Legfontosabb > Fürdő

Zománc fürdőkádban

A zománc gyakori használatának köszönhetően a fürdőben romlik, és helyreállítja azt, használjon speciális festéket, amely vízelváló tulajdonságokkal rendelkezik. A fürdő helyreállításához nagy mennyiségű festék van a modern piacon, az egyik ilyen aeroszol kannában.

Mit kell keresnem, amikor anyagot választunk a fürdő helyreállításához?

A fürdéshez használt festék kiválasztásánál figyelembe kell venni:

 • az anyag tartóssága;
 • a bevonatnak nedvességállónak kell lennie;
 • a festéknek antibakteriális tulajdonságokkal kell rendelkeznie;
 • távol kell tartani az egészségre káros, káros és mérgező anyagokat;
 • az anyagnak ellenállnia kell a mechanikai és kémiai károsodásoknak;
 • a hõvezetõképességnek alacsonynak kell lennie, hogy a víz ne hûtsön gyorsan.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fürdőfestéket?

Annak meghatározásához, hogyan kell festeni a fürdőt, meg kell vizsgálni a károsodás mértékét. Ha mély zseton vagy repedés van, először előkészítő munkát kell elvégeznie, hogy a felület előidézése után sima legyen a felület, majd vastag festéket alkalmazzon.
Ha nincsenek jelentős hiányosságok, és a fürdő csak elvesztette fényét, az azt jelenti, hogy az ő távozása rosszul elvégzett, a felület sérült savak és lúgok. Ebben az esetben a kádat a dobozban lévő festékkel helyreállíthatjuk.

A zománc előnyei és hátrányai a dobozban lévő fürdők számára

A konzervdoboz gyorsan megszárad, jó a zománcozásra helyezni, és csak helyezni. Alkalmazás előtt rázza meg a tartályt, a festéket nem kell keverni keményítőkkel.

A festék doboz előnyei:

 • az alkalmazás gyors és egyszerű, nincs szükség további eszközökre;
 • a zománc nagyon gyorsan szárad;
 • az anyag jól megy, a felület simává válik;
 • festékdobozok különböző színekben és árnyalatokban;
 • Az ilyen eszközök fedezhetnek egy acél és öntöttvas fürdőt.

Ez a fajta anyag hátránya is:

 • különböző színek nem keveredtek a kívánt árnyalat eléréséhez;
 • ha az alkalmazás helytelen, előfordulhat, hogy elmosódott vagy elmosódott.

Alapszabályok zománcozáshoz kannafürdõként

A fő munka megkezdése előtt a fürdőt meg kell tisztítani, majd polírozni és oldószerrel zsírtalanítani. A zománcos permetet alaposan meg kell rázni, és egyenletesen be kell fejezni a szórófejet.
A festés során a zománc spray-t szigorúan függőlegesen kell tartani, a permetezést 30 cm-es távolságban kell készíteni vékony rétegben. A felszínen nem lehet buborékok és elmosódások, különben ezeken a helyeken a zománc a szárítás után lehúzódik.
A felületre jó minőségű volt, a zománcot többször vékony réteggel kell felhordani. Ha a zománcot részlegesen használják, a hengeret szeleppel lefelé kell lefelé fordítani, majd permetezni kell, mielőtt a sugár elszíneződött. Így a permetet többször is lehet használni.
Mivel a permetezőgép a festéshez egy bizonyos nyomást gyakorolhat, nem hagyható el olyan helyen, ahol a nap közvetlen sebzése lesz. Ne tárolja a palackot 50 fok feletti hőmérsékleten, és ne használja nyitott láng közelében.
Használat után a permet nem éghető és nem áttörhető, ha az epoxigyantát az alkalmazást jól szellőző helyiségben végzik.

A zománc spray a fürdő restaurálási technológiájával rendelkezik

 1. Először ki kell venni a fürdőből minden rozsdafoltot, ezért vízzel hígított oxálsavat használhat. A keveréket egy szuszpenzió formájában kell elkészíteni, és a fürdőt egy ronggyal vagy szivacsjal készült tamponnal kell feldolgozni. A keveréket nem csak rozsdás helyeken, hanem a fennmaradó sima zománcra is fel kell használni, akkor várjon 40 percet, és alaposan mossa le vízzel. Ha a foltok súlyosan megrepedtek, és a sav nem segít, akkor csiszolópapírral vagy speciális fúvókákkal ellátott fúróval kell megtisztítani. A munkát védőruházatban, kesztyűben, védőszemüvegben és légzőkészüléken kell elvégezni. Miután a fürdőt leöblítették, meg kell szárítani.
 2. Miután a felület száraz volt, alkalmazzon primert folyékony vagy aeroszolos formában. Ha egy hengeres alapozót használnak, azt előzetesen meg kell rázni. A primer felhordása után a fürdőt szárazra hagyjuk.
 3. Az utolsó szakaszban a zománcot több vékony rétegben alkalmazzák, a felszíntől legfeljebb 30 cm távolságra, míg a ballont szigorúan függőlegesen kell tartani. Ezután a fürdőt megszárítjuk.

Ha a kád jelentős károsodást okoz, akkor először távolítsa el a régi zománcot speciális fúvókával vagy csiszolópapírral ellátott fúróval. Működés közben meg kell védeni a légzőszerveket a portól, ebből a célból légzőkészüléket kell viselni. Ezután a felületet zsírtalanítani kell, meg kell dörzsölni a közönséges szódával, majd forró vízzel öblíteni és szárítani. Az utolsó szakaszban elkezdik elkészíteni a zománcot és a festést, alkalmazzák a terméket úgy, hogy a foltok ne formálódjanak, a felületnek sima legyen.
A kád tisztítását más módszerrel, oxálsav alkalmazása nélkül tehetjük meg, a felszínre öntjük a tisztítóport. Ezután csiszolópapírt használva alaposan megtisztítani a fürdőt az előző bevonatról. Ha az egész felületet egyenletesen tisztítják, forró vizet öntik a fürdőbe, és akár 20 percig is hagyják. Ezután a víz lefolyik, a felületet alaposan megszárítják, zsírtalanítják, és az alapozóra lépnek.

Hogyan kell törődni a fürdőszobával a restaurálás után?

Tilos a helyreállított fürdő mosószeres porokkal, valamint savas tartalmú termékekkel történő mosása. Lehetőség van a szennyezés tisztítására szappanos készítmények segítségével mosogatásra, rongyra vagy szivacsra. Mindenféle lakk nem eshet a felújított fürdő felszínén, a fehérnemű áztatásakor kizárják a fehérítőt.

