Legfontosabb > Bútor

A falakhoz használt akril panelek használata

Díszítő faldíszítés már az ősi idők óta használatos, de az igazi forradalom ezen a területen viszonylag korábban történt - egy ilyen többfunkciós polimer, mint akril szintézisének kezdetével. Az akril panelek a falak rövid idő alatt megtalálta a legszélesebb alkalmazást a lakberendezésben.

Ma ezen univerzális és esztétikus polimerek paneljeit konyhai és fürdőszobai, irodai és ipari helyiségekben használják. Ebben a cikkben megpróbáljuk részletesebben megérteni az akrilikus népszerűség okait.

Műszaki adatok és működési jellemzők

Az acryl az akrilsav alapján létrehozott polimerek generikus neve, viszont a földgázból szintetizálódik. Ez az anyag széles körű alkalmazásokkal rendelkezik, beleértve a belső dekorációt is.

Alapja gipsz lap és MDF lap. Kezdetben az MDF alapját őrlésnek és alapozásnak vetjük alá, majd egy mintát vagy rajzt alkalmazunk a lemez felületére egy nyomtató használatával.

Végső érintésként a lemez felületét megolvasztott akrillal bélelik. A magas hőmérséklet hatására a két anyag egyetlen, majdnem monolitikus struktúrába van fuzionálva.

Tartósság - az akril panelek egyik fő előnye

Az akril fali panelek sikeresen helyettesítik a hagyományos cserépet egyedülálló teljesítményjellemzőik miatt.

 1. Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás. Más polimer anyagokkal ellentétben az akrilból készült falpanelek rendkívül nehéz véletlenül károsodni - ennek érdekében erőfeszítéseket kell tenni.
 2. Alacsony tömeg. Alacsony súlya miatt a panelek nem feszegetik a falszerkezeteket. Tehát az akril panel háromszor könnyebb, mint egy azonos méretű üveglap.
 3. Az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállás. Az akril tömbben festett gyakorlatilag nem fakul a nap, és az évek során megőrizte gazdag színét.
 4. Hygiene. A panelek nem szennyezik a piszkot és a szagokat, a patogén baktériumok, a gomba és a penész nem termesztik a felületüket.
 5. Könnyű gondozás. A sima felületnek köszönhetően az akril panelek könnyen eltávolíthatók bármilyen szennyeződéstől.
 6. Vízálló. A nedvesség ellenállása miatt az anyagot magas páratartalmú helyiségekben lehet használni. Használható vízszigetelésként a falak nedvességtől való védelme érdekében.
 7. Környezetbarát. Az anyag nem tartalmaz toxikus összetevőket és még akkor is, ha az égetés nem bocsát ki veszélyes anyagokat a levegőbe.
Ez az anyag a fürdőszobában és a hallban is befejezheti a szállodát.

És az ilyen falpanelek legfontosabb előnye a pompás díszítő tulajdonságok.

Az akril panelek falakra néző anyagként használhatók.

Gyakran használják konyhai kötények bélésére, díszítő betétek az irodai válaszfalak nyílásaiban stb.

A textúrák, színek és minták hatalmas választéka teszi őket a belsőépítészek egyik kedvenc anyagának.

A panelek felületén a széles formátumú nyomtatási eljárással szinte bármilyen rajzot alkalmazhat, beleértve a 3D-s képeket is. Kereskedelmi használatra és texturált panelek készítésére, további dekoratív hatás létrehozására.

Az akril egyetlen hátránya az a magas költség, amely megakadályozza, hogy teljes mértékben kiszorítsa versenytársait a befejező anyagok piacáról - polivinil-klorid, csempe és kompozit anyagokból, melyeket fa alapoztak meg.

A táblázat az akril és más anyagok összehasonlító jellemzőit mutatja be. Ebben az esetben a PMMA - polimetil-metakrilát (akril gyanta) rövidítéssel hivatalosan elfogadott hivatali megjelölés.

Az akril panelek fő típusai

A modern piacon három fő típusú akril fali panel - alapja gipsz, MDF és az úgynevezett dekoacryl, készült átlátszó gyanták.

Mindegyik anyag saját technikai jellemzőkkel és saját alkalmazási területtel rendelkezik.

Gipsz akril

A gipsz akril először 10 évvel ezelőtt jelent meg az értékesítésben, és aktívan támogatja a piacon a gipsz-vinil és más díszítő anyagok alternatívájaként.

A Gipsoacryl széles körben használják a beltéri falburkolatok, mennyezetburkolatok, ablak- és ajtópályák beépítéséhez.

Ebben az esetben az akrilgyanták alkalmazásának alapja egy gipszkarton. A bevonat meglehetősen erős és jól tolerálja a hatalmas, határokon átnyúló embereket.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gipsz nem tolerálja a magas páratartalmat, nedves helyiségekben nem feltétlenül ajánlott a gipsz akril használatát.

MDF, akril

Az akrilfali panelek közül az MDF-akril a legáltalánosabb megoldás. Ez annak az alkalmazásának egyetemességének köszönhető. Nem fél a nedvességtől, és még a fürdőszobákban, a szaunákban és fürdőkben is fel lehet fedni.

Az MDF nagy szilárdsága miatt a panelek ellenállnak a hajlításnak, ütésnek és fizikai igénybevételnek.

