Legfontosabb > Fürdő

Az akril fürdő gondozása otthon

Véleményünk szerint az akrilfürdő gondozása valami különleges. Azt is hallhatjuk, hogy ezek a fürdők sok problémát jelentenek a tulajdonosuknak, és a legokosabb és legkényelmesebb kezelést igénylik. Mindkettő rossz. Nem igaz abban az értelemben, hogy akrilfürdõt vásárolsz - nem lesz több problémád, mint sok más dolog, amit régóta aktívan használunk a mindennapi életben.

Például, lakkozott cipő. Nem igényel különleges ellátást és gondos kezelést? Mindazonáltal több mint egy évszázadot használunk. A TFT-monitorok, amelyek az üvegcsövet helyettesítették, szintén óvatosabb hozzáállást igényelnek, de nyugodtan kezeljük őket.

A figyelmesebb és körültekintőbb hozzáállás nem tűnik számunkra, hogy valami közönséges legyen. A követelmények meglehetősen érthetőek, ésszerűek és értéktelenek számunkra abszolút semmit. Mindezek teljesülnek az akril fürdők esetében.

Mivel azonban tűz nélkül ismerjük a füstöt. Valóban vannak olyan emberek, akik otthonukban, életkörülményeikben problémákat tapasztaltak, akril fürdők használatával.

Az a tény, hogy az "akrilfürdő" meghatározása két olyan terméktípust tartalmaz, amelyek különböznek egymástól a kersey krómozott bőre jellemzőikben. Az állítások valószínűleg az ersatz akril fürdőkhöz szólnak, amelyek tulajdonosai egyszerűen nem értették, hogy valójában foglalkoznak.

Az akril fürdők eltérőek - gondoskodnak róluk is

A fürdők gyártásához használja a kétféle anyag egyikét, amely meghatározza az akril fürdetés szükséges ellátását a későbbi felhasználás során. Az első anyag öntött akril lap, vastagsága 4-5 mm.

Ez az anyag, amely az akril szaniter termékeket annyira népszerűvé tette kiváló teljesítménye, higiéniai és esztétikai tulajdonságai miatt.

A második anyag akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) és polimetil-metakrilát (PMMA) kombinált lapja (szendvics). Egy olcsó lehetőség, melynek köszönhetően az akriltermékek hírnevét "elkáprázták".

A PMMA felső réteg vastagsága csak 0,4-0,5 mm. A fennmaradó 95% műanyag ABS, amelynek keménysége messze nem lenyűgöző.

A PMMA / ABS lemez legfőbb hátránya, hogy ezek az anyagok különböző fűtési jellemzőkkel rendelkeznek. A fûtés és hûtés során tapasztalt ellentmondásos munka azt eredményezi, hogy a PMMA műanyag mikro repedések 20 ciklus után jelentkeznek.

A PMMA / ABS lemez felülete az öntött akrilhoz képest durvasággal (ez nem látható a szabad szemmel). Egyszerűen mindkét tényt össze lehet kötni ahhoz a következtetéshez, hogy egy ilyen fürdő alaposabb ellátást igényel. Ezenkívül élettartama nagyon korlátozott lesz (csak körülbelül 3 év).

A PMMA / ABS fürdetésnek a belföldi körülmények között történő működtetése után történő megpróbálása a PMMA réteg megsemmisülését eredményezheti, ami a felületen sárga foltokat eredményez, és a fürdő vonzereje teljesen megsemmisül.

Az öntött akril fürdő alapvetően különbözik a PMMA / ABS fürdőtől. Tagadhatatlan érdemei közül:

 • jobb felületi szilárdság a hőre lágyuló műanyagok között;
 • kopásállóság;
 • vízállóság;
 • fényes, nem porózus felület;
 • a szennyezéssel szembeni ellenállás;
 • a bakteriális proliferáció elzáródása;
 • csúszásmentes felület (a zománctól eltérően)
 • a hőmérsékletet jól tartja.

Az akrilfürdő mindig újdonság lehet - ügyelj rá

Valójában az akril fürdő gondozása teljesen egyszerű. Az egyetlen korlátozás az, hogy a por tisztítószereket nem lehet tisztítani.

Annak ellenére, hogy az akril a legnagyobb felületi szilárdsággal rendelkezik a hőre lágyuló műanyagok között - a fényes felületeken kívül még háztartási műanyag is, és minden olyan anyag hatása, amely csiszoló hatással bír, negatív hatással lesz a megjelenésére.

Használjon folyékony vagy gél alapú tisztítószereket. Ideális termékek kifejezetten akril termékekhez. Nincs hiány. Az ilyen tisztítószereket a háztartási vegyi anyagok önálló gyártója gyártja. Az akrilfürdő ellenáll a szennyezésnek, azonban kívánatos, hogy rendszeresen alapos tisztítást végezzen.

