Legfontosabb > Tervezés

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Érdeklődik a fürdőszoba kialakításának alapvető eleme, de nehéz akril kád választása? Érdemes megfontolni a kérdést, és következtetéseket levonni a hétköznapi élet egy ilyen fontos és szükséges tárgyának részletes tanulmányozását követően. Az akril fürdő előnyei és hátrányai, mint sok más anyag.

Az akril fürdőkre vonatkozó vélemények és attitűdök egyaránt megjelenhetnek a személyes használatra és a megjegyzéseknek köszönhetően. A betűtípus értékesítésével foglalkozó tanácsadók csendesek lehetnek a kisebb negatív árnyalatokkal kapcsolatban. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz, milyen előnyei és hátrányai az akril fürdőknek, meg kell kezdeni az ilyen típusú termékek gyártási technológiáját, megtanulni az ajánlott márkákat, és a tudás alapján kell alapozniuk a választást.

Akril tulajdonságok

Az akril anyag (az akrilsav származéka) műanyag, más néven "szerves üveg". Az öntött akrilból készült termékek nem hasznosak a törékenység és a szűk, korlátozott formák miatt. Fragilità, repedés - az üveg minden ismert jellemzője.

De a bázisán előállított erősített műanyag nagy ütésállósággal és más érdekes tulajdonságokkal rendelkezik. Különösen fertőtlenítő komponenseket adtak hozzá. Ezek hatása befolyásolja a különböző mikroorganizmusok megsemmisítését, amelyek károsíthatják az embert.

A drága betűtípusok akril-tri-tributadién-sztirolból (ABS) készülnek. A műanyag lemez vastagsága a termeléshez, minőségi fürdő 4 mm vagy több. Bélyegzés után a felületet epoxi réteggel vonják be. Nincs sok gyártó a jó akril, de sok országban szerte a világon vannak ellátva megszakítás nélküli ellátás zökkenőmentes felszabadítása egy ilyen közös termék.

Fontos! Nem minden gyártó követi a megállapított technológiai szabványokat. A kevésbé jóhiszemű gyártók olcsóbb akril-savszármazékot, polimetil-metakrilátot (PMMA) használnak. Az ilyen betűtípusok ára az elfogadható átlagos vásárlók számára elfogadható, ugyanakkor az akril fürdők hátrányai is, amelyek a működésük megkezdése után hamar nyilvánulnak meg.

Az akril fürdő pozitív tulajdonságai

 1. Az akril fürdők megkülönböztetik a tervezés és a kényelem eredeti jellegét. A népszerű márkák gyártói olyan kifinomultak a kialakításukban, hogy rövid idő alatt meg lehet állapítani magának, hogy ez a termék mitől álmodott és fejjel lefelé működik.

Különböző geometriai formák, színek és terem is elképesztő. A modelltartomány standard négyszögletes, ovális, szögletes, kerek, hatszögletű fürdőket tartalmaz. Az akril betűkészletek aszimmetrikusak, egyszerűsítettek, kettősek, kompaktek közel zuhanyzókhoz, átlátszó betétekkel, hidro és aero masszázs képességekkel, egyéb tervezési funkciókkal. Különböző formák, színek és méretek - az akril fürdők első előnyei.

Mindezek a funkciók könnyen megvalósíthatók a polimer lágysága miatt, ami lehetővé teszi, hogy a klasszikus opcióktól elkülönítsen egy egyedi fürdőt.

 1. Amikor kiválasztunk egy alapvető belső fürdőszobát, fontos figyelembe venni az anyag erejét.

Hivatkozás: A kiváló minőségű akril bevonat egy edény hatását egy higiénikus termékkel, egy zuhanyfejjel és egy másik tárgyzal szemben, amely kb. 1,5 m magasságból esett.

 1. A mechanikai károsodással szembeni ellenállás nagyszerű, de a gondatlan forgácsolás, repedés, karcolás valószínűsége nem teljesen kizárt. Ne siessen, hogy idegesüljön és rohant lehessen dobni a rohadt drága háztartási tárgyakat. A helyi hibákkal megbirkózhat otthon különleges polírozókkal. Néhány autóápolási termék ideiglenesen maszkolja a károkat. Még az egész testet is lebonthatod.

De ha mégis szükség lenne a felület nagy részének helyreállítására, akkor ebben az esetben folyékony akril van. Öntsük a festéket, tisztán az utasításokat és ajánlásokat követve, néhány napig hagyjuk a teljes szárítást - az eljárás nyereséges, mert nem szabad aggódnia egy új kád megvásárlásával hosszú ideig.

 1. Az akril fürdők előnyeinek felsorolásával érdemes megemlíteni a minimális porozitást. A fürdő felületén állandóan szennyeződés és zsír tapad, ami az anyag mikropórusába esik. Nehéznek tűnik eltávolítani a plakkot, ami jelentősen ronthatja a szerkezet egészségügyi állapotát és szépségét.

Ennek a tulajdonságnak a következõ tulajdonsága egy másik jellemzõje: magas higiénia. Baktériumok gombák, élesztők és más mikroorganizmusok egyszerűen nem tudnak ellenállni. Néhány antibakteriális bevonattal ellátott modell is környezetbarát.

A sima felület nem csak praktikus, hanem kellemes tapintású is. Erkölcsi öröm az ember számára, hogy pihenjen egy ilyen tartályban.

A hidromasszázs rendszer könnyen integrálható akril modellekbe.

De ez nem minden előnye az akril fürdőknek, amelyek jelentős szerepet játszanak az akril, acél és öntöttvas választásában.

 1. Az akrillák tömege 15-35 kg. Ilyen súlyú, egyedül kezelhető a szállítás és a telepítés során. A távoli szovjet idők emlékeztek a nehéz öntöttvas fürdők építőire. A mai termékek messze megelőzik a megfelelő megoldásokat a telepítés megkönnyítése és a helyzet beállítása terén. Nincs szükség arra, hogy bátor lelkeket keressünk a kézzel történő átadáshoz. Az alacsony tömeg alacsony terhelést hordoz a padlón.
 2. A polimer gyártói ezt tesztelik a hővezetésre. Az akril fürdőanyag alacsony hővezető képességgel rendelkezik, és a fémfürdő többszörösen rosszabb.

Az Ön adatai: Példa és összehasonlítás, adatok vannak a víz hűtési idejéről mindkét tartályban. A hőmérséklet 1 ° -kal esik egy akril fürdőben fél órán belül, az öntöttvas öt perc alatt 1 ° -kal hűti le a vizet.

A különbség a szerelmeseinek hosszú ideig megérezhető. A gyerekek szeretik a vizet, és nem rohannak ki a vízből. Ezért a hő megőrzésének tulajdonsága nagyon hasznos a hosszú fürdőzési folyamathoz.

 1. Csökkentett zaj a vízsugárból, vagy bármely tárgyhoz való érintkezés növeli az akril fürdő pozitív tulajdonságainak listáját. Talán az ilyen felesleges hangok nem zavarják sok felhasználót, de még egy ilyen apróság egy plusz jelet ad a kényelemhez.

Nem szabad az akrilfürdő fölött futnia, és úgy véli, hogy ez a legváltozatosabb elem. A másik oldal, amelyhez a mûködés mûködésében fellépõ hiányosságok társulnak, kétségessé tehet és gondolhat néhányszor, mielőtt megállítaná a választást rajta. Az akril fürdők minden előnyének és hátrányának ismeretében könnyebb navigálni, minden egyes tényezőre támaszkodva.

Az akrilfürdő negatív tulajdonságai

Hátrányok Az akril fürdők nem olyan fontosak és kritikusak, mint amilyennek látszik. Senki sem vitatja jelenlétüket. Tehát csak azt szeretném megmutatni, mi a rossz akrilfürdő.

