Legfontosabb > Dekoráció

Fém panelek

Az online áruházunkban különböző színű, textúrájú és formatervezett mennyezetű alumínium paneleket lehet felvenni. Gyönyörűen illeszkednek a belső térbe, teljesítményük nagyon jó. Lépjen kapcsolatba velünk - tanácsadóink segítenek abban, hogy mindent kiválasztson, amire szüksége van, és gondoskodjon a kényelmes szállításról.

Az alumínium panelek jellemzői

A mennyezeti panelek alumíniumból vagy acélból készülhetnek. Vékony fémlemezekből készülnek, elég könnyűek és tartósak a mennyezetek befejezéséhez.

Az alumínium panelek kiválóan alkalmasak nagy vagy kicsi területek befejezésére. Alkalmasak a magas páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségekben (fürdőszoba, erkély, uszoda, nyitott veranda).

 • ellenáll a nedvességnek és a gőznek, és nem rozsdásodik;
 • higiénia, nincs penész, gomba, stb;
 • tűzállóság;
 • tartósság;
 • egyszerű ellátás, elég, hogy mossa meg őket vízzel, egyes esetekben szappanos vízzel;
 • a fém jól hangzik. Perforált panelek alkalmasak hangszigetelő tulajdonságok biztosítására, vagy üveg vagy ásványi rost bevonatának ragasztására.

Rendelkezzen velünk a mennyezettel - örömmel tölt el minket és jó szolgáltatásunkat!

© 2010-2016 Online áruház építési és befejező anyagok "Stroyfiks" Moszkva

Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

A mennyezet típusai és jellemzői

Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

Alumínium mennyezetek jellemzői

 • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
 • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
 • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
 • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
 • beltéri és kültéri használatra;
 • tűzálló és karbantartható;
 • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
 • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
 • kopásálló - az élettartam 50 év.

A műanyag mennyezetek jellemzői

A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

A sima panelek használata nagy területeken

Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

A szoba elrendezése

A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

A sínek és a sarkok elrendezése

Rack mennyezeti szerelés

A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

 • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
 • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
 • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
 • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
 • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
 • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
 • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.
Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

 • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.
A lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

Rack mennyezet

Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.

Főbb alumínium mennyezeti panelek

A mennyezet az alumínium panelek - a modern kialakítása a mennyezet a rack.

Az ilyen mennyezetek nagysága az alumíniumötvözetek tulajdonságainak köszönhetően nagyon változatos. Az ilyen mennyezetek egy kis fürdőszobában, a sportkomplexum, a beltéri csarnok, az uszoda tágas terében találhatók. Az alumínium panel mennyezetének legfőbb előnye az alacsony tömegük, korrózióállóságuk, könnyű beépítésük, gyönyörű megjelenésük.

Az alumínium panel mennyezetének előnyei

Az alumínium panelek süllyesztett mennyezetének fő előnyei:

 • alacsony tömegű, alumíniumötvözetekhez használt szalagot tartalmazó panelek gyártásához, amelyek vastagsága 0,2-0,6 mm;
 • A gumiabroncsok támasztása alumíniumból készül, ami megkönnyíti a felfüggesztett mennyezet és a padlólap terhelését;
 • maximális élettartam - nem korlátozott;
 • a panelek sokféle színárnyalata és a különböző színek kombinációjának lehetősége lehetővé teszi a szerzői megoldás létrehozását
 • a panelek nem változtatják meg a tulajdonságukat a környezeti hőmérsékletről, beltérben és szabadban is használhatók, sem a fagy, sem a hő nem félek tőlük;
 • a magas korrózióállóság lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségek (fürdők, szaunák, fürdőkádak, fürdőkádak, medencék) használatát az épületek és szerkezetek homlokzatainak befejezéséhez;
 • a mennyezet és a főemlék közötti helyiségben való hasznosítás lehetősége;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés, nagy sebesség.

Mennyezeti típus

A nyílt típus a fő panelekből készül, amelyek között közbenső panelek (betétek) vannak behelyezve. A betétek színe megegyezhet a panelek színével, színük eltérhet, ami érdekes tervezési megoldásokat eredményezhet.

A zárt típus a mennyezet egyik változata a köztes betétek nélkül, ez egy folyamatos alumínium sík.

Rack mennyezeti kialakítás

Az alumínium panelek mennyisége, bárki is készül, szabványos elemekből áll:

- Végrajz - Az U alakú profil, amelyet a panelek végein viselnek, bezárja a falak és a panelek vége közötti rést.

- A csapágyak gumiabroncsainak rögzítőelemei a fő alapterületre.

- A csapágygumi - alumínium P alakú profil, amelyre alumínium panelek rögzülnek.

- Alumínium panelek - a fő elem a mennyezet, lehet nagyon változatos a dekoráció és a szín.

- Beillesztett elemek - keskeny panelek nyílt mennyezetek beépítéséhez.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a csapágygumi és a felfüggesztési pontok helyzete látható. A felfüggesztést nem szabad 30 cm-nél közelebb elhelyezni az épület falától, a gumiabroncs hosszirányában a felfüggesztési szög legfeljebb 1 méter lehet. A kerékabroncsok közötti keresztirányú távolság nem lehet több 1 méterrel.

Miután a felfüggesztések tipliket a főemlére rögzítették, a gumiabroncsok rögzítése rögzített.

A felfüggesztések képesek beállítani a hosszúságot. A vízszintes teherhordó gumiabroncsok hossz- és keresztirányú elérése érdekében a szint- és beállítómechanizmust használva. Ezeknek egyetlen vízszintes síkot kell képezniük kiemelkedések és mélyedések nélkül.

