Legfontosabb > Dekoráció

Lehetőség van festeni a fürdő akrilfestékkel

Még 10 évvel ezelőtt az akrilfesték alkalmatlan volt az agresszív környezetben töltött helyeken, beleértve a fürdőszobákat is. De most, a vegyipar aktív fejlesztésével az akril vegyületek könnyen ellenállnak az agresszív közegeknek, és sokkal erősebbek, mint a fürdőszobában. Az akrilfesték tartósságának kulcsa az alkotó sav, amely aktívan reagál a felületre, ami javítja a tapadást és védő réteget képez a külső felületen, amely ellenáll mind a hőmérsékletváltozásnak, mind a mechanikai sérülésnek (nem túl erősnek), valamint a páratartalomnak. Ezért a fürdésre használt akrilfesték univerzális jogorvoslat a javítás után a fürdőszobában lévő problémás területek javításához és helyreállításához.

Az akril festékek általában nagyon népszerűek a javítások során. Dekorációra használják. A fő jellemzője az ilyen festékek - fokozott ellenállást a víz. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy széles körben alkalmazzák az akril díszítésére szobák, ahol a magas páratartalom általában. Ez a festék nem rossz áthelyezi a nedves légkört, anélkül, hogy homályos lett volna, és nem lett volna esedékes esztétikus folt.

A festmény kivitelezésének minden körülményének való megfelelés lehetővé teszi, hogy az akril anyag legalább 10 évig tartson. Ezen időszak után a festék állapota nem lesz nagyon különbözik az eredeti eredménytől. Az előnyök közé tartozik a vízzel való hígítás lehetősége, ha szükséges.

Ebben az esetben a víztartalomnak nem szabad meghaladnia a festék teljes tömegének 10% -át. A megoldás szerkezete folyékonyabb lesz, ami bizonyos esetekben elengedhetetlen. Ezen kívül hígítással kissé csökkentheti a festékfogyasztást.

Az akrilfesték színe az akvizíció után korrigálható festék pigmentek beépítésével. Az akrilfesték az olajjal ellentétben nem szárítás után reped, és a festett felületen megjelenő film nagyon ellenáll minden légköri tényezőnek. Csak speciális oldószerekkel lehet lemosni. Az akrilfesték is univerzális - bármilyen felületre alkalmas.

Hogyan festhetünk akrilfestékkel?

Az akrilfesték ma a fürdőszoba egyik legmegfelelőbb megoldása. Vízállósága és más előnyei kombinálják a választást a javára. Közepesen szabványos méretű fürdő festéséhez egy 3,5 kg-os ilyen típusú festék vödörre és 500 g keményítőre van szükség. Először készítsd el a keveréket. Egy keményítőt fokozatosan öntünk a vödörbe, amelyet tele van festékkel, és amely alaposan összekeveredik, amíg egy homogén masszát el nem éri.

Meg kell jegyezni, hogy a festéksűrűség és a keményítő különböző értékei miatt meglehetősen rosszul keverednek, ezért ajánlatos elvégezni ezt az eljárást a kezével, maximális figyelmet fordítva a vödörfalakra és a fenékrészére, mivel ott vannak a megkötetlen területek. Abban az esetben, ha a munkakeverék egyenletességét nem lehet elérni, a fürdőszobában való festés után gyakran vannak olyan területek, amelyek még nem keményítettek. Keverés után az anyagot 10 percig hagyjuk, így nyugodt állapotba kerül.

A fürdőszobában lévő akrilfestéket ömlesztve kell alkalmazni. Ugyanakkor a fürdő szélei mentén kis mennyiségű anyag öntik, önállóan folyik védő réteg kialakításával. Ez a módszer lehetővé teszi a kifogástalan eredmény elérését, anélkül, hogy a foltok megmaradnak, amikor ecsetelésre kerülnek. A festéket azonban egyenletesen kell ráönteni a fürdőre, különben a réteg vastagsága túl nagy eltéréseket okozhat különböző területeken. Időben is meg kell állnia, ellenkező esetben a festékréteg vastagsága több cm lehet a fürdő alján. A megfelelő előkészítéssel a buborékok nem keletkeznek a festék felületén, amikor kifolyik.

Milyen előnyökkel jár az akrilfesték a fürdőszobában?

Az ilyen festék hasonlóan alkalmas acél- és öntöttvas fürdőkhöz (kvarc fürdőkhöz külön). Nagyon sűrű, megbízható védőréteget képez, amely legalább 12 évig működik az üzemeltetési normák betartása esetén. Az akril használata egy idő után kiküszöböli a sárga foltok megjelenését a belső felületen. Festés előtt nincs szükség a zománc régi rétegének eltávolítására.

Fontos, hogy az akrilfesték használata a fürdő eltávolítása helyett lehetővé teszi, hogy közvetlenül a fürdőszobába festse. Az akrilfesték szinte szagtalan, gyakorlatilag nem bocsát ki mérgező anyagokat, mert a munka után nem lesz sok idő a helyiség levegőbe jutására. Ez a festék végül 36 órával a munka befejezése után megkeményedik. Mert 2 nap múlva már úszhatsz egy új és szép fürdőben.

Az akril bevonatot kifogástalan simaság jellemzi, és enyhe fényességgel rendelkezik. A felület azonban nem csúszós, mert az akrilfesték nem növeli a fürdő traumás veszélyét. A fagyasztott réteg esetében a mosószerek nem szörnyűek, mert a fürdő végtelen számú alkalommal mosható. Ennek ellenére rendkívül puha súroló párnákat kell használni, mert a kemény súrolók lehúzzák a védőréteget, aminek következtében a zománc megsemmisíthető.

Ha vágya van arra, hogy a fürdőt nem fehér színben festessék, akkor amikor az akrilfestéket egy keményítővel keverjük össze, a kívánt színű pigmentet hozzá kell adni a keverékhez. Ebben az esetben további óvatosságra van szükség ahhoz, hogy a pigmentet alaposan keverjék a bázis és a rétegek azonos árnyékában a vödörben.

Akrilválasztás

A kiváló minőségű akrilfesték megfelel a következő kritériumoknak:

 • rugalmasságát;
 • az általa képzett bevonat nagy szilárdsága;
 • ellenáll a mechanikai igénybevételnek, nedvességnek, napfénynek, szennyeződésnek, hőmérsékleti ingadozásoknak;
  szag hiánya;
 • idővel a szín nem lesz homályos;
 • magas tapadás bármilyen felületen.

Akrilfesték vásárlásakor meg kell nézni a kompozíciót. Az alacsony minőségű termék megválasztása 1-2 év elteltével szükségessé teszi az új javításokat a fürdőszobában.

