Legfontosabb > Bútor

Top 8 legjobb akrilfürdők gyártója - a piac áttekintése

Az akril fürdõ nagy modern megoldás a fürdõszobában. Az akril fürdők nagyon népszerűek a vásárlók körében a világ minden táján, így az üzletekben megjelenő választék nagyon széles. Vásárláskor legalább egy durva ötletet kell találnia a főbb jellemzőkről és az akril fürdők vezető gyártóiról, és könnyebb lesz az Ön számára a megfelelő választás. A szükséges információk megtalálhatók ebben a cikkben.

Fő kiválasztási kritériumok

Számos árnyalatot kell figyelembe venni a kiváló minőségű akrilfürdő választásához:

 • Anyag típusa. A termeléshez használt akrilsav önthető vagy extrudálható. Ezek hasonlóak a kémiai összetételben, de eltérő erejük van. Az akril bevonat előnyösebb, mivel az anyag fürdője sokkal hosszabb ideig szolgál.
 • Akril réteg. A lehető legvastagabb legyen, legalább 0,5-0,6 cm legyen, különös figyelmet kell fordítani erre a paraméterre, mivel a kereskedelmi forgalomban kapható fürdők többsége nem haladja meg a 0,4 cm-es akrilt, aminek következtében gyorsan elhasználódnak.
 • Az akril bevonat megjelenése. A kiváló minőségű akril fürdőt fehérnek kell forralni (persze, ha nem választott más színt). A felületén nem lehet érdesség, mindig teljesen lapos és sima.
 • Az alkalmazott anyagok mennyisége. Az akrilból készült fürdő gyártásával az akrilburkolatot poliuretán alapon alkalmazzák annak érdekében, hogy nagyobb merevséget biztosítsanak. Ezért a végterméket két rétegben állítjuk elő. Egy akrilból álló fürdő nagyon törékeny és törékeny.
 • Merevségét. Ez kétségtelenül az egyik fő kritérium. Végül is attól függ, hogy mennyire függ a kád mennyisége, mennyi súlyt képes támogatni, és milyen típusú felszerelésre van szükség (különösen a törékeny termékekhez további megerősítés szükséges). Könnyedén tesztelheti az akril fürdőt a merevséghez - csak nyomja meg keményen az alján a kezével: ha meggyűrődik, akkor a termék nem jó minőségű.
 • Az anyag átláthatósága. A valódi akril nem átlátszó anyag. Ha az akril kád fényt enged, akkor nagy valószínűséggel vitatható, hogy mielőtt hamis vagy.
 • Külső réteg Mint már megtudtuk, poliuretánból készült. Az akrilfürdő külső felületének sötétnek és simanak kell lennie. Ha durva és egyébként kellemetlen kémiai szagot produkál, akkor valószínűleg a gyártó úgy döntött, hogy a szintetikus gyantákkal keverve használt üvegszálat alapként használja. A fürdő vásárlása nem éri meg.
 • A keret kialakítása. Ideális esetben egy olyan szerelőkeretnek kell lennie, amelyet kifejezetten erre a fürdőkádra, lábra állítottak be, amelyek magasságban állíthatóak és a sarkokban vannak. Ha csak egy keret található, amely közvetlenül a perem alá van szerelve, akkor egy ilyen szerkezet teljesen instabil.
 • További jellemzők. Ha nincs szüksége rájuk, akkor annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést, vásároljon egy közönséges fürdőt, mivel számos "harang és síp" elrejtheti a termék rossz minőségét. Ha például hidromasszázsos fürdőre van szüksége, akkor figyeljen az ilyen típusú termékekre szakosodott gyártókra.
 • Form. Minél egyszerűbb, annál erősebb és stabilabb a fürdő. A nagy méretű vagy összetett alakú fürdők nagyon magas minőségűeknek kell lenniük. Következésképpen sokkal többet fognak fizetni.
 • Lefolyó és túlfolyó rendszer. Lehet hagyományos, félautomata vagy automatikus. Mindegyiknek van előnye és hátránya, ezért ez az Ön egyéni preferenciáinak kérdése.

Öntött akril fürdők

Ha megkezdi a javításokat a fürdőszobában és azt tervezi, hogy az új fürdő modellt akril helyettesíteni fogja, akkor kétségtelenül szembe kell nézned azzal a problémával, hogy minőségi terméket választasz. A modern vízvezeték-piac hatalmas számú különféle terméket kínál, amelyek nemcsak méretükben és formájukban különböznek egymástól, hanem maga az akril tulajdonságai is. A modern öntött akril fürdőkre való tekintettel rendkívül nehéz egy felkészületlen átlagember számára megkülönböztetni őket az extrudált akril modellektől, amelyek sokkal drágábbak és sokkal hosszabbak. Ebben a cikkben elmondjuk, milyen típusú akril betűtípusok ma dominálnak a piacon, és hogyan kell kiválasztani a megfelelő terméket az Ön számára.

Főbb akril fürdők

Annak érdekében, hogy a megvásárolt termék hosszú ideig szolgáljon, és ideálisan illeszkedjen a fürdőszobai szoba belsejébe, részletesen meg kell vizsgálni a fürdők típusát, gyártási technikáit, telepítési lehetőségeit és általános szabályait ezen anyag gondozására. Amint azt a név is jelzi, a szilárd öntött akril fürdõk egy speciális egészségügyi polimerbõl készülnek, amelynek polimetil-metakrilát vagy PMMA rövid neve rövid. Az anyagból származó termék gyártási technológiája a következő lépésekből áll:

 • az üzemben a folyékony műanyagot öntjük a formázólemezre egy adott vastagsággal, majd lehűtjük, és egy szilárd akrillapot képezzünk;
 • akkor az akrillapot a présgépre helyezzük és 140-160 ° C hőmérsékletre hevítjük, a lemez vastagságától függően;
 • a sajtóhoz egy fémformát hoznak létre a jövő fürdőszobájába, amely megnyomja a lapot, és egy már kész terméket hoz létre;
 • A felesleges akril részeket eltávolítjuk, és a késztermék hűtési szakaszon megy keresztül.

Információért. Az extrudált akril fürdőt a préselés után tovább feldolgozzuk. Külsõ felületén erõsítõ anyagot és epoxigyantával is kezelhetõ, ami robusztusabbá és tartósabbá teszi a terméket.

Egyes gyártók extrudált akrilból készülnek kissé eltérő technológián, de a lényeg ugyanaz marad, az anyagnak további ereje van. Az öntött akril fürdők sokkal olcsóbbak, mint megerősített társaik. Ha nem fogsz sok pénzt fektetni a vízvezetékbe, de szeretne minőségi terméket kapni, akkor olyan híres gyártók, mint a Cersanit, a KolpaSan vagy a Ravak öntött akril modelljei ideálisak az Ön számára. Egyes gyártók csak olyan testtermékeket hoznak forgalomba, amelyeket ezután kiegészítenek a jacuzzi formájában.

