Legfontosabb > Fürdő

Hogyan válasszunk ki egy jó akril fürdőt: melyik a jobb és miért, a gyártók értékelése

Az akril fürdõk funkcionalitása minden évben növekszik. A technológia fejlettebbé tétele érdekében a gyártók minden új fürdőkonfigurációt készítenek, amelyek sikeresen ötvözik a nagy teljesítményű paramétereket elérhető áron. De a választék sokfélesége között néha nem könnyű választani.

Vizsgáljuk meg, milyen típusú modellek vannak a piacon ma, és megvitassuk, hogyan válasszunk jó minőségű akril fürdőt a tisztességes minőségről.

Hogyan készítsünk akril fürdőket?

Az akril fürdők összetett termékek, amelyek monolitikus vagy réteges szerkezetűek. A gyártáshoz szükséges anyag a polimerizált vagy extrudált egészségügyi akril. Az első eljárást úgy állítjuk elő, hogy polimer ömledéket adunk a két, az akrilhez közömbös tábla közötti térbe, a második pedig egy extruder résszerű fúvókáján keresztül.

Az öntési lehetőségek erősebbek, mint az extrudált, de rendkívül nehéz felismerni őket, és a szennyvízeladók számára gyakran ismeretlenek a különbségek kritériumai. A fürdő kiadásának termelési adottságairól csak a műszaki dokumentáció alapján lehet tájékozódni.

Az antibakteriális adalékok jelenléte a készítményben lehetővé teszi az anyagnak, hogy megvédje az emberi bőrt a kóroktól.

A lapos üregekből készült akril tálcákat vákuum formázással hozták létre, amelynek eredményeképpen a projekt által megfogalmazott alak adódik. A termék falának és aljának megerősítésére a hátoldalon egy erősítő réteg extrudáló akril vagy erősítőanyag van.

A használatban:

 • a poliuretán tartós, nem mérgező polimer, amely nem vezet hőigényt;
 • üvegszál, amelynek hosszú szálak minden irányban megnövelik a térbeli merevséget;
 • A poliésztergyanta egy kevésbé tartós alap, amelynek kellemetlen kémiai illata van, amit magas hőmérsékleten fokoznak.

Annak ellenére, hogy az üvegszálas anyagok erősítéskor káros anyagokat bocsátanak ki, sok gyártó még mindig használja. A mérgező illékony komponensek még mindig eltűnnek, mielőtt a termék a fogyasztó kezébe kerülne. Az analóg polimer összetételt olyan helyek kezelésére használják, ahol technikai lyukak keletkeznek, hogy megerõsítsék a széleket a fúvókák és más berendezések között.

A fagyasztott munkadarabból távolítsa el a felesleges műanyagot és fúrja meg a szükséges lyukakat a műszaki berendezések felszereléséhez. A kész szerkezet fel van szerelve a hatalom keretére és gondosan csiszolt.

A termékek előnyei és hátrányai

A legfontosabb dolog, amely megkülönbözteti az akril tálakat a vasalat hátlapján, ugyanabból az acélból vagy öntöttvasból - ezek olyan egyedi formák, amelyek nem jellemzőek más fürdőkre. A polimer tulajdonságainak felhasználásával a magas hőmérsékletre reagálva és a hűtésre hajlamos rugalmasságot biztosítva a gyártók különböző kialakítású tálakat készítenek.

Az akril fürdők tagadhatatlan előnyei közé tartoznak a következők:

 1. Nagy erő. A modern technológiák lehetővé teszik az akril fürdők készítését, amelyek majdnem olyan erősek, mint az acél és az öntöttvas szaniterek.
 2. Alacsony hővezető képesség. A polimer anyag jól tárolja a hőt. A fürdőben lévő víz hőmérséklete fél óra alatt változatlan.
 3. Könnyű kivitel. A könnyű anyagból készült tálak legfeljebb 20-30 kg súlyúak, így nem okoznak nehézséget a szállítás és a telepítés során.
 4. Karbantarthatóság. Az acryl felületen található forgácsokat, repedéseket és karcolásokat könnyű helyreállítani polírozással.

Az akril minimális porozitásának pozitív hatása van a termék működési paramétereire, és egyszerűsíti a gondoskodást.

Az akril vízvezeték nem hibák nélkül van. Érzékenyen reagál a por alakú szerekre és az alkohol tartalmú készítményekre. Ezért az akril felületet csak olyan termékekkel lehet tisztítani, amelyek nem tartalmaznak csiszoló részecskéket és agresszív vegyi anyagokat.

Az alacsony minőségű termékek vékony falak hatása alatt a súlya egy személy képes megdönteni. És ha egy nehéz tárgy egy nehéz tárgy magasságából esik rájuk, nagy a valószínűsége a repedés vagy akár egy lyuk kialakulásának.

Ezenkívül az akril olvadáspontja mindössze 160 ° C. Ezért egy forró hőmérséklet hatására a gyenge minőségű akrilfürdő vékony falai deformálódhatnak. A helyzet előfordulásának megakadályozása érdekében először egy kis hűvös vizet öntünk a tálba, és csak ezt követően a forró áramlású csapot kinyitjuk.

Az egészségügyi termékek fő típusai

Annak megállapításához, hogy mely akril fürdők jobbak, fontolja meg: a jó minőségű egészségügyi berendezések tiszta akrilból készülnek, és olcsóbbak - egy kétkomponensű lapból.

Egy-, két- és háromrétegű tálak

A bevonat keménységének és teljesítményének különbsége. A polimetilmetakrilátból készült termékek, a PMMA kémiai nómenklatúrával rendelkező anyagok, több mint 25 évig tarthatnak. A csészeik karbantarthatók, a karcolások csiszolhatók. Az extrudálás opció 5-7 évvel kevesebb lesz. A sérült felület helyreállítása csak folyékony akril.

Az akrilnitril-butadién-sztirolból (ABS) készült, porózusabb szerkezetű olcsóbb analógokat csak 6-8 éven belül kihasználják. Ez azt jelenti, hogy a vízvezeték-szerelő nem esik az UV sugárzásnak való közvetlen kitettség zónájába. Nem javításra szorulnak.

Az akril termékek választékában vannak olyan kádok, amelyeket a koextrúziós technikának megfelelően állítottak elő. közös extrudálás az extruder fúvókán keresztül. A szendvics-változat belső rétege vékony réteg PMMA-ból készül. A külső réteg, amely 10-szer vastagabb, mint a belső fickó, ABS-ből áll, támogató megerősítő szerkezetet játszik.

A többrétegű termékek három rétegének jelenléte rossz minőségű terméket jelez, mivel egyik hordozóréteg valójában nem képes megfelelően megbirkózni a felelősséggel. Háromrétegű termékek kiválasztása során készülj fel arra a tényre, hogy hamarosan repedések lesznek és elveszítik a színüket.

Különböző formák és színek

Az akrilfürdők olyan polimerből készülnek, amely más alakra képes. Az értékesítés során megtalálhatók ezeknek a formáknak a modelljei:

 • kerek és ovális;
 • téglalap alakú;
 • sarokkitöltés;
 • aszimmetrikus kanyargós kontúrokkal.

Négyszögletes tálakat választanak a standard kis méretű fürdőszobákhoz. Az ilyen modelleknek könnyű vázszerkezete van, és csak egy oldalpanel van. A méretek széles választéka miatt kiválaszthatja a vízvezeték szerelvényt, amelyet nem lehet nehezen felépíteni bármilyen méretű helyiségbe, miközben a fal melletti ízületet a lehető legszembetűnőbbé teszi.