Azonban a kiváló minőségű akrilfesték nem lehet olcsó, mert a minőség megtakarítása egyszerűen csak veszteséges. A jó bevonat sokkal hosszabb ideig tart, és jelentősen kisebb a fogyasztás.

Hol vásárolhat akril fürdőfestéket? Ne vásároljon festéket a pulton, a nyílt ég alatt - ezeken a pontokon általában rendkívül bizonytalan minőségű termékeket árulnak el. Jobb, ha a festékeket az építőüzletekben minőségi tanúsítványokkal látják el.

Ami a színt illeti, a világos árnyalatok jobban megfelelnek a kis fürdőknek, amelyek vizuálisan növelik a helyiséget, csak az akril fürdőfesték alkalmas a bútorok és a vízvezeték szerelésére.

Az akrilfestékek legjobb gyártói: Jobi, Tikkurila, Worked, Feidal, VDAK, Plaid és Dulux.

Akril festék fürdő helyreállítása

A fürdő lényegében egy préselt acél vagy öntöttvas formájú, amelynek működő (azaz belső) oldalának zománc bevonata van. Általában a fürdő fehér és sima felületű. A zománc a fém jó korrózióvédelemmel biztosítja a vízzel és háztartási vegyi anyagokkal való folyamatos érintkezést.

Működés közben a korróziónak köszönhetően a zománc károsodása gyakran fokozatosan rozsdásodik. A keverő helyén szivárgások jelennek meg, amelyeket vízben lévő mész alkot. Ezek miatt a zománc sötétedik, és idővel ezek a csíkok világosan láthatóvá válnak egy fehér fürdő háttérén. A fürdő akril bevonattal történő helyreállítása lehetetlen feladatnak tűnhet, de teljesen megvalósítható.

A fürdőt valamilyen előkészítés után akrilfestékkel festették, amelynek lényege a korábbi zománc vagy akril bevonat kvalitatív eltávolítása. Ez az eltávolítás csiszolókoronggal és csavarhúzóval vagy fúvókával történik a fúrógépen. Ezután manuálisan illeszkedjenek a kényelmetlen területek, valamint a lyukak a fúróból, így a felület egyenletes.

A helyreállítás második szakasza a sztrippelő termékek eltávolítása a fürdőszobából. Ez a legegyszerűbb megoldás egy hagyományos vákuumszűrővel, amely vékony fúvókával rendelkezik. Ezután egy rongyot veszünk, és a fürdő egész területét háromszor dörzsöljük, ami biztosítja a porkép eltávolítását a fém karcolásairól és pórusairól, majd újra porszívóval húzza ki. Nem ajánlatos a fürdőszobát vízzel mosni annak érdekében, hogy jobban tisztázzák a festést, mivel ez a nedvességet a fém mikropórusaiba és fokozatosan lebomlik. Ezeknek a folyamatoknak az a következménye, hogy 5 évig csökken a helyreállított fürdő életideje. Ajánlatos egy olyan alapanyagot alkalmazni, amely jó penetrációval rendelkezik, és átjárja az egész felületet.

Szárítás után az alapozót zsírtalanítják. Ehhez a műanyag palackban lévő aceton a legalkalmasabb. Óvja a kezét, a szemét és a légutakat, valamint a helyiség megfelelő szellőzését. A zsírtalanítás után keményítőt és festéket kell előállítani, amely két rétegben kívánatos: az első - ecsettel, a második - görgővel. Ha a második festést a sablon és más változatok alá helyezi egységes alapra.

Akrilfülke festék

A vízvezeték-berendezések helyreállítása új szintet ért el, köszönhetően az új zománcformák és bevonat-helyreállítási módszerek megjelenésének. Az akrilfesték erősen nedvességálló, ezért vezető szerepet tölt be a szaniterek helyreállításához szükséges egyéb anyagok között.

Ennek az anyagnak az alapja az akrilsavak (akrilátok) észterei, így a festék nagy nedvességállósággal és tartóssággal rendelkezik. Ezért gyakran használják a magánházak és lakások, különösen a vízvezeték javítására. Az akrilfestékkel ellátott fürdők nem félnek a nagy hőmérsékletkülönbségektől, akár száz fokig. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően számos felületet festhet:

A folyékony akril hatótávolsága folyamatosan frissül, így a fürdő festése akrilfestékkel mindenfajta színben és árnyalatban készülhet.

Argumentumok a folyékony akril javára

A fürdőszobai akrilfesték költsége természetesen nem hasonlítható össze új vízvezeték-berendezések beszerzésével. Ezért, ha a fürdő már nem ragyogott, mint korábban, ne rohanjon, hogy jelentős összegeket kössön új termék megvásárlására. Végtére is, folyékony akril segítségével, minden egészségügyi eszköz kaphat második életet. A helyreállító akrilfestéknek a következő előnyei vannak:

 • ez az anyag jelentősen csökkenti a termékek helyreállításának pénzügyi költségeit;
 • festmény vízvezeték figyelembe véve az összes előkészítő munka fog minden két vagy három óra;
 • nem kell szétszerelni a fürdőt, és gyakran le kell vágni a burkolólapokat, akkor mit kell tennie az akrilból készült betétek behelyezésekor, vagy különösen a fürdő cseréjekor;
 • festés után a vízvezetékeket évekig lehet használni, míg a bevonat nem lesz lehámozva, és nem fog elhalványulni.

Annak érdekében, hogy megválaszolhassuk a fürdő akrilfestékkel történő festésére vonatkozó kérdést, meg kell értenünk a szaniterek felülete elkészítésének minden szakaszát a festéshez.

A fürdő elkészítésének lépései a festéshez

Ha úgy dönt, hogy a vízvezetékeket otthon, szakemberek nélkül veszi fel, először fel kell készítenie a vízvezeték felületét a festéshez.

 1. Először el kell távolítania a régi zománc felső rétegét, ehhez egy háztartási fúrógépet használhat speciális fúvókával vagy darálóval. Ezt megelőzően a fürdő fedelét zsírozza meg alkohollal, lehetőleg higítatlanul, és távolítsa el az összes szennyező anyagot a felületén.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget és légzőkészüléket használjon, amely megvédi Önt attól, hogy zománcdarabokat kapjon a szemében és a légzőrendszerben.

Ha nem rendelkezik a szükséges elektromos kéziszerszámokkal, használhatja a csiszolópapírt, de ebben az esetben a zománc eltávolítása a vízvezeték felületéről sok időt vesz igénybe. Jobb, ha megteheti a szükséges eszközt a bérlésben.