Az akril fürdők előnyei

Az akril modellek nagy népszerűségnek örvendenek műszaki jellemzői miatt, amelyek különösképpen az alábbiak:

 • hőmegőrzés. A műanyag termékek sokkal hosszabb ideig tartják a víz hőmérsékletét öntöttvas vagy acél társaikhoz képest;
 • alakíthatóság. A felhasznált anyag tulajdonságai jó produktivitást biztosítanak a terméknek, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon a nagy deformációs terhelésnek és a hőtágulásnak;
 • az egyszerű gondozás. A műanyag finoman porózus szerkezetű és sima felületet tartalmaz, amely megakadályozza a piszok behatolását a pórusokba, és nagyban megkönnyíti a tisztítást.

Fontos megjegyezni, hogy az akrilfürdő ellátásához lehetetlen olyan tisztítószereket használni, amelyekben csiszolóanyag van, mivel ezek a részecskék megkarcolják az akrilt, és a szennyeződés ezekben a karcolásokban megmarad. Ezenkívül a koptató mosogatószerek a fürdő felületén a fényesség elvesztését okozzák.

Mit keres az akril fürdő vásárlásakor?

Mint minden más, különböző anyagból készült termék, az öntött akril fürdő számos olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amelyeket vásárláskor figyelembe kell vennie. Az öntött akril fő problémája a termék gyenge statikus szilárdságának minősül, vagyis amikor a fürdőt a legmagasabb csúcsra töltik, deformálódhat a víz tömegének hatása alatt. Emiatt speciális fémkereteket használnak a deformáció megelőzésére. Egyes boltok keretek nélkül árulják el a termékeket, azt javaslom, hogy külön vásárolja meg a betűtípustól. Próbáljon csak szaküzletekben vásárolni, ahol a kádban lévő fürdőkád már megkezdődik, ami kifejezetten ehhez a modellhez készült.

Tehát, ha akril öntött akril fürdőt szeretne, akkor a modell ellenőrzésének első lépései:

 • Ellenőrizze a betű belsejét karcolásokhoz, zsibrákhoz vagy érdességhez. A felületnek homogénnek kell lennie konvexitások és mélyedések nélkül;
 • figyeljen az akril színe jó fényére, nem lehet sötét vagy sárga folt;
 • Ellenőrizze az akril vastagságát egy hagyományos zseblámpával. A mellékelt zseblámpát a fürdő belsejére helyezve, a fény nem látható kívülről, ez jó lemezvastagságot jelez.

Fontos! Ha megvásárol egy kiválasztott modellt, ne habozzon és szagolja a terméket több helyen, nem szabad idegen szagokat kelteni. Ha érzed a műanyag éles szagát, akkor jobb, ha nem vásárolsz ilyen fürdőt.

Az ebben az anyagban bemutatott ajánlások és magyarázatok meglehetősen elegendőek ahhoz, hogy önállóan válasszon egy olyan minőségű terméket a boltban, amely hosszú ideig szolgálja Önt.

Melyik akril fürdő jobb: kombinálva öntött vagy extrudált akrilból?

Ha szeretné frissíteni a fürdőszobát, természetesen azt szeretné, hogy az új fürdő kényelmes legyen, szép és tartós legyen.

Ebben az esetben az akrilfürdő jó megoldás lenne. Az ilyen fürdők különböző formák és színek most már megvásárolható sok vízvezeték üzletek.

Azonban megpróbálva megtalálni a választ arra a kérdésre, melyik akril fürdő jobb, a felülvizsgálatok megtalálhatók a legellentmondásosabbak. Vannak vélemények az akril fürdők tartósságának hiányáról, az instabilitásról a karcolásokról (meg kell jegyezni, hogy gyakoribbak azok a kételyek, amelyeket az emberek akril fürdővel nem rendelkeznek otthon).

Mi az akril a fürdőszobában?

Először is, az akril nem csak "műanyag", hanem termoplasztikus. Az eredetileg átlátszó folyékony polimetil-metakrilát (PMMA) előállítása a polimerizációs szakasz előtt adalékanyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a baktériumok növekedését, valamint a színező komponenseket.

Kiderül egy akril lap, amelyből a terméket maga melegíti fel. Az akrilfürdő sűrűsége és simasága nem érintetlen, egyszerű tisztítás hagyományos tisztítószerekkel, idővel nem fakul, és nem kellemetlen "régi" árnyalatokat kap.

A kiváló minőségű akril lap ereje hasonló az öntöttvas erősségéhez. És végül, az akril fürdő sima felülete kellemes az érintésre, és nem érintkezik a bőrrel, szemben a fémfürdővel.

Úgy tűnik, hogy ha minden fürdő ugyanolyan csodálatos anyagból készült, mint az akril, a választás nem nehéz. Elég választani egy megfelelő méretű fürdőt, kiválaszthatja a kívánt alakot és színt, és fizethet. Azonban a különböző gyártók modellek közötti különbség 40-50% -ot ér el!

És gyakran az aszkéta klasszikus formák fürdője drágább, mint egy összetett forma nagy szerkezete. Magyarázatok eladók, hogy egy drágább fürdő közvetlenül Európában, nem elég. Pontos választ igényel, mi a legjobb minőségű akril fürdő.

A válasz egyszerű: az ár (és a minőség) különbsége az akril lap előállításának különböző technológiáiban rejlik, amelyekből a fürdőt gyártják.

A gyártási technológia szerint az akril fürdők anyaga a következő:

 • Öntött homogén akril;
 • Extrúziós akril;
 • Kombinált anyag az egyik fenti akrilból és ABS műanyagból.

Ez utóbbi esetben az oroszlánrész az anyagból, amelyből a fürdőt elkészítik, akrilnitril-butadién-sztirol (ABS). Az akril csak vékony réteg formájában jelenik meg a fürdő belső felületén.

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy mindhárom lehetőség teljesen hivatalos technika, amelyet a higiénés akril termékek gyártása során használnak. Nem kérdés hamis vagy hamis.

Szeretné tudni, hogy mi az előnye és hátránya az akril fürdők általában. Részletek a mi cikkünkben.

Vagy lásd a zöld dizájn példáit.

Öntött Akril Fürdőkád

A fürdők termesztésében a legtartósabbak, de a legdrágábbak is öntött akrilból készülnek.

Ebben az esetben az akrilfóliát a fenti technológia gyártja folyékony PMMA-bázissal polimerizálással. A lemez vastagsága 4-6 mm-en belül változik.

Az öntött akril fürdő két réteggel rendelkezik: maga az akril és a megerősítő réteg. A jobb minőségű termékeknél az erősítés nem üvegszálas, hanem poliuretán kompozitból készül.

Az ilyen fürdőket általában a termék egyszerűbb alakja jellemzi, mivel nem igényelnek olyan további merevítőket, amelyeket művészi görbékként álcáztak.

Kétségtelen előnyt jelent az anyag nagy sűrűsége, a felület kellemes simasága, a mikropórusok hiánya, ahol a szennyeződés és a baktériumok elhúzódhatnak.