Tegye a tisztítót a fürdő falaira, és hagyja 5-10 percig, majd öblítse le. Ajánlatos puha szivacsot vagy ruhát használni. Egy másik ok, amiért érdemes megemlíteni a kifejezetten az akrilgyártáshoz használt termékeket, a gyártók polírozó hatása.

Ha nem lépsz fel, és a fürdőben sárga sávok jelennek meg, még mindig nem használhat poros mosószereket. Sőt, nincs klór, aceton, ammónia, formaldehid és más agresszív anyagok.

Nem kell találnia semmit. Különleges eszközök vannak az akril felületek rozsdásodásáért. Ugyanezen okból lehetetlen áztatni a fehérneműt egy akril fürdőben, mivel a mosóporok klórt vagy más fehérítőt tartalmaznak, az akril érintkezése nem kívánatos.

Az akril közömbös a háztartási savakkal szemben, ezért a tisztán hazai körülmények nem gátolják a mészkő (vízkő) küzdelmét. Ecetsav vagy citromsav használható.

Töltsön vizet a kádba, oldja fel a savat, és hagyja néhány órát. Ezután öblítse le a vizet és törölje le a fürdőt. Ha rendszeresen megelőzi a rozsdásodás és a vízkőmentesítés ellen, akkor az akrilfürdő eredeti megjelenését egy tucat évig megőrzi.

Javasoljuk, hogy ne használjon fém tárgyakat (vödrök vagy edények). A fém konténerek képesek megkarcolni a felületet. Ha nagy kapacitású tartályokra van szükség, előnyben részesítsük a műanyagot.

Szükség esetén az akrilfürdő könnyen csiszolható vagy polírozható. Karbantartó termékek az akrilból nagyon magas szinten. De az ilyen intézkedések óvatosak lehetnek, legfeljebb 10 évig (gyártó garanciája).

Az otthoni akril fürdőkád gondozása: tippek

Az akril kád finom formái örömet okoznak a szemmel a tervező ötletének eredetével. Az élettartama meghosszabbítása segít a megfelelő működésben, figyelembe véve a vízvezeték anyagának jellemzőit.

És hogy a fényes felület még 5 év használat után is újszerűnek tűnjön, óvatos gondoskodni kell az akril fürdőről.

Az akril termékek jellemzői

A szivattyúk bonyolult konfigurációja lehetővé teszi, hogy egyedi és nagyméretű belső téreket hozzon létre a nagy és a kis fürdőszobában. Lehetővé teszi a tulajdonosok egyéniségének hangsúlyozását, a kényelem növelését és különleges jelenlétét.

Mi a fürdő?

Az akril kád az eredeti körvonalakon felül pozitív és negatív oldalaival rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni működésének és karbantartásának idején.

Tehát azonnal meg kell győződnie arról, hogy melyik termékkel fog élni egymás mellett - legalább 5 mm vastagságú öntött akril vagy 1 vagy 3 rétegű műanyag változatban, 2-3 mm-es akrilfóliával borítva.

Ha az első lehetőségről beszélünk, akkor nem lesz kétséges a termék kifogástalan minősége. Ezt megerősíti a gyártó, akusztikus garancia 10-25 év alatt.

A második esetben 3-5 évig, és talán mindegyikhez elegendő vékony bevonatot kell megcsinálni. Ez a felhasználás jellemzőitől és a cég által ígért ígéretektől függ.

A változatot paródiával nem vesszük figyelembe 0,5 mm-es felső rétegű akriltermékkel - a rossz hamisítvány nem nevezhető akril fürdőnek. A bevonat 6-8 hónapos használat után törlődik.

Az akril réteg vastagsága mellett a méret és a funkcionalitás befolyásolja az ellátás bonyolultságát - minél nagyobb a tál és minél több örömet tud nyújtani, annál nehezebb mossa meg.

Ami a további funkciókat illeti, az akril modellek hidromasszázs berendezésekkel, világítással, hanghatásokkal és más érdekes eszközökkel rendelkeznek.

Kiderül, hogy a tál nem eredeti formája, sok fúvóka eredeti formája befolyásolja a gondozáshoz szükséges eljárások összetettségét. És minél több kiegészítő berendezés, annál több időt vesz igénybe a termék mosásához és fertőtlenítéséhez.

Mi félek az akril felülettől

A fürdés után fontos, hogy figyelmesen olvassa el a gyártó ajánlásait. Az a tény, hogy sok vállalat garanciát vállal az akril bevonat és mindenféle felszerelés számára, csak bizonyos szabályok hatálya alá tartozik.

Így néha az utasítások azt mutatják, hogy a jótállás csak akkor működik, ha a terméket a megvásárolt vállalat felelős alkalmazottja telepíti. Kiderül, hogy öntelepítéssel elveszítheti a 10 éves garanciát.