 1. Miután eltávolították a zománcot, a fürdő felületét zsírtalanító folyadékkal kell kezelni. Amikor ez a munka megtörtént, a fürdőt meg kell szárítani. Ezek az előkészítő szakaszok nagyon fontosak, és a festészet minősége a végrehajtás minőségétől függ. Ha nem távolítja el a régi zománc minden részét, akkor az akril réteg nem fekszik laposra, ami befolyásolhatja a bevonat jövőbeli élettartamát.
 2. Annak érdekében, hogy a fürdőszobával és más felületekkel szomszédos csempe ne legyen festve, maszkoló szalaggal lezárja.

Nagyon fontos: Ne felejtse el leválasztani a kád lefolyócsapjait a csatornából! A mosdókagyló aláfutó fólia alatti tér.

Akrilkészítés

Most fel kell készülned az akril használatára. Annak érdekében, hogy a festék megkapja a kívánt konzisztenciát, hozzá kell adni a keményítőt, amely után a készítményt alaposan megrázzák. Ilyen manipulációk eredményeképpen a keverék homogénnek kell lennie csomók és szennyeződések nélkül. Ne használjon azonnal festéket, kb. Harminc percig kell állnia ahhoz, hogy komponensei kölcsönhatásba lépjenek.

Ezután a kapott készítmény csak két vagy három órán keresztül használható, így a munkát minőségi, de ütemben kell elvégezni. Különös figyelmet kell fordítani az ilyen keverék eltarthatósági idejére, mivel különbözhet a különböző gyártótól, és ez minden bizonnyal befolyásolja az akrilfesték optimális használatát.

Hogyan készítsünk akrilot az elkészített felületre?

Tipp: A mosdókagyló alatt fel kell cserélni a kapacitást, mert lecsapolja az akril felesleget. A festéket legegyszerűbben kis adagokban kevernek könnyű ételben. Így könnyebb lesz a kezeléssel kezelni a felületet, és a festék viszont nem lesz vastagabb.

 1. Ha Ön öntöttvas fürdőt akar festeni, győződjön meg róla, hogy a termék széléről indul. Az ömlesztett módszert alkalmazva, a kis vízvastagságú, kis vastagságú bevonattal kösse le a teljes vízvezeték kerületet. Az akril kompozíciónak nagyon lassan kell áramlani a szaniterek belső falain, minden repedés és szabálytalanság feltöltésével. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízvezeték alapja nem sima és zsírtalan, különben az akril nem fog megfelelően bevenni.
 2. Teljes festés után az akril egy része a fürdő alapjába áramlik. Ezután ki kell venni a parafát a lefolyóból, és a spatulák sima mozgásait a fürdő alappal fel kell tenned, és fel kell venni a felesleget a lefolyóba (nem a lefolyóba!). Az ilyen manipulációk elvégzéséhez jobb a gumi nem merev szerszám használata, így elkerülhető a görbült felületek hibáinak megjelenése. A legjobb, ha közepes méretű spatulát használsz, hogy könnyen kezelhesse a fürdőkád kerekített részeit, ugyanakkor a munka üteme elég magas volt.

Az akril alkalmazása végső fázisa

Az alkalmazott bevonat minősége közvetlenül függ a türelmétltől, és azzal a képességgel párosul, hogy a festéket a vízvezeték falán egyenletes rétegben alkalmazzák. Az anyag végül felgyorsul az alkalmazásának napjától számított másfél nappal. Ebben az időben meg kell akadályozni a kis részecskék és a por behatolását a vízvezeték felületén. Ellenkező esetben a termék felülete durva lesz.

Ha a por nem kerülhető el, vagy buborékok és foltok jelennek meg a termék felületén, ismételje meg az eljárást és alkalmazzon másik festékréteget. De a nehézség abban rejlik, hogy az ismételt réteg nem alkalmazható a korábban kapott felületre, így át kell mennie a festészet minden előkészítő szakaszán.

Abban az esetben, ha a bevonat tökéletes száradása hibás, akkor anélkül, hogy félt volna a szilva és a csatlakozások csatlakoztatásához a csatornarendszerhez.

következtetés

Ha úgy érzi, az erő az önjavító fürdők számára, nagyon óvatosnak kell lennie a festék kiválasztásakor. Egyes hasonlóságok miatt az emberek hajlamosak összetéveszteni az akrilfestéket epoxi zománccal, de ezek teljesen más anyagok, és az egészségügyi termékekre alkalmazott módszer is különbözik egymástól.

Természetes folyékony akrilsavat öntünk a fürdőbe kizárólag öntési eljárással. Ha az alkalmazási módban azt írják, hogy a festéket szórópisztollyal lehet alkalmazni, győződjön meg róla, hogy nem akrilfesték.

A helyreállítás után még a vasalószerszám is melegebbé válik, mert az akril anyag gyakorlatilag nem vezet hőt. Ennek köszönhetően a fürdőben lévő víz hosszú ideig forró marad.

Ez a technológia nem frissíti a régi zománcot, ez a módszer magában foglalja az akrilfürdő létrehozását a régi egészségügyi termékekben bármilyen anyagból.

Festékek és zománcok a fürdőhelyek helyreállításához - a kompozíció megfelelő megválasztása és alkalmazása

Az elavult fürdő akril zománccal vagy akrilfestékkel való ellátása remek alkalom arra, hogy visszaállítsa a vízvezetékeket a korábbi vonzó megjelenéséért. Korábban fürdők gyártásához öntöttvas volt, amelyet később zománcozott. Az ilyen bevonatot az eredeti megjelenés megóvása jellemzi, de az idő múlásával is romlik.

Számos kezdők szembesülnek a kompozíció megválasztásával a fürdőszoba helyreállításához. Sok esetben ez akrilfestéket és zománcot alkalmaz. Ezek kissé eltérnek a tartósság, az ár és az alkalmazási algoritmus szempontjából. Emiatt a vásárlást közvetlenül megelőzően fontos feltárni a fürdőszoba helyreállításának minden egyes előnyét és hátrányát.

Az akrilfestéket vagy a zománcot leggyakrabban a fürdő helyreállítására használják.

Egyes szakértők meg vannak győződve arról, hogy a fürdőkúra helyreállítása akril zománc a legjobb megoldás. Igazán így van? A gyakorlat szerint ezek a vegyületek a következő előnyökkel járnak:

 • a nyereségesség - a kis költség néha nyilvánvalóvá teszi a zománc javát;
 • nagy kopásállóság;
 • gyors és egyszerű alkalmazás;
 • vegyi anyagokkal való tisztítással szembeni ellenálló képesség.

Az anyag kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a hátrányait. A fő egy szúrós szag. Ebben a tekintetben a zománcot csak a személyes légzésvédő eszközök használatával szabad alkalmazni - légzőkészüléket. Egy másik hátránya a kompozíció magas hővezető képessége, amely miatt a visszanyert fürdő meleg víz nagyon gyorsan lehűl.