A karcolásoknál a felületen sokkal könnyebb javítani, vagy csak fényezni. Mivel az öntött akril homogén, az alsó vagy oldalsó vastagság enyhe csökkenése nem okoz szomorú következményeket.

A hátrányok közé tartozik az ár. A hátrányos tulajdonság másik hátránya: úgy vélik, hogy az öntött akril kevésbé ellenáll a hatásnak, mint az extrudáló akril.

Valójában megtalálhatóak azok a kísérletek, amelyeknél 800 g fémsúlyt a fürdőbe dobtak, és az extrudálás akril képes ellenállni egy súlycsökkenésnek egy nagyobb magasságból, de nem öntött.

De óhajtani, 800 grammos súlyos nehézvíz-kalapács, amely akár egy öntöttvas-fürdőt is tehet, és reménytelenül megakadályozhat egy acélból.

Akrilfürdő ellenőrzése kalapáccsal - videó

Amint azt a videóból láthatjuk, a fürdő sikeresen eljut a teszten, ezért eldöntheti, hogy fontolja meg, hogy az akril fürdők tartósak-e vagy sem.

Mi a különbség az öntött akril és az extrudáló akril között?

Extrudáló akril, lényegében ugyanaz az akril, de a fürdőkészítéshez használt lemezanyagot nem polimerizálással és az akril-granulák magas hőmérsékletű extrudálásával állítják elő.

Ez a technológia jelentősen csökkenti a költségeket, az akril lapok egyenletes vastagságúak és jobbak a termékek gyártása során. Az anyag ennek következtében porózusabb, mint az öntött akril, bár az első vizuális megkülönböztetése a másodiktól nem könnyű.

Ebben az esetben a minőségért való felelősség nemcsak a fürdők gyártására, hanem az akrillap gyártására is vonatkozik.

Számos nyugat-európai országban tilos az emberi bőrrel érintkező extrúziós anyagokból készült fürdők és termékek előállítása. Meg kell azonban jegyezni, hogy ugyanabban az országban a zuhanykabinok, zuhanypanelek és fürdőkádak raklapjai extrudált akrilból készültek.

Kelet-Európában és Ázsiában nincsenek tiltások az extrúziós anyagok használatára.

Kiválasztásakor a kút extrudálás akril kell figyelni a gyártó. A kelet-európai vállalatok termelnek tisztességes minőségű termékeket az Európában gyártott akril lapokból.

Ebben az esetben a különféle formájú és méretű fürdők széles választéka előnyös, alacsonyabb áron, mint az öntött akril termék. Ebben az esetben a fürdő erőssége és megjelenése teljes mértékben megfelel az elfogadott szabványoknak.

A hátrány kisebb, mint az akril fürdők esetében, melyet fröccsöntési eljárással, a gyártó által megadott 4-5 éves működési idővel végeztünk.

Ha a fürdőt egy kevéssé ismert ázsiai vállalat készítette, különösen ügyelni kell a vásárláskor. Mivel a gyártó lecsökkentette az árcsökkentés útját, figyelmet kell fordítania a vasalás minőségére és az anyag vastagságára, különösen a kanyarokban és a fém keret kialakításánál.

Még jobb, kérje az eladónak a megfelelőségi igazolást.

Általánosságban elmondható, hogy az extrúziós akril vagy a fröccsöntés választékával szemben azt mondhatjuk, hogy az extrudálási akrilból készült kiváló minőségű fürdő az "ár-minőség" egyensúly szempontjából méltó megszerzés, de az abszolút jellemzők valamivel alacsonyabbak a fröccsöntéssel szemben.

Akril bevonatos fürdők

A legolcsóbbak az ABS műanyag és akril permetezés kombinációjából származó fürdők.

Itt a kínai és a török ​​gyártók átterjedtek a vállukon a piac teljes szélességében. Az utóbbiak hitelezéséhez meg kell jegyezni, hogy a gyártók még a termékeiket sem próbálják ellensúlyozni a nyugat-európai márkák számára. Elfogadható minőség, elfogadható ár.

Egy kompozit fürdő, megfelelő lemezvastagsággal és kiváló minőségű megerősítéssel, nem kevésbé erőteljes és kényelmes a tiszta akrilalkatrészekhez képest.

A nyilvánvaló hátrány a vékony réteg PMMA-lerakódás. Az akril nem karcálló, ezért nem ajánlott mosóporral és csiszolóanyagokkal mosni.

De ha az első változatoknál, különösen az akril bevonatolásánál, a véletlen karcolások nem okoznak kárt a terméknek, abban az esetben, ha az összetett víz behatolhat az akril réteg alá, ami végül hólyagosodáshoz és mikrotörésekhez vezethet.

Ha azonban az összetett akril fürdőt rendeltetésszerűen használják, akkor tisztán és kompetensen gondoskodik róla, sok évig tart, nem rosszabb, mint a drágább társaik.

A skandináv stílusú fürdőszoba meglehetősen szokatlan design Oroszország számára. Lásd a példák ilyen fürdőszobákat cikkünkben.

Ha még mindig fürdőt választasz, nézd meg az öntöttvas kádakról készült áttekintést, amely bemutatja az orosz és a külföldi termékeket.

És ez a cikk megmondja, hogy mennyi öntöttvas fürdő.

Hogyan lehet megkülönböztetni

Sajnos a laikus nem tud vizuálisan megkülönböztetni a fröccsöntési technológia által gyártott fürdőt az extrudáló akrilból készült anyagból.

Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el a fürdő egy adott modelljének leírását, és nyugodtan kérdezze meg az eladót dokumentáció és tanúsítványok alátámasztására. A távollétük komoly okot jelent az ilyen vásárlás megtagadására.

E példák közül a kétségtelen minőségi kedv a formázott akril fürdője.

Az extrudált akrilfürdők gyártói nem értenek egyet ezzel a véleménnyel, bár a legtöbb érvet a "szinte nem rosszabb", "összehasonlítható jellemzők" kifejezésre redukálják. Egyértelmű árelőnnyel, a minőségi verseny a kedvence folytatódik.

És végül kompozit anyagból készült fürdő. Azt mondhatjuk, hogy szilárdan tartják az árrést, és ha gondosan kezelik, tökéletesen szolgálni fogják.

Hogyan válasszunk jó akril fürdőt?

A kiváló minőségű akril fürdő kiválasztása elkerülhetetlenül felmerül a modern polimerekből készült szaniteráruk vásárlásakor. A modellek megválasztása az ismeretlen vállalatoktól a tiszteletre méltó gyártókig terjed, és az árkategóriában az intervallum szélessége sokkoló. Valódi akril megvásárlásához, és nem az olcsó partnereihez, ismernie kell magát a választás minden szempontjával.