Dekoakril

Külsőleg, ez az anyag úgy néz ki, mint egy matt vagy fényes felületű áttetsző plexiüveg. A dekoakril lap vastagsága 0,4 és 1,2 cm közötti.

A dekoacril teljesítményét tekintve jóval jobb a hagyományos üveghez képest - sokszor könnyebb és sokkal ellenállóbb a külső hatásokkal szemben.

Például ütésállósága ötször nagyobb, és súlya ugyanabban az időben háromszor kisebb, így a dekoacryl feldolgozható veszélyeztetés nélkül - fúrás, fűrészelés és akár hajlítás.

A nagy fényátviteli kapacitás lehetővé teszi, hogy átlátszó és áttetsző partíciókat hozzon létre. A természeti környezet hatásaival szembeni ellenállás lehetővé teszi nem csak a belső tér, hanem az épület homlokzatainak furnérozását is.

Akril panelek szerelése

Az akril fali panelek remek módja a gyors és minőségi javítások elvégzéséhez. Az akril lapok egyszerű szerelése a csapágyfelületen a korunk legfinomabb befejező anyagához kapcsolódik - a gipszkartonhoz. Az akril panelek beépítésének technikája azonban sok tekintetben hasonlít a GCR rögzítési technikájához. Az ilyen típusú panelek telepítésével kapcsolatos részletekért tekintse meg ezt a videót:

Felület előkészítés

A fali MDF-akril vagy gipsz akril használata előtt nem szükséges speciális előkészítő munka.

Mivel a lapok a lengőkeret keretére kerülnek, nem fordítanak különös figyelmet a kis alaphibákra.

Elég, hogy a falak repedéseit és réstömbjeit megkenjük, nehogy a hő elhagyja a helyiséget vagy a nedvesség behatolását kívülről.

Abban az esetben, ha a falburkolatot áttetsző deco-akril bevonattal látják el, a fal előkészítését jobban meg kell közelíteni.

A bázis ebben az esetben általában a dekoakril felületére alkalmazott mintázat hátterét játssza.

Ebben a tekintetben a falnak esztétikus megjelenése van - pöttyös, szintetizált, festett.

Keretszerelés

A következő lépés a tartó keret telepítése. Létrehozásához mindkét fa lécet és sávot, valamint egy fémprofilot használhat a gipszkartonhoz. Itt nincs alapvető különbség.

Az egyetlen feltétel - a magas páratartalmú helyiségekben lévő falak burkolásakor nem szabad fát használni. Ilyen körülmények között a faanyagot gyorsan érintik a rothadás és a gomba.

A láda létrehozásához felfüggesztésre lesz szükségünk. A falhoz rögzítenek egy sor csomó-körmöket, amelyek egymáshoz képest 0,4-0,6 m távolságban vannak. A ládát fel lehet szerelni a videón:

A csavarokkal ellátott felfüggesztésekhez rögzítse a kívánt hosszúság függőleges állványait. Szükség esetén erősíthetők a keresztirányú elemek rögzítésével.

Panel telepítés

A rekeszekhez való rögzítőpanelekhez többféle módszert is alkalmazhat.

 1. Az akril lapokat ragasztóval rögzítik a kerethez. Ez a módszer lehetővé teszi csavarok nélkül abban az esetben, ha a díszítő felület elrontása nem feltétlenül kívánatos.
 2. A csavarokra való rögzítést ritkán alkalmazzák, mivel a sapkák megdöntik az egész esztétikai elemet. Opcióként az öncsapos csavarok beágyazódnak az üregbe, majd megkenik és festik. Különleges dekoratív takarókat is használhat az elrejtéséhez.
 3. A harmadik lehetőség az, hogy a panelet a nyomógombbal nyomjuk meg. Ez a lehetőség a legalkalmasabb a dekoacryl használatához, ha a tartó keretprofilok az egyes lapok ízületei mentén helyezkednek el.

A lemezek sarokcsuklói dekoratív sarokkal vannak bezárva. F vagy L profilokat is alkalmazhat. Ez további szilárdságot és erőt biztosít a szerkezetnek.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

Az akril panelek tulajdonságai a falak számára

Miután lehetséges volt az akril szintetizálása, ez a polimer sok területen széles körben elterjedt, de az innovatív bélés érkezésével valóságos forradalom történt a belsőépítészeti anyagok előállításához.

Egyedülálló tulajdonságainak és szinte korlátlan számú színváltozásának köszönhetően, valamint látványos megjelenése miatt az akril paneleket széles körben használják lakóépületek, szállodai csarnokok, üzletek és kiállítótermek, recepciós helyiségek és bárpultok belsőépítészetének anyagaként.

Fő technológiai tulajdonságok és jellemzők

A különböző gyanták és adalékok tartalmától függően az akril panelek a falak számára átlátszóak, átlátszatlanok, színesek vagy színtelenek lehetnek, valamint fényes felületük is lehet. A fényesség szintje egy informális mértékegység - fényes, amely különböző a különböző anyagokban.

Összehasonlításképpen, az MDF panelek legjobb PVC filmje 70 egység, a fényes felület általánosan elfogadott szabványa szerint 60, míg az akril díszítő panelek esetében ez a szám elérheti a 80-at.

