Legfontosabb > Dekoráció

Műanyag fürdőszobai talp

A fürdõszoba különbözik a többiektõl a vízforrások jelenléte miatt megnövekedett páratartalom miatt. Ismeretes, hogy a nehezen elérhető és rosszul szellőző helyeken kialakuló nagy mennyiségű nedvesség miatt kedvező környezet alakul ki a penész kialakulása és szaporodása miatt. A legkiszolgáltatottabb helyek a betűtípus alatt lévő tér, ahol a víz áthaladhat a fürdő és a fal közötti ízületen. Ilyen esetekben van egy műanyag padló a fürdőszobához, amely átfedi a csomópontot és megakadályozza a nedvesség behatolását. Ebben a cikkben elemezzük, hogy milyen típusú alaplapok és milyen termékeket használunk a különféle fürdőkhöz, a szakértők visszajelzései alapján.

Mi a fürdőszoba lábazata?

A műanyag lábazat fő célja a fürdő szomszédos felületének a csomópontjának lezárása a nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében. A második cél a csomópont dekoratív díszítése, de ez a funkció másodlagosnak tekinthető, és a legtöbb gyártó nem különös figyelmet fordít a megjelenésre. Az ilyen típusú pecsétvarrás fő előnye a beépítési sebesség és az alacsony költség.

Fontos! A legtöbb esetben a fürdőszobai műanyag sarkok csak az alap előkészítése után vannak felszerelve. Az előkezelés magában foglalja a nagy rés tömítését cementhabarcsmal, habtal vagy tömítőanyaggal, majd az alaplapot a végső szakaszba építve.

A határok típusai

A korszerű hajlékony sarkok a varratok lezárására többféle kivitelben, különböző színben és különböző alapanyagban készülhetnek. A választás megkönnyítése érdekében ezek a termékek különböző kritériumok szerint csoportokba sorolhatók. A felhasznált anyag szerint a lágy szegélyt fel lehet osztani:

 • szilikon vagy gumi;
 • akril;
 • műanyagból.

A tervváltozat szerint a modellek a következőkre oszthatók:

 • külső, amelyek a falburkoló anyag feletti csomópontban vannak elhelyezve;
 • belső, amelyek a csomópontban vannak elhelyezve, és csak ezután van a csempe a járda tetején.
Minta kerámia sarok

Fontos! A lágy zsaluzás a belső kialakítással nem nagyon népszerű a beépítési mód miatt. Mivel az ilyen termékek élettartama nem nagyon hosszú, 2-3 év alatt cserélni kell a lábazatot, de mivel a cserép a termék tetejére van helyezve, azután cserélni kell az első lapkát, ami további kényelmetlenséget és időköltségeket okoz.

Ugyanez a rugalmas sarok kétféleképpen osztható fel a telepítési módtól függően:

Az öntapadó taposónak egy speciális ragasztóanyag-összetétele van a belső felületén, amelyet védőfóliával borítanak. A film eltávolítása után a gerenda közvetlenül az ízület helyére kerülhet. Azok a termékek, amelyek nem rendelkeznek ilyen ragasztóréteggel, általában szilikonnal vagy akril tömítőanyaggal vannak felszerelve.

Előnyök és hátrányok

Minden, a gyártás anyagától függõen forgalomban levõ hajlékony hajófedélzetnek saját jellemzõi vannak, de mindegyiknek közös pozitív tulajdonságai vannak, például:

 • nedvességállóság;
 • mechanikai károsodással szembeni ellenállás;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • olcsó;
 • rugalmasságát;
 • egyszerű használat.

Ezután figyelembe vesszük az egyes anyagtípusok jellemzőit, amelyeket ismerni kell, és figyelembe kell venni a járdaszegély megválasztása és megvásárlása során.

A fürdőszoba szilikon sarkában nagyon nagy rugalmasságban különböznek az analógoktól, és gyakori kanyarokban helyezkednek el. Ez az anyag nem fél a deformációtól, és nagy hőmérsékleti tartományban használható. Az anyag anyagát gumi sarokként is nevezik, mivel fizikai tulajdonságaiban nagyon hasonlít. Azonban ez a fajta határ szegény toleranciát mutatott a modern mosószerek hatására, amelyeknek többsége agresszív vegyi vegyületeket tartalmaz. Továbbá a tömítés gumitömítése sem tolerálja a tisztítószerek hatását csiszolóanyag jelenlétével.

Információért. A szilikonból készült fürdőszobai modern korlátok vásárlásakor fordítson különös figyelmet a termék eltarthatóságára. Ezeknek a modelleknek a legtöbbje ragacsos felületet tartalmaz a belsejében a szerelés megkönnyítése érdekében, de a ragasztókompozíció eltarthatósága rendszerint legfeljebb két év a gyártás időpontjától. Ha lejárt terméket vásárol, ebben az esetben a kötés tömörsége nem garantált.

Tartós akril sarok a pillanat alatt

A fürdő akril határa rendkívül népszerű, annak ellenére, hogy a szilikonos tárggyal szemben magasabb a költség. Az ezen anyagokból származó termékek különböző díszítési lehetőségekkel és színpaletták széles palettájával rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az akril sarok bármely stílust vagy színteret válasszon. Annak ellenére, hogy az opciók széles választéka és az anyag nagy szilárdsága ellenére ilyen típusú határok továbbra is vezető szerepet töltenek be a hagyományos műanyag termékeknek. Ennek az az oka, hogy az akrilhatárt feltételesen hajlékonynak tekintik, és nem alkalmas összetett alakzatok szegélyezésére, mivel ez felrobbanhat, ha túlzottan hajlik.

Fontos. Az akrilból készült termékek nem tolerálják a hőtágulást, és a szakemberek nem javasolják, hogy az acél vagy öntöttvas kádak szigetelésére használják, mivel az anyagok fűtése és hűtése során az anyagok tágulása eltér. Javasoljuk továbbá, hogy ilyen járdaszegélyt egy folyékony ragasztóval szereljünk fel egy szilikon alapra, amely a kikeményedés után rugalmas marad.

PVC sarokelem

A fürdőszoba PVC szegélye joggal foglal állást, mivel jó rugalmassággal, alacsony költséggel és sokféle dekorációs variációval rendelkezik bármilyen típusú belső tér számára. Ezek a modellek szinte minden esetben alkalmazhatók. Ez a sarok lehet öntapadó befejező határ egy olyan fürdőszoba számára, amely egy már kész bélésbe vagy egy belső változatba illeszkedik, amely a burkolat alatt a bélés kezdeti szakaszában van felszerelve.

Fontos. Az egyik hátránya ennek az anyagnak a rövid élettartama, átlagosan 2-4 év, a minőségi telepítésnek megfelelően. Továbbá a fehér műanyag idővel sárgára vált, ami kissé megzavarja a szoba általános megjelenését.

Műanyag kanyarulat telepítése

Ezután megnézzük, hogyan kell egy külső műanyag műanyag alaplapot a fürdőszoba és a fal összekötésére telepíteni a saját kezével. A munkához olyan anyagokat kell előkészíteni, mint:

 • poliuretánhab a varratzáráshoz;
 • szilikon, hogy biztosítsa a kapcsolat szorosságát;
 • műanyag járda;
 • irodai kés;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Mielőtt a PVC-sarkot behelyezné a fürdőszobába, a felületet megfelelően fel kell készíteni, mert a készítmény minősége meghatározza a kötés tömítettségét és a termék élettartamát. Az első lépés, hogy távolítsa el a régi sarkot vagy bármilyen más anyagot, amelyet korábban használtak.

