Legfontosabb > Csapok

Akrilfülke festék

A vízvezeték-berendezések helyreállítása új szintet ért el, köszönhetően az új zománcformák és bevonat-helyreállítási módszerek megjelenésének. Az akrilfesték erősen nedvességálló, ezért vezető szerepet tölt be a szaniterek helyreállításához szükséges egyéb anyagok között.

Ennek az anyagnak az alapja az akrilsavak (akrilátok) észterei, így a festék nagy nedvességállósággal és tartóssággal rendelkezik. Ezért gyakran használják a magánházak és lakások, különösen a vízvezeték javítására. Az akrilfestékkel ellátott fürdők nem félnek a nagy hőmérsékletkülönbségektől, akár száz fokig. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően számos felületet festhet:

A folyékony akril hatótávolsága folyamatosan frissül, így a fürdő festése akrilfestékkel mindenfajta színben és árnyalatban készülhet.

Argumentumok a folyékony akril javára

A fürdőszobai akrilfesték költsége természetesen nem hasonlítható össze új vízvezeték-berendezések beszerzésével. Ezért, ha a fürdő már nem ragyogott, mint korábban, ne rohanjon, hogy jelentős összegeket kössön új termék megvásárlására. Végtére is, folyékony akril segítségével, minden egészségügyi eszköz kaphat második életet. A helyreállító akrilfestéknek a következő előnyei vannak:

 • ez az anyag jelentősen csökkenti a termékek helyreállításának pénzügyi költségeit;
 • festmény vízvezeték figyelembe véve az összes előkészítő munka fog minden két vagy három óra;
 • nem kell szétszerelni a fürdőt, és gyakran le kell vágni a burkolólapokat, akkor mit kell tennie az akrilból készült betétek behelyezésekor, vagy különösen a fürdő cseréjekor;
 • festés után a vízvezetékeket évekig lehet használni, míg a bevonat nem lesz lehámozva, és nem fog elhalványulni.

Annak érdekében, hogy megválaszolhassuk a fürdő akrilfestékkel történő festésére vonatkozó kérdést, meg kell értenünk a szaniterek felülete elkészítésének minden szakaszát a festéshez.

A fürdő elkészítésének lépései a festéshez

Ha úgy dönt, hogy a vízvezetékeket otthon, szakemberek nélkül veszi fel, először fel kell készítenie a vízvezeték felületét a festéshez.

 1. Először el kell távolítania a régi zománc felső rétegét, ehhez egy háztartási fúrógépet használhat speciális fúvókával vagy darálóval. Ezt megelőzően a fürdő fedelét zsírozza meg alkohollal, lehetőleg higítatlanul, és távolítsa el az összes szennyező anyagot a felületén.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget és légzőkészüléket használjon, amely megvédi Önt attól, hogy zománcdarabokat kapjon a szemében és a légzőrendszerben.

Ha nem rendelkezik a szükséges elektromos kéziszerszámokkal, használhatja a csiszolópapírt, de ebben az esetben a zománc eltávolítása a vízvezeték felületéről sok időt vesz igénybe. Jobb, ha megteheti a szükséges eszközt a bérlésben.

 1. Miután eltávolították a zománcot, a fürdő felületét zsírtalanító folyadékkal kell kezelni. Amikor ez a munka megtörtént, a fürdőt meg kell szárítani. Ezek az előkészítő szakaszok nagyon fontosak, és a festészet minősége a végrehajtás minőségétől függ. Ha nem távolítja el a régi zománc minden részét, akkor az akril réteg nem fekszik laposra, ami befolyásolhatja a bevonat jövőbeli élettartamát.
 2. Annak érdekében, hogy a fürdőszobával és más felületekkel szomszédos csempe ne legyen festve, maszkoló szalaggal lezárja.

Nagyon fontos: Ne felejtse el leválasztani a kád lefolyócsapjait a csatornából! A mosdókagyló aláfutó fólia alatti tér.

Akrilkészítés

Most fel kell készülned az akril használatára. Annak érdekében, hogy a festék megkapja a kívánt konzisztenciát, hozzá kell adni a keményítőt, amely után a készítményt alaposan megrázzák. Ilyen manipulációk eredményeképpen a keverék homogénnek kell lennie csomók és szennyeződések nélkül. Ne használjon azonnal festéket, kb. Harminc percig kell állnia ahhoz, hogy komponensei kölcsönhatásba lépjenek.

Ezután a kapott készítmény csak két vagy három órán keresztül használható, így a munkát minőségi, de ütemben kell elvégezni. Különös figyelmet kell fordítani az ilyen keverék eltarthatósági idejére, mivel különbözhet a különböző gyártótól, és ez minden bizonnyal befolyásolja az akrilfesték optimális használatát.

Hogyan készítsünk akrilot az elkészített felületre?

Tipp: A mosdókagyló alatt fel kell cserélni a kapacitást, mert lecsapolja az akril felesleget. A festéket legegyszerűbben kis adagokban kevernek könnyű ételben. Így könnyebb lesz a kezeléssel kezelni a felületet, és a festék viszont nem lesz vastagabb.

 1. Ha Ön öntöttvas fürdőt akar festeni, győződjön meg róla, hogy a termék széléről indul. Az ömlesztett módszert alkalmazva, a kis vízvastagságú, kis vastagságú bevonattal kösse le a teljes vízvezeték kerületet. Az akril kompozíciónak nagyon lassan kell áramlani a szaniterek belső falain, minden repedés és szabálytalanság feltöltésével. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízvezeték alapja nem sima és zsírtalan, különben az akril nem fog megfelelően bevenni.
 2. Teljes festés után az akril egy része a fürdő alapjába áramlik. Ezután ki kell venni a parafát a lefolyóból, és a spatulák sima mozgásait a fürdő alappal fel kell tenned, és fel kell venni a felesleget a lefolyóba (nem a lefolyóba!). Az ilyen manipulációk elvégzéséhez jobb a gumi nem merev szerszám használata, így elkerülhető a görbült felületek hibáinak megjelenése. A legjobb, ha közepes méretű spatulát használsz, hogy könnyen kezelhesse a fürdőkád kerekített részeit, ugyanakkor a munka üteme elég magas volt.

Az akril alkalmazása végső fázisa

Az alkalmazott bevonat minősége közvetlenül függ a türelmétltől, és azzal a képességgel párosul, hogy a festéket a vízvezeték falán egyenletes rétegben alkalmazzák. Az anyag végül felgyorsul az alkalmazásának napjától számított másfél nappal. Ebben az időben meg kell akadályozni a kis részecskék és a por behatolását a vízvezeték felületén. Ellenkező esetben a termék felülete durva lesz.