Egy másik jellemző, hogy feltétlenül figyelni kell a fürdés előtt, a gyártó ajánlásai a működéséhez. Ez a szakasz alaposan tanulmányozni kell annak érdekében, hogy a jövőben ne veszítse el a terméket, és a garanciát a probléma megszüntetésére az eladó költségén.

A fürdéshez használt polimer tartály jelentősen különbözik az acél és az öntöttvas elemekétől - ezért gondosabban kell hozzáállnia. Különösen, ha az akril réteg nagyon vékony.

Az akril bozót fél tüzet, meleg vizet, agresszív vegyi anyagokat, szúrós és éles dolgokat és más gondokat. Élettartamának meghosszabbítása érdekében alaposan figyelemmel kell kísérni az akrilfürdővel kapcsolatos akcióikat.

Ezenkívül a gyártók határozottan ellenzi a fürdősállatokat a tálban - csak személyi higiéniai célra használható. Ezért a karmok karmolása, a termék megjelenésének megrongálódása, nem garancia.

A helyzetből ki kell térni a kedvtelésből tartott vizek kezelésére szolgáló különleges alom. Mint puha vastag törölköző vagy szilikon pad. A fürdés előtt a fürdő aljára kell önteni. Az ilyen eszköz azonban nem védi a karcolásokat az oldalakon.

Otthoni ápolás

Annak érdekében, hogy a fürdő ne veszítse el tökéletes fényes ragyogását, rendszeres mossuk és tisztítsuk meg speciális módon. Néhány lehetőség a piac által kínált meglehetősen drága. Ezért a gazdaságos háziasszonyok inkább otthoni termékeket használnak a különféle szennyezések tisztítására.

Mosogatás folk jogorvoslatokkal

Annak érdekében, hogy pénzt takarítsanak meg, amikor speciális eszközöket vásárolnak, hogy otthoni vízvezetékeket vegyenek igénybe, különböző trükköket, sőt termékeket is használnak. Ha úgy dönt, hogy kölcsönzi ezt a módszert, hogy megszabaduljon a piszoktól a fürdőszobában, akkor figyeljen az akril tulajdonságaira és jellemzőire.

A következő lehetőségeket szigorúan nem kell használni a foltok, kő, rozsda és más szennyeződések eltávolítására a polimer fürdőben:

 • forró víz vagy gőz;
 • mosópor;
 • fém lehúzó;
 • klór, formaldehidek;
 • alkohol, oxálsav;
 • különböző oldószereket.

Mindez segít megszabadulni nemcsak a piszoktól, hanem az akril rétegtől is. A forró vízből 6 mm-re a fürdőfelület deformálódott. Ezenkívül gondosan ellenőrizni kell a forró víz hőmérsékletét - ez nem haladhatja meg a 60-70 fokot.

A háztartási módszerek és a vízvezeték-tisztító eszközök között az akril felületek biztonsága igen biztonságos. Ezek közé tartozik a citromsav gyenge oldata, szóda, fogkrém, ecetsav oldat.

Számos háziasszony véleménye szerint, akik próbálták az akril fürdő felszínén lévő szennyeződés népi módszereit, nem mindig felelnek meg a várakozásoknak.

Az öntött akrilból készült termékek tulajdonosaként a kemény felületű szivacsok használata nem hagy nyomot az ilyen termékek felületén. De a 2 mm-es akril-réteggel olcsóbb modellek mosásához nem érdemes a kockázatot.

Bath tisztító technológia

Az akril bevonat külső fényének megőrzése érdekében elégséges a termék rendszeres ellátása. A vízkezelés befejezése után szappanos vízzel, Fae-vel vagy más mosogatószerrel törölje le a fürdő felületét.

2-5 perc múlva öblítse le vízzel és törölje szárazra. De nem mindig van ilyen lehetőség - reggel a zuhanyzás után be kell futni a munkába, és nincs idő rá, hogy gondoskodjon a fürdőről.

A gyakorlatban minden eljárást általában hétvégén végzik el. És elég nehéz kezelni a heti patinát - minden erőfeszítést meg kell tennie minden mossa, különösen akkor, ha sok a só és más szennyeződések a vízben.

A fürdéshez tiszta mosdóba rendszeresen végre kell hajtania a következő eljárásokat:

 • mossa minden este szappanos vízzel, öblítse le és szárítsa meg a felületet;
 • használjon speciális ügynököt a polimerek kezelésére hetente egyszer;
 • dörzsölje fel a felületet akril bevonattal, egyszer 2 héten belül;
 • a Jacuzzi számára - a hidromasszázs berendezés havonta vagy kétszer történő fertőtlenítésére és mosására;
 • a foltokat közvetlenül a kialakulást követően távolítsa el;
 • dörzsölje a karcolásokat, amint azok előfordulnak, javító készlet használatával.

