Legfontosabb > Csapok

Fürdőkád kis fürdőszobákhoz

Több mint kis méretű apartmanok, amelyek megjelentek a Hruscsov-korszakban, némi nevetés. De sok család számára ez volt az egyetlen igazi lehetőség, hogy a kívánt lakások tulajdonosává váljanak. És ugyanabban a fürdőszobában a méret nem számított számukra.

Őszintén szólva, még ma sem játszanak döntő szerepet, ha sikeresen kezeli ezt a szobát. Például zuhanyozhat egy kis fürdőszobában. A sitz fürdő is nagyszerű megoldás. Azonnal engedje el a helyet egy mosógépnek. Vegye figyelembe ezt a lehetőséget részletesebben.

Sit-Bath lehetőségek

Ez a termék vízvezetékeket számos paraméter alapján osztályozhatjuk. Az ültetőfürdők különböző méretűek és alakúak. Különböző anyagokból készültek. Még a funkciók is változhatnak.

Úgy gondolják, hogy az ülőfürdőt elsősorban időseknek és fogyatékosoknak tervezték. De ez a termék jól illeszkedik a modern belső térbe. Minden családtag kényelmesen érezheti magát.

Szabványos betűkészletek méretei

A szélessége 70 centiméter - ez a minimális, ami jellemzi a szabványos és kis modelleket. A legkompaktabb másolatok hossza csak egy méter.

De a standard modell 1,2 méter hosszú és 1,5 méteres.

A boltokban többféle pihenőhely található. Ezek különböznek az anyag gyártásában és méretében. A leggyakoribb méret opciók:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

Ha a Hruscsov fürdő néhány tulajdonosának saját paraméterei lehetővé teszik számukra a mini- vagy szabványos modellek használatát, akkor mindenki számára egy harmadik lehetőség is van, tágabbak. Ez a termék a legkényelmesebb vízvezeték, és paraméterei 120 x 110 cm.

Különböző tálak

Még a kis fürdőszobák is saját stílusukkal rendelkeznek. Attól függően, hogy a szobában található bútorok közül melyik van, a kád külön felszerelhető vagy beágyazható.

Az ügyfelek által igényelt tálak fő típusai:

Vannak olyan tervezési modellek is, amelyek alakja háromszög alakú és általában aszimmetrikus lehet. Külön is szeretnék megemlíteni olyan termékeket, amelyeknek külön ajtója van az oldalán, vagy olyan mozgatható oldalfalon, amely leeshet és eshet.

Ez megkönnyíti az életet azok számára, akiknek fizikai képessége korlátozott. Az ilyen fürdők nem annyira vonzzák a kompakt méretüket, mint a funkcionalitást, ami néha a legfontosabb dolog.

Ha szeretné értékelni az ülőfogak előnyeit, itt megtekintheti ezt a videót:

További fürdőzési lehetőség

A kis fürdőszobákhoz ajánlott ülőfülkék számos extrában használhatók. Az ilyen modellek működését még kényelmesebbé teszik.

Az ajtó és a mozgó fal mellett ezeken a modelleken a következőket teheti:

 • telepítse a hidromasszázs rendszert;
 • csatolható repülõmértékegység;
 • nem csak dekoratív, hanem különleges lámpák létrehozására is, amelyek lehetővé teszik a hagyományos fototerápiás és fényterápiás módszerek kezelését;
 • használja a modern vevőt vagy lejátszót, hogy meghallgassa kedvenc zenéit vízkezelések során.

Még a legkompaktabb fürdőben sem lehet jó mosás, de jó pihenés is van.

Ezenkívül ez a fürdő egyszerűen kombinálható zuhanyzóval. Ha védőfüggönyeket vagy speciális betéteket használ, akkor a szobában egyfajta helyiség alakul ki, amely megóvja a többiet a felesleges nedvességtől.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Természetesen a lecsúszás fő előnye a tömörség. Még egy kis helyiségben is, ahol megfelelő helyet találnak, ahol senki se zavarja.

A modell további előnyeit felsoroljuk.

 • Azok, akiknek a szervezetnek további védelemre és támogatásra van szüksége, jól érzik magukat: az idősek és a fogyatékkal élők. Különleges korlátok, amelyek segítenek abban, hogy valaki belépjen és kilépjen a fürdőszobából, valódi találatot talál, ami nagyban megkönnyíti a mosási folyamatot.
 • Úgy tűnt, hogy kifejezetten az anyáknak készülő nők számára készült. A terhesség utolsó szakaszaiban a nők kínosnak érzik magukat. Nem tudják felemelni a lábukat, vagy hajlítani, ha szükséges, hogy rendszeresen fürödjenek. Az ülő helyzet segít nekik, hogy ne húzzák meg a lekerekített hasizmokat.
 • Nem minden, a rendszeres fürdőkádban bevett vízkezelési eljárást engedélyez az orvos. Például egy beteg szívű személynek nem szabad feküdnie.

Ez a modell szintén jelentős hiányosságokkal jár, amelyeket szintén ismerni kell.

 • Néhány külföldön készült modell nagyon drága.
 • Mindannyian különbözünk, és néhány ember számára az ilyen tálak paraméterei túl kicsiek. Ezt figyelembe kell venni, ha kényelmesen fürdeni szeretne.
 • Egyszerűen lehetetlen ilyen fekvőhelyen fekvő pozíciót lebonyolítani, ezért a modell kiválasztásakor minden családtag szükségleteire összpontosítania kell.

Ha a modell minden előnye és hátránya ismeretében a ház tulajdonosa még mindig úgy dönt, hogy eldönti, milyen anyagból készül a leültetett fürdő.

Gyártási anyag kiválasztása

A piac nemcsak különböző méretű és alakú modelleket kínál, hanem különböző anyagokból is. És ez nagyszerű, mert felvehet egy olyan terméket, amely tökéletesen megfelel Önnek és tökéletesen beleillik a javasolt belső térbe.

Fa: nemzetközösség természetes anyagokkal

Mi lehet természetesbb, mint a minőségi fa? Végtére is mindannyian tudjuk, hogy a híres orosz fürdőt teljesen felállították egy faágazatból. Éppen ezért a fakeretes fürdő, amely egyre népszerűbb és igényesebb.

A kompakt betű vörösfenyő, bükk, tölgy vagy cédrus. Ezek a fafajták hosszú évekig nem veszítik el vonzerejét, és egy ilyen fürdõben nincs olyan gomba vagy penész, amely ártalmas lehet az emberi egészségre.

Fa tálat készítésekor speciális nedvességálló anyagokkal kezelik, amelyek megfelelő gondossággal jelentősen megnövelik hasznos élettartamukat. A fa nemcsak a fürdő, hanem a tartozék, amely körülveszi, és segít szervesen illeszkedni a belső térbe.

A lakkozott, fából készült modell nagyon kedvező benyomást kelt. Meg akarod érni, vasalja fel a felületét, és természetesen használja a rendeltetésszerű célját. A fa a természet része: az általa választott anyagok nem képesek allergiás reakciót okozni. De nem mindenkinek van pénzügyileg elérhető a hasonló modellhez.

A mosás, az állatok mosása és alapos mossuk magukat egy ilyen fürdőben általában nem lehet ezeknek a termékeknek a rövid idejű használatára.

Akril - a modern vízvezeték vezetője

A fa jó, de drága lehetőség. Ráadásul van elég költségvetési akril, ami valóban vezető szerepet tölt be a modern vízvezeték-piacnak.