Ha a por nem kerülhető el, vagy buborékok és foltok jelennek meg a termék felületén, ismételje meg az eljárást és alkalmazzon másik festékréteget. De a nehézség abban rejlik, hogy az ismételt réteg nem alkalmazható a korábban kapott felületre, így át kell mennie a festészet minden előkészítő szakaszán.

Abban az esetben, ha a bevonat tökéletes száradása hibás, akkor anélkül, hogy félt volna a szilva és a csatlakozások csatlakoztatásához a csatornarendszerhez.

következtetés

Ha úgy érzi, az erő az önjavító fürdők számára, nagyon óvatosnak kell lennie a festék kiválasztásakor. Egyes hasonlóságok miatt az emberek hajlamosak összetéveszteni az akrilfestéket epoxi zománccal, de ezek teljesen más anyagok, és az egészségügyi termékekre alkalmazott módszer is különbözik egymástól.

Természetes folyékony akrilsavat öntünk a fürdőbe kizárólag öntési eljárással. Ha az alkalmazási módban azt írják, hogy a festéket szórópisztollyal lehet alkalmazni, győződjön meg róla, hogy nem akrilfesték.

A helyreállítás után még a vasalószerszám is melegebbé válik, mert az akril anyag gyakorlatilag nem vezet hőt. Ennek köszönhetően a fürdőben lévő víz hosszú ideig forró marad.

Ez a technológia nem frissíti a régi zománcot, ez a módszer magában foglalja az akrilfürdő létrehozását a régi egészségügyi termékekben bármilyen anyagból.

Hogyan kell festeni a fürdőt a saját kezével

Minden terméknek saját élettartama van, és a fürdő sem kivétel. Idővel az eredeti fehérség eltűnik, zsetonok és karcolások, rozsda és egyéb hibák jelennek meg a felszínen. Természetesen megoldhatja a problémát gyökeresen - új fürdőt vásárolhat, de drága és nem mindig ajánlott (egyes esetekben el kell pusztítania a falakat és a padlóburkolatot). Másrészt az öntöttvas fürdő akril festéke segít a kívánt eredmény elérésében, minimális költség mellett.

Tartalom:

Ma két módszer különösen népszerűvé vált:

 1. akril bélés felszerelése;
 2. festeni a fürdőt.

A régi öntöttvas fürdő második életet élhet.

Egyre több szakember elutasítja az első módszert. A fürdőben lévő bélésnek számos hátránya van:

 • az egyéni gyártás magasabb költségeket eredményez;
 • a terméket poliuretán hab segítségével rögzítik, idővel ráncos lehet, és a repedések előfordulásának valószínűsége megnő;
 • a bélés lehetséges leválása, ami a kondenzátum kialakulásához és a dohányos szaglás megjelenéséhez vezet a fürdőszobában;
 • a bélés telepítésekor le kell szedni a csempe bevonat területét.

A folyékony akril használatának előnyei

Akrilfülke festék

Az öntöttvas fürdő (vagy egyszerűbben "folyékony akril") festékhasználata a fürdő bevonatának frissítéseként vált a szabványnak. Ezen anyag felhasználásával csökkenti a munka költségét. Ezenkívül nincs szükség a kerámia burkolatok elpusztítására, mint a bélés telepítésével.

A fürdő folyadék akrilfestés általi festése csak néhány órát vesz igénybe, a szakembereknek csak két órája van a munka befejezéséhez. A szaniterek minden eleme a helyükön marad, csak a vízelvezető szerkezetek kerülnek eltávolításra.

Az akrilfürdő használatát követően további 15 évvel vagy annál többet használhat anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy a bevonat idővel lehámul az alapjáról.

Készítsen egy fürdőt

A fürdő saját kezével történő festéséhez először fel kell készíteni a fürdő felületét. Ehhez távolítsa el a régi zománcot. A legjobb, ha egy speciális fúvókával elektromos szerszámot - darálót vagy fúrógépet használ. Ezt megelőzően a felületet zsírtalanítani kell és tisztítani kell a különböző szennyező anyagoktól. Munkaeszközökkel történő munkavégzés során vigyázni kell a szem-, kéz- és légúti védőfelszerelésre (maszkot, kesztyűt és szemüveget használjon). A zománcozott réteget csiszolópapírral távolíthatja el, de ebben az esetben a munka sokkal több időt és energiát igényel.

Ezután a kád belső felületét zsíroldó kompozícióval mossuk. Ha a régi zománc alatt rozsda van, azt jól meg kell tisztítani. A felület zsírtalanításának minősége ellenőrizhető a vízáramlás irányába. Ha leesik a cseppek, akkor a zsírdarabok maradnak, ezeket újra el kell távolítani.

A következő lépésben a fürdőszobát szárítsa meg és porszívóval, hogy megszabaduljon a por legkisebb részecskéitől. A régi zománc eltávolításának, csiszolásának és zsírtalanításának minősége kulcsfontosságú szerepet fog játszani az új bevonat minőségében és tartósságában.

Készítsen akril


Most meg kell készíteni a folyékony akril kívánt konzisztenciát. Ehhez hozzá kell adni egy keményítőt, és jól kell keverni. Ennek eredményeként egy homogén keveréket kell kapnia, amelyet körülbelül fél óráig kell tartani, amely során mindkét komponens kölcsönhatásba lép.

Ha a munkadarab készen áll a használatra, azt a következő 2-3 órában kell alkalmazni. A keverék pontos tárolhatósági ideje megtalálható a folyékony akril használatára vonatkozó utasításokban. A különböző gyártóknak eltérő ajánlásaik vannak.

Helyezzen akrilt a fürdő felületére

Mivel a fürdők méretei változhatnak, a munka során szükséges folyékony akril mennyisége megtalálható a csomagolásban. Helyezzen egy tartályt a mosogató alá, amelybe a felesleges akril később lefolyik. Könnyebb lesz az anyaggal dolgozni, ha kis adagokban kevernek könnyű ételeket - egy műanyag dribítót, egy csészét, egy keményítő csomagot stb.

Pontosan és lassan alkalmazzon akrilfestéket

A széleihez vasöntvényes fürdőt kell használni, amely kerületét egy kis vastagságú patakra fedi le. A kompozíciónak le kell feküdnie, hogy nagyon lassan áramoljon le a szaniterek függőleges szakaszain. Ez segíteni fogja az alap megfelelő előkészítését - zsírtalanítani kell, száraz és durva.