Az egyes típusú akril panelek fényes felületének kiemelkedő hatása mellett az anyagnak számos más egyedi jellemzője is van:

 • nagy mechanikai szilárdságú. Anélkül, hogy nagy erőt vagy speciális szerszámokat használnánk az akril panel megszakításához szinte lehetetlen, ami jelentősen kiterjeszti a termékek alkalmazási körét, és egyes esetekben az akril csak az egyetlen színes üvegcsere;
 • alacsony súly Ezt a jelzőt figyelembe veszik a falakkal szemben, mivel kis tömeg nem ad kritikus terhelést a tartószerkezetekre. Az akril paneleket sikeresen használják dekoratív vagy irodai válaszfalakként, és az üveggel ellentétben, egyenlő lapméretekkel 3-4-szer kisebb tömegűek az üvegnél;
 • nagy kopásállóság. A falpanelek esetében ez az egyik legfontosabb mutató, amely az eredeti megjelenés leghosszabb megőrzését befolyásolja;
 • nagy ellenállás az ultraibolya. A konyha akril paneljei ennek a tulajdonságnak köszönhetően sokáig nem fakulnak a nappal;
 • Az anyag nem az élőhely és a baktériumok és a penész reprodukciója, nem szagolja el a szagokat és környezetbarát. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy széles körben alkalmazzák az akril felülettel rendelkező paneleket bármely lakóhelyiségben. A gyanták és a rákkeltő anyagok nem kerülnek a levegőbe sem a gyártási folyamat során, sem a beszerelés és a további felhasználás során;
 • egyszerű tisztítás. Az abszolút sík felület miatt az ilyen panelek gondozása rendkívül egyszerű - elegendő ahhoz, hogy rendszeresen törölje őket szappanos vízzel vagy háztartási vegyi anyagokkal, például mosogatószerrel vagy folyékony szappannal;
 • hatalmas színválaszték és a díszítő képek készítésének képessége, beleértve a 3D-t is;
 • vízálló A fürdőszobában lévő akril panelek teljesen védettek a víz és a gőzzel szembeni védettségtől, ami nélkülözhetetlen választás a belső dekorációhoz.

Az akril falpanelek előnyei és egyedi jellemzői meglehetősen lenyűgözőek, de nem teljesek - csak az anyag legjelentősebb tulajdonságait adták meg.

A hátrányok között csak a magas költségeket érdemes megemlíteni, ami megakadályozza az anyag dominanciáját a burkolólap rétegében a falakhoz, és elmozdítja a hagyományos kerámia burkolólapokat, PVC és MDF paneleket.

Gyártási technológia és főbb fajták

Az akril falpaneleket kifinomult technológiával gyártják kézi munkával. Ez a tényezõ játszik szerepet az e finomanyag árának alakulásában, amely jelenleg folyamatosan magas. Napjainkban az akril panelek közül kettő a legnépszerűbb típus:

 • gipsz (gipsz) alapján;
 • MDF alapú.

Az első típus széles körben használatos a nem lakáscélú helyiségek - irodák, szállodai társalgók, executive irodák vagy kiállítási csarnokok díszítésében. Gyakran használják dekoratív válaszfalak létrehozására. A második lehetőség inkább a nappali, konyha és fürdõszobák belsõ díszítésére szolgál.

A paneleket több fázisban kifinomult technológiával gyártják. Először is, az alapot MDF-ből készítik - polírozva és por- és piszoktól megtisztítva. Ezután a bázisra egy speciális anyagot alkalmaznak - egy alapozó, amely ahhoz szükséges, hogy az alap alapos tapadása akrilokkal történjen.

Ezután az üres festett vagy létrehozott rajta egy ipari nagyformátumú nyomtatási nyomtató segítségével. Miután egy réteg akril, amely a legtöbb esetben nem haladja meg a vastagsága 1-1,5 milliméter.

Az egyes szakaszokban a munkadarabot ultraibolya kezeljük, és a végső fázisban színtelen ragasztót alkalmazunk, amely a feldolgozás után megkötődik és minden réteg monolitikus szerkezetet eredményez. A helyiség igényeitől és jellemzőitől függően, ahol az akrilfali paneleket telepítik. Vastagságuk 4-20 mm lehet, valamint egy elülső vagy kétoldalas dekoratív bevonat.

Felszerelési módszer

Az akril panelek falra szerelése nem különösebben bonyolult, és a "szárazépítés" módszerének nevezik. A helyiségek befejezése a javítás végső szakaszában történik.

Alapvető telepítési fázisok:

 • a falak előkészítése. Ebben a szakaszban a felületet egyszerűen tisztítják a szennyeződéstől és a portól, és repedéseket rögzítenek rajta. Nem szükséges a falakat a szint mentén hozni, mivel a paneleket keretkeretre szerelik fel;
 • keret létrehozása. Egy speciális horganyzott profilból vagy egy fából készült fémdobozt készíthet egy 25 mm-es négyzet alakú bárból. Nincs lényeges különbség az anyag használatában, csak jobb a fém használata a fürdőszobában;
 • a keret létrehozása után a kívánt méretű paneleket egyszerűen csavarokkal rögzítik a dobozhoz. A lyukakat speciális dugókkal díszítik. A külső és belső sarkok burkolására a helyiségben speciális csatlakozási profilt használnak.

Rövid összefoglaló

Akril falpanelek MDF alapján - kiváló burkolat anyag, amelyet sikeresen használnak minden lakóterületen, különösen a fürdőszobában és a konyhában.

