti panel Kínában gyártva. Külsőleg hasonlít az Armstrong és mások által Európában gyártott gazdaságos osztályokra, de a panel vastagsága kisebb, és az anyag sűrűsége nagyobb (390-410 kg / m3). A panel mérete 600x600 mm, vastagsága 8 mm, lapos lapok, nedvességállóság 70%, fényvisszaverés 75%, hangelnyelés 0.4. A dekoratív fehér panel elülső felülete nem irányított féregjáratokkal és vak perforációval. A dekoratív panelek ára körülbelül 2,25 dollár.

A Lilia mennyezeti panel Dániában készült Rockfon, a Rockwool ásványi rost, az arcon ragasztott üvegszálas, amely a kívánt színben festett. Ez a gyártási technológia lehetővé teszi az akusztikai tulajdonságok, a tűzállóság és a nedvességállóság sikeres kombinálását. A panelek mérete 600x600 mm, vastagsága 15 mm, szélek egyenesek, a fényvisszaverés 81,5%, az alacsony sűrűség 90 g / m3. A Lilia panelek nedvességállósága 100%, ami azt jelenti, hogy még nedves állapotban is a panelek nem deformálódnak. Továbbá a panelek nem félnek a penésztől és a gombáktól. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Liliya mennyezeti panelek különböző intézményekben, irodákban, kereskedelmi padlókban, tantermekben és termelésben is felszerelhetők. A Lilia panelek ára 1,65 dollár.

Az Armstrong (Egyesült Királyság) által gyártott mennyezeti panel Oasis különbözik az elülső rész durva felületétől perforáció nélkül. Mérete 600x600 mm, vastagsága 12 mm, borda szél, nedvességállóság 70%, fényvisszaverés 80%, hangelnyelés 0,1 - 0,2. A panel homokos durva felülete ideálisan kombinálható különleges fényforrásokkal, prizmatikus fagymentes diffúzorral. Az ilyen panelek ára 3 cu, így biztonságosan telepíthetők irodákba, éttermekbe, kávézókba, tornatermekbe, könyvtárakba, klinikákba és egyéb intézményekbe.

A Németországban készült Filigran mennyezeti lemez sima felületű, amelyen sekély perforáció van. A panel mérete 600x600 mm, vastagsága 13 mm, nedvességállóság 70%, fényvisszaverés 80%, hangelnyelés 0,65, egyenes perem, 1,875 cu egy darabra.

A legtöbb ásványgyapot panel ugyanabban az árkategóriában van, ezért a megjelenés és a műszaki jellemzők, például a hangelnyelés preferenciái alapján kell választani. Az ásványgyapot padlóelemek előnye a hőtakarékos tulajdonság.

Üveg mennyezeti panelek

Tükrös mennyezet, matt üvegtető, festett üvegablak, művészi festés - mindezt üvegszilárd panelek segítségével lehet megvalósítani, amelyek mind szilikát üvegből, mind akrilból készülhetnek (plexiüveg). Ezek a panelek 600x600 mm-es méretben kaphatók, ami lehetővé teszi számukra, hogy az Armstrong felfüggesztési rendszerekben használhatók legyenek.

A közelmúltban a matt üveg mennyezet rendkívül népszerű. Ha fényforrásokat helyez el a panelek mögött, akkor az üvegen áttörő és szétszóródás után a fény meleg fényt tölt és teret teremt a kellemes napsütésben. A homokfúvás segítségével a homályos üvegminta felületén rajzolva egyedi kialakítást nyerhet. Az üvegtáblák könnyen tisztíthatók, nem félnek a nedvességtől és a gombáktól, a fürdőszoba, a konyha és az uszoda felszerelhetők.

Alumínium mennyezeti panelek

Az alumíniumból készült mennyezeti paneleket nyílt rendszerű kazettás mennyezetekhez és zárt rendszerű mennyezetekhez gyártják. A panelek elülső felülete matt, fényes, tükörréteggel (fémezett) vagy polimer bevonattal, különböző színekkel. Sima, durva, perforált is lehet. Az alumínium panelek előnyei: tűzbiztonság, tartósság (akár 50 év), magas kopásállóság, kivételes nedvességállóság és könnyű karbantartás.

A zárt rendszerű panelek hajlított élekkel vannak ellátva, hogy beilleszthessék őket a vezetőprofil hornyába és szorosan rögzítsék. Az ilyen panelek mennyisége szinte úgy néz ki, mint egy olyan felület, amelyen a szerelőprofilokat nem lehet megkülönböztetni.

LED mennyezeti panelek

A kazettás mennyezetek LED paneljei nem csupán díszítő funkciót látnak el, hanem lámpák is. A panel teste alumínium ötvözetből készül, a test kerületén olyan LED-ek, amelyek fényt bocsátanak ki egy speciális LED-objektív végein. A lencse mögött egy fényvisszaverő fólia van, amely átirányítja a fényáramot, és a további diffúzor egyenletesen elosztja a fényt a lámpa teljes felületén.