Amikor az oldatot felhordják, és egy bizonyos részét kiszedik a fürdő aljára, szükség van a parafa eltávolítására és az anyag felhordására a felületen lágy mozgásokkal spatulával. Különösen kényelmes a puha gumiból készült és lekerekített végű eszköz használata a görbületek feldolgozása során keletkező hibák megelőzése érdekében. A spatula szélességét úgy kell megválasztani, hogy megfeleljen az Ön igényeinek, hanem nagymértékben meghatározza a munka sebességét.

A bevonat minőségi minősége attól függ, hogy képes-e az akril egyenletes egyenletes eloszlatására. Az anyag végleges kikeményedése előtt legalább 1,5 napig kell tartani. Ettől kezdve fontos a festett felület védelme a porból és más részecskékből. Ha ez nem történik meg, amikor megérinti a fürdőt, akkor durva lesz.

Ha behatolódás keletkezik, egyenetlen rétegek vagy porok esnek a felületre, akkor az ilyen hibát korrigálni kell egy akril réteg újraküldésével. Az első színezést követő anyag nem használható újra. Ha a bevonat teljesen száraz, akkor műanyagból vagy sárgarémből telepítheti a kagylót a csatornarendszerrel.

A fürdő festése gondosságot és pontosságot igényel. A munka teljesítményének komolyabbá válásával Ön képes lesz arra, hogy helyreállítsa lefedettségét és teljesen frissítse a szaniteráruk megjelenését. Ezt követően a fürdő hófehér szépségével sok éven át tetszeni fog.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Akrilfülke festék


A fürdő zománcburkolása nagy kopásnak van kitéve és végül romlik. Racionális, hogy a régi modellt egy új kapacitással helyettesítsék a fürdőszobai nagyjavítással együtt, mivel ez meglehetősen drága vállalkozás. Ha a terméken csak néhány karcolás van, a rozsda foltjai és néha zománcot lecsapolták, célszerű frissíteni a fürdőt akrilnal.

Az akril zománc előnyei

A folyékony akril zománc az akrilsav alapján készül. A piacon megjelenő legutóbbi megjelenése ellenére ez a festék, az epoxi zománcokkal együtt, a legjobb megoldás a fürdőkúra helyreállításához, minimális pénzügyi és munkaerő-költségekkel. A nagy tapadásnak köszönhetően az akril bevonat szilárdan fedezi a gyári zománcfürdőt. A termék helyes elkészítése a helyreállításhoz és a jól kivitelezett festészethez a hosszú távú működés kulcsa.

A fürdő zománcburkolatának helyreállításának technológiája lehetővé teszi a felület festését a termék szétszerelése nélkül. Az akril bevonatnak számos előnye van:

 • alacsony hőveszteség; az akril tartja hosszú ideig a vízhőmérsékletet, ellentétben a fémfelületekkel;
 • kellően nagy szilárdságú; akril permetezés, a használati utasítás és a fürdő elkészítése mellett, lehetővé teszi a 6 mm-es egyenletes, kopásálló bevonatot;
 • hosszú élettartam; Minden zománcnak 2 év garanciája van, és egy ilyen termék kb. 12 évig szolgál, a legfontosabb az, hogy kövessék a gondozásra vonatkozó szabályokat;
 • fényállóság; Az akril fürdőfestékek nem veszítik vonzó megjelenésüket az egész élettartam alatt; a sárgaság csak akkor jelenik meg, ha a hőmérsékletet nem tartják be.

A termék magas színvonalú javításához jobb szakképzett szakemberek szolgáltatásait kell használni. Fontos, hogy jóhiszemű előadók találjanak ilyen tapasztalattal. Ha azonban megpróbálod, akkor visszaállíthatja a lefedettséget.

Az önmegújító fürdők módjai

Sok tulajdonos érdekli, hogyan kell zománcozni a fürdő otthon saját kezüket. Meg kell mondani, hogy ezt a munkát bárki is megteheti, aki ismeri a festészet alapjait.

Az újjáépítés eredményének kielégítéséhez jó minőségű festéket kell vásárolnia megbízható gyártóktól.

Van egy véleménye, hogy a fürdésre használt akril zománc kifogástalan véleményeket tartalmaz. A restaurálás végeredménye azonban nagymértékben függ az előkészítő munka minőségétől és a termék helyes alkalmazásától. A helyreállítás két módja van:

 1. Az "ömlesztett fürdő" módszere. Ebben az esetben a fürdőhöz akrilfestéket használnak. A színezés végrehajt egy réteget, és a keveréket a tartály peremére öntjük. Ne feledkezzen meg arról, hogy a munka során nem használhat ecsetet és görgőt. Ennek eredményeképpen 2-6 mm vastag bevonatot kap. A különféle akril színek lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba belsejéhez illő árnyékot válasszon.
 2. Zománcozási módszer. A felület 2-3 rétegben való lefedéséhez epoxigyamit adunk öntöttvas fürdőhöz vagy akrilhoz. A permetezés furulyakefével vagy hengerrel történik. Azonban a szakemberek nem javasolják az akril zománcok használatát ezzel a festési módszerrel, mivel folyékony konzisztenciájuk nem képes réteg létrehozni a kívánt vastagságot. Következésképpen a bevonat hamar értéktelenné válik.

Előzetes munka a fürdőszobában

A zománcozott porlasztott vegyi anyagok helyreállítása, amelyek agresszív, nem rezisztens összetevőket tartalmaznak. Ezért szabaddá kell tenni a fürdőszobát bútorokból és kiegészítőkből. A termékkel szomszédos síkokat maszkolószalaggal kell beilleszteni. A WC-tálat, a bidét és a mosdót műanyag burkolattal kell lefedni. Ha lehetséges, ideiglenesen csatlakoztassa a mosógépet a konyhába. A keverőket egy darabig el kell távolítani, és a fűtött törölközőtartót celofánnal kell védeni.

Elsődleges felülettisztítás

Az őrlési permetezés minőségének javítása érdekében meg kell zsírtalanítani a felületet. Ez elősegíti a köszörűkerék tapadását a zománcba. Ugyancsak a sík érdessége biztosítja az újratöltett akrilfesték optimális tapadását az eredeti bevonathoz.

Kádfényezés

A csiszolóanyag-feldolgozás feladata, hogy megkönnyítse a termék sima felületét. Tudnia kell, hogy ezt a lehető legegyenletesebben kell végrehajtani, hogy elkerülhető legyen az észlelhető depresszió. Ha a korrózió korrodálja a gyári bevonatot túl mélyre, érdemes ilyen helyeken megtisztítani a felületet a fémhez. Ellenkező esetben a rozsda maradványok az akril zománc megsemmisülését okozzák.

Ha a fürdő síkja nagy zsetonokkal rendelkezik, azokat gipsszel vagy epoxival kell bevonni. A kezelt területet finom szemcsézett csiszolópapírral csiszolja.