A medencefürdők nagyszerűek a közepes méretű szobákhoz. Két változatban készülnek: baloldali és jobboldali.

Az ovális és kerek tálak sok helyet igényelnek, mivel nem a fal közepén helyezkednek el a szoba közepén. De ezek a modellek képesek egy tágas fürdőszobában valóban fényűző hangulatot teremteni.

A színárnyalatok is teljesen másképp változnak. Ehhez a gyártók színt adnak minden átlátszó anyaghoz a szivárvány bármely színében.

A színpaletta kiválasztását a vevő ízlései határozzák meg. Ha figyelembe vesszük a szín pszichológiáját, akkor mindegyiknek lehet egy bizonyos hatása:

 • A piros tálak biztosítják a viselő számára a biztonság érzetét. A pszichológia szerint ez a szín tudat alatt sok emberhez tartozik az anya méhében.
 • A zöld színek a természethez kötődnek. Ideálisak azok számára, akik álmatlanságban szenvednek.
 • A sárga fürdők semlegesítik a negatív érzelmeket és emelik a hangulatot.
 • A vízelemhez társított kék szín segít eltávolítani a negatívat, távolodva a napi konfliktusoktól.

A fekete színű fürdők, bár ötvözik az eleganciát és a tiszteletlenséget, nem felelnek meg minden pszicho-típusú embernek.

Amikor egy bizonyos színű fürdőt választ, úgy vélik, hogy bizonyos színek elnyelik az alakot, például: fehér vagy sárga. Másokat viszont éppúgy abszorbeál, mint például: fekete és kék.

További eszközbeállítások

Az akrilból készült vízvezeték szerelvényeket gyakran kiegészítik. A vízkezelés folyamatát élvezetesebbé teszik.

A leggyakoribb funkciók a következők:

 • Whirlpool. Az a hatás, amely akkor következik be, amikor a levegő keveredik a fúvókákon áthaladó vízsugarakkal. Alkalmazva pihentető és gyógyító eljárásként.
 • Aero masszázs. Olyan hatás, amelynél az irányított levegő áramlik vízzel, miközben a levegő buborékok keletkeznek a felületen. Ez a fajta eljárás nagyon népszerű a gyerekek körében.
 • Színterápiás. Olyan funkció, amelyben a vízsugarak bizonyos fényárnyalatúak, irányított fény mellett. Együtt a hidromasszázs növeli a jótékony hatásokat a szervezetre.

A fúvókákat a tálca alján lehet elhelyezni, felemelve a levegőt és simító hatást kifejtve, vagy oldalra építhetők. A fúvókák forgatásával a sugár iránya könnyen megváltoztatható.

Kívánság szerint a fürdő rádió- és játékkonzolokkal is felszerelhető. A rendszerek vezérléséhez használjon hidraulikus kapcsolót vagy távirányítót.

De ilyen lehetőségek gyakran megtalálhatók a tágas, körkörös és szögletes formájú fürdőszobákban. A négyszögletes alakú szabványos modellekben ritkábban telepítik azokat, mert rendkívül kényelmetlen a kiegészítő eszközök telepítésére és karbantartására a szűk helyeken.

Majdnem minden modern modell támaszokkal és fejtámlával van felszerelve, amelyek növelik a kényelem mértékét úszás közben.

Szakértői tanácsok a modellek kiválasztásánál

Mint minden termék esetében, az akril vízvezetéket helyesen kell kiválasztani, figyelemmel az első pillantásra elhanyagolatlan részletekre. Figyelembe véve a javasolt kritériumok listáját, egyszerűsítheti a vízvezeték kiválasztásának feladatát.

Optimális méretek

Amikor eldöntjük, hogyan válasszunk fürdőt egy akril tálból, először döntsük el, milyen méretekkel kell rendelkeznie a szerkezetnek, hogy szabadon illeszkedjenek a fürdőszobába.

Ne feledje, hogy a termék maximális hossza nem egyenlő a belső tál hosszaival. Tehát egy 1,6 m hosszú fürdőt kell megértenünk, meg kell érteni, hogy a tál hossza nem haladja meg a másfél métert.

A falvastagság és a rétegek száma

Ellenőrizze a modellt a boltban, ellenőrizze az anyag vastagságát. Ne feledje, hogy az oldalvágásnál az akril maximális vastagsága a falak mentén sokkal kisebb.

A tál falain lévő vékony foltok azonosítására a zseblámpával világítsuk meg a terméket. Ideális esetben a falak nem adhatnak fényt. Az áttetsző réteg jelenléte egy hamis polimerre utal.

A falvastagságot szintén könnyű ellenőrizni a fülnél. Csak meg kell kopogtatni a falra: a minőségi fürdő hangja süket lesz.

Ügyeljen a vágott hajlított élre. Nem lehet egyetlen vagy háromszoros. Ideális esetben a vágásnak csak két rétegnek kell megjelennie: az első akril, a második a megerősítés.

A legfontosabb dolog a választás során - ne felejtsük el, hogy az egészségügyi berendezés költségeinek közvetlen függősége függ a falainak vastagságától. A drága magas minőségű modellek falvastagsága 6-8 mm. Az alacsony minőségű termékek és a költségvetési modellek falvastagsága nem haladja meg a 2-5 mm-t.

A felület vizuális ellenőrzése

Annak megállapítására, hogy jelen van-e a sorja és az érdesség a felszínen csak tapasztalt. Futtassa a kezét a készülék alján és oldalán. Ha megtalálják őket, a vízvezeték minősége sok kívánnivalót hagy maga után. A kiváló minőségű termékek esetében a felületnek tökéletesen sima legyen és jellegzetes fénye legyen.

A dizájn megbízhatóságát a fürdő felületén több helyre tolja.

A vázszerkezet minősége

A keret egy fenék alatti fémkeret, amelynek fő célja az ember súlyának és a víz nyomásának elviselése. Hegesztett vagy összecsukható kialakítású.

A téglalap alakú, kiváló minőségű modellekben a keret gyakran nincs feltüntetve, és kizárólag nem szabványos formájú tálakhoz van felszerelve. A fémszerkezet merevíti a tál falát, és lehetővé teszi a berendezések csatlakoztatását.

A keret jelenléte egy olcsó akrilkád modellben rossz minőségű terméket jelezhet. Anélkül, hogy kiterjedt keret lenne a szerkezet kerületén, a töltött kád egyszerűen deformálódna.

A vezető gyártók értékelése

Nem minden akril fürdő kapott magas minősítést a fogyasztók. És leggyakrabban a kínai gyártók alacsony minőségű termékei. A szokatlan gyártók eltakarják a termékek rossz minőségét a különböző "sávokban".

Úgy gondolják, hogy a legjobb akril fürdők Európában készülnek. Megerősítésük azoknak a felhasználóknak a száma, akik sikeresen használják a vízvezetéket.