Fontos! Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy fedje le a betűtípust egy újsággal, bármilyen ruhadarabbal vagy rögzítőfóliával annak érdekében, hogy elkerülje a zománc károsodását az eszköz leesése vagy a hab gondatlan kezelése miatt.

Példa a csempeburkolat belső sarkára

Ha van egy gumírozott sarka, amely a belsejében speciális gumibetét van a tömítettség javítása érdekében, akkor nem használhat szilikont. Emlékeztetni kell arra is, hogy a savalapú szilikon elpusztíthatja a gumitömítést, ezért semleges alapon alkalmazza a szilikont további tömítéshez.

Ezután a telepítési folyamat a következő:

 • a falon és a fürdőn lévő közös felületet zsírozni kell szokásos fehér szellem segítségével a lehetséges zsírfoltok és szennyeződések eltávolítása érdekében;
 • tovább mérje a betűtípus oldalát a roulette építésével;
 • a rendelkezésre álló méreteknél vágunk egy műanyag sarkot a szükséges darabokra

Fontos. Mérések elvégzésénél és a talapzat vágásánál ügyelned kell arra, hogy a határ mindkét oldalának sarkait 45 fokos szögben kell vágni, hogy gyönyörű ízületet kapjunk. Ha kétségei vannak, hogy helyesen vágja le a sarkokat, akkor jobb, ha speciális sarok adaptereket előre.

Habbal alkalmazzuk a sarok matricához

 • miután minden területet levágtak, össze kell kötni őket a jövő telepítési helyére a megbékéléshez és a részletes kiigazításhoz;
 • ha minden terület tökéletesen illeszkedik, akkor meg kell védeni a fal felületét a felesleges szilikon vagy poliuretán hab felől való érintkezésben. Ehhez ragasszuk be a maszkoló szalagot az alaplap fölé, 1-2 mm-re a felső széltől a sark egész hossza mentén;
 • majd vegye le a műanyag oldalt a fürdőszobában, és fújja a réteget a fürdő és a fal között habszerővel és szerelje vissza a szegélyeket. A mi esetünkben a habarcs egyszerre használ felragasztó alapot. A járdaszegélyt kis erőfeszítéssel le kell nyomni, és a felszerelés után várjon 15-20 percet, amíg a hab meg nem erősödik.

Fontos. Ha Önnek van öntapadó kádfürdője, akkor nem használhat habot. De a szakértők mindenképpen javasolják, hogy lezárják a rést a fürdőszoba és a fal között, ha szélessége meghaladja az 5 millimétert. Ebben az esetben habot vagy szilikont lehet alkalmazni a rés semleges alapú lezárására.

A munka végső szakaszában a műanyag sarkokat tömítőanyaggal tömítik a sarokkötések helyén és a határ teljes hosszában. A sarok anyaga lehetővé teszi, hogy kissé hajlítsa le a felső lapot a falról, és öntsön benne a szilikont, majd kissé nyomja meg a lapot az ujjával úgy, hogy a szilikon egy része túlmutat rajta. Ezután nedves ruhával távolítsa el a felesleges szilikont, és távolítsa el a maszkoló szalagot. Ebben a szakaszban azt feltételezhetjük, hogy a fürdőszobában lévő műanyag sarok kvalitatív módon van felszerelve, és a telepítés után 12 órával már vízvezetési eljárásokat is lehet alkalmazni.

Fürdő lábazat: az ízületek praktikus és praktikus kialakítása

Nem számít, mennyire keményen próbálja telepíteni a fürdőszobát a falhoz közel, de nem fog tökéletesen működni. Mivel nincsenek teljesen lapos falak bármelyik házban, egyik vagy másik útban egy kis rés lesz, amelybe a víz leesik. Korábban a cementhabarcsot olajfestékkel kombinálták a probléma megoldása érdekében. Most azonban van egy modern és egyszerű megoldás - fürdőtálca. Tekintsen minden lehetséges lehetőséget a határ megtervezésére, valamint a funkciókra.

A fürdő lábazata megóvja a falaktól és a padló alól a vizet, és a fürdőszoba harmonikus dekorációjává válik

A fürdőkádak kiválasztásának és használatának jellemzői

Amellett, hogy a fürdőben lévő nyílt rés nem néz ki esztétikailag kellemesnek, a nyitott kötés a penész és a penész fejlődését okozhatja, ami elsősorban és egészségtelen. Ezért kell gondoskodnia a lezárásáról és egy fürdőszobát vásárolni.

A fürdőfülke megvédi a vizet, és megakadályozza a penészedést és a penészgombást

Az ízületbe juttatott nedvesség nagyon hosszú ideig megszárad, és gyakran nemcsak a nemkívánatos mikroorganizmusok kialakulásához, hanem a fürdő mögötti fémelemek korrozív folyamatainak előfordulásához vezet. És mivel sokkal könnyebb megakadályozni ezeket a folyamatokat, mint később foglalkozni velük, megfontoljuk, hogy mit lehet tenni annak elkerülésére.

A lábazat kiválasztásakor figyelembe kell venni a következőket:

 • a járda anyagának költsége. Érdemes megemlíteni, hogy az egyszerű és megfizethető modellek nem tudnak hosszú élettartamot élni, ezért ha csak egyszer akarja megoldani ezt a problémát, akkor bizonyos pénzeszközöket kell eltöltenie rajta;

A modern határok nem csak megoldják a nedvesség problémáját a résbe, hanem díszítik a belső teret

 • A falakhoz használt anyag nagymértékben meghatározza a fürdőalapzat kialakításának módját is. Leggyakrabban egy hasonló anyagból származó határt kap. Ha műanyag fali burkolatot vagy üvegfaltot használt falak díszítésére, akkor a műanyag lábazat ideális megoldás lenne, mert az akril alaplap igen alkalmas akril fürdőre. Kerámia vagy kőfödémek megfelelőek, ha a fürdőszoba falai csempék;
 • a rés nagysága egy másik döntő tényező egy anyag javára.

Modern és egyszerű tömítő megoldás - fürdőtálca

Bármi legyen is a forrásadat, manapság egy megfelelő megoldást talál, és gondoskodik a fürdőszoba és a fal közötti ízületről, így nem csak funkcionális, hanem szép is. Végtére is, a modern határok nem csak megoldhatják a nedvesség problémájának megoldását, hanem támogatják és néha díszítik is a belső térséget.

Fürdő lábazat: anyagtípusok

Annak érdekében, hogy választani tudjon egy adott anyag javára, ajánlott előzetesen megismerkedni az összes létező lehetőséggel, figyelembe véve az egyes előnyöket és hátrányokat. Röviden megfontoljuk mindazt, amit az építőanyagok modern piacán mutattak be.

A műanyag járda - különösen népszerű a gazdaság és a külső tényezők ellen

Műanyag zuhanyfüggöny

A műanyag kiváló műszaki jellemzői, erőssége és ellenállása a különféle külső tényezők hatásának - ez az egyik fő előnye ennek az anyagnak, amely tanúsítja ezt a választást. Megfizethető áron büszkélkedhet egy meglehetősen egyszerű telepítéssel, ami nagyban megkönnyíti a munkáját, ha azt tervezi megtenni. A fürdőkád műanyag határai nagy színváltozatban jelennek meg, ezért több, mint egyszerű megoldást találni a belsejébe illő lehetőség kiválasztására.