"Titkok" az akril: technológiai megoldások fürdők

A boltokban és a vízvezeték-piacokon a következő lehetőségek találhatók a fürdők számára:

 1. Hamis akril;
 2. Analóg akril;
 3. Ez az akril.

Pszeudo-akril fürdő. Ez egy igazi hamisítvány, ami olyan, mint akril, de csak megjelenésében. Ez az építmény üvegszálas rétegekből, alapozóból és akrilfestékből áll, amelyek a szárítást követően polírozásnak vannak kitéve. A tartósság és a megbízhatóság a termék nem is érdemes beszélni, és a felvásárlás lesz a magassága indiszkréció. Egy hamisítvány azonosítása egyszerű: ismeretlen gyártó és olcsó fürdő.

Szinte akril fürdő. Gyakran megtalálható az értékesítési opcióban, amely mérsékelt árat és sokféle tervet és módosítást tartalmaz. Két polimer extrudálásával készül: polimetil-metakrilát (PPMA) és akrilnitribudbatén-sztirol (ABS műanyag). Az akrilkomponens polimerek nevében való jelenléte, valamint az azonos névvel rendelkező anyag hasonlósága lehetővé teszi a technika akrilának megfelelően gyártott fürdőket. Azonban a tulajdonságok szerint az ilyen termékek alapvetően elveszítik: gyors karcolás, sárgaság, a mindennapi használat során élettartama 3-4 évig tart.

Az akril kád egy drága szaniterberendezés, melyet magas felületi minőség és érdekes design jellemez. Ezt a metakrilátot tartalmazó polimerből történő öntési eljárással állítják elő, akrilátnak vagy egyszerűen akrilnak nevezik. Az igazi akrilfürdők előnyeinek listája meglehetősen nagy, ami valóban népszerűvé teszi.

Akrilértékek: az anyag tulajdonságai és előnyei

A metakrilát a PPMA egyik neve, amely a legnehezebb az összes létező polimertől. Alexander Nemirov, a Design-Ceramics szalon kereskedelmi igazgatója elmondja a metakril tulajdonságok csodálatos összetételét (http://www.sibremont.ru/expert0/91/1). Az akril fürdõk értéke a fogyasztók szemében:

 • Alacsony hőkibocsátás. A víz sokkal lassabban hűl, mint acél vagy öntöttvas termék.
 • Környezetbarát. Az anyag teljesen biztonságban van mások számára.
 • Hygiene. Az akril kémiai szerkezete, valamint az abszolút sima felület természetes védelmet nyújt bármely baktérium számára.
 • Karbantarthatóság. Az akril károsodását és karcolódását még egy nem-szakmai építő is javíthatja.
 • Tartósság. A 15 éves teljes élettartam teljes színnel és fényes bevonattal
 • Esztétika. A formák és színek sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldásokat a fürdőszoba belsejébe.
 • Gyakorlatiasság. Egyszerű gondozási szabályok

Természetesen egyetlen termék sem hibáztathat, de akril fürdők esetében a negatív jellemzők listája kevés pontot tartalmaz:

 • Ár. Az öntött akril fürdõk költsége meglehetõsen magas, de a hosszú élettartamhoz képest ez a paraméter elvész.
 • Gyorsan károsítja a csiszolóanyagokat. Az ápolószerek megfelelő megválasztásával az ilyen gondok soha nem zavarják az akril fürdők tulajdonosát.
 • Alacsony statikus szilárdság. Mint a legtöbb polimerekből készült nagy méretű termék, az akril fürdőnek különleges keretre van szüksége, hogy biztosítsa a termék stabilitását és tartósságát.

Miután foglalkoztak a típusokkal és a technológiai jellemzőkkel, és világosan felismerték, hogy egy akrilfürdő valóban jó és jövedelmező beszerzés, a szaniterek közvetlen kiválasztását a boltban folytathatja. És itt is vannak némi árnyalatok.

A választás problémái: az akril egy kényes kérdés...

A végső cél megértése segít abban, hogy minél gyorsabban vásárolhasson, amely teljes mértékben megfelel az ár és a minőség minden kritériumának. Először is érdemes eldönteni, hogy melyik cégnek kell választania egy akril fürdőt, vagyis el kell döntenie a fröccsöntött akril és a koextrudált többrétegű opció között.

A leggyakoribb ajánlatok közé tartozik a gyártók figyelmének figyelése:

 • Akrllan (Oroszország) - öntött akril Lucite
 • Arrolo (Kína) - Co-extrudálás ABS / PMMA
 • Aquatek (Oroszország) - öntött akril Degussa
 • Hoesch (Németország) - higiénikus akril ISA készítése
 • IDO (Finnország) - öntött akril Lucite
 • Senoplast (Ausztria) - koextrudált egészségügyi akril / ABS.

A vízvezeték akril dicséret több mint a szokásos öntvény, mivel összetétele olyan anyagokat tartalmaz, amelyek meggátolják a legtöbb mikroorganizmus reprodukcióját.

A késztermékekben meghatározzák a használt fröccsöntési módszert, vagy az extrudálás meglehetősen egyszerű. A nyom:

 • termékvastagság
 • a rétegek jelenléte és száma az oldalvágáson
 • a fürdő rossz oldalán.

Ha megnézed az akril vízvezetéket a végéről, láthatod a felhasznált anyagok rétegeit. Ideális esetben két lehet:

 • metakril - körülbelül 5 mm
 • megerősítés

Erősítő rétegként a gyártók:

 • üvegszál erősítésű poliészter gyantával
 • poliuretán kompozit.

Az üvegszál erősítést sztirol alkalmazásával végezzük, amely szabad állapotban mérgező és kellemetlen kémiai szaggal rendelkezik. Ezért a legjobb választani egy biztonságosabb és környezetbarát poliuretán kompozit. Ami a megerősítést illeti, "mondja" a termék külső felületét. Az üvegszálnak bordázott felülete van, és az összetettséget a textúra és a sötét szín hiánya jellemzi.

Ha a fürdő több mint két réteg vizsgálatakor és az akril vastagsága 7-8 mm, akkor a termék extrudálással polimer komponensekből készül. Jobb, ha megtagadja az ilyen vásárlást, különben három vagy négy év múlva ismét el kell dönteni egy akrilfürdő kiválasztását.

Tehát, ha nem merül fel a kérdés, vajon jobb-e öntöttvas vagy akril fürdő választani, az anyag és a gyártó elemzésére vonatkozó kritériumokat definiálják, akkor az utolsó lépés - a termék szabványos szakértői követelményeken alapuló egyedi értékelésének elvégzése.

Akrilfürdő vásárlása: több időt vesz igénybe, mint gondolná.

A kényelmes és kiváló minőségű akril fürdő kiválasztása a boltban számos manipulációt kell végrehajtania. Csak egy bizonyos műveletsorozat segít megérteni, érdemes-e megvásárolni ezt a terméket, vagy meg kell vizsgálnia.