 1. Először is, figyelmeztetnie kell azokat, akik akril fürdőt szeretnének használni, hogy érzékenyek a magas hőmérsékletre. Ennek az anyagnak az olvadása 160 ° C-on kezdődik, és a termikus deformáció 90-95 ° C-on fordulhat elő. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ideális egyenletes réteg deformálódását, nagyon egyszerű: ne öntsünk forrásban lévő vizet, vagy ne érezzük a nagyon forró víz ellenállását. A bevonat nem lágyul, ha először egy kicsit hideg vizet tárcsáz, majd forró.
 2. Az akril fürdők második hátránya a törékenység. Bár említésre került a megerősített műanyag ütésállósága, vannak árnyalatok. Ha Önnek van egy olcsó PMMA modellje, akkor a nehéz nehéz tárgyak, ha gondtalanul esik, képesek átjutni az ügyben. A hibát a fürdő közvetlen funkcióinak javítása és helyreállítása teszi szükségessé, de folyamatosan szükséges védeni a testet bármilyen balesetből.
 3. Az akrilfürdő problémái még nem értek véget. Különös figyelmet fordítanak a vízvezeték gondozására. Nagyon szeszélyes, és különleges használatát igényli, szépség, speciális akril felületek tisztítószerek. Semmilyen egyéb anyagot nem szabad az akril tisztításához használni az ételeket, poharakat, bútorokat tartalmazó bútorokat, csiszolóanyagokat és mérgező vegyszereket.

A por vagy a durva rongyok karcjainak megjelenése, a sárga foltok garantálva maradnak a nem szándékos vagy nem megfelelő mosószer készítmények használata után.

Az akril betűtípusok különös gondosságot igényelnek

Tipp: Távolítsa el a plakett általános tisztogatásának szükségességét, és ne lélegezze be minden alkalommal pár tisztítófolyadékkal (paszta), ha minden használat után folyékony szappant, kézzel vagy puha szivacsot használjon a teljes nedves területre való átjutáshoz, és alaposan öblítse le vízzel. A hab és a piszok maradványai nem halmozódnak fel, és az eredeti csillogás és tisztaság évekig tart.

 1. A legfrissebb megrongálódási tulajdonság, a hihetetlen dizájn, a divatos és kényelmes akril fürdők minősülnek az árnak. Nem kár, hogy kiszabaduljon, de az élettartam nem igazolja az elköltött pénzt. A fém fürdők tartósabbak és maguk teljes mértékben fizetnek.

következtetés

Az akril fürdők problémáinak összehasonlítása az erényeikkel és az "akril fürdödés: érvek és ellenérvek" személyes következtetések levonására. Könnyen elfogadható és feledkezhetünk meg néhány hátrányt, mert sok előnye kiegyensúlyozott. Közvetlenül a boltban, az eladó értékesítőjétől megtudhatja, hogy a gyártó milyen garanciával rendelkezik, az anyag vastagsága és az ár szerint, hogy ne legyen olcsó, és ne találkozzon az alacsony minőségű termékekkel. Szintén hasznos az ügyfelek véleményének megvizsgálása.

Öntöttvas fürdő vagy akril? Megértjük, mi a fürdő jobb választani. Előnyei és hátrányai

Kád kiválasztása: öntöttvas vagy akril?

A fürdőszoba kialakítása, a stílus megválasztása, az egészségügyi berendezések és a design egyedi elemei - a tulajdonos íze és pénzügyi lehetőségei. De a választott lehetőség szerint a minimalista szigorú fürdőszobától az arisztokratikusan finomított fürdőszobákig, a fürdőkád volt, mindig és mindig a legfontosabb helyiség királynője lesz.

Öntöttvas vagy akril fürdő? - 01. kép

A fürdő kiválasztásakor meghatározó tényezők a méretek, a funkcionalitás és a tervezési megoldások. De az első, alapvető kérdés - milyen anyagból készül a hazai tó? Öntöttvas fürdő vagy akril díszíti a fürdőszobát? És talán acél? Vagy márvány?

Az acélfürdő fő előnye viszonylag alacsony költség. A legtöbb család számára még nem áll rendelkezésre a pozitív tulajdonságokkal rendelkező márványszerkezet. Ezért itt nézzük meg az átlagos árkategória fürdőit. Tekintsük a jól ismert előnyöket és hátrányokat, és remélhetőleg ez segít önnek választani egy öntöttvas fürdő vagy akril között.

Öntöttvas - szigorú klasszikusok

Az öntöttvas fürdők használatának tapasztalata óriási. Néhány évtizeddel ezelőtt ez az anyag szinte semmilyen alternatív megoldás. De még ma is, az összes választott gazdagsággal, az öntöttvas fürdők még mindig az egyik legkeresettebb vízvezeték-felszerelés a piacon. A stabilitás okainak megértéséhez vegye figyelembe az öntöttvas fürdők használatának legfontosabb előnyeit és hátrányait.

Öntöttvas kád - Fotó 02

Előnyök - miért választják a fogyasztók az öntöttvasból

 1. Az első ok és talán a fő - tartósság. Az alkalmazott anyag mechanikai szilárdsága, plusz a zománc kémiai ellenállása gyakorlatilag bármilyen típusú tisztítószer hatásának köszönhetően vonzóvá teszi ezt a választást. Óvatosan az öntöttvas fürdő fog szolgálni, amennyit csak akar.
 2. A második ok az öntöttvas alacsony hővezető képessége és nagy hőteljesítménye a víz az öntöttvas fürdőbe hosszú ideig forróvá válik. Vastag falak felhalmozzák forró víz melegét, majd fokozatosan visszaadják, ami lehetővé teszi, hogy a kád kissé eláztassa.
 3. Az öntöttvas ragasztására használt zománc nagy szilárdságú, simasága, színei telítettek és világosak, a zománcozott felület fényes, és elegáns megjelenést kölcsönöz az egész szerkezetnek. A zománc felületén a pórusok hiánya megkönnyíti a szennyeződéstől való tisztítást.
 4. Az öntöttvas fürdők másik jellegzetes tulajdonsága az nagy tömeg. Még a legmodernebb könnyű modellek is legalább 100 kg súlyúak. Ez nem mindig kényelmes, de egy ilyen nagy tömeg pozitív oldala - az öntöttvas fürdők kivételesen stabilak és rendszerint nem igényelnek további intézkedéseket a szerelés során. Ráadásul a vastag falak az öntözővíz hangjait csillapítják anélkül, hogy további hangszigetelést igényelnének.

Hátrányok - miért nem hajlandó öntöttvas

 1. Az első mínusz a plusz hátsó oldala és az öntöttvas fürdő nagy tömegének következménye. A tervezés hatalmas ereje miatt A szállítás és a telepítés jelentős nehézségekkel jár. Ezenkívül egyes épületeknél figyelembe kell venni a padlón lévő további terhelést. Ez különösen igaz a nagy fürdőre.
 2. Az öntöttvas fürdőkádak másik hátránya, hogy közvetlenül az érdemeikhez kapcsolódnak. A zománc minden erejének és keménységének köszönhetően meglehetősen törékeny anyag., és ütközés esetén zseton alakulhat ki a felületén. Az ilyen hasadást nem lehet rögtönzött eszközökkel kiküszöbölni, ezért olyan szakembert kell hívni, aki különleges szerszámokkal, anyagokkal és megfelelő képességekkel rendelkezik a zománcburkolat helyreállításához.
 3. Sőt, még külső integritás mellett is, idővel a zománc felső sima rétege összeomlik, a burkolat porózus durva szerkezetű lesz. Különösen gyakran a gazdag az oxálsav vagy foszforsav alapján eszközökkel tisztán tartja az ilyen kellemetlenségeket. Továbbá, a sérült zománc, mint egy szivacs, felszívja a csapvízben lévő vas sókat, sárgára fordul és gyakorlatilag nem enged a puha eszközökkel történő tisztításhoz, így a fürdő zavaros zománcának fehérségének megőrzése érdekében újra fel kell használni a savas készítményeket.
 4. És végül a cast-iron fürdõk harmadik mínuszának - formai konzervativizmus. Az öntöttvasnak nincs elég plaszticitása ahhoz, hogy a tervezők kísérletezhessenek fantáziadúsításokkal. Ezért az öntöttvas fürdő szigorú klasszikus formája változatlan marad. Azonban ez a hátránya, hogy valaki méltósággá válik, mert a szigorú klasszikusok soha nem mennek ki a divatból.