DIY fürdő helyreállítása

Először meg kell csinálnod az előkészítő munkát, mert ez csiszolópapírt, mosószert és oldószert tartalmaz.
A fürdő felületét mosószer készítménnyel kell mosni, majd alaposan meg kell száradni, ezért hajszárítót használhat.
Ezután elvégzik a felület alapos polírozását, sima legyen, így a zománcozás után nincs hiba. Ehhez finom szemcsézett csiszolópapírt kell venni, majd a felszínen nem képez mély karcolásokat.
Ezután vegye le a por minden maradékát a fürdőszobából, majd zsírtalanítson oldószerrel vagy szódabikarbónával.
Annak érdekében, hogy a közeli tárgyakat és a falat ne festsék, alkalmazzon maszkoló szalagot és celofánt. Miután az összes szomszédos objektumot filmréteg borította, akkor folytathatja a fő munkát. A zománcot 25 fokos hőmérsékleten alkalmazzák, miközben egyenletesen fekszik.
A zománcot egyenletesen kell felhordani, hogy elkerülhető legyen a hámlás, legfeljebb 30 cm távolságban. A zománcot vékony rétegekben többször alkalmazzák, miközben biztosítják, hogy buborékok és áramlatok hiányoznak. Ebben a munkában befejezettnek tekintjük, a fürdőt szárazon hagyjuk.

A zománcfeltétel jellemzői és módszere a dobozban lévő fürdőre

A zománc a fürdőszobában epoxi alapú edények vízálló, jó, hogy lefektetni a kerámia és a zománcozás.
A kannákban lévő ilyen zománc nagy szilárdságú, és nagy tapadást mutat a kerámia és zománcalapok esetében. A zománc gyantákat tartalmaz, amelyek miatt a bevonat tartósabbá válik, a szín és a fényesség megőrződik, a felület ellenáll a mosószereknek.
A konzervdobozban lévő zománc a fedőfülke, a mosogató, a mosogató, a zuhanyzó, a bidé és más kerámia- vagy cserépkályhák helyreállítására szolgál.

A fürdő zománc a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • tartós bevonatot képez;
 • magas hőmérséklet ellenállás;
 • gyönyörű szín és fény;
 • nagy tisztaságú mosószer készítményekkel szemben.

Hogyan használjam zománcot a dobozban lévő fürdetésre:

 1. A festendő felületet előzetesen tisztítani kell, csiszolópapírral csiszolni, minden fényt el kell távolítani, majd zsírtalanítani kell. Ha festéket használunk dobozokban, a felületet nem lehet előkezelni.
 2. A ballont három percig meg kell rázni, hogy a szín egyenletes legyen, és a permetezőelem ne legyen eldugulva. Szintén festés közben a ballont folyamatosan meg kell rázni.
 3. Mielőtt elkezdené a fő munkát, tesztpermetet kell végrehajtani annak biztosítása érdekében, hogy a festék egyenletesen kialudjon a palackból.
 4. A permetnek szigorúan függőleges helyzetben kell lennie a kézben, a permetezést a festett felülettől 30 cm-re kell elvégezni. A festéket több vékony rétegben kell felhordani, 5 percig tartva, majd a bevonat kiváló minőségű lesz. A festéket egyenletesen kell felhordani az egész bevonat felett, nem lehet foltosodás, elhajlás és hólyagok, ami tovább továbbítja az anyag hámlását.
 5. Ha a patronban lévő festéket nem használta ki teljesen, akkor a szelepet jól tisztítsák meg. A léggömb fejjel lefelé fordul, rákattintott rá, és várjon, amíg a vízsugár elszíneződik. Ha ez nem történik meg, akkor a zománc a szelepelemben megszárad, és további felhasználásra nem alkalmas.
 6. A festék gyorsan szárad, így a felületet 48 óra elteltével használhatja. A fürdős zománcozott permetet szobahőmérsékleten kell tárolni, távol a tűzoltó és a fűtőkészülékektől.
 7. Ha a kád felületének károsodása nem jelentős, akkor a helyreállításhoz legmegfelelőbb megoldás lehet zománc a dobozban, a súlyos hibák, zsetonok vagy mély karcolások kijavítása érdekében sűrű festéket kell alkalmazni.

A fürdő helyreállításához szükséges helyes zománc kiválasztásához először meg kell vizsgálnia a sérülés mértékét, majd tisztítsa meg a felületet, alaposan tisztítsa meg, ha csiszológépet használ fel, akkor gyorsabb lesz a munkája. Ha a sérülés jelentős, akkor a felületet zsírtalanítják és előkezelik. Ha zománcot használnak epoxi alapú palackokban, a primer nem keletkezik. Ezt követően a zománcot egyenletesen permetezik az egész felületre több vékony rétegben. Az ilyen munkát önállóan lehet elvégezni, anélkül, hogy szakértők segítségére lennének. A fürdő helyreállítása pénzt takarít meg, nincs szükség új eszköz megvásárlására. Az alap megfelelő előkészítésével és egyenletes permetezéssel sima és fényes felületet kap. Minden munkát védőruházatban, szemüvegben és légzőkészüléken kell végrehajtani, hogy a por a sztrippelés alatt és a festék permetezése közben ne kerüljön a bőrre és a nyálkahártyákra.

Festék a fürdő helyreállításához. Anyagtípusok és tanácsadás a választásról

Előbb vagy utóbb, de szinte mindenki szembesül a javítások szükségességével a fürdőszobában. Mivel ez a leggyakrabban használt szoba: mosás, mosás, zuhanyozás vagy fürdés, vízvezeték bomlás hamarosan. Ez gyakran felteszi a kérdést: milyen speciális festék a fürdőkádra a legalkalmasabb.

Ha elegendő pénzügyi lehetőség áll rendelkezésre, új vízvezeték-terméket vásárolhat, de előfordulhat, hogy a vízvezeték normálisnak tűnik, de a zománc bevonat helyreállítására van szükség. A vízvezeték helyreállítása érdekében el kell döntenie, hogy melyik festék jobban festeni a fürdőt.

Nem szükséges igazi profi annak megértéséhez, hogy a helyreállításhoz egy speciális víztaszító festék szükséges a fürdőszobához. Végtére is, a hagyományos festési anyagok nem elég nedvességgel és tapadással szemben ellenállnak, ezért a festékek és lakkok ilyen típusú festékek bevonása nem praktikus.

A kellemetlen következmények elkerülése érdekében speciális vízálló festéket kell alkalmazni. A modern piac képes a fogyasztóknak valóban hatalmas mennyiségű anyagot kínálni a vízvezeték helyreállításához, és annak érdekében, hogy a megfelelő választást megtehesse, meg kell értenünk, hogy a festendő festék a lehető legjobban belőlük van.

A festéktermékek fő típusai

A festékanyag kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a következő paraméterekre:

 • tartósság - nincs megjegyzés;
 • a fürdő helyreállításához használt festéknek nedvességállónak kell lennie;
 • a festékek és lakkok antibakteriális tulajdonságai kívánatosak;
 • az egészséget veszélyeztető káros anyagok hiánya;
 • vegyi és mechanikai károsodással szembeni ellenállás;
 • alacsony hővezető képesség, ami miatt a víz hőmérséklete nem csökken sokáig.

Epoxi festék

Több mint húsz éve használják az epoxi kádfestéket az egészségügyi termékek helyreállításában. Ha minden technikai szempontot megfigyelnek a helyreállítás során, a bevonat legalább 15-20 évig tarthat.