A ragasztás speciális ragasztóval vagy folyékony körmökkel történik. Az árusításhoz öntapadós műanyag alaplapok találhatók a fürdőben. Az ilyen modellek biztosítása érdekében elegendő eltávolítani a védőbevonatot, és elhelyezni azt a helyre, ahová kell.

A fürdőkád műanyag gerenda felszerelése önállóan elvégezhető

A beszerelés kétféleképpen lehetséges - plintoszok a csempe vagy a tetején. Az első esetben a járda felszerelése a csempe behelyezése előtt történik, a második esetben pedig a fenti munka befejezése után.

Kerámia fürdőkád

A műanyag lábazatok fő versenytársa kerámia határok. A hosszabb működési élettartam, valamint a nagy erősségű, a modern piac egyik vezető helyét nyerte el. Ez a lehetőség különösen jól kombinálható a falakkal, a díszítéshez.

A járdaszegély kiválasztásakor fontos figyelembe venni a fal és a szomszédos fürdő színét és anyagát.

Valamikor erre a célra ugyanazt a burkolólapot használták, mint a falak esetében, manuálisan vágva a kívánt méretű darabokat, és ugyanúgy csatolva őket, mint a csempe. Ma azonban a gyártók felajánlják, hogy nem veszítenek erőfeszítéseket az alkatrészek méréséről és felszereléséről, hanem egy kész kerámia lábazat beszerzésére. Továbbá a beszerelési folyamat megkönnyítése érdekében különleges sarokelemeket adnak el, amelyek lehetővé teszik a szerelést, de a kész sarok azonnali rögzítését.

Egy másik ok arra, hogy kerámia alaplapot vásároljunk egy fürdéshez hosszú élettartam, amely évtizedekig mérhető. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a szolgáltatási idő közvetlenül függ a telepítés minőségétől, és annak látszólagos könnyű volta miatt ez a folyamat bizonyos tapasztalatokat és készségeket igényel. Ezért, ha korábban nem foglalkozott ilyen munkákkal, akkor jobb, ha ezt szakembernek bízhatja, hogy bízzon a kapott eredményben.

A kerámiahatárokat a nagy szilárdság és a hosszú élettartam jellemzi.

A kerámia járda előnyei és hátrányai

Kerámia alaplapok előnyei és hátrányai:

 • A kerámia határokat nagyfokú feszességük különbözteti meg. Sosem hagyják figyelmen kívül a vizet;
 • Ha a fal és a fürdőszoba közötti távolság elég nagy, és a műanyag profil behelyezése nem lehetséges, a kerámia alaplap könnyen megoldja ezt a problémát. Javasoljuk, hogy a megfelelő méretű téglákkal töltsék ki a rést, majd zárják le kerámia határral;
 • Természetesen a kerámia szegély sokkal hosszabb ideig tart, mint bármely műanyag panel.

A kerámia járda különböző színekkel és textúrákkal rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába

 • a kerámia szegély megjelenése az eredeti formában megmarad, ami nem a műanyag panelek esetében fordul elő, amelyek gyakran zavarosak és jellegzetes sárga virágzattal borítják, ami könnyen elkényeztetheti a fürdőszoba megjelenését;
 • az anyag kémiai összetétele határozza meg a legkülönfélébb külső tényezőkkel szembeni magas ellenállást: hőmérséklet-csökkenést, szakadási deformációkat stb.
 • A kerámia fürdőfüggönyök választéka minden bizonnyal a legigényesebb felhasználóknak is lenyűgözi. Az értékesítésen fehér és színes modellek is találhatók, simák és textúrázottak, homorúak és konvexek.

Természetes kőből készült szegélyek a legdrágábbak az árban, és nem minden fürdőszoba tűnik megfelelőnek

A kerámia alaplapok egyetlen jelentős hátránya az ütésállóság. Ha egy nehéz tárgyat egy csempe alá dob, ez károsíthatja azt, ami repedéseket okozhat, amelyekbe a víz beléphet.

Bath ragasztószalagok

Ez talán az egyik legegyszerűbb és legegyszerűbb lehetőség a falak és a fal közötti ízületek védelmére. Az ilyen határok a polietilénből készült szalag formájában vannak forgalomban. Úgy tervezték, hogy lezárja a rést. A fürdő öntapadó alaplapját a kívánt mérettől függően egyedileg választják ki. A megfelelő szélesség és magasság választása lehetővé teszi a megbízható védelmet a nedvesség behatolása ellen.

Bath ragasztószalagok

Az öntapadó padlólemezek fürdőre történő felszerelése tekintetében a technológia még egyszerűbb, mint pl. A ragasztóalap jelenlétének köszönhetően a szalagot egyszerűen rögzítik a megfelelő helyen, majd azt szilikon tömítőanyaggal lezárják.

Akrilfülke alaplapok

Körülbelül vásárolni akril alaptábla fürdő, nem mindenki gondolja. Először is, mert költsége magasabb, mint a szilikonból készült analógok. Azonban, ha egy akrilfürdőről szóló lábazat kiválasztásáról van szó, ez kétségtelenül ideális megoldás.

Ennek az anyagnak a fő jellemzője a hőtágulásra való rossz tolerancia, ezért használata nem mindig lehetséges. A szereléshez használjon folyékony ragasztót egy szilikon alapanyaggal, mivel még a szárítás után is megtartja a plaszticitást.

Az akril alaplap ideális az akril kád alatt lévő nedvességtől való védelemhez

Természetes kő burkolatok

A természetes kőből készült szegélyléc - komoly és meglehetősen drága lehetőség, amely mindazonáltal egyedülállónak tűnik minden átgondolt belső térben. És bár ez a gyönyörű határ nem nevezhető mindenki számára hozzáférhetővé, akkor a népszerűségét nehéz alábecsülni.

A kiválasztási folyamat során érdemes odafigyelni arra, hogy egy ilyen lábazat alkalmas-e a környező környezetre, kiválasztva azokat a modelleket, amelyek alkalmasak a színezésre, és illeszkedhetnek a meglévő stilisztikai irányba. Természetesen a márvány alaplapok használata előnyös, ha a fürdő maga ugyanabból az anyagból készül. És bár ez a design sokat fog kerülni, tiszteletet kell adnunk nemcsak az esztétikai összetevőnek, hanem a kiváló műszaki tulajdonságoknak is: hosszú élettartam és az anyag nagy szilárdsága.

A kerámia szegély megbízható és magas színvonalú védelmet nyújt, amely megakadályozza, hogy a víz áthaladjon az ízületeken.

A padlólapok felszerelése a fürdőre saját kezűleg

A fürdőkábel kialakításának két legkedveltebb módja műanyag vagy kerámia alaplap. És ha a műanyag határok és különböző ragasztószalagok felszerelése meglehetősen egyszerű, akkor a kerámia talpazat telepítése általában sok kérdést vet fel. Ezután vegye fontolóra a telepítést és azokat és az egyéb modelleket.

Műanyag padló a fürdőben: hogyan ragaszkodj hozzá

Ha úgy dönt, hogy egy fürdőszobához plasztik lábazatot vásárol, akkor ez egy nagyszerű lehetőség a pénz megtakarítására. Végül is, függetlenül attól, hogy az Ön által választott két lehetséges opció (öntapadó vagy PVC lemezek közül melyik) közül választhat, vásárolhat egy fürdőkádat egy elfogadható áron, és telepítse azt.

