Legfontosabb > Csapok

Hogyan válasszunk jó vízálló festéket a fürdőszobának szaga nélkül?

A falak festése a fürdőszobában jó alternatíva a csempe befejezéséhez. Bár egy ilyen design unalmasnak tűnhet valakinek, színes megoldások és anyagok ügyes választékával, a festett falak stílusosak és modernek lehetnek.

Ez a befejező eljárás előnyei:

 • olcsó;
 • nem igényel nagy fizikai erőfeszítést;
 • az önálló munkavégzés képessége;
 • nem igényel sok időt;
 • Korlátlan díszítési lehetőségei vannak.

Különböző színkoncentrációk mellett különböző hangok és árnyalatok érhetők el. A falak felülete teljesen festhető, és csempézett, műanyag vagy üveges kivitelben kombinálható. A fürdőszoba, a zuhany, a csaptelepek körüli területek más anyagokkal is el lehetnek vágva.

Mi alkalmas fürdőszobákra?

Nem minden festék alkalmas a fürdőszoba javítására. Ezek a festékek a nedvességállóságra, a páraáteresztő képességre, a súrolószerekre, az egyszerű kezelésre, a baktericid tulajdonságokra vonatkozó követelmények. A festékek műszaki jellemzői a csomagoláson és a csomagoláson jelennek meg.

A nedvességállóság kategóriája megtalálható minden típusú festékben: víz diszperzió, alkid, akril, olaj. Az olaj és az alkid festékek jó tapadást mutatnak, a festett felületek jól mosnak, ugyanakkor jellemző szaguk hosszú ideig eltűnik, és az olajfesték hosszú ideig is megszárad.

A lakóterületeken, a fürdőszobákban és a konyhákban a legmegfelelőbbek a vízbázisú festékek.

Víz diszperziós festékek

A festékek e kategóriáját a következő előnyök jellemzik:

 • nem tartalmaznak toxinokat;
 • ne ártsanak egészségre;
 • a szag teljesen hiányzik;
 • gyorsan szárad;
 • egyszerű használat.

Sokoldalúak, nagy dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, és jól illeszkednek a belső térbe.

A vízalapú festékek különböző alapokon készülnek, és attól függően, hogy különböző típusú víz-diszperziós festékek vannak.

Az akril vízbázisú festékek jól bevonják a felületet, alacsony költséggel, kiváló nedvességállósággal és páraállósággal rendelkeznek.

A szilikon festékeket eredetileg homlokzatok festésére tervezték, de tulajdonságaik nagyszerűek a fürdőszoba falak díszítéséhez. Nem félnek a víztől és a gőzöktől, tartósak, ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. Ez az egyik modern és kényelmes festési lehetőség.

A PVA alapú festékeket alacsony nedvességállóság és alacsony költség jellemzi. Ezek alkalmasak száraz helyiségekre vagy mennyezetre a fürdőszobában, jó szellőztető rendszerrel.

A latex festékek vékony filmet képeznek a víz, a gőz és a piszok ellen. A festett felületek nagyon egyszerűek és könnyen tisztíthatók.

A szilikát festékek folyékony üveg alapúak. Ezek mélyen behatolnak a felületre, ezeket vakolt, beton, pala, kő, téglafelületen lehet használni. Az ilyen festékek jó nedvességállósággal rendelkeznek és ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletnek. Megakadályozzák a penész és a penész. Élettartamuk legfeljebb 10 év lehet.

Nagy átláthatósággal rendelkeznek, kiválóan alkalmasak fürdőszobák, konyhák, csarnokok, folyosók festésére.

Tanuljon meg ebből a cikkből, hogyan válasszon ventilátort a páratartalom érzékelőjének.

Klór alapú festékek

Kifejezetten hosszú távú vízzel való érintkezésre készültek, és medencék, fürdők, szaunák festésére használják. Megakadályozzák a korrózió kialakulását, és baktériumölő hatást fejtenek ki.

Nagy szilárdságúak és nem félnek a mechanikai sérüléstől. A festett felületek könnyen tisztíthatók és könnyen tisztíthatók.

Nagyfokú védelmet nyújt a nedvesség, az ultraibolya és a légköri expozíció ellen, hosszú ideig nem veszít el színt, és nem fakulnak el.

Ezek a festékek nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Használhatók akár 27 fokos hőmérsékleten is. Különbözőek a magas költségek.

Hogyan válasszunk?

Vízemulziós festékek nem használhatók fém felületek festésére, mert fém korrózióhoz vezethetnek. Nem ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, a csiszolóanyagokat és a keféket nem szabad a festett felületek ápolására használni.

Az akril és a latex festékek jól bizonyították magukat, miközben viszonylag alacsony áron különböznek egymástól.

A szilikát és a szilikon drágábbak, mint az akrilfestékek, de hosszabbak a használatban, és ellenállnak a károsodásoknak.

A festék kiválasztásakor nem csak a kompozíciót, hanem a gyártót is figyelembe kell venni. A szagtalan festékek legnépszerűbb gyártói különböző árfekvésben - Ticcurilla, Tex, Dulux, Joby.

Festés előkészítése

A festékanyag jó eredményére és jó tapadására fel kell készülni egy felületre. Még a legjobb festék sem fedezi fel a felület szabálytalanságait.

Az első lépés az, hogy a régi bevonatot egy speciális tárcsával kaparóval, simítóval, kéztörlővel vagy darálóval távolítsuk el. A maradék port meleg vízzel és szappannal vagy mosószerrel mossuk.

Tintahibák és egyéb hibák. Miután a gitt megszáradt, a kezelt területeket sík felületűre kell csiszolni és csiszolni.

A gomba és penész által érintett helyek kezelése. Ehhez használhatja a következőket:

 • fungicidek;
 • klórtartalmú anyagok;
 • háztartási antibakteriális szappan;
 • réz-szulfát.

A felület előkészítése után primert alkalmazunk. A festékkel való jobb tapadás érdekében a primert két rétegben alkalmazzák. Minden rétegnek jól száradjon. A latex láncindítók, amelyek baktericid tulajdonságokkal rendelkeznek, szintén jól bizonyultak.

Festés

A megvalósításhoz különböző eszközöket használhat, gépesített vagy kézi.

A festékfestés gazdaságos festékfogyasztást és gyors munkát eredményez, valamint a festéknek a felület pórusaiba való jó behatolása.

A hengerek jól festik a felületet, kivéve a festékfogyasztást, de nem tudnak sarkokban dolgozni, és nehéz elérni a helyeket. A henger szélessége a festési terület függvényében kerül kiválasztásra.

Ecsettel történő festés esetén nagy a festékfogyasztás, szükséges a foltok szintje, de a festékréteg sűrűbb. A kefefestés a leginkább időigényes munka.

A minőségi eredmény érdekében a festéket 2-3 rétegben alkalmazzák.

A különböző színek és árnyalatok díszítő munkái esetében a maszkoló szalagot a területek elhatárolására használják. A határokat speciális sablonokkal lehet megjelölni.

