Legfontosabb > Tervezés

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Az akrilfürdő kiválasztásakor világosan meg kell érteni annak előnyeit és hátrányait, hogy később ne váljanak kellemetlen meglepetéssé.

Akrilfürdő - Előnyök

 • Az akril kád egyik fő előnye a könnyűség. Mindannyian emlékszünk arra, hogy a "hét bátor" által készített házi készítésű öntöttvas kádat egyszerűen az akril fürdõbe szállítjuk közvetlenül a lakásba. A súlya nem több, mint 30 kilogramm, így elsajátíthatja.
 • A második plusz az anyag plaszticitása. A fürdők gyártásakor az akrilt a kívánt hőmérsékletre melegítik, majd a kívánt alakot vákuumban felszívják, hálásan, most már elég van - ovális, téglalap alakú, háromszög alakú, lekerekített talppal, szív alakjában. Mindez a fürdőszobai képességek függvénye. Ha egyik formanyomtatvány sem felel meg, akkor a fürdőt kívánsága szerint megrendelésre felveheti, külön díj ellenében.
 • Az akril maga meleg anyag. Ha a víz gyorsan öntöttvas fürdőben hűt, akkor az akrilban háromszor hosszabb lesz.
 • Az akril fürdők kedvelik az érzékeket. A tökéletesen sima alapfelület örömet szerezhet minden borogatásnak.
 • Amikor vízzel töltjük, nincs olyan zaj, amit hallunk acél vagy öntöttvas fürdőkben.
 • Az akril fürdők könnyen visszaállíthatók - a termék helyreállítása akril bélés vagy folyékony akril segítségével.

Akril fürdők - hátrányok

 • Az akril fürdők hátrányai közé tartozik az a tény, hogy meglehetősen gyenge a magas hőmérsékleten. Az akril megolvadási pontja 160 Celsius fok, ezért a fürdő nagyon forró víz miatt kissé deformálódhat.
 • Az akril egy vékony anyag, így a fürdő alja kissé megúszik benne. Elvileg nincs semmi baj ezzel, de az első időkben kissé szokatlan lesz.
 • Az akrilfürdő elég törékeny. Ha nehéz tárgyakat, különösen fémeket dobnak bele, lyuk lehet. Ezután a fürdőt vissza kell állítani, bár nem nehéz.
 • Ehhez a fürdőhöz ne felejtse el a porok és vegyszerek használatát. Az akrilfürdő gondozásának körültekintően kell eljárnia, mert az ilyen fürdő könnyen karcolódik a porokban lévő csiszolóanyagoktól.
 • Egy másik komoly hátránya, de nem a fürdés, hanem az akrilfürdő kiválasztásának helyzete, az a lehetőség, hogy az anyagot eredeti szemmel vizsgálják az első vizsgálat során. Nagyon gyakran fürdők vásárlásakor ilyen termék sárgul, elveszíti csillogását, és a markolatok még a gondos gondosság mellett is megjelennek. Tehát az akril helyett helyes műanyagot vásároltak, de a fürdőt hamarosan meg kell változtatni.

Általánosságban elmondható, hogy az akril fürdők figyelemre méltóak, mivel számos olyan funkciót biztosítanak, amelyek más anyagokhoz, azaz színhez, különböző formákhoz és könnyedséghez nem elérhetők. Valószínűleg ezek olyan tulajdonságokat definiálnak, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy több előnyt nyújtsunk, mint az ilyen típusú fürdők hátrányai.

Előnyei és hátrányai az akril bevonatú fürdők, előnye más anyagokkal szemben

Ha megkezdte a felújítást a fürdőszobában, és meg akarja változtatni a régi akrilfürdőt, akkor tudnia kell, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a termék. Annak ellenére, hogy ez a kapacitás kiváló minőségű, bizonyos hátrányai vannak, amelyek nem engedhetik meg a mosdóba való beépítést.

előnyök

Az ilyen termékek pozitív tulajdonságai jóval többek, mint a negatívak. Az első előny a felszínnel érintkező és a vízkezelés során felmelegedő meleg.

A bemutatott kapacitás nagyon rosszul vezet hőt, hosszú ideig megtakarítva. A fürdőben lévő folyadék nagyon lassan lehűl, és a hőmérséklet 30 perc alatt 1 fokkal lesz alacsonyabb.

A kiváló minőségű fürdőszobák ellenállnak a nehéz tárgyaknak, miközben felületük nem sérült meg. Általában az ilyen termékek képesek lesznek 10-20 évig szolgálni Önt. Könnyű súlyának köszönhetően az akrilfürdő felszerelése gyors és egyszerű. Ezen túlmenően, egy ilyen termék nagyon könnyű szállítani és akár felemelkedni a felsőbb szintekre.

A videó az akril fürdők előnyeiről és hátrányairól szól:

Tekintettel arra, hogy az akril nagyon műanyag, tetszés szerint hajlítható, és különböző formájú fürdőszobát kaphat. Az akrilfürdő másik előnye az egyszerű gondozás. Ezenkívül az ilyen termékek felülete nem esik a piszok felszívódásának.

Ezt a fürdőt nem kell tisztító porral mosni. A tisztításhoz csak nedves ruhával járjon gél vagy folyékony szappan, majd mosson le mindent a zuhany alatt. Mindenki képes lesz különböző színű akril kapacitást vásárolni. A hidromasszázs képességeinek köszönhetően kényelmesebbé teheti a vízkezelést és kiváló megelőzést nyújt a különféle betegségek számára.

Környezeti biztonság és higiénia jellemzi, mivel felszínéről nagyon gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók különböző patogén mikroorganizmusok. Ennek eredményeképpen meg lehet előzni a reprodukálódás folyamatát.

A videó megmutatja, hogyan készítsünk akril fürdőket:

Amikor ilyen konténerbe vizet írunk, láthatjuk, hogy egy ilyen anyagot nagy hangszigetelés jellemez. Nagyon gyakran ez a termékminőség vonzza a figyelmet azokra a személyekre, akiknek kisgyermeke van a házban. A termék következő előnye a különféle károk helyreállítása. A helyreállítás különböző akrilbélések vagy folyékony akril segítségével lehetséges.

hiányosságokat

Ha negatív oldalról beszélünk, akkor az akril fürdőszobája nem tisztítható csiszolóanyagokkal. Az ilyen termékeket nem szabad alkoholos vagy por alakú termékekkel kezelni. Ha ez a feltétel nem teljesül, az akril felülete megsérülhet. Ilyen gondatlan cselekvések eredményeképpen sárga foltok és karcolások jelennek meg a felületén, aminek következtében elveszik a termék szép és vonzó megjelenése.

Ez a fürdő nem tölthető folyadékkal, amelynek h mérséklete meghaladja a 160 fokot. Ennek az óvatlan kezelésnek köszönhetően az akril elkezd lágyulni és a fürdő deformálódni kezd. Az ilyen hibák elkerülése érdekében először hideg folyadékkal kell kitöltenie a terméket, majd forróval hígítsa.