A világ legfontosabb tételei a világ gyártói. Különböző színű tálak és a legbizarrabb formák készítésére használják. Ha a fürdőszobában nincs fényerő és vonzódás, akkor az akril betűtípussal kell rendelkeznie. Végső megérintésként célszerű olyan gyengéd világítást alkalmazni, amely megőrzi az intrikát és a rejtélyt.

Egy szerény akril tál segítségével a szó szoros értelmében átalakíthatja a legáltalánosabb szobát. Az a tény, hogy az akril nagyon költséges anyagokat képes utánozni. Ez létrehozza az onyx vagy a márvány illúzióját. A természetes selymet ábrázoló tapéta hátterében ez a fürdő egyszerre csodálhatja és elcsodálhat.

Ha a szoba világításának designja és a magas minőségű vízvezeték kiegészíti a belső teret, akkor a fürdőszobája nemcsak szép, hanem fényűző lehet.

A mi akril fürdőinket a súlyosabb működési körülményekre terveztük, így megbízhatóbb és tartósabbá tehetjük őket.

Viszonylag olcsó acél

Az acélmodellek nem olyan súlyosak, mint az öntöttvas termékek. Azonban vonzóvá teszik ügyfeleiket nem súly szerint, hanem viszonylag alacsony költséggel. De az acél betűkészletek működtetése során bizonyos hiányosságok merülnek fel, amelyekről előzetesen figyelmeztetni szeretnénk.

 • Az acélnak magas a hővezetése. Gyorsan melegíti a környezetet. Ebben a fürdőben nem kell áztatni: a benne lévő víz nagyon gyorsan lehűl. Bizonyos orvosi eljárások esetén ez a körülmény túlfutó akadály lehet.
 • Egy ilyen termék kihasználásával gondosan ellenőrizni kell a külső bevonat integritását. Ezekben a fürdőkben a réteg általában vékony. Ha a bevonat nem helyreáll, akkor a tál elakadhat, mert rozsdás.

Tudva az acéltermékek hiányosságairól, a gyártók keresik a kiutat a helyzetből, és megpróbálják javítani a betűtípust. Az acél műanyag tokkal van ellátva, és a tok és az alap alatti üreg speciális töltőanyaggal van feltöltve, amelynek hővezetési képessége kicsi.

Ebben az esetben a víz hője mentésre kerül, és a vízsugár nem éles hangot ad, és a fürdő védett alját üti.

Masszív öntöttvas termékek

A nehéz öntöttvas fürdőket még mindig régi házakban tárolják. Tulajdonosai nem nagyon sietnek velük egy nagyon egyszerű okból: nagyon sok a súlya az egyetlen hátránya ennek a modellnek.

És csak akkor jelenik meg, ha a fürdőt szállítani kell.

De az öntöttvas kétségtelen előnyei:

 • a tálat kitöltő meleg víz megtartására való képesség;
 • hosszú élettartam;
 • nagy mechanikai sérülés ellen.

A kár nem képes maga a betűtípushoz és zománcozásához. De ez a probléma sikeresen megoldható oly módon, hogy akril betétet helyez el a régi fürdőbe, vagy új akril vagy zománcburkolatot visz fel a felületére.

Helyszíni fürdő kiválasztása

Bath - a vásárlás nem olcsó, ezért gondosan választania kell. Az első dolog, amit meg kell találni a fürdőszobában, az a hely, ahol telepíteni szeretné.

Ezután meg kell győződnie arról, hogy a megvásárolni kívánt modell megfelel a test paramétereinek és a családtagok életkorának.

Mérje meg és jegyezze fel a mérnöki kommunikáció paramétereit, amelyek a fürdőhöz kapcsolódnak. Ellenőrizze, hogy a sarokkád a fürdőszobában a legjobb megoldás?

Döntse el, hogy a tálca milyen színét keresse, hogy a modell tökéletesen illeszkedjen a létrehozott belső térbe.

A tervezett vásárlást gondosan meg kell vizsgálni. Nem szabad semmilyen sérülést okoznia: repedések, zsetonok vagy daganatok. A termék felületének zökkenőmentesnek kell lennie elegendő réteg zománcgal. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott fürdő elég mélyen ült.

Ellenőrizze a tál külső falát: tartalmaznia kell korrózióálló bevonatot. Ellenőrizze, hogy a fürdőben lévő lyukak megfelelnek-e a műszaki kommunikáció paramétereinek.

Általános telepítési szabályok

Az egyes modellek telepítésekor saját árnyalatai vannak, amelyeket figyelembe kell venni. De vannak olyan általános szabályok, amelyek univerzálisak mindenfajta ülőfürdő számára. Fontos megfigyelni a telepítés sorrendjét. És minden rendben lesz.

Lépésről lépésre a telepítési folyamat így néz ki:

 • szoba előkészítés;
 • adagoló tál és annak rögzítése;
 • csatorna csatlakozás;
 • földelés;
 • megmunkálási felületi csatlakozások és rések az egyes elemek között;
 • képernyőn történő felszerelés és dekoráció.

Eszközök és anyagok

A telepítés elvégzéséhez különféle eszközökre és anyagokra van szükség. Felkészülésüknek az alábbi listára kell összpontosítania.

Szükségünk lesz tehát:

 • szinten;
 • véső;
 • ceruza és mérőszalag;
 • poliuretánhab és szilikon tömítőanyag;
 • csavarhúzó, kés és kalapács;
 • látott, bolgár;
 • szigetelőszalag;
 • állítható gombok;
 • csatorna szerelvények és hullámcsövek.

Ha öntöttvas kádat szerelnek be, akkor a leeresztő csövek átmérőjének 40 mm-nek kell lennie. Az acél vagy akril tömböt 50 mm keresztmetszetű csövek segítségével kell felszerelni.

Felkészülés a helyszínre

A helyiségnek szabadnak kell lennie. Vizsgálja meg, hogy gondolja át, hogyan kell megfelelően fürdeni, hogy ne károsítsa a falakat. A szoba padlójának síknak kell lennie.

Ügyeljen arra, hogy egy szinttel ellenőrizze. Ha az eltérések meghaladják a 4 mm-t, cementcementet kell készíteni, ellenkező esetben a fürdő nem stabil.

Most meg kell vizsgálni a csővezetékek átjárhatóságát, a szennyvízelvezetés és a vízvezeték szerelését. Ami a szoba falainak és padlójának későbbi dekorációját illeti, akkor azt a fürdő telepítése után lehet elvégezni.

Ülő akril fürdők

Az ültetett akril kádak kiváló választás a fürdőszobájához. Bár a fürdő kiválasztása nem egyszerű. Kérjen tanácsot a Zuhanyzóban - egy online vízvezeték üzlet Moszkvában és Jekatyerinburgban

Kényelmes és jövedelmező együttműködést kínálunk:

 • Sessile akril fürdő elérhető áron 6630 rubeltól 67940 rubelig
 • Egyéni kedvezmények az építőipari vállalatok számára
 • mindig boldog az egyedi design
 • Kifizetés kényelmesen: hitelkártyával, fizetés az interneten, számlán, az üzlet pénztárában

Ha meg szeretné tudni az árakat és megrendelheti a Sessile akril fürdőket Permben, Jekatyerinburg, Chelyabinsk, Tyumen, Szentpétervár, válassza ki a kívánt helyet a város jobb oldalán, és küldje el az árut a kosárba.