A panel szerelése

A panelek telepítéséhez egyszerű eszközökre van szükség: szalagmérettel, négyzetekkel, ollóval, rövid késsel ellátott késsel, fém vonalzóval. A paneleknek 2,5 cm-nél kisebbnek kell lenniük, mint a falak közötti távolság.

A panelekről távolítsa el a védőfóliát. Pattintsa be a paneleket a teherhordó gumiabroncsokra a gumiabroncsok speciális "fogakkal" a panelek rögzítéséhez. Mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, hogy ne maradjon csípőlemez a panelen.

Ellenkező esetben a panel nem lesz alkalmas a telepítésre. A fő panelek beszerelése után nyílt mennyezetek köztes profiljait szerelik fel. Végezze el a szerelést a lapok és a falak közötti réseken átívelő végprofilok beszerelésével.

Működés közben az alumínium panelek rácsos mennyezetje nem igényel különleges elővigyázatosságot.

Csak a szokásos higiénikus tisztítás. A mennyezet nem igényel semmilyen gittet, festést vagy fehérítőt. Szükség esetén a paneleket gyorsan le lehet szedni, és más felületek paneljeivel helyettesíteni, ami felismerhetetlenül megváltoztatja a helyiség belsejét.

Az alumínium panelek mennyezetének költsége

Rács mennyezet alumíniumból, sok gyártó.

Rendeléskor egy vállalat vagy kereskedelmi vállalkozás vezetői segítséget nyújthatnak a komponensek kiválasztásában, meghatározva a mennyiséget és a költségeket. Annak érdekében, hogy becsülje a közelgő költségeket, használhatja az átlagolt adatokat. A költségek sorrendjét 10-15% pontossággal határozzák meg.

A panel kivitelének típusa:

 • fehér fényes, matt;
 • Fémes ezüst;
 • matt színű;
 • Fémes arany;
 • tükör króm, arany, réz;
 • "Scandy" texturált.

A költség függ az anyag minőségétől és a panel vastagságától.

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos.

Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve.

Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

Rack alumínium mennyezet csempézett falakkal együtt

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Kazetta alumínium mennyezet spotlámpával

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Rusztikus alumínium mennyezet a szupermarket belsejében

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket.

Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.

Videó: rack plafon felszerelése

Rácsos alumínium mennyezetek - egyszerű megoldás a mennyezet díszítésére:

 • Nagy működési sávok - legalább 10 év.
 • Könnyen telepíthető.
 • Nem fél a nedvességtől.
 • Minden mennyezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és orvosi intézményekben és óvodákban is használható.
 • Gazdag színek.

Letöltési árlista (xlsx, 32.7 Kb)

A felfüggesztett mennyezetek galériája

kör:

Rack álmennyezeteket széles körben használnak és használnak a magas páratartalmú helyiségekben, középületekben, ipari létesítményekben, közlekedési eszközökben, valamint egészségügyi, megelőző és oktatási intézményekben.

előnyei:

 • A hagyományos egyenes vonalú párhuzamos vonalak érdekes lehetőségeket kínálnak a szobák térbeli kialakításához.
 • Amellett, hogy számos funkcionális feladatot képes megoldani a fém csíkos mennyezetek, ezek is kiváló eszköz az egyedi belső kialakítás.

Műszaki adatok:

 • A fiókok alumíniumlemezből készülnek, legfeljebb 0,6 mm vastagságúak, a gyárban készült különféle dekoratív bevonatokkal. A panelek szabványos hossza 3 m és 4 m. A panelek hossza hosszúsága és a folytonosság hatása. A panelek szélessége 50 és 150 mm közötti.
 • Az állványlemezek 0,8 és 1,0 mm vastagságú alumíniumból készült vezetékekhez (fésűk, átmenetek, csapágyak) vannak rögzítve, vagy 0,6... 0,7 mm vastagságú horganyzott acéllemezek. A fésűkbe vésett nyelvek szilárdan rögzítik a sínt.
 • Állítható rugós függesztők segítségével a felfüggesztett mennyezet rögzíthető a tartószerkezetre.
 • A kerület tervezéséhez PL vagy U alakú peremprofilot használnak, amely a mennyezetet keretezi és a projekt teljességét adja.

Cesal mennyezetek bizonyították magukat a piacon, mint minőségi, megbízható és funkcionális termékek. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

A német Geipel Decken- und Profilsysteme GmbH 1980-ban alakult. Tevékenységének középpontjában különféle típusú felfüggesztett mennyezetek és rögzítő rendszerek álltak elő. A termékkínálat rack és kazetta függesztett mennyezet.

RPO "Albes" - az alumínium és acélanyagok gyártására szakosodott cég az épületek és szerkezetek külső és belső dekorációjához. A céget 1997-ben alapították Moszkvában, és ma már saját termeléssel rendelkezik modern felszereléssel és magasan képzett szakemberek nagy személyzetével.

A Bard felfüggesztett mennyezeti szerkezet, tömeges modulok formájában.

A fő anyag az alumínium profil, amely a különböző geometriai formák mennyezetét képezi. Ezek a mennyezetek alkalmasak minden szobához, beleértve a gyermekintézményeket, a kórházakat és az üzleteket - de mindenekelőtt a belső tér díszítésére tervezték.