A súlyos fizikai erőfeszítés hatására ez a termék elmosódhat. A nehéz tárgyakat ne emelje ki a fürdőszobába, és ne fúrjon fúrót. Bár az ilyen termékekre jellemző a relatív erő, mégis valóságos, hogy ilyen felületet károsít. De elkerülheti az ilyen hátrányokat, ha helyesen használják az akril fürdőszobát.

A videó - az akrilfürdő hátrányai:

Összehasonlítás öntöttvas és acél

A fürdőszoba felszerelésénél sokan kérdezik maguktól ezt a kérdést: melyik fürdő jobb - acél, öntöttvas vagy akril? Nem lehet azonnal megválaszolni ezt a kérdést, mert figyelembe kell vennie az egyes termékek számos jellemzőjét. Tehát fontolja meg, mi a jobb - egy öntöttvas fürdő vagy akril bevonat.

Ami az öntöttvas termékeket illeti, vonzó megjelenésűek a kiváló zománc miatt. Ezenkívül az ilyen fürdők felületén nincsenek karcolások, és gondoskodni azokról közönséges mosószer használatával. Az öntöttvas fürdőkészítés az öntési eljárás alkalmazásával történik, amelynek eredményeképpen a termék súlya nagy. De a nagy szilárdság jelenléte lehetővé teszi, hogy a tartály alakját nagy terhelés mellett tartsa. Az öntöttvas fürdő magas korrózióállóságú élettartama több mint 50 év lesz.

A videó az akril fürdők acélfelületeinek előnyeiről szól:

Ha összehasonlítjuk az öntöttvasat és az acélkádat, akkor az acél ebben az esetben nagy előnyhöz jut, mivel kisebb súlya van, de az öntöttvas képes hosszú ideig tárolni a hőenergiát. Az öntöttvas és az akril összehasonlításakor elmondhatjuk, hogy az akril erőssége szempontjából győztes helyzetben van, mert a rugalmasság jellemzi, de az öntöttvas kevésbé törékeny anyagnak minősül, mivel károsodást okozhat

A jobb elemzés érdekében érdemes megfontolni és összehasonlítani a bemutatott terméktípusok előnyeit és hátrányait. Olyan tulajdonságok, mint a plaszticitás, a könnyedség, a formák széles köre, a tartósság és az egyszerűség a karcolások kiküszöbölésében, egy akril fürdőre jellemzőek.

A öntöttvas fürdők csavarmenetes lábakkal rendelkeznek, aminek köszönhetően beállíthatja a magasságot, tökéletesen megtartja a hőenergiát. Az acéltermékek könnyűek és alacsonyak.

Figyelembe véve a bemutatott előnyöket, elmondható, hogy az akril a legjobb a tömegben, és az öntöttvas ellenáll a magas hőmérsékleti körülményeknek.

És most megállunk a termelési kieséseken. A gyártás akril fürdő használt vékony akril, amely a forrás a lábad alatt. A termék tisztításához ne használjon csiszolóanyagokat. Ezzel a szennyezéssel való jobb kezelés csak folyékony kompozíció segítségével lehetséges.

Az öntöttvas fürdő hátrányai sok súlyt tartalmaznak. Ezenkívül vékony öntöttvasot használnak ilyen termékek előállítására, és felületén olyan pórusok vannak, amelyekbe a szennyeződés folyamatosan eltömődik. Az acéltermékek nem tartják meg a hőt, nem tudnak ellenállni a mechanikai hatásoknak, és a víz beírásakor jellegzetes hang keletkezik.

Ha figyelembe vesszük a fürdők típusának hátrányait, akkor a higiéniai előnyök az akril termékek, valamint a szilárdságú öntöttvas. Ha összehasonlítja az akril és acél fürdetést, akkor az acélköltség kisebb, de könnyebb leküzdeni a karcolásokat egy akril fürdőben.

A videó - egy akril fürdő előnyei egy öntöttvas:

Vélemények

 • Andrei, 35 éves: "Régóta akril fürdőt akarunk telepíteni. A siker oka különböző árnyalatokban és formákban van. A javítás megkezdésekor akril fürdőt vásároltam. Legfontosabb előnye számomra a könnyű beszerelés, mivel nagyon kis súlya van. Az egyetlen mínusz, amit észrevettem az ellátás nehézsége, mert itt egy puha ruhát és folyékony készítményeket kell használnod. "
 • Irina, 23 éves: "Az akrilfürdő már három éve velünk van. Eddig jól néz ki, felülete nem tartalmaz karcolásokat és egyéb károkat. Különös gélszerű anyaggal vigyázok rá. Az árnyalatok széles választékának köszönhetően nagyon könnyű választani egy ilyen terméket, és tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába. "
 • Tatiana, 46 éves: "Kétemeletes házam van, ezért egy emeleten egy öntöttvas kádat használtam, és úgy döntöttem, hogy egy akrilfestőt helyeznek el a második emeleten. Az érzéseim szerint inkább akril. Vonzó megjelenésű, könnyű eltávolítani a karcolásokat a felületén, és a telepítés nagyon egyszerű. Az öntöttvas fürdőnek számos előnye van, de a bemutatott termékek köre nem túl gazdag, ami nem az akril termékekre vonatkozik. "

Az akrilfürdő ma nagyon népszerű fürdőszobai kiegészítő. Gyakran használják a mosdó elrendezésében. Ennek a népszerűségnek az oka számos előnnyel jár, amelyek magukban foglalják az egyszerűséget, a könnyű telepítést és a különböző formák és árnyalatok széles skáláját. És ez a cikk megmondja, mi a legjobb vízszűrő a mosogató alá.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdő gyógynövényekkel, olajokkal vagy sóval segít enyhíteni a fáradtságot, az izmok tónusba hozását követően a fizikai erőfeszítés és a mozgalmas nap után. Ezért nehezebb alábecsülni az effektív hatást a teljes vízkezelési folyamatra. Egy új helyiség kialakítása a fürdőszobában, vagy egyszerűen úgy dönt, hogy a régi fürdő modellt egy modernbb tárggyal helyettesítheti, nehézségekbe ütközhet a választás során. Végül is, a gyártók óriási választékot kínálnak a fogyasztóknak. Ezek különböznek a gyártás során felhasznált anyagokban, valamint méretükben és formájukban. A cikkben megvizsgáljuk, melyik fürdő jobb: öntöttvas vagy akril.

Tartalom:

A négyszögletű tégelyeket lekerekített sarkokkal tartják hagyományosnak, de gyakran vannak kerek, négyzetes és egyenletes aszimmetrikus alakú termékek. Ezek öntöttvasból, acélból, kerámiából, akrilból és természetes kőből készültek.