Kényelmesebb, ha a sarkok és a nehezen elérhetõ helyek között festeni kezdeni a munkát. A festékkefék jobban megfelelnek ennek. Ezután a tömör területeket egy hengerrel festették. A hengerben a festék homogén felszívódására speciális hornyokkal ellátott tálcákat használnak. Egy görgő és egy tálca segítségével létrehozhat egy festékanyag-szerkezetet is - nagy vagy kicsi.

Kezdetben számolni kell a megfelelő mennyiségű festékanyaggal, így később nem kell újból választania az árnyalatot, hiszen az egy tétel és egy rész számának színei is eltérhetnek. Ha több doboz festéket vásárol, akkor ugyanabba a potba kell keverni őket. A bankban a különbségek nem észrevehetők, de ez a festék megszáradása után észrevehetővé válik.

Ha szabálytalanságok vannak, és szükség van az első réteg sűrűbb alkalmazására, használjon ecsetet, és a második réteg már alkalmazható görgővel.

Hogyan lehet festeni a csöveket a fürdőszobában? Részletes utasítások.

Olvassa el itt, hogyan igazítsa a falakat a fürdőszoba alá a csempe alá. A munka szakaszai és hasznos tippek.

Színválaszték és formatervezés

A világos színek vizuálisan növelik és bővítik a helyet, ezért kis fürdőszobákra választják. Ugyanebből a célból a vízvezetékeket, a bútorokat és a tartozékokat ugyanabban a hangban tartják. Jól hangsúlyozzák a szoba tisztaságát és pontosságát az úgynevezett "hideg" színek: kék, türkiz, szürke, kék.

Kontrasztos kialakítások, mélyebb telített színek alkalmazhatók tágas fürdőszobákban. De szem előtt kell tartanunk, hogy a cseppek nyomai észrevehetőbbek a sötét árnyalatokon.

A fényes festékek csak tökéletesen sima falakra alkalmasak, egyébként minden szabálytalanságot hangsúlyozni fognak. A matt színek kipukkanják és elrejtik a hibákat, és vonzóak mindenféle kialakításban. Nos maszk szabálytalanságok matt megkönnyebbülés kompozíciók.

Árnyék kiválasztásakor szakemberrel lehet konzultálni. Általában az épület szupermarketekben a festékek automatikus keverése a kívánt árnyalat eléréséhez.

A falakon lévő falak festése lehetővé teszi nemcsak a belső tér megújítását, hanem kreatív képességeinek megmutatását is.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Vigyáztam, hogy a mosható kategóriába víztartalmú festéket a fürdőszobába vigyem. Ez a fajta diszperzió alkalmas a magas páratartalmú fürdőszobában. Ez a legveszélyesebb festékfajta.

Úgy döntöttünk, hogy javításokat végeznek a fürdőszobában, és mint mindig, nem akarom fizetni a munkásokat, mindent megmentünk és mindent megteszünk, először a falakra akarták helyezni a csempéket, aztán gondolkodtunk és úgy döntöttünk, hogy gyorsabb és könnyebb lesz festeni, mert nem tudjuk, hogyan kell csempét elhelyezni. A legfontosabb dolog a megfelelő festék kiválasztása, hogy ne duzzadjon a nedvességtől. Hát és mindent, kék színű kádat festettünk most, ahogy a tengeren mossuk)

Hogyan lehet festeni a falakat a fürdőszobában?

A fürdőszoba a szobatípusnak felel meg, ahol nagy a hőmérséklet- és nedvességkülönbség. Ezért a fürdőszobában végzett javítási munkák elvégzése során csak olyan különleges finomanyagokat kell előnyben részesíteni, amelyek képesek ellenállni a szélsőséges körülményeknek. Ugyanez a feltétel vonatkozik a falfestésre. Mielőtt festeni kívánja a falakat a fürdőszobában, meg kell találnia a jó festéket, a szakemberek visszajelzése és a gyártók ajánlása alapján.

Azonnal érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobában a vízálló festék a legolcsóbb módszer a szoba befejezésére, feltéve, hogy Ön magával ragadja a felületet. Még ha a falak felületének kiegyenlítésére és felkészítésére is szükség van, akkor harmadik fél munkatársait is fel kell venni, akkor a festék nedvességállósága a fürdőszobában mindenképpen olcsóbb lesz, mint bármelyik másik, a fürdőszobában levő anyag.

Sokan gyakran felteszik a kérdést, van-e olyan fürdőszobai festék, amely olyan jellemzőkkel rendelkezik, hogy megőrizve megjelenését és fizikai tulajdonságait nemcsak gőzök és hőmérsékletek hatására, hanem közvetlen vízzel is érintkezik? Miután elolvasta ezt az anyagot, megtudhatja, milyen festéket festeni a fürdőszobában, milyen festékek vannak, és sok más hasznos tipp, valamint látni fotókat példákkal festett fürdőszoba.

Festék kiválasztása a fürdőszobában

Mielőtt eldönti, hogy melyik festéket kell festeni a fürdőszobában, tisztában kell lennie azzal, hogy milyen típusú festékek léteznek. Szintén világosan meg kell értened a megkülönböztető tulajdonságokat, előnyöket és hátrányokat.

A modern üzletekben bemutatott nedvességálló festék a fürdőszobában négy fő típusra oszlik:

 • vízemulzió;
 • akril;
 • latex;
 • szilikon.

A vizuális dekoratív mutatók, vízálló festék egy fürdőszoba van osztva:

Fontos! A fürdőszobában lévő olajfesték rendkívül nemkívánatos a felületek festéséhez, mivel légmentes filmet hoz létre. Ismeretes, hogy az ilyen helyiségek felületén lélegezni kell, ez megakadályozza az izzadság kialakulását, és nem teremt kedvező környezetet a gombák reprodukciójára. Azonban padlófestékként használható a fürdőszobában, vízhatlan felület létrehozásával.

Emlékeztetni kell arra is, hogy a közönséges zománcnak hasonló hatása van, de fel lehet használni a csövek és egyéb fémtermékek felületének festésére. Amikor eldönti, melyik festéket választja, a legjobb, ha leáll, és vízalapú vagy víz-diszperziós festékek, amelyeket részletesebben az alábbiakban tárgyalunk. A fürdőszobában a legjobb festék egy speciális festék- és lakkkeverék, amely nem veszíti el a tulajdonságait, amikor vízzel érintkezik, tolerálja a hőmérséklet ingadozását és gőzcserét biztosít az alap felületével, hogy megelőzze a penészképződést.

Vízalapú festékek a fürdőszobában

Ha még mindig nem tudja, milyen festéket kell használni a fürdőszobájához, javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a vízalapú termékekre. Az ilyen típusú festékek fő előnyei;

 • alacsony költség a társaikhoz képest;
 • egyszerű használat;
 • környezetbiztonság;
 • szag hiánya;
 • gyorsan szárad le;
 • nem veszíti el a színét, ha napfénynek van kitéve.