Az USA CEILING GROUP CORPORATION felső határai magas színvonalú, megbízható és funkcionális termékeket mutattak be a piacon. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

 • http://diz-servis.ru/articles/34
 • http://toppotolok.su/dizajn/idei/alyuminievye-potolochnye-paneli.html
 • http://www.samlux63.ru/katalog/produkcziya/reechnyie-potolki.html

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

A mennyezeti alumínium panelek felszerelése

Emlékezzen arra, hogy az a hangulat, amikor a zuhanyzó vagy a fürdés után a szobában magas páratartalmat érez. A konyhában való főzés utáni helyzet nem jobb - itt mind a magas nedvesség, mind a hőmérséklet csökken. Figyelembe véve ezeket a tulajdonságokat, az alumínium panelek mennyezetét a legoptimálisabb és praktikusabb megoldássá válik.

Minden segítség nélkül telepíthető, egyszerűen a szükséges anyag megvásárlásával. A "mennyezeti szakértő" megmondja, milyen jellemzőkkel rendelkezik ez a design és milyen a telepítési folyamat.

Tervezési jellemzők

Rácsos alumínium panelek a mennyezethez - az egyik fajtájú függesztett mennyezet. Egyébként a szalag nem csak alumíniumból, hanem műanyagból, valamint acélból is állhat. A vastagság 0,4-0,7 mm, a hossza hat méterre, a szélessége pedig 300 mm. Bizonyos beszállítók azonban a megrendeléshez egyedi méretű üres darabok gyártásával foglalkoznak.

A következő ötvözeteket használják a gyártás során: 3003, 3005, 5052. Minden egyes elemhez különleges bevonatot alkalmazunk. Javítja a panelek korrózióálló tulajdonságait, így beltéri és kültéri használatra is használható.

A sínek telepítésének megkezdése előtt a mennyezet felületét vakolni kell.

Meg kell várni, amíg meg nem szárad, és befejezi a padlót. A kész mennyezetek szilárd felületnek tűnnek, bár különálló lécekből állnak.

Ez a meglepetés

Úgy döntött, hogy alumínium mennyezeti paneleket telepít a fürdőszobában? Nem fogsz megbánni egy kicsit, mert a dizájn fényűző megjelenéssel rendelkezik, így tökéletesen illeszkedik a tervezéshez. Ezenkívül megbízható és tartós.

A lenyűgöző síntartomány minden vásárló ízlését kielégíti. Az értékesítésen megtalálhatók a sima és perforált elemek, fényes, matt, utánzó fa, bőr és így tovább. Az alumínium panelek a mennyezeten át, valamint átlósan felszerelhetők.

Tehát az alumínium szerkezetek legfontosabb előnyei a következők:

 1. A környezeti hatásokkal szembeni ellenállás.
 2. Egyszerű telepítés. Összeszerelheti a mennyezetet és felszerelheti magát - visszatérünk erre a témára.
 3. A szerelést még hajlított falon vagy mennyezeten is engedélyezni lehet. A lécek könnyen hajlíthatók, lehetővé téve a kupola alakú és sátrat alakú mennyezet létrehozását.
 4. Esztétikus megjelenés. Kétségtelen, hogy mindannyian egy gyönyörű mennyezeti felületet akarunk látni a fejünk felett. Különleges porfestékeket használnak a panelek festésére, ami hihetetlenül vonzóvá teszi az anyagot. A széles paletta színeknek köszönhetően a lakástulajdonosok választhatnak egy olyan árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.
 5. Általános gondozás.

A panelek típusairól

Észrevettük, hogy az alumínium lécek egyik előnye a különböző formák és színek. A legnépszerűbb mennyezet ma 2 konfiguráció:

 • Teljesen sima felületen. A szerelés befejezése után a panelek között minimális rés marad.
 • Váltakozó profilokkal. A lécek között helyezzen be vékony betéteket. Néha eltérnek a fő panelek színétől. A mennyezet stílusos és látványos.

A telepítés módjától függően, ezek az alumínium elemek megkülönböztethetők:

 • Moduláris mennyezetek. Speciális felfüggesztett szerkezetek használatosak a telepítéshez.
 • Alumínium kazettás mennyezetek. Különleges hornyok jelenléte lehetővé teszi, hogy egyetlen mennyezeti helyet hozzon létre.
 • Fogaskerék. Ezek vékony, elegendően hosszú panelek, amelyek védőbevonatot tartalmaz polimer permetezés, fényes festék vagy tükörréteg formájában.

Mi a felfüggesztési rendszer?

A telepítéshez felfüggesztésre van szükség. Fésűből vagy univerzális hordozó abroncsból, profilból és állítható felfüggesztésből áll. A fésű a horganyzott szint, amely speciális rögzítőkkel rendelkezik. Fel vannak szerelve sínek.

Ami magát a felfüggesztést illeti, egy bilincs és egy rúd. A konzol szorosan illeszkedik a fésűhöz, a rúd fel van szerelve a fő mennyezeti felületre. A felfüggesztési rendszer és a sínek felszerelése után a mennyezet síkja 50-120 mm-re csökken.

A pontos távolság olyan tényezők függvénye lesz, mint a lakástulajdonos kommunikációs és személyes preferenciáinak száma.

Anyagok beszerzése és számítások

Annak megértéséhez, hogy hány panel szükséges, hajtsa végre a következő számításokat:

 • Ismerje meg a mennyezet kerületét! A kapott érték azt jelzi, hogy pontosan milyen módon kell megvásárolni az U alakú profilt.
 • A szerszámok hosszának kiszámításához a jelölést a panelek irányára merőlegesen, 1 méteres lépésekben kell végrehajtani.
 • Mérje meg a mennyezeti területet. Ehhez egyszerűen kiszámolta a szoba teljes területét.