Hivatkozás: A fürdéshez használt festék zománc epoxigyanta, speciális pigmentek és töltőanyagok szuszpenziója. Ez a típusú zománc kétkomponensű, mielőtt a felületre felvitték volna, a készítményt erősítőszerrel hígítjuk.

Az epoxi festék használatának előnyei:

 • a bevonat homogén, nagyon sima és fényes;
 • alkalmas fém- és öntöttvas-egészségügyi termékek felújítására;
 • ez az anyag nem fél a savaktól és lúgoktól;
 • A zománcfürdők kétkomponensű festéke kopásálló és gyakorlatilag nem kopik.
Az epoxi festék nagyon mérgező.

Azok a személyek véleménye, akik ilyen típusú anyagokat használtak a vízvezeték helyreállításához, rámutassanak az epoxigyanta hátrányaira, amelyek mérlegelése alapján meg lehet határozni, hogy mi a festék a fürdő legjobb festésére.

Az epoxi zománc hátrányai:

 • az anyag nagyon mérgező, ezért a helyreállítás során gázmaszkot vagy légzőkészüléket kell használni;
 • a hígított zománc alkalmassága a keményítőre csak néhány óra, így a munkát nagyon gyorsan kell elvégezni;
 • Ez az anyag képes elhagyni a foltokat, ezért a zománckonzisztencia elég vastag;
 • A zománc hamarosan sárga színűvé válik, ezért két év alatt a vízvezeték-berendezések elveszítik eredeti megjelenését.

A kétkomponensű speciális epoxi alapú fürdővizes vízálló festék viszonylag olcsó, de az anyagok kiválasztása az egészségügyi berendezések helyreállításához nem ér véget.

Aeroszol zománc

A kádfestékben lévő festékszórás gyorsan száradó festékpor, amely nagy tapadást mutat a zománcozáshoz.

Az Ön információiért: Az aeroszol nagyon kényelmes, mert alkalmazása előtt elég jól kell rázni a permetezőt, és a festéket nem kell a keményítővel keverni.

Az ilyen típusú festéktermékek előnyei a következők:

 • gyorsaság és könnyű alkalmazhatóság más eszközök használata nélkül;
 • a zománc szárítási ideje csak néhány óra;
 • a fürdőszobában lévő festék zománc tökéletesen fekszik, sima felületet képez;
 • Akról, kétkomponensű, különböző színű epoxi zománcok kaphatók patronokban;
 • a speciális festékszórás bizonyos felületi textúrát, valamint néhány effektust hozhat létre: fluoreszkáló, gyöngyház stb.
 • A dobozban lévő festék az acél és az öntöttvas termékek frissítésére szolgál.

A régi fürdők aeroszolokkal való festése hátrányai, mint bármely más anyag.

Az aeroszol zománc hátrányai:

 • A különböző színű zománcokat nem lehet összekeverni egy adott árnyékoláshoz;
 • a bevonat rövid élettartamú, mivel a festékszóró spray nagy mennyiségű oldószert tartalmaz, ez a réteg nagyon vékony;
 • helytelenül felhordható a felületre, csíkok és elmosódások fordulhatnak elő.

A fürdőszoba javítása egy felelős esemény, és a fürdőszoba fő tulajdonságának megjelenítő megjelenése nagyon fontos. Annak érdekében, hogy teljes mértékben megválaszolhassuk a kérdést: hogyan válasszunk festéket a fürdőszobának, a szaniterek helyreállításához még néhány alapfajtát kell figyelembe venni.

Akrilvíztestek

A fürdő bevonatának helyreállításához gyakran használják a latex zománcot, ez is poliuretán festék. Ez az anyag a közelmúltban használatos az egészségügyi berendezések helyreállításához, de már jelentős népszerűségnek örvend.

Ez a fürdőfelújítási festék legalább tíz évig meghosszabbíthatja a vízvezetékek élettartamát. A fürdőszobában latex festéket (folyékony akril) alkalmaznak a kezelendő felületre két órán át, ezen kívül a poliuretán anyagnak számos fontos előnye van, aminek köszönhetően nagyon népszerűvé vált a fogyasztók körében.

Az akril javára vonatkozó érvek:

 • a fürdő bevonat festék ellenáll a mechanikai igénybevételnek;
 • szaniterek helyreállításához bármilyen anyagból (akril, acél, öntöttvas);
 • a latex alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ezért jól megtartja a hőt;
 • a bevonat nem csúszik, ami biztosítja a magas fokú biztonságot;
 • könnyen tisztítható és nem sötétedik;
 • az akril 36 órán belül megszárad.

Mint minden más helyreállítási módszer, a régi fürdők folyékony akrilfestékkel való festése hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a megfelelő anyag kiválasztásánál az egészségügyi felületek kezelésére.

Az akril használatához a felületet őrölni és zsírtalanítani kell.

A latex anyag hátrányai:

 • az akril kevéssé tapad a műanyag felületekhez. ezért a fő előkészítő munkák között elsődleges felületeknek kell lenniük, növelni fogja a bevonat minőségét és erősségét;
 • A fürdőhely helyreállításához használt akrilfesték gyorsan felszívódik egy önterülő bevonat-restaurációs módszer alkalmazásával, ami jelentős pénzügyi kiadásokat eredményez;
 • ha az előkészítő munka gyenge minőségű, akkor a fürdő zománcának helyreállítására szolgáló festék lehámul a fürdő faláról;
 • a felület ápolásának ideje alatt nem használhatnak agresszív mosószereket, amelyek savakat tartalmaznak, eltakarhatják a bevonatot;
 • A fürdőkád helyreállításához használt akrilfesték nagyon erős és éles szagú, így a munka során légzésvédőt kell használni, és jól szellőztetni a helyiséget, amíg a latex teljesen száraz marad.

Az erős szag jelenléte a legtöbb festékben és lakkban megakadályozza, hogy sokan választhatják meg, milyen festéket festenek a fürdőszobában, hogy a vízvezetéket helyreállítsák. Mindazonáltal a szagtalan fürdőszobafesték már elkezdett megjelenni a háztartási cikkek piacán, de ahhoz, hogy megértsük, lehet-e festeni a fürdőt anélkül, hogy bármilyen szaga minőségi festék lenne, fő előnyeit és hátrányait figyelembe kell venni.

Alkid festék

Rendszeresen az interneten ajánlanak alkid festékek használatát a fürdő felületének helyreállításához. Ezzel szemben mi, valamint a gyártók, nem javasoljuk alkidvegyületek alkalmazását a helyreállításhoz. Ezek a festékek olyan felületeken alkalmazhatók, mint a fa, beton, fém. De ha még mindig biztos benne, hogy pontosan ez az, amire szüksége van, olvassa el az alábbiakban.

Az alkidvíz-diszperziós anyagok nem negatív szagúak. Ez a vízálló festék a fürdőszobában szinte semmilyen oldószert nem tartalmaz, ezért az ilyen típusú festéktermékek előnyei:

 • jó tapadás az összes anyaggal, ezért bármilyen festékkel ellátott anyagból lehet bevonni a vízvezetéket;
 • a bevonat ellenáll a fadingnek;
 • a megfelelő alkalmazási idő kb. 5-7 év.