Ezután távolítsa el a szennyvízcsatorna rendszert, és folytassa a fürdőkagyló abrazív kezelését fúró és csiszoló fúvókákkal.

A tapasztalatlan kézművesek először durva csiszolópapírt használnak, majd a síkot kisebb szemcsékkel szintre állítják. Ez a feldolgozási módszer olyan szabálytalanságok megjelenését okozza, amelyek nem láthatók a szem számára. A csiszolás a legjobb az 1. csiszolópapírral, bár elég hosszú és nehéz feladat.

Időről időre tölteni a zománc ujját. Így felmérheti a csiszolóanyag feldolgozásának mértékét. A körömnek ragaszkodnia kell a kád teljes felületén lévő érdességhez, és nem szabad szabadon csúszni. A munka minőségét egy zseblámpával ellenőrizzük. Amikor a felület megvilágításra kerül, nem szabad káprázni.

A kémiai úton történő ismételt tisztítás és melegítés

A munka ezen szakaszában a szakértők nem javasolják, hogy kezével kezeljék a fürdő felületét. Ezért, hogy könnyedén telepíthesse, majd szétszerelje a leeresztő tömlőt, készítsen fogót és nagy csipeszeket. Az ilyen eszközök használata nagyban megkönnyíti a feladatot. A legjobb megoldás az lenne, ha 2 pár steril sebészeti kesztyűt vásárolna.

Először összegyűjteni kell az őrlés során keletkező szemetet. A leeresztőnyílások közelében lévő helyeket oldószerrel kezeljük és óvatosan összeszereljük a hevedert.

A termék méretétől függően 0,5-1 liter sav-alapú folyékony mosószert vesz igénybe a zsírtalanításhoz és melegítéshez. Óvatosan öntsük a mosófolyadékot a fürdőbe, és egyenletes rétegben terítsük az aljról a peremre az egész felületen. Viseljen kötényt és kesztyűt a ruházat és a bőr védelme érdekében. A speciális szemüveg védi a szemét a maró kémiai vegyületek esetleges beléptetésétől.

A felhordás után másfél órával a termék érintése nélkül dugja be a leeresztő nyílást a lánccal ellátott dugóval és töltse fel a kádat. A tisztítófolyadék kémiai reakcióba lép vízzel, ezáltal a fürdőt felmelegíti. Ha a keverék lehűlt, ürítse ki a vizet, majd tegye vissza a tartályt tiszta vízzel. Hagyja, hogy kb. Egy óráig álljon le. Ajánlatos négy mosást végrehajtani.

Ezután ellenőrizni kell, hogy a felület zsírtalanodott-e. Ehhez elegendő a csapot kinyitni és győződni arról, hogy a cseppek nem gyűjtik a vizet, de egyenletesen oszlanak el a termék alján lévő sík mentén, óvatosan távolítsák el a vízelvezető kábelköteget és a keverőt. Miután szárított egy fürdőt a háztartási hajszárítóval, ellenőrizze a tisztaságot. Nedvesítse meg a szivacsot oldószerrel, és dörzsölje a zománcra.

Most elkezdheti festeni egy száraz és tiszta felületet.

Festés a "fürdő"

Az eladásra kerülő fürdőszobában lévő folyékony zománc a készlet alapja, amely szilárd akril és folyékony keményítő alapanyagból áll. A készletet egy tipikus termékhez tervezték, amelynek hossza legfeljebb 1,7 méter. Ahhoz, hogy megkapja a vegyületet, ki kell öntenie egy keményítőt az alapba, és alaposan keverje 10 percig. Fontos a keverék egyenletes konzisztenciájának figyelemmel kísérése, különösen a vödör fenekén és falán, különben a felület nem keményedik meg néhány helyen. A keveréket manuálisan kell főzni.

Egy meleg sík zománc, hogy helyreállítsa a fürdő egyenletesen elosztva. Ehhez a készüléket hajszárítóval kell felmelegíteni a kívánt hőmérsékletre.

Óvatosan, lassan, sima mozdulatokkal folyamatosan öntsön keveréket egy keskeny patakba a termék oldalán. Kb. 5 cm széles akril bevonat kialakítása után gyengéden folytathatja az öntést, körbe költözve. Amikor kifolyik, a fürdőhelyek helyreállítására szolgáló zománc a magasságának mintegy felével lefedi a termék falát. Figyelmen kívül hagyja az elmosódásokat és az elmosódásokat. A felületi helyreállítás technológiája biztosítja önálló eltűnését.


Hasonlóképpen töltse be a fürdő falának alsó részét akrilnal. Jobb, ha ugyanabból a helyről folytatod, ahol a feltöltés a csúcson és ugyanabban az irányban kezdődött. A lefolyó előtt elhelyezett tartály segít a felesleges keverék összegyűjtésében.

Miután befejeztük a munkát, függesszük fel a terméket egy függönyön, hogy elkerüljük a por és a homokszemcsék megütését. A helyiség több napig bezáródik, hogy a bevonat megkeményedjen. A megfelelően elvégzett munka tönkreteheti a legkisebb gondatlanságot. Ezért ne használja a fürdőszobát, amíg a permetezés teljesen megszárad.

Akril ápolás

A termék helyreállításának ömlesztett módszere minden technológiának köszönhetően lehetővé teszi egy teljesen egyenletes és fényes zománcfürdő kialakítását, amelynek működtetése rendszerint pozitív. Az akril felülete átlagos kopásállósággal rendelkezik, ezért mechanikai károsodása és ennek következtében a deformáció elkerülése. A bevonat tisztításához ne használjon klórt vagy savakat tartalmazó csiszolópor. Nagyon nemkívánatos kemény kefék és fémkapcsok használata, ez esetben a puha habszivacs lesz a legjobb csere.

Nem ajánlott a kád feltöltésére víz alatt 17 és 60 fok felett. A hőmérsékleti rendszer betartása segít az élettartam meghosszabbításában.

Amint látható, az akril zománc viszonylag rövid idő alatt visszaállítja a régi fürdőt speciális drága eszközök használata nélkül. A helyreállítási technológia csak gondot és figyelmet igényel. Ezenkívül ez a lefedettség több mint egy évig tart.

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Hogyan válasszunk festéket öntöttvas fürdőnek?

  Az öntöttvas fürdő tartós és stabil, nem okoz zajot víz használata esetén, alacsony hőkibocsátással és hosszú ideig tart De a hagyományos zománc bevonat "sokkal kevesebb életet él" (legfeljebb 10 év), mint az öntöttvas, amelyből a fürdő maga készült.

