Legfontosabb > Dekoráció

Öntöttvas fürdő vagy akril? Megértjük, mi a fürdő jobb választani. Előnyei és hátrányai

Bath - az egyik legdrágább vízvezeték szerelvény. Az emberek hajlandók tisztességes pénzt fizetni, mert nem csak úszásra, hanem egy kemény nap után is kikapcsolódásra szolgálnak. Az egész kérdés az, hogy pontosan mit kell fizetnie: kiváló minőségű, tartós termékek vagy termékek, amelyek problémákat okoznak, és gyorsan cserére szorulnak.

Általában a fürdőt a következő kritériumok szerint választják: anyag, méret, formatervezés, márka. Ami az anyagokat illeti, a legnépszerűbbek közé tartozik az öntöttvas, acél, akril. Vannak azonban üvegek, fajansz, márvány és még fa modellek is. Az utóbbi évek trendje - akril fürdők. Véleményük nagyon különböző. Milyen előnyei és hátrányai vannak az akril fürdőknek a többi típushoz képest?

Akril fürdőtechnológia

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból készülnek. Ez egy speciális polimer kompozíció, amelyet a mindennapi életben higiénés akrilnak neveznek, mivel az anyagot széles körben használják modern zuhanyozók és fürdőkádak gyártásában. A polimetil-metakrilát termékek tartósak és könnyűek, ami nagyban megkönnyíti azok telepítését.

Az akril jól megtartja a hőmérsékletet, nem járul hozzá a mikroorganizmusok reprodukciójához. Az anyag plaszticitását a tervezők sikeresen használják: akril fürdőket talál minden formában és méretben.

Az akril-egészségügyi termékek gyártására két technológia alkalmazásával - extrudálás és öntés. Az első módszer egyszerűbb és olcsóbb, ezért a késztermékeket megfizethető áron értékesítik.

Azonban a termékek nem különböznek különleges tartóssági vagy magas technikai és működési jellemzőktől egy 1 mm-es akrilfólia csak kívülről fedezi a fürdőt. Akrilnitrilbutadénből készültek, ami egyfajta műanyag.

Néha az extrudált modelleket hamis akril fürdőnek nevezik. Ez a név nem teljesen helyes, de teljes mértékben tükrözi a fogyasztók becsült magatartását az áruk minőségéhez.

Az akrilfürdő költsége túl alacsony - az ok arra, hogy éber legyen. Lehetséges, hogy a termék akrilnitril-butadiénből készül, és nem jó minőségű.

Az öntött fürdõk akrilból készülnek, üvegszálas és poliésztergyantával megerõsítve, az alsó rész pedig speciális jelzáloglapokkal megerõsödik. A termékeket korrózióálló bevonattal ellátott fémkeretekre szerelik fel. Megfelelőségi igazolásokat csatolnak a termékekhez, és az eladónak meg kell adnia azokat a vevőnek.

A kiváló minőségű akrilfürdő, öntéssel készült, kb. 20 évig tarthat. Az öntött termékeket állandó használatra telepítik, és extrudált is vásárolhatók nyári házakhoz, ahol alkalmanként használják őket.

Az akrilfürdő egyik jellemzője a "szeszélyesség" az ellátás szempontjából. Annak érdekében, hogy jó évekig jó állapotban maradjon, szigorúan be kell tartania a fürdőszobai törődés szabályait. A terméket csak speciális, nem abrazív háztartási vegyszerekkel kell tisztítani.

A tisztítószerek bármelyik boltban megvásárolhatók. A címkét fel kell tüntetni, hogy a készítmény felhasználható az akril vízvezeték szerelvények gondozására. Ha repedések, zsetonok vagy más hibák jelentkeznek, a felületet folyékony akrilnal javítják. Ez az eljárás a szakértők számára legmegfelelőbb.

Az akrilból készült vízvezeték előnyei és hátrányai

Mint minden más termékhez, az akril fürdőknek is vannak előnyeik és hátukuk. Az előnyök között a legértékesebb:

 • Alacsony tömeg. A standard méretű akril kád átlagosan 30 kg. Szállítható, emelhető, hordozható, akár egyedül is telepíthető.
 • Egyszerű telepítés. Más anyagok fürdõit általában a lábakra helyezik. Az akril termékek telepítéséhez speciális állítható keret található. Teljesen hiányzik, nem kell újra megvásárolni a részleteket.
 • A modellek széles választéka. A fürdők gyártásához használt összes anyag közül az akril a legtöbb műanyag. Bármely formát kaphat, még a legösszetettebb is. Ezt a tulajdonságot sikeresen használják az elegáns modelleket létrehozó tervezők. Az egyedülálló és esztétikus belső tér lenyűgözőinek egy igazi felfedezés.
 • Könnyű gondozás és javítás. A fürdéshez használhat mosogatószereket edényekhez, folyékony szappanokhoz, de még mindig jobb, ha még speciális készítményeket vásárolnak. Ha enyhe karcolás van, csiszolópapírral tisztítják. Nagy repedések esetén a bevonatot folyékony akrilnal kell helyreállítani, és ezt a munkát szakosodott cégek végzik.
 • A hőmérséklet megőrzésének képessége. A pihentető kezelések kedvelői számára ez a minőség megfizethetetlen. A víz lassan hűl, és maga a felület sem olyan hideg, mint egy fémfürdő.
 • Csúszásgátló bevonat. Az akril fürdők felülete sima, de nem csúszik, így a sérülés kockázata jelentősen csökken.
 • Hygiene. Az akril nem rothad, nem támadja meg a gombát, nem járul hozzá a baktériumok elterjedéséhez.
 • Extrák. Kívánt esetben az akril fürdő tulajdonosai megvásárolhatnak fúvókákat és masszírozó eszközöket, amelyek még kellemesebbé teszik a vízkezelést.

Az akril fürdők fő hátrányai közé tartozik a kis statikus szilárdság, az elégtelen karcállóság és a magas költségek. Ami a termékek árát illeti, meglehetősen indokolt, mert a kiváló minőségű akril fürdők kifinomult technológiával készülnek.

