Legfontosabb > Bútor

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Kis fürdőszoba belseje

Egy kis terület a fő probléma azok számára, akik a fürdőszobát nem csak funkcionálisak, hanem stílusosak is szeretnék. Még a legnehezebb is, nem mindig lehet gondoskodni arról, hogy a fürdőszoba ne legyen zsúfolt és túl közel, és a dekoratív kiegészítőkről semmi köze. Eközben a kis szoba kialakítása nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, ha helyesen közelítené ezt a problémát.

Kis fürdőszoba belseje

Megfelelő elrendezés

A fürdőszoba kicsi, ha területe nem haladja meg a 4 m2-t. Sok városi apartmanban csak 2-3 m2 van elosztva egy fürdőszoba számára. És ezen a kis területen egy kádat, mosdót, WC-t, mosógépet és legalább néhány polcot kell elhelyezni a kellékek tárolására. Ezenkívül mindent úgy kell elhelyezni, hogy szabad utat és kis helyet biztosítson a vízvezeték szerelvények előtt.

Kis fürdőszoba design

A tervezést gondosan át kell gondolni. Először is, rajzoljon egy fürdőszobai tervet, amely feltünteti a pontos méretet és kijelöli a kommunikációs eredményeket. Ezután meg kell határoznia, hogy mi a vízvezeték mellett a legfontosabb, és amely nélkül teheti meg. Ez vonatkozik a fűtött törülközőtartókra, a bútorokra, a terjedelmes kiegészítőkre. Minden elemet vázlatosan fel kell tüntetni a terven a tervezett telepítési helyszínen.

Fürdőszoba tervezés lehetőségei

Az elhelyezkedésnek bizonyos szabályai vannak, a fürdő alakjától és az ajtó helyétől függően:

 • négyszögletes szoba, bejárat a sarokból vagy az oldalról - ajánlott egy kádat (zuhanyzó) tenni a bejárattal szemben vagy átlósan az ajtóból. Mosdó a fürdő egyik oldalára, WC-re - a másik oldalon. Ha a bejárat a fal közepén helyezkedik el, a kád vagy a kabin az ajtó egyik oldalára van szerelve, a mosdó és a WC pedig a másik oldalon helyezkedik el. Az ajtóval szemben lévő szabad tér vizuálisan bővíti a szobát;

Fürdőszoba belső lehetőségek

A fürdőszoba világos belső része, kényelmes tárolórendszer és a vízvezeték jó elhelyezkedése

A fülkékkel és kidudorodással rendelkező helyiségek esetében ezek az ajánlások csak részben alkalmasak, mivel minden egyes esetben az elrendezésnek figyelembe kell vennie a falak kialakítását.

Fürdőszobai ergonómia

Vízvezeték kiválasztása

A szabványos vízvezeték sok helyet foglal el, és egy kis helyiségben kényelmes elrendezni. A kisméretű fürdőszobák teljes vonalvezetése, a kompakt méretek és a magas funkcionalitásúak kombinációja. Legtöbbjük szimmetrikus vagy aszimmetrikus alakú szögletes kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi a leghatékonyabb térhasználatot.

Zuhanykabin

Kis méretű szobák elrendezésénél szükség van a zuhanykabin előnyben részesítésére, ha természetesen egyik háztartás tárgya sincs. Valóban, annak ellenére, hogy a kabinban minden funkció megtalálható, soha nem fogja teljesen helyettesíteni a kádat.

A 3-4 m2 területű szobák tökéletesek a különféle formájú, teljes hosszúságú zuhanykabinokhoz, a legfontosabb az, hogy kiválasztják a megfelelő helyet. Ha a terület 3 m2-nél kisebb, előnyben kell részesíteni a kisméretű kabinokat - 70x70 és 90x90 cm között. Kedvelt lehetőség a zuhanyzókeret kialakítása, amelyhez még kevesebb helyre van szükség.

Hogyan helyezzünk el egy zuhanyzót

Zuhanyzó kis fürdőszobában

Javasoljuk, hogy egy tálaló vagy egy összecsukható ajtót válasszon, mivel a csuklós ajtó nagyobb szabad helyet igényel a belépés előtt. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba könnyebbé és tágabbá válhasson, ajánlatos egy tuskabin felszerelését átlátszó üvegházzal. A keret nélküli üvegmodellek, amelyek vizuálisan könnyebbek és kompaktabbak, nagyon meggyőzőek.

Zuhany a kis fürdőszobában - a legjobb megoldás ebben az esetben, mivel kompakt és működőképes

fürdő

Ha nem akarja lemondani a fürdőről, könnyen felvehet egy kis modellt. A 100x100 cm-130x130 cm méretű szögletes szimmetrikus fürdõ tökéletes egy négyzet alakú helyiséghez, egy aszimmetrikus 75-80 cm széles és 110-150 cm hosszú szûk egy négyszögletes helyiségben. és téglalap alakúak, amelyek nem csak kompakt zuhanyzók.

