Legfontosabb > Fürdő

A fürdő a lábakon vagy a kereten?

Egy cseh akril fürdőt vásárolni aszimmetrikus 170x110.

Natív lábakkal lehet megvásárolni, és egy fémprofilból álló keretből.
Az árcédulák a lábakon és a kereten közel azonosak.

Mi a legjobb?

Melyik fürdő a Ravak PU, vagy Alcaplast? merevsége négyszer különböző.
tisztán konstruktív, a keretnek 6 pontja van, a lábak pedig -4.
ugyanakkor a keretet fel lehet kötni.
ezért a keret előnyösebb.
de az érme-hozzáférés flip oldala a fürdő alatt van. a lábak jobbak lennének.

Akril fürdő fürdetés-készítés: áttekintés a 4 szerelési módról

Az akrilfürdő kiválasztása és megvásárlása csak a csata fele. Nagyon függ az egészségügyi termék minőségi telepítésétől. Az akrilfürdő helyes behelyezése lehetővé teszi hosszú ideig és maximális kényelem mellett történő használatát.

De a helytelen telepítés vagy akár a kisebb hibák gyakran károkat okoznak. Néha javítással rögzíthetők, de előfordul, hogy egy helytelenül beszerelt akrilfürdő teljes helyettesítést igényel.

Előkészítő szakasz

Telepítés előtt helyesen fel kell készíteni a szobát, és fel kell szerelni a szükséges eszközöket és anyagokat.

Először is, a régi fürdőt eltávolítják, és a régi csatorna is leszerelt, a csatorna cső tisztítása és egy darab hullámos tömlő van beillesztve. Ezután minden ízületet azonnal tömítőanyaggal kell kezelni.

Ezen szükséges munkák mellett szükséges lehet a fürdőszoba padlójának vagy a fürdőkád telepítésének területének szintjének meghatározása is. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy jobb az előkészítő munka megkezdése előtt kikapcsolni a vizet, és az elkészítés befejezése után vegye ki a szemetet a fürdőszobából.

Ezenkívül az a hely, ahol a fürdőkád a beszerelés előtt áll, puha, ütéscsillapító anyaggal kell lefedni, hogy megóvja a sérülést.

A szakértők javasolják, hogy közvetlenül a beszerelés előtt vegyenek egy akrilfürdőt. Az akril termékek tartós tárolása nem megfelelő körülmények között deformálódásához vezethet.

balesetvédelmi

A termék telepítése az akril lehet önmagában, mert a tömege ilyen vízvezeték viszonylag alacsony. De ez a tulajdonság az akril lurks és hátránya. Az akril viszonylag törékeny anyag, amelyet óvatosan kell kezelni. A kicsi esés csiszolást vagy repedést okozhat.

Ugyanez az eredmény akkor lehetséges, ha egy nehéz szerszámot a fürdőmedencébe dobnak. Ezenkívül az akril felület könnyen karcolódhat, ha gondatlanul kezelik.

Telepítés előtt meg kell vizsgálni a gyártó által az akril fürdő megfelelő felszerelésének ajánlásait. Általában minden termékhez kapcsolódnak. Az alsó résznek a kereten vagy lábakon pontosan azon a helyen kell lennie, amelyet a gyártó jelez. A fürdő helyzetének megváltoztatása idővel deformálódásához és még a töréshez is vezethet.

Kezdettől fogva válasszon ki egy fürdõt, amely megfelelõen magas minõségû. Ha a kéz a kagyló falának kanyarulását okozza, vagy a termék csípős szagot bocsát ki, vagy a falak fényt közvetítenek, amikor a zseblámpa világít, akkor azt jelenti, hogy alacsony minőségű akrilból készül, akkor ne vásároljon ilyen fürdőt.

A minőségi fürdőszobában mindent meg kell adni, amire szüksége van, és részletes útmutatókat és útleveleket. Minél kevesebb felszerelés szükséges, annál erősebb a fürdő. Előzetesen ellenőrizni kell a fürdőszobával ellátott szerelvények és kötőelemek minőségét is.

Az akrilfürdő beszerelési eljárása

Az akril fürdők telepítésének sorrendjében meg kell adnia a megfelelő típusú telepítést. Az ilyen termékek az alábbiak szerint vannak beállítva:

 • a lábakon, amelyeket a gyártó mellékelt a termékkel együtt;
 • gyárilag lábbal;
 • a kerettel, téglából.

Ezenkívül, néha, hogy a fürdő maximális erőt adjon, használja a kombinált telepítési módszert. Ez a fürdő ugyanakkor a lábakon és a tégla kereten nyugszik. A legegyszerűbb módja annak, hogy megbirkózzanak az olyan szerkezetek felszerelésével, amelyek egy fürdőszobával ellátottak: láb vagy keret.

A téglákkal való munka érdekében bizonyos építési készségekre van szükséged, mivel a lefektetést simán, pontosan és pontosan meg kell őrizni.

Függetlenül attól, hogy milyen telepítési módszert használ, biztosítania kell az összes kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Nem nehéz, ha lábakon vagy kerettel van felszerelve, de téglaszereléskor több téglát kell hagynia, hogy könnyen elvégezhesse a szükséges kommunikációs szolgáltatást.

Az 1. opció - a lábakra szerelhető

Amint korábban említettük, először meg kell vizsgálnunk a gyártó utasításait, amelyek részletezik a fürdő telepítési folyamatát. Általában amikor a fürdőt a lábakra szerelik, hajtsa végre a következő lépéseket:

 • A lábak felszerelése a kijelölt területeken.
 • Fürdő telepítése a lábakon.
 • Magasságállító lábak.
 • A fürdő helyének rögzítése.
 • Befejező munkák.

A lábak rögzítéséhez először az invertált fürdőben meg kell találni egy helyet a rögzítéshez. Úgy néz ki, mint lyukakat fúrt a kötőelemek, vagy a gyülekezési helyek. A lábakat egyszerűen csavarják be ezek a helyek. Ha a telepítést speciális platformon végzik, akkor a lábakat a kád aljához rögzített síneken szerelik fel.

Soha ne próbálj meg lyukakat fúrni más helyen. Ez a termék deformálódásához vezethet a nem megfelelő működés következtében, és a fürdő felborulhat, mivel a lábak helyét úgy választják ki, hogy figyelembe veszik a vízzel töltött tartály terhelésének helyes eloszlását.

Az üres fürdő csaknem egyenletesen tud állni a helytelenül elhelyezett lábakon, de ha kitöltöd, lehetséges, hogy nem túl kellemes meglepetés van: repedések, szivárgások stb. Volt olyan eset, amikor a szeszélyes mesterek véletlenül átfúrtak egy fürdőt.

Amikor a lábak be vannak építve, a fürdőt óvatosan át kell fordítani és a tartóra helyezni. Ebben a szakaszban nem fáj, hogy azonnal lefektetze a fürdő alját valami puha talajjal, hogy az ne várjon előre a váratlan balesetek miatt. Ezután elkezdheti a lába beállítását.

