Legfontosabb > Tartozékok

A fürdő folyadék akril helyreállítása: az anyag és a technológia kiválasztása

Előbb vagy utóbb a kedvelt fürdő, amely legutóbb káprázatos fehérséggel ragyog, elveszíti vonzó megjelenését. Mit kell tennie a tulajdonosnak? Az új berendezések megvásárlása és telepítése költséget fog fizetni, és ha összeadja az összeget a régi szerelési és javítási költségek leszerelése után a telepítés után, nagyon jelentős költségekkel jár.

Innovatív technológiák jönnek a mentésre, amely egy rövid idő alatt, szétszerelés nélkül, vissza tudja adni az új vízvezeték megjelenését egy régi vízvezeték-szerelőnek. A fürdők folyékony akrilnal történő helyreállítása az egyik ilyen gyakorlati megoldás.

Miért válassza ezt a helyreállítási módszert?

A "fürdő" módszer, amint az úgynevezett, meglehetősen egyszerű. Az elkészített készítményt a tál szélén lévő körbe öntjük, majd lassan lefolyik és lefagy, 2-8 mm réteggel.

A tál felülete sima és fényes lesz.

Az új bevonat maszkolja a régi fürdő kicsi és közepes hibáit, például rozsdafoltokat, forgácsokat, karcolásokat, repedéseket és egyéb változásokat a színben és a szerkezetben.

A folyékony akril betöltése az egyik legkedveltebb módja a fürdő helyreállításának, és ez nem véletlenszerű, mivel számos előnye van:

 • A folyékony anyag a fürdő felületén szabálytalanságokat és repedéseket okoz.
 • Az akril nagyon kellemes az érintésre, nem csúszik, ami nagyon fontos a vízvezetékhez. Ezenkívül megőrzi a hőt.
 • Az akril bevonat tartós, mechanikai károsodással szemben ellenálló, megakadályozza a patogén baktériumok kialakulását és növekedését.
 • A felújított felület nagyon könnyen tisztítható. Nem sárgul és nem szennyezi a szennyeződéseket. A szennyeződés eltávolításához csak kímélő mosószerrel mossa le a fürdőt.
 • Folyékony akril a fürdő tulajdonosának kérésére bármely színben színezhető.
 • Jelentős megtakarítás a családi költségvetésben. A legkonzervatívabb becslések szerint a fürdő folyadék akril helyreállítása a berendezés cseréjére fordítandó összeg kb. 20% -át teszi ki.

A folyékony akril alkalmazása nagyon egyszerű. A munkákat önállóan lehet elvégezni.

Hogyan ne téveszteni az anyagot?

Kezdje a munkát a fürdő frissítésével a helyreállításhoz szükséges kompozíció kiválasztásával. Ez egy felelős esemény, a végeredmény nagyban függ attól. A megfelelő választás érdekében tisztában kell lennie azzal, hogy milyen akril folyadék. Ez egy modern polimer anyag, amely szükségszerűen két komponenst tartalmaz: a bázis és a keményítő.

Az értékesítés számos különböző anyagot tartalmaz, amelyek összetétele eltérhet.

A gyártó bevezeti a folyékony akril különböző adalékanyagok összetételét, amelyek javítják a tulajdonságait vagy megváltoztatják a színt. A vásárlás előtt gondosan tanulmányoznia kell a gyártó információit, és meg kell határoznia, hogy szükség van-e ezekre vagy más adalékokra, vagy sem. Az is jó, hogy megismerkedjen azokkal a felülvizsgálatokkal, akik már használják a frissített fürdőszobát. A legnépszerűbb restaurációs kompozíciók ma tekinthetők meg:

1. opció - folyékony akril "Lux" az "EcoVanna"

Az anyagot kifejezetten a fürdők önálló helyreállítására tervezték otthon. Az oldószer használata nélkül jól keveredik, ritkán buborékot képez, nagyon műanyag és folyékony. A kompozíció előnyei:

 • kiváló folyékonyság;
 • foltok hiánya;
 • nagy tapadás;
 • jó fedő képesség, nem hagy hiányosságokat;
 • tökéletes fehér kivitel;
 • alacsony szag;
 • 24 órán belül teljesen keményedik;
 • élettartam - akár 15 évig.

A készítmény sötét árnyalatot nem ad. A szín megváltoztatásához ajánlatos a LUX színsémát ugyanazon a gyártótól használni. Más vállalatok színei összeegyeztethetetlenek lehetnek. A keményítő és a bázis szerepel a csomagban. Három különböző térfogatú vödörben van csomagolva, amelyek mindegyikét egy bizonyos méretű fürdőhöz tervezték.

2. opció - akril vagy folyékony akril

Az első olyan kompozíciók, amelyeket a zománcfürdők öntéssel helyreállítanak. Nagyon nehéz vele dolgozni. A készítmény gyengén kevert, a teljes egyenletesség elérése meglehetősen nehéz. A nem kevert keverékek a fürdők falán rosszul megkötő területeket hagyhatnak el.

A munkafolyamat során gyakran kialakulnak csepegtetők és buborékok, amelyek rontják a tál megjelenését. A készítményt csak fehérben állítják elő, így a kívánt színárnyalat "Epoxin-51" és "Stakril" színeket használják.

Az anyag által birtokolt tulajdonságok:

 • a legmagasabb bevonóerő az analógok között;
 • jó fedő teljesítmény;
 • hófehér sima fehér felület;
 • kikeményedési idő - 2-4 nap;
 • a megoldás maximális "életképessége" 70 perc;
 • éles, kellemetlen szag jelenléte;
 • élettartam - akár 20 évig.

A Stakril nem oldható oldószerrel. A kis dózisú oldószer bevezetése a készítményben elpusztítja a szerkezetét. Folyékonyvá válik, és túl gyorsan áramlik a fürdő fenekére, túlságosan vékony réteg bevonással a tál falára.

3. opció - Plastol

A kompozíciót egy orosz-szlovén vállalat gyártja az európai minőségi előírásoknak megfelelően. Termelésével nem használnak oldószereket. Az anyag jól keveredik, nem buborékzik, könnyen alkalmazható, anélkül, hogy foltok és csíkok maradnának. Ajánlott azoknak, akik folyadék akrilnal szeretnék önállóan helyreállítani a fürdőket.

 • jó fedő teljesítmény;
 • nagy tapadás, különösen öntöttvas, acél és műanyag;
 • világos, fehér szín, amely nem változik működés közben;
 • a jó folyékonyság, a sagging és a buborékok hiánya;
 • UV ellenállás;
 • nincs éles szag;
 • a kikeményedési idő 36 óra;
 • élettartama 20 év.

A videó részletesen bemutatja a fürdő restaurálásának folyamatát Plastol összetétel alkalmazásával.

A folyékony akril kiválasztásakor érdemes megfontolni néhány árnyalatot. Ha lehetséges, nézze meg a keményítő színét. Ha sötétbarna, sötétvörös vagy sötétsárga, akkor a kész megoldás nemkívánatos árnyalatot eredményezhet. Vizuálisan a kompozíció hangja a helyiség megvilágításának szintjétől függ.

Ezért van abban az esetben, ha az akrilfestés tervezése megtörtént, jobb, ha közvetlenül a szobába helyezzük a hangot. Így a legjobb választás - a vásárlás a kompozíció, valamint egy sor megfelelő színező paszta. Egy másik tipp: vásárláskor mindenképpen ellenőrizze a polimer lejárati dátumát. A lejárt akril használata soha nem fog jó eredményt adni.

