Legfontosabb > Tervezés

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Hogyan kell festeni a fürdőt a saját kezével

  Minden terméknek saját élettartama van, és a fürdő sem kivétel. Idővel az eredeti fehérség eltűnik, zsetonok és karcolások, rozsda és egyéb hibák jelennek meg a felszínen. Természetesen megoldhatja a problémát gyökeresen - új fürdőt vásárolhat, de drága és nem mindig ajánlott (egyes esetekben el kell pusztítania a falakat és a padlóburkolatot). Másrészt az öntöttvas fürdő akril festéke segít a kívánt eredmény elérésében, minimális költség mellett.

  Tartalom:

  Ma két módszer különösen népszerűvé vált:

  1. akril bélés felszerelése;
  2. festeni a fürdőt.

  A régi öntöttvas fürdő második életet élhet.

  Egyre több szakember elutasítja az első módszert. A fürdőben lévő bélésnek számos hátránya van:

  • az egyéni gyártás magasabb költségeket eredményez;
  • a terméket poliuretán hab segítségével rögzítik, idővel ráncos lehet, és a repedések előfordulásának valószínűsége megnő;
  • a bélés lehetséges leválása, ami a kondenzátum kialakulásához és a dohányos szaglás megjelenéséhez vezet a fürdőszobában;
  • a bélés telepítésekor le kell szedni a csempe bevonat területét.

  A folyékony akril használatának előnyei

  Akrilfülke festék

  Az öntöttvas fürdő (vagy egyszerűbben "folyékony akril") festékhasználata a fürdő bevonatának frissítéseként vált a szabványnak. Ezen anyag felhasználásával csökkenti a munka költségét. Ezenkívül nincs szükség a kerámia burkolatok elpusztítására, mint a bélés telepítésével.

  A fürdő folyadék akrilfestés általi festése csak néhány órát vesz igénybe, a szakembereknek csak két órája van a munka befejezéséhez. A szaniterek minden eleme a helyükön marad, csak a vízelvezető szerkezetek kerülnek eltávolításra.

  Az akrilfürdő használatát követően további 15 évvel vagy annál többet használhat anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy a bevonat idővel lehámul az alapjáról.

  Készítsen egy fürdőt

  A fürdő saját kezével történő festéséhez először fel kell készíteni a fürdő felületét. Ehhez távolítsa el a régi zománcot. A legjobb, ha egy speciális fúvókával elektromos szerszámot - darálót vagy fúrógépet használ. Ezt megelőzően a felületet zsírtalanítani kell és tisztítani kell a különböző szennyező anyagoktól. Munkaeszközökkel történő munkavégzés során vigyázni kell a szem-, kéz- és légúti védőfelszerelésre (maszkot, kesztyűt és szemüveget használjon). A zománcozott réteget csiszolópapírral távolíthatja el, de ebben az esetben a munka sokkal több időt és energiát igényel.

  Ezután a kád belső felületét zsíroldó kompozícióval mossuk. Ha a régi zománc alatt rozsda van, azt jól meg kell tisztítani. A felület zsírtalanításának minősége ellenőrizhető a vízáramlás irányába. Ha leesik a cseppek, akkor a zsírdarabok maradnak, ezeket újra el kell távolítani.

  A következő lépésben a fürdőszobát szárítsa meg és porszívóval, hogy megszabaduljon a por legkisebb részecskéitől. A régi zománc eltávolításának, csiszolásának és zsírtalanításának minősége kulcsfontosságú szerepet fog játszani az új bevonat minőségében és tartósságában.

  Készítsen akril


  Most meg kell készíteni a folyékony akril kívánt konzisztenciát. Ehhez hozzá kell adni egy keményítőt, és jól kell keverni. Ennek eredményeként egy homogén keveréket kell kapnia, amelyet körülbelül fél óráig kell tartani, amely során mindkét komponens kölcsönhatásba lép.

  Ha a munkadarab készen áll a használatra, azt a következő 2-3 órában kell alkalmazni. A keverék pontos tárolhatósági ideje megtalálható a folyékony akril használatára vonatkozó utasításokban. A különböző gyártóknak eltérő ajánlásaik vannak.

  Helyezzen akrilt a fürdő felületére

  Mivel a fürdők méretei változhatnak, a munka során szükséges folyékony akril mennyisége megtalálható a csomagolásban. Helyezzen egy tartályt a mosogató alá, amelybe a felesleges akril később lefolyik. Könnyebb lesz az anyaggal dolgozni, ha kis adagokban kevernek könnyű ételeket - egy műanyag dribítót, egy csészét, egy keményítő csomagot stb.

  Pontosan és lassan alkalmazzon akrilfestéket

  A széleihez vasöntvényes fürdőt kell használni, amely kerületét egy kis vastagságú patakra fedi le. A kompozíciónak le kell feküdnie, hogy nagyon lassan áramoljon le a szaniterek függőleges szakaszain. Ez segíteni fogja az alap megfelelő előkészítését - zsírtalanítani kell, száraz és durva.

  Amikor az oldatot felhordják, és egy bizonyos részét kiszedik a fürdő aljára, szükség van a parafa eltávolítására és az anyag felhordására a felületen lágy mozgásokkal spatulával. Különösen kényelmes a puha gumiból készült és lekerekített végű eszköz használata a görbületek feldolgozása során keletkező hibák megelőzése érdekében. A spatula szélességét úgy kell megválasztani, hogy megfeleljen az Ön igényeinek, hanem nagymértékben meghatározza a munka sebességét.

  A bevonat minőségi minősége attól függ, hogy képes-e az akril egyenletes egyenletes eloszlatására. Az anyag végleges kikeményedése előtt legalább 1,5 napig kell tartani. Ettől kezdve fontos a festett felület védelme a porból és más részecskékből. Ha ez nem történik meg, amikor megérinti a fürdőt, akkor durva lesz.

  Ha behatolódás keletkezik, egyenetlen rétegek vagy porok esnek a felületre, akkor az ilyen hibát korrigálni kell egy akril réteg újraküldésével. Az első színezést követő anyag nem használható újra. Ha a bevonat teljesen száraz, akkor műanyagból vagy sárgarémből telepítheti a kagylót a csatornarendszerrel.

  A fürdő festése gondosságot és pontosságot igényel. A munka teljesítményének komolyabbá válásával Ön képes lesz arra, hogy helyreállítsa lefedettségét és teljesen frissítse a szaniteráruk megjelenését. Ezt követően a fürdő hófehér szépségével sok éven át tetszeni fog.

  Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

  Festékek és zománcok a fürdőhelyek helyreállításához - a kompozíció megfelelő megválasztása és alkalmazása

  Az elavult fürdő akril zománccal vagy akrilfestékkel való ellátása remek alkalom arra, hogy visszaállítsa a vízvezetékeket a korábbi vonzó megjelenéséért. Korábban fürdők gyártásához öntöttvas volt, amelyet később zománcozott. Az ilyen bevonatot az eredeti megjelenés megóvása jellemzi, de az idő múlásával is romlik.

  Számos kezdők szembesülnek a kompozíció megválasztásával a fürdőszoba helyreállításához. Sok esetben ez akrilfestéket és zománcot alkalmaz. Ezek kissé eltérnek a tartósság, az ár és az alkalmazási algoritmus szempontjából. Emiatt a vásárlást közvetlenül megelőzően fontos feltárni a fürdőszoba helyreállításának minden egyes előnyét és hátrányát.

  Az akrilfestéket vagy a zománcot leggyakrabban a fürdő helyreállítására használják.

  Egyes szakértők meg vannak győződve arról, hogy a fürdőkúra helyreállítása akril zománc a legjobb megoldás. Igazán így van? A gyakorlat szerint ezek a vegyületek a következő előnyökkel járnak:

  • a nyereségesség - a kis költség néha nyilvánvalóvá teszi a zománc javát;
  • nagy kopásállóság;
  • gyors és egyszerű alkalmazás;
  • vegyi anyagokkal való tisztítással szembeni ellenálló képesség.

  Az anyag kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a hátrányait. A fő egy szúrós szag. Ebben a tekintetben a zománcot csak a személyes légzésvédő eszközök használatával szabad alkalmazni - légzőkészüléket. Egy másik hátránya a kompozíció magas hővezető képessége, amely miatt a visszanyert fürdő meleg víz nagyon gyorsan lehűl.

  A kád visszaállításához használt akrilfestéket is gyakran használják. Előnyei az alkalmazás egyszerűségében - munka közben nem használhat ecsetet és görgőt. A zománccal ellentétben a festék alacsony hővezető képességgel rendelkezik, így a fürdőszobában lévő víz ezen a kompozíción sokkal lassabban hűlhet.

  Ha a festéket helyesen használják, akkor javítás után a vízvezeték-szerelő szinte tökéletesen sima lesz. A festék hosszabb ideig tarthat, mint a zománc, mivel kevésbé érzékeny a burkolatra. Ezenkívül a színtartomány sokkal nagyobb, mint a zománcok választéka - mindig választhat az árnyékot.

  A festék drágább, de könnyebben alkalmazható.

  A fürdő helyreállítására szolgáló festéknek azonban számos jelentős hátránya van. Ezek közül az első a viszonylag magas költségek. Gyakran a festékek kétszer olyan drágák, mint az azonos gyártótól származó zománcok. A második hátrány az, hogy az akril vegyületek képesek felszívni a hajfestéket. Az akrilfestéssel kezelt felület nagyon könnyű karcolás, és a rossz minőségű bevonat gyorsan elhalványul. Ezért javasoljuk, hogy ne mentse, és vásároljon festéket megbízható gyártóktól - Tikkurila vagy Liquitex.

  Az újonnan felújított felületen megjelenő karcolásoknál a mikrobák felhalmozódnak, ami miatt a gyerekek számára nem biztonságos a fürdőzés. Ezért a működő helyreállított vízvezeték kell nagyon óvatos

  Gyakran akrilfestékeket használnak az eredeti minta felépítéséhez a vízvezeték felületén. A többszínű kompozíciók segítségével gyönyörű szerzői fürdőt kaphat.

  Vásárláskor győződjön meg róla, hogy a különböző akrilfestékek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az egyik gyorsabban szárít, mint mások, de nem ad eléggé vastag réteget. A többi több napig száraz, de tartósabb réteget képez.

  Az akrilfesték alkalmazása nem olyan nehéz esemény, amely önmagában is megtehető. Fontos azonban, hogy ne felejtsük el, hogy minden munkát szellőztetett helyiségben kell elvégezni. A legjobb, ha egy ideig egy másik lakásba költözött, hogy megvédje magát és rokonait a mérgező füsttől.

  Munka közben mindig viseljen légzőkészüléket. Ez sokkal hatékonyabban védi a tüdejét, mint egy közönséges orvosi maszk. Sőt, sok szakértő nem sújtja a katonai gázmaszk használatát.

  A légzőkészülék mellett győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt és kötényt visel, mivel a festékfoltok eltávolítása a bőrön és a ruházat igen nehéz.

  Mielőtt elkezdené a munkát a helyszínen, ki kell venni mindent, ami beavatkozhat. Vegye el a fürdőszobai készülékeket, és különösen a ruhadarabokat. Ezután folytatjuk a munkát. A fürdő helyreállítási algoritmusa a következő:

  1. 1. A felesleges papír használatával távolítsa el a régi bevonatot. Időt takaríthat meg egy csiszológép használatával vagy egy speciális fúvókák megvásárlásához. A légzőkészülék használata kötelező;
  2. 2. Távolítsa el a port porszívóval;
  3. 3. Tisztítsa meg a repedéseket és a forgácsokat;
  4. 4. Defraálja a felületet;
  5. 5. Töltsön forró vízzel a fürdőt, mivel a festék jobban helyezett egy forró felületre;
  6. 6. Szárítsa le és törölje le a fürdőt;
  7. 7. Miközben a kád feltöltődik, hígítsa meg a festéket oldószerrel;
  8. 8. Zárja le a leeresztő lyukakat polietilénnel;
  9. 9. Csavarja le a szifont és tegyen egy kis edényt az alsó lefolyónyílás alá;
  10. 10. Töltsön akrilot egy vékony folyóvízben a fürdőszoba oldalán. A szalag szélessége nem haladhatja meg az 5 cm-t.
  11. 11. Öntse a második sugárat a fürdõ kerületén, középen kezdve;
  12. 12. Várja meg, amíg a festék teljesen megszárad.

  Ne aggódjon az a tény, hogy a csepegő festék megjelenik cseppekben, néhány perc alatt elmosódnak. Ne szakítsa meg a munkát - a legjobb, ha egyszerre mindent megtesz.

  Az akrillát a fürdő oldalán lévő vékony áramlásra öntik

  A szárítás során ne engedje, hogy por vagy fröccsenődjön a fürdőben. Ehhez kapcsolja ki a vizet. Ha a fürdő szárítása során észleli a képződött buborékfestékeket, majd egy fogpiszkálóval ütni.

  A festék teljes száradása kb. 4 napig tart. Néhány óra elteltével az erodálódás szaga. A fürdőkúra helyreállításának ezt a módját "tömegesnek" is nevezik. A vízvezeték felületén végzett munka eredményeképpen vastag szilárd réteg képződik, amely hosszú ideig tart.