Fürdő a távoli falon

Egy kis kád tökéletesen illeszkedik egy kis helyiségbe.

Azok számára, akik fürdeni és zuhanyozni akarnak, van egy kombinált lehetőség - hidroboxing. A méretek szempontjából sokkal kompaktabb, mint a közeli kabin és kád, nagyon kényelmes a használat, sok hasznos funkcióval ellátva. Igaz, nem alkalmas a legkisebb fürdőszobákra, és a hidro doboz árak nem mindenki számára elérhetőek. De van egy alternatíva: egy zuhanykabin elhelyezése a fürdő oldalán. Sokkal olcsóbb, mint egy kabin megvásárlása, és lehetővé teszi, hogy mind a zuhanyzó, mind a fürdőszobát egy korlátozott területen használja.

Zuhanyzós fürdőszobával

Mosogató és WC

Maga a héj nem sok helyet foglal el, de alakja jelentős hatással van a tér optimalizálására. Például a felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik a térség racionális használatát a tálban, míg a talapzaton lévő mosogatók kizárják ezt a lehetőséget vagy részlegesen korlátozzák azt. Az éjjeliszekrényű mosdók nagyszerűek a szükséges dolgok és higiéniai termékek tárolásához, de még nehezebbnek tűnnek.

Szekrény mosogatók

Ha egy mosógépet kell mosni a fürdőszobába, akkor a legjobb a vízililiom mosogató megvásárlása, ami egy lapos szifonnal ellátott tál. Ebben az esetben a mosógép közvetlenül a mosogató alá van szerelve, és további helyet szabadít fel. A legkisebb fürdőszobák számára a kompakt lógó sarokmosók optimális megoldást jelentenek.

A WC-k különböző változatokban is kaphatók, amelyek közül a szögletes termékek a legösszetettebbek. Teljesen semmiképpen sem alacsonyabbak a szabványos modelleknél, de lehetővé teszik a fürdő hasznos felületének hatékonyabb kihasználását. Lógó WC-t is fel lehet szerelni: ezeknek a modelleknek a méretei szabványosak, de az üres helynek köszönhetően kisebbek és vizuálisan megnövelik a fürdőszobát.

Stílusos fürdőszoba lógó WC-vel

A vízvezeték és a bútor közötti távolság

Tanács. A felfüggesztett vízvezeték megválasztásakor vegye fontolóra annak a bázisnak a szilárdságát, amelyhez csatlakozni fog. Mind a mosogató, mind a mosdó súlya sokat jelent, ráadásul a terhelés a használat során megnövekszik, így a gipszkarton válaszfalai vagy a könnyű blokkokból készült falak felszerelése lehetetlen a keret előerősítése nélkül.

Bútor kis fürdőszobához

Szoros körülmények között nehéz helyet találni a fürdőszobában a bútorok számára, ezért a legszükségesebbre kell korlátozódnia A legalkalmasabb választás a szekrény szekrény és a kompakt lógó polc. Egy keskeny szekrényt lehet elhelyezni bármely szabad sarokban, az ajtó közelében vagy a vízvezeték szerelvények között. A függőleges elhelyezkedésnek köszönhetően kevés helyet foglal el és jó kapacitása van.

Fürdőszoba szekrény

Ami a polcokat illeti, sokkal több lehetőség van. A felfüggesztett szerkezetek nem blokkolják a folyosót, nem zavarják a vízvezeték használatát, így bármely kényelmes helyen rögzíthetők. De itt fontos, hogy ne vigyük túlzásba: minél több polc, annál közelebb van a fürdőszoba, különösen, ha a polcok szélesek és a bejárat mindkét oldalán találhatók. Kiváló megoldás az ajtó felett álló polc, mivel lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezzen egy csomó szükséges részletet, és ugyanakkor ne érje a szemét.

Vízszintes fali szekrény a fürdőszobában

Padló és fali polcok a fürdőszobában

Csempe kiválasztása

A falak és a padló belső dekorációja nem kevésbé fontos, mint a bútorok. Helytelenül választott csempe vizuálisan csökkentheti a fürdőszobát, sötét vagy homályos, kifejezéstelen vagy túl fényes és dacos. Itt figyelembe kell venni nemcsak a színt és a textúrát, hanem a csempe méretét is, valamint a helyét.