Hogyan készítsünk egy fürdőt a helyreállításhoz?

A fürdő összetételének alkalmazása előtt megfelelően fel kell készülni. Az előkészítés minősége egy másik tényező, amely komolyan befolyásolja a végeredményt. Az eljárás több szakaszból áll.

1. szakasz - öreg zománc eltávolítása

A folyékony akril tapadásának javítása érdekében a régi zománcot minőségi módon kell eltávolítani vagy tisztítani. A munka megkezdése előtt fel kell mérnie a vízvezetékberendezés állapotát. Ha viszonylag jó állapotban van: csak sárga rozsdafoltok és apró karcolások vannak, elég jó ahhoz, hogy zömös papírral dolgozzon. Ha komolyabb problémák merülnek fel: zsetonok, mély karcolások és rozsdásodás, akkor komolyabb szerszámokat kell használni: egy sarokcsiszoló vagy egy csiszoló fúvókával ellátott fúró.

Tekintsük az első módszert. A fürdõt vízzel öblítjük és ráöntjük a csiszolóporokat, elegendõ mennyiségûnek kell lennie az egész tál felületének kezelésére. Ezután levesszük a csiszolópapírt, és óvatosan kezdenek tisztítani a falakat és az alját. Mi dolgozunk, amíg a felületet csiszolópapírral bevágó hálóval fedjük le. Ez a folyamat hosszú és fáradságos, türelmet igényel. A verzió használata köszörűgépek vagy fúrók egyszerűbb és gyorsabb, de rendkívül piszkos.

A zománc intenzív tisztítását nagy mennyiségű finom por kíséri, amely a levegőbe emelkedik. Ezért a munka megkezdése előtt védőmaszkot kell viselnie. Szerszám kiválasztása elektromos szerszámhoz. A szemcsézettség mértékének meg kell egyeznie a tál felületének károsodásának mértékével. Óvatosan tisztítsa meg a fürdőt. Különös figyelmet szentelnek a mély károsodásnak kitett területeknek, a lehető legjobban megpróbálva a széleiket feldolgozni. A sztrippelési folyamat végén kapcsolja be a vizet és teljesen mossa le a tálban felhalmozódott port. A zománcot nehéz eltávolítani, savval feloldható.

2. szakasz - a felület zsírtalanítása

Ahhoz, hogy a folyékony akril stabilan feküdjön, meg kell zsírtalanítani a fürdő felületét. Ehhez használhat szódabikarbóniát vagy bármilyen oldószert. A szódát vízzel pépes állapotban oldjuk és dörzsölje a felületre. Alaposan helyezze az oldószert a szivacsra és nedvesítse meg a fürdőt. A zsírtalanítás után alaposan mossa le a készítmény maradványait forró vízzel. A kád felszínén maradt csapok és zsetonok óvatosan lezárják az autót, és várják, amíg meg nem szárad.

3. lépés - előkészítse a megoldást a helyreállításhoz

A folyékony akril munka előkészítésére vonatkozó pontos utasításoknak a csomagolóanyagon kell lenniük. Általánosságban elmondható, hogy az eljárást a következőképpen végezzük. Vegyünk egy vödröt egy pohárral és egy üvegedényt egy keményítővel, és helyezzük őket a fürdőszobába úgy, hogy az összetevők hőmérséklete megegyezzen a helyiség hőmérsékletével. Most óvatosan nyissa ki a tartályt. Töltsük fel a keményítőt a vödörbe, könnyebb, mint az alap, ezért tetejére esik. Vessünk egy vastag botot, jobb kerek a keresztmetszetben, és elkezd keverni.

A keverés folyamatában óvatosan vágja le az alapot a kannák faláról és aljáról, alaposan összekeverve a kompozíciót. Fúró használata nem ajánlott a keveréshez, mert amint a szerszám elindul, a keményítő szinte biztosan kiürül a vödörből. Ezenkívül rendkívül nehéz lesz az alapról tisztítani a doboz alját és oldalát.

A kész kompozíciót rövid időre hagyják ragaszkodni. Ennek az időszaknak azonban kicsinek kell lennie, mert rövid idő elteltével a folyékony akril keményedni kezd. Az oldat "életképessége" 40-70 percre korlátozódik.

Ha színes bevonatot kíván alkalmazni, adjon színezékpasztát a polimerhez. Fontos, hogy kompatibilis legyen a kompozícióval, ellenkező esetben a megoldás elválik, és nem alkalmas az alkalmazásra. Egy másik fontos pont: a festék mennyisége nem haladhatja meg a teljes keverék térfogatának 3% -át. Ha megsérti ezt a szabályt, megsérti az anyag műszaki jellemzőit, ami befolyásolja a bevonat minőségét.

A szakértők nem javasolják a fényes telített színek kiválasztását a folyékony akril számára. Fennáll annak a veszélye, hogy idővel a bevonat egyenetlenül elhalványodik, és a tál elkenődik. A finom pasztell színekkel díszített fürdők nem történnek meg.

4. szakasz - Végső fürdőkészítés

Egy új akril bevonófürdő egységes volt, a felületet jól fel kell melegíteni. Ehhez csukja le a parafát, és gyűjtse össze a forró vizet a tálban. Néhány percig tartjuk benne, és elvezetjük. Cserélje ki a tálat. Ehhez használhat rongyot, de ügyelni kell arra, hogy ne hagyjon villót vagy szálat a falakon és az alján.

Most már gyorsan el kell távolítania a fürdőpántot, hogy a csatornarendszert ne akarja eltömíteni. A mosogató alá helyezünk egy kis tartályt, amelybe a kompozíció többi része lecsapódik, újságokkal lefedjük a padlót, és védjük a csempéket a tál szélén, maszkoló szalaggal. A fürdő teljesen felkészült a helyreállításra.

A polimer bevonatának technikája a tálba

A folyékony akril bevitelének kényelmét kis tartályba öntik ki. A legegyszerűbb módja annak, hogy kivágja az üvegből a keményítő alól. Most már dolgozhat. Elkezdjük önteni a polimert a fal melletti oldalról. A folyékony összetételt egy vékony csíkkal a tál oldalára öntjük 4-6 mm réteggel.

Mindent megpróbálunk világosan és gyorsan megtenni, mert a hosszú munkakörülmények elfogadhatatlanok. Miután az első forduló befejeződött, elkezdjük az akril beöntését a tál közepéről. Mozogni egy kört, elfog a teljes felületet a fürdő. A konténer egyenetlen áramlást okozhat. Semmi esetre sem kell spatulát venni és megpróbálni felemelni őket.

Az anyag konzisztenciája olyan, hogy bizonyos idő elteltével maguk is eltűnnek. Ha megpróbálja felborítani a kompozíciót egy spatulával, a polimer réteg túl vékony és egyenetlen lesz. Az ilyen hiba helyesbítése már nem lehetséges.

Miután a kompozíció teljesen lefedi a tálat, a maradékokat technológiai lyukakba helyezett tartályokba engedik le. A következő lépés a polimer megkötése. Ez a folyamat több órát vesz igénybe, a pontos időnek az anyag csomagolásán kell lennie.