A talpazat és a szerelvények nagy pontossággal illeszkednek, minőségi és gyönyörű ízületet képeznek

Nyilvánvaló, hogy az öntapadó határ közvetlenül az ízület tömítését szolgálja, míg a műanyag panel csupán dekoratív elem, amely ténylegesen lefedi a tömítőanyagot. Annak érdekében, hogy minőségi szempontból ragaszthassa ezeket a paneleket, a következő eljárást kell követnie:

 • a rés körüli területet alaposan meg kell tisztítani a portól és a szennyeződésektől, majd törölni kell. Miután meg kell tölteni tömítőanyaggal, és hagyja teljesen megszáradni;
 • Épület mérőszalag segítségével mérje meg a fal melletti oldalak hosszát. A szükséges hosszúság ismeretében testreszabhatja a meglévő profilt. Annak érdekében, hogy esztétikus megjelenést biztosítsanak, az élek 45 fokos szögben vannak elrendezve;

Az esztétikai megjelenés érdekében az éleket 45 fokos szögben vágják le.

 • hogy a ragasztási folyamat a lehető legpontosabban elvégezhető legyen, használjon maszkoló szalagot, ragadva a fürdő szélein. Ez megóvja a felesleges ragasztástól;
 • A ragasztási eljárást a következőképpen végezzük: a panelet a falra helyezzük és szorosan nyomjuk. Ezután a sarok kicsi széleit lecsavarva a pisztoly be van helyezve, és a tömítőanyag ki van húzva. Amikor a varrat teljesen kitöltött, minden rendben levő spatulával egyenlíthet. Ugyanez történik a járda alján is. A tömítőanyag teljes száradása után eltávolítható a ragasztószalag.

Jó tanács! Nagy előny, ha a munkamódban van egy asszisztens, aki segít megtartani és megnyomni a panelt. Tehát a kiváló minőségű telepítésének esélye jelentősen megnő.

A határ hátoldalán ragasztókompozíciót alkalmaznak, és a csempe a megfelelő helyen van elhelyezve.

Mindenesetre meg kell értened, hogy a műanyag panelek nem évekig használatosak. Valószínűleg nagy időközönként meg kell változtatni őket. Ezért előre gondolkodjunk el, ha jobb lenne, ha a kerámia járdaszegélyt előnyben részesítenénk.

Kerámia ablaktáblák beépítése önállóan

Nem könnyű felszerelni a kerámia járókeretet. De ha legalább minimális tapasztalattal rendelkezik a javítások elvégzésében és készen áll arra, hogy elegendő időt fordítson erre a kérdésre, akkor ez a feladat nagyon megvalósítható. Ezenfelül két különböző telepítési módszer létezik. Vegye figyelembe részletesen az egyes lehetőségeket.

Kapcsolódó cikk:

A fürdőszoba tervezéséhez használt kerámia burkolólapok típusai. Fényképek kész tárgyak különböző stílusok.

A munka megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz és anyag. Ez a lista tartalmazza:

 • szilikon tömítőanyag, amelyet magas páratartalmú körülmények között történő működésre terveztek (speciális adalékok gátolják a gombák és penészgombák kialakulását az alkalmazás helyén);

A szilikon tömítőanyag részeként speciális adalékanyagok vannak, amelyek megakadályozzák a gombák és a penész fejlődését

 • kerámia szegély, amelynek összegét előre kiszámították (ne felejtsük el a szükséges állományt);
 • csempe ragasztó;
 • ragasztópaszta;
 • spatula;
 • fogó;
 • csíkos bár.

Jó tanács! A kívánt mennyiségű tömítőanyag kiszámítása önállóan történik. Körülbelül 100-150 ml-t használnak egy standard méretű fürdőre, az alkalmazott réteg vastagságától függően.

A műanyag szegélyléc könnyen beállítható a saját kezével, bizonyos szabályok betartásával

A munka másik fontos előkészítő szakasza az igényelt csempék számának kiszámítása. Ez a következő módon hajtható végre:

 1. Mérje meg a fürdők azon oldalát, amelyek a fal közelében találhatók és tömítést igényelnek.
 2. Az így kapott értéket a határ egyik elemének hossza osztja el.
 3. Keressük fel az eredményt.
 4. Készítsen egy kis különbözetet, ha néhány kiegészítő tárgyat vásárol meg, ha a lábazat egyes részei megsérülnek.

A járdaszegély lezárja és tömíti a fal és a fürdőszoba közötti csatlakozást, amikor a fal már csempézett

Hogyan szereljünk fel kerámia lábazatot a fürdő alatt a csempe alatt?

A járdaszegélyek ilyen módon történő beépítése hagyományosan a tisztítással és a felület por- és piszok tisztításával kezdődik. Vigyázzon, hogy olyan helyeken, ahol az elemek érintkezésbe kerülnek, száraz. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsa a felületet. Ezután használjon tömítőanyagot a rés bezárásához, egyenletesen kitöltve. Annak érdekében, hogy mindent egyenesen hajtson végre, használjon spatulát, vagy tegye meg a kezével, miután megitatta vízben.

Ennek az eljárásnak az a fő célja, hogy megszüntesse azokat a hiányosságokat és hiányosságokat, amelyekbe a víz leeshet. Ezért óvatosan és gondosan vegye be a tömítőanyagot, és ellenőrizze az eredményt.

A csempeburkolat beillesztése a sarkon kezdődik, és a fürdő széléig mozog.

A tömítőanyag teljes száradása után folytathatja a járda lefektetését. Ha szükség van az elemek illesztésére, erre a célra ajánlott csiszológépet használni gyémánt tárcsával vagy fogóval. A második esetben előzetesen rajzolja meg azt a sort, amelyen vágni szeretne, majd csavarja le a csempe apró darabjait. Az esztétikai megjelenéshez a szélét csiszolóblokk segítségével csiszolni kell.

Ezután a keret hátoldalán ragasztókészüléket alkalmaznak, és a csempe a megfelelő helyre kerül. Ugyanakkor ajánlott a sarkából kiindulni, a széle felé haladva. Ez megkönnyíti az extrém elemek illesztését.

A határolóelemeket a lehető legközelebb kell elhelyezni egymáshoz, hogy ne hagyjanak el réseket.

Jó tanács! Nedves ruhával azonnal távolítsa el a felesleges ragasztót, és megakadályozza a száradást. Ellenkező esetben a jövőben sok erőfeszítést kell eltöltenie erről.

A határelemeket a lehető legközelebb kell elhelyezni egymáshoz, hogy gyakorlatilag ne legyenek hiányosak. És miután a ragasztó tökéletesen megszáradt, ami legalább egy napot igényel, ugyanazzal a habarccsal, amelyet a csempe lefektetése során használtak, meg kell pecsételni a varratokat. Ha a fal nagy szabálytalanságokkal jár, és nem sikerült tökéletesen illeszteni a határelemeket, használjon tömítőanyagot a rések kitöltéséhez.

Kerámia szegély elhelyezése a legjobb a tetején

Hogyan szereljünk fel kerámia szegélyt a lapra?

Egy másik egyszerűbb módja a határnak a csempere történő telepítése. Ebben az esetben hagyományosan meg kell kezdeni a felület tisztításával és zsírtalanításával. A legegyszerűbb módja a "folyékony köröm" használatának, de minden más vízálló ragasztó használata. Miután a falra helyezte, egy bizonyos ideig várnia kell, amelyet a kompozíció gyártója ajánl.

Mint például a határ alá helyezéshez, a sarkon kell elindulnia, és a fürdő szélére kell lépnie. Annak érdekében, hogy a csempe és a határ közötti legmagasabb minőségi kapcsolatot biztosíthassuk, szorosan meg kell nyomni. Ezenkívül a szárítás folyamata során a járdaszegélynyomás mértékét meghatározza a további tömörség mértéke.