A kád visszaállításához használt akrilfestéket is gyakran használják. Előnyei az alkalmazás egyszerűségében - munka közben nem használhat ecsetet és görgőt. A zománccal ellentétben a festék alacsony hővezető képességgel rendelkezik, így a fürdőszobában lévő víz ezen a kompozíción sokkal lassabban hűlhet.

Ha a festéket helyesen használják, akkor javítás után a vízvezeték-szerelő szinte tökéletesen sima lesz. A festék hosszabb ideig tarthat, mint a zománc, mivel kevésbé érzékeny a burkolatra. Ezenkívül a színtartomány sokkal nagyobb, mint a zománcok választéka - mindig választhat az árnyékot.

A festék drágább, de könnyebben alkalmazható.

A fürdő helyreállítására szolgáló festéknek azonban számos jelentős hátránya van. Ezek közül az első a viszonylag magas költségek. Gyakran a festékek kétszer olyan drágák, mint az azonos gyártótól származó zománcok. A második hátrány az, hogy az akril vegyületek képesek felszívni a hajfestéket. Az akrilfestéssel kezelt felület nagyon könnyű karcolás, és a rossz minőségű bevonat gyorsan elhalványul. Ezért javasoljuk, hogy ne mentse, és vásároljon festéket megbízható gyártóktól - Tikkurila vagy Liquitex.

Az újonnan felújított felületen megjelenő karcolásoknál a mikrobák felhalmozódnak, ami miatt a gyerekek számára nem biztonságos a fürdőzés. Ezért a működő helyreállított vízvezeték kell nagyon óvatos

Gyakran akrilfestékeket használnak az eredeti minta felépítéséhez a vízvezeték felületén. A többszínű kompozíciók segítségével gyönyörű szerzői fürdőt kaphat.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy a különböző akrilfestékek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az egyik gyorsabban szárít, mint mások, de nem ad eléggé vastag réteget. A többi több napig száraz, de tartósabb réteget képez.

Az akrilfesték alkalmazása nem olyan nehéz esemény, amely önmagában is megtehető. Fontos azonban, hogy ne felejtsük el, hogy minden munkát szellőztetett helyiségben kell elvégezni. A legjobb, ha egy ideig egy másik lakásba költözött, hogy megvédje magát és rokonait a mérgező füsttől.

Munka közben mindig viseljen légzőkészüléket. Ez sokkal hatékonyabban védi a tüdejét, mint egy közönséges orvosi maszk. Sőt, sok szakértő nem sújtja a katonai gázmaszk használatát.

A légzőkészülék mellett győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt és kötényt visel, mivel a festékfoltok eltávolítása a bőrön és a ruházat igen nehéz.

Mielőtt elkezdené a munkát a helyszínen, ki kell venni mindent, ami beavatkozhat. Vegye el a fürdőszobai készülékeket, és különösen a ruhadarabokat. Ezután folytatjuk a munkát. A fürdő helyreállítási algoritmusa a következő:

 1. 1. A felesleges papír használatával távolítsa el a régi bevonatot. Időt takaríthat meg egy csiszológép használatával vagy egy speciális fúvókák megvásárlásához. A légzőkészülék használata kötelező;
 2. 2. Távolítsa el a port porszívóval;
 3. 3. Tisztítsa meg a repedéseket és a forgácsokat;
 4. 4. Defraálja a felületet;
 5. 5. Töltsön forró vízzel a fürdőt, mivel a festék jobban helyezett egy forró felületre;
 6. 6. Szárítsa le és törölje le a fürdőt;
 7. 7. Miközben a kád feltöltődik, hígítsa meg a festéket oldószerrel;
 8. 8. Zárja le a leeresztő lyukakat polietilénnel;
 9. 9. Csavarja le a szifont és tegyen egy kis edényt az alsó lefolyónyílás alá;
 10. 10. Töltsön akrilot egy vékony folyóvízben a fürdőszoba oldalán. A szalag szélessége nem haladhatja meg az 5 cm-t.
 11. 11. Öntse a második sugárat a fürdõ kerületén, középen kezdve;
 12. 12. Várja meg, amíg a festék teljesen megszárad.

Ne aggódjon az a tény, hogy a csepegő festék megjelenik cseppekben, néhány perc alatt elmosódnak. Ne szakítsa meg a munkát - a legjobb, ha egyszerre mindent megtesz.

Az akrillát a fürdő oldalán lévő vékony áramlásra öntik

A szárítás során ne engedje, hogy por vagy fröccsenődjön a fürdőben. Ehhez kapcsolja ki a vizet. Ha a fürdő szárítása során észleli a képződött buborékfestékeket, majd egy fogpiszkálóval ütni.

A festék teljes száradása kb. 4 napig tart. Néhány óra elteltével az erodálódás szaga. A fürdőkúra helyreállításának ezt a módját "tömegesnek" is nevezik. A vízvezeték felületén végzett munka eredményeképpen vastag szilárd réteg képződik, amely hosszú ideig tart.

A fürdőszoba helyreállításához zománcozott kell készíteni néhány eszközt. Munkavégzéshez:

 • légzésvédő és védőszemüveg;
 • roller;
 • kefe szélessége 8 cm;
 • aceton;
 • mérőcsésze;
 • fém alapozó;
 • térhálósító;
 • ecetet.

Nagyon fontos a kiválasztott kefe mérete. Jobb, ha nem érintkezik a műszer sörtével a kezeivel, hogy ne hagyjon zsíros jeleket rajta. Ahhoz, hogy összegyűjtsük a leeső szalagot a felületről, tegyük fel a csipeszeket.

A zománcot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani.

Először csiszolópapírral vagy darálóval távolítsa el a régi bevonat maradványait. Ezután alaposan tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. A kád felszínét felöntjük, forró vízbe helyezzük és 15 percig hagyjuk. Ezután ürítse ki a vizet, és törölje le a felületet.

Távolítsa el a szifont, és fedje le a lefolyó lyukakat. Alulról helyezz el egy tartályt, amelybe a zománc áramlik. Ezután alkalmazzon primert. Ugyanakkor mozgassa az eszközt felülről lefelé, és ne hagyjon buborékot. Amíg az alapozó megszárad, keverje össze a zománcot és a keményítőt. Az első anyagréteget ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Hagyja megszáradni a zománcot, és helyezzen rá egy második réteget.

Ne feledje, hogy a zománc nagyon hosszú ideig, körülbelül egy hétig szárad, így a fürdőhely helyreállítása sokáig tart. Ráadásul a fürdő saját kezével történő helyreállítása nem lesz olyan megbízható, mint a gyárban, mivel szaniteráruk gyártásakor a gyártó speciális kemencéket használ, ahol a festék tapad a felülethez.

