Legfontosabb > Fürdő

Lehetséges az akrilfürdő fehér mosása?

Lehetséges az akrilfürdő fehér mosása?

Az akrilfürdő nagyon szép. De teljesen kizárt, és különleges fogva tartási feltételeket igényel. A felület viszonylag puha, és olyan mosószereket kell használni, amelyek nem tartalmaznak koptató elemeket a mosáshoz. Ezekben a fürdőkben nem lehet mosni vagy fürdőbe helyezni, például edényeket. Mindez megkarcolhatja a felületet. A megfelelés nem olyan nehéz. A családom gyorsan hozzászokott hozzá, és most azok a háztartási házimunkák, amelyeket a fürdőszobában szoktak tenni, átköltöztek a konyhai mosogatóba. Határozottan, egy akril fürdő egy ilyen kis áldozatot érdemel.

Az akril fürdős palackokon láthatónak kell lennie az akril feliratozásnak.

Persze, ha el akarod varázsolni és pénzt költeni egy újra :)

De komolyan, az akril felületeken sok speciális tisztítószer van: Acryl-Net, Cif, Acrylan, Sarma, Star-Acrylat, Cillit. Mivel az akril gyorsan és egyszerűen karcos, mindezek a termékek krémmel vagy habokkal készülnek. Ezeket egy szalonnára vagy egy nagyon puha szivacsra, majd a fürdő felületére 15 percen át öblítik, meleg vízzel mossák. Ezt követően a fürdőt le kell törölni NAUCHO-ra.

Az akril fürdőt nem lehet agresszív szerekkel tisztítani, mivel a felszíni réteg megsemmisíthető. Ezenkívül tilos az akrilfürdő kemény szivacsokkal történő tisztítása stb. karcolások és repedések fordulhatnak elő, ami a réteg megsemmisülését is eredményezheti.

Az akril fürdők tisztítására jelenleg nagyon sok speciális tisztítószer van, amely nem finoman tisztítja a fürdőt.

fehérség; - egy régi és megpróbált ellenség a szennyezés és a penész a fürdőszobában, mert szinte hígított klór. A falakon és a mennyezeten sötét penészgombákat távolíthat el, fehérítheti és fertőtlenítheti a mosdók és a WC-tálak felületét. Különös óvatossággal: fehérség; fel lehet használni az akril felületek mosásához. De csökkenteni kell koncentrációját, vízzel hígítani, és hozzá kell adni a lágyítót samponná. Az ilyen enyhe akril fürdő tisztító koncentrációja a következő: adjunk hozzá 3 evőkanálnyi "fehérséget" 1 liter vízhez; " és azonos mennyiségű sampon. Ez a módszer segít megtakarítani az akril felületek tisztítására tervezett drága termékeket. De nem szabad elfelejteni a klór agresszív hatásait a bőrre, a légzőszervekre és az esetleges allergiára.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt: 5 tiltott anyag

Az akril fürdőkád megfelelő gondozása biztosítja Önnek a vízvezeték hosszú élettartamát, és csak a piacra lépéssel az akril kádak univerzális szeretetet nyertek, és mindenütt jelen voltak. Az akril fürdők népszerűsége nem meglepő: a termékeket megfizethető ár, tartósság, alacsony hővezetőképesség, könnyedség és, ami még fontosabb, vonzó megjelenés jellemzi. De, mint minden vízvezetékhez, az akrilfürdő hajlamos a szennyeződésre, és különös gondot igényel. Hogyan tartsuk fenn az akril felülete fehérségét és simaságát, miközben nem károsítjuk - olvassuk le lent!

Akril mosdók: mit ne használjunk

Az akril vízvezeték felületének tisztítására szolgáló tisztítószerek és rögzítőeszközök közül melyik az elsősorban az anyag tulajdonságaitól függ. Az akril egy folyékony fém, amely kémiai reagensek hozzáadásával szilárdvá válik. Annak érdekében, hogy ne zavarja meg a bevonat szerkezetét (végül is egyes termékek egyszerűen korrodálják az akrilát), meg kell választani a takarékos anyagokat és puha szivacsokat a mosáshoz. A fürdő felületének megtisztítása előtt alaposan át kell tekinteni a kiválasztott eszköz alkatrészeit.

Szigorúan tilos különféle csiszolóanyagokat használni az akril fürdők tisztításához, mivel károsítják az anyag felületét.

Tehát az akril tisztításához nem megfelelő keverékek találhatók:

 1. Klór. Hagyja az ötletet a klórral történő fertőtlenítés elvégzésére: az anyag egyszeri használatakor az akril nagyon felhős lesz, rendszeres használatkor finom pórusok jelennek meg a fürdő felületén.
 2. Aceton (és egyéb oldószerek), alkohol. Ezek az anyagok a fürdő felületével való hosszú érintkezés után korrodálják az akrilt.
 3. Az ammónia, a savak és az alkáli anyagok, valamint az oldószerek károsítják az akrilfürdő felületének épségét.
 4. A formaldehid. Habár a háztartási vegyipari vállalatok fokozatosan eltávolítják ezeket az anyagokat a kompozícióktól (az emberi egészség veszélye miatt), még mindig érdemes tudni az ilyen komponens akriltal való összeférhetetlenségéről.

Ezenkívül az akril tisztítószereknek "puha "nak kell lenniük, vagyis nem tartalmazhatnak olyan csiszoló részecskéket, amelyek kicsi karcolásokat hagyhatnak a fürdő sima felületén. Bár lehet akril felület polírozása önmagában (nagy repedések és zsetonok eltávolítása is lehetséges), de ez rendkívül nehéz feladat. És miért van az a munka, amelynek végrehajtását könnyen el lehet kerülni egy speciális eszköz megvásárlásával.

Háztartási vegyi anyagok: fehéríthetem az akril fürdőt?

Lehetséges, hogy a fürdőt egy akril bozótban meg lehet tisztítani a rendelkezésre álló és szokásos fehérséggel: a termék többször felhasználja a felszínt, ami porózus. A felső védőréteg nélküli porózus felület ideális hely a rozsda, a kőzet lerakódások kialakulásához. Az így károsított fürdőt vagy hosszú ideig meg kell javítani, vagy ki kell cserélni.

Az akril csak speciális eszközökkel mosható.

A detergensekkel eltávolítható helyeket mechanikusan kell eltávolítani: törölje le a felületet puha csiszolópapírral és fedje le a sérült területet folyékony akrilnal.

Néhány háziasszony választja a fehérítő és a fehérség gyenge megoldásait a forró kádakban lévő fúvókák fertőtlenítésére. Ezzel meg kell tölteni a tartályt vízzel oldatokkal, ami szintén nem túl hasznos a bevonáshoz. Továbbá, ilyen rendszerek esetében ma különálló összetételeket fejlesztettek ki, amelyek figyelembe veszik az anyagok összes tulajdonságát. Közülük: Mellerud, Cascade Complete, Edel Weiss, Santech.

Milyen mosható akril fürdő

Az akril fürdők mosására szolgáló speciális készítmények a tisztaságot növelik a fürdőkád vékony, vízálló filmmel való védelmével. Ezenkívül az akril fürdőt gyorsan és egyszerűen speciális eszközökkel mossák: a készítményeket hosszú ideig nem kell hagyni a felületen, de normál vízzel nyomás alatt mosnak le. A legnépszerűbb akril-mosóeszközök az akril-krém-gélek, a Sarma, a Star-Acrylat.

A legjobb eredmény érdekében:

 1. A gélt lágy szivacsra kell felhordani.
 2. Dörzsölje a fürdő felületét, és hagyja 5 percig a kompozíciót.
 3. Le kell mosni vízzel 30 foknál nem magasabb hőmérsékleten.
 4. Szárítsa meg a fürdő felületét egy ruhával.

Az akril fürdőt csak olyan különleges termékekkel szabad mosni, amelyek finoman tisztítják a felületet, és fényt és simaságot biztosítanak.

Ha nem talál egy speciális akril tisztítószert, alkalmazhat univerzális kompozíciót. Az akril felületek számára a legmegfelelőbb a RAVAK Desinfectan tisztítószer: speciális technológiával készült, gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket és hatékonyan küzd a mikrobák ellen.

Mosószeres mosószeres mosószer mosásakor 14 napig egyszerre egyszer kell mosni, míg a készítmény mosása után a fürdő felületét szárazra kell törölni puha, nedvességet elnyelő szivaccsal.

