Legfontosabb > Tervezés

Az akrilfürdő súlya: előny vagy hátrány?

Ez a cikk az akril fürdő súlyát, valamint az ilyen fürdőkád kiválasztását és felszerelését és szállítását illető különféle szempontjait fogja tárgyalni.

Kezdetben általános információk: az akrilfürdő átlagos súlya mindössze 30 kg, az öntöttvas fürdő tömege 80-150 kg lehet,

Az akrilfürdők elsősorban a szokatlan formák és különféle lehetőségek figyelmét vonzzák, beleértve a beépített plazma panelet is. Az akril fürdők meglehetősen élénkebbek a monoton öntöttvas fürdőkhöz képest, de az árkülönbség megrémítheti az ügyfelet, ezért ki kell találnia, hogy mi az akrilfürdő, mennyibe kerül egy akrilfürdő és milyen eltér a fémektől.

Akril fürdőkád választás

Akrilkád

Az akril fürdők fő előnyei a következők:

 • A belső réteg tartós szintetikus polimerből készül, amely nem fakul és erősebb ütéseket képes ellenállni, mint az öntöttvasból vagy acélból készült fürdők;
 • Jó hővisszatartás;
 • Bármely szín opció, és a festék nem hámlik le az idő múlásával - egyszerűen nem létezik, az akril lapokat egyenletesen festik közvetlenül a gyártás során;
 • A fém hiánya biztosítja a rozsda és elszíneződés hiányát a működés során;
 • Az akril felülete nagyon sima, a mikrobák és a baktériumok rendszeresen folyó vízfolyással könnyen lemoshatók;
 • És végül, a súly - az akrilfürdőt kis súlya különbözteti meg, de a fürdők széles skáláját és formáit is kínálja.

A legfontosabb hátrányok a következők:

 • Viszonylag alacsony élettartam az öntöttvas fürdőhöz képest;
 • A belső felület könnyen károsodik - ezért az akril fürdőkben használt legtöbb szalonban a javító készleteket akril tartályok formájában is értékesítik, amelyek megfelelnek a fürdő színének;
 • Az idők folyamán fellépő deformáció - az akrillák szélei fokozatosan eltolódnak egymás felé használat közben;
 • Erős és merev vázszerkezetekre van szükség.

Szükséges egy igen fontos tényezőt is figyelembe venni a vízvezeték, mint például az akrilfürdő esetében: melyik képes ellenállni ennek az anyagnak a fürdőtömegének? A viszonylag alacsony tömeg ellenére ezek a fürdők viszonylag nagy szilárdságúak és képesek ellenállni az 500 kg-ot elérő terhelésnek.

Annak ellenére, hogy az akril maga nem különbözik a forma stabilitásától és a nagy merevségétől, maga a fürdő merevsége a megerősítés folyamatában van megadva. Az erősítő réteget epoxigyanta és üvegszál keverék formájában alkalmazzák, és a fürdő alját speciálisan beágyazott lapokkal megerősítik.

Fontos: a gyártás során tanúsítási és képesítési teszteket végeznek, különösen azt, hogy az akril fürdő mennyire képes ellenállni a súlynak, 10 kg-os 500 kg terhelés mellett.

Az akril fürdők leggyakrabban a következő méretekkel rendelkeznek: a szabványos fürdő hossza 150-180 cm, szélessége 70-85 cm, magassága 65 cm.

Az ilyen fürdők különféle formái különböző körülmények között alkalmazhatók:

 • A sarok akrilfürdő lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a fürdőszobában;
 • A négyszögletes vagy ovális klasszikus sokkal ismertebb;
 • A félig ovális, kerek, háromszög vagy sokszögű kád eredetinek tűnik, de sok helyet foglal el.

A belső szélességet a viselőjének méretétől függően úgy kell megválasztani, hogy testének és oldala közötti távolság legalább 5 cm legyen, az optimális mélység pedig 50-60 centiméter, ami lehetővé teszi, hogy a vízfürdő feletti víz vezetője mindig legyen a víz fölött, és ne legyen nehézsége ki a fürdőből.

Fontos: ne feledjük, hogy a nagyobb térfogatú fürdők töltik / olvadnak tovább.

Akrilkád installáció

Az akrilfürdő beszerelésének legegyszerűbb módja a gyári (standard) keretkereten történik, a mellékelt utasításoknak megfelelően. A szabvány keretet továbbá a falhoz rögzítik vagy önállóan szerelik fel, és az egész teret ráhelyezik rá, ha a fürdő a helyiség közepén van elhelyezve.

Miután a keret fel van szerelve, és a fürdőkád van rögzítve, zárva van egy dekoratív panelrel vagy egy nedvességálló gipszkarton lapkal, majd kerámia burkolattal ragasztva.

Fontos: ne csavarja be a fürdőkád oldalát a falakkal, helyénvaló speciális lábazatot elhelyezni a falhoz való érintkezési felület körül.

A gyár telepítésének hiányában a kád általában rétegelt lemezből készül.

Ez megköveteli:

 • Fűrészáru (100x50 mm-es szakasz);
 • 20 mm-es lap nedvességálló rétegelt lemez márkák FGC vagy FC;
 • Csavarok galvanizált fa (70-80 mm);
 • Önmetsző csavarok horganyzott betonnal (80-100 mm);
 • Szárítóolaj (1,5-2 liter).

A keret a következők szerint készül:

 • Az alapot a padlón lévő fürdő peremén helyezzük el, és önfúró csavarokkal rögzítjük a padlóra;
 • A függőleges oszlopok beszerelési pontjaiban a rúd aljához 100 mm-es hosszt rögzítenek;
 • A felső állványhoz rögzített rudakhoz;
 • Az építmény tetejére rétegelt lemez készült;
 • Függőleges állványokat a fürdőkád sarkaiban, valamint az oldalai mentén helyeznek el, és az emelkedésük nem haladhatja meg az 50 cm-t;
 • A fürdő aljainak alátámasztásához egy speciális párnát kell elhelyezni, amelynek magassága kétszerese a szabványos téglának. A tégla tartószerkezetet a padló beton alapjára kell helyezni, és nem a burkolólapon, azon a helyen, ahol a beépített kád aljába kerül.

Fontos: ennek során óvatosan gondoskodni kell arról, hogy a lefolyó és a túlfolyó rendszer lyukát és útjait ne akadályozzák a téglák, ami lehetetlenné teszi a fürdõknek a szennyvízcsatornához való csatlakoztatását.

Az akrilkád tálat fel kell emelni a padló felett a fürdőszobában, hogy elegendő helyet biztosítson egy szabványos leeresztő cső számára.

Akril fürdõszállítás

Sokan szembesültek öntöttvas fürdőzéssel, azzal a ténnyel, hogy súlyuk alatt a lépcsők a tornácok ellen harcoltak, és miután felmászott a szükséges padlóra, a ló féltette, és hihetetlenül súlyos volt a kezében. Az acél, majd az akril kád modell megjelenése lehetővé tette az ilyen terhelések fokozatos visszaszorulását a múltba.

Már korábban említettük, hogy az akrilfürdő különbözik - súlya mindössze 30 kg, míg az öntöttvas fürdő 80 és 150 kilogramm súlyú, ami különösen akkor érzékelhető, ha a fürdőt elég magas szinten emeli, ha a teherlift hiányzik vagy hibás. Kívánt esetben egy személy képes felvenni az akril fürdőt, ami azt jelenti, hogy könnyen telepíthető vagy szétszerelhető egy ilyen fürdő, és időt és energiát takaríthat meg.

Az akril fürdők alacsony súlya, szilárdsága és tartóssága ellenére sem rosszabb, mint az acél és az öntöttvas, és a szállítás és az emelés nem okoz nehézséget. Ezért, ha akril fürdőt vásárolnak - annak súlya, vagy inkább "súlytalansága" lesz az egyik legfontosabb előny.