A bélés olyan termék, amely teljesen megismétli a fürdő alakját. Annak érdekében, hogy a régi vízvezeték felületét ne festsük, mindig rendelhetjük az árnyékolást és az alakzatot. Az üzemben egy szilárd akril lapot magas hőmérsékletre melegítünk, majd a kívánt terméket felszabadítjuk.

A kapott bélést telepíteni kell. Ehhez a fürdőt polírozni, tisztítani és szárítani. Ezután a béléscsőben lyukakat kell fúrni a túlfolyáshoz és a lefolyáshoz. Szükséges a termék habosított vagy speciális ragasztóval a fürdőszobába rögzíteni. Ezután a beépített bélés tele van forró vízzel, hogy gyorsabban ragasszon. Ha habot használ, akkor nem kell kitöltenie a fürdőt vízzel.

Miután több órát töltöttél el, egy teljesen felújított fürdőt kap, amely kb. 20 évig tart. Ennek a módszernek több más előnye is van. Először is, a bélés nem sötétedik és elhalványul. Másodszor, nem fog felszívni a piszkot vagy a rozsdát. Harmadszor, ellenáll a sokkoknak és repedéseknek. Az akril bélés eredetileg antibakteriális védelemmel és viszonylag alacsony hővezető képességgel rendelkezik.

A hátrányok közül meg kell jegyezni annak magas költségeit. Azonban nagyon kevés időt töltesz a telepítésénél, mint a festésnél. Ezenkívül hosszabb nagyságrendet is igényel.

Hogyan válasszunk festéket öntöttvas fürdőnek?

Az öntöttvas fürdő tartós és stabil, nem okoz zajot víz használata esetén, alacsony hőkibocsátással és hosszú ideig tart De a hagyományos zománc bevonat "sokkal kevesebb életet él" (legfeljebb 10 év), mint az öntöttvas, amelyből a fürdő maga készült.

A gyári zománc bevonat rendkívül magas hőmérsékletet igényel, amikor a fürdő belső felületére permetezett zománcpor öntöttvas alapanyaggal szinterelve van, és amikor felmelegszik, sűrű, fényes zománcos tálba olvad.

Most azonban különleges festékek készülnek, és még olyan készleteket is készítenek, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy frissítse az öntöttvas fürdő fedelét. És még egy "zest" is hozzá, ha látványos színt választ vagy rajzot rajzol a fürdõ külsején (vagy a levegõn belül).

Rengeteg választás

A fürdés közben a víz nem csak víz hatásának van kitéve, de felmelegszik (általában akár 50 ° C-ig), és ahhoz, hogy az újonnan festett fürdő ne váljon gyorsan csillogóvá, különleges festékekre van szükség.

Leggyakrabban egy többkomponensű készítmény, amely közvetlenül az alkatrészek alkalmazása előtt összekeveredik, kémiai reakcióba lép, és erősen egységes bevonatot képez.

Ezért kell teljes mértékben ellenállni a festék előkészítésének és alkalmazásának valamennyi technikájával, valamint a felület szárítási idejével, amelyet a gyártó a mellékelt utasításokban javasol.

Meg kell különböztetni a fürdő bevonatot kívülről és belülről, vagyis a fürdő táljáról.

A fürdő külső oldala nem esik intenzív nedvességnek, és a régi szovjet fürdő gyakran durva. Ezért a bevonat nem túl drága festék a tálhoz, de olcsóbb PF-115 alkid zománc a penolphtalein alapon vagy korróziógátló akrilfesték vízalapú fémhez.

Maga a tál (a fürdő belső felülete) feldolgozására, összetételben és alkalmazási módban eltérő.

Az akril önterülő zománcok egyenletesen eloszlanak a felületen egy állandó vastagságú réteggel (ecsettel történő öntés és eloszlás, és még a kád kezdetén történő javításával is, egy ilyen bevonat meglehetősen egyenletes, a folyékony akril által lefedett felület nem sárgul és ellenáll a mechanikai sérülésnek.

A folyékony akril helyreállítása során azonban kívánatos a lefolyószerkezet eltávolítása.

A készletben lévő félkész zománcot és keményítőt szobahőmérsékleten egy napig tartjuk, majd a gyártó által meghatározott arányban (kb. 100: 10) összekeverjük, tíz percig állni hagyjuk és azonnal felhasználjuk, mivel a polimerizációs eljárás már elment, és az alkalmazott kompozíció bekapcsolódik a felületre kiváló minőségű védőfóliában.

A gyártó által megadott élettartam 10-15 év.

Az epoxi zománcok tartós bevonatot biztosítanak, de toxikusak (védőfelszerelésre van szükség: légzőkészülék stb.) És bizonyos készségeket igényelnek. Ez a legelmaradottabb lehetőség a fürdő visszaállítására, de ezek a zománcok érzékenyek az ütközésre (forgácsolás lehetséges), és idővel sárgulnak.

Optimálisan 4 rétegben festett. Ecsettel, hengerrel vagy szórással fel kell használni (dekoratív oldatot kell hígítani a teljes mennyiség 5-15% -ával).

 • Az egykomponensű komponensek paszta anyag, és ha alkalmazzák őket, lényegesen kiegyenlítik a szabálytalanságokat és a felületi hibákat.
 • A kétkomponensű (zománcozott alap és a keményítő) alapos előzetes keverést igényel az alkatrészek megkezdése előtt. A bevonat erősödik és csak 5-7 nap múlva teljesen lefagy.
 • Háromkomponensű anyag (zománcalap, keményítő és katalizátor). Szükséges az alkatrészek elvezetése és a felület gondos előkészítése. Az alkalmazás után 5 órán belül fontos a fürdő sérthetetlenségének biztosítása (por, víz stb. Védelme). A vázlat elkerülésének első napján a teljes szárítás teljes ideje 5 nap. Gyakran értékesített tartozékokkal, szerszámokkal és utasításokkal.

Válassza ki a "automatikus" fürdőkuplungot a fürdőhöz. Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Hogyan válasszunk fürdőhelyet a fogyatékkal élők és az idősek számára? Ismerkedjen meg erről a cikkről.

Hogyan válasszunk?

A szakemberek nemcsak az anyagot választják, amellyel kényelmesebbek és ismertek a munka, hanem garanciát vállalnak a végzett munkára (0,5 és 3 év között). Ha azonban úgy döntesz, hogy pénzt takarít meg, és tapasztalatai vannak a festészetben, akkor magának kell kiválasztania a zománcot, akkor figyelni kell a részletekre.

