Legfontosabb > Bútor

Akril csempe

Szállítás 350 dörzsöléstől.
Szállítás Oroszországban és a FÁK-ban.
Ingyenes szállítás lehetséges.
További részletek.

Figyelem! ELADÓ!

Csak ma kedvezményt kap minden Kasavag csempe.
Részletek telefonon.
8 (495) 746-01-07

ELŐNYÖK

A termékek mindig raktáron vannak.
Hivatalos forgalmazók vagyunk.
További részletek.

Vélemények

Rugalmas csempe

A rugalmas csempe egy innovatív innovatív anyag, amely egyedi akril polimerekből készül. A csempe bármilyen irányba hajlítható bármilyen irányba - felhasználható a külső és belső sarkok, ajtó és ablak nyílások, oszlopok és egyéb ívelt felületek díszítésére.
A dekoratív, rugalmas csempe egyszerűen használható - rendszeres íróasztallal vágják (a vágás megkönnyítése, a csempe fűtése). Rugalmas csempe használatához elegendő az épület vagy a háztartási hajszárító tészta állapotban történő melegítése, majd ragasztása az alaphoz, gondosan kialakítva sarkokat vagy egyéb szabálytalanságokat.
A rugalmas cserép kialakításakor az utasításokat kell követni, amelyek az ilyen csomagok minden egyes csomagolásában szerepelnek.

Az internetes áruházunkban különböző gyártók, textúrák rugalmas burkolólapjait vásárolhatják meg, külső és belső használatra megfizethető áron. Ügyeljen a kedvezményekre és promóciókra.

 • Rugalmas csempe Delap (13)
 • EcoBrick rugalmas cserép (21)
 • Kő tapéta (30)
 • Rugalmas márvány (20)

Korall 2 tégla

Méret: 243x72 mm Mennyiség: 200 db. (4 m2) Súly: 16 kg.

Kreta tégla

Méret: 243x72 mm Mennyiség: 200 db. (4 m2) Súly: 16 kg.

EcoBrick blokk 071

Méret: 70-150-225х95 mm Mennyiség: 66 db. (1 m2) Súly: 4 kg.

EcoBrick blokk 072

Méret: 70-150-225х95 mm Mennyiség: 66 db. (1 m2) Súly: 4 kg.

EcoBrick blokk 075

Méret: 70-150-225х95 mm Mennyiség: 66 db. (1 m2) Súly: 4 kg.

EcoBrick blokk 076

Méret: 70-150-225х95 mm Mennyiség: 66 db. (1 m2) Súly: 4 kg.

Ecobrick Plast 010

Méret: 295x100 mm Mennyiség: 34 db. (1 m2) Súly: 6 kg.

Ecobrick Plast 012

Méret: 295x100 mm Mennyiség: 34 db. (1 m2) Súly: 6 kg.

Ecobrick Plast 014

Méret: 295x100 mm Mennyiség: 34 db. (1 m2) Súly: 6 kg.

Ecobrick Plast 028

Méret: 295x100 mm Mennyiség: 34 db. (1 m2) Súly: 6 kg.

EcoBrick Arrows 059

Méret: 300x30x4-7-12 mm Mennyiség: 111 db. (1 m2) Súly: 6,8 kg.

EcoBrick Arrows 060

Méret: 300x30x4-7-12 mm Mennyiség: 111 db. (1 m2) Súly: 6,8 kg.

Rugalmas csempe és kő Delap

Miért válassza a rugalmas kő Delap

Megtakarítás 50%

Az összetevők hiánya és a további munka 2 alkalommal takarít meg a költségvetést a klinkerhez vagy az iparvágányhoz képest.

Telepítés 5 m 2 / óra

Három ember brigádja képes egy héten egy közepes méretű 150-200 m 2 -es házat ragasztani.

Könnyű szállítás,
kompakt csomagolás

Dobozsúly 4 m 2 csak 16 kg.

Bármilyen fal

Könnyen ragasztva egy DSP-hez, OSB-hez, fűrészáruhoz, naplózathoz, falburkolathoz, légtelenített betonhoz, penoplex-hoz, gipszkartonhoz, gipszkartonhoz, szigeteléshez...

Mi a rugalmas kő:

Márványhéj

Kis sajtolt morzsa természetes márványból, vastagsága 2-3 mm. Két rétegből áll - dekoratív és alapvető.

Akrilgyanta

Ez egy kötőanyag, rugalmasságot biztosít az anyaghoz, így a csempe bármilyen szögben hajlítható.

Anyagtípusok Delap

A rugalmas kő olyan építőanyag, amelynek textúrája hasonló a természetes nyers kő textúrájához. Az anyagot az ókor illúziójának, valamint a szökőkutak és mesterséges tavak bélésének kialakítására használják.

Rugalmas csempe olyan építőanyag, amelynek textúrája hasonló a természetes nyers kő textúrájához. Ezt az anyagot általában dekoratív faldíszítéshez használják.

Ezt az anyagot általában homlokzati falak dekoratív befejeződésére használják, homlokzatok építésére és az ókor illúziójának megteremtésére, valamint szökőkutak és mesterséges tározók bélésére.

Fotók és árak a Delap termékekhez

Delap kereskedők

Kereskedőink a városokban képviseltetik magukat:

Kereskedőket keresünk!

Szeretne velünk dolgozni? Ismerkedjen meg kereskedőink munkakörülményeivel.

Oroszországban

Kazahsztánban

Fehéroroszországban

Gyors telepítés a rugalmas kő Delap

Keresse meg, hol vásároljon rugalmas kőt, az árakat, amelyekről biztosan tetszeni fog? Akkor a cég "Delap Russia" webhelye az, amire szüksége van!

Mi a modern és minőségi rugalmas kő?

A rugalmas kő olyan innovatív anyag, amely sikeresen meghódítja hazánk piacát. A hajlékony kő összetétele Olaszországból származó természetes márvány márvány és akril-vizes diszperziók kötőanyaga. Kifelé és szerkezetileg a rugalmas kő hasonló a szakadt és vad kőhöz. Ezen kívül, jelenlétében van egy ilyen anyag a dekorációhoz, mint egy rugalmas tégla.

Rugalmas lap: előnyei és hátrányai

A belső munkák befejező anyagainak kiválasztása felelős és nehéz feladat. Külső külső, falazási jellemzők és más kapcsolódó tényezők - mindezt figyelembe kell venni a javítások során.

A befejező anyagok piacának gazdagsága ellenére a rugalmas csempe, amely sok szokatlan és gyönyörű bevonatot képes utánozni, magabiztosan tartja az első pozíciókat. Különösen érdekes a csempe, ideális esetben a téglafalazás. Bármely helyiség díszítésére használható.

Alapvető tulajdonságok

Hihetetlen pontosságú, tégla utánzással ez az anyag mind külső, mind belső dekorációra egyformán érvényes. A csempe kiváló esztétikája, jó teljesítménye és viszonylag egyszerű telepítése népszerűvé és népszerűvé teszi. A használatának javítása nem igényel különleges készségeket és ismereteket - önmagával megbirkózhat. A csempe simán helyezkedik el mind a festetlen felületen, mind az ízületeken.

Az anyag szabványos méretű lapok formájában készül. Kis szélességük és lapos alakjuk egyszerűvé és kényelmesebbé teszi a telepítést. A téglák pontos utánzása a csempe többi tulajdonságát meghatározó speciális összetétel miatt lehetséges. Alapja akril, homok és speciális pigmentek hozzáadása a homok-polimer oldatban. Ez nemcsak a jellegzetes megjelenést teszi lehetővé, hanem az anyag jó ellenállását is mechanikai sérüléssel szemben.

A bejárati csarnokban leggyakrabban rugalmas tégla burkolólap található, de a konyha és az erkély nagyon versenyképes. Ezenkívül kandalló portálokkal, oszlopegyüttesekkel, valamint egyéb díszítő belső kialakítással díszítik.