Öntöttvas fürdő - foto 03

Akril - az újítás belép a házba

Az akrilbevezető berendezések viszonylag nemrég megjelentek a piacon, azonban egyre gyakrabban választanak az öntöttvas fürdő vagy az akril közötti választás az új technológiák javára. És itt az oka nemcsak az újdonság vágya, hanem az új anyag számos előnye is. Tehát tartsunk egy akril fürdő előnyeit és hátrányait.

Plusz - az újdonság az élen jár

 1. Az akrilkád első pluszja egy olyan új anyag, amely vezető szerepet vállalt azon a területen, ahol az öntöttvas kiválóságát mindig is általánosan elismerték: melegen tartva. Úgy gondolják, hogy az öntöttvas fürdőben lévő víz körülbelül másfél órán át szobahőmérsékletre hűl. Vagyis a hűtési sebesség körülbelül 1 fok 5 perc alatt. A víz hűtési sebessége egy akrilfürdőben kb. Egy fok 10 percen keresztül. Természetesen ezek a számítások nagyon közelítenek, sok a helyiség körülményeitől függ, de egy dolog biztos - a hőtakarékosság szempontjából az akril elakadt az öntöttvas elsőbbségétől.
 2. Egy másik plusz akril fürdő - nincs zománcréteg. A felszínen felszínre került, pl. Karcolások, mint a karcolások, szinte teljesen tisztíthatóak és csiszolhatók az elérhető szerszámok használatával. Az akrilfürdő felülete nem olyan fényes, mint a zománc, de sokkal biztonságosabb, mivel csúszásmentes lehet.
 3. A harmadik plusz akril fürdő, amit meg akarok említeni - ő nyugalom. A szerkezet tömege általában nem haladja meg a 30-40 kg-ot, ami lehetővé teszi a szállítóknak a szállítás és a beszerelés céljából történő kiszolgáltatását.
 4. Végül pedig az akril szerkezeti anyagként való alapvető különbsége a tervező számára lehetőséget teremt arra, hogy minden képzelőerőt kifejtsen anélkül, hogy szigorú formákká tenné. Az akril lágysága, Az extrudáló és fröccsöntési technológiák alkalmazása kádak kialakításában lehetővé teszik olyan egészségügyi berendezések létrehozását, amelyek a forma bonyolultságát a műalkotásokhoz közelítik.

Akrilkád - Fotó 04

Hátrányok - valami dolgozni

 1. Azonban nem minden olyan rózsás. És az profik gyakran tollat ​​használnak a mínuszokkal. Talán az akril fürdő leginkább kellemetlen mínusz alacsony mechanikai szilárdság. Egy nehéz tárgy, amely a fürdő tálába esett, nagyon súlyos károkat okozhat az anyagban, beleértve a lyukak kialakulását. Tehát, ha akril fürdőt akarsz vásárolni, akkor óvatosabbnak kell lenned a potenciálisan veszélyes eszközökkel. By the way, ha nagy kutyák vannak a házában, védje meg a kádat a karmoktól.
 2. Mint sok polimer anyag, az akril lágyul, ha magas hőmérsékletnek van kitéve. Vannak olyan esetek, amikor az akrilfürdőt valamivel 70 ° C feletti vízhőmérsékleten deformálják. Igaz, hogy ebben a helyzetben beszélni a jó minőségű anyagokról nem szükséges. A kiváló minőségű akril lágyul körülbelül 160 ° C-os hőmérsékleten. Általában a könnyűszerkezetes szerkezet gyakran bizonytalansági és bizonytalansági érzést kelt. Különösen ezt a mínusz akril fürdőt nagy emberek vesznek észre.
 3. Ha akril fürdők gondozását végzi csak puha tisztítószereket használjon. A szerves oldószerek használata szigorúan tilos. A szennyeződés eltávolítása a felületről azonnal könnyű, de ha később elhagyja a tisztítási eljárást, akkor nagyon nehéz lesz eltávolítani a makacs szennyeződéseket. Nem ajánlott a mosógépet a fürdőkádba engedni - színes textíliák mosásakor a vízbe jutó színezékek akrilfoltot hagyhatnak.
 4. És persze, akril kád alacsonyabb minőségű öntöttvas a tartósság. A vezető gyártók tíz évig garanciát vállalnak termékeikre, kellő gondossággal, ez az időszak jelentősen meghosszabbítható, azonban az öntöttvas megbízhatósága miatt az akril még nem versenyezhet. Néhány esetben azonban ez az akrilkávé mínusz a zsír pluszá válik - tíz év alatt lehetőség nyílik új fürdőre.

Akrilkád - Fotó 05

Mi lesz ez a fürdő - ki tudja. A haladás nem áll meg. Addig is, amikor megvásárolja, hogy mit vásároljon, öntöttvas vagy akril, mérje meg az előnyöket és hátrányokat. És hosszú évekig a vásárlásnak köszönhetően a kedvenc otthoni tóban felszívódhat.

Előnyei és hátrányai az akril fürdő: mely akril fürdő jobb?

Bath - az egyik legdrágább vízvezeték szerelvény. Az emberek hajlandók tisztességes pénzt fizetni, mert nem csak úszásra, hanem egy kemény nap után is kikapcsolódásra szolgálnak. Az egész kérdés az, hogy pontosan mit kell fizetnie: kiváló minőségű, tartós termékek vagy termékek, amelyek problémákat okoznak, és gyorsan cserére szorulnak.

Általában a fürdőt a következő kritériumok szerint választják: anyag, méret, formatervezés, márka. Ami az anyagokat illeti, a legnépszerűbbek közé tartozik az öntöttvas, acél, akril. Vannak azonban üvegek, fajansz, márvány és még fa modellek is. Az utóbbi évek trendje - akril fürdők. Véleményük nagyon különböző. Milyen előnyei és hátrányai vannak az akril fürdőknek a többi típushoz képest?

Akril fürdőtechnológia

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból készülnek. Ez egy speciális polimer kompozíció, amelyet a mindennapi életben higiénés akrilnak neveznek, mivel az anyagot széles körben használják modern zuhanyozók és fürdőkádak gyártásában. A polimetil-metakrilát termékek tartósak és könnyűek, ami nagyban megkönnyíti azok telepítését.

Az akril jól megtartja a hőmérsékletet, nem járul hozzá a mikroorganizmusok reprodukciójához. Az anyag plaszticitását a tervezők sikeresen használják: akril fürdőket talál minden formában és méretben.

Azonban a termékek nem különböznek különleges tartóssági vagy magas technikai és működési jellemzőktől egy 1 mm-es akrilfólia csak kívülről fedezi a fürdőt. Akrilnitrilbutadénből készültek, ami egyfajta műanyag.

Néha az extrudált modelleket hamis akril fürdőnek nevezik. Ez a név nem teljesen helyes, de teljes mértékben tükrözi a fogyasztók becsült magatartását az áruk minőségéhez.

Az öntött fürdõk akrilból készülnek, üvegszálas és poliésztergyantával megerõsítve, az alsó rész pedig speciális jelzáloglapokkal megerõsödik. A termékeket korrózióálló bevonattal ellátott fémkeretekre szerelik fel. Megfelelőségi igazolásokat csatolnak a termékekhez, és az eladónak meg kell adnia azokat a vevőnek.

A kiváló minőségű akrilfürdő, öntéssel készült, kb. 20 évig tarthat. Az öntött termékeket állandó használatra telepítik, és extrudált is vásárolhatók nyári házakhoz, ahol alkalmanként használják őket.

