Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőkád kis fürdőszobákhoz

Több mint kis méretű apartmanok, amelyek megjelentek a Hruscsov-korszakban, némi nevetés. De sok család számára ez volt az egyetlen igazi lehetőség, hogy a kívánt lakások tulajdonosává váljanak. És ugyanabban a fürdőszobában a méret nem számított számukra.

Őszintén szólva, még ma sem játszanak döntő szerepet, ha sikeresen kezeli ezt a szobát. Például zuhanyozhat egy kis fürdőszobában. A sitz fürdő is nagyszerű megoldás. Azonnal engedje el a helyet egy mosógépnek. Vegye figyelembe ezt a lehetőséget részletesebben.

Sit-Bath lehetőségek

Ez a termék vízvezetékeket számos paraméter alapján osztályozhatjuk. Az ültetőfürdők különböző méretűek és alakúak. Különböző anyagokból készültek. Még a funkciók is változhatnak.

Úgy gondolják, hogy az ülőfürdőt elsősorban időseknek és fogyatékosoknak tervezték. De ez a termék jól illeszkedik a modern belső térbe. Minden családtag kényelmesen érezheti magát.

Szabványos betűkészletek méretei

A szélessége 70 centiméter - ez a minimális, ami jellemzi a szabványos és kis modelleket. A legkompaktabb másolatok hossza csak egy méter.

De a standard modell 1,2 méter hosszú és 1,5 méteres.

A boltokban többféle pihenőhely található. Ezek különböznek az anyag gyártásában és méretében. A leggyakoribb méret opciók:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

Ha a Hruscsov fürdő néhány tulajdonosának saját paraméterei lehetővé teszik számukra a mini- vagy szabványos modellek használatát, akkor mindenki számára egy harmadik lehetőség is van, tágabbak. Ez a termék a legkényelmesebb vízvezeték, és paraméterei 120 x 110 cm.

Különböző tálak

Még a kis fürdőszobák is saját stílusukkal rendelkeznek. Attól függően, hogy a szobában található bútorok közül melyik van, a kád külön felszerelhető vagy beágyazható.

Az ügyfelek által igényelt tálak fő típusai:

Vannak olyan tervezési modellek is, amelyek alakja háromszög alakú és általában aszimmetrikus lehet. Külön is szeretnék megemlíteni olyan termékeket, amelyeknek külön ajtója van az oldalán, vagy olyan mozgatható oldalfalon, amely leeshet és eshet.

Ez megkönnyíti az életet azok számára, akiknek fizikai képessége korlátozott. Az ilyen fürdők nem annyira vonzzák a kompakt méretüket, mint a funkcionalitást, ami néha a legfontosabb dolog.

Ha szeretné értékelni az ülőfogak előnyeit, itt megtekintheti ezt a videót:

További fürdőzési lehetőség

A kis fürdőszobákhoz ajánlott ülőfülkék számos extrában használhatók. Az ilyen modellek működését még kényelmesebbé teszik.

Az ajtó és a mozgó fal mellett ezeken a modelleken a következőket teheti:

 • telepítse a hidromasszázs rendszert;
 • csatolható repülõmértékegység;
 • nem csak dekoratív, hanem különleges lámpák létrehozására is, amelyek lehetővé teszik a hagyományos fototerápiás és fényterápiás módszerek kezelését;
 • használja a modern vevőt vagy lejátszót, hogy meghallgassa kedvenc zenéit vízkezelések során.

Még a legkompaktabb fürdőben sem lehet jó mosás, de jó pihenés is van.

Ezenkívül ez a fürdő egyszerűen kombinálható zuhanyzóval. Ha védőfüggönyeket vagy speciális betéteket használ, akkor a szobában egyfajta helyiség alakul ki, amely megóvja a többiet a felesleges nedvességtől.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Természetesen a lecsúszás fő előnye a tömörség. Még egy kis helyiségben is, ahol megfelelő helyet találnak, ahol senki se zavarja.

A modell további előnyeit felsoroljuk.

 • Azok, akiknek a szervezetnek további védelemre és támogatásra van szüksége, jól érzik magukat: az idősek és a fogyatékkal élők. Különleges korlátok, amelyek segítenek abban, hogy valaki belépjen és kilépjen a fürdőszobából, valódi találatot talál, ami nagyban megkönnyíti a mosási folyamatot.
 • Úgy tűnt, hogy kifejezetten az anyáknak készülő nők számára készült. A terhesség utolsó szakaszaiban a nők kínosnak érzik magukat. Nem tudják felemelni a lábukat, vagy hajlítani, ha szükséges, hogy rendszeresen fürödjenek. Az ülő helyzet segít nekik, hogy ne húzzák meg a lekerekített hasizmokat.
 • Nem minden, a rendszeres fürdőkádban bevett vízkezelési eljárást engedélyez az orvos. Például egy beteg szívű személynek nem szabad feküdnie.

Ez a modell szintén jelentős hiányosságokkal jár, amelyeket szintén ismerni kell.

 • Néhány külföldön készült modell nagyon drága.
 • Mindannyian különbözünk, és néhány ember számára az ilyen tálak paraméterei túl kicsiek. Ezt figyelembe kell venni, ha kényelmesen fürdeni szeretne.
 • Egyszerűen lehetetlen ilyen fekvőhelyen fekvő pozíciót lebonyolítani, ezért a modell kiválasztásakor minden családtag szükségleteire összpontosítania kell.

Ha a modell minden előnye és hátránya ismeretében a ház tulajdonosa még mindig úgy dönt, hogy eldönti, milyen anyagból készül a leültetett fürdő.

Gyártási anyag kiválasztása

A piac nemcsak különböző méretű és alakú modelleket kínál, hanem különböző anyagokból is. És ez nagyszerű, mert felvehet egy olyan terméket, amely tökéletesen megfelel Önnek és tökéletesen beleillik a javasolt belső térbe.

Fa: nemzetközösség természetes anyagokkal

Mi lehet természetesbb, mint a minőségi fa? Végtére is mindannyian tudjuk, hogy a híres orosz fürdőt teljesen felállították egy faágazatból. Éppen ezért a fakeretes fürdő, amely egyre népszerűbb és igényesebb.

A kompakt betű vörösfenyő, bükk, tölgy vagy cédrus. Ezek a fafajták hosszú évekig nem veszítik el vonzerejét, és egy ilyen fürdõben nincs olyan gomba vagy penész, amely ártalmas lehet az emberi egészségre.

Fa tálat készítésekor speciális nedvességálló anyagokkal kezelik, amelyek megfelelő gondossággal jelentősen megnövelik hasznos élettartamukat. A fa nemcsak a fürdő, hanem a tartozék, amely körülveszi, és segít szervesen illeszkedni a belső térbe.

