Legfontosabb > Tartozékok

Előnyei és hátrányai az akril fürdő: mely akril fürdő jobb?

Bath - az egyik legdrágább vízvezeték szerelvény. Az emberek hajlandók tisztességes pénzt fizetni, mert nem csak úszásra, hanem egy kemény nap után is kikapcsolódásra szolgálnak. Az egész kérdés az, hogy pontosan mit kell fizetnie: kiváló minőségű, tartós termékek vagy termékek, amelyek problémákat okoznak, és gyorsan cserére szorulnak.

Általában a fürdőt a következő kritériumok szerint választják: anyag, méret, formatervezés, márka. Ami az anyagokat illeti, a legnépszerűbbek közé tartozik az öntöttvas, acél, akril. Vannak azonban üvegek, fajansz, márvány és még fa modellek is. Az utóbbi évek trendje - akril fürdők. Véleményük nagyon különböző. Milyen előnyei és hátrányai vannak az akril fürdőknek a többi típushoz képest?

Akril fürdőtechnológia

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból készülnek. Ez egy speciális polimer kompozíció, amelyet a mindennapi életben higiénés akrilnak neveznek, mivel az anyagot széles körben használják modern zuhanyozók és fürdőkádak gyártásában. A polimetil-metakrilát termékek tartósak és könnyűek, ami nagyban megkönnyíti azok telepítését.

Az akril jól megtartja a hőmérsékletet, nem járul hozzá a mikroorganizmusok reprodukciójához. Az anyag plaszticitását a tervezők sikeresen használják: akril fürdőket talál minden formában és méretben.

Az akril-egészségügyi termékek gyártására két technológia alkalmazásával - extrudálás és öntés. Az első módszer egyszerűbb és olcsóbb, ezért a késztermékeket megfizethető áron értékesítik.

Azonban a termékek nem különböznek különleges tartóssági vagy magas technikai és működési jellemzőktől egy 1 mm-es akrilfólia csak kívülről fedezi a fürdőt. Akrilnitrilbutadénből készültek, ami egyfajta műanyag.

Néha az extrudált modelleket hamis akril fürdőnek nevezik. Ez a név nem teljesen helyes, de teljes mértékben tükrözi a fogyasztók becsült magatartását az áruk minőségéhez.

Az akrilfürdő költsége túl alacsony - az ok arra, hogy éber legyen. Lehetséges, hogy a termék akrilnitril-butadiénből készül, és nem jó minőségű.

Az öntött fürdõk akrilból készülnek, üvegszálas és poliésztergyantával megerõsítve, az alsó rész pedig speciális jelzáloglapokkal megerõsödik. A termékeket korrózióálló bevonattal ellátott fémkeretekre szerelik fel. Megfelelőségi igazolásokat csatolnak a termékekhez, és az eladónak meg kell adnia azokat a vevőnek.

A kiváló minőségű akrilfürdő, öntéssel készült, kb. 20 évig tarthat. Az öntött termékeket állandó használatra telepítik, és extrudált is vásárolhatók nyári házakhoz, ahol alkalmanként használják őket.

Az akrilfürdő egyik jellemzője a "szeszélyesség" az ellátás szempontjából. Annak érdekében, hogy jó évekig jó állapotban maradjon, szigorúan be kell tartania a fürdőszobai törődés szabályait. A terméket csak speciális, nem abrazív háztartási vegyszerekkel kell tisztítani.

A tisztítószerek bármelyik boltban megvásárolhatók. A címkét fel kell tüntetni, hogy a készítmény felhasználható az akril vízvezeték szerelvények gondozására. Ha repedések, zsetonok vagy más hibák jelentkeznek, a felületet folyékony akrilnal javítják. Ez az eljárás a szakértők számára legmegfelelőbb.

Az akrilból készült vízvezeték előnyei és hátrányai

Mint minden más termékhez, az akril fürdőknek is vannak előnyeik és hátukuk. Az előnyök között a legértékesebb:

 • Alacsony tömeg. A standard méretű akril kád átlagosan 30 kg. Szállítható, emelhető, hordozható, akár egyedül is telepíthető.
 • Egyszerű telepítés. Más anyagok fürdõit általában a lábakra helyezik. Az akril termékek telepítéséhez speciális állítható keret található. Teljesen hiányzik, nem kell újra megvásárolni a részleteket.
 • A modellek széles választéka. A fürdők gyártásához használt összes anyag közül az akril a legtöbb műanyag. Bármely formát kaphat, még a legösszetettebb is. Ezt a tulajdonságot sikeresen használják az elegáns modelleket létrehozó tervezők. Az egyedülálló és esztétikus belső tér lenyűgözőinek egy igazi felfedezés.
 • Könnyű gondozás és javítás. A fürdéshez használhat mosogatószereket edényekhez, folyékony szappanokhoz, de még mindig jobb, ha még speciális készítményeket vásárolnak. Ha enyhe karcolás van, csiszolópapírral tisztítják. Nagy repedések esetén a bevonatot folyékony akrilnal kell helyreállítani, és ezt a munkát szakosodott cégek végzik.
 • A hőmérséklet megőrzésének képessége. A pihentető kezelések kedvelői számára ez a minőség megfizethetetlen. A víz lassan hűl, és maga a felület sem olyan hideg, mint egy fémfürdő.
 • Csúszásgátló bevonat. Az akril fürdők felülete sima, de nem csúszik, így a sérülés kockázata jelentősen csökken.
 • Hygiene. Az akril nem rothad, nem támadja meg a gombát, nem járul hozzá a baktériumok elterjedéséhez.
 • Extrák. Kívánt esetben az akril fürdő tulajdonosai megvásárolhatnak fúvókákat és masszírozó eszközöket, amelyek még kellemesebbé teszik a vízkezelést.

Az akril fürdők fő hátrányai közé tartozik a kis statikus szilárdság, az elégtelen karcállóság és a magas költségek. Ami a termékek árát illeti, meglehetősen indokolt, mert a kiváló minőségű akril fürdők kifinomult technológiával készülnek.

A választást azonban mérlegelni kell és összehasonlítani: talán olcsóbb öntöttvas analóg.

Az anyag plaszticitásának köszönhetően egyedülálló formatervező modelleket hozhat létre, bármilyen méretű fürdőkádból.

A statikus szilárdságot a fém keret biztosítja, anélkül, hogy a kád feltöltődne, megváltozik a forma. Védje a terméket a karcolásoktól, segít speciális szőnyegek úszni. Ezek házi kedvencek mosására szolgálnak stb.

A fürdés során óvatosnak kell lenni: könnyű elrontani az anyagot éles, kemény vagy nehéz tárgyakkal.

Az ovális alakú vízvezeték szerelvények nem mindig kényelmesen telepíthetők, ha a fürdőszoba mérete kicsi, de egy tágas szobában nagyszerűen néz ki

Mi az akril modellek?