A bélés színkombinációját vissza kell állítani, elsősorban a világos színeket:

 • meleg gamma - homok, bézs, pasztell árnyalatú korall és narancs;
 • hideg gamma - minden kék árnyalat, lila, citrom, könnyű türkiz;
 • semleges színek - gyöngyház szürke, fehér, halvány rózsaszín.

Egy kis fürdőszobában nem szükséges vízszintes szétválasztás különböző színű csempékkel, de ez nem jelenti azt, hogy a célnak szilárdnak kell lennie. A szoba vizuális bővítéséhez egy színhatárat helyezhet el a fal tetején és alján, a függőleges betét pedig növeli a mennyezet magasságát. Ha bizonyos területeket szeretnénk kiemelni, használjon sötétebb színű csempe, mint a fő háttér. Az azonos tartományú árnyalatok legjobb kombinációja, de túlságosan ellentétes színek nem kívánatosak.

A fehér csempék és a virágnyomatok kombinációja

Fürdőszoba hűvös színekben

Továbbá ne válasszon egy csempe egy nagy mintát. Ez vonatkozik a geometrikus mintákra és a különféle díszekre és panelekre is. Minél nagyobb a kép, annál kisebb a helyiség. Ha dekoratívabbá kívánja tenni az arccsont, beillesztheti az egyes csempeburkolatokat egy kis mintával vagy csak egy más árnyalattal. A mozaikbetétek is nagyon látványosak.

Kis fürdőszoba dekorációval

Ami a csempe méretét illeti, nincsenek szigorú követelmények, bár nem ajánlott túl nagy elemeket használni. A legjobb választás a téglalap alakú 75x150 mm-es és 200x200 mm-es négyzet. A téglalap alakú burkolólapok használata vizuálisan bővíti a fürdőszobát, és a négyzet és téglalap alakú elemek kombinációja növeli a felület dekoratív jellegét. De a legnagyobb hatás nem szabványos csempe, például honeycombs formájában.

Méhsejtlemez

A kis méretű fürdőszobában lévő csempeburkolatok leggyakrabban klasszikus módon készülnek - varrás a varratba, a zaklatás módja is népszerű, különösen, ha a csempe négyzet alakú. Az alacsony mennyezetű szobák esetében az átlós telepítés a legjobb megoldás.

A lapok elhelyezése átlósan

Népszerű csempegyűjtemény kis fürdőszobákhoz

Fürdőszoba kiegészítők - stílus részletesen

A fürdőszobában nem csak a helyiségekben, hanem a kikapcsolódásra, pihenésre és formálódásra is alkalmas hely. A multifunkcionális tér belsejének kialakításakor minden részlet fontos. Különösen, ha ezek a kis dolgok nem csak feladataik teljesítését szolgálják, hanem díszítik is a terem kialakítását. Ezenkívül fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a fürdőszoba az otthoni vendégkártyák közé tartozik. Ha a vendégek nem tudnak belépni a hálószobába, a tanulásba vagy a könyvtárba, akkor az utilitárius szobát látogatják meg. A vendégei figyelmét nemcsak a fürdőszoba általános kialakítása vonzza, hanem sok kiegészítést és kiegészítőket is, amelyekkel kényelmesebbé és élvezetesebbé teheti itt tartózkodását ebben a teremben.

A fürdőszobában további kiegészítők széles választéka

Ne számolj bele minden további elemet, amely kitölti a fürdőszobai belsejét. Azonban, hogy maximális komforttal próbálják felépíteni a haszonelvű helyiségeket, fontos, hogy ne veszítsük szem elől a racionális és a szűkös helyet, mint az orosz lakások esetében. Mielőtt elmenne a boltba, hogy vásároljon kiegészítőket a fürdőszobában, meg kell rajzolnia a szükséges és kívánatos kört, és ésszerű kompromisszumra kell jutnia. Készítsen egy részletes listát további tételekről - a zacskóból a tükörbe, a fűtött törölközőtől a ruhákhoz.

Fali kiegészítők

Teljesen minden tartozék a fürdőszobai belső tér további elemeinek a csoportjába tartozik, amelynek felszerelése a szobának függőleges felületére történő rögzítését jelenti. Fali kiegészítők:

 • tükrök;
 • polcok;
 • fogantyúk és tartók (a zuhanyzóban, hidroboxban és a fürdő közelében);
 • fűtött törölközőtartó;
 • horgok, tartók és állványok a dolgok és törölközők lógásához;
 • fali lámpák.

Nincs fürdőszoba tükör nélkül (és néha nem is). Attól függően, hogy a szoba díszítésének stílusát választotta, egyszerû és tömör tükrök lehetnek keretek nélkül, valamint fényes fali elemek gazdag díszítéssel. Ha a fürdőszobában két mosdó található, akkor egy nagy tükör és egy pár falelem is elhelyezhető. Itt van egy példa a tükrök megválasztására a modern stílusban a fürdőszobában - a szigorú formák és a dekoráció hiánya hangsúlyozzák a stílus tömörségét.