  A fürdőszoba helyreállításához zománcozott kell készíteni néhány eszközt. Munkavégzéshez:

  • légzésvédő és védőszemüveg;
  • roller;
  • kefe szélessége 8 cm;
  • aceton;
  • mérőcsésze;
  • fém alapozó;
  • térhálósító;
  • ecetet.

  Nagyon fontos a kiválasztott kefe mérete. Jobb, ha nem érintkezik a műszer sörtével a kezeivel, hogy ne hagyjon zsíros jeleket rajta. Ahhoz, hogy összegyűjtsük a leeső szalagot a felületről, tegyük fel a csipeszeket.

  A zománcot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani.

  Először csiszolópapírral vagy darálóval távolítsa el a régi bevonat maradványait. Ezután alaposan tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. A kád felszínét felöntjük, forró vízbe helyezzük és 15 percig hagyjuk. Ezután ürítse ki a vizet, és törölje le a felületet.

  Távolítsa el a szifont, és fedje le a lefolyó lyukakat. Alulról helyezz el egy tartályt, amelybe a zománc áramlik. Ezután alkalmazzon primert. Ugyanakkor mozgassa az eszközt felülről lefelé, és ne hagyjon buborékot. Amíg az alapozó megszárad, keverje össze a zománcot és a keményítőt. Az első anyagréteget ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Hagyja megszáradni a zománcot, és helyezzen rá egy második réteget.

  Ne feledje, hogy a zománc nagyon hosszú ideig, körülbelül egy hétig szárad, így a fürdőhely helyreállítása sokáig tart. Ráadásul a fürdő saját kezével történő helyreállítása nem lesz olyan megbízható, mint a gyárban, mivel szaniteráruk gyártásakor a gyártó speciális kemencéket használ, ahol a festék tapad a felülethez.

  A bélés olyan termék, amely teljesen megismétli a fürdő alakját. Annak érdekében, hogy a régi vízvezeték felületét ne festsük, mindig rendelhetjük az árnyékolást és az alakzatot. Az üzemben egy szilárd akril lapot magas hőmérsékletre melegítünk, majd a kívánt terméket felszabadítjuk.

  A kapott bélést telepíteni kell. Ehhez a fürdőt polírozni, tisztítani és szárítani. Ezután a béléscsőben lyukakat kell fúrni a túlfolyáshoz és a lefolyáshoz. Szükséges a termék habosított vagy speciális ragasztóval a fürdőszobába rögzíteni. Ezután a beépített bélés tele van forró vízzel, hogy gyorsabban ragasszon. Ha habot használ, akkor nem kell kitöltenie a fürdőt vízzel.

  Miután több órát töltöttél el, egy teljesen felújított fürdőt kap, amely kb. 20 évig tart. Ennek a módszernek több más előnye is van. Először is, a bélés nem sötétedik és elhalványul. Másodszor, nem fog felszívni a piszkot vagy a rozsdát. Harmadszor, ellenáll a sokkoknak és repedéseknek. Az akril bélés eredetileg antibakteriális védelemmel és viszonylag alacsony hővezető képességgel rendelkezik.

  A hátrányok közül meg kell jegyezni annak magas költségeit. Azonban nagyon kevés időt töltesz a telepítésénél, mint a festésnél. Ezenkívül hosszabb nagyságrendet is igényel.

  Fürdő zománc, folyékony akril fürdőfesték ®

  Mi a folyékony akril?

  A fürdős zománc egy fehér festékanyag, amelynek nagy tömege nem illékony anyagok. Az anyag magában foglalja a DuPont (USA), Evonik (Németország), Byk Chemie (Németország) nyersanyagait.

  Az anyagot az öntöttvas vagy fém fürdőbe alkalmazzák az életkörülmények között, anélkül, hogy lebontják.

  Csomagolás: műanyag vödör fürdőhöz: 1,2m, 1,5m, 1,7m.
  Set: alap és keményítő
  Tömeg: fürdőalap 1,2 m. - 2,2 kg; a fürdő alapja 1,5m. - 2,7 kg; fürdő alap 1,7m. - 3,2 kg.

  Folyékony akril zománcot öntöttvas vagy fémfürdő elülső felületére kell ráönteni a fürdő teljes felületén.

  A készlet tartalmaz: előregyártott zománcot és keményítőt. Az összetevőket 100 (félkész zománc) arányban keverjük össze: 9,5 (keményítő).

  A fürdő felületét a zománc felhordása előtt csiszolópapírral kell kezelni és oldószerrel zsírtalanítani. (Lásd az utasításokat.)

  Keverés előtt a fürdő zománc komponenseit napi szobahőmérsékleten kell tartani. Ezután az anyag komponenseit alaposan összekeverjük (a keményítőt fokozatosan öntjük). Ezután az elegyet 10-20 percig inkubáljuk a munka megkezdése előtt. (Lásd az utasítások táblázatát).

  A "folyékony akril" zománcfehérje mindössze 36 óra alatt lefagy!

  Az anyagot száraz és hűvös helyen (például egy raktárban) tárolják légmentes tartályban. Ne helyezze az anyagot hőforrások, nedvesség, fűtőberendezések közelében. Óvja a napfénytől.

  Hogyan válasszunk festéket öntöttvas fürdőnek?

  Az öntöttvas fürdő tartós és stabil, nem okoz zajot víz használata esetén, alacsony hőkibocsátással és hosszú ideig tart De a hagyományos zománc bevonat "sokkal kevesebb életet él" (legfeljebb 10 év), mint az öntöttvas, amelyből a fürdő maga készült.

  A gyári zománc bevonat rendkívül magas hőmérsékletet igényel, amikor a fürdő belső felületére permetezett zománcpor öntöttvas alapanyaggal szinterelve van, és amikor felmelegszik, sűrű, fényes zománcos tálba olvad.

  Most azonban különleges festékek készülnek, és még olyan készleteket is készítenek, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy frissítse az öntöttvas fürdő fedelét. És még egy "zest" is hozzá, ha látványos színt választ vagy rajzot rajzol a fürdõ külsején (vagy a levegõn belül).

  Rengeteg választás

  A fürdés közben a víz nem csak víz hatásának van kitéve, de felmelegszik (általában akár 50 ° C-ig), és ahhoz, hogy az újonnan festett fürdő ne váljon gyorsan csillogóvá, különleges festékekre van szükség.

  Leggyakrabban egy többkomponensű készítmény, amely közvetlenül az alkatrészek alkalmazása előtt összekeveredik, kémiai reakcióba lép, és erősen egységes bevonatot képez.

  Ezért kell teljes mértékben ellenállni a festék előkészítésének és alkalmazásának valamennyi technikájával, valamint a felület szárítási idejével, amelyet a gyártó a mellékelt utasításokban javasol.

  Meg kell különböztetni a fürdő bevonatot kívülről és belülről, vagyis a fürdő táljáról.

