Legfontosabb > Csapok

Akril bélés és kád - egyszerű módja a fürdőszobájának frissítésére

Fürdés a fürdőszobában - a pihenés rituáléja.

Gyakorlati európaiak gyakran inkább a kompakt zuhanyzókat kedvelik a kádakhoz, és megpróbálnak időt és helyet megtakarítani.

Az olyan orosz emberek számára, akik régen régen régen régen és tradícióban élnek, a fürdő a belső egészség és a családi higiénia központja.

A tisztaságról azonban nem lehet beszélni, amikor a fürdő ugyanolyan korú, mint a század, túlélte a forradalmat, a háborút, a szocializmust és a szerkezetátalakítást! Sárga foltok, zsetonok, virágzás, ismeretlen eredetű foltok fürdeni egy luxus tárgyból egy régi vályúba.

A retro-fürdőnek két fontos előnye van: mélység és vastag öntöttvas falak.

A régi fürdőszoba szétszerelése, keskeny kapukkal és elkerülhetetlen javításokkal együtt jelentős anyagi befektetéseket igényelt a tulajdonosoktól. Ezek a tényezők tették a tudósokat a retro fürdő helyreállításának különböző lehetőségeire.

Tartós (több mint 20 éves), biztonságos és ellenálló a külső hatások bevonására - akril bélés a fürdőben.

Bath-to-bath technológia - akril bélés

A fürdéstechnikai fürdő a múlt század 70-es években született Ausztriában. Az elmúlt 40 év során ez a módszer az európai országokban eltöltött idő próbáját tette teljessé, ahol nem csak a fürdők, hanem a különböző akril kiegészítők is divatossá váltak.

Oroszországban a technológia felfedezője a Polisant-Moszkva, az első, aki a Polyflex fürdőbe bevezette a betétek technológiáját, és elkezdte termelését az ISKomp cégnél. A Polisant cég termékei rendkívüli biztonságát garantálja, köszönhetően az orvosi akrilgyártásnak. Ennek a módszernek a népszerűsége hozzájárult az elterjedéséhez és az új feldolgozóipari vállalkozások megjelenéséhez. Moszkva, Szentpétervár, Izhevszk, Shlisselburg (Leningrádi régió), Cherepovets - ez egy hiányos lista azokról a városokról, ahol Polysant nyitotta meg fiókjait.

Ennek a népszerűségnek a hátlapja a gátlástalan gyártók megjelenése volt, akiknek a nyereség növelése érdekében a termelésben olcsóbb és nem megfelelő műszaki akril volt.

A technológiát a bélések gyártásának sérülése is jelenti a fürdők valódi modelljei alapján, a professzionális penészminták helyett. Az ilyen előgyártmány magas költségeit a maximális dimenziós pontosság magyarázza, amely biztosítja a bélés teljes illeszkedését az alaphoz.

A mai napig akril bélés - a legmodernebb és legrugalmasabb módja a fürdőszoba helyreállításához.

A gyári gyártás, valamint a polimer (6 mm) megfelelő vastagsága miatt sűrű, sima, csúszásmentes bevonat van elrejtve, elrejtve forgácsot, sötétedést és karcolásokat.

Az öntöttvas alap növeli a bélés szilárdsági tulajdonságait: a tervezés nem fél a sokkokat és a károkat. Az orvosi akril nagyon higiénikus anyag, szennyeződéstől mentes tulajdonságokkal és a szín és a simaság fenntartása a garancia teljes időtartama alatt.

Kontamináció esetén a bevonat tisztítószerek használata nélkül könnyen tisztítható, de ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak is.

Az akril bélés kellemes az érintésre, jó hangelnyeléssel és az öntöttvas fürdő összes előnyével rendelkezik. Az ilyen termékek jótállási ideje 20 év, és a fürdőkád kiváló minőségű akrilbéléssel valóban hosszú ideig tart. Ezt megerősítik az európai fürdõhelyreállító cégek, amelyek statisztikai adatokat gyűjtenek és hozzáférést biztosítanak.

Az akril bélés használatának legfőbb komoly korlátozása az alapfürdő kialakítása.

A technológia magában foglalja a szabványos és legnépszerűbb fürdőmodellekből készült különleges minták gyártását. Például a "Polissant" növénynek körülbelül 14 különböző méretű és alakú mintája van. Néhány külföldi termelés, valamint a nem szabványos orosz modellek nem teszik lehetővé az előforma megfelelő analógjának kiválasztását.

A második korlátozás a bélés speciális telepítése.

Mivel a bevonat közvetlenül a fürdőre van felszerelve, a vas- vagy acélalap minden oldalához hozzáférést kell biztosítani. A csempék kényszerített lebontása gyakran megrémíti az ügyfeleket, és a gátlástalan versenytársak élvonalába kerül.

Valójában csak 2 cm-es csempe leszerelése a fürdő oldaláról. Leggyakrabban a bélés telepítése után a legtöbb vásárló úgy dönt, hogy lebontja az összes régi csempét, amely ellentétben van az ideális fürdőfelülettel és teljes körű felújítást végez a fürdőszobában.

Ha további munkák elvégzése nem kívánatos, használhat különféle formájú és méretű speciális befejező lábazatokat. Segítségükkel további vízszigetelést szervezhet a fürdő és a fal oldala között.

A bevonat eltávolítására, a duzzadásra és a repedések megjelenésére vonatkozó követelések nem a technológiai jellemzők, hanem a bélés rossz minőségű és nem szakszerű felszerelése. Ezeket a problémákat leggyakrabban a rossz minőségű szerelés és a vízszigetelő hab használata okozza, valamint a telepítési technológiai bélésnek való megfelelést.

Miért jobb a sarokban a mosogató, mint a klasszikus téglalap vagy kerek?

Corner, csak most a turista osztályú konyha - cikkünkben - http://flaterra.ru/kuhnya/mebel-k/uglovye-ehkonom-klassa.html

A bélés felszerelése a fürdőbe

A munka első szakasza - a mérések eltávolítása és az esetleges további munka előzetes kiszámítása. Egy helyszíni szakértő pontosan meghatározza az akrilbélés modelljét és méretét, megvizsgálja a csövek állapotát, a keverők beépítési jellemzőit, a gázvíz-fűtőtesteket, a csempézett padló eltávolítását a fürdő oldalán, valamint a túlfolyó berendezés állapotát.

A bélés átadása után a mester gondosan beállítja egy speciális fürdőmodellt. A bélés telepítéséhez nincs szükség a zománc bevonat eltávolítására a régi fürdőből. A következő lépés a csövek előkészítése és a lefolyó-túlfolyó lyukak kiszámítása.

Minden előkészítő tevékenység után speciális keményítő ragasztót vagy habot viszünk fel a fürdőbe.

Rendkívül fontos az ajánlott márkájú anyagok használata a telepítéshez, és szigorúan kövesse az ilyen kompozíciók alkalmazására vonatkozó szabályokat. A szabványos építési ragasztó nem biztosítja a kívánt tömítőfelületet, és a szokásos építési hab a tágulással a bélés tönkremeneteléhez vezethet.

Összefoglalva, az elkészített bélés rögzítése a fürdőszobában történik a leeresztő-túlfolyó berendezés felszerelésével. Szükség esetén a falhoz rögzítenek speciális lezáró szegélyléceket és díszléceket, valamint a fürdő homlokzatán lévő védőhüvelyeket.

Az akril bélés telepítése után a fürdőt 6 órán keresztül hideg vízzel tölti. A késztermék egy nap után használható.

Akril bélés a fürdőszobában (videó)

Ha megfelelően van felszerelve, az akrilbélés fürdője jóval jobb teljesítményt nyújt az olcsó akril fürdők és a zománc által helyreállított társaik számára, ami lehetővé teszi, hogy ezt a technológiát jó ár és minőség kombinációvá tegyék.

Van még egy módja annak, hogy helyreállítsák a fürdõfelületet - folyékony akril vagy zománc felületét.