A szerszámkészlet egészen szabványos, és tartalmazza a fogó, fém olló és kés, egy fúró és egy csavarhúzó, egy szint, egy vonalzóval és mérőszalaggal ellátott jelölő, öncsapos csavarokkal és dugós körmökkel. Már megemlítettük a panelek, profilok és zsinórok készlet, valamint felfüggesztő elemek beszerzését.

Hogyan történik a telepítés?

Általánosságban elmondható, hogy az alumínium panelek összeszerelése sok szempontból hasonlít a klasszikus függesztett mennyezet felszereléséhez. Először telepítse a felfüggesztési rendszert (fém keret vagy speciális profil), majd hajtsa végre a rögzítőelemeket.

Kétféle rögzítés létezik:

 • A panelek a gumiabroncsprofilokra ugrik.
 • A végső profilokon további rögzítést alkalmaznak.

A munka megkezdése előtt a régi bevonatot eltávolítják a felületről, kis lyukakat és lyukakat kell vakolni. A felületet 2-3 rétegben primerrel borítják, így megakadályozzák a formát és a gombát. Előtte elvégezzük a kábelezést a szükséges számú lámpa csatlakoztatásához.

 1. Mérje meg a telepítési szintet.
 2. Vágja a kívánt hosszúságú alumínium paneleket. Minden egyes tételt akkor számozhat, ha a helyiség szabálytalan alakú. Szóval nem fog zavarodni.
 3. Jelölje meg a lámpatestek elülső oldalát. A nyílások azonnal vagy telepítés után készülhetnek. A második lehetőség megbízhatóbbnak tekinthető. Tehát a szalag nem veszíti el a merevséget, a ráncok kialakulásának valószínűsége minimális.
 4. Szerelje be az U-alakú alumínium profilot a kerület mentén, a falakon lévő lyukak előfúrásával. Tartja a tüskéket.
 5. Rögzítse a merőleges elemeket (univerzális hordozó gumiabroncsok) különleges rögzítőelemekkel. A panelek elhajlásának elkerülése érdekében 100-150 cm-es távolságban vannak felszerelve. A gumiabroncsok "lebegő" felfüggesztésekre vannak szerelve (feszítő + felfüggesztő bilincs), ami lehetővé teszi a szintezés rendellenességét.
 6. Az alumínium panelek az alábbiak szerint vannak felszerelve. Először is a paneleket a fal egyik oldalára kell rögzíteni középre, majd a másik oldalon, középen is. Ez kiküszöböli a hiányosságok valószínűségét. Ebben a szakaszban rögzítéseket telepítenek.
  Hogyan készítsünk lyukat? Nagyon egyszerű. Miután rajzolt egy átmérőjű kört, vágjon le körbevágó sugárral, hajlítsa meg a képződött szirmokat. Próbáljon keskeny szirmokat készíteni - a világítóeszközök beszerelése magasabb minőségű lesz.
 7. A dekoratív lécek segítségével zárja be a réseket.

Rack alumínium mennyezet számos előnnyel rendelkezik, és összeszerelése némileg hasonlít a tervezőhöz. Van tapasztalata ennek a beállításnak? Azt ajánljuk, hogy ossza meg a megjegyzésben a cikket. Ha bármilyen kérdése van, kérheti őket a szakértőktől.

Alumínium rack mennyezet

A rack mennyezet az egyik legnépszerűbb függesztett mennyezet. Konstruktív értelemben fémlemezből (lécekből) áll, amelyeket a mennyezethez felfüggesztett felfüggesztőrendszerrel rögzítenek. Az alumínium mennyezet könnyedén megkülönböztethető a más anyagoktól származó analógoktól, a megnövelt korrózióállóságtól. Tűzálló, nedves helyiségekbe történő beépítésre alkalmas. Az is fontos, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet ára alacsony legyen a gyártási anyagok rendelkezésre állásának köszönhetően.

Mi az alumínium függesztett mennyezet

Van alumínium mennyezet zárt és nyitott típusú. Az első lécekben szorosan egymáshoz vannak erősítve, és másodszor vannak olyan rések a panelek között, amelyek speciális betétekkel vannak kitöltve. A nyitott szalagfüggesztett alumínium mennyezet lehetővé teszi a különböző színű elemek kombinálását.

Az ilyen termékek árnyalatpalettája meglehetősen széles és a RAL asztal majdnem minden színét tartalmazza. A színt a termékhez porfestéssel rögzítik, amely a fémre kerül. A legnépszerűbb lakkozott fehér mennyezet, mivel univerzális klasszikus megoldás. A felhasználók iránti kereslet is arany, fémes, fekete modellek.

A termékek felülete lehet átlátszatlan, króm (tükör), fényes. Az alumínium csíptetős mennyezetek a következő kialakításokban kaphatók:

 • Olasz. A lekerekített élek és a sima formák teszik alkalmassá szinte minden szobatípusra.
 • Németül. A panelek tartósan téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik a mennyezetvászon kialakítását üzleti stílusban. Ajánlatos ilyen típusú alumínium rack-mennyezet megvásárlására irodák, közigazgatási épületek és más hasonló helyiségek halljában. A sínek oldalán kis hornyok vannak, ami növeli a szerkezet erősségét.
 • Omega. A Reiki szorosan illeszkedik a másikhoz hézag nélkül, sima felületet képezve varrás nélkül. A különböző mennyezeti festmények különböző változatainak és / vagy árnyalatainak kombinációi.