Annak ellenére, hogy minden új anyag megjelenik a piacon, az akril és az öntöttvas modellek továbbra is a leggyakoribbak a fogyasztók körében. Az alábbiakban felsoroljuk a vízvezeték-termékek összes előnyét és hátrányát.

Öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdő előnyei

 • A következő jellemzőkkel rendelkezik: kiváló szilárdság, magas hővezető tényező, valamint kiváló kopásállóság - egyszerűen "átadja" a mechanikai hatást. A vastag falak (legfeljebb 8 mm) miatt ez a termék hosszú ideig képes megtartani a hőt, ami viszont lehetővé teszi, hogy a úszó több időt töltsen forró vízzel.
 • Az ilyen kádat nem lehet deformálódni bármely tárgy elesésével, az alsó nem hajlik a víz és az emberi test súlya alá.
 • Egy másik előnye az anyag kiváló hangelnyelő tulajdonsága - a folyó víz hangja szinte nem hallható.
 • A tálban levő zománcot több rétegben alkalmazzák, ami a bevonat kopásállóságát biztosítja, lehetővé teszi tisztítószerek használatát, amelyek tartalmazzák a csiszolóanyagokat. Az öntöttvas fürdőkád évekig tart, miközben eredeti formájával megőrizte fényerejét.
 • A termék stabilitása teljes mértékben a súlyától függ, így megbízhatóságot ad. Az öntöttvas kádat ugyanabból az anyagból készült lábakkal egészítik ki, amelyek képesek ellenállni egy hatalmas edénynek.
 • A modern fürdők, a szovjet időkben gyártott hasonló modellekhez képest, sokkal könnyebbé váltak a tál vékonyabb falai miatt. A hazai és külföldi öntödék biztosítják, hogy egy ilyen fürdõ legalább 25 évig tart, és ez csak garantált élettartam. Azt mondhatjuk, hogy az életidő szinte korlátlan.
 • Számos fogyasztó téves, tekintettel arra, hogy ez az anyag a fürdőkészítéshez elavult. Napjainkban nem csak négyszögletes formájúak, klasszikus lekerekített sarkokkal, hanem meglehetősen szokatlan sziluettekkel is. Emellett felszerelhetők fejlécekkel, fogantyúkkal és még hidromasszázs funkcióval is. Ezért választani egy modellt, összhangban a teljes stílus a fürdőszoba lesz elég egyszerű.

Az öntöttvas fürdők hátrányai

 • Az ilyen fürdők fő hátránya nagyon lenyűgöző. A legkompaktabb modell 80-90 kg súlyú és a nagyobb méret 190 kg-ig terjed. Kétségtelen, hogy ez a szám kellemetlenséget okoz, például amikor öntöttvas fürdőt emel a padlón.
 • Bár érdemes megemlíteni, hogy másrészről masszívságuk stabilitást és megbízhatóságot biztosít a működés során. És a kategorikus kijelentés, hogy ez negatív jellemzője ezeknek a mintáknak, nem teljesen helyes.
 • Nehéz lesz egy zománcburkolat visszaküldése a hosszú üzemidő miatt sérült vagy elveszett eredeti megjelenéshez, de lehetséges. Ehhez el kell távolítania a régi zománcozott és rozsdás réteget, majd először a tál felületét először fel kell festeni, és több rétegben speciális zománcot kell festeni.
 • Az öntővas összetettsége nem teszi lehetővé összetett, szokatlan alakú tálak gyártását, így a tartomány nagyon korlátozott. Mindazonáltal a hagyományos fürdők ügyfeleik - amatőr klasszikusok.

Tipp: vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálni az öntöttvas fürdőt zománc és repedések jelenlétére a zománc felületén. A felületnek síknak és simanak, egyenletesen színezettnek kell lennie, csíkok nélkül. Bár enyhe hullámosság megengedett, mivel öntöttvas maga is természetes érdesség.

Az öntöttvas fürdő költsége

 • Lehetőség van egy orosz gyártó átlagos méretű öntöttvas fürdő megvásárlására 9,5 ezer rubel alatt.
 • A hasonló jellegű olasz modell 11 ezer főt jelent.
 • Hasonló termék Franciaországból - mintegy 17.000 rubel.

Öntöttvas gyártók

Néhány évtizeddel ezelőtt csak a háztartási vízvezeték állt a fogyasztók rendelkezésére. Manapság a külföldről érkező gyártók modellei széles körben képviseltetik magukat.

 • Az orosz gyártó fürdője az átlagos árkategóriába tartozik. A GOST szerint az 1., a 2. és a 3. osztályba tartoznak, ezek a termékek elsősorban szabványos méretűek és klasszikusak.
 • A Kirov gyár például kerekített szélű és széles oldalú modelleket gyárt, amelyek lehetővé teszik a csúszó függönyök telepítését. A modellek közé tartoznak a kis- és közepes méretű termékek, valamint a minták, amelyeknek a fürdési térfogata legfeljebb 200 liter lehet.
 • Fürdők A Novokuznetsk öntödei cégeknek világos, szigorú körvonalaik vannak, de elegáns vázlatos tálakkal. Minden modell lábakkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a szükséges magasság beállítását. Az új technológiák alkalmazása lehetővé teszi a zománc felhordását három rétegben, ami viszont magas kopásállóságot és a bevonat tartósságát biztosítja.

Ami a külföldi gyártókat illeti, a francia és spanyol modellek széles körben képviseltetik magukat a piacon.

 • A spanyol öntöttvas fürdők mindig kiváló minőségűek voltak, eredeti kialakításúak és korszerűek voltak. A tál alját csúszásgátló anyaggal kezeljük, de speciális betétekkel is rendelkezhet. A könnyű használhatóság érdekében minden modell oldalfogantyúval van ellátva.
 • Franciaország legjobb öntöttvas fürdõje kiváló minőségű zománcáról híres - ideálisan sima, tartós, mechanikai igénybevételnek ellenálló. A festékanyagban lévő titán-fehér biztosítja a termék rendkívüli fehéritestét és a réteg integritását. Az egyedülálló csúszásgátló bevonat teljes mértékben felelős a fürdőszobában való biztonságért. Több mint egy évszázada a Jacob Delafon márka élen jár.
 • A drágább termékek közé tartozik a finn és olasz gyártók luxus, de praktikus fürdõje.
 • Nos, a költségvetési rést a kínai gyártók által gyártott modellek foglalják el.