  A gyári zománc bevonat rendkívül magas hőmérsékletet igényel, amikor a fürdő belső felületére permetezett zománcpor öntöttvas alapanyaggal szinterelve van, és amikor felmelegszik, sűrű, fényes zománcos tálba olvad.

  Most azonban különleges festékek készülnek, és még olyan készleteket is készítenek, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy frissítse az öntöttvas fürdő fedelét. És még egy "zest" is hozzá, ha látványos színt választ vagy rajzot rajzol a fürdõ külsején (vagy a levegõn belül).

  Rengeteg választás

  A fürdés közben a víz nem csak víz hatásának van kitéve, de felmelegszik (általában akár 50 ° C-ig), és ahhoz, hogy az újonnan festett fürdő ne váljon gyorsan csillogóvá, különleges festékekre van szükség.

  Leggyakrabban egy többkomponensű készítmény, amely közvetlenül az alkatrészek alkalmazása előtt összekeveredik, kémiai reakcióba lép, és erősen egységes bevonatot képez.

  Ezért kell teljes mértékben ellenállni a festék előkészítésének és alkalmazásának valamennyi technikájával, valamint a felület szárítási idejével, amelyet a gyártó a mellékelt utasításokban javasol.

  Meg kell különböztetni a fürdő bevonatot kívülről és belülről, vagyis a fürdő táljáról.

  A fürdő külső oldala nem esik intenzív nedvességnek, és a régi szovjet fürdő gyakran durva. Ezért a bevonat nem túl drága festék a tálhoz, de olcsóbb PF-115 alkid zománc a penolphtalein alapon vagy korróziógátló akrilfesték vízalapú fémhez.

  Maga a tál (a fürdő belső felülete) feldolgozására, összetételben és alkalmazási módban eltérő.

  Az akril önterülő zománcok egyenletesen eloszlanak a felületen egy állandó vastagságú réteggel (ecsettel történő öntés és eloszlás, és még a kád kezdetén történő javításával is, egy ilyen bevonat meglehetősen egyenletes, a folyékony akril által lefedett felület nem sárgul és ellenáll a mechanikai sérülésnek.

  A folyékony akril helyreállítása során azonban kívánatos a lefolyószerkezet eltávolítása.

  A készletben lévő félkész zománcot és keményítőt szobahőmérsékleten egy napig tartjuk, majd a gyártó által meghatározott arányban (kb. 100: 10) összekeverjük, tíz percig állni hagyjuk és azonnal felhasználjuk, mivel a polimerizációs eljárás már elment, és az alkalmazott kompozíció bekapcsolódik a felületre kiváló minőségű védőfóliában.

  A gyártó által megadott élettartam 10-15 év.

  Az epoxi zománcok tartós bevonatot biztosítanak, de toxikusak (védőfelszerelésre van szükség: légzőkészülék stb.) És bizonyos készségeket igényelnek. Ez a legelmaradottabb lehetőség a fürdő visszaállítására, de ezek a zománcok érzékenyek az ütközésre (forgácsolás lehetséges), és idővel sárgulnak.

  Optimálisan 4 rétegben festett. Ecsettel, hengerrel vagy szórással fel kell használni (dekoratív oldatot kell hígítani a teljes mennyiség 5-15% -ával).

  • Az egykomponensű komponensek paszta anyag, és ha alkalmazzák őket, lényegesen kiegyenlítik a szabálytalanságokat és a felületi hibákat.
  • A kétkomponensű (zománcozott alap és a keményítő) alapos előzetes keverést igényel az alkatrészek megkezdése előtt. A bevonat erősödik és csak 5-7 nap múlva teljesen lefagy.
  • Háromkomponensű anyag (zománcalap, keményítő és katalizátor). Szükséges az alkatrészek elvezetése és a felület gondos előkészítése. Az alkalmazás után 5 órán belül fontos a fürdő sérthetetlenségének biztosítása (por, víz stb. Védelme). A vázlat elkerülésének első napján a teljes szárítás teljes ideje 5 nap. Gyakran értékesített tartozékokkal, szerszámokkal és utasításokkal.

  Válassza ki a "automatikus" fürdőkuplungot a fürdőhöz. Milyen előnyei és hátrányai vannak?

  Hogyan válasszunk fürdőhelyet a fogyatékkal élők és az idősek számára? Ismerkedjen meg erről a cikkről.

  Hogyan válasszunk?

  A szakemberek nemcsak az anyagot választják, amellyel kényelmesebbek és ismertek a munka, hanem garanciát vállalnak a végzett munkára (0,5 és 3 év között). Ha azonban úgy döntesz, hogy pénzt takarít meg, és tapasztalatai vannak a festészetben, akkor magának kell kiválasztania a zománcot, akkor figyelni kell a részletekre.

  • A fémfesték címkéjén fel kell tüntetni, hogy a festék zománcozott fürdők restaurálására szolgál. A zománcok eltarthatósága a fürdőhelyek helyreállításához egy év, jobb, ha a legutóbbi festéket a kiadás időpontjában választják.
  • Az aeroszolos festék hígabb, könnyen felszívódik a felületen, és amikor az oldószer eltűnik, a réteg hígabb, ezért kevésbé tartós. Ezért az aeroszolokat, mint gyorsan száradó anyagokat, amelyek alkalmasak a nehezen elérhető helyek fedésére, gyakrabban használatosak a kis hibák kiküszöbölésére vagy befejező bevonatként.
  • Gyakran zománccal és keményítővel kiegészítve különleges eszköz a fürdőkád előkezeléséhez. Jó, ha a sötétítő paszta készlet is hozzá van kötve, hogy árnyékot kapjon az alapfehérjétől.
  • A felülethibák jól tele vannak vastag, pasztaszerű epoxi festékekkel és zománcokkal "Epoxin-51"

  Minden más bevonat alatt a felszínt a legtávolabbi módon kell elkészíteni. különösen folyékony akril (stacril) alatt.

  Gyakran előfordul, hogy az előző réteget teljesen eltávolítják egy speciális szerszámmal, további felületi hibák kitöltésével), mivel nem zárja le a forgácsokat és a repedéseket, de a leghosszabb működési idő (legfeljebb 15 év).

  A 4-6 mm vastagságú töltőanyaggal töltsük fel. Az akril keverékeket körülbelül 24-48 órán át száradni kell.