A legjobb, ha be kell tartani a következő sémát:

 1. Vizuális értékelés. Megvizsgáljuk a réteg vastagságát, a rétegek számát, és következtetéseket vonnak le az anyagról és az előállítás módjáról
 2. Taktív elemzés. A fürdő felületének tökéletesen laposnak kell lennie. A széles körben meghirdetett hullámosított fenék a gyártási hibák elrejtésére és az akril rossz minőségére irányuló kísérlet. Természetesen nem szabad megfigyelni az érdességet, a csecsemőket és a karcolásokat.
 3. Ellenőrizze a lumen vastagságát. A gyártó által ajánlott módszer - a zseblámpa ragyogása a termék falán. A vásárlásból származó lumen jelenlétében jobb megtagadni, mivel a vékony fürdő a terhelés alatt nem feltétlenül a legjobb.
 4. A színértékelés. Bármely válás, csepp semiton, sárgaság azt jelzi, hogy alacsony minőségű egészségügyi termékek.

Természetesen a valódi akril fürdőnek nem szabad szagodnia. Kémiai "aromák" - az olcsó anyagok és a kevéssé ismert gyártók tétele.

A szélesség, a mélység, a magasság és a forma - az egyéni és a tervezési preferenciák kategóriájába tartoznak, és azokat a vásárlók választják ki. Nyilvánvaló, hogy a vásárlás nem csak egy fürdőszobára korlátozódik. A vízvezeték szereléséhez, különösen akrilból készül, számos alkatrész kiválasztását igényli.

A megtakarítás nem nyereséges

Az üzletben két lehetőség kínál akril fürdõk kiválasztására: alap vagy opcionális. Azonnal kérje a teljes készlet árait, mivel még mindig többet kell vásárolnia.

A teljes csomag tartalma:

 • keret tartó keret
 • védő dekoratív panel
 • rögzítőelemek készítése a telepítéshez
 • szifonok leeresztése / túlfolyása egy félautomata rendszerrel a leeresztő csatornák nyitására és zárására.

Ha az akrilfürdő választása a szabályoknak megfelelően történik, akkor nagyon hosszú lesz az eleganciája és eleganciája.

Top 10 akril fürdő - a gyártók rangsorolása

Az akril fürdők legjobb gyártóját számos paraméter határozza meg:

 • A cast akril konstrukciók (lengyel, spanyol vagy cseh termelés), a kevésbé tartós extrúziós termékek kiváló minőségűek. A népszerű modellek (Riho, Bass) gyártása a 6-8 mm-es rétegű akril lapok technológiáján alapul. A vastagság kialakításának folyamata 3-4 mm-re csökken. A gyártáskor poliuretán vagy poliészter gyantával megerõsítik a töltõanyagot.
 • A kiváló minőségű anyag hófehér színű, tökéletesen egyenletes, sima bevonattal rendelkezik, fényes ragyogással. Az építkezés két réteg anyagból áll: akril és poliuretán. Fontos figyelni a külső teljesítményre. A hővezető képesség csökkentése érdekében a kiváló minőségű konstrukciókat (pl. Poole Spa, Kolo, Ravak) sima bevonattal és sötét árnyalattal rendelkező poliuretánnal kezeljük. A fürdőkészítés költségeinek megtakarítása érdekében az egyes gyártók étergyanta és üvegszál keverékét állítják elő.

Gyakorlati ajánlások

Hogyan lehet megtudni az alacsony minőségű termékeket?

 • A nyomás következtében a bevonat "játszik", ami az anyag minimális vastagságát jelzi.
 • A "clearance" ellenőrzésénél a kiváló minőségű akrilfalak nem égnek.
 • A hamisítványok kimagasló kémiai szaggal rendelkeznek.
 • Az anyag vágása során ez az akrilfürdő megszünteti a háromrétegű szerkezet jelenlétét.
 • A keret típusa. A minőségi keretek egyenként vannak kialakítva minden fürdőhöz és állítható lábakkal vannak ellátva, és a sarokba helyezzük a támasztékokat. A keretnek a tálca oldalai alá történő beszerelésekor alacsony minőségű termékek állnak rendelkezésre.
 • További jellemzők. Az importált termékek vásárlása hidro- és aero masszázzsal, kromoterápiával és háttérvilágítással 20-30% -kal drágább lesz a hazai modellekhez képest. A megtakarítás érdekében sok fogyasztó választja ki a Kolpa cég termékeit, amely alacsony költségű és jó minőségű hidromasszázs rendszereket állít elő.
 • A termékek formája. Az akril tálak összetettebb és szokatlan konfigurációja minél nagyobb a vékony polimer lemezek gyártásának valószínűsége. Márkás termékek vásárlásakor készen áll arra, hogy magas árat adjon a nem szabványos modellekhez.
 • Leeresztés és túlfolyás. A híres márkák nem mentenek a leeresztő szerkezetekre, félautomata nyitó és záró mechanizmussal felszerelnek sárgaréz szifonokat.

Gyártók értékelése

Ravak (Ravak) Csehország

A márka fejlődésének rövid története van, a cég 1991-ben alakult, de a francia tőke kezdeti infúziója lehetővé tette a high-tech termelés és kifinomult formatervezés elérését.

A Ravak akril kádak négyszögletes, ovális, szögletes vagy aszimmetrikus kialakítással vannak ellátva. A katalógusban hidromasszázs, fejtámlák, csúszó függönyök, stb. Vannak. A termék paraméterei alapján a tálak egy vagy két felhasználót tartalmaznak.

Ravac fürdők előnyei:

 • Erő. Az innovatív gyártási technikák biztosítják a fűtési akril lemezek differenciálását, hogy ugyanazt a falvastagságot (5-6 mm) fenntartsák. A fürdő aljzatához üvegszál van, ami merevséget és szilárdságot biztosít. A szerkezetek képesek ellenállni a megnövekedett terhelésnek. A lapok vastagsága látható a tálca oldalainak élei mentén, valamint a megerősítő rétegeknél - a termékek megvásárlásakor ügyelni kell a falak bejelentett vastagságára.
 • Nagy termékcsalád. A BeHappy és az Avocado az aszimmetrikus modellek kényelmes és kompakt formáinak köszönhetően vezető szerepet tölt be az értékesítésben, ami lehetővé teszi a kis helyiségek helytakarékos megtakarítását.
 • Exkluzív lehetőségek keresése esetén az ideális megoldás az ultramodern New Day modellek vagy a szimmetrikus Gentiana betűkészletek, melyek egy negyed negyedben kerülnek bemutatásra.
 • A fürdőszerkezeteket lágy, homorú panelek jellemzik.

A negatív jellemzők közé tartozik az egyedi modellekhez (pl. A Triangle 150) tartozék hiánya és a magas ár.

Cersanit (Сersanit) Lengyelország

Téglalap alakú vagy aszimmetrikus - a lengyel Cersanit cég akrilfürdõinek megvásárlása azt jelenti, hogy 100% -os bizalmat kap a kiváló minõségû termékek és stílusos design tökéletes kombinációjának kiválasztásáért.