Ha a fémfürdőknek többnyire egyszerű alakjuk van, akkor az akril lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű szokatlan fürdőmodellt hozzon létre. és nem szabványos. Ez kibővíti a fürdőszoba kialakításának lehetőségeit.

Minden tulajdonos megtalálhatja a legmegfelelőbb formát, amely illeszkedik a belső tér stílusába és teljes mértékben kielégíti a házban élő család igényeit. Egy másik plusz az a képesség, hogy kombinálják az akril különböző anyagokkal. Ez egy további "bónusz" az eredeti termékek létrehozásakor. Lássuk, milyenek az akril fürdők.

1. opció - négyszögletes

Ezek olyan univerzális modellek, amelyek bármely helyiségben telepíthetők, kivéve a nagyon kicsieket. Úgy néz ki, szép, kényelmes, de gyakrabban, mint nem eredetiek és néha túlságosan tágnak tűnnek.

A kis szoba téglalap alakú kádjai túlságosan tágnak tűnhetnek, de a tágas szobákban remekül néz ki.

2. opció - ovális

Az ovális fürdőkád sima kanyarai minden belső térre alkalmasak, jól kombinálhatók más formákkal. Sokan azonban egyszerűen téglalapokkal és oválisokkal voltak ellátva, amelyek nagyon népszerűek voltak a szovjet korszakban.

A tágas, klasszikus stílusú szobákban egy ovális fürdő egészíti ki a tárgyak sima formáját.

3. opció - aszimmetrikus

A fürdőszoba aszimmetrikus modellje teljesen átalakul. A szoba ultramodern és stílusos. Az aszimmetrikus termékek jobbra és balra készülnek. Attól függően, hogy a forma, akkor lehet telepíteni egy sarokban.

Az egyetlen caveat: vásárláskor különleges panelet kell vásárolni a dekorációhoz, mivel nehéz lehet a burkolólapok felülbírálása.

Az aszimmetria mindig előnyös a belső térben. Az összetett anyagok szokatlan fürdője fokozott figyelmet vonz, ezért különösen óvatos gondoskodást igényel.

4. opció - Sarok

A népszerűségben aszimmetrikusak. Sarokmodelleket telepítenek a belső terek személyre szabásához, vizuálisan finomítanak és egyidejűleg gondoskodnak arról, hogy a vízvezeték a lehető legkisebb legyen.

Ezek a fürdők nagyon jól használhatók, de mosás közben enyhe nehézség: a termék nagy szélességének köszönhetően fel kell mászni benne, hogy elérje az összes felületet.

A sarokmodellek nemcsak gyönyörűek, eredetiek, hanem nagyon kényelmesek is, mivel kitöltik a sarkok helyét.

5. opció - kerek

Ezek a fürdők általában nagy átmérőjűek és csak nagy szobákhoz alkalmasak. Egy szerény szobában, elfoglalják az egész területet. A kerek modellek mosása olyan kellemetlen, mint a sarok.

A kerek akril hidromasszázs fürdők igazi luxus. Ha ilyen modellt telepít a szoba közepére, akkor megoldja a kényelmetlenség problémáját az érzékeny felületek gondozásában.

Hasonlítsa össze az anyagokat és vonjon le következtetéseket

Ahhoz, hogy megértsük, melyik akril fürdő jobban megfelel az adott működési feltételeknek, össze kell hasonlítani előnyeiket és hátrányait. A leggyakoribb anyagok az acél és az öntöttvas, ezek közül a fürdők gyakoribbak voltak a közelmúltban a szovjet múltban.

Sokak számára egyszerűen elfogyasztják, és ez az egyik oka az akril modellek növekvő népszerűségének. A lakások és házak tulajdonosai sokszínűséget keresnek. De vajon mennyire indokolt az acrís öntöttvas vagy acél cseréje?

Az öntöttvas tartós, évtizedek óta megfelelő gondozással nem veszíti el megjelenését, rendkívül tartós. Az öntöttvas hátrányai - nagy tömeg (120 kg-ig), különféle modellek hiánya. Ebből az anyagból lehetetlen egy bonyolult formájú termék. Az akril lényegesen rosszabb, mint az öntöttvas szilárdsága, tartóssága és mechanikai igénybevételének ellenállása.

De sokszor könnyebb, könnyebben telepíthető, és a különféle design csodálatos. Az akrilfürdőben lévő víz kétszer olyan gyorsan lehűl. Ha összehasonlítja a költségeket, az öntöttvas fürdő megvásárlása 20% -kal olcsóbb lesz.

Az acél szinte minden mutatóban gyengébb az öntöttvas és az akril esetében. Az anyag rosszul tartja a hőmérsékletet, a víz ilyen fürdőkádban gyorsan lehűl, és a zaj, amely akkor következik be, amikor egy vízsugár benyomódik a lakásban.

A duktilitás magasabb volt, mint az öntöttvas, de alacsonyabb, mint az akril. Lehetőség van különböző modellek kialakítására is, de az akril fürdők gyártói nem kínálnak ilyen sokféle választékot.

Amikor acél modellt vásárolsz, emlékezned kell az instabilitására. Szerelje fel a terméket jobbra a keretre, mert a lábakon táncolhat. Az akril fürdők előnye ebben az esetben a személyzet. A modellek azonnal keretekkel vannak ellátva. Plus acél - olcsó.

Érdemes megemlíteni a quarian fürdők létezését. Olyan anyagból készülnek, amely akril és kvarc keveréke. Ezek a fürdők, mint például az akril, bármilyen alakúak és méretűek lehetnek, nagyon vonzónak tűnnek. Az akril feletti kvarár előnye, hogy kevésbé érzékeny a repedésre. A többi anyag nagyon hasonló.

Azonban a kvarc termékek árai sok vevőt megállítanak.

Az akril-acél modellek kifinomult technológiával készülnek. A fürdők több rétegből állnak - acélból és akrilból álló lemezek, amelyek között egy speciális kötőréteg van 1 cm vastagságban.

Ezek a termékek könnyűek, tökéletesen megtartják alakjukat, világos kontúrokkal különböztethetők meg, könnyebb őket csempére helyezni. De lényegesen drágábbak, mint a hagyományos akril modellek, és nem minden vevő engedheti meg magának.

Fürdők gyártásához és több egzotikus anyag felhasználásához - fajansz, fa, márvány, üveg. A remek tervezői fajansz és az üvegfürdők rendkívül drágák és kivitelezhetetlenek, de hihetetlenül szépek és megjelenésüknek köszönhetően. A fa modelleknek több esztétikai funkciójuk van, mint a gyakorlatiasak, és csak egy nagyon gazdag ember engedheti meg magának a márványt.

Ezeknek az anyagoknak a modelljei inkább megjeleníthetők, mint az akril, de az ár túl magas.

A gyönyörű márkájú fürdő további fúvókákkal bármilyen méretű lehet. Egyes gyártók dupla fürdőt kínálnak.