A választást azonban mérlegelni kell és összehasonlítani: talán olcsóbb öntöttvas analóg.

Az anyag plaszticitásának köszönhetően egyedülálló formatervező modelleket hozhat létre, bármilyen méretű fürdőkádból.

A statikus szilárdságot a fém keret biztosítja, anélkül, hogy a kád feltöltődne, megváltozik a forma. Védje a terméket a karcolásoktól, segít speciális szőnyegek úszni. Ezek házi kedvencek mosására szolgálnak stb.

A fürdés során óvatosnak kell lenni: könnyű elrontani az anyagot éles, kemény vagy nehéz tárgyakkal.

Az ovális alakú vízvezeték szerelvények nem mindig kényelmesen telepíthetők, ha a fürdőszoba mérete kicsi, de egy tágas szobában nagyszerűen néz ki

Mi az akril modellek?

Ha a fémfürdőknek többnyire egyszerű alakjuk van, akkor az akril lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű szokatlan fürdőmodellt hozzon létre. és nem szabványos. Ez kibővíti a fürdőszoba kialakításának lehetőségeit.

Minden tulajdonos megtalálhatja a legmegfelelőbb formát, amely illeszkedik a belső tér stílusába és teljes mértékben kielégíti a házban élő család igényeit. Egy másik plusz az a képesség, hogy kombinálják az akril különböző anyagokkal. Ez egy további "bónusz" az eredeti termékek létrehozásakor. Lássuk, milyenek az akril fürdők.

1. opció - négyszögletes

Ezek olyan univerzális modellek, amelyek bármely helyiségben telepíthetők, kivéve a nagyon kicsieket. Úgy néz ki, szép, kényelmes, de gyakrabban, mint nem eredetiek és néha túlságosan tágnak tűnnek.

A kis szoba téglalap alakú kádjai túlságosan tágnak tűnhetnek, de a tágas szobákban remekül néz ki.

2. opció - ovális

Az ovális fürdőkád sima kanyarai minden belső térre alkalmasak, jól kombinálhatók más formákkal. Sokan azonban egyszerűen téglalapokkal és oválisokkal voltak ellátva, amelyek nagyon népszerűek voltak a szovjet korszakban.

A tágas, klasszikus stílusú szobákban egy ovális fürdő egészíti ki a tárgyak sima formáját.

3. opció - aszimmetrikus

A fürdőszoba aszimmetrikus modellje teljesen átalakul. A szoba ultramodern és stílusos. Az aszimmetrikus termékek jobbra és balra készülnek. Attól függően, hogy a forma, akkor lehet telepíteni egy sarokban.

Az egyetlen caveat: vásárláskor különleges panelet kell vásárolni a dekorációhoz, mivel nehéz lehet a burkolólapok felülbírálása.

Az aszimmetria mindig előnyös a belső térben. Az összetett anyagok szokatlan fürdője fokozott figyelmet vonz, ezért különösen óvatos gondoskodást igényel.

4. opció - Sarok

A népszerűségben aszimmetrikusak. Sarokmodelleket telepítenek a belső terek személyre szabásához, vizuálisan finomítanak és egyidejűleg gondoskodnak arról, hogy a vízvezeték a lehető legkisebb legyen.

Ezek a fürdők nagyon jól használhatók, de mosás közben enyhe nehézség: a termék nagy szélességének köszönhetően fel kell mászni benne, hogy elérje az összes felületet.

A sarokmodellek nemcsak gyönyörűek, eredetiek, hanem nagyon kényelmesek is, mivel kitöltik a sarkok helyét.

5. opció - kerek

Ezek a fürdők általában nagy átmérőjűek és csak nagy szobákhoz alkalmasak. Egy szerény szobában, elfoglalják az egész területet. A kerek modellek mosása olyan kellemetlen, mint a sarok.

A kerek akril hidromasszázs fürdők igazi luxus. Ha ilyen modellt telepít a szoba közepére, akkor megoldja a kényelmetlenség problémáját az érzékeny felületek gondozásában.

Hasonlítsa össze az anyagokat és vonjon le következtetéseket

Ahhoz, hogy megértsük, melyik akril fürdő jobban megfelel az adott működési feltételeknek, össze kell hasonlítani előnyeiket és hátrányait. A leggyakoribb anyagok az acél és az öntöttvas, ezek közül a fürdők gyakoribbak voltak a közelmúltban a szovjet múltban.

Sokak számára egyszerűen elfogyasztják, és ez az egyik oka az akril modellek növekvő népszerűségének. A lakások és házak tulajdonosai sokszínűséget keresnek. De vajon mennyire indokolt az acrís öntöttvas vagy acél cseréje?

Az öntöttvas tartós, évtizedek óta megfelelő gondozással nem veszíti el megjelenését, rendkívül tartós. Az öntöttvas hátrányai - nagy tömeg (120 kg-ig), különféle modellek hiánya. Ebből az anyagból lehetetlen egy bonyolult formájú termék. Az akril lényegesen rosszabb, mint az öntöttvas szilárdsága, tartóssága és mechanikai igénybevételének ellenállása.

De sokszor könnyebb, könnyebben telepíthető, és a különféle design csodálatos. Az akrilfürdőben lévő víz kétszer olyan gyorsan lehűl. Ha összehasonlítja a költségeket, az öntöttvas fürdő megvásárlása 20% -kal olcsóbb lesz.

Az acél szinte minden mutatóban gyengébb az öntöttvas és az akril esetében. Az anyag rosszul tartja a hőmérsékletet, a víz ilyen fürdőkádban gyorsan lehűl, és a zaj, amely akkor következik be, amikor egy vízsugár benyomódik a lakásban.

A duktilitás magasabb volt, mint az öntöttvas, de alacsonyabb, mint az akril. Lehetőség van különböző modellek kialakítására is, de az akril fürdők gyártói nem kínálnak ilyen sokféle választékot.

Amikor acél modellt vásárolsz, emlékezned kell az instabilitására. Szerelje fel a terméket jobbra a keretre, mert a lábakon táncolhat. Az akril fürdők előnye ebben az esetben a személyzet. A modellek azonnal keretekkel vannak ellátva. Plus acél - olcsó.