Ülő akril fürdők

Az ültetett akril fürdőnek számos előnye és előnye van a hagyományos analógokkal szemben. Kis méretük miatt széles körben használják kis fürdőszobákban. Nagy szobákhoz is választják, amikor a tulajdonosoknak meg kell tartaniuk a szabad helyet.

Miért vesz egy sitz fürdőt?

 • Optimális méretek, amelyek megtakarítják a helyet, és lehetővé teszik, hogy belül kényelmesen üljön;
 • Az oldalán egy kis küszöb jelenléte, amely ülőhelyként használható;
 • A fürdő hátsó szélessége optimális méretű. Az Aquanet által gyártott fürdőben a testméret tulajdonosai kényelmesen érezhetik magukat;
 • A túlfolyás oldalról történő terjeszkedésének köszönhetően a víztartások bármilyen kellemetlen érzés nélkül is végrehajthatók;
 • Automatikus túlcsordulás telepítésének lehetősége gomb megnyomásával aktiválva.

Az akril helyiségek jellemzői

A kád tartós akril és poliészter gyanta. A modellek falvastagsága különbözik a termék alakjától és méretétől függően. A modellek szilárdsága és stabilitása megfelel az állítható lábakkal ellátott fémkeretnek. Nemcsak a modell vízszintes helyzetbe állítását teszi lehetővé, hanem a padló feletti magasságát is 10 cm-es magasságban változtatja, a legalacsonyabb pozíció csak 1 cm-re, és ennek köszönhetően kiválaszthatja az optimális szintet, amely biztosítja termékeink kényelmét.

A fürdőkád működése során a tulajdonosok áttekintik a kiváló fényes felületet fehérben. Ez a hatás az egyik legjobb alternatív anyag. Ugyanakkor az akril gyakorlatilag nem szívja fel a szennyeződéseket, ami miatt a fürdő gondozása nem okoz nehézségeket, és a kezdeti megjelenés hosszú ideig tart.

Választhat és vásárolhat tőlünk az Ön számára optimálisan lefoglalt fürdő méretét:

Megrendelésre hívja telefonon +7 (499) 677-19-17. Termékeinket Moszkvában és a Moszkvai régióban szállítjuk.
Ahhoz, hogy egy sitz fürdőt vásároljunk tőlünk, azt jelenti, hogy egy alkut vásárolni hivatalos garanciával.

Ülőfülke (42 fotó): előnyei és hátrányai

A fürdők más típusától eltérően a Hip bath, melynek méretei általában legfeljebb 1 m hosszúak, elsődlegesen orvosi okokból feltalálók.

A vízi eljárásaiban, ahogyan a névből már megértették, ülő helyzetben vannak, amelyet az orvosok bizonyos betegségek esetén, valamint pihenési alkalmakra írnak fel. Az ilyen típusú termékek - az orvosi előírásoknak való megfelelés mellett - jelentősen megtakaríthatják a vizet, ami fontos, ha gyakori kezelésre van szükségük.

A sitz fürdőről

Ez az egyik legelterjedtebb kis méretű fürdőkád, ami egy istenszeredés a helyhiányos fürdőszobák számára.

A fürdés hagyománya ülő helyzetben jött az ókortól. Például az ősi Japánban erre a célra speciális fahordókat használtak, amelyek ugyanakkor elég magasak voltak, és így a hordó tetejére történő feltöltésekor a víz képes elérni a nyakat.

Ma, miután a fából készült tárgyak vízvezetékét elfoglalják főként fém és akril fürdők ülni.

Ha azonban az ülőfürdők egészének gyakorlati szempontjait figyelembe vesszük, valószínűtlen, hogy ilyenek lennének, mivel például egy hagyományos fürdőkádban vagy egy mély tálcával ellátott zuhanásnál kényelmesebb lehet a vízkezelés mind ülő helyzetben, mind álló helyzetben, miközben az utolsó lehetőséghez.

Ezért, ha a fürdőszobát több ember családja használja, akkor a lehallgatott fürdőt inkább a rendszeres vízvezeték mellett kell használni, nem pedig helyettesíteni. Talán szép lenne egy kis fürdőszoba belsejébe illeszkedni, de a könnyű használat miatt a fürdőzés ülő helyzetben nem lesz mindenki számára kényelmes.

Akril akril fürdő

A sitz fürdők típusai

Új ülőgarnitúra-modellek kialakításakor a tervezők általában ugyanazok az elvek, mint más szaniteráruk létrehozásakor. Ma már kevés olyan hely van, ahol szigorúan téglalap alakú vagy négyzet alakú vízvezeték-objektum található (pl. Bizonyos típusú vízvezeték elemek kivétel).

Ugyanez vonatkozik az üldöző fürdőkre is. Így adhat és kerekítheti az alakját, és egy szabálytalan háromszög alakját, ha feladata a vízvezeték elhelyezése a szoba sarkában.

Ha a méretről beszélünk, akkor a fürdő különböző méretű.

Tekintsük a leggyakoribbakat:

 • kicsi kipirult fürdők, amelyek szabványos mérete 100 * 70 cm;
 • közelebb a standard méretű fürdőkhöz: 120 * 70 és 150 * 70 cm sitz fürdők;
 • 120 * 110 cm a leginkább kényelmes és népszerű termékek.

A modern típusú magas színvonalú ülő-fürdőnek olyan fontos tulajdonsága van, mint az ajtó. A felhasználó úgy használja, mint egy kocsiajtó, amikor a kabinban ül. Miután belépett a kádba és bezárta az ajtót, bekapcsolja a vizet, és várja, amíg a kád megtelt. Az eljárás befejezése után a vizet át kell öblíteni, majd az ajtót kinyitják.

Süllyesztett fürdők: méretek

Technikai szempontból ez a megoldás nagyon fontos, mert jelentős segítséget nyújt a testmozgás vázrendszeri betegségeinek szenvedő embereknek, és segíti őket abban, hogy bármilyen segítséget használjanak a fürdőben.

Most tekintse meg a legelterjedtebb lejtős fürdők típusát, a termelés anyagától függően:

 • öntöttvas sitz fürdő;
 • acélcső;
 • akril sitz fürdő.

Az öntöttvas öntöttvas fürdők túl nagy és praktikus súlya miatt az évek során kevésbé gyakoriak, sok múlt emléke szerint. Még ma is sok mini-Hruscsov-szerű modell túlélte és még mindig sikeresen használják.

De sok a súly, és ennek következtében a nehézségek a közlekedésben talán az egyetlen hátránya az öntöttvas ülőgarnitúráknak.

Ha összességükben figyelembe vesszük az összes szükséges minőségi kritériumot:

 1. tökéletesen tárolják a felvett víz melegét;
 2. a nagy mechanikai igénybevétellel szembeni megkülönböztetés jellemzi;
 3. de valószínűleg a legfontosabb előnyüket tartósnak nevezik.

Az utóbbi két előny azonban általánosságban az öntöttvas termékekre vonatkozik. Azonban a zománc bevonat, amelyet a gyártás során alkalmaznak régóta használhatatlanná válnak, míg például az akril ülőkádok megfosztják ezt a hátrányt.

Több éves használat után, a bevonat helyes gondozásától függően, az öntöttvas kádat helyre kell állítani, például egy akril betétet a fürdőszobában.