Az akril felületeken megszabadulhat a rozsdától San Klin, Mr. Chester, Triton segítségével. Ha a tisztaság mellett a baktériumok és a mikroorganizmusok felületének tisztítását is célul tűzi ki, akkor válasszon antibakteriális és gombaellenes adalékanyagokat tartalmazó mosószert. Ezek között szerepelnek: Luxus professzionális, Cillit Bang, Cif.

Lehetőség van tisztítani az akril fürdő szódát

Segít a fürdő akril felülettel és a szokásos szódával való tisztításához. Az anyagot két változatban adják el: élelmiszerek és kalcinált. A második lehetőség erős lúg, és nem alkalmas az akril felületek tisztítására.

Annak érdekében, hogy mossa az akril medencét hétköznapi szódával, meg kell:

 1. A kompozíciót puha, nedves szivaccsal kell felhordani, dörzsölni ujjával a részecskék lágyítására.
 2. A felszínt szerkezettel dörzsölje, és hagyja 60 perc - 1,5 óra.
 3. Teljesen mossa le a terméket a felületről meleg vízzel alacsony nyomással.

A szóda tökéletes a szappanos bevonat kezelésére a fürdőben, de a rozsdától és a súlyos szennyezéstől való megszabadulni nem fog működni

A fürdő mindenféle eszközzel történő mosogatásakor gumi kesztyűkkel meg kell védeni a kezek bőrét, ne érintse meg a tisztítás, az arc és a test bőrét, háztartási készülékeit, hogy vegyi anyagok ne mérgezzenek vagy irritálódjanak.

Ezért gyakran a szokásos szódabikarbóna egyenlő arányban kevert szódával, és kis mennyiségben vízzel hígítva. A keveréket ugyanúgy alkalmazzák, mint a szódabikarbóna, de 25 perc elteltével a készítmény felett egy fehérítőoldatot (fél csésze) ecettel, 1: 1 arányban alkalmaznak. Fél óra múlva a felületet puha szivaccsal dörzsöljük, és a készítményeket lemossuk. Ez a módszer, bár hatékony, veszélyes lehet az akril (különösen rossz minőségű) esetében. Ezért azt javasoljuk, hogy csak akkor használja fel, ha feltétlenül szükséges. Ezt az eljárást állandó tisztítószer használata miatt tilos az oldószer és az alkáli akrilsav hátrányos hatása miatt.

Tipp: mint a mosó akril fürdő (videó)

Tiszta vízvezeték - az egész családtagok egészségének kulcsa. Az akrilfürdő mosásához megfelelően megválasztott eszköz lehetővé teszi, hogy ne csak a felület fényességét és fehérségét tartsa fenn, hanem kiterjessze a szaniteráruk működési idejét, megóvja felületét a nedvesség, kórokozók és gombák káros hatásaitól. Válassza ki az ajánlott termékeket, és élvezze a fürdő tisztaságát és biztonságát!

Akril fürdő ellátás - hogyan kell tisztán tartani?

Az akril fürdők számos fontos előnnyel rendelkeznek, ami nagyon népszerűvé teszi őket. Az ilyen termékek könnyen elkényeztethetők, ha agresszív keverékeket használnak fel. Az akrilfürdő ellátás számos fontos szabályt tartalmaz, és tudnia kell, mely termékeket lehet használni, és amelyek nem.

Mit lehet tisztítani akril fürdő?

Sokan inkább a hagyományos, biztonságos, mind a termékre, mind a személyre vonatkozó receptek tisztítására használják. Mindenképpen személyes védelmet kell viselnie ezen eljárások során. Számos hatékony és megfizethető népi recept a megfelelő gondozáshoz:

 1. Nos harcol a foltos fogkrémtől, és jobb, ha fehérítő hatással jár. Tegyen egy kis pasztát a szennyeződésre, majd dörzsölje szivaccsal és öblítse le.
 2. Ha a fürdő felülete sárgára vált, akkor olyan oldatot kell használni, amelyhez azonos mennyiségű hidrogén-peroxidot és ammónia keveredik. A keveréket szivaccsal alkalmazzuk, dörzsöljük és alaposan öblítsük le.
 3. A kisebb foltokat háztartási szappannal vagy baba szappannal lehet eltávolítani. Vigye rá egy ruhára, majd tisztítsa meg a felületet.

Az akrilfürdő gondozásához kövesse néhány szabályt:

 1. Folyamatosan tartsa fenn a termék tisztaságát és elkerülje a komoly szennyeződést. Ha hetente egyszer megelőző tisztítást végeznek szappanos víz használatával, előfordulhat, hogy speciális eszközökre nincs szükség.
 2. A megfelelő gondozás azt jelenti, hogy minden használat után feltétlenül mossa le a fürdőt, és szárítsa meg jól, törölje le a felületet egy rongyal.
 3. A tisztítás során ne használjon olyan kemény szivacsokat és keféket, amelyek károsíthatják a felületet.
 4. Az akril fürdõk otthoni ápolásához a felületet forró vízzel kell öblíteni, ami megvédi a bevonat fényét.
 5. A rozsda kialakulásának megakadályozása érdekében vigyázzunk olyan csapokra, amelyekből nem kell vizet csöpögtetni.
 6. Ha fürdőtálatba és egyéb fémtermékekbe helyezi vagy mossa az állatokat, akkor győződjön meg róla, hogy az aljára helyezett matracot véd a felületen.
 7. Az akrilfürdő gondozása során a fertőtlenítés kötelező eljárás, amelyet évente egyszer kell végrehajtani. Töltse fel a tartályt vízzel, amelynek hőmérséklete körülbelül 20 ° C legyen. Adjunk hozzá fertőtlenítőszert, keverjük össze és hagyjuk 10 percig. Ezután ürítse ki a vizet, és mossa le a felületet egy zuhanyzóval.

Meg tudom tisztítani az akril szóda fürdőt?

Használható szóda az akril felület tisztításához a szappanos lerakódások eltávolításához. Ne feledje, hogy élelmiszerporra van szüksége, és nem kalcinált. Fontos, hogy ne csak megértsük, vajon lehetséges-e az akril fürdő szódával mosni, hanem azt is, hogyan kell ezt csinálni:

 1. Alkalmazzuk a szódát egy nedves szivacsra, és kissé dörzsölje az ujjaival, hogy lágy legyen a részecskék. Ezután dörzsölje a szennyeződéseket, és 1-1,5 óra hosszat hagyja el, gyenge ecetsavas oldattal öblítse le a felületet.
 2. A megfelelő ellátás azt jelzi, hogy a friss rozsdát egy pépes szóda keverék eltávolítja, amelyet a problémás területekre kell felhordani és alaposan dörzsölni. Ha a foltok régiek, akkor használjon asztali sót, amelyet a foltra kell felhordani, és terpentinbe helyezett szivaccsal kell törölni.
 3. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelentős szennyeződéssel, szükség van az étel és a szóda hamu keverésére vízzel, hogy zagyot kapjunk. Dörzsölje meg a problémás területeket, és hagyjon egy ideig. Keverjük össze 0,5 sz. ipari fehérítőt és ecetet, majd ezt az ágenst alkalmazza az előző réteg tetejére. Tartsa 30 percig, dörzsölje szivaccsal és bő vízzel öblítse le.
 4. A megfelelő gondosság érdekében 15 g baba szappant és dörzsölje finomabb rántással. Töltse fel 0,5 liter forró vízzel, és hagyja feloldani a szappant. Ennek eredményeképpen körülbelül 10 óra elteltével sűrű krém keletkezik. Adjunk hozzá 100 g szódát, és ha kívánjuk, 10 csepp citrus-étert szagolunk. Keverjük össze jól és használjuk. Alkalmazza a kész krémet a problémás területeken fél óráig, dörzsölje szivaccsal és öblítse le vízzel.

Mosható-e az akril fürdő ecettel?

Az asztali ecet népszerű a háztartási tisztítók körében. Megszünteti a rozsdát és a meszet. Az akrilfürdő gondozása az alábbiak szerint történik:

 1. A fehér és a plakett eltávolításához csak ecetet használhatunk (7%). Adjuk hozzá a fürdőbe körülbelül 2 liter oldattal. Meg kell hagyni 10 órát, de nem több. Ha ezeket a szabályokat nem követik, előfordulhatnak mikrolemezek.
 2. Van egy másik módja annak, hogy tisztítsuk meg az akril fürdőszobát a sárgaságból, amelyhez előkészítjük az ecetet 9% -ot és a boraxot, amely kiváló fehérítő tulajdonságairól híres. Ezeket az összetevőket egyenlő mennyiségben kell összekeverni. A kész keverékben nedvesítse meg a szivacsot és törölje le a szennyezett területet. Amikor a folyamat befejeződött, öblítse le az edényt tiszta vízzel.