  A fürdő külső oldala nem esik intenzív nedvességnek, és a régi szovjet fürdő gyakran durva. Ezért a bevonat nem túl drága festék a tálhoz, de olcsóbb PF-115 alkid zománc a penolphtalein alapon vagy korróziógátló akrilfesték vízalapú fémhez.

  Maga a tál (a fürdő belső felülete) feldolgozására, összetételben és alkalmazási módban eltérő.

  Az akril önterülő zománcok egyenletesen eloszlanak a felületen egy állandó vastagságú réteggel (ecsettel történő öntés és eloszlás, és még a kád kezdetén történő javításával is, egy ilyen bevonat meglehetősen egyenletes, a folyékony akril által lefedett felület nem sárgul és ellenáll a mechanikai sérülésnek.

  A folyékony akril helyreállítása során azonban kívánatos a lefolyószerkezet eltávolítása.

  A készletben lévő félkész zománcot és keményítőt szobahőmérsékleten egy napig tartjuk, majd a gyártó által meghatározott arányban (kb. 100: 10) összekeverjük, tíz percig állni hagyjuk és azonnal felhasználjuk, mivel a polimerizációs eljárás már elment, és az alkalmazott kompozíció bekapcsolódik a felületre kiváló minőségű védőfóliában.

  A gyártó által megadott élettartam 10-15 év.

  Az epoxi zománcok tartós bevonatot biztosítanak, de toxikusak (védőfelszerelésre van szükség: légzőkészülék stb.) És bizonyos készségeket igényelnek. Ez a legelmaradottabb lehetőség a fürdő visszaállítására, de ezek a zománcok érzékenyek az ütközésre (forgácsolás lehetséges), és idővel sárgulnak.

  Optimálisan 4 rétegben festett. Ecsettel, hengerrel vagy szórással fel kell használni (dekoratív oldatot kell hígítani a teljes mennyiség 5-15% -ával).

  • Az egykomponensű komponensek paszta anyag, és ha alkalmazzák őket, lényegesen kiegyenlítik a szabálytalanságokat és a felületi hibákat.
  • A kétkomponensű (zománcozott alap és a keményítő) alapos előzetes keverést igényel az alkatrészek megkezdése előtt. A bevonat erősödik és csak 5-7 nap múlva teljesen lefagy.
  • Háromkomponensű anyag (zománcalap, keményítő és katalizátor). Szükséges az alkatrészek elvezetése és a felület gondos előkészítése. Az alkalmazás után 5 órán belül fontos a fürdő sérthetetlenségének biztosítása (por, víz stb. Védelme). A vázlat elkerülésének első napján a teljes szárítás teljes ideje 5 nap. Gyakran értékesített tartozékokkal, szerszámokkal és utasításokkal.

  Válassza ki a "automatikus" fürdőkuplungot a fürdőhöz. Milyen előnyei és hátrányai vannak?

  Hogyan válasszunk fürdőhelyet a fogyatékkal élők és az idősek számára? Ismerkedjen meg erről a cikkről.

  Hogyan válasszunk?

  A szakemberek nemcsak az anyagot választják, amellyel kényelmesebbek és ismertek a munka, hanem garanciát vállalnak a végzett munkára (0,5 és 3 év között). Ha azonban úgy döntesz, hogy pénzt takarít meg, és tapasztalatai vannak a festészetben, akkor magának kell kiválasztania a zománcot, akkor figyelni kell a részletekre.

  • A fémfesték címkéjén fel kell tüntetni, hogy a festék zománcozott fürdők restaurálására szolgál. A zománcok eltarthatósága a fürdőhelyek helyreállításához egy év, jobb, ha a legutóbbi festéket a kiadás időpontjában választják.
  • Az aeroszolos festék hígabb, könnyen felszívódik a felületen, és amikor az oldószer eltűnik, a réteg hígabb, ezért kevésbé tartós. Ezért az aeroszolokat, mint gyorsan száradó anyagokat, amelyek alkalmasak a nehezen elérhető helyek fedésére, gyakrabban használatosak a kis hibák kiküszöbölésére vagy befejező bevonatként.
  • Gyakran zománccal és keményítővel kiegészítve különleges eszköz a fürdőkád előkezeléséhez. Jó, ha a sötétítő paszta készlet is hozzá van kötve, hogy árnyékot kapjon az alapfehérjétől.
  • A felülethibák jól tele vannak vastag, pasztaszerű epoxi festékekkel és zománcokkal "Epoxin-51"

  Minden más bevonat alatt a felszínt a legtávolabbi módon kell elkészíteni. különösen folyékony akril (stacril) alatt.

  Gyakran előfordul, hogy az előző réteget teljesen eltávolítják egy speciális szerszámmal, további felületi hibák kitöltésével), mivel nem zárja le a forgácsokat és a repedéseket, de a leghosszabb működési idő (legfeljebb 15 év).

  A 4-6 mm vastagságú töltőanyaggal töltsük fel. Az akril keverékeket körülbelül 24-48 órán át száradni kell.

  • A zománcréteg teljes polimerizációjának ideje körülbelül egy hét, és 6-8 évig szolgál.
  • A többkomponensű, munkahelyre készített keverékek életképessége 40-50 perc, így gyorsan kell dolgozni, és ha szükséges, az egyes rétegeket külön kell hígítani.
  • Néhány folyékony zománcot, például a Reaflex-50-et leginkább a szakemberek használják, mivel alkalmazásukhoz tapasztalat szükséges, és nagyon jó eredményt ad, ha a bevonat legalább 4 réteg (mindegyiknek száraznak kell lennie a következő alkalmazása előtt), és ezért működik egy hétig tart.

  A gyártók és az árak

  • Az öntöttvas fürdő külföldi gyártóinak körében ismert finn cég Tikkurila (kétkomponensű "Reaflex-50", 1100-1200 rubel 1 literre), angol Dulux (optimálisan illik az akril háromkomponensű "DuluxRealifeKitchenBathroom" -hoz, 900-2259 rubel 1 l) és az American Rust Oleum (kétkomponensű speciális kád) Cserép újrafestő készlet akril- és epoxigyantával 1,800 rubelről 1,18 literre.
  • A belföldi gyártók felkínálják festéküket, de gyakran az importált alkatrészek alapján készülnek. Az ár függ az anyag keményedési idejétől és összetételétől, de általában ez egy nagyságrenddel kisebb, mint a külföldi társaik, és csomagonként 500-900 rubel.

  Az "Random House" orosz cég teljes készleteket gyárt (ahol a festék és a keményítő mellett vannak olyan anyagok, amelyek a vegyi feldolgozásra és a mechanikai előkészítésre vonatkoznak, és amelyeket várhatóan alkalmazni kell.