 • A fémfesték címkéjén fel kell tüntetni, hogy a festék zománcozott fürdők restaurálására szolgál. A zománcok eltarthatósága a fürdőhelyek helyreállításához egy év, jobb, ha a legutóbbi festéket a kiadás időpontjában választják.
 • Az aeroszolos festék hígabb, könnyen felszívódik a felületen, és amikor az oldószer eltűnik, a réteg hígabb, ezért kevésbé tartós. Ezért az aeroszolokat, mint gyorsan száradó anyagokat, amelyek alkalmasak a nehezen elérhető helyek fedésére, gyakrabban használatosak a kis hibák kiküszöbölésére vagy befejező bevonatként.
 • Gyakran zománccal és keményítővel kiegészítve különleges eszköz a fürdőkád előkezeléséhez. Jó, ha a sötétítő paszta készlet is hozzá van kötve, hogy árnyékot kapjon az alapfehérjétől.
 • A felülethibák jól tele vannak vastag, pasztaszerű epoxi festékekkel és zománcokkal "Epoxin-51"

Minden más bevonat alatt a felszínt a legtávolabbi módon kell elkészíteni. különösen folyékony akril (stacril) alatt.

Gyakran előfordul, hogy az előző réteget teljesen eltávolítják egy speciális szerszámmal, további felületi hibák kitöltésével), mivel nem zárja le a forgácsokat és a repedéseket, de a leghosszabb működési idő (legfeljebb 15 év).

A 4-6 mm vastagságú töltőanyaggal töltsük fel. Az akril keverékeket körülbelül 24-48 órán át száradni kell.

 • A zománcréteg teljes polimerizációjának ideje körülbelül egy hét, és 6-8 évig szolgál.
 • A többkomponensű, munkahelyre készített keverékek életképessége 40-50 perc, így gyorsan kell dolgozni, és ha szükséges, az egyes rétegeket külön kell hígítani.
 • Néhány folyékony zománcot, például a Reaflex-50-et leginkább a szakemberek használják, mivel alkalmazásukhoz tapasztalat szükséges, és nagyon jó eredményt ad, ha a bevonat legalább 4 réteg (mindegyiknek száraznak kell lennie a következő alkalmazása előtt), és ezért működik egy hétig tart.

A gyártók és az árak

 • Az öntöttvas fürdő külföldi gyártóinak körében ismert finn cég Tikkurila (kétkomponensű "Reaflex-50", 1100-1200 rubel 1 literre), angol Dulux (optimálisan illik az akril háromkomponensű "DuluxRealifeKitchenBathroom" -hoz, 900-2259 rubel 1 l) és az American Rust Oleum (kétkomponensű speciális kád) Cserép újrafestő készlet akril- és epoxigyantával 1,800 rubelről 1,18 literre.
 • A belföldi gyártók felkínálják festéküket, de gyakran az importált alkatrészek alapján készülnek. Az ár függ az anyag keményedési idejétől és összetételétől, de általában ez egy nagyságrenddel kisebb, mint a külföldi társaik, és csomagonként 500-900 rubel.

Az "Random House" orosz cég teljes készleteket gyárt (ahol a festék és a keményítő mellett vannak olyan anyagok, amelyek a vegyi feldolgozásra és a mechanikai előkészítésre vonatkoznak, és amelyeket várhatóan alkalmazni kell.

A termelés "Svetlana" készletének ára 750 rubel (egy árnyaló pasztát is tartalmaz), és a színes zománcon alapuló "Fantasia" készlet ára körülbelül 620 rubel.

A "Reneszánsz" készlet magában a festékben magában foglalja a szükséges pénzeszközök egészét (0,8 kg - 520-890 rubel).

"Epoxin" zománc 0,7 kg-ra. 450 dollárba fog kerülni. A B-EP-5380 és a B-EP-5380U tiazotróp zománcok (4 kg-tól 1 kg-ig, 5 kg-os vödörben csomagolva) lehetővé teszik, hogy a kívánt vastagságú bevonatot két rétegben alkalmazzuk és csak egy nap után festjük fel.

A folyékony akril ára 1400-2000 rubel / 1 kg. ("STACRIL ECOLOR", "PlastAll" opciók).

A vezető hazai gyártók (a Kudo fürdők zománcozása) 400 ml térfogatú aeroszol festékének ára 200 rubel. akár 485 rubel egységenként a kompozíció színétől és adalékanyagaitól függően.

Hogyan választhatok egy fából készült fürdőhelyet? Hasznos ajánlások.

Tanuljon meg ebből a cikkből, hogyan kell megfelelően felhelyezni a fürdőt a lábakra.

Az öntöttvas fürdőt egyszerűen festeni, a legnehezebben felkészülni a festésre és a technológia minden árnyalatának pontosságára, hogy az új bevonat kiváló minőségű és hosszú ideig szolgáljon. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a régi zománcot, a homokot és helyezze fel a felületet.

A szakemberek segítsége ebben az esetben nem lesz felesleges. és az új bevonat kopási időtartama függ a víz összetételétől és a felhasználó pontosságától a fürdőszobában. És ha a megfelelően megválasztott festék legalább 5 év lesz.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Valóban nagyon hasznos információk találhatók nekem. Újabban egy fürdő károsodott egy helyen, vagy inkább egy zománc chip alakult ki, és most ez a hely rozsdásodik. Egy alkalmasabb megoldást választottam magamnak, epoxi zománcot egy ballonban. Mivel nem akarom átfesteni az egész fürdőt, és nincs értelme.

A régi öntöttvas fürdő bevonatot üvegüveggel készítettük - valóban a vízben, víz nélkül is meleg, nagyon sima. De hátrányaim vannak bizonyos hátrányokkal - nem tudod festeni a fejedet otthon, mert nem lehet mosni a festéket, és gondosan válassza a tisztítószereket - csak nem csiszoló, hogy ne károsítsa a felületet.

Akril töltőanyagot használtam az öntöttvas fürdő eredeti megjelenésének helyreállításához. Könnyű dolgozni, mindent meg tudsz csinálni. Az új öntöttvas fürdő sok pénzt fog fizetni, és frissítheti a régiét egy fillért sem. Fél év telt el, újszerű.

A fürdő felújítása során az öntöttvas fürdőhöz jutott, amelynek festéke az idő múlásával jelentősen elhalványult. Egy boltban azt ajánlották, hogy epoxi zománcot használjanak a másik akrilban. Ennek eredményeként úgy döntöttünk, hogy hívjuk a mestereket, és frissítenék a fürdőnket. Szakemberek által használt epoxi zománc. Azóta nem jelentek meg a karcolások vagy karcolások)

Nemrég festettünk egy kétkomponensű fürdőszobai festéket. Befejezett légfúvás. 3 napig nem használták a fürdőszobát, hogy festeni jól megfagyott. Kiderült, hogy új!

