Legfontosabb > Bútor

Alumínium mennyezeti panelek

A mennyezetek elrendezéséhez használt sokféle anyag közül a különleges helyet könnyű és tartós alumíniumötvözetek foglalják el. Ebből a fémből készülnek kazettás rendszerek, grilyato és süllyesztett függesztett mennyezetek. Itt tekinthetjük meg a legmodernebb struktúrákat, amelyek széles körben elterjedtek nemcsak az ipari épületekben vagy kereskedelmi helyiségekben, hanem a magánházakban is.

A redőzött alumínium mennyezet előnyei:

 1. Az alumínium sín tömege nagyon kicsi, a négyzet alakú szalag súlya legfeljebb 1,5 kg, így a tartószerkezetekre nincs túlzott terhelés.
 2. Az elrendezés állványa előnyös abban az esetben, ha el kell rejteni a durva felület, például a betonlapok hibáit. Az ilyen rendszerek segítenek elrejteni a különféle kommunikációkat, amelyek megzavarják a szoba megjelenését.
 3. Az alumíniumötvözetek nem rothadnak, és nem hajlamosak rozsdásodásra. Ez a fajta mennyezet alkalmas fürdőkádakra, konyhákra, kerti pavilonra vagy verandára.
 4. A Reiki ez a kiváló fém tűzálló anyag.
 5. Az alumínium panelek fürdőszobájában vagy konyhájában lévő mennyezet tökéletesen megtisztul a legegyszerűbb eszközökkel, nem sárgul el, és nem veszíti el évtizedes dekoratív megjelenését.
 6. Az ilyen rendszerek összeszerelése egyszerű és könnyen elvégezhető egy személy által is.

Az alumínium mennyezeti panelek hátrányai

Bármilyen felfüggesztési rendszer a helyiségben valamilyen beltéri mennyezeti helyet foglal el. Szabványos helyiség esetén ez nem jelent nagy problémát, de ha nagyon alacsony, előzetesen számításokat kell végezni, hogy a jövőben ne legyen gond. Kereskedelmi forgalomban kapható, változó költségű, előnyös módon elhelyezett lécek, melyek közül néhány a telepítés során felületet képezhet, amelynek összeszerelési nyomai a dokkolóhelyen vannak.

Alumínium panelek a mennyezethez a belső térben

Az alumínium tükrök mennyisége nagyon népszerű, mert a nagy fényvisszaverés, különösen egy kis helyiségben, mindig jó előnyt jelent. A mennyezet alumínium panelek, még egy kis fürdőszoba, teszi a szobát fényesebb és tágasabb. De a tükörszalagokon kívül többféle színű deszka is használható, amelyek utánozhatják az aranyozást, az ezüstöt, a bronzt, a krómot. A lécek közötti betétek nagyban különbözhetnek a színtől, ami lehetővé teszi a helyiség kialakításának kísérletezését. Egyébként, ha meg akarja változtatni a mennyezet színét, akkor saját maga is átdolgozhatja a fém zománcot.

Alumínium mennyezeti panelek

Az alumínium nagyon sokoldalú anyag. Ami nem egyszerűen készült, beleértve a mennyezetet. Természetesen nem szilárd, de összeszerelve egyes elemekből, amelyeket alumínium mennyezeti paneleknek neveznek.

Előnyök és hátrányok

 • Az ilyen mennyezet nagyon praktikus, és a kialakításának köszönhetően nagyon hasznos lehet, ha el kell rejteni a mennyezeti lemez súlyos hibáit. Ez az első és az egyik legfontosabb tulajdonsága az ilyen típusú mennyezeti dekorációnak.
 • A második hasznos tulajdonság, amely büszkélkedhet alumínium panelek a mennyezet, ez nedvességállóság. Az alumíniumot, amelyet a gyártásukhoz használnak, teljesen nem befolyásolja a rothadás és a rozsdásodás.
 • Egy másik nagyon hasznos tulajdonsága ezeknek a léceknek - az erő. Ezért ezek az alkatrészek az épületen kívüli munkákhoz is használhatók. Vagyis hasonló mennyezeteket építhetsz a verandán vagy az utcai pavilonban.
 • Könnyen törődhet. Ezeket tökéletesen mosják és törölik egy tisztítószerrel vagy anélkül.
 • A teljes szerkezet felépítésének sebessége egyszerűen lenyűgöző - néhány órányi munka és egy teljesen új mennyezet a szobában.

De mint mindenféle kivitel, ez az anyag nem kisebb hibák nélkül. Nagyon kevés, de érdemes megemlíteni.

 • Először is, a telepítéshez szükséges felfüggesztett szerkezet kicsi, de elveszi a falak magasságát. Ez nem kritikus a magas szobákban, de ez jelentős hátrány lehet, ha a szoba nem ragyog nagy méretben.
 • A kép tájolása jelentősen befolyásolhatja a választást. Minden panel, még a legszélesebbek is, a bevonatot a két rész összekapcsolásának határozott nyomvonalaival alkotja. Ez a pillanat, sokakat arra kényszerítve, hogy elhagyják az ilyen anyagok használatát. De az eladáskor már léteznek ilyen csíkok fajtái, amelyek együttesen szinte folyamatos felületet képeznek. Tehát ez a hátrány nem a legjelentősebb.