Mielőtt befejezné a munkát, javasoljuk, hogy kapcsolja ki a fényt a szobában, és egy LED-et vagy halogén lámpát csillogjon a fürdőbe. Tehát a szemetet véletlenül fogják a felszínen. El kell távolítani őket.

A szakértők azt tanácsolják, hogy szorosan zárja le a fürdőszoba ajtaját, és ne közelítse meg a tálat, amíg a polimer keményedése véget nem ér. Ennek az az oka, hogy mindenféle szennyeződés túlságosan illeszkedik a nedves akrilhoz. Még a szokásos por is tönkreteszi az új felületet, nem is beszélve a szálakról, a szálakról vagy a szőrszálakról.

Miután a kompozíció teljesen száraz volt, óvatosan vágja le a lefolyó szélein lévő összes áramlást, és indítsa el az új pántok beszerelését.

Ne felejtse el feldolgozni az összes vegyületet szilikon tömítőanyaggal. Egy másik árnyalat: a leeresztőnyílások nem lehetnek túlságosan szűkek, különben az akril bevonat "kivághat".

Az új bevonat gondozásának feltételei

A fürdő folyadék akril helyreállításának eredménye egy új, tartós bevonat, amely ellenáll a karcolásoknak és repedéseknek. Ugyanakkor érzékeny a törésekre, deformációkra és hasonló károkra. Ezért kell a frissített fürdőszobát nagyon óvatosan kezelni.

Ne hagyja, hogy erős ütéseket érjen a tálca felületén, és ne essen nehéz tárgyak. Optimális esetben minden használat után törölje le a fürdőt egy puha ruhával.

Jobb, ha nem engedik meg az erősen szennyezett felületeket, mert az akril tisztítására használt csiszolóvegyületek használata tilos. A berendezés mosásához enyhe szappanoldatot vagy speciális készítményeket használnak. Ezenkívül a tálban nem szabad áztatni a fehérneműt a fehérneművel, vagy sós fürdővel, különösen a színnel.

A helyreállított felületet védeni kell az agresszív vegyi anyagok bejutásától.

A fürdő zománcának a folyékony akril segítségével történő helyreállításának technológiája meglehetősen egyszerű és meglehetősen hozzáférhető a független végrehajtáshoz. A sikernek nélkülözhetetlen kulcsa a minőségi polimer kiválasztása és az összes utasítás pontos végrehajtása. Ha megfelelnek ezeknek a feltételeknek, akkor a frissített fürdő hosszú ideig kérni fogja a tulajdonosát kifogástalan kiszolgálásával.

stakril

Rengeteg pletyka és vélemények vannak arról, hogy mi a jobb a fürdőkúra szolgáltatási szektorban. Jelenleg a helyreállításról szóló pletykák több csoportra oszthatók:

Tehát mi a Stakril?

A Stakril egy kétkomponensű epoxi kémiai anyag. Más szavakkal, ezek két anyag - az egyik fehér és vastag az alapja az anyagnak. A második komponens folyékony és átlátszó - ez egy erősítő. Amikor a keményítőt hozzáadjuk az alaphoz és alaposan összekeverjük, kémiai reakció kezdődik közöttük. Ennek a kémiai reakciónak köszönhetően a keletkező homogén és könnyen folyó anyag először sűrűsödik, majd fokozatosan kemény, műanyagszerű anyaggá válik fényes fényes felületen. Keményedés Stakril - két lehetőség - 24 óra, 4 nap, plusz változatok 16 és 12 óra.

Tudnia kell, hogy a stakrila saját vitalitási periódusa, vagyis az az időtartam, amely alatt bármilyen probléma nélkül alkalmazható a fürdésre, hiszen a Stakril-t kifejezetten a fürdőkád helyreállítására kitalálták. Ez az időtartam 70 perc.

Fontos megjegyezni, hogy mindkét komponens mérgező a folyékony állapotban (különösen a keményítőben). A bőrrel való érintkezés könnyen okozhat bőrgyulladást és egyéb bőrgyulladást.

Fontos: a kikeményedés után a végső anyag teljesen toxikus és biztonságos. Minden olyan pletykát, amely állítólag egy felújított fürdőben veszélyes úszni csak pletykák. Önmagában a Stakril egy továbbfejlesztett anyag, az Epoxin-51C, amelyet felhasználták és sikeresen használták ecsettel történő helyreállításra. Az Epoxin-51C anyag az ősi, szovjet idők óta inaktív, a kémiailag inaktív epoxi zománc közvetlen helyettesítője az 52-97.

A technológiai folytonosság megközelítőleg a következő: 52-97 BEP (szovjet idők, a mai idő) - Epoxin 51C (2000 közepétől kezdve) - Stacril (4 nap 2005 - 2005) - Advanced Stakril-2013 (naponta).

Fontos: Több vegyipari vállalat által gyártott Stakril, de a legjobb ebben a pillanatban az Ecolor székelő cég.

Az a tény, hogy a fürdőhelyek helyreállítása tisztán orosz téma. Információink szerint nyugaton ez a téma irreleváns - a fürdőket nem helyezték vissza, csak újakat vásárolnak, és a régieket dobják ki. Miért helyreállítják Oroszország fürdőit? A 90-es évektől kezdve a háztartási vegyi anyagok piacát savtartalmú mosófolyadékok töltik fel. Nevezze meg őket - Sanoks és Adrilan. Korábban a Duck még mindig volt, majd a sósavat eltávolították. Az emberek a tisztaságot szeretnék, sőt, a steril és a reklámcégek ösztönzik ezt a tisztességes törekvést. Ezekkel a mosószerekkel vannak, hogy elrontják, vagy inkább azt mondják, hogy fürödnek. Ezután a fürdők csillognak. Ezután azonnal hívják a fürdőt helyreállító cégnek.

A Stakril jellemzői

Mivel az Ecolor vállalat folyamatosan javítja termékeit, csak a vállalat anyagát fogjuk figyelembe venni. Ismertetjük a műszaki jellemzőket:

Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és "BASF" / Németország /.

Stakril - méltó örököse az Epoxin 51C zománcnak. Ugyanazon komponensekből áll, és német zománcként ismert.

Alapértelmezés szerint csak fehér színben kapható. Az anyag fényes ultra-fehér. Szárítás után néz ki - csak szemmel látható szemmel. A színek a színsémákkal való keveréssel állíthatók elő. A Kohleret szintén megvásárolják az Ecolora-ban, hogy elkerüljék a színek szétválasztását keverés közben. Nem ajánlatos Stakril világos narancssárga és sötét lila virágot megrendelni, mivel sok színt "szemmel" kell kevernie, és nagyon nagy mennyiségű színre van szüksége, ami némileg gyengítheti a stakril erejét. Fennáll annak a veszélye, hogy a jövőben a szín egyenletesen elhalványulhat vagy elhalványulhat, ami foltokat eredményezhet.

Valóban, a fürdő új mintát kapta - egy nagyon szép megjelenésű, nagyon sima felületet hibák nélkül, amelyek a kefe restaurációjára jellemzőek.

A zománc vitalitása a belélegzett keményítővel 60-70 perc (a két komponens 15-25 ° C-os levegőhőmérsékleten való összekeverésétől számított 70 perc elteltével a zománc nem használható).