A klasszikus belső térben a tükör gyakran a fő dekoratív elemként működik. A gazdag díszítésű keret vagy a tükör önálló kivitelezése a barokk stílusban lehetővé teszi, hogy ne csak autentikus hangulatot hozzon létre, hanem egy igazán ünnepi, ünnepélyes karaktert nyújtson a fürdőszoba kialakításához.

Az egyes fürdőkádak tárolására használt nyitott polcok jelenléte a tárolórendszereknek a fürdőszobába vagy különálló modulokba történő elhelyezésének köszönhetően. Nem kevésbé érinti a szoba elrendezése, a jelenlegi vízvezeték. Például a zuhanyzók gyakran beépített polcokkal és tükrökkel vannak felszerelve, de a fürdőkád és a jacuzzi közelében le kell nyitni a sekély polcokat a vízfolyamatok elfogadásához szükséges különböző eszközökhöz.

A fürdőszobák modern konstrukciós projektjeiben még mindig megtalálhatók a falfüggönyök, amelyek a sekély szekrények homlokzatának részét képezik. Ilyen tárolórendszereknél elsődleges készletet, különböző kozmetikumokat helyezhet el. A kisebb fürdőszobák számára az ilyen kiegészítő elemek, amelyeket bútoroknak is nevezhetnek, jó beszerzésnek minősülnek.

A falhoz erősített törülközőgyűrűk eredetiek. Nem kevesebb hatás érhető el több kisebb gyűrű összekötésével, vastag kötelekkel vagy fonott elemekkel. A hajózási stílusban vagy vidéki stílusban kialakított belső térben egy ilyen elem hangsúlyos lesz, hangsúlyozva a fürdőszoba kialakítását.

Fotók vagy fotók a keretben, mint a fal dekorációja a fürdőszoba úgy tűnik, neked egy irreális lehetőség? Az ilyen kiegészítők modern anyagai lehetővé teszik, hogy ne aggódjanak a helyiség magas páratartalmától és a hőmérséklet-változásoktól. És mégis jobb, ha nem fektetjük le a fal díszítését magas kockázatú területeken - a fürdőköpeny, a mosogató területén.

A fali lámpák díszítő elemként is működhetnek, az alapfunkcióik ellátása mellett. Az eredeti falburkolatok közvetlenül a mosogató fölé helyezett tükörre helyezhetők.

Padló kiegészítők

A csoport neve önmagáért beszél - ez magában foglalja az összes olyan elemet, amely a padlóra telepíthető. Ez és különböző állványok, polcok fürdőkádakhoz, padlótörlő tartókhoz, mosodai kosarakhoz és még virágvázákhoz is. Természetesen ezeknek a tartozékoknak a jelenlétét nemcsak a funkcionális szükségszerűség határozza meg, hanem a szoba képessége is - méretük és elrendezésük.

A padlóelemekhez asztalok állnak, amelyek a vízkezelési berendezésekhez szükségesek, a fürdőkád közelében helyezkednek el, és például vázákkal díszítik a virágot. Természetesen az ilyen kiegészítők csak nagyméretű helyiségekben kaphatók.

Íme egy példa a padlóelemek használatáról, nem csak az alapfunkciók elvégzésére, hanem az eredetiségre is a belső térre. Alacsony fa létra a törülközők lógásához és egy fonott kosárhoz a piszkos ágyhoz vagy különféle kiegészítőkhöz minden bizonnyal különlegességet teremt a fürdőszoba képéhez.

Ha elegendő szabad hely van a fürdőszobában, a ruhákhoz és törölközőkhöz egy padlóburkolat felszerelhető. A szép kovácsolt szerkezeti elemek tökéletesen illeszkednek a hasonló kialakítású állványokhoz, lámpatartókhoz és egyéb belső tárgyakhoz.

A fürdőszoba textil elemei

Csak első pillantásra úgy tűnhet, hogy a törülközők lehetnek az egyetlen textil kiegészítés a fürdőszobában. Az ablakokon lévő kis függönyök (leggyakrabban a háztartásokon belül), szőnyegek a fürdőszoba előtt vagy a mosdók közelében, különböző szalvéta nyílt tárolórendszerekhez (egyes stilisztikai területek szempontjából). Természetesen a textilek a fürdőszobában nem kevesebb követelmény, mint a bútorok vagy a vízvezeték.