Tulajdonságai miatt az anyag hosszú ideig nem veszíti el vonzerejét, könnyen tisztítható és nagy erőtartalmú. Egy egyszerű telepítés, amely olyan személy számára elérhető, aki minimális készséggel rendelkezik egy egyszerű építési eszköz kezelésében, lehetővé teszi, hogy a már elkészült helyiségben a lehető leggyorsabban telepítse felesleges szennyeződést és törmeléket.

Fürdőszobai panelek

A befejező anyagok modern építőipari piaca a fürdőszobában különféle fal- és mennyezeti dekorációval teli. Az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb megoldás a falra és az áramlási táblák a fürdőszobában.

Típusú fürdőszoba panelek

 1. Az MDF fürdőszobai panelek faforgácsokból készülnek nagy nyomáson és hőmérsékleten. A fűtőfolyamat során felszabaduló lignin természetes anyag kötődik. Az ilyen panelek elegendő nedvességállósággal, higiéniával, tartóssággal, tűzállósággal rendelkeznek. Nem félnek sem a penésztől, sem a gombaktól, kiváló hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek.

A farostlemezek árának ára sokkal kisebb, mint a cserép. Telepítésük nem igényli a falak előzetes felkészítését és kiegyenlítését. Ezt a bevonatot nem befolyásolja a penész, a gomba és nem rothad. Sokkal könnyebb felakasztani farostlemezekkel díszített falra, például lámpára vagy polcra, mint egy csempézett felületre.

Üvegtáblák fürdőszobákhoz

A fürdőszobai üvegtáblák nemcsak a hagyományos kerámia burkolatok stílusos és tisztán alternatívájaként szolgálnak, hanem elegáns kiegészítője a fürdőszobának, ami funkcionalitásával, kényelmével és kifejeződésével páratlan. Divatos díszítésű, karcolás nélküli keret és rozsdamentes szerelvények - egy ilyen dekoráció választása a fürdőszobád személyiségét és stílusát adja.Az üvegtáblák fő előnye, hogy a fürdőszobát ragyogóan és kifejezővé teszik, és az üvegfelület fényének megvilágítása a nap sugaraiban lévő vizes felületre hasonlít. Világítással, tükrökkel, zuhanyzóval vagy válaszfalakkal kombinálva a fürdőszoba a legelegánsabb szobává válhat otthonában.

Az apartmanokban és nyaralókban ilyen panelek egyszerűen szükségesek, mivel az üveg a leginkább környezetbarát anyag. Nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásától, amely lehetővé teszi a konyhákban, fürdőszobákban, zuhanyzókban és medencékben történő felhasználását; nem bocsát ki káros szintetikus füstöket (nappali és hálószoba), tartós (ha megfelelően használják), és széles választéka van a dekorációnak.

UV nyomtatás üvegre. Az Ön által választott üveg, 6 vagy 8 mm vastag, mechanikus feldolgozáson megy keresztül (élzárás, facet), majd hőkezelés (üvegedés), ami növeli az üveg erejét 7-szer.

Ezután külön speciális széles formátumú, színes tintával nyomtatunk speciális tintákkal. A nagyobb védettség és a festékréteg további védelme érdekében a hátoldalon lévő üveg vastag PVC-fóliával laminált. Ha a panel belső megvilágítást biztosít, fényt diffúz filmeket használunk a lamináláshoz. Az üvegkeretek hasonlóan készülnek.

Festés üveg a RAL palettán. A fürdőszobai panelek lehetnek monokróm (egyszólamúak), amelyek egy színben vannak festve. A RAL paletta spektruma több mint 230 színnel rendelkezik, lehetővé teszi, hogy egyedi belső megoldást hozzon létre, amely világos akcentust vagy elegáns kiegészítést tesz lehetővé a panelek számára, amelyek "összesítik" a bútorok, a dekoráció, a vízvezetékszerelést és a fürdőszoba egy stílusát.

Az üvegtáblák megrendelése érdekes folyamat, melynek során megmutathatja ízlését, képzeletét, a modern fürdőszoba belső látványát.

A "galéria" részben megtekintheti az összes termékünket és megrendelhet.

Csak telefonszámot kell tárcsáznunk (hagyjunk egy kérelmet - vissza fogunk hívni), és meghívjuk Önt a varázslóra.

Ő elvégzi a szükséges méréseket, egyetért veletek a jövő üveglapjainak és tükrökének minden paraméterével.

Ezt követően a paneleket a lehető leghamarabb elkészítik és telepítik, ahol akarják.

Minden munkát egy korábban megkötött szerződés keretében végzik, és minőségi garanciát nyújtanak.

Különböző típusú üvegekből (4-16 mm vastag) termékeket kínálunk vezető európai és globális gyártókból, mint például az "AGC Flat Glass Europe" (GLAVERBEL), a "PILKINGTON", a "SAINT-GOBAIN", a "GUARDIAN".

A WSS (WILH. SCHLECHTENDAHL SOHNE, Németország), DORMA (Németország), "Minusco" (Olaszország), "Casma" (Olaszország), "HAFELE", "GCC", "HaiDeli", "TORMAX".

Általában szinte mindent üveggel lehet csinálni, hogy a termék tetszeni fog.

ÜGYFÉL ÚTVONAL

vagy hogyan kell megrendelni a "Steklokolor" cég üvegpaneljeit:

+7 (495) 642 2935
+7 (926) 352 4278

Annak érdekében, hogy elkerüljük a vezetõk és termelésünk közötti félreértéseket, kérjük, hogy a feladatmeghatározás jóváhagyásának szakaszában megoldja az összes problémát.