A fürdő helyreállításának ömlesztett módszerei - zománc és folyékony akril

Az elmúlt évek tömör vas és acél fürdõje - minõségi minõség, idõtesztelt. A megfelelő helyreállítással ezek a termékek versenyezhetnek a modern analógokkal. Jelenleg háromféleképpen állíthatók helyre egy öntöttvas vagy acél fürdő: zománc, folyékony akril és akril bélés.

Zománc bevonat

Az első módszer még a múlt század 80-as években is megjelent, és epoxigyantával és ammóniakeményítőn alapuló speciális zománcot tartalmaz. Ez a legolcsóbb megoldás a helyreállításhoz. A legnépszerűbb készítmények: Epoxin 51, Svetlana, Fantasia (Oroszország), Reaflex 50 (Finnország) és Chemolak (Szlovénia), amelyek még az élelmiszerfelületek zománcozására is alkalmasak.

Az epoxi zománcozás eljárása a fürdőfelület gondos előkészítését foglalja magában. A zománc felső rétegének eltávolítása után a mélydarabokat és repedéseket automata gitttel lezárják. Ezután a fürdőt meleg vízzel felmelegítik (a zománc szárításának felgyorsítása érdekében) és zsírtalanító alapozóval borítják. A keményedés elkerülése érdekében a készítményt gyorsan össze kell gyúrni és a kefével ecsettel ellátni.

Ez a technológia különleges képességet igényel, mintha helytelenül alkalmaznák, hiányosak, buborékok, elmosódások és szabálytalanságok jelennek meg. A bevonat átlagos élettartama 7-9 év.

Akrill bevonat

A kilencvenes években a finn gyártók első ízben akril alapú zománcokat javasolták a fürdőhelyek helyreállításához. 1996-ban az Ecolor cég létrehozta a Stacril akril-epoxi készítményt, és 2009-ben megjelent egy azonos nevű Plastol nevű folyékony akril, amelynek teljesen akril alapja van, ami egyszerűbb és kvalitatívabb alkalmazást biztosít.

A fürdő előállítása folyékony akril alkalmazásához hasonló a zománcozási eljáráshoz: tisztítás, gittelés, zsírtalanítás (alapozó). Csak az összetétel alkalmazásának módja különbözik. Folyékony akril van a fürdő vízszintes oldalára öntve; lefolyik, lefedi az oldalfelületeket; majd egy spatulával egyenletesen eloszlatva az alján.

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az alján egy vastagabb bevonatréteget hozzon létre, amely a leginkább sérülékeny a külső sérülésektől, a fürdőszoba részeiig. Az önterülő vegyület sima és egyenletes bevonatot hoz létre. Az anyag élettartama - 15-20 év.

Amikor a fürdő zománcozott vagy epoxi zománccal vagy folyékony akril bevonattal történik, nem kell szétszerelni a kádat, és el kell távolítani a környező csempe réteget, vagy olyan munkát és munkát kell szervezni, amely hosszú ideig fürödhet. Mind az első, mind a második helyreállítási módszer meglehetősen nehézkes.

A fürdőkádat zajt és nagy mennyiségű por kíséri. A kompozícióknak meglehetősen erős és tartós szaguk van, valamint hosszú szárítási idő (kb. 2 nap). A folyékony akril bizonyos előnyei ellenére (jobb sűrűség, rejtőképesség és tapadás) a standard epoxigyantával összehasonlítva a kompozíciók kiváló minőségű alkalmazása nagyfokú szakmai és speciális készségeket igényel.

Az akril zománc meglehetősen vékony bevonatréteget ad, amely érzékeny a kémiai és a külső károsodásra. Ez magyarázza a viszonylag rövid garanciaidőt. Az ömlesztett akril kevésbé porózus, sűrűbb és tartósabb réteget eredményez, amely lehetővé teszi a fürdetés üzemeltetését 15-20 évig.

Tömeges akril fürdő (videó)

Szeretne többet megtudni a fürdő visszanyeréséről folyékony akril felhasználásával? Erre a cikkre írunk.

A fürdőszobai függönyökről szóló cikkünkben egyszerű és elegáns módon találjuk meg a fürdőszobát a fröccsenéstől.

Mi a jobb akril bélés vagy öntözőfürdő?

Az akrilbélés ára mindössze 10-15% -kal magasabb, mint az ömlesztett akril vagy zománcozott fürdő visszaállításának költsége. Azonban a helyreállítási módszerekkel vékony réteg akril kerül alkalmazásra a fürdő zománcozásával, ami nem mindig teszi lehetővé mély zsetonok és repedések elrejtését.

Az ömlesztett akril és zománc kevésbé ellenáll a külső mechanikai és kémiai hatásoknak, ami a jótállási időszak csökkenéséhez vezet.

Ellentétben a zománc és az akril helyreállításának összetett, többnapos eljárásával, amely magasan képzett személyzetet igényel, és kellemetlen szaggal, zajjal és porral jár, a bélés telepítése jelentős előnyökkel jár. Azonban a telepítés minden egyszerűségéhez számos nagyon fontos feltétel létezik, amelyek be nem tartása a bélés torzulásához vezet, a bázis és a betét közötti nedvesség felhalmozódása, a lefolyócsúszda felületének duzzanata és a fürdő élettartamának lerövidítése.

Előnyös, ha egy akrilbélés beépítését a fürdőszobába szakembereknek bízzák. Az akrilbélés átlagos beszerzési ára kb. 4-6 ezer rubel. a további munkától függően. Az inzertetelepítés önmagában csak egyharmadával csökkenti ezt az összeget, ami növeli a többletköltségek kockázatát a nem megfelelő telepítés következményei miatt.

Mi a jobb - fürdő vagy akril bélés? Válassza ki a fürdő helyreállításának módját

Mivel idővel minden vízvezetékberendezés bevonása lecsökken, előbb vagy utóbb felmerül a helyreállítás kérdése. A fürdők restaurálása olyan technológia, amellyel egy egészségügyi termék belsõ bevonata helyreállítható, amely elsõsorban háromféle módon történhet: akrilbélés bevezetésével, új zománcburkolat alkalmazásával ecsettel vagy töltelékkel, amelyet a közelmúltban alkalmaztak. Mit válasszon, zománcozást, ömlesztett fürdő vagy akril bélés módszerét?

A termék helyreállításának megfelelő módjának meghatározásához meg kell értened magadnak mindegyik legfontosabb előnyét és hátrányát, és csak a két (és a mi esetünkben a három) rossz közül választhatunk a legkisebbet.

A vízvezeték helyreállításának módjai

A mai napig három fő típus a helyreállító bevonatok egészségügyi berendezések:

 • az "ömlesztett fürdő" módszer (felújítás folyékony akril felhasználásával);
 • zománcozás;
 • akril bélés telepítése.

Természetesen a vízvezeték helyreállítását végző vállalkozások valamilyen módon, kizárólag a módszerüket emelik ki. És annak eldöntéséhez, hogy melyik lehetőség a legoptimálisabb: egy új fürdő vagy egy akrilbélés, akkor értékelje a termék helyreállításának eme előnyeit és hátrányait.

Visszaállítás akril béléssel

Ezt a módszert a legköltségesebbnek tekintik a fürdőkúra minden típusának. Jelentése az, hogy egy ilyen akril betét egyszerűen fel van szerelve a régi fürdőkádban. Korábban az egészségügyi termékek egyedi paraméterei szerint készült. De a nehézség abban rejlik, hogy ez a típusú helyreállítás nem ajánlott önállóan elvégezni, mert ha a bélés helytelenül van felszerelve, akkor ezt a bevonatot hosszú ideig nem kell használni.