A lakkozott, fából készült modell nagyon kedvező benyomást kelt. Meg akarod érni, vasalja fel a felületét, és természetesen használja a rendeltetésszerű célját. A fa a természet része: az általa választott anyagok nem képesek allergiás reakciót okozni. De nem mindenkinek van pénzügyileg elérhető a hasonló modellhez.

A mosás, az állatok mosása és alapos mossuk magukat egy ilyen fürdőben általában nem lehet ezeknek a termékeknek a rövid idejű használatára.

Akril - a modern vízvezeték vezetője

A fa jó, de drága lehetőség. Ráadásul van elég költségvetési akril, ami valóban vezető szerepet tölt be a modern vízvezeték-piacnak.

A világ legfontosabb tételei a világ gyártói. Különböző színű tálak és a legbizarrabb formák készítésére használják. Ha a fürdőszobában nincs fényerő és vonzódás, akkor az akril betűtípussal kell rendelkeznie. Végső megérintésként célszerű olyan gyengéd világítást alkalmazni, amely megőrzi az intrikát és a rejtélyt.

Egy szerény akril tál segítségével a szó szoros értelmében átalakíthatja a legáltalánosabb szobát. Az a tény, hogy az akril nagyon költséges anyagokat képes utánozni. Ez létrehozza az onyx vagy a márvány illúzióját. A természetes selymet ábrázoló tapéta hátterében ez a fürdő egyszerre csodálhatja és elcsodálhat.

Ha a szoba világításának designja és a magas minőségű vízvezeték kiegészíti a belső teret, akkor a fürdőszobája nemcsak szép, hanem fényűző lehet.

A mi akril fürdőinket a súlyosabb működési körülményekre terveztük, így megbízhatóbb és tartósabbá tehetjük őket.

Viszonylag olcsó acél

Az acélmodellek nem olyan súlyosak, mint az öntöttvas termékek. Azonban vonzóvá teszik ügyfeleiket nem súly szerint, hanem viszonylag alacsony költséggel. De az acél betűkészletek működtetése során bizonyos hiányosságok merülnek fel, amelyekről előzetesen figyelmeztetni szeretnénk.

 • Az acélnak magas a hővezetése. Gyorsan melegíti a környezetet. Ebben a fürdőben nem kell áztatni: a benne lévő víz nagyon gyorsan lehűl. Bizonyos orvosi eljárások esetén ez a körülmény túlfutó akadály lehet.
 • Egy ilyen termék kihasználásával gondosan ellenőrizni kell a külső bevonat integritását. Ezekben a fürdőkben a réteg általában vékony. Ha a bevonat nem helyreáll, akkor a tál elakadhat, mert rozsdás.

Tudva az acéltermékek hiányosságairól, a gyártók keresik a kiutat a helyzetből, és megpróbálják javítani a betűtípust. Az acél műanyag tokkal van ellátva, és a tok és az alap alatti üreg speciális töltőanyaggal van feltöltve, amelynek hővezetési képessége kicsi.

Ebben az esetben a víz hője mentésre kerül, és a vízsugár nem éles hangot ad, és a fürdő védett alját üti.

Masszív öntöttvas termékek

A nehéz öntöttvas fürdőket még mindig régi házakban tárolják. Tulajdonosai nem nagyon sietnek velük egy nagyon egyszerű okból: nagyon sok a súlya az egyetlen hátránya ennek a modellnek.

És csak akkor jelenik meg, ha a fürdőt szállítani kell.

De az öntöttvas kétségtelen előnyei:

 • a tálat kitöltő meleg víz megtartására való képesség;
 • hosszú élettartam;
 • nagy mechanikai sérülés ellen.

A kár nem képes maga a betűtípushoz és zománcozásához. De ez a probléma sikeresen megoldható oly módon, hogy akril betétet helyez el a régi fürdőbe, vagy új akril vagy zománcburkolatot visz fel a felületére.

Helyszíni fürdő kiválasztása

Bath - a vásárlás nem olcsó, ezért gondosan választania kell. Az első dolog, amit meg kell találni a fürdőszobában, az a hely, ahol telepíteni szeretné.

Ezután meg kell győződnie arról, hogy a megvásárolni kívánt modell megfelel a test paramétereinek és a családtagok életkorának.

Mérje meg és jegyezze fel a mérnöki kommunikáció paramétereit, amelyek a fürdőhöz kapcsolódnak. Ellenőrizze, hogy a sarokkád a fürdőszobában a legjobb megoldás?

Döntse el, hogy a tálca milyen színét keresse, hogy a modell tökéletesen illeszkedjen a létrehozott belső térbe.

A tervezett vásárlást gondosan meg kell vizsgálni. Nem szabad semmilyen sérülést okoznia: repedések, zsetonok vagy daganatok. A termék felületének zökkenőmentesnek kell lennie elegendő réteg zománcgal. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott fürdő elég mélyen ült.

Ellenőrizze a tál külső falát: tartalmaznia kell korrózióálló bevonatot. Ellenőrizze, hogy a fürdőben lévő lyukak megfelelnek-e a műszaki kommunikáció paramétereinek.

Általános telepítési szabályok

Az egyes modellek telepítésekor saját árnyalatai vannak, amelyeket figyelembe kell venni. De vannak olyan általános szabályok, amelyek univerzálisak mindenfajta ülőfürdő számára. Fontos megfigyelni a telepítés sorrendjét. És minden rendben lesz.

Lépésről lépésre a telepítési folyamat így néz ki:

 • szoba előkészítés;
 • adagoló tál és annak rögzítése;
 • csatorna csatlakozás;
 • földelés;
 • megmunkálási felületi csatlakozások és rések az egyes elemek között;
 • képernyőn történő felszerelés és dekoráció.

Eszközök és anyagok

A telepítés elvégzéséhez különféle eszközökre és anyagokra van szükség. Felkészülésüknek az alábbi listára kell összpontosítania.

Szükségünk lesz tehát:

 • szinten;
 • véső;
 • ceruza és mérőszalag;
 • poliuretánhab és szilikon tömítőanyag;
 • csavarhúzó, kés és kalapács;
 • látott, bolgár;
 • szigetelőszalag;
 • állítható gombok;
 • csatorna szerelvények és hullámcsövek.

Ha öntöttvas kádat szerelnek be, akkor a leeresztő csövek átmérőjének 40 mm-nek kell lennie. Az acél vagy akril tömböt 50 mm keresztmetszetű csövek segítségével kell felszerelni.

Felkészülés a helyszínre

A helyiségnek szabadnak kell lennie. Vizsgálja meg, hogy gondolja át, hogyan kell megfelelően fürdeni, hogy ne károsítsa a falakat. A szoba padlójának síknak kell lennie.

Ügyeljen arra, hogy egy szinttel ellenőrizze. Ha az eltérések meghaladják a 4 mm-t, cementcementet kell készíteni, ellenkező esetben a fürdő nem stabil.

Most meg kell vizsgálni a csővezetékek átjárhatóságát, a szennyvízelvezetés és a vízvezeték szerelését. Ami a szoba falainak és padlójának későbbi dekorációját illeti, akkor azt a fürdő telepítése után lehet elvégezni.