Az ilyen panelből származó fényt puha, egyenletes, állandó villogás nélkül kapják, ami irritálja a szemet. A LED-paneleket kényelmesen lehet elhelyezni az alacsony mennyezetű helyiségekben, mert nem igényelnek sok helyet a telepítéshez, és vizuálisan képesek az egész helyiséget növelni. Az ilyen panelek méretei különbözőek: 200x200 mm, 300x300 mm, 600x600 mm és akár 240 mm átmérőjű. A LED-panelek ára a méretétől és a teljesítménytől függ, és a tartományok 90 cu legfeljebb 300 cu egy darabra.

Akusztikai dekorációs panelek

A plafonlemezek külön kategóriája megkülönböztethető a puha farostlemez panelek közül. Ennek a kategóriának kiemelkedő képviselője az Isotex mennyezeti dekorációs panel (Finnország). Az ilyen panelek méretei: 300 mm szélességű és 12 mm vastagságúak, a hossz 1800 mm, 3000, 3600, 4200 mm. A panelek mindegyik oldalán tüskehornyos rendszerrel vannak felszerelve, így könnyen és gyorsan összekapcsolhatók, mint egy laminált.

Az Isotex mennyezeti panelek ISOPLAAT hang- és hőszigetelő lapokból készültek, és fóliával borították. Az ilyen lemezek színes oldata csak 4, mindegyiknek megkönnyebbülési mintázata van - fehér vakolatú felület, fa utánzása, nyomott fa utánzata. Az Isotex mennyezeti paneljei teljesen környezetbarátek, gyerekszobákban, kórházakban és más lakóövezetekben használhatók, melegséget, kényelmet és kipattanó hangokat és ütőhangokat hoznak létre a szobában. Az Isotex akusztikus panelek hozzávetőleges költsége 15 dollár. m2-enként. A panelek felszerelése a padlón vagy ragasztón történik.

Rack mennyezeti panelek

A rack mennyezetek keskeny, hosszú panelek a keretre szerelve. Leggyakrabban az ilyen mennyezetek panelje alumíniumból, horganyzott acélból és műanyagból készült. Minden panelnek legalább két éle van a "tüskehorony" rendszerből, ami megkönnyíti a mennyezethez való rögzítését.

Alumínium rácsos mennyezeti panelek

A süllyesztett alumínium mennyezetek mennyezeti paneljei népszerűbbek, mint bármely más, mivel ez az anyag sok problémát megold, kiváló teljesítményt nyújt, és bármilyen színben festhető, beleértve a fém ezüstöt, a krómot és az aranyat.

Az Albes orosz gyártmányú mennyezeti panelek kiváló minőségű termékek, amelyek nem rosszabbak a jó hírű külföldi gyártókhoz képest. Ezért választják őket a Vásárlók a CIS egész területén. A gyárban különféle díszítőelemek készülnek, az elülső felület a színes RAL nemzetközi színárnyalat szerint bármilyen színben festhető. Fehér, krómozott, arany, kék, fekete, piros, matt árnyalatok és fényes, fából, gránitból, kaméleonból, idősebb rézből - mindez alumínium rácsos panelek esetén.

Az Albes panelek szigorú alakúak, sima négyszögletes élek, a szélesség 85 mm, 135 mm és 185 mm. Vannak panelek mind a zárt, mind a nyitott mennyezet számára.

A zárt rendszer a sínek sűrű elrendezését feltételezi, ezért nincs különbség. A második rendszer egy rés jelenlétét feltételezi, amelyet egy 15 mm széles betét zár. A telepítés során megmaradt repedések beszúrhatóak, és nyitott állapotban maradnak, majd a mennyezet hullámosodik.

Az ilyen paneleket horganyzott acél vagy alumínium keretre szerelik fel. A tartósság, a nedvességállóság, a fagyállóság, a könnyű telepítés, a felszerelés felszerelése a helymeghatározó helyiségben, mechanikai és kémiai hatások ellenállása - mindez az alumínium panelek sokoldalúvá válását jelenti. Telepíthetők mind lakóhelyiségekben, mind fürdőszobákban, konyhákban és középületekben.

Műanyag mennyezeti panelek

A PVC-ből készült mennyezeti panelek két változtatással készülnek - a tetőablakokra és a padlólapra szerelt panelekre. Az alumíniumtól eltérően a műanyag panelek kevésbé tartósak, ezért a megválasztásnál figyelembe kell venni a merevítőket. Nagyon soknak kell lenniük, és erőseknek kell lenniük. Számos gyártó csökkenti a merevítők számát a termék költségének csökkentése és súlyának csökkentése érdekében, így ládák nélkül is rögzíthető, de ez nagyon ellentmondásos és veszélyes.