Először igazítsa a falhoz érintkező oldalak helyzetét, majd állítsa be a külső oldalak helyzetét. A beállítás befejezéséhez épületszintre, valamint kulcsok és megfelelő csavarhúzóra van szükség. A következőképpen kell eljárnunk:

 • Emelje fel az egyik sarkot a kívánt magasságra a csavaros lábak forgatásával.
 • Helyezze a szintet a következő sarokba, és állítsa be a helyzetét.
 • Hasonlóképpen illessze be a többi sarkok helyzetét.
 • Ellenőrizze a fürdő sarkának helyzetét átlósan.
 • Javítsa ki a hibákat, ha megtalálta őket.

A beállítási folyamat lényegesen bonyolultabb, ha a fürdőszobában már kerámia burkolólapok vannak. Ebben az esetben az oldal magasságát úgy kell beállítani, hogy pontosan egybeessen a kerámia felület alsó szélével. Szakemberek javasolják, hogy először telepítse a fürdőt, és csak akkor végezzen befejezési munkát.

Előfordulhat, hogy a kádat nem szigorúan vízszintesen kell felszerelni, de enyhe előfeszítéssel a lefolyó felé. Ehhez elegendő a lábak magasságát csak két centiméterrel változtatni. De általában a szükséges előítéletet már a gyártó tervezi a fürdő kialakításában.

Ebben az esetben elegendő a fürdő sarkait és oldalát szintre állítani. Ezt követően meg lehet állapítani a fürdőt. Végezze el a kapcsolatot a vízvezeték- és szaniterekkel, valamint a befejező munkával.

Mivel az akril fürdők túlságosan nem tartják a hőt, a szakértők gyakran javasolják, hogy a fürdő további hőszigetelését több habosított hab felhasználásával végezzék el. Ehhez a fürdőt át kell fordítani, nedvesíteni kell az alsó és az oldal külső felületét vízzel, és óvatosan habosítóval kell kezelni. Az anyagot vékony folyadékba kell táplálni, hogy a hab a szárítás során ne csússzon ki a fürdő oldalán.

A feldolgozást a lábak és a keret beállítása után kell végrehajtani. A lábaknak zenit is kell, hogy erősítsék őket. A hab alkalmazása után 6-8 órát kell várnia, mielőtt szárad. Ezután flip a fürdőkád, helyezze el, és zárja be egy dekoratív képernyőn, vagy másképp befejezni.

A szerkesztési folyamat részleteit a videó tartalmazza:

2. opció - telepítés a gyári keretre

A fürdőkád felszerelésének sorrendje, amelyre a gyári keret kerül szállításra, kevéssé különbözik a lábbal való felszereléstől, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a munkaterület kissé nagyobb. Íme egy példa erre a telepítésre:

 • Csomagolja ki a keret elemeit.
 • Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt.
 • Jelölje meg a fürdő alsó oldalának külső oldalát, jelezve a keretelemek rögzítési pontját;
 • Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 • Csavarja le a konzolokat az aljára.
 • Csatoljon hozzájuk a keret lábaihoz, valamint a többi elemhez.
 • Csatlakoztassa a felső és az alsó lefolyó lyukakat, gyűjtsük össze a szifont.
 • Csatlakoztassa az összes csatlakozást.
 • Kapcsolja be a fürdőt, és helyezze üzembe.
 • Állítsa be a fürdő helyét az épület szintjén.
 • Jelöljön ki egy helyet a falra, hogy speciális karmantyúkat helyezzen el, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megakadályozzák a kád véletlen megfordulását.
 • Fúrjon lyukakat és szereljen fel horgokat.
 • Húzza fel a kádat ezen a horogon, ellenőrizze a pozícióját egy szinttel.
 • Csatlakoztassa a szifont a csatornába.

Ezután ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Ehhez töltse meg a fürdőt vízzel, és egy idő után ellenőrizze a csatlakozást a szivárgás észlelése érdekében. Ha megtalálható, akkor a problémás vegyületet ismét tömítőanyaggal kell kezelni.

Ha megmagyarázza, hogyan kell egy akril kádat saját kezével telepíteni, fontos szempontokat kell figyelembe vennie. Az akrilfürdő testének fúrásakor rendkívül óvatosan kell eljárni. A lyuk mélysége nem haladhatja meg a 6 mm-t, különben egyszerűen csak lyukasztja a kád testét.

A tapasztalt kézművesek egy kis szalagot fúrnak egy fúrólyukra, hogy jelezzék azt a mélységet, amelyre az akril vastagságába merül. A csavarok felszereléséhez a fürdő testén általában olyan különleges helyeket biztosítanak, ahol az akril vastagsága magasabb, mint a test többi része.

Ezenkívül ne cserélje ki a kerethez mellékelt kötőelemeket, másokat. A méreteiket gondosan kiszámítják, hogy ne rontsák a fürdő felületét. A legszélsőségesebb esetekben a kötőelemek olyan elemekkel helyettesíthetők, amelyek pontosan megfelelnek a gyártó által biztosított kötőelemekkel. A rögzítők meghúzásához használjon egy szabályos csavarhúzót. A csavarhúzó használata a csavarmenet lebomlásához vezethet.

3. opció - telepítés tégla keretre

Bár a gyártóknak javasolniuk kell, hogy csak a mérnökök (lábak, keret stb.) Beszerelését javasolják akril szerkezetek, néha még mindig szükség van egy téglaalapra.

Ezt leggyakrabban néhány nem szabványos tervezési megoldás vagy a fürdőszoba konfigurációs jellemzői hajtják végre. Az is előfordul, hogy a fürdő keretet biztosít a vevő számára felmerülő költségek csökkentése érdekében.

Érdemes megjegyezni, hogy a tégla keret, ha helyesen hajtják végre, figyelemreméltó a megnövekedett erejéért. Az ilyen konstrukció sok éven át hibátlanul működik, bár sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint a gyári keret felépítése.

A bázis gyártásához tégla, habarcs, fémprofil (sarokba húzható), simító, önmetsző csavar, tömítőanyag, kalapács stb. Tégla keret készítése az alábbiak szerint:

 • A falon meg kell jelölni a fürdő oldalának alsó szélének helyzetét.
 • Fúrjon néhány lyukat a kötőelemekhez a jelölésnél.
 • Szerelje be és rögzítse a fémprofilt.
 • Ezután a padlón jelölje meg a téglaalap helyét.
 • A téglaszázatot jelölje.
 • Várja meg, amíg az oldat teljesen megszárad.
 • Szerelje fel a fürdőt az alapra.
 • Csatlakoztassa a kommunikációt és feldolgozza őket tömítőanyaggal.
 • Töltse fel a fürdõt, hogy ellenõrizze a szerelést és a csatlakozások szorosságát.

Néhány hasznos javaslat lehetővé teszi, hogy ezeket a lépéseket megfelelően elvégezze. A bázis aljához rögzített fémprofil szükséges a bázis megbízhatóságának növelése érdekében. A padlótól a profil telepítésének helyétől mért távolság nem haladhatja meg a 0,6 métert.

A téglaalap két külön támasz formájában, négyszögletes keret formájában készülhet. A fürdő végeitől a tégla tartóktól való távolságnak azonosnak kell lennie, és a lefolyónak szabadnak kell lennie.

