Legfontosabb > Fürdő

3D csempe a fürdőszobában - modern módon gyönyörű befejezi +75 fotót

Ki nem szeretné látni a fürdőszoba otthonában gyönyörű, kényelmes és funkcionális? Valószínűleg nincs ilyen lakástulajdonos, aki megtagadná a fürdőszobájának javítását.

És ez nem feltétlenül meglepő, mert egy tökéletesen berendezett szobában egy személy kényelmesebbnek érzi magát.

Reggel kellemesebb egy éltető zuhanyt venni, este pedig kényelmesen átáztathatja a fürdőszobát, és megnézheti a díszes csempés mintákat.

Azonban ma a szokásos mintázatú csempe gyakorlatilag nem használatos. Ez váltotta fel a modern 3d fürdőszoba csempe.

Még akkor is, ha a fürdőszobája meglehetősen szerény méretű, ezzel a cserépdel paradicsomi fürdővé válhat.

Kompetensen felvetve a képet és a szoba általános kialakítását, vizuálisan bővítheti azt, valamint elrejtheti a meglévő hiányosságokat. Egyetértek azzal, hogy ez fontos, mert néha a javítási hibák idején történik, amelynek korrekciója drága.

Akkor miért ne használnod egy másik, olcsóbb módot arra, hogy elrejti a hibát a kíváncsiskodó szemektől? A 3d hatású csempe segít megvalósítani az álmaidat, és egyedivé teheti a fürdőszobai tervezést.

Csempék használata egy 3d hatással, hogy díszítse a fürdőszobát

Csak néhány évvel ezelőtt ezt a divatirányzatot az egységek használták. Azonban néhány év elteltével az anyag népszerűsége jelentősen megnőtt.

Sokan szeretnék használni díszítő elemként a fürdőszoba tervezésében. A falra vagy a padlóra fektetett háromdimenziós rajzok nagyon látványosak.

Világosak és szokatlanok, ráadásul a kötet miatt, úgy tűnik, hogy a rajz "él". Egyetértek azzal, hogy ez nagyon érdekes.

A piacon számos tematikus rajz található, amelyek lehetővé teszik a lakástulajdonos számára a legmegfelelőbb választást. Ugyanakkor nem számít, milyen stílusban díszítették a fürdőszoba belsejét. A fürdőszobájához egy érdekes minta megtalálható, amely illeszkedik a teljes kialakításba.

Ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a kiválasztott kép illeszkedik-e a belső térbe vagy sem, nyugodtan használhatja a vízi témát.

Univerzális és alkalmas minden stilisztikai trendre. A hullámhosszú hullámok, egzotikus halak, delfinek és még a bálák fényképezőgépe a modern, hi-tech, Provence stílusú fürdőszobához ideális, mit mondhatunk a klasszikusokról.

Vannak, akik megtagadják a 3d csempék használatát kis fürdőszobákban, mert úgy vélik, hogy egy háromdimenziós kép csak "enni" a szabad helyet.

Valójában, ha a fürdőszoba nagyon szerény méretű, nem ajánlott ezt az anyagot használni a főnek. Azonban biztonságosan használhatja szaggatottan.

Például, ha a fürdőszobája egyszerű, tömör burkolattal van ellátva, bizonyos helyeken térfogatképet adhat ki 3d csempék használatával. Rendkívül szokatlan és gyönyörű lesz. Ebben az esetben nem kell aggódnia attól a ténytől, hogy a szoba vizuálisan csökkent.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő 3D-s effektust?

Mielőtt végleges döntést hozna, ne feledkezzen meg azokról az alapfunkciókról, amelyeket egy csempe meg kell tennie:

 • minden csempe, függetlenül attól, hogy van-e 3d hatása vagy sem, a dekorációnak kell lennie a fürdőszobának;
 • Segítségével egyszerűen el kell rejteni az összes meglévő hiányosságot a helyiségek javításában;
 • a csempe legyen kényelmes borítás, amely nem igényel különös gondosságot;
 • annak minőségi mutatói elég magasak legyenek ahhoz, hogy az anyagot minél rövidebb ideig használhassa.