Lehetséges fehér akril fürdő mosni?

A vízvezeték-tisztítás és a megfelelő gondozás egyik legköltségesebb és leghatékonyabb eszköze a fehérség. Évtizedek óta használják, és nehéz találkozni olyan személyrel, aki ismeretlen a kellemetlen szagú szagával. Aki nem tudja, a fehérség vízzel hígított fehérítőt jelent. Az akrilfürdő mögött az ápolás nem vonatkozik a fehérségre, mivel hatása agresszív, és károsíthatja a felületet. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a fürdőt, jobb egy másik tisztítási módszert használni.

Lehetőség van mosni mosószerrel az akrilfürdő mosására?

Az olyan termékek listája, amelyek nem használhatók tiszta formában az akril termékek ellátásához, tartalmaz mosószereket. Az a helyzet, hogy apró szilárd részecskéi vannak, és megkarcolhatják a felületet, és a fürdő még gyorsabban szennyezett lesz. Azok számára, akik érdeklődnek az akrilfürdő tisztításában, az otthoni jogorvoslatokat gondosan kell kiválasztani, por esetén pedig olyan szappanoldatot készítenek, amely eltávolítja a kisebb szennyeződéseket.

Lehetséges lemosni az akril fürdőt citromsavval?

Biztonságos népi jogorvoslat, amely jól mészköves és fehérít - citromsav. Megfelelő gondossággal az akrilfürdő tisztítása az alábbi séma szerint történik:

 1. A savat vízben oldjuk fel, figyelembe véve, hogy egy standard tasaknak 2 liter folyadékra kell esnie.
 2. A kész oldatban nedvesítse meg a szivacsot, kezelje a foltokat és hagyja 20 percig.
 3. Ezután ismételje meg a nedvesítést, és az alapot a felület tisztításához. Csak mindent lemosni.

Akril fürdőápolási termékek

A legjobb, ha a fürdõk szennyezésével foglalkoznak, amelyeket a háztartási vegyszerek üzleteiben széles körben mutatnak be. Annak megítélésénél, hogy melyik akrilfürdő mosásához szükséges, érdemes megfontolni, hogy a fürdők egyes gyártói sajátos keverékeket gyártanak, amelyek gondosan ápolják a felületet. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a kompozíciót, hogy elkerülje az agresszív komponensek jelenlétét.

Mosószer akril fürdőhöz "Avar"

Az AVUAR cég kiváló minőségű háztartási tisztítószereket gyárt, de fontos figyelembe venni, hogy az akril fürdők számára foszfátmentes vegyületeket szabad használni. Koncentrált formában kerülnek értékesítésre, így sok szennyező anyaggal jól mennek. Akkumulátoros mosószert 5 percig fel kell használni. a szennyezést, majd dörzsölje a szivacsot. Ha a folt marad, akkor megismételheti a kezelést.

Lehetőség van a "Domestos" akrilfürdő tisztítására?

A háztartási vegyi anyagok piacán ez a gyártó nagy presztízset élvez, ezért sokan megvásárolják, hogy gondoskodjanak a vízvezetékről. A Domestosnak sósav van, amely jól szennyezett különböző szennyező anyagokkal. Leírja, hogy a "Domestos" akril fürdőt megmoshatja, vagy sem, érdemes megemlíteni az eszköz egyéb előnyeit: a biztonságot, az ésszerű költségeket, a hatékonyságot és a felület károsodásának veszélyét. Vigyük fel a gélt szivacsra, menjünk át a szennyeződésen, hagyjuk 5 percig, majd bő vízzel mossuk le.

Lehet mosni az "Sanoksom" akril fürdőt?

A mosószerek vezető oroszországi gyártója, az Aist, gyártja a Sanoks gélt, amely a legfrissebb tisztítási formula alapján készül. Az akrilfürdő fürdésének jobb módja, hogy érdemes kiemelni a Sanox fő előnyeit, amelyek magukban foglalják a fertőtlenítő tulajdonságokat és a hatékonyságot a különböző szennyeződések elleni küzdelemben. A hatóanyagok nagy koncentrációja miatt jelentősen megtakarítható a tisztítás. Annak érdekében, hogy ápolja az akril fürdőt, a gélt 10 percen át a piszoktól vigye fel, majd egy szivacsjal haladjon át a felületen.

Lehetőség van a "Pemolux" akrilfürdő mosására?

A háztartási vegyszerek üzleteiben e márkájú tisztítószereket vásárolhat. A por a legnépszerűbb, de nem alkalmas akril fürdőre, mert szilárd anyaga van. Van egy gél a márka sorában, amely gyengéd tisztítást végez. Ha akril fürdőt szeretne, alkalmazza a terméket a szabályoknak megfelelően, alkalmazza problémás területekre, és óvatosan súrolja szivacsjal.

Lehetőség van a "Cif" akril fürdő tisztítására?

Az ideális eszköz a vízvezeték gondozásához - Sif, amely krém vagy spray formájában vásárolható meg. Az első lehetőség népszerűbb. Ha érdekel, minél jobban tisztítod az akril fürdőt, akkor tudd, hogy a szif univerzális, és képes megbirkózni a különböző szennyeződésekkel. Tartalmaz ásványi anyagokat és biológiai adalékanyagokat tartalmazó mikrogranulátumokat, amelyek eltávolítják a különböző foltokat és rozsdát. A legjobb, ha Cif-et alkalmazunk a szennyeződésekre, hagyjuk őket 5-10 percig, majd dörzsöljük őket szivacsjal és öblítsük le.

Mi nem tisztítható akril fürdő?

Fontos megfontolni, hogy mely eszközöket nem lehet kategorikusan használni az akril felület védelmére.

 1. Az akril fürdõmosás kiválasztásánál figyelembe kell venni, a készítmény nem tartalmazhat csiszolószemcséket, például granulátumokat, porokat és így tovább. Ez annak köszönhető, hogy károsíthatják a felületet, és károsíthatják a terméket.
 2. Azok a keverékek, amelyek klórt, acetont, formaldehidet, ammóniát, savakat és lúgokat tartalmaznak, nem alkalmasak akrilra. A hatásuk miatt az anyag elveszíti vonzó megjelenését, és hibák is megjelenhetnek. Emiatt, mielőtt bármilyen új eszközt használna, tanulmányozza a kompozíciót.
 3. Az akrilfürdő gondozása nem végezhető benzinnel és acetonnal.

Hogyan törölje meg a fürdőt otthon: 5 szabály és 12 bevált termék

Vettünk egy lakást. Minden tökéletes volt, a fürdõ tatja... régi, sárgás és piszkos. Sajnos a természetes undorodás nem volt megengedhető ilyen rendíthetetlen felszerelés használatára. De tudtam, hogyan lehet fehéríteni a fürdőt otthon. Megosztom hasznos tippeket veled.

Fürdőkészítés a tisztításhoz

Mielőtt kiválasztaná, hogyan lehet fehéríteni a fürdőt otthon, célszerű két dolgot megérteni:

 1. Honnan származik a piszok?
 2. Milyen anyag a vízvezeték.
A víz minősége közvetlenül befolyásolja a fürdő állapotát.

A szennyezés okainak felismerése fontos - ha nem távolítja el a katasztrófa forrását, a probléma újra és újra visszatér. A sárgaság és a plakk megjelenésének egyik fő tényezője a következők:

 • rozsdás víz;
 • szappanelemek;
 • szerves anyag az emberi testből;
 • tartály bevonat minősége;
 • vízösszetétel;
 • vízvezeték kora.
A vízvezeték idővel sárgul el, elkerülhetetlen!

Annak meghatározásához, hogy az anyag melyik anyagból készült, szükség van annak érdekében, hogy a tisztítás során ne szennyezze a vízvezeték felületét. Bizonyos anyagokat nem szabad mechanikus súrlódásnak alávetni, míg másoknak a maró hatású vegyi anyagok.