  • A zománcréteg teljes polimerizációjának ideje körülbelül egy hét, és 6-8 évig szolgál.
  • A többkomponensű, munkahelyre készített keverékek életképessége 40-50 perc, így gyorsan kell dolgozni, és ha szükséges, az egyes rétegeket külön kell hígítani.
  • Néhány folyékony zománcot, például a Reaflex-50-et leginkább a szakemberek használják, mivel alkalmazásukhoz tapasztalat szükséges, és nagyon jó eredményt ad, ha a bevonat legalább 4 réteg (mindegyiknek száraznak kell lennie a következő alkalmazása előtt), és ezért működik egy hétig tart.

  A gyártók és az árak

  • Az öntöttvas fürdő külföldi gyártóinak körében ismert finn cég Tikkurila (kétkomponensű "Reaflex-50", 1100-1200 rubel 1 literre), angol Dulux (optimálisan illik az akril háromkomponensű "DuluxRealifeKitchenBathroom" -hoz, 900-2259 rubel 1 l) és az American Rust Oleum (kétkomponensű speciális kád) Cserép újrafestő készlet akril- és epoxigyantával 1,800 rubelről 1,18 literre.
  • A belföldi gyártók felkínálják festéküket, de gyakran az importált alkatrészek alapján készülnek. Az ár függ az anyag keményedési idejétől és összetételétől, de általában ez egy nagyságrenddel kisebb, mint a külföldi társaik, és csomagonként 500-900 rubel.

  Az "Random House" orosz cég teljes készleteket gyárt (ahol a festék és a keményítő mellett vannak olyan anyagok, amelyek a vegyi feldolgozásra és a mechanikai előkészítésre vonatkoznak, és amelyeket várhatóan alkalmazni kell.

  A termelés "Svetlana" készletének ára 750 rubel (egy árnyaló pasztát is tartalmaz), és a színes zománcon alapuló "Fantasia" készlet ára körülbelül 620 rubel.

  A "Reneszánsz" készlet magában a festékben magában foglalja a szükséges pénzeszközök egészét (0,8 kg - 520-890 rubel).

  "Epoxin" zománc 0,7 kg-ra. 450 dollárba fog kerülni. A B-EP-5380 és a B-EP-5380U tiazotróp zománcok (4 kg-tól 1 kg-ig, 5 kg-os vödörben csomagolva) lehetővé teszik, hogy a kívánt vastagságú bevonatot két rétegben alkalmazzuk és csak egy nap után festjük fel.

  A folyékony akril ára 1400-2000 rubel / 1 kg. ("STACRIL ECOLOR", "PlastAll" opciók).

  A vezető hazai gyártók (a Kudo fürdők zománcozása) 400 ml térfogatú aeroszol festékének ára 200 rubel. akár 485 rubel egységenként a kompozíció színétől és adalékanyagaitól függően.

  Hogyan választhatok egy fából készült fürdőhelyet? Hasznos ajánlások.

  Tanuljon meg ebből a cikkből, hogyan kell megfelelően felhelyezni a fürdőt a lábakra.

  Az öntöttvas fürdőt egyszerűen festeni, a legnehezebben felkészülni a festésre és a technológia minden árnyalatának pontosságára, hogy az új bevonat kiváló minőségű és hosszú ideig szolgáljon. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a régi zománcot, a homokot és helyezze fel a felületet.

  A szakemberek segítsége ebben az esetben nem lesz felesleges. és az új bevonat kopási időtartama függ a víz összetételétől és a felhasználó pontosságától a fürdőszobában. És ha a megfelelően megválasztott festék legalább 5 év lesz.

  Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

  Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

  Mondja meg barátainak!

  Valóban nagyon hasznos információk találhatók nekem. Újabban egy fürdő károsodott egy helyen, vagy inkább egy zománc chip alakult ki, és most ez a hely rozsdásodik. Egy alkalmasabb megoldást választottam magamnak, epoxi zománcot egy ballonban. Mivel nem akarom átfesteni az egész fürdőt, és nincs értelme.

  A régi öntöttvas fürdő bevonatot üvegüveggel készítettük - valóban a vízben, víz nélkül is meleg, nagyon sima. De hátrányaim vannak bizonyos hátrányokkal - nem tudod festeni a fejedet otthon, mert nem lehet mosni a festéket, és gondosan válassza a tisztítószereket - csak nem csiszoló, hogy ne károsítsa a felületet.

  Akril töltőanyagot használtam az öntöttvas fürdő eredeti megjelenésének helyreállításához. Könnyű dolgozni, mindent meg tudsz csinálni. Az új öntöttvas fürdő sok pénzt fog fizetni, és frissítheti a régiét egy fillért sem. Fél év telt el, újszerű.

  A fürdő felújítása során az öntöttvas fürdőhöz jutott, amelynek festéke az idő múlásával jelentősen elhalványult. Egy boltban azt ajánlották, hogy epoxi zománcot használjanak a másik akrilban. Ennek eredményeként úgy döntöttünk, hogy hívjuk a mestereket, és frissítenék a fürdőnket. Szakemberek által használt epoxi zománc. Azóta nem jelentek meg a karcolások vagy karcolások)

  Nemrég festettünk egy kétkomponensű fürdőszobai festéket. Befejezett légfúvás. 3 napig nem használták a fürdőszobát, hogy festeni jól megfagyott. Kiderült, hogy új!

  Nemrégiben festett fürdő szett "Svetlana". Úgy tűnik, valami rosszat tettek. Nem csak fényes. Tehát rosszul is piszkos. Elég, hogy egy poros kézzel, akkor a nyom sötét. És ne mossa végére. Az egyik szín a citromot illeti. Tud valaki mondani, hogy mi a rossz? Köszönöm.

  Fürdő zománc, folyékony akril fürdőfesték ®

  Mi a folyékony akril?

  A fürdős zománc egy fehér festékanyag, amelynek nagy tömege nem illékony anyagok. Az anyag magában foglalja a DuPont (USA), Evonik (Németország), Byk Chemie (Németország) nyersanyagait.

  Az anyagot az öntöttvas vagy fém fürdőbe alkalmazzák az életkörülmények között, anélkül, hogy lebontják.

  Csomagolás: műanyag vödör fürdőhöz: 1,2m, 1,5m, 1,7m.
  Set: alap és keményítő
  Tömeg: fürdőalap 1,2 m. - 2,2 kg; a fürdő alapja 1,5m. - 2,7 kg; fürdő alap 1,7m. - 3,2 kg.

  Folyékony akril zománcot öntöttvas vagy fémfürdő elülső felületére kell ráönteni a fürdő teljes felületén.

  A készlet tartalmaz: előregyártott zománcot és keményítőt. Az összetevőket 100 (félkész zománc) arányban keverjük össze: 9,5 (keményítő).

  A fürdő felületét a zománc felhordása előtt csiszolópapírral kell kezelni és oldószerrel zsírtalanítani. (Lásd az utasításokat.)