Téglalap alakú keret végrehajtásakor ügyelni kell a lyukra, hogy biztosítsák a kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Ha szükség van a fürdőre a leeresztéshez szükséges lejtéshez, az alap egyik végét kissé magasabbra kell állítani, mint a másik.

A magasságkülönbséget úgy érhetjük el, hogy egy speciális fémlemezt helyezünk el, melynek szélessége körülbelül egy centiméter a falazatban. A szakképzett kézművesek ezt a különbséget nagyobb mennyiségű megoldás segítségével érhetik el.

Kell-e kombinált alapot készíteni?

Ha a gyári alap ereje valamilyen oknál fogva kétséges, vagy a fürdőszobai tulajdonos csak azt szeretné biztosítani a szerkezet maximális megbízhatóságát, használja a támogatás kombinált verzióját. Általában a fürdőt először a lábakra helyezzük és magasságban állítjuk be.

Ezután mérje meg a padlótól a fürdő aljától a távolságot, hogy meghatározza a téglafal magasságát. Helyezze a padlóra egy tégla alapra. Ezután eltávolítják a fürdőt, és megkezdődik a kőműves munka. Fontos pont az ilyen kialakítás kialakításában: a lábak és a téglakeret magasságának pontosan azonosnak kell lennie, hogy a fürdő súlya egyenletesen legyen elosztva mindkét támaszon.

Kétségtelen, hogy ez a lehetőség alaposabb, mint a szokásos gyári keret használata. Ugyanakkor, ha szét kell szedni, akkor izzadni kell.

Mi a jobb keret vagy lábak?

Keret vagy lábak.

Valószínűleg az akril fürdők minden vásárlója azon tűnődött, hogy miért csak egyes gyártók kínálnak keretet a kádakhoz, míg mások csak lábakat kínálnak. " Jobb a fürdőkád vagy a lábak számára? "
Nézzük részletesen a kérdést:

Akril lábfürdő

A lábak fő előnye az alacsonyabb ár a kerethez képest. A lábak két, a fürdő fenekéhez rögzített fémsínt jelentenek, amelyekbe a lábakat maguk csavarják.
Ez a kialakítás nyilvánvaló egyszerűség, könnyen összeszerelhető. A csavaros lábak lehetővé teszik, hogy a fürdőmagasságot nagy határok között állítsa (+/- 5 cm). Az 1 lábú terhelés a fürdő teljes súlyának 25% -a, ami elég sok. Az akrilfürdő átlagosan 25 kg, a fürdőben lévő víz kb. 250 kg, és az ember kb. 75 kg, azaz kb. a fürdõ egyik lábának súlya 87,5 kg! Wow! De ne féljen, a becsületes lábak elviseljék ezt a súlyt. A baj valamivel más, a terhelés alatt álló akrilfürdő 5 mm-ig terjedhet, és ez nem kívánatos. A fürdő süllyedésének elkerülése végett a gyártók a lábakat tartókkal kiegészítik, hogy a fürdőt a falhoz rögzítsék. Egy fürdőre további 4 fali tartót rögzítenek. A lábakra szerelt és a falhoz rögzített fürdő mereven áll, hogy ne rázza fel. A fürdőkád falra való befogásának funkciója mellett a fali tartó lehetővé teszi, hogy a fürdőtömeg 30-50% -át, azaz kiderül, hogy a terhelés már eloszlik a padló és a falak között, és a fürdőkád sokkal kisebb lesz (1-2 mm). Az ilyen helyhez kötött fürdőmedence teljesen indokolt és önhordó. De csak akkor, ha maga az akrilfürdő vastag akrilból készül (az akril vastagságának legalább 4 mm-nek kell lennie), és kellően meg kell erősíteni, hogy maga a fürdő test elég merev legyen és egyenletesen eloszolhassa a terhet.
A lábak a falra szerelhetőkkel együtt nem képesek 100% -ban terhelni a fürdőben. Például a fürdőkád oldalán nincsenek falra rögzítve, még mindig lehet eltérés, ilyen oldalon nem kívánatos a lábak használata. Ha a fürdőt egy elülső panel (képernyő) borítja, csempével bélelve, akkor a lábak hiánya megszűnik.

Leg előnyei:

 • olcsó;
 • egyszerű telepítés;
 • a falra való feszítéssel együtt lehetővé teszi a terhelés egyenletes elosztását a padló és a falak között;
 • a fürdő magasságállításának magas határai (+/- 5 cm).

Lábhibák:

 • az elülső oldaltámaszok hiánya miatt a fürdőben lévő terhelés nem lehet 100% -ban elosztva.

Akril kád a kereten

Az akrilfürdő lábai önellátóak, de a keretnek is van helye.
Milyen esetekben ajánlott a keret:

 • Ha a fürdő nem elég kemény, akkor leggyakrabban ezek a gyártók alkotják a fürdőket. Mondja, a fürdőre mentve, így kereteket ajánlottak. De mi a marketing. Alapjában véve a fürdők a keretekről érkeznek Kínából és Oroszországból. Oroszországtól az alacsony fémköltség miatt is.
 • Nagyon nagy térfogatú fürdõk (több mint 400 liter) nem lehetnek elég vastag oldalúak, ezért az ilyen fürdõknek keretre van szükségük. Például, a fürdő Riho Colorado.
 • Javasolt keret egy forró kádhoz. A keret lehetővé teszi, hogy jobban rögzítse a masszázsrendszer részegységeit és egységeit a fürdőben, valamint vegye fel a munkaegységekből (szivattyú, kompresszor) származó rezgéseket,
 • A keret 180 cm hosszú, hosszú oldalú fürdőkhöz ajánlott, így biztonságosan lábak lesznek az oldalakon, anélkül, hogy attól félne, hogy az oldal elhajlik
 • A keret a fürdőszobában felszerelt fürdőkádakhoz szükséges, ahol nincs teherhordó fal.

Keretek előnyei:

 • a fürdőben lévő terhelés egyenletesen eloszlik a fürdő felső pereme és a fenékrésze között, ennek következtében a fürdőkád nem hajlik;
 • a fürdő a kereten nincs szükség falra szerelésre, szilikon varrás elég.

Kerethibák:

 • nehezen telepíthető;
 • magas költségekkel jár;
 • a keretek magasságának beállítása kisebb, mint a lábaknál (+/- 3 cm)

Vannushka

Fürdőszobai felszerelések

Főmenü

Te itt vagy

A fürdőkádat a lábakra akril fürdõbe vagy keretet használva?

Vanna

A lábak egy akril fürdõ szükségessé válnak, gyakran a fürdőszobában már a lába is teljes. Természetesen lehetőség van a fürdőszobának a keretre történő rögzítésére, de a lábakra történő szerelés a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásnak tekinthető, de a keret megbízhatóbb.

Rögzítés a lábakon.