 1. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet fehéríteni egy akril fürdőt, figyeljen a termék összetételére. A gélen vagy poron fel kell tüntetni, hogy a felhasználás megengedett akril felületeken.
Az akril fürdők tisztításához válassza ki a megfelelő jelöléssel ellátott terméket.
 1. Hogyan öntöttvas fürdőt fehérítsen otthon? Ebben az esetben szabadon használhatsz semmilyen eszközt, mivel az öntöttvas nagyon szívós.
Az öntöttvas bármilyen módon tisztíthatja a tisztítást.
 1. Egy polimer bevonattal ellátott fehérítőszer egyáltalán nem kell megvásárolni. Könnyű lemosni a szennyeződést egyszerű vízzel vagy népi receptekkel.
A polimer vízvezeték bevonat a legegyszerűbb eszközökkel tisztítható

5 szabályzat fehérítés vízvezeték

Annak érdekében, hogy ne károsítsa a terméket, az alkalmazás előtt bizonyos szabályokra figyelnie kell:

Hogyan kell mosni a fürdőt: a fehéret visszaadni

Időnként a házi tisztítás szükségtelenül sok időt tölt. A nők kényelmesen kénytelenek lesznek, egész héten át dolgozni, a hétvégén vákuumot kenni, bedörzsölni a padlót és áztatni a fürdőt. Ezért sok hölgy logikus kérdés - van-e mód arra, hogy gyorsan és könnyedén mossa le a fürdőt, hogy ragyogjon. Erre a kérdésre igenlő válasz adható - a cikkben meg fogjuk tekinteni, hogyan kell mosni a fürdőt a háztartási szerszámokkal.

A szennyezés típusai

Amit meg kell küzdenie, a szokásos fürdõmosást:

 • Penész. Megjelenik azokon a helyiségekben, ahol nedves és hűvös.
 • Gomba. A fekete, zavaró plakk nem érinti a kád felszínét, hanem az ízületeket, ahol a szerkezet csatlakozik a falhoz.
 • Rust. A csaptelepből kifolyó rossz minőségű víz miatt jelenik meg. A csövek, amelyeket nem cseréltek sok éven át, máris jelentősen rozsdásodtak belülről. Magától értetõdik, hogy ez a rozsda vízhez jut a lakásainkhoz.
 • A vízkő. A leggyorsabban feltörekvő és leggyakoribb szennyezés. Úgy tűnik, hogy a csapból származó víz mesterséges mennyiséget tartalmaz. Azon országokban és területeken, ahol az alacsony kalciumtartalmú lágy víz folyik, nincs ilyen probléma.

Hogyan kell mosni

Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb technikákat, hogy a fürdőt ragyogó állapotba hozzuk.

fehér

Ez egy olcsó eszköz - híres vadászgép tisztasága. A szovjet időkben élő anyukáink és nagymamáink tiszta folyadékot is használtak erős fehérítő szaggal. Valójában a fehérséget vízzel hígítják, és fehérítőt használnak fel. A helyszínen megöli az összes mikroorganizmust, fehéríti a fürdő felületét.

A műanyag fürdőt nem tisztítják fehérséggel, mivel a fehérítőpor képes akril felületek feloldására. A fehérség másik hátránya az, hogy meglehetősen korrozív és agresszív folyadék, kellemetlen szaggal. Előnyök: alacsony költség és hatékonyság.

savak

Ezek az eszközök kiváló munkát végeznek erős szennyezéssel - rozsda és virágzás. Az ecetsav, a sósav, az oxálsav vagy a citromsav felhasználható bármilyen fürdésre. Ugyanakkor biztonsági intézkedéseket kell hozni, és természetesen nem szabad az akril fürdőket savas vegyületekkel tisztítani.

Citromsav

Ez az eszköz segít eltávolítani a plakkot a fürdő felületéről. Természetesen nem koncentrált citromsav, amelyet a fürdő tisztítására használnak, de megoldás. És ne rontsd el az igazi citromot erre - elegendő a mesterséges citromsav port vásárolni, amelyet a cukrászipari részlegek eladnak.

A savat vízben oldjuk - 1 tasakot 300 gramm folyadékban - és a kapott oldatot a fürdő felszínére viszik fel. Ezután időt kell adnia az eszköz működéséhez. Általában 15 percet vesz igénybe. Ezután használjon szivacsot, hogy törölje le a fürdő felületét, majd vízzel leöblítse az anyagot.

 • A felületet alaposan öblítse le a citromsavval való kezelés után, így nem marad. Ellenkező esetben a sav elkezd elkorrodálni a zománcot.
 • A citromsav hatékonyan kezeli a mosdókat és a WC-ket, és teljesen eltávolítja a plakkot minden vízvezetékből.
 • Ne feledje, hogy viseljen kesztyűt, amikor ezt a maró folyadékot használja.

Domestos

Ismert eszköz a plakk és a rozsda elleni küzdelemhez, vízvezetéknél. A termék biztonságos és a háztartási használatra szánt egészségügyi szolgáltatások ajánlott. Alkalmas akril felületek tisztítására.

Ecet és szóda

Ezeknek az anyagoknak a kombinációja, amelyek minden konyhában vannak, halálosak a gomba számára. A kesztyűket fel kell hordani az oldott állapotban. Az olcsó háztartási termékek tökéletesen tisztítják a régi rozsdát.

Zománc fürdők

Ezeket a fürdőket leggyakrabban apartmanaink találják. Ezek olcsóak, ez egy standard opció, amelyet az építés során beépítettek az összes standard költségvetési apartmanba. Leggyakrabban egy öntöttvas vagy acél alap van elrejtve a zománc alatt. A felső bevonat alapos tisztítást és gondos kezelést igényel. A zománc gyorsan elhalványul és elveszíti eredeti fényét.

A zománcozott fürdő foltoktól és virágzástól való hatékony cseréléséhez használhatja a vízben feloldott fehérséget - ez a szerszám még a nehéz szennyezéssel is megbirkózik. Ha a szennyezés nagyon erős, akkor ebben az esetben lehetetlen a savakat tartalmazó termékek nélkül.

A zománcozott felületek tisztításához merev habszivacsot kell használni, amely nem tartalmaz fém betéteket. Jobb, ha nem használunk műanyag, nagyon kemény szivacsokat - megkarcolhatják a zománcot, nem pedig a piszkos lerakódások gyors felhalmozódását okozhatják a felületen.

A csiszolóporok jól tisztíthatják a zománcozott felületet, de nagyon karcolódhatnak. Az ilyen tisztítás után hagyott hornyoknál a szennyeződés újra gyorsan behatol. Ezért jobb a zománcozott felületek tisztítása folyékony termékekkel.

Akrilkád

A modern tudomány gyorsan fejlődik. Évek óta jelen vannak akril fürdők mindennapi életünkben - könnyű és kényelmes. Az akril jó, mert bármilyen formát adhat, így az akrilfürdő bármi lehet - kerek, ovális és egyenletes bordázott. De a legtöbb ember még mindig a klasszikus ovális fürdőket preferálja, mivel a fürdőszobák mérete és formája szinte normális.

Hogyan és mit lehet tisztítani akril felülete, fontolja meg.

Az akril nem tolerálja a kemény csiszolóanyagok használatát. Felejtsd el a port, még a mosást és az intenzív súrlódást is, ha van egy műanyag fürdőd. Erősen dörzsölje az akril fürdőt pemolux vagy más súrolóporral, megkarcoljuk a felületet - és ezek a karcolások láthatatlanok a szemnek, majd újra szennyeződnek és gyorsan leülnek, ragaszkodva a durva felülethez. Ezért a koptató tisztítás után a fürdő kétszer gyorsabban fog megjelenni.

Mi nem tisztítható fürdő akril:

 • Savak és lúgok.
 • Alkohololdatok szintén nem alkalmasak.
 • Az ammónia és a klór a finom műanyag felület ellenségei.

A kausztikus komponenseket - a lúgokat és az agresszív savakat - tartalmazó szerek ebben az esetben szintén nem alkalmasak. Nem szükséges tisztítani az akril fürdőt és a népszerű fehérséget. De használhatja ezt a kompozíciót: feloldhat néhány fehérséget a vízben, és adj hozzá folyékony szappanokat vagy samponokat. Ezt a készítményt finom akril felületen kell megtisztítani. Ugyanakkor a szivacs szokásos habszivacs, nem kemény.