A hidromasszázs berendezések tisztítására speciális fertőtlenítőszereket kell használni. Veszélyes a klóroldat használata - egy speciális fürdő akril bevonat rosszul reagálhat. Ennek eredményeképpen új fürdőt kell vásárolnia.

Nem szükséges speciálisan fertőtleníteni a fürdőszobai edényt további eszközök nélkül - használjon tisztító emulziót / krémet vagy gélt rendszeresen az akril számára.

Az akril fürdő minőségi szolgáltatási technikája sorozatos folyamatból áll.

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.

  Akrilfürdő ellátás

  Az akrilfürdők széles körben elterjedt népszerűségüknek köszönhetően kitűnő megjelenésük, változatos modellek és funkcionalitásuk miatt. Az akril előnyei kis súlyúak - a fürdő hordozásával és felszerelésével egyedül lehet kezelni. Alacsony hõvezetõképessége miatt a fürdõtartály hosszabb ideig hût, míg a vizet ráöntik.

  Az akril lágysága lehetővé teszi bármilyen formájú fürdők gyártását - a szabványos egyenes és szögletes termékektől a szabad konfigurációjú tartályokig. Könnyen beágyazható hidromasszázs fúvókákba, vagy víz alatti világításhoz. A fogyasztók a felület kellemes fénye és a tapintható érzetek által is vonzódnak, amikor megérinti az akrilfürdőt.

  Minden előnye, hogy ez a fajta fürdő nem hátrányos. Ezek közé tartozik a mechanikai sérülések és az agresszív közegek nem megfelelő anyagállósága. Tudnia kell, hogyan kell törődni az akrilfürdővel, milyen eszközöket kell használni a tisztításhoz.

  Mi a teendő?

  Annak érdekében, hogy ne okozzon ártalmat, fontos tudni, hogy milyen eszközök és berendezések ellenjavallt használatra az akrilfürdõ tisztítása során. Először is csiszolóanyagokról (súrolóporok, kemény szemcsékből álló paszták és gélek), kemény szivacsok, kaparók.

  Az ilyen szerszámok és anyagok károsítják a polimer felületét, kis karcolásokkal borítják és elveszik a ragyogást. A polírozás segít megoldani ezt, de a csiszoló tisztítás hatásainak kiküszöbölése sok időt és energiát igényel.

  A csiszolóanyagok használata csak akkor indokolt, ha egy kis területen összetett szennyeződést tisztítanak. Ebben az esetben a karcolódott felületet eredeti fényre kell helyezni.

  Szintén tiltott detergenseket és klór tartalmú tisztítószereket. Ez az anyag agresszív és negatív hatással van az akrilra. Az anyag elveszti eredeti fehér színét, porózusá válik, és elnyeli a szennyeződést - még a mosás után is szürkésnek és vonzónak marad.

  Ugyanez a hatás figyelhető meg ammónia, aceton, formaldehid alapú detergens készítmények használata után. Ezért ajánlott alaposan tanulmányozni a tisztítószerek összetételét használat előtt, hogy gondoskodjon az akrilfürdőről.

  Mosószerek

  Az otthoni akrilfürdő gondozása a legalkalmasabb speciális berendezésekkel, amelyek csomagolásán azt jelzik, hogy az összetétel biztonságos az akril számára. A legnépszerűbb gyártók a megfelelő tisztítógéleket tartalmazták termékkínálatukban.

  Ha nincsenek különleges felszerelés a kéznél a nehéz foltok eltávolításához, használjon háztartási vegyi anyagokat. A rozsda nyomai eltávolítják a savakat - használják a citromlé, citromsav vagy ecet oldatát. Ez a készítmény a foltra kerül, és 20-25 perc elteltével nedves ruhával törölje le. A műveletet többször is elvégzik, amíg a felület teljesen megtisztul.

  Alkohol használható a háztartási savak helyett. De ne tartsa azt akril hosszú ideig, hogy ne károsítsa a polimer anyagot. Alkohollal távolítsa el a tapadókorongok nyomát, festéket.

  akció eljárás

  Az akril felületet meleg vízzel öblítik le, és alkalmi mechanikai szennyeződéseket távolítanak el. Több helyen tisztítógélt vagy folyékony szappant alkalmazzon, majd adjunk hozzá egy kicsit a kompozíciót egy puha ruhával, amelyhez a fürdőt mosni kell.

  A kefék és a szivacsok károsítják az akril hatását, ezért csak puha szalvétát vagy ruhadarabot használnak mosáshoz. Nedves ruhával tisztítószerrel óvatosan öblítse le a fürdő teljes belső felületét és oldalát. Öblítse le a tisztítószert meleg vízzel, öblítse le a ruhát és törölje újra, a vízsugárral együtt, a tál minden felületén.

  Ha feltétlenül foltokat talál, tisztítsa meg a fent említett folteltávolítót akril felülettel. A vegyszer felhordása után a fürdő kezelt részét vízzel, majd szappanos vagy speciális mosószerrel, majd tiszta meleg vízzel alaposan öblítse le.