Természetesen az acél ülőgarnitúrának észrevehetően kisebb tömege lesz, ha egy öntöttvas-analógot hasonlítunk össze. Ráadásul ezek a fürdők széles körben elérhetők az alacsony költségük miatt.

Az akrilfülke ajtóval és hidromasszázszsal rendelkezik

Ezek a fürdők azonban negatív tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • A nagy hővezető képesség miatt az acél fürdőkben lévő víz nagyon gyorsan hűlni képes, és néhány perc alatt a víz hőmérséklete megegyezik a szobahőmérsékletével, ami gyakran ellentmond az orvosi eljárásokra vonatkozó követelményeknek.
 • Továbbá, ha nem sikerül helyreállítani a meghibásodott fürdőt, a leengedett acélkád több éven keresztül rozsdásodhat, mivel a fürdőben lévő acélréteg elég vékony.

Mindezek ellenére a gyártók gyakran készítenek acél fürdőket a test műanyag kiterjedésével, amelynek üregét felerősítő hab vagy egyéb alacsony hővezetőképességű töltőanyag töltik fel.

Ez egyrészt lehetővé teszi a fürdõ számára, hogy hosszabb ideig tartsa a víz melegét, másrészt hangszigetelõ funkcióját és csökkentse a fürdõ alján található vízsugarak által keltett zajokat.

Az akril kádfürdő jelenleg a legtechnológiailag legfejlettebb megoldás, amelyet a vízvezeték beszállítók kínálnak.

Ugyanakkor nem mondható el, hogy az ezen anyagból készült termékek a demokratikus kategóriába költöztek, mivel más anyagokból származó társaikhoz képest az akril kádak költsége drágább.

Ami a külföldi gyártás akril vízvezetékét illeti, nem mindig áll meg a csapok kémiai összetételében, ezért előnyben kell részesíteni a hazai termékeket, amelyeket speciálisan teszteltek és ezért szigorúbb működési feltételekhez igazítottak.

Annak érdekében, hogy az akril beülő fürdő kiváló minőségű legyen, sok gyártó garanciát vállal az ilyen modellek legalább 10 évig.

Mire és hogyan ülni a fürdőben

A leengedő fürdő használatának szabályai

Az ülőfürdőt fel kell tölteni vízzel ahhoz a szinthez, amelyen a csípő és az alsó has alatti vízbe merül.

A meleg ülőfürdő felvételére utaló jelek:

 • Általában a zabsaláta, a lófaragás vagy a széna romlása kivételével történik.
 • A fürdőkádat a húgyhólyag és a vesék kezelésére használják, a vizelés nehézségei és az urolithiasis.
 • A zabkendő ültetőfürdőt fájdalmak és fájdalmak kezelésére használják.
 • A szénanövény fürdősége segít a székrekedés, a külső daganatok, a hasi görcsök és az aranyércek kezelésében.

A száraz lószerszám vagy a zabszalma fürdéséhez forrázó vizet öntünk a fű fölé, néhány percig alacsony hőt tartva és 30-37 ° C-ra hűtjük, majd a kádakba öntjük.

A szénsavas por fürdő ugyanolyan módon készül, előzetesen porzsákban, erősen kötve.

A meleg leereszkedő fürdő kb. 15 percet vesz igénybe, és 3-4 óra elteltével újra el lehet venni, de már hideg állapotban is.

A hideg ülő fürdőszoba hatékonyan kezeli az alsó hasi szerveket, serkenti a vérkeringést, javítja az emésztést és normalizálja a beleket. Ezenkívül jól keményedik.

Készítsünk egy hideg fürdőt ugyanúgy, de a levest nem forró, hanem hideg vízre öntjük (vagy először forró, hideg után). Az eljárás időtartama általában 0,5-4 perc, és a dózis gyakorisága nem haladja meg a heti kétszer.

A modern kényelmes fürdők nagyon funkcionálisak és kényelmesek. Ezért azt javasoljuk, hogy bölcsen megközelítse a sitz fürdő választékát, és lehetővé teszi számodra, hogy legyőzze a sok betegséget.

Ülő fürdő a kis fürdőszobákban

A kis méretű fürdőszoba is kényelmes lehet, ha helyesen megközelíti az elrendezést. A fő helyet a fürdő veszi, ami azt jelenti, hogy olyan modellt kell választania, amelyben a funkcionalitás és a komfort kompakt méretű. És a legjobb lehetőség itt egy sitz fürdő, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Ülő fürdő a kis fürdőszobákban

Ülőfürdő a belső térben

A sitz fürdő jellemzői

Az ülőfürdők nem lehetnek a hagyományos fürdők teljes értékű cseréje, és mégis igen nagy a keresletük. A gyártók folyamatosan fejlesztik az ilyen termékeket, javítják ergonómiájukat és új funkciókat adnak, így nagyon kényelmesek a működésük során. A fürdők alakjában, megjelenésében, méretében, gyártási anyagában különböznek, és annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a választás, jobb megismerni alapvető jellemzőit.

Alak és méret

Fürdőkád ül - egy fotó

A standard modell egy négyzet vagy téglalap alakú tál, amelynek ülése és alacsony oldalai vannak. Ez a fürdőszoba könnyű és jól illeszkedik a fülkékbe és a sarokba, mert sima falai vannak. De a legnépszerűbbek a háromszög alakú ovális és szögletes modellek, valamint az eredeti aszimmetrikus alakkal jellemezhető designer fürdők. Lehetőség van sima és ferde oldalra, figurális élre, magas hátra és ajtókra.

Négyszögletű hip fürdő

Sit-bath méretek:

A nagy méretű, nem szabványos modellek - 135x135 cm, 140x140 cm és a leginkább átfogó 150x150 cm-esek - a termékek magassága 35 cm-ről 60-ra változik, és az ajtókkal rendelkező modellek magassága 0,8 és 1,2 m között van. nagyon jó teljesítményt mutatnak - 95 és 230 liter között.

Az ülőfürdőnek elegendő kapacitása lehet a kényelmes fürdéshez.

felszerelés

A kis fürdők kényelmesebbé tétele érdekében a vízvezetékgyártók további felszereltséggel bővítik szabványos képességeiket:

 • hidromasszázs rendszerek, oldalsó kezelőpanellel;
 • levegőmasszázs;
 • ózon sterilizáló;
 • speciális lámpatestek fényterápiához.

Az akrilfülke ajtóval és hidromasszázszsal rendelkezik

Emellett különböző típusú modellekben rozsdamentes acélból készült korlátok, fejtámlák, kettős elvezető rendszer, szivattyú és vízmelegítő is lehet.

Többfunkciós csípőfürdő

A legkényelmesebb ajtókkal ellátott kádak, amelyek kifejezetten a fogyatékkal élők számára készültek. A modelltől függően az ajtók az elülső vagy a végoldalon helyezhetők el, befelé vagy kifelé nyílva. A bejárati magasság mindössze 15 cm, teljes építési magassága legfeljebb 1,2 m. A belső felületek csúszásmentesek, mindig vannak korlátok, és egy keverő, termosztáttal és hidromasszázs fúvókákkal általában a csomagolásban található. Ezek a fürdők ideálisak az idősek, a kisgyermekes családok, a terhes nők és mindenki más számára örömmel.