Az akril bélés előnyei:

 • Ez a bélés teljes egészében megismétli a szaniteráruk konfigurációját, ezért nem keletkeznek üregek közöttük;
 • az akrilbélés nem gondoskodik az ellátásban, ezért nem feltétlenül kell kezelni néhány speciális mosószert;
 • az akril felülete nagyon sima és kellemes az érintésre;
 • az alacsony hővezetőképesség miatt a víz nem hűlni hosszú ideig;

Tipp: Mivel az akril gyengén viselkedik, a legjobb, ha acélfürdőbe telepítik. Végül is, ez a típusú vízvezeték, mint általában, vékony falak, és ezért a víz önteni a fürdőbe hűlni nagyon hamar. Az akril bélés telepítése megoldhatja a problémát.

Ennek a módszernek azonban jelentős hátrányai vannak, ezért el kell döntenie, melyik jobb: egy bélés vagy egy fürdő.

Hátrányok akril betétek:

 • drága módszer;
 • az akril betét behelyezésekor valószínűleg el kell távolítania a fürdőszobához illő csempét, és ez egy másik kiadási tétel;
 • az akril fél a koncentrált savaktól, így a kis felületnek egy ilyen anyagnak a fürdőfelületre való belépése végleg elrontja a bevonatot;
 • a bélés telepítése elkerülhetetlenül a vízvezeték hasznos térfogatának csökkenéséhez vezet.

Ha még nem végleges választást adtál a helyreállítás módjáról, érdemes megválaszolni a kérdést: akril betét vagy öntözőfürdő?

Módszer "ömlesztett fürdő"

Először meg kell értened, hogy milyen akril zománcozott fürdőszoba. Gyakran akril zománcot (folyékony akril) használnak az egészségügyi termékek helyreállításának töltési eljárásához. A minőségi jellemzőkben is meghaladja az epoxigyanta festéket, mivel könnyen felvihető a felületre. Ha végső soron úgy dönt, hogy a vízvezeték-felszerelést bulk módszerrel helyreállítja, akkor az a válasz, hogy milyen akril zománcfürdő lesz - a folyékony akril és a stakril.

Jellemzői szerint a stacril hasonló a folyékony akrilhoz, de a másodiktól eltérően már több mint tíz éve használják helyreállításra. A modern folyékony akril sokkal gyorsabban szárad, mint az üveg.

Megjegyzés: Sok ember úgy véli, hogy a folyékony akril és zománcozás helyreállítása ugyanaz. A "folyékony akril" akril fürdõk technológiája alapvetõen eltér a zománcozáshoz. A folyékony akril nem alkalmazható a vízvezeték felületére ecsettel vagy hengerrel, szó szerint a fürdőbe öntik.

A töltési módszer fő előnyei:

 • az ömlesztett bevonat hosszabb ideig tart, mint zománcozott;
 • Ez a módszer mindenfajta konfigurációjú fürdők és bármilyen anyag helyreállítására alkalmas;
 • ez a technológia nem csökkenti a hasznos vízmennyiséget;
 • a helyreállítás során nem szükséges levágni a díszítő csempe a vízvezeték szomszédságában, elegendő ahhoz, hogy maszkolószalaggal ragasszon úgy, hogy ne piszkos legyen;
 • A folyékony akril képes a termék felületét kis hibákkal felszínre állítani.

De ahhoz, hogy megértsük, vajon érdemes-e akrillal lefedni a fürdőt, nem bántaná megismerni a technika hátrányait.

Az ömlesztett módszer hátrányai:

 • az akrilgőz nagyon egészségre káros, ezért a helyreállítás alatt, és amíg a bevonat teljesen száraz, jobb, ha nem kerül a helyiségbe;
 • az azonnali vízvezeték-helyreállítási folyamatot megelőzően el kell távolítania a szifont, ellenkező esetben eldugul;
 • ha a termék eredeti bevonata jelentős hibákkal jár, akkor észrevehetőek lesznek a helyreállítás után;
 • mivel az anyagot a felületre öntik, és nem alkalmazzák ecsettel, akkor az akril túlterhelése miatt ez egy további pénzügyi költség.

Azok számára, akik még mindig kétségbe vonják a helyreállítási módszer megválasztását, el kell döntenie: a fürdő akril vagy zománc bevonásával.

Zománc vízvezeték

A zománcozás biztonságosan a legrégebbi módja az egészségügyi termékek helyreállításának. Az eljárási technológia nagyon hasonlít az elemi felületfestésre. Ha jó zománcot kapott a festéshez, a felújított felület átlagosan öt-hat évig tart. A zománcozás előtt a régi vízvezeték bevonatot teljesen eltávolítják, és a felületet zsírtalanítják. Szükség esetén helyezzen két vagy több zománcréteget, amelyek közül az első a primer. Annak érdekében, hogy végül eldönthessük, hogy melyik helyreállítási módot választottad: fürdőt vagy zománcot, figyelembe kell vennie a módszer minden előnyét és hátrányait.

 • A vízvezeték-visszanyerés eme módja a leginkább költséghatékony;
 • nincs szükség a csempe vagy szifon eltávolítására (egyszerűen zárja le a leeresztő nyílást);
 • zománcozás alkalmas acél és öntöttvas fürdők visszaállítására;
 • zománc fél a mechanikai sérülésektől;
 • Az epoxi festékek az idő múlásával sárgulnak;
 • a bevonat legalább négy napig szárad.

megállapítások

A szaniter bevonatok helyreállítására vonatkozó összes bemutatott technológia előnye és sérülékenysége. De ha egy acélfürdő tulajdonosa vagy, az optimális helyreállítási módszer az akrilbélés telepítése, mivel nem teszi lehetővé a víz gyors lehűlését. Ugyanakkor nem ajánlott zománccal fedni, mert ez az anyag nem járul hozzá a hő megőrzéséhez. Az öntöttvasból készült termékek mindhárom helyreállítási módnak alávethetők, de az akril fürdő nem zománcozott.

A pénzügyi lehetőségek és az ízlési preferenciák alapján választhat a legjobb megoldás mellett a vízvezeték helyreállításához, mivel nem alkalmazható a belső bevonatkészítésre.

Mi a jobb - akril bélés vagy folyékony akril?

Számos módja van a régi fürdő visszaállítására, de leggyakrabban két lehetőség közül választhat: ömlesztett akril vagy akril bélés. Mindkét módszer az öntöttvas vagy acél fürdők visszaállítására szolgál.

Az első esetben a tál belső felületének fehérségét és integritását helyreállítják speciális zománcozással, amely az egész felületen egyenletesen eloszlik. Az ilyen technológia kapta az "ömlesztett fürdő" nevet.

A második lehetőség az ABS műanyagból készült speciális bélés beépítése, amelynek külső akril bevonata (PMMA vagy polimetil-metakrilát) van. A bélés pontosan a fürdő méretéhez és formájához van igazítva, és különleges ragasztóval rögzítve. Ez a technológia neve "fürdő a fürdőben".

Mindkét lehetőségnek van előnye, árnyalata és hátránya, amit részletesebben megvizsgálunk és kiderítjük, melyik a jobb - akril betét vagy folyékony akril.

Előnyei és hátrányai az akril fürdőbevonatoknak

Az akrilbõl készült bélés nyilvánvaló elõnyei a következõk:

 • Az anyaggyártás és a belső felület minősége pontosan ugyanolyan, mint a hagyományos akril fürdőké.
 • A fürdőszobát másnap használhatja.
 • A régi fürdő további hő- és zajszigetelést kap.

Annak ellenére, hogy minden előnye van, egy akril behelyezése hiányosságokkal is rendelkezik.

 • Először is, az építési költségek meglehetősen magasak.
 • Másodszor, a betét behelyezése előtt le kell szerelni az összes burkolólapot a fürdőszobaterület peremén, távolítsa el a lefolyót és a túlfolyást. Bizonyos esetekben szükség lehet a csatornacserére.
 • Az akril bélés harmadik hátránya - csak szabványos méretű fürdőkhöz készült.
 • A negyedik hátrány - az akril bélése nem állítható vissza sérülés esetén.