A megbízható és szilárd kerámia határok tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába

Minden felesleges ragasztót azonnal ki kell küszöbölni, de ahhoz, hogy a járdaszegélyt minél simaabb helyzetbe állíthassa, használhatja az épület szintjét. A teljes száradás után csak az ízületek fugázóanyaggal történő feldolgozása marad.

Mielőtt egy adott anyagból készített fürdőalátétet vásárolna, minden egyes további érvet figyelembe kell vennie minden érvet. A megtakarítási kísérletek semmiképpen sem vezetnek pozitív eredményekhez, bár a gyakran túl drága lehetőségek nem indokolják a hulladékot. Mindenesetre most már megvan az ötlete az összes lehetséges lehetőségről, és biztosan olyan döntést hozhat, ami nem okoz csalódást.

Akril alaplap fürdőszobához

Ha kézzel vagy elektromos fűrésszel vághat, akkor igen. Az alaplap rugalmas, ugyanakkor nagyon tartós és sűrű volt, így levágva az alaplapot, könnyen ragasztani a fürdőszobába és a falba, a könnyebb telepítés érdekében szuper-ragasztót kell alkalmazni ahhoz a pontig, ahol az alaplap nem szoros a fürdő alapja, mivel a minimális hézagokat hagyja el, amelyek szilikonral vannak lezárva, a penész nem fog megjelenni a fürdőszobájában és falában.

Természetesen, ha nem biztos benne, hogy saját maga telepítheti, akkor jobb, ha felveszi a kapcsolatot a szakértőkkel. Ugyanakkor még egyetlen ügyfél sem hívta, és nem mondta, hogy kudarcot vallott. A kádban csak egy, kettő, három.

Mi vagyunk a gyártási cég, amely az első a piacon, hogy megnyitja az irányt a gyártás és telepítése akril padló a fürdőkád. Szeretjük vonzani a partnereket Oroszországban.

Mint díszítő, javasoljuk, hogy az akril alaptábla felszerelését a fürdőbe is felvehesse a szolgáltatások árlistájába, és pénzt szerezzen a telepítésénél, viszonylag kicsi fogyóeszközökkel kapcsolatos kiadások esetén, az ilyen fékezők telepítésével kapcsolatos munka nagyon felelősségteljes, és jó pénzt kereshet azzal, hogy egy kicsit az idő.

Nem. A szegélyünk sarokkötését két rönköt le kell mosni 45 fokos szögben, míg a legpontosabb rögtönzést egy gérvágó fűrész segítségével lehet elérni, mint pl. A szerelőcsapatunk. Minden megrendeléshez mellékeljük a telepítési utasításokat, valamint tőlünk rendelhetünk ragasztót és tömítőanyagot, amelyről bízunk benne, és ajánljuk a használat során a telepítés során.

Hogyan választhatunk egy fürdőtálcát: műanyag vagy akril

Bármely javítás véget ér. Mikor tekinthető teljesnek, ha a bútorokat behozzák, vagy már nem megyek az építési üzletekben? Valójában a legnehezebb rész - befejezve a helyiséget a sarok behelyezésekor. Ez minden hely kötelező része, ezért gondosan válassza ki ezt a részt. Hogyan öntse be a padlót a fürdőbe?

Miért a fürdőszoba lábazatban

A fürdőszobai simítógép azért szükséges, mert fő célja a mennyezet, a padló, a mosogató és a falak közötti ízületek tömítése.

A fürdőszobában folyamatosan van nedvesség, ami nemcsak a gombák és penészgombák megjelenését, hanem a kis rovarok reprodukcióját is okozhatja. Kétféle filé van - fal és padló.

Az első feladat a falak és a fürdőszobai elemek közötti tér megóvása a nedvességtől. Egy további lábazatot helyeznek a fürdőre úgy, hogy a víz nem áramlik a fal és a fal között, és a forma nem jelenik meg. A fürdőszobához tartozó mennyezeti filc azonban egy speciális sarkot jelent, amely lefedi a mennyezet és a falak csomópontját, nemcsak a nedvességtől védi, hanem díszítő szerepet is játszik. A fürdőszobában a lábazatot a feszesség és a dekoráció miatt a padlóra helyezzük.

A padló a fürdőszobában elrejti a dekoráció lehetséges hibáit, díszíti a többszintű mennyezet sarkait, vagy pecsétként működik. Nedvességálló anyagokból készül, ezért hatékonyan védi a falakat és az ízületeket a nedvességtől. Ezen tulajdonság mellett egy sarok a fürdőszobában:

 • tartós anyagokból készülnek;
 • megakadályozzák a gombaformák előfordulását;
 • gyönyörűen néz ki;
 • hosszú élettartamú;
 • a kivitelezés befejezése.

A modern építési piac széles skáláját kínálja olyan anyagoknak, amelyek alkalmasak minden pénztárcára az árkategóriában. A fürdőszobai galtel nem kivétel: anyag, rögzítési mód, szín, szélesség, gyártó és ár különböznek. Először tudnia kell, hogy a telepítési mód csak kétféle:

 • külső - a befejező anyag tetejére szerelve;
 • belső - a befejező anyag alatt helyezkednek el.

A második típus hosszú élettartamú és hatékonyabb védelmet nyújt az elsőnél. Az alapanyagból készült anyag a legfontosabb paraméter, amely meghatározza az előnyöket és hátrányokat.

akril

Ez egy nagyon népszerű lehetőség, bár többet költ, mint mások. Népszerűsége elsősorban a megjelenésnek köszönhető - az akril alaplap a fürdőszobában számos dekoratív formában készül, hatalmas színpalettával rendelkezik, és alkalmas a szoba és a színpaletta bármely stílusára.

Az akril nagy sűrűségű anyag, de annak sarkában még mindig rosszabb a jellemzője, mint a műanyag és a szilikon. Az akril alaplapok a fürdőszobában hátrányai vannak:

 • gyenge rugalmasság - nem használható összetett formák szegélyezéséhez;
 • szégyentelenség - gondatlan kezelés esetén egyszerűen felrobban;
 • rosszul elviseli a hőmérséklet ingadozásokat - az acél és az öntöttvas fürdők, a fűtés általában kiterjed, ami repedések megjelenéséhez vezet.

Az akril kivitel kiválasztásakor csak szilikonbázisú folyékony ragasztóval szerelhető fel, így ellenáll a hőmérsékleti viszonyok változásának. Ez a filé tökéletes a WC-szobák vagy a fürdőszobában lévő mennyezet díszítéséhez.

szilikon

A szilikon sarkot gyakran használják a WC-helyiségek sarkainak díszítésére, és megvédik a helyet a fürdőszoba és a falak között. Nagyon rugalmasan és könnyedén megváltozik a legnehezebb formák is. Előnyei:

 • nagyfokú rugalmasság;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • sima, ami kellemes az érintésre és csúszásmentes;
 • egyszerű telepítés.

A szilikon lábazat a legmagasabb hőmérsékleteket is képes ellenállni, és nem torzul el. Ugyanabban a sarokban a fürdőszoba hasonló a gumival szemben. Ennek a lehetőségnek a hátrányai a következők:

 • agresszív mosószerekre való rossz tolerancia;
 • érzékenység a csiszoló tisztítószerekre.

műanyag

Ez a típus ma a legnépszerűbb és széles körben használt, a híres Leroy Merlin bolt széles skáláját kínálja ilyen profilok. Az alacsony költség és súly előnyök rendkívül vonzóvá teszik a vásárlókat. Csak gondosan kell megválasztani: a padlón lévő fürdőszobában vásárolt lábazatot nem lehet a fürdőszoba és a fal között elhelyezni, külön erre a célra kialakított modell biztosítja a kötés tömítettségét.