Érdemes megemlíteni a quarian fürdők létezését. Olyan anyagból készülnek, amely akril és kvarc keveréke. Ezek a fürdők, mint például az akril, bármilyen alakúak és méretűek lehetnek, nagyon vonzónak tűnnek. Az akril feletti kvarár előnye, hogy kevésbé érzékeny a repedésre. A többi anyag nagyon hasonló.

Azonban a kvarc termékek árai sok vevőt megállítanak.

Az akril-acél modellek kifinomult technológiával készülnek. A fürdők több rétegből állnak - acélból és akrilból álló lemezek, amelyek között egy speciális kötőréteg van 1 cm vastagságban.

Ezek a termékek könnyűek, tökéletesen megtartják alakjukat, világos kontúrokkal különböztethetők meg, könnyebb őket csempére helyezni. De lényegesen drágábbak, mint a hagyományos akril modellek, és nem minden vevő engedheti meg magának.

Fürdők gyártásához és több egzotikus anyag felhasználásához - fajansz, fa, márvány, üveg. A remek tervezői fajansz és az üvegfürdők rendkívül drágák és kivitelezhetetlenek, de hihetetlenül szépek és megjelenésüknek köszönhetően. A fa modelleknek több esztétikai funkciójuk van, mint a gyakorlatiasak, és csak egy nagyon gazdag ember engedheti meg magának a márványt.

Ezeknek az anyagoknak a modelljei inkább megjeleníthetők, mint az akril, de az ár túl magas.

A gyönyörű márkájú fürdő további fúvókákkal bármilyen méretű lehet. Egyes gyártók dupla fürdőt kínálnak.

Hasonlítsa össze a különféle fürdők előnyeit és hátrányait, és döntse el, melyik termék megfelel Önnek. Ha megállítja a választást az akril modellen, akkor érdemes megtudni, melyik márkát keresik honfitársaink között. A legjobb márka Ravak (Cseh Köztársaság). A cseh fürdők előnye 5-6 mm falvastagság. Ezek a modellek nehéz problémákat okoznak.

Általában, a fürdő aljára lépve, egy személy bizonyos "törékenységet" érez. Ravak termékei kellemesen különböznek más cégek termékeitől. A fürdők falai erősebbek, de ez nem befolyásolja az anyag plaszticitását és a formák sokféleségét.

Szintén figyeljen a márkanevek (Сersanit (Lengyelország), Kolo (Lengyelország), Pool Spa (Spanyolország) termékeire. Egy adott modell kiválasztásánál próbáljon minél több információt gyűjteni, amennyire csak lehetséges, olvasd el a fogyasztói véleményeket.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdő gyógynövényekkel, olajokkal vagy sóval segít enyhíteni a fáradtságot, az izmok tónusba hozását követően a fizikai erőfeszítés és a mozgalmas nap után. Ezért nehezebb alábecsülni az effektív hatást a teljes vízkezelési folyamatra. Egy új helyiség kialakítása a fürdőszobában, vagy egyszerűen úgy dönt, hogy a régi fürdő modellt egy modernbb tárggyal helyettesítheti, nehézségekbe ütközhet a választás során. Végül is, a gyártók óriási választékot kínálnak a fogyasztóknak. Ezek különböznek a gyártás során felhasznált anyagokban, valamint méretükben és formájukban. A cikkben megvizsgáljuk, melyik fürdő jobb: öntöttvas vagy akril.

Tartalom:

A négyszögletű tégelyeket lekerekített sarkokkal tartják hagyományosnak, de gyakran vannak kerek, négyzetes és egyenletes aszimmetrikus alakú termékek. Ezek öntöttvasból, acélból, kerámiából, akrilból és természetes kőből készültek.

Annak ellenére, hogy minden új anyag megjelenik a piacon, az akril és az öntöttvas modellek továbbra is a leggyakoribbak a fogyasztók körében. Az alábbiakban felsoroljuk a vízvezeték-termékek összes előnyét és hátrányát.

Öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdő előnyei

 • A következő jellemzőkkel rendelkezik: kiváló szilárdság, magas hővezető tényező, valamint kiváló kopásállóság - egyszerűen "átadja" a mechanikai hatást. A vastag falak (legfeljebb 8 mm) miatt ez a termék hosszú ideig képes megtartani a hőt, ami viszont lehetővé teszi, hogy a úszó több időt töltsen forró vízzel.
 • Az ilyen kádat nem lehet deformálódni bármely tárgy elesésével, az alsó nem hajlik a víz és az emberi test súlya alá.
 • Egy másik előnye az anyag kiváló hangelnyelő tulajdonsága - a folyó víz hangja szinte nem hallható.
 • A tálban levő zománcot több rétegben alkalmazzák, ami a bevonat kopásállóságát biztosítja, lehetővé teszi tisztítószerek használatát, amelyek tartalmazzák a csiszolóanyagokat. Az öntöttvas fürdőkád évekig tart, miközben eredeti formájával megőrizte fényerejét.
 • A termék stabilitása teljes mértékben a súlyától függ, így megbízhatóságot ad. Az öntöttvas kádat ugyanabból az anyagból készült lábakkal egészítik ki, amelyek képesek ellenállni egy hatalmas edénynek.
 • A modern fürdők, a szovjet időkben gyártott hasonló modellekhez képest, sokkal könnyebbé váltak a tál vékonyabb falai miatt. A hazai és külföldi öntödék biztosítják, hogy egy ilyen fürdõ legalább 25 évig tart, és ez csak garantált élettartam. Azt mondhatjuk, hogy az életidő szinte korlátlan.
 • Számos fogyasztó téves, tekintettel arra, hogy ez az anyag a fürdőkészítéshez elavult. Napjainkban nem csak négyszögletes formájúak, klasszikus lekerekített sarkokkal, hanem meglehetősen szokatlan sziluettekkel is. Emellett felszerelhetők fejlécekkel, fogantyúkkal és még hidromasszázs funkcióval is. Ezért választani egy modellt, összhangban a teljes stílus a fürdőszoba lesz elég egyszerű.