Van még egy dolog, hogy az akrilbélésen fürdőkúra helyreállításával foglalkozó vállalatok csendben vannak - a bázis (öreg fürdő) telepítése során apró rések keletkeznek, mivel nagyon nehéz elérni a felületek tökéletes illeszkedését. Rendszeres rakomány esetén ugyanazon a helyen (például állóhelyzetben álló zuhanyozás közben) a szerkezet lazulni kezd és deformálódni kezd. Idővel a felszínen mikrotörések keletkeznek, ahol víz áramlik, ami stagnálni és rothadni fog, ami végül a bélés leszereléséhez és egy új telepítéshez vezet.

Előnyei és hátrányai az akril fürdő fedele

A folyékony akril használata előnyei:

 • Az ömlesztett akril bármilyen méretű és konfigurált acél vagy öntöttvas fürdők számára készült, beleértve a nem szabványos modelleket is.
 • Nincs szükség további munkák elvégzésére, például több csempecsomó eltávolítására a fürdő oldalán.
 • Megfizethető költség.
 • A szakértők által végzett munka minimális feltételei.

A folyékony akrilnak szinte nincs hibája - gyorsan szárad, kitűnő teljesítményt, esztétikai és higiénikus tulajdonságokat kínál.

Rövid összefoglaló

Tehát mindegy, ami jobb - tömeges akril vagy akril bélés? Figyelembe véve a fürdőszobában elhelyezett két zománchelyre helyezett két népszerű módszer jellemzőit, előnyeit és árnyalatait, bizalmasan lehet mondani, hogy a tálat folyékony akril bevonatának helyreállítása minden fő mutatóban jobb:

 • Gyorsabb. Az akril 8-24 óráig lefagy, attól függően, hogy a szoba hőmérséklete milyen hőmérsékleten van, míg a fürdőszobát egy beépített béléssel nem lehet korábban, mint egy nap.
 • Olcsóbb. A fürdő folyadék akrilnal történő javításának költsége lényegesen olcsóbb, mint egy bélés telepítése.
 • Könnyebb és tartósabb. Még akkor is, ha idővel a bevonatot valamilyen módon megsérülték, a szakemberek gyorsan visszaállítanák. Abban az esetben, akril bélés kell teljesen megváltoztatni, de ez nagyon drága. És ne felejtsük el, hogy az alsó sorban lévő csempe bontsa a fürdőszoba körvonalát az akril bélés telepítésekor.

Ha gyorsan és kedvező áron kívánja helyreállítani a fürdőt, és régóta elfelejteni a zománc és a rozsdafoltok zsetonjait - vegye fel a kapcsolatot a cég szakembereivel, akik bármilyen bonyolultságot elvégeznek a tálban lévő folyadék akril bevonatának helyreállításával kapcsolatban.

Akril bélés vagy ömlesztett akril - ami jobb?

Nehéz elképzelni a kényelmes életet a városi lakások és az otthonok otthonában, fürdés nélkül. Az ilyen típusú vízvezetékben való fürdés a leginkább kellemes és pihentető rituálé, amely még a legmodernebb különféle lehetőségekkel kitöltött zuhanykabin nélkül sem helyettesíthető.

Mindazonáltal nehéz elképzelni az örömét, hogy higiénikus eljárásokat hajtanak végre a fürdőszobában, amely már túlélte a család egy generációját. Be kell vallanod, hogy a sárgult falak, a bevonatok repedései és a forgácsolás nem csak a vízvezeték kinézetét rontja, hanem egy objektumot is elfordítanak a pihentetéshez egy régi rozsdás serpenyőbe, hogy gyors zuhanyozni tudjanak, mivel az egyik családtag aligha akar ilyen sárban feküdni. Van azonban egy kiutat.

A modern technológiák többféle módon oldják meg a fürdő modernizációjának problémáját, anélkül, hogy azt helyettesítenék. Leggyakrabban a választás kétféle módon történhet: a bélés vagy az akril beágyazása. Ez a két módszer számos előnnyel és jellemzőkkel rendelkezik, amelyek közül az egyiket választani kell. Mi a jobb - egy fürdő vagy akril bélés segít megérteni az alábbi információkat. A legfontosabb az, hogy ne folytasson ilyen tevékenységeket saját magáénál, mivel ezek az eljárások professzionális megközelítést igényelnek.

Az akril bélés tulajdonságai

A "bath in the bath" technológia a hetvenes években jelent meg, de most már az idő próbáját, és a legjobb eredményei miatt egyre nagyobb népszerűséget élvez. Az akrilbélés fejlesztése azonban arra vezetett, hogy a modern piacon sok olyan nem túl lelkiismeretes mester áll, akik készen állnak arra, hogy minimális költséggel nyújtsanak ilyen szolgáltatást. Az eredmény azonban sajnálatos lesz. Ráadásul gyakran használják az úgynevezett technikai akril, ami nagyon veszélyes lehet az egészségre.

Ne bízz az olyan mesterekben is, akik a fürdő tényleges mérete alapján gyártanak akrilbélést, mert kizárólag egy professzionális minta alapján készülnek, amely szabványos formában van. Csak ebben az esetben a bélés illeszkedése sima és éles lesz. Ebben az esetben a polimer vastagsága akkor tekinthető elegendőnek, ha eléri a 6 mm-t, csak ebben az esetben a bevonat sima és csúszásmentes, és minden zsetont, karcolást és barnulást is elrejt.

Az orvosi akril, amelyet nyersanyagként használnak a bélés létrehozásához, nagyon higiénikus, szennyeződést visszatartó tulajdonságokkal rendelkezik, megtartja színét és simaságát. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdő még mindig van öntöttvas alapanyaggal, az egész szerkezet nem fog félni a deformációtól, mivel erős tulajdonságokkal rendelkezik. Ha az orvosi akril felületén szennyezés jelentkezik, akkor nagyon könnyen mosható háztartási vegyi anyagok használata nélkül, amelyhez bizonyos fokú stabilitás is van.

Az akril bélés további pozitív tulajdonságai között kiváló hangelnyelés, valamint az öntöttvas fürdő egyéb tulajdonságainak megőrzése. A gondos gyártók ígérnek akár húsz éves élettartamot a fürdőkád korszerűsítésének ezen módszerével, pótlék nélkül.

Ennek a módszernek azonban bizonyos korlátai vannak. Közülük:

 • Egyes tulajdonságok különböznek az öntöttvas alapanyagtól. Mivel az akril bélés gyártása speciális mintákon történik, nem minden fürdők illenek a szabványos bélésméretekhez is.
 • Gyakran korlátozzák a bélés telepítését a fürdőben. Mivel a vízvezeték minden oldalához való hozzáférésre van szükség, a tulajdonosok megrémítik a csempék szétszerelésének szükségességét, bár ehhez csak 2 centiméter behúzásra van szükség.

A töltési módszer jellemzői

Ne rohanjon bele a régi öntöttvas fürdőbe, amelynek ereje egyébként sokkal magasabb, mint minden modern társa. Ha megfelelően helyreállítja ezt a vízvezetéket, sok éven át szolgálja fel a cserét. Az akril bélésen kívül van egy úgynevezett önterülő akril (folyékony szkrasz) eljárás is, amikor a készítményt közvetlenül a fürdő falaira öntjük, majd az oldalfelületeket lefedve lefolyik. A végső szakasz a kompozíció egyenletes eloszlása ​​a fenekén spatulával.

Ennek a technológiának köszönhetően a legvastagabb réteg a legveszélyeztetettebb részen alakul ki - az alábbiakban. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a folyékony keverék tulajdonsága igazodik, a bevonat sima és egyenletes. A módszer élettartama körülbelül 15-20 év.

Ebben az esetben nem kell szétszerelni a fürdőt, emellett nincs szükség a csempe eltávolítására is. Azonban önmagában a folyékony akril alkalmazásának folyamata meglehetősen időigényes és bizonyos fokú kitartást igényel.