Nemrégiben festett fürdő szett "Svetlana". Úgy tűnik, valami rosszat tettek. Nem csak fényes. Tehát rosszul is piszkos. Elég, hogy egy poros kézzel, akkor a nyom sötét. És ne mossa végére. Az egyik szín a citromot illeti. Tud valaki mondani, hogy mi a rossz? Köszönöm.

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Akrilfesték: besorolás, jellemzők és felhasználási technológia

  A fürdő élettartama, mint bármely szaniter áru, korlátozott. A kivitelezés minőségétől és a gyártótól függően a hagyományos fémfürdő 10-15 év esztétikáját és teljesítményét megőrzi. Idővel a felszínén apró felületek jelennek meg, és a zománcburkolatot eltörik, ami a tapintásos érintkezés során durva és kellemetlen lesz.

  A fürdõcsere költséges vállalkozás az új termék megvásárlásával, valamint a bontási és telepítési eljárással. A költségek csökkentése és a fürdő évekig tartó élettartamának meghosszabbítása lehetővé teszi az akril zománc kezelését.

  Jellemzők és specifikációk

  Az akrilkeverékek egészségügyi célokra nem vizes oldatok - zománcok. Ritka termékek, amelyekben az akrilátok nem vizes diszperziók formájában vannak jelen. Az ilyen festékek jellemzői:

  • alkalmazási módja - az, hogy zománcot öntünk a fürdő oldalára, és egy egyenletes felületet alakítunk ki 2-6 mm vastagsággal. Puha gumi spatulák használhatók az akril réteg egyenletes elosztására. A kefék és a hengerek nem használatosak, mert csökkentik a képződött bevonat minőségét;
  • szárítási idő - a vízalapú analógokkal ellentétben az akril fürdő zománcok többször is kiszáradnak. A legtöbb zománcozási időtartam egy naptól négy napig terjed;
  • A színes - standard akril zománc fehér színű, mely pigmentek (színek) hozzáadásával módosítható.

  Anyagfajták

  A zománcok meglévő osztályozása a fémtermékek helyreállításához nagyon önkényes, és a felhasznált anyag típusával van felosztva. A gyártók vas- és acélfestékeket, valamint univerzális vegyületeket gyártanak.

  Acélhoz

  Az akrilfestékek acél fürdőkhöz viszonylag sima felületre alkalmazzák, minimális üzemi hibákkal. Az ilyen vízvezetéktermékek kismértékben károsodnak a működés során, és általában csak a zománcozott réteg megsemmisítésével jellemezhetők. Az alkalmazott zománcnak nagy tapadásúnak kell lennie annak érdekében, hogy elegendően vastag és tartós bevonatot tartson fenn az alapfelületen.

  Öntöttvas esetén

  Öntöttvas fürdők zománcai - egy öntöttvas termék rétegének újrateremtésére használják, és kevésbé tapadhatnak, mint az acél fürdők festékei. A zománcozott réteg megsemmisítésével az öntöttvas felületén jelentős korrózió figyelhető meg. Megmunkálás (fugázás) után az elsődleges bevonat eltávolítása és károsodás miatt korróziós hibák maradnak, és megkönnyítik az új zománcburkolat rögzítését.

  egyetemes

  Az univerzális festékeket ugyanolyan sikerrel alkalmazzák acél és öntöttvas alapon. A legtöbb akril zománcot úgy tervezték, mint univerzális vegyületeket, amelyeket bármilyen fém vízvezeték helyreállítására használnak.

  Termékjellemzők

  Számos olyan termékről van szó, amelyet a gyártó az egészségügyi termékek festésére hatékony eszköznek nyilvánít. Ezek közé tartoznak az epoxigyantákon alapuló kefék és a nyomás alatt lévő festékek.

  • A zománcozott rétegnek egy ecsettel történő létrehozása lehetővé teszi, hogy a restaurálás után első év során használható bevonatot kapjunk. Ezután összeomlik, különösen akkor, ha a fürdőt gyakran hideg vagy meleg vízzel (kevesebb, mint 17 vagy több mint 60 ° C) üzemeltetik.
  • A permetezéssel alkalmazott festék rendkívül gyenge hatékonysággal és nem alkalmas tartós és esztétikus dekorációs réteg létrehozására.

  Az ömlesztett akril zománc fürdőnek a következő előnyei vannak:

  • a magas viszkozitás miatt termelési hibák kiküszöbölése;
  • hiánytalanul eltakarja a hibákat még töltött réteg alatt is;
  • az a személy, aki nem rendelkezik különleges készségekkel és ismeretekkel;
  • nem igényli a fémalap elő-alapozását;
  • a festés a fürdő lebontása és a csempék lebontása nélkül történik;
  • A kapott bevonatot magas fenntarthatóság jellemzi, és intenzív tisztításnak vethető alá csiszolóanyagok és tárgyak használata nélkül.

  Itt az ideje, hogy megtudja mennyi akril festék a fürdőszobában.

  De először nézze meg a következő videót az akrilfesték használatáról a fürdő helyreállításához:

  Az akrilfesték költsége a fürdőszobában

  Az ár, amellyel akrilfestéket vásárolhat fém öntöttvas fürdő helyreállításához, 1700-2000 rubel. A zománcokat hivatalos gyártóktól, valamint építési vagy vízvezeték-kereskedelemből kell megvásárolni. A bevonat szárítási ideje és működési tulajdonságai a kezdeti keverék minőségétől függenek, ezért a legolcsóbb termék megtakarítása és megvásárlása nem éri meg.

  Ha kétségei merülnek fel a következő munkák körével kapcsolatban, ajánlatos nagyobb mennyiségű zománcot vásárolni, mint a kiszámított. Ez elkerülheti a bevonat elutasítását, ha a kezdeti becslések hibásak és nem elegendőek ahhoz, hogy egyenletesen alkalmazzák az egész belső felületre.

  Talán olyasmit hallottál, mint az "ekovanna". Az akrilfesték segít:

  Akrilfülke festék

  Nem sokkal ezelőtt az emberek azt hitték, hogy lehetetlen festeni a festéket a magas páratartalmú helyiségekben: a bevonat megrepedt és elkerülhetetlenül "elárasztotta" a vonzó buborékokat. De a modern technológiák, amint önök is tudják, nem állnak meg, így ma már csak a legmegfelelőbb választást kell választania.