De az alkid anyagok birtokában lévő hátrányok egyértelműen megválaszolhatják a kérdést: lehet-e festeni egy régi fürdőt szagtalan festékkel?

A víz diszperziós festékek hátrányai:

 • a vízvezeték felületét gondosan elő kell készíteni és előkezelni kell;
 • a festéket ecsettel kell bevinni, mert fennáll a veszélye a maszkok és hibák megjelenésének;
 • Az alkidkészítményt több rétegben kell alkalmazni, ami jelentős anyagköltségeket jelent.

Hogyan válasszuk ki a festékanyagot

Annak érdekében, hogy megtudja, minél jobb a festék festése, meg kell határoznia a vízvezeték károsodásának mértékét és a megfelelő festéktermékek típusát. Sokan felteszik a kérdést: hogyan lehet festeni a fürdőt, ha a zománcréteg sérülése jelentős (mély zseton és repedés van).

 • Először is, ilyen helyzetben a vízvezetékeket alapos előkészítő munkák végzik.
 • Másodszor, az előzőleg előkezelt felület simaságának elérése érdekében, de ebben az esetben egyszerűen szükséges, hogy a fürdő festésére szolgáló festék vastag legyen.

Következtetés: Az a kérdés, hogy milyen festékkel lehet festeni a fürdőt, érdemes megjegyezni, hogy a latex és a kétkomponensű zománc anyagok is jobban működnek. A második kiviteli alaknál a készítményt keményítővel hígítjuk, így a festék konzisztenciájának vastagnak kell lennie. A fürdőkád javítására szolgáló ilyen festék segít enyhíteni az egészségügyi berendezések fedelének kisebb hibáit és szabálytalanságait.

Gyakran feltett kérdés a fogyasztók számára, milyen festék festheti a fürdőt, ha a vízvezeték felület matt lesz?

Ha a vízvezeték belsejében nincsenek hibák, kivéve a tükröződő fény hiányát, ez csak a vízvezeték rossz kezeléséről szól. Valószínűleg a zománcfelületet savakkal vagy lúgokkal érintette, ezért a felső réteget egyszerűen "megette".

Ebben az esetben lehet-e festeni egy kádfürdőt? Igen, könnyen kijavítható ilyen kisebb károkat a dobozokban lévő festékanyagokkal, de milyen festéket kell használni a fürdő festésére. A fémes, öntöttvas és akril vízvezetékeket latex színezékkel lehet kezelni, de a zománcozott anyagok nem használhatók a vízvezeték akril helyreállítására.

találatok

A fent említett anyagokat a berendezések helyreállítása érdekében mindenki önállóan eldönti, hogy melyik festék jobban festeni fogja a vízvezetékeket a házában. Ha a szaniteráruk csak a belsõ felületen zománcburkolás miatt esett vissza, akkor érdemes meghatároznia, hogy mit lehet használni a fürdésre. A helyreállítás sokkal kevesebb lesz, mint egy új szerelvény beszerzése. Végtére is, akkor meg kell szüntetni a régi felszerelést, és teljes javítás a fürdőszobában, és ez egy nagyon komoly kiadási tétel.

Az anyagi képességek és preferenciák alapján bárki, aki frissíteni kívánja a vízvezetékszerkezetet, könnyű meghatározni azt, hogy minél jobban festeni kell a fürdőt. Ha azt szeretné, hogy a termék hosszú ideig tartson, akkor egy kétkomponensű fürdőszobai festék megfelel Önnek, mert a tartóssága meghaladja a hasonló festékanyagokat. Ha jobban érdekli a kérdést: lehet-e fürdőszobát festeni különleges felszerelés nélkül, rövid idő alatt aeroszol zománcot kapni, nem kell hígítani egy keményítővel vagy oldószerrel, ráadásul gyorsan szárad és könnyen alkalmazható.

Mindenesetre, mielőtt eldobja a régi vízvezetéket, alaposan gondolja át, talán vissza kell állítani. Ez az eljárás nem sok időt és erőfeszítést igényel, és ami a legfontosabb - ne pusztítsanak el anyagilag.

Zománc fürdőkádban: saját zászlóval helyreállítani a zománcot - dobozban és dobozban Kudo: ár + fotó

Idővel, a vízzel és tisztítószerekkel való folyamatos érintkezéskor a fürdőszoba padlója romlik. A rozsdaformák, a vízkő települ, a zománc egyre vékonyabbá válik, zsetonok és repedések jelennek meg. A védőbevonat megsértése magának a fürdőszobának a gyors öregedéséhez vezet. A fém nem szereti a gyakori érintkezést a vízzel.

A fürdőhely cseréje időigényes és drága, nem mindenki engedheti meg magának. A bevonat helyreállításához zománcot használva a dobozokba való fürdéshez a folyamat megvalósítható és olcsóbb.

Tekintsük a zománcok fő típusát a piacon.

Zománcok röviden

Az epoxi zománc epoxigyanta, töltőanyagok és pigmentek keveréke. Keményítővel való hígítás szükséges. A kétkomponensű zománcok közé tartozik.

Akril (latex) festék - az akril legfontosabb összetevője. Ugyanez vonatkozik a kétkomponensű bevonatokra is.

A legtöbb esetben, ha a fürdő bevonatát akrilnal helyre kell állítani, alkalmazza az ömlesztett módszert.

Alkid zománc - olyan komponenseket tartalmaz, mint az alkidgyanta, a szerves oldószer, a növényi olajok és a segédanyagok.

A zománcburkolatok előnyei és hátrányai

Használt acél, öntöttvas, akril

Hosszú ideig megőrzi a színeket.

Minden burkolatra és kerámiára vonatkozik.

Minden típusú festék aeroszolban kapható. Legfőbb előnye a könnyű, gyors és egységes alkalmazás, amely nem igényel speciális készségeket. Hűséges ár.

ellenérvek

Az aeroszol zománc fő hátránya egy vékony réteg és korlátozott színskála.

A fürdőszobai zománcozott szórópisztollyák kiválasztásának megközelítését gondosan meg kell vizsgálni.

Hogyan válasszunk és használjunk zománcot fürdésre

Fő kiválasztási kritériumok

 • Ügyeljen a kompozícióra. Kerülje el az egészségre ható szennyeződéseket tartalmazó festékeket.
 • A hővezetés is fontos mutató. Minél alacsonyabb a szint, annál hosszabb a vízhőmérséklet.
 • Élettartam
 • A bevonat károsodásának mértéke.
 • Anyag a fürdőszobához.

Aeroszol festék piac

NOW TON - epoxi bázis

Gyártó Ukrajna. Alkalmazás előtt nincs szükség primerre.

KUDO - akril zománc

Gyártó Oroszország. Csak fehér színben kapható. Jó tapad.

CHAMPION COLOR - epoxi zománc

Gyártó Lengyelország. Szuperfényes bevonat. Hosszú élettartam.