A kémiai reakció olyan folyamatokban, amikor a két komponens összekeverése lassabb, mint az epoxin, az öntési tulajdonságok javítása és a terjedési idő növelése érdekében. A sima keményedés lehetővé teszi a Stakril számára, hogy az első zománc felületén a legkisebb mikrofelületeket kitöltse.

Az "Stakril" oldószer zománcát nem hígítjuk.

Fontos pont - a 646-os vagy más oldószer bevezetése a Stakril-ben megszegi szerkezetét, és megváltoztatja tulajdonságait. Az anyag cseppfolyósítása az anyagnak az aljához való áramlását is eredményezi, míg a fürdő széleit egy vékony réteg borítja, amely lecsökkenti az üvegnek a szélein lévő tulajdonságait. Tehát az életközösség csökkenése csak néhány évig csökken, az ígért 15 helyett.

Főzés Stakril:

A Stakril adagokban kerül forgalomba. Base vödör és keményítő palack. A mérés és az intézkedés nem igényel semmit. Egyszerűen, a keményítő könnyedén öntse be a vödörbe az alappal, és a tartályt a palackból töltik fel. A keményítőt alaposan elhelyezett az alap tetején. Vessünk egy vastag botot, lehetőleg egy kerek keresztmetszetben, és merítsük bele az anyagba. Ezt követően óvatosan kezdünk, hogy a keményítő ne kerüljön ki a vödörből, keverjük össze. Meg kell jegyezni, hogy az alapot rosszul keverik a keményítővel. Azok, akik ismerik az epoxinokat, megértik, hogy egy edényből egy keményítőt dobálnak ki, ez egy csekély anyag, majd gyűjtsük össze a padlón. Keverés közben alaposan meg kell tisztítani az alapot az edény falától - ezért ehhez sima és előnyösen kerek bot szükséges. Az alsó fenekét is megragadjuk, úgyhogy mindent szépen átláthatóvá tegyünk. A gyártó honlapján olvasható, hogy legalább 10 percig keverni kell. Valójában hosszabb ideig kell beavatkoznia - így nincsenek garantált területek térfogatban, ahol a keményítő elkülönül az üvegtől. Egyébként hozzá kell tenned, hogy a szivárványfoltok kész felületén való megjelenés és a nem száradás annak következménye, hogy a sztearát nem keverték össze alaposan. Ez csak kezdőknek lehetséges. Nuance: ha ostobaság a mixer keverékbe helyezése a keverés és a fúró bekapcsolása előtt, akkor az egész keményítő a padlón és a ruháján 2 méter sugarú. Nos, plusz - az aljától és a falaktól nem kaparja az alapot, és nem keveredik össze.

Tárolás - A gyártástól számított 12 hónap. A zománcot szorosan lezárt edényben tartsuk 5 és + 30 ° C közötti hőmérsékleten.

Valószínűtlen, hogy a stakrilommal rendelkező bank annyira fel nem használt, de a gyakorlatban az epoxin tovább tart. És aztán általában alkalmazzák. De jobb, ha nem kockáztatjuk meg.

Fürdőkészítés:

Már sokat írtunk erről. Van egy árnyalat. Miután a fürdőt pemoluxszal mosva, nem teljesen mosott le. Az egész fürdő a pemolyuksa homokjában marad. Ehhez szükség van egy porszívóra. Ha nincs porszívó, akkor az oldószerrel megnedvesített erős ruhával készült ruhával távolítsa el a homokot. Háromszor kell sétálni valahova. Ezután kézzel ellenőrizze. És nézze meg, hogy a nap nem marad a fürdőben.

Külön is szeretnék mondani a másodlagos bevonat eltávolításáról. Mindent meg kell tisztítania! Ez teljesen törölve. A hasznos élettartam attól függ, hogy az új anyag mennyire ragaszkodik a lerakott primer zománchoz. A 3 rétegű szendvics 2-3 év erejéig szolgál. A duzzadt, rosszul rögzített sztearát is teljesen eltávolítani kell. Tökéletesen bolgár daráló csiszoló kerékkel. És mindig szemüveges légzőkészüléket. Minden, amit egy vésővel és egy spatulával törnek ki, el kell távolítani, és a maradékot egy darálóval kell befejezni.

A fürdőkád karcolása: a fürdésre nem kell alkalmazni a kockázatokat. Nem adnak semmit a tapadáshoz. A legfontosabb dolog az, hogy a kád teljesen durva és zsírtalan legyen - ez elég.

Finomságok a stakrilommal való munkavégzés során

Amikor üvegrel dolgozunk, és különösen kevert állapotban, sok apró légbuborék keletkezik. Az egyik oka annak, hogy egy keverővel nem keverhető keverővel semmi esetre sem, hogy az anyag keverésével járó nagy sebesség a habba kerül. Ezzel az anyaggal, akkor nem tudsz dolgozni.

Az üveg keverési sebességének meglehetősen lassúnak kell lennie. Semmilyen körülmények között nem szabad oldószert bevezetni az anyagba. Megnöveli a habképződést.

A töltés után ezek a buborékok maradnak. Hogyan lehet kizárni őket az anyagból? Kétféleképpen lehet. Az első az, hogy egy száraz kefét hajtanak a felületen, és felrobban. A második az, hogy hajszárítót használnak a hajszárításhoz. Szavakkal írja le, hogy mindez nem történik meg. A buborékok kiváltására való képesség az a finomság, amelyet csak a professzionális mesterek kapnak. Egyes gyártók hozzáteszik egy habzásgátló anyagot az anyaghoz, de a gyakorlatban azt ellenőrizték, hogy ma hozzáadták, de nem holnap, vagy ez a pazarlás más nap, vagy kiderült, hogy habos, és ez az. Tehát ugyanaz a szükség van rúgni a buborékokat.

Milyen problémák vannak a Stakril helyreállításával?

Amikor Stakril csak megjelent, volt egy problémája - a fürdők sárgulása. Meg kell érteni, hogy a kémiai üzem anyaggyártásának folyamatában optimalizálva van. Emellett az anyag szárítási ideje 4 nap volt. Ahhoz, hogy egy napig száradjon, a gyorsítók hozzáadódnak hozzá, és ezt a kísérlet szintjén kell elvégezni.

A sárgás problémája megoldódott, és most a stacrilnek pontos formula van, melynek köszönhetően a fürdők most már ragyognak és szolgálnak sokáig.

A probléma a mester kezei görbületéből

Az első probléma Krivorukov:

Egyes ügyfelek panaszkodtak, hogy a stacrylic baths buborékolt. Ez nem jelenti azt, hogy az anyag miatt van. Ez valószínűleg a varázsló görbe keze miatt következik be. A kanyarokról a kezekről külön tájékoztatni kell. Egyszerűen, van egy kategóriája az emberek, akik szeretik mindent ingyen. Nem akarnak dolgozni. Igen, nincsenek sehol. Tehát légy mesterek a fürdőhelyek helyreállításához. Az ilyen emberek mindig sértik a technológiát és utasításokat a helyreállítás során.

Ez arra enged következtetni, hogy a mester jön, hiszen a fürdőt egy ruhával dörzsölti, majd összekeveredik az üvegmel a keményítővel, és átöntik a fürdőre. Csak egy óra múlva működik. Az ilyen mesterek főként olyan cégeknél működnek, ahol az árak alig vannak alacsonyabbak. Vagy ott, ahol az árak irreálisan magasak. Néha alig találják a helyszínt, és a szél árai mennybe kerülnek. Rendes megragadások és menyasszonyok. Ezek mindig ott vannak. A sima felületről a stakril nagyon hamar kijön, és csak akkor tud bejutni a buborékba.