Természetesen ez a módszer negatív oldala van. Például a fürdőszoba tisztítása a kompozíció alkalmazása előtt nagyon zajos és piszkos. A készítmények önmagukban kellemetlen szagúak, a szárítási idő kb. Két nap, ami után a szag sokáig marad. Az így kapott akril réteg nagyon vékony, érzékeny nemcsak a mechanikai károsodásra, hanem a vegyi tisztítószerekre is.

Érdemes megjegyezni, hogy szükség lesz egy igazán képzett szakemberre, aki gyorsan és egyértelműen elvégezheti az egész eljárást. Öntsük az akril egyenletesen bizonyos készségek nélkül, így csak tönkre tehetjük a fürdőt. Ezért kizárólag szakemberekre kell alkalmazni.

A két technológia összehasonlító jellemzői

Így mindkét technológiát megkülönböztetik előnyeik és hátrányaik. Használata lehetséges és elfogadhatatlan különböző helyzetekben. Ennek megfelelően megérteni és megtalálni a választ a kérdésre, ami jobb: folyékony akril vagy akril bélés? meg kell vizsgálni a kis összehasonlító jellegzetességüket.

Először is, néhány szót a költségekről. A teljes akrilbélés ára magasabb lesz, mint az ömlesztett anyag ára. Az ömlesztett anyag azonban túlságosan vékony akrilréteget hoz létre, amely nem tudja elrejteni a repedések és forgácsok nagy részét, és nem nyújt további védelmet az akrilbetét használata esetén. Ennek megfelelően, vastagabb réteg kialakítása érdekében jobb, ha 15% -kal túlfizet az árat, de tedd a kész betétet, amely elrejti az összes hibát.

Érdemes megjegyezni, hogy az ömlesztett akril nagyon érzékeny a vegyszerekre a fürdő tisztítására, vagyis ilyen felület nem működik. Az akril bélés ugyanakkor nyugodtan átadja a háztartási vegyi anyagokat, kivéve a csiszolóanyagokat.

Egy külön beszélgetés megérdemli a telepítési folyamatot is. Az akril bélés felszerelését egy napon belül elvégzik, azonban a fürdő mindkét oldalához hozzáférést igényel. Ennek megfelelően általában a potenciális vásárlók nagyon félnek a csempe leszerelésének szükségességétől. Ráadásul annak ellenére, hogy a bélés telepítése nyilvánvalóan könnyű, ez a folyamat bizonyos készségeket és készségeket igényel, különben torzulások lehetségesek.

Az ömlesztett akril javára történő választásnál nincs szükség szétszerelésre, azonban az ilyen lefedettség nem egyetlen napot vesz igénybe, mivel túl óvatos és szigorú munkát igényel. Ezenkívül ez a folyamat zajt, porot az előkészítési fázis során, valamint az akril közvetlenül a helyreállítás során kíséri. A folyékony akril szárítása szintén bizonyos időtartamot vesz igénybe, ezért felkészüljön arra, hogy több napig nem használhatja a fürdőszobát.

Semmiképpen nem vehet részt a módszer használatával. Ez annak köszönhető, hogy az akrilbélés, annak egyszerűsége, valamint az ömlesztett akril ellenére, egy szakember kezét igényli. Ugyanakkor próbáljon olyan vállalatot választani, amely az érintett piaci szegmensben bebizonyosodott, hogy ne kerüljön bele a nem szakemberek képzetlen munkájába.

Így válaszolni a kérdésre: "mi a jobb: akril bélés vagy tömeges akril?" Nyilvánvaló lehetetlen. Számos speciális kritériumot kell figyelembe venni, és választani kell róluk. Különösen fontos a költségvetés, amelyre számítasz, az öntöttvas alapja deformálódásának mértéke, a vízvezeték minden oldalról való elérése, valamint a hajlandóság arra, hogy egy bizonyos ideig ne használja a fürdőszobát.

Mi a jobb - akril bélés, ömlesztett akril vagy festés

A fürdőszoba javítását sokan úgy tekintik, mint a lakások felújításának legnehezebb szakaszai. Itt és az elektromos és vízvezeték-szerelési munkák, a vízszigetelés, a burkolólemezek és természetesen a főelem - a fürdő telepítése. És mivel a maximális munkaerő a fürdőszobai javításra fordított, nem meglepő, hogy az idő múlásával történő megváltoztatásának vagy visszaváltásának szüksége sok negatív érzést okoz. Különösen a fürdő cseréjével kapcsolatban, ami szinte mindig további problémákat okoz a fal- és padlólapok, az új vízvezetékek és hasonlók szétszerelésében. Szerencsére a modern építési technológiák lehetővé teszik ezt a kellemetlen folyamatot, és helyreállítják a régi sárgított fürdőt, sőt, "új életet lélegeznek bele".

Három fő módja van a fürdő helyreállítására: festés, restaurálás tömeges akril használatával és installálás a fürdő akril bélésébe. Többet is megtudunk ezekről a módszerekről ebben a cikkben.

festmény

A régi fürdő legegyszerűbb és legolcsóbb módja a festés (zománcozás). Természetesen erre a célra a hagyományos olajfestékek nem működnek. A fürdő festését különleges zománcozással végezzük. Az ilyen festékeket aeroszol csomagolásban vagy kétkomponensű készítmény formájában adják el, amelyet önmagának keverni kell, és ecsettel vagy szórópisztollyal kell alkalmazni.

Bár a kétkomponensű festék használata kevésbé kényelmes, sokkal jobb eredményt ad, mint a festék aeroszolokban.

Annak ellenére, hogy a kész festék aeroszolokban látszólag egyszerűen használható, erősen javasoljuk annak használatát. Mint a gyakorlat azt mutatja, egy ilyen bevonatot a fürdő falán tartanak, legfeljebb egy évig, majd elkezd feltörni és hámozni.

Röviden a technológiaról

A fürdő saját kézzel történő festése - a folyamat meglehetősen egyszerű. Két fázisból áll: a fürdő elkészítése és azonnali festése.

Az előkészítés magában foglalja a kád zsírtalanítását, a felület tisztítását és a végső mosást.

A zsírtalanítást erős mosószerekkel kell végrehajtani. Természetesen használatuk során gumi védőkesztyűt kell használnia.

A tisztítást a darálóval vagy fúróval felszerelt speciális fúvókával lehet elvégezni

Amikor elkészül a kád, közvetlenül a festési eljáráshoz kell folyamodnia. Festék hígítva és a fürdőbe két, de előnyösen három rétegben alkalmazott. Ez egy egyszerű ecsettel történhet, de egy simább felület esetén jobb szórópisztolyt használni.

A festéket egy standard ecsettel használjuk a fürdőbe.

Minden további festékréteget csak az előzőek teljes száradása után alkalmaznak. Figyelembe véve, hogy sok időt vesz igénybe (legfeljebb 24 óra), azt javasoljuk, hogy a festék egy részét minden egyes új rétegre hígítsuk közvetlenül az alkalmazás előtt.

Előnyök és hátrányok

A fürdõfestés fõ elõnye alacsony költségnek és az összes munka elvégzésének lehetõsége. De ez a "pluses" a festészet, talán és a végén. A hátrányok közé tartozik az új bevonat rövid élettartama, a tökéletesen lapos és sima felület kialakításának képtelensége, valamint egy meglehetősen hosszú helyreállítási eljárás (három rétegben a fürdő festése során a munka időtartama meghaladhatja a három napot).

Következtetés: a festészet inkább "átmeneti intézkedés", mint teljes helyreállítás. Tehát csak olyan esetekben javasoljuk, amikor a közeljövőben teljes fürdőszobai felújítást hajt végre, vagy teljesen kicseréli a régi fürdőt, vagy hatékonyabb módszerrel helyreállítja.

Helyreállítás folyadék akrilnal

Amint az a névből kiderül, a helyreállítás fő összetevője ebben az esetben folyékony akril. Mivel a fürdő felületén ecsettel nem alkalmazzák, de valójában akril van felöntve a falakon, ezt a módszert "öntözőfürdőként" is ismerik.

technológia

Az előző esethez hasonlóan a folyékony akril helyreállítása két szakaszból áll: a fürdő előkészítéséből és az akril alkalmazásából.