Akril fürdők

Az akrilfürdő előnyei

 • Az ilyen fürdők egyik fő előnye a formák hatalmas változata. A gyártási technológia meglehetősen egyszerű, valójában egy fűtött szintetikus polimer lap, amelyet az öntőformába helyezett. Ezért a gyártóknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a fogyasztók széles körű egészségügyi ellátással rendelkezzenek.
 • Maga az anyag lehetővé teszi, hogy egy olyan tálat készítsen, amely megismétli az emberi test alakját. Kiválaszthatja a hagyományos és többfunkciós készülékek modelljét, a nagyobb kényelem mellett: aero- és hidromasszázs, világítás stb.
 • A termék kis súlyának köszönhetően a szállítás és a szerelés / szétszerelés minden nehézség nélkül megtörténik. Az akrilfürdő eleinte meleg, ami lassan hűti a vizet.
 • Ugyanilyen fontos a megjelenés, itt kiválaszthat egy olyan képernyőt, amely elrejti a csúnya alsó részt, és esztétikusabb megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának.
 • A tál belső felülete csúszásmentes, a szervezet számára kellemes és higiénikus. A gondoskodás egyszerű, nincs szükség különleges követelmények betartására. Az egyetlen dolog, amely nem tartalmazhat klórt vagy csiszolóanyagokat.
 • Ha idővel megváltozik a fürdő felületének színe vagy karcolások keletkeznek, akkor ezek a hibák könnyen eltávolíthatók őrléssel. A mechanikai sokk által okozott súlyosabb sérülések javítási javítási készlet, amely bármely hardverraktárban megvásárolható.

Az akrilfürdő hátrányai

 • Valójában ez műanyag termék, amelyet üvegszál erősítéssel vagy gyantával megerősítettek. A megerősítés minőségétől függ, hogy a fürdőkád alja süllyed-e a forró vízből, vagy az emberi test súlya deformálódik-e. Az integritás megsértése nehéz tárgyak, például zuhanyfej ütközéséből vagy bukásából következhet be.
 • Az akrilfürdő gyorsan elveszti eredeti fényét, működés közben karcolások és kopások vannak. Továbbá színes ruhák áztatásakor a felület foltosodhat, ez annak köszönhető, hogy egyes gyártók nem felelnek meg a gyártási technológiának.
 • Felelős a stabilitás a keret, amely elvileg fog állni fürdő. Ez a kialakítás megbízhatónak és korróziógátló vegyülettel kell kezelni.
 • A sztirol, amely keményítőgyártásban használatos, kellemetlen szagot kelthet. Különösen akkor fokozódik, ha forró víz jut a tálba. Idővel természetesen erodálódni fog, de tudatában kell lennie az esetleges allergiás reakcióknak a kisgyermekek és az idősek körében.

Kell fürödni a gyártóból, amely a legjobb oldaláról ajánlotta termékeit. Egynapos cégek olcsó helyettesítőket használhatnak.

Szükséges alaposan ellenőrizni, hogy a tasak vastagsága egyenletes-e, ezért elegendő a fürdőkád minden oldalának zseblámpával történő megvilágítása. A belső felületet egyenletesen kell festeni, csíkok nélkül.

Ne habozzon szagolni a terméket, a szag hiánya mondja a minőségéről.

Az árkategóriák hatalmasak, ezért nem szabad lusta, gondosan tanulmányoznia kell a műszaki jellemzőket, és hasonlítsa össze a kedvelt modellek költségeit.

Ár Akril fürdők

Az ár a falvastagságtól, a védőrétegek számától és a modell kiegészítő berendezésétől függ.

 • Lehetőség van egy kompakt, ovális alakú fürdőkádra és egy orosz gyártmányú előlapra, 4-6 ezer rubelre.
 • A modell költsége Lengyelországból 6,500 rubel lesz.
 • Hollandia - 7000 rubelből.
 • Az elit osztály legdrágább modelljei (bonyolult formák, világítással, drága anyagokból készült kerettel stb.) Egy hazai gyártóból 90 ezer rubel, olasz - 270 000 rubel.

Akrilgyártók

Az utóbbi években a fogyasztók egyre inkább az akril fürdők, a pozitív technikai jellemzők miatt növekvő kereslet mellett döntöttek. Bár Európában az ilyen egészségügyi termékeket már néhány évtizede használják.

 • A leginkább megfizethető árak általában Kínából származnak. Furcsa módon a gyártott termékek minősége - az átlag szintjén.
 • A piac átlagos árszegmensét a hazai gyártók foglalják el. Például a "Triton" cég, amely már közel 15 éve elit és költségvetési modelleket gyárt. A nyersanyagokat külföldön vásárolják, és a termelést csúcstechnológiai amerikai berendezéseken végzik.
 • Kissé drágább, mint a lengyel és a cseh gyártók fürdője. A lengyel akril kádak hatalmas választékkal bírnak: az ergonomikus modellektől az eredeti termékekig. A klasszikus formák tökéletesen illeszkednek a tágas tálak puha, sima vonalaihoz. Sajnos egyes modellek falainak vastagsága csak 4 mm, ami kétségbe vonja az ilyen fürdők megbízhatóságát.
 • A Cseh Köztársaságból származó minták megkülönböztető jellemzője az erőssége. Az üvegszál-feldolgozásnak köszönhetően a legjobb akril fürdők ellenállnak a lenyűgöző terhelésnek. Figyelembe véve a fogyasztó érdekeit, a gyártó kínál kényelmes klasszikus formákat, modelleket és luxus design fürdőket.
 • A spanyol gyártók csak a nagy szilárdságú anyagokat használják, ami garantálja az ilyen vízvezetékek tartósságát. Szinte minden termék kiegészítve további részletekkel: függönyök, karfák stb. Nincsenek hibák, de van egy hátránya - a magas költségek. A legnépszerűbbek a Roca akril fürdők.

Meg kell jegyezni, hogy néhány növény, amelyek pénzt takarítanak meg, a metakril helyett egy olcsó analóg, amely alacsonyabb működési paraméterekkel rendelkezik.

Kétségtelen, hogy a fürdők széles skálája, valamint az árak széles köre miatt minden fogyasztó mélyen gondolkodik. Elvégre mindig azt szeretné, hogy a termék kiváló minőségű, megbízható és hosszú élettartamú legyen. És ez a nehéz választás teljesen a vevő vállára esik.

Akrilkád: hátrányok és jellemzők

A hagyományos öntöttvas és acél fürdők mellett az ilyen szaniterek piacának jelentős része akril fürdők. Az akrilfürdők előnyeit és hátrányait már többször leírták, és mégis nincs egyetértésük a pontszámukról.

Vannak, akik úgy vélik, hogy az akril fürdők a legjobb megoldás minden lehetséges, mások -, hogy csak akkor telepítsen akril fürdőt, ha más nem alkalmas.

Az akrilfürdő cseréje

Az igazság, mint tudjuk, körülbelül középen helyezkedik el. És mégis, annak érdekében, hogy biztosítsuk a leginkább objektív választást, ebben a cikkben nem fogunk foglalkozni az érdemi, hanem elemezni a hátrányait akril fürdők. Talán nem minden olyan rossz, mint a szkeptikusok?

De kezdetben - mi az akril fürdő?