  A termelés "Svetlana" készletének ára 750 rubel (egy árnyaló pasztát is tartalmaz), és a színes zománcon alapuló "Fantasia" készlet ára körülbelül 620 rubel.

  A "Reneszánsz" készlet magában a festékben magában foglalja a szükséges pénzeszközök egészét (0,8 kg - 520-890 rubel).

  "Epoxin" zománc 0,7 kg-ra. 450 dollárba fog kerülni. A B-EP-5380 és a B-EP-5380U tiazotróp zománcok (4 kg-tól 1 kg-ig, 5 kg-os vödörben csomagolva) lehetővé teszik, hogy a kívánt vastagságú bevonatot két rétegben alkalmazzuk és csak egy nap után festjük fel.

  A folyékony akril ára 1400-2000 rubel / 1 kg. ("STACRIL ECOLOR", "PlastAll" opciók).

  A vezető hazai gyártók (a Kudo fürdők zománcozása) 400 ml térfogatú aeroszol festékének ára 200 rubel. akár 485 rubel egységenként a kompozíció színétől és adalékanyagaitól függően.

  Hogyan választhatok egy fából készült fürdőhelyet? Hasznos ajánlások.

  Tanuljon meg ebből a cikkből, hogyan kell megfelelően felhelyezni a fürdőt a lábakra.

  Az öntöttvas fürdőt egyszerűen festeni, a legnehezebben felkészülni a festésre és a technológia minden árnyalatának pontosságára, hogy az új bevonat kiváló minőségű és hosszú ideig szolgáljon. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a régi zománcot, a homokot és helyezze fel a felületet.

  A szakemberek segítsége ebben az esetben nem lesz felesleges. és az új bevonat kopási időtartama függ a víz összetételétől és a felhasználó pontosságától a fürdőszobában. És ha a megfelelően megválasztott festék legalább 5 év lesz.

  Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

  Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

  Mondja meg barátainak!

  Valóban nagyon hasznos információk találhatók nekem. Újabban egy fürdő károsodott egy helyen, vagy inkább egy zománc chip alakult ki, és most ez a hely rozsdásodik. Egy alkalmasabb megoldást választottam magamnak, epoxi zománcot egy ballonban. Mivel nem akarom átfesteni az egész fürdőt, és nincs értelme.

  A régi öntöttvas fürdő bevonatot üvegüveggel készítettük - valóban a vízben, víz nélkül is meleg, nagyon sima. De hátrányaim vannak bizonyos hátrányokkal - nem tudod festeni a fejedet otthon, mert nem lehet mosni a festéket, és gondosan válassza a tisztítószereket - csak nem csiszoló, hogy ne károsítsa a felületet.

  Akril töltőanyagot használtam az öntöttvas fürdő eredeti megjelenésének helyreállításához. Könnyű dolgozni, mindent meg tudsz csinálni. Az új öntöttvas fürdő sok pénzt fog fizetni, és frissítheti a régiét egy fillért sem. Fél év telt el, újszerű.

  A fürdő felújítása során az öntöttvas fürdőhöz jutott, amelynek festéke az idő múlásával jelentősen elhalványult. Egy boltban azt ajánlották, hogy epoxi zománcot használjanak a másik akrilban. Ennek eredményeként úgy döntöttünk, hogy hívjuk a mestereket, és frissítenék a fürdőnket. Szakemberek által használt epoxi zománc. Azóta nem jelentek meg a karcolások vagy karcolások)

  Nemrég festettünk egy kétkomponensű fürdőszobai festéket. Befejezett légfúvás. 3 napig nem használták a fürdőszobát, hogy festeni jól megfagyott. Kiderült, hogy új!

  Nemrégiben festett fürdő szett "Svetlana". Úgy tűnik, valami rosszat tettek. Nem csak fényes. Tehát rosszul is piszkos. Elég, hogy egy poros kézzel, akkor a nyom sötét. És ne mossa végére. Az egyik szín a citromot illeti. Tud valaki mondani, hogy mi a rossz? Köszönöm.

  Akrilfülke festék


  A fürdő zománcburkolása nagy kopásnak van kitéve és végül romlik. Racionális, hogy a régi modellt egy új kapacitással helyettesítsék a fürdőszobai nagyjavítással együtt, mivel ez meglehetősen drága vállalkozás. Ha a terméken csak néhány karcolás van, a rozsda foltjai és néha zománcot lecsapolták, célszerű frissíteni a fürdőt akrilnal.

  Az akril zománc előnyei

  A folyékony akril zománc az akrilsav alapján készül. A piacon megjelenő legutóbbi megjelenése ellenére ez a festék, az epoxi zománcokkal együtt, a legjobb megoldás a fürdőkúra helyreállításához, minimális pénzügyi és munkaerő-költségekkel. A nagy tapadásnak köszönhetően az akril bevonat szilárdan fedezi a gyári zománcfürdőt. A termék helyes elkészítése a helyreállításhoz és a jól kivitelezett festészethez a hosszú távú működés kulcsa.

  A fürdő zománcburkolatának helyreállításának technológiája lehetővé teszi a felület festését a termék szétszerelése nélkül. Az akril bevonatnak számos előnye van:

  • alacsony hőveszteség; az akril tartja hosszú ideig a vízhőmérsékletet, ellentétben a fémfelületekkel;
  • kellően nagy szilárdságú; akril permetezés, a használati utasítás és a fürdő elkészítése mellett, lehetővé teszi a 6 mm-es egyenletes, kopásálló bevonatot;
  • hosszú élettartam; Minden zománcnak 2 év garanciája van, és egy ilyen termék kb. 12 évig szolgál, a legfontosabb az, hogy kövessék a gondozásra vonatkozó szabályokat;
  • fényállóság; Az akril fürdőfestékek nem veszítik vonzó megjelenésüket az egész élettartam alatt; a sárgaság csak akkor jelenik meg, ha a hőmérsékletet nem tartják be.

  A termék magas színvonalú javításához jobb szakképzett szakemberek szolgáltatásait kell használni. Fontos, hogy jóhiszemű előadók találjanak ilyen tapasztalattal. Ha azonban megpróbálod, akkor visszaállíthatja a lefedettséget.

  Az önmegújító fürdők módjai

  Sok tulajdonos érdekli, hogyan kell zománcozni a fürdő otthon saját kezüket. Meg kell mondani, hogy ezt a munkát bárki is megteheti, aki ismeri a festészet alapjait.

  Az újjáépítés eredményének kielégítéséhez jó minőségű festéket kell vásárolnia megbízható gyártóktól.