Hip fürdő az ajtóval

Hip fürdő egy ajtóval a fürdőszobában

Javallatok meleg ülőfürdő használatához

Gyártási anyagok

Az ültetőfürdők előállításához különféle anyagok kerültek felhasználásra, ami jelentősen növeli a hatótávolságot, és lehetővé teszi, hogy bármelyik stílust kiválasszon. Az anyag típusa nemcsak a külső adatokat, hanem a fürdő költségeit, valamint az erősségét és tartósságát is érinti.

Akrilkád

Ezen típusok mellett vannak fodrász, temperált üveg, plexi, valamint kombinált modellek.

Fajanszfürdő

Ajánlások a kiválasztáshoz

A modell kiválasztásakor a legfontosabb kritériumok a következők: könnyű kezelhetőség, tartósság, a fürdőszobai belső térnek való megfelelés és a telepítés bonyolultságának mértéke, ha a telepítést önállóan kívánják elvégezni.

A fürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni minden családtag fizikumát, hogy azok, akiknek a legnagyobb testmérete van, kényelmesen ülhetnek fürödni.

Még egy kis fürdőnek is kényelmesnek kell lennie.

Miután meghatározta a tál optimális méretét, válasszon egy helyet a fürdő alatt. Itt meg kell vizsgálni a kommunikáció helyét és a vízvezetékhez való szabad megközelítés rendelkezésre állását. Ha nagyon kevés hely van, figyeljen a sarokbeállításokra.

Sarki fürdő modell üléssel

Ha a fürdőt saját kezűleg és segítők nélkül telepítené, válasszon olyan acél vagy akril modellt, amelyet könnyen fel lehet emelni és könnyen fúrni, ha szükséges, további nyílások a kommunikációhoz.

Amikor az ajtókkal rendelkező modelleket választja, előzetesen meg kell határozni, melyik oldalon kell ez az ajtó elhelyezni, így kényelmes belépni. A helytakarékosság érdekében figyelmet kell fordítani azon fürdőkre, ahol az ajtó befelé nyílik, és nem kifelé.

Bejárati ajtó

Ha a választás egy akril fürdőre esik, további felszereléssel ajánlatos olyan hazai gyártású termékeket vásárolni, amelyek fejlesztése figyelembe veszi a víz alacsony minőségét. Az európai modellek további szűrőket és speciális tisztítószereket igényelnek, különben hosszú ideig nem fognak működni.

A boltban alaposan ellenőrizze a tál felületét, belülről kifelé. Nem lehet foltok, beáramlások és egyéb hibák, ami rossz minőségű terméket jelez. Továbbá a zsetonok, a karcolások, a csípések vagy a repedések jelenléte elfogadhatatlan, mivel egy ilyen fürdõ nagyon sokáig tart. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott modell méretei teljes mértékben összhangban vannak a fürdőszobában végzett mérésekkel, a kommunikációs lyukak a jobb oldalon vannak.

Ülőfürdő telepítés

Az ültetőfürdők ugyanúgy vannak felszerelve, mint a szokásosak, mert valójában a kialakításuknak nincs nagy különbsége. A legegyszerűbb mód az önálló modellek használatával: egyszerűen csak a kiválasztott helyre kell helyezni őket, igazítani és összekapcsolni a kommunikációt. Ezek általában öntöttvas vasalók a lábakon, akril ajtókkal és kőből és fafából készült ültetési fürdők. De leggyakrabban a kis helyiségekben kiválasztanak egy olyan modellt, amely a falhoz közel helyezkedik el, és amely minimális helyet foglal el.

A telepítéshez szükség lesz:

 • építési szint, mérőszalag és jelölő;
 • fém profil;
 • ollók fémhez;
 • fúró és csavarhúzó;
 • csavarok és dugók.

1. lépés: Az a hely, ahol a fürdőt elhelyezik, minden feleslegessé válik, a port és a piszkot eltávolítják. Megvizsgálják a csempe integritását, az alap egyenletességét, megszünteti a rések és a repedések, üregek a varratok. Ha a fürdőszobában lévő csempe között hiányosságok vannak, a nedvesség beszivároghat, és az idő múlásával a penész is megjelenik, ezért a legjobb az alap készítésének azonnali elkészítése.

A fürdő felszerelésére felkészített hely

Tanács. A fürdő a csempe alatt helyezhető el: ebben az esetben a burkolat lezárja az ízületeket a vízből, és kiegészítő támaszt nyújt az oldalak számára. Az opció kiválasztásakor a falak a tálat vagy a cserép felhelyezése után elkészülnek, az előtétek mentén az oldalak mentén előre kialakított résekkel.

A képen látható a fürdő telepítésének helye. Helyet hagyva a vezetők felszereléséhez

2. lépés: A fürdő tálat felfelé helyezzük, kartonlapokat vagy szöveteket helyezünk a bordák alá, hogy ne hagyjuk karcolások a padlón.

Engedje le a kádat a csomagolásból

Most meg kell erősíteni a fürdőkádra egy fém profilot a lábakkal, amelyhez egy tál van. Kezdje el az elülső profilt: egy műanyag sapkát helyeznek a lábra, egy fémcsapot csavarják be, egy anyát helyeznek a csapra és leengedik a szál mentén alul. Ezután egy második anyát helyezünk fel, egy lyukkal ellátott rögzítőelemet helyezzünk a vezetőprofilba, egy tálcával ellátott fémlemezt helyezünk, és a tű szabad vége be van helyezve. Húzza meg az anyát addig, amíg meg nem áll, határozottan rögzítve a lábat a profilba. A többi lábat ugyanúgy rögzítik.

Profilok, lábszerkezet

Nagyon gyakran, a kórházi fürdőkben a hátsó lábak egyidejűleg a padlóra és a tál testére támaszkodnak. Ha a modell aszimmetrikus, akkor ez a láb csak egyik oldalán lehet. Mindez szükségszerűen szerepel a fürdőhöz mellékelt utasításokban. Ebben az esetben a profilt a tálba kell felhelyezni a rögzítési ponton, majd egy rögzítőt kell behelyezni, egy csavart be kell csavarni, 2 csavaranyát, és egy kupakkal ellátott lábat kell csavarozni a csap alján. Másrészt egy fémlemezt helyeznek a csapra, és ismét 2 anyát és egy lábat. Ezt követően a csapot be kell csavarni, amíg alsó vége a testhez támaszkodik.

3. lépés: Rögzítse a vezetőprofilokat: egymás mellé egymásba rakja az alját úgy, hogy a tál hosszától függően 40-60 cm közötti távolságra maradjon. Az alsó szélektől a behúzás 20-30 mm legyen. A rögzítés öncsavarokkal történik, amelyek a készletben vannak, és 50 mm-es szögben csavarják be őket a profilhoronyba. Miután a vezetők rögzítettek, vegye be a kulcsot, és húzza meg a felső anyákat a csapokon úgy, hogy a lábak ne mozduljanak működés közben.

A mester megfeszíti az anyákat a fürdő lábán

4. lépés. Óvatosan fordítsa el a fürdőt, és helyezze el az előkészített helyre. Mozgás közel a falhoz, a kötegszint oldalán, és tegye ki a fürdőt, állítsa be a lábak magasságát. Amikor a fürdőszoba simán áll, az alsó anyák a saroknál húzzák a kulcsot.

Lábfürdő telepítés

5. lépés: Jelölje meg a falak falának szintjét a fal körül lévő markerrel, majd tegye félre a fürdőt. A fémprofilot levágják a tálca magasságából, ahonnan a keret alatt összeszerelik a kereteket.

A mester teszi a jeleket a falon.