Hasonlítsa össze a különféle fürdők előnyeit és hátrányait, és döntse el, melyik termék megfelel Önnek. Ha megállítja a választást az akril modellen, akkor érdemes megtudni, melyik márkát keresik honfitársaink között. A legjobb márka Ravak (Cseh Köztársaság). A cseh fürdők előnye 5-6 mm falvastagság. Ezek a modellek nehéz problémákat okoznak.

Általában, a fürdő aljára lépve, egy személy bizonyos "törékenységet" érez. Ravak termékei kellemesen különböznek más cégek termékeitől. A fürdők falai erősebbek, de ez nem befolyásolja az anyag plaszticitását és a formák sokféleségét.

Szintén figyeljen a márkanevek (Сersanit (Lengyelország), Kolo (Lengyelország), Pool Spa (Spanyolország) termékeire. Egy adott modell kiválasztásánál próbáljon minél több információt gyűjteni, amennyire csak lehetséges, olvasd el a fogyasztói véleményeket.

Akril kád. Hogyan ne téveszteni a rossz választást?

A modern felújítás során a fürdőszobában mindenki csak modern és praktikus anyagokat próbál felhasználni a munkában, és ha lehetséges, frissítse a vízvezetékberendezést. A modern vízvezeték egyik eleme egy akril fürdő. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, mi az akril, milyen típusú, milyen típusú akril fürdők vannak a piacon ma, valamint a fotóanyagok az egyértelműség érdekében.

A modern akril fürdőszobában hatalmas formák és színek találhatók, amelyek lehetővé teszik, hogy minden ízhez és színhez válasszon egy terméket. A megfelelő áru kiválasztásához a boltba történő utazás során megfigyelhetjük, hogy az első pillantásra a szinte azonos modelleknek nagy a különbsége a költségek között. Ez a mutató néha megzavarja a vevőt, és a megtakarítások eléréséért nem az eredetileg keresett terméket vásárolhatja meg. Az akril fürdőszoba különböző akrilból készülhet és különböző technológiákat alkalmazhat, ez a mutató hatással van a költségére. Mielőtt megvásárolná a kívánt modellt, ki kell rendeznie ezt a problémát annak érdekében, hogy tudatlanul ne vásároljon olyan alacsony minőségű terméket, amely nem tart sokáig, és hamarosan javítást vagy teljes csereprogramot igényel.

Az akril második neve polimetil-metakrilát.

Információért. A kívánt modell leírásának tanulmányozása során előfordulhat, hogy nem látja az "akril" szót, hanem a "polimetil-metakrilát" vagy a rövidített PMMA rövidítés használható. Ez az akril hivatalos hivatalos neve, amelyet egészségügyi eszközök gyártására használnak. Javasoljuk, hogy emlékezz erre a névre, mivel sokféle akril lehet, és nem mindenki használhatja műanyag fürdők készítésére.

Az akril vízvezeték fő típusai

Tehát válaszolunk arra a kérdésre, hogy milyen akril kád készült, ami szinte mindenkiben megtörténik, aki meg akarja vásárolni ezt a vízvezetéket. Az akril fürdők modern összetétele, a legtöbb esetben egészségügyi akrilát tartalmaz. De a termék ára nem annyira függ az akril típusától, mint maga a termék gyártási technológiájától. A mai termelési technológiák három fő típusra osztják az egészségügyi akrilát a termékek gyártási módjának megfelelően:

A lista a felsorolt ​​technológiák segítségével létrehozott termékek népszerűségének sorrendjében alakul ki. Ezt a következtetést az akril fürdők tulajdonosainak számos megítélése alapján végezték.

Blokk termékek

A blokk akrilból készült műanyag kád nagyon erős és kopásálló terméket jelent. Az ilyen akrileket magas hőmérsékleten történő polimerizálással állítják elő. Mielőtt elkészítené a kívánt terméket, először hozzon létre egy különleges üvegformát, amely két részből áll. Ezután az alak szorosan összekapcsolódik, és egy por alakú vegyületet öntünk a szemüvegek közötti résbe, amely kitölti az üregeket. Ezután a formát egy speciális kemencébe helyezzük, ahol a hőmérséklet hatása alatt a por alakú anyagot egyetlen termékhez fuzionálják. Miután a sütőben áztatta a fúziót, az öntőforma lehűlt, és az eredmény egy kész műanyag fürdőszobát eredményezett, amelyet néhány finomítás után utólagos felszerelésre és eladásra küldtek.

Extrudált termék

Extrudált akril fürdők, amelyek többrétegű bevonata van. Ebben az esetben az alapot nagy szilárdságú ABC műanyagból készítik, majd a felső rétegét megolvasztják, és folyékony akril masszát alkalmaznak rá. Ennek eredményeként mindkét anyagot összeolvasztják, és egyetlen terméket képeznek. Megjegyzendő, hogy az ABC műanyag akril fürdőjének alapja megakadályozza a mechanikai sérülést és deformációt. Az ilyen fürdők drágák és elit modelleknek tekintendők, mivel azok tartóssága és tartóssága a megfelelő gondozással és karbantartással jár.

Öntött termékek

Egy egyszerű öntött akril fürdő a legelterjedtebb lehetőség, mivel viszonylag alacsony költséggel rendelkezik a fent felsorolt ​​analógokhoz képest. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a modellek az erősség és a tartósság szempontjából is gyengébbek. A gyártási folyamat a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb. A folyékony akrilt egy szálcsiszolt fémlemezre öntjük, és a kívánt vastagságú szilárd vászont képezzük. Ezután a vászon a sajtológép alatt helyezkedik el, amely a jövő termékének előre elkészített fémformájával rendelkezik, és a fémminta egy példányát a lapból összenyomja.

Információért. Az öntött típusú akril fürdők a modern piac nagy részét elfoglalják, és sok gondatlan eladó eladja őket egy felfújt költség mellett, és extrudált műanyagként adja át őket. Az öntött típusú akril kádak jellemzői, hogy olyan erősített fém keretre van szükségük, amely támogatja a testet a kívánt helyzetben és megakadályozza annak alakváltozását.

Akrilfürdõk fajtái

A modern akril tálak geometriai alakjuk szerint négy fő típusra oszthatók. A leggyakoribbak a következők:

A négyzet alakú műanyag fürdőszoba helyesen foglal helyet, mivel ezek a modellek a piac közel 50% -át foglalják el. Ez annak köszönhető, hogy a házak fürdőszobájának nagy része téglalap alakú vagy négyszögletes alakú, és így könnyen beilleszthető egy ilyen termék. Ezek a modellek széles mérettartományúak, és lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely a legalkalmasabb a szovjet stílusú szobákhoz.

A sarokkádaknak két oldala van, amelyek egyenlő szögben vannak egymással. A sarok akril fürdő a belső térben csak három oldala lehet, amelyek közül az egyik félkör alakú. Az ilyen termékek gyakran beépített változatban vannak elhelyezve, és jelentősen megtakaríthatják a helyiséget kis helyiségekben.