  Van egy véleménye, hogy a fürdésre használt akril zománc kifogástalan véleményeket tartalmaz. A restaurálás végeredménye azonban nagymértékben függ az előkészítő munka minőségétől és a termék helyes alkalmazásától. A helyreállítás két módja van:

  1. Az "ömlesztett fürdő" módszere. Ebben az esetben a fürdőhöz akrilfestéket használnak. A színezés végrehajt egy réteget, és a keveréket a tartály peremére öntjük. Ne feledkezzen meg arról, hogy a munka során nem használhat ecsetet és görgőt. Ennek eredményeképpen 2-6 mm vastag bevonatot kap. A különféle akril színek lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba belsejéhez illő árnyékot válasszon.
  2. Zománcozási módszer. A felület 2-3 rétegben való lefedéséhez epoxigyamit adunk öntöttvas fürdőhöz vagy akrilhoz. A permetezés furulyakefével vagy hengerrel történik. Azonban a szakemberek nem javasolják az akril zománcok használatát ezzel a festési módszerrel, mivel folyékony konzisztenciájuk nem képes réteg létrehozni a kívánt vastagságot. Következésképpen a bevonat hamar értéktelenné válik.

  Előzetes munka a fürdőszobában

  A zománcozott porlasztott vegyi anyagok helyreállítása, amelyek agresszív, nem rezisztens összetevőket tartalmaznak. Ezért szabaddá kell tenni a fürdőszobát bútorokból és kiegészítőkből. A termékkel szomszédos síkokat maszkolószalaggal kell beilleszteni. A WC-tálat, a bidét és a mosdót műanyag burkolattal kell lefedni. Ha lehetséges, ideiglenesen csatlakoztassa a mosógépet a konyhába. A keverőket egy darabig el kell távolítani, és a fűtött törölközőtartót celofánnal kell védeni.

  Elsődleges felülettisztítás

  Az őrlési permetezés minőségének javítása érdekében meg kell zsírtalanítani a felületet. Ez elősegíti a köszörűkerék tapadását a zománcba. Ugyancsak a sík érdessége biztosítja az újratöltett akrilfesték optimális tapadását az eredeti bevonathoz.

  Kádfényezés

  A csiszolóanyag-feldolgozás feladata, hogy megkönnyítse a termék sima felületét. Tudnia kell, hogy ezt a lehető legegyenletesebben kell végrehajtani, hogy elkerülhető legyen az észlelhető depresszió. Ha a korrózió korrodálja a gyári bevonatot túl mélyre, érdemes ilyen helyeken megtisztítani a felületet a fémhez. Ellenkező esetben a rozsda maradványok az akril zománc megsemmisülését okozzák.

  Ha a fürdő síkja nagy zsetonokkal rendelkezik, azokat gipsszel vagy epoxival kell bevonni. A kezelt területet finom szemcsézett csiszolópapírral csiszolja.

  Ezután távolítsa el a szennyvízcsatorna rendszert, és folytassa a fürdőkagyló abrazív kezelését fúró és csiszoló fúvókákkal.

  A tapasztalatlan kézművesek először durva csiszolópapírt használnak, majd a síkot kisebb szemcsékkel szintre állítják. Ez a feldolgozási módszer olyan szabálytalanságok megjelenését okozza, amelyek nem láthatók a szem számára. A csiszolás a legjobb az 1. csiszolópapírral, bár elég hosszú és nehéz feladat.

  Időről időre tölteni a zománc ujját. Így felmérheti a csiszolóanyag feldolgozásának mértékét. A körömnek ragaszkodnia kell a kád teljes felületén lévő érdességhez, és nem szabad szabadon csúszni. A munka minőségét egy zseblámpával ellenőrizzük. Amikor a felület megvilágításra kerül, nem szabad káprázni.

  A kémiai úton történő ismételt tisztítás és melegítés

  A munka ezen szakaszában a szakértők nem javasolják, hogy kezével kezeljék a fürdő felületét. Ezért, hogy könnyedén telepíthesse, majd szétszerelje a leeresztő tömlőt, készítsen fogót és nagy csipeszeket. Az ilyen eszközök használata nagyban megkönnyíti a feladatot. A legjobb megoldás az lenne, ha 2 pár steril sebészeti kesztyűt vásárolna.

  Először összegyűjteni kell az őrlés során keletkező szemetet. A leeresztőnyílások közelében lévő helyeket oldószerrel kezeljük és óvatosan összeszereljük a hevedert.

  A termék méretétől függően 0,5-1 liter sav-alapú folyékony mosószert vesz igénybe a zsírtalanításhoz és melegítéshez. Óvatosan öntsük a mosófolyadékot a fürdőbe, és egyenletes rétegben terítsük az aljról a peremre az egész felületen. Viseljen kötényt és kesztyűt a ruházat és a bőr védelme érdekében. A speciális szemüveg védi a szemét a maró kémiai vegyületek esetleges beléptetésétől.

  A felhordás után másfél órával a termék érintése nélkül dugja be a leeresztő nyílást a lánccal ellátott dugóval és töltse fel a kádat. A tisztítófolyadék kémiai reakcióba lép vízzel, ezáltal a fürdőt felmelegíti. Ha a keverék lehűlt, ürítse ki a vizet, majd tegye vissza a tartályt tiszta vízzel. Hagyja, hogy kb. Egy óráig álljon le. Ajánlatos négy mosást végrehajtani.

  Ezután ellenőrizni kell, hogy a felület zsírtalanodott-e. Ehhez elegendő a csapot kinyitni és győződni arról, hogy a cseppek nem gyűjtik a vizet, de egyenletesen oszlanak el a termék alján lévő sík mentén, óvatosan távolítsák el a vízelvezető kábelköteget és a keverőt. Miután szárított egy fürdőt a háztartási hajszárítóval, ellenőrizze a tisztaságot. Nedvesítse meg a szivacsot oldószerrel, és dörzsölje a zománcra.

  Most elkezdheti festeni egy száraz és tiszta felületet.

  Festés a "fürdő"

  Az eladásra kerülő fürdőszobában lévő folyékony zománc a készlet alapja, amely szilárd akril és folyékony keményítő alapanyagból áll. A készletet egy tipikus termékhez tervezték, amelynek hossza legfeljebb 1,7 méter. Ahhoz, hogy megkapja a vegyületet, ki kell öntenie egy keményítőt az alapba, és alaposan keverje 10 percig. Fontos a keverék egyenletes konzisztenciájának figyelemmel kísérése, különösen a vödör fenekén és falán, különben a felület nem keményedik meg néhány helyen. A keveréket manuálisan kell főzni.

  Egy meleg sík zománc, hogy helyreállítsa a fürdő egyenletesen elosztva. Ehhez a készüléket hajszárítóval kell felmelegíteni a kívánt hőmérsékletre.