6. lépés: A jelölés szélei mentén, ahol a fürdő oldalán végződik, a falakon függőleges vonalak húzódnak le a szint mentén - itt a keret szélső oszlopai lesznek elhelyezve.

Jelölje ki a profilokat

Tanács. Ha gipszkartonként kívánja használni a képernyőt, akkor a gipszkarton vastagságával és a befejeződéssel be kell illesztenie ezt a sort a falhoz. Erre azért van szükség, hogy a képernyő teljes mértékben a perem alá kerüljön, és védve van a víztől.

7. lépés: A függőleges vonalak mentén rögzítse a rögzítési pontokat, fúrja a lyukakat a falakon és rögzítse a profilt csavarokkal.

Kerettartók felszerelése

8. lépés: Indítsa el a kommunikációt. Csavarja be a keverő és a zuhanyfej tömlőt, szerelje fel a kifolyócsövet a tálra, óvatosan nyomja a fürdőt a falhoz. Ezután az adapterek segítségével csatlakoztassa a forró és hideg vizet, csatlakoztassa a lefolyót, és ellenőrizze a daru és az öntöződoboz működését.

A túlfolyó szifon csatlakozik, egy beépített keverő van beépítve

A szifon és a zuhanycső látható.

9. lépés: A fürdőszobai padló keretén belül jelölje meg a jelöléseket: a szintet 15 cm-enként függőlegesen a tányér oldalára kell felhúzni, és ahol a padlón fekszik, tegyen egy krétajelet rajta. Ezután minden tagot egy tömör hajlított vonal köti össze. Hosszú profillal rendelkeznek, az olló mindkét oldalán levágja a polcokat, hogy megkapja a kívánt alakot. Rögzítse a profilt folyékony körmökkel a jelöléshez.

Lépés 10. Csavarja fel a köztes függőleges oszlopokat csavarokkal, 20-30 cm-es lépcsővel, majd vágja ki a gipszkartonot és kösse le a keretet. Most csak a képernyő megjelenése látható, például csempével vagy mozaikokkal. Rögtön megvásárolhatod a dekoratív képernyőt, és megmentheted magad bizonyos aggodalmakból.

Ez a telepítési mód a legmegfelelőbbnek számít az akril és acél pultok számára, amelyek önmagukban meglehetősen instabilak. Kirakathatsz egy téglaszekrényt - ez egy nagyon népszerű telepítési lehetőség is, de több időt és energiát igényel.

Galéria. A fürdőkád alatt lévő képernyők lehetséges lehetőségei

Ülő akril fürdők

Termék kód: 101862

Méretek (dshg): 170x110x46,5

Termék kód: 101860

Méretek (dshg): 170x110x46,5

Termék kód: 199770

Méretek (DSHG): 140x140x45

Termék kód: 102037

Méretek (dshg): 150x150x42

Termék kód: 101854

Méretek (dshg): 140x90x46,5

Termék kód: 199674

Méretek (dshg): 145x145x49

Termék kód: 100603

Méretek (dshg): 152x152x45

Termék kód: 102016

Méretek (DSHG): 125x125x44,5

Termék kód: 101707

Méretek (dshg): 160x105x45

Termék kód: 102285

Méretek (dshg): 170x95x46,5

Termék kód: 102284

Méretek (dshg): 170x95x46,5

Termék kód: 102252

Méretek (dshg): 135x135x47

Termék kód: 102233

Méretek (dshg): 160x97x47

Termék kód: 101852

Méretek (dshg): 140x90x46,5

Termék kód: 101858

Méretek (dshg): 153x100x47

Termék kód: 100801

Méretek (dshg): 160x100x45,5

Termék kód: 100599

Méretek (LB): 150x150

Termék kód: 101856

Méretek (dshg): 153x100x47

Termék kód: 102014

Méretek (LB): 160x160

Termék kód: 101409

Méretek (dshg): 160x160x43

Termék kód: 100193

Méretek (dshg): 150x70x44,5

Termék kód: 101695

Méretek (dshg): 160x95x43

Termék kód: 100217

Méretek (DSHG): 150x150x52

Termék kód: 101492

Méretek (dshg): 160x160x50

Még az időseket és a csökkent mozgásképességű embereket sem szabad megfosztani a hatékony és kellemes higiéniai eljárások elfogadásától. Különösen az akril fürdők fürdők.

Kétfajta ilyen fürdőkészülék létezik. Az első egyszerűen kicsinyített (például 100x70 cm méretű), módosított ágy geometriával, ami megkönnyíti a beilleszkedést. Kompakt méretűek, de korlátozott funkcionalitást kínálnak. A második típus egy módosított ágy geometriájú fürdő, amelyben van egy speciális ülés. Ezek kissé nagyobbak, de az egész család használhatja. Ezt a fürdőt fotó alapján választhatja ki. A termékcsalád számos modellt tartalmaz a legnagyobb gyártók közül - a Radomir, az 1Marka, a Cersanit és mások.

Az ilyen fürdők fő országszerzője Oroszország. Ezért a víz költsége nagyon vonzó. A funkciók nagyon szélesek - például vannak olyan modellek, amelyek a lábak hidromasszázzájával járnak, ami szintén stimulálja az izmok véráramlását, ami pozitív hatással van az egészségre.

Annak érdekében, hogy sokat menthessünk, vegyünk egy 100x70 akril fürdőt az online áruházban. By the way, ezek a méretek ideálisak az idősek és a mozgáskorlátozottak számára. Tekintettel arra, hogy a fürdők költsége nagyon vonzó, a Satra.ru online áruház kínál szállítást és professzionális telepítést.

Érték törlése Hatály: a fogyatékkal élők számára, az idősek számára

Ülőmedencék méretei és modellek

Az ülő betűkészletek kiválasztásánál fontos tényezőket kell figyelembe venni: a gyártás anyaga, a termék típusa a telepítés módja és a leengedett fürdő mérete alapján. Valójában a választás nem túl gazdag, és még a vásárlás előtt szükség van ezen paraméterek értékelésére az optimális berendezésmodell meghatározása érdekében.

Melyek a szivattyúk típusai?

Az ilyen típusú eszközöket rendszerint a hagyományos betűkészletek kiegészítéseként vásárolják meg, de néha segítenek a nagyon kompakt helyiségek tulajdonosainak, ahol a szabványos paraméterek szaniter szerelvényeinek telepítése nem lehetséges. A modern ülõ betûket használják:

 • kollégiumok;
 • 1 és 2 emeletes épületek;
 • motelek;
 • gyermek táborok;
 • Hruscsov;
 • szülészeti kórházak.

A telepítés fajtája szerint a kismedencei fürdők (szögletes és téglalap alakúak), valamint szabadon álló szerkezetek.

A beágyazott vízvezetékeket gyakran a fürdőszobában lévő bútorokba szerelik. Így értékes métereket takaríthat meg a szobában. A különálló modellek nem sok helyet foglalnak el. A betűk szerény dimenzióinak köszönhetően kis mosdók, mosógépek, állványok és egyéb berendezések is telepíthetők.

Szabványos vízvezeték-beállítások

Az ültetett modellek, mint a hagyományos típusú vízvezetékek, különböző anyagokból készültek:

 • fém (acél);
 • polimer anyagok (akril és quary);
 • öntöttvas.