A műanyag panelek rögzítő hornyai különböző módon készülnek. Az úgynevezett zökkenőmentes panelek sima felületűek, telepítés után a panelek ízülete alig észrevehető. A segédlemezek úgy vannak összekötve, hogy közöttük megkönnyebbítő varrás alakuljon ki, mint egy falburkolat. Az ilyen típusú paneleket olyan helyiségekbe kell telepíteni, ahol a fal- és mennyezetszerkezetek méretüket megváltoztatják, csökkennek és bővülnek. A tüske csúszkája a panel hornyán lehetővé teszi, hogy a hamis mennyezet ne torzuljon. A szegélyek rozsdásodása után a varrat a nedves, kicsi és a padlólemezek közötti varratra hasonlít.

A műanyag mennyezeti panelek színes és texturált megoldásai nagyon változatosak. A felület lehet matt és fényes, egyszólamú és mintázott. Drága panelek utánzanak természetes anyagok - szövet, szőnyeg, bőr, fa, és lehet dombornyomott minta. Vásárláskor gondosan ellenőrizni kell a panelek homlokfelületét, mivel könnyen karcolódnak, beszorulnak, megsérülnek a lamináló réteg és a foltok.

MDF mennyezeti panelek

Az MDF paneleket a tetőszerkezet mennyezetére szerelik fel. A különböző színek, a nedvességállóság, a könnyű karbantartás és a telepítés lehetővé teszi az ilyen panelek bármely helyiségbe történő beszerelését, beleértve a magasabb páratartalmú helyeket is (laminált panelek védőfóliával). A szerelés előtt a mennyezet felületét és a panelek hátlapját lehetőleg gombaellenes szerekkel kell kezelni. Az MDF lapok formája és mérete lap, a hely teljes hosszában, négyzet vagy téglalap keresztmetszetű lemezek formájában. A második típusú panelek lehetővé teszik, hogy a mennyezetet különböző színű és textúrájú panelek formájában készítsük el.

Infravörös mennyezeti panelek

A modern innováció - a mennyezetre díszítő fűtési panelek biztosan egyre népszerűbbek. Lehetővé teszik, hogy ideális helyiséget hozzon létre a helyiségben, és ezzel 40% -ot takarít meg a fűtésre.

A Zehnder mennyezeti panelek Németországban gyártott víz infravörös mennyezeti panelek. A helyiségben, ahol az ilyen paneleket gyorsan felmelegítik és gyorsan lehűlnek, a hőmérséklet egyenletesen oszlik el, alternatív energiaforrások is használhatók villamos energia nélkül. A Zehnder panelek különböző hosszúságú, de azonos szélességű modulok, így bármely kívánt hosszúságú termékhez illeszthetők. A modulok speciális nyomócsatlakozókkal vannak összekötve. A belső csövek rézből, acélból vagy horganyzott acélból készülhetnek. A panelek oldalán van egy speciális profil, amely lehetővé teszi számukra, hogy Armstrong típusú függesztett szerkezetekbe szerelhetők.

A Zehnder mennyezeti panelek használatának fő oka az egyedülálló hatékonyság. Gyakran használják az éttermekben, kávézókban, mozikban, középületekben, irodákban, szállodai csarnokban és egyéb helyiségekben, amelyeket nagy területük miatt a szokásos módon nehezen melegítenek.

A modern piacon található mennyezeti panelek olyan nagyok, hogy nem nehéz elveszni. Először is el kell dönteni a mennyezeti rendszer kialakításáról, majd el kell dönteni, hogy a panelek melyik anyagot használják többé ebben az esetben. Például az ásványgyapot panelek és a puha farostlemezből készült panelek alkalmasak a hőszigetelésre és a helyiség hangszigetelésére, és az alumínium vagy üvegpanelek alkalmasak a magas páratartalmú és agresszív működési körülmények között. Gazdaságos megoldás műanyag panelek és MDF panelek. Emellett a mennyezet kiegészíthető LED-es panelekkel - lámpákkal, valamint a felület rajzokkal vagy perforációval történő diverzifikálásához.

A mennyezeti alumínium panelek felszerelése

Emlékezzen arra, hogy az a hangulat, amikor a zuhanyzó vagy a fürdés után a szobában magas páratartalmat érez. A konyhában való főzés utáni helyzet nem jobb - itt mind a magas nedvesség, mind a hőmérséklet csökken. Figyelembe véve ezeket a tulajdonságokat, az alumínium panelek mennyezetét a legoptimálisabb és praktikusabb megoldássá válik.

Minden segítség nélkül telepíthető, egyszerűen a szükséges anyag megvásárlásával. A "mennyezeti szakértő" megmondja, milyen jellemzőkkel rendelkezik ez a design és milyen a telepítési folyamat.