 • A teljes modellcsalád megfelel az európai minőségi előírásoknak, amit nemzetközi tanúsítványok és sikeres minősítések igazolnak.
 • Nagy szilárdságú értékek érhetők el a kettős erősítés miatt, ami megerősíti a szerkezetet, és lehetővé teszi számunkra, hogy 10 év garanciát nyújtsunk.
 • A szerkezetgyártás alapja egy kiváló minőségű akril "Lucite" egészségügyi betét.
 • Sima, a bevonat kiküszöböli a pórusok jelenlétét, könnyen tisztítható és kellemes tapintású, ellenáll a tisztító reagensek hatásának.
 • A Cersanit fürdőkészüléket kiegészítő elemekkel lehet felszerelni: korlátok, dekoratív panelek vagy kényelmes fejtámla.

A negatív jellemzők közé tartozik a 4 mm-es réteggel rendelkező modern antibakteriális akril használata, amely kizárja a hidromasszázs berendezések felszerelésének lehetőségét.

A mérettartomány 40-45 cm mélységű termékeket, szélesség 110 cm-ig terjed (150 - a sarokstruktúrákhoz), hossz - akár 170 cm.

A tál elhelyezésének típusa alapján számos lehetőség van:

 • közvetlen (hagyományos modellek);
 • 45 gramm szögben;
 • 30 fokos szögben. (bal és jobb oldali telepítés);
 • aszimmetrikus (Nano sorozat, Lorena).

A főbb szempontok közé tartozik a bal vagy a jobboldali elrendezés, az oldalsó beépített ülések jelenléte, további hely a fürdőkészülékek elhelyezése tekintetében. A katalógusban háromdimenziós modellek vannak.

Kolo (Kolo) Lengyelország

A teljes modellcsalád 5 mm vastagságú akrilból készült. A szerkezeteket sima antibakteriális bevonattal, magas hőszigetelő tulajdonságokkal különbözteti meg. A lengyel termékek a könnyűség és a formák sokféleségére figyelhetők meg. A modellcsalád téglalap alakú, szögletes, aszimmetrikus és ovális kivitelű termékeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a tervezési döntések megvalósítását. Például egy konzervatív modell kiválasztásakor az ideális lehetőség lenne az Aqualino sorozat vagy a Primo. A tavaszi termékek jól illeszkednek a futurisztikus stílushoz.

A sorozat magába foglalja a tömörített Avkalino (Aqualino) vagy Primo (Primo) modelleket, a Relax sorozat és a Laguna Laguna elegáns terveit. A termékek magas megbízhatóságát a holland minőségi szabványok (KIWA) és a német (DIN) alapján ítélik meg, a modelleket az ISO 9002 szabványnak megfelelően állítják elő.

A negatív pontok közé tartozik a hidromasszázs felszerelésének elégtelen kegyetlensége.

Poole Spa (Medencefürdő) Spanyolország

A Roca gazdaság (Spanyolország) része a Pool Spa cég, amely a korszerű és kifinomult vízhasználati módokon alapuló hidromasszázs tálak fejlesztésével foglalkozik. A fejlesztési folyamat figyelembe veszi a terápiás és kozmetikai jellemzők pontos tudományos ismeretét, amely lehetővé teszi számukra, hogy egészségügyi berendezésként jellemezzék, elegáns tervezőhéjba zárva.

Mi az aggodalom az egészségért, milyen célra használják a PoolSpa hidromasszázs készüléket?

Az akadémia vagy a hidroterápia a fizioterápia és a stimuláció osztódása a víz külső felhasználásán alapul, különféle formákban: folyékony, szilárd és gáznemű. A hidroterápia elve a megfelelő vízhőmérséklet-szabályozás és a hidrosztatikus nyomás megválasztásában rejlik.

Ideiglenes hidromasszázs hatás:

 • 5 perc elteltével biztosította a pulzusszám és a vérnyomás normalizálódását.
 • 10 perc elteltével a perifériás vérkeringés stabilizálódott.
 • 15 perc múlva az izmok relaxációját, az anyagcserét növeli.
 • 20 perc múlva - a fájdalom átmeneti csökkenése, az Aquatec akril kádak hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Akril medence A fürdőszobák krómterápiával vannak osztva:

Geleoterápia - természetes fény és ultraibolya kezelés.

Aktynoterapię - radiális, infravörös vagy UV sugarak mesterséges forrása. A színes megoldások létrehozásának alapja a különféle rezgési frekvenciájú (400-700 nanométeres) fénysugarak ellátása. A színek terápiás hatása lehetővé teszi, hogy az alábbi hatásokat hozzárendeljük:

 • A kék háttér enyhíti a fájdalmat.
 • A sárga szín javítja az egészséget.
 • A piros stimuláló hatású.
 • A zöld visszaállítja a belső egyensúlyt.

A pozitív tulajdonságok magukban foglalják a Lucit akril felületi szilárdságának magas jellemzőit, ami garantálja a biztonságot és a tartósságot. A fogyasztók számos kiegészítő felszerelést kínáltak: krómozott fogantyúkat, fejtámlákat, zuhanyfüggönyöket stb. Ezek harmonikusan működnek együtt a fő kialakítással, díszítik és vonzzák a figyelmet. A mínuszok között megemlítjük a magas költségeket.

Riho (Hollandia)

A gyűjtemény több, mint 100 termékből áll, bordás fenékkel, csúszásgátlással. A design-fejlesztés alapja a LUCITE-tól 6-8 mm vastagságú öntött akril. A 6 mm-es réteggel ellátott lapok 300 l, 8 mm-es fürdőkád kialakításához használhatók 300 l-es edényekhez. Minden termék poliészter üvegszálas, erősített alsó szerkezettel van megerősítve. A hidromasszázs rendszerek SIREM berendezéssel vannak felszerelve (Franciaország), eszközöket használnak a teljes vízelvezetésre. Termékgarancia - 10 év.

A legjobb gyártók Oroszországban

Akvanet

A vállalat már 1997 óta gyárt vízvezetékeket. Ez idő alatt megalapozottnak bizonyult, mint az egyik legjobb termék, amelynek modern kialakítású, változatos formája és mérete. A modellek az alacsony áron különböznek a külföldi analógoktól.

A minták kiválasztását szimmetrikus és aszimmetrikus alak képviseli. A falra szerelhető standard téglalap alakú termékek mellett a katalógus nagy sarokkáddal rendelkezik. Rendkívül korlátozott helyiségű fürdőszobákba illeszkednek.

A teljes modellcsalád kiváló minőségű akril alapú, amely hosszabb ideig megőrzi a hófehér árnyalatot és ellenáll a károsodásoknak. A termékek magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

2007 óta az Aquanet közös fürdőfejlesztési vonalat indított a híres Kolpa gyártóval. A Kolpa San fürdők magas színvonalú és széles körű árkategóriájúak széles körben népszerűek a piacon.

Hidromasszázs modellek

A katalógus tartalmaz aero-masszázzsal és hidromasszázzsal felszerelt modelleket. Ezeket a fogyasztói preferenciák szerint választják ki. A krómterápiához, a víz alatti megvilágításhoz, a fejtámlákhoz, a fogantyúkhoz és egyéb könnyű kezelhetőségű tartozékokhoz felszerelhetők.