Akkumulátoros fürdőkád 120x70 (üllő)

márka

Elsősorban orvosi okokból létrehozva, 120x70 cm-es akril sitz fürdőt gyakran használnak a helyiség megtakarításában a fürdőszobában. Az alábbiakban bemutatott minták előnyei szintén abban rejlenek, hogy stílusos kiegészítőként szolgálnak a belső téred.

 • Szélesség: 70,0 cm
 • Hossz: 130,0 cm-ig

Kicsi fürdők aránya

Az egyedi kialakításnak köszönhetően a 120x70 cm-es akrilfülkék ma egy második ifjúságot tapasztalnak. Korábban, a népszerűség miatt hiánya hely a fürdőszobában. Ma hasonló modelleket vásárolnak a nagy apartmanok tulajdonosai, mivel egy 120x70 cm-es kis fürdőben önkényesen hosszú ideig úszhatnak még orvosi ellenjavallatokkal is.

Ülő akril fürdők

Az ültetett akril kádak kiváló választás a fürdőszobájához. Bár a fürdő kiválasztása nem egyszerű. Kérjen tanácsot a Zuhanyzóban - egy online vízvezeték üzlet Moszkvában és Jekatyerinburgban

Kényelmes és jövedelmező együttműködést kínálunk:

 • Sessile akril fürdő elérhető áron 6630 rubeltól 67940 rubelig
 • Egyéni kedvezmények az építőipari vállalatok számára
 • mindig boldog az egyedi design
 • Kifizetés kényelmesen: hitelkártyával, fizetés az interneten, számlán, az üzlet pénztárában

Ha meg szeretné tudni az árakat és megrendelheti a Sessile akril fürdőket Permben, Jekatyerinburg, Chelyabinsk, Tyumen, Szentpétervár, válassza ki a kívánt helyet a város jobb oldalán, és küldje el az árut a kosárba.

Hip fürdő: 3 vonzó megoldás - acél, akril vagy öntöttvas?

Fürdőszoba kis fürdőszobával

Most először láttam egy gyerekszobában egy sitz fürdőt, miközben egy nagyon fiatal nagynénttel meglátogattam, aki éppen férjhez ment és kollégiumban élt. A lakásukban nem volt konyha, de volt egy miniatűr fürdőszoba, amelyben ez az öntöttvas ülőgarnitúra állt. Egyetlen más sem merészkedne fel.

És a közelmúltban, egy nagy építészeti hipermarketben, ismét figyeltem az ilyen vízvezetékekre, és megjegyeztem, mennyire kényelmesebb és változatosabb lett. De, ahogy kiderült, az új formák és további funkciók függnek attól, hogy milyen anyagból készült a fürdő.

Az anyag a legfontosabb

Szerencsés voltam az eladó-tanácsadóval - részletesen ismertette az egyes típusok jellemzőit.

1. megoldás - acél

Ha hosszú ideje lakni szeretne egy lakásban, és maximális kényelemmel élni szeretne benne, a lejtős acélfürdő nem a legjobb választás. Kevés előnye van, de sok hibája van.

Kompaktság - az ülőfogak előnye

méltóság

 1. Kis súly, amely lehetővé teszi a segédeszköz számára, hogy a vályúkat helyezze el és telepítse.
 2. Alacsony ár összehasonlítva más típusokkal. Spanyolországban vagy Olaszországban a legdrágább modelleket csak 7-8 ezer rubelre lehet vásárolni, a hazaiak sokkal olcsóbbak - akár 6 ezer.

hiányosságokat

A hiányosságokról való beszélgetés előtt tisztességesen meg kell jegyezni, hogy egyesek részlegesen kompenzálhatók. Igaz, ez további fizikai és pénzügyi költségeket igényel, ami magasabb árakat fog eredményezni, ami ésszerű kérdést okoz: van értelme?

 1. Az acéltartályban lévő víz nagyon gyorsan lehűl, mivel hőátadása magas, és a falak meglehetősen vékonyak. Süllyesztett modell esetében ez különösen kellemetlen, mivel a test felső fele nélkül is fagyhat.
 2. A víz beírásakor erős zajt hallanak, ami irritálhatja nemcsak Önt, hanem a felszálló szomszédjait is. Mindkét hiányosságot a saját kezével nagyon egyszerű módon szüntetik meg: a falak és a fenék habszivárgásával. De egy ilyen "befejezni" nem fogja növelni a fürdőkád vonzerejét, ezért pénzt kell fizetnie az alsó részének bélésére.

Acélkád hő- és zajszigetelése

 1. A következő hátrány különösen kellemetlen és elkerülhetetlen: a zománcozott bevonat könnyen megsérül, és idővel feltörheti vagy viselheti magát. És ez majdnem azonnali megjelenést eredményez a korróziónak, amelyet nem lehet megállítani. És mivel a fürdőszoba falai vékonyak, akkor a további élet rövid lesz.
 2. Korrózióra való hajlamuk miatt az ilyen fürdők ritkán vannak ellátva további funkcióval: hidromasszázs rendszerrel, krómterápiával, fogantyúkkal stb.
 3. Az acéltermékek különböző formákban nem különböznek egymástól - mindegyik négyszögletes. A leengedett fürdőkád méretei mindössze három változatban szerepelnek: 100x70 cm, 120x70 cm, 150x70 cm, sőt még mindig nem rendelkeznek ülőpárnával.

Mini fürdő 100x70 cm a belső térben

Miután elemezte ezeket az előnyöket és hátrányokat, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezek a modellek csak olyan esetekben szerezhetők meg, amikor egy személy korlátozott az eszközön és ideiglenes megoldást keres. Vagy elrendezve egy bérelt lakásban.

Bár az ilyen kisméretű fürdők nagyon kényelmesek, mint az orvosi eljárások, a fürdős gyermekek vagy a fogyatékkal élők fogadására szolgáló alapvető vízvezeték kiegészítése.

Ha megállítja a választást egy acél edényen, akkor ellenőrizze a különböző fémek vastagságát és a zománcburkolatot. Ezt úgy teheti meg, hogy a fürdőt fejjel lefelé fordítja, és gondosan megvizsgálja a leeresztő lyuk végét.

2. megoldás - öntöttvas

Az öntöttvas fürdőkádak előnyei és hátrányai közvetlenül ellenállnak az acélnak.

méltóság

Felsorolom azokat ugyanabban a sorrendben, amelyben a zománcozott acéltermékek hátrányait leírták:

 1. Az öntöttvas hővezetőképessége nagyon alacsony, a fürdő falai vastagok, ezért a benne összegyűjtött víz hosszú ideig tartja a hőmérsékletet további trükkök nélkül.
 2. Erős zajt nem okoz a gyűjteménye sem, mivel a masszív falak nem rezonálnak a sugárral.
 3. A zománc sérülése nem okoz rozsdát és a tartály fokozatos megsemmisítését. Ez nagyon hosszú ideig tart, bár a megjelenés természetesen elveszik. De a zománc bevonat helyreállítható, ma már nem probléma. Ezenkívül egy akrilfólia felvihető a zománcra.