Akrilfürdők: Általános információk

Az akril fürdők (amint a neve is jelzi) speciális polimer anyagból - akrilból készülnek.

Az akril fürdõk gyártására két technológia van, és ennek megfelelõen az összes akril fürdõk a következõkre oszthatók:

Az akril lágysága lehetővé teszi különböző formájú és méretű fürdő készítését, ezért használják tervező fürdőmodellek készítéséhez.

Akrilkád

A tartósság érdekében az akril fürdők külső epoxigyantával vannak bevonva, és különleges fémkerettel vannak felszerelve.

Az akril fürdők hátrányait és előnyeit széles körben ismertetik az interneten, és mindent megpróbálunk minél pártatlanul elemezni.

Akrilfürdők: kritikai elemzés

Az akril fürdők hátrányai

Tehát a szükséges minimális információ arról, hogy mi az akril fürdők, kaptunk. Ideje elemezni, hogy valójában az akrilfürdő rossz-e: valójában hibák vagy olyan jellemzők, amelyek bizonyos körülmények között tolerálhatók.

Repedések az akrilben

 • Nem elég nagy ellenállás a magas hőmérsékleten. Általánosságban az akril, amelyet fürdőkészítésre használnak, olvadáspontja 160 ° C-ig terjed.
  Természetesen az ilyen hőmérsékleti terhelés nem lesz kitéve akril fürdőnek - de vannak precedensek, amikor a forró vízzel töltött akril kádak deformálódnak.
  Természetesen ez a fürdõk a gazdaság szegmensrõl szól, de ha például egy acél fürdõvel rendelkezik, az ilyen hátrányokat figyelmen kívül hagyhatja, ellentétben az akril fürdővel.
 • Az akril fürdők másik hátránya a mechanikai törékenység. Először is, az Ön súlya alatt az akril fürdõ kipukkanhat és "játszhat", ami némi kényelmetlenséget okozhat.
  Másodszor, ha egy eléggé nehéz tárgyat akrilfürdőbe dobnak, akkor repedés vagy lyuk alakulhat ki benne. Ismét meg tudod oldani - de maga a helyzet nem kellemes.
 • A harmadik hátránya az akril megítélése a háztartási vegyi anyagoknak. Ha az acél vagy öntöttvas fürdőt szinte bármilyen eszközzel megtisztítanák (kivéve a nagyon agresszív vegyszereket és a csiszolóanyagokat), akkor az akril fürdőhöz speciális tisztítószert kell vásárolnia.
  És ha megpróbálsz "járni" az akril káddal hagyományosabb tisztítószerekkel, készülj fel a karcolásokra, homályosodásra és elszíneződésre.

Mosás - csak speciális szerkezetek!

 • Az akril fürdők költsége (mivel korlátozott hasznos élettartamuk miatt) nem tulajdonítható az érdemeinek.
  A kiváló minőségű akril fürdő nagyon drága, és 10-20 éves élettartama miatt ez a pénzügyi befektetés még kevésbé indokolt.

"Szemmel", hogy meghatározza a minőséget és hitelességét akril nagyon nehéz. Ezért fennáll annak a veszélye, hogy a néhány hónapos üzemeltetés után megvásárolt fürdő elveszíti csillogását és sárgul.

Ez azt jelenti, hogy a gyártás során a fürdőt használták vagy rendkívül alacsony minőségű akril, vagy - egyszerű műanyag.

Az akril fürdők előnyei

Mégis, a hiányosságok lenyűgöző listája ellenére az akril fürdők előnyei gyakran meghaladják:

 • Az akrilfürdők jól megtartják a hőt, és a vízbe ejtett víz még sokáig meleg marad.
 • Az akril fürdők nem félnek a fürdő zománcának károsodásától - acélból és öntöttvasból készült fürdőkádakból.
 • Az akril fürdők (persze, ha kiváló minőségű akrilból készültek) könnyen tisztíthatók. A legtöbb esetben elegendő a fürdő meleg vízzel történő öblítése és száraz törlés.
 • Nos, és végül - az akril fürdők kialakítása sokkal változatosabb, mint az acélból és az öntöttvasból készült kádak kialakítása.

Akril fürdő kialakítása


Így a következtetés magától értetődőnek tűnik: az akril fürdők, mint bármely más anyag fürdők, nem tökéletesek. Számos hiányosságuk van, ami jelentéktelen lehet valakinek, és mások számára kritikus lesz, és indoka annak, hogy megtagadják a vásárlást.

Mindenesetre a vízvezeték kiválasztásánál nem szabad figyelmen kívül hagyni az akril fürdőket elvben: ezeknek a fürdőknek az előnyei és hátrányai gyakran egyensúlyoznak egymással, és legalábbis értékelik, hogy egy vagy másik modell még mindig megéri!

Akril fürdők: előnyök, hátrányok, választási szabályok

A modern fürdőszoba nemcsak tükör, fogkefe és mosdó, hanem fürdő is. Ez a termék a szoba fő eleme.

Sok éven át ezek a helyiségek díszítették öntöttvas tartályokat. Idővel az acélból készült diverzifikált hajók köre. És ma mindenkinek van egy akril fürdő. Mint minden fürdőszobában, ezeknek a struktúráknak vannak bizonyos pozitív aspektusaik, és vannak bizonyos hátrányai is, amelyeket meg kell oldani.

Jelenleg megállapítható, hogy a műanyagból készült fürdők a legnépszerűbbek. Sok ember választja meg őket. Szeretik azt a tényt, hogy modern megjelenésűek, és alakjuk meglehetősen változatos. Ez lehetővé teszi, hogy a termék méretét a szoba méretének megfelelően választsa ki, valamint figyelembe vegye saját ízlésének és stílusának preferenciáit.

Annak érdekében, hogy helyesen meghatározhassa, hogy egy akrilfürdő alkalmas-e a fürdőszobájára, vagy sem, először meg kell ismernie főbb előnyeit, és nem szabad szem elől tévesztenie a főbb hátrányokat. Ebben az esetben mindenkinek tisztában kell lennie, hogy vásárolna-e akril fürdőt.

Az akril fürdők előnyei

Minden terméknek saját előnyei vannak.
Ha akrilból készült konstrukciókról beszélünk, akkor az a fő előnye, hogy a kis karcolások, amelyek a működés során megjelenhetnek a felületükön, a tulajdonos könnyen eltávolíthatók. Ehhez hagyományos sûrûpapírt kell használni. Az anyag több mozgása és a fürdő ideális felületének megfigyelésére lesz képes, ugyanakkor nem lesz durva vagy karcolás.

Egy másik előnye az, hogy az ilyen termékek hosszú élettartammal rendelkeznek. Az ilyen termékek gyártásában ma alkalmazott modern technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amelyek akár 20 évig is képesek szolgálni. Ha a tulajdonos tisztában van az ápolás szabályaival, és nem sérti az ilyen termékek működési feltételeit, akkor a polimer anyagból készült fürdő egész életciklusa alatt nem veszíti el vonzó megjelenését.