Ráadásul a fém mennyezeti panelek nem rendelkeznek nyilvánvaló hátránnyal, és ha vannak olyan pillanatok, amelyeket a fentiekben nem említettünk, akkor ezek túlságosan jelentéktelenek.

Típusok és jellemzők

Minden alumínium részből álló mennyezet több csoportba osztható:

A Reiki, amelyből az első változathoz tartozó bevonat áll, nagyon könnyű. Az ilyen négyzetméteres befejeződés csak mintegy másfél kilogramm súlyú. A szerelt lécek nagyon egyszerűek, nem nehézkesebbek, mint a hagyományos műanyag panelek.

Az ilyen jellegű kivitel különleges tulajdonsága nagyon vonzó ár. Ezenkívül minden olyan személy, aki alapvető készséggel rendelkezik az eszközök és anyagok kezelése terén, mint például az alumínium, képes megbirkózni a telepítéssel.

A második típusú díszítést az alkotóelemek különleges megjelenése jellemzi. Ők, ellentétben az első lehetőséggel, nem hosszú sínek, hanem négyzet alakú fémrészek.

Mind színben, mind pedig tükrös borítással rendelkezhet. Gyakrabban a nyilvános helyeken, mint a lakásokban találhatók.

Az utolsó típusú alumínium mennyezet, kicsit olyan, mint egy kazetta, de különbséggel. A panelek különböző formájúak lehetnek, és ők maguk nem tömör vásznak, hanem egy rács egymást keresztező lemezekből. Nagyon látványosnak tűnnek. A lakásokra szerelhetőek, de az ilyen bevonatok jobban megfelelnek a plafonok nyilvános helyeken való elhelyezésekor.

Telepítési jellemzők

A fém mennyezeti panelek önmagukban nem ragaszkodnak a mennyezethez, szükségük van egy alapra - a keretre, amelyhez csatlakozni fognak.

Az ilyen keretet speciális profilokból állítják össze, amelyeket szintén használnak a gipszkarton építésekhez. Gyakran a profil helyett egy speciális sarkot használnak, amelyet ugyanúgy rögzítenek, mint a profilok.

Először is, az alkalmazott előjelzésnél az alap részleteit rögzítik az egész szoba vagy terem peremén. Ezek a részek más részeket is támogatnak.

Ezután a szerkezet már rögzített részeiben a keresztirányú elemek beillesztésre kerülnek.

Nemcsak a falra szerelt részekhez, hanem a mennyezethez is csatlakoznak, speciális felfüggesztésekkel.

Nem csatolhatja őket a mennyezetre, ha a szoba szélessége nem haladja meg a 150 cm-t. Más esetekben célszerűbb a felfüggesztés használata, mivel a design sag.

Amikor az alap fel van szerelve, elkezdődik a külön bevonattal ellátott bevonatok összeszerelése. A klaszterek mennyisége vagy a grilyato esetében a keret kissé eltérően alakul ki. Itt, a léptetések helyett támogató csíkokat használnak, különben a telepítési folyamat nagyon hasonló.

 1. Kazetta vagy egyszerűen - a bevonat dekoratív része
 2. A keret keresztirányú része
 3. Fõkeret csapágy
 4. függő

A csapágycsíkok egymáshoz vannak csatlakoztatva, rácsot alkotva négyzet alakú cellákkal. A mennyezet dekoratív alkotóelemei illeszkednek.

A kazettás bevonatokhoz nagyon hasonló grilyato, csak a rács nem négyzet alakú, hanem téglalap alakú. A cella mérete a használt panel típusától függ.

Az alap összeállítása után kezdődik a dekorációs szalagok vagy kazetták felszerelése. Utóbbiak díszítő lábazatokat és elemeket helyeznek el, amelyek a fal és a mennyezet ízületét maszkolják.

következtetés

Az alumínium mennyezetek egy nagyszerű módja annak, hogy befejezzék mind a fürdőszobát a lakóházban, mind pedig a csarnokban. Különböző típusú gyártott mennyezetek használatával kombinált bevonatot hozhat létre, vagy vághatja a felületet úgy, hogy egyetlen vászonra emlékeztet. Mindez a vágytól való képzeletedtől függ.

Gyakorlatilag gyakorlatilag nincsenek azonos plafonok, és az ár több mint elfogadható a végeredményhez. Az a képesség, hogy telepítse a legkülönfélébb lécek házon belül teszi őket még vonzóbbá.

Függesztett mennyezetek alumínium panelekből - stílusos és funkcionális

Függesztett mennyezetek alumínium panelek - esztétikai tervezés a belső térben, amely lehetővé teszi, hogy vigyázzon az elegancia és elegancia a design. Rendeljen különböző anyagokat a felfüggesztett felületek szervezéséhez. Az alumínium panelek a legjobb választás. A fürdőszobában, a nappaliban használják őket, ha modern stílusban vannak kialakítva.