A képen a fent felsorolt ​​anyagokból készült fürdők modelljei láthatók. A vízméretek közvetlenül függenek az anyag típusától. Például az akril betűkészletek szinte bármilyen méretűek lehetnek. Az akril lágysága miatt bármilyen formát adhat, ami nem igaz az öntöttvasra.

Öntöttvas és acél betűk

Az Ön információiért: A sit-up öntöttvas modellek ma rendkívül ritkák. Az anyag nagyon nagy tömegének köszönhetően praktikusnak tekinthetők, annak ellenére, hogy az ilyen fürdők tökéletesen megtartják a hőt és gyakorlatilag nem alkalmasak a mechanikai igénybevételre.

Az acélszerkezetek kisebb tömeggel rendelkeznek, de fő hátrányuk a hővezetés. Az ilyen típusú betűtípusok hosszú időn keresztül nem hajthatók végre a vízzel kapcsolatos eljárások, mert a benne lévő víz elég gyorsan ürül.

Akril fürdők

Az akril jó technikai jellemzői miatt számos konfiguráció és méretű modelleket gyárt. A fogyasztók választhatnak egy alkalmas terméket a széles körű modellek közül, amelyek között egyaránt létezik egy alacsony csípőfürdő és egy magas betűs betű.

 • Kis eszközök (135 × 135). Az acél és az öntöttvas szerkezetekhez képest ez a fürdőszoba tágasabb. Kényelmesen elvégezheti a vízi eljárásokat szinte minden építmény számára. Az ilyen eszközöket azonban semmilyen helyiségben nem lehet telepíteni, mert sok helyet foglalnak el;
 • Nagyméretű, kíméletes betűk (140 × 140 és 150 × 150). Az ilyen berendezések kapacitása lehetővé teszi, hogy teljesen ellazuljon a fürdés közben. Gyakran előfordul, hogy a mélyen működő fürdők hidromasszázs készülékekkel vannak ellátva, ami több nagyságrenddel kényelmesebbé teszi őket, mint a miniatűr modellek.

Fontos! Az akril fürdők mentesek a fém és öntöttvas szerkezetek hátrányaitól. De saját árnyalatuk van. Először is, egy ilyen betűtípus nem olcsó, másrészt a termékek óvatos hozzáállást igényelnek, mert nagyon érzékenyek a mechanikai befolyásolásra.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méreteket?

Vásárlás egy szivattyú, akkor kell irányítani az ilyen elveket:

 • Még ha meg is akarja menteni a maximális helyet a fürdőszobában, ne vegyen túl kicsi fürdőt. Nem szabad zavarba hoznia egy személyt a vízzel kapcsolatos eljárások során;
 • Kívánatos, hogy a tartály mélysége elegendő legyen a teljes fürdőhöz. Ez azt jelenti, hogy egy alacsony oldalú betűtípus aligha alkalmas egy felnőtt számára;
 • A szélességnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy minimális mozgást végezzen a betűtípuson.

következtetés

A sitz fürdő egy nagyszerű kiegészítő a hagyományos vízvezetékhez. Ezenkívül egyszerűen elengedhetetlen a fogyatékkal élők számára. A gyermekek és az idősek is értékelni fogják az ülő mozdulatok előnyeit, amelyek megnehezítik a szabványos vízvezeték magas szintjét.

Öntöttvas fürdők

Kód: 4947
Cikk: B05E

Állítható lábak 4 db

Kód: 4949
Cikk: B2SE

Állítható lábak 4 db

Kód: 1609
SKU: 213000001

Állítható lábak 4 db

Az ülőfürdő tömörséggel vonzódik. A fürdőszoba mentett területe racionálisan használható egy másik hasznos elem a beltéri - mosodai kosár vagy mosógép. Sokan úgy döntenek, hogy öntöttvas ülőgarnitúrát vásárolnak, elsősorban a kompakt méret és az eredeti vízhőmérséklet hosszabb megőrzése érdekében. A vizet nem erős zajt kíséri. A bevonat rendkívül tartós és ellenáll a legtöbb tisztítószernek. Megfelelő gondossággal a modell évtizedek óta szolgál. A fürdő magasságát a termékcsomagban szereplő speciális lábak szabályozzák.

A megbízhatóság szempontjából az öntöttvas vízvezeték a leginkább elfogadható megoldás. Az öntöttvas tartós anyag, amely ellenáll a különböző hatásoknak, beleértve a szélsőséges hőmérsékleteket is. Az öntöttvas termékek nem félnek a mechanikai károsodástól és egyéb fizikai hatásoktól.

Vásárlás egy vas-vasfürdő Moszkva gyakran akar azok számára, akik problémákat a vázizomzat-rendszer a szervezet, az idősek és azok, akik nehezen elvégezni vízfolyamatok a fürdő a klasszikus forma. Súlya nagy, valaki hátrányosnak tartja, de a gyakorlatban az ellenkezője található - a stabilitás szempontjából az analógok rosszabbak az öntöttvasból készült vízvezetéknél.

Rendelés az Allovannában, szállítás Moszkvában és a régióban, készpénzben történő befizetés a futárnak kézhezvételkor és banki átutalással.

Fürdő kád + fotó

A szaniterek gazdag választékának köszönhetően az ültetőfürdő megérdemelt elismerést kapott. A nem szabványos modell fő célja az idősek ellátása és a mozdonyrendszer problémái. A felhasználók második kategóriája - a kis fürdőszoba tulajdonosai. A korlátozott számú fogyasztó ellenére az ülőfogak modelljei sokszínűek. A termelési lehetőségekkel kapcsolatos ismeretek segítenek dönteni az ültetési kapacitás választásáról.

Ülőfülke besorolás

A szűk vízvezeték választás a múlté. Most minden higiéniai termék sok modellt tartalmaz. Ne állj félre, és a sitz fürdő fejlesztői. A tartályok különböző méretűek, tál alakúak és funkcionálisak. A gazdag kínálat között mindenki kiválaszthatja a megfelelő modellt.

méretek

Kompakt méretei ellenére a 70 cm-es szélesség bármely ülési modell minimális paramétere. A szerény négyzetméteres fürdőszoba belsejében 1 m hosszú kis tartály alkalmas, a standard minták között 1,2 és 1,5 m hosszú termékek vannak.

Az ültetett tálak kiválasztásakor a gyártók leggyakrabban a következő lehetőségeket kínálják:

Akril 100x70 méretű fürdőszobás szoba - a legmegfelelőbb választás kis szobákhoz. A higiéniai eljárások során tágas helyiségek tulajdonosai számára kényelmes, 110x120 cm-es kényelmes modellt választanak.

alak

Az ülő példányok egységes formáinak problémája nem létezik. A gazdag modellek lehetővé teszik, hogy olyan elemet válasszon, amely legjobban megfelel a fürdőszoba belsejének. A kereskedési hálózat a leggyakrabban a következő ülőhely-tartályok választékát kínálja:

Ha a vásárlási költségkeret korlátlan, kiválaszthatja a nem szabványos körvonalakkal rendelkező tervezői modellt. Az aszimmetrikus és háromszög alakú formák az üldöző fürdők között is megtalálhatók.

Ebben az esetben a dekoratív és kompakt méret a háttérbe süllyed, és a funkcionalitásra nagy figyelmet fordítanak.