A vizes emulziós dekoratív festéknek elegendő viszkozitása van ahhoz, hogy egy további szerszám segítségével egyedi mintákat hozzon létre a felületen. A tervezők jól ismerik ezeket a lehetőségeket, és a fürdőszobában alkalmazott dekoratív festéket széles körben használják összetett tervezési kompozíciók készítéséhez. A vizes emulziós festékek a színes pigmentek hozzáadásával bármilyen színűek lehetnek otthon. Ez lehetővé teszi, hogy megkapja a kívánt árnyékot, ami ideális a szobában.

A fürdőben lévő vizes emulziós tinta különbözik az alkalmazás módjától és alkalmazási módjától. Kültéri vagy beltéri használatra, száraz vagy nedves területekre is tervezhető. Szárítás után matt vagy fényes felület lehet. A fürdőszobában festendő festék kiválasztásakor figyelembe kell venni a felület típusát, mivel minden típusnak szüksége van saját típusú alapozójára, amely biztosítja a festékréteg megfelelő tapadási szintjét a fal felületéhez.

Fontos megjegyezni, hogy a víz alapú belső festéket vízzel mechanikai hatással lemossák, vagyis egy kis szennyeződés megszüntetése érdekében nem használhat nedves rongyot szappanos vízzel. A szerkezeti festék ilyen esetekben szárazra van törölve. Ezt a festéktípust általában nem használják olyan helyeken, amelyek közvetlenül érintkeznek a vízzel, vagy használnak olyan keveréket, amelynek fényes felülete ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Bármilyen szennyeződés tisztítható és újrafesthető, ha szükséges.

Akrilfesték festékek

A fürdőszobában lévő akrilfesték az ilyen helyiségek számára a legjobb, és a víz diszperzió kategóriájába tartozik. Az ilyen típusú festékek előnyei közé tartoznak az olyan jellemzők, mint:

 • a különböző színek és árnyalatok hatalmas választéka;
 • a festett felület ellenáll a szennyeződésnek;
 • Az akril fürdőfesték visszaszorítja a nedvességet, és olyan felületeken alkalmazható, ahol közvetlen vízzel érintkezik;
 • a festett felület nedves ruhával mosható;
 • alkalmazhatósága.

A fürdő akrilfestéke, bár jellegzetes illata van, de nem éles és nem okoz kényelmetlenséget munka közben. A legtöbb esetben ezek a keverékek már tartalmaznak gombaellenes összetevőket, amelyek megakadályozzák a gombás baktériumok kialakulását és megakadályozzák a penészképződést.

Fontos! Az akrilfestékek nem igényelnek tökéletesen sima felületet, mivel a viszkózus kompozíció jól repedt minden repedést és kisebb szabálytalanságot. Az ilyen típusú fajták egyike a latex festék, amely nagyon jól tolerálja a nedvességet és a mechanikai igénybevételt.

Latex festékek a fürdőszobában

Ha még mindig nem tudja, mi a legjobb festék a fürdőszobában, akkor figyeljen a latex keverékre. Ez a fajta bevonat ideális lehet a nedves helyiségeknek, de költsége sokkal magasabb, mint az akrilalkatrészek. A latex festékek nagyon rugalmasak és képesek kiszerelni a különböző apró repedéseket és forgácsokat, tartós bevonatot hoznak létre, és nagyon jól láthatók. Használható bármilyen helyiségben, és nem okoz szivárgást munka közben. A rendelkezésre álló komponensektől függően a gumiból készült festék 20 perc és 2 óra közötti időszakban megszárad, erős és rugalmas felületet képezve, amely ellenáll a mechanikai sérülésnek.

Fontos megjegyezni, hogy mielőtt a fürdőszobát ilyen festékkel festenénk, a felületet speciális gombaellenes alapozóval kell kezelni, mivel a festék nem tartalmaz megfelelő alkatrészeket.

Ha kiválasztja, melyik festék megfelel a szobájának, meg kell jegyezned, hogy a latexbevonatok nem tolerálják az alacsony hőmérsékletet és kis repedések keletkeznek. Szintén napsugárzásnak vannak kitéve, és a sugarai fokozatosan elveszítik eredeti színüket.

Szilikát és szilikon fürdőszobai festékek

A szilikon fürdőszobai festékek a legújabb befejező anyagnak tekinthetők, mivel viszonylag korábban jelentek meg a piacon, és egyedi fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek jelentős előnyöket biztosítanak számukra. A szilikonfesték nem hagyja a nedvességet, ellenáll a károsodásoknak, átfedheti a mély csomókat és repedéseket a felületen, ideális eszköz a nedves helyiségek festéséhez. Ezeknek a bevonatoknak azonban jelentős hátrányuk van nagyon magas költségek formájában.

Fényes fürdőszobai festék

Ha kiválasztja, melyik fürdőszobai festék jobb az Ön esetében, akkor figyelmet kell fordítania a vizuális hatásra, amely matt vagy fényes lehet a helyiség teljes belsejétől függően. A fényes bevonatok tükörhatást és gyönyörű sima felületet hoznak létre, amelyet kis méretű fürdőszobákban használnak, hogy vizuálisan növeljék a helyet. Amikor eldönti, hogyan kell festeni a felületet a fürdőszobában, azt is meg kell jegyezned, hogy a fényes felületek jobban mosnak és nagyobb rugalmasságot mutatnak.

Mielőtt a felületet fényes festékkel festené a fürdőszobában, ne felejtse el, hogy egy ilyen finomburkolat tökéletesen sima alapot igényel, hiszen ez a fényezés minden falhibát kihangsúlyoz. Ha a falnak vagy a mennyezetnek nincs ideális felülete, akkor jobb, ha matt hatású anyagokat használnak.

Matt fürdőszobai festékek

A matt festéknek nincs tükröző hatása, és tökéletesen elrejti a kisebb hibákat. Sok esetben a matt festék egy rétegben alkalmazható, ami elég ahhoz, hogy átfedje az alapanyag színét. A matt festékkel ellátott fürdőszoba festékválasztékának szándékosnak kell lennie, mivel ilyen felületeken a szennyeződés jól látható és nedves ruhával nem távolítható el, a megrongálódott felületet át kell festeni. A festék megvásárlása előtt a felület típusának kiválasztása során ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye az alkalmazás területét, milyen gyakran kell tisztítani a felületet, a terméktípus kiválasztása attól függ.

Mindig fontos megjegyezni, hogy a jó fürdőszobai festékeket csak olyan szaküzletekben vásárolják meg, amelyek rendelkeznek tárhellyel, hogy biztosítsák a finom anyagok megfelelő tárolási szintjét. Miután elolvasta a megadott anyagot, már tudja, milyen festék szükséges a fürdőszobában, milyen típusú és milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Figyelembe kell venni a csomagoláson feltüntetett dátumokat, valamint a termék gyártójának általános képet az építési piacon.