Miért alumínium lécek?

Az alumínium panelek számos előnnyel rendelkeznek. Ez minden helyzetben igénybe veszi igényét. A leggyakoribbak a következők:

 1. Egyszerű telepítés: a telepítés önállóan történik, ami minden ember számára kényelmes.
 2. A keret ereje és maguk a sínek, amelyek hozzá vannak kötve. A rackpanel eléri a 0,5-0,6 mm-t és merevít.
 3. Kiváló hangszigetelésű perforált sínek.
 4. Tűzbiztonság. A panelek ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a tűzveszélynek.
 5. Vizuális megjelenését. A panelek szélessége 50 és 200 mm között lehetővé teszi, hogy különböző ötleteket érjenek el a belső térben, és vonzóbbá tehessenek.
 6. Ellenáll a nedvességnek. Garantálja a felület ellenállását a gőz felszívódásához, megszünteti a korróziót.
 7. Széles színválaszték: könnyű választani, mit szeretne, és esztétikai megjelenést érjen el.
 8. Fényvisszaverő jelzések: vizuálisan növeli és megvilágítja a helyiséget további fényforrások nélkül.
 9. Magas higiénia: kiküszöböli a penész vagy patogén mikroflóra kialakulását.
 10. Alacsony súly: egyszerűsíti a telepítést és lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a panelek szolgáltatása miatt.
 11. A működtetés tartóssága: a formatervezési minták hosszú ideig használatosak, deformáció vagy egyéb belső problémák kiküszöbölése.

Figyelem! Az alumínium egyedülálló anyag, amely nagy teljesítményű szobatípusokat biztosít a magas páratartalmú helyiségekben. Ezért azokat a fürdőszobákban használják, ahol kielégítik az alapvető követelményeket és vonzó belsőépítészetet hoznak létre.

Rack nyitott panelek kész állapotban a mennyezeten a fürdőszobában

Milyen alumínium rack mennyezeti?

A modern piac számos tervezési lehetőséget kínál. Ez egy alumínium rack mennyezetet kínál népszerű megoldásként egy fürdőszobában vagy egy másik szobában. Ezenkívül a fürdőszobában, vagy bizonyos típusú szaunákban működik.

Rack alumínium álmennyezetek, amelyek telepítése nem okoz bonyolultságot, stílusban különböznek. A német irányítás különleges igény. Lapos lapok használata 90 fokos szögben hajlított szélekkel. A telepítés során lyukak keletkeznek a lécek között, amelyek a dekordekes elemekké válnak. Egy másik lehetséges lehetőség a díszítő betétekkel való bezárás.

Rackpanelek díszítő betétekkel a fürdő belsejében

Az olasz stílus kiküszöböli a sarkok pontos geometriai formáit. Ezért az élek hajlottak és lekerekítettek. Ez lehetővé teszi a kivételes nyílt csatlakozások használatát. Továbbá 1,5 mm-es perforált paneleket is telepíthet.

A formatervezés hajlamos arra, hogy különböző stílusokat ötvözzen - különösen az olasz és a német. Ez az Omega panelek megjelenéséhez vezetett. Ezek kis görbékből álló lécek. Ez lehetővé teszi a telepítést úgy, hogy a panelek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és a varratok nem láthatók. Ezenkívül a szegmenseket a szélességük mentén egyesíti, egyedülálló módon.

Érdekes lehetőség - a panelek, amelyeket S design képvisel. Lapos kilátással és láthatatlan ízületekkel rendelkeznek. A telepítési folyamat magában foglalja a különböző szélességű sínek váltakozását. Ezek közé tartozik a - 100, 150, 25 mm. Az egyenletesség lehetővé teszi, hogy érdekes mintázatot érjen el a szoba építészetével összhangban. A dekoráció fő tárgyává válik.

Az egyik lehetőség a mennyezet felső határának megtervezéséhez, egyszerű kialakítással a fürdőszobában

Ha megkívánja a megkönnyebbítéssel ellátott formatervezést, akkor válasszon egy köbös profilt. Különböző oldalai vannak. A telepítés nyitott illesztésekkel rendelkező panelekből készül. Az utolsó lehetőség a fürdőszobában a V panel. Úgy néz ki, mint egy köbös profillal, de használják egy másik kialakítás létrehozására. A helyes kombináció - az esztétikai belsőépítészet ígérete.

Melyek a lécek?

A lécek típusa utána meghatározza a telepítési funkciókat. A legkeresettebbek közé tartoznak:

 1. Lezárva. Hasonlóak a falburkolathoz, és a rögzítés végtelenségig történik, vagyis egy panel túlmutat a másik oldalon.
 2. Nyílt. A telepítés lyukakat tartalmaz a panelek között. Ez a fajta kereslet a magas álmennyezetű szobákban.
 3. A dekoratív betétek jelenléte. Segítségükkel, maszkos lyukakkal. Az eredmény vonzó megjelenést és egyszerű gondozást, mosást, tisztítást tesz lehetővé.