Ha az előkészítési fázis gyakorlatilag nem különbözik a fent leírt eljárástól, maga az akril alkalmazása bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik.

Miután a kötő komponenst hozzáadtuk a folyékony akrilhoz (magában az anyaggal szállítjuk), az akril a fürdő falaira nem ecsettel, hanem ömlesztve kerül alkalmazásra. Egyszerűen megfogalmazva, a megoldást egyszerűen ki kell önteni egy kis tartályból a fürdő szélein, lehetővé téve, hogy belülről kifolyjon. Ezután az akril egyenletes eloszlása ​​az egész felületen speciális gumi spatulával történik.

Erősségek és gyengeségek

A fürdő ömlesztett akril helyreállítása viszonylag olcsó, amely kétségtelenül e módszer egyik előnye. A festékkel ellentétben azonban az ömlesztett akril sokkal hosszabb ideig marad a fürdő felszínén, továbbá ha karcolások vagy forgácsok keletkeznek rajta, könnyen eltávolíthatók olcsó "javító készletek" segítségével.

Egy olcsó javító készlet segítségével a forgács és a karcolások nyomon követhetők.

A folyékony akril további kétségtelen előnye a színek széles választéka.

Az ömlesztett akril színek széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen színt adjon a fürdőnek

Ennek a módszernek a hátrányai meglehetősen specifikus technológiának tekinthetők az akril alkalmazására, amely - látszólagos egyszerűségével - egy tapasztalatlan személy nem képes megbirkózni. Ezenkívül az akril hosszú ideig szárad, így a fürdő használata után 3-4 nappal nem lehet korábban használni.

Legjobb helyreállítani a fürdőt folyékony akrilnal, mielőtt szabadságra vagy hétvégére megy.

Következtetés: az ömlesztett akril helyreállítását "arany átlagnak" nevezhetjük. Egyrészt viszonylag olcsó, de másrészt - lehetővé teszi számodra, hogy meglehetősen elfogadható eredményt érj el. Ráadásul egyes esetekben például, ha "nem szabványos" fürdőkről beszélünk, az ömlesztett akril az egyetlen módja a helyreállításnak.

Videó: Fürdő akril restaurálás

Annak érdekében, hogy vizuálisan megismerkedjen az "öntözőfürdő" technológiájával, rövid videót kínálunk.

Akril bélés telepítése

A legköltségesebb, de a leghatékonyabb módja a régi fürdő visszaállításának, az akril bélés telepítése. Valójában a bélés egy teljes színű akrilfürdő, azzal az egyetlen különbséggel, hogy nem a lábakra vagy talapzatra van felszerelve, hanem közvetlenül a régi fürdőbe.

Ez a helyreállítási módszer egy másik név - "fürdő a fürdőben"

Telepítés

A bélés telepítése meglehetősen bonyolult folyamat, így annak végrehajtásához azt javasoljuk, hogy gondosan olvassa el az utasításokat, vagy használja a szakemberek szolgáltatásait.

Általában a bélés telepítési technológiája a következő:

 1. A fürdőt úgy készítjük el, hogy eltávolítjuk a zománc felső rétegét a belső felületéről.
 2. Szerelje le a túlfolyó szifont.
 3. A bádogot a fürdő méretén üldögélik, és lyukakat tesznek benne a csatorna-túlfolyás alatt.
 4. A fürdő falaira egy speciális kétkomponensű habot alkalmaznak.
 5. Telepítse az akril bélést.
 6. Telepítse a szifont.
 7. Vigyük fel a fürdőt vízzel, hogy biztosítsuk a bélés egységes nyomását.

12 óra elteltével a fürdő készen áll a használatra.

Előnye és hátránya

Az akril bélés a leghatékonyabb módja a kád visszaállításának, és sok előnye van. Valójában egy új akril fürdőt kap egy szilárd öntöttvas alapon. Ebben az esetben az egész telepítési folyamat legfeljebb 2 órát vesz igénybe, és nem igényli a meglévő javítás megszakadását.

Az akrilbélés helyreállítása még a leginkább "megölt" fürdőt is megmentheti

Az akrilbevonatok hátránya tekinthető viszonylag magas költségű és viszonylag összetett telepítési technológiának. Ezenkívül nem léteznek akril betétek minden fürdők számára.

Következtetés: ha minőségi javítást végez a fürdőkádban, amit nem fogsz újratölteni az elkövetkező években, ugyanakkor ténylegesen fel kívánja cserélni a régi fürdőt - az akrilbélés telepítése pontosan az, amire szüksége van.

Videó: hogyan kell telepíteni az akril bélést

Amint látja, teljesen helyreállítható a régi fürdő, anélkül, hogy teljesen javítaná a fürdőszobában. Ráadásul a többségben ez a folyamat nem igényel nagy fizikai vagy anyagi költségeket. Sok szerencsét a javítással!

Mi a jobb - fürdő vagy akril bélés?

Sőt, a régi öntöttvas kád, amelyet a Sztálin házába építettek be, jó dolog, amelyet nem szabad elhagyni. A modern acélkádakkal ellentétben tökéletesen megőrzi a benne lévő víz hőjét. Ezenkívül a fürdõcsere folyamán a mellette levõ falak leggyakrabban sérültek. Vagyis a javítás nagyobb lehet, mint szeretné.

Tehát ön maga is arra a következtetésre jutott, hogy nem tudsz rohanni a fürdő cseréjével. De lehetetlen kihasználni azt a formát is, amellyel az előző tulajdonosoktól kapott. Helyreállítás - a helyes választás. Annak érdekében, hogy ezt a munkát saját magad nélkül végezd el, anélkül, hogy a megfelelő szintű minőséget megtartanád, valószínűleg nem lesz sikeres.

Azok a mesterek, akikhez fordultak, valószínűleg szakosodtak a helyreállítási munkák egy bizonyos területén, így mindegyikük dicsérte módját, mint az egyetlen helyes. Tekintsünk mindkét módszert objektíven, miután végső döntést hozunk.

Akril bélés telepítése

Képzelheti el az akril bélés telepítésének eljárását a fürdőkádban, figyelve ezt a videót:

Ezt a módszert nem lehet olcsónak nevezni. Maga a bélés, amelyet a régi öntöttvas fürdőkádba építenek be, drágán megteheti, ha a terméket egyedi méretek szerint kell készíteni. A helyzet egyszerűbb, ha a fürdő szabványos paraméterekkel rendelkezik, és a bélés nem rendelhető, hanem építőanyagboltban vásárolható meg. Továbbá a bélés telepítése jobban utasíthatja a szakembereket. Helytelen üzembe helyezése problémákat okoz a működés során, és ennek következtében korai helyettesítése.

 • egy megfelelően illesztett és szerelt bélés között és a fürdőszobában nem lesz üres;
 • a felújított fürdő élettartama legalább 15 év;
 • nincs szükség speciális tisztítószerekre a frissített fürdőszobában;
 • a bélés felülete kellemes tapintású;
 • A bélés alacsony hővezető képességgel rendelkezik, és jobban megtartja a víz melegét.

Az utóbbi minőség a bélés különösen segít a tulajdonosok acél fürdők, akik számára a probléma a gyors hűtés a legégetőbb.

Természetesen a standard vonalhajózás sokkal olcsóbb, mint amilyet az egyedi méret szerint megrendelhetünk.

 • Ez viszonylag drága módszer.
 • előfordulhat, hogy ideiglenesen el kell távolítania a lapkát a bélés telepítésekor;
 • Az akrilot védeni kell a sűrített savak agresszív hatásától;
 • A bélés csökkenti a fürdő belső térfogatát.