A modell előnyei:

 • alacsony ár - az elemet néhány tíz rubelre lehet megvásárolni;
 • egyszerű telepítés - csak kés és ragasztó szükséges;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • rugalmasság - ez lehetővé teszi, hogy egy lábazatot használjon a komplex kanyarok díszítésére;
 • agresszív mosószerek ellenállása;
 • az egyszerű gondozás;
 • az űrlap hosszú ideig tartó megőrzése;
 • széles színválaszték.

Könnyű választani egy modellt, csak ki kell választania a megfelelő szélességet A legnépszerűbb profilok 50 és 25 mm szélesek és 2,5 m hosszúak. A fürdőszoba és a két fal közötti szabványos összekötés kialakításához egyszerre két standard profilt kell vásárolnia. Éles késsel könnyedén vághatók a kívánt részekre.

Ennek a modellnek hátrányai vannak:

 • rossz gomba ellenállóképesség - rendszeres kezelést igényel antibakteriális szerekkel;
 • nem megfelelő tömörség - ajánlatos az ízületeket további eszközökkel kezelni, hogy megvédje őket a nedvességtől és a baktériumoktól;
 • rövid élettartam - 2-3 évig minőségi szempontból védi az ízületeket.

Ma már léteznek különféle műanyag modellek a piacon - öntapadó szalagokkal, gumi oldalakkal és másokkal. Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy megismerkedjen a jellemzőkkel, hogy megbizonyosodjon a megfelelő választásról.

kerámiai

A kerámia modelleket gyakran kínálták a csempe azonnali vásárlásához, mivel nemcsak egyszerűen leegyszerűsítik a csempék feladatait, hanem lehetővé teszik, hogy egy színes képet készítsen a szobából.

A viszonylag magas költségek ellenére ez a sarok előnyei:

 • erőssége - hosszú élettartamú, és gondos kezeléssel hosszabb ideig tartja a tömítéseket, mint más sarkok;
 • könnyen tisztítható - csak nedves ruhával és mosószerrel törölje rendszeresen;
 • minden mosószerrel és vegyszerekkel szemben ellenálló;
 • nagy szakítószilárdság;
 • mikroorganizmusokkal és gombákkal szembeni ellenálló képesség.

E lehetőség hátrányai közül csak a magas költségek, de minden előnye nem érheti kevesebbet. Az élettartama legfeljebb 15 év, ami szintén jelentős árat indokol.

Öntapadó szalag

Ezt a szalagot polimernek nevezik, és PVC-ből készül, bizonyos alkatrészek hozzáadásával. Valójában öntapadós puha és rugalmas sarok, amely nagyon könnyen telepíthető.

Gyakran használják a görbületek és az egyenetlen falak kijavítására, mivel minden lehajlást lefed és légzáróvá teszi őket. Az előnyök a következők:

 • egyszerű telepítés;
 • olcsó;
 • vízzárás;
 • rugalmasságát.

A szalag cseréjekor először el kell távolítani a régi ragasztó maradványait, jól zsírtalanított felületet.

Mínuszai csak rövid élettartamot jelentenek - egy ilyen profilot 5-6 hónaponként meg kell változtatni.

Lépésrõl lépésre Telepítési útmutató

Hogyan kell ragasztani a padlót a fürdőbe? A telepítés önmagában egyáltalán nem nehéz. Ehhez elő kell készíteni néhány eszközt: folyékony szögeket vagy ragasztót, stuslo-t, éles kést, tömítőanyagot és ollót szalvétával. A telepítési módszer a modelltől függ: ha az öntapadó szalagot egyszerűen kell elhelyezni és vasalatni, akkor a kerámia alaplap beszereléséhez nagyobb erőfeszítésre lesz szükség.

A kerámia modell telepítésének lépései:

 • a felületet megtisztítják és zsírtalanítják;
 • az ízületet szilikon tölti meg és egyenesen állítja;
 • A sarok a szilikonon korábban megjelölt jelöléseken van és szorosan benyomva van;
 • a sarkok alkatrészei is vannak felszerelve;
 • a kötésnek szárazon kell lennie a nap folyamán;
 • szárítás után a varratokat tömítőanyaggal lezárjuk és 5-6 órán át ismét megszárítjuk.

De a műanyag lábazat a fürdőszoba és a fal között egy kicsit nagyobb figyelmet igényel. Fontos, hogy gondosan és gondosan kövesse a lépésenkénti utasításokat:

 1. Tisztítsa meg a gombák, penész és szabálytalanságok ízületét.
 2. Zsírozza fel a felületet alkohollal és hagyja megszáradni a falat.
 3. Jelölje meg a jövőbeli kötés helyét a falon és a profilon.
 4. A profilot 45 ° C-os szögben vágja le a stousla segítségével.
 5. Ragasztja szalagot a fal és a fürdőszoba szélén.
 6. Tegyen egy tömítőanyagot az ízületekhez, és simítsa össze.
 7. Fektesse a sarokba és nyomja meg jól.
 8. Távolítsa el a felesleges tömítést az oldalakon.
 9. Hagyja, hogy a kötés 20-30 percig száraz legyen.
 10. Kezelje a tömítőszerkezeteket.

Hasznos videó: műanyag lábazat beszerelése a fürdőszobában

A modern építési piac a különböző árú alaplapok széles választékát kínálja. Válassza ezt a fontos részletet egyszerűen, miután megismerkedett e vagy az ilyen típusú lábazatok előnyeivel és hátrányaival.

Fürdő lábazat - változatok és ragasztási szabályok

A helyiségek helyes elrendezése a vízkezelési eljárások elfogadásához azt sugallja, hogy a bútornak és a falaknak a vízvezetékek csomópontjainak összes rését gondosan lezárják. Ennek oka a nedvességnek a bélésanyagokra gyakorolt ​​negatív hatása.

A gomba és a penészképződés valószínűségének minimalizálása lehetővé teszi a fürdőkád lábát, amelyet a járdaszegélynek is neveznek. Megakadályozza, hogy a víz áthaladjon a betét és a függőleges felület közötti ízületeken, és a higiéniás terem dekorációját teljesen tökéletesítse.

A fürdőszobákban használt összes határt mennyezetre (filék), padlóra és falra osztják. Az első és a második típus termékei inkább díszítő jellegűek, mint gyakorlati feladatokat látnak el. Felülmúlja a befejező anyagok beszerelését követő réseket. A meglévő bélés színe szerint válogatnak, így harmonikus belsőséget biztosítanak az egészségügyi helyiségben.

A harmadik típusú alaplapok lezárják az ízületeket a falak és a fürdőszoba között. Ezek:

 • polietilén (öntapadó);
 • műanyag, akril (PVC);
 • kerámia.

Az első egy bizonyos szélességű polietilén szalag formájában készül. Varróoldalukon van egy réteg ragasztó, amely védőfóliával borított. Az ilyen termékek előnyei:

 • elfogadható ár;
 • egyszerű telepítés

Az öntapadó határok hiánya - rövid élettartam. A ragadós összetételt gyorsan vízzel lemossák, ami a lábazat tömítettségének megsértéséhez vezet. Rendszeresen változtatni kell. Ezért a polietilén termékek mindig rögzítésre kerülnek a falak befejeződése után.