Ha a modern lakások ablakainak fürdőszobái ritkák, a magánháztartások keretein belül ez a jelenség természetesnek mondható. Annak érdekében, hogy elrejtse, mi történik a fürdőszobában a kíváncsiskodó szemekből, vagy egyszerűen azért, hogy kényelmes jelenlétet biztosítson ebben a szobában, különböző függönyöket és függönyöket használnak - a szokványos egyenes modellektől az árnyékolókig.

Természetesen a fürdőszobai ablakok textilének kialakítása, színe és textúrája összhangban kell lennie a szoba képével, a kialakítás stílusával. Ritka esetekben a színes akcentus szerepét a textilek kapják, a textíliák azonban a haszonelvű térben nem a legfontosabbak, leginkább a vízvezeték- és helyiségdíszítésre hívják fel a figyelmet.

A szőnyegeket higroszkópos anyagból kell készíteni, könnyen mosható és gyorsan szárad. Ez a hatás csak a szintetikus anyagok természetes keverésével történhet. A szőnyeg a fürdőszobában nemcsak védi a lábát a hideg csempe (padlófűtés nélkül), hanem védi a mozgást és díszíti a belső térben.

A törölközők nem csak a fürdőszoba elengedhetetlen textil elemei, hanem kiváló eszköz a színek hangsúlyozásához a belső térben. A modern design projektekben, amelyeket gyakran semleges színpalettán hoznak létre, a törölközők olyan fényes elemek, amelyek mindenki figyelmét felhívják.

Készletek, és nem csak a higiénia

Ritkán van egy szoba anélkül, hogy tartozékokat alkalmazna az egészségügyi eljárásokhoz - szappantartályok és üvegek folyékony szappanokhoz, csészékhez és fogkefékhez, különböző adagolókhoz. A kompozíció harmonikus, ha minden elem a készlet része. A modern üzletek széles skálája hihetetlenül széles - könnyű kiválasztani a megfelelő beltartalmat.

Az egyik univerzális változat a víz és a higiéniai eljárások kiegészítéseként átlátszó vagy matt, festetlen üveg. Ez a készlet tökéletesen illeszkedik a fürdőszobai stílus minden stílusához. De a további elemek alakja és kialakítása a haszonelvű helyiségekben a stílustól függ. A minimalista, modern stílus kedvéért inkább a készletek tömör kivitelezését kívánja előnyben részesíteni, a klasszikus fürdőszobában elegánsabb és még részletesebb elemeket is használhat.

Nem kevésbé népszerű kerámiatermékek. A kerámia edények és a szappanos tokok hófehér teljesítménye megfelel a belső tér minden stilikus kialakításának, a kerámiák világos elemei a kialakított fürdőszobai tervezés során kiemelnek foltokat.

A különféle tálcák (állványok) különféle palackok, szappanos edények és edények használatának kényelmét nehéz túlbecsülni. A tálcának köszönhetően a vízkezeléshez szükséges minden eszközt egy helyre kell helyezni, ha kifolyik a fürdősó vagy a kiömlött folyékony szappan (sampon), akkor csak a tálcát kell mosni, nem pedig a kádat vagy a padlót a szobában. Ráadásul az eredeti kompozíciók hihetetlenül díszítik a belső teret, gyakran a figyelem középpontjává válnak.

A fürdőszobai díszítés további (opcionális) elemeinek tulajdonítható, és gyertyák különböző tartókban, gyönyörű edények. Romantikus, pihentető légkör megteremtéséhez nehezebb szerves kiegészítőt találni, mint a gyertyákat. A színek, a tervezés, a méret és a kivitelezés módja szerint kiválaszthatja vagy megrendelheti a gyertyák egy változatát (az egész kompozíciót), amely ideálisan illeszkedik a belső téredhez.

Példák az eredeti tervezésű fürdőszobák szokatlan kiegészítők

Kínálunk néhány tervezési projekt fürdőszobák, díszített nem triviális kiegészítők. A modern üzletek kínálata és az egyes háztartási tárgyak megrendelésének lehetősége egyedi tervezéssel lehetővé teszi, hogy teljesen egyedi kialakításokat készítsen a fürdőszobák számára. Például a gyermekek számára kialakított fürdőszobák belsejében szokatlan formatervezésű fényes kiegészítőket használhat: nedvességtől védett falimatrékektől az óceánlakók - halak, delfinek vagy tengeri csillagok formájában lévő polcokra.

A részletek nemcsak a belső tér stilisztikai azonosságát jelzik, hanem a szoba tulajdonosainak egyéniségét is tükrözik. További elemek segítségével létrehozhat egy igazán egyedi dizájnt egyedi karakterrel, különleges színnel.

Fürdőszobai és toalett kiegészítők

A fürdőszobai és toalett kiegészítők nem csak a dekor elemei, hanem a kényelmes és jól gondolkodó környezet fontos elemei is.