Tervezési jellemzők

Rácsos alumínium panelek a mennyezethez - az egyik fajtájú függesztett mennyezet. Egyébként a szalag nem csak alumíniumból, hanem műanyagból, valamint acélból is állhat. A vastagság 0,4-0,7 mm, a hossza hat méterre, a szélessége pedig 300 mm. Bizonyos beszállítók azonban a megrendeléshez egyedi méretű üres darabok gyártásával foglalkoznak.

A következő ötvözeteket használják a gyártás során: 3003, 3005, 5052. Minden egyes elemhez különleges bevonatot alkalmazunk. Javítja a panelek korrózióálló tulajdonságait, így beltéri és kültéri használatra is használható.

A sínek telepítésének megkezdése előtt a mennyezet felületét vakolni kell.

Meg kell várni, amíg meg nem szárad, és befejezi a padlót. A kész mennyezetek szilárd felületnek tűnnek, bár különálló lécekből állnak.

Ez a meglepetés

Úgy döntött, hogy alumínium mennyezeti paneleket telepít a fürdőszobában? Nem fogsz megbánni egy kicsit, mert a dizájn fényűző megjelenéssel rendelkezik, így tökéletesen illeszkedik a tervezéshez. Ezenkívül megbízható és tartós.

A lenyűgöző síntartomány minden vásárló ízlését kielégíti. Az értékesítésen megtalálhatók a sima és perforált elemek, fényes, matt, utánzó fa, bőr és így tovább. Az alumínium panelek a mennyezeten át, valamint átlósan felszerelhetők.

Tehát az alumínium szerkezetek legfontosabb előnyei a következők:

 1. A környezeti hatásokkal szembeni ellenállás.
 2. Egyszerű telepítés. Összeszerelheti a mennyezetet és felszerelheti magát - visszatérünk erre a témára.
 3. A szerelést még hajlított falon vagy mennyezeten is engedélyezni lehet. A lécek könnyen hajlíthatók, lehetővé téve a kupola alakú és sátrat alakú mennyezet létrehozását.
 4. Esztétikus megjelenés. Kétségtelen, hogy mindannyian egy gyönyörű mennyezeti felületet akarunk látni a fejünk felett. Különleges porfestékeket használnak a panelek festésére, ami hihetetlenül vonzóvá teszi az anyagot. A széles paletta színeknek köszönhetően a lakástulajdonosok választhatnak egy olyan árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.
 5. Általános gondozás.

A panelek típusairól

Észrevettük, hogy az alumínium lécek egyik előnye a különböző formák és színek. A legnépszerűbb mennyezet ma 2 konfiguráció:

 • Teljesen sima felületen. A szerelés befejezése után a panelek között minimális rés marad.
 • Váltakozó profilokkal. A lécek között helyezzen be vékony betéteket. Néha eltérnek a fő panelek színétől. A mennyezet stílusos és látványos.

A telepítés módjától függően, ezek az alumínium elemek megkülönböztethetők:

 • Moduláris mennyezetek. Speciális felfüggesztett szerkezetek használatosak a telepítéshez.
 • Alumínium kazettás mennyezetek. Különleges hornyok jelenléte lehetővé teszi, hogy egyetlen mennyezeti helyet hozzon létre.
 • Fogaskerék. Ezek vékony, elegendően hosszú panelek, amelyek védőbevonatot tartalmaz polimer permetezés, fényes festék vagy tükörréteg formájában.

Mi a felfüggesztési rendszer?

A telepítéshez felfüggesztésre van szükség. Fésűből vagy univerzális hordozó abroncsból, profilból és állítható felfüggesztésből áll. A fésű a horganyzott szint, amely speciális rögzítőkkel rendelkezik. Fel vannak szerelve sínek.

Ami magát a felfüggesztést illeti, egy bilincs és egy rúd. A konzol szorosan illeszkedik a fésűhöz, a rúd fel van szerelve a fő mennyezeti felületre. A felfüggesztési rendszer és a sínek felszerelése után a mennyezet síkja 50-120 mm-re csökken.

A pontos távolság olyan tényezők függvénye lesz, mint a lakástulajdonos kommunikációs és személyes preferenciáinak száma.

Anyagok beszerzése és számítások

Annak megértéséhez, hogy hány panel szükséges, hajtsa végre a következő számításokat:

 • Ismerje meg a mennyezet kerületét! A kapott érték azt jelzi, hogy pontosan milyen módon kell megvásárolni az U alakú profilt.
 • A szerszámok hosszának kiszámításához a jelölést a panelek irányára merőlegesen, 1 méteres lépésekben kell végrehajtani.
 • Mérje meg a mennyezeti területet. Ehhez egyszerűen kiszámolta a szoba teljes területét.

A szerszámkészlet egészen szabványos, és tartalmazza a fogó, fém olló és kés, egy fúró és egy csavarhúzó, egy szint, egy vonalzóval és mérőszalaggal ellátott jelölő, öncsapos csavarokkal és dugós körmökkel. Már megemlítettük a panelek, profilok és zsinórok készlet, valamint felfüggesztő elemek beszerzését.