Ebből kiindulva először is csak kiváló minőségű anyagot kell választania, amely nemcsak a fürdőszobai dekorációvá válik, hanem a javításban rejlő hiányosságok elrejtése is. Amint kiválasztja a fenti követelményeket kielégítő 3d-s lapkát, meg tudja változtatni a tervét.

Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy nem csak a személyes preferenciáit kell irányítani. Különösen körültekintően kell választani egy csempe a kis fürdőszoba.

Mivel a rossz színséma jelentősen elrontja az egész megjelenést, és még kisebb látványt nyújt a helyiségben.

Ezért javasoljuk, hogy válasszon egy olyan, világos árnyalatú 3d-s cserépet, amely nem tartalmaz nagy fényes ékezeteket. A jelenlétük csak akkor megengedett, ha tágas fürdőszobát tervez, ilyen csempével.

Ellenkező esetben csak ellopják a helyet, és a fürdőszobája még kisebb lesz. Csak a nagy fürdőszobák tulajdonosai engedhetik meg maguknak ilyen kísérleteket sötét és terjedelmes 3d csempével.

3D padlólapok: választás, előnyök és hátrányok

3 D padlóburkolat - nem szabványos alapanyag, amely meglepő a valósághű grafikával. Köszönet illeti, sikerül létrehozni a szobákban valóban szokatlan és elegáns belső tereket, valamint elrejti a felületek meglévő hátrányait. Az egyszerűen telepíthető és karbantartható padlón a fogyasztók jelentős keresletet élveztek, amelyet nem csak az anyag esztétikai vonzereje okozott.

3D hatású bevonatok

A padló és a falak 3D-s csempei speciális mikrolencsés technológiával készülnek. A bevonaton lévő szénfilm jelenléte miatt reális képeket hozhat létre a háromdimenziós kép hatásának elérésével. A burkolat felülete nagyon tartós és kopásálló, ami lehetővé teszi, hogy az anyagot meglehetősen kemény belső mikroklímával használja.

Egy gyönyörű, többszínű és "élénk" rajz van a csempe belsejében, ami miatt nem csiszolja, és nem veszíti el vonzerejét. A bevonat szerkezete több polikarbonát alaprétegből áll, nevezetesen:

 • Műanyag lencsék. Polimer anyagból készül, és hatással van a kép mélységére;
 • Ütésálló réteg Védi a felületet a sérüléstől;
 • Fényvisszaverő réteg. A háromdimenziós mintázat hatása;
 • Értékcsökkenési réteg. Csökkenti a bevonat terhelését használat közben;
 • Basic. Agyagból, műanyagból vagy polimerből készül, és magának a csempe vastagságának körülbelül 40-50% -át teszi ki.

Az anyag védő és további rétegei tökéletesen megbirkóznak a súlyos terhelésekkel, és ellenállnak a szennyeződésnek a bevonat belső rétegeibe való behatolásához. Amikor megnyomja a padlót, a csempe belső rétegeiben lévő folyadék mozogni kezd. Ez azonban nem vezet a megoldás megszakításához vagy szivárgásához, mivel minden réteg rendkívül tartós anyagból áll.

A kép a minták különböző változatait mutatja a bevonaton. Mint látható, a minta raszterképek, szimmetrikus és aszimmetrikus geometriai formák, absztrakt képek stb. Az anyag szépsége az, hogy kombinálható a hagyományos kerámia lapokkal.

A 3D bevonat előnyei és hátrányai

A 3D-s padlólap változatosságával vonzza a fogyasztókat. Lehet vásárolni egy modell szinte bármilyen tárgy képet, kezdve a tengeri és végződő városi. Az esztétikai fellebbezés azonban nem az egyetlen plusz szex. Előnyei:

 • a bevonat tartós és az üzemi élet nem alacsonyabb a hagyományos kerámiáknál;
 • az anyag felülete nem kedvező táptalaj a baktériumok, gomba és penész számára;
 • a padló nehéz mechanikai terhelést nyújt: 150-200 kg nyomás 1 m2-enként. cm;
 • Az "élő" bevonat nem fél a lúgoktól és a koncentrált savaktól;
 • az anyag nem okoz allergiás reakciót, mert nem tartalmaz káros szennyeződéseket;
 • a terjedelmes padlók csúszásgátló felületei vannak;
 • Az anyagot alkotó anyagok nem tartják fenn az égést, de kiváló nedvességállósággal rendelkeznek.