Az ilyen termékek sok tulajdonosa, mint az a tény, hogy az ilyen hajókat nem véletlen cseppek károsítják. Ezért ha ilyen hajó véletlenül esik mozgás közben, akkor semmi szomorú nem fog bekövetkezni vele. Az ilyen termékek kétségtelen előnye az, hogy kis tömegük van. Ez megkönnyíti az ilyen struktúrák mozgatását. Ezenkívül egyszerűbb feladat lesz a telepítési folyamat.

Miután megvásárolta a fürdőt, nem kell bérlőnek bérelni a vásárlást a saját otthonába. Te magad is megteheted. Az ilyen termékek súlya kicsi, így könnyen megbirkózhatsz ezzel a feladattal.

Az akril fürdők hátrányai

Az akril fürdők hátránya természetesen jelen van.
Ezeket semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ellenkező esetben csalódást tapasztalhat a termék telepítése és használatának megkezdése után.

A szakemberek ezeknek a termékeknek az alacsony ellenállását magas hőmérsékleti körülmények között nevezik az ilyen hajók fő mínuszának. Ennek az az oka, hogy az akril, a polimer anyag alacsony olvadásponttal rendelkezik. Ő 160C. Természetesen az ilyen tartályokban forró víz önthető, és semmi sem fog történni velük. Semmi kétség sincs róla. Azonban semmilyen módon nem kell kitölteni a fürdőt forró vízzel. Ellenkező esetben az ilyen hatások után megfigyelheti a rosszabban megváltozott termék megjelenését.

A másik hátrány, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, hogy bár az akril nagy szilárdságú anyag, jobb, ha nem súlyos terhelésnek teszik ki. Ez annak köszönhető, hogy maga a termék meglehetősen kicsi vastagságú. Ezért, ha nagy mennyiségű súly esik egy ilyen fürdőre, megfigyelheti, hogyan hajlik. Azonban ez a kellemetlen pillanat sem befolyásolja a hajó integritását és nem járul hozzá a pusztuláshoz.

Ha nagyszerű tömegű ember vagy, akkor akrilépítést kell vásárolnod, amellyel csak egy ilyen jellegzetességet kell használnod.

Az akrilfürdő meglehetősen törékeny termék, ezért ne ellenőrizze erősségeit és kísérleteit, különösebb tömegeket dobjon be ebbe a hajóba. Ha figyelmen kívül hagyja ezt az ajánlást, repedéseket tapasztalhat a felületen. A legsúlyosabb esetekben megfigyelheti a hajó felszínén megjelenő szüneteket.

Sokan szeretik az akril fürdőt, mert gyönyörű és sima felületük teljesen sima. Annak érdekében, hogy ez a simaság ne zavarjon, bizonyos szabályokat kell követni a hajó szennyeződésének tisztításakor. Agresszív anyagokkal nem ajánlott tisztítószereket használni. El kell hagyni a különböző megoldások használatát, amelyek a csiszolóanyagok részei. Meg kell érteni, hogy a fürdő szépségének fenntartása érdekében gondoskodni kell a termék puha gondozásáról És ez azt jelenti, hogy nem hagyományos eszközöket, hanem speciálisakat kell használni, amelyeket polimer anyagból készült szerkezetekre szánnak. Óvatosan kell eljárni, akkor évekig gyönyörű lesz.

Egy másik kellemetlen pillanat, ami az akril edényekhez kapcsolódik, annak köszönhető, hogy figyelembe véve a polimer anyagának modelljét a boltban, nehéz meghatározni, hogy az anyag mennyire jó minőségű. Nehéz megérteni, hogy a fürdő akrilból készült-e, vagy ennek az anyagnak a helyettesítésére használták a hajót. A megvásárolt termékek nem veszíthetik el színüket és simaságukat a teljes életciklus alatt. Ha ez megtörténik, akkor ez azt jelenti, hogy nem vásárolt akril tartályt, hanem egy olcsó helyettesítõ terméket.

Hogyan válasszunk akril fürdőt?

Az akril kádak sok ember figyelmét felkeltik, így egy időben úgy döntenek, hogy egy korszerűbb termékkel helyettesítik régi öntöttvas fürdőjüket. Ez a döntés meglehetősen ésszerű, mivel ezeknek a termékeknek számos előnye van. Azonban nem kell sietni a vásárlással. Ha gondosan megközelítené a választást. Mivel a boltban van, és figyelembe véve a javasolt modellt, több pontra kell figyelnie.

Kedvenc designjának kiválasztásakor meg kell vizsgálnia a karcolásokat. A felületén nem szabad aprítani. A hiányosságok, mint például a dudorok vagy foltok is hiányoznak. Ha elengedte ezt a pillanatot, és megtalálta ezeket az "örömöket" otthon, biztos lehet benne, hogy a megvásárolt termék nem lesz hosszú élettartamú.

Mielőtt pénzt fizetne a kívánt designért, figyelmet kell fordítania falaira. Nagy sűrűségűeknek kell lenniük. Ezen kívül a vastagságuknak elég magasnak kell lenniük. Nem szabad ragyogniuk, és nem kell süllyedniük a sajtoláskor.

Ha lehetősége van, gondosan meg kell nézni a szélére. Amikor tanulmányozod, figyelmet kell fordítani arra, hogy hány réteg van benne.

Ha kettőnél kevesebb van, akkor ez arra utal, hogy alacsony színvonalú műanyagból készültek, és csak akril bevonattal rendelkeznek.

Öntöttvas vagy akril fürdő?

Minden modern személy reggel a fürdőszobával kezdődik. Az egész napi hangulatunk attól függ, hogyan töltjük. Ez azt jelenti, hogy a nap elején a kényelem és a kellemes hangulat nagyon fontos mindannyiunk számára. Hogyan hozhatunk létre ilyen feltételeket a fürdőszobában? Természetesen a szoba kialakításával, ízlésesen kiválasztott bútorokkal, valamint gyönyörű és magas minőségű vízvezetékkel.

A fürdőt helyesen a fürdő "szívének" nevezik. Ez fontos tulajdonsága minden otthonnak, és az első dolog, amely elkapja a szemed, amikor belépünk a fürdőszobába. A javítás során nagyon fontos kiválasztani a kiváló minőségű terméket, amely megfelel a családjának ízlésének és érdekeinek. Mielőtt kiválasztaná, mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat, mivel a fürdő belsejében valami megváltozása rendkívül hosszú és költséges kérdéssé válik.

Ma az öntöttvas és akril fürdők vezető szerepet töltenek be az értékesítésben. Mindkét lehetőség a minőség és a kényelem tekintetében különbözik, azonban különbségek vannak közöttük. Megértése, mi a megfelelő az Ön számára, segít megismerni az egyes termékek előnyeit és hátrányait, valamint a fő jellemzőik összehasonlítását.