A vízvezeték-berendezések piacán bebizonyosodott gyártók közül az első négy:

 1. A Vagnerplast - a cseh gyártó a minőségi szaniterek kivitelezésében útmutatást nyújt mások számára, termelésében csak európai öntött akril. A gyártott termékek garanciája 10 év.
 2. Pool Spa - A lengyel vállalat olyan termékeket állít elő, amelyek megfelelnek a "DIN" DIN szabvány szerinti "KIVA" szabványnak és ISO 9002 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek. A termékcsalád mind a Primo, mind az Agualino sorozat egyszerű modelljeit tartalmazza, Relax "vagy" Laguna ".
 3. A Jacob Delafon egy francia gyártó, amely 7 év garanciát vállal. A siker kulcsa integrált megközelítés, amit a külföldi piacok vezető értékesítése is bizonyít.
 4. A holland vállalat olyan kifinomult technológiai berendezések gyártásánál használ, amelyek lehetővé teszik az akril lap felmelegedésének megkülönböztetését a tálca falainak azonos vastagsága érdekében. A cég kompakt és kényelmes aszimmetrikus formájú tálak gyártásával foglalkozik.

Ezeknek a gyártóknak az átlagára 8-15 ezer rubel. Ha a fürdőkészlet további felszerelést tartalmaz, akkor a költség 20 ezerre és fölé emelkedik.

Az utóbbi években növekedést figyeltek meg kiváló minőségű orosz gyártmányú termékek gyártása és értékesítése során. A hazai termékek ára alacsonyabb szinten, és a minőség csaknem olyan jó, mint az európai.

Jó példa erre az orosz vállalatok, a Radomir, az Aquatek és a Bass. Mindannyian széleskörű szaniter árukat kínálnak mind a megfizethető, mind az elit árkategóriákban.

A fenti feltételek betartása mellett győződjön meg róla, hogy a kedvelt és tanulmányozott akril fürdő a legjobb. A következő húsz évben nem kell visszatérnie egy új modell kiválasztásához.

Hasznos videó a témában

Mi a teendő a modell kiválasztásakor?

Hogyan védekezhetsz a gyenge vízvezetékektől:

Vásárlásakor vízvezeték nem üldözni olcsó. Előnyös termékek a bevált gyártók, akkor megvédheti magát a csalódottság az alacsony minőségű az áruk.

Hogyan válasszunk ki egy akril fürdőt, és ne pazarolj minket pénzzel

A hazai piacon lévő akril fürdők viszonylag korábban jelentek meg. Összességében 10-15 évet vett igénybe egy akrilfürdő, hogy helyet szerezzen az öntöttvas fürdők szomszédságában, amelyek régóta ismertek emberünk számára. Ez annak köszönhető, hogy az akrilhálózatnak számos előnye van, például kisebb súly, alacsony ár vagy eredeti forma. Azonban, mint tudják, annál több a választás, annál nehezebb választani.

Valójában, amikor a vízvezeték-áruházba érkeznek, néha a szemük az eladott akril fürdőkhöz képest eltér, és legfőképpen a legtöbb fogyasztó logikus kérdés - melyik akrilfürdő jobb választani, mert a víz ára nem mutatója a minőségnek és a tartósságnak. Próbáljuk meg részletesen meghatározni a minőségi vízvezeték kiválasztásának minden árnyalatát, ugyanakkor beszélni arról, hogy gyakran beszélnek az értékesítési tanácsadók.

Mi a legjobb anyag az akril fürdők készítéséhez?

A vízvezeték nevéből nyilvánvaló, hogy az akrilfürdő akrilból készül. Az akril az észterek és a metakrilátok összetett polimer vegyületeinek összetevőkeveréke. Egyszerű emberi nyelven beszélve, az akril egyfajta műanyag, amelyet erőssége, rugalmassága és sima felülete jellemez.

Értékesítés található vízvezeték, a következő anyagból:

Anyag - ABS / PMMA, kétkomponensű, amely acrylonetril butadién-sztirolból és polimetil-metakrilátból áll. Az akrilnitril-butadién-sztirol egy elasztikus műanyag típusú, és a polimetil-metakrilát egy homogén szerves plexiüveg. Valójában ebben az anyagban az ABS a bázist végzi, és a teljes tömeg körülbelül 90% -át teszi ki, és maga az akril réteg PMMA-ból készül, körülbelül 5-10%. Az ABS / PMMA-ból készült akrilfürdő hátránya a gyors kopás és a rövidebb üzemidő kb. 3-5 év. Az a tény, hogy bár az ABS maga műanyag, ez a polimer porózus, higroszkópos szerkezettel rendelkezik, vagyis képes nedvességet felszívni bizonyos mértékig, ami gyors pusztulást eredményez. Ugyanakkor egy vékony, pontosan akril, PMMA réteg, mely gyakran használ vízvezeték-berendezést, gyorsan kimerül.

Az anyag - polimetil-metakrilát, amint azt fent említettük - plex, plexi. A tiszta PMMA-ból készült akril fürdőben nincs teljesen porózus ABS-réteg, és maga a vízvezeték-szerelő is nagy kopásállósággal és tartóssággal jellemezhető. Átlagosan az akril polimetil-metakrilát fürdő a telepítéstől számítva 10-12 évig tarthat.

Mit használjon és hogyan válasszon egy akril fürdőt az anyag alapján?

Amikor egy vízvezeték-áruházba látogat, természetesen egy tolakodó értékesítési asszisztens-tanácsadó sokat tud írni egy adott akril fürdő modell előnyeiről, azonban az első dolog, amit konkrétan meg kell tennie, vizuálisan értékeli a vízvezeték-berendezések rétegeinek számát. Ezt az oldalsó vízvezeték szélének vizsgálatával lehet elvégezni.


Ha 3 réteget vettél fel - tudod, ez a fürdő az alábbiak szerint készül: ABS + PMMA + alap.


Ha 2 réteget vett fel - ez a fürdő tiszta PMMA + megerősítő bázisból készül.

Miután megértette, hogy milyen típusú vízvezetékkel foglalkozik, akkor válaszolnia kell magára a kérdésre - hol és miért vásárolják meg az akril fürdőt. Ha fürdőszobát kell vásárolnod egy vidéki házhoz, ahol elvileg a szállás lesz szezonális, és a vízvezetéket évente néhány hónapon keresztül üzemeltetik, akkor természetesen nincs értelme túlfizetni a felesleget, és vásárolhat egy fürdőt az ABS / PMMA rendszerben. Ha arról beszélünk, hogy egy városi lakást vagy egy vidéki házat vásárolnak és telepítenek, ahol állandóan élsz, akkor nincs értelme a megtakarításhoz, és jobb, ha tiszta plexusból, azaz PMMA + megerősített bázisból készült fürdőt veszünk.

Milyen legyen az akril és a megerősítés lapja?

Ahogy fentebb írtuk, ha megnézzük a fürdőszoba végső felületét, vizuálisan megkülönböztethetjük a lemezszerkezet több rétegét. A szemmel a fürdőszoba falának szerkezete rétegei sok tekintetben hasonlítanak a régi csövekhez, amelyek a fa vágása után megfigyelhetők a csonkban. Mivel a fő kérdés az, hogy hogyan válasszunk tartós akril fürdőt, a fő figyelmet kell fordítani az akril réteg vastagságára, vagyis az arcrétegre.

A szupermarketben vagy a vízvezetékházban megtalálhatók az akril fürdők, amelyek vastagsága a külső réteg 2-6,5 mm.


Átlagosan ez a tendencia: ha az akril réteg 2-3 mm, a fürdő 3-4 évig tart; akril réteg kb. 4 mm - a fürdő legfeljebb 7 év; akril réteg 5-6,5 mm - a fürdő 10-12 évig tarthat.