A folyékony szappan mellett hígíthatja a mosószert meleg vízben, és ezzel a megoldással megtisztíthatja a műanyag felületet. Próbálja meg tartani a megoldást meglehetősen koncentrált, nem gyenge.

tippek

Hasznos tanácsok a gazdagnak az illetékes tisztítófürdőben.

Javasoljuk, hogy legyen óvatos, ha agresszív vegyi anyagokkal dolgozik, különösen ha savakat tartalmaz. Ne felejtsd el a gumi kesztyűt, ha savval dolgozol, és a légzőkészüléket, ha ömlesztett porokkal foglalkozol. Ne hajoljon közel a fürdőhöz, ha lehetséges, ne lélegezze be a port a levegőbe. A tüdő kémiai égése olyan dolog, ami távol áll tőlünk, mégis teljesen valós.

A fürdés után tisztítsa meg törölközővel vagy puha ruhával. Ebben az esetben a vízkő gyorsan nem alakulhat fel újra a felületen.

A havonta egyszer vagy kétszer egy általános tisztítás megszervezésével, egy már alaposan szennyezett felület tisztítására törekszik, jobb, ha naponta néhány percet szánnak a fürdésre. Azaz minden egyes mosás vagy zuhanyozás után kívánatos a fürdőfelület törlése - ebben az esetben egy általánosan kimerítő tisztítás nem feltétlenül szükséges hosszú ideig. És a fürdő felső bevonata jóval hosszabb időt vesz igénybe károsodás és zseton nélkül.

Lehetőség van a fürdő fehérítésére

A fehérség egy közös eszköz, amelyet a háziasszonyok sikeresen használnak különböző felületek mosásához és tisztításához. Ez azonban meglehetősen agresszív folyadék, ezért nem alkalmas az összes anyag feldolgozására. Lehetőség van az akril kád fehérre mosására, valamint az acél és az öntöttvas egészségügyi termékek zománcára?

Mi a célja a fehérnek és hogyan működik?

A fehérség egy nagy teljesítményű folyékony fehérítő és fertőtlenítőszer. Ennek hatása a nátrium-hipoklorit összetételében való jelenléte, vagy egyszerűen a klór - aktív, erős oxidálószer, 95,2% -os koncentrációban.

 • a pamutból és a lenből készült textilszövet fehérítésére - eltávolítja a szürkeséget, foltokat, fehérnemű fehérneműt készít;
 • a zománcozott, porcelán, agyagtermékek, csempe, műanyag felületek, fém vízvezeték-alkatrészek kezelésének fertőtlenítésére.

Néhány anyag esetében hígítatlanul, mások számára - csak megoldás formájában.

Vasalattisztítás

Öntöttvas fürdő esetében ez a folyadék alkalmas, a zománcozott felület eredeti árnyalatának visszaszerzésére használható. A fehérség eltávolítja a zsíros lerakódásokat, a színező anyagok után maradt foltokat, továbbá a klórkomponens megöli a legtöbb patogén baktériumot.

Ha azonban rozsdás vagy mészlerakódást kell eltávolítani, akkor egy klór tartalmú szer nem eredményez jó eredményt.

A fehérség megmoshatja a fürdőt, csempe, ízületek, műanyag panelek. Megszünteti a kezelt területeket a penészgombával.

Jobb tisztítani a zománcozott tálat egy kemény szivacs, amely nem rendelkezik fémszállal. Ajánlott a termék vízben történő hígítása 1: 2 arányban.

Akril tálalás

Az akril egy termoplasztikus polimer, amely instabil a legagresszívebb anyagokhoz, beleértve a klórt is. Ha az akrilfürdőt Belize-szel vagy egyéb klórtartalmú készítménnyel tisztítja, a tál felületét károsíthatja:

 • az első alkalmazás után a fürdő felső rétege zavarossá válik;
 • akkor - a nátrium-hipoklorit elkezd korrodálni a polimert, megzavarva annak szerkezetét, így porózus;
 • a rozsda pórusaiban, kőplakett.

A sérült termék időigényes helyreállítást igényel, és bizonyos esetekben az egyik lehetőség a tálca cseréje.

Zománc ellátás acél tál

Az acél fürdőkád, mint az öntöttvas, zománcozott réteggel borítja, csak vékonyabb. Fehérséggel moshatja, de ne használjon merev keféket vagy szivacsokat.

A folyadékot előnyösen vízzel előhígítottuk - 1: 2 vagy 1: 3 arányban.

Fehérség fertőtlenítés

Ha a fehérség nem alkalmas az akril fürdők tisztítására, akkor elfogadható a fertőtlenítésre, amelyet 10-12 hónaponként végezni. Ezenkívül a folyadékot hagyományos és hidromasszázs modellekben is használják.

Az eljárást a következőképpen végezzük:

 • a tálat szobahőmérsékleten vízzel töltötték;
 • 2-2,5 liter fehérséget öntünk bele, hogy 7% -os oldatot kapjunk;
 • ha a fürdőszoba rendes, akkor az ügynök 10-15 percig marad, hidromasszázs eszköz esetében a rendszert ugyanabban az időben kell bekapcsolni;
 • akkor ki kell üríteni a vizet, fel kell tölteni a tálat és újra üríteni.

A maró hatású fehérség, amely számos szabálynak való megfelelést igényel: kerülje a bőrrel és a nyálkahártyákkal való érintkezést, ügyeljen arra, hogy védőkesztyűt viseljen.

Ez a folyadék kiváló anyagi segítséget nyújt a gazdasági ügyekben - hatékony és költséghatékony, de ha tisztán tiszta és hófehér, akkor az akril teljesen elrontja, akkor figyelembe kell venni.

Hogyan akrilfehérítsen fehérítsen otthon

Az akril fürdők egyre népszerűbbek és népszerűbbek. Ezek könnyű és kényelmes kialakítások, amelyek nagyon gyorsan be vannak építve a fürdőszobába.

Az akril bevonat minimálisan kölcsönhatásba lép a környezetével, de ennek ellenére fokozatosan világos szürkés-sárga plakk képződik rajta, és a szennyeződés mikrotömbökben és apró csomókban halmozódik fel.

A fürdő hófehér megjelenését elveszti, hiszen néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan lehet az otthoni akrilfürdőt fehéríteni és önmaga által és milyen módon hasznosíthatja sok háziasszonyt.

Hogyan lehet gyorsan fehéríteni az akril fürdőt?

Az akrilfürdő ugyanolyan könnyen szennyezett, mint az öntöttvas és acél tartályok.

Ezután 2 - 3 után úszik egy szappan raid. Azonnal el kell távolítani, hogy ne szárítsa ki, és ne kerüljön a bevonat felszíni rétegébe.

Ha a szennyező film vékony és friss, akkor egyszerűen forró vízzel és mosószerrel le lehet mosni. Ehhez 2 - 3 fürdőzés után egy sűrű konyhai szivaccsal kell járnia a fürdő felületén, gondosan dörzsölve a legproblémásabb helyeket, és mossa le a szennyeződést vízzel.

A por mellett a következőket is használhatja:

 • mosodai szappan;
 • eszközt edények;
 • tusfürdő.

A szennyeződés eltávolítása után a fürdőfelületet egy száraz, puha ruhával vagy mikroszálas ruhával kell törölni. Elég az ilyen manipulációk, hogy az akril kapacitás hófehérré és ragyogóvá vált.

Speciális termékek akril fürdők fehérítésére

Ha ez így megtörtént, akkor a fürdő felületén található szennyeződést hosszú ideig nem távolították el és kiszáradtak, akkor ilyen esetekben nem lehet háztartási vegyi anyagokat használni, amelyeket kifejezetten a fürdőszobában lévő felületek tisztítására és az akrilfehérítésre terveztek.

E célból a hazai és külföldi termelés ilyen eszközei vannak:

Ezek olyan permetek, krémek vagy folyadékok, amelyek közepes vagy nagy hatásúnak minősülnek. Lehetővé teszik, hogy gyorsan eltávolítsa a már látható piszkot is.

Ehhez elegendő a fürdést általában kéthetente tisztítani. A tartályt forró vízzel át kell áztatni, 1 gallon krémes vagy folyékony terméket kell felhordani egy nagy szivacsra, vagy rápermetezni a fürdő falaira.

Hagyja őket 10-15 percig, majd ecsettel, határozottan törölje le a felhalmozott szennyeződést, és mossa le bő vízzel. Ez elég ahhoz, hogy hófehér megjelenést adjon a fürdőnek.