Helyreállítás után a fürdő újdonságnak tűnik

 1. Funkcionálisan az öntöttvas fürdők sokkal sokszínűbbek, mint az acélok. Víz- és aero-masszázs felszereléssel, krómterápiával, fogantyúkkal, karfákkal és még bejárati ajtókkal is felszerelhetők. Szükségesek, ha a tartály nagyobb mélységben van, de kénytelenek várni a töltéshez és ürítéshez, miközben a fürdőszobában ülnek.

A pihenő hidromasszázs ülőgarnitúra képe

De dimenziók és formák, a dolgok nem olyan rózsás, ez a tétel sajnos átkerül a hiányosságok kategóriájába.

hiányosságokat

Ezek a következők:

 1. Nagy költségek A legalacsonyabb belföldi termelési hajó ára 10 ezer rubel, és nem is beszélve az egyszerű modellek 20 ezer rubeléért fizetett behozatali társaikról és 30 ezerről - további funkcionalitású fürdők számára.
 2. Szabványos méretek és formák. A vasöntvény egyáltalán nem műanyag, nehéz egy bonyolult alakú terméket létrehozni. Lehetséges, és ilyen fürdők léteznek, de ennek megfelelően kerülnek.

Nem szabványos ülő öntöttvas kád lépcső nélkül

 1. Nagy súly. Átlagosan az öntöttvas fürdőkádak kis fürdőszobákban körülbelül 100 kg-ot tesznek ki. A külföldi gyártók modelljei könnyebbek lehetnek 15-20 kg-mal, de ez általában kisebb mélységük miatt következik be. Az ilyen vályú szállításának és telepítésének önmagában irreális. Ez a hátrány azonban előnyösnek tekinthető, ha a szerkezet stabilitására gondol. Nincs rezgés úszás közben:
  • Először is, nyugodtnak érezheti magát;
  • másodszor pedig nem károsítja a falburkolatot és a tömítőanyag megsemmisítését a fürdő és a fal között.

A nagy tömeg és stabilitás miatt az öntöttvas fürdők bárhol telepíthetők.

Milyen következtetések vonhatók le a fentiekből? Valószínűleg ez elsősorban a vevő pénzügyi életképességétől függ. Nem engedhetem meg magamnak öntöttvas termékeket, van egy másik oka is, hogy miért nem felelnek meg nekem: van egy faházunk fapadlóval. Attól tartok, hogy nem fogják viselni a teljes fürdő fürdő súlyát egy felnőttnél.

Ha nem lenne erre, nincsenek panaszom a vízvezetékből származó dinoszauruszokról. Valódi üdvösség lehet azok számára a családok számára, ahol fogyatékosok és idős emberek vannak. Ha ilyen fürdőt építesz falakkal vagy függönyökkel, akkor nem csak a hosszú távú hűtést nem igénylő víz kezelésére lesz képes, ahogy az utasítások előírják, hanem a zuhany alatt zuhanyozni is.

3. megoldás - Akril

Leginkább az akrilból készült termékek kedveltem, és van egy jó oka ennek: az előző típusok minden előnyével rendelkeznek, és maguk is vannak.

Az üldözés az egyetlen helyes megoldás a fogyatékkal élők számára.

méltóság

A költségek szempontjából egy akrilfürdő felvesz egy középső pozíciót hasonló méretű és funkcionális acél és öntöttvas között. De az árat számos más tényező befolyásolja, többek között:

 • betűtípus;
 • falvastagság;
 • egy megerősítő réteg jelenléte;
 • gyártó, stb.

Ezért ez ára 6 és 36 ezer. Mindazonáltal mindenki megtalálja az ideális ár-minőség arányt maguknak.

Elmondom más előnyeiről:

 1. Elképzelhetetlen formák és konfigurációk. A szabványos téglalap alakú termékek mellett szögletesek, kerekek, oválisak is lehetnek, és formájuk is nehéz leírni, ami lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen méretű és geometriai helyiségbe illeszkedjenek, hogy beágyazódjanak a fülkébe. Az akril egy nagyon rugalmas anyag, aminek köszönhetően egy ilyen fajta válik lehetővé.

Ebben a fürdőszobában lehet mosni, ülni és hazudni

 1. Nagyon sok szabványos méret. A téglalap alakú ülőfülkék számára már jelzett méretek mellett a szabványos méretek is szögletesek. Ezenkívül a szögletes fürdő egyenlő vagy egyenlőtlen oldalú lehet, 120, 135, 140 és 150 cm hosszúságúak.
 2. Könnyen beágyazható bármely berendezés akril tartályba, és ez sorrendben elvégezhető azáltal, hogy az előadót az egyes fúvókák kívánt helyére irányítja. Végtére is, ilyen vízvezeték-felszerelést gyakran vásárolnak különböző betegségekben szenvedőknek, és mindegyiküknek szüksége van egy masszázsra a test különböző részein.
 3. A víz nem olyan gyors, mint az acél, de egy kicsit gyorsabb, mint az öntöttvas, és a gépelés nem okoz zajot.
 4. Végül a legfontosabb dolog: az akrilfürdő könnyen kezelhető, és hosszú ideig tart, még akkor is, ha karcolások jelennek meg a falakon. Ezenkívül könnyen eltávolíthatók a száraz felületről egy hagyományos nemezből, melynek meg kell szakítani a sérült területet. A tanácsadó kijelentette, hogy még a mély karcolások, a forgácsok és a lyukak is javíthatók, így nem lesz nyom.

A súlyos károk helyreállításához speciális javító készletek vannak.

hiányosságokat

Az akrilfürdő hátránya az egyik: túl könnyű és rugalmas. Annak ellenére, hogy az eladó megbizonyosodott arról, hogy megbízhatatlansága csak nyilvánvaló, de valójában képes ellenállni egy nagyon nagy terhelésnek, mivel benne van, érzést érző fenék, nem túl kellemes.

A gyártók azonban figyelembe vették ezt a funkciót, és leggyakrabban ilyen termékeket szállítanak fémszerkezettel. Ha nincs ott, a betűtípust a tégla dobogóra helyezték el, és speciális falakkal rögzítették a falra úgy, hogy ne tántorodjon és rezegjen.

Meg kell mondani, hogy a fentiek mindegyike kizárólag és kizárólag a fürdőkre vonatkozik, teljesen akrilból készültek. Ne keverje össze egy olyan termékkel, mint egy műanyag fürdő akril bevonattal.

Nem sokkal olcsóbb, de nem rendelkezik az első előnyökkel:

 • zajt;
 • gyorsan hűl;
 • gyakorlatilag lehetetlen megjavítani, ha a befejező réteg sérült, bár a vastagságától és a karcolások mélységétől függ.