Hogyan válasszunk festéket a fürdőszobának?

Számos anyag van a díszítéshez. A fürdőszobai festéknek alkalmasnak kell lennie nedves helyiségekben. Különös figyelmet szentelt.

Az anyagnak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

Kiválasztási kritériumok

Annak meghatározásához, hogyan takarja le a falakat, vegye figyelembe:

Festéktípusok

Az LKM összetételében különbözik. A zománcokat nem a szaga és az olajtermék miatt használják - a hosszú szárítás miatt.

A fürdőszobában gyakran választják a színeket:

A magas páratartalmú, előkezelt falak és mennyezetek helyiségeiben. Ehhez használjon speciális alapozót. A fertőzött felületeket fungicid adalékanyagokkal alkotott készítményekkel impregnálják.

Vízemulzió

A javításhoz a festéket gyakrabban használják. Emulzió - alap, víz és pigment keveréke. A következő előnyökkel rendelkezik:

 • esztétikai megjelenés;
 • tartósság;
 • olcsó;
 • ártalmatlanságát;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • a színtelítettség megváltoztatásának képessége;
 • gyors száradás

A vízalapú festék hátrányai:

 • rossz nedvességtűrés;
 • instabilitás a mechanikai igénybevételhez;
 • egyes anyagokkal való összeegyeztethetetlenség.

A vízben oldódó festékek a kötőanyag típusa szerint:

Az ásványi és ragasztókészítmények ritkán használatosak. Mi a festék a legjobb a fürdőszobában?

Akril termékek

A bevonat összetétele gyantákat, titán-dioxidot és márvány-forgácsokat tartalmaz. Az akrilfesték nem okoz repedéseket. Erős és tartós. Hőállóság - 100 ° C-ig. Az akril anyag fő előnyei:

 • gyorsan szárad;
 • jól mossa;
 • nincs szaga;
 • kiváló takaró teljesítmény;
 • rezisztens bevonatot kapunk;
 • jó színes fényerő.

Az akrilfestéket előkezelt és szárított felületeken alkalmazzák. Csak akkor használható falra. Az akrilfestéket vízzel hígítjuk.

A festék- és lakkanyagok gyártói különleges megoldásokat kínálnak. Alkalmazása után a felület matt vagy fényes. A gyártók analógokat állítanak elő akril-kopolimerekkel.

Alpa alpalux

Ezek a termékek falakon és mennyezeteken használhatók a fürdőszobában. Száradási idő - 1 óra, majd 4 után - helyezze a második réteget. Eladva 2, 5 és 10 literes mennyiségben. A festék matt és környezetbarát. Az akril termék ára (10 l) színtelenítés nélkül - 2 490 dörzsölés.

Alpa I-3 elem

A kompozíciót falak festésére használják. Akril termékek 2, 5 és 10 literes csomagolásban. Ellenáll az ismételt mosáshoz. A vevő ezt a terméket választja. A falak 1 óra elteltével megszáradnak. Csomagolási ár (5 l) - 619 dörzsölés.

Alpina (Renova)

Az akril-kopolimer alkalmas falak és mennyezetek gyors javítására. A fogyasztás 150 ml / m². Az anyag kopásálló és könnyen alkalmazható. A struktúra színezésénél az egyenlő réteg kiderül. Ár 10 literes doboz - 799 rubel.

Az osztály a nedves kopás termékek - 4, és a falak a fürdőszoba jobb használni 1 és 2.

Parade Professional W6

Az akrilfesték páraálló bevonatot képez. Ez ellenáll az intenzív terhelésnek. Előnyei közül:

 • kiváló búvóerő;
 • kopásállóság (2. osztály);
 • tartósság (10 év);
 • nincs szaga;
 • számítógépes színezés;
 • környezetbarát.

Csomagolás: 0,9, 2,7 és 9 liter. A csomagolás ára (2,7 l) 1206 - 1350 rubel.

Euro Extra 20

A mosható festék nedves helyiségekhez alkalmas. Megerősített bevonatot biztosít, penész és penész ellen. Az Euro Extra 20 a legjobb választás. Előnyei közül:

 • a foltok egyszerű eltávolítása;
 • biztonság;
 • környezetbarát;
 • színezhetőség (20 000 változat);
 • kopásállóság (1. fokozat);
 • tűzbiztonság.

Ár bankok (9l) - 3700 rubel.

A bevonat gondozása egyszerű. A falakat csak egy hónap alatt dörzsölik. A termékminőség megfelel a nemzetközi szabványoknak. Jobb, ha vízben oldódó festékekből - Tikkurila.

Latex anyagok

Az ilyen készítmények falainak befejeződése esetén vékony filmet kapunk. A latex fürdőfestéknek a következő előnyei vannak:

 • gyorsan szárad;
 • nincs szaga;
 • kiváló tapadású;
 • a konzisztencia alkalmas a rajzoláshoz;
 • kopásálló.

Az alacsony ár a latex termék és a minőség, ami vonzza a vásárlók. A fogyasztó gyakran választja ezt az anyagot. Vásárláskor meg kell vizsgálnia a csomagolást, hogy meghatározza a kompozíció fényességét.

A következő paraméter a nedvességállóság és kopásállóság. Az osztály a csomagoláson van feltüntetve (1 a leginkább ellenálló).

A vevő olyan tixotróp festékeket választ, amelyek nem csöpögnek. A bankokon megfelelő felirat szerepel. A fényes felületekhez válasszon anyagot a tulajdonság nélkül.

A festett felületek gyorsan megszáradnak. Néhány óra múlva alkalmazhatja a következő réteget. A rovarok nem ragadnak a festett falhoz, és a por nem ül le. A foltokat nedves ruhával törölje le.

Paradicsom Pro'latex2

A fürdőszobai festék tartós bevonatot hoz létre. Fényes és sötét színű. Festék előnyei:

 • gyors száradás;
 • egyszerű alkalmazás;
 • tartósság;
 • színezés lehetősége;
 • nagy rejtőerő;
 • 3 osztály kopás.

A vödör ára (9 liter) 1791,93 rubel.

Jobi mattlatex

Falra és mennyezetre vonatkozik a zuhanyzóban. Az első réteg 1 óra múlva megszárad, és a következő csak 4 után alkalmazzuk. A kompozíció világos tónusokkal van színezve. Kap egy sima, matt felületet. A vödör ára (5l) - 874 rubel.

Elegáns harmónia 1

A matt latex termékeket a fürdőszobákra tervezték. Beton, tégla, vakolt falakra alkalmazzák. Finom szemcsés szerkezettel rendelkezik, ellenáll az ismételt nedves tisztításnak. Az ár (2, 8 l) 5,070 rubel.

Tikkurila Luja 7

A vízálló festék alkalmas nedves helyiségek falaira és mennyezetére. A következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • kopásállóság;
 • tartósság (10 év);
 • a penész- és penészgomba-adalékanyagok jelenléte;
 • mosásállóság (1. fokozat);
 • hőállóság;
 • a vegyi készítményekkel szembeni ellenállás;
 • nincs szaga.