A PVC-termékeket univerzálisnak tekintik. Különböző formákban, méretekben, textúrákban és színárnyalatokban kaphatók. Ezek a csempékre vannak szerelve, amelyek csempézett fürdőszoba vagy alatta vannak. Az ilyen lábazatok biztosítják az ízületek tömítettségét a gumi szűk betétek miatt, szorosan a védett felületek mellett.

A műanyag korlátok előnyei - a minimális ár, a hatalmas tartomány, a könnyed telepítés a saját kezével. Hátrányaik közé tartozik a rövid működési idő és a gondozás nehézsége:

 • Az akril alaplapok hajlamosak a gyors szennyeződésre. Azokat a kefékkel tisztítják, amelyek megkarcolják az anyag felületét. Ennek a repedésnek köszönhetően megformálták a fürdő megjelenését gumi oldalúakkal (betétek).
 • A PVC szerkezetek elvesztik vonzerejét a mosószer készítmények és a víz hatása alatt. 3-5 évente újakat kell kicserélni.

A kerámia határok, amelyeket gyakran sarkoknak neveznek, nincsenek ilyen mínuszok. Sült agyagból készülnek. Korlátlan élettartamuk jellemzi, és teljesen kizárják a vízszivárgás valószínűségét és az egészségügyi helyiség padlójával való érintkezést.

Az ilyen termékek különböző színekkel és geometriai paraméterekkel rendelkeznek. De a telepítés speciális szerszámokkal történik, és fokozott óvatosságot igényel. Egy pontatlan mozgás vágás közben, és kerámia repedések.

Fürdőszoba alaplap

Fürdőszobatartó - a fürdő vagy mosogató telepítésének végső eleme. A szegélyléc műanyag, kerámia vagy öntapadó. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket az opciókat, összehasonlítjuk azok előnyeit és hátrányait, így könnyebb lesz kiválasztani az adott anyagot.

Ne feledje azonban, hogy a legtöbb esetben szokásos PVC-anyagokat használnak, és ezeket szilikon tömítőanyagokkal ötvözik Ez lehetővé teszi, hogy viszonylag olcsó a fal és a fal közötti kötés bezárása.

Mi a lábazat?

Gyönyörű csempe, magas minőségű vízvezeték, megbízható csaptelepek, elegáns kialakítás - mindezen előnyök, amelyek a szemnek kellemesek, eltűnhetnek, vagy legalább komolyan elveszítik a kényelmet, ha a fal és a fürdőszoba között hézag van.

Csak úgy tűnik, hogy ez a hiba jelentéktelennek tűnik, de valójában sok baj okozója.

Ennek eredményeképpen, ha egy nyíláson keresztül nincs szigetelve és víz áramlik benne:

 • a fürdő mögötti térben kedvezõ feltételek jönnek létre a gombák és penészgombák kifejlesztésére, a fa tetvek és centipedes életmódra;
 • a padló és a falak deformálódnak és romlanak;
 • fürdés után a fürdőben a padlón szivárog;
 • egy többszintes épületben, az alatta lévő szomszédokkal, eláraszthatja a mennyezetet.

Ezenkívül a megjelenés esztétikája sérül. Egy táguló "varrás" ellentétben áll a célzattal. Ezért a lábazat is esztétikai szempontból fontos.

Miért jött létre a szakadék?

Ennek előfordulási okai főként az építési hibákkal és a javítás során felmerülő hibákkal kapcsolatosak:

 • a falakat nem derékszögben állították fel, egyenetlen felületük van;
 • nem megfelelően választották ki a fürdő méretét és formáját;
 • helytelenül beszerelt keret, alap (nem szorosan illeszkedik a falhoz, torzítások vízszintes és függőleges síkban).

Hogyan lehet megoldani a problémát?

A fürdőszoba és a fal közötti rés vagy csomó tömítésének számos módja van a különböző építőanyagok, ragasztó- és tömítőanyagok felhasználásával. Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb.

Műanyag fürdőszobai talp

A PVC lábazathoz való alkalmazhatóság hatékonyan biztosítja a csatlakozás tömítését 1,5-3 cm-re, ráadásul nemcsak a praktikumot, hanem az esztétikai elemet is érinti. A fotó azt mutatja, hogy teljesen más típusúak, és néhány "otthoni kézműves" telepíti a leggyakoribb padlószerkezeteket a fürdőszobában. Különleges lábazatok a gumi oldalú fürdőszobák számára ideálisak erre a feladatra.

Ha a rés széles, akkor egy nagyméretű műanyag profilot kell használnia, amelyet bármely hardverraktárban értékesítenek. Nehéz elrejteni a rést, de ez teljesen lehetséges.

Fő előnyei közül:

 • abszolút nedvességállóság (ha megfelelően be van építve!);
 • rugalmasság és rugalmasság;
 • gazdag színpaletta;
 • tisztességes ár (szó szerint 100 rubel 2 méterre);
 • hosszú működés.

Azonban a fürdőkád plasztikai lábazata kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk a hiányosságairól. Kevés, de mégis:

 • egy világos színű (fehér, fehér és kék) profil 2-3 év után sárgul;
 • a telepítés több lépcsőből áll (előkészítés, csempe ragasztása), megfelelő építési készségeket igényel;
 • magas minőségű tömítővíz hiányában (különösen a sarkokban lévő ízületek területén) beáramlik.

Szükséges eszközök

Az ízület előkészítéséhez és a PVC lábazathoz történő szereléshez a következőkre van szüksége:

 1. Alkohol vagy zsírtalanító.
 2. Hajszárító
 3. Maszkoló szalag
 4. Poliuretán hab és építõpisztoly.
 5. Rulett.
 6. Vágófűrész és gérvágó doboz.
 7. Ecset és rongy.
 8. Tömítőanyagok.
 9. A kés.


felszerelés

 1. Fedje le a fürdőt celofánnal vagy kartonpapírral. Teljesen szüntesse meg az előzőleg használt tömítést.
 2. Tisztítsa meg a rést a szennyeződéstől és a gombaformációktól (ha van) ecsettel és ruhával.
 3. Kezelje a munkaterületet (fal és a kád szélét) alkohol vagy zsírtalanító anyaggal.
 4. A szárnyakat hajszárítóval szárítsa meg.

Mérések és profil vágás

 1. Mérje meg az összes ízületet, rekord méreteit.
 2. Vágja le a munkadarabokat a stousla-ban. Az akril sínek egyik oldalán, 45 fokos vágással.

Megjegyzés. Speciális csatlakozó sarkokat is használhat (vásárláskor kérje a boltban). Ezek egyszerűsítik a telepítést. A profil mindkét oldalán derékszögben van vágva.

 1. Próbáld ki az üres helyeket: be kell helyezned őket a fürdőbe, és ellenőrizni kell a profil méretét és szorosságát. A képen látható, hogy a sarokban a sarok mérete tökéletesen illeszkedik.
 2. Anélkül, hogy eltávolítaná az üregeket az ízületből, ragassza fel a maszkolószalagot a díszítő lábazat felső (falra) és alsó (a fürdőre) szélére, legfeljebb 2 mm-es lyukkal. Vegye figyelembe előre, hogy miként találkozik a vízvezetékekkel, ha megkerülik az utat. Általában egyszerűen vágja le a megfelelő nyílásokat a műanyagból.

Hogyan kell ragasztani a lábazatot?