Népi jogorvoslat akril fürdő fehérítésére

Keressen fehérítőt az akril számára a konyhában. A legegyszerűbb a citromsav vizes oldata. A folyadék nemcsak a szappannal, hanem a mész- és rozsdafoltokkal is sikeresen küzd.

A fehérítő gyártásához 1 liter forró vízben 1 - 2 csomag citromsavat kell hígítani (az oldat koncentrációját a szennyeződés mértékétől függően kell kiválasztani).

A szennyeződés eltávolítása folyadékkal nedvesítse meg a fürdőszoba teljes felületét és várjon 1 hl-t, majd tisztítsa meg a szivacs körkörös mozdulatait, majd mossa le vízzel.

A szennyezés különálló kis foltjai citromlével dörzsölhetők - az eredmény ugyanolyan jó lesz. Az akril fürdők fehérítésére is készíthet ilyen eszközt:

 • 1 liter víz;
 • 200 ml ecet;
 • 4 evőkanál szóda;
 • 1 citrom

Minden összetevőt jól keverni kell, zárja le a lefolyót a kádban és a folyadékot a tartály falain keresztül. Hagyja 0,5 hl-t, majd a szokásos módon söpörje le a fürdő falát és fenekét ecsettel kezelve, öblítse le a virágot forró vízzel, és tiszta, száraz ruhával törölje át a felületet.

Mit ne használj

Akril - tartós műanyag, de könnyen karcolódik és fél az éles fújástól. Ezért a fürdő tisztítása során tilos olyan tisztítóporokat használni, amelyek abrazív oldhatatlan részecskéket tartalmaznak.

Az is lehetetlen keményfémszemcsék készítését az ételhez, ezért a mikroszálak hálószemei ​​megjelenhetnek a felületen, és az akril bevonat már nem lesz teljesen sima és egyenletes. Ezért a legjobb a szivacsos vagy habszivaccsal megtisztítani a felületet.

Nem szabad agresszív folyékony fehérítőszereket használni, amelyek a következőket foglalják magukban:

Ezért jobb, ha az olyan népszerű eszközöket, mint a "fehérség" és a "Domestos", távol tartják az akril fürdőktől. De bármilyen oxigéntartalmú fehérítőt tisztíthatja.

Tiszta fürdő: hogyan és mit tiszta egy akril fürdő otthon

Az akril használata a modern vízvezetékek anyagaként számos előnye miatt a vas- és acélfelületeknél. Először is, a súly, amely többszörösen kisebb az akrilban, mint a tárcákban, és másodszor, a felület minősége tökéletesen sima és egyenletes, így versenyelőnyként szolgál. De minden olyan sima, mint első pillantásra?

Az akril fürdők igen kis súlyúak.

Az akril tulajdonságai a mosó- és tisztítószerekkel kapcsolatban

Először is, az akril műanyag (pontosabban polimer) és működési tulajdonságai nagyon jóak. Igaz, ez nagymértékben függ a gyártó lelkiismeretétől. Nem hajlamos az anyag korróziójára és szétválasztására (zománc), mint az öntöttvas fürdőben gyakran, nem fél a könnyű mechanikai hatásoktól, ellentétben az acél tárggyal. És még ennél is többet nem fél a víztől, függetlenül attól, hogy milyen forró, kemény vagy piszkos lehet.

A polimer fürdõk tulajdonságai alapján lehetõvé válik azonosítani a legfontosabb szennyezõdést, amelyet a tulajdonosok elõbb vagy utóbb szembenézhetnek:

 • A szokásos szennyeződés. Vízzel könnyen lemosható és enyhén megszáradt kivitel esetén folyékony mosószert és rendszeres szivacsot, vagy jobb rongyot kell használni (ez garantálja, hogy ne karcolja meg a fürdőt).
 • Száraziszap. Mindent ugyanúgy végzünk, csak akkor kell először áztatni a piszkot (fürödni forró vagy meleg vízzel, és engedni a szennyeződést). Ha a probléma a fürdő oldalán van, akkor nedves rongyot kell a szennyezett területre tenni ahhoz, hogy lágyítsa a szennyeződéseket.
Az öntöttvastól eltérően az akril fürdők korrózióállóak.
 • Ellenálló és nedvességszennyezés. Ha egyszerűen csak szárított agyag vagy homok, elegendő egy folyékony mosószert alkalmazni és hagyni, hogy áztassa vagy használjon speciális készítményt. De mindez csekély a bitumen, a mész, a vakolat és a fa gyantához képest. Az ilyen szennyeződő félelem, amelyet nem fogsz megtenni, ezért szükség van rá.

Mivel az akril egy polimer, a lehetséges háztartási vegyszerek alkalmazása meglehetősen korlátozott, és a nem háztartás általánosan tilos. Ilyen esetekben, ha az egyszerű dörzsölés nyilvánvalóan haszontalan, kémiailag aktív közegre van szükség, amely nem reagál a fürdő felületére. Ilyen, részben a népi jogorvoslat a hostessek arzenáljában: ecet és citromsav.

És ez, és egy másik, a fürdőszobával közvetlen kapcsolatban lévő eszköz káros hatással lehet rá, de a vizes megoldások teljesen ártalmatlanok, de hatalmasak a tisztító hatásuk szempontjából. A megoldások elkészítése egyszerű és nem igényel speciális ismereteket: meleg vízben (legalább a térfogat 2/3-a) kevesebbet öntünk, és 0,5 liter ecetet öntünk bele, azonnal összekeverjük és elhagyjuk 12-15 órán keresztül. Körülbelül ugyanez történik a citromsavval, habár hosszabb ideig kell keverni, hogy a porkeverék ne lehessen ülepedni a fürdő aljára és falaira, majd hagyja áztatni ugyanabban az időszakban.

Videó utasítások akril fürdők tisztítására

Ezt követően a fürdő teljes felületét tiszta meleg vízzel (általában nedves mosással) le kell öblíteni, majd folyékony mosószert kell felhordani, hogy teljesen leöblítse a savas oldat és az akril felület reakciójának eredményeképpen keletkező kémiai fóliát.

Minden más, "nehezebb" típusú szennyezést mechanikus úton kell eltávolítani. Kezdve a triviális dörzsölés habszivaccsal, egy fém ecsettel és kémiai detergensekkel, amelyek csiszoló elemeket tartalmaznak. Természetesen egyetlen gyártó sem javasolná a csiszolóanyag használatát, de a legszélsőségesebb esetekben ez meg is történik. Szükséges azonnal fenntartás, hogy a karcolások, amelyek biztosan megjelennek a felszínen, csak úgy lehet eltávolítani - folyékony akril öntésével.

Tisztítási és helyreállítási módszerek

A fürdőkupakok teljes skáláján, a raktárak polcain bemutatott többféle csoportban különböznek a kémiai összetétel, a konzisztencia, a fizikai állapot és az expozíció mértéke.

Az akrilfürdő gondozása során ne használjon por.

Közülük a porszerű tisztítószerek, mint a Pemolux, a Sorty, a Biolan és a Comet, a legnépszerűbbek. Nem a leghatásosabb hatásuk a karcolások kialakulásához kapcsolódik, így csak karcolásálló felületekre vagy oldat formájában történő áztatásra alkalmasak. Közvetlen hatásuk a zsíros szennyeződések megtisztítása és semlegesítése, valamint a por mechanikai dörzsölő hatásának tisztítása. Ezért arra a következtetésre kell jutnunk, hogy a por alakú termékek, még a népszerűek és a jó is, nem alkalmasak fürdők tisztítására.

A következő nagy csoportot folyékony mosószerek képviselik. A "Silit", a "Domestos" és a "Cif" nagyon jól ismert gyártók, akik bizonyítottan megbízhatóak, erőteljesek és biztonságosak az ember számára a fürdőszennyezés elleni küzdelemben. Működési elvük sokkal kémikusabb, mivel eltávolítja a szennyeződéseket a felületről, és folyékony formája megszünteti a karcolásokat. A folyékony mosószerekkel való munkához háztartási gumikesztyűt és szivacsot (esetenként puha kefével) kell felvenni.

A tisztítási folyamat a termék falon való alkalmazásával kezdődik, akkor várjon 15-20 percet és tisztítsa meg a szivacsot. Ezek a fürdőtisztítók akril felületekre alkalmasak, feltéve, hogy nem tartalmaznak ugyanazokat a rossz minőségű csiszolóelemeket.