A rossz műanyag is nagyon törékeny.

Annak megértéséhez, hogy milyen anyaggal foglalkozol, nézd meg a kád fürészét az oldalán. Ha ez akril, két réteget talál: az alapanyag és az erősítő üvegszál. A műanyag három vagy több.

következtetés

Alig kell tisztázni, hogy tetszett az akril termékek leginkább. Szeretem a vízvezeték-szerelőt anélkül, hogy szükség lenne rá, de soha nem tudhatod, hogy miként válik az élet. És ha most valami olyasmit kellett volna vásárolnia, akkor ez a fürdő lenne a kedvencem:

Mély csípőfürdő magas oldalakkal és ajtóval


Az ajtó az egyetlen hátránya, mivel üresen csak akkor lehet belépni és kilépni. De a mélyebb vízbe való bejutás lehetősége meghaladja.

Talán figyelemmel kíséri a videót ebben a cikkben, és értékeli az egyéb anyagokból készült ülőfürdő fürdő összes funkcióját, akkor más következtetésre jut. Ha igen, mondja meg nekünk a megjegyzésekben szereplő gondolataidat.

Ülő akril fürdők

Az ültetett akril fürdőnek számos előnye és előnye van a hagyományos analógokkal szemben. Kis méretük miatt széles körben használják kis fürdőszobákban. Nagy szobákhoz is választják, amikor a tulajdonosoknak meg kell tartaniuk a szabad helyet.

Miért vesz egy sitz fürdőt?

 • Optimális méretek, amelyek megtakarítják a helyet, és lehetővé teszik, hogy belül kényelmesen üljön;
 • Az oldalán egy kis küszöb jelenléte, amely ülőhelyként használható;
 • A fürdő hátsó szélessége optimális méretű. Az Aquanet által gyártott fürdőben a testméret tulajdonosai kényelmesen érezhetik magukat;
 • A túlfolyás oldalról történő terjeszkedésének köszönhetően a víztartások bármilyen kellemetlen érzés nélkül is végrehajthatók;
 • Automatikus túlcsordulás telepítésének lehetősége gomb megnyomásával aktiválva.

Az akril helyiségek jellemzői

A kád tartós akril és poliészter gyanta. A modellek falvastagsága különbözik a termék alakjától és méretétől függően. A modellek szilárdsága és stabilitása megfelel az állítható lábakkal ellátott fémkeretnek. Nemcsak a modell vízszintes helyzetbe állítását teszi lehetővé, hanem a padló feletti magasságát is 10 cm-es magasságban változtatja, a legalacsonyabb pozíció csak 1 cm-re, és ennek köszönhetően kiválaszthatja az optimális szintet, amely biztosítja termékeink kényelmét.

A fürdőkád működése során a tulajdonosok áttekintik a kiváló fényes felületet fehérben. Ez a hatás az egyik legjobb alternatív anyag. Ugyanakkor az akril gyakorlatilag nem szívja fel a szennyeződéseket, ami miatt a fürdő gondozása nem okoz nehézségeket, és a kezdeti megjelenés hosszú ideig tart.

Választhat és vásárolhat tőlünk az Ön számára optimálisan lefoglalt fürdő méretét:

Megrendelésre hívja telefonon +7 (499) 677-19-17. Termékeinket Moszkvában és a Moszkvai régióban szállítjuk.
Ahhoz, hogy egy sitz fürdőt vásároljunk tőlünk, azt jelenti, hogy egy alkut vásárolni hivatalos garanciával.

Ülőfürdők - az optimális megoldás kis fürdőszobákhoz: méret, népszerű modellek ára

A régi épületek többszintes épületének sajátossága kis lakások. Nem csak egy kis nappali, hanem kis fürdőszoba is van. Ahhoz, hogy a higiéniai helyiségek kényelmesek és kényelmesek legyenek, megfelelő felszereléssel kell rendelkezniük vízvezetékkel. Ülőfürdők - a legjobb megoldás ezekre a célokra. De mielőtt ilyen fürdőt vásárolna, meg kell ismerkednie minden előnyével és hátrányával. Ez a cikk tájékoztatást nyújt az ilyen fürdőkről, méretükről, típusairól és áraikról.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Az ültetési fürdők nem csak lakásokban vannak felszerelve, gyakran kórházakban és szanatóriumokban találhatók. Az ilyen termékek ideálisak a súlyosan beteg emberek fürdésére (például a vázizomrendszeri problémákkal küzdenek), valamint a terápiás eljárásokhoz. Az előnyök nagy száma miatt évek óta egyre népszerűbbek.

Fontos! Sétautó vásárlásakor ügyelni kell a költségeikre és a gyártóra, mivel alacsony árú termék nem lehet jó minőségű és tartós.

Az ülőfogak előnyei:

 1. A kis méret (nem sok helyet foglal el, meglehetősen kompakt, kis méretű fürdőszobákhoz ideális).
 2. Víztakarékosság (nem utolsósorban ma, amikor a közüzemi díjak nagyon magasak).
 3. A fürdőkád ülő helyzetben való tartózkodása, ami nagyon alkalmas a beteg emberek, a fogyatékkal élők és a terhes nők számára.

A lefekvéses fürdőkre jellemző előnyökön kívül hátrány is van - kis méret (kellemetlen a felnőttek számára a vízkezeléshez). Tehát mielőtt egy hasonló terméket telepítene otthonában, meg kell mérnie az összes "for" és "ellen", hogy ne sajnálja a választását.

A termékek típusai és formái

Az értékesítésen megtalálhatók az ültetett fürdők, amelyek különböznek a gyártási formában és anyagában. A klasszikusok rajongói ideálisak négyzet vagy téglalap alakú termékekhez, de háromszögek vagy oválisak - mindennemű szokatlan és nem szabványos ügyfelek számára. Az űrlapokon kívül a kádfürdő is különbözik az anyaggyártásban. A gyártók kínálnak:

Öntöttvas fürdőkádak. Az ilyen termékek hosszú története van. Rendkívül praktikusak, hosszú ideig melegek lehetnek, hosszú élettartamuk van. Fő hátrányuk a zománcburkolat nehéz súlya és gyors romlása.

Acéltermékek. Az acél fürdők, az öntöttvastól eltérően, könnyűek. Nem okoznak gondot a szállítás során, meglehetősen könnyű összeszerelni és szétszerelni.

Fő hátrányaik a következők:

 • a bevonat felületének megfelelő ellátásának szükségessége (egyébként a fürdõ gyorsan rozsdásodik);
 • anyag hozzájárul a víz gyors hűtéséhez.

Fontos! Az acél fürdők nem ajánlottak az egészségügyi intézményekben.

Akril fürdők - ma a legnépszerűbb. Modern anyagokból készültek, melegen tartanak, nem igényelnek különösebb gondosságot a felületen. A szakértők azt javasolják, hogy ezeket a termékeket apartmanokban, szanatóriumokban vagy kórházakban telepítsék.