 1. Állítsa félre az előkészített profilt és óvatosan varrja össze a varratot.
 2. Lecserélje a következetesen aprított lábazatokat. Nyomja le alaposan a deszkákat és tartsa őket nyomás alatt körülbelül 7-10 percig, hogy erősen tartsa őket.
 3. Várjon egy kicsit, amíg a hab kiszárad (20-30 perc). Ezután távolítsa el a felesleget, és a talapzat alá szorul.
 4. Tegyen tömítőszerkezetet a lábazat teljes hosszában.
 5. Miután a profilok teljesen szárazak voltak, távolítsa el a szalagot, és használhatja a fürdőszobát.

By the way, ha a rés a fürdőszoba és a csempe kicsi, akkor a PVC lábazat lehet rögzíteni közvetlenül a tömítőanyag (hab nélkül). Ehhez egyszerűen csak alkalmazza a szilikon tömítőanyagot az alaplap teljes hosszában és ragassza be a fürdőbe. De, mint hogy minden egyes esetben ragadjon egy lábazatot - meg kell oldani egy helyen. És a padlón vagy a mennyezeten (mennyezet szegély) pontosan ugyanúgy van felszerelve, a tömítőanyagon vagy az összeszerelőhabon, mivel nem kívánatos a csempe fúrása a fürdőszobában.

Kerámia alaplap

A kerámiatermesztés elengedhetetlen a nagyméretű hézagok (2,5 cm-től és annál nagyobb) tömítéséhez, más "receptek" használatakor, és ennek megfelelően az építőanyagok hatástalanok. És néha a telepítés szempontjából lehetetlen.

Kerámia burkolólapok előnyei:

 • ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak és az agresszív médiának;
 • szilárd szerkezete: nem hasad, nem rothad magas környezeti páratartalmú körülmények között;
 • a csempézett lábazat nem mechanikusan deformálható;
 • hosszú megtartja eredeti megjelenését a fürdőszobában;
 • sokféle formában és színben gyártják, textúra megoldásokat;
 • élettartama 10-15 év.

A "mínuszok" között kétségbe vonja a mesterséges kő választását a rés kiküszöbölése érdekében:

 • Viszonylag magas költségek (az ár még magasabb, mint a szabványos cserép);
 • nehéz telepítés (a szakképzett építőnél).

A lábazathoz szükséges vízvezeték szerelése a fal és a fürdőszoba közötti résen:

 1. Tömítőanyag (előnyösen fertőtlenítőszer hozzáadásával).
 2. Cserépragasztó 1-2 kg (a fogyasztási sebességtől függően).
 3. Spatulával.
 4. "Bolgár" egy lemezzel a csempe vágásához.
 5. Építési fegyver.
 6. Kerámia lábazatok a szükséges mennyiségben + 2 profil a tartalékban (kár esetén).
 7. Gumi sisak.

Hogyan kell felkészülni és telepíteni

 1. Tisztítsa meg a fürdő csempeit és csatlakozását a piszoktól és a portól.
 2. A tömítéseket egyenletesen töltsük be minden oldalról tömítőanyaggal. Használjon spatulát az üregek bezárásához.

Megjegyzés. Ha a 3 cm-nél hosszabb repedések tömítése előretöltött vagy zsaluzat készül. Ezután a cementhabarcsot felviszik rájuk. Így szilárd alapot nyújt a padlólapok szereléséhez.

 1. Várj egy pillanatot: a tömítőanyag megereszkedik.
 2. Készítse elő a csemperagasztót a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.
 3. Mérje meg a fürdõ és a fal érintõ oldalainak hosszát.
 4. Vágás ilyen plinth használhatja a darálót. Vágj darabokat méretre. A profil szélei, amelyek az oldal sarkainál másokkal összekötik, 45 fokos lejtéssel vágják le.
 5. A vágási pontokat csiszoló táblával csiszolja.
 6. Ragassza az elkészített készítményeket:
 • ragasztót kell alkalmazni az alaplap hátoldalán;
 • szerelje be a nyílás tetejére;
 • Ha szükséges, állítsa be a gumi botkart: a profilot szorosan illesszék be és rögzítsék a falakhoz és a sarokcsuklókhoz (rések nélkül).
 1. 24 óra elteltével, a telepítés befejezése után, zárja le az alaplemez felső és alsó széleit tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval.

Fürdő szalag

Az öntapadós vagy öntapadós szalag nagyszerűen megakadályozza a 0,5-1,5 cm széles rések kiküszöbölését, a műanyag és a kerámia alaplapok nehezen telepíthetők, míg 5 perc alatt el kell ragadnia az alaplap szalagját a fürdőszobában. A bonyolultság mértékével a telepítés könnyen összehasonlítható az ablakok tömítésével.

És bár a minõségben nem rosszabb a rések hiányára használt egyéb anyagoknál:

 • műanyag (bármely szögben meghajtható);
 • nem deformálódott, ellenáll a sokknak és egyéb mechanikai sérülésnek;
 • nem reped;
 • Könnyű ragasztás nélkül ragasztani;
 • Jó megjelenés (lásd a fotót)
 • olcsó.

Az öntapadós alaplapok hátrányai közül:

 • rövid élettartam (legfeljebb 2-3 év);
 • a tapadó alap ragasztási tulajdonságainak részleges függősége az anyagon (falfesték, fürdő), amelyre alkalmazzák.

Ragasztószalag

 1. Mérjük meg az ízületek hosszát - három oldal a fürdő mellett.
 2. Lazítsa meg a tekercset. Hajlítsa a szalagot félig (két egyenlő részre) a teljes hossz mentén.
 3. A saját kezével vágja el a rugalmas lábazatot a hosszúságú ragasztáshoz + 10 cm-es készlet. Tisztítsa meg és kezelje zsíroldó vagy acetonos hézagokat. Ezután szárazra törölje.
 4. A nyersdarab egyik széléről húzza le 10-15 cm-t a papírrétegről, amely lefedi a ragasztó hátlapját.
 5. Csatlakoztassa a szalag szélét anélkül, hogy közbenső réteg lenne a kötés elejére, és kézzel rögzítené.
 6. Távolítsa el a többi közbenső réteget.
 7. Helyezze a szalagot az egész kötés mentén, szorosan a felülethez nyomja. De ugyanakkor próbáld meg nem nyúlni.
 8. A csatlakozás meghúzásához kissé fel kell melegíteni a hézagokat hajszárítóval.

Figyelem! A szalag-lábazat szárítása során a fürdőszobát nem lehet használni. Ellenkező esetben a víz gyengítheti a ragasztókötést és megszakíthatja a kötés tömítettségét.

24 óra múlva ellenőrizze a telepítés minőségét. Hogyan kell ezt csinálni? - Finoman rázza fel a szalagcsuklót oldalról oldalra. Ha a ragasztó rosszul készült, akkor mozogni fog. Vizuálisan tekintse meg az ízületeket. Ragassza be azokat a helyeket, ahol a szalag eltávolodott a fal falától vagy felszínétől a konstrukciós ragasztóval (folyékony körmök).

A vízet bő vízzel vigyük fel. Győződjön meg róla, hogy nem folyik át a ragasztott járdán. Az ilyen konstrukció eltávolítása és eltávolítása szintén nagyon egyszerű. A videón világosan láthatja, hogyan rögzített egy ilyen szalag.

Tehát mindhárom lehetőséget figyelembe vettük. Melyiket választja rajtad. A lényeg az, hogy az esztétika és a telepítés elérhetősége miatt az alaplap tökéletesen illeszkedik.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!