Az akril réteg vastagságán kívül figyelembe kell venni a belső felület általános állapotát is. Néha olyan "ravasz pillanatok" vannak, amikor a tanácsadó értékesítője elkezdi festeni az akril kád nem sima felületét, mint valami know-how-ot a vízvezeték világában. Ez egy csalás. Valószínűleg az eladó, vagy valójában a bolt, megpróbálja megszabadulni a csekély, alacsony minőségű vagy akár hibás áruktól.

Fontos megjegyezni, hogy egy kiváló minőségű akril fürdőben a felületnek nem lehetnek dudorai vagy durvasága. A felület simaságának olyannak kell lennie, hogy ha emberi kézzel erősen hozzáerősítené, akkor a tenyér nem csúszik, de mintha a felület síksága miatt enyhén ragaszkodna. Például próbáljon meg szoros tenyerét az ablaktáblán tartani, minőségi akril bevonattal, a hatásnak közel azonosnak kell lennie.

Fürdõerõsítési módszerek, és melyik az egyik jobb

A tiszta formában az akrilfürdő kádja nem túl tartós, mert az akril flexibilis és műanyag. Annak érdekében, hogy merevséget biztosítson a mosogató külső felületéhez, erősítő réteget alkalmaznak. Az erősítő réteget a gyárban, már a kész, öntött edényt az ABS / PMMA vagy PMMA tetején kívülről alkalmazzák.


Szerkezetileg az erősítő réteg üvegszál, amelyet epoxigyantával kezelnek.

A megerősítő rétegek száma 1-5 lehet, a vízvezeték minőségétől függően. Összességében egy akril fürdő megvásárlása elég ahhoz, hogy jól nézze meg a fürdőszoba falának végét, hogy vizuálisan felmérje a rétegek számát és a megerősített alap teljes vastagságát.

Fontos megjegyezni a következőket: egy kiváló minőségű akrilfürdőt egyenletes réteggel megerősítenek a teljes külső felületén. Sok gátlástalan gyártó, a vízvezetékgyártás során használja a következő trükket. Annak tudatában, hogy a "hozzáértő" vevő szükségszerűen értékeli a vasaló vastagságát és rétegeit a vége mentén, az erősítő réteg gyártók által történő alkalmazása során az oldalsó végek szándékosan jobban meg vannak erősítve, mint maga a fürdőszoba. Annak érdekében, hogy ne essen le ebből a trükkből, a csípő szemrevételezésén kívül önállóan is kényelmesen nyomja meg a tál alját és a fürdőszoba falát. Kiváló minőségű megerősítéssel nem szabad a műanyag burkolatot elnyelni, és rugalmasságot kell fenntartani.

Egy másik módja annak, hogy segítsen kiválasztani egy kiváló minőségű akril fürdőt, próbálja ki a zseblámpa zseblámpáját a fürdő alja közelébe, és ugyanabban az időben, a tenyerével együtt nézze meg a másik oldalon lévő ugyanazon felület egy részét. Ha a zseblámpából nagyon világos fényt lát, tudod, hogy ennek a fürdőnek a vastagsága kisebb, falainak vastagsága és valójában ez a termék megkérdőjelezhető.

Általában három dolgot kell tennie:

 • Vizsgálja meg a nadrágot;
 • Nyomja meg a falakat és az alját;
 • Tesztelje a falakat és az alját a fényt zseblámpával vagy lézermutatóval.

Természetesen itt beszéltünk arról, hogy ki kell választanunk egy ismeretlen gyártó akril fürdőjét, vagy maga a vízvezeték-tároló nem okoz sok bizalmat. Abban az esetben, ha egy akril fürdőt vásárol egy szaküzletben egy elismert gyártóból, akkor nem valószínű, hogy ilyen "hack" -et talál. De jobb mindent ellenőrizni.

A fürdőszoba méretének és alakjának kiválasztása

A fürdő nem csak egészségügyi higiéniai cikk, hanem egy olyan hely is, ahol pihenhet, pihenhet és javíthatja testét. Igen, régóta bebizonyosodik, hogy bizonyos olajok, gyógynövények vagy ásványi adalékok fürdőzése kedvezően befolyásolja az általános jólétet és emeli a hangot. Ezért az akrilfürdő kiválasztásakor a legfontosabb kritérium a kényelem.

Az optimális fürdőmagasság 65-70 cm-re van a padlószinttől. Ezt az értéket "családnak" tartják, mivel a vízvezeték tárgyát mind a felnőtt családtagok, mind a gyermekek, vagy a tizenévesek könnyen használhatják.

Az optimális mélység 50-60 cm, a tál alsó síkjától a túlfolyó lyuk helyéig. Egy "sekélyebb" fürdőben a vízszint nem feltétlenül fedezi le a benne fekvő személy testét, és egy "mélyebb" fürdőben a fürdőkád vezetője nem lehet nagyon kényelmes helyzetben.

Az optimális szélesség 75-80 cm, de ez a paraméter a családtagok növekedésétől és építésétől is függ. Például egy teljes, elhízott ember 75 cm lehet kicsi. Nem számít, mert nagyon könnyű megtalálni az akril fürdőt, melynek szélessége 100, és 120 vagy még több centiméter.

Az optimális hosszúság 150-180 cm, de ez a szám közvetlenül függ a vízvezeték típusától és a családtagok növekedésétől. A fürdőmodell esetében, ha a fejtámla kialakítása 165-170 cm hosszúságú, 180 cm magasságú személy számára alkalmas, ha a fejtámla nem magában a kialakításban van, pl. A "gazdaságosság", akkor a 180 cm magasságú személy számára A fürdőkádat közvetlenül a magassága szerint 180 cm-re választják, az alábbiakban láthatja a fürdő szokásos hosszát és a test lehetséges helyzetét egy adott hosszúságban.

Ami a fürdő alakját illeti, feltételesen az összes vízvezeték hosszirányú és szögletes részekre osztható. Hosszúságú vízvezeték szerelt fejtámla vagy az egyik oldal a fal egyik falához közel. A sarokkád közvetlenül a fürdő sarokban van elhelyezve. Ugyanakkor a kiemelt hagyományos típusok között vannak olyan akril kádak, amelyek a leghihetetlenebb és változatosabb designt tartalmazzák. Nincs értelme, hogy tanácsot adjon a vízvezeték-szerelésben alkalmazott bármely különleges stílustól, hiszen mindegyiknek megvan a maga saját preferenciája. Meg kell jegyezni, hogy a fürdőkád alakjának megválasztása: téglalap alakú, ovális, kerek, szögletes, függ attól a helyiség méretétől és elrendezésétől, amelyben be kell őket szerelni.

Szerkezeti szilárdság és keret

Az akrilfürdő ereje nagymértékben függ a gyártás módjától. Vagyis a PMMA akril szilárd öntvény technológiájának megfelelően elkészített fürdõ teljes mértékben képes megõrizni eredeti formáját vízzel töltött állapotban. Ha a kád extrudált kétkomponensű akril ABS / PMMA-ból készült, akkor teljesen feltöltött állapotban a falak kissé deformálódhatnak. Ez elsősorban a vékony réteg PMMA és vastag réteg rugalmas ABS műanyag.

Függetlenül attól, hogy az alkalmazott akril minden fürdők külön hegesztett vagy előregyártott fém keretre vannak felszerelve, amely a fürdő alappal és inhibitorként működő funkcióját a teljes feltöltés során túlzott deformációval végzi. A fém keret kialakítása - a keret, bizonyos mértékig befolyásolja az akrilfürdő költségét is.