Minden beton felületet festettek ezzel a vegyülettel. Fényesség - matt. A festés után a zuhanás alatt álló falak egy hónapig nem moshatók. Ezután gyenge lúgos oldattal tisztítják. A 2,7 literes doboz ára - 1 690 rubel.

Hogyan lehet meghatározni a festék súlyát?

A bankon jelezd a hangerőt. Ez nem egyezik meg a súlyával. A címke sűrűségi mutatóval rendelkezik, amelyet literenként megszoroznak.

Tehát megtanulják az anyag súlyát. Számítsd ki a Tikkuril Luja 7 tömegét.

2,7 * 1,2 = 3,24 kg az anyag tömege.

gyártók

Az építőanyagok piacán számos festék. Melyik márka jobb választani? Leggyakrabban a jól ismert gyártóktól vásárolnak árukat.

Fürdőszobai festék: hogyan válasszuk ki a legjobb megoldást a fal dekorációjára

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy a fürdőszoba festékének milyen jellemzői vannak: a magas páratartalmú helyiségeknek szánt készítmények főbb típusainak osztályozása és áttekintése, azok előnyei és hátrányai. A szöveg olyan ajánlásokat tartalmaz, amelyek segítenek meghatározni a befejező anyagok optimális választékát.

Kiváló minőségű fürdőszobai festék lehet a cserép kiváló alternatívája

Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában: válassza ki a befejező anyagot

A fürdőszoba felújítása drága és bonyolult folyamat, amelyhez gondos anyagválasztást igényel. A helyiségnek tisztának és nedvességállónak kell lennie. A penész jelenléte elfogadhatatlan, ezért speciális igényeket támasztanak a falak kikészítéséhez. A leginkább költségvetési bevonat festék. Ez az anyag nem csak gazdaságos és könnyen alkalmazható. A színező kompozíciók lehetővé teszik egyedi beltéri megoldások elérését a telített és gazdag színek miatt, amelyeket pigmentek hozzáadásával állítanak elő a keverékhez.

Színezés kompozíciók a falak a fürdőszobában - a legkedvezőbb árú és népszerű típusú befejező anyag

Figyelj! A festék nem vonatkozik a vízzel érintkező területekre, például a mosogató és a kád körüli területeken. Kívánatos, hogy ezeket a helyeket kerámia burkolattal végezzük, vagy üveglapokkal borítsuk le.

Annak érdekében, hogy eldönthessük, hogyan kell a falakon falat festeni, tanácsos megismerkedni a meglévő kompozíciók skálájával, mérlegelni minden egyes hátrányt és előnyöket, valamint meg kell határoznia, hogy mely lehetőségek alkalmasak a szükséges művészi hatás megteremtésére.

A következő típusú falfestékeket használják befejező anyagokként:

 • vízemulzió;
 • latex;
 • akril;
 • szilikon;
 • klórozott gumi;
 • alkid;
 • olaj.

Mielőtt kiválasztaná a falburkolatot egy fürdőszobában, érdemes feltárni a színező kompozíciók típusát, tulajdonságait és tulajdonságait

A fürdőszobában lévő falak díszítésére használt festékek legfontosabb tulajdonságai a vízállóság és a mikroorganizmusoktól való védelem, például a gombák és a penész.

Falfestékek alkalmasak falfalakra?

A vizes emulziókészítményeket széles körben használják faldíszítésre. Ezeknek a festékeknek számos előnye van:

 • viszonylag alacsony ár;
 • nincs kellemetlen szag;
 • egyszerű alkalmazási folyamat;
 • környezetbarát és biztonságos;
 • a bevonat gyorsan szárad;
 • a napfény hatása alatt a felület megtartja a színt.

A falakon díszítő vízalapú színezők nagyon népszerűek a fogyasztókkal

A képen a díszítő vízbázisú kompozíciókkal festett falak nagyon vonzóak. Az optimális viszkozitásnak köszönhetően gyönyörű hatás érhető el, így a tervezőknek nagy lehetőségük van a falak bevonására. Különböző eszközök segítségével az eredeti rajzok felületére alkalmazható. A vízbázisú festékek széles színpalettával rendelkeznek. A különleges pigmentek hozzáadásával bármilyen árnyékot kaphat, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszobai belsőépítészetbe.

A vízbázisú festékeket matt és fényes felületek készítésére használják. Az anyag kiválasztásánál nagyon fontos figyelembe venni az alap típusát, szerkezetét, valamint megfelelő alapozó készítményt használni. Ezeknek a színezékeknek az az előnye, hogy bármilyen szennyeződés könnyen eltávolítható a felületről, ha a falat nedves ruhával vagy szappanos vízben áztatott szivaccsal törli. Ezt követően ez a terület újra festett.

Vízalapú készítmények és speciális alkalmazási módszerek segítségével érdekes dekoratív hatások érhetők el.

Fontos! A vízzel érintkező területeken nem ajánlott vízbázisú festékeket használni. Ha ez nem kerülhető el, válasszon egy fényes felületű bevonatot. Ellenáll a mechanikai sérülésnek.

Latex alapú fürdőszobai festék: előnyök és hátrányok

A latex festékek összetételében nincs gombaölő adalékok, ezért a falak festése előtt a fürdőszobában különleges antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkező alapozó készítményt kell alkalmazni.

A latex alapú festékek előnyei:

 • rugalmas felület, amely a falak kisebb hibáit maszkolja: repedések, forgácsok;
 • tartós bevonat;
 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 • kiváló dekoratív tulajdonságok;

A latexen alapuló színező kompozíciók nagyfokú ellenállást mutatnak a mechanikai igénybevétellel szemben.

 • nincs kellemetlen szag;
 • a festék vékony filmet hoz létre a felületen, amely védi a falakat a szennyezettségtől;
 • sokoldalúság;
 • a maximális száradási idő 2 óra.

A latex felület nem nagyon tolerálja az alacsony hőmérsékletet. Ennek hatására a bevonat repedéseket okoz. A latex festékek negatívan reagálnak a napsugárzás hatására, ami a felület elhalványulását és a fényesség elvesztését okozza. Ezeknek a vegyületeknek az ára sokkal magasabb, mint a vízalapúak, így a munkálatok befejezése többé fog kerülni.

Az akrilfesték előnyei a fürdőszobában

A szakértők úgy vélik, hogy az akril kompozíciók a legjobb megoldást jelentik a falak festéséhez a fürdőszobában. Ez a típusú festék a vízzel diszpergált alapanyagokra vonatkozik.

A modern fürdőszoba falai kerámia burkolattal és akrilfestéssel vannak díszítve.

Miért nyereséges akrilfestéket vásárolni a fürdőszobában?