Az aszimmetrikus fürdők három vagy négy oldala különböző méretű lehet. Gyakran előfordulnak lekerekített sarkokkal és kúpokkal. Ez az akrilfürdő sikeresen kiegészíti a szobatervek szinte minden stílusát, és ennek fénypontjává válik. Az ilyen típusú modellek hiányosságai között meg lehet jegyezni a bélés nagyfokú összetettségét, ha úgy dönt, hogy integrálja a betűtípust. De ez a probléma megoldható speciális dekoratív PVC panelek vagy képernyők.

Az ovális fürdőket helyesen a tervezők hozzák külön alkategóriába, mivel a termékek eltérnek az alakzatok simaságában, és gyakorlatilag nem rendelkeznek éles sarkokkal. Ez a fajta betű lehetővé teszi, hogy harmonikusan illeszkedjen minden belső térbe, de nagyon nehéz díszíteni a beépített változatban.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Mint minden más termék esetében, az akril saját tulajdonságokkal, előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. A hátrányok a következők:

 • Gyenge tolerancia a magas hőmérsékletre. A valódi akril fürdők 100 fokos hőmérséklettel képesek ellenállni az erősségcsökkenés nélkül, és az akril megolvadási pontja 140 fok és magasabb. A rossz minőségű akril modellek 70-80 fokos hőmérsékleten deformálódni kezdhetnek.
 • Alacsony mechanikai ellenállás. A középosztályú öntött akril modellek túlnyomó többsége akár egy nagy személy súlya alá is kényszeríthető. Továbbá, ha véletlenül egy nehéz tárgyat dob ​​a fürdőszobába, akkor a betűtípus megosztásához vezethet. Éles tárgyak megkarcolhatják a felületet. A különleges szilárdságot meg lehet különböztetni a megerősített vagy extrudált akrilból készült betűkészlet, valamint az akrilkőből készült drága fürdők.

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen termékeket csak olyan speciális tisztítószerekkel szabad mosni, amelyek nem tartalmaznak csiszolószemcséket. Ellenkező esetben megkarcolhatja a felületet és a fényesség eltűnik. A termék megválasztásakor ügyeljen a tábla vastagságára is. A rendszeres zseblámpával megvilágosítja, és ha látja a hátulról jövő fényt, akkor egy ilyen termék jobb, ha nem vásárol, hanem keres egy olyan modellt, amelynek vastagabb anyaga nem megvilágosodott.

A nyilvánvaló előnyök a következő mutatók:

 • a modern akrilfürdők magas vízvisszatartása, de alacsonyabb, mint az öntöttvas;
 • a helyes akril fürdő megfelelő gondossággal és gondos kezeléssel nagyon sokáig tart;
 • az udvariasság egyszerű;
 • könnyű telepítés;
 • nagy méretű, méretű és színes választék.

Sokan gyakran felteszik a kérdést, hogy az akril fürdők károsak-e? Ha a termék az egészségügyi akrilbõl készült, a technológiának megfelelõen, akkor semmilyen ártalmat nem okoz a szervezetben. Az ebben a cikkben ismertetett anyagot biztonságosan üzembe helyezheti az akrilfülke vásárlásakor, és megszilárdíthatja az anyagot. Javasoljuk, hogy nézzen meg egy videót az akril fürdők gyártásáról.

Akrilkád kiválasztása és telepítése

Az akril fürdő összetett összetett termék, amelynek gyártási folyamata több lépcsőből áll, és magas technikai felszereltséget igényel. A fürdők gyártásához használt, kétféle típusú termék, amely különbözik a minőségi és a gyártási technológiában:

 • Az akril (PMMA) öntése - több komponens összetételének gőzkemencében történő polimerizálásával jön létre. Az elegyet két pohár közötti formákba öntjük, amelynek távolsága meghatározza az akrillap vastagságát. Az anyagot nagy keménység és minimális porozitás jellemzi, garancia akár 25 évig is;
 • A koextrudált akril (PMMA + ABS) több olvadt polimer egyidejű extrudálásának eredménye a speciális alakú réseken (szerszámokon). A polimerek ötvözésénél kétrétegű szerkezetet állítanak elő: egy vékony akril-réteg, amelynek kemény, fényes felülete és a bázis vastagabb rétege, akrilnitril-butadién-sztirol (ABS), nagy ütésállósággal. Azonban az ilyen lapban lévő akril réteg alacsonyabb minőségű és nagyobb porozitású, és a fürdő belső felületének fényessége durvább.

A fürdő egy akril lapból készül, amelyet az egyik módszerrel állítanak elő (2-8 mm vastagság). A gyártás során különböző szennyeződéseket adnak az akrilokhoz, ami miatt az anyag fontos vízvezeték tulajdonságokkal rendelkezik (higiénia, szilárdság, vegyi ellenállás, elszíneződéstől és bakteriális tulajdonságoktól). A gyártási folyamat a következő műveletekből áll: lemezgyártás, fürdő megerősítés, szegélyezés és összeszerelés.

A fröccsöntéshez egy automata vákuumegységet használnak, amelyben magas hőmérsékleten a jövő fürdőjének ömlesztett előkészítését egy akril lapból nyerik. A kapott rész vastagsága az eredeti lap vastagságától függ és az eloszlás egyenletes volta befolyásolja a termék általános minőségét.

Az eredményül kapott billet ezután a megerősítésre kerül, a poliészter keverék üvegszálas készítménnyel való permetezésével. Minél több ilyen permetező réteg, annál jobb és erősebb a fürdő, és egy vékony darab teljes termékké válik.

Akrilfürdő építése

A munkadarabon a széleken és a lyukak fúrása a CNC marógépen történik, amely lehetővé teszi a vágóvonalak és a fúráspontok ideálisan sima felületét.

A végső lépés a kádfelület felszerelése a hatalomkeretre - a keret, amely a terhelés nagy részét a működés során számítja ki. A keret kialakítása és minősége jelentősen befolyásolja az akril kád tartósságát.

Hátrányok és profik

Az akrilfürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni az anyag típusát és a vastagságát. Az öntött akril fürdõk nagyobb megbízhatósággal és 10-20 éves élettartammal rendelkeznek. Az extrudált akril kevésbé tartós, az ilyen anyagokból készült fürdők sokkal olcsóbbak és a jótállási időük 3-4 év.

Annak meghatározásához, hogy az akrilfürdő hogyan készül, meg kell vizsgálni a vágást. Ha az akril réteg vékony (2-4 mm), átlátszó, porózus, és három rétegből áll (akril, műanyag alap és megerősítés), ez az akril gyenge minőségű. Az öntött akril vastagsága 4-8 cm, teljesen sima és két réteggel rendelkezik (akril és üvegszálas gyanta).