Az alumínium rácsos panelek lehetővé teszik a lámpák további felszerelését. Többnyire előnyben részesített pont- vagy raszterbeállítások. Fényt töltenek a helyiségben, a kívánt színváltozatoktól függően választhatók. Ha kerek lámpatesteket szeretne használni, magának kell vágnia lyukakat. Könnyű, de időbe telik.

A raszteres modellekhez speciális panelek állnak rendelkezésre. Képernyőként hívják őket. Külön megvásárolhatóak, vagy már megvásárolhatók lámpák.

Hogyan készülj fel a telepítésre?

A telepítés előtt, ami egyszerű, végezzen edzést. Kezdetben tisztítsa meg a durva felületet. Ehhez meg kell szabadulnia a portól és a piszoktól. Ezután lépjen tovább a gitthez. Ez megszabadulni repedésekből és lyukakból.

Ha nyílt paneleket terveznek telepíteni, a formatervezés festett. Ehhez válassza ki a kívánt színt. Sötétebb vagy könnyebb lehet, mint a fő sín. Ez kizárólag a kívánt eredménytől függ, a telepítésre tervezett világításról.

Ezután folytassa az elektromos alkatrész előkészítését. Ehhez a kábelhez a csatlakozókat kötegekben rögzítik és biztonságosan rögzítik. A pórázoknak csavart megjelenésűnek kell lenniük, és a csupasz végeket jól szigetelni kell. Az utolsó szakasz - a szellőztetés előkészítése. Ez magában foglalja a műanyag csővezetékek beépítését. Ők be vannak építve a behatoló résekbe. Ezután telepítse az aljzatokat, rácsokat, majd csatlakoztassa a ventilátort, és végezze el a tesztelést.

Kész keret az alumínium rack panelekhez

Ezen az előkészítő munka befejeződött. Most folytassa az alumínium panelek szerelését a függesztett rack szerkezetekre.

A telepítés első fázisa

Kezdetben elő kell készíteni azt a keretet, amelyen a paneleket fel lehet szerelni. Ehhez állítsa be a tervezett átfedés peremén lévő kezdő sarkokat. Fontos, hogy az egész folyamatot a szint segítségével irányítsuk, figyeljen az alapvető ajánlásokra. Egy további megfigyelő eszköz lehet egy fülbevaló, amely segíti a telepítési vonalak jelölését.

Figyelem! Nem szabad elfelejteni, hogy a sarkok vékonyak. Ezért könnyen hajlíthatók. Ha az önszerelést gondosan ellenőrizni kell, hogy ez megakadályozza. Ez segíteni fog a kötélhurokban, olyan helyeken, ahol szomszédos sarkok lesznek. Szinte lehetetlen visszaállítani a kezdő profilok kezdeti formáját.

Miután a kiindulási sín fel van szerelve, jelölje meg a vonószalag szerelvénysorokat. Magukra a panelekre merőlegesek, 5-6 cm távolságra egymástól. Ezeknek az elemeknek a felfüggesztése 6-12 cm távolságban kell, hogy legyen. A megfelelően kialakított keret biztosítja a panelek párhuzamos telepítését.

Célszerű ellenőrizni a síkosságot. Ehhez használjon egy szokványos szintet vagy egy húzózsinórt. Ha vannak eltérõ helyek, akkor szigorodnak.

A munkafolyamat második szakasza

A panelek rögzítése a munka közepén

A keret létrehozása után magukat a paneleket is fel lehet szerelni. Ehhez a szükséges paraméterekkel összhangban mérik és kivágják őket. Fontos megjegyezni, hogy a "bolgár" meghajtó csökkenti a profilt átlagosan 1,5-2 mm, a vágólapát - 1-1,5 mm, és a kézfűrészlap - 0,5-1 mm. Végezze el ezt a munkát, amilyen sima legyen.

A panelek maguk rögzítve vannak a zsinórban. Így rákattintottak, elegendő megnyomni az elemet. Ha telepítette a panelt, akkor ellenőrizze az egyenletességet. A torzításokat teljesen hiányolni kell. Ezért jelenlétükkel az elemet szabályozni kell mindaddig, amíg teljesen el nem hagyták őket. Ha elhagyja ezt az ajánlást, az utolsó panelek telepítése lehetetlen.

Végül a betétek fel vannak szerelve. A díszítőelemek finoman csillognak. A telepítés egyszerű és mindenki számára elérhető. Szükség esetén nézze tovább a videót a folyamat jól szemléltető videójával.

Alumínium rack mennyezet díszíti a fürdőszoba. Elfelejtené a korrózió megjelenésével, a kórokozó mikroflórával vagy szellőzési problémákkal kapcsolatos problémákat. A design hosszú ideig szolgál, és továbbra is örömet okoz a megjelenésük változatlanul. És egy ilyen mennyezet önszerelése mindenki számára a büszkeség oka.

Főbb alumínium mennyezeti panelek

A mennyezet az alumínium panelek - a modern kialakítása a mennyezet a rack.