 • egy nagy paletta színek és árnyalatok;
 • a szennyezéssel szembeni ellenállás;
 • egyszerű alkalmazási folyamat;
 • a könnyű, de nem éles illat jelenléte, amely nem okoz kényelmetlenséget a falak festése közben;
 • a szennyeződés könnyen eltávolítható a felületről;
 • a falak törlése nedves ruhával és szappanos vízzel nem károsítja a bevonatot;
 • A festék tartalmaz antifungális adalékanyagokat, amelyek meggátolják a penészedés kialakulását;
 • A készítmények vízálló vízálló festékeként vannak elhelyezve a fürdőszobában, így azok olyan felületek befejezésére használhatók, amelyek folyamatosan érintkeznek a nedvességgel;
 • a festés előtt nincs szükség falak készítésére;
 • az optimális viszkozitás miatt a festék kis hibákat rejt fel a felületen.

Jellemzőinek és tulajdonságainak köszönhetően az akril színező kompozíciók a legjobb megoldásnak számítanak falak festéséhez a fürdőszobában.

Jó tanács! A festék kiválasztása érdekében kívánatos a vezető gyártók termékeire összpontosítani. Ezek meglehetősen drágák, de kiváló minőségű és tartós bevonatot hozhatnak létre a falakon.

Előnyei és hátrányai a szilikon festékek falon belüli használatához

Gondolkodva azon, hogy milyen festék festeni a falakat a fürdőszobában, figyelmet kell fordítania a szilikon és szilikát alapú készítményekre. A befejező anyagok e kategóriája egyedülálló fizikai tulajdonságainak köszönhetően széles körben elterjedt a piacon.

A szilikon színezékek előnyei:

 • a bevonat egyáltalán nem adja át a vizet;
 • nagy ellenállás a szennyezéssel szemben;

A szilikon alapú színezékek kiválóan alkalmasak a magas páratartalmú helyiségekben.

 • a készítmény páraálló tulajdonságokkal rendelkező bevonatot képez a fal felületén;
 • A festék képes blokkolni a falakban jelentős hibákat, például lyukakat és mély repedéseket.

A szilikon vegyületek a fürdőszobába vízálló festékek. A vízemulziós lehetőségek jobbak, mint a többiek, alkalmasak a magas páratartalmú helyiségeknek, de költségeik igen magasak, ami a fő hátrány.

A fürdőszobában nem ajánlott PVA-alapú szilikon vízbázisú festéket használni. Ez a készítmény száraz mikroklímájú helyiségekhez készült. Csak fürdőszobai mennyezetként használható.

Stílusos kombináció a fürdőszobában fényes bordó és finom bézs színárnyalatok

Jellemzők klórozott gumi vízálló festék a fürdőszobában

A legmegbízhatóbb és praktikus bevonási lehetőség a klórozott gumi. Ez a kompozíció lehet kiváló helyettesítő a mozaik vagy kerámia cserép számára. Ez a fajta lefedettség nem igényel gyakori frissítést, és hosszú távon vonzó megjelenést biztosít.

Kapcsolódó cikk:

A befejezés különböző módjai. A legmegfelelőbbek a fürdőszoba és a WC kialakításához.

Az előnyök a festés a falak a fürdőszobában klórozott gumi festék:

 • nedvességállóság;
 • a bevonat képes ellenállni a vízzel való állandó érintkezésnek;
 • nem fél a közvetlen napfénytől való érintkezésnek;
 • nem fakul az ultraibolya hatása alatt;
 • feltéve, hogy a festék helyes összetételét lehet használni a falak díszítésére a fürdőszobában;
 • a készítményben nincsenek káros és mérgező anyagok.

A tükrök és a könnyű árnyalatú falburkolatok vizuálisan bővítik a helyiséget.

A klór-kaucsuk összetételének megfigyeléséhez gondosan fel kell készülnie a falak falára. Ezt a típusú bevonatot cement és fém felületeken alkalmazzák. Ezenkívül ez nem igényli a gitt és a primer előzetes alkalmazását, de teljesen meg kell szüntetni a régi bevonatot.

A falburkolású klórozott gumi jelentős mennyiséget eredményezhet. A jó minőségű bevonat eléréséhez legalább 3 réteget kell felhordani a felületen. Nem használhatók hagyományos oldószerek. Ebben az esetben speciális készítményeket használnak. Mindazonáltal a kapott eredmények és a kedvező tulajdonságok teljes mértékben igazolják az anyag megvásárlásának költségeit.

Figyelj! Annak ellenére, hogy a készítményben nincsenek mérgező és káros anyagok, tilos a klórozott gumi festék bevonása olyan tartályokba, ahol ivóvizet öntünk.

Miután kiválasztotta a klórozott gumikompozíciót, érdemes megjegyezni, hogy legalább 3 réteg bevonatot kell alkalmazni a falra

A fürdőszobai alkid zománc festményei

Minden alkid zománc alkalmas a falra díszítésre. A film feszültsége miatt - ez a bevonat tökéletesen visszaszorítja a vizet, így a falak nedves tisztításától való félelem nélkül.

Miért vásárolna zománcot a fürdőszobában?

 • a napfény hatása alatt a bevonat színe nem fakul.
 • kiváló rozsdavédelem;
 • bevonat tartósság;
 • gyors száradás;
 • A réteg átlátszósága jól elrejti a falak hibáit.

A klór alapú festékek lefedhetik a falak teljes felületét, beleértve azokat a helyeket, amelyek vízzel érintkeznek.

Az alkid zománcok hátrányai is vannak. Először is, ezeket a vegyületeket kellemetlen és csípős szag jellemzi. Másodszor, a falfelületet gondosan előkészíteni kell a festék alkalmazása előtt. Az elöntés megakadályozása érdekében a hordozót alapozóval kell bevonni. Kiváló minőségű bevonat csak akkor nyerhető, ha több réteg alkid zománcot alkalmaznak.

Az olajfestékek falhoz való használata

Az olaj alapú festékek a leginkább megfizethetőnek és a költségvetésnek tekinthetők. Azonban ez az anyagkategória több hátránnyal jár, mint az előnyök.

Az olajfestékek zavarai:

 • erős szag alkalmazása;
 • a bevonat nagyon hosszú ideig szárad;
 • Nehéz eltávolítani a festéket a falról, ha frissítenie kell a helyiség javítását.

Az olaj alapú festék jobban használható padlóburkolatokhoz a fürdőszobában

Az olaj alapú festék páramentes filmet hoz létre a felületen, ami jelentős hátrány, különösen a fürdőszobában. A magas páratartalmú helyiségekben a falaknak "lélegezniük" kell. Ellenkező esetben a verejték felhalmozódik a felületükön, ami kedvező táptalaj a baktériumok számára.

Az olajfilm tömítettsége hasznos a fürdőszobában lévő padlók befejezéséhez. A falak esetében ez a fajta festék teljesen alkalmatlan, mert idővel a bevonat feltörni és felbomlik.

Az alkid festékkel bevont felületek előkészítést igényelnek.