 • Az akrilfürdő lábai nem csak a csomagban vannak, hanem azért is, mert maga a gyártó gyakran ajánl egy fürdőszobát a lábakra. A lábakat be kell csavarni a fürdőbe, és segítségükkel beállítani a teljes magasságot úgy, hogy a fürdetés ne legyen alacsonyabb az egyik oldalon, mint a másikon, egyenetlen padló miatt.
 • Ezután meg kell jelölni a fürdő éleinek érintkezési pontját a falhoz egy ceruzával.
 • Ezután mérje meg a fürdők oldalának magasságát, és helyezze a jeleket az első aljára az oldalak magassága szerint - a kampók rögzítési pontjához.
 • A falhoz rögzített kötőelemek a falhoz vannak rögzítve, és ennek köszönhetően a kád nem fog elmozdulni a falról.
 • A fürdőszoba alatt elhelyezett speciális képernyő segít elrejteni a helyet. Könnyű keretet is készíthet a fürdő körül vagy megvásárolhatja.

Rögzítő fürdő kerettel

 • Ha a kád lába nélkül megy, akkor nem szabad külön vásárolni őket, mert megbízhatóbbá válik a fürdőszobai kereteken való felszerelés.
 • A kerethez szükség van egy téglára, amelyből a partíciók és az aljzat épül, a fürdő alja és alja között kb. Egy centiméter távolságra kell lennie. A kialakítást úgy kell elvégezni, hogy ne zavarja a szifonhoz való jó hozzáférést.
 • Miután az oldat megszáradt, helyezze a fürdőt egy fülkébe, és csatlakoztassa a horgokat, ahol a fürdő megérinti a falat.
 • A hab segítségével a fürdőszobában a fürdőszobák és a téglafal között minden üreget kitöltünk. Azonnal tárcsázza a teljes fürdőt, és hagyja, amíg a hab kiszárad.

A legmegbízhatóbb és legerősebb módja a fürdőszoba felszerelésének. Először a fürdőt a lábakra és rögzítő kampókra rögzítik, majd a fürdőszobát egy keret veszi körül.

Akrilfürdő beszerelése a lábakon

Az akril fürdõk egészségügyi termékeinek megjelenése valóságos ajándék az eredeti termékek ínyencjeinek. Az akril fürdők eltérő geometriájúak és méretűek, az egyedi technológiai jellemzők miatt nagyon összetett konfigurációk lehetnek.

Kényelmes figurák, lábak rejtve a dekoratív képernyő mögött

A fürdőszoba használatának kényelme két, ugyanolyan fontos feltételtől is függ: a termék minősége és a helyes telepítés. Mielőtt leírná az akril fürdők telepítésének folyamatát, tanácsos egy kicsit megismerkedni a gyártási technológia jellemzőivel és erősségeivel és gyengeségeivel. Az ilyen ismeretek segítenek elkerülni a bosszantó hibákat, a beszerelés során kellő figyelmet kell fordítani a működési problémák elkerülésére.

Akrilfürdő beszerelése a lábakon

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Ma már kétféle fürdő található a piacon:

 • tiszta öntött akrilból;
 • akril-neril-butadién-sztirolból és polimetil-metakrilátból különböző arányban.

Az előbbiek erősebbek, de kissé korlátozottak az űrlapok készítésében. Az utóbbiak több műanyagból készültek, ami megkönnyíti a gyártási folyamatot, de először az erőben észrevehetően alacsonyabb. A költségarány ugyanaz. Melyik fürdőt választani - minden felhasználónak el kell döntenie. De vannak olyan általános ajánlások, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy magának válassza a legjobb megoldást.

Mit kell figyelni?

Az akril fürdők összes lehetséges telepítési módja közül a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a lábakra való választás, és részletesebben meg fogjuk élni.

Akril lábfürdő

Az előkészítő munka típusai

 1. Az épület összes építési munkálatának befejezése és a mérnöki hálózatok összekapcsolása.

Fontos. A rögzítés sajátosságai miatt az akril fürdők csak beton felületekre telepíthetők. A falaknak tégla kell legyen, végső esetben habszivacs használata megengedett. A gipszkarton falakkal díszített helyiségekben szigorúan tilos akril fürdők telepítése. Ez a követelmény a termékek rögzítésére jellemző.

 1. Tisztítás törmelék és a munkahely előkészítése. A munka során semmi sem zavarja, a padlónak tisztának kell lennie, hogy megakadályozza a karcolásokat, a felület kartonpapírral vagy vastag ruhával van lefedve.
 2. Eszközök és anyagok előkészítése. A rések lezárásához külön fürdőzáró tömítőanyagra van szükség (ez gátolja a mikroorganizmusok növekedését és javítja a teljesítményt), egy sor állványeszköz, egy elektromos fúró, egy mérőszalag, egy szint, egy ceruza vagy egy marker.

Bath Sealant

Mielőtt a fürdőt behelyezné, gondosan ellenőrizze a kiegészítő rögzítőelemek állapotát és teljességét. Ne feledje, hogy a gyártó garanciája csak a gyári hibákra vonatkozik. A nem megfelelő telepítés során kapott károkat saját költségén kell javítani. Az elülső felületekről készült védőfóliák csak az összes beépítési munkálatok befejezésének területét távolítják el.

Akrilfürdő csomagolás

Szerelő készlet (különböző fürdőmodellek esetén változhat)

Helyiség előkészítése

1. lépés: Ragassza ki a kerámia csempe ízületét a fal és a padló között. Használjon speciális antibakteriális szilikonokat, szerelje fel az egyenletes rétegben a kerülete körül azokon a helyeken, ahol az akrilfürdőt telepítik.

A cső hegyét szilikonnal 45 fokos szögben vágja le

Helyezze a csövet a tömítőpisztolyba

Kattints a pisztoly hátulján lévő szorítósínre, és nyomd le a cső aljára, hogy a legkisebb nyomás a tömítést összenyomja

A ravaszt nyomva tartásával folyamatos sima görgőt képezhet a csempe teljes hosszában, amelyet le kell zárni

Gyakorlati tanácsok. Könnyebb szintetizálni a szilikon egy vékony keskeny vállpánttal vagy egy öntvényes bot segítségével. Annak megakadályozása érdekében, hogy a felesleges tömítőanyag ne ragadjon a kerámia lapok felületéhez, nedvesítse meg őket szappanos vízzel, mielőtt egy szórófejet kiegyenlítene. A pálcát ugyanabba az oldatba kell meríteni, ez megakadályozza a szilikon ragasztását, a tömítőanyag varrása egyenletes lesz.

2. lépés Ha a vízből való vízelvezetés nem a megfelelő helyen van, akkor speciális bélést kell készítenie. Csatlakoztasson műanyag csöveket vízelvezetéshez, 50 mm-es csőátmérőhöz. Mérje meg a meglévő szennyvízcsatorna távolságát a fürdőből a lefolyó helyére. A meglévő lefolyócsövekhez egy háromszög csatlakozik.

Szennyvíz a fürdőszobában

Fontos. Ne felejtsd el a csövek lejtését, a magasságkülönbség csak egy centiméter - kettő lineáris méterenként.

Nem szükséges pontosan szabályozni ezt a paramétert, ellenőrizni a meredekséget egy átlagos épületszinttel.