Az öntöttvas fürdő előnyei és hátrányai

Valószínűleg nem érdemes sokáig magyarázni honfitársainknak, mi az öntöttvas fürdő. Mindenki, aki a szovjet időkben lakóházban élt, ismerős. Nehéz, jól megalapozott termék található minden lakásban, és teljesítette a küldetését évtizedekig. Napjainkban számos könnyű, kompakt, különböző formájú anyagból készült fürdő található. Miért van még mindig a modern vevők választani a vasalót? A kérdésre adott válasz nagyon egyszerű: a legtöbb ember számára a választás fő útmutatója a saját tapasztalata.

 • Néhány hiányosság ellenére az öntöttvas fürdők hűen szolgáltak minden városi családnak két-három generációig. Így az összes öntöttvas fürdő legfőbb ismert tulajdonsága a tartósság.
 • A következő nagyon fontos előny az erő. A működtetés évében a fürdőt többször is sokféle ütésnek és esésnek tesszük ki, ez azonban nem befolyásolja annak megjelenését vagy a bevonat integritását. Az egyetlen dolog, amely károsíthatja a zománcot, feldarabolva, egy nehéz fémes tárgy. A régóta használt termékek legfelső rétegét néha repedések fedik le, de a modern technológiák lehetővé teszik, hogy gyorsan megszabaduljon tőlük. Ezért sok tulajdonos ma csak helyreállítja a régi öntöttvas fürdőt, és évekig használja.
 • Az öntöttvas, mint anyag, alacsony hővezető képességgel rendelkezik, amely hosszú ideig tartja a vizet. Ez lehetővé teszi, hogy megtakarítsa a meleg vizet, és kényelmesen elvégezhesse az összes szükséges eljárást.
 • Az öntöttvas fürdők jó hangelnyelő képességgel rendelkeznek. Ha például a víz egy virágzó acélfürdőbe kerül, akkor minden szobában hallható. Az öntöttvas tökéletesen elnyeli az összes hangot és robbanást.
 • A öntöttvas kád könnyen tisztítható. Nem vonatkozik a csiszoló tisztítószerekre, és nem szenved a hőmérsékletváltozás. A túl meleg vizet nem károsítja, és a bevonat fényessége nem süllyed.

Az öntöttvas fürdők fő hátránya a súlyuk. Átlagosan 120 kg. Ez nehézségeket okoz a szállítás és a telepítés során, de működés közben pozitívnak tekinthető. A nehéz súly stabilabbá teszi a fürdőt, nem fog lengeni, ami a csempe közelében található.

Az ilyen fürdők másik hátránya a csúszós bevonat. A fürdőkészülékek megóvásának biztonsága érdekében különleges gumitömítést kell használni.

Leggyakrabban téglalap alakú fürdők találhatók, amelyek főként méretükben különböznek egymástól. Néha a vevő kedveli a szögvas öntöttvas fürdőket. Nehéz az öntöttvas termék elegáns formázása, így a fajta nem olyan nagy.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Az akrilfürdők nem sokkal ezelőtt kerültek eladásra, de már nagy népszerűségnek örvendenek. Akril - egyfajta műanyag. Az anyag nagyon rugalmas, ezért a fürdő gyártásakor megerõsödik (erõsödik). Mert mennyire erős fürdő, függ a minőségétől és az árától. Mint minden termék esetében, az akril fürdőnek előnyei és hátrányai vannak.

Az akril fürdők fő előnyei közé tartoznak:

 • Alacsony tömeg, amely átlagosan 30 kg-ot ér el. Ez egyszerűsíti a termék szállítását és a padló emelését. A munkával egy személy eléggé megbirkózik.
 • Különböző formák. Akril - nagyon műanyag. A fürdőzéshez fűtést és a terméket vákuum alkalmazásával fel kell fújni. Ez egy nagy előny azok számára, akik szeretik az egyéniséget a belső térben. A fürdő és az ízlés jellemzőitől függően rendelheti a termék kívánt alakját, magasságát és szélességét.
 • Az akril fürdő gondozása nem nehéz. A piszkos felületet mosogatószerrel vagy folyékony szappannal nedvesített szivaccsal töröljük. Ha van egy karcolás a kádban, akkor eltávolítható smirglikvelvel. Bővebben - hogyan kell mosni akril fürdő.
 • A fürdő könnyen felszerelhető. Ez a folyamat hasonló a fürdők más típusainak telepítéséhez, de a hagyományos acél lábak helyett a termék egy állítható keretre kerül.
 • Az akril tökéletesen megőrzi a hőt, amit a fürdőfolyamatok kedvelői értékelnek.
 • A csúszásmentes fürdõfelület nem engedhetõ meg, hogy a speciális szõnyegek használata nélkül esik le.

Az akril fürdők hátrányai

 • Az akril fürdõk legfõbb hátránya az, hogy a termék megjelenését éles fémtárgyakkal elrontsák. Egy leesett, nem oltott cigaretta könnyedén megolvasztja a felületét, és az állat könnyedén karcolja meg a felső réteget. Abban az esetben, ha mosogatni kívánja kedvence, akkor gumit kell használni.
 • Idővel a fürdő deformálódik, és a szélei eltolódhatnak. Ez néhány év alatt további javításokat von maga után.

Sokan úgy vélik, hogy az akrilfürdő nagyon "gyenge". Elhajlik, bizonytalanságot teremtve. De az idő múlásával megszokják és nem veszik észre. Sőt, valójában, egy ilyen termék képes ellenállni akár 600 kg.

A fő jellemzők összehasonlítása

Pontosabban, a két fürdő lehetőség közötti különbség az alábbi táblázatban található:

Az akril fürdők előnyei és hátrányai - tegyük meg a "És"

Az itt tárgyalt információk célja nem bizonyos termékek népszerűsítése, hanem objektív tanácsadás megpróbálása az új vízvezeték potenciális tulajdonosai számára. Bővebben megértsük, mi minősül akril fürdõnek, meggyõzõdhet az elõnyeirõl és hátrányairól, ellenõrizheti az árat és levonja a helyes következtetéseket.

Hogyan akril fürdők

Az akril használat alatt álló fürdők valójában több anyagból készült réteges szerkezetű kompozit termékek. A vízzel és a bőrrel érintkező felület akrilból készül - eredetileg átlátszó műanyagból. A színt a polimerizációs szakaszban a folyékony polimetil-metakrilát (PMMA) hozzáadásával kapott különleges porok adják hozzá. Az egészségügyi akril összetétele tartalmaz adalékanyagokat, amelyek megakadályozzák a káros baktériumok repedését a fürdő falain, valamint egyéb összetevőket, amelyeknek köszönhetően a műanyag értékes tulajdonságokat szerez:

 • Plaszticitás - az anyag jól formázott a magas hőmérséklet hatására;
 • Színtartóság - az akril termékek nem fakulnak el;
 • Higiénia - a műanyag alacsony porozitása miatt a szennyeződés a felületén nem marad;
 • Karbantartás - kisebb hibák könnyen visszaállíthatók.