Radikális fürdőtisztítás

Természetesen ebben a kategóriában szokásosan szokásos, hogy különösen erős és kémiailag aktív anyagokat tulajdonítanak folyadékok és paszták formájában. A legjelentősebb képviselők: "Fehér", "Sarma", "Surzha" és "Sudarushka". A kis dózisú akril felületeken való használatra hatásos, de növekvő koncentrációval és áztatással erős tapadást (felszívódást, koaleszcenciát) eredményeznek a polimer réteggel szemben, amely a felület elsötétedésében és sötétedésében jelentkezik.

Az ilyen kémiailag hatásos hatású eszközök nem nagyon alkalmasak, de ha úgy döntesz, hogy használni szeretnéd őket, akkor gondosan és folyamatosan folyó vízzel történő öblítéssel kell elvégezni. A tisztítóhatás erősítése megoldás előkészítésével lehetséges. A fürdőt a kupakhoz írva és egy üveg fehérséget öntve 24 órán át kell állnia, és csak akkor, ha gumikesztyűt visel, tisztítsa meg a teljes felületet szivacsjal vagy rongygal.

A "Belize" tisztításakor ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba.

A víz leürítése után meleg vízzel vagy meleg vízzel öblítse le a fürdőt folyékony mosószerrel, hogy semlegesítse a fehérség hatását. Körülbelül ugyanazt a módszert alkalmazzák, és más, erős hatású folyékony eszközöket, csak a vízbe öntett összegek különbségével.

A tisztító pasztákat száraz fürdőben használják. Először kis mennyiségű rongyot vagy szivacsot alkalmaznak, és a készítményt széles körkörös mozdulatokkal viszi fel a felületre. Miután az egész felületet kezelték, néhány percen át szünetet kell tartani, majd a terméket folyamatos folyóvíz alatt kell leöblíteni.

Ami lehetetlen

Szigorúan tilos a nem háztartási vegyszerek használata az akril fürdők tisztítására. Ez vonatkozik a benzinre, az acetonra, az oldószerre stb. Mindezek a kémiailag aktív anyagok károsíthatják a polimer bevonatot, amíg feloldódnak.

Semmilyen körülmények között nem lehet tisztítani a fürdőt, különösen akril, kemény keféket, fémszivacsokat és tárgyakat, amelyek csak csiszoló mechanikus tisztítással szolgálhatnak.

Általános javaslatok az akril fürdők tisztítására

Általában a háztartási vegyi áruházban gazdag tisztítószerek és tisztítószerek sokasága között végül megjelentek az akril fürdők tisztítására specializált folyadékok és paszták.

A legnépszerűbbek közé tartoznak a következők: Triton, Eago, Ravak, Delfin. Mindezeket az eszközöket tökéletesen jellemzik olyan tisztítószereknek, amelyek nem károsítják az akril anyagokat, és nem lépnek kémiai reakcióba vele, meghosszabbítva az élettartamot és fenntartva a fürdő fényességét és fehérségét.

A polimer fürdők nantánjai

Meg kell tisztelnünk azokat a gyártókat, akik nem korlátozódnak a több formátumú fürdők kiadására, és elkezdték különböző színű, majd teljesen színes termékek előállítását. Magukban nem különböznek a klasszikus fehérektől szinte semmiben, kivéve színezékek jelenlétét és tisztítási módszereit a polimerben.

A színes fürdők esetében a tisztítási módszer szigorúbb. A szín világos és monoton megtartása érdekében el kell hagyni a klórt tartalmazó fehérséget és tisztítószereket és tisztítószereket. Az ilyen fürdők számára a legegyszerűbb tisztítási módszerek lehetnek a legegyszerűbb folyékony mosószerek és a polimer fürdők számára specializált szerek.

További funkciók a fürdők tisztításakor

A tisztítási folyamat során az akril fürdőkre gyakorolt ​​további hatások közé tartozik a fertőtlenítés és a fehérítés (vagy a szín helyreállítása és megőrzése).

A szín tekintetében meglehetősen szelíd, gyengéd tisztítás és a fertőtlenítés egy különálló eljárás, speciális gyógyszerkészítmények alkalmazásával, vagy mosószerrel kétszer egymás után.

A színes akril fürdők tisztítása alaposabb megközelítést igényel.

Ez, amely ellenére a folyékony akril is haszontalan

Ilyen típusú szennyezés és az akril megsemmisítése, mint a mosás. Ha gyermek ruháit mosod, alig lehet elrontani vagy karcolni, de az olyan ruhák, amelyek villámmal, gombokkal (különösen acélból vagy sárgarézből), jelvényekből vagy elfelejtett zsebében öngyújtók, kulcsok stb. Ehhez a teljes felület teljes felújítása folyékony akril segítségével történik (a kiadás ára 4000 rubel lesz, de ez a minimum). A polimer ilyen kegyetlen kezelése után egy akril bélés segítségével tökéletesen lehúzható és tökéletes lesz.

Az akril, mint a legtöbb műanyag, fél a magas hőmérséklettől, így a cigaretta hamu hamu azonnal megmarhatatlan sárga lenyomatot hagy maga után.

következtetés

Ha akril fürdőt vásárolt és telepített, ne hagyja a szépségét, és hosszú ideig szolgálja Önt, mindig tisztán tiszta tisztasággal és fényes telített színű szemmel.

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt otthon?

A fehér ragyogó fürdő mindig jó házigazda, aki figyelmes a ház minden részletére. De az akrilfürdő mosása előtt alaposan meg kell fontolnia a szakértők ajánlásait. Végtére is, néha az aktív tisztítás a vízvezeték a nem megfelelő eszközökké válik a sárgaság és a tompaság.

A fürdőt naponta kell kezelni, kis mennyiségű mosó- és tisztítószerrel. Meg kell jegyezni, hogy néhány házi recept (például szóda vagy citromsav) nem alkalmas szennyeződés és vízkő eltávolítására.

Fotó: fürdés a tisztítás előtt és után

Megtalálni a megfelelő recepteket, meg kell tanulnia a vevői véleményeket és szakmai tanácsokat. Ehhez összegyűjtöttük a leggyakoribb ajánlásokat.

Mosószer felülvizsgálata

Az akril bevonatú fürdők számára speciális tisztítószerek állnak rendelkezésre. Segítenek abban, hogy gyorsan megszabaduljon a rozsdától, plakkolódástól és mossa le a bélést fürdőzés után színes habokkal.

Jó vélemények a permetezésről és a gélről a RAVAK Cleaner-ről. Ezek olyan termékek, amelyeket egy jól ismert akril fürdők gyártanak. Enyhe tisztító összetevőkből áll, amelyek jól teljesítik a legáltalánosabb szennyeződéseket. Különösen a Ravak segít megvédeni a rozsdát a fürdő aljától, eltávolítani a zsírokat és a szappanmaradványokat a falakról, és visszaadni az akril fényt és a fehérséget.

Ravak forró kádaknál

A basszus egy másik jól ismert akril fürdőtisztító. Ez a termék gél formájában készül, a Ravaktól eltérően, nem csak a szennyeződéseket, hanem a mikrobákat is tisztítja. Gyengén koncentrált savakból áll. A terméket a fürdő problémás területeire alkalmazzák, egyenletesen elosztva, majd vízzel lemossák. Eltávolításához törölje le a bélést a szivacs kemény oldalával.

Akrilfürdõkrém Cif kellemes szagot és a szappanmaradványok tisztítását a műanyag dobozban. De nem segít a kifejezett sárgaság vagy rozsda miatt. Többet megelőző szernek tekintik, mint egy aktív tisztítószer.

Cif erősítő krém az akril fürdõhöz

A legáltalánosabb tisztítószereknek ki kell emelniük a Domestót és a Sanoks-ot. Általában ezek az eszközök alkalmasak, de az alábbiakban részletesebben megmondjuk.

Népi tisztítószerek

A zománctól eltérően az akril tökéletesen tolerálja a savak hatásait. Ezért a fürdés legegyszerűbb módja a citromsav oldat megvétele és vízzel való hígítása. Az arányt minimálisan koncentrálni kell. Például 1500 ml 7% -os savat veszünk 50 liter vízhez. Fontos megjegyezni, hogy csak citromsav oldatot szabad használni (a por nem fog működni).