Grade Level Verification Példa

Ha viszont van szükség, használjon további elemeket. A csövekhez való csatlakozás során győződjön meg róla, hogy nedvesíti a tömítő gumit, a szokásos szappanos víz használható.

A szennyvízcsatlakozás típusai

Csatornacsövek szerelése

Ha néhány csövet meg kell vágni, akkor ezt a csiszológépet kővel fémre vagy fémfűrészre kell vinni. A vágás után győződjön meg róla, hogy a merevítéseket egy éles késekkel eltávolítja, és egy kicsit letisztít. Ellenkező esetben az éles végek károsíthatják a gumitömítést, a rendszernek szét kell szednie, kicserélnie a tömítéseket és össze kell szerelni. A letörés egy csiszoló tárcsa. Tartsa 30-45 ° -os szögben a műanyag cső végéig, és lassan forogjon a kerület mentén. Burrs jelent meg - vágja őket egy késsel.

Ha nincs csiszológép, akkor a csövet levágja egy darabolóval

A cső vágási szélén lévő súrolókat késsel vagy csiszolópapírral tisztítani kell. Ellenkező esetben a haj és a szálak később ragaszkodnak hozzájuk.

Ha a szifon hullámcső nélkül van, akkor pontosan meg kell mérni a méreteket, ha hullámosodik, akkor a munka nagymértékben leegyszerűsödik. Ügyeljen arra, hogy a leeresztő cső ne zavarja a fürdő lábának felszerelését.

Fürdő csapda

Ha nincs hideg és meleg víz a zuhanyzó telephelye közelében, ezt a problémát is meg kell oldani. Kétféleképpen lehet eltávolítani a kerámia burkolólapokat a falakon, és egy rejtett szemöldököt készíteni, vagy a csővezetéket fel lehet szerelni a falak befejezéséhez. Melyik választási lehetőség - önállóan döntsön, figyelembe véve igényeit és képességeit.

Ez az előkészítő munka befejeződött, elkezdheti telepíteni a fürdő lábát.

A fürdő telepítési utasításai

1. lépés: Fedje le a padlót kartonnal, fordítsa fejjel lefelé a fürdőt, és távolítsa el a védőcsomagolást.

Ez alatt kell lennie a gyártó utasításainak, meg kell találni a dokumentumot és gondosan el kell olvasni. Ellenőrizze a lábak teljességét, számolja meg a hardver számát.

Ellenőrizze a készlet tartalmát

Ügyeljen a tulajdonságokra és a célra.

A standard csomag tartalma:

 • négy műanyag láb. Belső menetük van a csavarozáshoz és a magasság és furatok rögzítéséhez a padlóhoz;
 • két szerelési csatorna (állvány). Acéllemezből készült, a korrózió elleni védelem érdekében a külső felületeket cinkréteggel borítják. A rögzítés furatokkal történik;
 • négy szegecs. Egyrészt a műanyag lábak csavarják őket, másrészt a csapágycsatornákhoz vannak rögzítve;
 • a diófélék. Segítségével a lábak magasságban vannak szabályozva és rögzítve a szükséges helyzetben;
 • önmetsző csavarok. Csapágycsatornák (lamellák) felszerelésére szolgál;
 • fém bilincsek. Használják arra, hogy a fürdő oldalát a falhoz rögzítsék;
 • tányérok a falra való rögzítéshez.

A legtöbb fürdõben túlfolyó szifon van. Ha nem, akkor ezeket az elemeket külön kell megvásárolni.

Lépés 2. Keressen egy helyet a lécek rögzítéséhez. Ha az utasítások nem jelzik a helyüket, azokat egymástól maximális távolságra kell rögzíteni. De nagyon fontos állapot betartása mellett - az összes csavart csak egy speciális, megvastagodott helyre lehet csavarozni az alján. A lécnek párhuzamosnak kell lennie egymással, és merőleges a fürdő hosszanti tengelyére. Elemek telepítése szalagméret és négyzet segítségével.

Helyezze a csatornát a fürdőelem szélei mentén

3. lépés Jelölje meg a ceruza rögzítőpontjait az alján egy vékony ceruza vagy éllovas tollal. Vedd fel a csavarokat a hosszra, és rögzítse a léceket. Ügyeljen arra, hogy a csavarok hossza kb. 0,5-1 cm-rel legyen kisebb, mint a fürdő alja vastagsága. Ellenkező esetben a fürdő elülső felületének mechanikai sérülése lehetséges. Húzza meg szorosan a csavarokat, ne csavarja be. Jobb, ha egy hagyományos csavarhúzóval dolgozhat, a kezdők számára nehéz ellenőrizni a csavarhúzó meghúzási nyomatékát.

Helyezze a csatornát a fürdőelem szélei mentén

Fürdő keret

Miért van szüksége?

A fennmaradásának teljes történetében a fürdők kőből, fából, rézből, sőt ezüstből és aranyból készültek. De a legnépszerűbb ma még prózaibb anyagok: acél és öntöttvas, zománc borított, akril, egyre népszerűbb. Ahhoz, hogy a fürdőszoba belseje megfeleljen egy bizonyos stílusnak, és kényelmesen használják, olyan fontos működtetésre, bár gyakran láthatatlan elemre van szükség, mint például egy keret - amely a tálat és az oldalakat tartja. Ha tartós, a kiválasztott modellhez illik, akkor a fürdőt biztonságosan rögzítik.

A csontváz feltétlenül szükséges a szokatlan alakú betűk kiválasztásakor:

Általában a bonyolult alakú termékek nem lehetnek biztonságosan rögzítve a falakhoz, és platformra van szükség. Az ilyen fürdők széles oldalát egy speciális kerettel támasztják alá, amely még stabilabb helyzetbe hozza őket.

Az akrilfürdők kerete eltér az öntöttvas vagy acél fürdőkeret keretétől?

A fürdő telepítésének elvei a leggyakoribb típusokhoz hasonlóak:

Acélból vagy öntöttvasból készült fürdő felszereléséhez elegendő a lábak használatát, vagy a falakhoz egy vasaló sarok segítségével. A szilárdabb lesz a téglák támogatása, amelyet egy kész vagy házi készítésű képernyővel maszkolnak. Az akrilból készült termékek, amelyek a legelegánsabb és kreatív formákat ölelik fel, stabil támaszt igényelnek, megvédve őket a stressztől és a töréstől. Az elasztikus akril fürdõ aljának minden szépségével és kifinomultságával, amely más anyagokkal szemben erõsen erõs, mégsem képes elviselni, sõt nem is túl sok tömegnek ellenállni. Ezenkívül, ha az oldalak folyamatosan deformálódnak, akkor végül a nedvesség behatol a fürdőszobába és a falakba, valamint a penész és egyéb problémák kialakulásához. Ezért, ha a keret kívánatos a tartós acélból vagy megbízható öntöttvasból készült fürdőbe, akkor létfontosságú az akrilfürdő élettartama szempontjából. Különösen a nem túl drága termékek esetében, amelyek vastagsága nem haladja meg a 0,5 mm-t.