  Abban az esetben, amikor a mosdó után mosás után a fürdők nem kapják meg az eredeti friss megjelenést, az alábbiak szerint járnak el: egy szappankészítmény vagy az akril fürdők kezelésére szakosodott szer kerül alkalmazásra az egész felületre egy szalvétával és egy órán át marad. Ezután mindenki lemossá válik.

  Ilyen eljárásra van szükség, ha idővel vagy agresszív anyagok hatása alatt az akril porózusá válik és megőrzi a szennyeződést. A felületre hagyott szappanoldat egy ideig eltávolítja a szennyeződéseket a pórusoktól és kisebb karcolásoktól.

  A tisztított fürdőt száraz nedvszívó ruhával töröljük le és alaposan megvizsgáljuk. Ha karcolódnak vagy más módon megsérülnek, azokat el kell távolítani.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőkád gondozása összefüggésben áll a fúvókák fémelemeinek tisztításával. Gondosan járjon el, ha a fémeket olyan erős vegyszerekkel tisztítja, amelyek feloldják a vízkőt.

  Az ilyen vegyületek károsíthatják az akrilt. Ajánlott a fúvókák gondozásához az akrilsav - citromsav és az ecetsav vízzel hígítva - biztonságos kezelésére.

  Felület helyreállítása

  A kisméretű karcolások (legfeljebb 1 mm mélységig) könnyen elrejthetők a fürdőkád csiszolásával vagy egyszerűen egy darab feltűnéssel történő dörzsölésével. Ez nem igényel súlyos erőfeszítést.

  A mélyebb károk helyreállítására van szükség a folyékony akril használatával, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni. A kompozíciónak egy kis részét a sérült területre helyezzük és a kikeményedés után őröljük.

  Zatirochny folyékony akril pépes konzisztenciájú, és nem csak fehér, hanem színezett is. Ez lehetővé teszi, hogy válasszon egy javítási kompozíciót a fürdő minden színárnyalat.

  A folyékony akril lehetővé teszi a súlyos repedések és lyukak kiküszöbölését. Ehhez ragasszon fel egy scotch-szalagot a tálca külső oldalán (a javítószerkezet szivárgása elleni védelmet), és folyadékkal tölti a sérült területet.

  A sérült terület szennyezett és zsírtalanított. A folyékony akril megkötése után a felületet csiszolópapírral kezelik a szabálytalanságok eltávolítására, és fényesre csiszolják.

  Kérjük, vegye figyelembe: a lyukak helyreállításának módja csak tiszta akril tálakhoz használható. Nem alkalmazható műanyag modellekhez, amelyek tetején akril réteget alkalmaznak.

  Hasznos tippek

  Annak érdekében, hogy az akril fürdés új és sugárzó legyen az egész életciklus során, fontos, hogy ne csak tisztítsa meg a felület tisztítását, hanem számos szabályt is:

  • A tálat rendszeresen mossa le anélkül, hogy erős szennyező anyagok megjelenését várná, amelyeket erős hatóanyagokkal kell eltávolítani;
  • Nézze meg a daruk működőképességét és szorosan zárja le őket minden használat után - ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a rozsdásodást és a vízfelszín képződését a felületeken;
  • öblítse le a tálat forró vízzel - ez hozzájárul az akrilfény fényességéhez;
  • Új mosószer használata előtt alaposan tanulmányozza a készítményt, és vizsgálatot végezzen a felület egy kis felületén egy feltűnetlen helyen;
  • tedd egy tömör gumi matracot az aljára, amikor fürödni kedvtelésből tartott állatokat, különben a kádfelületen karmok nyomai lesznek eltávolítva;
  • ne helyezzen fémtárgyakat a fürdő fenekébe, beleértve a vödröket és medencéket, használjon műanyag edényeket;
  • Ne tegyen székletet a kádba, mint a medence állványa, amikor a finom tárgyak kézzel történő nyomása a lábak által okozott kézi nyomást károsíthatja.

  Az akril modern anyag, amely kényelmes feldolgozással és nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik. Az akrilfürdõ gondozása nem okoz felesleges bajokat, ha azt használja, az alapszabályokat betartva.

  Az akrilfürdőt gondosan törődünk

  Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

  A fürdő tisztítása

  Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

  Rendszeres tisztítás

  A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

  Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

  Általános tisztítás

  Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

  1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
  2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

  Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

  Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

  A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

  • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
  • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
  • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
  • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
  • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

  Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

  Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

  A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

  • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
  • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
  • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

  A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

  Tisztítószerek

  Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

  népszerű

  Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

  • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
  • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
  • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

  vegyi

  Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

  A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

  • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
  • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
  • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
  • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
  • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
  • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

  Mi a teendő?