Hogyan történik a telepítés?

Általánosságban elmondható, hogy az alumínium panelek összeszerelése sok szempontból hasonlít a klasszikus függesztett mennyezet felszereléséhez. Először telepítse a felfüggesztési rendszert (fém keret vagy speciális profil), majd hajtsa végre a rögzítőelemeket.

Kétféle rögzítés létezik:

 • A panelek a gumiabroncsprofilokra ugrik.
 • A végső profilokon további rögzítést alkalmaznak.

A munka megkezdése előtt a régi bevonatot eltávolítják a felületről, kis lyukakat és lyukakat kell vakolni. A felületet 2-3 rétegben primerrel borítják, így megakadályozzák a formát és a gombát. Előtte elvégezzük a kábelezést a szükséges számú lámpa csatlakoztatásához.

 1. Mérje meg a telepítési szintet.
 2. Vágja a kívánt hosszúságú alumínium paneleket. Minden egyes tételt akkor számozhat, ha a helyiség szabálytalan alakú. Szóval nem fog zavarodni.
 3. Jelölje meg a lámpatestek elülső oldalát. A nyílások azonnal vagy telepítés után készülhetnek. A második lehetőség megbízhatóbbnak tekinthető. Tehát a szalag nem veszíti el a merevséget, a ráncok kialakulásának valószínűsége minimális.
 4. Szerelje be az U-alakú alumínium profilot a kerület mentén, a falakon lévő lyukak előfúrásával. Tartja a tüskéket.
 5. Rögzítse a merőleges elemeket (univerzális hordozó gumiabroncsok) különleges rögzítőelemekkel. A panelek elhajlásának elkerülése érdekében 100-150 cm-es távolságban vannak felszerelve. A gumiabroncsok "lebegő" felfüggesztésekre vannak szerelve (feszítő + felfüggesztő bilincs), ami lehetővé teszi a szintezés rendellenességét.
 6. Az alumínium panelek az alábbiak szerint vannak felszerelve. Először is a paneleket a fal egyik oldalára kell rögzíteni középre, majd a másik oldalon, középen is. Ez kiküszöböli a hiányosságok valószínűségét. Ebben a szakaszban rögzítéseket telepítenek.
  Hogyan készítsünk lyukat? Nagyon egyszerű. Miután rajzolt egy átmérőjű kört, vágjon le körbevágó sugárral, hajlítsa meg a képződött szirmokat. Próbáljon keskeny szirmokat készíteni - a világítóeszközök beszerelése magasabb minőségű lesz.
 7. A dekoratív lécek segítségével zárja be a réseket.

Rack alumínium mennyezet számos előnnyel rendelkezik, és összeszerelése némileg hasonlít a tervezőhöz. Van tapasztalata ennek a beállításnak? Azt ajánljuk, hogy ossza meg a megjegyzésben a cikket. Ha bármilyen kérdése van, kérheti őket a szakértőktől.

Főbb alumínium mennyezeti panelek

A mennyezet az alumínium panelek - a modern kialakítása a mennyezet a rack.

Az ilyen mennyezetek nagysága az alumíniumötvözetek tulajdonságainak köszönhetően nagyon változatos. Az ilyen mennyezetek egy kis fürdőszobában, a sportkomplexum, a beltéri csarnok, az uszoda tágas terében találhatók. Az alumínium panel mennyezetének legfőbb előnye az alacsony tömegük, korrózióállóságuk, könnyű beépítésük, gyönyörű megjelenésük.

Az alumínium panel mennyezetének előnyei

Az alumínium panelek süllyesztett mennyezetének fő előnyei:

 • alacsony tömegű, alumíniumötvözetekhez használt szalagot tartalmazó panelek gyártásához, amelyek vastagsága 0,2-0,6 mm;
 • A gumiabroncsok támasztása alumíniumból készül, ami megkönnyíti a felfüggesztett mennyezet és a padlólap terhelését;
 • maximális élettartam - nem korlátozott;
 • a panelek sokféle színárnyalata és a különböző színek kombinációjának lehetősége lehetővé teszi a szerzői megoldás létrehozását
 • a panelek nem változtatják meg a tulajdonságukat a környezeti hőmérsékletről, beltérben és szabadban is használhatók, sem a fagy, sem a hő nem félek tőlük;
 • a magas korrózióállóság lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségek (fürdők, szaunák, fürdőkádak, fürdőkádak, medencék) használatát az épületek és szerkezetek homlokzatainak befejezéséhez;
 • a mennyezet és a főemlék közötti helyiségben való hasznosítás lehetősége;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés, nagy sebesség.

Mennyezeti típus

A nyílt típus a fő panelekből készül, amelyek között közbenső panelek (betétek) vannak behelyezve. A betétek színe megegyezhet a panelek színével, színük eltérhet, ami érdekes tervezési megoldásokat eredményezhet.