  Óvatosan, lassan, sima mozdulatokkal folyamatosan öntsön keveréket egy keskeny patakba a termék oldalán. Kb. 5 cm széles akril bevonat kialakítása után gyengéden folytathatja az öntést, körbe költözve. Amikor kifolyik, a fürdőhelyek helyreállítására szolgáló zománc a magasságának mintegy felével lefedi a termék falát. Figyelmen kívül hagyja az elmosódásokat és az elmosódásokat. A felületi helyreállítás technológiája biztosítja önálló eltűnését.


  Hasonlóképpen töltse be a fürdő falának alsó részét akrilnal. Jobb, ha ugyanabból a helyről folytatod, ahol a feltöltés a csúcson és ugyanabban az irányban kezdődött. A lefolyó előtt elhelyezett tartály segít a felesleges keverék összegyűjtésében.

  Miután befejeztük a munkát, függesszük fel a terméket egy függönyön, hogy elkerüljük a por és a homokszemcsék megütését. A helyiség több napig bezáródik, hogy a bevonat megkeményedjen. A megfelelően elvégzett munka tönkreteheti a legkisebb gondatlanságot. Ezért ne használja a fürdőszobát, amíg a permetezés teljesen megszárad.

  Akril ápolás

  A termék helyreállításának ömlesztett módszere minden technológiának köszönhetően lehetővé teszi egy teljesen egyenletes és fényes zománcfürdő kialakítását, amelynek működtetése rendszerint pozitív. Az akril felülete átlagos kopásállósággal rendelkezik, ezért mechanikai károsodása és ennek következtében a deformáció elkerülése. A bevonat tisztításához ne használjon klórt vagy savakat tartalmazó csiszolópor. Nagyon nemkívánatos kemény kefék és fémkapcsok használata, ez esetben a puha habszivacs lesz a legjobb csere.

  Nem ajánlott a kád feltöltésére víz alatt 17 és 60 fok felett. A hőmérsékleti rendszer betartása segít az élettartam meghosszabbításában.

  Amint látható, az akril zománc viszonylag rövid idő alatt visszaállítja a régi fürdőt speciális drága eszközök használata nélkül. A helyreállítási technológia csak gondot és figyelmet igényel. Ezenkívül ez a lefedettség több mint egy évig tart.

  Az akril fürdőfestékek használata: ár és minőség

  Az akrilfestékek értékesítésének megjelenése és minőségük folyamatos javítása forradalmasította a javítást. Ez különösen nagy hatással volt a fürdőszobák és a nedvességnek és magas hőmérsékletnek kitett helyiségek felújítására.

  Az akrilfestékek előnyei

  Az akrilfesték számos előnye mellett mutatja be előnyeit:

  • viszonylag gyorsan szárad;
  • a napfény ellenállása, a bevonat nem fakul el;
  • az edzett bevonat rugalmas, ezért védve van a repedésektől;
  • alacsony toxicitás;
  • az alkalmazás egyszerűsége;
  • a lefedettség növelése;
  • fokozott ellenállóképesség ellenállása;
  • képes ellenállni a hőmérséklet akár 100 fok és a fenti;
  • vegyi ellenálló képesség;
  • nagy nedvességállóság.

  Amikor kikeményedik, az akrilfesték egyfajta ellenálló fóliát képez, ami meghatározza a bevonat védő tulajdonságainak magas szintjét.

  Az akrilfestékek használata

  Az akrilfestékek használata egyszerre két problémát megoldhat:

  • magában foglalja a fürdőt;
  • a fürdőszoba falainak festése.

  Mindkét esetet részletesebben vizsgáljuk meg.

  Akril bevonat

  Ez a legérdekesebb módja az akril festékek használatának. A leghasznosabbnak is nevezhető.

  Gyakran előfordul, amikor a fürdőszobában javításra van szükség, de az öreg fürdő cseréje, amelynek zománzása sárga vagy repedt, és amelyen csorba és egyéb károk vannak jelen, jelentős munkaerőköltséget von maga után. Ugyanakkor felmerül a kérdés: szükséges-e az új fürdő vásárlása? Gyakran sokkal könnyebb visszaállítani a régiet. Ebben az esetben a helyreállítás eredményeképpen legalább minőségi hatást érhet el, mint amilyet akkor, ha új helyettesítené.

  Köztudott, hogy az öntöttvas fürdő kilép a versenyből, figyelembe véve valamennyi jellemzőjét. A sertéshíd figyelemre méltóan megtartja a hőt, de a működés alatt nem alakul ki deformálódás, a víz hangja ilyen fürdőben nem növekszik. Az öntöttvas fürdő felülmúlhatatlan tartóssággal rendelkezik, de sajnos a szokásos használat vége. Idővel a zománc károkat okozhat, ronthatja a megjelenést.

  A régi fürdő bevonatának visszaállítása a következőképpen:

  • fedje le a felületet új zománccal;
  • fedje le a felületet akrilfestékkel;
  • telepítse az akrilból készült bélést.

  A helyreállítás egyéb módszereivel összehasonlítva a fürdő felületének akrilfesték bevonása az egyik leginkább új módszer. Az újdonság ellenére ez a módszer gyorsan megszerezte támogatóit, és jelentős népszerûséget szerzett.

  Vegye figyelembe a módszer legfőbb előnyeit:

  • miután a festék megszáradt, felülete sima lesz és fényes lesz;
  • a festék jól illeszkedik, sikeresen kitöltve az összes felszíni szabálytalanságot. A rendszeres fürdő zománc nem képes elrejteni a nagyobb szabálytalanságokat és forgácsokat;
  • Az akril fürdőfesték tartós. A bevonat 15 évig megőrzi tulajdonságait. Összehasonlításképpen, a visszaállított zománc fürdőjének élettartama gyakran nem haladja meg az 5 évet;
  • az akrilfesték viszonylag könnyen alkalmazható, nincs szükség különleges készségekre;
  • Maga a bevonási eljárás meglehetősen gyorsan megy végbe, és a festék nagyon hosszú ideig nem szárad ki: a bevonatból a teljes kikeményedésig nem haladja meg a 3 napot. A fürdő zománc általában sokkal sokat szárad - akár 7 nap;
  • a festék alkalmazása során a levegőben lévő szagok jelenléte kizárt. A munkákat akár allergiában, gyermekekben és idős embereknél is előfordulhatnak;
  • az akril bélés telepítéséhez képest nem kell olyan modellt keresni, amely tökéletesen illeszkedik a geometriailag elérhető fürdőbe;
  • A bevonást a leeresztés és a túlfolyás leválasztása nélkül lehet elvégezni. Ennek megfelelően nincs szükség ráépítésre és telepítésre;
  • A módszer tökéletesen alkalmas minden fürdőre. Vékonyfalú szerkezetek vannak, amelyekben a bélés felszerelése ellenjavallt, mivel ilyen fürdők alakváltozásnak vannak kitéve.