Azonban, nem is beszélve az "élő" nem létező hiányosságairól:

 • A 3D-s cserép nem használható kültéri munkákhoz, mert nem képes ellenállni a nagyon nagy hőmérsékleti különbségnek;
 • a szerelési folyamat során az anyag nem hajlítható meg és nem vágható súlyosan, különben a bevonat hermetikus rétegei megsérülnek, és a benne lévő folyadék kiszivároghat;
 • A valósághű képminőségű padlólap ára meglehetősen magas a nehéz termelési feltételek miatt.

A lefedettség típusai

Háromdimenziós mintázatú csempék két fő típusa létezik:

 • Átlátszó. Az anyag felülete teljesen átlátszó, ami lehetővé teszi a padlóhoz való világítás használatát;
 • Áttetsző. Az egyik bevonatréteg egy átlátszatlan fehér filmet tartalmaz, amely jelentősen "élesíti" az interaktivitás hatását. Ebben az esetben az anyag belsejében lévő folyadék nemcsak monokróm, hanem többszínű is lehet. Ezért a padlón sétálva gyönyörű, irizáló mintázatok láthatók.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe?

3D-s burkolat a padlóhoz a fürdőszobában és egyéb helyiségekben ugyanolyan feladatokat kell ellátnia, mint a kerámiák. Ezért az anyag kiválasztásánál ügyelni kell az ilyen árnyalatokra:

 • Színes oldat. A kisebb szobák esetében jobb, ha nem túl megvilágított termékeket vásárol. A színvesztés vizuálisan csak csökkenti a már kompakt helyet;
 • Stílusban. A kép téma a szoba belsejébe illeszkedjen. A fürdőhelyek esetében a hajózási téma semleges lehet;
 • Méretét. Ha vizuálisan nagyobb helyet szeretne készíteni, jobb egy kis csempe előnyben részesítéséhez.

Csempegyártók

Az eredeti és kopásálló bevonatok felszabadulása sok ország gyártói. Azonban a legnépszerűbb az "élő" szex gyártásában:

 • Buzziskin. A bevonat speciális gyártási technológiája lehetővé tette a belga gyártók számára, hogy kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező lapokat készítsenek. Ezért egy gyönyörű bevonat háromdimenziós képekkel biztonságosan használható nemcsak a fürdőszobákban, hanem a nappaliban is;
 • INAX. A japán gyártók termékei sok fogyasztó szívét nyerik, a valósághű grafikáknak köszönhetően, és a csempe különleges felépítésének köszönhetően, amelynek felülete hornyok lehetnek. A padló színes üvegből készül, ezért a bevonat ideálisan az alulról jövő világítással kombinálható;
 • Kutahya Seramuc. Többek között a török ​​gyártók számos fogyasztó előtt ismertté váltak, mivel a nagyon összetett geometriai alakzatok sokfélesége miatt. Ez lehetővé teszi, hogy az egész dinamikus képből az absztrakt képekből készítsenek rajzokat.

3D csempe egy padlóra - az egyik legszokatlanabb, modern anyagokkal szemben. A valósághű grafikák és élénk színek a felületen lehetővé teszik nemcsak a szobák belső stílusának kiegészítését, hanem a stílus irányának hangosítását is.

3d padlólapok: az anyag összetételének jellemzői, telepítés

Képzelje el egy pillanatra, lépjen be a fürdőszobába, és lépjen be a tenger mélységébe minden lakosával.

Igaz, váratlanul, de nagyon hatékonyan. Kár, hogy lehetetlen. De miért? Teljesen - csak egy "élő csempe" vagy egy 3 d-effektus szükséges.

Az "élő csempe" vagy a 3d emelet egyike az új típusú padlóburkolatoknak, amelyek díszítik a belső teret, szórakozássá válnak a gyermekek és a felnőttek számára, kereskedelmi vagy belföldi helyiségek fényes hangsúlyozásával. Könnyen telepíthető és karbantartható, biztonságos és környezetbarát.

Az "Élő csempe" lehetővé teszi, hogy egy új módon megnézzük a belső tér ismert elemeit. Sok apró parabolikus lencsét hoz létre a mozgás illúziója, és a lapos felület megszerzi a kötetet, és szó szerint életre kel, ha megérinti, amikor a belső kapszula a csempe enyhén összenyomott.