A zárt típus a mennyezet egyik változata a köztes betétek nélkül, ez egy folyamatos alumínium sík.

Rack mennyezeti kialakítás

Az alumínium panelek mennyisége, bárki is készül, szabványos elemekből áll:

- Végrajz - Az U alakú profil, amelyet a panelek végein viselnek, bezárja a falak és a panelek vége közötti rést.

- A csapágyak gumiabroncsainak rögzítőelemei a fő alapterületre.

- A csapágygumi - alumínium P alakú profil, amelyre alumínium panelek rögzülnek.

- Alumínium panelek - a fő elem a mennyezet, lehet nagyon változatos a dekoráció és a szín.

- Beillesztett elemek - keskeny panelek nyílt mennyezetek beépítéséhez.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a csapágygumi és a felfüggesztési pontok helyzete látható. A felfüggesztést nem szabad 30 cm-nél közelebb elhelyezni az épület falától, a gumiabroncs hosszirányában a felfüggesztési szög legfeljebb 1 méter lehet. A kerékabroncsok közötti keresztirányú távolság nem lehet több 1 méterrel.

Miután a felfüggesztések tipliket a főemlére rögzítették, a gumiabroncsok rögzítése rögzített.

A felfüggesztések képesek beállítani a hosszúságot. A vízszintes teherhordó gumiabroncsok hossz- és keresztirányú elérése érdekében a szint- és beállítómechanizmust használva. Ezeknek egyetlen vízszintes síkot kell képezniük kiemelkedések és mélyedések nélkül.

A panel szerelése

A panelek telepítéséhez egyszerű eszközökre van szükség: szalagmérettel, négyzetekkel, ollóval, rövid késsel ellátott késsel, fém vonalzóval. A paneleknek 2,5 cm-nél kisebbnek kell lenniük, mint a falak közötti távolság.

A panelekről távolítsa el a védőfóliát. Pattintsa be a paneleket a teherhordó gumiabroncsokra a gumiabroncsok speciális "fogakkal" a panelek rögzítéséhez. Mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, hogy ne maradjon csípőlemez a panelen.

Ellenkező esetben a panel nem lesz alkalmas a telepítésre. A fő panelek beszerelése után nyílt mennyezetek köztes profiljait szerelik fel. Végezze el a szerelést a lapok és a falak közötti réseken átívelő végprofilok beszerelésével.

Működés közben az alumínium panelek rácsos mennyezetje nem igényel különleges elővigyázatosságot.

Csak a szokásos higiénikus tisztítás. A mennyezet nem igényel semmilyen gittet, festést vagy fehérítőt. Szükség esetén a paneleket gyorsan le lehet szedni, és más felületek paneljeivel helyettesíteni, ami felismerhetetlenül megváltoztatja a helyiség belsejét.

Az alumínium panelek mennyezetének költsége

Rács mennyezet alumíniumból, sok gyártó.

Rendeléskor egy vállalat vagy kereskedelmi vállalkozás vezetői segítséget nyújthatnak a komponensek kiválasztásában, meghatározva a mennyiséget és a költségeket. Annak érdekében, hogy becsülje a közelgő költségeket, használhatja az átlagolt adatokat. A költségek sorrendjét 10-15% pontossággal határozzák meg.

A panel kivitelének típusa:

 • fehér fényes, matt;
 • Fémes ezüst;
 • matt színű;
 • Fémes arany;
 • tükör króm, arany, réz;
 • "Scandy" texturált.

A költség függ az anyag minőségétől és a panel vastagságától.

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos.

Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve.

Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

Rack alumínium mennyezet csempézett falakkal együtt

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Kazetta alumínium mennyezet spotlámpával

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Rusztikus alumínium mennyezet a szupermarket belsejében

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket.

Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.

Videó: rack plafon felszerelése

Rácsos alumínium mennyezetek - egyszerű megoldás a mennyezet díszítésére:

 • Nagy működési sávok - legalább 10 év.
 • Könnyen telepíthető.
 • Nem fél a nedvességtől.
 • Minden mennyezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és orvosi intézményekben és óvodákban is használható.
 • Gazdag színek.

Letöltési árlista (xlsx, 32.7 Kb)

A felfüggesztett mennyezetek galériája

kör:

Rack álmennyezeteket széles körben használnak és használnak a magas páratartalmú helyiségekben, középületekben, ipari létesítményekben, közlekedési eszközökben, valamint egészségügyi, megelőző és oktatási intézményekben.

előnyei:

 • A hagyományos egyenes vonalú párhuzamos vonalak érdekes lehetőségeket kínálnak a szobák térbeli kialakításához.
 • Amellett, hogy számos funkcionális feladatot képes megoldani a fém csíkos mennyezetek, ezek is kiváló eszköz az egyedi belső kialakítás.