A kompakt fürdőszobai szerelvények méretei

A hardverboltban különböző méretű pihenőfürdők találhatók. Ezek:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

A szaniter felszerelések széles választéka lehetővé teszi, hogy megfelelő termékeket vásároljon egy adott higiéniai helyiséghez. A legnépszerűbb megoldás 120 x 110 cm, ezek harmonikusan illeszkednek a szoba belsejébe, és nagyon kényelmesek a mindennapi használatra.

Az ülőfogak átlagos költsége

A belföldi gyártók, valamint az importált ügyfelek különféle lejtőfürdőket kínálnak, amelyek egymástól függetlenül ár-és minőségben különböznek egymástól. Minden lakástulajdonos képes önállóan kiválasztani egy olyan terméket, amely megfelel az árpolitikának és a kívánt jellemzőknek.

Népszerű modellek és átlagáruk:

 • Riho Petit hidromasszázs nélkül 120 x 70 cm - 20.540 rubel;
 • Relisan Polina 120 x 120 cm - 24 562 rubel;
 • Alpen Venus 120 x 120 cm - 26 280 rubel;
 • Roca Contesa 120 x 70 cm - 7 690 rubel;
 • Univerzális Caprice 120 x 70 cm - 11 540 rubel. és így tovább

Tanács. A fürdő vásárlásakor nem csak az importtermékekre kell összpontosítania, a hazai termékek nem rosszabbak a külföldi minőségben!

A sitz fürdő a legjobb megoldás egy kis lakásban. A kompakt termék nem csak harmonikusan illeszkedik a helyiségbe, hanem nélkülözhetetlen kiegészítéssé is válik. Telepítse az ilyen funkcionális fürdőt otthonába, és feltétlenül értékelhető a személyes tapasztalat.

Ülőfülke (42 fotó): előnyei és hátrányai

A fürdők más típusától eltérően a Hip bath, melynek méretei általában legfeljebb 1 m hosszúak, elsődlegesen orvosi okokból feltalálók.

A vízi eljárásaiban, ahogyan a névből már megértették, ülő helyzetben vannak, amelyet az orvosok bizonyos betegségek esetén, valamint pihenési alkalmakra írnak fel. Az ilyen típusú termékek - az orvosi előírásoknak való megfelelés mellett - jelentősen megtakaríthatják a vizet, ami fontos, ha gyakori kezelésre van szükségük.

A sitz fürdőről

Ez az egyik legelterjedtebb kis méretű fürdőkád, ami egy istenszeredés a helyhiányos fürdőszobák számára.

A fürdés hagyománya ülő helyzetben jött az ókortól. Például az ősi Japánban erre a célra speciális fahordókat használtak, amelyek ugyanakkor elég magasak voltak, és így a hordó tetejére történő feltöltésekor a víz képes elérni a nyakat.

Ma, miután a fából készült tárgyak vízvezetékét elfoglalják főként fém és akril fürdők ülni.

Ha azonban az ülőfürdők egészének gyakorlati szempontjait figyelembe vesszük, valószínűtlen, hogy ilyenek lennének, mivel például egy hagyományos fürdőkádban vagy egy mély tálcával ellátott zuhanásnál kényelmesebb lehet a vízkezelés mind ülő helyzetben, mind álló helyzetben, miközben az utolsó lehetőséghez.

Ezért, ha a fürdőszobát több ember családja használja, akkor a lehallgatott fürdőt inkább a rendszeres vízvezeték mellett kell használni, nem pedig helyettesíteni. Talán szép lenne egy kis fürdőszoba belsejébe illeszkedni, de a könnyű használat miatt a fürdőzés ülő helyzetben nem lesz mindenki számára kényelmes.

Akril akril fürdő

A sitz fürdők típusai

Új ülőgarnitúra-modellek kialakításakor a tervezők általában ugyanazok az elvek, mint más szaniteráruk létrehozásakor. Ma már kevés olyan hely van, ahol szigorúan téglalap alakú vagy négyzet alakú vízvezeték-objektum található (pl. Bizonyos típusú vízvezeték elemek kivétel).

Ugyanez vonatkozik az üldöző fürdőkre is. Így adhat és kerekítheti az alakját, és egy szabálytalan háromszög alakját, ha feladata a vízvezeték elhelyezése a szoba sarkában.

Ha a méretről beszélünk, akkor a fürdő különböző méretű.

Tekintsük a leggyakoribbakat:

 • kicsi kipirult fürdők, amelyek szabványos mérete 100 * 70 cm;
 • közelebb a standard méretű fürdőkhöz: 120 * 70 és 150 * 70 cm sitz fürdők;
 • 120 * 110 cm a leginkább kényelmes és népszerű termékek.

A modern típusú magas színvonalú ülő-fürdőnek olyan fontos tulajdonsága van, mint az ajtó. A felhasználó úgy használja, mint egy kocsiajtó, amikor a kabinban ül. Miután belépett a kádba és bezárta az ajtót, bekapcsolja a vizet, és várja, amíg a kád megtelt. Az eljárás befejezése után a vizet át kell öblíteni, majd az ajtót kinyitják.

Süllyesztett fürdők: méretek

Technikai szempontból ez a megoldás nagyon fontos, mert jelentős segítséget nyújt a testmozgás vázrendszeri betegségeinek szenvedő embereknek, és segíti őket abban, hogy bármilyen segítséget használjanak a fürdőben.

Most tekintse meg a legelterjedtebb lejtős fürdők típusát, a termelés anyagától függően:

 • öntöttvas sitz fürdő;
 • acélcső;
 • akril sitz fürdő.

Az öntöttvas öntöttvas fürdők túl nagy és praktikus súlya miatt az évek során kevésbé gyakoriak, sok múlt emléke szerint. Még ma is sok mini-Hruscsov-szerű modell túlélte és még mindig sikeresen használják.

De sok a súly, és ennek következtében a nehézségek a közlekedésben talán az egyetlen hátránya az öntöttvas ülőgarnitúráknak.

Ha összességükben figyelembe vesszük az összes szükséges minőségi kritériumot:

 1. tökéletesen tárolják a felvett víz melegét;
 2. a nagy mechanikai igénybevétellel szembeni megkülönböztetés jellemzi;
 3. de valószínűleg a legfontosabb előnyüket tartósnak nevezik.

Az utóbbi két előny azonban általánosságban az öntöttvas termékekre vonatkozik. Azonban a zománc bevonat, amelyet a gyártás során alkalmaznak régóta használhatatlanná válnak, míg például az akril ülőkádok megfosztják ezt a hátrányt.

Több éves használat után, a bevonat helyes gondozásától függően, az öntöttvas kádat helyre kell állítani, például egy akril betétet a fürdőszobában.