Ez az anyag csiszolható padló, jól néz ki a munkalapokon és a bárpultokon. Tulajdonságai miatt a 3D csempe nem feltétlenül alacsonyabb a kerámiánál, és esztétikai szempontból még felülmúlja is.

Jellemző a padló 3d csempe

A 3D-s grafika hatására kidolgozott alapanyag alapja mikrolencsés technológia. Ez a szénfilm és csempe egyedülálló kombinációja, amely lehetővé teszi egy háromdimenziós kép hatásának elérését. A felület rugalmas és tartós. A folyadékkomponens, amelyet többszínű vagy monokróm színezékkel hígítanak, belülről van beágyazva.

A szerkezet több réteg polikarbonátból áll:

 • alap,
 • amortizáció,
 • a következő jön reflektív,
 • majd egy szuper transzparens műanyag "lencsét" és egy polimer ütésálló kopóréteget.

A gél vegyület a két védőréteg között van.

Különleges védőfelszerelés és extra nagy igénybevételű rétegek egyaránt lehetővé teszik, hogy ellenálljon a szuperkemény terhelésnek és szennyeződésnek. A csempegyártás egyik végső lépcsője az erősség vizsgálatára szolgál, amelynek során minden négyzetmétert 500 kg-os nyomásnak vetnek alá.

A színes folyadék a csempe területén kisebb nyomással mozog, azaz kompenzáló módon. A csempere kattintva a legvonzóbb hatás érhető el, ami a háromdimenziós illúziót hozza létre.

A rajz raszterképekből, absztrakt foltokból vagy geometriai formákból állhat. A különleges kialakítás és a technológia lehetővé teszi számukra, hogy minden szempontból észrevegyék őket.

Az "élő csempe" segítségével nemcsak az egész padlót lehet elhelyezni, hanem egy betétet egy kerámiával díszített rendszeres padlózathoz.

Szabványos méretek: 25 × 25, 50 × 50 és 100 × 100 cm, vastagsága 10 mm.

A 3d lefedettség előnyei

A telek kiválasztásának változatossága, melyet 3d csempékkel lehet animálni, nagyszerű - több százezer lehet. De az esztétika nem az egyetlen előnye a padló háromdimenziós anyagának.

A főbb tulajdonságok között meg kell jegyezni:

 • ellenáll minden mechanikai terhelésnek - nem lehet karcolódni, képes elviselni a 200 kg / cm2-es terhelést;
 • tartósság - a szakértők azt mondják, hogy élettartama kb. 30 év;
  vegyi ellenálló képesség az agresszív háztartási termékekkel szemben;
 • higiénia - csökkenti a gombák vagy más mikroorganizmusok valószínűségét;
 • hipoallergén és környezetbarát - a csempe teljesen ártalmatlan az allergiában szenvedők számára;
 • vízszigetelés;
 • csúszásgátló felület;
 • UV-sugárzással szembeni ellenállás - 5-8 év alatt elkezd elhalványulni;
 • a lengéscsillapítás, amikor a gyaloglás nemcsak kellemes, hanem hasznos is, miközben a gyaloglás lágy borítású benyomást kelt;
 • tűzálló tulajdonságok.

hiányosságokat

E csempe hátrányai jelentősen kisebbek:

 • korlátozott a használata - csak belsőépítészetként használható, nem használható külső munkákhoz;
 • tilos mechanikai változtatásra kényszeríteni, például a behelyezés során vagy a 2 ° -nál nagyobb hajlításhoz;
 • a felület 60-73% -ának egyenletes nagy nyomásával szabadon kell lennie.

opciók

Átlátszó - felületét teljesen átlátszóvá teszi, lehetővé téve a háttérvilágításhoz való alkalmazását. A háttérvilágítás mind a tetején, mind az alján helyezhető el, ami egyedi színhatást eredményez.
Áttetsző - fehér bázissal rendelkezik, amely nem sugároz fényt, így az interaktivitás hatása csak nő. Az ilyen 3D csempe folyékony töltőanyaga lehet azonos színű vagy különböző árnyalatú. Amikor rákattint a csempe alakult egyedi "élő" rajzok.

kiválasztás

3d padlólap két célt szolgál:

 1. díszíti a belső tér
 2. elrejti a hibákat és hangsúlyozza a belső tér méltóságát.