Az öntöttvas fürdők hátrányai

 • Az ilyen fürdők fő hátránya nagyon lenyűgöző. A legkompaktabb modell 80-90 kg súlyú és a nagyobb méret 190 kg-ig terjed. Kétségtelen, hogy ez a szám kellemetlenséget okoz, például amikor öntöttvas fürdőt emel a padlón.
 • Bár érdemes megemlíteni, hogy másrészről masszívságuk stabilitást és megbízhatóságot biztosít a működés során. És a kategorikus kijelentés, hogy ez negatív jellemzője ezeknek a mintáknak, nem teljesen helyes.
 • Nehéz lesz egy zománcburkolat visszaküldése a hosszú üzemidő miatt sérült vagy elveszett eredeti megjelenéshez, de lehetséges. Ehhez el kell távolítania a régi zománcozott és rozsdás réteget, majd először a tál felületét először fel kell festeni, és több rétegben speciális zománcot kell festeni.
 • Az öntővas összetettsége nem teszi lehetővé összetett, szokatlan alakú tálak gyártását, így a tartomány nagyon korlátozott. Mindazonáltal a hagyományos fürdők ügyfeleik - amatőr klasszikusok.

Tipp: vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálni az öntöttvas fürdőt zománc és repedések jelenlétére a zománc felületén. A felületnek síknak és simanak, egyenletesen színezettnek kell lennie, csíkok nélkül. Bár enyhe hullámosság megengedett, mivel öntöttvas maga is természetes érdesség.

Az öntöttvas fürdő költsége

 • Lehetőség van egy orosz gyártó átlagos méretű öntöttvas fürdő megvásárlására 9,5 ezer rubel alatt.
 • A hasonló jellegű olasz modell 11 ezer főt jelent.
 • Hasonló termék Franciaországból - mintegy 17.000 rubel.

Öntöttvas gyártók

Néhány évtizeddel ezelőtt csak a háztartási vízvezeték állt a fogyasztók rendelkezésére. Manapság a külföldről érkező gyártók modellei széles körben képviseltetik magukat.

 • Az orosz gyártó fürdője az átlagos árkategóriába tartozik. A GOST szerint az 1., a 2. és a 3. osztályba tartoznak, ezek a termékek elsősorban szabványos méretűek és klasszikusak.
 • A Kirov gyár például kerekített szélű és széles oldalú modelleket gyárt, amelyek lehetővé teszik a csúszó függönyök telepítését. A modellek közé tartoznak a kis- és közepes méretű termékek, valamint a minták, amelyeknek a fürdési térfogata legfeljebb 200 liter lehet.
 • Fürdők A Novokuznetsk öntödei cégeknek világos, szigorú körvonalaik vannak, de elegáns vázlatos tálakkal. Minden modell lábakkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a szükséges magasság beállítását. Az új technológiák alkalmazása lehetővé teszi a zománc felhordását három rétegben, ami viszont magas kopásállóságot és a bevonat tartósságát biztosítja.

Ami a külföldi gyártókat illeti, a francia és spanyol modellek széles körben képviseltetik magukat a piacon.

 • A spanyol öntöttvas fürdők mindig kiváló minőségűek voltak, eredeti kialakításúak és korszerűek voltak. A tál alját csúszásgátló anyaggal kezeljük, de speciális betétekkel is rendelkezhet. A könnyű használhatóság érdekében minden modell oldalfogantyúval van ellátva.
 • Franciaország legjobb öntöttvas fürdõje kiváló minőségű zománcáról híres - ideálisan sima, tartós, mechanikai igénybevételnek ellenálló. A festékanyagban lévő titán-fehér biztosítja a termék rendkívüli fehéritestét és a réteg integritását. Az egyedülálló csúszásgátló bevonat teljes mértékben felelős a fürdőszobában való biztonságért. Több mint egy évszázada a Jacob Delafon márka élen jár.
 • A drágább termékek közé tartozik a finn és olasz gyártók luxus, de praktikus fürdõje.
 • Nos, a költségvetési rést a kínai gyártók által gyártott modellek foglalják el.

Akril fürdők

Az akrilfürdő előnyei

 • Az ilyen fürdők egyik fő előnye a formák hatalmas változata. A gyártási technológia meglehetősen egyszerű, valójában egy fűtött szintetikus polimer lap, amelyet az öntőformába helyezett. Ezért a gyártóknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a fogyasztók széles körű egészségügyi ellátással rendelkezzenek.
 • Maga az anyag lehetővé teszi, hogy egy olyan tálat készítsen, amely megismétli az emberi test alakját. Kiválaszthatja a hagyományos és többfunkciós készülékek modelljét, a nagyobb kényelem mellett: aero- és hidromasszázs, világítás stb.
 • A termék kis súlyának köszönhetően a szállítás és a szerelés / szétszerelés minden nehézség nélkül megtörténik. Az akrilfürdő eleinte meleg, ami lassan hűti a vizet.
 • Ugyanilyen fontos a megjelenés, itt kiválaszthat egy olyan képernyőt, amely elrejti a csúnya alsó részt, és esztétikusabb megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának.
 • A tál belső felülete csúszásmentes, a szervezet számára kellemes és higiénikus. A gondoskodás egyszerű, nincs szükség különleges követelmények betartására. Az egyetlen dolog, amely nem tartalmazhat klórt vagy csiszolóanyagokat.
 • Ha idővel megváltozik a fürdő felületének színe vagy karcolások keletkeznek, akkor ezek a hibák könnyen eltávolíthatók őrléssel. A mechanikai sokk által okozott súlyosabb sérülések javítási javítási készlet, amely bármely hardverraktárban megvásárolható.