A legegyszerűbb keret egy hegesztett vagy csaptelep csavarozott fém "láda", amely közvetlenül a fürdő alja alatt helyezkedik el. Vagyis egy ilyen keret ellenáll a víz függőleges nyomásának és a fürdőző súlyának, de nem erősíti meg az oldalfalakat. Az akril fürdő komplexebb kerete a tervezési elemeiben megnöveli a vízvezeték oldalfalait, amelyek összességében növelhetik az egész szerkezet működési idejét.


De van még egy dolog, ami segít meghatározni a fürdő minőségét. A keretkeretnek vannak támasztópontjai (állványok és lábak). Minél több ilyen állvány, annál kevésbé tartós a fürdő. Ha maga a fürdő kiváló minőségű, akkor a keret csak a sarkokban támogat.

Akrilfülke lehetőségek

A legnépszerűbb és az egészség szempontjából kedvelt, az akril fürdőkben - a pezsgőfürdőben - egy ilyen integrált lehetőség. A pezsgőfürdőt az jellemzi, hogy a hagyományos fürdőkádtól eltérően az emberi testhez hidromasszázzatot alkalmaznak, és bizonyos esetekben a krómterápiát az ultraibolya sugárzás befolyásolja a bőrfelszínen. A hidromasszázs a pezsgőfürdőben olyan légbuborékok segítségével történik, amelyek folyamatosan a vízbe áramlik, különösen bronz vagy króm fúvókákkal, amelyeket a fürdő oldalfalaiba építettek.

A kromoterápia a kék LED-es háttérvilágításnak köszönhetően a szaniterek oldalfalaiból beágyazott prizmatikus reflektorokkal rendelkezik. Egyszerűen fogalmazva, a kék lámpa bőrére hatással van, amely stimulálja a vérkeringést és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ha csak meg kell értenie a hidromasszázst, például a fúvókák számának, a módok és a vezérlési módszer becslésének, akkor a krómterápiával mindent sokkal bonyolultabb. Itt a maximális hatás a lámpák és a helyesen kiválasztott és a gyártó által összpontosított fényszórók teljesítményétől függ.

Tanácsok azoknak, akik arra gondolnak, hogy miként válasszák ki az akrilfürdőt beépített jacuzzi elemekkel: a vízvezeték jó minőségű hidromasszázs és krómterápiával csak jól ismert komoly gyártók lehetnek. És hogyan kell kiválasztani egy akril fürdőt a gyártókról, az alábbiakban ismertetjük.

A fenti hidromasszázs vagy krómterápia mellett egy modern akril kád a tulajdonosának különféle hasznos lehetőségeket kínál. Például a vízvezeték-modellek, amelyekben speciális polc található a laptop elhelyezésére vagy plazma TV-panel beépítésére, széles körben népszerűek. Egy másik példa a jacuzzi, amely közvetlen vagy wi-fi kapcsolatot biztosít a központi modulhoz az "intelligens otthon" rendszerben. Általában nincs korlátozás a mérnöki feladatokra.

A gyártó meghatározása

Az orosz, az akril fürdők legnagyobb és legfejlettebb gyártói közül a Bell Rado, a Doctor Jet, az Aquatek és a Radomir kiemelkedik az Aquatika orosz-német cég termékei közül. Mindegyik gyártó tekinthető a legnagyobbnak, ezért státuszt és presztízst követve mindegyik gyártó csak magas minőségű vízvezetékeket próbál gyártani. Átlagosan az Oroszországban termelt akrilfürdő 45 ezer rubelről 75 ezer rubelre kerül.

A külföldi gyártók közül a minőségi prioritás, és anélkül, hogy ez a pálma, Németországot és Olaszországot tartja. Ez a szivattyú olyan vállalatoktól származik, mint a Sunrans, a GNT (Németország) és az Artceram, a BelBagno, a Novellini Elysium (Olaszország). Az akril fürdők minősége nagyon magas, de az átlagár 55.000 rubelből indul, és akár 200.000 rubel is lehet.

A megfelelőbb árakkal és kellően jó minőségű termékekkel a cseh, lengyel és spanyol gyártók vízvezeték-szerelvényei az orosz piacon vannak. A cseh termékek közül a legnépszerűbb a Ravak. Az ezekből az országokból származó vízvezeték-ár szegmens nagymértékben változik 7000 rubelról 50 000 rubelre, attól függően, hogy az adott modell és annak működése milyen.

Nagyon egyszerű és olcsó akril kád, amit Kínából vagy Törökországból gyártók vásárolhatnak. Természetesen vannak márkáik is, például - Eago (Hongkong), de ha figyelembe vesszük a becsült modellt, akkor már arra a következtetésre juthatunk, hogy 6000-30.000 rubel, egészen szaniteráruk vásárolható.

Mit kell nézni a boltban, amikor akril fürdőt vásárol

Összefoglalva a fenti, megy a vízvezeték-áruház, akkor figyelni kell a következő dolgokat:

Meghatározzuk az alakját, hosszát, szélességét - ez tisztán egyedi.

Ellenőrizzük a rétegek számát a fürdő szerkezetében - vagyis öntött vagy műanyag + akril.

Megnézzük az akril réteg vastagságát.

Megnézzük a fürdőszobai anyag teljes vastagságát.

Ügyeljen a megerősítő rétegek számára és vastagságára.

Felületi állapot és anyagrugalmasság.

Az eszköz keret és a támogatások száma.

További funkciók elérhetõsége és teljesítménye.

A gyártó határozza meg.

Akril fürdők: ami jobb, ha figyelembe vesszük

Az elmúlt években az akril fürdõk nagy népszerûséget élveztek a fogyasztók körében, mivel azok technikai jellemzõi és megjelenése jóval jobb, mint más anyagokból származó analógoké. Előnyeik közé tartozik az alacsony súly, a hő megőrzése, a könnyű karbantartás, az ésszerű költségek és így tovább. De az akril fürdők választéka még mindig zavaró feladat a legtöbb vásárló számára, mivel ezek a termékek hatalmas tartományban kerülnek forgalomba.

Akril fürdők: ami jobb, ha figyelembe vesszük

A fürdő sajátosságai és paraméterei megértsék a külföldi és hazai gyártók minősítését, valamint a minőségi termékek kiválasztására vonatkozó utasításokat.

Akrilfürdõ kiválasztási kritériumok

Ahhoz, hogy kiválassza a helyes vízvezetékeket az akrilból, meg kell ismernie néhány fontos kritériumot, amelyek befolyásolják a termék minőségét és tartósságát.

Gyártási anyag

Az akril egy olyan polimer készítmény, amely több vegyületből áll (metakrilátok, poliészterek). A vízvezeték gyártásához kétféle fajtáját használták fel: ABS és PMMA. Az első típus egy kétkomponensű polimer, amely lényegében rugalmas műanyag, a második pedig a szerves üveg jellemzőihez hasonló.

Az ABS rendszerint az alapja a termékek, amely borítja egy réteg PMMA tetején. Az eredmény egy nagyon vékony akril-rétegű fürdő, amely kb. 5 év működést képes ellenállni. Ezenkívül az ABS nagy porozitással rendelkezik, és képes abszorbeálni a vizet, ami miatt a fürdő gyorsan összeomlik.