Az akrilfürdő egyik jellemzője a "szeszélyesség" az ellátás szempontjából. Annak érdekében, hogy jó évekig jó állapotban maradjon, szigorúan be kell tartania a fürdőszobai törődés szabályait. A terméket csak speciális, nem abrazív háztartási vegyszerekkel kell tisztítani.

A tisztítószerek bármelyik boltban megvásárolhatók. A címkét fel kell tüntetni, hogy a készítmény felhasználható az akril vízvezeték szerelvények gondozására. Ha repedések, zsetonok vagy más hibák jelentkeznek, a felületet folyékony akrilnal javítják. Ez az eljárás a szakértők számára legmegfelelőbb.

Az akrilból készült vízvezeték előnyei és hátrányai

Mint minden más termékhez, az akril fürdőknek is vannak előnyeik és hátukuk. Az előnyök között a legértékesebb:

 • Alacsony tömeg. A standard méretű akril kád átlagosan 30 kg. Szállítható, emelhető, hordozható, akár egyedül is telepíthető.
 • Egyszerű telepítés. Más anyagok fürdõit általában a lábakra helyezik. Az akril termékek telepítéséhez speciális állítható keret található. Teljesen hiányzik, nem kell újra megvásárolni a részleteket.
 • A modellek széles választéka. A fürdők gyártásához használt összes anyag közül az akril a legtöbb műanyag. Bármely formát kaphat, még a legösszetettebb is. Ezt a tulajdonságot sikeresen használják az elegáns modelleket létrehozó tervezők. Az egyedülálló és esztétikus belső tér lenyűgözőinek egy igazi felfedezés.
 • Könnyű gondozás és javítás. A fürdéshez használhat mosogatószereket edényekhez, folyékony szappanokhoz, de még mindig jobb, ha még speciális készítményeket vásárolnak. Ha enyhe karcolás van, csiszolópapírral tisztítják. Nagy repedések esetén a bevonatot folyékony akrilnal kell helyreállítani, és ezt a munkát szakosodott cégek végzik.
 • A hőmérséklet megőrzésének képessége. A pihentető kezelések kedvelői számára ez a minőség megfizethetetlen. A víz lassan hűl, és maga a felület sem olyan hideg, mint egy fémfürdő.
 • Csúszásgátló bevonat. Az akril fürdők felülete sima, de nem csúszik, így a sérülés kockázata jelentősen csökken.
 • Hygiene. Az akril nem rothad, nem támadja meg a gombát, nem járul hozzá a baktériumok elterjedéséhez.
 • Extrák. Kívánt esetben az akril fürdő tulajdonosai megvásárolhatnak fúvókákat és masszírozó eszközöket, amelyek még kellemesebbé teszik a vízkezelést.

Az akril fürdők fő hátrányai közé tartozik a kis statikus szilárdság, az elégtelen karcállóság és a magas költségek. Ami a termékek árát illeti, meglehetősen indokolt, mert a kiváló minőségű akril fürdők kifinomult technológiával készülnek.

A választást azonban mérlegelni kell és összehasonlítani: talán olcsóbb öntöttvas analóg.

A statikus szilárdságot a fém keret biztosítja, anélkül, hogy a kád feltöltődne, megváltozik a forma. Védje a terméket a karcolásoktól, segít speciális szőnyegek úszni. Ezek házi kedvencek mosására szolgálnak stb.

A fürdés során óvatosnak kell lenni: könnyű elrontani az anyagot éles, kemény vagy nehéz tárgyakkal.

Mi az akril modellek?

Ha a fémfürdőknek többnyire egyszerű alakjuk van, akkor az akril lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű szokatlan fürdőmodellt hozzon létre. és nem szabványos. Ez kibővíti a fürdőszoba kialakításának lehetőségeit.

Minden tulajdonos megtalálhatja a legmegfelelőbb formát, amely illeszkedik a belső tér stílusába és teljes mértékben kielégíti a házban élő család igényeit. Egy másik plusz az a képesség, hogy kombinálják az akril különböző anyagokkal. Ez egy további "bónusz" az eredeti termékek létrehozásakor. Lássuk, milyenek az akril fürdők.

1. opció - négyszögletes

Ezek olyan univerzális modellek, amelyek bármely helyiségben telepíthetők, kivéve a nagyon kicsieket. Úgy néz ki, szép, kényelmes, de gyakrabban, mint nem eredetiek és néha túlságosan tágnak tűnnek.

2. opció - ovális

Az ovális fürdőkád sima kanyarai minden belső térre alkalmasak, jól kombinálhatók más formákkal. Sokan azonban egyszerűen téglalapokkal és oválisokkal voltak ellátva, amelyek nagyon népszerűek voltak a szovjet korszakban.

3. opció - aszimmetrikus

A fürdőszoba aszimmetrikus modellje teljesen átalakul. A szoba ultramodern és stílusos. Az aszimmetrikus termékek jobbra és balra készülnek. Attól függően, hogy a forma, akkor lehet telepíteni egy sarokban.

Az egyetlen caveat: vásárláskor különleges panelet kell vásárolni a dekorációhoz, mivel nehéz lehet a burkolólapok felülbírálása.

4. opció - Sarok

A népszerűségben aszimmetrikusak. Sarokmodelleket telepítenek a belső terek személyre szabásához, vizuálisan finomítanak és egyidejűleg gondoskodnak arról, hogy a vízvezeték a lehető legkisebb legyen.

Ezek a fürdők nagyon jól használhatók, de mosás közben enyhe nehézség: a termék nagy szélességének köszönhetően fel kell mászni benne, hogy elérje az összes felületet.

5. opció - kerek

Ezek a fürdők általában nagy átmérőjűek és csak nagy szobákhoz alkalmasak. Egy szerény szobában, elfoglalják az egész területet. A kerek modellek mosása olyan kellemetlen, mint a sarok.

Hasonlítsa össze az anyagokat és vonjon le következtetéseket

Ahhoz, hogy megértsük, melyik akril fürdő jobban megfelel az adott működési feltételeknek, össze kell hasonlítani előnyeiket és hátrányait. A leggyakoribb anyagok az acél és az öntöttvas, ezek közül a fürdők gyakoribbak voltak a közelmúltban a szovjet múltban.

Sokak számára egyszerűen elfogyasztják, és ez az egyik oka az akril modellek növekvő népszerűségének. A lakások és házak tulajdonosai sokszínűséget keresnek. De vajon mennyire indokolt az acrís öntöttvas vagy acél cseréje?

Az öntöttvas tartós, évtizedek óta megfelelő gondozással nem veszíti el megjelenését, rendkívül tartós. Az öntöttvas hátrányai - nagy tömeg (120 kg-ig), különféle modellek hiánya. Ebből az anyagból lehetetlen egy bonyolult formájú termék. Az akril lényegesen rosszabb, mint az öntöttvas szilárdsága, tartóssága és mechanikai igénybevételének ellenállása.

De sokszor könnyebb, könnyebben telepíthető, és a különféle design csodálatos. Az akrilfürdőben lévő víz kétszer olyan gyorsan lehűl. Ha összehasonlítja a költségeket, az öntöttvas fürdő megvásárlása 20% -kal olcsóbb lesz.

Az acél szinte minden mutatóban gyengébb az öntöttvas és az akril esetében. Az anyag rosszul tartja a hőmérsékletet, a víz ilyen fürdőkádban gyorsan lehűl, és a zaj, amely akkor következik be, amikor egy vízsugár benyomódik a lakásban.

A duktilitás magasabb volt, mint az öntöttvas, de alacsonyabb, mint az akril. Lehetőség van különböző modellek kialakítására is, de az akril fürdők gyártói nem kínálnak ilyen sokféle választékot.

Amikor acél modellt vásárolsz, emlékezned kell az instabilitására. Szerelje fel a terméket jobbra a keretre, mert a lábakon táncolhat. Az akril fürdők előnye ebben az esetben a személyzet. A modellek azonnal keretekkel vannak ellátva. Plus acél - olcsó.