Tömeges helyreállítási módszer

Pontosan ez a helyreállítás módja a videó megismerése után kiderül:

Az ömlesztett módszer helyreállításához szürkés vagy folyékony akril használatával. Mindkét anyag széles körben használatos és rajongóik. A Stakril több mint tíz éve használatos a helyreállítási munkában. De a folyékony akril gyorsabban szárad. Ezeket és más anyagokat sem a görgővel, sem a kefével nem helyezzük el, azaz felöntjük a felületre.

A fürdő helyreállításának tömeges módszere napról napra javul: nem csak fehér anyagot használnak, hanem színeset is

 • ömlesztett bevonat jelentősen meghosszabbítja a fürdetés élettartamát;
 • az anyag, ahonnan a fürdő készült, valamint annak konfigurációja nem számít;
 • a vízvezeték hasznos mennyisége gyakorlatilag nem változik;
 • nem szükséges eltávolítani a fürdőszobával ellátott dekoratív burkolólapot: elegendő ahhoz, hogy maszkoló szalaggal lezárja a felületét, nehogy véletlenül elfedje;
 • A bevonóanyag teljesen elrejti a kádban jelentkező kisebb hibákat.

De ez a technológia is van néhány hátránnyal, hogy tudnia kell, hogy megalapozott döntést hozhasson.

 • az akril gyorsan gyorsan szárad, mert aktívan elpárolog, de ezek a párolgások veszélyesek az emberi egészségre: jobb, ha nem mennek be a fürdőszobába a munka során, és amíg teljesen száraz;
 • a munka elvégzése előtt a szifont el kell távolítani, különben ki kell dobni;
 • az öntési eljárás több anyagot igényel, mint a zománcozás folyamata ecsettel.

Ezenkívül az ilyen helyreállítás nemcsak nem csökkenti a bevonatban jelentős hibákat, hanem észrevehetővé teszi őket.

Ha a fürdőszobát egy adott stílusban készítik, akkor a levegőfúvás tényleg megtalálhatja az Ön számára.

Összegezve elmondhatjuk, hogy mindkét módszer alkalmas öntöttvas fürdőre. Ha a fürdő acél, akkor a bélés módszer előnyös lenne. Meg kell választani az Önnek legmegfelelőbb helyreállítási módszert, a fentiekben ismertetett előnyök és hátrányok alapján.

Liner vagy töltőfürdő: a technológiai és technikai jellemzők összehasonlítása

Az új fürdő telepítésének kérdése nem lett volna nehéz, ha nem sok problémát vetne fel vele. Végtére is, nem csak egy új termékre és annak szállítására fordítanak, hanem egy régi vízvezeték-termék bontásáról és egy újabb telepítéséről.

Ezért egyes felhasználók számára a régi fürdő helyreállítása a legkedvezőbb árú megoldás. Továbbra is csak azt kell meghatároznia, hogy a bélést vagy a töltőfürdőt a frissítéshez használják-e.

Minden a "fürdő" módszerrel történő helyreállításról szól,

Az ömlesztett akrilfürdő a legalkalmasabb módja annak, hogy gyorsan és sérülés nélkül frissítse a régi fürdőt.

De még ez a modern technológia hátrányai is vannak. Mi a módszer előnyei és hátrányai?

Érvek az akril javára

Az acryl egy viszonylag új anyag, amelyet először a múlt század 90-es években használt a finn gyártóknak köszönhetően. Használata lehetővé teszi egy tökéletesen sima felület létrehozását, nagyon sima, pórusok és csíkok nélkül. A pozitív tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik az akril helyét a helyreállítástól (pl. Epoxi zománcból), az alábbiak:

 • tartós, 15 éves teljesítményig tart;
 • a kompetensen kivitelezett munkák feltételei mellett a festék lefedi a felszínt, minden repedést és érdességet kitöltve teljesen egyenletes réteget teremt;
 • Még egy nem-professzionális alkalmazható folyékony akril is, bár a bosszantó hibák elkerülése érdekében ismernie kell az árnyalatokat;
 • a zománchoz képest, amely legfeljebb 7 napig szárít, az akril szárítása körülbelül 3 napig tart;
 • az ömlesztett fürdő módszere öntöttvasból, acélból, műanyagból, bármilyen méretben és konfigurációban használható.

Az ömlesztett akril jó tapadást mutat. Ez a tulajdonság különösen fontos, ha a ház jó minőségű fürdő, de elveszítette a megjelenését.

A töltőfürdő hátrányai

A fürdő akril bevonásával kellemetlenség lehet. Például a füst és a por által feltöltött fürdőház polírozása és az egyes mesterek feldolgozásához felhasznált oldószer erős szaga van. Ezért a munka idején jobb, ha olyan gyermekeket és családtagokat küldünk, akik hajlamosak allergiás reakcióra a barátokkal vagy rokonokkal szemben.

A helyreállítás elvégzéséhez nagyon óvatosnak kell lenned. Bár az akril használata egyszerűbb, mint a zománc, de a tapasztalt mestereknek néha bajuk van: az oldal melletti csempe piszkos lehet, és a fürdő felületén egyenetlen lehet.

Egy másik probléma, ami akkor jelentkezhet, amikor a fürdőt akrilokkal kezelik, az alkalmazás előtt rossz minőségű felületkezelés. Ennek eredményeképpen két homogén vagy eltérő anyag kötése rosszul megy végbe, és a bevonat kezd duzzadni, sárga színűvé válik, repedéseket, zsebeket képez.

A sérült rétegek alatt víz jut, ami rontja a fürdőszobai egészségügyi állapotot, mert ilyen távoli helyeken baktériumok és gombák fejlődnek.

Helyreállítás folyadék akrilnal

A kád felújítását folyékony akrilnal még egy nem szakember is elvégezheti. Ugyanúgy, mint bármely más munkához, titkai és árnyalatai nem nélkülözhetők, ami segít elkerülni a bosszantó hibákat.

Alapvető előkészítő munka

Szellőzést kell biztosítani a por és az erős szag elterjedésének megakadályozására. A munkához szerszámokra lesz szükség, így jobb előkészíteni:

 • komponensek folyékony akril előállításához;
 • vízálló 1 csiszolópapír;
 • csavarhúzó, fogó, fogó;
 • fúró vagy csiszológép, hajszárító;
 • kesztyű és légzőkészülék;
 • gitt kést, gitt.

Önmagában a folyékony akril kevéssé szaga, de a felület tisztítására és zsírtalanítására szolgáló eszközök képesek agresszív illékony anyagokat kibocsátani. Ezért jobb, ha megvédi magát és légzőkészüléket használ a munkavégzés során.

Az akril alkalmazására való felkészülés magában foglalja a helyiség alapos tisztítását. Minden tárgyat ki kell venni a fürdőszobából, mossa azokat a felületeket, ahonnan valami a fürdőbe önthet. A króm csapok és zuhanyfejek védelme érdekében a káros füstök hatásait eltávolítják és kivonják a helyiségből. A mosógépet óvatosan celofánnal csomagolják.

A fürdő tisztítása és a fény kiürítése

Új bevonat alkalmazása előtt fel kell készíteni a felületet. Tisztítja a "Pemolyuks" vagy más aktív detergens segítségével. Használhat oxálsavat, ha légzésvédővel rendelkezik. A szuszpenzió elkészítésével dörzsölte a falakat, és 15 percig hagyja, majd mossa le, töltse fel a fürdőt vízzel. 20 perc múlva lemegy.

Az öntöttvas fürdő felső rétegen alkalmazzunk egy darálót és speciális szilícium-karbid lemezeket. Használhat egy elektromos fúrógépet is, melyet egy kötözőkefével használnak. Az akrilfürdőben a falakat sima és egyenletes matt felületre tisztítják. Ha a kád ón, akkor távolítsa el a rozsdásodat, és próbáljon meg nem törölni az anyagot.

A csiszoló megmunkáláshoz az 1. számú csiszolópapírt kell használni. A durva szemcsés anyag olyan mikrotömböket készíthet, amelyekbe a festék nehezen behatolható, és lerakódásgátlót képeznek.