Az ilyen mennyezetek nagysága az alumíniumötvözetek tulajdonságainak köszönhetően nagyon változatos. Az ilyen mennyezetek egy kis fürdőszobában, a sportkomplexum, a beltéri csarnok, az uszoda tágas terében találhatók. Az alumínium panel mennyezetének legfőbb előnye az alacsony tömegük, korrózióállóságuk, könnyű beépítésük, gyönyörű megjelenésük.

Az alumínium panel mennyezetének előnyei

Az alumínium panelek süllyesztett mennyezetének fő előnyei:

 • alacsony tömegű, alumíniumötvözetekhez használt szalagot tartalmazó panelek gyártásához, amelyek vastagsága 0,2-0,6 mm;
 • A gumiabroncsok támasztása alumíniumból készül, ami megkönnyíti a felfüggesztett mennyezet és a padlólap terhelését;
 • maximális élettartam - nem korlátozott;
 • a panelek sokféle színárnyalata és a különböző színek kombinációjának lehetősége lehetővé teszi a szerzői megoldás létrehozását
 • a panelek nem változtatják meg a tulajdonságukat a környezeti hőmérsékletről, beltérben és szabadban is használhatók, sem a fagy, sem a hő nem félek tőlük;
 • a magas korrózióállóság lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségek (fürdők, szaunák, fürdőkádak, fürdőkádak, medencék) használatát az épületek és szerkezetek homlokzatainak befejezéséhez;
 • a mennyezet és a főemlék közötti helyiségben való hasznosítás lehetősége;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés, nagy sebesség.

Mennyezeti típus

A nyílt típus a fő panelekből készül, amelyek között közbenső panelek (betétek) vannak behelyezve. A betétek színe megegyezhet a panelek színével, színük eltérhet, ami érdekes tervezési megoldásokat eredményezhet.

A zárt típus a mennyezet egyik változata a köztes betétek nélkül, ez egy folyamatos alumínium sík.

Rack mennyezeti kialakítás

Az alumínium panelek mennyisége, bárki is készül, szabványos elemekből áll:

- Végrajz - Az U alakú profil, amelyet a panelek végein viselnek, bezárja a falak és a panelek vége közötti rést.

- A csapágyak gumiabroncsainak rögzítőelemei a fő alapterületre.

- A csapágygumi - alumínium P alakú profil, amelyre alumínium panelek rögzülnek.

- Alumínium panelek - a fő elem a mennyezet, lehet nagyon változatos a dekoráció és a szín.

- Beillesztett elemek - keskeny panelek nyílt mennyezetek beépítéséhez.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a csapágygumi és a felfüggesztési pontok helyzete látható. A felfüggesztést nem szabad 30 cm-nél közelebb elhelyezni az épület falától, a gumiabroncs hosszirányában a felfüggesztési szög legfeljebb 1 méter lehet. A kerékabroncsok közötti keresztirányú távolság nem lehet több 1 méterrel.

Miután a felfüggesztések tipliket a főemlére rögzítették, a gumiabroncsok rögzítése rögzített.

A felfüggesztések képesek beállítani a hosszúságot. A vízszintes teherhordó gumiabroncsok hossz- és keresztirányú elérése érdekében a szint- és beállítómechanizmust használva. Ezeknek egyetlen vízszintes síkot kell képezniük kiemelkedések és mélyedések nélkül.

A panel szerelése

A panelek telepítéséhez egyszerű eszközökre van szükség: szalagmérettel, négyzetekkel, ollóval, rövid késsel ellátott késsel, fém vonalzóval. A paneleknek 2,5 cm-nél kisebbnek kell lenniük, mint a falak közötti távolság.

A panelekről távolítsa el a védőfóliát. Pattintsa be a paneleket a teherhordó gumiabroncsokra a gumiabroncsok speciális "fogakkal" a panelek rögzítéséhez. Mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, hogy ne maradjon csípőlemez a panelen.

Ellenkező esetben a panel nem lesz alkalmas a telepítésre. A fő panelek beszerelése után nyílt mennyezetek köztes profiljait szerelik fel. Végezze el a szerelést a lapok és a falak közötti réseken átívelő végprofilok beszerelésével.

Működés közben az alumínium panelek rácsos mennyezetje nem igényel különleges elővigyázatosságot.

Csak a szokásos higiénikus tisztítás. A mennyezet nem igényel semmilyen gittet, festést vagy fehérítőt. Szükség esetén a paneleket gyorsan le lehet szedni, és más felületek paneljeivel helyettesíteni, ami felismerhetetlenül megváltoztatja a helyiség belsejét.

Az alumínium panelek mennyezetének költsége

Rács mennyezet alumíniumból, sok gyártó.

Rendeléskor egy vállalat vagy kereskedelmi vállalkozás vezetői segítséget nyújthatnak a komponensek kiválasztásában, meghatározva a mennyiséget és a költségeket. Annak érdekében, hogy becsülje a közelgő költségeket, használhatja az átlagolt adatokat. A költségek sorrendjét 10-15% pontossággal határozzák meg.

A panel kivitelének típusa:

 • fehér fényes, matt;
 • Fémes ezüst;
 • matt színű;
 • Fémes arany;
 • tükör króm, arany, réz;
 • "Scandy" texturált.

A költség függ az anyag minőségétől és a panel vastagságától.