Könnyű használatot biztosítanak, és segítenek meghatározni minden egyes objektum számára állandó helyét.

Mit tartalmaz ez a koncepció?

A fürdőszobai és toalett kiegészítők számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek növelik a higiéniai eljárások kényelmét és sikeresen illeszkednek a szoba teljes belsejébe. A fő szappanos edények és tartályok tekinthetők fogkefék tartóként. Ha szokatlan formájú termékeket választasz, akkor javíthatja a fürdőszoba általános megjelenését.

Eredeti fürdőszoba kiegészítők

A "fürdőszobai kiegészítők" fogalma magában foglalja a horgokat, a szappanadagolókat, a törülközőtartókat, a WC-keféket, a kis tárgyak polcát és sok más elemet, amelyek segítenek racionálisan és kényelmesen elhelyezni a szükséges tartozékokat egy kis fürdőszobában.

Milyen bútorok és kiegészítők szükségesek a fürdőszobában?

A fő tartozékok, amelyek nélkül senki sem teheti, fontolják meg:

 • egy tükör;
 • törülköző;
 • fogkefék állnak;
 • törölközőtartó;
 • fogasok és horgok;
 • világító eszközök;
 • zuhanyfüggöny és párkány;
 • szappantartó; folyékony szappanadagoló;
 • WC-papír tartó.

Kívánatos, hogy ezek az elemek nemcsak funkcionálisak, hanem a szoba belsejébe is illeszkednek. Az ilyen számú kiegészítők elhelyezése egy kis helyiségben lehet ijesztő feladat, de az ergonómia - a kívánt mennyiségű tárgyak racionális elrendezésének tudománya zárt térben - ez nagyon egyszerű.

A kiegészítőknek össze kell kapcsolódniuk a fürdőszoba általános stílusával.

törölköző

Nehéz elképzelni egy fürdőszobát, amelyben nincs törölköző. Ez a textiltermék szükséges a vízkezelések kényelmes elvégzéséhez. A szoba díszítőelemként is szolgálhat. Az összes követelménynek megfelelő törülköző kiválasztásához először el kell döntenie, hogy milyen célokra kívánja használni.

Fényes törölközőt a fürdőszobában belső hangsúlyként

Fürdőlepedő - nagy méretű, hosszú napos termékek. A villi legmegfelelőbb hossza 5 mm. A bolyhosabb törülközők rögtön csúnyaak lesznek: a villi ráncok, összezavarodnak, könnyen ragaszkodnak a tárgyakhoz. A rövid napos termékek rövidebb élettartammal rendelkeznek - néhány mosás után keményebbé válnak, és kényelmetlenek és kellemetlenek azok törlése.

Nagy halom törölköző

Egy másik paraméter, amelyre érdemes figyelni, amikor kiválasztják a sűrűséget. Legalább 470 g / m² érték optimálisnak tekinthető. Az ilyen sűrűségű termékek jó elnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és sok mosás után megőrzik alakjukat. Nem szabad túl nagy sűrűségű törölközőt választani - nagy gondosságot igényelnek: szárazak, nehezebbek.

Válasszon olyan törülközőt, amelynek sűrűsége 470 g / m²

Az arc számára ajánlott egy kisebb sűrűségű törölközőt vásárolni, amely lágyabb, és a lábaknál - merevebb.
Mennyi törölközőt érdemes megvenni a fürdőszobai kiegészítőkben? Könnyen kiszámolja a kívánt értéket. Törölköző - az egyéni felhasználás tárgya, minden családtagnak személyesnek kell lennie. Az arcra, a testre (fürdőre), a lábakra, az intim higiéniára külön törülközőre van szükség - ez a minimális, kötelező készlet. Ideális esetben érdemes kiemelni egy másik kezét. Így a 3 főből álló család számára legalább 12 (ideális esetben - 16) darab szükséges. Annyi textil behelyezése egy kis fürdőszobába egy standard lakásban természetesen szinte lehetetlen feladat. Ezért a leggyakrabban az egyéni törülközőt használják az arcra, amely törölni és kezelni, gyakori - a lábak, néhány nagy törölköző.

Törülközők elhelyezése a fürdőszobában

Tervezői tanács: válassza ki a törülközőt, lehetőleg a többi textilszalagon a fürdőszobában. Például egy karkötő és egy korallszínű szőnyeg vöröses függönyének hátterében jó bíborszínű lesz. By the way, ahelyett, hogy lóg a törülközők a horgok és akasztók a régi módon, akkor figyelni, hogy érdekes tervezési megoldásokat, amelyek segítenek elhelyezni a megfelelő mennyiségű textilek egy kis helyet.