  A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

  • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
  • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
  • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
  • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
  • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
  • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
  • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

  Akrilfülke tulajdonságai

  Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

  • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
  • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
  • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

  Általános gondozási szabályok

  Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

  A következő szabályokat figyelembe kell venni:

  • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
  • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
  • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
  • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
  • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
  • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

  Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

  Akril fürdő gondozás: 7 alapszabály

  Az akril fürdők nagyrészt a vonzó design népszerűségének köszönhetőek, de a gondozásuk miatt néhány háziasszony rettegni kezd. Tény, hogy nagyon könnyű fenntartani a vonzó felületet, ha követi az alapvető szabályokat.

  Akril különbségek

  Az akril fürdők különbözőek a megjelenés és a tervezési lehetőségek között, de nagyon óvatosak az ellátás szempontjából. Ez a polimer anyag a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • enyhíteni;
  • megőrzi a hőt;
  • nem veszi fel a szennyezést;
  • helyreállítható.

  Az akrilfürdők könnyen károsodnak, ezért képesnek kell lennie arra, hogy gondoskodjon róluk.

  A tisztítószerek kiválasztásának jellemzői

  Az akril felületekhez csak enyhe tisztítószereket választhat. A napi gondozáshoz szappant vagy gélt használhat az ételekhez. A foltoktól használjon nem abrazív fogkrémet.

  Rögtönzött eszközként vízben hígított élelmiszersavat használhat. A citromlé és az ecet egy időben megmossa a csempe (olvassa el a különböző módon mosni a csempe).

  Az általános tisztításhoz használjon speciális géleket és krémes termékeket, amelyek az akril fürdők gondozására szolgálnak.

  A népi jogorvoslatok és a speciális háztartási vegyszerek összehasonlítása, lásd a videóban:

  Az ellátás alapvető szabályai

  Valójában az ilyen termékek gondozása nem olyan nehéz, ha folyamatosan végzi, és megakadályozza a nyilvánvaló hibák megjelenését. Például egy sima felület sokkal jobban ellenáll a szennyeződésnek. De a karcolások jelenlétében a szennyeződés eltömődik a mikroszkopikus bemélyedésekben a legnagyobb kopás helyén.

  Próbáld meg megakadályozni, hogy a tárgyak a fürdőbe hulljanak, szélei ellenére. Az alj megvédése a karcolásoktól gumi szőnyeg használatával, különösen akkor, ha olyan háziállatok vannak, akik alkalmanként kénytelenek zuhanyozni.

  Ügyeljen a 7 szabályra, amelyek segítenek a fürdők élettartamának meghosszabbításában.

  Szabály 1. Rendszeresség

  Minden használat után tisztítsa meg az akril fürdőt. A legkisebb a látható szennyeződés törlése. Hetente egyszer alapos tisztítást végezzen a rozsda, a zsír és a mész eltávolítására.

  A plakk képződésének megakadályozására a csapvízből törölje le a fürdőt mosás után.

  2. szabály: "Nem" csiszolóanyag

  Ne használjon csiszolóanyagokat - károsíthatják a felületet. Valamennyi por és gél, durva tisztító granulákkal, nem feltétlenül alkalmasak. Az ilyen eszközök kis karcolásokat hagynak maguk után, amelyek végül a fürdőszoba felületét folyamatosan dörzsölik.

  Válasszon olyan speciális termékeket, amelyek "akril felületekre" vannak jelölve. Könnyű megtalálni őket, minden szupermarketben eladni.

  3. szabály: "Nem" oldószerek

  Egy másik tilalom az akril fürdős termékekre, amelyek erős savakat, alkoholt, acetont és ammóniát tartalmaznak. Minden erős hatóanyagként ható anyag nem érintkezhet a polimer anyaggal.

  Ebben a tekintetben el kell hagynia néhány népszerű módszert a felületek tisztításáról a piszoktól és a plakktól. Különösen az ammónia, ecetsav lényeges oldata nem alkalmas. Ne akrillal ne akarja akril körömlakk eltávolítót! De néhány üveg spray, valamint a megoldás a citrom és az asztali ecet jól jöhet a takarításhoz.

  4. szabály. Csak puha anyagokat

  A fürdőszobát csak puha anyagokkal szabad kezelni. Kefék, kemény szivacsok és kaparók eldobhatók. Még egy mikroszálas szövet is nem alkalmas erre a célra.

  A legjobb, ha az akril fürdőszobát pamut ronggyal, puha, szálmentes ruhával vagy habszivacsral tisztítjuk. Bármi, ami nem tudja megkarcolni a termék felületét, meg fog tenni.

  Szabály 5. Magas hőmérséklet elleni védelem.

  Az akril fürdőszoba nem csak a csiszolóanyagoktól és oldószerektől fél. Meg kell védeni a magas hőmérsékletnek való kitettségtől is. Ez nem jelenti azt, hogy csak jeges zuhanyt kell venni. Csak korlátozza a potenciálisan veszélyes tárgyak helyét ebben a szobában. Mozgassa a curling vasat, fogót és hasonló eszközöket az akril felülettől, nehogy véletlenül megolvadjon.