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos.

Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve.

Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

Rack alumínium mennyezet csempézett falakkal együtt

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Kazetta alumínium mennyezet spotlámpával

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Rusztikus alumínium mennyezet a szupermarket belsejében

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket.

Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.

Videó: rack plafon felszerelése

Rácsos alumínium mennyezetek - egyszerű megoldás a mennyezet díszítésére:

 • Nagy működési sávok - legalább 10 év.
 • Könnyen telepíthető.
 • Nem fél a nedvességtől.
 • Minden mennyezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és orvosi intézményekben és óvodákban is használható.
 • Gazdag színek.

Letöltési árlista (xlsx, 32.7 Kb)

A felfüggesztett mennyezetek galériája

kör:

Rack álmennyezeteket széles körben használnak és használnak a magas páratartalmú helyiségekben, középületekben, ipari létesítményekben, közlekedési eszközökben, valamint egészségügyi, megelőző és oktatási intézményekben.

előnyei:

 • A hagyományos egyenes vonalú párhuzamos vonalak érdekes lehetőségeket kínálnak a szobák térbeli kialakításához.
 • Amellett, hogy számos funkcionális feladatot képes megoldani a fém csíkos mennyezetek, ezek is kiváló eszköz az egyedi belső kialakítás.

Műszaki adatok:

 • A fiókok alumíniumlemezből készülnek, legfeljebb 0,6 mm vastagságúak, a gyárban készült különféle dekoratív bevonatokkal. A panelek szabványos hossza 3 m és 4 m. A panelek hossza hosszúsága és a folytonosság hatása. A panelek szélessége 50 és 150 mm közötti.
 • Az állványlemezek 0,8 és 1,0 mm vastagságú alumíniumból készült vezetékekhez (fésűk, átmenetek, csapágyak) vannak rögzítve, vagy 0,6... 0,7 mm vastagságú horganyzott acéllemezek. A fésűkbe vésett nyelvek szilárdan rögzítik a sínt.
 • Állítható rugós függesztők segítségével a felfüggesztett mennyezet rögzíthető a tartószerkezetre.
 • A kerület tervezéséhez PL vagy U alakú peremprofilot használnak, amely a mennyezetet keretezi és a projekt teljességét adja.

Cesal mennyezetek bizonyították magukat a piacon, mint minőségi, megbízható és funkcionális termékek. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

A német Geipel Decken- und Profilsysteme GmbH 1980-ban alakult. Tevékenységének középpontjában különféle típusú felfüggesztett mennyezetek és rögzítő rendszerek álltak elő. A termékkínálat rack és kazetta függesztett mennyezet.

RPO "Albes" - az alumínium és acélanyagok gyártására szakosodott cég az épületek és szerkezetek külső és belső dekorációjához. A céget 1997-ben alapították Moszkvában, és ma már saját termeléssel rendelkezik modern felszereléssel és magasan képzett szakemberek nagy személyzetével.

A Bard felfüggesztett mennyezeti szerkezet, tömeges modulok formájában.

A fő anyag az alumínium profil, amely a különböző geometriai formák mennyezetét képezi. Ezek a mennyezetek alkalmasak minden szobához, beleértve a gyermekintézményeket, a kórházakat és az üzleteket - de mindenekelőtt a belső tér díszítésére tervezték.

Az USA CEILING GROUP CORPORATION felső határai magas színvonalú, megbízható és funkcionális termékeket mutattak be a piacon. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

 • http://diz-servis.ru/articles/34
 • http://toppotolok.su/dizajn/idei/alyuminievye-potolochnye-paneli.html
 • http://www.samlux63.ru/katalog/produkcziya/reechnyie-potolki.html

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

A mennyezet típusai és jellemzői

Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

Alumínium mennyezetek jellemzői

 • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
 • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
 • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
 • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
 • beltéri és kültéri használatra;
 • tűzálló és karbantartható;
 • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
 • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
 • kopásálló - az élettartam 50 év.

A műanyag mennyezetek jellemzői

A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

A sima panelek használata nagy területeken

Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

A szoba elrendezése

A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

A sínek és a sarkok elrendezése

Rack mennyezeti szerelés

A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

 • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
 • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
 • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
 • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
 • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
 • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
 • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.
Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

 • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.
A lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

Rack mennyezet

Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.

A mennyezeti alumínium panelek felszerelése

Emlékezzen arra, hogy az a hangulat, amikor a zuhanyzó vagy a fürdés után a szobában magas páratartalmat érez. A konyhában való főzés utáni helyzet nem jobb - itt mind a magas nedvesség, mind a hőmérséklet csökken. Figyelembe véve ezeket a tulajdonságokat, az alumínium panelek mennyezetét a legoptimálisabb és praktikusabb megoldássá válik.

Minden segítség nélkül telepíthető, egyszerűen a szükséges anyag megvásárlásával. A "mennyezeti szakértő" megmondja, milyen jellemzőkkel rendelkezik ez a design és milyen a telepítési folyamat.