1MARKA

Az # 1-es oroszországi márka, amely gyorsan felértékelődött a hazai vásárlók körében, köszönhetően a német 100% -os öntött akrilból kifejlesztett termékek 10 éves garanciájához. Az 1Mark cég az akril fürdők széles választékát mutatja be a különböző beltéri és igényes vásárlók számára:

 • téglalap alakú fogantyúk;
 • saroktermékek;
 • eredeti aszimmetrikus modellek;
 • dupla pezsgőfürdő;
 • kompakt mély tálak.

A rengeteg ajánlat közül a felhasználók választhatnak bal és jobb típusú telepítésű termékeket, kis méretű modelleket és üléses tálakat. A fürdők mérete 120 és 190 cm között változik.

A hidromasszázs fürdők gyűjteményét számos lehetőség kínálja:

 • Szögletes.
 • Corner.
 • Aszimmetrikus.
 • Round.

A kifinomult formák és a fényes ragyogás hófehér színű mintákból elegáns bútorokká válik, a következő pozitív tulajdonságokkal:

 • Nagy hő kapacitás 100% öntött akril, amely lassú vízhűtés és a meleg érzés az érintés.
 • Nagy ellenállóképesség a korrozív alakzatoknak és a kémiai reagensek hatásának.
 • A szerkezet sértetlenségét a fürdő fényes bevonata feloldja folyékony akril és őrlés segítségével.
 • A sima bevonat meggátolja a baktériumok felszínét a felületen, így a szennyeződést könnyen vízzel le lehet mosni.
 • A tálca megerősített élei kiküszöbölik a deformálódás lehetőségét saját súlya alatt, és adják a szerkezeteknek egy adott erősséget.

Mennyibe kerül a fürdő? Az akril árai valamivel magasabbak, mint az öntöttvas vagy acél analógok árai, azonban költségüket teljesen kompenzálja a 100% -os öntött akril kiváló minőségű.

Egy adott modell kiválasztásakor a gyártó további felszerelést rendel:

 • hidromasszázs eszköz;
 • aero masszázs rendszer;
 • hátmasszázs ("Shiatsu");
 • lábmasszázs;
 • színterápiás;
 • RGB háttérvilágítás.

A cég német öntött akril plexiüveget használ a gyártás alapjaként. Ez jelzi a termék magas minőségét: a fürdő nem sárgul és nem karcolja meg. Az egyéb pozitív tulajdonságok mellett a szerkezetek megkülönböztetett, megerősített oldalai is vannak: a robusztus keretek akár 1 tonna össztömegig is elviselhetőek.A eltávolítható panelek rugókkal vannak ellátva az egyszerű telepítéshez. A gyártó garanciája - 10 év. Az egyetlen baj, a tulajdonosok szerint, egy vegyi illat jelenléte.

H2O fürdő

A hazai H2O modellek vezető helyet foglalnak el a forró kádak között, szögletes, téglalap alakú vagy nem szabványos kivitelben. A szerkezetek gyártása olasz berendezéseken történik. A teljes modellcsalád megfelel az egészségügyi és higiéniai előírásoknak. A katalógus egyszemélyes és kétszemélyes termékeket tartalmaz, amelyek fejtámlával vannak felszerelve.

A hidromasszázs márkájú H2O kádak környezetbarát anyagokból készülnek, az összetevők megfelelnek az európai előírásoknak, és az akrilt az osztrák Senoplast gyártja. A stílusos és modern teljesítmény sikeresen kombinálható a funkcionalitással. Minden modell "túlcsordulás-túlfolyó" rendszerrel és előlapgal van felszerelve.

tarajos gőte

A Triton fürdőket 12 évig fejlesztették ki. Az építmények minőségi bizonyítványokkal értékesítésre kerülnek, és szigorú tesztelésen esnek át, többfokozatú minőségellenőrzésen. A TM "Triton" az osztrák "SENOPLAST" minőségi "SENOSAN-3000" akril lapok tervezésénél használható. A SENOPLAST alapítója Wilhelm Klepsh, aki 1958-ban gyártotta az első extrudált lapot (magasfényű polisztirol termék), és már 1972-ben elindította a koextrúziós polimer ipari fejlesztését egészségügyi felhasználásra. A "SENOPLAST" egészségügyi akril panelek nagy ellenállóknak bizonyultak a maró és kémiai hatásokkal szemben, antibakteriális tulajdonságaik, fokozott ellenállása van az infravörös és UV sugaraknak.

A fürdők merev keretekre vannak szerelve, amelyeket acélprofilos panelekből fejlesztettek ki, amelyek nagy erőt és könnyedséget biztosítanak a termékeknek. A termékkeret nedves környezetben történő felhasználásra készült, minden fémtermék horganyzott vagy alumíniumból és rozsdamentes acélból készült. A sarokban kialakított forma alakja, aszimmetrikus és téglalap alakú. A Triton fürdők mellett a vezető európai márkákból származó hidromasszázs és aero masszőrök is felajánlódnak - a Sirem (francia termelés), az Espa (spanyol cég), Koller (osztrák fejlesztő). A "Triton" akril fürdők széles választékát tartalmazza a legkisebbek közül: a Lou-lou vagy Iris fürdő, a Lisa, a legnagyobb - Atlant, Respect, Oscar és Sonata.

A Bas 15 éves tapasztalattal rendelkező gyártó. A termékcsalád több mint 30 fajta akril fürdőt tartalmaz. A termékfejlesztés folyamatában infravörös fűtési zónák alkalmazásával. A megerősítési folyamatot két módszerrel végezzük:

 • A standard változatot poliésztergyanta és üvegfonal alapján fejlesztették ki.
 • Az olasz technológia nagy sűrűségű poliuretán hab felhasználásával jár.

A technológiák ilyen kombinációja lehetővé teszi a nagy szilárdságú fürdők megszerzését. Amit az idő és a fogyasztók megerősítenek.

Az akril fürdők kiválasztásánál ne rohanjon, és ne előnyben részesítse az alacsony árkategóriájú mintákat. A bevált gyártók termékeinek megválasztása során az ügyfelek minőségi modelleket kapnak, amelyek évekig tartanak.

Akrilfürdő: melyik gyártó jobb?

Függetlenül attól, hogy a lakás milyen jellemzőkkel és azok javításával foglalkozik, a vízvezeték szerelése mindig sok kérdést vet fel. Az egyikük feltétlenül megérinti a fürdőszobát. Leggyakrabban az öreg fürdők már szolgáltak idejüket és azonnali cserét követeltek. Nem lehet többé mosni, és az ilyen hajó általános megjelenése elriasztja a vágyat, hogy mossa le.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a vevők egyre inkább választanak az akril fürdőkre, és az öntöttvas valahol "túl van". Ez a választás meglehetősen érthető. A termékek relatív újsága és a magas költségek ellenére minden nap egyre több támogatója van. A tapasztalatlan fogyasztó könnyen hibát követhet a fürdő kiválasztásakor, és milyen követelményeket kell betölteni egy valóban jó minőségű termékre. Megpróbálunk válaszolni ezekre és más kérdésekre ebben a cikkben.