A durva, zsírtalanított felületre öntött Stakril nem szétvágható akár vésővel sok év múlva! Hagyja a koszorúslányok szél a fejükre!

A második probléma Krivorukov:

Csomók és foltok. A sagok vagy foltok a mester tapasztalatlansága következményei. A Stakril jól illik, és meg kell próbálnia a beáramlást.

A Stakril módosítása

A "Stakril" eredeti autentikus anyagának módosításai vannak. Személyesen kommunikáltam számos olyan mesteremberrel, akik az eredeti Stakrilom Ekolor-nal dolgoztak, és más cégeknek a Liquid Plastic, Plastol, PlastAll stb. A legkevesebb probléma az Ecolor cég Stakril cégnél történt. Nyilvánvaló, hogy bár az információk száz százalékos rejtettek a magas piaci árak miatt, a Stakril Ecolora az eredeti Stakril, amely e márkanév alatt jelenik meg. Minden más találmány kézzel válogatott, eredeti anyagon alapuló recept. Különben is, minden mesterem utánanézek Ecolorra, és nem akarnak más anyagokkal foglalkozni. A többi anyag szokásos kritikája - áramlik, sárga színűvé válik, buborékok nem vezetnek ki. Természetesen Ekolorovszkij Stakrila mindenféle időszakban volt az anyag kibocsátásakor, de az a tény, hogy az Ecolor-ban minden tételt megfigyelnek, és az anyagot folyamatosan javítják. Véleményünk szerint ez a kulcs a minőségi problémák hiányának.

A Stakril alkalmazása

A Stakril helyreállítását öntéssel, valamint műanyag ablakpárkányok helyreállításához használják. Az üveges gyantához való tapadással kompatibilis bármely felület leöblíthető, és tökéletesen sima és sima felületet kaphat.

Mesterünk a Stakril céggel 2005 óta jelenik meg - 2005-ben. Bármely állapotban.

Telefon St. Petersburgban 917-02-21
Hetente héten dolgozunk, ünnepnapokon, hétvégén 09:00 legfeljebb 23:00
Google-tartalom védett

Ha az információ hasznos volt számodra, tegyen jó dolgot - mondja el mindenkinek!

Mi a jobb az akril vagy a stakril?

Megjelenés ideje: 2017. július 30. Kategória: Az anyagról.

Ez egyike a leggyakrabban feltett kérdéseknek a fürdő helyreállítási módjának kiválasztásakor. Minden nap szó szerint megkérdezzük. Ebben a cikkben a következő kérdésekre válaszolunk:

 1. Mi a különbség a szilikon, akril és ömlesztett fürdő között?
 2. Mi a jobb a stakril vagy a plastol?
 3. Melyik a jobb szilikát vagy folyékony akril Lux
 4. Melyik a jobb plasztol vagy folyékony akril

Azok számára, akik nem akarják mélyen megérteni ezt a kérdést, rövid választ adtunk:

- a fürdők ömlesztett módszerrel történő helyreállítására szánt anyagcsoport neve (technológiai "ömlesztett fürdő"). Nem egy adott anyag, hanem egy anyagcsoport - csakúgy, mint minden számítógép, a gyártótól függetlenül, számítógépeknek.

Stakril, Plastol,
Ecowanna et al.

- Ezek a nevek a különböző ak gyártótól származó folyékony akril nevek (analógia útján, az anyag neve "zománc" és a gyártó "Tikkurila").

- ez a fürdőhelyreállító technológia neve, amelyhez folyékony akril használják. A technológia jelentése az, hogy az új fürdőt szó szerint a régire öntik.

Ez azt jelenti, hogy lehetetlen választ adni, ami jobb, akril vagy stacryl, mert maga a kérdés helytelen és összehasonlítja az egyenlőtlen fogalmakat egymással. A STAKRIL ACRYLA TÍPUSA a fürdőhelyek helyreállításához, amelyet az Ecolor St. Petersburgban gyárt.

De más gyártók akriljait hasonlíthatjuk össze. Nézzük meg, milyen márkájú folyékony akril általában.

Stakril vagy Plastol, ami jobb?

Miután áttekintette árainkat a weboldalon az "Árak" részben, minden ügyfelünk érdekli, hogy melyik akril jobb? Azok számára, akik fontosak a jó fürdéshez, nehéz megérteni a különbséget a Stukril és a Plastel között. Igen, hogy őszinte legyek, nincs különbség a helyreállítás végeredményében.

Stakril és Plastol - két nagyon jó anyag a fürdők, zuhanykabinok, medencék helyreállításához szétszerelés nélkül. A kikeményedés után mindkét anyagnak nagy szilárdsága, megbízhatósága és magas tapadási szintje van a bevonatoknak.

Stacril ecolor

Az egyik fő különbség a Stakrilom és Plasstolom a helyreállítás során közvetlenül velük való munkavégzés folyamata. Az öntés során, különösen a hideg évszakban, a folyékony Stacril válogatós. Miután a javító készlet kívül esik, a felület jobb elterjedése érdekében legalább 2 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

Ezenkívül a folyékony Stakrilnek éles szaga van, ami néhány órával a munka után eltűnik. Ma a mesterek főként a Stakrilrel dolgoznak. Nem javasoljuk az "újoncok" használatát, de ha ezek az anyaghibák nem jelentenek akadályt az Ön számára, akkor menjen előre.

* - Az ár 201.12.01-től érvényes. Adja meg az árat minden nap, változások lehetségesek.

Akril vagy stakril, ami jobb

Az idő múlásával a fürdőszoba felülete, bármennyire zománc, és nem tűnik erősnek, elhasználódik.
Nyilvánvalóvá válik, elveszíti a simaságot, repedéseket és forgácsokat.

Új fürdő vásárlása nem olcsó esemény, így a kérdés természetesen felmerül a helyreállításban. A zománc visszaállítása számos módon lehetséges.

Melyiket jobb megpróbálni megfontolni a cikkben.

Annak érdekében, hogy megõrizzük néhány olvasónkat a Wikipédián való szörföléssel, elkészítettünk egy kis szókincskönyvet:

A folyékony akril olyan anyagcsoport, amelynek segítségével a fürdőt tömeges módszerrel helyreállítják (az "ömlesztett fürdő" technológia szerint). Ne feledje, hogy ez egy anyagcsoport, nem pedig egyetlen anyag egyedi neve.
Mint minden számítógéphez, úgy hívják számítógépeknek, függetlenül a modelltől és a gyártótól.

A Stakril, a Plastol, az Ekovanna a folyékony akril különböző gyártók védjegyei.

Ömlesztett fürdő - a zománcfürdő helyreállításának technológiája, ahol a kiindulási anyagként folyékony akrilsavat használnak.
Az egész folyamat szó szerint egy új fürdő felöntése a régire.

A bemutatott fogalmak alapján egyszerűen nem lehet helyes választ adni a kérdésre: mi a jobb, akril vagy stacryl?
Összehasonlítva az egyenlőtlen fogalmakat.
Stakril - ez az egyik akril típus - a fürdők felületének helyreállításához használt anyag.