  Ha gyertyákkal szeretne gondoskodni "romantikus", győződjön meg róla, hogy van egy állvány, amely nem melegszik fel. Általában jobb, ha eltávolítjuk a tüzet a fürdőből.

  6. szabály. Törölje szárazra

  Ez a szabály inkább kívánság. Törölje le minden vízcseppet, amely a padlóra esik - túlságosan unalmas dolog. De miután zuhanyozni kezdett, ajánlott tisztítani a fürdőszobát szappannal és törölje le a fennmaradó vizet.

  Ez az eljárás nem igényel túl sok időt és energiát, de akrilot megtakarít a sárga lerakódás kialakulásával a szennyeződéstől és rozsdától. Ezen túlmenően, a szárítás során a kemény csapvíz vízkő alakú nyomokat hagy maga után, ezért nem szabad megszabadulni előzetesen.

  7. szabály. Lengyel

  Időről időre alaposabban meg kell dörzsölni a fürdőt. A felület fényes ragyogásának megőrzése és a legkisebb karcolások kiküszöbölése érdekében speciális akril polírozókat és puha rongyot használjon fel. Használhatja az alapokat viasz, valamint a bútorok.

  A lefedettség helyreállítása

  Idővel az akrilfürdő elhasználódhat, még akkor is, ha követni fogja az összes gondoskodási szabályt. Ebben az esetben teljesen helyreállítható a szépsége otthon.

  A kisebb karcolásokat alapos polírozással lehet eltávolítani. Ehhez egy finom szemcsézett csiszolópapírt vegyen be és szalassza el az összes problémás területet. A hajszárítóból hideg levegővel le kell fújni a port, és fel kell használni egy polírozó vegyületet az ilyen bevonatok fentről történő helyreállításához. Puha ruhával dörzsölje a felületet - és a voila!

  A repedések megküzdése nehezebb lesz. Először korlátozni kell a hiba terjedését. Fúrjon lyukakat a repedés élei mentén. Ezután zsírtalanítsa a felületet és távolítsa el a port. Keverje el a szabálytalanságokat, hogy kétkomponensű akril-gitt legyen. Hagyja legalább 12 órán át megszáradni, és csiszolópapírral és polírozással tisztítsa meg.

  Hogyan kell megfelelően gondozni az akril fürdő otthon

  Az akril fürdők nagyon népszerűvé váltak az utóbbi időben. De a tulajdonosok gyakran szembesülnek az ilyen kényes bevonatok gondjaival. Ma arról beszélünk, hogyan ne ártsanak az akril fürdőben.

  Az akril fürdők jellemzői, óvintézkedések

  Az akril fürdők széles választéka hatalmas, sok színben, formában és méretben jelenik meg. További plusz, hogy bevonatuk antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, valamint alacsony hővezető képességgel rendelkezik, így a tartályban lévő víz hosszú ideig tartja a hőmérsékletet.

  Az akrilfürdő nagyon óvatos ellátást igényel

  Nagyon fontos, hogy bizonyos szabályokat kövessenek az akril fürdők használatakor.

  1. A mosáshoz szigorúan tilos olyan agresszív tisztítószereket használni, amelyek csiszolószemcséket vagy savakat tartalmaznak. Ezek közé tartoznak a "Komet", a fehérítő, a "Silit" és a "Domestos".
  2. A macskákat, kutyákat és egyéb háziállatokat nem szabad fürdeni egy akril fürdőben. Karmukkal megkarcolhatják a bevonatot.
  3. Ha edényeket használ a dolgok mosásához, helyezzen egy gumi matracot a kád aljára.
  4. Ne hagyja túl meleg vízzel az akril.
  5. Próbálja meg a fürdőszoba felületét megszáradni. Használat után gyengéd ruhával törölje le.

  Kémiai termékek

  Mivel az akril fürdők nagyon igényesek az ellátáshoz, és a közelmúltban nagyon gyakoriak lettek, a háztartási vegyi anyagok gyártói gondoskodtak speciális termékek gyártásáról az ilyen típusú bevonat tisztítására. Megvásárolhatja őket bármelyik speciális vagy hardverraktárban. Legtöbbször ilyen alapokat gélek és paszták formájában állítanak elő, ritkábban - por formájában. A legnépszerűbbek a következők:

  Vigyük fel a kiválasztott anyagot a fürdõfelületre, enyhén áztathassuk, majd egy puha szivaccsal vagy ruhával öblítsük le. Ne használjon szivacsot vagy rongyot durva felületen.

  Óvatosan válasszon akrilápolási termékeket.

  Ön önállóan ellenőrizheti, hogy a kiválasztott termék alkalmas-e a fürdő akril bevonattal történő tisztítására.