Természetesen az acél ülőgarnitúrának észrevehetően kisebb tömege lesz, ha egy öntöttvas-analógot hasonlítunk össze. Ráadásul ezek a fürdők széles körben elérhetők az alacsony költségük miatt.

Az akrilfülke ajtóval és hidromasszázszsal rendelkezik

Ezek a fürdők azonban negatív tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • A nagy hővezető képesség miatt az acél fürdőkben lévő víz nagyon gyorsan hűlni képes, és néhány perc alatt a víz hőmérséklete megegyezik a szobahőmérsékletével, ami gyakran ellentmond az orvosi eljárásokra vonatkozó követelményeknek.
 • Továbbá, ha nem sikerül helyreállítani a meghibásodott fürdőt, a leengedett acélkád több éven keresztül rozsdásodhat, mivel a fürdőben lévő acélréteg elég vékony.

Mindezek ellenére a gyártók gyakran készítenek acél fürdőket a test műanyag kiterjedésével, amelynek üregét felerősítő hab vagy egyéb alacsony hővezetőképességű töltőanyag töltik fel.

Ez egyrészt lehetővé teszi a fürdõ számára, hogy hosszabb ideig tartsa a víz melegét, másrészt hangszigetelõ funkcióját és csökkentse a fürdõ alján található vízsugarak által keltett zajokat.

Az akril kádfürdő jelenleg a legtechnológiailag legfejlettebb megoldás, amelyet a vízvezeték beszállítók kínálnak.

Ugyanakkor nem mondható el, hogy az ezen anyagból készült termékek a demokratikus kategóriába költöztek, mivel más anyagokból származó társaikhoz képest az akril kádak költsége drágább.

Ami a külföldi gyártás akril vízvezetékét illeti, nem mindig áll meg a csapok kémiai összetételében, ezért előnyben kell részesíteni a hazai termékeket, amelyeket speciálisan teszteltek és ezért szigorúbb működési feltételekhez igazítottak.

Annak érdekében, hogy az akril beülő fürdő kiváló minőségű legyen, sok gyártó garanciát vállal az ilyen modellek legalább 10 évig.

Mire és hogyan ülni a fürdőben

A leengedő fürdő használatának szabályai

Az ülőfürdőt fel kell tölteni vízzel ahhoz a szinthez, amelyen a csípő és az alsó has alatti vízbe merül.

A meleg ülőfürdő felvételére utaló jelek:

 • Általában a zabsaláta, a lófaragás vagy a széna romlása kivételével történik.
 • A fürdőkádat a húgyhólyag és a vesék kezelésére használják, a vizelés nehézségei és az urolithiasis.
 • A zabkendő ültetőfürdőt fájdalmak és fájdalmak kezelésére használják.
 • A szénanövény fürdősége segít a székrekedés, a külső daganatok, a hasi görcsök és az aranyércek kezelésében.

A száraz lószerszám vagy a zabszalma fürdéséhez forrázó vizet öntünk a fű fölé, néhány percig alacsony hőt tartva és 30-37 ° C-ra hűtjük, majd a kádakba öntjük.

A szénsavas por fürdő ugyanolyan módon készül, előzetesen porzsákban, erősen kötve.

A meleg leereszkedő fürdő kb. 15 percet vesz igénybe, és 3-4 óra elteltével újra el lehet venni, de már hideg állapotban is.

A hideg ülő fürdőszoba hatékonyan kezeli az alsó hasi szerveket, serkenti a vérkeringést, javítja az emésztést és normalizálja a beleket. Ezenkívül jól keményedik.

Készítsünk egy hideg fürdőt ugyanúgy, de a levest nem forró, hanem hideg vízre öntjük (vagy először forró, hideg után). Az eljárás időtartama általában 0,5-4 perc, és a dózis gyakorisága nem haladja meg a heti kétszer.

A modern kényelmes fürdők nagyon funkcionálisak és kényelmesek. Ezért azt javasoljuk, hogy bölcsen megközelítse a sitz fürdő választékát, és lehetővé teszi számodra, hogy legyőzze a sok betegséget.

Fürdő kád + fotó

A szaniterek gazdag választékának köszönhetően az ültetőfürdő megérdemelt elismerést kapott. A nem szabványos modell fő célja az idősek ellátása és a mozdonyrendszer problémái. A felhasználók második kategóriája - a kis fürdőszoba tulajdonosai. A korlátozott számú fogyasztó ellenére az ülőfogak modelljei sokszínűek. A termelési lehetőségekkel kapcsolatos ismeretek segítenek dönteni az ültetési kapacitás választásáról.

Ülőfülke besorolás

A szűk vízvezeték választás a múlté. Most minden higiéniai termék sok modellt tartalmaz. Ne állj félre, és a sitz fürdő fejlesztői. A tartályok különböző méretűek, tál alakúak és funkcionálisak. A gazdag kínálat között mindenki kiválaszthatja a megfelelő modellt.

méretek

Kompakt méretei ellenére a 70 cm-es szélesség bármely ülési modell minimális paramétere. A szerény négyzetméteres fürdőszoba belsejében 1 m hosszú kis tartály alkalmas, a standard minták között 1,2 és 1,5 m hosszú termékek vannak.

Az ültetett tálak kiválasztásakor a gyártók leggyakrabban a következő lehetőségeket kínálják:

Akril 100x70 méretű fürdőszobás szoba - a legmegfelelőbb választás kis szobákhoz. A higiéniai eljárások során tágas helyiségek tulajdonosai számára kényelmes, 110x120 cm-es kényelmes modellt választanak.

alak

Az ülő példányok egységes formáinak problémája nem létezik. A gazdag modellek lehetővé teszik, hogy olyan elemet válasszon, amely legjobban megfelel a fürdőszoba belsejének. A kereskedési hálózat a leggyakrabban a következő ülőhely-tartályok választékát kínálja:

Ha a vásárlási költségkeret korlátlan, kiválaszthatja a nem szabványos körvonalakkal rendelkező tervezői modellt. Az aszimmetrikus és háromszög alakú formák az üldöző fürdők között is megtalálhatók.

Ebben az esetben a dekoratív és kompakt méret a háttérbe süllyed, és a funkcionalitásra nagy figyelmet fordítanak.

A fürdőkád vonzerejének értékelése érdekében egy lecsúszott fotó segít:

További jellemzők

Tekintettel arra, hogy a fürdő fő célja az egészségügyi problémákkal küzdő emberek kiszolgálása, kiválasztásakor érdemes figyelni további funkciók jelenlétére. Lehetséges felszerelési lehetőségek:

 • A hidromasszázs rendszer jelenléte.
 • Aero masszázs telepítés, ahol a szervezetre gyakorolt ​​hatás a légáramlás rovására megy.
 • Speciális szerelvények. A megvilágítást fény- és fényterápiás foglalkozásokra használják.
 • A játékos vagy a vevő egy háttérzene segítségével biztosítja a vízkezelést.