A hazai piac helyreállítására szolgáló anyagok márkái:

 • A Plastall egy Tolyatti által Plastol által gyártott akril, amelyet a szlovén Pabrec D.O.O.
 • Az Ekovanna az Ekovanna Moscow Company védjegye.
 • YarLi - Yaroslavl festék- és lakkgyár ömlesztett akril
 • Stakril - akril márka az LLC "Ecolor", Szentpétervár
 • Ecopel - akril a szlovén gyártó Pabrec D.O.O. Népszerű az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában

A helyreállításhoz szükséges anyagok összehasonlító elemzése:

A legjobb anyag azonosítása érdekében háromféle folyékony akrilra vonatkozó összehasonlító információt használtunk, és három kérdés megválaszolásához döntöttünk, ami jobb?

 • Stakril vagy folyékony akril lakosztály?
 • Stakril vagy plastol?
 • Plastol vagy ekovanna?

Tehát először a hétköznapi emberek véleményével foglalkozunk. A népszerű internetes forrásokból származó információk.
A negatív visszajelzések számának és az akril egyes márkáinak összes értékelésének aránya:

1. Az irrecomended.ru honlapján:
stakril - 24%;
plastol - 18%;
az Ekovannánál - 11%.


2. Az otzovik.ru oldalon:
Ekovanna - 19%;
plastol - 4%;
stakrillal - 12%.

Érdemes figyelni arra az időre, amikor az internetről kapott adatok otzovikov nem adnak holisztikus képet, és nem objektívek.
Mivel valószínűleg nem a konkrét anyagot jellemzik, hanem a mester munkájának végső eredményét, amely nem függhet az akriltól.
Ezért a következő összehasonlító elemzés a gyakorlati tapasztalaton alapul.

Így a fürdőhelyek helyreállítására specializálódott egyik vállalat garanciális igényeinek elemzése a következő adatokat mutatta:

 • a plastol garanciális kezelése - 0,3%
 • szavatossági igények az ekovannán - 0,5%
 • a sztrikil garancia kezelése - 0,7%

Így a különböző típusú akrilok felhasználói felülvizsgálatának és gyakorlati tapasztalatainak elemzése az egyik cég fürdőjének bevonatának helyreállításában kimutatta, hogy a feltüntetett akrilok közötti különbség annyira hiányos, hogy elhanyagolható.
Jelentős különbségek vannak csak a kémiai összetételben és a műszaki jellemzőkben.
Például a megszilárdulás idején. De ez az információ fontos a varázsló számára, nem pedig a végfelhasználó számára.

következtetés

1. Az összehasonlító elemzések eredményei szerint a tesztelés alatt álló összes anyagnak nagy a jellemzője.
2. A bevonat minősége elsősorban a mester professzionalizmusán múlik, nem pedig az akrilon.
3. Minden anyagot megkülönböztetünk egymástól az alkalmazási folyamatot befolyásoló fizikai jellemzők, de nem a végeredmény.

Ha fontos a számodra, hogy a fürdőzés a restaurálás után sok éven át elégedett volt megjelenésével, javasoljuk, hogy olyan szakemberekhez forduljon, akik nem csak munkájukat ismerik, hanem hivatalos garanciát vállalnak a munkájukra.
Mindig készen állunk arra, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy melyik anyag a legjobb az Ön számára, és indokolja, miért.

Mi a jobb - fürdő vagy akril bélés? Válassza ki a fürdő helyreállításának módját

Mivel idővel minden vízvezetékberendezés bevonása lecsökken, előbb vagy utóbb felmerül a helyreállítás kérdése. A fürdők restaurálása olyan technológia, amellyel egy egészségügyi termék belsõ bevonata helyreállítható, amely elsõsorban háromféle módon történhet: akrilbélés bevezetésével, új zománcburkolat alkalmazásával ecsettel vagy töltelékkel, amelyet a közelmúltban alkalmaztak. Mit válasszon, zománcozást, ömlesztett fürdő vagy akril bélés módszerét?

A termék helyreállításának megfelelő módjának meghatározásához meg kell értened magadnak mindegyik legfontosabb előnyét és hátrányát, és csak a két (és a mi esetünkben a három) rossz közül választhatunk a legkisebbet.

A vízvezeték helyreállításának módjai

A mai napig három fő típus a helyreállító bevonatok egészségügyi berendezések:

 • az "ömlesztett fürdő" módszer (felújítás folyékony akril felhasználásával);
 • zománcozás;
 • akril bélés telepítése.

Természetesen a vízvezeték helyreállítását végző vállalkozások valamilyen módon, kizárólag a módszerüket emelik ki. És annak eldöntéséhez, hogy melyik lehetőség a legoptimálisabb: egy új fürdő vagy egy akrilbélés, akkor értékelje a termék helyreállításának eme előnyeit és hátrányait.

Visszaállítás akril béléssel

Ezt a módszert a legköltségesebbnek tekintik a fürdőkúra minden típusának. Jelentése az, hogy egy ilyen akril betét egyszerűen fel van szerelve a régi fürdőkádban. Korábban az egészségügyi termékek egyedi paraméterei szerint készült. De a nehézség abban rejlik, hogy ez a típusú helyreállítás nem ajánlott önállóan elvégezni, mert ha a bélés helytelenül van felszerelve, akkor ezt a bevonatot hosszú ideig nem kell használni.

Az akril bélés előnyei:

 • Ez a bélés teljes egészében megismétli a szaniteráruk konfigurációját, ezért nem keletkeznek üregek közöttük;
 • az akrilbélés nem gondoskodik az ellátásban, ezért nem feltétlenül kell kezelni néhány speciális mosószert;
 • az akril felülete nagyon sima és kellemes az érintésre;
 • az alacsony hővezetőképesség miatt a víz nem hűlni hosszú ideig;

Tipp: Mivel az akril gyengén viselkedik, a legjobb, ha acélfürdőbe telepítik. Végül is, ez a típusú vízvezeték, mint általában, vékony falak, és ezért a víz önteni a fürdőbe hűlni nagyon hamar. Az akril bélés telepítése megoldhatja a problémát.

Ennek a módszernek azonban jelentős hátrányai vannak, ezért el kell döntenie, melyik jobb: egy bélés vagy egy fürdő.

Hátrányok akril betétek:

 • drága módszer;
 • az akril betét behelyezésekor valószínűleg el kell távolítania a fürdőszobához illő csempét, és ez egy másik kiadási tétel;
 • az akril fél a koncentrált savaktól, így a kis felületnek egy ilyen anyagnak a fürdőfelületre való belépése végleg elrontja a bevonatot;
 • a bélés telepítése elkerülhetetlenül a vízvezeték hasznos térfogatának csökkenéséhez vezet.

Ha még nem végleges választást adtál a helyreállítás módjáról, érdemes megválaszolni a kérdést: akril betét vagy öntözőfürdő?

Módszer "ömlesztett fürdő"

Először meg kell értened, hogy milyen akril zománcozott fürdőszoba. Gyakran akril zománcot (folyékony akril) használnak az egészségügyi termékek helyreállításának töltési eljárásához. A minőségi jellemzőkben is meghaladja az epoxigyanta festéket, mivel könnyen felvihető a felületre. Ha végső soron úgy dönt, hogy a vízvezeték-felszerelést bulk módszerrel helyreállítja, akkor az a válasz, hogy milyen akril zománcfürdő lesz - a folyékony akril és a stakril.