A fürdők gyártásánál olyan anyaglapokat használnak, amelyek vastagsága, mérete és technológiája között különböznek:

1. Anyag. A "tiszta" akrilsav (öntött) úgy készül, hogy a vegyületet lezárt formában öntjük a két pohár közé, majd ezt követően egy gőzkemencében. Az eredmény egy szilárd és tartós, kiváló minőségű lemez.

2. Anyag. A kétrétegű műanyagot (koextrudált akril) egyidejű extrudálással és PMMA olvadékok és egy másik polimer, akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) kombinációjával állítják elő. Keményedés után a műanyag szerkezet egyik oldalán fényes felület és ütésálló alap a másik oldalon.

Az ezekből az összetevőkből előállított akril fürdőknek előnyei és hátrányai vannak, amelyek az anyagok különböző jellemzői miatt jelentősen eltérőek.

A kiváló minőségű vízvezeték szerelvények "tiszta" akrilból készülnek. Az anyag fürdőjének előállítása során a műanyag lap fürdővé válik, és négy műveletet hajt végre egymás után:

1. Formázás - egy 8 mm-es vastagságú lapot a munkadarab méretére vákuum segítségével felmelegítik és megnyújtják;

2. Megerősítés - a vékony akrilhüvely hátoldala egy kompozit réteggel van burkolva (általában üvegszálas keverék);

3. Vágás - a felesleges műanyag eltávolítása, a szükséges lyukak fúrása;

4. Összeszerelés - a munkadarabot a hajtókeretre szerelik fel és polírozzák.


Hatalomkeret használata nélkül az akrilfürdő nem fogja fenntartani az ember súlyát.

A kétkomponensű lapból történő fürdő készítésének módja egyszerűbb, költségköltsége alacsonyabb. De végül az ilyen akrilfürdő működési paraméterei sokkal rosszabbak: a bevonat keménysége és az egész szerkezet megbízhatósága alacsony. Kétrétegű műanyagot használnak olcsó termékekben.

Milyen előnyei vannak az akril fürdőknek?

+ Alacsony tömeg.

Az akrilfürdő tömege nem haladja meg a 40 kg-ot, ezért könnyen átadható, nem terheli a ház padlóburkolatát.

+ Megfelelő erőt.

Az öntvények technológiáján alapuló termékek nagy károsodást szenvednek.

+ Jó hő kapacitás.

Az összegyűjtött víz hosszú ideig tartja a kezdeti hőmérsékletet (akár egy óra).

+ Különböző formák.

Szögletes, ovális, téglalap alakú vagy tekercselési vonalak - bármely műanyag fürdő választható.

+ Magas hangszigetelés.

A polimer szerkezete jól felszívja az öntött víz zaját.

+ Kényelmes érzés.

Az akril felületek simák, de csúszásmentesek és kellemesek a testhez.

+ Különféle színek.

Nem szükséges fehér vízvezetékeket vásárolni, és mindenféle árnyékot vásárolni, nem félek attól, hogy elhalványul.

+ Könnyű gondozás.

A falak tisztításához nincs szükség speciális vegyszerekre, elég egyszerű szappanoldatra.

+ A helyreállítás lehetősége.

A forgácsokat, karcolásokat és repedéseket a helyszínen polírozók és javítóanyagok eltávolítják.

+ Széles funkcionalitás.

Az akril fürdők mindenféle lehetőséggel felszerelhetők: aero és hidromasszázs, automatikus túlcsordulás és mások.

A felsorolt ​​előnyök jelentős része kizárólag az öntött akril első osztályú termékeihez kapcsolódik - azok élettartama 10-25 év. Az ABS-ből készült, vékony falú fürdők eredetileg rövid távú működésre tervezték - kb. 3-4 évig.

Akrilkád - minden anyagnak hátrányai vannak

- Az alkohol és a por termékek érzékenysége.

Az akrilfürdő mosása szándékos hozzáállást igényel, hogy elkerülje a felület károsodását és az idő előtti javítást. A tisztításhoz nem használhat agresszív vegyszereket és csiszolóanyagokat tartalmazó vegyületeket.

- Mechanikai törékenység.

A nagy súlyú fürdőkád hajlítsa és "játszik", ami kellemetlenséget okozhat. Ha nehéz tárgyak esnek, a repedések vagy lyukak valószínűsége magas. A nagy károsodás nem mindig alkalmas a helyreállításra, néha könnyebb a fürdő cseréje.

- Nem megfelelő hőállóság.

A műanyag 160 ° C-on olvad, ezért a túl meleg folyadék hatására az akrilfürdő lágyabbá és deformálhatóbbá válik. Ezért ajánlott először hideg, majd meleg vizet önteni.

- Az akrilgyártás költsége magasabb, mint az acél és az öntöttvas tárcsa.

Tekintettel a korlátozott élettartamra, az ilyen fürdőkészlet megszerzése aligha nevezhető indokolt pénzügyi befektetésnek.

Tippek az akrilfürdő kiválasztásához

1. Döntsd el a fürdőszoba szabad helyének méreteit;

2. Fogja meg a zseblámpát a boltban - könnyebb lesz azonosítani a fürdők oldalán lévő vékony foltokat;

3. Nyomja le a fürdőfelületet - érzékeli a design megbízhatóságát;

4. Ellenőrizze a termék vágását - két rétegnek kell lennie: akril és gyanta;

5. Hajtsa a kezét a felület fölött - az érdesség rossz minőségű terméket jelez;

6. Ügyeljen az alakra - a tartós fürdő nem túl bonyolult kialakítás;

7. Kérje meg a tanácsadót a kiválasztott minta műszaki jellemzőiről.

Ne felejtse el az akril fürdő és a falak vastagságának közvetlen függését. A drága és kiváló minőségű másolatok esetén az oldal vastagsága 4-6 mm, az alacsony költségű és alacsony minőségű termékek 2-4 mm falúak.

Egy egyszerű akril fürdő legalább 6000-10000 rubelt (Bach, Eago, Victoria) költ, és a berendezés további felszereléssel növeli a 20 ezer rubel költséget. A 60 ezer rubel felett egy luxust produkál egy antibakteriális bevonat, egy vastagabb fal és krómozott korlát egy európai gyártótól (Teuco, VilleroyBoch, Jacob Delafon).

Az egészségügyi berendezésekhez hagyományosan használt anyagok szintén hátrányai vannak. Hogy az akrillák negatív tulajdonságai jelentős hátrányok vagy csak azok a jellemzők, amelyeket el kell fogadnia és élvezniük kell - ez a probléma egyedileg megoldódott.