Szeretnek használni az anyagot a pont típusának kiejtésére. Például használható ajtó vagy ablaknyílás azonosítására.

A csempe különféle színekben kapható, így saját belátása szerint kombinálható. Így érdekes tervezési megoldásokat érhet el.

Előnye és hátránya

A rugalmas burkolólapok előnyeiről beszélve lehetetlen megjegyezni a következőket:

 • a csempe ellenáll a külső hatásoknak és képes ellenállni a mechanikai terhelésnek;
 • környezetbarát és teljes mértékben biztonságos a toxicitás szempontjából;
 • az anyag nem gyullad ki, ami tűzbiztonsági garanciát nyújt;
 • a gőz hatása nem káros hatással a csempere;
 • esztétikája és a drága vagy gyönyörű anyagok utánzásának képessége nagyon értékelhető;
 • a külső környezetnek nincs jelentős hatása az anyagra, sőt a napsugarak sem képesek idővel károsítani;
 • rugalmas csempe hosszú ideig szolgál, elkerülve a javítások rendszeres megújításának szükségességét;
 • a hőmérséklethatások nem befolyásolják az anyagot - nyáron olyan erős és gyönyörű, mint télen;
 • könnyedén és könnyen levágható, bárki, aki szeretne saját kézzel javítani, képes lesz rá;
 • mivel az ilyen csempe javítása nem igényel további szögletes szerelőelemeket, gazdaságosnak és olcsóbbnak bizonyul;
 • a tojásanyag elég egyszerű és nem igényel sok időt;
 • Mivel a rugalmas csempe definíció szerint rugalmas, mindenféle bázisra alkalmas.

Ami a hátrányokat illeti, azok sokkal kisebbek:

 • a csempe különös gondossággal és figyelemre szorul, miközben alkáli szerekkel nem lehet törölni;
 • az ultramodern belső térben ez az ilyen anyag nem megfelelőnek tűnik - helyet kell adni, ahol megfelel a szoba stílusának és díszítésének;
 • az anyag nagyon drága bizonyos gyártók hibája miatt, ami felgyorsíthatja az árakat;
 • jobb, ha a csempe teljes térfogatát teljes egészében egy tételből szerezheti be, mivel a gyártási tételtől a tételig változhat, és ez nem befolyásolhatja az anyag megjelenését;
 • A gyenge minőségű árucikkek gördülékeny szállítmányait könnyen megtévesztheti a fogyasztók, ezért a nagy forgalmazóktól tanúsított termékeket kell vásárolnia.

Amint látja, a rugalmas csempe előnyei messze felülmúlják hátrányait, így a konyhai, a folyosón vagy az erkélyen végzett javítási munkáknak a legoptimálisabb és szinte hagyományos választásnak számítanak.

faj

A piac csempe téglákat kínál különböző jelölésekkel. RF, NF vagy WF megvásárolható. Ez vagy az a jelölés jelzi a termék egyedi méretét. A csempe méreteit figyelembe kell venni a helyiség területének mérése és jelölése után. Például vásárolhat Ecobrick 210x50 mm-t.

Mivel a hajlékony csempék és a színes megoldások ugyanannyi gyártója van, könnyű megtalálni a téglaanyagot még a tapasztalatlan fogyasztók számára is. Az árnyalat tartománya annyira gazdag, hogy a tartomány minden szobájához alkalmas, többé-kevésbé kifejező belső térrel.

Vannak olyan gyártók, akik felkínálják a vevőt, hogy rendeljenek el egy speciális színt és hangot a befejező anyagból, amelyet azonnal előállítanak. Azonban nagy a valószínűsége annak, hogy egy ilyen szolgáltatás drágább lesz, mint a kész megoldás. Ezenkívül az előállított tétel mennyiségét a termelési kapacitás korlátozza.

A szín és a méret mellett a rugalmas csempe különböző vastagságú, költséges és külső textúrájú fajtákkal jellemezhető. Nem könnyű választani egy ilyen fajta közül, de mindenképpen érdemes megpróbálni.

Hogyan válasszunk?

Miután döntés született a rugalmas burkolólapok megvásárlására és a burkolaton kívül más vásárlást megelőzően, több paraméterről is dönteni kell:

 • Az anyagnak olyan megjelenésűnek kell lennie, amely harmonikusan illeszkedik a helyiség belsejébe, amelyben részleges vagy teljes javítást végez. A szoba stílusa és általános koncepciója nem ütközhet a csempezel a tégla alá, amely mind a szoba, mind az erkély átfogó "képének" ésszerűségétől függően mind elpusztíthatja, mind kiegészítheti azt;
 • a csempe színét nem szabad teljesen meghatározni a személyes preferenciákkal - a belső tér teljes skáláját is ki kell értékelni, mivel a rengeteg szín válhat a kenőcsbe, ami mindent elront;
 • ha a fogyasztó a javítás hosszú távúvá válását igényli, és a használt burkolat anyaga sokáig szolgál, akkor figyelmet kell fordítania a megvásárolt áruk megfelelő minőségére. Elfogadhatatlan, hogy egy olyan kétes csempe megvásárlására kerüljön sor, amely a nyári ultraibolya alatt elveszíti színét, vagy negatív hőmérsékleten szétesik;
 • a költségek sok fogyasztó számára döntőek lehetnek - ebben az esetben az "aranyszekcióra" kell összpontosítani - az optimális minőség és az ár egyensúlya;
 • Figyelje a termék összetételét is, soha nem lesz vége. Ha a rugalmas burkolólapot lakóépületben használják, rendkívül fontos annak biztonsága, a szennyeződések és az adalékanyagok hiánya az emberi egészségre káros, mérgező összetételben.

A választás után közvetlenül a célba érhet. De mielőtt elkezdené a javítást, meg kell ismerkednie a rugalmas csempék használatának lehetőségeivel.

Hogyan használható az anyag?

A javítások tervezésénél meg kell határoznia azokat a célokat, amelyekre a burkolólapot használja.

Leggyakrabban a falakat szokatlan és eredeti szobákban üríti. A kavargósodó és nehezen megközelíthető összetett szerkezetek kissé ritkábban fordulnak elő. Ez a különféle dekoratív elemek, mint például a kandallók, boltívek, lépcsőfokok stb.

Ha figyelembe vesszük az anyag nedvességre való nagy ellenállását, világossá válik, miért használják sokan a fürdőszobában és más helyiségekben, ahol a vízgőz-szuszpenziók nem teszik lehetővé más felületek, például háttérképek használatát.

Az akril csempék leírása és célja

Az akril kő használata ma meglehetősen gyakori jelenség. Nagyon széles körben használják a lakberendezésben is - egyértelmű példa az akril csempe, sokoldalú és esztétikailag vonzó. Ez ötvözi az ásványi anyagok praktikusságát, műanyagát és szépségét.

Akril csempe leírása

Ez a csempe nemcsak azért van megkülönböztetve, hogy akrilból készült, hanem azzal is, hogy rendelkezik plaszticitással - és ezért hajlékony, rugalmas és tartós. A telepítés során változhat, ahogy tetszik, a szükséges helyiséghez igazítva.

Műszaki adatok

Ez a csempe akár ötven évig is szolgálhat, magas vízállósággal és színállósággal bír, képes bármely más anyagot utánzani a textúrájában, tökéletesen elviseli az alacsony hőmérsékleteket is - ezért technikai jellemzői annyira optimálisak minden szobához.

Akril csempe fajtái

Sok fajta akril csempe - például utánzása egy tégla, egy kő és így tovább. Lehetőség van arra, hogy egy ilyen csempe olyan szobatípus szerint osztályozzák, amelyre több más jellemzőnek megfelelően szándékoznak.