Alumínium mennyezeti panelek

Az alumínium nagyon sokoldalú anyag. Ami nem egyszerűen készült, beleértve a mennyezetet. Természetesen nem szilárd, de összeszerelve egyes elemekből, amelyeket alumínium mennyezeti paneleknek neveznek.

Előnyök és hátrányok

 • Az ilyen mennyezet nagyon praktikus, és a kialakításának köszönhetően nagyon hasznos lehet, ha el kell rejteni a mennyezeti lemez súlyos hibáit. Ez az első és az egyik legfontosabb tulajdonsága az ilyen típusú mennyezeti dekorációnak.
 • A második hasznos tulajdonság, amely büszkélkedhet alumínium panelek a mennyezet, ez nedvességállóság. Az alumíniumot, amelyet a gyártásukhoz használnak, teljesen nem befolyásolja a rothadás és a rozsdásodás.
 • Egy másik nagyon hasznos tulajdonsága ezeknek a léceknek - az erő. Ezért ezek az alkatrészek az épületen kívüli munkákhoz is használhatók. Vagyis hasonló mennyezeteket építhetsz a verandán vagy az utcai pavilonban.
 • Könnyen törődhet. Ezeket tökéletesen mosják és törölik egy tisztítószerrel vagy anélkül.
 • A teljes szerkezet felépítésének sebessége egyszerűen lenyűgöző - néhány órányi munka és egy teljesen új mennyezet a szobában.

De mint mindenféle kivitel, ez az anyag nem kisebb hibák nélkül. Nagyon kevés, de érdemes megemlíteni.

 • Először is, a telepítéshez szükséges felfüggesztett szerkezet kicsi, de elveszi a falak magasságát. Ez nem kritikus a magas szobákban, de ez jelentős hátrány lehet, ha a szoba nem ragyog nagy méretben.
 • A kép tájolása jelentősen befolyásolhatja a választást. Minden panel, még a legszélesebbek is, a bevonatot a két rész összekapcsolásának határozott nyomvonalaival alkotja. Ez a pillanat, sokakat arra kényszerítve, hogy elhagyják az ilyen anyagok használatát. De az eladáskor már léteznek ilyen csíkok fajtái, amelyek együttesen szinte folyamatos felületet képeznek. Tehát ez a hátrány nem a legjelentősebb.

Ráadásul a fém mennyezeti panelek nem rendelkeznek nyilvánvaló hátránnyal, és ha vannak olyan pillanatok, amelyeket a fentiekben nem említettünk, akkor ezek túlságosan jelentéktelenek.

Típusok és jellemzők

Minden alumínium részből álló mennyezet több csoportba osztható:

A Reiki, amelyből az első változathoz tartozó bevonat áll, nagyon könnyű. Az ilyen négyzetméteres befejeződés csak mintegy másfél kilogramm súlyú. A szerelt lécek nagyon egyszerűek, nem nehézkesebbek, mint a hagyományos műanyag panelek.

Az ilyen jellegű kivitel különleges tulajdonsága nagyon vonzó ár. Ezenkívül minden olyan személy, aki alapvető készséggel rendelkezik az eszközök és anyagok kezelése terén, mint például az alumínium, képes megbirkózni a telepítéssel.

A második típusú díszítést az alkotóelemek különleges megjelenése jellemzi. Ők, ellentétben az első lehetőséggel, nem hosszú sínek, hanem négyzet alakú fémrészek.

Mind színben, mind pedig tükrös borítással rendelkezhet. Gyakrabban a nyilvános helyeken, mint a lakásokban találhatók.

Az utolsó típusú alumínium mennyezet, kicsit olyan, mint egy kazetta, de különbséggel. A panelek különböző formájúak lehetnek, és ők maguk nem tömör vásznak, hanem egy rács egymást keresztező lemezekből. Nagyon látványosnak tűnnek. A lakásokra szerelhetőek, de az ilyen bevonatok jobban megfelelnek a plafonok nyilvános helyeken való elhelyezésekor.

Telepítési jellemzők

A fém mennyezeti panelek önmagukban nem ragaszkodnak a mennyezethez, szükségük van egy alapra - a keretre, amelyhez csatlakozni fognak.

Az ilyen keretet speciális profilokból állítják össze, amelyeket szintén használnak a gipszkarton építésekhez. Gyakran a profil helyett egy speciális sarkot használnak, amelyet ugyanúgy rögzítenek, mint a profilok.

Először is, az alkalmazott előjelzésnél az alap részleteit rögzítik az egész szoba vagy terem peremén. Ezek a részek más részeket is támogatnak.

Ezután a szerkezet már rögzített részeiben a keresztirányú elemek beillesztésre kerülnek.

Nemcsak a falra szerelt részekhez, hanem a mennyezethez is csatlakoznak, speciális felfüggesztésekkel.

Nem csatolhatja őket a mennyezetre, ha a szoba szélessége nem haladja meg a 150 cm-t. Más esetekben célszerűbb a felfüggesztés használata, mivel a design sag.

Amikor az alap fel van szerelve, elkezdődik a külön bevonattal ellátott bevonatok összeszerelése. A klaszterek mennyisége vagy a grilyato esetében a keret kissé eltérően alakul ki. Itt, a léptetések helyett támogató csíkokat használnak, különben a telepítési folyamat nagyon hasonló.