Figyelem!

 • A festék aeroszol alkalmazáshoz önmagában is elkészíthető.
 • Szükséged lesz egy szórópisztolyra, jobb elektromos szórópisztolyra. Festeni egy dobozban. És oldószer (az oldószer típusa a csomagoláson van feltüntetve).
 • Az alkid festékeket fehér alkohollal hígítjuk.

Hogyan lehet festeni egy zománcot egy edényből

 1. A munka megkezdése előtt zárja le a vízvezetéket és a falakat egy filmmel. Ellenkező esetben a munka befejezése után tisztítani kell a festék fröccsenését. A folyamat hosszú és időigényes.
 2. Fürdõ tisztított szennyezõdés. A rozsda maradványai nem megengedettek. Ellenkező esetben futni fog és folt keletkezik.
 3. Ezután egy átlagos csiszolópapírral vagy csiszológép segítségével a fényt eltávolítják. A gép jelentősen csökkenti a munka időtartamát, de jelentősen növeli a helyiség szennyezését.
 4. A csiszolás befejezése után a bevonatot alaposan mossuk vízzel. Minden maradék port eltávolítják.
 5. A fürdőt szárítjuk és oldószerrel kezeljük.
 6. Minden készen áll a festészetre.
  A zománc felhordása előtt a léggömböt 2-3 percig jól fel kell rázni.
 7. A tartályt mindig függőlegesen tartsa.
 8. Szórjon 30 cm távolságra a terméktől. Próbálja egyenletesen lefedni, vékony rétegben.
 9. A következő rétegeket 5-10 percenként alkalmazzák.
 10. Ha megrándul, akkor távolítsa el őket gumihevederrel.
 11. A festék teljes száradása 2-5 napig tart. A festék típusától és a rétegvastagságtól függ.

Fontos! A hordó zománcának helyreállításához a hordóban szigorúan kövesse az utasításokat.

balesetvédelmi

 • Legyen légzőkészülék és kesztyű
 • A festék gyúlékony. Kerülje a tűz közelében történő permetezést.
 • A zománc tárolási hőmérséklete nem haladja meg a 24 fokot.
 • A helyiséget jól szellőztetni kell.

Ha a bevonat festékét egymástól függetlenül választották ki, fontos a megfelelő konzisztencia kiválasztása. Túl vastag lesz eltömődött és nehezen alkalmazható. A rétegnek vékonynak kell lennie, és nem szabad elmosódni.

A többi helyreállítási utasítás megegyezik.

Az aeroszolokkal ellentétben a permetezéstől független festékkészítés lehetővé teszi bármilyen szín kiválasztását. Elég választani a megfelelő színt vagy néhányat. Mindez a képzelet és a vágytól függ.

Kövesse a szabályokat, és a fürdő visszatér az egykori frissesség és szépség.

Aeroszol zománc a dobozokban a fürdőszobában: hogyan kell használni, véleményezni, videó

A fürdő öregedésével rozsdafoltok megjelenése rajta, zsetonok vagy karcolások, előbb-utóbb minden lakástulajdonos arcával. Azonban nem mindenki fogja helyettesíteni az elavult fürdőt. Végtére is, ez sok bajt okoz majd nemcsak a javítási tervben, de anyagilag is nagy kiadásokat igényel. De ahhoz, hogy helyreállítsák a fürdőt aeroszolos zománccal a permetezésben, még csak nem is szakértő lehet. Igen, és kisebb nagyságrenddel kevesebb. Hogyan kell használni, olvasd el a cikkünket és nézzük meg a videót. Olvassa el még néhány véleményt.

Mi az aeroszol zománc?

Az aeroszolos dobozokban forgalmazott zománc gyorsan száradó festék, amely általában fehér, és nagy tapadást mutat a zománcozáshoz. Széles körben használják a kádak, hűtőszekrények, mosdók, kazánok, oszlopok és sok más, zománcozott háztartási cikk restaurálására és bevonására.

Az aeroszolok jelenléte miatt a zománc könnyen felvihető a karcolódott felületre, csak fel kell rázni a porlasztót az alkalmazás előtt. Olyan tartós bevonatréteget biztosít, amely elegendően ellenáll a 100 fokos hőmérsékletnek.

Figyelem! A helyreállítási munka optimális hőmérséklete + 15-25 fok. Az optimális hőmérséklet fenntartása mellett a spray-zománc 48 óra elteltével megszerzi a szükséges tulajdonságokat.

Hogyan kell használni a spray zománcot

A zománcos permeten kívül a fürdő helyreállításához homokpapír, puha ruhadarab, szivacs és mosogatószer is szükséges.

A munka szakaszai:

 1. Az első dolog, hogy tisztítsa meg a fürdő szappan, szennyeződés és törmelék egy súrolópárna és egy elkészített mosószer. Ezután szárítsa meg. A csiszolópapír károsodását csiszolja, puha, száraz ruhával törölje le, és oldja fel a fürdő felületét. Ezután száraz újra, egy hajszárító használható a legjobb hatás eléréséhez.
 2. A második szakasz maga a tényleges festmény. Keverjük össze jól a rúd tartalma rázásával, és vékony réteget használjunk a sérülésre, 25-30 cm távolságot tartva. Győződjön meg róla, hogy a festék egyenletesen fekszik. 6 óra elteltével ugyanúgy alkalmazza a második réteget. Lehetséges, hogy szükséged lesz egy harmadik rétegre is. Festés után a fürdőt nem szabad 48 órán keresztül használni. Ez a teljes szárításhoz szükséges idő.

Részletesebb ismeretség a helyreállítási munka bonyolultságaival, javasoljuk a videó megtekintését.

Ha bármilyen aeroszol festék, és ebben az esetben a sprayből készült zománc nem jelent kivételt, fontos az alábbi biztonsági szabályok betartása:

 • viseljen mindig légzésvédőt és kesztyűt munkavégzés közben;
 • ne szórás a tűz közelében;
 • tárolja 24 foknál nem magasabb hőmérsékleten;
 • Csak jól szellőztetett helyen festeni;
 • tartsa be az ajánlott permetezési távolságot.

A spray festék használatának előnyei és hátrányai

 • a permet könnyen felhordható egyenetlen felületen;
 • nincs más eszköz a munkához;
 • a hordó zománc tökéletesen illeszkedik, sima felületet képez;
 • alkalmas régi öntöttvas vagy acéltermékek korszerűsítésére;
 • alacsony költséggel, mint a folyékony akril fürdő frissítéséhez.
 • ha a zománcot helytelenül felviszik a felületre, csúnya csíkok és elmosódások fordulhatnak elő;
 • a bevonat nem tartós, mivel a festék-aeroszol bizonyos mennyiségű oldószert tartalmaz és vékony réteget képez a terméken.

Nézze, ez az alkalmazás tökéletes.