Általában a vízvezeték üzletek csak bizonyos típusú fürdők számára kínálnak keretet, kereskedelmi forgalomban. Sajnálatos módon nem minden hordozószerkezet veszi fel a vízzel töltött kádak tömegét, akik mosnak benne, különösen, ha nem egy kompakt tál egy személy számára, hanem egy fényes, szilárd méretű és alakú font. Ebben az esetben az erős támogatást és a helyes telepítést a legnagyobb komolysággal kell megközelíteni a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

Az eladók által kínált soros keretek a következők lehetnek:

Ha azonban nem lehet megkeresni a kívánt modellt a boltban, megbízhatatlannak tűnik, vagy nem felel meg annak kialakításának (univerzális modellek ritkán találhatók meg a piacon), a keret kézzel készíthető fából, horganyzott profilból vagy profilos vascsőből.

Tippek a választáshoz

Figyelembe kell venni a fürdõk erõsségét és minõségét a keret támogatási pontjainak számától függõen: minél hígabb a fürdõ, annál több támogatást igényel.Az összes hegesztett kialakítás azt is jelzi, hogy nincs elegendõ erõ. Nagyszerű, ha csak négy pontot használnak a támogatáshoz. Ha a betűtípus szokatlan konfigurációjú, speciális platformot kell támogatni, mivel a szokásos keret nem megbízható.

eszköz

A fürdőszobában felajánlott keretkeretek négyzetes fémrészből készülnek, és speciális bevonattal korrózióvédettek.

A keret fő elemei a konfigurációtól függetlenül:

 • Támogatja, hogy a kupát a sarkokban tartsa;
 • A fő lábak, amelyek magassága állítható;
 • Stiffeners, amelyek nélkül nem tudod akril betűtípust.

Hogyan csináld magad?

Ha a javasolt késztermékek nem inspirálnak bizalmat, nem illeszkednek a konfigurációhoz, vágyakoznak pénzt megtakarítani, és alkalmazzák az otthoni kézműves készségeit és készségeit, akkor maguk készíthetik el a kereteket.

A keret kialakításához meg kell választanod az anyagot, nagyon tartós és megfizethető. A házi készítés legáltalánosabb típusai:

 1. Egy fából készült rúdból, amelynek pozitív oldala alacsony költséggel, könnyű feldolgozással és tartóssággal rendelkezik, és egyértelműen hátrányos a nedves fürdőszobai környezetben lévő rothadásra való hajlam. Ezért magas színvonalú védelmi fertőtlenítő felületkezelésre vagy nedvességre ellenálló fa felhasználására van szükség: cédrus, tölgy, éger, vörösfenyő és mások;
 2. Horganyzott profil gipszkarton építményekhez. Nem ellenáll egy nagy terhelésnek, ezért célszerűbb a fürdő teljes súlyát a lábakra és a fagerendára helyezni, és a profilot kiegészítő támasztó és dekoratív keretként használni;
 3. A vas profil cső a lehető legjobb lehetőség a keret számára, amely bármilyen anyag betűtípusa. A cső még egy nem szabványos öntöttvas fürdő számára is támogatható, de a csővezetékekhez hegesztőgépre van szükség, és néhány kezelési képességgel. A rozsda problémákat könnyű megoldani egy primerrel.
 4. A fürdőkád kontúrjait teljesen megismételve nehéz feladat, amely csak egy szakember által végezhető el, és nehéz lesz olyan otthoni mesterember számára, aki nem rendelkezik készséggel, különösen akkor, ha a fürdő aszimmetrikus vagy ovális alakú.

Az akril fürdőkeret lehetőségei és az ajánlások kiválasztása

A különböző gyártók kiskereskedelmi láncaiban kínált akrilfürdők egyik fő hátránya - az élettartam függése a telepítési módszertől. A fürdő anyaga meglehetősen hangsúlyos plaszticitással rendelkezik, "beilleszkedik" a telepítés helyén. A helytelenül szerelt lábak vagy a keret súlyosbíthatja a helyzetet, és az akrilfürdőben használt univerzális kereteket pontosan meg kell tervezni az egyenletes terheléselosztáshoz.

Szüksége van egy keretre?

Egyes gyártók, köztük a jól ismert márkájú Ravak a piacon másképpen kapcsolódnak a fürdő speciálisan kialakított kerethez vagy kerethez történő beszereléséhez, tekintetbe véve, hogy elegendő láb van a készletben a megfelelő telepítéshez. Egyes gyártók a fogyasztó számára olyan készletet tartalmaznak, amely akril kádat tartalmaz speciális fémkerettel, minden felszereléssel.

Különböző módszerek az akril termékek előállítására további polimerek felhasználásával jelentősen befolyásolják a minőségi jellemzőket és az erősséget. A körülbelül 5 mm-es akrilréteg vastagságú akril termékek és egy további megerősítő réteg tartósabbak, és képesek ellenállni a víz és a fürdőben tartózkodó személyek által a mellékelt lábakon.

Fontos: Egyes esetekben az ABC műanyag vagy poliuretán szubsztrátumon levő vékony, kb. 0,5 mm vastagságú akril rétegek olcsóbbak lehetnek, ha az egyenlőtlen terhelés az összes következményhez képest egyszerűen megreped. Az oldalak ismételt műanyag deformációja a fürdő ízületének és a szomszédos falburkolatnak, a nedvességnek a zárt térbe való behatolásának és a kórokozó mikroorganizmusok kialakulásának a megsértését eredményezi.

A biztonságos üzemeltetés érdekében célszerű az akril fürdőt a kereten elhelyezni, amit számos képzési videó igazol.

Az akril kád alatt lévő keretek és alátétek típusai

A termék minőségétől, a szerelési készlet összetételétől függően számos lehetőség van akrilfürdő beszerelésére:

 • A gyártó biztosítja az akril fürdőt, amelynek profilja megfelel a termék alakjának. A kívánt hosszúság profiljának részei egyetlen szerkezetben vannak összeállítva, amelyen a készlet lábai hozzá vannak erősítve. A fürdő alján lévő terhelés egyenletes eloszlású egy merev lapos kereten, de a fürdő oldalai nem rögzítettek és csak az anyag szilárdsága alatt tartják;
 • A bonyolultabb akrilfürdő állványa meglehetősen merev térszerkezet, beépített lábakkal és a fürdő oldalán lévő tartóelemekkel, horganyzott "p" alakú fémprofilból. Ez a design megbízhatóbb a működésben, és nem sokkal nehezebb telepíteni;
 • A térkeret egy szögletes akrilfürdő keretét képezi, amely két ember számára tervezett és hidromasszázzsal ellátott termékeket állít elő. Négyszög alakú üreges profilból áll, ilyen keret nagy szilárdsággal rendelkezik, több támasztópont van a padlón, és egyenletesen osztja el a terhet a fürdő alja és oldalai különböző részei között;
 • Gyári telepítési készlet hiányában a keretet önállóan lehet készíteni, vagy egy téglagyárt használnak, egy cement-homok habarccsal hajtogatják, és pontosan megismétlik az installálandó akrilfürdő alját.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Feltételezzük, hogy egy ápoló gyártó beépített akrilterméket szerelt fel, és megfontolja az összeszerelés folyamatát, majd a fürdő telepítését. A vázszerkezet egy akril fürdőhöz egyszerűen elvégezhető és kézzel is elvégezhető.