Az összes javasolt funkciót terápiás célokra és pihenésre lehet használni. Nem mindig kényelmes egy kis szobatulajdonos, hogy rendszeresen fürödjen ülőhelyzetben. Egy ilyen modell kombinálható zuhanyzóval, kiegészítve praktikus függönyökkel vagy műanyag betétekkel, mint egy zuhanykabin. Az ilyen védelmi intézkedések megszabadítják a helyiség többi részét a felesleges nedvességtől.

Ha a választás egy ajtón lévő fürdőre esett, akkor egy idősebb személynek tisztáznia kell a használati feltételeket. A víz be van kapcsolva, miután belépett a leengedett fürdőbe, amikor az ajtó biztonságosan lezáródott. Az eljárások végén először öblítse le a vizet, majd nyissa ki az ajtót és hagyja el a tartályt.

Az üldöző fürdőmodellek előnyei és hátrányai

A leírt fürdő fő előnye a tömörség. Minden kis helyiségben van egy megfelelő modell. Egyáltalán nem szükséges olyan szerkezetet választani, amely számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, néha elegendő egy egyszerű tartály felszerelését kizárólag vízkezelésre.

A sitz fürdő előnyei:

 • Komfortot és kényelmet biztosít az idősek és a mozgáskorlátozottak számára higiénikus eljárások kialakításában.
 • A modell praktikusságát a terhes nők értékelik. A későbbi időszakokban nagyon nehéz és kényelmetlen a lábad felemelésére rendszeres fürdőkádban vagy hajlításban. Az ülő helyzetben sokkal könnyebb elkerülni a feszültséget a hasizmokban.
 • A fogyasztók másik csoportja - a magok, amelyek nem lehetnek a fürdőben fekve.

A kiválasztás során figyelembe kell venni egy ülő helyzetben lévő fürdő hátrányait:

 • A külföldi termelés néhány modelljét rendkívül magas költségek jellemzik.
 • A túlsúlyos emberek rendkívül kényelmetlenek lesznek a fürdésre ilyen konténerben.
 • Vegyünk egy hajlamos helyzetet egy hasonló tálban, nem fog működni. Ha más családtagoknak szükségük van egy ismerős modellre, akkor lehetőség szerint a fürdőszobában két példány vagy egy zuhanykabin tartozik. Mindez a szoba méretétől és a családtagok igényeitől függ.

Ha az előnyök és hátrányok elemzése után úgy döntenek, hogy egy sitz fürdőt építenek be, érdemes megismerkedni a termék jellemzőivel, a gyártás anyagára összpontosítva.

Az anyag gyártásának jellemzői

A gyártók különböző anyagokból készült, ülőmedencék választékát kínálják. Ez a paraméter nagymértékben meghatározza a termék költségét és annak teljesítményjellemzőit.

Modern akril

A korszerű akril kádak modellek között vezet. A praktikus anyag lehetővé teszi, hogy a fogyasztóknak különböző formájú és színű ülésekkel válasszon. Ha a fürdőszoba tulajdonosai nem triviális belső térben kedvelik, a fényes fürdőkád egy istenszeretet lesz neki. Jelölje ki a díszes design segít a csekély világítás. A tágas szoba lehetővé teszi az aszimmetrikus körvonalak példányának beállítását.

Az akril egyik jelentős előnye a különböző anyagok textúrájának utánzására. Az akril helyben lévő márvány vagy onyx fürdőkád segíteni fog egy arisztokráciát a fürdő belsejébe. Erősítse meg a fal dekoráció hatását, selyem alatt. Annak érdekében, hogy a lehúzó fürdőkád a belső térben fényűzőnek nézzen, javasoljuk, hogy vegye fel a jó minőségű fürdőszobai kiegészítőket, és gondoskodjon a megfelelő világításról.

Ennek oka a víz túlzott keménysége. A nagyobb gyakorlatiasságot a belföldi gyártók termékei jellemzik, melyek előállítása figyelembe veszi a víz kémiai összetételének árnyalatait.

Alacsony költségű acél

Ha az ár kérdése először történik meg, akkor a választás az acél szendvics fürdőre esik. Könnyű és könnyű telepítés - az acéltermékek következő pozitív tulajdonságai. Ezzel lezárja az előnyök rövid listáját, és elkezdi a negatív pontokat, amelyek a fogyasztó számára várják a működést:

 • Az anyag magas hővezető képessége a víz lecsapódásakor gyorsan lehűt. A tartályban sokáig nem fog működni. Ezért, ha a fürdőt orvosi eljárások végrehajtása céljából szerezte meg, akkor jobb, ha megállítja a választást egy másik anyagon.
 • Az acél ülőgarnitúra külső borítása nem túl megbízható. A vékony réteg zománc hajlamos a gyors megsemmisítésre. A helyreállítási eljárások segítenek megakadályozni a problémát, ellenkező esetben a rozsda károsítja a fürdőt.

A gyártók megpróbálják kiküszöbölni az acél fürdők hiányosságait. Ehhez a felfüggesztett modellek műanyag tokkal vannak ellátva, és kitöltik az acélszerkezet és a külső héjanyag között az alacsony hővezető képességgel rendelkező üregeket. Egy ilyen intézkedés lelassítja a víz hűtési folyamatát. A második plusz - a vízsugár hangja kevésbé éles.

Ismert öntöttvas

A megbízható öntöttvas továbbra is örömet okoz az ülőfogak tulajdonosainak. Az egyetlen jelentős hátrány a termék nagy tömege, amely csak a szállítási és beszerelési folyamatban fontos. A többi vasaló - kedvező tulajdonságú raktár:

 • A vastag falak és az alacsony hővezető képesség biztosítja a vízhőmérséklet hosszú távú megőrzését.
 • Az öntöttvas fürdő hosszú élettartamú.
 • Az anyag ellenáll a mechanikai igénybevételnek.

Ha a leeső fürdő felszínén károsodás következett be, akkor ez nem öntöttvas tálca probléma, hanem zománc bevonat. A probléma két lehetséges megoldása: a zománc új réteggel való helyreállítása vagy akril bélés megvásárlása az öntöttvas ülőfürdő számára.

Exkluzív fa

Rendkívül ritka a fürdőszobák belsejében fafürdõ. Tegyen egy tölgy, bükk, cédrus vagy vörösfenyő tartályt. A fa tömegének nedvességálló anyagokkal történő feldolgozása meghosszabbítja a fürdő élettartamát. A termék díszesebb és nem intenzív használatra készült. Ezenkívül a fürdőkád költsége rendkívül magas.

következtetés

Az ülőfürdő választása elsősorban két tényezőnek tudható be - ha a fogyasztónak bizonyos egészségügyi problémái vannak, vagy a modell kis méretű fürdőszobának készült. A vásárlási döntés többi része a jövőbeli tulajdonos preferenciáitól függ. A fő kiválasztási kritérium a fürdő gyártásának anyaga, a tál mérete, alakja és színe, további funkciók jelenléte.