Törölköző tároló rendszer

Zárja be a fürdőszobába

A fürdőfüggönyök az egyik legfontosabb fürdőszobai kiegészítők. Több feladatot egyszerre hajt végre: védi a padló és a falak fröccsenő vízét, megóvja a szőnyeget a nedvesedéstől, lerövidíti a tisztítást a zuhanyzás után, és dekoratív funkcióval rendelkezik. A helyesen megválasztott függöny átalakíthat egy fürdőszobát a felismerésen túl.

A zuhanyfüggöny átalakíthatja a fürdőszobát

Mivel ez a tartozék mindig látható és feltűnő minden olyan személy számára, aki a szobába kerül, ezért nagyobb figyelmet kell szentelni ennek a terméknek a megválasztásában.
Mivel a függöny a fürdőszobában elegendően nagy területet foglal el, ajánlatos figyelembe venni az egész terem színsémáját. Két lehetőség közül választhat: a függönyt úgy választják ki, hogy illeszkedjenek a befejező anyagokhoz (csempe vagy panel), vagy inkább a kontrasztos színű terméket választják, hogy hangsúlyozzák ezt a tartozékot.

Zárja a fürdőszobát, belső hangsúlyként

Ha olyan színt szeretnél találni, amely harmonikusan megmutatja a helyzet többi részét, használhatja a kromatikus kört.

A második dolog, hogy vigyázzon az anyag típusa. Tartós és tartós zár - textilből készült, speciális impregnálószerrel kezelve a termék nedvességének megakadályozása érdekében. Az ilyen tartozék sokkal hosszabb ideig tart, mint egy olajköpeny függöny, és még könnyebben törődhet vele - ha szükséges, tegye a függönyt a mosógép dobába, és kapcsolja be a finom mosási üzemmódot.

Víztaszító textilborítás

Fürdő szőnyeg

A szőnyeg a padlón alapvető eleme a fürdőszobai kiegészítőknek. A hideg csempe védelme érdekében a lábakat zuhany után kell megvédeni, a termék további dekorációként is szolgálhat, ha megfelelően felveszi.

A szőnyeg a fürdőszobának további dekorációjaként szolgálhat

Néhány tipp, amellyel minőségi és gyönyörű szőnyeget kaphat:

 • Érdemes kiválasztani, figyelve a helyiség minden helyzetére - a rajz, a forma és a szín összhangban kell lennie az általános belső térrel.

A fürdőszőnyeg a belső térrel keveredik

 • A jó fürdő szőnyeg bolyhos, puha, nagy nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik.

A fürdőkádnak jól nedvességet kell felszívnia

 • A feladat egyszerűsítése érdekében a szőnyegből és a textil fürdőfüggönyből álló készletet vásárolhat - ebben az esetben a termékek már megfelelően vannak kiválasztva, csak a helyükön marad.

Shutter és fürdő szőnyeg azonos stílusban

Ha a falak vagy díszek díszítése (például a képen) geometriai mintákat tartalmaz, javasoljuk, hogy válasszon egy szőnyeget, amelyen szintén léteznek. Kívánatos, hogy ebben az esetben a teljes belső világítás élénk színekben készüljön - akkor egy kontrasztos geometriai minta játssza a fényes akcentust.

Fürdőszobai matrac kontrasztos geometriai mintával

A termék színének tökéletesen illeszkedő hangzásához a kromatikus kört használhatja. A szokásos kombinációk azonban a legtöbb esetben akkor alkalmazhatók, ha a termék színe megegyezik a csempe vagy a csempe közelében (például barna csokoládé, kék kék, zöld világoszöld), vagy éppen ellenkezőleg éles ellentétben áll (fehér csempe és fekete szőnyeg ).

A fürdőszobai kiegészítők színtartománya

Fontos dolgok

Az egyszerű, de fontos apróságok segítenek a kényelem kiegészítésében, kiegészítésében és revitalizálásában a fürdőszoba belsejében:

 • beltéri virágok;
 • fonott mosodai kosarak;
 • dekoratív gyertyák.

A megfelelő megközelítéssel egy fürdőszobai kiegészítőkészlet átalakíthatja a belső térséget a felismerésen túl.

A fonott kosarak nemcsak piszkos ruhák tárolására alkalmas helyek lehetnek, hanem olyan elemek is, amelyek díszítik a szobát.

Fonott kosarak fürdőszoba dekorációhoz

Magától a fürdőszobatípustól függően klasszikus stílusú termékeket vagy eredeti, szokatlan alakokat használhat: kosarakat lehet delfin, rajzfigurák (ha a gyerekek élnek a házban), egyéb figurák formájában.