  Keverés előtt a fürdő zománc komponenseit napi szobahőmérsékleten kell tartani. Ezután az anyag komponenseit alaposan összekeverjük (a keményítőt fokozatosan öntjük). Ezután az elegyet 10-20 percig inkubáljuk a munka megkezdése előtt. (Lásd az utasítások táblázatát).

  A "folyékony akril" zománcfehérje mindössze 36 óra alatt lefagy!

  Az anyagot száraz és hűvös helyen (például egy raktárban) tárolják légmentes tartályban. Ne helyezze az anyagot hőforrások, nedvesség, fűtőberendezések közelében. Óvja a napfénytől.

  Akrilfesték: besorolás, jellemzők és felhasználási technológia

  A fürdő élettartama, mint bármely szaniter áru, korlátozott. A kivitelezés minőségétől és a gyártótól függően a hagyományos fémfürdő 10-15 év esztétikáját és teljesítményét megőrzi. Idővel a felszínén apró felületek jelennek meg, és a zománcburkolatot eltörik, ami a tapintásos érintkezés során durva és kellemetlen lesz.

  A fürdõcsere költséges vállalkozás az új termék megvásárlásával, valamint a bontási és telepítési eljárással. A költségek csökkentése és a fürdő évekig tartó élettartamának meghosszabbítása lehetővé teszi az akril zománc kezelését.

  Jellemzők és specifikációk

  Az akrilkeverékek egészségügyi célokra nem vizes oldatok - zománcok. Ritka termékek, amelyekben az akrilátok nem vizes diszperziók formájában vannak jelen. Az ilyen festékek jellemzői:

  • alkalmazási módja - az, hogy zománcot öntünk a fürdő oldalára, és egy egyenletes felületet alakítunk ki 2-6 mm vastagsággal. Puha gumi spatulák használhatók az akril réteg egyenletes elosztására. A kefék és a hengerek nem használatosak, mert csökkentik a képződött bevonat minőségét;
  • szárítási idő - a vízalapú analógokkal ellentétben az akril fürdő zománcok többször is kiszáradnak. A legtöbb zománcozási időtartam egy naptól négy napig terjed;
  • A színes - standard akril zománc fehér színű, mely pigmentek (színek) hozzáadásával módosítható.

  Anyagfajták

  A zománcok meglévő osztályozása a fémtermékek helyreállításához nagyon önkényes, és a felhasznált anyag típusával van felosztva. A gyártók vas- és acélfestékeket, valamint univerzális vegyületeket gyártanak.

  Acélhoz

  Az akrilfestékek acél fürdőkhöz viszonylag sima felületre alkalmazzák, minimális üzemi hibákkal. Az ilyen vízvezetéktermékek kismértékben károsodnak a működés során, és általában csak a zománcozott réteg megsemmisítésével jellemezhetők. Az alkalmazott zománcnak nagy tapadásúnak kell lennie annak érdekében, hogy elegendően vastag és tartós bevonatot tartson fenn az alapfelületen.

  Öntöttvas esetén

  Öntöttvas fürdők zománcai - egy öntöttvas termék rétegének újrateremtésére használják, és kevésbé tapadhatnak, mint az acél fürdők festékei. A zománcozott réteg megsemmisítésével az öntöttvas felületén jelentős korrózió figyelhető meg. Megmunkálás (fugázás) után az elsődleges bevonat eltávolítása és károsodás miatt korróziós hibák maradnak, és megkönnyítik az új zománcburkolat rögzítését.

  egyetemes

  Az univerzális festékeket ugyanolyan sikerrel alkalmazzák acél és öntöttvas alapon. A legtöbb akril zománcot úgy tervezték, mint univerzális vegyületeket, amelyeket bármilyen fém vízvezeték helyreállítására használnak.

  Termékjellemzők

  Számos olyan termékről van szó, amelyet a gyártó az egészségügyi termékek festésére hatékony eszköznek nyilvánít. Ezek közé tartoznak az epoxigyantákon alapuló kefék és a nyomás alatt lévő festékek.

  • A zománcozott rétegnek egy ecsettel történő létrehozása lehetővé teszi, hogy a restaurálás után első év során használható bevonatot kapjunk. Ezután összeomlik, különösen akkor, ha a fürdőt gyakran hideg vagy meleg vízzel (kevesebb, mint 17 vagy több mint 60 ° C) üzemeltetik.
  • A permetezéssel alkalmazott festék rendkívül gyenge hatékonysággal és nem alkalmas tartós és esztétikus dekorációs réteg létrehozására.

  Az ömlesztett akril zománc fürdőnek a következő előnyei vannak:

  • a magas viszkozitás miatt termelési hibák kiküszöbölése;
  • hiánytalanul eltakarja a hibákat még töltött réteg alatt is;
  • az a személy, aki nem rendelkezik különleges készségekkel és ismeretekkel;
  • nem igényli a fémalap elő-alapozását;
  • a festés a fürdő lebontása és a csempék lebontása nélkül történik;
  • A kapott bevonatot magas fenntarthatóság jellemzi, és intenzív tisztításnak vethető alá csiszolóanyagok és tárgyak használata nélkül.

  Itt az ideje, hogy megtudja mennyi akril festék a fürdőszobában.

  De először nézze meg a következő videót az akrilfesték használatáról a fürdő helyreállításához:

  Az akrilfesték költsége a fürdőszobában

  Az ár, amellyel akrilfestéket vásárolhat fém öntöttvas fürdő helyreállításához, 1700-2000 rubel. A zománcokat hivatalos gyártóktól, valamint építési vagy vízvezeték-kereskedelemből kell megvásárolni. A bevonat szárítási ideje és működési tulajdonságai a kezdeti keverék minőségétől függenek, ezért a legolcsóbb termék megtakarítása és megvásárlása nem éri meg.

  Ha kétségei merülnek fel a következő munkák körével kapcsolatban, ajánlatos nagyobb mennyiségű zománcot vásárolni, mint a kiszámított. Ez elkerülheti a bevonat elutasítását, ha a kezdeti becslések hibásak és nem elegendőek ahhoz, hogy egyenletesen alkalmazzák az egész belső felületre.

  Talán olyasmit hallottál, mint az "ekovanna". Az akrilfesték segít:

  Festés akril fürdő: könnyebb, mint gondolnád

  A fürdő festése a zománcburkolat helyreállításának vagy annak különálló részének a helyreállítása. Nem szétszerelve, a szomszédos felületek nem sérültek.

  A gyógyulásnak két módja van, mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Ez a festékfürdő akril és epoxi zománc.

  A fürdés helyreállításának módjairól a festmény segítségével

  Jellemzői az alábbiak.