Tervezési jellemzők

Rácsos alumínium panelek a mennyezethez - az egyik fajtájú függesztett mennyezet. Egyébként a szalag nem csak alumíniumból, hanem műanyagból, valamint acélból is állhat. A vastagság 0,4-0,7 mm, a hossza hat méterre, a szélessége pedig 300 mm. Bizonyos beszállítók azonban a megrendeléshez egyedi méretű üres darabok gyártásával foglalkoznak.

A következő ötvözeteket használják a gyártás során: 3003, 3005, 5052. Minden egyes elemhez különleges bevonatot alkalmazunk. Javítja a panelek korrózióálló tulajdonságait, így beltéri és kültéri használatra is használható.

A sínek telepítésének megkezdése előtt a mennyezet felületét vakolni kell.

Meg kell várni, amíg meg nem szárad, és befejezi a padlót. A kész mennyezetek szilárd felületnek tűnnek, bár különálló lécekből állnak.

Ez a meglepetés

Úgy döntött, hogy alumínium mennyezeti paneleket telepít a fürdőszobában? Nem fogsz megbánni egy kicsit, mert a dizájn fényűző megjelenéssel rendelkezik, így tökéletesen illeszkedik a tervezéshez. Ezenkívül megbízható és tartós.

A lenyűgöző síntartomány minden vásárló ízlését kielégíti. Az értékesítésen megtalálhatók a sima és perforált elemek, fényes, matt, utánzó fa, bőr és így tovább. Az alumínium panelek a mennyezeten át, valamint átlósan felszerelhetők.

Tehát az alumínium szerkezetek legfontosabb előnyei a következők:

 1. A környezeti hatásokkal szembeni ellenállás.
 2. Egyszerű telepítés. Összeszerelheti a mennyezetet és felszerelheti magát - visszatérünk erre a témára.
 3. A szerelést még hajlított falon vagy mennyezeten is engedélyezni lehet. A lécek könnyen hajlíthatók, lehetővé téve a kupola alakú és sátrat alakú mennyezet létrehozását.
 4. Esztétikus megjelenés. Kétségtelen, hogy mindannyian egy gyönyörű mennyezeti felületet akarunk látni a fejünk felett. Különleges porfestékeket használnak a panelek festésére, ami hihetetlenül vonzóvá teszi az anyagot. A széles paletta színeknek köszönhetően a lakástulajdonosok választhatnak egy olyan árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.
 5. Általános gondozás.

A panelek típusairól

Észrevettük, hogy az alumínium lécek egyik előnye a különböző formák és színek. A legnépszerűbb mennyezet ma 2 konfiguráció:

 • Teljesen sima felületen. A szerelés befejezése után a panelek között minimális rés marad.
 • Váltakozó profilokkal. A lécek között helyezzen be vékony betéteket. Néha eltérnek a fő panelek színétől. A mennyezet stílusos és látványos.

A telepítés módjától függően, ezek az alumínium elemek megkülönböztethetők:

 • Moduláris mennyezetek. Speciális felfüggesztett szerkezetek használatosak a telepítéshez.
 • Alumínium kazettás mennyezetek. Különleges hornyok jelenléte lehetővé teszi, hogy egyetlen mennyezeti helyet hozzon létre.
 • Fogaskerék. Ezek vékony, elegendően hosszú panelek, amelyek védőbevonatot tartalmaz polimer permetezés, fényes festék vagy tükörréteg formájában.

Mi a felfüggesztési rendszer?

A telepítéshez felfüggesztésre van szükség. Fésűből vagy univerzális hordozó abroncsból, profilból és állítható felfüggesztésből áll. A fésű a horganyzott szint, amely speciális rögzítőkkel rendelkezik. Fel vannak szerelve sínek.

Ami magát a felfüggesztést illeti, egy bilincs és egy rúd. A konzol szorosan illeszkedik a fésűhöz, a rúd fel van szerelve a fő mennyezeti felületre. A felfüggesztési rendszer és a sínek felszerelése után a mennyezet síkja 50-120 mm-re csökken.

A pontos távolság olyan tényezők függvénye lesz, mint a lakástulajdonos kommunikációs és személyes preferenciáinak száma.

Anyagok beszerzése és számítások

Annak megértéséhez, hogy hány panel szükséges, hajtsa végre a következő számításokat:

 • Ismerje meg a mennyezet kerületét! A kapott érték azt jelzi, hogy pontosan milyen módon kell megvásárolni az U alakú profilt.
 • A szerszámok hosszának kiszámításához a jelölést a panelek irányára merőlegesen, 1 méteres lépésekben kell végrehajtani.
 • Mérje meg a mennyezeti területet. Ehhez egyszerűen kiszámolta a szoba teljes területét.

A szerszámkészlet egészen szabványos, és tartalmazza a fogó, fém olló és kés, egy fúró és egy csavarhúzó, egy szint, egy vonalzóval és mérőszalaggal ellátott jelölő, öncsapos csavarokkal és dugós körmökkel. Már megemlítettük a panelek, profilok és zsinórok készlet, valamint felfüggesztő elemek beszerzését.

Hogyan történik a telepítés?