Meg kell jegyezni, hogy az akril fürdővel általában különféle hidromasszázs berendezések vannak, jelentősen növelve a tartály teljes súlyát. Az akrilfürdõ, amely ilyen felszereléssel van felszerelve, egy személy felemelésére lehetetlen, ezért külsõ segítségre van szüksége.


Ezenkívül a modern piacon nemcsak a szabványos téglalap alakú fürdőket kínálják, hanem különféle más alakzatokat, valamint nagy fürdőt is kínálnak, ami szintén nehezen emelhető. Ezért elővigyázatossággal kell aggódnia a szállítással kapcsolatban, a legjobb dolog átadni azokat a szakembereknek, akik a szállítás biztonságát garantálják a szállítás során.

A fürdőkád kiválasztásakor gondosan meg kell találni a különböző árnyalatokat, amelyekben ez az akrilfürdő különbözik - mennyi súlyt tart, hogyan van beépítve stb., Ami lehetővé teszi, hogy hosszú ideig és megbízhatóan szolgáljon.

Akrilfürdő súlya: plusz vagy mínusz?

Ebben a cikkben egy olyan fontos kérdést fogunk megfontolni, mint az akrilfürdő súlya, valamint a telepítés és kiválasztás módja.

Általában véve az ilyen akrilsav súlya átlagosan 30 kg, míg az öntöttvas változat legfeljebb 150 kg.

Az akrilfürdők elsősorban a formák és a funkcionális lehetőségek széles választékával vonzzák a figyelmet, a beépített plazma panelig. Ezek a fürdőszobák sokkal szebbek, mint az öntöttvas verzió, de a költségek magasabbak lehetnek, ezért jobban figyelembe kell venni ezt a szempontot, és összehasonlítani.

Akrilfürdő kiválasztása

Az ilyen fürdők fő előnyei:

 • az ilyen fürdőkád belső rétege nagy szilárdságú szintetikus polimerből készül, ami azt jelenti, hogy a fürdő nem fog elhalványulni, és nagyobb terhelést képes elviselni, mint a fém és öntöttvas változatok;
 • akril fürdõ csodálatosan megtartja a meleget;
 • különböző színek, amelyek nem halványulnak fel idővel, mint akrilfesték lemezek a gyártás során;
 • ilyen fürdők nem félnek a rozsdától, mert a design nem rendelkezik fém elemekkel;
 • kellően sima felület, amely lehetővé teszi a piszok és baktériumok közönséges vízzel történő lemosását;
 • kis súly, ellentétben az öntöttvas fürdővel, valamint széles választékkal.

Az akrilfürdő hátrányai

 • az öntöttvas fürdőhöz képest az akril kivitel kevésbé szolgál;
 • a fürdő belső felülete könnyen károsodhat, ezért a fürdőkádban lévő szalonokban egyidejűleg olyan speciális javító készleteket is forgalmaznak, amelyek a káddal azonos színű akrilokat tartalmaznak;
 • idővel az akrilfürdő szélei deformálódnak és egymás felé tolódnak;
 • egy ilyen kádra kemény és erős keretre lesz szükség.

Annak ellenére, hogy a kád kis súlya önmagában is képes, meglehetősen nagy terhelésnek ellenáll - az akril fürdők 500 kg-os súlyt tartanak.

Az akril maga nem nagyon tartós anyag, de az akril fürdők megerősödtek, ami nagyon erősvé teszi őket. Erõsítõrétegként üvegszálas és epoxigyantát tartalmazó keveréket alkalmaznak, és a fürdõ fenekét különleges inzertlemezzel megerõsítik.

Az akril fürdők gyártásakor az eljárás során a maximális súlyú betöltés és a várakozás 10 perc.

Az akril kád standard méretei: hossza - 150-180 cm, szélesség: 70-85 cm, magasság: 65 cm.

A fürdők különféle formáinak köszönhetően bármilyen körülmények között telepíthetők:

 • sarokkád fürdőt takarít meg a fürdőszobában;
 • négyszögletes vagy ovális klasszikus változat, amelyet sokak számára használnak;
 • vannak félig ovális, kör alakú, háromszög vagy sokszög alakú fürdők, amelyek szokatlanok és eredetiek, de sok helyet igényelnek.

A fürdő belsejében lévő szélességet minden tulajdonos számára kiválasztják, figyelembe véve, hogy a test és a fürdő oldalának távolsága legalább 5 cm. Az akrilfürdõ optimális mélysége 50-60 centiméter, vagyis az ember feje mindig a felszínen helyezkedik el, és könnyû kijutni belőle.

Állítsunk be egy akril fürdőt

Az akrilfürdővel együtt a készlet tartalmaz egy megerősített keretet és utasításokat, aminek köszönhetően a fürdőt bármilyen nehézség nélkül felszerelheti. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a teljes keret az egész terhelés lesz, tehát a telepítés fontos pont.

A keret felhelyezése és a fürdőszoba tálca rögzítése után díszítő panel vagy gipszkarton lap, mely nedvességnek ellenáll, majd kerámia burkolattal ragasztva.

A fürdőkád oldalai nem közvetlenül a falhoz vannak rögzítve, hanem egy alaplapot kell felszerelni a kontaktus peremén.

Ha a gyári keret hiányzik, szükség van egy fa keretre, amire szüksége lesz:

 • 100 x 50 mm-es részből álló faanyag;
 • Nedvességálló rétegelt lemez (20 mm);
 • horganyzott csavar fa (70-80mm);
 • horganyzott csavar a betonhoz (80-100 mm);
 • lenmagolaj (legfeljebb 2n).

A szükséges keret létrehozásához:

 • helyezze a talpát a padlón lévő fürdő peremén és rögzítse csavarokkal;
 • olyan helyeken, ahol függőleges állványt szerelnek fel, a rudat csavarozzák;
 • rudakat kell felhelyezni az aljzat alján lévő állványokhoz;
 • rétegelt lemez lapot helyeznek és csavarozzanak a kapott szerkezethez;
 • a fürdőkád sarkaiban és oldalai mentén függőleges oszlopok vannak, legfeljebb 50 cm-es pályán;
 • a fürdő alapja alatt külön téglából készült párnát kell elhelyezni. Kirakott a betonpadlón. Óvatosan gondoskodni kell arról, hogy a "párna" ne legyen lezárva a lefolyó helyén.

A padló felett emelje fel a fürdőszoba tálat, ami lehetővé teszi, hogy megfelelően csatlakoztassa a leeresztő csövet.

Az akril fürdőt szállítjuk

Majdnem mindenkinek az öntöttvas fürdő emelkedésével kellett foglalkoznia a szükséges padlóval, ami nem volt túl könnyű, mert egy ilyen szerkezet sokat jelent. Az akril fürdők megjelenésével az ilyen problémák visszahúzódtak a háttérbe.

Mint fentebb megemlítettük, az akrilfürdő nem több, mint 30 kg, míg öntöttvas 150 kg-ig, így az első lehetőség egy embert szállít a szükséges padlóra.

Akrilkád - választás, telepítés, használat (videó)

A funkcionalitás és a minőség tekintetében az akrilfürdő nem rosszabb, mint az öntöttvas vagy fém kivitel, súlya és ereje jelentős előnyt jelent a szállítás során.

Ha a fürdőnek hidromasszázs funkciója van, akkor a súlya meghaladja a 30 kg-ot, így egy személy ereje nem elegendő ahhoz, hogy felemelje.

Az akrilfürdõ kiválasztásakor tisztázni kell a legkisebb részleteket, amelyek segítenek megnövelni az élettartamát.

Vajon az akril fürdő 130 kg súlyú embert visel-e?

Vajon az akril fürdő 130 kg súlyú embert visel-e?
Például az ilyen típusú - Triton Lime (320 liter térfogat):

Vagy jobb, ha nem kockáztatod, és nem vasat?
Valami ilyesmi - (235 literes térfogat).