  1. Vegyünk egy kis porszerű terméket, enyhén nedvesítsük és gyúrjuk jól az ujjaival. Ha nem érzed az éles részecskéket, akkor ilyen eszköz használható.
  2. Tegyen egy kis tisztítószert gél vagy paszta formájában a fürdő azon részére, amely nem látható. Tehát azonnal látni fogja a hatását a lefedettségre. Ha károsodás nem jelent meg, biztonságosan használhatja ezt az eszközt.

  Ha az akril bevonatban vízkő jelenik meg, akkor csak eltávolító anyagokkal távolítható el. Vásárlás esetén kérdezze meg az eladótól, hogy ezek vagy egyéb anyagok alkalmazhatók-e a fürdőkádra. Ne felejtsd el ellenőrizni a kompozíciót: nem lehet alkohol, formaldehid és ammónia. A mész betéteket jól eltávolítják citromsavval vagy ecettel.

  Figyelj! Ha a fürdő felületén olyan foltok képződnek, amelyek nem távolíthatók el, akkor jobb, ha folyékony akrilnal törölni, és megvédeni a sérült területet.

  Az improvizált eszközök

  Ön készítheti saját paszta tisztítására akril fürdő. Ez olcsóbb lesz, mint a megvásárolt termékek, és minden szükséges alkatrész megtalálható otthon. Szükséged lesz:

  • WC vagy baba szappan adalékanyagok nélkül - 15 gramm;
  • forró víz - 500 ml;
  • szódabikarbóna - 100 gramm;
  • minden aromás olaj (levendula, narancs, bergamott stb.) - 10 cseppenként.

  Minden szükséges eszközzel fegyverrel továbbhaladjon az eszközök gyártásához.

  1. Dörzsölje a szappant egy finom rántással.
  2. Hajtsa le a szappan-chipeket egy tálba, és töltse fel forró vízzel. Keverjük össze és hagyjuk 10-20 órán át teljesen feloldani.
  3. Az így kapott masszába öntse a megfelelő mennyiségű szódát, alaposan keverje össze.
  4. Add hozzá aromás olajokat. Nem csak a házi illatát illatják. Lemon és narancssárga tisztítja a felületet, a teafa és a bergamott antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

  Használhatja ezt a pasztát azonnal, vagy várjon addig, amíg a szóda teljesen fel nem oldódik. A második esetben az eszköz különösen lágy lesz.

  Ezek az eszközök mindig kéznél vannak, hogy segítsenek megbirkózni az akril bevonatával

  Az ilyen készítményt nagymértékben szennyezett fragmensekkel vagy a fürdő teljes felületével kezelhetjük. Elég, hogy nagyvonalú rétegbe tegye, és fél óráig hagyja el. Ezután öblítse le a fürdőt bő vízzel puha szivaccsal és törölje szárazra.

  Hogyan javítható a helyzet, ha a kád még mindig sérült

  Ha nem helyez el edényeket, székleteket és egyéb kemény tárgyakat a termék alján, akkor a karcolások nem keletkeznek. Ugyanez vonatkozik az ápolószerek használatára is. De mit tegyek, ha a kár még mindig megjelent?

  Ne pánikoljon és hívjon szakembereket. Bizonyos problémákkal könnyen kezelheti magát.

  1. A kis karcolások, amelyek mélysége nem több, mint 0,5 mm, polírozhatóak rendszeresen nemezelt darabokkal. Ha nem kell a teljes felületet kezelni, akkor nincs szükség speciális szerszámokra és felszerelésre.
  2. A mély karcolásokat könnyű eltávolítani folyékony akrilnal. Vegyél egy javító készletet, amely az anyag csőjéből és egy speciális műanyag spatulából áll. Helyezzen akrilt a sérült területre, majd szárítás után fényezzen egy darab feltétellel. Javító készlet az akril bevonat helyreállításához
  3. Még akkor is, ha van egy lyuk a fürdőszobában, megszüntetheti. Termékeink akril lapból állnak. Csatlakoztassa a szalagot a lyuk hátulján, és öntsön folyékony akrilt a sérülésbe. Használhat speciális betétkést is.

  A fehér fürdőhöz könnyen megtalálhatja a megfelelő eszközt. Ha a termék színes, vegye figyelembe az árnyalatok jelölését, segít kiválasztani a helyes akril helyreállítását.

  Hogyan kell megfelelően ellátni az akril fürdőket (videó)

  Amint látja, az otthoni akrilfürdő gondozása nem túl nehéz. A működés szabályainak betartásával védheti a terméket minden károsodástól. Így a fürdő hosszabb ideig szolgál majd. Ha bármilyen kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, kérjük, kérdezze meg őket a megjegyzésekben. Megoszthatja tanácsát olvasóinkkal is. Jó szerencse és kényelem az otthonában!