Érdemes megemlíteni a quarian fürdők létezését. Olyan anyagból készülnek, amely akril és kvarc keveréke. Ezek a fürdők, mint például az akril, bármilyen alakúak és méretűek lehetnek, nagyon vonzónak tűnnek. Az akril feletti kvarár előnye, hogy kevésbé érzékeny a repedésre. A többi anyag nagyon hasonló.

Azonban a kvarc termékek árai sok vevőt megállítanak.

Az akril-acél modellek kifinomult technológiával készülnek. A fürdők több rétegből állnak - acélból és akrilból álló lemezek, amelyek között egy speciális kötőréteg van 1 cm vastagságban.

Ezek a termékek könnyűek, tökéletesen megtartják alakjukat, világos kontúrokkal különböztethetők meg, könnyebb őket csempére helyezni. De lényegesen drágábbak, mint a hagyományos akril modellek, és nem minden vevő engedheti meg magának.

Fürdők gyártásához és több egzotikus anyag felhasználásához - fajansz, fa, márvány, üveg. A remek tervezői fajansz és az üvegfürdők rendkívül drágák és kivitelezhetetlenek, de hihetetlenül szépek és megjelenésüknek köszönhetően. A fa modelleknek több esztétikai funkciójuk van, mint a gyakorlatiasak, és csak egy nagyon gazdag ember engedheti meg magának a márványt.

Ezeknek az anyagoknak a modelljei inkább megjeleníthetők, mint az akril, de az ár túl magas.

Hasonlítsa össze a különféle fürdők előnyeit és hátrányait, és döntse el, melyik termék megfelel Önnek. Ha megállítja a választást az akril modellen, akkor érdemes megtudni, melyik márkát keresik honfitársaink között. A legjobb márka Ravak (Cseh Köztársaság). A cseh fürdők előnye 5-6 mm falvastagság. Ezek a modellek nehéz problémákat okoznak.

Általában, a fürdő aljára lépve, egy személy bizonyos "törékenységet" érez. Ravak termékei kellemesen különböznek más cégek termékeitől. A fürdők falai erősebbek, de ez nem befolyásolja az anyag plaszticitását és a formák sokféleségét.

Szintén figyeljen a márkanevek (Сersanit (Lengyelország), Kolo (Lengyelország), Pool Spa (Spanyolország) termékeire. Egy adott modell kiválasztásánál próbáljon minél több információt gyűjteni, amennyire csak lehetséges, olvasd el a fogyasztói véleményeket.

Kiválasztása akril fürdő: az előnye és hátránya

Posted on 2014/12/08 by Nikolai Petrovich in Baths, Plumbing // 0 Hozzászólások

Tartalom:

Mi az akril

Ismeretes, hogy a műanyag szerves anyag, amelynek alapja polimer. Mint anyag, a műanyag kényelmes, praktikus, tartós, megbízható. Úgy tűnik, itt van az akril, mert ez a cikk az anyag és a termékek iránt elkötelezett. Egyszerű, az akril ugyanaz a polimer, amely az akrilsavon alapul.

Meg kell jegyezni, hogy az akril ipari és technikai jellegű. Ha az iparról beszélünk, akkor ezt az akrilt különféle iparágakban (pl. Gépészet) öntőanyagként használják. Ami a technikai akril anyagot illeti, általában a különböző háztartási cikkek gyártói használják. Ezek a háztartási cikkek fürdők. Fürdő, akrilból készült, a képen látható.

Miért használják az akrilfürdők gyártói kizárólag technikai akrilát? Az a tény, hogy ugyanazon fürdők gyártása során speciális anyagokat adnak az akrilokhoz, amelyek ténylegesen gátolják a különböző baktériumok és mikroorganizmusok fejlődését. Ennek köszönhetően az akril fürdők egyik előnye az abszolút egészségügyi biztonság. Videó, amelyben részletesen és egyértelműen figyelembe vesszük az akrilfürdő termelési folyamatát:

Természetesen az akril fürdők, mint bármely más termék, mind előnyökkel, mind hátrányokkal rendelkeznek. Nos, foglalkozzunk az akrilból készült fürdők előnyeivel és hátrányaival.

Előnye és hátránya

Tekintsük az akril fürdők fő előnyeit és hátrányait. Először is, beszéljünk az érdemeiről. Tehát:

 1. Az akrilfürdő elsõ és talán legfontosabb elõnye jelentéktelen súlyt jelenthet az acélötvözetek és öntöttvas fürdõkhöz képest. Összehasonlításképpen: az akrilfürdő tömege körülbelül 20 kg, az öntöttvas tömege körülbelül 80 kg, az acélfürdő súlya körülbelül 30-40 kg.
 2. Az akril fürdő második vitathatatlan előnye a magas hőszigetelési jellemzők. Kiváló hőszigetelő tulajdonságai miatt az akrilfürdő sokkal lassabban lehűl, mint az acél vagy az öntöttvas fürdők. Átlagosan körülbelül 30 perc alatt a víz hőmérséklete ilyen fürdőben legfeljebb 1-2 fokkal csökken. Ugyanakkor például egy acélfürdőben a víz hűtése átlagosan 1-2 fokkal 5 perc alatt megy végbe. Mint látható, ez egy nyilvánvaló plusz akril fürdő a hagyományos acélhoz képest.
 3. Az akril kádak harmadik előnye a tervek legszélesebb skálája. Az akril fürdők gyártásánál alkalmazzák a fűtési / hűtési technológiát, amely lehetővé teszi a gyártó számára, hogy bármilyen formában és bármilyen méretben adjon fürdőt. A különböző geometrikus alakú akril fürdők fényképei.
 4. Az akril kád negyedik előnye a tartóssága. Különösen annak köszönhetően, hogy az akril nem tartalmaz fémet, a fürdő működése közben a falak felületén nem keletkeznek rozsdafoltok.
 5. Az akril kád ötödik előnye a nagy szilárdságú. Nagy szilárdság érhető el speciálisan előkészített üvegszál felhasználásával a fürdő előállítása során. Az üvegszálas akril fürdõnek köszönhetõen a mérettõl függetlenül kitûnõ erõssége van, és ellenállhat még a meglehetõsen erõs csapásoknak is.
 6. Az akrilfürdő hatodik előnye a zajhatás. A víz összegyűjtésekor az akril majdnem teljesen felszívja a felmerülő zajt.
 7. Az akrilfürdő hetedik előnye a könnyű helyreállítás. Például kisebb mechanikai sérülések esetén helyreállíthatók speciális fugázás vagy az úgynevezett folyékony akril segítségével.
 8. Az akrilfürdő nyolcadik előnye az egyszerű gondozás. Az ilyen fürdőszobák gondozása nem igényel semmilyen speciális mosószert.

Most, mint az akril fürdők hátrányairól

 1. Az akrilfürdő első és talán fő hátránya meglehetősen magas ár. Természetesen ebben az esetben eredeti és igazán jó minőségű fürdőkről beszélünk. Az olcsó fakéiről nem itt van.
 2. A második mínusz némi nehézséget jelenthet akril fürdő vásárlásában. Az a tény, hogy az egészségügyi berendezések modern piaca egyszerűen hamis. Természetesen a nem eredeti fürdők ára sokkal kisebb, mint az eredetiek költsége, de az ilyen fürdők tartóssága jóval alacsonyabb.
 3. Az akrilfürdő harmadik hátránya, hogy túl magas vízhőmérsékleten használhatják. Különösen nem ajánlott 70 ° C-nál magasabb hőmérsékletű vízfürdőbe önteni, mivel ez az akril anyag lágyulását és későbbi megsemmisítését eredményezheti.
 4. Az akrilfürdő negyedik hátránya, hogy kicsi károkat okozhat karcolások formájában. Ezért nem ajánlott állandóan mindenféle fémmedencét és vödröt a fürdőszobába tenni.
 5. Az ötödik hátrány az állandó gondozás. Azonban lehetetlen ezt felhívni az akrilfürdő komoly hátrányára. Egyszerűen kövesse az összes gondozási javaslatot. By the way, a kilépési folyamatot az alábbiakban az ajánlások és a megfelelő videó formájában ismertetjük.