A 130 kg-os férfiú fürdő tömege valószínűleg kevesebb lesz, mint a lefolyó lyukba töltött és ember nélkül töltött kád

Két 60 + teljes fürdő = minden normális.

Mondja meg nekem, és ha öngyártmányát erős csatornákból hegesztik, hol növelik a fém vastagságát és a bordák számát?
Vagy talán hülyén feküdt ki egy tégla alapja?
Tehát jobb lesz vagy szeretne a gyári keretet használni?

Nehéz gyanítani a montázs szerzőjének inkompetenciáját. Az elefánt elviselni, nem úgy, mint 130kg.

A BAS "Ahin" hidromasszázsos akrilfürdő fenntartja a 136 kg-os (és vízzel) súlyú embert. Vagy ugyanaz az ember, aki az oldalára rakott faforgácslapot állított és ezen a pajzson állt egy perforátorral a kezében egy felfüggesztett mennyezet behelyezése közben.

Köszönöm!
Tehát teljesen fel tudod tenni az akril. És még inkább egy megerősített keret / tégla alapozással.

Jó napot, a Triton fürdőket 150 kg-os súlyú embereknek tervezték, így választhat más gyártóktól származó akril fürdőket is honlapunkon

Üdvözlettel
LLC "Plumbing Online"

Kérdés azoknak, akik hosszú ideig használják az akril fürdőt: mondja meg, hogyan használják őket? Igaz, hogy könnyű karcolódni, és idővel deformálódni? Az áttekintések ellentmondásosak, egyesek azt írják, hogy 10 év telt el, és a fürdő olyan, mint az új, és a többiek elvesztették eredeti megjelenését 3 év alatt.

Van egy akril sarokkád, lengyel, 11 éves koromban, normál lábakon. Nincs deformáció. 11 éven át 95 és 112 kg között mérlegeltem, most már 105 fürdők sem "játszanak", amikor felkapaszkodnak, ellentétben a fémmel. Könnyű megkarcolni, ha egy szöget veszel, és pummel az összes kábítószerrel. A külső megjelenés nem változott, és nem változik, ha nem homokkal tisztítják.

Milyen súlya ellenáll az akrilfürdőnek és mennyi súlya / Zonavannoi.Ru

A vásárlók többsége a fürdőszobai fürdőszobai berendezéseket választja, főként megjelenésük és áraik vezérlik, és nem vesznek más részleteket, bár fontosak lehetnek. Mit kell tudni, ha akril fürdőt vásárol?

 • Egy kicsit az akril vízvezetékről
 • Mennyibe kerül az akrilfürdő
 • Mi befolyásolja a súlyt
 • Milyen súlya ellenáll az akril fürdőnek
 • Hogyan keressünk egy jó fürdőt
 • Összefoglalva

Egy kicsit az akril vízvezetékről

Az ilyen fürdők olcsóbbak az öntöttvas számára. Fő különbségük többszörös kisebb súly és nagyobb formájú és méretű. Nehéz megmondani, hogy a könnyűsúly plusz vagy mínusz.

Egyfelől az ilyen vízvezeték könnyebben szállítható és szerelhető, kisebb teret hoznak létre a padlón, és faházakban, nyaralókban stb. Használhatók. Másrészt az alacsony tömeg súlyosabb stabilitást eredményez, ezért az ilyen fürdőket megbízhatóan rögzíteni kell a tartószerkezetekre és a falakhoz viszonyítva a kereteken, támaszokon vagy podiumokon.

Bár az akril sokkal kevésbé tartós, mint az öntöttvas vagy acél, a jó minőségű akril fürdõ képes ellenállni a személy súlyának sokéves üzemben.

Az ilyen fürdők további előnyei:

 • gazdag színtartomány;
 • hosszú hővisszatartás;
 • rozsdaállóság (a készítményben nincs fém);
 • sima és egyenletes felület, amely lassan piszkos és könnyen tisztítható.

Mennyibe kerül az akrilfürdő

Különböző, néha meglehetősen bizarr formák és méretű fürdők vannak, és elvben nem lehet őket leírni.

Az akril fürdők különböző formájúak.

Mindazonáltal vannak olyan szabványos modellek, amelyek jellemző méretei és jellemzői nem különösebben különbözőek a különböző gyártók számára.

Meghatározott méretű szerkezetek (jelzett hossz és szélesség) hozzávetőleges tömege:

 • 1,2 mx 0,7 m - körülbelül 14-15 kg;
 • 1,5 mx 0,7 m - 17-18 kg;
 • 1,6 x 0,7 - 19-20 kg;
 • 1,7 x 0,7 m - 20-21 kg;
 • 1,8 x 0,7 -0,8 m - közelebb a 30 kg-ig stb.

A különösen összetett konfiguráció és a nagyméretű tömeges modellek elérhetik a 40-50 kg-ot. Ha a hidromasszázs berendezés is belsejében van elhelyezve, akkor a szerkezet nehezebb lesz 20-30 kg-os átlagnál, azaz Például egy akril fürdő 150 cm tömege körülbelül 37-50 kg.

A vásárlással együtt szállított kísérő dokumentációban fel kell tüntetni a fürdő saját súlyával és a felszívódó súlyával kapcsolatos adatokat.

Mi befolyásolja a súlyt

A fürdő tömege a következőktől függ:

 • felszíne;
 • falvastagság;
 • méretek (hossz, szélesség, magasság);
 • formában;
 • a kiegészítő berendezések elérhetősége és tömege.

Nyilvánvaló, hogy az akrilfürdő alakjától és jellemzőitől függően a súly kissé eltérő lehet, még akkor is, ha azonos méretű. De ha egy bizonyos modell esetében túl kicsi a piacon lévő piacon, akkor általában egy alacsony minőségű termékről beszél, vékony falakkal, amelyek bármikor elhajolhatnak és szétszakadhatnak. A gördülékeny eladók megpróbálhatják eladni egy műanyag modellt, sokkal kevésbé szilárd és tartós, akril bevonatával.

Milyen súlya ellenáll az akril fürdőnek

Az akril fürdőt a terhelésen számolják ki, többszörösen nagyobb, mint a saját súlya. Így az akrilfürdő tömege 170 cm, mindössze 20 kg, míg képes 500 kg-ig tartani. Ez nem csak a használó tömegét veszi figyelembe, hanem a felhasznált vizet is (100-200 kg vagy több, a fürdő térfogatától függően), különböző felszerelt berendezések stb.

Az akril fürdő sokkal nagyobb súlyt nyújt

Még egy olyan modell is, amely két ember általi felhasználása egyszerre kellemetlen, továbbra is képes lesz biztonságosan ellenállni a súlyuknak, hacsak nem éri túlzottan az elhízás fokát.

Mindez azért lehetséges, mert az akril vízvezeték szerelvények gyártásának sajátosságai köszönhetőek. Többrétegűek, és az akril rétegek mellett polimer anyagok és üvegszálak megerősítő rétegei is vannak. A fenék, amely a működés alatt van, a legnagyobb stressz, tovább erősödik.

Hogyan keressünk egy jó fürdőt

Az akril fürdõ számára, amely kellemes a szem számára, és sok éven át nem okoz problémát a mûtét során, a választást megfelelõen kell megközelíteni. A tömeg mellett történő vásárláskor, amely nem különbözik nagymértékben az azonos méretű és alakú modellek tömegétől, más tényezőkre is figyelni kell.

 1. Előnyben kell részesíteni a már meglévő gyártókat a piacon. Hasznos lehet olvasni mind az adott kiválasztott modellt / modelleket, mind a vállalat egészét.
 2. Ha bármilyen kételye merül fel, az alkalmazottak tárolását javasoljuk, hogy kérjenek tanúsítványokat, amelyek igazolják a termék minőségét.
 3. A fürdőnek nem szabad láthatóan károsodnia a szabad szemmel, és kifejezett kellemetlen szagot.
 4. A legjobb megoldás egy öntött akril fürdő, átlagosan erősebb és tartósabb.
 5. Egy nagyon egyszerű teszt a termék minőségére, hogy megvilágítsa őt egy sötét szobában egy hagyományos zseblámpa segítségével. A kád kívül helyezkedik el, belülről nem látható a fényponton.