Fonott kosarak a fürdőszobában

A kényelem érdekében a fürdőszobában különböző dolgokat használhat - a megfelelő megközelítéssel, akár a testápolási termékekkel, a hajjal és a bőrrel is. A modern kozmetikumok gyakran gyönyörű csomagolásban készülnek. A nyitott polcokon elhelyezett eszközök sorozata az utolsó érintés a fürdőszobában.

Gyönyörű dekoratív kozmetikumok is válhatnak fürdőszobai díszítéssel

A bútorok és fürdőszoba kiegészítők kiválasztására vonatkozó szabályok

Számos szabály segít Önnek nem csak gyönyörű, de funkcionális kiegészítők kiválasztásában is.
Tehát a termékek színe szinte bármi lehet, de a fehér tartozékokat gondosan kell megvásárolni - nem tudod megérinteni. Ezután egy kis helyiségbe helyezve egymásra nézve alkalmatlannak tűnnek, ami a fürdőszoba harmonikus megjelenésének megsértéséhez vezet.
A fürdő legnépszerűbb színei: kék, zöld, kék, narancssárga, szürke, lila, csokoládé és piros.

Fürdőszoba kiegészítők fehér színben

Mivel a tartozékok olyan termékek, amelyeket gyakran használnak, célszerű olyan minőségi termékeket beszerezni, amelyek rövid ideig nem fogják elveszíteni vonzó megjelenését.

Előnyben kell részesíteni azokat a termékeket, amelyek olyan anyagokból készültek, amelyek ellenállnak a nedvességnek, éles hőmérsékleti csökkenésnek. Végül nem lehet penészes, rozsdás. Fontos, hogy az anyag biztonságos az emberi egészségre, ne bocsásson ki káros anyagokat.

Fürdőszoba kiegészítők fehér színben

Mindezek a követelmények teljesen összhangban vannak a kerámiával. Ezen túlmenően a kerámiatermékek az ingatlan minden tekintetben nagyszerűen nézhetők ki. Egy másik lehetőség bronz kiegészítők. Ez az anyag szintén ellenáll a külső káros hatásoknak, de alaposabb ellátást igényel. Meg kell értened, hogy a bronz kiegészítők meglehetősen drágák és a legkedvezőbbek a klasszikus stílusban díszített szobában.

A fürdő kellékeknek hőállónak kell lenniük.

A legdinamikusabb és a fürdőszobai és toalett kiegészítők összes követelményének megfelelő krómozott acél. Termékei elérhetőek szinte mindenki számára, és kiváló teljesítmény tulajdonságokkal rendelkeznek. A felület egyaránt ragyogó és matt lehet, így a tartozékok minden belső térben jól nézhetnek ki. Tartósak, ellenállnak a külső hatásoknak, tartósak.

Chrome acél fürdőszobai kiegészítők

Az üveg kiegészítők rendkívül érdekesek a megjelenéshez, gyönyörűek, bármilyen stílusban használható fürdőszobához, de a vízcseppek nyomai észrevehetők a felületükön, így folyamatosan figyelemmel kell kísérni az ilyen termékek tisztaságát.

Klasszikus stílusú üveg fürdőszobai kiegészítők

A műanyag kiegészítők nem a legjobb választás. Alacsony költségük nem kompenzálja az ilyen tételek üzemeltetése során felmerülő kellemetlenségeket.

Műanyag fürdőszobai kiegészítők

Stílus kiválasztása

A fürdőszoba belsejének összhangban kell lennie az egész lakás dekorációjával.

A XVII-XVIII. Század stílusaiban (klasszicizmus, barokk, rokokó) kialakított ház fürdőszobája meglehetősen nehéz, hiszen akkoriban nem volt külön fürdőszoba, higiéniai eljárásokat végeztek közvetlenül a boudoirs vagy hálószobákban. Ezért, hogy ellenálljon a stílus, a tulajdonosok a lakások, készült ezek a stílusok, jobb, hogy vegye fel a kapcsolatot a szakemberek a belső.

A legnépszerűbb és könnyen megvalósítható do-it-yourself tervezési lehetőségek: nautikai, minimalizmus és etno.

Nautikus stílus

"A fürdőszoba és a WC-kiegészítők ebben a belső terében nem biztos, hogy tiszta tengeri téma"

Nem lehet történelmi hagyománynak nevezni, inkább a tervezői képzelet gyümölcse. Az ilyen belső tér kiegészíthető Provence vagy ország elemekkel.
A tengeri stílus megkülönböztető jegye a bútorok és fürdőszobai kiegészítők kiválasztásának szabadsága. Nincsenek szigorú előírások. Az egyetlen feltétel, amelyet teljesíteni kell, az, hogy kiválasszuk, melyik értelmezést fogjuk betartani: a régi vagy a modern, de nem keverjük mindkettőt.