Egy másik lehetőség, hogy fehérítsen egy akril fürdő törölje azt tiszta citromlevet. Természetesen ez a módszer nem olcsó, de hatékonyságát már sok háziasszony tesztelte. A friss citromot félre vágják, majd a szelídség helyeit dörzsölik a lédús oldalon. A gyümölcslevet legalább 8 órán keresztül hagyni kell a műanyagon. Miután csak vízzel öblít. Ez az egyetlen biztonságos módja annak, hogy öblítsük le a fürdőt, mielőtt fürödnénk a babát.

Tökéletesen a mész és a sárgaság kedvéért. A legjobb, ha ecetsavval vagy almával 9% -os oldatot használunk. Az arányok hasonlóak a citromsavhoz - 1500 ml savat kell bevennie egy teljes fürdőbe, és fel kell oldani vízben. Meg kell hagynia a folyadékot 10 órán át, majd öblítse le, törölje le a falakat egy gyapjúszöveten, és ismét vízzel fújjon.

Még a hétköznapi fehérítő is segít visszatérni a fürdőszobába. Fontos megjegyezni, hogy szigorúan tilos a klórt tartalmazó termékek használata. Ezért jobb, ha szerszámot használunk színes szövetekhez vagy gyapjúhoz. A folteltávolító egyenletesen eloszlik a fürdő alján és falán, majd néhány órára elhagyja. A minimum 4 óra, a maximális 8, de már nem ajánlott. Egy idő után a fürdőt nagy mennyiségű vízzel mossák és szivaccsal töröljük le.

A legnehezebb az otthoni tisztítás az akrilfürdő hidromasszázs tisztításával. A fő probléma, amelyet a tulajdonosok szembesülnek - a fúvókákat szappannal és sótartalommal szennyezik. Ahhoz, hogy megszabaduljon ettől, be kell öntenie a kavargó rendszerbe a klór gyenge oldatát. A rendszer teljes tisztításához 20 liter elegendő lesz. A folyadéknak több cikluson keresztül kell haladnia az összes befecskendezőben, utána le kell üríteni.

Mi nem használható piszkos akril fürdő mosásához:

 • Aceton. Szigorúan tilos, mivel korrodálja a műanyagot. Ennek a takarításnak a következményei nem lehetnek csupán foltok festék nélkül, de valódi lyukak a bélésen;
 • Petrol. Az acetonhoz hasonlóan ez az anyag nagyon negatív hatást gyakorol az akrilra és a festékekre, amelyekkel bevont. Az ilyen mosás után csúnya szürke foltok és foltok vannak;
 • Szóda és egyéb porok. Önmagában a szóda kiváló fehérítő, de csak túl csiszoló. A porokkal való aktív mosás miatt karcolások jelennek meg az akril sima felületén, ami egy idő után repedésekké válhat.

Az eszközök megválasztása mellett fontos szerepet játszik a fürdőkád tisztításának módszere is.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt:

 • Ne használjon kemény keféket nem természetes cölöpökből vagy fém kefékből. Kegyetlenül karcolják az akril, ezért a kis karcolások a felületén alakulnak ki. A legjobb, ha speciális szivacsot használsz. Ez eltér a szokásos háztartási súroló pórusmérettől és anyagtól;
 • Mosás és öblítés közben ne keverje össze több mosószert. Néhány közülük olyan veszélyes komponenseket tartalmaz, amelyek más termékekből származó anyagokkal reagálva mérgező gázokat képeznek. Közelebbről a Domestos ismertté vált ez a művelet, amely más tisztítógélekkel összekeverve klórgázt termel;
 • A vegyi mosószert ne öblítse forró vízzel. Ugyancsak a toxikus füst keletkezésének valószínűsége miatt.
A fürdőzés csak kesztyűvel történik.

Az akril fürdő tisztítása a sárgaságtól

Sárgaság - a leggyakoribb probléma az akril fürdők tulajdonosai által. A műanyag felület több okból sárgára vált:

 • Téves gondozás. Különösen nem megfelelő eszközök használata a falak tisztítására, porított termékek feldolgozására;
 • A fürdő kora. Természetesen az idő múlásával a fürdő fehér színe bézs vagy sárga lesz. Ez csak a bélés fehérítésével foglalkozik;
 • Nagy vízkeménység. Klórozott vagy más sókkal telített, a folyadék káros hatással van a műanyagra. A probléma megoldásához kis mennyiségű különleges eszközt kell hozzáadnia a vízhez, hogy lágyítsa.
Kora sárga fürdő

Ahhoz, hogy megszabaduljon a sárgaságtól, meg kell választania egy megfelelő tisztítószert, és egyenletesen elosztja a tartály teljes felületén. Ha a fürdő nem sötétedett az egész síkban, de vannak szállodák sárga foltjai, akkor semmiképpen sem használhatnak abrazív termékeket. Jobb, ha a fehérítőszert több rétegben alkalmazzuk.

Hogyan lehet fehéríteni a fürdő:

 • Citrom, citromlé, citromsav. Ez egy természetes fehérítő, amely hatékonyan foglalkozik a sárgás természetes okaival: piszok, virágzás vagy szappanmaradék;
 • Ecet és származékai. A tiszta ecet nem használható, de megoldásai - nemcsak lehetséges, de szükségesek is. Ez nem csak fehéríti a műanyag felületét, hanem elpusztítja a kórokozók többségét;
 • Professzionális fehérítő akril számára. Ezek Sanoks, Cersanit, SanElit;
 • A mosogatószerek is jól fehérítenek. Különösen jó vélemények a tündérről.

Lehetséges az Akrilfürdő mosása a Dometos-val?

Tekintettel arra, hogy ez a FÁK egyik leggyakoribb és széles körben nyilvánosságra hozott tisztító terméke, egy ilyen kérdés több háziasszonyt torzít. Általában igen.

Domestos Ultra White fürdőkádakhoz és WC-tálakhoz

Számos szabály van azonban arra vonatkozóan, hogyan lehet mosni a fürdőt az akrilból Domestos-tól, és nem elrontani:

 • A Domestos nem marad sokáig. Olyan erős savakból áll, amelyek könnyen porlasztják az üveges zománcot, nem is említve a műanyaghoz használt festékeket. A termék maximális expozíciós ideje 10 perc;
 • Hogyan kell használni: a fal felső részén tisztítószert kell alkalmazni, és szivacsral kell eloszlatni az egész falon. Minden munkát kesztyűvel kell elvégezni, egyébként allergiák kezdődhetnek. Miután legfeljebb 10 percig kell tartani a Domesztot akrilon, törölje le újra egy szivaccsal és öblítse le;
 • A hatás megerõsítéséhez és a fürdõk ragyogásához viaszos polírozással is kezelik. Teljesen ártalmatlan, az ilyen takarítás után fürödhet magára és a gyerekekre.

Lehetőség van az akrilfürdő mosására Sanox-szal

A Domestos hozzáférhetőbb analógja a Sanoks. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de a fertőtlenítés és a tisztítás mellett gyorsan elszíneződik az akrilfürdő felületét is. A használat szabályai hasonlóak a Domestoshoz.

Stork SANOX gél

A termék egyenletesen eloszlik a falakon és a műanyag bélés alján, amely után egy ideig nem mossák le. A fürdők számára számos fajta Sanox van:

A gélt és a habot rendszeresen szivaccsal kell felhordani a teljes felületen vagy a fürdő külön részeiön, és a permetet az akrilre permetezni kell 10 cm-es távolságra, ami lehetővé teszi a maximális terület lefedését és a termék koncentrációjának egy ponton történő elkerülését.

A fürdőszobai akril kezelés alapvető szabályai

Videó: Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt és hogyan vigyázzunk rá, az élet hackelés

Ha helyesen mossa le az új akrilfüvet, akkor évekig hófehéren marad. Ajánlások az akril fürdők gondozásához:

 • Annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló mosóeszközök előfordulása előfordul, jobb speciális géleket és habokat használni. Baktériumok teljes körű tisztítását és ártalmatlanítását biztosítják, míg a háztartási termékek egyszerűen eltávolítják a szennyeződéseket mélyebbre műanyagból;
 • Mosás után a fürdőt szárazra kell törölni. Ideális esetben lengyel;
 • A takarítás nem lehet naponta. Ahhoz, hogy a falakat fürdés után le lehessen kezelni, elég hideg vízzel törölni őket. De hetente egyszer az akrilát gondosan meg kell tisztítani az erre szánt eszközzel.