Jellemzői szerint a stacril hasonló a folyékony akrilhoz, de a másodiktól eltérően már több mint tíz éve használják helyreállításra. A modern folyékony akril sokkal gyorsabban szárad, mint az üveg.

Megjegyzés: Sok ember úgy véli, hogy a folyékony akril és zománcozás helyreállítása ugyanaz. A "folyékony akril" akril fürdõk technológiája alapvetõen eltér a zománcozáshoz. A folyékony akril nem alkalmazható a vízvezeték felületére ecsettel vagy hengerrel, szó szerint a fürdőbe öntik.

A töltési módszer fő előnyei:

 • az ömlesztett bevonat hosszabb ideig tart, mint zománcozott;
 • Ez a módszer mindenfajta konfigurációjú fürdők és bármilyen anyag helyreállítására alkalmas;
 • ez a technológia nem csökkenti a hasznos vízmennyiséget;
 • a helyreállítás során nem szükséges levágni a díszítő csempe a vízvezeték szomszédságában, elegendő ahhoz, hogy maszkolószalaggal ragasszon úgy, hogy ne piszkos legyen;
 • A folyékony akril képes a termék felületét kis hibákkal felszínre állítani.

De ahhoz, hogy megértsük, vajon érdemes-e akrillal lefedni a fürdőt, nem bántaná megismerni a technika hátrányait.

Az ömlesztett módszer hátrányai:

 • az akrilgőz nagyon egészségre káros, ezért a helyreállítás alatt, és amíg a bevonat teljesen száraz, jobb, ha nem kerül a helyiségbe;
 • az azonnali vízvezeték-helyreállítási folyamatot megelőzően el kell távolítania a szifont, ellenkező esetben eldugul;
 • ha a termék eredeti bevonata jelentős hibákkal jár, akkor észrevehetőek lesznek a helyreállítás után;
 • mivel az anyagot a felületre öntik, és nem alkalmazzák ecsettel, akkor az akril túlterhelése miatt ez egy további pénzügyi költség.

Azok számára, akik még mindig kétségbe vonják a helyreállítási módszer megválasztását, el kell döntenie: a fürdő akril vagy zománc bevonásával.

Zománc vízvezeték

A zománcozás biztonságosan a legrégebbi módja az egészségügyi termékek helyreállításának. Az eljárási technológia nagyon hasonlít az elemi felületfestésre. Ha jó zománcot kapott a festéshez, a felújított felület átlagosan öt-hat évig tart. A zománcozás előtt a régi vízvezeték bevonatot teljesen eltávolítják, és a felületet zsírtalanítják. Szükség esetén helyezzen két vagy több zománcréteget, amelyek közül az első a primer. Annak érdekében, hogy végül eldönthessük, hogy melyik helyreállítási módot választottad: fürdőt vagy zománcot, figyelembe kell vennie a módszer minden előnyét és hátrányait.

 • A vízvezeték-visszanyerés eme módja a leginkább költséghatékony;
 • nincs szükség a csempe vagy szifon eltávolítására (egyszerűen zárja le a leeresztő nyílást);
 • zománcozás alkalmas acél és öntöttvas fürdők visszaállítására;
 • zománc fél a mechanikai sérülésektől;
 • Az epoxi festékek az idő múlásával sárgulnak;
 • a bevonat legalább négy napig szárad.

megállapítások

A szaniter bevonatok helyreállítására vonatkozó összes bemutatott technológia előnye és sérülékenysége. De ha egy acélfürdő tulajdonosa vagy, az optimális helyreállítási módszer az akrilbélés telepítése, mivel nem teszi lehetővé a víz gyors lehűlését. Ugyanakkor nem ajánlott zománccal fedni, mert ez az anyag nem járul hozzá a hő megőrzéséhez. Az öntöttvasból készült termékek mindhárom helyreállítási módnak alávethetők, de az akril fürdő nem zománcozott.

A pénzügyi lehetőségek és az ízlési preferenciák alapján választhat a legjobb megoldás mellett a vízvezeték helyreállításához, mivel nem alkalmazható a belső bevonatkészítésre.

A fürdõ helyreállításához használt anyagok összehasonlítása

A fürdő jó minőségű javításához (helyreállítás) meg kell választani a megfelelő anyagot.

A fürdőkupak helyreállítása során a hibák nagy része (delamináció, porozitás, buborékok, nem ígéretek stb.) Elsősorban a gyenge minőségű anyag miatt következik be, ez nagyon fontos pont.

INDIKÁTOROKRA

-KIVÁLÓ

-WELL

-BAD

A megnyíló formában töltse ki az összes kötelező mezőt. Vezetőink a lehető legrövidebb időn belül kapcsolatba lépnek Önnel.

A fürdő bevonatának (restaurálásának) javítását csak jó minőségű anyaggal szabad elvégezni, ellenkező esetben mindent meg kell tennie a közeljövőben. Tapasztalataink alapján javasoljuk az EKOVANNA, Liquid Acrylic által gyártott anyagot, melynek sikerült egyesítenie az összes pozitív tulajdonságot, például a környezettudatosságot, a minőséget, a biztonságot és természetesen a költségeket.

Folyékony akril

Alapszolgáltatások

Anyagtípusok

társaság

GRAND Master © 2017. Minden jog fenntartva.
A hivatalos társulás a stúdióban a fürdő öko-mester restaurálásához
Egy szolgáltatási szolgáltatás Helyreállítási fürdők "Happy Bath"

Mi a jobb - akril bélés, ömlesztett akril vagy festés

A fürdőszoba javítását sokan úgy tekintik, mint a lakások felújításának legnehezebb szakaszai. Itt és az elektromos és vízvezeték-szerelési munkák, a vízszigetelés, a burkolólemezek és természetesen a főelem - a fürdő telepítése. És mivel a maximális munkaerő a fürdőszobai javításra fordított, nem meglepő, hogy az idő múlásával történő megváltoztatásának vagy visszaváltásának szüksége sok negatív érzést okoz. Különösen a fürdő cseréjével kapcsolatban, ami szinte mindig további problémákat okoz a fal- és padlólapok, az új vízvezetékek és hasonlók szétszerelésében. Szerencsére a modern építési technológiák lehetővé teszik ezt a kellemetlen folyamatot, és helyreállítják a régi sárgított fürdőt, sőt, "új életet lélegeznek bele".

Három fő módja van a fürdő helyreállítására: festés, restaurálás tömeges akril használatával és installálás a fürdő akril bélésébe. Többet is megtudunk ezekről a módszerekről ebben a cikkben.

festmény

A régi fürdő legegyszerűbb és legolcsóbb módja a festés (zománcozás). Természetesen erre a célra a hagyományos olajfestékek nem működnek. A fürdő festését különleges zománcozással végezzük. Az ilyen festékeket aeroszol csomagolásban vagy kétkomponensű készítmény formájában adják el, amelyet önmagának keverni kell, és ecsettel vagy szórópisztollyal kell alkalmazni.

Bár a kétkomponensű festék használata kevésbé kényelmes, sokkal jobb eredményt ad, mint a festék aeroszolokban.

Annak ellenére, hogy a kész festék aeroszolokban látszólag egyszerűen használható, erősen javasoljuk annak használatát. Mint a gyakorlat azt mutatja, egy ilyen bevonatot a fürdő falán tartanak, legfeljebb egy évig, majd elkezd feltörni és hámozni.