Hogyan válasszunk falfestéket, hogy érdekes belső teret hozzon létre a fürdőszobában

Miután eldöntötte, melyik festék a legjobb a falak falához, akkor gondolja át a jövő beltéri színeit. A színválasztás nemcsak a személyes preferenciákon múlik, hanem más tényezőkön is:

 • szobatípus;
 • a szoba mérete;
 • fény mennyisége;
 • a helyiség strukturális jellemzői, például hátrányok vagy előnyök, amelyeket el kell rejteni vagy aláhúzni.

Jó tanács! Harmonikus kombináció elérése a falak festése során kívánatos figyelembe venni a vízvezeték színeit.

A fehér csővezetékek meglehetősen érdekesek a fényes falak ellen

Fali díszítés festéssel: fényképfényezés a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba kompakt méretű, ebben az esetben kívánatos fény árnyalatú bevonatot használni. Ez a design vizuálisan kiterjeszti a teret, és a gyöngyházfesték használata a falak számára fokozza ezt a hatást. A pasztell színek tökéletesen hangsúlyozzák a fürdőszobában lévő bútorokat és szanitereket, mivel ezek a bútorok gyakran fehér árnyalattal rendelkeznek. A világos színekben való megálláskor fontos megjegyezni, hogy egy ilyen felületet tökéletesen lapos falakra alkalmaznak. Ellenkező esetben minden felületi hiba látható lesz.

Ha a fürdőszoba falain kisebb hibák vannak, akkor jobb, ha textúrázott festékeket használunk. A pasztell dizájn nem néz ki monoton, kontrasztos színeket adhat a belső térbe.

A tágas szobák szélesebb körűek a falfestéshez, ebben az esetben a kialakítás nagyon változatos lehet:

 • különböző típusú bevonatok kombinációja;
 • a kontrasztok játékát;
 • a minták és rajzok használata.

A fürdőszoba világos színekben való elkészítése meglehetősen stílusos és érdekes lehet.

Érdekes a geometriai minták, például a háromszögek, a rombuszok és a cikcakk segítségével geometrikus mintákkal festeni a falakat. A tervezés a fürdőszoba használható és sötét színek. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ilyen felületeken látható nyomok maradnak csepp víz és szappan. Ezért kívánatos az olyan területek blokkolása, ahol a nedvesség mozaikot, üveglapokat vagy csempeburkolatot kap.

Hogyan lehet a legjobban festeni a falakat a fürdőszobában: a design különböző stílusokban

A festék mint falfestés anyaga sokféle stílusban használható. Ez az anyag klasszikus stílusú fürdőszobák díszítésére alkalmas. Ez a design nem korlátozódik bizonyos textúrákra és színekre. Ráadásul a klasszikus trend soha nem veszíti el jelentőségét.

A modern high-tech stílus a szigorú, hideg színű, fényes árnyalatokon alapul. Ebben az esetben a falak kialakításához kívánatos a különböző kék és szürke árnyalatok használata. Kiváló adagolás lesz átlátszó, majdnem súlytalan polcok üvegből.

Fürdőszobai design high-tech stílusban

Az olyan stílusok alapja, mint az art deco és a pop art szokatlan telített színek. Világos, zöld fürdőszoba ideális szórakoztató képekkel vagy képregények rajzával kiegészítve.

Eredeti fürdőszobák Provence stílusú stílusában. Ennek az iránynak a színskála magában foglalja a pasztell árnyalatokat:

Jó tanács! A fürdőszobának a Provence stílusában történő dekorációjához jobb, ha virágos díszítéssel díszített matt bevonatot használnak.

Használhatok dekoratív vakolatot a fürdőszobában

Dekoratív vakolat használható falak díszítésére a fürdőszobában, színező kompozíciókkal együtt. Ezek az anyagok tökéletesen össze vannak kapcsolva egymással, látványos kombinációkat hozva létre.

A dekoratív vakolat alkalmazására alkalmazható: szivacsok, texturált görgők, spatulák.

Leggyakrabban a fürdőszobában alkalmazott szilikát nedvességálló gipsz. Ez a fajta anyag tartós bevonatot képez a falon. Az élettartama több mint 50 év. A szilikát alapú vakolat nem enged meg nedvességet. Ugyanakkor a burkolat nem zavarja a helyiség természetes szellőzését. A szilikát vakolat fertőtlenítő és tűzálló, ezért magas páratartalmú helyiségekben is használható.

Ásványi vakolatok használhatók a fürdőszobák befejezéséhez is. A bevonatnak páraáteresztő képessége van, ezáltal kényelmes mikroklímát tartva a helyiségben. Az anyag élettartama kb. 30 év.

A nedvességálló tulajdonságok az akril vakolatban rejlenek. Műanyag és egyszerűen használható. Ez a fajta lefedettség legalább 50 évig tart.

A dekoratív vakolat megtartja a teljesítményét 30-50 évig

Hogyan kell festeni a fürdő hibákat? Mely vegyületek leginkább erre alkalmasak?

A műanyag és acéltermékekkel ellentétben az öntöttvas fürdő legalább 50 évig tarthat, miközben megőrzi a tulajdonságait. Tartós és tartja a hőt. De még a gondos gondossággal is, a zománc bevonat nem képes megtartani újdonságát ebben az időszakban.

Az intenzív használat eredményeként a fürdő felületén különböző hibák jelennek meg:

 • a vízben levő vas kicsapódása okozta sárgulás;
 • az agresszív mosószerek és a hőmérsékleti hatások következtében megjelenő zsetonok;
 • a repedések és a nehéz tárgyak esése következtében fellépő repedések.

A padlásszobában lévő fürdőszobai falak fehér, vízhatlan festékkel vannak festve.

A színezékek az öntöttvas fürdő fehérségének és integritásának helyreállítására szolgálnak. Természetesen komoly igények merülnek fel az ilyen vegyületekre:

 • a vízállóság és a folyadékkal való folyamatos érintkezés ellenállóképessége;
 • ellenáll az alacsony és magas hőmérsékleteknek;
 • ellenáll az agresszív mosószereknek.

Kétféle festék megfelel ezeknek a követelményeknek: epoxi és akril zománc.

Jó tanács! A bevonat frissítéséhez a szakértők javasolják, hogy vásároljanak akrilfestéket fürdésre, az ilyen takarítás ára 5-ször kisebb, mint egy új tál. Az ilyen megtakarítások akkor érhetők el, ha a készítményt kézzel alkalmazzák.

Az öntöttvas fürdő helyreállításához kétféle kompozíciót alkalmaznak: epoxi és akril bevonat

Bevonattal történő helyreállítás epoxigyantával öntöttvas fürdőhöz

Epoxi zománcot széles körben használnak a fürdőhelyek helyreállításához. Ez az eszköz már tesztelve van, és tökéletes a tálak otthon történő festésére. Mindazonáltal a kompozíció elkészítéséhez összetett manipulációkra van szükség. Ezért nem minden fogyasztó veszélyeztetheti az öntöttvas fürdő epoxi alapú festékét.