Az akril fürdők előnyeinek és hátrányainak megkülönböztetésével - most vegyük fontolóra, hogyan válasszuk ki a megfelelő akril fürdőt.

Tippek a választáshoz

Annak érdekében, hogy egy nagyon jó minőségű akril fürdőt vásároljon, és ezt követően ne bánjon egy ilyen akvizícióval, nem elég tudni az akril fürdők előnyeit és hátrányairól, ismernie kell a választás és a vásárlás alapelveit. Ezt a kérdést részletesebben meg kell vizsgálni.

Először is, meg kell értened, hogy nem minden gyártó akril fürdők gyártanak igazán jó minőségű termékeket. Általános szabály, hogy az alacsony színvonalat alacsony áron támogatja az ügyfelek vonzása. Ne felejtsük el, hogy a legtöbb esetben a rossz minőségű, nyilvánvalóan nem piaci értékű fürdők okoznak kétséget. A legtöbb vásárló által megosztott akril fürdõkre vonatkozó vélemények gyakran leegyszerûsítik azt a konszenzust, hogy az alacsony árú fürdõk nagyon hamar elveszítik eredeti megjelenésüket, és nagyon gyorsan megrepednek.

Azt is javasolhatja, hogy válassza ki és vásároljon meglátogatni a szakosodott szupermarketeket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kis épület szupermarketeket el kell kerülni. Egyszerűen a nagy szupermarketekben van nagyobb választék, és általában a legjobb akril fürdők árát és minőségét mutatják be egy nagyobb választékban. Ezen túlmenően, ahogy azt a gyakorlat is bizonyítja, az igazán hozzáértő eladók nagy, fejlett szupermarketekben dolgoznak, akik elmondják az akril fürdők különböző típusainak előnyeit és hátrányait, és megosztják a már megvásárolt vélemények véleményét.

Tegyük fel, hogy Ön úgy döntött, hogy megfelelő lehetőséget választ Önnek. Ne rohanjon, hogy azonnal fizesse meg a megadott árat és tárgyaljon a szállításról. Ügyeljen arra, hogy alaposan ellenőrizze a fürdőt a forgácsokra, repedésekre, karcolásokra. A kutatást a következő sorrendben lehet elvégezni:

 • ellenőrizze az akril bevonat vastagságát. Nem a fürdő vastagságáról, hanem a felső védőbevonat vastagságáról van szó. Minél vastagabb, biztonságosabb és erősebb fürdő. Természetesen határozza meg a fürdő falainak vastagságát. A legjobb minőségű és tartósságú termékek vastagsága kb. 5-6 mm;
 • ellenőrizze a fürdő oldalát. Nem lehetnek a legcsekélyebb károkat vagy karcolásokat;
 • Könnyedén érintse meg a fürdőkád falát több helyen. A homályos hang azt jelzi, hogy a termék falai elég vastagok és többrétegűek;
 • szaga: nincs erős kémiai szag. By the way, kellemetlen szagok a legtöbb esetben olcsó és alacsony minőségű termékeket termelnek;
 • fedezze fel az akrilfürdő alját. A fürdő alján nem lehet ütés vagy durvaság. Egy általános tévhit - a fürdő alján lévő dudorokat úgy tervezték, hogy megszüntesse a lehetséges csúszást. Ne feledje, hogy valóban csúszásmentes, teljesen sima felület. Nagyon gyakran a dudorok és az érdesség alatt a gyártók elrejtik a különféle károkat;
 • részletesen vizsgálja meg a fürdő színét. A színnek teljesen homogénnek kell lennie foltok és homályosság nélkül.

Akrilfürdő méretek

A fürdőkád, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készült, kényelmesnek kell lennie minden családtagnak. Ezért nagyon fontos az optimális méretű fürdő megvásárlása. Ha nem biztos a méretben, javasolhatja, hogy fontolja meg a következő pontokat:

 • az optimális fürdőmagasság kb. 60-70 cm, egy ilyen magasságú fürdő még a gyerekek számára is kényelmes;
 • Az optimális fürdőmélység 50-60 cm, egy ilyen fürdőben a felnőtt könnyen meg tudja tartani a fejét a vízfelszín felett.

Ami a fürdő hosszát és szélességét illeti, ezek a paraméterek tisztán egyediek és közvetlenül függnek a személyes kívánságaitól és preferenciáitól. Természetesen a preferenciákon kívül az akrilfürdő méretének megválasztása is figyelembe véve a fiziológiai jellemzőit és a családtagjainak élettani jellemzőit.

Emlékezzünk arra, hogy a 150 × 70 cm és 175 × 80 cm méretű fürdők mérete szabványosnak tekinthető, ma az acél- és öntöttvas fürdők nagy része ilyen méretű. Ami az akril fürdőket illeti, itt a fürdõméretek sokkal nagyobbak. Például felidézheted a Triton akril fürdőket, amelyek nemcsak szabványos méretben készültek, hanem kompaktabb (120 × 70 cm) és nagyobb méretben (190 × 120 cm).

Meg kell jegyeznünk a Triton szögletes akril fürdőt is. A méretaránytól függően az ilyen fürdők 150 × 90 cm-es vagy 160 × 100 cm-esek lehetnek. Természetesen a Triton sarokfülkék előnyei nyilvánvalóak - ez a kialakítás és a széles választéknak köszönhetően tökéletesen illeszkedik minden belső térbe. A kis fürdőszobás apartmanok tulajdonosai különösen kedvezőek a szögletes akril fürdők számára. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a különféle méretű szögletes akril fürdők fényképeit.

Akrilfürdő árak

Annak érdekében, hogy jobban navigálni kiegészítse az anyag táblázatot az árak akril fürdő leggyakoribb mérete.

Akrilkád: az előnyei és hátrányai, az ügyfelek véleménye, specifikációk, fényképek és videók

Az anyag feltárta azt a kérdést, hogy mi az akril fürdő. Az előnyöket és hátrányokat, az ügyfelek véleményét és a tervezési megoldásokat a cikk oldalain mutatjuk be. Ezen túlmenően itt megtalálja az alábbi információkat:

 • akrilként fürdõanyagként;
 • előnyök és hátrányok;
 • összehasonlítás a vas- és acéltermékekkel;
 • a népszerű modellek áttekintése.

tartalom

Akril - mi ez a cucc?

Akrilkád - egy akrilgyantából előállított réteges szerkezet kompozit terméke. A vízzel és a bőrrel érintkező rész átlátszó műanyag. A színt egy speciális por adta hozzá, amely a polimerizációs szakasz előtt bejut a folyékony polimetil-metakrilátba.

A fürdőszobában lévő akril "egészségügyi", és összetétele olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a baktériumok növekedését.

Főbb jellemzők:

 • plaszticitás - hő hatására az anyag módosul;
 • ellenállás - fakulás elleni védelem;
 • alacsony porozitás - a piszok és a baktériumok nem maradnak a fürdő falán;
 • egyszerűsített helyreállítás - a hibákat álcázzák a házi technikák.

Az akril fizikai jellemzői

A fürdőkészülékek gyártásánál a két anyagból készült lemez vastagsága és gyártási módja különbözik:

 1. "Tiszta akril" (öntött). A vegyületet (polimer gyantát) lezárt formában öntjük a tányérok között és gőzkemencében polimerizáljuk. Ez az anyag kemény és tartós.
 2. Kétrétegű műanyag. Az öntött akril- és akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) olvadékainak ötvözésével készül.

Az akril fürdő szerkezetének két felülete van. Egyrészt ütésálló, másrészt fényes és sima.