Különböző anyagok, amelyekből a fürdő készül

Az akril fürdők hátrányai a következők:

 • A magas hőmérséklet hatására bekövetkező deformáció - mivel az akril olvadáspontja körülbelül 160 fok, akkor amikor víz vagy víz forrása 100 fokos hőmérsékletűre kerül a fürdőbe, a fürdő felszínén csöpögések és egyéb deformációk jelentkezhetnek;
 • Nem elég erős, különösen a koextrudált akril fürdőben. A súly hatása alatt a fürdőkád megrekedhet, és ha egy nehéz tárgy beleesik, akkor is megtörhet vagy lyukhat;
 • Érzékenység a mosószerek összetételére - speciális tisztítóoldatokat igényel, amelyek nem tartalmaznak agresszív kémiai összetevőket és csiszolóanyagokat;
 • Az akril fürdők magasabb költsége és viszonylag rövid élettartam, különösen az alacsony minőségű fürdőben.

Az előnyök között meg lehet határozni:

 • Az akril fürdõk súlya nem haladja meg a 40 kg-ot, ami megkönnyíti a szállítást és a szerelést, és csökkenti az épület padlólapjainak terhelését;
 • Alacsony hővezetőképesség - a fürdőben lévő víz hőmérséklete hosszú ideig nem változik, a víz nagyon lassan lehűl.
 • Magas hangszigetelés - a fürdőt szinte hallhatatlanul vízbe öntik;
 • Funkcionalitás és kényelem - könnyen felszerelhető kiegészítő eszközökkel, az anyag sima és kellemes tapintású;
 • A meglévő modellek széles formája és színei;
 • Könnyű tisztítás - speciális mosószerek segítségével, fizikai erőkifejtés nélkül;
 • A gyártás során keletkező speciális szennyeződéseknek köszönhetően antibakteriális tulajdonságai vannak;
 • A működés során szerzett hibák visszaállíthatók.

Vegye figyelembe a másik fürdők jellegzetességeit a kérdés megválaszolásához:

Ami jobb: akril vagy öntöttvas vagy acél

Az öntöttvas fürdőket nagy szilárdságú, hosszú élettartam jellemzi (akár 50 évig), és az átlagos fogyasztói szegmens számára készült. Az öntöttvas fürdő kialakítása nem változatos, és a megválasztásnál a legnagyobb figyelmet kell fordítani a fürdő méretére és a zománc minőségére. Minden tisztítószerhez alkalmas öntöttvas fürdők tisztítására.

Az öntöttvas fürdő hosszabb ideig tartja a meleget, mint az acél, de ezzel az indikátorral elveszíti az akril fürdőt. Magas termikus stabilitást mutat az akril fürdőhöz képest, de sokkal nehezebb helyreállítani (a jelentős hasítást nem lehet eltávolítani). Főbb hátrányaik - az idő múlásával a zománc elveszíti tulajdonságait, és rozsda és szennyeződés jut a fürdő felületébe, sok a súlya.

Az acél fürdők fő előnye az alacsony ár és a kis súly. Ez a fajta fürdő magas hővezető képességgel rendelkezik (gyakorlatilag nem tartja a hőt), instabilitást, rossz hangszigetelést, nehéz helyreállítani.

Választhat a fürdők egyikének típusától függően, a pénzügyi lehetőségek és vágyak függvényében. De mindenképpen választania kell a jól ismert gyártók termékeiből.

Legnagyobb gyártók

Az orosz piacon működő akril fürdők külföldi gyártói körében népszerű:

 • Vagnerplast (Cseh Köztársaság) - angol öntött akril, 10 év garancia;
 • Cersanit (Lengyelország) - a kád dupla megerősített feneke, elfogadható ár;
 • Riho (Hollandia) - színes fürdőszobák vannak nyomtatott grafikával, bordázattal;
 • Ravak (Cseh Köztársaság) - a lemez függőleges fűtésének előállítása során a bevonat - három réteg poliuretán hab;
 • Pool Spa (Spanyolország) - gyönyörű design, magas ár.
Fürdőkád gyártó Pool Spa

A legjobb orosz gyártók akril fürdők:

 • Triton - Senoplast osztrák akril, UV-álló és üvegszál erősítésű;
 • 1MarKa - csak öntött akril, 15 év garancia;
 • Aquanet - olasz berendezések gyártása, elfogadható ár;
 • Santec - homogén öntött akril, 10 év garancia;
 • Radomir öntött akril, üvegszálas poliészter gyantával bevonva;
 • Bas - új zónás fűtési technológia infravörös sugarakkal, olasz berendezések.
Bath gyártó Triton

Telepítés a keretre

Az akrilfürdő élettartama a helyes felszereléstől és a keret minőségétől függ. A telepítéshez (19 kulcs, bit és csavarhúzó) telepítési készlet szükséges. A szabványos fürdők felépítésére szolgáló algoritmus a kereten a következő:

 1. A kádat fejjel lefelé fordítva helyezzük el, és a karcolás elkerülése érdekében a csomagolóanyagra helyezzük.
 2. Az elülső képernyő jelenlétében, először a csavarokat használva, a képernyőhöz rögzítőket a PPU kockákhoz csavarják.
 3. A fürdő alján a fém keret szimmetrikus hossztengelye található.
 4. A profil lyukakon keresztül a keretet a fürdőkádon lévő beágyazott elemekre csavarják (fontos, hogy pontosan kiszámítsuk a csavar hosszúságát, nehogy átszúrja a fürdő alját).
 5. A fürdő lábai összeszerelve és összehangolva vannak.
 6. A rackek nem kapcsolódnak a fürdőszobához, hanem csak további hangsúlyt fektetnek.
 7. A fürdőt megfordítják, lábaikra állítják és szinttel ellenőrizzék.
 8. Az elülső képernyő önfunkciós csavarjainak segítségével van felszerelve és rögzítve.
Az akril fürdő keretének összeállítási terve

Mit tisztítson és mosson otthon

Az akril fürdők mosásához nem szabad porokat és csiszolóanyagokat használni annak érdekében, hogy ne zavarják a fényes felületet. Kémiailag agresszív anyagok klór, lúgok és savak formájában történő alkalmazása elfogadhatatlan. Az ideális megoldás az akril fürdőkhöz használt speciális mosószerek használata, de ha nem állnak rendelkezésre, akkor rendszeresen folyékony szappant és tusfürdőt használhat.

Akril fürdők javítása

A javítás típusa és összetettsége a kár típusától (forgácsolás, karcolás, érdesség, deformáció) függ. Az akril fürdők javításához fel kell vásárolnia egy javító készletet, amely magában foglalja a folyékony akril, keményítő, fényező, oldószert a zsírtalanításhoz és a különböző szemcseméretű csiszolópapírhoz.

 1. Csiszolása. Kisebb sérülésekkel használják.

A károsodás mélységétől függően egy adott kavics zománcozott papírt választanak ki, és a csiszolás körkörös mozgásra történik nedvesített felületen. Ezután a területet alaposan lemossák és törölgetik, és finom szemcsézett csiszolópapírral őrlik. Végül, a befejező polírozást a javító készlettel ellátott különleges pasztával kell felhordani, hogy a felület fényes legyen.