Az akrilfürdő hátrányai

 • Valójában ez műanyag termék, amelyet üvegszál erősítéssel vagy gyantával megerősítettek. A megerősítés minőségétől függ, hogy a fürdőkád alja süllyed-e a forró vízből, vagy az emberi test súlya deformálódik-e. Az integritás megsértése nehéz tárgyak, például zuhanyfej ütközéséből vagy bukásából következhet be.
 • Az akrilfürdő gyorsan elveszti eredeti fényét, működés közben karcolások és kopások vannak. Továbbá színes ruhák áztatásakor a felület foltosodhat, ez annak köszönhető, hogy egyes gyártók nem felelnek meg a gyártási technológiának.
 • Felelős a stabilitás a keret, amely elvileg fog állni fürdő. Ez a kialakítás megbízhatónak és korróziógátló vegyülettel kell kezelni.
 • A sztirol, amely keményítőgyártásban használatos, kellemetlen szagot kelthet. Különösen akkor fokozódik, ha forró víz jut a tálba. Idővel természetesen erodálódni fog, de tudatában kell lennie az esetleges allergiás reakcióknak a kisgyermekek és az idősek körében.

Kell fürödni a gyártóból, amely a legjobb oldaláról ajánlotta termékeit. Egynapos cégek olcsó helyettesítőket használhatnak.

Szükséges alaposan ellenőrizni, hogy a tasak vastagsága egyenletes-e, ezért elegendő a fürdőkád minden oldalának zseblámpával történő megvilágítása. A belső felületet egyenletesen kell festeni, csíkok nélkül.

Ne habozzon szagolni a terméket, a szag hiánya mondja a minőségéről.

Az árkategóriák hatalmasak, ezért nem szabad lusta, gondosan tanulmányoznia kell a műszaki jellemzőket, és hasonlítsa össze a kedvelt modellek költségeit.

Ár Akril fürdők

Az ár a falvastagságtól, a védőrétegek számától és a modell kiegészítő berendezésétől függ.

 • Lehetőség van egy kompakt, ovális alakú fürdőkádra és egy orosz gyártmányú előlapra, 4-6 ezer rubelre.
 • A modell költsége Lengyelországból 6,500 rubel lesz.
 • Hollandia - 7000 rubelből.
 • Az elit osztály legdrágább modelljei (bonyolult formák, világítással, drága anyagokból készült kerettel stb.) Egy hazai gyártóból 90 ezer rubel, olasz - 270 000 rubel.

Akrilgyártók

Az utóbbi években a fogyasztók egyre inkább az akril fürdők, a pozitív technikai jellemzők miatt növekvő kereslet mellett döntöttek. Bár Európában az ilyen egészségügyi termékeket már néhány évtizede használják.

 • A leginkább megfizethető árak általában Kínából származnak. Furcsa módon a gyártott termékek minősége - az átlag szintjén.
 • A piac átlagos árszegmensét a hazai gyártók foglalják el. Például a "Triton" cég, amely már közel 15 éve elit és költségvetési modelleket gyárt. A nyersanyagokat külföldön vásárolják, és a termelést csúcstechnológiai amerikai berendezéseken végzik.
 • Kissé drágább, mint a lengyel és a cseh gyártók fürdője. A lengyel akril kádak hatalmas választékkal bírnak: az ergonomikus modellektől az eredeti termékekig. A klasszikus formák tökéletesen illeszkednek a tágas tálak puha, sima vonalaihoz. Sajnos egyes modellek falainak vastagsága csak 4 mm, ami kétségbe vonja az ilyen fürdők megbízhatóságát.
 • A Cseh Köztársaságból származó minták megkülönböztető jellemzője az erőssége. Az üvegszál-feldolgozásnak köszönhetően a legjobb akril fürdők ellenállnak a lenyűgöző terhelésnek. Figyelembe véve a fogyasztó érdekeit, a gyártó kínál kényelmes klasszikus formákat, modelleket és luxus design fürdőket.
 • A spanyol gyártók csak a nagy szilárdságú anyagokat használják, ami garantálja az ilyen vízvezetékek tartósságát. Szinte minden termék kiegészítve további részletekkel: függönyök, karfák stb. Nincsenek hibák, de van egy hátránya - a magas költségek. A legnépszerűbbek a Roca akril fürdők.

Meg kell jegyezni, hogy néhány növény, amelyek pénzt takarítanak meg, a metakril helyett egy olcsó analóg, amely alacsonyabb működési paraméterekkel rendelkezik.

Kétségtelen, hogy a fürdők széles skálája, valamint az árak széles köre miatt minden fogyasztó mélyen gondolkodik. Elvégre mindig azt szeretné, hogy a termék kiváló minőségű, megbízható és hosszú élettartamú legyen. És ez a nehéz választás teljesen a vevő vállára esik.

Előnyei és hátrányai az akril bevonatú fürdők, előnye más anyagokkal szemben

Ha megkezdte a felújítást a fürdőszobában, és meg akarja változtatni a régi akrilfürdőt, akkor tudnia kell, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a termék. Annak ellenére, hogy ez a kapacitás kiváló minőségű, bizonyos hátrányai vannak, amelyek nem engedhetik meg a mosdóba való beépítést.

előnyök

Az ilyen termékek pozitív tulajdonságai jóval többek, mint a negatívak. Az első előny a felszínnel érintkező és a vízkezelés során felmelegedő meleg.

A bemutatott kapacitás nagyon rosszul vezet hőt, hosszú ideig megtakarítva. A fürdőben lévő folyadék nagyon lassan lehűl, és a hőmérséklet 30 perc alatt 1 fokkal lesz alacsonyabb.

A kiváló minőségű fürdőszobák ellenállnak a nehéz tárgyaknak, miközben felületük nem sérült meg. Általában az ilyen termékek képesek lesznek 10-20 évig szolgálni Önt. Könnyű súlyának köszönhetően az akrilfürdő felszerelése gyors és egyszerű. Ezen túlmenően, egy ilyen termék nagyon könnyű szállítani és akár felemelkedni a felsőbb szintekre.

A videó az akril fürdők előnyeiről és hátrányairól szól:

Tekintettel arra, hogy az akril nagyon műanyag, tetszés szerint hajlítható, és különböző formájú fürdőszobát kaphat. Az akrilfürdő másik előnye az egyszerű gondozás. Ezenkívül az ilyen termékek felülete nem esik a piszok felszívódásának.