Az elv formája nem számít, és kizárólag a tulajdonosok ízére és a fürdőszoba szabad területére épül. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gömbölyű és aszimmetrikus szerkezetek általában kevésbé stabilak, mint az ovális vagy a téglalap alakúak, és ezeket különösen jól kell rögzíteni.

Összefoglalva

Kis súlyával (átlagosan 15-30 kg) az akrilfürdő nagyon erős, és a működés során nagy terhelést is képes ellenállni. Ezek és más előnyei jó nyereséges alternatívát jelentenek az öntöttvas vagy acél vízvezetékszereléséhez, költséghatékonyabbak, kényelmesen telepíthetők és használhatók.

Mennyibe kerül az akrilfürdő

Az akril termékek hatalmas sikereket élveznek a fogyasztók számára, nagyon kevesen tudják, mennyi az akrilfürdő mennyire képes ellenállni. De ez a paraméter befolyásolja a vízvezetékek életét.

Vannak, akik úgy vélik, hogy az akril túlságosan törékeny, ezért jobb, ha nem vásárolnak polimer anyagokból. Mások viszont éppen azt hiszik, hogy az akril fürdők nagyon erősek és tartósak. Ahhoz, hogy kiderüljön, mekkora az akrilfürdő mennyire képes ellenállni, meg kell fontolnia néhány vízvezeték-gyártási árnyalatot.

Gyártási technológia

Az akril betűk gyártási technológiája befolyásolja a termékek műszaki jellemzőit. Ma a vízvezeték a polimer anyagok két fő típusából áll:

 • Öntött akril;
 • Acrylo-non-tributadién-sztirol és polimetil-metakrilát (ABC) szintézise.

Extrúziós módszer

Az ABC polimerek akril fürdőjének élettartama körülbelül 4 év. Az ilyen vízvezeték nem túl tartós és kopásálló. Az akrilfürdő vastagsága mindössze 2-3 mm, így akár egy pár kilogramm súlyú tárgy leesése is jelentős károkat okozhat a bevonaton.

Fontos! A vízvezeték-iparban alkalmazott polimer lapoknak izotropnak kell lenniük. De ennek elérése szinte lehetetlen, ha az extrudálási módszert használja.

Az ilyen termékeket nem különösebben megkülönböztetik a magas költségek, mert az így elkészített akril fürdők megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után.

Fröccsöntés

A fröccsöntéssel előállított akril fürdők tulajdonságai kellemesebbek. A vízvezeték kiváló kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik. A gyártás során az akril lapokat magas hőmérsékletre hevítik, majd megkapják a kívánt konfigurációt.

A termékek tesztelése során a terhelés 600-700 kg-ig tart! Nem észlelhető deformáció. De itt az akrilkádak vastagsága befolyásolja az egészségügyi berendezések erejét.

A lemezvastagság 2-5 mm lehet. Meg kell jegyeznünk a kemény akril betűkészleteket is, a falak vastagsága és az alsó rész 25 mm. Hány kilogramm egy olyan akril fürdő, amely ilyen jellemzőkkel képes ellenállni, nehéz megmondani. De a gyártók azt állítják, hogy a berendezések könnyen képesek ellenállni a vízből négy-öt ember súlyával.

Hány kg fog tartani a terméken?

Az akril fürdők ereje, amely modern piacot kínál, meglehetősen magas. A szakemberek által végzett nagyszámú teszt eredményeként kiderült, hogy az átlagos fürdő könnyen képes elviselni a 400-500 kg-os terhelést.

De ebben a kérdésben az ilyen tényező, mint az idő fontos, hiszen senki nem tud zuhanyozni vagy fürdeni egy-két percen belül. Mennyi ideig tart az akrilfürdő, ha hosszabb ideig terhelik?

A kutatások alapján kiderült, hogy a 4 mm-es falvastagságú, fél órán át tartó fröccsöntéssel gyártott vízvezeték képes ellenállni az 500 kg-os terhelésnek visszafordíthatatlan deformáció nélkül.

Fontos! Mielőtt vízvezetékeket vásárolna, érdemes megtudni, milyen anyagból és milyen technológiával készült a berendezés. Ha kiderül, hogy a fürdő gyanúsan olcsó, akkor valószínűleg egy jelentős terhelés hamarosan letiltja a terméket. Végtére is, egy jó öntött akril egyszerűen nem fizet egy fillért sem.

Az életet befolyásoló jellemzők

A vízvezetékvastagság és az anyag szilárdsága mellett fontos paraméterek:

 • hőmérséklet-ellenállás;
 • berendezés konfiguráció;
 • támogatások száma.

A terhelés szempontjából a sarokmodellek képesek nagyobb súlyt alátámasztani, mint a formanyomtatványok.

Tartós, hogy az akrilfürdő függ a lábak számától, amelyen fel van szerelve. Az oroszlán részaránya a terhelés alján található támaszokra esik. Vagyis annál több támogatási pont - annál stabilabb az egész szerkezet.

Rendszerint a vízvezetékkel együtt 6 és 12 láb között lehet. Ha lehetősége nyílik rá, akkor döntse el a számos támogatást igénylő berendezést. Ezután a lábakon létrehozott terhelés elhanyagolható lesz.

Azt is meg kell fontolnod, hogy melyik hőmérséklet képes ellenállni az akril fürdőnek. A szabványos vízvezeték csendben átadja a vízhőmérsékletet 80 fokosra. Persze, ha a forró vízfürdőt a fürdőbe dobja, akkor semmi sem fog történni a bevonattal. De ha önt egy vödör vizet, buborékok jelenik meg a felszínen, ahonnan lehetetlen megszabadulni.

Nem javasoljuk a 65 fokosnál magasabb hőmérsékletű vizet.

következtetés

Az akrilból készült szaniteráruk kiválasztásánál figyelembe kell venni a cikkben tárgyalt valamennyi árnyalatot, ha azt szeretné, hogy az eszköz hűségesen szolgáljon több mint 5-7 évig. Ne vásároljon olcsó termékeket, valószínűleg nem rendelkeznek jó műszaki jellemzőkkel, és néhány év múlva át kell gondolnia a berendezés cseréjét.

Az akrilfürdő megfelelő működése befolyásolja annak élettartamát. Amikor elhagyja, nem ajánlott savas tartalmú mosószereket használni, és ne öntsön forró vizet a fürdő fölé. Ha követed ezeket az egyszerű szabályokat, a berendezés legalább tíz éven át szolgál.

Mit érinti a fürdő súlya?

Először nézzük meg, mi befolyásolja a fürdő súlyát. Először is ez az akrilfürdő minőségének mutatója. Nyilvánvaló, hogy egy 170 cm hosszú akril akril mérete kisebb, mint egy ugyanolyan hosszúságú öntöttvas vagy akár acél. A kiválasztott modell túl kevés súlya azonban nem jelzi annak minőségét.

Tipp A túl fényes akril fürdõ olyan modell, amely túlságosan vékony falakkal van ellátva, ami instabil, és nem tart sokáig.

Tehát mennyibe kerül egy minőségi akrilfürdő súlya? A kérdésre adott válasz a kiválasztott modell méretétől függ. Ha egy hagyományos formájú fürdőről beszélünk, akkor:

 • A 150 cm hosszúságú modell súlya 15-20 kg legyen.
 • A modell súlya 170 cm hosszú, 20-25 kg.

Tipp Ha az akrilfürdő tömege 170 cm hosszú, lényegesen kevesebb, mint 20 kg, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást.