A fürdőkád vonzerejének értékelése érdekében egy lecsúszott fotó segít:

További jellemzők

Tekintettel arra, hogy a fürdő fő célja az egészségügyi problémákkal küzdő emberek kiszolgálása, kiválasztásakor érdemes figyelni további funkciók jelenlétére. Lehetséges felszerelési lehetőségek:

 • A hidromasszázs rendszer jelenléte.
 • Aero masszázs telepítés, ahol a szervezetre gyakorolt ​​hatás a légáramlás rovására megy.
 • Speciális szerelvények. A megvilágítást fény- és fényterápiás foglalkozásokra használják.
 • A játékos vagy a vevő egy háttérzene segítségével biztosítja a vízkezelést.

Az összes javasolt funkciót terápiás célokra és pihenésre lehet használni. Nem mindig kényelmes egy kis szobatulajdonos, hogy rendszeresen fürödjen ülőhelyzetben. Egy ilyen modell kombinálható zuhanyzóval, kiegészítve praktikus függönyökkel vagy műanyag betétekkel, mint egy zuhanykabin. Az ilyen védelmi intézkedések megszabadítják a helyiség többi részét a felesleges nedvességtől.

Ha a választás egy ajtón lévő fürdőre esett, akkor egy idősebb személynek tisztáznia kell a használati feltételeket. A víz be van kapcsolva, miután belépett a leengedett fürdőbe, amikor az ajtó biztonságosan lezáródott. Az eljárások végén először öblítse le a vizet, majd nyissa ki az ajtót és hagyja el a tartályt.

Az üldöző fürdőmodellek előnyei és hátrányai

A leírt fürdő fő előnye a tömörség. Minden kis helyiségben van egy megfelelő modell. Egyáltalán nem szükséges olyan szerkezetet választani, amely számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, néha elegendő egy egyszerű tartály felszerelését kizárólag vízkezelésre.

A sitz fürdő előnyei:

 • Komfortot és kényelmet biztosít az idősek és a mozgáskorlátozottak számára higiénikus eljárások kialakításában.
 • A modell praktikusságát a terhes nők értékelik. A későbbi időszakokban nagyon nehéz és kényelmetlen a lábad felemelésére rendszeres fürdőkádban vagy hajlításban. Az ülő helyzetben sokkal könnyebb elkerülni a feszültséget a hasizmokban.
 • A fogyasztók másik csoportja - a magok, amelyek nem lehetnek a fürdőben fekve.

A kiválasztás során figyelembe kell venni egy ülő helyzetben lévő fürdő hátrányait:

 • A külföldi termelés néhány modelljét rendkívül magas költségek jellemzik.
 • A túlsúlyos emberek rendkívül kényelmetlenek lesznek a fürdésre ilyen konténerben.
 • Vegyünk egy hajlamos helyzetet egy hasonló tálban, nem fog működni. Ha más családtagoknak szükségük van egy ismerős modellre, akkor lehetőség szerint a fürdőszobában két példány vagy egy zuhanykabin tartozik. Mindez a szoba méretétől és a családtagok igényeitől függ.

Ha az előnyök és hátrányok elemzése után úgy döntenek, hogy egy sitz fürdőt építenek be, érdemes megismerkedni a termék jellemzőivel, a gyártás anyagára összpontosítva.

Az anyag gyártásának jellemzői

A gyártók különböző anyagokból készült, ülőmedencék választékát kínálják. Ez a paraméter nagymértékben meghatározza a termék költségét és annak teljesítményjellemzőit.

Modern akril

A korszerű akril kádak modellek között vezet. A praktikus anyag lehetővé teszi, hogy a fogyasztóknak különböző formájú és színű ülésekkel válasszon. Ha a fürdőszoba tulajdonosai nem triviális belső térben kedvelik, a fényes fürdőkád egy istenszeretet lesz neki. Jelölje ki a díszes design segít a csekély világítás. A tágas szoba lehetővé teszi az aszimmetrikus körvonalak példányának beállítását.

Az akril egyik jelentős előnye a különböző anyagok textúrájának utánzására. Az akril helyben lévő márvány vagy onyx fürdőkád segíteni fog egy arisztokráciát a fürdő belsejébe. Erősítse meg a fal dekoráció hatását, selyem alatt. Annak érdekében, hogy a lehúzó fürdőkád a belső térben fényűzőnek nézzen, javasoljuk, hogy vegye fel a jó minőségű fürdőszobai kiegészítőket, és gondoskodjon a megfelelő világításról.

Ennek oka a víz túlzott keménysége. A nagyobb gyakorlatiasságot a belföldi gyártók termékei jellemzik, melyek előállítása figyelembe veszi a víz kémiai összetételének árnyalatait.

Alacsony költségű acél

Ha az ár kérdése először történik meg, akkor a választás az acél szendvics fürdőre esik. Könnyű és könnyű telepítés - az acéltermékek következő pozitív tulajdonságai. Ezzel lezárja az előnyök rövid listáját, és elkezdi a negatív pontokat, amelyek a fogyasztó számára várják a működést:

 • Az anyag magas hővezető képessége a víz lecsapódásakor gyorsan lehűt. A tartályban sokáig nem fog működni. Ezért, ha a fürdőt orvosi eljárások végrehajtása céljából szerezte meg, akkor jobb, ha megállítja a választást egy másik anyagon.
 • Az acél ülőgarnitúra külső borítása nem túl megbízható. A vékony réteg zománc hajlamos a gyors megsemmisítésre. A helyreállítási eljárások segítenek megakadályozni a problémát, ellenkező esetben a rozsda károsítja a fürdőt.

A gyártók megpróbálják kiküszöbölni az acél fürdők hiányosságait. Ehhez a felfüggesztett modellek műanyag tokkal vannak ellátva, és kitöltik az acélszerkezet és a külső héjanyag között az alacsony hővezető képességgel rendelkező üregeket. Egy ilyen intézkedés lelassítja a víz hűtési folyamatát. A második plusz - a vízsugár hangja kevésbé éles.

Ismert öntöttvas

A megbízható öntöttvas továbbra is örömet okoz az ülőfogak tulajdonosainak. Az egyetlen jelentős hátrány a termék nagy tömege, amely csak a szállítási és beszerelési folyamatban fontos. A többi vasaló - kedvező tulajdonságú raktár:

 • A vastag falak és az alacsony hővezető képesség biztosítja a vízhőmérséklet hosszú távú megőrzését.
 • Az öntöttvas fürdő hosszú élettartamú.
 • Az anyag ellenáll a mechanikai igénybevételnek.

Ha a leeső fürdő felszínén károsodás következett be, akkor ez nem öntöttvas tálca probléma, hanem zománc bevonat. A probléma két lehetséges megoldása: a zománc új réteggel való helyreállítása vagy akril bélés megvásárlása az öntöttvas ülőfürdő számára.

Exkluzív fa

Rendkívül ritka a fürdőszobák belsejében fafürdõ. Tegyen egy tölgy, bükk, cédrus vagy vörösfenyő tartályt. A fa tömegének nedvességálló anyagokkal történő feldolgozása meghosszabbítja a fürdő élettartamát. A termék díszesebb és nem intenzív használatra készült. Ezenkívül a fürdőkád költsége rendkívül magas.

következtetés

Az ülőfürdő választása elsősorban két tényezőnek tudható be - ha a fogyasztónak bizonyos egészségügyi problémái vannak, vagy a modell kis méretű fürdőszobának készült. A vásárlási döntés többi része a jövőbeli tulajdonos preferenciáitól függ. A fő kiválasztási kritérium a fürdő gyártásának anyaga, a tál mérete, alakja és színe, további funkciók jelenléte.