Általánosságban elmondható, hogy az alumínium panelek összeszerelése sok szempontból hasonlít a klasszikus függesztett mennyezet felszereléséhez. Először telepítse a felfüggesztési rendszert (fém keret vagy speciális profil), majd hajtsa végre a rögzítőelemeket.

Kétféle rögzítés létezik:

 • A panelek a gumiabroncsprofilokra ugrik.
 • A végső profilokon további rögzítést alkalmaznak.

A munka megkezdése előtt a régi bevonatot eltávolítják a felületről, kis lyukakat és lyukakat kell vakolni. A felületet 2-3 rétegben primerrel borítják, így megakadályozzák a formát és a gombát. Előtte elvégezzük a kábelezést a szükséges számú lámpa csatlakoztatásához.

 1. Mérje meg a telepítési szintet.
 2. Vágja a kívánt hosszúságú alumínium paneleket. Minden egyes tételt akkor számozhat, ha a helyiség szabálytalan alakú. Szóval nem fog zavarodni.
 3. Jelölje meg a lámpatestek elülső oldalát. A nyílások azonnal vagy telepítés után készülhetnek. A második lehetőség megbízhatóbbnak tekinthető. Tehát a szalag nem veszíti el a merevséget, a ráncok kialakulásának valószínűsége minimális.
 4. Szerelje be az U-alakú alumínium profilot a kerület mentén, a falakon lévő lyukak előfúrásával. Tartja a tüskéket.
 5. Rögzítse a merőleges elemeket (univerzális hordozó gumiabroncsok) különleges rögzítőelemekkel. A panelek elhajlásának elkerülése érdekében 100-150 cm-es távolságban vannak felszerelve. A gumiabroncsok "lebegő" felfüggesztésekre vannak szerelve (feszítő + felfüggesztő bilincs), ami lehetővé teszi a szintezés rendellenességét.
 6. Az alumínium panelek az alábbiak szerint vannak felszerelve. Először is a paneleket a fal egyik oldalára kell rögzíteni középre, majd a másik oldalon, középen is. Ez kiküszöböli a hiányosságok valószínűségét. Ebben a szakaszban rögzítéseket telepítenek.
  Hogyan készítsünk lyukat? Nagyon egyszerű. Miután rajzolt egy átmérőjű kört, vágjon le körbevágó sugárral, hajlítsa meg a képződött szirmokat. Próbáljon keskeny szirmokat készíteni - a világítóeszközök beszerelése magasabb minőségű lesz.
 7. A dekoratív lécek segítségével zárja be a réseket.

Rack alumínium mennyezet számos előnnyel rendelkezik, és összeszerelése némileg hasonlít a tervezőhöz. Van tapasztalata ennek a beállításnak? Azt ajánljuk, hogy ossza meg a megjegyzésben a cikket. Ha bármilyen kérdése van, kérheti őket a szakértőktől.

Alumínium rack mennyezet

A rack mennyezet az egyik legnépszerűbb függesztett mennyezet. Konstruktív értelemben fémlemezből (lécekből) áll, amelyeket a mennyezethez felfüggesztett felfüggesztőrendszerrel rögzítenek. Az alumínium mennyezet könnyedén megkülönböztethető a más anyagoktól származó analógoktól, a megnövelt korrózióállóságtól. Tűzálló, nedves helyiségekbe történő beépítésre alkalmas. Az is fontos, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet ára alacsony legyen a gyártási anyagok rendelkezésre állásának köszönhetően.

Mi az alumínium függesztett mennyezet

Van alumínium mennyezet zárt és nyitott típusú. Az első lécekben szorosan egymáshoz vannak erősítve, és másodszor vannak olyan rések a panelek között, amelyek speciális betétekkel vannak kitöltve. A nyitott szalagfüggesztett alumínium mennyezet lehetővé teszi a különböző színű elemek kombinálását.

Az ilyen termékek árnyalatpalettája meglehetősen széles és a RAL asztal majdnem minden színét tartalmazza. A színt a termékhez porfestéssel rögzítik, amely a fémre kerül. A legnépszerűbb lakkozott fehér mennyezet, mivel univerzális klasszikus megoldás. A felhasználók iránti kereslet is arany, fémes, fekete modellek.

A termékek felülete lehet átlátszatlan, króm (tükör), fényes. Az alumínium csíptetős mennyezetek a következő kialakításokban kaphatók:

 • Olasz. A lekerekített élek és a sima formák teszik alkalmassá szinte minden szobatípusra.
 • Németül. A panelek tartósan téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik a mennyezetvászon kialakítását üzleti stílusban. Ajánlatos ilyen típusú alumínium rack-mennyezet megvásárlására irodák, közigazgatási épületek és más hasonló helyiségek halljában. A sínek oldalán kis hornyok vannak, ami növeli a szerkezet erősségét.
 • Omega. A Reiki szorosan illeszkedik a másikhoz hézag nélkül, sima felületet képezve varrás nélkül. A különböző mennyezeti festmények különböző változatainak és / vagy árnyalatainak kombinációi.

Modern és stílusos dekor elem: alumínium mennyezeti panelek

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos. Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve. Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket. Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.