Természetesen a fenti fürdőtömegek indikatívak. A végső tömeg nem csak a fürdő minőségétől, hanem a tervezéstől és a tervezéstől is függ. Tehát nyilvánvaló, hogy egy 170 cm hosszú és 27 kg súlyú akrilfürdő sokkal jobb, mint egy hasonló hosszúságú és 20 kg súlyú modell. A kis ingadozások, mind felfelé, mind lefelé, meglehetősen elfogadhatóak.

Ha azonban egy 170 cm hosszú akrilfürdő kedvenc modellje jelentősen kisebb, mint a jelzett értékek (például 13-15 kg), akkor kérdezze meg az eladótól, hogy miért olyan könnyű a modell. Az a tény, hogy néha gátlástalan eladók próbálnak értékesíteni műanyag társaik akciófesték alá. Ezek a fürdők kevésbé tartósak és tartósak, és sokkal olcsóbbak.

Tipp Az akril kád választásakor a gondos döntés a vásárló helyes döntése. Az akril fürdők nem olcsó élvezetek, ezért érthető, hogy a vevő minőségi terméket szeretne kapni pénzéért.

Milyen pillanatok függhetnek a fürdő súlyától?

Fontolja meg, hogy a minőségi mutató mellett milyen pillanatok befolyásolhatják a fürdő súlyát:

 • Transportation. Ezen a ponton az akril fürdők könnyű súlya pozitív dolog. Még akkor is, ha a lakás felújításra kerül, az épület legfelső emeletén található, akkor nem lesz nehéz kézzel felemelni az akril fürdőt.
 • Telepítés. Van egy könnyű fürdő egy nagy plusz, különösen, ha a telepítés egy embert érintett.
 • Stabilitását. De ebben a pillanatban a kis súly inkább nagy mínusz. Minél nagyobb a fürdő súlya, annál jobb a stabilitása. Ezért akril fürdő telepítésekor speciális keretek, dobozok stb. Használatosak.

A pezsgőfürdő súlya

Ma sok vásárló előnyben részesíti a hidromasszázs modellt. Vegyük fontolóra, mennyit mérünk akril fürdõbe, kiegészítve a hidro és aero masszázs felszerelésével. Természetesen a modell végső tömege a fürdő saját méreteitől, valamint a kiegészítő berendezés (kompresszorok, pántok, fúvókák stb.) Kiválasztott típusától függ.

A hidromasszázs funkció általában 20-30 kg-mal növeli a fürdő súlyát. Vagyis, ha egy 170 cm-es szabványos modell súlya 25 kg, akkor ugyanaz a fürdõ és a kiegészítõ berendezés súlya 45-55 kg. Egy ilyen modellt sokkal nehezebb szállítani, és a legfelső emeletre hozni.

Tipp Azonban az a képesség, hogy otthoni ültetési vagy pihentető hidromasszázs-üléssel rendelkezzen, rendszerint meghaladja a kényelmetlenséget a növekvő fürdőtömeg formájában.

Milyen súlya ellenáll az akrilfürdőnek?

A külső törékenység és elegancia ellenére az akrilfürdő 500 kilogramm súlyig képes ellenállni (ez a szám a 170 cm hosszúságú szabványos modellek esetében érvényes, a nagyobb fürdők pedig még nagyobb súlyt érnek el).

Természetesen az említett tömeg nemcsak a fürdőző tömegét, hanem a fürdőben összegyűjtött víz súlyát is magában foglalja. Azonban meglepő az a képesség, hogy az első pillantásra meglehetősen törékeny a nehéz terhelésekkel szemben.

Ennek az erőnek a titka egyszerű - a fürdők többrétegűek, és 4-8 mm vastag akril lapok mellett különleges kialakítása polimer gyantákból és üvegszálakból áll. Ezenkívül a fürdők alján általában a megerősítést rögzített lap formájában végzik.

Az akril fürdők választékának jellemzői

Az akril fürdők széles választékban szerepelnek, így a legjobb modell kiválasztása nem könnyű.

Méret és alak kiválasztása

Először is el kell döntenie a fürdő méretét és formáját. A mutatók kiválasztása nemcsak a személyes preferenciák, hanem a fürdőszoba területétől is függ. A standard lakásokban általában 150 vagy 170 cm hosszúságú téglalap alakú kádak vannak felszerelve, de ha meg szeretné változtatni az ismerős belső téreket, kiválaszthatja az eredeti formájú fürdőmodellt:

 • A sarokfürdők nem csak vonzóak, hanem helytakarékosak a fürdőszobában, így további vízvezetékeket vagy például mosógépet lehet felszerelni.

Tipp A sarokfürdők akár 130-140 cm hosszú oldalúak is lehetnek, vagy tágasak, oldalhosszuk legalább 170 cm.

 • Az aszimmetrikus fürdő komplex alakja. Ha helyet kell megtakarítani, akkor válasszon egy olyan modellt, amely az egyik végére szűkült. Egy ilyen kád, akár 170 cm hosszúsággal, sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy szabványos modell.
 • Ha nem a fal melletti fürdőszobát, hanem a szoba közepén kíván fürdőszobát választani, szabadon álló modellt kell választania. Téglalap alakú és más formájú lehet, például kerek.

A fürdő választása, a minőségi mutatóktól függően

 • A legjobb választás, amikor a fürdőt választják, hogy előnyben részesítsék a jól ismert fürdõgyártókat, ami hiteles a piacon. Ebben az esetben fel kell kérnie az eladót, hogy mutassa be a termék hitelességét igazoló dokumentumokat.
 • A fürdőkád modell kiválasztásakor előnyben kell részesíteni az öntött akril termékeket, sokkal tartósabbak.
 • Az akril fürdők több rétegből készülnek. A fürdő kiválasztásakor alaposan meg kell vizsgálni az oldalát, minőségi termékek esetén az akril legfelső réteg vastagsága 4-8 mm.
 • A kiválasztott fürdőnek nem szabad erős hangulata, erős illata jelenléte - kifogás a vásárlás elhagyására.

Tipp A fürdés megkezdése előtt érdemes egy egyszerű zseblámpát tesztelni. Ha a mellékelt zseblámpát a fürdő külső oldalára helyezi, akkor a belső oldalról nem lehet látható fénypont. Ha az oldal átlapol, akkor a gyártó anyagokat takarít meg, és a vízvezeték nem tart sokáig.

A fürdő szállítása és felszerelése - fontos pontok

Miután a fürdőt választották, meg kell szervezni a szállítását és be kell állítani.

A szállítás jellemzői

Ha a fürdő bejáratát nem lehet a lakás ajtajához rendelni, magának kell gondoskodnia a szállításról Azonban, ha akril fürdőkről beszélünk, nincs különösebb nehézség. Végül is egy 170 cm-es szabványos modell legfeljebb 30 kilogramm súlyú, míg egy ugyanolyan méretű öntöttvas fürdő súlya 150 kilogramm.

Tehát a kád szállítása, még akkor is, ha nincs teherlift, nem okoz sok nehézséget. Ha a fürdõk összetett alakúak, akkor nehezebb gondoskodni a szállításról, ebben az esetben kívánatos a vízvezeték átadása olyan szakembereknek, akik garantálják a fürdés biztonságát.

telepítés

Az akril fürdõk kis súlya megkönnyíti a szerelést is. Ha nehéz önmagában az öntöttvas kádat felhelyezni, akkor teljesen meg tudunk birkózni az akrilfürdő felszerelésével. Könnyebb és könnyebb telepíteni egy akril fürdőt egy rendszeres vázkeretre. Ebben az esetben a telepítést az utasításokban leírt rendszer szerint végezzük. A standard keret önállóan van felszerelve (amikor a kádat a helyiség középpontjába helyezi) vagy a falhoz rögzítve.