Az a tény, hogy a bázis mellett van egy keményítő és egy lágyító a festék összetételében. A lágyító komponensként dibutil-ftalátot használnak. Köszönetének köszönhetően a festék vastag és viszkózus. A megfelelő tapasztalat és speciális szerszámok alkalmazása nélkül nehéz ezt a bevonatot alkalmazni a fürdő felületén, és egységes réteget kapni. Ezért ezt a munkát csak szakember végezheti.

A BASF festékkel való fürdő zománcozására vonatkozó átlagár:

Az akrilfestékek fürdőkád használatának jellemzői, a helyreállítási árak

A folyékony akril viszonylag nemrégiben használatos fürdők visszaállítására. A szakemberek azt állítják, hogy ez a festéknek majdnem ugyanolyan teljesítménye van, mint az epoxi zománc.

Az akril alkalmas vas festék festésére otthon, szakértők segítségével. Bár a kiváló minõségû keverék elõkészítése bizonyos erõfeszítéseket igényel. A festék nagy viszkozitásának köszönhetően nagyon hosszúnak és alaposan kevertnek kell lennie az alkalmazás előtt. Ezenkívül a keverék keményítőből és bázisból áll. Az előkészítés során a lágyítószert nem használják. Ez megkülönbözteti az akrilfestéket az epoxigyantából.

A keményítő folyékony konzisztenciájú, míg az akril alap vastag. Egy homogén anyag kerül a fürdő felületére, így az elegyet addig keverjük, amíg folyadék nem lesz. Ebben az esetben a festési folyamat nagymértékben leegyszerűsödik. Bár az epoxigyantával összehasonlítva, az akrilfestékkel történő helyreállítás többet fog kerülni.

A Stacril Ecolor folyékony akril medencében történő fürdőkúra átlagos árai:

Figyelj! A táblázatokban feltüntetett árak magukban foglalják a mester kirándulását a házba, a fürdőkádat, a fogyóeszközök költségeit, valamint a mesterek munkáját akril vagy epoxigyantával a tál felszínén egy rétegben.

Hogyan kell festeni a fürdőszobát: az alkalmazás technológiáját és ajánlásait

Amikor a tervezést átgondolták és a falak festéséhez használt anyagokat választották ki, akkor munkához juthat. A kezdeti szakaszban a festék felhordása előtt fel kell készíteni a falak felületét.

Ehhez távolítsa el a régi bevonatot:

 • távolítsa el a csempe;
 • távolítsa el a daraboló gipszdarabokat;
 • mossa le az elavult alkid vagy olajfesték nyomait.

Ezután a falak felületét óvatosan kiegyensúlyozzák, és a gitt befejező réteget alkalmazzák. Kívánatos, hogy cementbázisú.

Festés előtt a falakat teljesen tisztítani kell az előző bevonatból, szükség esetén a falakat szintelje ki,

Hogyan lehet eltávolítani a festéket a fal faláról a fürdőszobában: hogyan kell eltávolítani a felületet

Otthon kétféleképpen távolíthatja el a festéket a falakról: mechanikai és vegyi. Ez utóbbi módszer speciális mosóeszközök használatát foglalja magában. Segítségükkel a régi bevonat nyomai sikeresen eltávolíthatók a fém- és fafelületekről.

A mosogatószerek hatása a fali anyagokra nem olyan magas, így leggyakrabban a mesterek a megmunkáláshoz folyamodnak. De elengedhetetlenek lesznek azokon a helyeken, ahol az eszközhöz való hozzáférés korlátozott. Ilyen esetekben a szükséges területet egy sztripperrel kell kezelni, amelyet ecsettel kell felhordani a felületre. Néhány perc múlva a régi bevonat zselészerű lesz, így könnyen eltávolítható spatulával. Ha a falat több rétegben festették, akkor az öblítési eljárást ismételten végezzük.

A mechanikus eltávolítási módszer kézi vagy elektromos szerszámok használatát jelenti. Ha a régi bevonat súlyosan megrongálódott, akkor korlátozhatja a hurok, a fejsze, a dekoratív bevonatokhoz tervezett kaparó, a gyalugép és más éles szélű eszközök használatát.

Bizonyos esetekben a régi bevonat eltávolítása elegendő speciális készítményekhez - mosáshoz

Ha a festés előtt primeret alkalmaztak a falra, a bevonatot kézi szerszámokkal nem lehet eltávolítani. Ebben az esetben elektromos szerszámot kell használni, például egy fúrót, egy sarokcsiszolót, egy kalapácsgépet vagy egy épületszárítót.

Figyelj! A régi bevonat eltávolításához egy fúrógépet több fémlánccal rendelkező fúvókával együtt használnak. A folyamatban a linkek elakadtak és el tudnak repülni. A sérülések elkerülése érdekében feltétlenül ellenőrizze a láncok állapotát, és időben cserélje le őket.

Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában

A falak előkészített felületére alapozó réteget alkalmaznak. Ennek a készítménynek antibakteriális és vízzáró tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A primer antiszeptikus tulajdonságainak növelése érdekében folyékony klór-fehérítőt vagy réz-szulfátot adhat hozzá. Legalább 12 órát vesz igénybe, hogy száraz legyen, majd a falakat tetszőleges színben lehet festeni.

A színezékkompozíció alkalmazása során a legjobb eredmények eléréséhez kövesse a gyártó ajánlásait.

A gyártó ajánlásaitól függően a festék 2-3 rétegben kerül felszínre. Először is a sarkokat és a nehezen elérhető helyeket kell feldolgozni. A fal teljesen festett, csak utána továbbhaladhat a következőre. Alkalmazáshoz ecsettel, festőhengerrel, szórópisztollyal használható.

Hogyan kell festeni a csempe a fürdőszobában: a régi csempe helyreállítása

A fürdőszobában lévő falak frissítése költséges. Ha a teljes javításnak nincs elég pénze, korlátozhatja a kozmetikai lehetőséget.

A használt színek megváltoztatásához a következő típusú festék a csempe a fürdőszobában:

Ha valamilyen okból nem lehet cserélni a régi cserépet - létrehozni egy új fürdőszoba design segít festeni a csempe

Ezek a vegyületek tökéletesen esnek a csempe felületére, teljesen blokkolva azt. A szükséges tapadási szint biztosítása érdekében szükséges a csempe sima és fényes felületének fényesítése. A festék megmentése érdekében nem ajánlott hígítani a festéket. Kvalitatív eredmény csak akkor lehetséges, ha a kompozíció konzisztenciája sűrű. Különleges festékeket kerámia és üvegfelületekhez is kaphat.

Festéssel a falak a fürdőszobában képesek kezelni. A legfontosabb az, hogy olyan magas színvonalú festéket használjunk, amely megfelel a magas páratartalmú helyiségek követelményeinek, valamint szigorúan követi a technológiát. Üzem közben ügyeljen a gyártó ajánlásaira. Csak ebben az esetben a bevonat erős lesz és tartós.