A csiszolóanyag feldolgozása az akril tapadásának és tapadásának javítása érdekében történik. A mély repedésekkel és forgácsokkal rendelkező területeket festés előtt helyezzük el.

A felületi előkészítés minőségét zseblámpával vezérelheti - egy régi, fényes bevonattal nem szabad káprázni. Kiemelve őket, ellenőrizze az összes centimétert centiméterrel. Megtarthatja a köröm felületét - nem szabad csúsztatni és el kell érnie.

Felületi zsírtalanítás a festés előtt

A fürdőből porszívóval kell összegyűjteni a port, és alaposan zsírtalanítani kell a savas alapanyagokkal (pl. "Sanox" és "Adrilan") készült termékekkel. Alkalmazzuk őket egy új ecsettel vagy háztartási szivacsral, próbálva megmenteni egyetlen helyet sem. Ammóniát használnak a lefolyó és a túlfolyás körül.

A zsírtalanítás nagyon fontos a sikeres munkavégzéshez, mert a maradék zsír a felülethez nem tapad. Idővel ezeken a helyeken kezdődik az akril réteg hámlása.

A savas anyaggal lefedett fürdőt körülbelül másfél óráig kell állni, majd vízzel tölti fel. Ezután a fürdő felületének nagyon forrónak kell lennie. Ha ez nem következik be, add hozzá egy másik fél üveg anyagot a vízhez. Amikor a fürdőben lévő víz lehűl, leeresztik. Annak érdekében, hogy a kezét ne agresszív megoldássá ne nedvesítse, a parafát egy lánc vagy egy kötött horgászzsinór segítségével húzza ki.

Vannak speciális eszközök a felület zsírtalanítására, amelyet a folyékony akrilgyártók gyártanak. Használatuk egyszerűbb és nem igényel sok időt és energiát.

A zsírtalanítás minőségét egy vízáramlással ellenőrizheti, amely egyenletes rétegben áramlik, és nem cseppben gyűjthető össze. A tisztaságot oldószeres ruhával lehet ellenőrizni - ha alaposan megdörzsölte a felületet, akkor tiszta marad, ami azt jelenti, hogy a tisztítás sikeres volt.

Most el kell távolítanod a lefolyót és a túlcsordulást, és el kell végezned az alatta rejtett területek feldolgozását. Ha nem lehet eltávolítani őket, a túlcsordulás maszkoló szalaggal van burkolva - ez megvédi a festéket a belsejéből. A műanyag csésze a leeresztőhálóra ragasztva, egészségügyi tömítőanyag segítségével.

Alkatrészek előkészítése alkalmazásra

Az ömlesztett akril kiválasztása kívánatos az elv szerint: minél drágább, annál jobb. A frissített kádat legalább 15 évig kell működtetni, így nem szabad kipróbálni - a rossz minőségű anyagok meg tudják szüntetni az összes töltött erőfeszítést. A legismertebb márkák közül az "EcoVannu", a "YarLi" és a legnépszerűbb a Stacril és a Plastall.

A festett fürdőnek a vízcseppekből való védelme érdekében, amely kondenzátum formájában összegyűjthető, a csapot műanyag zacskóval csomagolják. A padlózat burkolólapja festéktől védett, cellofánnal vagy újsággal terjesztve a fürdő peremén.

Az oldalfal közelében lévő fal maszkoló szalaggal van lezárva. A folyékony akril kényelmes munkavégzése érdekében szükséges, hogy a helyiség hőmérséklete 24-26 ° C legyen. Ezt megelőzően az anyagokat be kell vezetni a helyiségbe, és legalább 24 órán keresztül meg kell őrizni, hogy hőmérsékletük megegyezzen a környezeti hőmérsékletével.

A munkadarab elkészítése a következő: egy keményítőt öntünk a vödörbe az alapanyaggal és körülbelül 10-12 percig fagott spatulával keverve. Ebben az esetben nem megfelelő a fúvókák, például a keverő alkalmazása. Külön figyelmet kell fordítani a tartály falaira és aljára. Mielőtt az alapot keverjük, távolítsuk el a lapokból a spatulával, és engedjük lefolyni. Nagyon pontosan be kell tartani a gyártó által meghatározott arányokat.

Annak érdekében, hogy a festék jól kevert legyen, vízfürdőben szobahőmérsékletre állítható, de nem túlmelegítve, mivel a túl meleg akril folyadékká válhat. Ez túlságosan vékony festékréteg képződéséhez, a bevonat területek sárgulásához és hámozásához vezet. A keveréket fedővel lefedjük, és aktiváljuk a keményítő tulajdonságait 15 percig.

Hogyan alkalmazzunk akrilt a fürdőbe?

Mielőtt a folyadék akrilát a fürdő leeresztése alatt felvetné kb. Fél liter kapacitást - ez feleslegessé teszi a festéket. Az anyagot ismét öt percig keverjük. Alkalmazásnál használjon tiszta, fél literes műanyag poharat.

Tegye a keveréket a fürdő oldalára, a legtávolabbi saroktól kezdve. A lassan leeresztő festék lefedi az egész felületet, és alulról gyűjti össze, ahol akár 5 milliméter réteg is lehet. Az akril egyenletes eloszlása ​​fémspatulával. A cikcak mozgások alját töltik.

A rajz vége felé a szerkezet kiegyenlített. Az eredmény felméréséhez vigye el egy zseblámpát, és ellenőrizze, hogy a teljes felület egyenletesen festett-e. Ha üregeket találunk, akkor egy spatulával a festéket alulról húzzuk le, és egy nem szakadt területre vezetünk. A munka végén a spatulával eltávolítanak nem fagyott akrilcseppeket a fürdő oldaláról.

48 óra elteltével távolíthatja el a filmet, és telepítheti a szifont és a túlfolyást. A végső száradás egy további 48 órán belül megy végbe. Ugyanakkor lehetőség nyílik a fürdő használatára.

Akril bélés: a specifikáció és a telepítés

Az akril bélés 4-6 mm vastag fürdő lábak és leeresztő lyukak nélkül. A régi felett helyezkedik el, és speciális rögzítőhab segítségével rögzíthető. A bélés telepítésekor a régi fürdõ szolgál támogatóként, ezért konfigurációjának teljesen azonosnak kell lennie. A legkisebb eltérés problémákat okoz a működés során.

Előnyei és hátrányai a telepítés

Ennek a módszernek a fő előnyei a következők:

 • a frissített termék élettartama körülbelül 15 év;
 • nem kell megszabadulni a régi fürdőtől;
 • a bélés fényes felülete nem szennyezi a piszkot és a baktériumokat;
 • Az akril réteg kopásálló.

Azonban a "legfontosabb" érvek egyike a szilárd öntöttvas alap megőrzésének vágya, mivel az ilyen fürdők gyakorlatilag sosem szabadulnak fel vagy szabadulnak fel, de nem olcsóak.

Abban az esetben, ha a régi fürdőt a falba süllyesztett oldallal szerelték fel, akkor a falba vágnia kell egy hornyot, vagy ha csempeburkolatot kell elhelyezni, akkor távolítsa el a csempefödröt vagy a szomszédos csempék sorát. Természetesen vissza kell állítanod a szoba régi szép megjelenését. Ezeknek a munkáknak a elvégzésével a fürdőkád helyreállítása kevésbé jövedelmező, mint a fürdőkád töltésének módja, különösen akkor, ha bérelsz a mestereket, és nem mindent magadnak.

Gyakran előfordul, hogy a varázsló mesterei korrigálják a bélés és a fürdő paramétereinek eltérését a hab használatával, üregekkel töltve. Ez rossz tömítést eredményez, ami a felső réteg hámlását eredményezi, repedés kialakulását.

Az akril bélés legjelentősebb hátrányai nem megfelelő telepítésnek tulajdoníthatók, de nem az anyagnak vagy a terméknek. A problémák oka lehet az alacsony minőségű tömítőanyag alkalmazása is.