 1. Kazetta vagy egyszerűen - a bevonat dekoratív része
 2. A keret keresztirányú része
 3. Fõkeret csapágy
 4. függő

A csapágycsíkok egymáshoz vannak csatlakoztatva, rácsot alkotva négyzet alakú cellákkal. A mennyezet dekoratív alkotóelemei illeszkednek.

A kazettás bevonatokhoz nagyon hasonló grilyato, csak a rács nem négyzet alakú, hanem téglalap alakú. A cella mérete a használt panel típusától függ.

Az alap összeállítása után kezdődik a dekorációs szalagok vagy kazetták felszerelése. Utóbbiak díszítő lábazatokat és elemeket helyeznek el, amelyek a fal és a mennyezet ízületét maszkolják.

következtetés

Az alumínium mennyezetek egy nagyszerű módja annak, hogy befejezzék mind a fürdőszobát a lakóházban, mind pedig a csarnokban. Különböző típusú gyártott mennyezetek használatával kombinált bevonatot hozhat létre, vagy vághatja a felületet úgy, hogy egyetlen vászonra emlékeztet. Mindez a vágytól való képzeletedtől függ.

Gyakorlatilag gyakorlatilag nincsenek azonos plafonok, és az ár több mint elfogadható a végeredményhez. Az a képesség, hogy telepítse a legkülönfélébb lécek házon belül teszi őket még vonzóbbá.

Alumínium mennyezet: egyszerű, kényelmes, megbízható

Az egyik legfrissebb tendencia a divatirányzatok kialakításával összefüggésben a helyiségek, volt a szaporodás a felfüggesztett mennyezet rendszerek. Ezek közül alumínium mennyezet egyre népszerűbbek. Számos előnye van: nem igényelnek gondosságot, nagyszerű funkcionalitással, könnyedséggel és egyszerűen telepíthetők.

Ezek a mennyezeti rendszerek beltérben és szabadban is használhatók. Ellenállnak a hőmérséklet csökkenésének, nem reagálnak a nedvességre, nem égnek. Tartós használat esetén ne veszítse el mechanikai képességeit, ne változtassa meg a megjelenést.

Az alumínium mennyezet eszköze rack rendszer. Ezek 50-200 mm széles és 3-4 méter hosszú alumínium lencse. Egy sín vastagsága 0,5 mm-es tartományban van. Az összeszerelésben a design öntöttnek látszik, észrevehetetlen rések nélkül.

Szükség esetén az alumínium lécek nem szabványos méretűek lehetnek, de ezt a megoldást ritkán használják. Néha, ha a tervező elképzelése megkívánja, a lécek váltakozhatnak egymástól, színük és szélességük eltérően.

Az alumínium mennyezetek megvilágításaként rasztereket vagy spotlámpákat használnak. Ugyanakkor a rasztereszközök alatt általában a lamellák aljzatai készülnek gyártásuk alatt, és a spotlámpák alatt - gömbölyű lámpatestek - a helyszínen kivágnak.

Az alumínium paneleket bármilyen színben lehet festeni, akkor rá is helyezhet képet. Az anyag textúrája lehet tükör és megkönnyebbülés.

Az alumínium mennyezetek fő területe a középület (oktatási intézmények, áruházak, sportkomplexumok, éttermek, egészségügyi épületek). Ha figyelembe vesszük a mindennapi élet használatát, akkor a mennyezeti rendszerek nagyszerűen érzik magukat a magas páratartalmú szobákban, valamint a nyári teraszokon, a gazebosban.

A függesztett alumínium mennyezet felszerelése a WC-ben

Hasonlítsa össze az alumínium függesztett mennyezetet más típusú festékekkel az alábbi táblázatban:

Nem reagál a nedvességre

Alkalmazás magas páratartalom mellett

Használt, de nem tartós

Ideális megoldás a magas páratartalmú környezetben

Az alumínium mennyezetek típusai

A mai napig kétfajta alumínium mennyezeti rendszer ismeretes - rack és kazettás mennyezet. Ezek különböznek egymástól a bélés és rögzítési rendszer geometriájában.

Rack nézet.

Ezek a mennyezetek eltérhetnek a lécek méretétől, színárnyalataitól, valamint a rögzítés módjától. Az alumínium vasúti mennyezetek két alfajra oszthatók:

 1. Nyitott mennyezet. Egy ilyen mennyezeti rendszerben a lécek között van egy kis hely. További szellőzést biztosít, de ha szükséges, ezeket a réseket dekoratív betétekkel lehet lefedni.
 2. Zárt mennyezet. Az ilyen mennyezet első alfajától eltérően nincsenek szakadékok a lécek között. Minden csukló egymáshoz erősen illeszkedik, a formatervezés pedig öntött.
A plafon belsejében lévő mennyezet megtekintése

Kazetta nézet.

Ez a mennyezeti rendszer moduláris. Különböző geometriájú panelekből áll. A panelek lehetnek klasszikusak (négyzet, téglalap alakúak) és bármilyen más formában.