Akril és ABS fürdők

PMMA - tartósabb anyag, jó műszaki jellemzőkkel. A tartósság és az esztétikai megjelenés jellemzi, de a 100% PMMA-ból készült termékek drágábbak, mint mások.

ABS műanyag vagy akril? Válassza ki a legjobbat

Lehetőség van annak megállapítására, hogy milyen típusú anyagot használtak a fürdő gyártása során, megjelenésük szerint.

 1. Ha három réteg észrevehető a termék egy részének tanulmányozása során, akkor ABS-ből (néha ABS és PMMA) készül. A fürdő kiváló minőségű akril lesz legfeljebb két réteg.

A fürdő élettartama az akril réteg vastagságától függően

Minőségi fürdő szag nélkül, érdesség

Figyelmeztetés: az alacsony minőségű akril fürdőjének kitörése súlyos következményekhez vezethet a szomszédok árvizei miatt, ezért különös figyelmet kell fordítani az anyag minőségének értékelésére.

megerősítés

A megerősítő réteg szerkezete

Maga az akrilnak nincs elegendő szilárdsága, ezért mechanikai igénybevételnek kitett termékekre erősítő réteget alkalmaznak. Ebből a célból epoxigyantát, üvegszálas és poliuretán habot használnak, amellyel a fürdők kívülről réteggel vannak bevonva (minél több réteg van felhordva a felületre, annál nagyobb a szerkezet terhelése).

A poliuretán gyantával való erősítés üvegszálas hozzáadásával olcsóbb, de a technológia megsértése a fürdőhöz erős kémiai illatot eredményezhet. A poliuretán habszivacsokkal megerősített fürdők többet költenek, de teljesen környezetbarát és biztonságos az ember számára.

Fontos: egyes gyártók csak a termék végein alkalmaznak erősítőt - ahol a vevő láthatja őket, miközben elhanyagolja a felület többi részét.

Falvastagság és bevonat

A fürdő falainak vastagsága egy másik jellemző, amely meghatározza a termék megbízhatóságát és tartósságát. A jó vízvezeték falvastagsága 2-6, 5 mm, legalább 0,5-0,6 cm bevonattal. A megtakarítás érdekében vékonyabb falú termékeket vásárolhat, de ne felejtsük el, hogy élettartamuk jelentősen csökkenteni kell.

Amikor a falakon és a tál alján lenyomják őket, nem szabad rugót vagy kanyart lenni. A legtöbb eladó azt állítja, hogy túl vékony egy réteg anyagot kompenzál a keret megbízhatósága, de az ilyen termékek tartósságának és kopásállóságának komoly kétségei vannak.

A kiváló minőségű akril fürdõ ellenállhat a jelentõs hatásnak.

Méretek és alak

A termékek mérete és alakja nem befolyásolja a minőséget, de ezeken a kritériumokon alapul, hogy a vízvezeték egyszerű használata függ. Az ergonómia szempontjából a fürdő főbb paraméterei a következők szerint alakulnak.

Ami az alakot illeti, az akril fürdők lehetnek klasszikusak, téglalap alakúak és szögletesek, oválisak stb. Meg kell jegyezni, hogy a nem szabványos termékek vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a minőségre, mivel ebben az esetben a deformáció és a mechanikai károsodás kockázata nő.

A fürdő méretei megegyeznek a helyiség méretével.

Videó - Hogyan válasszunk akril fürdőt

Az akrilfürdő gyártóinak áttekintése

A modern piacon az akril fürdők mindegyik ízléséhez és pénztárcájához nagy választékban szerepelnek, de előnyben részesítik azokat a gyártókat, akik már jó hírnévnek örvendenek a fogyasztók körében.

Külföldi cégek

Ha a külföldi vízvezetékgyártókról beszélünk, a legnépszerűbbek Csehország, Lengyelország, Spanyolország és Olaszország cégei. Ezek megfelelnek az európai minőségi előírásoknak, ezért tartósak és megbízhatóak, de drágábbak, mint hazai társaik.

Ravak

Fürdő Ravak legyen boldog

Fürdőkád Ravak BeHappy 150x75 maradt

A cseh Ravak termékei Európa legkedveltebbek. A fürdők kiváló minőségű anyagból készültek, modern felszereléssel és technológiával. A termékek vastag akril-rétegűek, üvegszállal erősítettek és poliuretánnal vannak bevonva, ami jelentősen növeli megbízhatóságukat és tartósságukat. A cég termékskálája különböző méretű és formájú fürdőkből áll, és néhány modell további funkciókkal rendelkezik: hidromasszázs, világítás stb.

A Ravak vízvezetékének hátrányai meglehetősen nagy súlyúak (körülbelül 20% -kal nehezebbek, mint más gyártók termékei), valamint az összetevők és kötőelemek kiválasztásának nehézségei.

Akril kád RAVAK ROSA II

Ravak Rosa II, rendszer

Vagnerplast

Egy másik csehországi márka, amely Európában elsőként kezdte meg a vízvezeték gyártását az akrilból. Manapság sok vállalat orientálódik a Vagnerplast termékekhez, mivel megfelel minden minőségi szabványnak. A termékek ergonómikus alakúak, a lábak, a fejek és az állítható lábak speciális támaszai. A cég klasszikus fürdőket és exkluzív modelleket gyárt, masszírozó rendszerrel és más lehetőségekkel.

Vagnerplast Cavallo 190 × 90

A Roca fürdők Spanyolországban készülnek és a legjobbak közé tartoznak a minőség és a tartósság tekintetében. A termékek fröccsöntéssel készülnek a kiváló minőségű akril extrudálásának módszerével. A falak vastagsága 4-5 mm, ami valamivel kisebb, mint más európai társaiké, de a kiváló minőségű merevítő és merev keretnek köszönhetően gyakorlatilag nincsenek kopás és forgácsok. A vásárlók azt állítják, hogy a telepítés után a modellek kicsit megrekednek, de a hang eltűnik.

Cersanit

A Cersanit fürdők a legjobbak az ár és a minőség szempontjából. Lengyelországban 4 mm vastagságú akril lapból készülnek. A termékek jó technikai és dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek (kettős megerősített alsó, merev keret, sima felület), és a cég kínálatát folyamatosan frissítik, így minden vásárló könnyedén választhatja ki a kívánt fürdőt. A Cersanit termékek hátrányai közé tartozik az a tény, hogy vékonyabb antibakteriális akrilsavat használnak fel, így ebben az esetben kizárják a hidromasszázs rendszer telepítését.

Bath Cersanit VIRGO MAX 150 x 90 aszimmetrikus balra

Cersanit VIRGO fürdő 160 x 75 téglalap alakú

Akril sarokkád CERSANIT VENUS 140 × 140

A lengyel érdeklődés Kolo újabb vezető szerepet tölt be az akril fürdők gyártásában Európában. A vízvezeték gyártásához használt, 3-5 mm-es angol akril vastagságú lemezek, amelyek nagy megbízhatósággal és tartóssággal rendelkeznek. A termékek kialakításának technológiája speciális pigmentet tartalmaz az anyaghoz, így a fürdők polírozhatók és tisztíthatók károsodástól vagy karcolódástól való félelem nélkül. A Kolo termékcsaládja klasszikus négyszögletes, valamint szögletes és aszimmetrikus modelleket tartalmaz. Mint a Cersanit termékek esetében, a Kolo fürdők vékony akrilból készülnek, így nem lehet hidromasszázs rendszereket beépíteni benne.