A fürdőszobában

A nedvességtől való kivételes ellenállása miatt a csempéket aktívan használják a fürdőszobában. Kivételes páratartalom mellett sem veszíti el minőségét, így az akril csempe optimális lesz ebben a teremben.

rugalmas

Amint az a névből kitűnik, ezek a burkolólapok hajlíthatók. Ez lehetővé teszi a használatát, többek között a sarkok vagy egyenetlen felületek díszítése esetén - és ezzel növeli a tervezői szabadságot.

A padlóra

A padlóra egy ilyen csempe tökéletes, különösen a különösen tartós fajtáinál, mivel még a meglehetősen komoly mechanikai hatással is szinte lehetetlen csiszolni - jól, a karcolások könnyen eltávolíthatók akár csiszolóporral vagy hagyományos finom csiszolópapírral.

A kép akril padlólapokat mutat.

tükör

Ez egy nagyon különleges megoldás, amely, ahogyan a neve is jelzi, egy igazi tükör tulajdonságaival rendelkezik, vagyis képes magától visszaverni minden körülményt. Ez lehetővé teszi, hogy egy nagyon érdekes belső kialakítást hozzon létre. E fajta hátránya, hogy nem rendelkezik rugalmassággal.

A falaknál

Általában parafa vagy márvány chipeket használnak a falakhoz, amelyek "kevertek" az akril keverékben. Nagyon szépnek tűnik, nagyon praktikus és lehetővé teszi, hogy bármilyen tervezési döntést érjen el, amelyről gondolhat.

haszon

Az akril csempe optimális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a használatát a legtöbb szobában. Könnyen tisztítható, tökéletesen megőrzi a hőt, és esztétikailag is vonzó lehet. Akril kőből készült.

A vizuális megoldásai annyira sokszínűek, hogy szinte bármilyen stílushoz illeszkednek, amelyet választani szeretne.

következtetés

Ha arra gondol, hogy a padlót vagy a falat csempével borítja, akkor miért nem tekinti az akril megoldásokat? Vonzóak (sok vizuális megoldás létezik), praktikusak és az energiatakarékosság szempontjából még sok más hagyományos megoldást kínálnak. Ezért figyeljen erre, amikor a belső téred következő javulását gondolod.

A videó akril csempéket mutat:

Rugalmas fürdőszoba csempe

A csempe tekinthető a legkeresettebb befejező anyagnak, és a növekvő igény arra kényszeríti a gyártókat, hogy minden új verzióját megtervezzék. Az egyikük rugalmas csempe volt - univerzális felület minden felülethez. A különleges plaszticitásnak köszönhetően a belső és külső sarokba, nyílásokba, résekbe, konvex építészeti elemekbe illeszthető. Ez az anyag nagyon magas nedvességállósággal rendelkezik, ezért a hajlékony csempe nagyszerű a fürdőszobában.

Rugalmas fürdőszoba csempe

Rugalmas lapok típusai

A rugalmas csempék különböző anyagokból készülnek, ami nem csak a megjelenést, hanem néhány jellemzőjét is befolyásolja. Amikor vásárol egy fürdőszoba belső, akkor tanulmányozza ezeket a különbségeket részletesebben, hogy válassza ki a lehető legoptimálisabb lehetőségeket. A leggyakoribbak két típus - rugalmas kő és rugalmas PVC csempe. Az első típus több befejező anyagot kombinál, amelyek termelése természetes homokkő, márvány vagy szilícium morzsát tartalmaz. A második típus a vinil, akril, kvarcburkolat polimer anyagokon alapul.

A rugalmas kő jellemzői

Mi rugalmas kő

Rugalmas kerámia és rugalmas kő egy új generáció kompozit anyaga. Egy speciális gyártási technológia, amelyben az összetevők magas hőmérsékletű feldolgozását biztosítják, biztosítja az anyag természetes textúrájának megőrzését, ugyanakkor rendkívül rugalmas, rugalmas és könnyen vágható. A hagyományos csempe vastagsága 2-4 mm, négyméteres kivitelben 4-5 kg. Népszerű méretek: 50 × 600, 200 × 300, 600 × 300, 800 × 400 mm.

Az anyag nem fél a víz közvetlen érintésétől a felszínig, éles hőmérsékleti cseppeket szállít, nem éghető.

Ezt az anyagot mind függőleges, mind vízszintes felületek véglegesítésére használják, alapja a beton, fa, hab és gázblokkok, mindenféle szigetelés, tégla, rétegelt lemez. A rugalmas kő a fűtött padlóra fektethető, mivel nagyon széles tartományban képes ellenállni a hőmérséklet csökkenésének, és képes hő átadására. A vízállóságnak köszönhetően a fürdőszobák tökéletes befejezése.

Rugalmas Stone Delap

A rugalmas kő előnyei:

 • kis súly;
 • magas díszítéssel és különféle lehetőségekkel;
 • tűzállóság és környezetbiztonság;
 • szilárdság és rugalmasság;
 • a könnyű telepítés és szállítás;
 • gondozás hiánya;
 • a működés időtartama a díszítő tulajdonságok elvesztése nélkül;
 • csúszásgátló tulajdonságai.

A hajlékony kő lapjai tetszőleges mennyiségben csatlakoztathatók egymáshoz, és zavartalanul telepíthetők

A járólapos fürdőszoba nagyon esztétikus és stílusos, a felület mindig érintetlen. Kár esetén (ami nagyon ritka), az egyes töredékek könnyen helyettesíthetők újakkal. A hátrányok csak az anyag magas költségeit tartalmazzák, jellegzetességei és dekoratív jellege miatt.

PVC csempe tulajdonságai

A vinil vagy PVC csempe sok szempontból hasonlít az olyan népszerű bevonatokhoz, mint a linóleum és a laminált, de bizonyos jellemzők messze felülmúlják őket. A vastagsága 1,5-3,5 mm között változik, a fektetést mindenféle alapbeton- és fafelületre, linóleumra, kerámia burkolólapra, önterülő és fűtött padlóra készítik. A fő feltétel - az alap legyen a lehető sima, tiszta és száraz.

Mi a PVC csempe?

A PVC burkolat szerkezete többrétegű:

 • alapréteg;
 • festett PVC dekoratív réteg;
 • poliuretán bevonat;
 • védő réteg csúszásgátló tulajdonságokkal.

A fő komponensű polivinil-klorid mellett az anyag inert töltőanyagokat, lágyítókat, stabilizátorokat és színezékeket is tartalmaz. Az ilyen kompozíció a csempék megfelelő rugalmasságát, a hőmérséklethatásokkal szembeni ellenállást, az UV-ellenállást és a kopásállóságot biztosítja. Ugyanakkor az anyag biztonságos az emberi egészségre, mivel nem bocsát ki káros anyagokat.

Vinyl padlólapok

A vinil rugalmas csempe előnyei:

 • olcsó;
 • könnyű a szállítás és a könnyű telepítés;
 • csúszásgátló felület;
 • hatalmas változatosság az anyag textúrájában, színében és mintázatában;
 • a rugalmasság és a nagy szilárdság kombinációja;
 • nedvességgel szembeni ellenállás, korrózió, gombák;
 • jó hangszigetelés;
 • könnyű cserélni a sérült darabokat.

A megfelelően megtervezett PVC csempe évek óta szolgál, szinte anélkül, hogy elveszítené a dekoratív tulajdonságait. A gondoskodás ezen anyag elengedhetetlen, és a széles választék korlátlan lehetőségeket nyit meg a tervezési megoldások számára.

Vinyl csempe finom padló

Kvarc-Vinyl csempe, árnyék "tölgyes palota szürke-bézs"

 • alacsony ellenállás az oldószerekkel szemben. Például a véletlenül kiömlött aceton mélyen megmaradhat a cserépen, ami nem javítható;
 • Ezt az anyagot nem szabad fűtött tárgyak közelében elhelyezni, és ahol közvetlen érintkezés lehetséges a tűzzel. A csempe égetése nagyon mérgező anyagokat bocsát ki.