Ezután a felhúzott keretes keretben a fürdő tálat állítja be. Ezután csak dekoratív panelek beszerelésére lesz szükség, az elülső és, ha szükséges, oldalpaneleket eltakarva. Nem szükséges rögzíteni a fürdő oldalát a falhoz, a csomópontokat speciális lábazat zárja le.

Ha nem létezik szabvány keret a telepítéshez, akkor ez egy fadarabtól függetlenül történik. Néha egy speciális tégla dobogót építenek. Fontos, hogy az akril tál fenekét a helyiség padlója fölé emeljük, biztosítani kell a leeresztő szerelvények normál beszerelését.

Tehát az akril fürdők kis súlya egyrészt az előnye. A könnyű fürdő könnyebben szállítható és telepíthető, ami egyértelműen plusz. Azonban a fürdő kicsi súlya negatívan befolyásolja stabilitását, ezért a fürdőt egy speciális keretkeretre vagy pódiumra helyezték.

Megjegyzések lezárva.

Menjen az Akril fürdők című részhez

Akril fürdők vásárolni Ukrajnában

összefoglalás

 1. Akrilfürdő tömege
 2. Akrilfürdõ gyártási technológia
  1. Öntött akril kádak
  2. A fürdők gyártása az ABS-ből
 3. Hány akril fürdőt tud állni
 4. Akrilfürdő megerősítése
  1. Az akril fürdő felszerelése a kereten
   1. A keretek típusai
   2. Mi a gyári keretkeret?
 5. Ravak fürdő erőssége

1. Az akrilfürdő tömege

Mennyire súlyos a standard akrilfürdő?

Az akril kád egyik kétségtelen előnye a súlya az öntöttvas és a fémből. Az akrilfürdő tömege nagyon fontos paraméter a szállítás és a beszerelés, a bontás és a javítás során a fürdőszobában. Különösen, ha a szoba nem nagy, és több ember nem túlzsúfolt ott, súlyos húzással. Az akrilfürdő súlya 170-20 kg.

Ez a súly nem nehéz felemelni két tizenéves. De van egy dolog. Sokan kétségbe vonják, hogy az ilyen könnyű anyag nagy súlyt tarthat-e és nem deformálódik-e, vagy teljesen felrobbanhat.

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához meg kell vizsgálni az akril fürdő előállításának folyamatát.

2. Az akril fürdők gyártási technológiája

Az acryl ipari és technikai jellegű. A technikai akrilben adjunk hozzá különböző adalékokat, amelyek megakadályozzák a káros mikroorganizmusok és baktériumok elterjedését.

Az akril fürdők két technológia szerint készülnek:

 • öntött akrilból
 • ABS-ből akril bevonattal.

Mindkét esetben a fürdő megerősített (különleges üvegszálas polimer anyaggal van bevonva).

Az első gyártási lehetőség drágább, de a fürdő erősebb. Tekintsünk részletesebben.

2.1 A kádak gyártása az akril formázásból

Ahhoz, hogy egy akril fürdőt fűzzön 200 fokig. Ezután műanyagból és hajlékonyabbá válik, és egy speciális formában egy kádat kiporálnak belőlük. Annak érdekében, hogy különböző formájú és méretű fürdőket készítsünk, csak különböző formákra van szükség. Ezért akril fürdők ilyen sok fajta.

Az akril hűtése után a tálat speciális üveggyapot-gyantával borítják. Több réteget alkalmaznak ilyen rétegek, és minél többet, annál erősebb a fürdő.

Többrétegű megerősítés védi a fürdőt a sérüléstől és a korai kopástól, hosszú ideig tartva fényes és gyönyörű. Gondos gondossággal az ilyen fürdők ellenállnak a sokkal hosszabb idő elpusztításának, meghaladják szolgálati vonalukat és hosszú ideig tartják vonzó megjelenésüket.

2.2 A fürdők gyártása ABS-ből

Egyéb műanyag baglyok (akrilnitril-butadién-sztirol). A technológia hasonló, csak egy akril lap helyett műanyag lapot melegítenek, majd egy akril réteget borítanak, és csak az utolsó felső réteget alkalmazzák - erősítve.

A gyártási technológiából azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az ilyen akril fürdőket feltételesen hívják. Nem túl tartósak és nem tartósak. Szolgáltatásuk hossza legfeljebb 5 év, ez nem sok idő, mivel belső rétegük műanyag. Működés közben ráncok és elhajlások fordulhatnak elő, a termék felülete gyorsan elhalványul, a szín elveszik, és cserére van szükség.

Milyen fürdőt vásárolni, minőségi vagy alacsonyabb áron - a választás a tiéd. De a választása hullámosodik, és egy ilyen paraméter, mint erő.

3. Mennyire áll az akrilfürdő?

Egy ilyen kérdés nagyon gyakran megtalálható az egészségügyi termékek fórumain és megbeszélésein (kádak, vécécsészék). Végtére is, a könnyű súly kissé zavaró, és a vevő 100 kg alatt, amely egy ilyen fürdőt egy bal kezével emel, nagyon kétséges a tartósságáról.

De ez a félelemnek nincs oka.

A minőségi akril fürdők 500 kilogramm súlyúak!

De a laboratóriumban van. És az igaziak eltérhetnek. És itt senki nem tudja garantálni az ilyen mutatókat. Mégis, ne ajánljon túl súlyos felhasználókat, ül a fürdőszoba oldalán. Belépéskor nem szükséges a súlyt csak a sarok felé továbbítani, kívánatos, hogy egyenletesen eloszolják és további támasztékokat használjanak (tapadjanak a falra vagy oldalra).

És azt sem javasoljuk, hogy ugorjon.

Érdemes megfontolni, hogy túl forró víz deformálhatja a fürdőt, és csökkentheti annak ellenállását. De ez inkább az olcsó ABS és fürdőkádra vonatkozik. Időről időre csendben lesznek, de fokozatosan elveszítik eredeti alakjukat.

A minőségi akrilfürdő fenntartja a 160 fokos vízhőmérsékletet, de ismét laboratóriumi körülmények között. A való életben senki nem veszi el a bolygónkat. Tehát legyen nyugodt.

Most már biztos lehet benne a fürdő megbízhatóságában és annak képességében, hogy ellenálljon az emberi testtömeg terhelésnek, és ha a víz hőmérsékletét olyan vízzel veszi, ahol kényelmesen tartózkodik.

4. Az akrilfürdő erősítése

A fürdő megerősítéséhez, megerősítéséhez és biztonságossá tételéhez számos módszer alkalmazható:

 1. Fedje le a fürdőt egy további megerősítő réteggel
 2. Fújja ki a fürdő alját habgal
 3. Szereljen fel további lábakat, vagy cserélje ki a kiegészítőket megbízhatóbbakkal.
 4. Szerelje be a keretkeretet

Mindezek a módszerek kombinálhatók és használhatók együtt, és támaszkodhat a gyártóra, és nem erősít semmit.

4.1 Az akrilfürdő felszerelése a keretre

A vázszerkezet úgy van kialakítva, hogy egyenletesen terjessze a teret a kádra, ezáltal megóvja a sérülést és a megereszkedést (növeli az erőt). Aggódni a kerettel és úgy dönteni, hogy szüksége van rá, az MLM még a telepítés megkezdése előtt sem szükséges.

Szögletes fürdő telepítésekor nem kerülhető el a gyári keret használata.

4.1.1 A keretek típusai

Melyik keretet választja rajtad. A fürdők erősítésével bármelyik ilyen módszerrel biztonságosan megteheti, hogy a sérülésektől való félelem nélkül használhatja.

A keretek segítenek növelni a fürdetés élettartamát.

4.1.2 Mi a gyári keretkeret?

A keret a következőkből áll:

 • támogatja a fürdő minden sarkát
 • köztes tartók
 • merevítők lökhárítókhoz
 • állítható magasságú lábak. minőség

Vásárláskor figyelj a keretre, ha túl tartós és masszív, akkor a fürdő minõsége a legjobbat akarja.