 • Kiszállunk a csomag telepítési készletéből, melyhez részletes útmutatás található. Helyezze el az akril fürdő keretét az előírt sorrendben, készítse el a szükséges kötőelemeket és folytassa a szerelést. Az íves felületek a fürdőszobában, annál nehezebb a keret, és annál nehezebb lesz összeszerelni és telepíteni a helyüket. Mielőtt összeállítaná az akril fürdőkeretet, ügyeljen arra, hogy a falhoz rögzítse vagy sem, és ne felejtse el felszerelni a szükséges kötőelemeket annak érdekében, hogy ne végezzen kétszer a munkát;
 • Összeszereljük a keretet az utasításoknak megfelelően és telepítjük a helyére. Ha a fürdő tálat rögzíteni kell a kereten rögzített rögzítőkkel, előkészítjük a rögzítési pontokat, és az összeszerelt keretet helyezzük a felemelt edénybe. A fúrást a fúrás mélységét korlátozó eszközzel végezzük el, előkészítjük az átmérő utasításban megadott lyukakat, és a csavarokat a fele hosszúságuk felére becsavarjuk.

Fontos! Semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagyni a mélységhatárolók fúrását. Ez tele van a kád működésének meghiúsulásával.

Úgy néz ki, mint a keret az összeszerelt állapotban

 • A lyukak fúrása kötelező, megakadályozva az acryl esetleges repedését a kötőelemek csavarozásakor. Ezen művelet után az akrilfürdő keretét a helyére szerelik be, pozícióját egy épület szintjén ellenőrizzük, és ha szükséges, a falhoz rögzítjük;
 • Az oktatási pontokat követően helyezzük az akril tálat az összeszerelt keretre, és rögzítsük az előzetesen elkészített helyeken a készletben található kötőelemekkel. A nem szabványos, hosszabb vagy rövidebb kötőelemek használata szigorúan tilos a kád károsodásának vagy károsodásának elkerülése érdekében;
 • E műveletek elvégzése után a vázon lévő akril fürdő készen áll a keverő és a szifon felszerelésére, és további biztonságos üzemeltetésre. A berendezés felszerelése után a függőleges részt a készletben lévő dekoratív pajzs borítja. Pajzs hiányában önállóan műanyagból vagy gipszkartonból készítheti, mozaikos vagy kerámia burkolattal borítva.

Tájékoztatásul: Az akrilfürdő keretét a gyártó készítette el minden egyes modell esetében, és csak kivételes esetekben egy fürdőkád univerzális keretét használhatják egy sor hasonló termékhez, amelyek kissé eltérnek egymástól.

Ha a keret nincs benne

Teljes gyári keret hiányában önállóan kell készíteni, vagy egy kádat egy téglából állítani. Az akril fürdő önálló készletének két sor közönséges téglából készülnek, melyek két vagy három téglalap alakú részekre oszthatók. A válaszfalak az akril tál aljához és az egyenletes terheléseloszláshoz járulnak hozzá. Míg a falazat megszerzi a szükséges szilárdságot, az akril fürdõbe egy felfüggesztett, megerősített keret kerül telepítésre, amelyen a gyöngyök pihentetik és rögzítik a berendezés elülsõ részét borító díszítõ elemeket. A keret rögzítésének magasságát kiszámítjuk a fürdőkád oldalának a padló aljától 30-30 mm-ig terjedő mélységig történő távolságának mérésével.

Miután a téglaszerkezet megszáradt, a habarcs egy részét felkészítjük arra, hogy az acryl fürdőre téglatestre 50 mm-es réteggel egyenletesen felhúzzuk a falazat teljes felületét. Ezután óvatosan engedje le a tálat az oldaton és zsugorítsa a helyére, amíg az oldalak nem érintkeznek a keretrel. Miután a habarcs megszáradt, a fürdő csatlakoztatható a mérnöki hálózatokhoz, és korlátozás nélkül működtethető.

következtetés

Még egy komplex relaxáló berendezés is, hidromasszázzsal, keretre vagy házi készítésű dobozra szerelve, képes károsodást okozni a rendkívüli terhelésekkel szemben, és a kis többletköltségek garantálják a hosszú távú biztonságos működést.

Akrilfürdő beszerelése - hogyan kell kezelni magad?

A kényelmetlen és nehéz öntöttvas vagy acél fürdők átengedik az akrilból készült modern termékeket. Az előnyöket vonzza: a fehérség és az egyszerű gondozás. Nagy formájú változat (téglalap alakú, szögletes, kerek) lehetővé teszi, hogy kiválassza a helyes beállítást bármely helyiséghez. De választani és vásárolni fürdő - csak 50% -át. A további üzemeltetés és élettartam nagymértékben függ a telepítéstől. Ezt a kérdést felelősségteljesen kell megközelíteni, mert a legkisebb hiba károkat okoz.

Hasonló termékek vonzó megjelenésűek, különböző formák, virágok. Azonban vannak olyan hátrányai is, amelyeket figyelembe kell venni.

Először az előnyök:

 1. 1. Plaszticitás. Ez a jelző lehetővé teszi bármilyen formájú fürdő kialakítását.
 2. 2. Könnyű. Az átlagos tömeg kb. 20 kg. Ezért egy személy is képes kezelni a telepítést.
 3. 3. Magas hőtechnika. Az akril meglehetősen "meleg" anyag, így termékei hosszabb ideig tartják a vízhőmérsékletet.
 4. 4. Az a képesség, hogy önállóan végezzen javításokat folyékony akril vagy speciális betét segítségével.

De vannak hátrányai. A hátrányok ismerete kiterjeszti a fürdő élettartamát. Ezek a következők:

 1. 1. Érzékenység a magas hőmérsékleten. Akril - az anyag, amely t alakban +60 fok fölött deformálódik.
 2. 2. Törékenység. Ha véletlenül valami nehézséget okoz, átszúrhatja a termék alját. Ezért telepíteni őket, és a jövőben gondosan kell működtetni.
 3. 3. Sérülékenység. A kemény kefék használatához tartálymosáshoz agresszív háztartási vegyi anyagok nem lehetnek.

Ne habozzon akril fürdőre. Válasszon jól ismert márkákat, még akkor is, ha drágábbak - de ebben az esetben a megbízhatóság és a hosszú élettartam garantálja.

A telepítés előtt ismerkedjen meg az elfogadott szabványokkal. Az ajánlásoknak való megfelelés maximális kényelmet biztosít a helyiség vízkezeléshez. Ez befolyásolja a működés biztonságát. A telepítés során figyelembe kell venni a személyes preferenciákat és követelményeket. Például az orvosi létesítményekben a fürdőket a padlóról 50 cm-re helyezik el. A legfontosabb dolog kiválasztásakor a magasság - könnyű használat. A jelenlegi szabályozás szerint az optimális ráta 60 cm.