Ezt a fürdőt nem kell tisztító porral mosni. A tisztításhoz csak nedves ruhával járjon gél vagy folyékony szappan, majd mosson le mindent a zuhany alatt. Mindenki képes lesz különböző színű akril kapacitást vásárolni. A hidromasszázs képességeinek köszönhetően kényelmesebbé teheti a vízkezelést és kiváló megelőzést nyújt a különféle betegségek számára.

Környezeti biztonság és higiénia jellemzi, mivel felszínéről nagyon gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók különböző patogén mikroorganizmusok. Ennek eredményeképpen meg lehet előzni a reprodukálódás folyamatát.

A videó megmutatja, hogyan készítsünk akril fürdőket:

Amikor ilyen konténerbe vizet írunk, láthatjuk, hogy egy ilyen anyagot nagy hangszigetelés jellemez. Nagyon gyakran ez a termékminőség vonzza a figyelmet azokra a személyekre, akiknek kisgyermeke van a házban. A termék következő előnye a különféle károk helyreállítása. A helyreállítás különböző akrilbélések vagy folyékony akril segítségével lehetséges.

hiányosságokat

Ha negatív oldalról beszélünk, akkor az akril fürdőszobája nem tisztítható csiszolóanyagokkal. Az ilyen termékeket nem szabad alkoholos vagy por alakú termékekkel kezelni. Ha ez a feltétel nem teljesül, az akril felülete megsérülhet. Ilyen gondatlan cselekvések eredményeképpen sárga foltok és karcolások jelennek meg a felületén, aminek következtében elveszik a termék szép és vonzó megjelenése.

Ez a fürdő nem tölthető folyadékkal, amelynek h mérséklete meghaladja a 160 fokot. Ennek az óvatlan kezelésnek köszönhetően az akril elkezd lágyulni és a fürdő deformálódni kezd. Az ilyen hibák elkerülése érdekében először hideg folyadékkal kell kitöltenie a terméket, majd forróval hígítsa.

A súlyos fizikai erőfeszítés hatására ez a termék elmosódhat. A nehéz tárgyakat ne emelje ki a fürdőszobába, és ne fúrjon fúrót. Bár az ilyen termékekre jellemző a relatív erő, mégis valóságos, hogy ilyen felületet károsít. De elkerülheti az ilyen hátrányokat, ha helyesen használják az akril fürdőszobát.

A videó - az akrilfürdő hátrányai:

Összehasonlítás öntöttvas és acél

A fürdőszoba felszerelésénél sokan kérdezik maguktól ezt a kérdést: melyik fürdő jobb - acél, öntöttvas vagy akril? Nem lehet azonnal megválaszolni ezt a kérdést, mert figyelembe kell vennie az egyes termékek számos jellemzőjét. Tehát fontolja meg, mi a jobb - egy öntöttvas fürdő vagy akril bevonat.

Ami az öntöttvas termékeket illeti, vonzó megjelenésűek a kiváló zománc miatt. Ezenkívül az ilyen fürdők felületén nincsenek karcolások, és gondoskodni azokról közönséges mosószer használatával. Az öntöttvas fürdőkészítés az öntési eljárás alkalmazásával történik, amelynek eredményeképpen a termék súlya nagy. De a nagy szilárdság jelenléte lehetővé teszi, hogy a tartály alakját nagy terhelés mellett tartsa. Az öntöttvas fürdő magas korrózióállóságú élettartama több mint 50 év lesz.

A videó az akril fürdők acélfelületeinek előnyeiről szól:

Ha összehasonlítjuk az öntöttvasat és az acélkádat, akkor az acél ebben az esetben nagy előnyhöz jut, mivel kisebb súlya van, de az öntöttvas képes hosszú ideig tárolni a hőenergiát. Az öntöttvas és az akril összehasonlításakor elmondhatjuk, hogy az akril erőssége szempontjából győztes helyzetben van, mert a rugalmasság jellemzi, de az öntöttvas kevésbé törékeny anyagnak minősül, mivel károsodást okozhat

A jobb elemzés érdekében érdemes megfontolni és összehasonlítani a bemutatott terméktípusok előnyeit és hátrányait. Olyan tulajdonságok, mint a plaszticitás, a könnyedség, a formák széles köre, a tartósság és az egyszerűség a karcolások kiküszöbölésében, egy akril fürdőre jellemzőek.

A öntöttvas fürdők csavarmenetes lábakkal rendelkeznek, aminek köszönhetően beállíthatja a magasságot, tökéletesen megtartja a hőenergiát. Az acéltermékek könnyűek és alacsonyak.

Figyelembe véve a bemutatott előnyöket, elmondható, hogy az akril a legjobb a tömegben, és az öntöttvas ellenáll a magas hőmérsékleti körülményeknek.

És most megállunk a termelési kieséseken. A gyártás akril fürdő használt vékony akril, amely a forrás a lábad alatt. A termék tisztításához ne használjon csiszolóanyagokat. Ezzel a szennyezéssel való jobb kezelés csak folyékony kompozíció segítségével lehetséges.

Az öntöttvas fürdő hátrányai sok súlyt tartalmaznak. Ezenkívül vékony öntöttvasot használnak ilyen termékek előállítására, és felületén olyan pórusok vannak, amelyekbe a szennyeződés folyamatosan eltömődik. Az acéltermékek nem tartják meg a hőt, nem tudnak ellenállni a mechanikai hatásoknak, és a víz beírásakor jellegzetes hang keletkezik.

Ha figyelembe vesszük a fürdők típusának hátrányait, akkor a higiéniai előnyök az akril termékek, valamint a szilárdságú öntöttvas. Ha összehasonlítja az akril és acél fürdetést, akkor az acélköltség kisebb, de könnyebb leküzdeni a karcolásokat egy akril fürdőben.