Műszaki adatok:

 • A fiókok alumíniumlemezből készülnek, legfeljebb 0,6 mm vastagságúak, a gyárban készült különféle dekoratív bevonatokkal. A panelek szabványos hossza 3 m és 4 m. A panelek hossza hosszúsága és a folytonosság hatása. A panelek szélessége 50 és 150 mm közötti.
 • Az állványlemezek 0,8 és 1,0 mm vastagságú alumíniumból készült vezetékekhez (fésűk, átmenetek, csapágyak) vannak rögzítve, vagy 0,6... 0,7 mm vastagságú horganyzott acéllemezek. A fésűkbe vésett nyelvek szilárdan rögzítik a sínt.
 • Állítható rugós függesztők segítségével a felfüggesztett mennyezet rögzíthető a tartószerkezetre.
 • A kerület tervezéséhez PL vagy U alakú peremprofilot használnak, amely a mennyezetet keretezi és a projekt teljességét adja.

Cesal mennyezetek bizonyították magukat a piacon, mint minőségi, megbízható és funkcionális termékek. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

A német Geipel Decken- und Profilsysteme GmbH 1980-ban alakult. Tevékenységének középpontjában különféle típusú felfüggesztett mennyezetek és rögzítő rendszerek álltak elő. A termékkínálat rack és kazetta függesztett mennyezet.

RPO "Albes" - az alumínium és acélanyagok gyártására szakosodott cég az épületek és szerkezetek külső és belső dekorációjához. A céget 1997-ben alapították Moszkvában, és ma már saját termeléssel rendelkezik modern felszereléssel és magasan képzett szakemberek nagy személyzetével.

A Bard felfüggesztett mennyezeti szerkezet, tömeges modulok formájában.

A fő anyag az alumínium profil, amely a különböző geometriai formák mennyezetét képezi. Ezek a mennyezetek alkalmasak minden szobához, beleértve a gyermekintézményeket, a kórházakat és az üzleteket - de mindenekelőtt a belső tér díszítésére tervezték.

Az USA CEILING GROUP CORPORATION felső határai magas színvonalú, megbízható és funkcionális termékeket mutattak be a piacon. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

 • http://diz-servis.ru/articles/34
 • http://toppotolok.su/dizajn/idei/alyuminievye-potolochnye-paneli.html
 • http://www.samlux63.ru/katalog/produkcziya/reechnyie-potolki.html

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

A mennyezet típusai és jellemzői

Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

Alumínium mennyezetek jellemzői

 • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
 • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
 • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
 • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
 • beltéri és kültéri használatra;
 • tűzálló és karbantartható;
 • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
 • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
 • kopásálló - az élettartam 50 év.

A műanyag mennyezetek jellemzői

A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

A sima panelek használata nagy területeken

Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

A szoba elrendezése

A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

A sínek és a sarkok elrendezése

Rack mennyezeti szerelés

A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

 • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
 • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
 • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
 • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
 • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
 • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
 • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.
Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

 • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.
A lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

Rack mennyezet

Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.

Alumínium mennyezeti panelek

Az alumínium nagyon sokoldalú anyag. Ami nem egyszerűen készült, beleértve a mennyezetet. Természetesen nem szilárd, de összeszerelve egyes elemekből, amelyeket alumínium mennyezeti paneleknek neveznek.

Előnyök és hátrányok

 • Az ilyen mennyezet nagyon praktikus, és a kialakításának köszönhetően nagyon hasznos lehet, ha el kell rejteni a mennyezeti lemez súlyos hibáit. Ez az első és az egyik legfontosabb tulajdonsága az ilyen típusú mennyezeti dekorációnak.
 • A második hasznos tulajdonság, amely büszkélkedhet alumínium panelek a mennyezet, ez nedvességállóság. Az alumíniumot, amelyet a gyártásukhoz használnak, teljesen nem befolyásolja a rothadás és a rozsdásodás.
 • Egy másik nagyon hasznos tulajdonsága ezeknek a léceknek - az erő. Ezért ezek az alkatrészek az épületen kívüli munkákhoz is használhatók. Vagyis hasonló mennyezeteket építhetsz a verandán vagy az utcai pavilonban.
 • Könnyen törődhet. Ezeket tökéletesen mosják és törölik egy tisztítószerrel vagy anélkül.
 • A teljes szerkezet felépítésének sebessége egyszerűen lenyűgöző - néhány órányi munka és egy teljesen új mennyezet a szobában.

De mint mindenféle kivitel, ez az anyag nem kisebb hibák nélkül. Nagyon kevés, de érdemes megemlíteni.