 1. Bevonás megsértése (nem átmenő) - repedések, zsetonok.

A repedés kibővül, mossák, szárítják és zsírtalanítják. A helyreállításhoz egy akril-redukálószert használnak, amely feloldja a repedések széleit, ami egyenletessé teszi őket a felület többi részével. A polimerizáció után a repedést földre süllyesztettük, és fényesre csiszoltuk. Az akril-redukálószer színe kissé eltérhet.

 1. A lyukon keresztül. Hozzá kell férni a fürdő hátulján és egy javító készletben, beleértve a gyantát és az üvegszőnyeget. Ezek az anyagok a fürdő külső rétegében vannak jelen. A sérülést először kívülről lezárják, majd a redukáló készítményt a fürdő belsejébe viszik fel. A lyukat három rétegű üvegszőnyeg erősíti meg. Minden rétegnek át kell fednie az előzőt 2 cm-rel. Miután a gyanta polimerizálódott, a belső réteget akril-redukálószerrel megnövelték. A felület megkötése után a felületet megmártjuk és polírozzuk.

Akrilkád: hátrányok és jellemzők

A hagyományos öntöttvas és acél fürdők mellett az ilyen szaniterek piacának jelentős része akril fürdők. Az akrilfürdők előnyeit és hátrányait már többször leírták, és mégis nincs egyetértésük a pontszámukról.

Vannak, akik úgy vélik, hogy az akril fürdők a legjobb megoldás minden lehetséges, mások -, hogy csak akkor telepítsen akril fürdőt, ha más nem alkalmas.

Az akrilfürdő cseréje

Az igazság, mint tudjuk, körülbelül középen helyezkedik el. És mégis, annak érdekében, hogy biztosítsuk a leginkább objektív választást, ebben a cikkben nem fogunk foglalkozni az érdemi, hanem elemezni a hátrányait akril fürdők. Talán nem minden olyan rossz, mint a szkeptikusok?

De kezdetben - mi az akril fürdő?

Akrilfürdők: Általános információk

Az akril fürdők (amint a neve is jelzi) speciális polimer anyagból - akrilból készülnek.

Az akril fürdõk gyártására két technológia van, és ennek megfelelõen az összes akril fürdõk a következõkre oszthatók:

Az akril lágysága lehetővé teszi különböző formájú és méretű fürdő készítését, ezért használják tervező fürdőmodellek készítéséhez.

Akrilkád

A tartósság érdekében az akril fürdők külső epoxigyantával vannak bevonva, és különleges fémkerettel vannak felszerelve.

Az akril fürdők hátrányait és előnyeit széles körben ismertetik az interneten, és mindent megpróbálunk minél pártatlanul elemezni.

Akrilfürdők: kritikai elemzés

Az akril fürdők hátrányai

Tehát a szükséges minimális információ arról, hogy mi az akril fürdők, kaptunk. Ideje elemezni, hogy valójában az akrilfürdő rossz-e: valójában hibák vagy olyan jellemzők, amelyek bizonyos körülmények között tolerálhatók.

Repedések az akrilben

 • Nem elég nagy ellenállás a magas hőmérsékleten. Általánosságban az akril, amelyet fürdőkészítésre használnak, olvadáspontja 160 ° C-ig terjed.
  Természetesen az ilyen hőmérsékleti terhelés nem lesz kitéve akril fürdőnek - de vannak precedensek, amikor a forró vízzel töltött akril kádak deformálódnak.
  Természetesen ez a fürdõk a gazdaság szegmensrõl szól, de ha például egy acél fürdõvel rendelkezik, az ilyen hátrányokat figyelmen kívül hagyhatja, ellentétben az akril fürdővel.
 • Az akril fürdők másik hátránya a mechanikai törékenység. Először is, az Ön súlya alatt az akril fürdõ kipukkanhat és "játszhat", ami némi kényelmetlenséget okozhat.
  Másodszor, ha egy eléggé nehéz tárgyat akrilfürdőbe dobnak, akkor repedés vagy lyuk alakulhat ki benne. Ismét meg tudod oldani - de maga a helyzet nem kellemes.
 • A harmadik hátránya az akril megítélése a háztartási vegyi anyagoknak. Ha az acél vagy öntöttvas fürdőt szinte bármilyen eszközzel megtisztítanák (kivéve a nagyon agresszív vegyszereket és a csiszolóanyagokat), akkor az akril fürdőhöz speciális tisztítószert kell vásárolnia.
  És ha megpróbálsz "járni" az akril káddal hagyományosabb tisztítószerekkel, készülj fel a karcolásokra, homályosodásra és elszíneződésre.

Mosás - csak speciális szerkezetek!

 • Az akril fürdők költsége (mivel korlátozott hasznos élettartamuk miatt) nem tulajdonítható az érdemeinek.
  A kiváló minőségű akril fürdő nagyon drága, és 10-20 éves élettartama miatt ez a pénzügyi befektetés még kevésbé indokolt.

"Szemmel", hogy meghatározza a minőséget és hitelességét akril nagyon nehéz. Ezért fennáll annak a veszélye, hogy a néhány hónapos üzemeltetés után megvásárolt fürdő elveszíti csillogását és sárgul.

Ez azt jelenti, hogy a gyártás során a fürdőt használták vagy rendkívül alacsony minőségű akril, vagy - egyszerű műanyag.

Az akril fürdők előnyei

Mégis, a hiányosságok lenyűgöző listája ellenére az akril fürdők előnyei gyakran meghaladják:

 • Az akrilfürdők jól megtartják a hőt, és a vízbe ejtett víz még sokáig meleg marad.
 • Az akril fürdők nem félnek a fürdő zománcának károsodásától - acélból és öntöttvasból készült fürdőkádakból.
 • Az akril fürdők (persze, ha kiváló minőségű akrilból készültek) könnyen tisztíthatók. A legtöbb esetben elegendő a fürdő meleg vízzel történő öblítése és száraz törlés.
 • Nos, és végül - az akril fürdők kialakítása sokkal változatosabb, mint az acélból és az öntöttvasból készült kádak kialakítása.

Akril fürdő kialakítása


Így a következtetés magától értetődőnek tűnik: az akril fürdők, mint bármely más anyag fürdők, nem tökéletesek. Számos hiányosságuk van, ami jelentéktelen lehet valakinek, és mások számára kritikus lesz, és indoka annak, hogy megtagadják a vásárlást.

Mindenesetre a vízvezeték kiválasztásánál nem szabad figyelmen kívül hagyni az akril fürdőket elvben: ezeknek a fürdőknek az előnyei és hátrányai gyakran egyensúlyoznak egymással, és legalábbis értékelik, hogy egy vagy másik modell még mindig megéri!