Mivel a legtöbb apartmanban van kicsi szoba, a fürdőt leggyakrabban a fal mellett helyezik el; ha elegendő hely van, akkor a helyiség közepére helyezhető. Mielőtt folytatná a telepítést, meg kell választania a megfelelő opciót. Akril fürdők telepítése:

 • a lábakon - ezeket bele kell foglalni;
 • a lábakkal együtt;
 • egy tégla alapon.

Egyes szakemberek, akik a szerkezetet maximális erővel szeretnék használni, a kombinált telepítési módot használják: a lábakon és a tégla kereten.

A választott módszertől függetlenül a munka során köteles hozzáférni a csövekhez és a kommunikációhoz. Könnyű használata a lábak vagy a keret használatakor, és amikor a tégla alapja megtörtént, egy rés marad, ami lehetővé teszi a karbantartást.

A legmegfelelőbb telepítési mód kiválasztásához meg kell ismerkednie az összes meglévő opcióval.

A munkálatok a következők:

 • lábak felszerelése a szükséges helyeken;
 • fürdő telepítés;
 • lábak beállítása a magasságon;
 • a termék rögzítése;
 • kivitelben.

A telepítéshez meg kell fordítanod a fürdõt, meg kell találnod a csatlakoztatás területét. Még mindig meg kell rögzíteni a lábakat. Ha a telepítést egy speciális platformon végzik, akkor a termékeket a vezetékekre kell rögzíteni, amelyek a szerkezet aljára vannak rögzítve. A betűtípus beállításához az épület szintje nem nélkülözhető: először állítsa be az egyik láb magasságát, meghatározza a fennmaradó három értékét.

A lyukakat semmi esetre sem szabad fúrni. Ez komoly deformációt okoz az egész fürdőben. Ezenkívül a termék felborulhat, mert a gyártó a lábak felszereléséhez választott helyeket hoz létre, figyelembe véve a terhelés helyes eloszlását, amikor a szerkezet vízzel van feltöltve.

A lábak felszerelése után kapcsolja be a kádat a kiválasztott területen. Ebben a szakaszban kívánatos, hogy a termék alját valamilyen anyaggal lefedjék a véletlen károk elkerülése érdekében. A magasság beállítása továbbra is fennmarad. Először igazítsa a falhoz érintkező oldalt, majd állítsa be a többi helyzetét. Az utasítás a következő:

 • az egyik sarkot a kívánt magassághoz emelje a csavar forgatásával;
 • az épület szintjét a következő sarkon helyezze el, igazítsa magasságát;
 • hasonlóan összehangolják a többi oldalt;
 • hibák javítása, ha vannak ilyenek.

Ha a berendezést a kifolyó felé némi előfeszítéssel kell végrehajtani, elegendő egyszerűen csak a lábak magasságát változtatni 1,5-2 cm-rel.

Az akrilfürdő beszerelését a következő séma szerint végezzük:

 • csomagolóeszközök kicsomagolása;
 • két fürdők jelölése, ahol meg kell jelölni a csatolási pontokat;
 • lyukak fúrásához;
 • rögzítőelemek;
 • keret lábak, más elemek beszerelése;
 • a leeresztő nyílás, a szifon;
 • a csatlakozás tömítése;
 • fürdõtelepítés és annak igazítása;
 • olyan szerelőhorogokat, amelyek megakadályozzák az egység átfordulását;
 • horgokkal ellátott termékrögzítő;
 • csatlakozás a csatornába.

Továbbra is ellenőrizni kell az összes csatlakozás szorosságát. Ez egyszerű: töltse fel a tartályt vízzel, vizsgálja meg az összes elemet. Ha vannak problémás területek, másodszor is kezelik őket egy tömítőanyaggal. Ha az útmutatókat rögzíteni kell, győződjön meg arról, hogy a gyártó által szállított kötőelemeket használja. Fúrjon lyukat kizárólag a kijelölt területeken. Továbbá, annak érdekében, hogy elkerülje a károsodást káros hatásokkal, célszerű az elektromos szalagot felhúzni a vetőgépen. Ez jelzi azt a mélységet, amelynél a szerszám lemerülhet.

Nem kívánatos megváltoztatni a készletben található rögzítőket. Végül is a gyártó pontosan kiszámolja az összes termék méretét, így elkerülve a károkat. Telepítés után kívánatos, hogy a fürdőt és az összes kommunikációt a dekoratív képernyő segítségével zárja le.

Bár a gyártóknak tanácsot kell adniuk a mellékelt műszaki támogatásra, néha szükségessé válik egy téglaalapra történő telepítés. Ez általában egy szokatlan tervezési megoldás megvalósításával, a helyiség és a helyiség alakjával kapcsolatos.

A téglaalap kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a két különálló tartót - könnyebben rögzíthető és használható. Ha a keret helyesen lett kialakítva, az alap maximális erősségű lesz - a design hűségesen szolgál több évtizedig. A bázis elkészítéséhez a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • tégla;
 • fém profilok vagy sarkok;
 • cementhabarcs;
 • tömítőanyag;
 • önmetsző csavarok.
 1. 1. A tábla alsó szélének elhelyezkedése a falon történik. Néhány lyukat fúrnak a vonal mentén a kötőelemekhez.
 2. 2. A profil telepítése és rögzítése.
 3. 3. Jelölje meg a padló alját.
 4. 4. Végzett tégla. Amikor az építkezés száraz, folytassa a telepítést.
 5. 5. A kommunikáció csatlakoztatva van és az ízületeket tömítőanyaggal dolgozzák fel.
 6. 6. A fürdőt vízzel töltötte be, hogy ellenőrizze a csatlakozások tömítettségét.

A betűtípushoz alul felállított fém profilok segítenek megerõsíteni a tervezést. Ha úgy döntenek, hogy egy téglalap alakú téglából álló bázist hoznak létre, biztosítani kell egy helyet, amely biztosítja az összes kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Ha kis döntetlenre van szükséged, akkor legfeljebb 1 cm széles fémlemezt kell elhelyezni, vagy csak több habarcsot kell venni.

Ha egy fürdőt speciális dekorációs képernyő nélkül vásároltak, akkor ezt a terméket önállóan lehet készíteni. Az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni számos követelményt:

 • csak nedvességálló anyagot lehet használni, nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól;
 • gyors kommunikációs kapcsolatot kell biztosítani.

Ha a kád tégla alapra van felszerelve, akkor egy téglafal összeszerelhető az első oldalról, és kerámia burkolattal díszítve. Ezenkívül a felső sornak 2-3 cm-rel kell lennie az oldal szélénél, hogy lezárja a szükséges habot, hogy "kifújja" a rögzítő habot. A kommunikációhoz való hozzáféréshez technológiai nyílást kell hagyni és ajtót kell készíteni.

Gyakran használják a műanyagot, a GKLV-t, az MDF-t. A műanyag termékek lehetővé teszik, hogy gyorsan fedje le az akril fürdőt. És ha a panel használhatatlanná válik, gyorsan cserélhető. A gipszkarton felülről csempe, fólia, díszítő vakolat van díszítve. Szerelje fel a GKLV-t fa és fém keretre. A szerelés előtt a polcokat nedvességálló alapozóval vagy korróziógátló vegyülettel kezeljük.