 • Először is, a telepítéshez szükséges felfüggesztett szerkezet kicsi, de elveszi a falak magasságát. Ez nem kritikus a magas szobákban, de ez jelentős hátrány lehet, ha a szoba nem ragyog nagy méretben.
 • A kép tájolása jelentősen befolyásolhatja a választást. Minden panel, még a legszélesebbek is, a bevonatot a két rész összekapcsolásának határozott nyomvonalaival alkotja. Ez a pillanat, sokakat arra kényszerítve, hogy elhagyják az ilyen anyagok használatát. De az eladáskor már léteznek ilyen csíkok fajtái, amelyek együttesen szinte folyamatos felületet képeznek. Tehát ez a hátrány nem a legjelentősebb.

Ráadásul a fém mennyezeti panelek nem rendelkeznek nyilvánvaló hátránnyal, és ha vannak olyan pillanatok, amelyeket a fentiekben nem említettünk, akkor ezek túlságosan jelentéktelenek.

Típusok és jellemzők

Minden alumínium részből álló mennyezet több csoportba osztható:

A Reiki, amelyből az első változathoz tartozó bevonat áll, nagyon könnyű. Az ilyen négyzetméteres befejeződés csak mintegy másfél kilogramm súlyú. A szerelt lécek nagyon egyszerűek, nem nehézkesebbek, mint a hagyományos műanyag panelek.

Az ilyen jellegű kivitel különleges tulajdonsága nagyon vonzó ár. Ezenkívül minden olyan személy, aki alapvető készséggel rendelkezik az eszközök és anyagok kezelése terén, mint például az alumínium, képes megbirkózni a telepítéssel.

A második típusú díszítést az alkotóelemek különleges megjelenése jellemzi. Ők, ellentétben az első lehetőséggel, nem hosszú sínek, hanem négyzet alakú fémrészek.

Mind színben, mind pedig tükrös borítással rendelkezhet. Gyakrabban a nyilvános helyeken, mint a lakásokban találhatók.

Az utolsó típusú alumínium mennyezet, kicsit olyan, mint egy kazetta, de különbséggel. A panelek különböző formájúak lehetnek, és ők maguk nem tömör vásznak, hanem egy rács egymást keresztező lemezekből. Nagyon látványosnak tűnnek. A lakásokra szerelhetőek, de az ilyen bevonatok jobban megfelelnek a plafonok nyilvános helyeken való elhelyezésekor.

Telepítési jellemzők

A fém mennyezeti panelek önmagukban nem ragaszkodnak a mennyezethez, szükségük van egy alapra - a keretre, amelyhez csatlakozni fognak.

Az ilyen keretet speciális profilokból állítják össze, amelyeket szintén használnak a gipszkarton építésekhez. Gyakran a profil helyett egy speciális sarkot használnak, amelyet ugyanúgy rögzítenek, mint a profilok.

Először is, az alkalmazott előjelzésnél az alap részleteit rögzítik az egész szoba vagy terem peremén. Ezek a részek más részeket is támogatnak.

Ezután a szerkezet már rögzített részeiben a keresztirányú elemek beillesztésre kerülnek.

Nemcsak a falra szerelt részekhez, hanem a mennyezethez is csatlakoznak, speciális felfüggesztésekkel.

Nem csatolhatja őket a mennyezetre, ha a szoba szélessége nem haladja meg a 150 cm-t. Más esetekben célszerűbb a felfüggesztés használata, mivel a design sag.

Amikor az alap fel van szerelve, elkezdődik a külön bevonattal ellátott bevonatok összeszerelése. A klaszterek mennyisége vagy a grilyato esetében a keret kissé eltérően alakul ki. Itt, a léptetések helyett támogató csíkokat használnak, különben a telepítési folyamat nagyon hasonló.

 1. Kazetta vagy egyszerűen - a bevonat dekoratív része
 2. A keret keresztirányú része
 3. Fõkeret csapágy
 4. függő

A csapágycsíkok egymáshoz vannak csatlakoztatva, rácsot alkotva négyzet alakú cellákkal. A mennyezet dekoratív alkotóelemei illeszkednek.

A kazettás bevonatokhoz nagyon hasonló grilyato, csak a rács nem négyzet alakú, hanem téglalap alakú. A cella mérete a használt panel típusától függ.

Az alap összeállítása után kezdődik a dekorációs szalagok vagy kazetták felszerelése. Utóbbiak díszítő lábazatokat és elemeket helyeznek el, amelyek a fal és a mennyezet ízületét maszkolják.

következtetés

Az alumínium mennyezetek egy nagyszerű módja annak, hogy befejezzék mind a fürdőszobát a lakóházban, mind pedig a csarnokban. Különböző típusú gyártott mennyezetek használatával kombinált bevonatot hozhat létre, vagy vághatja a felületet úgy, hogy egyetlen vászonra emlékeztet. Mindez a vágytól való képzeletedtől függ.

Gyakorlatilag gyakorlatilag nincsenek azonos plafonok, és az ár több mint elfogadható a végeredményhez. Az a képesség, hogy telepítse a legkülönfélébb lécek házon belül teszi őket még vonzóbbá.