 1. Megdermedt. Hívja telefonon Moszkvában +7 (495) 642 2935 és hívja szakembereinket. A szakértő mérni fogja, figyelembe véve az összes kívánságát.
 2. Munka a tervezővel. Mérés után a tervező e-mailben vagy telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot, és megvitatja Önnel a jövőbeli megrendelés részleteit.
 3. Szerződés. Kiadva a szalonban, irodában vagy online. A szerződés aláírása után a megrendelést fizetjük, és folytatjuk a gyártást.
 4. Gyártás. A gyártási idő 7-10 munkanap a szerződés aláírásának és a kifizetés időpontjától, a gyártási időszak alatt, összehangoljuk Önnel az időt, a szállítási feltételeket és a telepítést.
 5. Szállítás. Ez koordinációval és bármikor kényelmessé tehető.
 6. Telepítés. Minden telepítési munkát kényelmesen végezzünk. Piszkos és nedves munka nem. A telepítés 1 napon belül történik.

Nagyra értékeljük az idejét, ezért nem lesz szó és bosszantó. Gyártási bázisunk: Moszkva, st. Svobody, 35 oldal 18. A "TMZ" üzem területe.
Gyere, válassz, rendelj!
Kíváncsivá? Felhívja és szakértőink válaszolni fognak minden Önre vonatkozó kérdésre.

Válassza ki az első és az oldalsó paneleket a fürdők számára. Tippek és trükkök

Gyakran a fürdőszoba felújítása során a lakástulajdonosok nem gondolnak a vízvezeték-szerelésről, mert a vízvezetékek, az elektromos vezetékek és egyéb elemek lógása nem nyújt esztétikai vonzerőt a szobának. Ezért a fürdő oldala és elülső része a fürdőszobai belső kialakítás szerves részét képezi.

Ma a fürdőszobai paneleket szinte minden jól ismert egészségügyi termék gyártója készítette, de ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen a panelhez, sok időt kell töltenie, ezért hallgassa meg tanácsunkat.

A panelek kétségtelen előnyei

Újabban a fürdőszobában lévő térben semmi sem rejtőzött, és minden kommunikáció teljes képet kapott a befogadott vendéglőkről és vendégekről. Korábban a fürdőszobában lévő helyiség bezárása érdekében házi készítésű függönyöket varrtak, téglafalat tettek vagy ajtókat szereltek. Ma a fürdőben lévő díszítőelemet a vízvezeték-gyártók gyártják, ugyanakkor nagy a kereslet a fogyasztók körében. Ennek a népszerűségnek számos oka van:

 • Könnyű telepítés és eltávolítás. Még különlegességek nélkül a fürdőszoba elülső és oldalsó paneljei percek alatt fel vannak szerelve és leszerelve. A távtartók vagy lábak formájában készült különleges rögzítőknek köszönhetően a kivehető panelt a fürdőszobában is kényelmesen javítani lehet;
 • Megfizethető áron a fürdőszoba oldala és elülső része mindenki számára megfizethető. Még az eredeti tervezési kompozíciók is megvásárolhatók a szobának felújítására szánt szerény költségvetésnél. Ez a hatás olcsó, de jó minőségű és tartós anyagok felhasználásával érhető el;
 • Számos megoldás minden ízhez és színhez. A kád alatt lévő képernyő panelek nemcsak különböző színekben, hanem textúrákban és stilizációkban is elvégezhetők. Például a kontrasztos és világos színárnyalatok válthatók meg a fa vagy a természetes kő stilizációival stb.

Az elülső panel felszerelése a fürdőkádra nem kötelezi az egyik stílushoz való ragaszkodást, mivel a termékek alacsony költsége és a könnyű telepítés lehetővé teszi, hogy színeket és textúrákat válasszon a szoba belsejében bekövetkező bármilyen változás esetén.

Hol nem jár egy panel nélkül?

Egy falpanel a fürdőszoba számára egyszerűen elengedhetetlen lesz, ha sok a kommunikáció a betűtípus alatt. Például, ha a fürdő hidromasszázs rendszerrel van felszerelve.

Egy másik lehetőség, ha a padló alá helyezést kötelező a kád alá helyezni - a szoba nagyon apró méretű.

Tipp: Ebben az esetben a fürdőszoba alatti teret racionálisan használhatjuk személyi higiéniai termékek, háztartási vegyszerek, porok, szivacsok, kefék és egyéb apró tárgyak számára.

Miért nagyon népszerű az akril panel?

Más anyagokkal összehasonlítva az első és az oldallap, akrilból készült a fürdő, a legnépszerűbb, mert:

 • Az akril megfizethető anyag;
 • A kiváló szilárdsági tulajdonságok miatt ez az anyag egyszerűen nélkülözhetetlen a fürdőszobában;
 • Az anyag abszolút higiéniája lehetővé teszi a panel használatát szögletes fürdőhöz vagy bármely más félelem nélkül mikrobák, penész és gombák kifejlesztéséhez a termék felületén;
 • Tartós és szerény az ellátásban. Gondos kezelésekor a fürdőkád elülső része évtizedekig tart, és nem veszíti el a megjelenését. Az így keletkező szennyeződést könnyen eltávolíthatjuk egy puha ruhával vagy szivaccsal, nem agresszív tisztítószerekkel.

Milyenek a panelek méretei és alakjai?