Akril kád Kolo Relax 150 × 150cm

A Riho egy holland cég, amely széles termékválasztékot kínál, beleértve a sarok-, kerek- és hatszögletű fürdőket. A fürdőkészítéshez használt akril lapok vastagsága 6-8 mm, így a márka szaniteráru tartós és kopásálló. A termékek gyártása során különös figyelmet fordítanak a környezetükre és a biztonságukra, így antibakteriális bevonattal és csúszásgátló fenékkel rendelkeznek. A Riho fürdők legjelentősebb hátránya a magas költségek, különösen a nem szabványos termékek esetében.

Bath Riho Bilbao 150x75

NEO 150 × 150 félköríves sarok akril fürdő (RIHO)

Akkori fürdő Riho Colorado

Videó - Külföldi márkájú akril fürdő kiválasztása

Belföldi gyártók

A hazai gyártók vízvezetékének költsége jóval alacsonyabb, mint európai partnereik ára, de ez egyáltalán nem befolyásolja a minőséget. Az orosz vállalatok modern termékei kiváló minőségű akrilból készülnek innovatív technológiák és berendezések használatával, így jó alternatívát jelenthetnek a drágább fürdők számára.

Aquanet

Akril fürdőkád Aquanet Fregate 120 × 120

A cég Aquanet a szaniterek egyik vezető gyártója, amely az Olaszországból származó berendezésekre vonatkozó elismert szabványok szerint gyárt gyártmányokat. A hazai vállalatok körében a márka gyártása a legdrágábbnak számít, mivel minőségi tanúsítványokkal rendelkezik, és garantálja az összes modellt. Az Aquanet fürdők 5 mm vastagságú akril lapokból készülnek, de a speciális megerősítési technológiának köszönhetően a termékek kiemelkedőek a tartósságuk és megbízhatóságuk szempontjából. A márka hátrányai közé tartozik az összetétel alkalmazása a gyártási folyamatban, amelynek következtében a kád első ízben telepítés után erős kémiai illatot eredményezhet.

Akril kád Aquanet Graciosa 150 × 90

A szaniterek előállításához a Bas márka európai felszerelést és anyagokat is alkalmaz, és az eljárás során az anyagot infravörös feldolgozásnak vetik alá, amely lehetővé teszi bármilyen formának. A megerősítés üvegszálas, polimerek hozzáadásával, biztonságosabb és környezetbarát poliuretánnal történik. A bázis számos különböző típusú modellt tartalmaz, köztük aero- és hidromasszázs-rendszerrel felszerelt kádakat. Minden termék esetében a gyártó tízéves garanciát vállal.

Hogyan válasszunk akril fürdőt: szakmai tippeket

Zatevaya javítás a fürdőszobában, sokan próbálják megváltoztatni a fürdőt. Új, modern embert akarok, különösen mostanra óriási választásuk van: ezek hidromasszázs fürdőkkel, világítással és sokféle formával és térfogattal rendelkeznek. Az akrilfürdő jó választás, az anyag nemcsak szabálytalan alakú fürdők kialakítását teszi lehetővé, de kiváló teljesítményjellemzőkkel is rendelkezik. Kitaláljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő minőségű akril kádat.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Először is fontos megérteni, hogy milyen előnyök és hátrányok várnak Önre, amikor akril fürdőt vásárolnak és működtetnek, mi különbözik a szokásos fém és öntöttvas opcióktól.

 1. Erő. A modern gyártási kapacitások lehetővé teszik az akril fürdők gyártását az öntöttvas közelségében.
 2. Az anyag lágysága. Ez kiváló lehetőséget nyújt a legkülönbözőbb formájú termékek előállítására. Az akril kád egy egyszerű és bonyolult belső térbe illeszkedik
 3. Könnyű. Ennek következtében a fürdő telepítése nem igényel további férfi teljesítményt, és tovább csökkenti a lakásban vagy a házban lévő válaszfalak terhelését.
 4. A minimális porozitás. Ez a tény nagymértékben megkönnyíti a fürdő gondozását és meghosszabbítja az életét.
 5. Hygiene. Egy különleges bevonatszerkezetnek köszönhetően érhető el. Az akrilfürdők a legtöbb esetben egyszerűen öblítik meleg vízzel.
 6. Alacsony hővezető képesség. Az akril jól megőrzi a hőt, körülbelül 40 percig a fürdőben lévő víz hőmérséklete nem változik.
 7. Ökológiai biztonság. A különleges antibakteriális bevonatnak köszönhetően a fürdők biztonságosak az ember számára.
 8. Jó hangszigetelés. A vízsugár nem okoz sok kellemetlen zajt.
 9. Kárveszély. Az akril fürdők kevésbé hajlamosak a forgácsok, karcolások és repedések kialakulására. Ha megjelenik, akkor az akril felülete sokkal könnyebb helyreállítani, mint más anyagot.

Mint minden termék esetében, az akril fürdők nem csak előnyei, hanem hátrányai is:

 1. Különleges tisztítószereket kell használni, amelyek finoman tisztítják a felületet. Ellenkező esetben fennáll a kémiai károsodás a felső rétegben és foltok, karcolások és egyéb külső hibák megjelenése.
 2. Az akril, amelyet fürdők gyártására használnak, olvadáspontja 160 ° C-ig terjed. Magas hőmérsékleten az anyag lágyul, és nem túl magas minőségű fürdő is deformálódhat. Ezért először öntsünk hideg vizet, majd kapcsoljuk be és forróbbak. És mindenképpen ne töltse be a fürdőt vízzel több mint 40 fokkal.
 3. A kád kissé elhajlik a nehéz terhek és súlyok miatt. Minőségi termékek esetében ez nem jelent problémát, egyes esetekben az esetleges eltérések a kerethez igazodnak. De mégis érdemes gondoskodni. Például ha egy nehéz tárgy egy olcsó fürdőbe esik, ez komoly repedést okozhat.

Milyen érzéseket kell figyelembe venni a választáskor: szakértői tanácsok

minőség

A meglehetősen nagy választék jelenlétében nem mindig lehet gyors navigálni. Íme néhány ajánlás, amelyhez igazán jó minőségű terméket vásárolhat.

 1. Jó fürdőben az oldalvágásnak mindig csak két réteget kell tartalmaznia - egy akril lapot és egy megerősítést. Az élettartama több mint 10 év. Ha a terméknek csak egy rétege van, akkor azt jelenti, hogy a fürdő teljesen olcsó műanyagból készült. A három rétegből álló fürdők - műanyag, akril és megerősítés - szintén rossz minőségű termékekhez tartoznak. Kis mennyiségű akrilsavat tartalmaznak, sőt, egy akril bevonattal ellátott műanyag, amely kis életet él.

Az oldalvágás megmutatja, hogy hány réteg van a fürdő kialakításában. Ha a fényes megvilágítás oldalát nézve rátalál a harmadik rétegre, azt jelenti, hogy van egy olcsó műanyag fürdő előtted, amely hamarosan elveszíti a színét, és repedésekkel borítja.

 • Válassza a legvastagabb falakat. Ha látod, hogy a fürdőkád vékony falakkal, de magas áron, ne vegye be. Ez az eset áll fenn, ha az ár nem egyezik a minőséggel. A vastagság ellenőrizhető a fülnél: kopog a falon, a hangnak süketnek kell lennie. Egy másik jel: a minőségi termékek nem engedik át a fényt. Tekintsük azt a tényt, hogy az akril réteg vastagsága az oldalsó vágásban maximális, a termék oldalán sokkal kisebb.