  • Az alkalmazott anyag az akril kétkomponensű zománc.
  • Ez egy rétegben van, a töltés módjában.
  • Az akril fürdőfesték teljesen biztonságos és nem szaga.
  • Fogyasztás - 3,5 / 4,5 kg / tál, méretétől függően.
  • Ellenáll a mérsékelten agresszív kémiai környezeteknek.
  • Lehetőség van a fürdő bármely állapotának a használatára: rozsda, lyukak, valamint repedések vasaláshoz.
  • A készítmény szárítási ideje egy nap.
  • A működés megkezdése három nap.
  • Jótállás a működéshez - 2 év.
  • A tényleges élettartam 15 év.

  Az akril fürdőfesték, más néven "üveg", modern anyag a zománc rétegének helyreállításához, és szinte hibás.

  Lehet, hogy eltakarja a kisebb károkat, és teljesen frissíti a fürdőt.

  Kiválaszthatja az ömlesztett akril színeket: kék, fehér, rózsaszín, türkiz, saláta, bézs, lila.

  Lehetőség van a sötétről a fényre és árnyalatokra is. Ne feledje, hogy a stakril használatakor nem lehet görgőt vagy kefét használni.

  Festés zománc fürdő hívják - "zománcozott".

  A módszer jellemzőit az alábbiakban ismertetjük.

  • A felhasznált anyag epoxikus kétkomponensű zománc, EP márkanév.
  • Rajzolás - görgő vagy kefe, 2/3 rétegben.
  • Lehetőség van az öntöttvas vagy acél fürdők visszaállítására, enyhe károsodással vagy zománchártyával, repedésekkel és kopásokkal, amelyek nem érik el a fémt.
  • A kompozíció szárítása - egy nap.
  • A fürdő működésének kezdete - három nap alatt.
  • Jótállás a működéshez - 1 év.
  • A tényleges élettartam legfeljebb 5 év.

  Technológiai "ömlesztett fürdő", amely előkészíti a tálat a festéshez

  Előkészítő munka az akrilfürdő festése előtt

  1. A fürdőkád belső felületét öblítse tisztítószerrel, például Pemolux (porfogyasztás - ⅓ kannák vagy 400 gr.).
  2. A por eltávolítása nélkül alaposan tisztítsa meg a régi bevonatot a P24 (vízálló, sminkes kendővel, szövetalapon) vagy csiszoló kővel, mielőtt a karcolások megformálódtak a zománcon. Illessze a hasított területeket és távolítsa el a rozsdát, amíg a fémes csillogás meg nem jelenik.
  3. Ezután öblítse le a kádat meleg vízzel, hogy teljesen eltávolítsa a tisztítószert és a csiszoló részecskéket.
  4. Ezt követően szárítsa meg és melegítse fel a felületet épületszárítóval.
  5. Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz behatoljon az akril alkalmazása és a kikeményedés során, helyezze a zuhanyfejet a mosogatóba a tálba.
   A fürdőszobai keverőt műanyag csomagolással óvatosan kell védeni. Ugyanakkor hagyományos polietilén zsákokat is használhat.
  6. Ha a kád felszíne mély zsetonokkal rendelkezik, azokat meg kell tenni. Kívánatos használni ezt a poliészter (autós) gitt, 15/20 percig tartó kikeményedési idővel vagy epoxigyantával.
   Csiszolni csiszolt csiszolt, finom szemcsézett smirglikot. Ezután zsírtalanítsuk fel a fürdőt egy oldószeres, nedves ruhával.
  7. A maradék por, törmelék és vízcseppek eltávolítása a tálca felületéről a háztartási porszívó használatát célszerű előzetesen eltávolítani.
   Ha nincs porszívó, tisztítsa meg a felületet tiszta, száraz kefével.
  8. Az előkészítő munkák eredményeképpen tiszta, száraz fürdőt kell kapnia, amely matt és finom kockázattal bír.
  9. E szakasz végén csavarja le a leeresztő / túlfolyó rendszert. Szükség szerint a festés után megváltoztatható.

  Akrill bevonat

  Helyreállítási módszer "ömlesztett fürdő" folyékony akril felhasználásával

  Az "Ekovanna" vagy a "Stakril" akrilfestéket standard készletekben adják el. Úgy tervezték, hogy teljes körűen lefedje a nagy fürdőt, töltési módszert, 1,7 m hosszú.

  A készlet tartalma: egy vödör, akril alapanyaggal (3,5 kg) és egy üvegben (0,5 kg).

  1. A színező készítmény elkészítéséhez öntse akrillal a keményítőt a vödörbe, és keverje össze legalább 10 percig.

  A polimer bázis meglehetősen vastag, a keményítőnek folyékony konzisztenciája van.

  Ennek következtében nagyon rosszul keveredtek, különösen a tartály falain és alján akrilnal.

  Győződjön meg róla, hogy a kész zománc teljesen összekeveredett, ellenkező esetben a fürdő felületén nem keményedett területek találhatók.

  Ebben az esetben nem kívánatos egy keverő használata, mivel nem tudja összekeverni a kompozíciót a vödör falán.

  1. Ezután az elkészített festéket a fürdő felületére öntjük.
  2. Érdemes megemlíteni, hogy ez után kis légbuborékok keletkezhetnek. Tiszta, puha kefével távolíthatók el. Könnyű mozdulatok, nyomás nélkül. Ecsetsz az egész tálra. Lehetséges, hogy rajta lesz rajta, de néhány perc elteltével eltűnnek.
  3. A fürdő helyreállításának minden fázisában kb. 1,5 / 3 órát vesz igénybe.
  4. A fürdőt egy nap alatt, a festék felhordása után, ha a helyiségben a levegő hőmérséklete nem alacsonyabb +25 foknál, két nap alatt, ha a hőmérséklet körülbelül +20 fok, vagy három nap után, ha a hőmérsékletet +17 fokban tartják.

  A Stakril új, zománcozott bevonatot képez, vastagsága 2/8 mm-en belül változik. A "fürdő" eljárás alkalmazása lehetővé teszi a teljesen sima és fényes felület kialakulását.

  A festékréteg kiválóan tapad a régi bevonattal, és pontosan megismétli a fürdő alakját. A bevonat sima, de nem csúszós, mikroorganizmusokkal szemben ellenálló, nem fél a kémiai és mechanikai hatásoktól.

  Ahogy láthatja, az akril festékek a fürdőkád számára lehetővé teszik számodra, hogy új megbízható zománcburkolatot hozzon létre anélkül, hogy kifinomult eszközöket és technológiákat használna. A fürdő ilyen helyreállítása bármelyikét elvégezheti.