A videó - egy akril fürdő előnyei egy öntöttvas:

Vélemények

 • Andrei, 35 éves: "Régóta akril fürdőt akarunk telepíteni. A siker oka különböző árnyalatokban és formákban van. A javítás megkezdésekor akril fürdőt vásároltam. Legfontosabb előnye számomra a könnyű beszerelés, mivel nagyon kis súlya van. Az egyetlen mínusz, amit észrevettem az ellátás nehézsége, mert itt egy puha ruhát és folyékony készítményeket kell használnod. "
 • Irina, 23 éves: "Az akrilfürdő már három éve velünk van. Eddig jól néz ki, felülete nem tartalmaz karcolásokat és egyéb károkat. Különös gélszerű anyaggal vigyázok rá. Az árnyalatok széles választékának köszönhetően nagyon könnyű választani egy ilyen terméket, és tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába. "
 • Tatiana, 46 éves: "Kétemeletes házam van, ezért egy emeleten egy öntöttvas kádat használtam, és úgy döntöttem, hogy egy akrilfestőt helyeznek el a második emeleten. Az érzéseim szerint inkább akril. Vonzó megjelenésű, könnyű eltávolítani a karcolásokat a felületén, és a telepítés nagyon egyszerű. Az öntöttvas fürdőnek számos előnye van, de a bemutatott termékek köre nem túl gazdag, ami nem az akril termékekre vonatkozik. "

Az akrilfürdő ma nagyon népszerű fürdőszobai kiegészítő. Gyakran használják a mosdó elrendezésében. Ennek a népszerűségnek az oka számos előnnyel jár, amelyek magukban foglalják az egyszerűséget, a könnyű telepítést és a különböző formák és árnyalatok széles skáláját. És ez a cikk megmondja, mi a legjobb vízszűrő a mosogató alá.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Érdeklődik a fürdőszoba kialakításának alapvető eleme, de nehéz akril kád választása? Érdemes megfontolni a kérdést, és következtetéseket levonni a hétköznapi élet egy ilyen fontos és szükséges tárgyának részletes tanulmányozását követően. Az akril fürdő előnyei és hátrányai, mint sok más anyag.

Az akril fürdőkre vonatkozó vélemények és attitűdök egyaránt megjelenhetnek a személyes használatra és a megjegyzéseknek köszönhetően. A betűtípus értékesítésével foglalkozó tanácsadók csendesek lehetnek a kisebb negatív árnyalatokkal kapcsolatban. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz, milyen előnyei és hátrányai az akril fürdőknek, meg kell kezdeni az ilyen típusú termékek gyártási technológiáját, megtanulni az ajánlott márkákat, és a tudás alapján kell alapozniuk a választást.

Akril tulajdonságok

Az akril anyag (az akrilsav származéka) műanyag, más néven "szerves üveg". Az öntött akrilból készült termékek nem hasznosak a törékenység és a szűk, korlátozott formák miatt. Fragilità, repedés - az üveg minden ismert jellemzője.

De a bázisán előállított erősített műanyag nagy ütésállósággal és más érdekes tulajdonságokkal rendelkezik. Különösen fertőtlenítő komponenseket adtak hozzá. Ezek hatása befolyásolja a különböző mikroorganizmusok megsemmisítését, amelyek károsíthatják az embert.

A drága betűtípusok akril-tri-tributadién-sztirolból (ABS) készülnek. A műanyag lemez vastagsága a termeléshez, minőségi fürdő 4 mm vagy több. Bélyegzés után a felületet epoxi réteggel vonják be. Nincs sok gyártó a jó akril, de sok országban szerte a világon vannak ellátva megszakítás nélküli ellátás zökkenőmentes felszabadítása egy ilyen közös termék.

Fontos! Nem minden gyártó követi a megállapított technológiai szabványokat. A kevésbé jóhiszemű gyártók olcsóbb akril-savszármazékot, polimetil-metakrilátot (PMMA) használnak. Az ilyen betűtípusok ára az elfogadható átlagos vásárlók számára elfogadható, ugyanakkor az akril fürdők hátrányai is, amelyek a működésük megkezdése után hamar nyilvánulnak meg.

Az akril fürdő pozitív tulajdonságai

 1. Az akril fürdők megkülönböztetik a tervezés és a kényelem eredeti jellegét. A népszerű márkák gyártói olyan kifinomultak a kialakításukban, hogy rövid idő alatt meg lehet állapítani magának, hogy ez a termék mitől álmodott és fejjel lefelé működik.

Különböző geometriai formák, színek és terem is elképesztő. A modelltartomány standard négyszögletes, ovális, szögletes, kerek, hatszögletű fürdőket tartalmaz. Az akril betűkészletek aszimmetrikusak, egyszerűsítettek, kettősek, kompaktek közel zuhanyzókhoz, átlátszó betétekkel, hidro és aero masszázs képességekkel, egyéb tervezési funkciókkal. Különböző formák, színek és méretek - az akril fürdők első előnyei.

Mindezek a funkciók könnyen megvalósíthatók a polimer lágysága miatt, ami lehetővé teszi, hogy a klasszikus opcióktól elkülönítsen egy egyedi fürdőt.

 1. Amikor kiválasztunk egy alapvető belső fürdőszobát, fontos figyelembe venni az anyag erejét.

Hivatkozás: A kiváló minőségű akril bevonat egy edény hatását egy higiénikus termékkel, egy zuhanyfejjel és egy másik tárgyzal szemben, amely kb. 1,5 m magasságból esett.

 1. A mechanikai károsodással szembeni ellenállás nagyszerű, de a gondatlan forgácsolás, repedés, karcolás valószínűsége nem teljesen kizárt. Ne siessen, hogy idegesüljön és rohant lehessen dobni a rohadt drága háztartási tárgyakat. A helyi hibákkal megbirkózhat otthon különleges polírozókkal. Néhány autóápolási termék ideiglenesen maszkolja a károkat. Még az egész testet is lebonthatod.

De ha mégis szükség lenne a felület nagy részének helyreállítására, akkor ebben az esetben folyékony akril van. Öntsük a festéket, tisztán az utasításokat és ajánlásokat követve, néhány napig hagyjuk a teljes szárítást - az eljárás nyereséges, mert nem szabad aggódnia egy új kád megvásárlásával hosszú ideig.

 1. Az akril fürdők előnyeinek felsorolásával érdemes megemlíteni a minimális porozitást. A fürdő felületén állandóan szennyeződés és zsír tapad, ami az anyag mikropórusába esik. Nehéznek tűnik eltávolítani a plakkot, ami jelentősen ronthatja a szerkezet egészségügyi állapotát és szépségét.