Hogyan vásároljunk egy jó csempe

Egy másik nagyon fontos pont a vinyl kiválasztásakor a rúd vastagsága.

Vinyl befejező termékek

A csempe négyszögletes és téglalap alakú. A négyzet alakú csempe standard méretei 33x33 cm, 50x50 cm és 61x61 cm, négyszögletesek - 18x92 cm. A fektetés módja kétféle - ragasztó és ragasztós -. Az első típus a szokásos csempe, amely a padlóhoz speciális összetevők és öntapadó anyagok segítségével van rögzítve. Mindkét opció lehetővé teszi megbízható, monolitikus és vízálló bevonatot, amely kiemelkedő fontosságú a fürdőszoba elrendezésében.

PVC cserépfajták

A ragasztott típusú cserép létrehozása úszó padló, mert nincs rendelkezés rögzítése a bevonat az alap. Az ilyen csempe számára három lehetőség van, amelyek a kötési módban különböznek egymástól:

 • csempe ragasztószalagokkal a széle mentén;
 • csempe reteszeléssel laminált típus szerint;
 • Moduláris elemek mindkét oldalon speciális vágásokkal.

A laminált anyaghoz hasonlóan a PVC csempe különféle kopásállóság-osztályokkal rendelkezik, amely nemcsak az erő tulajdonságait, hanem annak költségeit is meghatározza. Lakások és magánházak díszítésére 23-31. Osztályú csempe, nagy változatossággal és minimális vastagsággal. Az átlagos élettartam 5-6 év. A 32-42-es típusú csempe kereskedelmi forgalomnak minősül, és nagy forgalmú területekre vonatkozik. 10-15 évig szolgál, de sokkal drágább, mint a háztartás. 43 osztály kopásállósága speciális bevonatot jelent, amelyet garázsok, termelési üzletek, sportkomplexumok számára terveztek. Természetesen az utolsó lehetőség a legtartósabb, de a legdrágább, és ezért a fürdőszobában használhatatlan.

Fontos szabály a vinil csempék kiválasztásához

Összehasonlító táblázat rugalmas csempék fajtáitól

Rugalmas kerámia csempe Delap

Rugalmas kő (Németország)

Rugalmas kő (Oroszország)

PVC csempe Tarkett

Kvarcos vinil csempe Deart Flore

A technológia rugalmas kerámia burkolatokat készít

Rugalmas kő vagy rugalmas kerámiák elhelyezése eltér a PVC burkolólapoktól, bár nem sok. Az összes árnyalat lefedéséhez vegye figyelembe az egyes típusokat külön-külön. De először alaposan olvassa el, hogyan kell megfelelő módon előkészíteni a felületet a béléshez, különösen azért, mert ez a folyamat minden ilyen típusú befejező anyag esetében megegyezik.

Felület előkészítés

A hajlékony csempe alapra való illesztésének minősége három tényezőtől függ:

 • az alap simasága;
 • a ragasztó ragasztó tulajdonságai;
 • helyes rögzítési és nyomóelemeket.

Az első tényező a legfontosabb, és itt van, hogy sokan olyan bosszantó hibákkal járnak, amelyek a befejezés végbevágásához vezetnek. A gipsz és a cement habarcsok, a hámló festék, a repedések, a penészes területek - mindez akadályozza a csempe normál illeszkedését a falhoz vagy a padlóhoz, és a működés során hozzájárul a bevonat romlásához.

Szóval, kezdd el a bontás a régi befejezni. Ha a falakat egyszerűen festették, nem szükséges a festéket súrolni, a legfontosabb az, hogy szorosan tartsa. Hámlás, buborékok és más hibák jelenlétében alaposan tisztítsa meg ezeket a helyeket, és finom szemcsézett csiszolópapírral tisztítsa meg.

Hogyan lehet eltávolítani a festéket a falakról

Különösen körültekintően vizsgálja meg a csövek közelében lévő területeket - általában a vakolat hagyja ott, szemetet és rozsdát gyűjtenek.

A gombafertőzött területeket alaposan átitassuk és "Fehérség" -el vagy más klórtartalmú készítménnyel kezeljük.

Fehér a gomba ellen a falakon

Ha nagy repedések vagy mély zsetonok vannak, gyúrjuk meg a cementhabarcsot, és lezárjuk őket.

A fal repedéseinek tömítése

Ha az ilyen hibákat nem tartják be, akkor folytathatja az alapozást és a szintezést. Az alapozáshoz egy univerzális, szagtalan, univerzális akril-latex alapozó a legjobb, és vízszintes vízálló vakolat keverékhez (például Vetonit TT).

Egy fényképen - univerzális alapozó latex alapon

A gitt csak akkor alkalmazható, ha az alapozott falak teljesen szárazak. A szintezés után a felületet csiszolják és a porból megtisztítják tiszta ruhával. Ezután ismét fedjük le a falakat egy alapozóval. Most készek rugalmas csempék telepítésére.

Ha a burkolólapot a padlón kell elhelyezni a fürdőszobában, elő kell készíteni. A rugalmas kő legjobb alapja a cement-homok esztrich vagy az önterülő padló. A cserépre nem ajánlott: az anyag nagyon közel van a felülethez, és a legkisebb szabálytalanságokat ábrázolja, ami azt jelenti, hogy behatolhatnak a varratokba. Ha a padlót vízszintes helyzetbe állítja, ügyeljen arra, hogy a síkot egy szinttel irányítsa, mert a felületnek lehetőleg laposnak kell lennie.

A padló egyenletességének meghatározása

A fénykép világosan mutatja a magassági különbségeket.

Hogyan kell szintetizálni a padlót?

Miután a habarcs megszáradt, a padló fel van töltve, hogy megnövelje a víztaszító képességet és növelje a ragasztó tapadását.

A padló alapozását egy hengerrel

Szerszámok és anyagok csempék gyártásához

A folyamat során szüksége lesz:

 • vékony fém vonalzó vagy mérőszalag;
 • ceruza;
 • éles kengyel;
 • épület hajszárító;
 • gumi henger;
 • festékhenger egy kis halomral és ecsettel.

A ragasztó kiválasztásakor vegye figyelembe a hidrofób tulajdonságait, a szokásos fürdőszobai kompozíciók nem alkalmasak. A szakértők javasolják, hogy a FLEX (hajlékony) márkájú ragasztót válasszák, például MAPEI Keraflex, Litoflex K80, Knauf Flex. Vásárláskor számszerűen számítsa ki a kívánt mennyiséget: átlagosan 2,5 kg ragasztó kerül felhasználásra négyzetméterenként.

A ragasztókészítmények leírása

Ha olyan rugalmas cserépet választott, amely "aszimmetrikus alakú" vad kőből áll, vízálló habarcsot is kell vásárolnia.

Grout CERESIT CE 40 rugalmas víztaszító, gombaellenes

Ez a bevonat sokkal hatékonyabb a különböző vastagságú varratokkal szemben, és nem teheti meg a fugázás nélkül. Azonban a geometriailag helyes formák elemeinek elhelyezése lehetővé teszi, hogy a bevonatot zökkenőmentesen, monolitikusan készítsük, és ebben az esetben nincs szükség a troweling kompozíciókra.

Fürdőszoba falburkolat

1. lépés: A csempe kicsomagolásra és a padlóra kerül, hogy meghatározza, hogyan lehet a fragmentumokat egymáshoz illeszteni.

2. lépés. A gyártó utasításai szerint elkészíti a ragasztót: megfelelő tartályt kell venni, vízbe önteni, fokozatosan önteni a száraz keveréket és keverni. Nagyon fontos, hogy szigorúan vegye figyelembe a csomagoláson feltüntetett arányokat, a telepítés minősége attól függ. A kész keveréket azonnal megvásárolhatja, és időt takaríthat meg.