5. Ravak fürdő szilárdsági vizsgálata

Menjen az Akril fürdők című részhez

Akril fürdők vásárolni Ukrajnában

anyag

"Akril" - egyszerűsített név az összetett fürdők számára, amely több rétegből áll különböző anyagokból, amelyek fő elemét ténylegesen akrilnak tartják. A készítmény fő összetevője, akril - hőálló transzparens műanyag. Színező porokat, lágyítószereket, antibakteriális adalékokat és egyéb komponenseket adnak hozzá. Az akril tulajdonságai az anyagból készült vízvezeték-termékeket a következő hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Nagy rugalmasság és hajlékonyság. A magas hőmérséklet hatására ez a polimer műanyagvá válik, ezáltal az akril termékek sokféle formáját eredményezi.

 • Színtartósság Az akrilfürdő előállításának színező pigmentje átlátszó polimerben van lezárva, így a termékek hosszú élettartama alatt nem fakulnak el.
 • Hygiene. Az akrilfürdő felületén sima és nem pórusos, így nem marad a piszok, mikrobák és gombák nem terjednek el.
 • Karbantarthatóság. A mosó tartály élettartamának növelése az ilyen típusú műanyagból lehetséges, hogy csiszolást vagy repedéseket kiküszöbölhetünk polírozással vagy folyékony vegyülettel.
 • Könnyű. A műanyag felhasználása miatt a késztermék súlya sokszor kisebb, mint az öntöttvas és még az acélmodellek.
 • Fontos! Az akril fürdõk modellje sokkal különbözõ, mint az öntöttvas és acéltermékeké, mivel ez a termoplasztikus mûanyag szinte bármilyen formában kapható 160 ° -nál nagyobb hõmérséklet hatására. A műanyag termék maximális tömege 40 kg.

  Gyártási folyamat

  Az akril tartályok mosásnak tekinthetők csúcstechnikai termékeknek, így a termékek minősége és hasznos élettartama nagymértékben függ a gyártási technológiától. A különböző gyártók által gyártott modellek különböznek az akril töltöttség vastagságától és az alkalmazott polimer minőségétől. Annak érdekében, hogy a fürdő megolvadjon a szükséges szilárdsággal, a szélsőséges hőmérsékleti és intenzív terhelésekkel szembeni ellenállás, valamint a komplex alakú akrillapok egymást követően a következő technológiai műveleteknek legyenek alávetve:

  1. Mintázás. A nyersdarabot, amely 8 mm vastagságú akril lap, felmelegszik, majd óvatosan megnyúlik az üreg alakjára és méretére. A kiváló minőségű termékek előállításához olyan gépeket használnak, amelyek elektronikusan irányítják a nyújtást, így az akril réteg a fürdő minden pontján is megtalálható.

 • Gain. Annak érdekében, hogy az akril fürdő elegendő szilárdságot nyerjen, a tálca belsejében egy kompozit réteget alkalmaznak, amely poliészterből és zúzott üvegszálból áll.

 • Metsző. Ebben a szakaszban a mosás akril tartályát levágják, benne a szükséges leeresztő és túlfolyó lyukak.
 • Közgyűlés. A vágás után a tartályt egy erőátviteli keretre szerelik fel, amely támogatja a terméket, ami egyenletesen elosztja a terhelést.
 • Figyelj! Az akril termékek tartósságának és megbízhatóságának záloga az automatikus öntés, hiszen kézi kivitelezésével lehetetlen pontosan szabályozni a polimer réteg vastagságát a nyújtás során. Egyszerűen definiálható egy "kézműves" fürdő, elegendő ahhoz, hogy zászlóval világítsa meg sarkait: az alacsony minőségű modellekben nagyon erősen mutatják.

  Ha egy akril vízvezeték-tartályt vásárol egy boltban, akkor láthatjuk, hogy a kifelé azonos típusok ára, súlya és műszaki jellemzői jelentősen eltérnek egymástól. Az ilyen különbségek különböző módokat eredményeznek a fürdők előállításához. A felhasznált anyagok minőségének megfelelően kétféle akril termék létezik:

  • Injekciós. A tiszta akril fürdőket úgy készítjük el, hogy a vegyületet folyékony formába öntjük hermetikus formákká, ahol a késztermék formája és mérete áll. Ezután egy gőzkamrában a tálakat egy polimerizációs eljárásnak vetjük alá, aminek következtében fokozott szilárdságot és kopásállóságot kapnak. A kiváló minőségű modellek ennek a technológiának köszönhetően készülnek, nagyobb tömegűek és drágábbak, mint a kétrétegű műanyag fürdők.

 • Kétkomponensű. A kétkomponensű akril tálakat az akril és egy másik akrilnitril-butadién-sztirol kopolimerizálásával állítják elő. Ha a műanyag megkötti a fürdő belső felületét sima és fényes lesz, a külső oldal pedig durva, de ütésálló. A kétkomponensű műanyagokból készült termékek könnyebbek, de olcsóbbak.

  A tapasztalt kézművesek azt állítják, hogy a modell gyártási módszerével meghatározható, hogy egy vagy másik akrilfürdő milyen élettartama. A bizonyított vállalatok által gyártott, kiváló minőségű öntési termékek 20-25 évig szolgálnak. De az olcsóbb kétkomponensű tartályok, amelyeket az együttmûködés módszerével gyártanak, rövid távú mûködésre tervezték 5-10 évig.

  Élettartam

  Egy ilyen drága vízvezeték-termék megvásárlásával szeretném, ha az esztétikai megjelenést és a tartósságot még egy kicsit megtartaná. A fürdő élettartamát befolyásolja a fürdő kezdeti minősége, valamint a tartály gondozására vonatkozó ajánlások betartása. A tapasztalt mesterek azt mondják, hogy az akril magas minőségű, kiváló minőségű modellje, amely 20-25 éves intenzív használatnak ellenáll, nem lehet olcsóbb, mint 8-10 ezer rubel. Nem érdemes több mint 7-8 éves szolgálatot várni az olcsóbb fürdőktől, ráadásul az alacsony minőségű termékek gyakorlatilag lehetetlen javítani, mivel az akril réteg túl vékony.

  A következő tényezők csökkenthetik a tálca élettartamát:

  • A magas hőmérsékletnek való kitettség. A műanyag 160 fokos hőmérsékleten olvad, így a forró víz hatása hátrányosan befolyásolja az akril modelleket, ami deformációhoz vezet.
  • Tisztítás nem megfelelő tisztítószerekkel. Az akril tálak tisztításához csak enyhe háztartási vegyi anyagokat használhat, mivel a csiszoló és hatásos anyagok a felületet traumatizálják.
  • Túlzott terhelés. Annak ellenére, hogy megerősítették a tál külső felületét egy összetett réteggel, továbbra is nagyon sebezhető a pontterhelés. Ezért tilos a coxae megfelelő mennyiségű akril beviteléhez, vagy súlyos tárgyakat dobni.

  Az akrilfürdő vásárlásának tudatos döntésnek kell lennie, így a lakástulajdonosnak meg kell értenie, hogy ez a drága termék különös gondosságot és a szigorú használati útmutatásokat követel.

  besorolás

  Tekintsük a szovjet öntöttvas termékek besorolását a szélesség és hosszúság értékek alapján.

  A 140x70 cm-es modell a leggyakrabban kis helyiségekben van felszerelve. Az ilyen fürdőszoba maximális súlya 80 kilogramm, a kapacitása pedig 150 liter. Azonban ez a lehetőség nem alkalmas olyan felnőttek számára, akik szeretnek élvezetet élni néhány meleg vízben. Elvégre csak ülő helyzetben lehet.

  A következő modell alkalmas egy standard szobában. A 150x70 öntöttvas fürdő súlya 95 kilogramm.