Mivel a vízvezetékgyártók mindegyik modellhez elöl és hátul elhelyezett fürdőtáblákat gyártanak, könnyen felvehető bármilyen forma tervezése. És nem számít, milyen, félkör alakú vagy téglalap alakú, aszimmetrikus vagy szögletes, nagy vagy kis fürdő telepítve van a szobában. Ma már a panelek bármely modellje jelen van az építési piacon.

Telepítési módszerek

A panel akril kádra vagy bármilyen más munkára való telepítéséhez a gyártók egyszerű, de megbízható szerelőlábakat vagy támasztékokat állítottak elő, valamint olyan modellek is készültek, amelyek fémlemezből készültek, speciális diákkal, amelyeken a panelek mozgathatók.

Az első esetben a panelnek a fürdőhöz történő rögzítését a lábak segítségével végzik el, amelyek a kád és a padlóburkolat oldalán leereszkednek, ezáltal ékelnek és rögzülnek a helyükön.

A második lehetőség egy kicsit bonyolultabb. Először a fürdő körül egy fémkeretet szerelnek fel, amely után a paneleket speciális rögzítési pontokra szerelik fel. A vászonzáró elemek álló vagy csúsztathatóak lehetnek. Az utóbbi sokkal funkcionálisabb, mivel teljes hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.

Ha meg szeretné tudni, hogyan oldja meg a panelt a fürdőkádon, külön cikket olvashat lépésről lépésre.

Az akril panelek jellemzői

A World of Panels cég által kínált akril panelek rövid idő alatt segítenek bármilyen típusú helyiség felállításában. Ez egy modern kopásálló anyag, gyönyörű megjelenésű, így tökéletesen illeszkedik a különböző belső térbe. Az ilyen panelek egyik legfontosabb tulajdonsága - a tűzállóság, a lassú égéshez tartozik, amely megfelel a biztonsági előírásoknak. A mai napig ilyen anyagok előállítása, számos jól ismert márka.

Összetétel és gyártás

Az akril panelek összetétele egyenes szélű, környezetkímélő GKL gipszkarton, valamint több réteg akrilfesték és védőfesték. Ipari környezetben a festék és a lakk a gipszkartonra kerül, ami nem éghető dekoratív anyagot eredményez. Alkalmas burkolásra, mind a belső falakra, mind az épület homlokzataira.

Az Akril panelek, amelyeket a World of Panels cég kínál, jól tolerálják a mechanikai hatásokat, ez a tulajdonság nagymértékben javul a védő lakk használatával. A panelek méretei eltérőek lehetnek.

alkalmazási körét

Az akril panelek műszaki jellemzői lehetővé teszik számukra a helyiségek építésének és javításának számos területén történő felhasználását. Először is irodai, adminisztratív, kiskereskedelmi hely. Az alacsony áron megvásárolt akril panelek használata több okból is kényelmes. Ezzel az anyaggal könnyű dolgozni, a telepítés nem sok időt vesz igénybe, ráadásul a folyamat során szinte nincs por vagy szennyeződés. Így a telepítés végrehajtható, gyakorlatilag anélkül, hogy megzavarná az irodai élet szokásos áramlását.

A beépítés gyorsasága, praktikussága és tartóssága miatt elengedhetetlen a kiterjedt raktárterületek kikészítéséhez, de alkalmas lakóhelyiségekre is.

Az akril panelek előnyei

Az Akril panelek, amelyeket megvásárolhat a World of Panels cégnél, számos jelentős előnnyel járnak:

 • Nagy ütésállóság, karcolások és egyéb mechanikai sérülések;
 • Nagy ellenállóképességű vegyszerek, beleértve a mosószereket;
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • Ideálisan sima felület, vonzó megjelenés;
 • A fényes hatás hosszú ideig tart;
 • Fényes telített színek;
 • A panelek nem fakulnak el a napsütésben;
 • Ez egy környezeti szempontból biztonságos anyag, amely bármilyen típusú helyiségben használható, beleértve a nagyobb higiéniai igényű helyiségeket is.

Ezeket az előnyöket az akril panelek olyan népszerű anyagokká tette.

Ha akril paneleket szeretne vásárolni, nézze meg katalógusunkat. Itt számos színválasztékot talál. Csak minőségi termékeket kínálunk megfizethető áron. Ha többet szeretne tudni a szakembereinkről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a telefonos elérhetőségeken.

Akril falpanelek

Asztallap + falpanel + mosdó mesterséges kőből

Mesterséges kő aktívan használják nemcsak a mosogatók és bútorok gyártására, hanem a bélés szerepére is. Az ilyen dekoratív anyagokat, mint a falak akril paneljeit gyakrabban használják. Nemcsak a kifogástalan megjelenés és a színpaletta és a textúrák sokasága, hanem kiváló tulajdonságai - tartósság, megbízhatóság, praktikusság - megkülönböztetik.

A LeStone széles választékát kínálja a mesterséges kőfalpaneleknek. Ez egy nagyszerű lehetőség a lakóterek (konyhák és fürdőszobák) befejezésére, valamint a bárban, boltban és egyéb kereskedelmi helyiségekben való eredeti díszítés lehetőségének.

Tökéletes tandem munkafelület vagy káddal

Akril panelek a falakhoz - olyan anyag, amely elsősorban benyomást kelt a megjelenésével. Kiváló konyhai kötényt válthat ki a hagyományos cserép helyett, amely a táblagép logikus folytatásaként működik, teljesen megismétli színét és textúráját, vagy megteremti a szükséges kontrasztot.