Ennek a tulajdonságnak a következõ tulajdonsága egy másik jellemzõje: magas higiénia. Baktériumok gombák, élesztők és más mikroorganizmusok egyszerűen nem tudnak ellenállni. Néhány antibakteriális bevonattal ellátott modell is környezetbarát.

A sima felület nem csak praktikus, hanem kellemes tapintású is. Erkölcsi öröm az ember számára, hogy pihenjen egy ilyen tartályban.

A hidromasszázs rendszer könnyen integrálható akril modellekbe.

De ez nem minden előnye az akril fürdőknek, amelyek jelentős szerepet játszanak az akril, acél és öntöttvas választásában.

 1. Az akrillák tömege 15-35 kg. Ilyen súlyú, egyedül kezelhető a szállítás és a telepítés során. A távoli szovjet idők emlékeztek a nehéz öntöttvas fürdők építőire. A mai termékek messze megelőzik a megfelelő megoldásokat a telepítés megkönnyítése és a helyzet beállítása terén. Nincs szükség arra, hogy bátor lelkeket keressünk a kézzel történő átadáshoz. Az alacsony tömeg alacsony terhelést hordoz a padlón.
 2. A polimer gyártói ezt tesztelik a hővezetésre. Az akril fürdőanyag alacsony hővezető képességgel rendelkezik, és a fémfürdő többszörösen rosszabb.

Az Ön adatai: Példa és összehasonlítás, adatok vannak a víz hűtési idejéről mindkét tartályban. A hőmérséklet 1 ° -kal esik egy akril fürdőben fél órán belül, az öntöttvas öt perc alatt 1 ° -kal hűti le a vizet.

A különbség a szerelmeseinek hosszú ideig megérezhető. A gyerekek szeretik a vizet, és nem rohannak ki a vízből. Ezért a hő megőrzésének tulajdonsága nagyon hasznos a hosszú fürdőzési folyamathoz.

 1. Csökkentett zaj a vízsugárból, vagy bármely tárgyhoz való érintkezés növeli az akril fürdő pozitív tulajdonságainak listáját. Talán az ilyen felesleges hangok nem zavarják sok felhasználót, de még egy ilyen apróság egy plusz jelet ad a kényelemhez.

Nem szabad az akrilfürdő fölött futnia, és úgy véli, hogy ez a legváltozatosabb elem. A másik oldal, amelyhez a mûködés mûködésében fellépõ hiányosságok társulnak, kétségessé tehet és gondolhat néhányszor, mielőtt megállítaná a választást rajta. Az akril fürdők minden előnyének és hátrányának ismeretében könnyebb navigálni, minden egyes tényezőre támaszkodva.

Az akrilfürdő negatív tulajdonságai

Hátrányok Az akril fürdők nem olyan fontosak és kritikusak, mint amilyennek látszik. Senki sem vitatja jelenlétüket. Tehát csak azt szeretném megmutatni, mi a rossz akrilfürdő.

 1. Először is, figyelmeztetnie kell azokat, akik akril fürdőt szeretnének használni, hogy érzékenyek a magas hőmérsékletre. Ennek az anyagnak az olvadása 160 ° C-on kezdődik, és a termikus deformáció 90-95 ° C-on fordulhat elő. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ideális egyenletes réteg deformálódását, nagyon egyszerű: ne öntsünk forrásban lévő vizet, vagy ne érezzük a nagyon forró víz ellenállását. A bevonat nem lágyul, ha először egy kicsit hideg vizet tárcsáz, majd forró.
 2. Az akril fürdők második hátránya a törékenység. Bár említésre került a megerősített műanyag ütésállósága, vannak árnyalatok. Ha Önnek van egy olcsó PMMA modellje, akkor a nehéz nehéz tárgyak, ha gondtalanul esik, képesek átjutni az ügyben. A hibát a fürdő közvetlen funkcióinak javítása és helyreállítása teszi szükségessé, de folyamatosan szükséges védeni a testet bármilyen balesetből.
 3. Az akrilfürdő problémái még nem értek véget. Különös figyelmet fordítanak a vízvezeték gondozására. Nagyon szeszélyes, és különleges használatát igényli, szépség, speciális akril felületek tisztítószerek. Semmilyen egyéb anyagot nem szabad az akril tisztításához használni az ételeket, poharakat, bútorokat tartalmazó bútorokat, csiszolóanyagokat és mérgező vegyszereket.

A por vagy a durva rongyok karcjainak megjelenése, a sárga foltok garantálva maradnak a nem szándékos vagy nem megfelelő mosószer készítmények használata után.

Az akril betűtípusok különös gondosságot igényelnek

Tipp: Távolítsa el a plakett általános tisztogatásának szükségességét, és ne lélegezze be minden alkalommal pár tisztítófolyadékkal (paszta), ha minden használat után folyékony szappant, kézzel vagy puha szivacsot használjon a teljes nedves területre való átjutáshoz, és alaposan öblítse le vízzel. A hab és a piszok maradványai nem halmozódnak fel, és az eredeti csillogás és tisztaság évekig tart.

 1. A legfrissebb megrongálódási tulajdonság, a hihetetlen dizájn, a divatos és kényelmes akril fürdők minősülnek az árnak. Nem kár, hogy kiszabaduljon, de az élettartam nem igazolja az elköltött pénzt. A fém fürdők tartósabbak és maguk teljes mértékben fizetnek.

következtetés

Az akril fürdők problémáinak összehasonlítása az erényeikkel és az "akril fürdödés: érvek és ellenérvek" személyes következtetések levonására. Könnyen elfogadható és feledkezhetünk meg néhány hátrányt, mert sok előnye kiegyensúlyozott. Közvetlenül a boltban, az eladó értékesítőjétől megtudhatja, hogy a gyártó milyen garanciával rendelkezik, az anyag vastagsága és az ár szerint, hogy ne legyen olcsó, és ne találkozzon az alacsony minőségű termékekkel. Szintén hasznos az ügyfelek véleményének megvizsgálása.