  A fürdő visszanyerésének ez a módszere hátrányai között mindenekelőtt a viszonylag magas költségek. A fürdők számára készült kiváló minőségű akrilfestékek árai nem nevezhetők alacsonynak. De ez a pillanat sikeresen kompenzálja a bevonat ellenállását a károsodáshoz és a hosszabb élettartamhoz.

  Érdemes megemlíteni néhány olyan korlátozást, amelyet az ilyen lefedettség után be kell tartani:

  • el kell kerülni a csiszolóanyagokat tartalmazó tisztítószerek használatát;
  • Védje a felületet éles tárgyaktól, hogy elkerülje a karcolódást.

  Az akrilfesték alkalmazásának főbb fázisai.

  1. Szennyező anyagok eltávolítása a felületen, eltávolítva a mészlerakódásokat.
  2. Felületkezelés csiszolóanyaggal a régi zománc eltávolításához.
  3. Felületi zsírtalanítás, öblítés és szárítás.
  4. Bevonás bevonásával. Az oldatot a kerület körül 4-5 cm-es rétegben alkalmazzák, és a fal mentén szabadon folyik. Ajánlatos a bevonatot két szakaszban elvégezni: az első során az oldatot az oldal felett, másodpercben - középen át kell önteni.

  Festés akril festékekkel a fürdőszobában

  Az akrilfestékek szintén nélkülözhetetlenek és nagyon praktikusak a falfestés falazásához.

  Ha a fürdőkád fedésére szolgáló eszközök megválasztása nem olyan széles, akkor több lehetőség van a falak és mennyezetek befejezésére:

  • csempe;
  • műanyag panelek;
  • különböző összetételű festékek bevonása, stb.

  A választás egymástól függ az egyéni preferenciáktól, de ha a festés a befejező módszer, akkor minden előnye az akril festékek javára szól.

  Az akril bevonat kiválasztásával a következőket érjük el:

  • a falak felülete sima, sima és víztaszító;
  • a falakat most meg lehet mosni anélkül, hogy féltek volna a padló károsodásától;
  • a bevonat maszkolhatja a kis felületi szabálytalanságokat;
  • a javított helyiség megfelelően hosszú ideig szolgál, az élettartam két vagy több alkalommal nő a többi bevonattal szemben;
  • a bevonat nem igényel speciális készségeket;
  • nincsenek kellemetlen szagok a levegőben, amelyek szinte mindig jelen vannak más vegyületekben Az alacsony toxicitás nem okoz kellemetlenségeket az allergiához vagy a levegőben agresszív vegyi anyagokra érzékeny más emberek számára;
  • a bevonat nagyon gyorsan szárad;
  • a helyiségnek magas antiszeptikus tulajdonságai vannak. Más festékekkel ellentétben az akril megakadályozza a gombás mikroorganizmusok és a penész fejlődését;
  • díszítő hatás felülmúlja az összes többi festék- és lakkbevonatot;
  • gazdaságos fogyasztás, mivel a bevonat elegendő két rétegben.

  A bevonási folyamat a következő lépésekből áll.

  1. A régi borító eltávolítása.
  2. Távolítsa el a szennyeződéseket és a port. Vizes öblítés és szárítás ajánlott.
  3. A nagy szabálytalanságok eltávolítása akril gitt használatával.
  4. Primer alkalmazása két rétegben. A második réteget az első teljes száradása után alkalmazzuk.
  5. Közvetlen festés.

  A festés maga is elvégezhető ecsettel vagy hengerrel.

  Akril festéket két rétegben alkalmazzák. Az első réteg vízzel hígítható a festék térfogatának 10% -ára, ez javítja a falhoz tapadást és megkönnyíti az alkalmazást.

  Festékkiválasztás

  A javítások elvégzése előtt az elsődleges feladat az, hogy megtalálja és megvásárolja a legmagasabb minőségű festéket a bemutatott teljes tartományban. Ráadásul a kiválasztott márka nemcsak magas színvonalú, hanem elfogadható áron is bír. Ezenkívül árnyékot kell választania a kívánt belső megjelenés eléréséhez.

  Mi legyen a minőségi festék?

  A festék kiválasztásakor a legfontosabb feladat olyan minőségi megoldás megtalálása, amely nem csak a feltüntetett alapkövetelményeknek felel meg, hanem a következő tulajdonságokkal is rendelkezik:

  • nagy szilárdságú bevonat;
  • rugalmasság az edzett állapotban;
  • fokozott nedvesség és mechanikai ellenállás;
  • képesség, hogy ne tartsa a szennyeződéseket;
  • szag hiánya;
  • színtartósság idővel;
  • magas tapadás a felületekkel;
  • képes ellenállni a hirtelen hőmérsékleti ingadozásoknak;
  • a napfény ellenállása.

  Kiválasztási funkciók

  A festék kiválasztásakor számos fontos pont van.

  1. Vásárláskor különös figyelmet kell fordítani az összetételre és a minőségre. Nem szakember számára nehéz megkülönböztetni egy jó festéket egy rossztól a címkén, de még mindig körültekintően tanulmányozza a feliratokat, és hasonlítsa össze azokat, nehogy nyilvánvalóan alacsony minőségű termékeket vagy más jellemzőkkel rendelkező termékeket vásároljon.
  2. Nem szabad elfelejtenünk egy aranyszabályt: a kiváló minőségű akrilfesték nem olcsó. Gyanúsan alacsony áron kell tartania a javaslatokat.
  3. A vásárlás a pult, található a szabadban, jobb, hogy megtagadja. Megőrzik az esélyt arra, hogy kedvező áron vásároljanak jó festéket, de ezúttal sokszor hamisítatlanul megnő a lehetőség.
  4. Jobb, ha vásárolni egy jól ismert építőipari boltban, amely értékeli a hírnevét, és ügyel arra, hogy ne engedje, hogy a polcokon nem megfelelő minőségű áru legyen.
  5. Vásárláskor előnyben kell részesíteni azokat a bevált gyártókat, akik már hosszú ideje jelen vannak a piacon, és termékeik kiváló minőségűek.

  Érdemes megemlíteni néhány szót a színről. Jelenleg sok szín és árnyalat van az akril festékeknek. Nem szükséges a monoton felületet létrehozni. Ha a készség és a képzelőerő lehetővé teszi, hogy a stencil segítségével vagy manuálisan magas művészi belsőépítészetet hozzon létre, miközben megőrzi a működési előnyöket.

  Az akrilfesték alkalmazása a fürdőszobában végzett javítások során rendkívül környezetbarát beltéret kap, kellemes, könnyen karbantartható, nedvességtől és hőmérsékletváltozástól ellenálló. A festék költségeit a gyakorlatiasság és a tartósság ellensúlyozza.