  A 160x70 cm méretű termékek ritkán találhatók, és fürdésre elegendő 170 víz hozzáadását. A tömeg 100 kilogramm.

  A korszerűbb fürdőszoba elrendezése megköveteli a kiterjesztett tervezést. Ezért a 170x70 cm méretű termék ideális egy ilyen helyiséghez. És mi az öntöttvas kád súlya 170 cm? Ez a paraméter 119 kilogramm és 180 literes kapacitás.

  Az egyéni igények gyakran nagy fürdőket hoznak létre. A méret 200x70 cm, ez a modell csak nagy területekre alkalmas.

  Ha összehasonlítjuk a szovjet fürdőket a modern termékekkel, akkor súlyuk sokkal kisebb lett. Például egy öntöttvas fürdő súlya 150 cm hazai termelés 20 kilogramm több, mint a modern modell. A súlycsökkentés azonban leggyakrabban az anyagok megtakarításával társul. Ez a hő kapacitás és az erő csökkenéséhez vezet.

  módosítások

  A szovjet betűtípusnak számos jelentős módosítása van. Például a szögletes tervek csak nagyvállalatoknál készülnek. Végül is a gyártás további energiát igényel.

  Az ovális betűtípusokat leggyakrabban speciális lábakon készítik. Ezek a modellek nem szomszédosak a falhoz.

  A standard opció egy téglalap alakú, jellemző méretű fürdőszoba. A tálban belül lekerekített sarkok és nagy ellenállás van.

  Különlegességek

  A szovjet termékek - a méretek mellett - további tulajdonságokkal rendelkeznek. Különösen a bevonat. Végtére is, a zománc minősége befolyásolja a működés és a megjelenés időtartamát ebben az időszakban. A zománc bevonat vastagságának standard értéke egy milliméter. Ezenkívül a termék belső oldala teljesen sima, repedések és zsetonok nélkül.

  Megbízható kialakítású a megfelelő geometriai forma. Továbbá nincsenek szaggatott élek, sarkok és kanyarok. A biztonságos működést különleges karfák és fogantyúk beszerelésével biztosítják. Ezenkívül a fürdő különleges kezeléssel történő további kezelése megakadályozza a korrózió megjelenését.

  A színoldat választása meglehetősen szerény. Csak most vannak olyan technológiák, amelyek lehetővé teszik bármilyen ötlet megvalósítását. A szovjet időszakban a fehér modell volt a leggyakoribb lehetőség.

  Milyen anyag jobb?

  A szovjet időkben az öntöttvas népszerű anyag volt a fürdőkészítéshez. Most azonban többféle nyersanyagból készülnek. A vason kívül használjon acélt és akril is. Minden lehetőségnek negatív és pozitív oldala van. Például az acél eléggé műanyag, ami lehetővé teszi bármilyen konfigurációjú fürdő előállítását. Az öntöttvas felülete gyakran porózus, ami a piszok felhalmozódásához és a rozsda megjelenéséhez vezet. Ez a hiba hiányzik acélmodellekben.

  Az öntöttvas fürdő súlya sokkal több acél, így a telepítés önmagában is elvégezhető. Azonban az alacsony tömeg miatt a szerkezet instabil és támogatást igényel. Ez utóbbi leggyakrabban a fal. Az öntöttvas fürdőtől eltérően ez a modell gyorsan felmelegszik és lehűl.

  Az akrilbetét műanyagból készül. Az ilyen nyersanyagok teljesen biztonságosak és higiénikusak. Az akrilszerkezet azonban gyakran nem elég merev. Ezt a jelzőt a megerősítő rétegek száma határozza meg. Ezért a terhelések egyenletes eloszlása ​​érdekében a fürdő alja és oldalai tovább erősödnek.

  Ennek a modellnek az előnye, hogy képes hosszú ideig tartani a hőmérsékletet. Például az öntöttvas fürdő öt perc múlva egy fokkal hűt. Míg az akrilfürdőben hasonló változások következnek be csak fél óra után.

  Ugyanakkor az akril betűtípus könnyen megsérülhet. A szakemberek nem javasolják különböző vegyszerek használatát a termék tisztításához. Jobb, ha előnyben részesítjük azokat a speciális szerszámokat, amelyeket kifejezetten ilyen felületekre terveztek. By the way, kis hibák kiküszöbölhetők polírozással. Az ehhez szükséges eszközöket hardverraktárakban értékesítik.

  gyártók

  Viszonylag a közelmúltban, a szakosodott osztályok nem tudtak meglepni széles körű. Abban az időben két gyártó volt. Ráadásul a belföldi és az importált gyártók nemcsak a költségek mellett különböztek.

  A 170 cm-es szovjet termelés öntöttvas vas tömege közel huszonöt kilogrammal meghaladja a külföldi megfelelőséget. Ez azonban nem jelent jelentős hátrányt. Végül is ez a különbség az alacsonyabb minőség és a hővezetőképesség miatt következett be.

  Emellett az importált modellek mélysége mindössze harmincöt centiméter. Ez gyakran nem elég az átlagember számára.

  A hazai termékek nagy erőt képviselnek, de a fürdő alakjának megválasztása kicsi. Akár külföldi. Különböző tervezési megoldások, kiegészítők és bevonatok elképesztőek és jelentősen növelik az építési költségeket.

  méltóság

  A szovjet öntöttvas fürdőknek számos előnye van. Különösen a betűtípus viszonylag könnyen kezelhető. Ebben az esetben a bevonat hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését A háztartási vegyi anyagok és a hőmérséklet csökkenése megengedett.

  A gyártók mindig hosszú garanciát vállalnak egy ilyen fürdőre. 25 évig működtethető. A 170x70 öntöttvas fürdő jelentős tömege kiküszöböli a rezgések nagy részét. Az embereknek szinte láthatatlanok, de negatív hatással vannak az ízületek feszességére.

  hiányosságokat

  A szerkezet nagy tömege a fő hátránya. Például a 150x70 öntöttvas fürdő súlya több mint 100 kilogramm lehet. Ez bizonyos nehézségeket okoz a szállításban. Ezért több asszisztensi szolgáltatás igénybevételére van szükség, ami további költségeket eredményez.

  Ennek a terméknek a hátrányai közé tartozik a formák elégtelen választéka. Az öntöttvas betűkészletek téglalap alakúak vagy oválisak. Ez a munkaigényes öntési folyamatnak köszönhető. Viszonylag közelmúltban megjelentek olyan minták, amelyek szögletes konfigurációjúak. Azonban ennek a lehetőségnek a költsége meglehetősen magas.

  telepítés

  A telepítésnek el kell kezdenie, hogy a fürdőt a helyiségbe helyezze. A lábak részleteinek rögzítéséhez előzetesen be kell kapcsolni. Ehhez tartókra és eszközökre van szükség. Ezután hajtsa végre a szifon és a leeresztő rendszer felszerelését. Ebben az esetben a szerkezetet a leeresztőnyílás bizonyos hajlásánál kell elhelyezni. Lehetőség van az alaprész és az épület szintjének beállítására.

  A szerkezet és a fal közötti érintkezési helyeket speciális védőszerrel kell kezelni. Ezt meg kell tenni az ízületek tömítettségének biztosítására. Ne felejtse el telepíteni egy vízzáró mechanizmust. Ezután folytathatja a kiömlőcső rögzítését.

  Ezenkívül meg kell földelni. Végül is az öntöttvas elektromos áramvezető. A fürdő használata előtt jobb, ha több liter hideg vízzel tölti be. Csak ezt követően teljesen élvezheti a vízkezelést.

  következtetés

  Egyesek számára a 170x70-es öntöttvas fürdő súlya előnyös lehet, mert valaki komoly hátrányt jelent. Mindez a felhasználók preferenciáitól és kívánságaitól függ. Ezért érdemes néhány részletet előre megfontolni, mert a fürdőt leggyakrabban évtizedek óta használják.