Hogyan kell festeni egy fürdő spray festék. Hogyan festhetek egy fürdő zománcot. A fürdő felületének helyreállítása saját kezűleg

A kemény zománc bevonat csak akkor képződik, ha a zománcot a megkötő anyaggal összekeverik a megadott állapotban. A zománcburkolatnak a fürdő felületéhez való tapadásához teljesen száraznak kell lennie. A zománcot két rétegben szakaszokban alkalmazzák.

Zománc aeroszol csomagolásban

Zománc aeroszolos csomagolás kerámia és zománc bevonatokhoz WHITEST New Ton, - NAPTELÉS: Keramikus zománc Új tónus, cél

Kerámia zománc és zománcburkolatok helyreállítása az aeroszol-ágyúban A New Ton széles körben használatos fürdők és háztartási cikkek helyreállítására és bevonására. A kerámia és zománc bevonatok helyreállításához aeroszol csomagolásban zománc jól használható a következő anyagok helyreállításához:

A zománcot a fürdőszobák festésére, helyreállítására és a háztartási tárgyak helyreállítására használják, nevezetesen:

fürdő restaurálás,
mosdókagyló restaurálás,
konyhai mosogatók helyreállítása,
fűtési rendszerek radiátorainak helyreállítása,
kazán restaurálás,
oszlopok helyreállítása;

A zománcot háztartási készülékek festésére és helyreállítására is használják:

hűtőszekrények színezése,
színező mosógépek
színes mikrohullámú sütők;

A zománcot más háztartási cikkek helyreállítására és festésére is használják:

fajansztermékek helyreállítása
kerámia lapok helyreállítása
eszköz helyreállítása
hajók helyreállítása stb.

oktatás

Felkészülés a fürdőszoba helyreállítására.

Ebben a szakaszban szüksége lesz: mosószer, csiszolópapír, oldószer, türelem és idő.
Sink fürdőszoba

Mossa le a fürdőszobát mosószerrel, hogy eltávolítsa a szappant. A mosás befejezése után - a fürdőszobát törölni és szárítani kell. Miután a fürdőszoba száraz volt - a fürdőszoba helyreállításának következő szakaszába léphet.
A fürdőszoba csiszolása.

Alaposan csiszolja meg a fürdőszobát. Ne felejtse el - később új zománcot alkalmaz, amely azonnal megmutatja, hol vannak hibák a szabálytalanságok miatt és rosszul ragaszkodnak a régi zománchoz. Ehhez a munkához csiszolópapírt kell használni a legkisebb szemcsézettel, hogy ne hagyjon mély karcolásokat a fürdőszobában.
A fürdőszoba felületének zsírtalanítása.

Miután a fürdőszoba teljesen csiszolt - tisztítani kell a portól és zsírtalanítani kell oldószerrel. A fürdő felületének zsírtalanításához ajánlatos a benzin galosh oldószer használata. Törölje le a fürdő teljes felületét oldószerrel, és elkezdheti a következő lépést a fürdőszoba helyreállítása során.

Ebben a szakaszban szüksége lesz a celofánra, a maszkoló szalagra, a szeretett feleség hajszárítójára, a kerámia és zománcburkolatok zománcozott permetére.
Környező tárgyak védelme a zománcból.

A fürdőszoba helyreállítása saját kezűleg. A New Ton zománcozás helyreállítása után a fürdőszoba Miután a robotot a fürdőszobai felület őrlésével és zsírtalanításával végezték el - ne felejtsd el elgondolni a festékkel szemben. Mivel csak a fürdőszobát kívánják festeni - minden más elemet (csempe, csaptelep, mosógép és mosogató közelében) meg kell védeni az epoxigyantától. Ehhez ajánlott a hagyományos celofán és maszkoló szalag használata.
A felület előkészítése a fürdőszobai restaurálás végső folyamatához.

Miután az összes szomszédos elem zománcból lett védve - készen áll a festési folyamatra. Annak érdekében, hogy a zománc jól illeszkedjen a felületre - az utolsó fel kell készülni és kissé felmelegedni. A zománc felületén a legkedvezőbb hőmérséklet 15-25 ° C. Annak érdekében, hogy a felület ilyen hőmérsékletű legyen - használjon hajszárítót, amelyet sikeresen ellopták kedves feleségétől.
Zománc felhordása a fürdő felületén.

A fürdőhely helyreállításának legfontosabb pontja a zománc felhordása. Attól, hogy egyenletesen zománc kerül a felszínre, függ a festék tartósságától. Spray a zománc az aeroszol lehet egyenletesen, vékony réteg, a távolság és a felület 25-30 cm. A zománcot 2-3 vékony rétegben kell felhordani, elkerülendő a foltok és buborékok képződését a felületen. Miután befejezték a festési munkát - a felújított fürdőszobát hagyni kell száradni. Az epoxi zománc kiváló minőségű polimerizációjához hozzá kell rendelni körülbelül 48-72 órát. Miután a zománc a fürdőszobában megszárad - örüljetek! Ön a saját kezével helyreállította a fürdőszobát.

felszerelés

Biztonság zománcozáskor

Zománc aeroszolban kerámia és zománcburkolat helyreállításához és helyreállításához WHITEST New Ton, - ALKALMAZÁSI MÓDSZER:

Mielőtt elkezdené a bevonat helyreállítását és zománcozását kerámiák és zománcburkolatok felületén a "New Ton" aeroszolkónusban, az utóbbit fel kell készíteni a festésre: tiszta, lengyel, zsírtalanító oldószerrel.
Mielőtt elkezdené a festő robotot, keverje fel a spray-tartály tartalmát a festékkel a kerámiák és zománcburkolatok számára, legalább 2-3 percig rázza meg a palackot.
A festési robot alatt, hogy helyreállítsa a fürdőt vagy más termékeket - ajánlatos időről időre rázni az aeroszol dobozát.
Mielőtt elindítaná a robot - spray - próbát, az aeroszolból készült kerámiák epoxi zománcát meggyőződhet róla, hogy a tartályból származó sugár egyenletes legyen.

Kerámia és zománcburkolatok helyreállítása zománcozott spray WHITEST New Ton, - BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK:

A kerámia zománcozott aeroszolos doboz nyomás alatt áll!
Ne hagyja, hogy közvetlen napfény a ballonon festékkel a zománcozásra és kerámiára!
Ne használjon vagy tároljon spriccel festéket a kerámia restauráláshoz 50 ° C feletti hőmérsékleten.
Ne használjon epoxi zománcot kerámiához és "New Ton" zománcburkolathoz egy nyílt láng melletti aeroszolos tartályban.
Használat után ne szúrja át vagy égesse el az aeroszol tartályt.
Kerámia epoxigyantával kell festeni, csak jó szellőzésű helyiségekben.
A helyreállító festékfestéket védeni kell a gyermekektől!

Csináld magad

Hol kezdjem?

Úgy tűnik, hogy könnyebben lehet festeni a fürdőt, vagy: a fürdés megújítása megvásárolta a kívánt színű zománcot, felvette a kefét és elkezdte festeni a teljes felületet. Egy, nem! Valójában a cég tapasztalt mesterei hasznos tanácsokat adhatnak Önnek, amelyeken keresztül az önfestés egy régi fürdő kellemes szórakozást nyújt Önnek. Ezenkívül szakembereink szakmai titkaival felfegyverkezve kiváló eredményt érhet el.