Gyakran megvásárolják a fürdőszobában lévő akril paneleket is, ahol a mosdó és a mosdófülke vagy az akril fürdőkád kiegészítéseként járnak el.

Az ilyen jellegű anyag harmadik népszerű alkalmazása a belsőépítészeti tervezési ötletek és ötletek megvalósítása. Ebben az esetben a panelek elsősorban díszítésre, ékezetek elhelyezésére szolgálnak, stb.

A felhasználási esetektől függetlenül ez a kivitel nagyon hatásosnak tűnik, ráadásul az ügyfelek természetes kő utánzással érhetik el a kívánt alakot és mérett, bármilyen színt, textúrát és felületet (matt, fényes stb.).

További öt előnye a mesterséges kő falpanelek:

Nagy mechanikai sérülés ellen. Az anyag nem reped, nem karcolja meg, megőrzi az eredeti megjelenést hosszú ideig.

Kopásállóság. Az ilyen kikészítés javítása nagyon hamar megtörténik, és a teljes tartósság gyakran meghaladja a 10-15 évet.

Védelem a negatív hatásoktól. A konyhában vagy a fürdőben lévő akril panelek nem félnek az ultraibolya sugárzástól, nem szívják fel vagy tartják be a nedvességet (mivel a felületnek nincs pórusai), ennek következtében baktériumok és gombák nem keletkeznek. Ezenkívül az ilyen fal vagy kötény gondozása egyszerűsíthető.

Ökológiai biztonság. Sem az akril kő sem a gyártás, sem a telepítés alatt, sem a működés során nem okoz káros rákkeltő anyagokat vagy gyantákat, amelyek káros hatással lehetnek az emberi egészségre vagy a környezetre.

A kompozit anyag nagyfokú plaszticitása miatt komplex formák kivitelezésének képessége. Az egyenes vonalak mellett kézművesünk konyhai kötényt is készíthet, sima görbékkel és átmenetekkel.

A LeStone együttműködik a neves mesterséges kőgyártókkal, amely a színpaletták és textúrák széles választékát biztosítja az ügyfeleknek, valamint a késztermék legmagasabb teljesítményű tulajdonságait.

A fürdőszoba, a konyha és más helyiségek akril paneljeinek megvásárlásához, vagy az összes részlet megismeréséhez forduljon tanácsadóinkhoz telefonon vagy visszahívást.

Falikárpitok a fürdőszobában - Gyönyörű kivitel fényes kivitelben (89 fotó)

Gondolja, milyen finomanyagot használ a fürdőszobai falakhoz? Hogyan ne eshet az építőanyagok eladók trükkjeire, akik gyorsan szeretnének gyorsan eladni a raktárban maradt anyagokat?

Ugyanakkor olyan anyagra van szükség, amely nemcsak minőségi jellemzőkkel rendelkezik, hanem megfizethető költséggel is rendelkezik.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a falak díszítésére használt falpanelekről.

Ismerje meg nem csak a népszerű típusokat, hanem ismerkedjen meg ezeknek az anyagoknak a rövid jellemzőivel is, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a falpanelek költségét.

Ugyanakkor a bemutatott fotókban példákat láthatunk a dekoratív panelek falainak kialakításáról, és arról, hogy milyen belsõ helyeket tudunk létrehozni a segítségével.

A falpanelek típusai és jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai falak csempe, mivel ez az anyag jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban ennek a cikknek a költsége miatt javasoljuk, hogy fontolja meg a tudomány és a vegyipar fejlődése miatt felmerülő alternatív lehetőségeket.

Ezek az anyagok viszonylag nemrég megjelentek, de már sikerült elkapniuk a képzeletbelieket, sok mester, akik befejező helyiségekben dolgoznak, jellemzőik és tulajdonságaik, de amelyekről a legtöbb ember keveset tud.

Ezeknek az anyagoknak minden kopásálló és szilárdsági tulajdonságuk van, valamint egy védőbevonat, amely a fürdőszobához szükséges nedvességállóságot biztosítja.

Az ilyen falpanelek népszerűségénél elsősorban PVC-ből készült PVC-paneleket helyezhetünk el, és speciális bevonattal borították, aminek köszönhetően az ilyen panel nem fakul és növeli a tartósságot.

Ugyanakkor a panel cellás szerkezete növeli a fürdőszoba zajszigetelését, elemezve a panelek visszajelzését, valamint a megnövekedett keresletet, biztonsággal mondhatjuk.

A PVC panelek népszerűek a kézművesek körében, mivel tulajdonságaik:

 • Nedvességállóság;
 • Kémiai tisztítószerek ellenállása;
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Antibakteriális tulajdonságok;
 • Nem érzékeny a statikus felépítésre.

De mint mindig, még a legideálisabb anyagnak is vannak hátrányai, amelyeket meg kell említeni. A PVC-panelek hátrányai közé tartoznak a mechanikai igénybevételnek megfelelő alacsony szilárdságú jellemzők.

Ha véletlenül éles tárgyat ér hozzá a panel felületéhez, amikor áthelyezi a fürdőszobába, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy megsérül, vagy nem ajánlott ilyen paneleket por tisztítószerekkel tisztítani, hogy elkerülje a karcolódást.