  Győződjön meg róla, hogy vigye el a boltba egy fényes zseblámpát. Amikor fürdővel választja, határozza meg, van-e olyan áttetsző hely a testben, amely az anyag gyenge minőségét jelzi.

 • Ellenőrizze az eladóval, hogy milyen erősítő anyagot használ a gyártás során. Ha poliuretán - finom, rosszul viseli a terméket, és nem mérgező, szagtalan. Ma azonban sok gyártó üvegszálas és éteres gyantákat használ - kellemetlen kémiai illatuk van. A fürdés ilyen "rossz oldala" durva az érintésre, és elhagyhatja a szilánkokat. Az üvegszálas anyag kevésbé tartós, mint a poliuretán, és káros anyagokat bocsát ki a levegőbe.

  Sajnos a különféle lehetőségekkel - mint pl. A hidromasszázs - olcsó fürdőszobák általában üvegszálas üvegszálakkal vannak megerősítve, mivel lehetővé teszik a fúvókák és egyéb szükséges elemek könnyű vágását a fürdő falaiba.

 • A kiváló minőségű és tartós fürdőkád nem tartalmaz túl sok kanyart.

  Ellenőrizze, hogy nincs-e olyan hely, ahol a víz stagnál.

 • Minőségi fürdőkben a felületnek tökéletesen sima és fényesnek kell lennie. Az alacsony minőségű porózus, enyhén durva.

  Ragyogjon egy zseblámpát az alján és a fal belsejében lévő falakon: vele együtt észreveheti a legkisebb egyenlőtlenséget, ami a termék rossz minőségét jelzi.

 • Fontos, hogy értékeljük az akril fürdő keretének minőségét. A legegyszerűbb keret egy hegesztett vagy csavarozott téglalap alakú fém keret az alsó rész alatt, amely ellenáll a víz nyomásának és a személy súlyának. Az oldalfalak nem megerősítettek, de a szokásos téglalap alakú minőségi termékhez ez nem szükséges. A komplikált keret rendszerint szabálytalan alakú termékek készletébe tartozik, további elemei vannak, amelyek erősítik a falak körül a peremet.

  De ha egy meglehetősen olcsó fürdőszoba bonyolult kerettel rendelkezik, akkor ez azt jelezheti, hogy a gyártó ilyen módon elrejti a gyenge minőségét: kiterjedt keret nélkül egy ilyen fürdő egyszerűen nem viselheti a súlyát és deformálódik.

 • Az akril fürdőkeretek a termék alakjától függenek, de a keretek nem túl bonyolultak, ez maga a fürdő kemény merevségét jelezheti.

  kényelem

  Milyen alakja jobb fürödni?

  Az akril fürdők lehetnek a következő formák:

  • téglalap alakú;
  • kerek vagy ovális;
  • szög;
  • aszimmetrikus.

  A téglalap alakú kád jól illeszkedik egy szabványos kis méretű helyiségbe, gyakran falról falra helyezve. Minimális keret és egy oldallap. Ha ilyen modelleken hidromasszázs és hasonló opciók állnak rendelkezésre, ritkán járnak el, mert rendkívül kényelmetlen a kiegészítő berendezések felszereléséhez egy kis fürdetéshez, csak az egyik oldali megközelítéssel, és a jövőben fenntartani vagy javítani.

  A sarokkád két változatban áll rendelkezésre - jobbra és balra. A szabad oldala domború vagy homorú alakú, egyenes vagy lekerekített. Ezek a fürdők közepes méretű és nagy szobákhoz alkalmasak.

  A kerek és ovális termékek sok helyet foglalnak el, miközben jelentősen csökkentik a helyet, de képesek egy tágas fürdőszobás luxus hangulatot teremteni. Gyakran ilyen modellekben hidromasszázs van.

  Az aszimmetrikus fürdõ ideális megoldás, ha egy fürdõszobába kell belépni egy komplex szobába, de rendszerint nagy teret is igényel. Az ilyen termékeket gyakran hidromasszázs berendezésekkel is ellátják.

  További lehetőségek

  Ha akril fürdőt választasz, figyeljen a kellemes lehetőségekre, talán egyikük nem elég ahhoz, hogy teljesen boldog legyél. De készülj fel arra a tényre, hogy jelentősen megnövelik a fürdő költségeit, és egy ilyen termék további karbantartást igényel. A leggyakoribb funkciók a következők:

  • Hidromasszázs vagy pezsgőfürdő - egyszer a fürdők ilyen funkciót tekintettek a luxus, most már elérhető számos fogyasztó számára. Fontos megfontolni a fúvókák számát és helyét, ez befolyásolja a masszázs minőségét. Ezt hátulról és oldalról kell hordani. Egyes modellekben hidromasszázs lábak. Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen fürdők nagyobb méretűek, mint a jacuzzi nélküli fürdők.
  • Az Aero masszázs csak technikával különbözik a hidromasszázs használatától. A fúvókák légzsákokat hoznak létre, ezért az öröm mellett a légbuborékokat is figyelni fogják. Ez a masszázs felkelteti a gyermekeket.
  • A krómterápia egyfajta könnyű kezelés. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy vízkezelést végezzen gyönyörű fényviszonyok között, ami elősegíti a pihenést.
  • A fűtőtestet úgy alakították ki, hogy megfelelő vízhőmérsékletet tartson fenn.
  • A hőmérséklet és a víz szintjét mérő érzékelők, alátétek, fejtámlák - mindezen kiegészítések célja, hogy növeljék a kényelem szintjét.

  A gyártók és a modellek értékelése

  Az akrilfürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni a különböző árnyalatokat, beleértve a gyártót is. Röviden áttekintjük a legnépszerűbbeket:

  1. Vagnerplast. Az anyagokat csak a legmagasabb minőségű, különösen az angol öntött akril használják. A termékek garanciája - több mint 10 év.
  2. Kolo. Ez a cég számos érmét és tanúsítványt igazol kiváló minőségű termékeket. A modellek megválasztása meglehetősen nagy.
  3. A Pool Spa spanyol gyártó. A modellek kiválasztása nagy. A termelésben használt akril nagyon tartós. Az ár elég magas, de a garancia megfelelő.
  4. A Ravak Csehország egyik minőségi gyártója. A cég fürdői nagyon népszerűek a világ minden táján.
  5. Cersanit - jó minőségű fürdőkád megfizethető áron. A garancia időtartama hét év. Modern típusú antibakteriális akril használják, de ennek köszönhetően nem lehet hidromasszázs telepíteni.
  6. 1Marka orosz gyártó. A fürdők gyártásában német öntött akril volt. 10 év garancia.
  7. Az Aquanet egy másik népszerű hazai gyártó, elfogadható áron. A tartomány mind formában, mind méretben nagy. A cég fürdői kiváló minőségű akrilból készültek, 5 mm vastagságban, több változatban - ovális, téglalap alakú vagy aszimmetrikus alakban.

  Vannak más gyártók is, különösen vannak Kínából származó cégek (Massimo, Appollo, Coliseum, Huber, Gemy, Vela). De a fenti vállalatok bizonyították magukat, és kiváló minőségű termékeket és jó garanciákat kombinálnak.