A vízvezeték szerelvények "tiszta" akrilból készülnek, és négy kötelező műveletet hajtottak végre:

 1. Formázás - a lap felmelegítése és a munkadarab méretének meghosszabbítása;
 2. Erõsítés - az akril hátsó oldalát egy kompozit réteggel borítja;
 3. Elvágás - a felesleges műanyag eltávolítása;
 4. Összeszerelés - a munkadarab felszerelése a hajtókeretre és annak polírozására.

Van egy különálló kétkomponensű lap. Plusz: olcsó. Hátrány: rosszabb minőségű - a bevonat szükséges keménysége hiányzik, a formatervezés megbízhatatlan lehet.

Az akrilfürdő kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy a használt polimer vastagsága kisebb, mint 5-6 mm. Minél magasabb ez a mutató, annál tartósabb és tartósabb modell.

Az emberi testre gyakorolt ​​hatás

A gyártási módok között van egy olyan módszer, amelyben a nyersanyaghoz sztirént adunk (szükséges a megerősítéshez). Az anyag olcsó, de mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek idővel elpárolognak és felhalmozódnak az emberi szervezetben. A meleg víz növeli a gőz telítettségét.

A sztirol negatívan hat a szervezetre, mérgezést okoz. Javasoljuk, hogy az értékesítési asszisztensekkel tisztázzuk a szerkezet jelenlétét / hiányát illetően.

A legtöbb akril fürdőbevonat környezetbarát és higiénikus. A falak simasága biztosítja a baktériumok és mikroorganizmusok hatékony lemosását - nincs idő szaporodásra.

Karbantartás és karbantartás

Az akril fürdők előnyei és hátrányai lehetővé teszik, hogy mindenütt sikeresen használhassa azokat. Működés közben a felületi tisztítás megengedhető és ellenjavallt módszerei meredeken keletkeznek.

 • A csiszolóanyag ellenjavallt - károsítja a felületet, mint a durva sörtékkel ellátott kefék. A szivacsokat finom anyagokból szívesen fogadják.
 • Használjon folyékony akrilápolási termékeket. A felület fényének helyreállításához használjunk egy puha rongyot, amelyet előzőleg egy speciális tisztítószerrel áztatunk az akril fürdők számára.

Ha a felszínen, az óvintézkedések ellenére, karcolás kezdett, finom csiszolópapírral tisztítsa meg. Mosószerrel történő polírozás után nem lesz hiányosság.

A víz rossz minőségének köszönhetően a kád falán vízkő alakul ki. A problémát citromsavval (vagy 7% -os ecetsavval) oldjuk meg. A mészkő leveleinek tisztítására egy csomag savat, vagy másfél liter ecetet.

Népszerű tisztítószerek

 • Akrilan;
 • Cif;
 • Bass;
 • Akril lengyel;
 • Mr. Chister.

Felületi tisztítószer használata esetén gumikesztyűt kell viselni. A fürdőszobát ilyen eljárások után levegőztetni kell.

Akrilkád: az előnyök és hátrányok

A szakasz bemutatja az akril fürdők jellemzőit. Az előnyök és hátrányok kényelmesen strukturáltak, jelzik az ilyen jellegű termékek jellemzőit és jellemzőit.

méltóság

Mi a jó akril fürdő bevonat? Az áttekintések és a közismert tények alapján a következő listát állítottuk össze:

 • az anyag könnyedsége - a kád, ellentétben az öntöttvas prototípusokkal, gyakorlatilag súlytalan;
 • különböző formák és méretek - a kiskereskedelmi egységek széles választékát mutatják be;
 • élénk színek - az akril nem fakul;
 • hőszigetelő tulajdonságok - a fürdők hőt tartanak hosszú ideig;
 • antibakteriális felületi tulajdonságok;
 • az egyszerű gondozás.
Mindenképpen ellenőrizze a fürdő felületét vásárláskor: legyen fényes fényes fény, és a felületnek sima legyen, pórusok és érdesség nélkül.

hiányosságokat

Vegye figyelembe az akrilfürdő hátrányait. A valódi emberek véleménye a következő pontokon kritikus kifejezéseket tartalmaz:

 • az anyag sérülést szenved; óvatosan kell eljárni;
 • a klór tartalmú anyagok tisztításának képtelensége.

Öntöttvas, acél és akril fürdők - a jellemzők összehasonlító táblázata

Videó: hogyan kell kiválasztani a helyes, az ügyfelek véleményét

Ebből a videóból megtudhatja, milyen előnyökkel jár az akrilfürdő. Minden előny és hátrány, valós vásárlói vélemény és rendkívül hasznos információ.

Márkák áttekintése

TRITON: orosz cég, amely az osztrák "SENOSAN" (4 mm vastag) acéllemezzel dolgozik. Használjon antibakteriális bevonatot "ANTIBAK".

 • Előnyök - könnyű tisztítás, hosszú távú hőmegőrzés és zajmentes vízzel való töltés. A modellek nem szabványos méretekkel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy egy designer fürdőszobába helyezzék őket.
 • Hátrányok - gyorsan elhasználódik, karcolás. Véletlenül a földön fekvő horzsakötés miatt fennáll a nyomok elhagyása.
Triston

ROCA: spanyol cég, amely az alacsony költségű és elegáns modellek gyártásával foglalkozik.

 • Előnyök - a legfeljebb két éves működési időnek felel meg az eredeti formában. Nagyon mozgékony, kis méretű, könnyen áthelyezhető szállítás esetén.
 • Hátrányok - mivel a fürdő csúszásgátló bevonattal van ellátva, a felület piszkosnak tűnik.
Roca

A RADOMIR: egy orosz gyártó, amely prémium osztrák akrilát használ a Senoplastból és az európai szerelvényekből.

 • Előnyök - a fürdő stabil, összeszerelése rendben van. Nincsenek ragasztók vagy szilikonfoltok az ízületeken. A hidromasszázs motor gumi lengéscsillapítókra van szerelve, ezért gyakorlatilag nem rezeg. Van egy védőeszköz a hálózati túlfeszültségek ellen.
 • Hátrányok - magas ár.
Radomir

KOLO: A lengyel cég szokatlan terméktervezést folytat. Vannak fürdők: szögletes, szektor alakú, akadálymentes.

 • Előnyök - hétéves garancia minden termékre. A modelleket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a különböző populációk igényeinek.
 • Hátrányok - nem észrevehető.
Kolo

JACOB DELAFON: Az elegáns fürdők francia gyártói, akik sikeresen kísérleteznek az anyagi repüléssel.

 • Előnyök - könnyű fürdés és mobilitás. Antibakteriális tulajdonságokkal történő bevonás.
 • Hátrányok - puha bevonat, a fürdõ gyorsan karcolással borított.
Jacob Delafon

Áttekintések az akril fürdők előnyeiről és hátrányairól

A modern akrilfürdők jelentős szerepet töltenek be a vízvezeték-berendezések piacán. Ez a tendencia annak a ténynek köszönhető, hogy az anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyek lehetővé teszik, hogy az acél és az öntöttvas analógok számos szempontból előre haladjanak.

 • 1 Mit kell tudni?
 • 2 Előnyök és hátrányok
  • Hátrányok
  • 2.2 Előnyök
 • 3 Minőségi termék kiválasztása

Mit kell tudni?

Vélemény az akril megosztottságáról. Egyesek úgy vélik, hogy ez a tökéletes választás a mai létező körben. Mások biztosak abban, hogy az akril fürdők csak olyan helyzetben lesznek alkalmasak, amikor egyik vagy másik okból sem kedvelik az alternatívákat.

Valójában mindkét fél részben helyes. Ezért az igazság a közepén van.

Anyagunkban megpróbáljuk kitalálni, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az akril fürdőknek, függetlenül attól, hogy ez a bevonat valóban jó-e, vagy hogy válasszon más anyagból készült vízvezeték-szerelőt.

Elsőként elmondható, hogy az akril fürdők polimer anyagból - akrilból készülnek. A fürdőszobában két különböző technológia létezik:

A plaszticitás miatt a bevonat számos formát, méretet, speciális betétet és eredeti dekorációt kölcsönöz. Nem meglepő, hogy az akril széles körben használják a tervező fürdők gyártásában.