A festés előtt szükséges fürdőszobai zománc vásárlása, aceton és egyéb munkához szükséges anyagok megvétele.

Ezért a szakértők javasolják, hogy óvatosan távolítsa el a régi zománcot normál csiszolópapírral. Azonban manuálisan csiszolópapírral végzett munka, elég hosszú ideig tart. A folyamat felgyorsításához hagyományos fúrógépet használhatunk, amely speciális fúvókával van felszerelve "kézi kerék" formájában.
Emellett a zománcburkolat eltávolítása során légzőkészüléket kell viselni, hogy a káros zománcozott por ne befolyásolja a jólétet.

2. szám: zsírtalanítás.
A zománcfürdõknek, amelyeket elõzetesen meg kell vásárolni, jól illeszkednek a felszínre, gondosan zsírozza meg a fürdõt. Ehhez rendszeres szódát használhat.
Miután megdörzsölte a fürdő teljes felületét egy szódabikarbónával, forró vízzel mossa le. Az utolsó lépés ebben a lépésben a felület száraz törlése.

3. szám: zománc előkészítése.
Ha először találkozol a fürdéssel és a kérdéssel: "Hogyan kell festeni a fürdőt?" A legégetőbb, akkor gondosan mérlegelje a zománc előkészítését.
Először is, ha a zománc túl vastag volt, hígítsa acetonnal, amelyet előre meg kell vásárolnia.
Másodszor, kész színes zománcot vásárolhat, és maga készítheti el a szükséges színt. Ehhez sötétítő pasztát kell vásárolnia.

4. szám: a fürdő festése.
Festéshez használjon ecsetet vagy permetet. A legfontosabb dolog az, hogy a festett felületnek nincsenek foltjai. Ehhez először vízszintes lökéseket kell alkalmazni, majd függőleges helyzetben. Tudjon meg többet új cikkünkről, a fürdőkád megújulásáról, a gomba és a penész a fürdőszobában, az öreg fürdőszobában, a fürdőszoba felújításában, a fürdőszobai felújításban.

Hasznos tippek

Milyen mosogató festeni a fürdőt?

Egy szép fürdő díszíti a belső tér és a fürdőszoba kedvelt és nélkülözhetetlen tulajdonsága. Az új fürdőket nem kell frissíteni, és az öreg, kopott, tompa, karcos fürdők számára, amelyek elvesztették eredeti megjelenésüket, a PAINT használatával meg kell használnia az ENAMEL BATH RESETÁCIÓÁT, vagy megkönnyítené új fürdő vásárlását. Azonban az új fürdő megvásárlása és az ezt követő csere jelentős pénzmennyiséghez vezet. Sokkal kevésbé költséges, ha egy régi fürdőt egy új ENAMEL készülékkel fedezhet fel, akkor egy régi fürdőt újból befordíthat. Tovább igen jelentős előny csökkentése festékkel fürdő szemben helyette egy új, hogy nem szükséges, hogy még a minimális javításokat szétszerelése és ártalmatlanítása a régi fürdők, valamint a kapcsolódó tömítése, csövek cseréje és visszaszerelése mixer. Megjegyzendő, hogy a régi fürdő visszaállítása és festése nem mindig lehetséges. Mindez attól függ, hogy a fürdő helyreállt-e. Például, ha sárguló zománc, a lazaság, repedések, helyreállítása és festeni a fürdő is könnyen, de mély, kinyújtva a vas vyscherbinah és repedések, különösen a területén a leeresztő lyuk, átfestés a fürdő nem fog sikerülni, arra van szükség, hogy módosítsa a fürdőben egy újat. Természetesen meg kell értened, hogy a BATH ENAMEL helyreállítása és bevonása csak ideiglenes intézkedés, amely néhány (gyakran nem kis) évig újra megújíthatja a "fürdődet". Természetesen a "második élet" időtartama közvetlenül függ a fürdő sajátosságától és állapotától, a restaurálás módjától és technikájától, a későbbi festéstől és természetesen a felhasznált anyagoktól. Minél jobb a tisztítási technológia, a helyreállítás és a festés a fürdő, a jobb és jobb használt fürdőfesték, annál magasabb élettartama lesz.

jellemzői

DIY fürdőszoba helyreállítása

Nincs pénz. A fürdő szörnyű. És meg kell tenned valamit... A fürdőszoba helyreállítása. Régi fürdőszoba a festés előtt.

Ha a fürdőszobája régen elvesztette a fényét, a karcolások és repedések emlékeztetnek egy teknősbékahéra, ráadásul a pénzt tegnap töltötték valami mást - itt az ideje, hogy radikálisan oldja meg a problémát a fürdőszobájának helyreállításával.

A fürdő helyreállítását a felület előkészítésével kell kezdeni - az utóbbit meg kell mosni, csiszolni, tisztítani és zsírozni oldószerrel. A helyreállításhoz szükséges fürdőszobák elkészítésének mindegyik szakaszához türelmet és a robot megközelítésének minőségét igénylik, mivel minden munkájukat "pezsgő fehér" eredményre fordítják.

Nuuu sooooo lyukas noooooook

Tisztelet, az anyag értékes, találtam valamit magamnak.

Hogyan használjuk a zománcot a kádba festésére?

A fürdő zománc önálló helyreállítása nemcsak a pontosságot, hanem a festékekkel való munkavégzés bizonyos készségeit is igényli. A legtöbb restaurálási kompozíció görgős vagy ecsetes alkalmazásra lett kifejlesztve. Tapasztalat nélkül nagyon nehéz elkerülni az elszíneződéseket és a nem felületek felületét. Van azonban egy kényelmesebb lehetőség - spray-fürdő zománc. Segítségével gyorsan visszaadhatja a régi, elárasztott vízvezeték fehérségét anélkül, hogy különleges képességekkel rendelkezne. Beszéljünk a festék jellemzőiről és arról, hogyan kell dolgozni vele.

A vízzáró zománc előnyei

A fürdők restaurálására szolgáló javító készletek kétkomponensű kompozíciók. A munka előtt megfelelő előkészítésre van szükség. Ha az arányokat megszakítja vagy a festéket nem elégíti ki eléggé, a végső bevonat rövid időre kiderülhet. Ugyanabban a zománcozott dobozban késztermékben értékesített. Mindaz, amire szükség van a munka előtt, hogy alaposan rázza a doboz többször. Bármelyik javító megbirkózik egy ilyen feladattal.

Ezen nyilvánvaló előny mellett a vízvezeték helyreállításához használt spray még számos előnye van:

 • a festékszórás alkalmazása nem igényel további eszközöket;
 • a bevonat néhány órán belül kiszárad;
 • a festékfesték kiváló ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik;
 • zománc fekszik a felületen, nem hagy csíkot és megkönnyebbülést;
 • a festéknek jó hőállósága van: 100 ° C-ig terjedő hőmérsékletet szállít;
 • a színárnyalat nagyon széles;
 • a festék bármilyen anyagból készült fürdők számára alkalmas.