A kazetta nézet két alfajra oszlik:

 1. Cellular. A kazetták egymásra vannak helyezve a keretben, jól látható határon a panelek között.
 2. Szilárd. A kazetták a keret alatt vannak, és alatta rejtettek.
Kombinált mennyezeti mennyezetű alumínium kazettás mennyezeti keret

Az alumínium mennyezet előnyei

Az alumíniumból készült mennyezeti rendszer számos előnnyel jár. A legfontosabbakat felsoroljuk:

 • Sokoldalúságát. Az ilyen mennyezet bármely helyiségben felhasználható, a rendeltetési helytől függetlenül.
 • Telepítés. A felfüggesztett alumínium mennyezet felszerelése egyszerű, az egyszerűség kedvéért és könnyen lebontható. Ez akkor hasznos lehet, ha vannak benne kommunikációk, és ellenőrizni vagy javítani kell őket.
 • Könnyedség. Az alumínium mennyezeti rendszerek nehezek, nem igényelnek erős keretet. Nem veszélyezteti a szerkezet megzavarását.
 • Környezetbarát. Az alumínium olyan környezetbarát anyag, amely nem bocsát ki semmit a környezetbe.
 • Nedvességállóság. Az alumínium nem reagál a nedves környezetre, nem rozsdásodik meg, és a háztartási vegyi anyagok nem befolyásolják.
 • Könnyű gondozás. Az ilyen mennyezetre való törekvés nem igényel erőfeszítést, elegendő a port eltávolítani, és törölni egy ruhával, hogy felvegye a ragyogást.
 • Erő. Az alumínium redőzött mennyezet tartóssága hosszú. Nem kell frissíteniük a lefedettséget.
 • Esztétika. Az ilyen mennyezet kellemes megjelenésű, különböző árnyalatokból állhat, és szilárd visszaverő képességei is vannak.

Az alumínium mennyezeteknek csak két hátránya van - ez a szoba mennyezetének költsége és alábecsülése. Az utóbbi hátrány kiküszöböléséhez használhatod a tükörfelületen lévő léceket.

Az alumínium mennyezet tervezési jellemzői

A mennyezet kialakítása nem bonyolult, az alábbi elemekből áll:

 • Hossztartók. Ez egy U-alakú profil rögzítő elemekkel (nyelvek).
 • A szuszpenziók. A szalagokat vízszintes helyzetbe állítja. Mutasson egy rudat és tartóelemet.

Alumínium mennyezet felfüggesztése

 • Alumínium panelek. Széles színtartomány és különböző méretű lehet.

  Az ilyen panelek teljesen más színűek lehetnek.

 • Dekoratív betétek a panelek között. A színek és a textúrák eltérhetnek. Nyitott mennyezeti rendszerekben használatos.
 • Sarokprofil. Szükséges, hogy eltakarja a panelek (szalagok) ízületét a falhoz.
 • Ajánlások panelek kiválasztásakor

  A költségek csökkentése érdekében növelni kell az alumíniumlemez szilárdsági jellemzőit, ezért felelősségteljes megközelítésre van szükség az alumínium lécek megválasztásához. Íme néhány tipp a témában:

  • Próbáljon meg vásárolni az igényelt hosszúságú alumínium léceket. Alapvetően 4 méter alá mennek, de vannak olyan vállalatok, amelyek az anyagot mérethez igazítják.
  • A sínek leginkább elfogadható szélessége 10 cm, ilyen sínekkel a fogyasztás kevesebb lesz.
  • Fontos szerepet játszik az alumínium lécek vastagsága. Ha vékonyak, a szerkezet ereje alacsony lesz. A vastagságnak 0,5 mm-es értékkel kell kezdődnie.

  Az alumínium sín mennyezetének belseje

 • Minden lécnek védőfóliával kell rendelkeznie, ami megóvja a szállítás során keletkező károkat.
 • A jövőben felfüggesztett alumínium szövet színe nem ütközhet a szoba fő színével.
 • Az alumínium lécek három fajtával rendelkeznek:

  1. Lezárva. Olyan tábláknak tűnnek, amelyek szorosan illeszkednek egymáshoz.
  2. Nyílt. Kis darabok lesznek az ilyen lécek között az összeszerelésben. Az ilyen léceket csak azzal a feltétellel használják fel, hogy a mennyezetmagasság meghaladja az 5 métert. Így az otthoni javításhoz ez a lehetőség nem megfelelő.
  3. Reiki betétekkel. Tervezés szerint hasonlóak a nyitotthoz, de itt a rácsok közötti résekbe beillesztett beágyazások vannak, amelyek eredetiséget adhatnak a mennyezetnek.

  Alumínium mennyezetek szerelése

  A függesztett alumínium mennyezetek felszerelése nem túl bonyolult folyamat. Ebben az esetben nagy szerepet játszik a szoba mérete és alakja. Minél egyszerűbb az űrlap, annál gyorsabb a telepítés.

  Hamis mennyezeti szerelés

  A telepítéshez a következő nyilvántartás szükséges:

  • csavarhúzó vagy fúró;
  • építési szint;
  • egy kés;
  • speciális ollók;
  • önmetsző csavarok, dugók.

  1. fokozat. Előkészítés.

  Mielőtt elkezdené az alumíniumlemezek beszerelését, elvégeznie kell a szükséges befejező munkát, vegye ki a régi vakolatot, tisztítsa meg az alsó mennyezetet.

  Meg kell mérni a falakat, és el kell dönteni, hogy a lécek hogyan helyezkednek el egymás mellett vagy át. Hosszuk függ ettől. Ezen a ponton is számolni kell a szegélyt.

  2. fokozat. Markup.

  A jelölés a helyiség peremén történik. Ez figyelembe veszi az esetleges kommunikációkat, amelyek az alumínium panelek szintje felett lesznek. Általában a mennyezetet a bázisról 15 cm-re csökkentik. A jelölések a szoba legalacsonyabb sarkából indulnak.