Annak érdekében, hogy a vízvezeték szilárdsága legyen, alkalmazzon epoxigyanta bevonatot, és maga a fürdő egy fém keretre van szerelve.

Előnyök és hátrányok

Az akril előnyeinek és hátrányainak tanulmányozása nem jelent problémát. De megpróbáljuk objektíven értékelni a helyzetet, hogy helyesen értékeljük az ilyen típusú vízvezetékek erősségeit és gyengeségeit.

hiányosságokat

 1. Nem hatékony ellenáll az akril hőségnek. Ez arra utal, hogy az anyag 160 ° C-os hőmérsékleten megolvad. Közvetlen lánggal el lehet felejteni a termék integritását.
 2. A költségvetési modellek alacsony fenntarthatósága. A vékony lemezekből készült akril kád gyakran deformálódik, ha forró vízzel tölti. Ezért nem ajánlatos olcsó vízvezetékeket vásárolni.
 3. Az akril törékenysége. Az anyag nem képes ellenállni a súlyos mechanikai terhelésnek. Saját súlya alatt akril ságok, "játszik", ami negatívan befolyásolja a kényelmet. Érdemes egy nehéz tárgyat esni a fürdő alja, és a lyukakat vagy repedéseket nem kerülik el. Meg tudod oldani, de a helyzetben nem sok kellemes.
 4. Az akril vegyi anyagok érzékenysége. Az öntöttvas és acél minden eszközzel mosható. De ha egy akril fürdő felületével kezelik, akkor az eredmény kiszámíthatatlan. A csiszoló részecskék karcolások nyomát hagyják el, az akril sötétedik, színét megváltoztatja.
 5. Az akril termékek ára. Itt figyelembe vesszük a szolgáltatási élethez kapcsolódó költségeket. A tipikus akrilfürdő kb. 10 évig tarthat meglehetősen magas áron. Ha kiváló minőségű akrilból készült terméket választasz, akkor akár 20 évig is eltarthat. Ebben az esetben az ár igazolható.

Meg kell értened, hogy lehetetlen vizuálisan meghatározni az akril fürdő minőségi szintjét. Ezért ajánlott megvásárolni csak megbízható boltokban, a gyártóra összpontosítva. Ma már számos jó hírű cég áll készen arra, hogy magas szintű akril fürdőket kínáljon.

Tanulmányoztuk a hátrányokat, itt az ideje, hogy átgondoljuk az előnyöket.

előnyök

Az akril fürdők hiányosságainak lenyűgöző felsorolása ellenére ezek előnyei gyakran meghaladják az ügyfelek irányát, nem pedig az öntöttvas, acél vagy exkluzív üveg, fa, réz stb. Analógjait.

Az akril vízvezeték előnyei közé tartozik.

 • Az anyag csodálatosan megőrzi a meleget. Forró vizet öntenek a fürdőszobába, elég lassan lehűlni. Körülbelül 1 fok 20-30 perc alatt. Az acél és az öntöttvas termékek hűtése sokkal gyorsabb.
 • Az akril esetében a zománc károsodása nem szörnyű. Ez a fő probléma az öntöttvas, acélfürdő számára.
 • Kiváló minőségű akril vízvezeték könnyen karbantartható. A legtöbb esetben elegendő nedves ruhát vagy egyszerű tisztítószereket használni.
 • Különböző tervezés. Mindenféle betét, dekoráció, kanyargó formák, kanyarok, lépcsők, állványok, karfák - mindez az anyag plaszticitásának köszönhetően lehetséges.

Minőségi termék kiválasztása

Miután megértettük az előnyöket és hátrányokat, bizonyos következtetéseket vonhatunk le - a kiváló minőségű akrilfürdő valóban megérdemli a figyelmet. Az ilyen fürdőszoba felszerelése a fürdőszobájával a helyes döntés sok helyzetben.

De felmerül a kérdés - hogyan kell kiválasztani egy nagyon jó minőségű terméket, hogy az előnyök meghaladják a hátrányokat? Most értjük ezt.

 1. Az akril fürdő gyártója. Először is figyeljen arra, hogy ki készítette a fürdőt. A modern piac tele van Kínából származó termékekkel. Az ára alacsony, de a minőség megfelelő. Ha egy márka már több mint öt éve jelen van a piacon, gyakran hallott róla, széles körben képviselve van a neves vízvezeték üzletekben, ami azt jelenti, hogy bízhat benne.
 2. Akril lap vastagsága. Minél vastagabb az anyag, annál jobb és megbízhatóbb a fürdő. A legvastagabb lapok 5-6 mm. De eladó gyakoribb modellek vastagsága 2-4 mm.
 3. Akril vagy műanyag? Gyakran előfordul, hogy a gyártóknak a termelési költségek csökkentése érdekében olyan vékony, 1-2 mm-es akril réteggel bevont műanyag kádakat kell kibocsátaniuk. Ha 8 mm-es akril vastagságot mutat, kétség. Valószínűleg ez csak kombinált műanyag.
 4. Az akril lap minősége. A jó akril fehér, fényes, sima, sima felületű. A karcolások, az egyenetlen színek, az érdesség jelenléte rossz minőségű terméket jelez.
 5. Az akril lapok rétegeinek száma. A minőségi fürdők két rétegből készülnek - akril és poliuretán. Ha több réteg van, akkor ne vegyél egy fürdőt.
 6. Az akril anyag ereje. Csak nyomd le az alját. Ha a kád kanyarul, akkor műanyag hamis.
 7. Az akril külső bevonata. A kiváló minőségű és megbízhatóság elérése érdekében a fürdőszobában a hatékony hővisszatartás biztosítására a felelős gyártók a poliuretán réteget használják a külső bevonat számára. De a rossz cégek az esszenciális gyantákkal és üvegszálakkal helyettesítik. A kiváló minőségű bevonat nem szaga, és alacsony minőségű - szelíd és kellemetlen szagot érez.
 8. Az akril réteg átlátszósága. Az akril átlátszatlan műanyag. Vigyen egy zseblámpát a fürdőszobába, kapcsolja be. Ha az anyag áttetsző, nem jelent semmi jó neked. Ez egy hamis vagy nagyon vékony akril réteg. A fürdő vásárlása nem éri meg.
 9. Frame akril fürdőszoba. A hegesztési nyomok jelenléte a kereteken, a korrózió nyomai és az oldal alatti kerületek felállítása alacsony gyártási minőséget jelez. Vedd el a vásárlást. Mivel a gyártó úgy döntött, hogy megerősíti a fürdőt, ez nem arról szól, hogy ügyfelei aggódnak, hanem a gyártás kétes szintjén.
 10. Form. Sokan szeretnék látni különböző betéteket, karfákat, ívelt vonalakat, mert érdekesnek és eredetinek tűnik. De ahhoz, hogy ezeket a betéteket és a nem hagyományos formákat kaphassuk, csak vékony akril alkalmazható. És ő, mint már tudják, nem teszi lehetővé a nagy szilárdságú vízvezetékek létrehozását.
 11. További jellemzők. Sok gyártó, hogy elrejtse az alacsony színvonalat és megalapozza a felfújt költségeket, számos betétet, alátétet, mindenféle harangot és sípot kínál. Ez nem más, mint egy diverzifikációs manőver.
 12. Képernyőn. Az akril fürdő sajátossága, hogy külön sorozatot hoznak létre minden egyes sorozathoz. A felelősségteljes gyártók teljes körűek, a fürdőszoba színének és stílusának megfelelően.

Sok kritérium van az illetékes választás számára. De csak akkor segítenek neked, hogy ne tévedjen a vásárlással, és tulajdonképpen egy nagyon jó minőségű, megbízható és tartós fürdőszoba tulajdonosa legyen, amelynek cseréjét nem kell hamarosan gondolkodnia.