Az akril fürdők előnyei

Azok számára, akik kevés vagy semmit hallottak az akrilról, megmagyarázzuk: ez egy kompozit polimer anyag. Ez elég könnyű, tartós, és nem félek a hőterhelésektől, a vegyszerek hatásaitól. A legmagasabb szintű gyakorlati tulajdonságok, a környezetre gyakorolt ​​hatások is. Röviden, a tökéletes fürdõanyag! És most - néhány szót az akril fürdők előnyeiről:

 • Alacsony tömeg. Ne feledje, hogy milyen harcban kaptak öntöttvas kádat, vagy dolgoztak a leszerelésen. Az akrilegység többszöröse ugyanazon méretekkel többször. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a telepítést és a szállítást.
 • Minimális hővezető képesség. És ez a funkció vonzó lesz azok számára, akik órákig a fürdőszobában szoktak lenni. Akril elég hosszú ahhoz, hogy megtartsa a víz hőmérsékletét, amelyet elért.
 • Egyszerű működés. Gyakorlatilag minden háztartási tisztítószer alkalmas az akrilfürdő tisztítására. A fő és az egyetlen feltétel - a szerkezet nem tartalmazhat csiszoló elemeket.
 • A gomba és a penészképződés ellenállása. És ez a tulajdonság az akril miatt a biológiai inertség a polimer anyag.
 • Ez ellenáll az emberi testnek és a saját testének nehéz terheinek.
 • Nyilvánvaló dekoratív előnye. Először is, az akrilnak szép fényes fénye van. Másodszor, fehér színben lehet színezni.
 • Ha kisebb kozmetikai hiba fordul elő, akkor mindig javítható.

A tervezők régóta vállalták az akril működését. Napjainkban a hardverraktárak számos megoldást kínálnak, amelyek egyszerűen csodálkoznak. A hagyományos, téglalap alakú kádak aszimmetrikus alakúak. A válogató vásárlók számára ovális fürdők biztosítanak minden szobát.

By the way, néhány akril fürdő ma van felszerelve egy hidromasszázs rendszer. Az értékesítés során érdekes előlapok is találhatók.

Válasszon egy akril fürdőt: mit keres?

Természetesen az akril előnyeit csak egyetlen feltétellel látja el: a megvásárolt termék kiváló minőségű polimerből készül, az összes szükséges technológiának megfelelően. Hatalmas kockázatot jelent a sikeres hamisítás, a jó érték vagy megjelenés elcsábítása. Minden második szállító rosszhiszemű ebben a szempontban.

A hamisítvány megkerülésével kínálunk néhány egyszerű módot arra, hogy megkülönböztessük a valódi akril árut a kétes minőségtől.

 1. Az öntött akril fürdők a legmagasabb minőségűek. És ez egy olyan tény, amelyet semmi esetre sem lehet megtámadni. Ha olyan terméket találsz, amely extrudáló anyagból készült, akkor kevésbé szilárd lesz, és ennek következtében kevésbé tartós. A lapot öntött akril a legjobban a németek, a britek és a hollandok.
 2. 6-8 mm tiszta akril egy csalás. Ennek megértéséhez próbálja megérteni az ilyen fürdők gyártásának jellemzőit. Valójában akril lapokból készülnek, amelyek vastagsága 6-8 mm. Azonban a vastagság megnyomása után felére csökken, azaz 3-4 mm-re. A tetejére felerősítjük a töltőanyaggal ellátott poliésztergyantát. Az olcsó gyártók kicsit más módon járnak el. Magát a terméket maga a költségvetésből ABS műanyagból készítik, majd egy milliméter vastagságú extrúziós akrilral furnérozzák. Kint van egy megerősítő vegyület. A hamisítvány azonosításához gondosan nézze meg az anyag vágását. Láthatja azonnal a háromrétegű struktúrát.
 3. Vékony anyag és rossz szag? Ne vegyél egy fürdőt! Egy kis kattintás a felületen - ha "játszik", ne vásároljon. Hasznos lehet a termék ellenőrzése, hogy a könnyű minőségű anyagok ne legyenek ragyogtak. Nos, ha kemény vegyi szagot hall, az "ál-akril" kád nem érdemli meg a figyelmet.

A legjobb külföldi gyártók (márkák) az akril fürdők

Európában több tucat cégek vesznek részt a vízvezeték- és akrilfürdők gyártásában. Azonban csak a bevált márkák listáját mutatjuk be.

 • VAGNERPLAST. A cseh cég, amely az európaiak közül elsőként, elkezdte az akril fürdők gyártását. Termékei szinte bármilyen méretűek és konfiguráltak, 100% öntött akrilöt használnak. Minden termékre garancia vonatkozik 10 évig.
 • RAVAK. Egy másik gyártó a Cseh Köztársaságból. A fürdők és a kiváló minőség sokféleképpen végeztek munkát - a kontinens RAVAK fürdőkádjait leggyakrabban vásárolják.
 • ALPEN. A fürdők minőségét az osztrák gyártó garantálja. Ez viszonylag új a piacon, de már sikerült tiszteletet tartania, és vezető pozícióba került.
 • RIHO. A csehországi gyártelepekkel a RIHO Hollandiában regisztrált. Termékeik mindig is különböző eredetűek voltak. Ugyanakkor a vállalat megjelenése nem befolyásolta a teljesítményét.
 • POOLSPA. A spanyol gyártó nem szünetel csodálkozni a különféle termékekkel. Márkás chipje - a legmodernebb fejlesztések a vízvezeték területén. A spanyolok sokat tudnak nemcsak akril fürdőkről, hanem kiegészítőkről is.

Az orosz gyártó akril fürdők: melyik jobb?

Nem tudhatjuk megemlíteni az akril fürdők hazai gyártóit. Minőségi termékeik nem rosszabbak az európai modelleknél.

 • Aquanet-orosz. A vállalat kiváló minőségű és meglehetősen rugalmas árpolitikát ötvöz. Ez lehetővé teszi egy AQUANET fürdő megvásárlását egy közepes jövedelmű család számára is. A termékek széles skáláját minden vásárló számára tervezték.
 • 1MARKA. Egy fiatal cég, amely viszonylag rövid idő alatt képes volt meghódítani a piacot. A fürdőkészítéshez csak a német "akril" plexiüveget használták, ami kétségtelen minőséget jelent.

Megemlítheti a hazai cégek, mint a BAS és a kínai TEIKO gyártó. Ezen vállalatok termékei szintén pozitív visszajelzést érdemelnek.

Bath összehasonlítás: az akril jobb (videó)

Összefoglalva. Ha akril-fürdőt szeretne vásárolni az elkövetkező hetekben vagy akár napokban, ne rohanjon a termék alacsony áron történő megvásárlásához. Előnyben részesíti a bevált gyártót - és olyan minőségi terméket kap, amelynek szolgáltatását évekig vagy akár egy évtizedre is kiszámítja.