3. lépés: A dekoráció során tapasztalt tapasztalatok hiányában jobb, ha a csempe alulról nem lesz rögzítve, mint a kerámia, hanem felülről - az egyik sarkon. Ez annak köszönhető, hogy amikor az anyagot késsel vágják le, a vágások nem lehetnek annyira tiszták, mint a gyári. A fal alsó részén ez a hiba gyakorlatilag nem észrevehető, ellentétben a felső részvel, ahol minden látható. De a professzionális mestermesterek inkább ragasztják az alját, mint egy szabványos csempe.

A ragasztót csak a csempére kell felhordani, egyenletesen az egész hátoldalon.

Ez általában elegendő az anyag rögzítéséhez. Egyes szakemberek javasolják, hogy ragasztót alkalmazzanak a fal felületére, és ne a csempere, és ehhez egy fogazott simítót használjanak. Mindkét módszert széles körben alkalmazzák, de az első sokkal kényelmesebb.

4. lépés: Vegye ki az első elemet, és tegye vissza a falhoz, azonnal vízszintesen és vízszintesen. Amint a burkolólapot laposra helyezzük, mindkét kezével óvatosan lenyomjuk a falat, majd egy gumi görgővel kanyarodunk a középponttól a szélekig, a felesleges ragasztó és a légbuborékok kiürítésével. Ragasztás azonnal törölje.

5. lépés: A következő elem rögzítve van a végéig. Ha a szélek lazán illeszkednek (és ez nagyon gyakran történik, amikor a csikkelést), kissé felmelegednek egy hajszárítóval, és gördítik le. A két csempe alsó szélének sík vízszintes vonalat kell képeznie, ezért egyenletesen szintelje ki a töredékeket, mielőtt a felületre nyomná őket. Hasonlóképpen rögzítse a sorban maradt csempeit.

6. lépés: Először a szélső elemet ragasztó nélkül ragasztjuk a falhoz, és meghatározzuk, hogy szükség van-e a vágásra. Szükség esetén mérje meg a maradékot a saroktól mérőszalaggal, csempe hátrafelé, visszahúzódjon a kívánt szélesség széléről, és a vonalzó alá vonjon vonalat ceruzával. Ezután vágja le a felesleget egy éles késsel vagy ollóval.

Tanács. Ha egy sarkot, egy csomópontot vagy egy másik kiemelkedést szeretne levágni, akkor a csempe a sajtolás után fűtött egy hajszárítóval. Fűtött, rugalmasabbá válik, és jól illeszkedik a komplex felületekre. Annak érdekében, hogy a fogantyú megbízhatóbb legyen, 15-20 másodpercig meg kell nyomni az anyagot a falhoz.

A szögek nem mindig megkülönböztethetők a szigorú vertikussal, és lehetetlen a szomszédos elemek pontosan feküdni. Ebben az esetben az anyag átfedése szükséges: az egyik lapka 10-20 mm-re van egymásra helyezve, míg a szélek nem ragasztottak. Ezután vágja el a két pengét késsel, vegye le a vágott csíkokat, enyhén emelje fel a csempe széleit és ragasszon fel ragasztót, majd simítsa le az anyagot.

Ha minden erőfeszítés ellenére néhány helyen (kis helyigényű) 3 mm-es rések maradnak, akkor nagyon egyszerűen kiküszöbölhetők. Ehhez vegye le a burkolólapokat, előmelegítse az előlapot egy alapozóval, és óvatosan dörzsölje át a varratot, amíg összefonódik a vásznon. 15 perc elteltével egy puha kefével el kell távolítani az egyes homokszemeket. A széles réseknél ez a módszer nem megfelelő, külön kell ragasztani őket.

Fugázás és fugázás

7. lépés: Az összes csempe ragasztása után a felületet egy hidrofób vegyülettel kell kezelni, amely általában a csempe csomagolásához kapcsolódik. Ez a vegyület növeli a bevonat vízállóságát, megkönnyíti a karbantartást és meghosszabbítja a bevonat élettartamát. Vigyük fel egy széles ecsettel vagy hengerrel, rövid nadrággal az alulról felfelé.

Pontosan ugyanúgy rugalmas csempe ragasztott a padlóra, és a fürdőkád, a válaszfalak és más felületek szembesülnek.

PVC csempe szerelési technológia

A fürdőszobában a PVC padlóburkolatok leggyakrabban használatosak, bár mindkét falra és mennyezetre van lehetőség. Előnyben részesítjük a ragasztási módszert, mivel megbízhatóbb a magas páratartalom esetén. Először a felület előkészítésén dolgozunk.

Előkészítő szakasz

A PVC-alapú bevonat bizonyos követelményeket támaszt:

 • a lyukak hiánya, repedések, delamináció;
 • a betonbázis nedvességtartalma nem haladja meg az 5% -ot;
 • a felület maximális simasága, egyenletessége és merevsége;
 • nincs por, zsír vagy olajfesték az aljzatra.

A szintező lemez vagy a kiegyenlítő keverék feltöltése biztosítja ezeket a feltételeket. Ha a burkolólapot a csempe tetejére ragasztani szeretné, először gondosan meg kell csípnie az ízületeket és ki kell küszöbölnie a magassági különbségeket, különben az új bevonat alatt az összes szabálytalanság látható lesz. Ezenkívül a burkolólapok alatt keletkező dudorok működés közben anyagi károkat okoznak.

A felület előkészítése után győződjön meg róla, hogy a csempe a szobába, és hagyja őket legalább egy napig. Az ajánlott hőmérséklet a fürdőszobában 18-24 ºC között kell lennie.

Ragasztásra és a PVC padló ragasztására vonatkozó követelmények

Tanács. Ha a PVC burkolólapokat "meleg" víz vagy elektromos padlóra helyezzük, a fűtőtestet néhány nappal le kell zárni. Ugyanakkor a "meleg" padló és a műanyag bevonat között legalább 1,5 cm távolságnak kell maradnia, amelyet cement vagy polimer keverékkel lehet betölteni.

Eszközök munkához

Ha a rugalmas csemperagasztást ragasztóanyaggal végezzük, akkor a munkához szükséges:

 • nagy ollók anyagvágáshoz;
 • fogazott simító ragasztó alkalmazása;
 • gumi henger;
 • gumi sisak;
 • mérőszalag;
 • bevont vezeték.

A ragasztót speciális, vízálló, PVC termékekhez tervezték. Kiváló eredmény például az univerzális ragasztó KESTOPREN, KIILTO EXTRA, Homakoll. A csempegyártók csomagolásán általában azt kell jelezni, hogy melyik ragasztót kell a tojásnál használni.

PVC burkolólapok ragasztására

Először meg kell határoznia, hogyan rakja le a csempe - közvetlenül vagy átlósan. A legjobb, ha a padlólapot száraz padlóra rakja, és látja, hogy tetszik jobban. A kiválasztott módszer az alap elrendezésétől függ, amely lehetővé teszi a szoba közepének azonosítását. Vegye át a bevont zsinórt és jelölje meg a merőleges tengelyeket a szoba sarkából vagy az ellenkező falak középpontjából. Vagyis az irányvonalak átlósan helyezkednek el a helyiségben vagy párhuzamosak a falak vonalával, de szigorúan kell metszeniük 90 fokos szögben. A kereszteződés pontjától kezdve és a csempék telepítéséhez az egyik vezetőn keresztül.

1. lépés: A csomagoláson feltüntetett utasításokat szigorúan, a feltüntetett arányok figyelembevételével készítse el a ragasztót. A készítmény összekeverésénél figyelembe kell venni a polimerizáció idejét a munka befejezése érdekében. Tapasztalat hiányában jobb a kis adagokban elkészíteni a ragasztót.

2. lépés A spatulát a padlón a ragasztókészítményre a kiindulási pont közelében, a vezető tengely egyik oldalán kell felhordani, és egyenletesen elosztani, hogy a fedett terület elegendő 3-4 csempe számára.

3. lépés: Vegye ki az első elemet, és helyezze a padlóra úgy, hogy az oldalsó él és a vég egybeesjen a vezetővonalakkal, és a szög a tengelyek metszéspontjába esik. Óvatosan nyomja meg és sima, a levegőt a csempe alá szorítja.

4. lépés: Csatlakoztassa a következő elemet a kiválasztott lefektetési minta szerint. A hátoldalon vannak nyilak az egyes lapkákon, ezért a fedél beszerelésekor győződjön meg róla, hogy a nyilak iránya egybeesik. A burkolólapokat végtelenítetten, rések nélkül, gondosan megnyomva és simítva a széleket.

5. lépés Az első szakasz lefektetése után egy gumi hengerrel felhúzza, majd enyhén nedves ruhával törölje le a ragasztót. 25-30 perc elteltével még egyszer be kell dobni az eredményt. Időközben elkészítheti a következő ragasztócsomagot.

Ragasztás és csempézés

A panelek ragasztásának folyamata

Pvc csempe előpréselése ágyazáskor

Az anyag vágásakor jelölje meg és vágja le az elülső oldalt. A jelölési vonal mentén először egy sekély bemetszést végzünk az egész csempe mentén, majd meghajlítjuk és a bázist levágjuk.

Vágja le a töredékeket először egy száraz felületre, ha szükséges, helyes, majd csak a ragasztóhoz rögzítve. A csempe, amely hajlított felületeken (a csövek közelében, az ajtóban, a dobogónál) helyezkedik el, ajánlott kivágni vastag papírra. Az anyag plaszticitásának növelése érdekében a burkolólapokat hajszárítóval kell felmelegíteni. Két nappal a fürdőszobában, telepítheti a vízvezetéket, és elvégezheti a végleges javításokat.

Az öntapadó PVC burkolólapot a padlóra ugyanazon az alapon helyezték el, de a ragasztó keverék használata nélkül. Ez a módszer egyszerűbb, kevesebb időt és energiát igényel. Ugyanakkor sokkal alaposabban kell elvégezni az alaprajz elkészítését, különben a burkolat rosszul tapad a felületre, és hamarosan elkezd hámozni.

Csempézési módszerek

Tégla zárral és anélkül

Gondolatlan módon a tojás

A fürdőszobában gyakran használják a kastélycsatlakozással ellátott cserépeket is. Az ilyen bevonat úszó padló, és semmilyen módon nem rögzíthető az alapra. Az előkészítő lépcső ugyanúgy történik, mint a ragasztóval történő felszerelés során, ezért nem fogjuk részletesen megfogni. Mielőtt elkezdené a munkát, olvassa el alaposan az utasításokat - minden egyes PVC csempék gyártója eltérhet a technikában.

1. lépés: Az első csempe, amely az ajtó túlsó sarkában fekszik, és a falhoz egy horony van. Az első sor lapjain lévő horony alsó kiemelkedését írószerszámmal kell elvágni, hogy ne zavarja a felületek ütközését. A csempe szélének és a falnak kb. 5 mm-es távolságot kell hagynia.

2. lépés: Vegye le a második lapkát, az első mellett, majd csúsztassa a léc szélét. Ismételje meg mindent a sor végéig. A fektetett lapok sík vonalnak kell lenniük a magasságkülönbségek nélkül.

3. lépés. A második sort a csempe szélességének legalább egyharmadának eltolásával kell rögzíteni. Ehhez egy darab egy sík felületre van helyezve, az elülső oldali vonalzó alatt vágás történik, félig meghajlítva, és alulról lefelé húzva.

Csempe kötési séma

PVC csempe a beszerelés alatt

Rolling csempe csempe

Az utolsó csempe lefektetése

Így minden más sor rögzítve van, az utolsó csempe, ha szükséges, hosszúsággal van vágva. Ha a zárak szorosan feszesek, használhat gumi sisakot. Általában ez a módszer gyakorlatilag nem különbözik a tojásló laminátumtól, kivéve, hogy a bevonat elemei kisebbek.

A PVC bevonatos padló működése

Rugalmas csempe a belső térben

A rugalmas csempe ma már határozottan elfoglalták a rést az építőanyagok piacán, és aktívan használják a belső falakhoz. Ennek az anyagnak a népszerűsége miatt, hogy könnyen elhelyezhető, nem igényel speciális készségeket. Az előnyök annak tulajdoníthatóak, hogy működik, hosszú ideig szolgál, alacsony az ára. Emellett különböző színek és minták a felületén lehetővé teszik a belső térben való alkalmazását.

Mit csinálnak?

A lakóépületek javítására szolgáló anyag kiválasztásakor logikus, hogy megkérdezze, hogy melyik áll, és milyen jellemzőkkel rendelkezik.

Rugalmas lapon négy réteg van:

Az első réteg polivinil-kloridot tartalmaz, szubsztrátként működik. A másodikban üvegszálas és lágyított kő lapkák. A következő réteg dekoratív terheléssel rendelkezik, rajz rajta. A védelemre az utolsó rétegre poliuretán bevonatot alkalmaznak.

Előkészítő munka

A rugalmas csempék telepítése egyszerű. Tudod csinálni magad, szakértők nélkül. Az első lépés a felület előkészítése. Ehhez teljesen távolítsa el a régi bélést, és állítsa be az alapot, és meglazítja az ütéseket és repedéseket.

Nem számít, hogy mi ez (papír tapéta, kerámia csempe, műanyag panelek, vagy egyszerűen festett felület). Ezután a falakat le kell emelni és egy alapozóval kell lefedni. Ezután csempézheti a falat.

Azt is fel a padlóra, használják a különböző területeken, és még az utcán.

lefektetés

Mielőtt ragasztja a csempeit a falakon, fel kell készülnie minden elemére. Csatlakoztassa a felületre speciális ragasztóval vagy cementhabarccsal. Ezután a felület szükséges a görgő simításához. A következő lépés a sarkok kialakítása és a fugázás.

A végén használhat lakkot, amely védetté válik és a felületet ragyogja.

Ez a csempe kényelmes abban az értelemben, hogy hajlítható: a segítségével könnyű díszíteni minden felületet, beleértve a sarkokat. A munka folyamán egy kis tollas (egy speciális gumi kalapács) van a közelben. Szükség lehet a részek összehangolására.

A bélés folyamatában is szükség lehet:

 • spatula;
 • építési szint;
 • keverő ragasztó keveréséhez;
 • ragasztótartályt és ragasztót.

A ragasztót spatulával kell felvinni olyan kisméretű területekre, amelyek rétegei nem haladják meg a 3 mm-t. Egy másik árnyalatot is figyelembe kell venni: az egyes részek között legalább 5 mm, de legfeljebb 10 mm távolságot kell hagyni. Ellenkező esetben a varratok túl szélesek lesznek, ami nem javítja a fal megjelenését.

Nehéz pillanatok

A felszínen gyakran vannak akadályok csövek, összetett sarkok és egyéb elemek formájában. Ilyen esetekben a következőképpen kell eljárnia. A cserépet 30 másodpercig kell megnyomni és tartani, miközben egy hajszárítóval is felmelegszik. Tehát rugalmasabbá és megbízhatóbbá válik. Vannak olyan pillanatok, amikor a csempe nem működik, hogy az ízületet az ízületbe helyezze. Ezután beillesztheti az átfedést, anélkül, hogy ragasztaná a széleket.

Ezután az extra darabokat könnyedén levághatjuk egy késsel.

előnyök

Azon a tényen, hogy ez a fajta bélés pénzt takarít meg, számos előnye van, beleértve a hő- és hangszigetelést. A rugalmas csempékkel végzett munka gyakorlatilag nem alakul ki. A falakkal szegélyezett falak minimális terhelést kapnak.

Vannak más előnyei is:

 • A pozitív oldalon az a tény, hogy ez az anyag tartós és megbízható, nem okozhat repedéseket és forgácsokat.
 • Ha a burkolólapot a padlóra fektetik, akkor is, ha nehéz tárgy esik, nem fog szenvedni, ami nem a kerámia burkolatok esetében.
 • Ez a homlokzati anyag kényelmesen szállítható könnyű súlya miatt.
 • Ami a műveletet illeti, ez a csempe hosszú ideig tarthat (akár 10 évig).
 • A kétségtelen előny, hogy a rugalmas csempe nem fél a hőmérséklet változásától és a fagytól. A hó és a jég nem marad a felületén, a nedvesség gyorsan elpárolog.

A vegyi anyagok hatásait illetően nincs különösebb korlátozás sem. Ez a csempe minden mosószerrel mosható, de nem fogja elveszteni megjelenését.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy acetonnal és oldószerrel dörzsölhetjük. Ezt nem szabad megtenni (fennáll annak veszélye, hogy károsítja a tervezést és a szerkezetet).

lehetőségek

Az átfogó színspektrum, a burkolat textúrája, melynek a rugalmas burkolólapja rendelkezik, lehetővé teszi érdekes ötletek elvégzését és a belső kialakítás kiemelését.

Ezzel a burkolólapon a következőket teheti:

 • ajtó- és ablaknyílások;
 • oszlopok és boltívek;
 • különböző fülkék és szegélyek;
 • falak bármelyik szobában.

Más anyagokkal együtt használható. Például elrendezheti a szobának csak a sarkát, és a hely maradékán tapad hátlapra vagy fedőlapra. Rengeteg lehetőség van. Tökéletes ez az építőanyag úszómedencékhez, szökőkutakhoz és mesterséges tavakhoz. Ezzel szemben a csempe sikeresen alkalmazható a kirakodások javításánál. Még az épület külső kezelése is lehetséges, ha dekoratív akril csempéket használnak, amelyek speciális védőbevonattal rendelkeznek.

Tégla felület

Ma a tégla utánzatok egyre fontosabbá válnak. Különböző anyagokból készül: kerámia csempe, tapéta, festék, vakolat. És rugalmas csempe is használható ezekre a célokra. Alkalmas belső és külső falakhoz. A kandallók, oszlopok, boltívek, a fal különálló részei - abszolút bármilyen belső tér kialakítható a segítségével.

Kívánatos egy jelzést készíteni a falon, hogy jelezze, hol helyezkednek el a jövő "téglák". Gyakran a "tégla" kivitelezéshez EcoBrick csempék használatával. Cementből, homokból, akril polimerekből, színes festékekből készült.

Minden felületen jól megtartja, ha ragasztóval ragasztja vagy cementhabarcsot használ.

A csempe megkülönböztető jellemzője az a tény, hogy a csuklópánthoz van kötve, nem kell fugázni. Ha szükséges, hogy levágja a csempe egy részét, elegendő, hogy néhány percig tartsa a kést, majd törölje le. Ez a lemez önmagában szilárd. De ha keretet vagy szögletes felületet kell kialakítanunk, elegendő a csempe felmelegedése az épület hajszárítójával.

Hatása hatására meglágyul, hajlítható és lefektethető. Ebben az eljárásban elővigyázatossági intézkedéseket kell követni. A forró levegő hatására a csempe felmelegszik. Viseljen ruhát kesztyűt az égési sérülések elkerülése érdekében. Ez a csempe érdekesnek tűnik a loggiában és az erkélyen. Ezzel összerakhatja a kerti utakat. Ha úgy dönt, hogy befejezi a téglát, a tervezők javasolják más színek használatát, valamint az anyagok textúráját. Egy tégla túlterheli a szobát, az egyes részek díszítése előnyösnek tűnik.

Rugalmas kő

Egy másik érdekes típusú csempe, amely nagy paletta árnyalatú fénytől a sötét árnyalatokig. Ezzel fejlesztheti a különböző tervezési lehetőségeket, bár jobb kombinálni más elemekkel. Teljesen kőszobás lesz komor. Ha egy falat egy vad kő alatt készítenek, mások egyszínű fényt készíthetnek.

Ez a lehetőség jól illeszkedik egy fürdőszobába. A ragasztást megelőző felület speciális gombaellenes vegyületekkel kezelhető. A 210x50, 200 × 300, 600 × 300, 800 × 400 mm paraméteres méretek népszerű méretűek. A rugalmas kő padlózásra is alkalmas, ezek a termékek kompatibilisek a "meleg padló" rendszerrel.

Jellemzői miatt a hőt megtartja, ilyen padló gyönyörű, tartós és kényelmes lesz.

A lerakás módja kétféle: ragasztó és ragasztó nélkül. Sima csempe ragasztóval rögzítve a padlóra. Öntapadó fajtája csak a padlóra van fektetve, eltávolítva a védőréteget a hordozótól. Mindkét esetben a bevonat megbízható, a minõség ugyanolyan magas. Lehetőségek vannak a ragasztócsíkok ragasztására szolgáló csempe, ragasztás formájában, laminált formában, mindkét oldalán speciális hornyok.

A csempe osztályokra van osztva. Az alsó osztály beltéri használatra készült. Élettartama több mint 5 év. Az irodahelyiségeknek magasabb osztályra van szükségük: nagy forgalmúak. Van egy speciális bevonat, amelyet sportpályák és garázsok használnak.

Vélemények

A vélemények azt mondják, hogy sokan inkább a hajlékony csempe, mint más építőanyagok, pontosan azért, mert könnyű dolgozni. Ha a munka során hiba keletkezett, a burkolat egy része problémamentesen eltávolítható a falról, és új darabokra cserélhető. Sokan, amikor ezt a burkolatot nézték, zavarba jött az a tény, hogy ez a fajta díszítés némi homályt jelenthet a helyiségben. Ez azonban elkerülhető, ha a téglafesték könnyű árnyalatait választja. Igen, és egy sötét változat sikeresen kombinálható más típusú bevonatokkal. Tehát lehetőség van arra, hogy megkülönböztessük a helyiség funkcionális területeit, és hangsúlyt fektessünk.

A rugalmas burkolólapok helyes elhelyezéséről az alábbi videóból olvashat.

Minden jog fenntartva, 14+

A weboldalak másolása csak akkor lehetséges, ha aktív linket telepít a webhelyünkre.

A falakhoz használt akril panelek használata

Díszítő faldíszítés már az ősi idők óta használatos, de az igazi forradalom ezen a területen viszonylag korábban történt - egy ilyen többfunkciós polimer, mint akril szintézisének kezdetével. Az akril panelek a falak rövid idő alatt megtalálta a legszélesebb alkalmazást a lakberendezésben.

Ma ezen univerzális és esztétikus polimerek paneljeit konyhai és fürdőszobai, irodai és ipari helyiségekben használják. Ebben a cikkben megpróbáljuk részletesebben megérteni az akrilikus népszerűség okait.

Műszaki adatok és működési jellemzők

Az acryl az akrilsav alapján létrehozott polimerek generikus neve, viszont a földgázból szintetizálódik. Ez az anyag széles körű alkalmazásokkal rendelkezik, beleértve a belső dekorációt is.

Alapja gipsz lap és MDF lap. Kezdetben az MDF alapját őrlésnek és alapozásnak vetjük alá, majd egy mintát vagy rajzt alkalmazunk a lemez felületére egy nyomtató használatával.

Végső érintésként a lemez felületét megolvasztott akrillal bélelik. A magas hőmérséklet hatására a két anyag egyetlen, majdnem monolitikus struktúrába van fuzionálva.

Tartósság - az akril panelek egyik fő előnye

Az akril fali panelek sikeresen helyettesítik a hagyományos cserépet egyedülálló teljesítményjellemzőik miatt.

 1. Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás. Más polimer anyagokkal ellentétben az akrilból készült falpanelek rendkívül nehéz véletlenül károsodni - ennek érdekében erőfeszítéseket kell tenni.
 2. Alacsony tömeg. Alacsony súlya miatt a panelek nem feszegetik a falszerkezeteket. Tehát az akril panel háromszor könnyebb, mint egy azonos méretű üveglap.
 3. Az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállás. Az akril tömbben festett gyakorlatilag nem fakul a nap, és az évek során megőrizte gazdag színét.
 4. Hygiene. A panelek nem szennyezik a piszkot és a szagokat, a patogén baktériumok, a gomba és a penész nem termesztik a felületüket.
 5. Könnyű gondozás. A sima felületnek köszönhetően az akril panelek könnyen eltávolíthatók bármilyen szennyeződéstől.
 6. Vízálló. A nedvesség ellenállása miatt az anyagot magas páratartalmú helyiségekben lehet használni. Használható vízszigetelésként a falak nedvességtől való védelme érdekében.
 7. Környezetbarát. Az anyag nem tartalmaz toxikus összetevőket és még akkor is, ha az égetés nem bocsát ki veszélyes anyagokat a levegőbe.
Ez az anyag a fürdőszobában és a hallban is befejezheti a szállodát.

És az ilyen falpanelek legfontosabb előnye a pompás díszítő tulajdonságok.

Az akril panelek falakra néző anyagként használhatók.

Gyakran használják konyhai kötények bélésére, díszítő betétek az irodai válaszfalak nyílásaiban stb.

A textúrák, színek és minták hatalmas választéka teszi őket a belsőépítészek egyik kedvenc anyagának.

A panelek felületén a széles formátumú nyomtatási eljárással szinte bármilyen rajzot alkalmazhat, beleértve a 3D-s képeket is. Kereskedelmi használatra és texturált panelek készítésére, további dekoratív hatás létrehozására.

Az akril egyetlen hátránya az a magas költség, amely megakadályozza, hogy teljes mértékben kiszorítsa versenytársait a befejező anyagok piacáról - polivinil-klorid, csempe és kompozit anyagokból, melyeket fa alapoztak meg.

A táblázat az akril és más anyagok összehasonlító jellemzőit mutatja be. Ebben az esetben a PMMA - polimetil-metakrilát (akril gyanta) rövidítéssel hivatalosan elfogadott hivatali megjelölés.

Az akril panelek fő típusai

A modern piacon három fő típusú akril fali panel - alapja gipsz, MDF és az úgynevezett dekoacryl, készült átlátszó gyanták.

Mindegyik anyag saját technikai jellemzőkkel és saját alkalmazási területtel rendelkezik.

Gipsz akril

A gipsz akril először 10 évvel ezelőtt jelent meg az értékesítésben, és aktívan támogatja a piacon a gipsz-vinil és más díszítő anyagok alternatívájaként.

A Gipsoacryl széles körben használják a beltéri falburkolatok, mennyezetburkolatok, ablak- és ajtópályák beépítéséhez.

Ebben az esetben az akrilgyanták alkalmazásának alapja egy gipszkarton. A bevonat meglehetősen erős és jól tolerálja a hatalmas, határokon átnyúló embereket.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gipsz nem tolerálja a magas páratartalmat, nedves helyiségekben nem feltétlenül ajánlott a gipsz akril használatát.

MDF, akril

Az akrilfali panelek közül az MDF-akril a legáltalánosabb megoldás. Ez annak az alkalmazásának egyetemességének köszönhető. Nem fél a nedvességtől, és még a fürdőszobákban, a szaunákban és fürdőkben is fel lehet fedni.

Az MDF nagy szilárdsága miatt a panelek ellenállnak a hajlításnak, ütésnek és fizikai igénybevételnek.

Dekoakril

Külsőleg, ez az anyag úgy néz ki, mint egy matt vagy fényes felületű áttetsző plexiüveg. A dekoakril lap vastagsága 0,4 és 1,2 cm közötti.

A dekoacril teljesítményét tekintve jóval jobb a hagyományos üveghez képest - sokszor könnyebb és sokkal ellenállóbb a külső hatásokkal szemben.

Például ütésállósága ötször nagyobb, és súlya ugyanabban az időben háromszor kisebb, így a dekoacryl feldolgozható veszélyeztetés nélkül - fúrás, fűrészelés és akár hajlítás.

A nagy fényátviteli kapacitás lehetővé teszi, hogy átlátszó és áttetsző partíciókat hozzon létre. A természeti környezet hatásaival szembeni ellenállás lehetővé teszi nem csak a belső tér, hanem az épület homlokzatainak furnérozását is.

Akril panelek szerelése

Az akril fali panelek remek módja a gyors és minőségi javítások elvégzéséhez. Az akril lapok egyszerű szerelése a csapágyfelületen a korunk legfinomabb befejező anyagához kapcsolódik - a gipszkartonhoz. Az akril panelek beépítésének technikája azonban sok tekintetben hasonlít a GCR rögzítési technikájához. Az ilyen típusú panelek telepítésével kapcsolatos részletekért tekintse meg ezt a videót:

Felület előkészítés

A fali MDF-akril vagy gipsz akril használata előtt nem szükséges speciális előkészítő munka.

Mivel a lapok a lengőkeret keretére kerülnek, nem fordítanak különös figyelmet a kis alaphibákra.

Elég, hogy a falak repedéseit és réstömbjeit megkenjük, nehogy a hő elhagyja a helyiséget vagy a nedvesség behatolását kívülről.

Abban az esetben, ha a falburkolatot áttetsző deco-akril bevonattal látják el, a fal előkészítését jobban meg kell közelíteni.

A bázis ebben az esetben általában a dekoakril felületére alkalmazott mintázat hátterét játssza.

Ebben a tekintetben a falnak esztétikus megjelenése van - pöttyös, szintetizált, festett.

Keretszerelés

A következő lépés a tartó keret telepítése. Létrehozásához mindkét fa lécet és sávot, valamint egy fémprofilot használhat a gipszkartonhoz. Itt nincs alapvető különbség.

Az egyetlen feltétel - a magas páratartalmú helyiségekben lévő falak burkolásakor nem szabad fát használni. Ilyen körülmények között a faanyagot gyorsan érintik a rothadás és a gomba.

A láda létrehozásához felfüggesztésre lesz szükségünk. A falhoz rögzítenek egy sor csomó-körmöket, amelyek egymáshoz képest 0,4-0,6 m távolságban vannak. A ládát fel lehet szerelni a videón:

A csavarokkal ellátott felfüggesztésekhez rögzítse a kívánt hosszúság függőleges állványait. Szükség esetén erősíthetők a keresztirányú elemek rögzítésével.

Panel telepítés

A rekeszekhez való rögzítőpanelekhez többféle módszert is alkalmazhat.

 1. Az akril lapokat ragasztóval rögzítik a kerethez. Ez a módszer lehetővé teszi csavarok nélkül abban az esetben, ha a díszítő felület elrontása nem feltétlenül kívánatos.
 2. A csavarokra való rögzítést ritkán alkalmazzák, mivel a sapkák megdöntik az egész esztétikai elemet. Opcióként az öncsapos csavarok beágyazódnak az üregbe, majd megkenik és festik. Különleges dekoratív takarókat is használhat az elrejtéséhez.
 3. A harmadik lehetőség az, hogy a panelet a nyomógombbal nyomjuk meg. Ez a lehetőség a legalkalmasabb a dekoacryl használatához, ha a tartó keretprofilok az egyes lapok ízületei mentén helyezkednek el.

A lemezek sarokcsuklói dekoratív sarokkal vannak bezárva. F vagy L profilokat is alkalmazhat. Ez további szilárdságot és erőt biztosít a szerkezetnek.