Javasoljuk, hogy megtudja, milyen előnyökkel jár a fürdőszoba kiegészítők a tapadókorongokon.

Olvassa el: mit menthet meg, hogy olcsó fürdőszobai designt kapjon.

A szórófestékek hátrányai közül érdemes megemlíteni a meglehetősen vékony végső bevonatréteget, mivel összetételében nagy mennyiségű oldószer van jelen. Ezenkívül az aeroszolokkal való munkavégzéshez gondoskodni kell: ha a festék felületén a festék helytelen alkalmazása szivároghat. És a harmadik, nagyon fontos hiba az aeroszol zománc viszonylagos törékenysége. Még a helyes alkalmazással is, annak rétege 10 éven belül megőrzi integritását. Ezután újra kell helyreállítani.

Mikor használjon zománcot a medencében való fürdéshez?

A vízvezeték helyreállítása szórófestékek alkalmazásával abban az esetben kell elvégezni, ha a fürdő zománcja elveszítette az eredeti fehér színét, és rozsdagát vagy karcolás borította. A festékszórás segít a bevonat kemény vízzel szembeni ellenállásának helyreállításában, simábbá téve az eredeti fehérséget. Továbbá, az aeroszolok olyan helyzetekben vannak értelme, amikor a fürdő zománcja túlságosan porózus, mivel gyakori az agresszív tisztítószerek használata és gyorsan felszívja a szennyeződéseket és rozsdát.

Ha a fürdőkád csiszolt, mély repedések vagy olyan területek, ahol az öntöttvas jól látható, a porlasztó festékek egyszerű alkalmazása nem segít. Ilyen helyzetekben érdemes egy teljes javító készletet alkalmazni, amely lehetővé teszi repedések és forgácsok javítását és a kopás megszüntetését. Ha a károsodás túl erős, akkor könnyebb a fürdet egy új helyére cserélni, vagy akril behelyezni.

Hogyan válasszunk ki egy spray-zománcot a fürdőhöz?

A modern üzletekben használt vízfestékek széles skálája meglehetősen széles. A megfelelő választás érdekében nézze meg a legmegbízhatóbb permetezők listáját és azok jellemzőit.

Paint New Ton Ukrán termelés epoxi alapon történik. Mint minden epoxi vegyület is, tartós dekoratív réteget biztosít, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek. Az utolsó bevonat hosszú ideig nem hámlik le, nem reped, és hosszú ideig megőrzi a fényét. A festék nem igényel primerfelületet a felhordás előtt, még a zománc zökkenőmentes területeihez is illeszkedik. A kompozíció körülbelül 6 órán keresztül megszárad. A többrétegű alkalmazáshoz kb. Két napig tart, amíg teljesen megszárad.

Az orosz gyártmányú Kudo alkid zománc nem csak öntöttvasvízhez, hanem kerámiatermékhez is használható. Ennek a kompozíciónak az előnyeit ki kell emelni a nagy tapadási jellemzők, a jó bujási teljesítmény és a magas hőmérséklet ellenállóképesség. A zománc csak fehérben kerül értékesítésre. Egy hordó elegendő ahhoz, hogy 2 négyzetmétert kezeljen. m felületet egy rétegben. A festék 24 órán belül szárad, azonban a gyártó nem javasolja frissen festett fürdő használatát a festés után az első három napban.

A CHAMPION COLOR lengyel epoxi zománc mind öntöttvas, mind acél vagy akril fürdők számára alkalmas. Alkalmazás után a festék szuperfényes bevonatot biztosít a hőmérsékletnek és a mechanikai igénybevételnek. Tart hosszú ideig, nem pattan ki. Szárításhoz kb. 5 óra, többrétegű alkalmazás - legfeljebb három napig.

Hogyan lehet festeni egy zománcot egy dobozból?

Az aeroszol zománcok, amint azt fent említettük, nem igénylik a felhordás előtt a felületet. Azonban előkészítő munka nem tehet. Először is, a fürdőkádat tisztítani kell a szennyeződéstől, beleértve a makacs rozsdafoltokat is. A rozsdát el kell távolítani a maximálisra, különben hamarosan új bevonaton keresztül fog megjelenni, és csúnya sárga foltok keletkeznek a fürdőben.

Ezután a tál felületén közepes csiszolópapír van, és fényes fényt távolít el tőle. A csiszolópapír helyett ilyen csiszolópapírral csiszológépet vagy csiszológépet használhat. A folyamat gyorsabban megy, de a por a munka során sokkal több lesz.

Olvassa el: hogyan kell a vezetékek vezetékét a fürdőszobában saját kezűleg kezelni.

Tudja meg, milyen jellegűek a loft stílusú fürdőszobák.

Ezután a tálat porról leöblítjük, alaposan megszárítjuk és oldószerrel zsírtalanítjuk. Míg a felület szárításra kerül, akkor anélkül, hogy időt vesztenél, zárja le a falakat, a bútorokat és a műanyag burkolat többi részét. Mindaz, amit ki lehet venni a fürdőszobából, jobb, ha megteheti. Mint minden aeroszolhoz, a zománcozás is erősen szétszóródik a permeten. Ha nem hajt végre előzetes intézkedéseket, akkor a szobát apró cseppecskékből kell áztatni.

Fontos! Az aeroszolos festékekkel végzett munkákat csak légzőkészüléken és védőszemüvegben szabad elvégezni. Ne akadályozzon kötényt és hosszú gumikesztyűt.

Rázza fel az üveget néhány percig a festék felhordása előtt. Ezután vegye le róla a fedelet, és kis mennyiségű festéket szórjon fel néhány felesleges felületre. Ez annak biztosításához szükséges, hogy a permetezőelem működjön, és a zománc egyenletesen kialszik. Ha minden rendben van, elkezdheti a festés folyamatát.

A permetezéskor tartályt tartsa szigorúan függőlegesen, kb. 30 cm-re a tál falától. Vékony réteg festéket alkalmazzon egyenletesen az egész felületen. A rétegek között 5-10 perc szünetet tartson.

Próbálja meg elkerülni a kiömléseket, csepegéseket és buborékokat: a jövőben a kész bevonat lehúzza ezeket a területeket. Ha ilyen hibák jelennek meg, óvatosan távolítsa el őket gumihevederrel, amíg teljesen szárazak. Ezután festse ezt a helyet újra a dobozból.

Fontos! A fürdő festése után ne használja azonnal. Várja meg a kiválasztott festék gyártója által meghatározott időt. A bevonatnak erősnek kell lennie, ami néha több napig tart.

A festékmaradványokat a munkák után ne érdemes megtartani. Lehet, hogy egy kicsit jönnek. A zománcot a fürdőkádra legfeljebb kétszer értelmezheti. Akkor jobb, ha a vízvezetéket egy újabb helyre cserélik, vagy komolyabb helyreállítást hajtanak végre.