Röviden a technológiaról

A fürdő saját kézzel történő festése - a folyamat meglehetősen egyszerű. Két fázisból áll: a fürdő elkészítése és azonnali festése.

Az előkészítés magában foglalja a kád zsírtalanítását, a felület tisztítását és a végső mosást.

A zsírtalanítást erős mosószerekkel kell végrehajtani. Természetesen használatuk során gumi védőkesztyűt kell használnia.

A tisztítást a darálóval vagy fúróval felszerelt speciális fúvókával lehet elvégezni

Amikor elkészül a kád, közvetlenül a festési eljáráshoz kell folyamodnia. Festék hígítva és a fürdőbe két, de előnyösen három rétegben alkalmazott. Ez egy egyszerű ecsettel történhet, de egy simább felület esetén jobb szórópisztolyt használni.

A festéket egy standard ecsettel használjuk a fürdőbe.

Minden további festékréteget csak az előzőek teljes száradása után alkalmaznak. Figyelembe véve, hogy sok időt vesz igénybe (legfeljebb 24 óra), azt javasoljuk, hogy a festék egy részét minden egyes új rétegre hígítsuk közvetlenül az alkalmazás előtt.

Előnyök és hátrányok

A fürdõfestés fõ elõnye alacsony költségnek és az összes munka elvégzésének lehetõsége. De ez a "pluses" a festészet, talán és a végén. A hátrányok közé tartozik az új bevonat rövid élettartama, a tökéletesen lapos és sima felület kialakításának képtelensége, valamint egy meglehetősen hosszú helyreállítási eljárás (három rétegben a fürdő festése során a munka időtartama meghaladhatja a három napot).

Következtetés: a festészet inkább "átmeneti intézkedés", mint teljes helyreállítás. Tehát csak olyan esetekben javasoljuk, amikor a közeljövőben teljes fürdőszobai felújítást hajt végre, vagy teljesen kicseréli a régi fürdőt, vagy hatékonyabb módszerrel helyreállítja.

Helyreállítás folyadék akrilnal

Amint az a névből kiderül, a helyreállítás fő összetevője ebben az esetben folyékony akril. Mivel a fürdő felületén ecsettel nem alkalmazzák, de valójában akril van felöntve a falakon, ezt a módszert "öntözőfürdőként" is ismerik.

technológia

Az előző esethez hasonlóan a folyékony akril helyreállítása két szakaszból áll: a fürdő előkészítéséből és az akril alkalmazásából.

Ha az előkészítési fázis gyakorlatilag nem különbözik a fent leírt eljárástól, maga az akril alkalmazása bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik.

Miután a kötő komponenst hozzáadtuk a folyékony akrilhoz (magában az anyaggal szállítjuk), az akril a fürdő falaira nem ecsettel, hanem ömlesztve kerül alkalmazásra. Egyszerűen megfogalmazva, a megoldást egyszerűen ki kell önteni egy kis tartályból a fürdő szélein, lehetővé téve, hogy belülről kifolyjon. Ezután az akril egyenletes eloszlása ​​az egész felületen speciális gumi spatulával történik.

Erősségek és gyengeségek

A fürdő ömlesztett akril helyreállítása viszonylag olcsó, amely kétségtelenül e módszer egyik előnye. A festékkel ellentétben azonban az ömlesztett akril sokkal hosszabb ideig marad a fürdő felszínén, továbbá ha karcolások vagy forgácsok keletkeznek rajta, könnyen eltávolíthatók olcsó "javító készletek" segítségével.

Egy olcsó javító készlet segítségével a forgács és a karcolások nyomon követhetők.

A folyékony akril további kétségtelen előnye a színek széles választéka.

Az ömlesztett akril színek széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen színt adjon a fürdőnek

Ennek a módszernek a hátrányai meglehetősen specifikus technológiának tekinthetők az akril alkalmazására, amely - látszólagos egyszerűségével - egy tapasztalatlan személy nem képes megbirkózni. Ezenkívül az akril hosszú ideig szárad, így a fürdő használata után 3-4 nappal nem lehet korábban használni.

Legjobb helyreállítani a fürdőt folyékony akrilnal, mielőtt szabadságra vagy hétvégére megy.

Következtetés: az ömlesztett akril helyreállítását "arany átlagnak" nevezhetjük. Egyrészt viszonylag olcsó, de másrészt - lehetővé teszi számodra, hogy meglehetősen elfogadható eredményt érj el. Ráadásul egyes esetekben például, ha "nem szabványos" fürdőkről beszélünk, az ömlesztett akril az egyetlen módja a helyreállításnak.

Videó: Fürdő akril restaurálás

Annak érdekében, hogy vizuálisan megismerkedjen az "öntözőfürdő" technológiájával, rövid videót kínálunk.

Akril bélés telepítése

A legköltségesebb, de a leghatékonyabb módja a régi fürdő visszaállításának, az akril bélés telepítése. Valójában a bélés egy teljes színű akrilfürdő, azzal az egyetlen különbséggel, hogy nem a lábakra vagy talapzatra van felszerelve, hanem közvetlenül a régi fürdőbe.

Ez a helyreállítási módszer egy másik név - "fürdő a fürdőben"

Telepítés

A bélés telepítése meglehetősen bonyolult folyamat, így annak végrehajtásához azt javasoljuk, hogy gondosan olvassa el az utasításokat, vagy használja a szakemberek szolgáltatásait.

Általában a bélés telepítési technológiája a következő:

 1. A fürdőt úgy készítjük el, hogy eltávolítjuk a zománc felső rétegét a belső felületéről.
 2. Szerelje le a túlfolyó szifont.
 3. A bádogot a fürdő méretén üldögélik, és lyukakat tesznek benne a csatorna-túlfolyás alatt.
 4. A fürdő falaira egy speciális kétkomponensű habot alkalmaznak.
 5. Telepítse az akril bélést.
 6. Telepítse a szifont.
 7. Vigyük fel a fürdőt vízzel, hogy biztosítsuk a bélés egységes nyomását.

12 óra elteltével a fürdő készen áll a használatra.

Előnye és hátránya

Az akril bélés a leghatékonyabb módja a kád visszaállításának, és sok előnye van. Valójában egy új akril fürdőt kap egy szilárd öntöttvas alapon. Ebben az esetben az egész telepítési folyamat legfeljebb 2 órát vesz igénybe, és nem igényli a meglévő javítás megszakadását.

Az akrilbélés helyreállítása még a leginkább "megölt" fürdőt is megmentheti

Az akrilbevonatok hátránya tekinthető viszonylag magas költségű és viszonylag összetett telepítési technológiának. Ezenkívül nem léteznek akril betétek minden fürdők számára.

Következtetés: ha minőségi javítást végez a fürdőkádban, amit nem fogsz újratölteni az elkövetkező években, ugyanakkor ténylegesen fel kívánja cserélni a régi fürdőt - az akrilbélés telepítése pontosan az, amire szüksége van.

Videó: hogyan kell telepíteni az akril bélést

Amint látja, teljesen helyreállítható a régi fürdő, anélkül, hogy teljesen javítaná a fürdőszobában. Ráadásul a többségben ez a folyamat nem igényel nagy fizikai vagy anyagi költségeket. Sok szerencsét a javítással!