  Ebben az esetben készítsen további jelölést a szalagok telepítési helyszíneiről. Az első vonószerkezet 35 cm távolságra van a falról, a következő egy méteres bemélyedéssel van ellátva.

  3. lépcső. Kommunikáció.

  Ha a jövőbeli mennyezeti konstrukció keretében bármilyen kommunikációt terveznek, akkor ezekre vagy üres helyekre kell helyezni ebben a szakaszban. Ez különösen vonatkozik a világításra.

  Fokozat száma 4. Keret (baguette).

  A Baguette több lépcsőben van telepítve:

  1. A rendelkezésre álló mérések szerint az anyagot levágják.
  2. A profilokat előre elkészített lyukakba szerelik. A köztük levő távolság 1 méter.
  3. A belső sarkoknál a profil kívülről-végig van felszerelve - a szélek 45 C0 alatt történő vágásával.
  4. A felfüggesztések felszerelése horgonyokkal történik, annak helyességét egy kiegyenlítő eszköz segítségével ellenőrizni kell.
  5. A gumiabroncsok vagy szalagok a profilhoz illeszkednek.
  Keret alumínium mennyezethez Alumínium alakú kivitel

  5. lépcső. A sínek felszerelése.

  A szalagok (alumínium panelek) felszerelése több lépcsőben történik:

  1. Kicsomagolás. A karcolt film eltávolítása a lécekből történik, és a hosszúság beállítása történik.
  2. A lécekben a lyukak jövő megvilágításra vagy más kommunikációra készülnek.
  3. A Reiki a teljes hosszban rögzítve van a zsinórban.
  4. A szélsõ sínt a kívánt méretre vágják és távtartókkal szerelik fel.
  5. A telepítés utolsó szakaszában a szerkezet szélén egy lábazatot szerelnek fel, amely elrejti az új mennyezet és a falak között meglévő hiányosságokat.
  a kereszttartók rögzítése a fali rögzítési szögekre

  A mennyezeted készen áll!

  Az építési költségek, a gyártók.

  Az alumínium mennyezeti szerkezetek leghíresebb gyártói: Albes, Cesa, Lyumsvet, Geiper. Az alumínium panelek költsége, a telepítés kivételével, átlagosan kb. 400 rubel 1 m2-enként egyszerű panelek esetén, a tükörköltségek többet fognak költeni, kb. 500 rubelt 1 m2-enként.

  Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi a tervezési megoldásokat, az anyagi költségek az ilyen alumínium csíptetős mennyezet sokkal nagyobb lesz.

  Az a tény, hogy csak az eredeti panelt adják el a boltokban, és minden, ami nem illeszkedik ebbe a koncepcióba, megrendelésre kerül.

  Alumínium redőzött álmennyezetek

  A felfüggesztett álmennyezetek tisztességes helyet nyertek és nagy kiterjedésűek voltak az építőanyag-készítői piacon az egyszerű telepítés, gyönyörű megjelenés, különböző formatervezés és olcsó ár miatt, ami nagyon fontos.

  A sima vonalakkal ellátott mennyezet mennyisége szépen, esztétikailag kellemes, és fő jellemzője, hogy megbízható a magas páratartalmú helyiségben. A rácsos mennyezetek alumíniumból készülnek, és ez az anyag soha nem rozsdul magas páratartalom mellett. Egy ilyen mennyezet korrózióálló, és másoktól eltérően mosható. Gyakran használják konyhákban, fürdőkben, fürdőkben, folyosókban, verandákban, garázsokban, valamint nyilvános helyeken, orvosi létesítményekben és sok más helyen, ahol fontos, hogy az időjárási körülmények ne rontsák a szoba belsejét.

  Megmutatjuk az alumínium redőnyös mennyezet előnyeit:

  • ellenáll a magas páratartalomnak;
  • nincs szükség a mennyezet előfeldolgozására és minden hibájának elrejtésére;
  • a könnyű telepítés és a többszintű felületek létrehozásának képessége;
  • kombinálva a spotlámpákhoz beépített lámpákkal és csillárokkal;
  • a tervezési megoldások széles skálája;
  • az egyszerű gondozás és karbantartás;
  • a használat időtartama.

  A rack mennyezete nyílt, zárt és hézagmentes. Ezek viszont többféle típusra oszthatók.

  Rack álmennyezet Bard

  A "Bard" cég az alumínium álmennyezetek gyártásával foglalkozik, amelyeket széles körben használnak lakó- és irodaépületekben, gyermek- és egészségügyi intézményekben, valamint bevásárlóközpontokban és üzletekben. A nedvességálló, porálló bevonatnak és a nem éghető alapnak köszönhetően ezek a mennyezetek nagyon tartósak és hosszú ideig tartanak. Minden Bard termék kielégíti az egészségügyi és higiéniai követelményeket, és tűzbiztos.

  A rack mennyezete alumínium csíkokból áll (0,3-0,33 mm vastagságú), négyzetméterenként legfeljebb 1,5 kg. Ezek a termékek könnyűek, és lehetővé teszik számukra, hogy a külső felületek elkészítéséhez használják őket. A süllyesztett mennyezetek egyszerű kialakításának és kényelmének köszönhetően bármilyen síkban elhelyezhető. Különleges kialakítású mennyezetek különféle kialakítású és kapacitású lámpákba építhetők. A fokozott rezgésű helyiségekben az alumínium csíptetős mennyezetek merev panellel történő felszerelésére használhatók.

  Rács álmennyezet - Petushinsky fém üzem

  Ennek a növénynek az alumínium csíptetős mennyezetét 6 típus választotta ki: