Legfontosabb > Dekoráció

Válassza ki az első és az oldalsó paneleket a fürdők számára. Tippek és trükkök

Gyakran a fürdőszoba felújítása során a lakástulajdonosok nem gondolnak a vízvezeték-szerelésről, mert a vízvezetékek, az elektromos vezetékek és egyéb elemek lógása nem nyújt esztétikai vonzerőt a szobának. Ezért a fürdő oldala és elülső része a fürdőszobai belső kialakítás szerves részét képezi.

Ma a fürdőszobai paneleket szinte minden jól ismert egészségügyi termék gyártója készítette, de ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen a panelhez, sok időt kell töltenie, ezért hallgassa meg tanácsunkat.

A panelek kétségtelen előnyei

Újabban a fürdőszobában lévő térben semmi sem rejtőzött, és minden kommunikáció teljes képet kapott a befogadott vendéglőkről és vendégekről. Korábban a fürdőszobában lévő helyiség bezárása érdekében házi készítésű függönyöket varrtak, téglafalat tettek vagy ajtókat szereltek. Ma a fürdőben lévő díszítőelemet a vízvezeték-gyártók gyártják, ugyanakkor nagy a kereslet a fogyasztók körében. Ennek a népszerűségnek számos oka van:

 • Könnyű telepítés és eltávolítás. Még különlegességek nélkül a fürdőszoba elülső és oldalsó paneljei percek alatt fel vannak szerelve és leszerelve. A távtartók vagy lábak formájában készült különleges rögzítőknek köszönhetően a kivehető panelt a fürdőszobában is kényelmesen javítani lehet;
 • Megfizethető áron a fürdőszoba oldala és elülső része mindenki számára megfizethető. Még az eredeti tervezési kompozíciók is megvásárolhatók a szobának felújítására szánt szerény költségvetésnél. Ez a hatás olcsó, de jó minőségű és tartós anyagok felhasználásával érhető el;
 • Számos megoldás minden ízhez és színhez. A kád alatt lévő képernyő panelek nemcsak különböző színekben, hanem textúrákban és stilizációkban is elvégezhetők. Például a kontrasztos és világos színárnyalatok válthatók meg a fa vagy a természetes kő stilizációival stb.

Az elülső panel felszerelése a fürdőkádra nem kötelezi az egyik stílushoz való ragaszkodást, mivel a termékek alacsony költsége és a könnyű telepítés lehetővé teszi, hogy színeket és textúrákat válasszon a szoba belsejében bekövetkező bármilyen változás esetén.

Hol nem jár egy panel nélkül?

Egy falpanel a fürdőszoba számára egyszerűen elengedhetetlen lesz, ha sok a kommunikáció a betűtípus alatt. Például, ha a fürdő hidromasszázs rendszerrel van felszerelve.

Egy másik lehetőség, ha a padló alá helyezést kötelező a kád alá helyezni - a szoba nagyon apró méretű.

Tipp: Ebben az esetben a fürdőszoba alatti teret racionálisan használhatjuk személyi higiéniai termékek, háztartási vegyszerek, porok, szivacsok, kefék és egyéb apró tárgyak számára.

Miért nagyon népszerű az akril panel?

Más anyagokkal összehasonlítva az első és az oldallap, akrilból készült a fürdő, a legnépszerűbb, mert:

 • Az akril megfizethető anyag;
 • A kiváló szilárdsági tulajdonságok miatt ez az anyag egyszerűen nélkülözhetetlen a fürdőszobában;
 • Az anyag abszolút higiéniája lehetővé teszi a panel használatát szögletes fürdőhöz vagy bármely más félelem nélkül mikrobák, penész és gombák kifejlesztéséhez a termék felületén;
 • Tartós és szerény az ellátásban. Gondos kezelésekor a fürdőkád elülső része évtizedekig tart, és nem veszíti el a megjelenését. Az így keletkező szennyeződést könnyen eltávolíthatjuk egy puha ruhával vagy szivaccsal, nem agresszív tisztítószerekkel.

Milyenek a panelek méretei és alakjai?

Mivel a vízvezetékgyártók mindegyik modellhez elöl és hátul elhelyezett fürdőtáblákat gyártanak, könnyen felvehető bármilyen forma tervezése. És nem számít, milyen, félkör alakú vagy téglalap alakú, aszimmetrikus vagy szögletes, nagy vagy kis fürdő telepítve van a szobában. Ma már a panelek bármely modellje jelen van az építési piacon.

Telepítési módszerek

A panel akril kádra vagy bármilyen más munkára való telepítéséhez a gyártók egyszerű, de megbízható szerelőlábakat vagy támasztékokat állítottak elő, valamint olyan modellek is készültek, amelyek fémlemezből készültek, speciális diákkal, amelyeken a panelek mozgathatók.

Az első esetben a panelnek a fürdőhöz történő rögzítését a lábak segítségével végzik el, amelyek a kád és a padlóburkolat oldalán leereszkednek, ezáltal ékelnek és rögzülnek a helyükön.

A második lehetőség egy kicsit bonyolultabb. Először a fürdő körül egy fémkeretet szerelnek fel, amely után a paneleket speciális rögzítési pontokra szerelik fel. A vászonzáró elemek álló vagy csúsztathatóak lehetnek. Az utóbbi sokkal funkcionálisabb, mivel teljes hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.

Ha meg szeretné tudni, hogyan oldja meg a panelt a fürdőkádon, külön cikket olvashat lépésről lépésre.

Falikárpitok a fürdőszobában - Gyönyörű kivitel fényes kivitelben (89 fotó)

Gondolja, milyen finomanyagot használ a fürdőszobai falakhoz? Hogyan ne eshet az építőanyagok eladók trükkjeire, akik gyorsan szeretnének gyorsan eladni a raktárban maradt anyagokat?

Ugyanakkor olyan anyagra van szükség, amely nemcsak minőségi jellemzőkkel rendelkezik, hanem megfizethető költséggel is rendelkezik.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a falak díszítésére használt falpanelekről.

Ismerje meg nem csak a népszerű típusokat, hanem ismerkedjen meg ezeknek az anyagoknak a rövid jellemzőivel is, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a falpanelek költségét.

Ugyanakkor a bemutatott fotókban példákat láthatunk a dekoratív panelek falainak kialakításáról, és arról, hogy milyen belsõ helyeket tudunk létrehozni a segítségével.

A falpanelek típusai és jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai falak csempe, mivel ez az anyag jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban ennek a cikknek a költsége miatt javasoljuk, hogy fontolja meg a tudomány és a vegyipar fejlődése miatt felmerülő alternatív lehetőségeket.

Ezek az anyagok viszonylag nemrég megjelentek, de már sikerült elkapniuk a képzeletbelieket, sok mester, akik befejező helyiségekben dolgoznak, jellemzőik és tulajdonságaik, de amelyekről a legtöbb ember keveset tud.

Ezeknek az anyagoknak minden kopásálló és szilárdsági tulajdonságuk van, valamint egy védőbevonat, amely a fürdőszobához szükséges nedvességállóságot biztosítja.

Az ilyen falpanelek népszerűségénél elsősorban PVC-ből készült PVC-paneleket helyezhetünk el, és speciális bevonattal borították, aminek köszönhetően az ilyen panel nem fakul és növeli a tartósságot.

Ugyanakkor a panel cellás szerkezete növeli a fürdőszoba zajszigetelését, elemezve a panelek visszajelzését, valamint a megnövekedett keresletet, biztonsággal mondhatjuk.

A PVC panelek népszerűek a kézművesek körében, mivel tulajdonságaik:

 • Nedvességállóság;
 • Kémiai tisztítószerek ellenállása;
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Antibakteriális tulajdonságok;
 • Nem érzékeny a statikus felépítésre.

De mint mindig, még a legideálisabb anyagnak is vannak hátrányai, amelyeket meg kell említeni. A PVC-panelek hátrányai közé tartoznak a mechanikai igénybevételnek megfelelő alacsony szilárdságú jellemzők.

Ha véletlenül éles tárgyat ér hozzá a panel felületéhez, amikor áthelyezi a fürdőszobába, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy megsérül, vagy nem ajánlott ilyen paneleket por tisztítószerekkel tisztítani, hogy elkerülje a karcolódást.

De mindezen hátrányok jelentéktelennek tűnnek, ha a PVC-panelek összes előnyét és alacsony költségét a mérlegre helyezik. Alacsony költségük miatt ezek a panelek a lakosság számos szegmenséhez rendelkezésre állnak.

PVC panelek

A második helyen a népszerűség tulajdonítható nedvességálló falpanelek MDF.

A gyártás fő anyaga a fűrészpor, amely nagy nyomás alatt van egy speciális kötőanyagban, amely nem károsítja az emberi testet.

MDF panelek

Az MDF falpaneleket speciálisan védő réteggel borítják, amely nedvességálló bevonatot biztosít, ezáltal lehetővé teszi számukra a 3 nm²-es fürdőszobák finiserének használatát. Az alsó anyag szilárdsági tulajdonságait illetően a PVC-panelekkel összehasonlítva az utóbbi előny.

Mindazonáltal, köszönhetően a falburkolatok védőburkolatának színváltozásainak és mintázatának köszönhetően, a fürdőszobában egyedülálló és kényelmes belső kialakításokat hozhat létre, amilyen például a képen látható.

Beszélve az ezzel szembenézett anyag hiányosságairól azt mondhatjuk, hogy értéke a középáras szegmensben rejlik. Ha a védőbevonat sérült, a panel szerkezetébe bejuthat, ami rothadás és penész megjelenéséhez vezethet.

Természetes fa panelek

A népszerűség harmadik helyét egy faburkolat foglalja el. A kis méretű fürdőszoba belsejét egy sajátos formatervezés fogja átalakítani.

A fürdőszobai fadobozok minőségéről szólva elmondhatjuk, hogy az anyagnak minden szükséges tulajdonsága van, ezért a fürdők és szaunák főbb anyagaként használják.

A fa panelek hátránya az egyik - a költség, de ennek ellenére ez az anyag keresett.

A falakhoz használt akril panelek használata

Díszítő faldíszítés már az ősi idők óta használatos, de az igazi forradalom ezen a területen viszonylag korábban történt - egy ilyen többfunkciós polimer, mint akril szintézisének kezdetével. Az akril panelek a falak rövid idő alatt megtalálta a legszélesebb alkalmazást a lakberendezésben.

Ma ezen univerzális és esztétikus polimerek paneljeit konyhai és fürdőszobai, irodai és ipari helyiségekben használják. Ebben a cikkben megpróbáljuk részletesebben megérteni az akrilikus népszerűség okait.

Műszaki adatok és működési jellemzők

Az acryl az akrilsav alapján létrehozott polimerek generikus neve, viszont a földgázból szintetizálódik. Ez az anyag széles körű alkalmazásokkal rendelkezik, beleértve a belső dekorációt is.

Alapja gipsz lap és MDF lap. Kezdetben az MDF alapját őrlésnek és alapozásnak vetjük alá, majd egy mintát vagy rajzt alkalmazunk a lemez felületére egy nyomtató használatával.

Végső érintésként a lemez felületét megolvasztott akrillal bélelik. A magas hőmérséklet hatására a két anyag egyetlen, majdnem monolitikus struktúrába van fuzionálva.

Tartósság - az akril panelek egyik fő előnye

Az akril fali panelek sikeresen helyettesítik a hagyományos cserépet egyedülálló teljesítményjellemzőik miatt.

 1. Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás. Más polimer anyagokkal ellentétben az akrilból készült falpanelek rendkívül nehéz véletlenül károsodni - ennek érdekében erőfeszítéseket kell tenni.
 2. Alacsony tömeg. Alacsony súlya miatt a panelek nem feszegetik a falszerkezeteket. Tehát az akril panel háromszor könnyebb, mint egy azonos méretű üveglap.
 3. Az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállás. Az akril tömbben festett gyakorlatilag nem fakul a nap, és az évek során megőrizte gazdag színét.
 4. Hygiene. A panelek nem szennyezik a piszkot és a szagokat, a patogén baktériumok, a gomba és a penész nem termesztik a felületüket.
 5. Könnyű gondozás. A sima felületnek köszönhetően az akril panelek könnyen eltávolíthatók bármilyen szennyeződéstől.
 6. Vízálló. A nedvesség ellenállása miatt az anyagot magas páratartalmú helyiségekben lehet használni. Használható vízszigetelésként a falak nedvességtől való védelme érdekében.
 7. Környezetbarát. Az anyag nem tartalmaz toxikus összetevőket és még akkor is, ha az égetés nem bocsát ki veszélyes anyagokat a levegőbe.
Ez az anyag a fürdőszobában és a hallban is befejezheti a szállodát.

És az ilyen falpanelek legfontosabb előnye a pompás díszítő tulajdonságok.

Az akril panelek falakra néző anyagként használhatók.

Gyakran használják konyhai kötények bélésére, díszítő betétek az irodai válaszfalak nyílásaiban stb.

A textúrák, színek és minták hatalmas választéka teszi őket a belsőépítészek egyik kedvenc anyagának.

A panelek felületén a széles formátumú nyomtatási eljárással szinte bármilyen rajzot alkalmazhat, beleértve a 3D-s képeket is. Kereskedelmi használatra és texturált panelek készítésére, további dekoratív hatás létrehozására.

Az akril egyetlen hátránya az a magas költség, amely megakadályozza, hogy teljes mértékben kiszorítsa versenytársait a befejező anyagok piacáról - polivinil-klorid, csempe és kompozit anyagokból, melyeket fa alapoztak meg.

A táblázat az akril és más anyagok összehasonlító jellemzőit mutatja be. Ebben az esetben a PMMA - polimetil-metakrilát (akril gyanta) rövidítéssel hivatalosan elfogadott hivatali megjelölés.

Az akril panelek fő típusai

A modern piacon három fő típusú akril fali panel - alapja gipsz, MDF és az úgynevezett dekoacryl, készült átlátszó gyanták.

Mindegyik anyag saját technikai jellemzőkkel és saját alkalmazási területtel rendelkezik.

Gipsz akril

A gipsz akril először 10 évvel ezelőtt jelent meg az értékesítésben, és aktívan támogatja a piacon a gipsz-vinil és más díszítő anyagok alternatívájaként.

A Gipsoacryl széles körben használják a beltéri falburkolatok, mennyezetburkolatok, ablak- és ajtópályák beépítéséhez.

Ebben az esetben az akrilgyanták alkalmazásának alapja egy gipszkarton. A bevonat meglehetősen erős és jól tolerálja a hatalmas, határokon átnyúló embereket.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gipsz nem tolerálja a magas páratartalmat, nedves helyiségekben nem feltétlenül ajánlott a gipsz akril használatát.

MDF, akril

Az akrilfali panelek közül az MDF-akril a legáltalánosabb megoldás. Ez annak az alkalmazásának egyetemességének köszönhető. Nem fél a nedvességtől, és még a fürdőszobákban, a szaunákban és fürdőkben is fel lehet fedni.

Az MDF nagy szilárdsága miatt a panelek ellenállnak a hajlításnak, ütésnek és fizikai igénybevételnek.

Dekoakril

Külsőleg, ez az anyag úgy néz ki, mint egy matt vagy fényes felületű áttetsző plexiüveg. A dekoakril lap vastagsága 0,4 és 1,2 cm közötti.

A dekoacril teljesítményét tekintve jóval jobb a hagyományos üveghez képest - sokszor könnyebb és sokkal ellenállóbb a külső hatásokkal szemben.

Például ütésállósága ötször nagyobb, és súlya ugyanabban az időben háromszor kisebb, így a dekoacryl feldolgozható veszélyeztetés nélkül - fúrás, fűrészelés és akár hajlítás.

A nagy fényátviteli kapacitás lehetővé teszi, hogy átlátszó és áttetsző partíciókat hozzon létre. A természeti környezet hatásaival szembeni ellenállás lehetővé teszi nem csak a belső tér, hanem az épület homlokzatainak furnérozását is.

Akril panelek szerelése

Az akril fali panelek remek módja a gyors és minőségi javítások elvégzéséhez. Az akril lapok egyszerű szerelése a csapágyfelületen a korunk legfinomabb befejező anyagához kapcsolódik - a gipszkartonhoz. Az akril panelek beépítésének technikája azonban sok tekintetben hasonlít a GCR rögzítési technikájához. Az ilyen típusú panelek telepítésével kapcsolatos részletekért tekintse meg ezt a videót:

Felület előkészítés

A fali MDF-akril vagy gipsz akril használata előtt nem szükséges speciális előkészítő munka.

Mivel a lapok a lengőkeret keretére kerülnek, nem fordítanak különös figyelmet a kis alaphibákra.

Elég, hogy a falak repedéseit és réstömbjeit megkenjük, nehogy a hő elhagyja a helyiséget vagy a nedvesség behatolását kívülről.

Abban az esetben, ha a falburkolatot áttetsző deco-akril bevonattal látják el, a fal előkészítését jobban meg kell közelíteni.

A bázis ebben az esetben általában a dekoakril felületére alkalmazott mintázat hátterét játssza.

Ebben a tekintetben a falnak esztétikus megjelenése van - pöttyös, szintetizált, festett.

Keretszerelés

A következő lépés a tartó keret telepítése. Létrehozásához mindkét fa lécet és sávot, valamint egy fémprofilot használhat a gipszkartonhoz. Itt nincs alapvető különbség.

Az egyetlen feltétel - a magas páratartalmú helyiségekben lévő falak burkolásakor nem szabad fát használni. Ilyen körülmények között a faanyagot gyorsan érintik a rothadás és a gomba.

A láda létrehozásához felfüggesztésre lesz szükségünk. A falhoz rögzítenek egy sor csomó-körmöket, amelyek egymáshoz képest 0,4-0,6 m távolságban vannak. A ládát fel lehet szerelni a videón:

A csavarokkal ellátott felfüggesztésekhez rögzítse a kívánt hosszúság függőleges állványait. Szükség esetén erősíthetők a keresztirányú elemek rögzítésével.

Panel telepítés

A rekeszekhez való rögzítőpanelekhez többféle módszert is alkalmazhat.

 1. Az akril lapokat ragasztóval rögzítik a kerethez. Ez a módszer lehetővé teszi csavarok nélkül abban az esetben, ha a díszítő felület elrontása nem feltétlenül kívánatos.
 2. A csavarokra való rögzítést ritkán alkalmazzák, mivel a sapkák megdöntik az egész esztétikai elemet. Opcióként az öncsapos csavarok beágyazódnak az üregbe, majd megkenik és festik. Különleges dekoratív takarókat is használhat az elrejtéséhez.
 3. A harmadik lehetőség az, hogy a panelet a nyomógombbal nyomjuk meg. Ez a lehetőség a legalkalmasabb a dekoacryl használatához, ha a tartó keretprofilok az egyes lapok ízületei mentén helyezkednek el.

A lemezek sarokcsuklói dekoratív sarokkal vannak bezárva. F vagy L profilokat is alkalmazhat. Ez további szilárdságot és erőt biztosít a szerkezetnek.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

Üvegtáblák fürdőszobákhoz

A fürdőszobai üvegtáblák nemcsak a hagyományos kerámia burkolatok stílusos és tisztán alternatívájaként szolgálnak, hanem elegáns kiegészítője a fürdőszobának, ami funkcionalitásával, kényelmével és kifejeződésével páratlan. Divatos díszítésű, karcolás nélküli keret és rozsdamentes szerelvények - egy ilyen dekoráció választása a fürdőszobád személyiségét és stílusát adja.Az üvegtáblák fő előnye, hogy a fürdőszobát ragyogóan és kifejezővé teszik, és az üvegfelület fényének megvilágítása a nap sugaraiban lévő vizes felületre hasonlít. Világítással, tükrökkel, zuhanyzóval vagy válaszfalakkal kombinálva a fürdőszoba a legelegánsabb szobává válhat otthonában.

Az apartmanokban és nyaralókban ilyen panelek egyszerűen szükségesek, mivel az üveg a leginkább környezetbarát anyag. Nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásától, amely lehetővé teszi a konyhákban, fürdőszobákban, zuhanyzókban és medencékben történő felhasználását; nem bocsát ki káros szintetikus füstöket (nappali és hálószoba), tartós (ha megfelelően használják), és széles választéka van a dekorációnak.

UV nyomtatás üvegre. Az Ön által választott üveg, 6 vagy 8 mm vastag, mechanikus feldolgozáson megy keresztül (élzárás, facet), majd hőkezelés (üvegedés), ami növeli az üveg erejét 7-szer.

Ezután külön speciális széles formátumú, színes tintával nyomtatunk speciális tintákkal. A nagyobb védettség és a festékréteg további védelme érdekében a hátoldalon lévő üveg vastag PVC-fóliával laminált. Ha a panel belső megvilágítást biztosít, fényt diffúz filmeket használunk a lamináláshoz. Az üvegkeretek hasonlóan készülnek.

Festés üveg a RAL palettán. A fürdőszobai panelek lehetnek monokróm (egyszólamúak), amelyek egy színben vannak festve. A RAL paletta spektruma több mint 230 színnel rendelkezik, lehetővé teszi, hogy egyedi belső megoldást hozzon létre, amely világos akcentust vagy elegáns kiegészítést tesz lehetővé a panelek számára, amelyek "összesítik" a bútorok, a dekoráció, a vízvezetékszerelést és a fürdőszoba egy stílusát.

Az üvegtáblák megrendelése érdekes folyamat, melynek során megmutathatja ízlését, képzeletét, a modern fürdőszoba belső látványát.

A "galéria" részben megtekintheti az összes termékünket és megrendelhet.

Csak telefonszámot kell tárcsáznunk (hagyjunk egy kérelmet - vissza fogunk hívni), és meghívjuk Önt a varázslóra.

Ő elvégzi a szükséges méréseket, egyetért veletek a jövő üveglapjainak és tükrökének minden paraméterével.

Ezt követően a paneleket a lehető leghamarabb elkészítik és telepítik, ahol akarják.

Minden munkát egy korábban megkötött szerződés keretében végzik, és minőségi garanciát nyújtanak.

Különböző típusú üvegekből (4-16 mm vastag) termékeket kínálunk vezető európai és globális gyártókból, mint például az "AGC Flat Glass Europe" (GLAVERBEL), a "PILKINGTON", a "SAINT-GOBAIN", a "GUARDIAN".

A WSS (WILH. SCHLECHTENDAHL SOHNE, Németország), DORMA (Németország), "Minusco" (Olaszország), "Casma" (Olaszország), "HAFELE", "GCC", "HaiDeli", "TORMAX".

Általában szinte mindent üveggel lehet csinálni, hogy a termék tetszeni fog.

ÜGYFÉL ÚTVONAL

vagy hogyan kell megrendelni a "Steklokolor" cég üvegpaneljeit:

+7 (495) 642 2935
+7 (926) 352 4278

Annak érdekében, hogy elkerüljük a vezetõk és termelésünk közötti félreértéseket, kérjük, hogy a feladatmeghatározás jóváhagyásának szakaszában megoldja az összes problémát.

 1. Megdermedt. Hívja telefonon Moszkvában +7 (495) 642 2935 és hívja szakembereinket. A szakértő mérni fogja, figyelembe véve az összes kívánságát.
 2. Munka a tervezővel. Mérés után a tervező e-mailben vagy telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot, és megvitatja Önnel a jövőbeli megrendelés részleteit.
 3. Szerződés. Kiadva a szalonban, irodában vagy online. A szerződés aláírása után a megrendelést fizetjük, és folytatjuk a gyártást.
 4. Gyártás. A gyártási idő 7-10 munkanap a szerződés aláírásának és a kifizetés időpontjától, a gyártási időszak alatt, összehangoljuk Önnel az időt, a szállítási feltételeket és a telepítést.
 5. Szállítás. Ez koordinációval és bármikor kényelmessé tehető.
 6. Telepítés. Minden telepítési munkát kényelmesen végezzünk. Piszkos és nedves munka nem. A telepítés 1 napon belül történik.

Nagyra értékeljük az idejét, ezért nem lesz szó és bosszantó. Gyártási bázisunk: Moszkva, st. Svobody, 35 oldal 18. A "TMZ" üzem területe.
Gyere, válassz, rendelj!
Kíváncsivá? Felhívja és szakértőink válaszolni fognak minden Önre vonatkozó kérdésre.

Akrilfülke panelek

 • Rendezés:

Vitra Luna dekoratív elülső panel akril fürdőhöz 170 cm 51480001000Matéria - akril; színes..

Vitra Luna dekoratív elülső panel akril fürdõhöz 180 cm 51460001000Matéria - akril, színes..

Panel Vitra Neon elülső akril fürdőhöz 150 cm 51500001000Matéria - akril, színes..

Panel Vitra Neon elülső akril fürdőhöz 150 cm 51500001000Matéria - akril, színes..

Vitra oldalpanel akril fürdõhöz 70 cm 51630001000Matéria - akril, színes - fehér.

Vitra oldallap akril fürdőhöz 75 cm 51620001000Material - akril, színes - fehér.

Vitra oldallap akril fürdőhöz 80 cm 51610001000Matéria - akril, színes - fehér.

ATLANTA panel oldala d / kád 70 cm kötőelemekkel, BAS..

AHIN panel oldala d / kád 80 cm kötőelemekkel, BAS..

VERONA panel oldal d / kád 70 cm kötőelemekkel, BAS..

INDIKA panel oldala d / kád 80 cm, kötőelemekkel, BAS..

CAMERON panel oldala d / kád 70 cm, C kötőelem, BAS..

MALTA D / kádas oldallap 75 cm rögzítéssel, BAS..

NEPTUNE panel oldala d / kád 70 cm., Kötőelemekkel, BAS..

NICOLE panel oldala d / fürdő rögzítőkkel, BAS..

STAYL panel oldalsó d / kád 70 cm., Kötőelemekkel, BAS..

Fürdőszobai panelek

 • Termék kód: 101777
 • Szín: fehér (fehér)
 • Garancia: 60 hónap
 • Termék kód: 101785
 • Szín: fehér (fehér)
 • Garancia: 60 hónap
 • Termék kód: 101788
 • Szín: fehér (fehér)
 • Garancia: 60 hónap
 • Termék kód: 101790
 • Szín: fehér (fehér)
 • Garancia: 60 hónap
 • Termék kód: 101877
 • Szín: fehér
 • Termék kód: 101932
 • Szín: fehér
 • Termék kód: 102013
 • Szín: fehér
 • Termék kód: 101872
 • Szín: fehér
 • Termék kód: 101860
 • Szín: fehér
 • Termék kód: 101774
 • Szín: fehér (fehér)
 • Garancia: 60 hónap
 • Termék kód: 101876
 • Szín: fehér
 • Termék kód: 101874
 • Szín: fehér

8-499-408-04-54
Az üzemeltetők 10:00 és 19:00 óra között tartják nyitva
megrendelések az oldalon keresztül elfogadottak 24/7

Fürdőszobai panelek

A fürdő képernyők egyidejűleg gyakorlati és dekoratív funkciókat is végeznek. A tervek telepítésével elrejtheti a műszaki kommunikációt. A fürdőkád panel mögött is sok háziasszony gondoskodik a vízvezeték és egyéb háztartási vegyi anyagok gondozására szolgáló eszközökről, amelyek a helyiséget elfoglalják. Az online áruházunk katalógusában e tartozékok széles választéka áll rendelkezésre. Javasoljuk, hogy ne töltsön időt a megfelelő fürdőképernyő keresésére, de vegye meg tőlünk - a gyártó hivatalos képviselőjétől.

Fajták és jellemzők

Boltunkban akrilból készült paneleket talál. A következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Az anyag plaszticitása miatt az ilyen képernyők különböző formájúak és méretűek lehetnek, ellentétben az MFD vagy PVC-ből készült analógokkal. Ezért van a fürdőkád elülső panelje a klasszikus négyszögletes, aszimmetrikus és más formájú áruházakban.
 • Akril szeretet nélküli gondozás. Rendszeres tisztítással speciális eszközzel a fürdőszobája mindig tiszta lesz.
 • A felületen az ilyen képernyők nem felhalmozódnak plakk és szennyeződés, valamint a káros baktériumok nem fejlődnek.
 • Az akril fürdőkád javítható és helyreállítható, a műanyag modellektől eltérően. Az ilyen vásárlás jövedelmező beruházás. Nem kell aggódnia egy új panel vásárlása miatt sokáig.

Hívjon bennünket a 8 (495) 368-01-60 / 306-64-87 telefonszámon, ha bármilyen kérdése van az árakról, a szállításról és a megrendelés részleteiről.

Vagyunk az értékesítés és a nagykereskedelem. Lépjen kapcsolatba velünk és találunk Önnek egy olyan opciót, amely megfelel igényeinek és költségvetésének. Hívja: 8 (925) 507-34-35.

PVC BATHROOM PANELS

A műanyag falpanelek modernek és praktikus anyagok a fürdőszoba és egyéb helyiségek befejezéséhez. És természetesen a PVC-panelek a fürdőszobában, ez az építőanyag, amely képes megvédeni a falakat a formától és a nedvességtől.

A panelek nedvességállósága 100%, ami azt jelenti, hogy a víz nem akadály. Idővel, ha használják, nem lesz szivárgás és megjelenés változás.

A katalógus több mint ezer panelnevet tartalmaz, részletes fényképekkel és aktuális árakkal, ezt ellenőrizheti.

Több lehetőség a fürdőszobai panelekhez

Megrendelheti a paneleket megrendeléssel a kosárba, vagy egyszerűen telefonon 8 (499) 322 - 80 - 44

Panelek a fürdőszobában: 1 szuperhős 9 pályázó közül

Panelek a fürdőszobában - népszerű lehetőség a díszítő díszítéshez.

Folytatva a vízgyűjtő helyiségek befejező anyagának egyik korábbi cikkét, ma szeretnék elmondani a fürdőszobai falpanelekről. Beszélni fogok minden létező fajtán, de különös figyelmet fordítok a PVC-verzióra, hiszen ez különösen népszerű.

Meg fog tanulni minden létező típusú műanyag panelekről, valamint a telepítésük technológiájáról horganyzott profilok segítségével. Részletes utasítások segítenek Önnek a munkában, pénzt megtakarítva a bérelt munkavállalók szolgáltatásainak kifizetésében.

Típusú falpanelek

Talán ez meglep, de különböző anyagokból készült különböző falpanelek használhatók az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Csak azokat a legnépszerűbb lehetőségeket fogom tudni, amelyek többé-kevésbé alkalmasak a magas páratartalmú helyiség díszítésére.

Személy szerint találkoztam ilyen lehetőségekkel:

 1. A természetes fából. Az ilyen felületek gyártásához használt anyagként értékes faanyagot használnak. A juhar, éger, tölgy, cédrus vagy egzotikus - wenge, teak stb. Nagyon népszerű.

Fa padlójú fürdőszoba.

Ez a felület nagyfokú környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet, de maga a fa sem tolerálja a nedves levegő működését. A vízgőz romboló hatása elleni védelem érdekében a fürdőszobában lévő fa panelek felületét lakkal, viasszal, olajjal vagy más hasonló anyaggal védik.

A bevonat visszataszítja a szennyeződést, és megakadályozza a víz behatolását az anyag vastagságába. Azonban a panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében folyamatosan frissíteni kell.

A fából készült panelekből készült fürdőszoba fényűző és elegáns, a tulajdonos magas társadalmi státusát hangsúlyozva.

 1. Chipboard panel. Faforgácsból készült, a ragasztókompozícióval való keveréssel és a magas hőmérséklet hatására történő préseléssel.

A forgácslap panelek nem tolerálják a nedves levegő működését.

Annak ellenére, hogy a vízálló forgácslapok értékesítésre kerülnek, ez a legtöbb esetben a gyártók marketingterme. Az ilyen elülső oldalak nem tartósak és nem tolerálják a nedves levegő működését. Ezért nem javaslom a faforgácslapot a fürdőszobában.

 1. A szaniter helyiségek rendezésére szolgáló DVP-lemezek, mint egy korábbi verzió, forró préseléssel készültek. A fűrészpor mellett ezek a rostok magukban foglalják a szálakat is, amelyek növelik az anyag teljes szilárdságát.

Farostlemez falazat.

A fürdőszobában fából készült üvegszálas panelek helyezhetők el, de a megnövekedett víztaszító tulajdonságok ellenére javasoljuk, hogy csak azokat a felületeket állítsa le, amelyek nem érintkeznek a vízzel való közvetlen érintkezésbe.

 1. MDF lemezlemezek. Dekoratív fali burkolat finom faanyagú fafeldolgozásból, száraz préseléssel. A nagy nyomás és a magas hőmérséklet hatására a lignin szabadul fel a nyers tömegből, amely a fa porrészecskéket erős lemezekre ragasztja.

MDF panelek a fürdőszobában.

A fürdőszobai MDF-panelek kizárólag a pozitív oldalon mutatkoztak. A lemezek jelentős terhelést mutatnak, a nedves levegőnek való kitettséget, magas hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

A laminált MDF lapokat nem csak faldíszítésre használják, hanem bútorok, szekrények, polcok, képernyők a fürdőszoba alá stb.

 1. Üveg falpanelek. Az üveg fizikai tulajdonságai lehetővé teszik a fürdő mikroklímájának romboló hatásainak átadását, anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a megjelenésnek és az erősségnek.

Üvegburkolatú fürdőszoba.

A falfestés gyártásához használt nagy szilárdságú kvarcüveg. Teljesen átlátszó, különböző színekben festett és így tovább. Nagyon lenyűgöző a fürdőszobában úgy néz ki, mint az üvegburkolat rajzokkal, fényképekkel vagy faragványokkal.

 1. Orgalithic burkolólapok. Megjelenése esetén ez a bélés hasonló az előzőhöz, de különbözik a technikai jellemzők és a gyártás anyagától.

Orgalitikus panelek vízfürdőként a fürdő körül.

Ezek a panelek speciális műanyagból készültek. A dekoratív anyag tartósabb és biztonságosabb. Ezen kívül az orgalitovy átlátszó panelek ára alacsonyabb, mint az üveg ára.

 1. Gipszes vinilburkolat. Szerkezetileg az ilyen típusú falpanelek szabványos vízálló gipszkarton lapok, amelyeket általában hamis falak gyártására használnak. Azonban a gipszkartonhoz hasonlóan az anyag külső felülete színezett vagy texturált vinilrel van bevonva, ezért telepítés után a panelek nem igényelnek további dekoratív feldolgozást.

Hyposvinyl panelek a szekcióban.

Festett változatok vagy panelek a fürdőszoba minta alapján. A gipszlemezek tartóssága, megbízhatósága és élettartama szintén nem fog önt lemondani.

 1. Háromdimenziós panelek. Ezek az ún. Divatlapok a vízvezeték és a lakóépület különböző felületeinek befejezésére. Az anyag fõ különbsége a stukkóhoz hasonló feltûnõ felszíni textúra.

Háromdimenziós panelek a fürdőszobában.

A falra szerelve a 3D panelek lenyűgöző hatással bírnak, és lehetővé teszik a fürdőszobának egyedülálló és kifogástalan stílusban történő felszerelését. Különböző megjelenésű és a nedvességtől való védelem érdekében a felület festhető akrilfestékekkel (fényes vagy matt).

 1. Műanyag panelek a fürdőszobához. Nagyon gyakori és olcsó módja a falak befejezéséhez. Az anyag egy különálló PVC lamella, amelynek hossza és szélessége, felülete színezett, vagy más díszes kivitelben.

Műanyag panelek a fürdőszobához.

Az anyagnak a legnagyobb vízállósága, jó szilárdsága, higiéniája és számos más előnye van. Gyakran kellett elvégeznem a javításokat a fürdőszobai panelekben, mivel alacsony áruk miatt gyakran használják a cserép helyett.

Az anyagokon kívül a falburkolatok a fürdőszobában különböző méretűek és alakúak. Az oroszországi építőanyag-piacon megtalálhatók ezek a típusok:

 1. Állványlemezek: olyan lemezek formájában készülnek, amelyek hossza elérheti a 3,7 métert, szélessége pedig 12,5 és 30 cm között van, a vastagság a lemezek előállításához használt anyagtól függ, de általában 8-12 mm-t tesz ki.

Rácspanelek falakhoz.

Leggyakrabban a léc panelek kis területen lévő fürdőszobák befejezésére szolgálnak. Horganyzott burkolatra vagy fadarabokra szerelve. A csatlakozást egy zárszerkezet hozza létre, amely a lamella oldalsó (vég) oldalával van ellátva.

A rack típusának befejezése leggyakrabban műanyag, forgácslap, DVP és MDF.

 1. Burkolt falpanelek. Négyzet alakúak (ritkábban - téglalapok), 30 és 100 cm-es oldalhosszúsággal, amelyek a fürdőszobák falán lévő minták vagy díszítések lebonyolítására szolgálnak (ha különböző méretű, színű és textúrájú lapokat készítenek).

A csempe falpanelek dísze.

A csempe ragasztóval vagy horganyzott bilincsekkel az előkészített felületre van szerelve. A varratok szoros összekapcsolásához használják a tépőzáras rendszert. A gyártás anyaga ugyanaz, mint az előző változat.

 1. Lemez panelek falakhoz. Ezek nagy, téglalap alakú panelek, amelyek hossza 1,2-2,4 méter és vastagsága 3-6 mm. A termékek többrétegű szerkezete növeli az erőt. A külső felület különböző színekkel festhető, de gyakrabban utánozza a természetes anyagokat - kő, fa, cserép stb.

Lapos műanyag panelek a szaniter helyiségek díszítésére.

A lemezlapok telepítéséhez általában ragasztót használnak, és az ízületeket díszítik.

Ez a fajta kivitel GFL, MDF, farostlemezből készül. Vannak műanyag laplemezek is, de ritkán elég.

A műanyag panelek, mint a fürdőszoba befejezői

A korlátozott tér miatt és az olvasó figyelmének visszaéléséért való félelem miatt nem részletezem részletesen a falpanelek összes fajtáját. Csak a műanyagon fogok lakni, mivel országunkban legnépszerűbbek.

Előnyök és hátrányok

A műanyag paneleknek számos előnye van, és alkalmasak a fürdőszoba használatára.

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy az alacsony költség nem az egyetlen oka a PVC-lamellás falburkolat nagy népszerűségének. Sok más pozitív tulajdonságuk van, amit az alábbi táblázatban jeleztem.

Érdemes megemlíteni hátrányait az ilyen típusú befejezni, véleményem szerint a következők:

 • alacsony környezetbarát - a polimer lamellák a működés során bizonyos mennyiségű kémiai vegyületet bocsátanak ki (ezt egy különleges szag jelzi), azonban kibocsátási szintjük jóval a megállapított szabványok alatt van;
 • magas tűzveszélyesség - tűz esetén a műanyag olvad és mérgező füstöt bocsát ki, ezért a kábelezést tűzvédelmi PVC csatornákon kell végrehajtani.

Tehát raktározzanak PVC raktárakat

De egy előny, amelyet szándékosan hallgattam az asztalnál, a műanyag panelek széles választéka. Ezt részletesen a következő részben tárgyaljuk.

faj

A külföldi és hazai vállalatok hatalmas műanyag paneleket állítanak elő, amelyek mérete, színe, szerkezete és egyéb paraméterei között különböznek egymástól. Még a leginkább válogató vevő is képes választani egy megfelelő lehetőséget magának.

Kezdjük PVC lamellák formájában. A fürdőszobában végzett javítások során az alábbi típusokat kellett használni:

 1. Lambéria. Ez egy téglalap alakú platform, amelynek hossza 3 és szélessége 10 cm. Leggyakrabban ilyen panelek vannak felszerelve egy európai kastélycsuklóval, amelyet széles rés jellemez. Vagyis az egyes lamellák közötti varrások jól láthatóak (bár ez nem befolyásolja az ízületek tömítettségét). Termékei a legtöbb esetben fehér színben kaphatók, néha a polimer színben festett.

Műanyag bélés eurlockos falakhoz.

 1. A lemezeket. Nagyméretű poli (vinil-klorid) lapok 80-400 cm-es oldalával, nagy falak és falak díszítésére használják.

PVC födém falakhoz és mennyezetekhez

 1. A panelek. A panelek legnépszerűbb formája az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Munkám során leggyakrabban 2,6 vagy 3 méter hosszú és 25 cm széles léceket használtam, bár szűkebb (legfeljebb 15 cm-es) és szélesebb (akár 50 cm-es) változatok is vannak. Ennek az opciónak a legfontosabb különbsége az előzőektől, hogy a telepítési technológiának megfelelően a panelek közötti varrás teljesen láthatatlan.

Az úgynevezett "varrat nélküli" PVC-panelek különböző színekben

A dekoratív tervezés szempontjából ilyen típusú műanyag panelek léteznek:

 1. Egy színben festett. Különös színű árnyalat biztosítja az ásványi pigmenteket a polimer nyers tömeghez. Ezért a műanyag panelek megőrzik eredeti megjelenését függetlenül az ultraibolya sugárzás intenzitásától.
 2. Mintázattal vagy díszítéssel. A lamellák felülete nemcsak monokromatikus lehet, hanem sablonokkal, díszítésekkel vagy rajzokkal borítva is.
 3. Természetes anyagok utánzása. Általában márvány, gránit vagy más ásványi anyag. A textúra és a megjelenés olyan film alkalmazásával készült, amely ragasztva van a felületen és átlátszó polimer réteggel védve van.
 4. A csempe utánzása. A burkolólapok műanyag lapjai nagyon népszerűek hazánkban. És már a frízzel utánozzák a cserépet, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen rajzoljon felületeket a fürdőszobában kerámia burkolólapok használata nélkül.

A műanyag panelek többféle színezése.

Nos, az utolsó besorolási kritérium. Itt minden szilárd. Két lehetőség közül választhatok:

 • a falaknál - a műanyag panelek nagyobb vastagságúak, ezért képesek ellenállni a jelentős mechanikai igénybevételnek;
 • a mennyezetre a mennyezet elrendezésére szolgáló lamellák vékonyabbak, de kisebb súlyuk van, így könnyű ládára helyezhetők.

Műanyag panel beépítési technológia

Ebben a részben elmondom, hogyan kell a falakat falra vágni a fürdőszobában műanyag panelekkel. Feltételesen osztottam ezt a folyamatot több szakaszra, amelyeket az alábbi ábrán mutatunk be:

Műanyag panelek technológiai telepítése.

Most minden egyes szakaszról részletesebben.

Anyagkiválasztás

Nem tudom egyértelműen arra következtetni, hogy mely panelek jobban használhatók a munkámban. Mint a legközelebbi építőipari boltban, különböző gyártók anyagait lehet eladni. Jobb lesz leírni azokat a jeleket, amelyek megkülönböztetik a minőségi anyagot a rossz minőségtől:

 1. Válasszon anyagot nagy számú bordával. Ettől függ az anyag szilárdsága és a mechanikai terhelés ellenállóképessége.
 2. A lamellákban lévő összes merevítőnek simanak, deformálatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha hibát talál, a termékeket nem megfelelő módon tárolták, ami valószínűleg befolyásolta műszaki jellemzőit.
 3. Ellenőrizze a külső felület egységes színét. Ha a panelek mintázata van, akkor világos határoknak és széleinek kell lennie.
 4. Minden egyes lamellának minden geometriai paraméterének egyeznie kell. Ellenkező esetben a minőségi dokkolás elvégzése a bélés alatt nem működik. Ügyeljen arra, hogy torzulások jelennek meg.

Ellenőrizze, hogy a merevítők sértetlenek-e.

Maga a lamellák mellett a munka több anyagot és szerszámot igényel:

 1. Alumínium profilok gipszkarton szereléséhez. Szükség van útmutatókra (UD méret 27-28 mm), csapágyazással (CD-méret 60-27 mm), valamint U alakú perforált rögzítők ("párnák").

Profilok fajtái műanyag lécek beszereléséhez.

 1. Tartozékok műanyag panelek beszereléséhez. A konfigurációtól függően kiindulási lemezre, belső és külső sarkokra és mennyezeti lábazatra van szükség.

Szerelvények műanyag panelek rögzítésére

 1. Önmetsző csavarok egymáshoz rögzítő profilok rögzítésére az alumínium lamellák vázán. Vegye meg a korrózióvédett fekete csavarokat.
 2. Ollók fémhez. Céljuk az, hogy az alumínium üregeket a kívánt hosszúságú részekre vágják.
 3. A cserélhető élekkel ellátott kést vagy a kis fogakkal ellátott file-t. És ez már szükséges a megfelelő méretű darabok vágásához a lamellákból.
 4. Építési szint, mérőszalag, jelölő. Megjelöléshez.

Állítson fel mindent, amire szüksége van, munkába állhat.

edzés

Először is elmondom neked, hogyan készítsd elő a falakat a helyiségben a későbbi dekorációhoz lépésről lépésre. A rendszer a következő:

 1. A zárt falak helyes hibái. Nem kell szintetizálni őket, elég csak ahhoz, hogy lezárják a repedéseket és a repedéseket. Ehhez általában poliuretán habot vagy cement alapú javító összetételt használok. Ellenőrizze, hogy nincs-e megerősítés a vasbeton lemez felületén, amely rozsdásodhat a hamis fal alatt.

A repedéseket habbal lehet lezárni.

 1. Talajfelszín Ehhez szükség van egy ásványi felületek alapozójára, amelyhez fertőtlenítőszert már hozzáadtak. Ez elpusztítja a már a fürdőszobában lévő penészt és gombákat, és megakadályozza a mikroorganizmusok megjelenését a jövőben. A Dufa Grund alapozó nagyon jól bevált.

Alapozó bevonat a falakon.

 1. A mérnöki kommunikáció telepítését végzem. A keret üzembe helyezése előtt azt javaslom Önnek, hogy telepítse a műanyag vízvezetékeket és csatornarendszereket. A háztartási készülékek világításának és csatlakoztatásának biztosításához elektromos kábeleket kell elhelyezni. A szigetelést hab vagy ásványgyapot segítségével is elvégezheti, de az én esetemben ez nem volt szükséges.

A vízvezetékeket leginkább a hegesztett kötésekkel ellátott PVC csövekből készítik.

 1. A beágyazott alkatrészeket faliszekrények alá szereljem. A horganyzott kereten lévő polimer rácsok nem támogatják a fali szekrények súlyát, amelyek általában a fal falain lógnak. Ezért nekik ajánlom a fadobozok beágyazott részeit.

A szekrény lecsatolásához beágyazott alkatrészeket kell biztosítania.

 1. Jelölöm a falakat a profilok telepítéséhez. Ehhez célszerű olyan lézeres szintet használni, amely a felületen piros fényt sugároz, ami szigorúan függőleges. A rendszer a következő:
  • A fal legszembetűnőbb részétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni a készüléket;
  • a szomszédos falakon megrajzolja azokat a vonalakat, amelyek mentén megjelölni. Ezek iránymutatások az útmutatók számára.

Layer falak lézersugárral.

  • A faltól 5 cm távolságra a felső lemezről, hogy a falra merőleges legyen, ami útmutatást nyújt az első hordozóprofil felszereléséhez. Ezután az egész falon (a mennyezetről a padlóra) azonos méreteket kell készíteni 40 cm távolságra egymástól.
  • Fókuszálva a korábban készített vízszintes vízszintes rajzokra, szigorúan vízszintes vonalak rajzolására, amelynek középpontjában a lamellák tartó keretének profilja állítható.

A falak jelölése profilok beszereléséhez.

Ezután elkezdheti dolgozni a keretet.

Ládák felszerelése

A keret telepítési eljárása a következő:

 1. Útmutatókat telepítek. A referenciapont a lézersugár mentén a falakon levő függőleges vonalak. A műveletek sorrendje a következő:
  • A méretre vágott profilt (a padlóról a mennyezetre való távolságot) a falra kell ráhúzni, és a korábban rajzolt vonalhoz igazodik. Ezután 60 mm mélységű furatot fúrtunk át a falon egy perforátorral, majd a gyorscsatlakozó "dübel-nail" -ot meghúzta.

A profil felszerelése a dűbelre.

  • Hasonlóképpen a szögvezető az ellenkező falra van szerelve.
  • Ezután az UD-profil a padlóhoz van rögzítve. Ha a rendelkezésre álló részek hossza nem elegendő, akkor egymásba illeszthetők egymásba. Ezután egy csomópontot kell vezetni a csomópontba.

Szerelési vezető profil a padlón.

  • A vízszintes és függőleges részek helyén csavarokkal kell lezárni a profilokat. Annak érdekében, hogy ne hajlítsa meg a horganyzott részt, javasoljuk, hogy csavarja be a rögzítő csavart a fogókkal.
 1. Telepítse a hordozóprofilokat. Az én esetemben U-alakú perforált konzolokra vannak szerelve, amelyeket fel kell ragasztani a falakon lévő jelölésekre. Mivel a lamella az én esetemben függőlegesen van elrendezve, a hordozó profiloknak vízszintesen kell irányulniuk. A műveletek sorrendje a következő:
  • A falra tapasztott vízszintes vonalakra telepítem a "peski" -t. Ezeket a falra rögzítik két toll-körmével vagy csavarokkal. A szomszédos elemek közötti függőleges távolság kb. 60 cm, a munka végén a következőképpen kell kiderülnie:

U alakú konzolok felszerelése.

  • Rögzítse a CD-tartó profilokat. Ehhez hajlítsa a "pes" oldalát 90 fokos szögben a falhoz, majd csavarja fel a horganyzott részeket. Az alkatrészek végeit be kell ágyazni az útmutatókba. Nagyon fontos, hogy figyeljen a felület összehangolására. Ehhez használhatja a vízszintet vagy ezt a sémát:
   • szerelje fel a felső profilt, igazítsa egy lézersugárral, jelölje meg a mennyezetet vagy egy szintet;
   • egy fonalat feszítsen a tartóra, amelynek második végét rögzíteni kell a padlón elhelyezett vezetőprofinnal (tehát a vonal függőlegesen függ, ami szintenként ellenőrizhető);
   • minden közbülső csapágyelemet úgy szereljen fel, hogy kb. 1 mm-re legyen a menettől, de ne érjen hozzá. Ennek az eredménye:

Vízszintes csapágyprofilok a falon.

  • A vezetők és a hordozó profilok ízületében egymáshoz kell rögzíteni ezeket az alkatrészeket, két kis csavart csomagolni. A hordozók nincsenek behelyezve az alsó vezetőprofilba, hanem a műanyag panelek indítócsíkjának felszereléséhez.

A képen látható a csomópontcsapágy és a vezetési profil.

A keret ezen telepítésekor késznek tekinthető. A következő munkafolyamat a műanyag táblákkal szemben helyezkedik el.

A lécek telepítése

A műanyag panelek behelyezése a keretre valószínűleg nem okoz nehézséget. Ehhez feltétlenül szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek sarkok, ízületek és más hasonló falrészek. Az egyes részek teljes készletét az ábrán mutatjuk be, de minden esetben csak egy bizonyos listát használunk.

Teljes készlet tartozékok műanyag panelekhez.

A lécek telepítésének lépései a következők:

 1. Telepítem tartozékokat. A kerethez való rögzítéshez kis öncsapos kupakokat (sapkákat) használnak. A rendszer a következő:
  • Megadtam a kezdő szintet (vagy a padlózat lábát). Az UD-profilhoz van rögzítve, melyet a padlóra előre rögzítettem.

Vízszintes indítólemez beszerelése.

  • Állítottam a függőleges kezdőcsíkot (az én esetemben). Általában a sarokból indulsz, ezért be kell raknod a sarokelemeket. De e műveletek sorrendje nem változik. Csak egy csavarral kell a műanyagot horganyozni.

A sarokcsík felszerelése (a képen - a külső sarokban).

  • A mennyezetburkolatot még nem szükséges felszerelni, mivel már fel van szerelve a mennyezetre néző műanyaggal. Részletes utasítások vannak az egyik korábbi cikkemben.
 1. Szeretném felhelyezni az első műanyag lamellát. Ehhez vágjon egy darabot műanyagból, amelynek magassága megegyezik a padló és a mennyezet közötti távolsággal. Ezután tegye be az alsó kezdő profilba, és mozgassa a sarokba. Ezután csavarja be a csavart a zárban.

Telepítse az első panelt.

 1. Telepítse az összes többi panelt, az utolsó kivételével. A telepítési folyamat majdnem megegyezik a fentebb leírtakkal, de a lamella bal szélét nem a szögprofilhoz kell csatlakoztatni, hanem az előző elemhez. A zárnak be kell pattantania, és teljesen szűknek kell lennie. Ezután a csavar segítségével rögzítjük a dobozt.

A második és a következő panelek beszerelése.

 1. Felszerzem az utolsó panelt. Ebben az esetben a csavarokat nem használják rögzítésre, mivel a jobb oldali véget a sarokelemekbe helyezzük. Ezért a cselekvési sorrend némileg eltérõ:
  • Meg kell vágni egy darabot a lamellából, amelynek szélessége 10 mm-rel kevesebb, mint az utolsó, de az egyik panel és a szerelvények jobb vége közötti távolság.

A lamellát a beszerelés előtt le kell vágni.

  • Ezután be kell illeszteni a panelet az alsó kezdőelem hornyába, csúsztassa be a sarokprofilba, majd mozgassa az ellenkező irányba úgy, hogy a retesz a helyére kattanjon.

Az utolsó falpanel telepítése.

Ezzel befejeződik a falpanelek telepítése.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy mi a panelek a fürdőszoba és hogyan segítségével polimer láncok gyorsan és egyszerűen végre dekoratív falak. A vízvezeték-helyiség javításával kapcsolatos további ötletek a cikkben található videóban találhatók.

A fenti megjegyzésekben hagyhatja véleményét.