Akrilkád: az előnyei és hátrányai, az ügyfelek véleménye, specifikációk, fényképek és videók

Az anyag feltárta azt a kérdést, hogy mi az akril fürdő. Az előnyöket és hátrányokat, az ügyfelek véleményét és a tervezési megoldásokat a cikk oldalain mutatjuk be. Ezen túlmenően itt megtalálja az alábbi információkat:

 • akrilként fürdõanyagként;
 • előnyök és hátrányok;
 • összehasonlítás a vas- és acéltermékekkel;
 • a népszerű modellek áttekintése.

tartalom

Akril - mi ez a cucc?

Akrilkád - egy akrilgyantából előállított réteges szerkezet kompozit terméke. A vízzel és a bőrrel érintkező rész átlátszó műanyag. A színt egy speciális por adta hozzá, amely a polimerizációs szakasz előtt bejut a folyékony polimetil-metakrilátba.

A fürdőszobában lévő akril "egészségügyi", és összetétele olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a baktériumok növekedését.

Főbb jellemzők:

 • plaszticitás - hő hatására az anyag módosul;
 • ellenállás - fakulás elleni védelem;
 • alacsony porozitás - a piszok és a baktériumok nem maradnak a fürdő falán;
 • egyszerűsített helyreállítás - a hibákat álcázzák a házi technikák.

Az akril fizikai jellemzői

A fürdőkészülékek gyártásánál a két anyagból készült lemez vastagsága és gyártási módja különbözik:

 1. "Tiszta akril" (öntött). A vegyületet (polimer gyantát) lezárt formában öntjük a tányérok között és gőzkemencében polimerizáljuk. Ez az anyag kemény és tartós.
 2. Kétrétegű műanyag. Az öntött akril- és akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) olvadékainak ötvözésével készül.

Az akril fürdő szerkezetének két felülete van. Egyrészt ütésálló, másrészt fényes és sima.

A vízvezeték szerelvények "tiszta" akrilból készülnek, és négy kötelező műveletet hajtottak végre:

 1. Formázás - a lap felmelegítése és a munkadarab méretének meghosszabbítása;
 2. Erõsítés - az akril hátsó oldalát egy kompozit réteggel borítja;
 3. Elvágás - a felesleges műanyag eltávolítása;
 4. Összeszerelés - a munkadarab felszerelése a hajtókeretre és annak polírozására.

Van egy különálló kétkomponensű lap. Plusz: olcsó. Hátrány: rosszabb minőségű - a bevonat szükséges keménysége hiányzik, a formatervezés megbízhatatlan lehet.

Az akrilfürdő kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy a használt polimer vastagsága kisebb, mint 5-6 mm. Minél magasabb ez a mutató, annál tartósabb és tartósabb modell.

Az emberi testre gyakorolt ​​hatás

A gyártási módok között van egy olyan módszer, amelyben a nyersanyaghoz sztirént adunk (szükséges a megerősítéshez). Az anyag olcsó, de mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek idővel elpárolognak és felhalmozódnak az emberi szervezetben. A meleg víz növeli a gőz telítettségét.

A sztirol negatívan hat a szervezetre, mérgezést okoz. Javasoljuk, hogy az értékesítési asszisztensekkel tisztázzuk a szerkezet jelenlétét / hiányát illetően.

A legtöbb akril fürdőbevonat környezetbarát és higiénikus. A falak simasága biztosítja a baktériumok és mikroorganizmusok hatékony lemosását - nincs idő szaporodásra.

Karbantartás és karbantartás

Az akril fürdők előnyei és hátrányai lehetővé teszik, hogy mindenütt sikeresen használhassa azokat. Működés közben a felületi tisztítás megengedhető és ellenjavallt módszerei meredeken keletkeznek.

 • A csiszolóanyag ellenjavallt - károsítja a felületet, mint a durva sörtékkel ellátott kefék. A szivacsokat finom anyagokból szívesen fogadják.
 • Használjon folyékony akrilápolási termékeket. A felület fényének helyreállításához használjunk egy puha rongyot, amelyet előzőleg egy speciális tisztítószerrel áztatunk az akril fürdők számára.

Ha a felszínen, az óvintézkedések ellenére, karcolás kezdett, finom csiszolópapírral tisztítsa meg. Mosószerrel történő polírozás után nem lesz hiányosság.

A víz rossz minőségének köszönhetően a kád falán vízkő alakul ki. A problémát citromsavval (vagy 7% -os ecetsavval) oldjuk meg. A mészkő leveleinek tisztítására egy csomag savat, vagy másfél liter ecetet.

Népszerű tisztítószerek

 • Akrilan;
 • Cif;
 • Bass;
 • Akril lengyel;
 • Mr. Chister.

Felületi tisztítószer használata esetén gumikesztyűt kell viselni. A fürdőszobát ilyen eljárások után levegőztetni kell.

Akrilkád: az előnyök és hátrányok

A szakasz bemutatja az akril fürdők jellemzőit. Az előnyök és hátrányok kényelmesen strukturáltak, jelzik az ilyen jellegű termékek jellemzőit és jellemzőit.

méltóság

Mi a jó akril fürdő bevonat? Az áttekintések és a közismert tények alapján a következő listát állítottuk össze:

 • az anyag könnyedsége - a kád, ellentétben az öntöttvas prototípusokkal, gyakorlatilag súlytalan;
 • különböző formák és méretek - a kiskereskedelmi egységek széles választékát mutatják be;
 • élénk színek - az akril nem fakul;
 • hőszigetelő tulajdonságok - a fürdők hőt tartanak hosszú ideig;
 • antibakteriális felületi tulajdonságok;
 • az egyszerű gondozás.
Mindenképpen ellenőrizze a fürdő felületét vásárláskor: legyen fényes fényes fény, és a felületnek sima legyen, pórusok és érdesség nélkül.

hiányosságokat

Vegye figyelembe az akrilfürdő hátrányait. A valódi emberek véleménye a következő pontokon kritikus kifejezéseket tartalmaz:

 • az anyag sérülést szenved; óvatosan kell eljárni;
 • a klór tartalmú anyagok tisztításának képtelensége.

Öntöttvas, acél és akril fürdők - a jellemzők összehasonlító táblázata

Videó: hogyan kell kiválasztani a helyes, az ügyfelek véleményét

Ebből a videóból megtudhatja, milyen előnyökkel jár az akrilfürdő. Minden előny és hátrány, valós vásárlói vélemény és rendkívül hasznos információ.

Márkák áttekintése

TRITON: orosz cég, amely az osztrák "SENOSAN" (4 mm vastag) acéllemezzel dolgozik. Használjon antibakteriális bevonatot "ANTIBAK".

 • Előnyök - könnyű tisztítás, hosszú távú hőmegőrzés és zajmentes vízzel való töltés. A modellek nem szabványos méretekkel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy egy designer fürdőszobába helyezzék őket.
 • Hátrányok - gyorsan elhasználódik, karcolás. Véletlenül a földön fekvő horzsakötés miatt fennáll a nyomok elhagyása.
Triston

ROCA: spanyol cég, amely az alacsony költségű és elegáns modellek gyártásával foglalkozik.