De mindezen hátrányok jelentéktelennek tűnnek, ha a PVC-panelek összes előnyét és alacsony költségét a mérlegre helyezik. Alacsony költségük miatt ezek a panelek a lakosság számos szegmenséhez rendelkezésre állnak.

PVC panelek

A második helyen a népszerűség tulajdonítható nedvességálló falpanelek MDF.

A gyártás fő anyaga a fűrészpor, amely nagy nyomás alatt van egy speciális kötőanyagban, amely nem károsítja az emberi testet.

MDF panelek

Az MDF falpaneleket speciálisan védő réteggel borítják, amely nedvességálló bevonatot biztosít, ezáltal lehetővé teszi számukra a 3 nm²-es fürdőszobák finiserének használatát. Az alsó anyag szilárdsági tulajdonságait illetően a PVC-panelekkel összehasonlítva az utóbbi előny.

Mindazonáltal, köszönhetően a falburkolatok védőburkolatának színváltozásainak és mintázatának köszönhetően, a fürdőszobában egyedülálló és kényelmes belső kialakításokat hozhat létre, amilyen például a képen látható.

Beszélve az ezzel szembenézett anyag hiányosságairól azt mondhatjuk, hogy értéke a középáras szegmensben rejlik. Ha a védőbevonat sérült, a panel szerkezetébe bejuthat, ami rothadás és penész megjelenéséhez vezethet.

Természetes fa panelek

A népszerűség harmadik helyét egy faburkolat foglalja el. A kis méretű fürdőszoba belsejét egy sajátos formatervezés fogja átalakítani.

A fürdőszobai fadobozok minőségéről szólva elmondhatjuk, hogy az anyagnak minden szükséges tulajdonsága van, ezért a fürdők és szaunák főbb anyagaként használják.

A fa panelek hátránya az egyik - a költség, de ennek ellenére ez az anyag keresett.

Akril panelek - innovatív anyagok a fürdőszoba tervezésében

A fürdőszoba modern kialakítású kialakítása jelentősen eltér a hagyományos ötletektől, amely magában foglalja a falak tapéta vagy csempe használatát, valamint a festés mennyezetét. Most új anyagokat használ a dekorációhoz, összetett szerkezetek kialakításához, valamint a munka befejezéséhez a lehető legrövidebb idő alatt. Az építőiparban szerzett know-how megkülönböztethető olyan sokféle anyagból, amellyel egyszerűen elfelejtheti a múltbeli tervezési preferenciákat.

Az innovatív anyagok közül az egyik az decoracryl, amelynek előállításához akrilgyantát használnak. Nyersanyagként használják átlátszó és fényvisszaverő panelek előállításához. Ezek matt vagy fényesek lehetnek, de eltérő vastagságuk is van, 4-12 mm. Az akril fali paneleket mindenféle stílusú fürdőszoba javításában és kialakításában használják, így mind az ultramodern hi-tech, mind a hagyományos klasszicizmusban alkalmazhatók. Kiváló minőségű és kiváló megjelenésük lehetővé teszi zuhanykabinok vagy mosdók beépítését.

előnyök

Az akrilfala panelek fő jellemzői a következők:

nagyfokú szilárdság és tartósság (élettartam 15 évig)

a feldolgozás lehetősége: vágás, fúrás, gravírozás;

viszonylag alacsony költség;

ellenáll a nedvességnek, a napnak, a szélsőséges hőmérsékleteknek és más légköri jelenségeknek.

Gyakorlati alkalmazás

Az akril panelek elsősorban zuhanyzókabinokba vannak szerelve, amelyek szögletesek és U alakúak. A második gyakori használat egy fürdőszobai díszburkolat. A rész nagyon praktikus és könnyen szerelhető a fürdő elülső felületére, lezárva a berendezések, csövek és egyéb kommunikáció falát. Vannak olyan mintázatok, minták és minták.

Használhatja átlátszó típusú akril, hogy befejezze a fürdőszobát, például ha háttérvilágítás van a falon a szerkezet alatt. Ezenkívül az akril panelek ideálisak a fürdőszobai bútorok gyártásához, például homlokzatokhoz vagy szekrényajtókhoz. Mindenesetre eredetinek és elegánsnak tűnik.

Annak ellenére, hogy az átlátszó akril sokkal könnyebb az üvegnél, ütésállósága ötször nagyobb. Az anyag szintetikus összetétele nem befolyásolja a biztonságot, mivel nem tartalmaz toxikus anyagokat. Ezért a belsőépítészek gyakran használják projektjeikben. Kiválasztják a paneleket szín, textúra vagy fénydiffúziós együtthatók alapján, az ügyfél kívánságaitól függően.

Az akril panelek beszereléséhez nem szükséges különleges szakmai ismeretekkel rendelkezni, mivel az összes munkát kézzel kell elvégezni. Még egy kezdő is megbirkózik ezzel, ezért nincs szükség különböző utasítások megtanulására. Az is fontos, hogy az akril panelek lehetővé teszik, hogy ne csak a kábelezést, hanem a kábelt is elrejtsük, így elkerülhetjük a fal árnyékolását. Ha bármilyen probléma van a kábelezéssel, akkor a díszítő panelek szétszedhetők anélkül, hogy félni fogják őket. Ezenkívül a fal és a panelek közötti légrés további hangszigetelést biztosít. Ez egy másik előnye ennek az anyagnak, ami különösen fontos a fürdőszobák tervezésében.