  Akril festék fürdő helyreállítása

  Ha kifejezetten az akril festékekről beszélünk, akkor az állandó minőségjavítással párhuzamosan megjelenő megjelenés valódi forradalmat eredményezett a javítás és az építőipar területén. Ez nagyobb mértékben vonatkozik a fürdőszobákra és a magas hőmérsékletnek és páratartalomnak kitett helyiségekre.

  A fürdőben, akrilfestéssel borított

  Akril fürdőfesték: általános jellemzők

  A fent említett nedvességállóságot elsősorban az akrilsav okozza, amely az összes ilyen festék összetételét képezi. De ennek a savnak köszönhetően az anyagnak más egyedi tulajdonságai vannak. Így könnyedén átadja a legélesebb hőmérséklet-csökkenést (akár 100 ° C-ig), ami miatt szinte minden éghajlati zónában széles körben használják.

  Ezenkívül egyéb festékkeverékeket is tartalmaz, amelyek a festék száradása után speciális műanyag fóliát képeznek. Ez utóbbi szilárdan kapcsolódik a festett felülethez, és a teljes működési idő alatt megóvja mindenfajta mechanikai hatástól. Végül az akrilfesték is univerzális, mivel bármilyen anyagot - nem csak fémet -, hanem betont is lehet festeni.

  "Liquid Acryl" - a zománcfesték leírása a fürdő helyreállításához

  Az akrilalapú festékekhez nem tartozik saját szabvány, de a GOST 28196-89-ben önálló termékként kerültek kivonásra, amely szabályozza a vízzel diszpergált festékek gyártását.

  GOST 28196-89. Vízzel diszpergált festékek. Letölthető fájl.

  Ha a bank azt mondja, hogy a festék ennek a szabványnak megfelelően készült, azt jelenti, hogy a festék hosszú ideig tart, és évekig nem veszíti el eredeti színét.

  Az akrilfestékek erősségei és gyengeségei

  Sok előnye van, úgyhogy csak a legjelentősebbek.

  1. A festék tökéletesen elviseli a hirtelen hőmérséklet-csökkenéseket, ahogy már említettük, valamint a különböző vegyszerek hatásait.
  2. Fehér színben adják el, de kívánság szerint a szín könnyen megváltoztatható annak érdekében, hogy a fürdőszobát egy adott kialakítás alatt átalakítsák.

  Blue Tint Bath

  A festett fürdőszobát a helyreállítás után meglehetősen kevéssé lehet használni

  Az akril fürdõbevonó vegyületek fontos elõnyei

  Ami a hiányosságokat illeti, az akrilfestékek fő ellenségei csiszolóanyagok, ezért a fürdőkád por tisztításával szigorúan tilos. Ehelyett jobb, ha finom tisztítószereket használnak olyan gélek formájában, amelyek nem károsíthatják az akril felületet. Ez elvileg az egyetlen hátránya az anyagnak.

  Ne használjon csiszolóanyagot a tisztításhoz.

  Fajták és kiválasztási kritériumok

  Először is, az akrilfesték vízzel diszpergálható nedvességálló bevonat, amelyet általában két nagy csoportra osztanak.

  1. Emulziós festékek. A fém kivételével tökéletesen illeszkednek minden felületre, ezért gyakran használják a fürdőszobában. A fő előny a hatalmas színválaszték. A festmény eredménye egy esztétikus felület (lehet matt és fényes is), amely évek óta nem veszíti el eredeti tulajdonságait.
  2. Latex festékek. Az ilyen festékek egyik jellemzője, hogy ugyanolyan jól esnek a régi és az új felületre, ráadásul a megnövekedett kopásállósági mutató jellemzi őket. A nedvesség nem félek az ilyen bevonatoktól, ezért könnyen fürdhető.

  Akrilfülfestékek fajtái

  Miután eldöntötte a festék típusát, el kell döntenie, hogy hol vásárolhatja meg. Az első dolog, ami eszembe jut, az építési piac, mert az árak állítólag alacsonyabbak. A valóságban ez nem így van, mivel a piaci árak (különösen az elmúlt években) jelentősen emelkedtek, és a hamisított és "kézműves" termékek értékesítése több mint virágzó. Ezért jobb, ha egy nagyméretű hardverraktárba megy.

  Jobb vásárolni festéket egy megbízható boltban vagy megbízható beszállítótól.

  Tipp Ezek a boltok nagy mennyiségben vásárolnak festéket, és ennek megfelelően a legalacsonyabb áron. Továbbá minőségi garanciát nyújtanak, így a hamisítás megszerzésének valószínűsége majdnem nulla.

  A helyén már meg kell győződnie arról, hogy az akrilfesték megfelel-e bizonyos paramétereknek.

  Ezek a következők:

  • a befejező bevonat tartósságának garantálása;
  • ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak;
  • ellenáll a magas páratartalomnak és a mechanikai sérülésnek;
  • nagy tapadás;
  • szag hiánya;
  • rugalmasságát;
  • UV ellenállás.

  Még a vásárlásnál is figyelni kell a kompozícióra és a minőségre. A minőségi anyag nem lehet olcsó, ezt nem szabad elfelejteni. Ellenőrizze a bankot a GOST márkák és minőségi jelek jelenlétének megjelenítéséhez, először olvassa el az értékelést az interneten.

  Óvatosan válassza ki az árnyékot, és fordítson figyelmet a kompozíció minőségére

  Ami a színt illeti, a fürdõ legjobb lehetõsége fehér, de ha akarod, akkor más színekkel is kísérletezhet. Ha a fürdőt nagyon jó minőségű akrilfestékkel festjük, figyelembe véve az összes technológiai követelményt, akkor a védőbevonat körülbelül 10 évig tart.

  Tipp Az árkategória ebben az esetben nagy, de átlagosan egy liter festék költsége körülbelül 150-800 rubel.

  Népszerű gyártók és márkák akril festékek

  Emellett az emberek gyakran érdeklik, hogy melyik akrilfesték gyártója jobban szeretne. Rengeteg lehetőség van, de jobb választani azok közül a gyártók közül, akik garantálják a minőséget és már évek óta jelen vannak a piacon. Tekintsük a legjobb cégek, valamint a legnépszerűbb akrilfestékek márkáit.

  Tikkurila

  Egy népszerű finn építőipari márka, amely sok éven át számos országban kiváló minőségű festékeket biztosít. Azonnal foglaljon helyet, hogy a Tikkurila nagyméretű, nemcsak akril, hanem egyéb festékeket is tartalmaz. A legnépszerűbb márka a Reaflex 50 (Reaflex 50), amely kétkomponensű epoxigyanta anyag, amelyet zománcozott fürdők és uszodák kezelésére használnak. A hagyományos fehér és kék színekben kapható.

  Reflex 50 - festék fürdőhöz

  1. táblázat. A Reaflex 50 festék fő jellemzői