 • Előnyök - a legfeljebb két éves működési időnek felel meg az eredeti formában. Nagyon mozgékony, kis méretű, könnyen áthelyezhető szállítás esetén.
 • Hátrányok - mivel a fürdő csúszásgátló bevonattal van ellátva, a felület piszkosnak tűnik.
Roca

A RADOMIR: egy orosz gyártó, amely prémium osztrák akrilát használ a Senoplastból és az európai szerelvényekből.

 • Előnyök - a fürdő stabil, összeszerelése rendben van. Nincsenek ragasztók vagy szilikonfoltok az ízületeken. A hidromasszázs motor gumi lengéscsillapítókra van szerelve, ezért gyakorlatilag nem rezeg. Van egy védőeszköz a hálózati túlfeszültségek ellen.
 • Hátrányok - magas ár.
Radomir

KOLO: A lengyel cég szokatlan terméktervezést folytat. Vannak fürdők: szögletes, szektor alakú, akadálymentes.

 • Előnyök - hétéves garancia minden termékre. A modelleket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a különböző populációk igényeinek.
 • Hátrányok - nem észrevehető.
Kolo

JACOB DELAFON: Az elegáns fürdők francia gyártói, akik sikeresen kísérleteznek az anyagi repüléssel.

 • Előnyök - könnyű fürdés és mobilitás. Antibakteriális tulajdonságokkal történő bevonás.
 • Hátrányok - puha bevonat, a fürdõ gyorsan karcolással borított.
Jacob Delafon

Mi az akrilfürdő?

Mi az akril?

 • Az akril műanyag.
 • Az akril egy polimer anyag, por vagy por, amely speciális folyadékkal kombinálva sűrű, gyorsan megszilárdul.
 • Az akril a legmagasabb minőségű PPMA bázis metil-metakrilát.
 • Akril - a legfontosabb anyag a modern, kiváló minőségű fürdők és zuhanyzók gyártásában.

Az akril jellemző tulajdonságai

 • Az akril nagyon magas a kopásállósággal szemben, nem gyűjt mikrobákat.
 • Könnyen tisztítható.
 • Az emberi egészség védelme szempontjából az akril nagyon nagy előnyökkel jár - ez a legalkalmasabb anyag, amely megfelel egy személy és testének anyagcseréjének.
 • A fürdők készítéséhez használt egyéb anyagokhoz képest az akril higiénikusabb.
 • Az akril rugalmas szerkezete nagyon ütésálló. Abban az esetben, ha a felületén karcolás vagy más károsodás jelentkezik, könnyen finom csiszolópapírral könnyedén javítható, ha ezt a helyet automata festés után csiszolják.
 • A színveszteségű műanyag fürdőkhöz képest az akril mindig megőrzi csillogását, mivel az akril színes pigmentje homogén módon oszlik el benne.
 • Az akril szigetelőanyag-szerkezete van, azaz Az akril alacsony termikus tulajdonságokkal rendelkezik. Az üres akrilkád hőmérséklete megfelel annak a helyiségnek a hőmérsékletébe, amelyben található.
 • Az akril hosszú ideig tartó működése és az a tény, hogy sok évig megőrizte eredeti megjelenését, az első és egyetlen előnye ezeknek a fürdőknek a kórházakban, iskolákban, szállodákban és más helyiségekben való folyamatos használatának. A fürdőkádtól eltérően ezek a fürdők sohasem deformálódtak.
 • Az akril könnyű. Az akrilfürdő könnyen felemelhető egy személy által. Az akril kádak és zuhanyzók szállítása és szerelése nem nehéz.
 • Az acryl könnyen formázható, ami nagy előnye a műanyag kádak öntéséhez képest, lehetővé teszi a hidromasszázs rendszer legmegfelelőbb módját, és lehetővé teszi a későbbi beavatkozás lehetőségét.
 • Az akril gyártása a fürdők gyártásában lehetővé teszi, hogy olyan formát hozzon létre, amely tökéletesen illeszkedik az emberi test vonalához, ami pedig a relaxáció és a masszázs tökéletes kombinációját biztosítja.
 • Az akril medencék csúszásmentes felülettel rendelkeznek, szemben az emelt fürdővel. Ez biztosítja a sérülésmentes biztonságot.
 • Az akril ellenáll az infravörös és az ultraibolya sugárzásnak.

Akril fürdők - egészségügyi akrilból készültek. A vízvezeték akril ideális tulajdonságokkal rendelkezik kádak és zuhanyzók gyártásához, erős és tartós fényt és felületminőséget garantál. A vízvezeték akril nagyon tartós, így tökéletesen megőrzi alakját évek óta. A vízvezeték akril nagy ellenállást mutat a kémiai és maró hatásokkal szemben.

Az akril kád és az akril zuhanyzó felülete karcolásálló, könnyen kijavítható.

Akril fürdők és akril zuhanyzók

Az akril hidromasszázs fürdők és az akril zuhanyzók nagyon népszerűek a világon, és aktívan meghódítják a globális vízvezeték-piacot.

Az akril hidromasszázs kád és az akril zuhanykabin egy akrilrétegből, egy erősítőanyag rétegből álló test és egy olyan réteg, amely a test erejét növeli. Az akrilfürdő teljes vastagsága 7-9 mm.

Az akril fürdő lapból készül. A lapot felmelegítik, majd fürdőbe alakítják. Az akrilfürdő alja erősödik. Poliészter gyantákat és üvegszálakat permeteznek az akril fürdő oldalsó felületére. Az akrilfürdő megerősítésének folyamatát erősítésnek nevezik.

Az Acryl a vízvezeték-kádak, zuhanykabinok és más típusú vízvezetékek gyártására a vízvezetékgyártók számára a legnépszerűbbnek számít.

Az akril hidromasszázs fürdők jó hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek vízzel való töltésekor.

Az akril pezsgőfürdők nem igényelnek különös gondosságot. Az anyag nem porózus felülete miatt a fürdő első rétegében nincs szennyezés felhalmozódása. Elég, hogy egy nedves szivaccsal törölje át a felületet normál folyékony detergens hozzáadásával és öblítse le zuhanyzóval.

Akril pezsgőfürdõ vagy akril zuhanya - a modern fürdőszoba belsejének lényeges része.

Az akril pezsgőfürdő gyorsan felmelegszik a benne lévő víz hőmérsékletére, elkerülve ezzel a kellemetlen érzeteket, amikor a test érintkezik az öntöttvas fürdő hideg felületével.

Az akril hidromasszázs fürdők gyártásában az aljzat megerősítését és megerősítését alkalmazzák, ezért az akril hidromasszázs fürdők nem befolyásolják az öntöttvas fürdőket a működési tartósság szempontjából.

Az akril pezsgőfürdők és az akril zuhanyzók praktikusak és teljesen nemcsak az öntöttvas és acél fürdőket helyettesítik, hanem sok szempontból felülmúlják őket. Az akril fürdők termelése évről évre folyamatosan növekszik, és hosszú ideje meghaladta az összes többi fürdõ termelésének volumenét.