A tágas helyiségektől eltérően a kisbabák színpalettáját óvatosan kell kiválasztani, különben sok színes folt és élénk szín jelentősen csökkenti a már kis helyet.

Padló "élő csempe" - kétségtelenül a finom döntés, amikor létrehozza exkluzív belső. Ez az anyag nagyszerű a folyosón és a folyosón - nagyon tartós és nem fél az éles sarkúktól egyáltalán.

Padlóburkolat

A 3D-s csempe teljesen szokatlan, egyszerűen felszerelve.

Miután meghatároztuk a szükséges anyag méretét és mennyiségét, előkészítsük az alap felületét. Az alapnak:

 • kemény, azaz van egy támasz, nem szabad laza és poros;
 • száraz - a nedvességtartalomnak 3% alatt kell lennie;
 • sima és egyenletes - a tökéletes egyenletesség az egész területet a szintező vegyületek segítségével érik el.

Használatakor kétrészes poliuretán ragasztót vagy két részből álló vízalapú ragasztót kell használni. Kb. 3 mm-es rétegben kerülnek alkalmazásra. Megfelelően helyezve, nem egyenetlen varrások vagy lejtők vannak.

Az ideiglenes használatnál a kétoldalas ragasztószalagot a pamut alapon (a csempe kerületén ragasztják a rövid csíkokhoz) vagy egy polietilén hátlapot, amely megvédi a töréseket.

A háttérvilágítás használatakor először telepítse az elektromos áramkört, majd szerelje fel a vezetőket, amelyek plexiüvegből, polikarbonátból vagy PET-ből készülhetnek. A 3d csempe a vezetőkhöz van rögzítve, így egy kis rés (3-4 mm) van köztük, így a méretváltozás miatt a kép nem mozdul ki.

A megvilágítás hiányában a felületet a fő felületre rögzítik, az anyag közötti rés marad. Mindkét esetben a rést dörzsöljük szilikon tartalmú színtelen tömítőanyaggal.

A művelet nem okoz nehézséget, mivel felülete könnyen tisztítható normál vízzel.
A 3D padlóburkolatok megtekintéséhez nézze meg a kis videót:

3D-s csempe a fürdőszobában - merítés egy másik dimenzióban

Minden nap a szobák kialakításában, beleértve a fürdőszobákat, egyre inkább új technológiákat alkalmaznak. A szoba kialakításának egyik ilyen innovatív megközelítése a háromdimenziós képekkel ellátott csempék használata. Ezeket 3D effekt lapkáknak hívják. Ezeknek a csempéknek köszönhetően egyedi, stílusos és szokatlanul szép fürdőszobai designt hozhat létre. A 3D-hatás segíteni fogja a választott képet, és megtalálhatja magát egy másik világban.

Mi ez?

A 3D-s csempe először is az egyik szokványos csempékből álló alapanyag egyik típusa, amelyen több réteg polikarbonát film és valamilyen kép van felhordva. Ezek a rétegek volumetrikus hatást hoznak létre.

A 3D formátumú csempe lehet fal, padló és még mennyezet. A mennyezeten utánozhatja a zavaros vagy tiszta égboltot; a padlón - a természetből származó textúrák, például harmatcseppekkel, homokkal vagy buktatókkal ellátott füvek; és a szoba falán láthatja az egész várost, erdőt vagy mezőt, amely a horizont felé nyúlik stb.

Ezenkívül 3D-s csempék használatával - a szokásos fürdőszobát változatos lakóhellyel lehet a víz alatti világban kialakítani. A 3D-s csempe ilyen képei annyira fényesek és világosak, hogy az általuk létrehozott belső tér a realizmusban feltűnő, és a leginkább kellemes érzéseket ad.

nyalánkság

A 3D-s csempéknek számos előnye van:

 1. Ugyanolyan pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a kerámia burkolólapok, azaz tartósak, ellenállnak a nedvességnek, tűzállóak és higiénikusak.
 2. A padlómodellek emellett nagyon ellenállnak a kopásnak. Kiszállhatnak akár 200 kg súly 1 cm2-enként.
 3. A 3D csempék képesek befolyásolni a vizuális-térbeli észlelést beltéren belül.
 4. A szobák díszítésének lehetőségei annyira nagyok, hogy könnyű lesz saját exkluzív és rendkívül szép ízlése.
 5. Tartósak. Egyes gyártók szerint a 3D csempék több mint egy évtizede tarthatnak.
 6. Ezek a termékek higiénikusak: nincs penész, és nem járulnak hozzá a gombák és egyéb mikroorganizmusok fejlődéséhez.
 7. A 3D csempék meglehetősen ellenállnak a különböző detergenseknek, beleértve az agresszíveket is.
 8. Teljesen hipoallergén.
 9. Felületük csúszásgátló.

ellenérvek

 1. A 3D csempe csak egy tökéletesen illeszkedő felületen helyezhető el. A falra vagy a padlóra vonatkozó szabálytalanságok és hibák miatt a térfogat vizuális hatása elvész vagy torzulhat.
 2. Nem vágható vagy fektethető 2 foknál nagyobb kanyarral.
 3. A csempe nem használható a ház külső felületén, és a téli időszakban nem fűthető szezonális lakóházak öltözködése.

3D fotólap

Lényegében a 3D-s fotólap ugyanaz, mint a 3D-s lap. Az egyetlen különbség az első, hogy a fototile lehet rendelni magad. Ehhez nagyon nagy felbontású fényképet kell készítenie. A kiválasztott fényképet a csempe magas hőmérsékleten használja. A termikus hatás következtében a festék gáznemű formát kap, és behatol a polimer bevonathoz, és rögzül a csempe. Ezt követően a terméket egy mázas réteggel borítják.

Hogyan kell termelni?

A 3D-s csempék gyártásánál mikrolencsés technológiát alkalmaznak. Ennek a technológiának a lényege abban rejlik, hogy több speciális réteget alkalmaznak egy hagyományos csempe felületére, amelyek képesek megvédeni és megteremteni egy dinamikus minta hatását. Először is, egy polikarbonát alapréteget kell alkalmazni. Ezután egy párnázó réteget alkalmaznak, majd a felületet egy fényvisszaverő fóliával borítják. A kép tetején egy szuper-átlátszó réteget alkalmaznak, amely a lencsék működését végzi. Ez a réteg nagyméretűvé teszi a rajzot. A nagyobb szilárdság érdekében a terméket védő ütésálló réteggel borítják. Ez a réteg tartósabbá és hosszabb élettartamúvá teszi a terméket.

Tippek a választáshoz

 1. Nem javasoljuk, hogy a kis fürdőszobában a színes 3D-s csempe színeket vegye be, mert rengeteg fényes folt és fényes dinamikus kép egy közeli helyiség benyomását keltheti.
 2. Azt is tanácsoljuk, hogy legyen óvatos a tartozékok kiválasztásával, mivel minden alkatrész kevesebb helyet takaríthat meg.
 3. Nagyobb fürdőszobák esetén kiválaszthatja a szélesebb színpalettát különböző alakzatokkal és több belső elemekkel.
 4. A legfontosabb dolog nem elfelejteni a mérsékeltséget és az ízérzést. Fontos, hogy a belső tér minden eleme összhangban legyen egymással.

Fektetési technika

A 3D-s födémteljes helyiséggel szembeni elrendezés kissé eltér a normál kerámia burkolatokkal való szembenézés folyamatától. A 3D-s lapot maga, vagy szakemberek segítségével lehet elhelyezni.

A csempék önszereléséhez szüksége van:

 1. Teljesen sík felületet biztosítson a falakon és a padlón. Győződjön meg róla, hogy a felület teljesen száraz és nem folyékony.
 2. Készítse elő a burkolatot.
 3. Készítsen olyan keveréket, amellyel ragasztja a csempeit a falon vagy a padlón. A keverékben rendszerint szilikon, cement vagy vakolat kell jelen. A csempe kétoldalas szalag segítségével szerelhető fel. És olyan padlók esetében, amelyek fűtési rendszerrel hőálló keveréket használnak.
 4. Ha a fürdőszobában lámpákat telepít, előzetesen végezzen elektromos munkát.
 5. Ebben az esetben olyan útmutatókat kell telepítenie, amelyekhez később csatolhatja a lapkát. Az útmutatókat olyan anyagokból kell vágni, mint a polikarbonát, a plexiüveg vagy a PET.
 6. Az útmutatók telepítése után folytathatja a 3D-s lapok rögzítését. A burkolólapok elhelyezésekor egy 3-4 mm-es szélességű rést kell hagyni közöttük. Erre azért van szükség, hogy a kép ne mozdulhasson el a csempe méretének különbségei miatt.
 7. Ha a háttérvilágításra nincs szükség, akkor a 3D-s lapokat közvetlenül a fő felületre kell felszerelni. Ne felejts el elhagyni a rést. Ezután egy színtelen felületű szilikon alapú tömítőanyagot tölt fel. A habarcsot óvatosan, spatulával kell felhordani, hogy a csempe felületét ne károsítsa.
 8. Távolítsa el a hermetikus keverék maradványait nedves ronggyal.
 9. Ha a padlón egy háromdimenziós képet készít, hogy tökéletesen lapos felületet hozzon létre, akkor önmagasító keveréket használhat, amely képes még kisebb magasságkülönbségekre is.

A 3D csempék könnyen karbantarthatók. Tisztítsa meg nedves szivaccsal, majd törölje száraz ruhával. Az egyetlen nehézséget a kemény víz használata okozhatja. Le tudja hagyni a plakettet a csempe. És ha megszünteti ezt a plakettet, tisztításkor speciális vízlágyítót kell hozzáadnia.

Ne feledje, hogy a csempe nagyon óvatosan kell kezelni, mivel a felső rétege könnyen megsérülhet. Minden karcolás vagy forgácsolás teljesen vagy részben torzíthatja az egész képet. Emellett deformáció eredményeként a csempe elveszítheti fényes megjelenését.

Mégis, a 3D-s csempék minden gyártója biztosítja, hogy megfelelő működés mellett ezek a csempe több mint 25 évig tarthat, miközben megőrzi valamennyi tulajdonságát.

3D csempék: kiválasztási kritériumok

A közelmúltban különös figyelmet szenteltek a lakófelületek burkolatának. Fontos, hogy ne csak kiváló minőségű felületeket készítsen, hanem az alkalmazott anyag típusát is. A 3D-s csempe középpontjában: mivel egyedülálló befejező anyag, akkor köteles figyelembe venni bizonyos szabályokat a vásárlás során.

Különlegességek

A 3D-s csempe egy háromdimenziós hatású anyag. A felszínén van egy szénfilm, aminek köszönhetően sokféle hanghatást lehet elérni.

A fajtától függően az anyag méretei lehetnek 25 x 25, 50 x 50, 100 x 100 cm, a rajz pedig leggyakrabban raszteres, absztrakt vagy geometrikus. A háromdimenziós hatás bármely nézőpontból látható.

Valójában ez egyfajta fal- és padlóburkolat, amely az alkalmazott mintázat láthatóságától eltér a szokásos társtól. Ez az anyag nincs összefüggésben a betonalapra öntött epoxi padlóval. Ez egy olyan anyag, amelynek szokatlan sima és dombornyomott textúrájú szerkezete jellemzi a minta típusát, amely egyes fajtákban a gyártási módszerektől eltér.

Amikor a felületre néz, lehet egy monolitikus vászon, a tér dimenzióinak vizuális megváltoztatása. Ugyanakkor az anyag egyedülálló abban az értelemben, hogy teljes képet képes megjeleníteni egy térfogathatással.

Ennek az anyagnak a hátránya az egyedi rajzok összetett érzékelése. Ezért a háromdimenziós csempék kiválasztása során bizonyos szabályokat be kell tartani. Nem minden szobában harmonikusnak tűnik. A kép mérete, vizuális mélysége és a kép maga is számít. Bizonyos esetekben negatív hatást fejt ki, ami a belső komplexumot, harmóniától mentes.

Gyakrabban ilyen sztereoszkopikus anyagot használnak a fürdőszoba és a konyha falainak díszítésében. Az első esetben előnyös az akcentusségi zónák kijavítása vagy olyan kompozíciók kiválasztása, amelyek nem túlterhelik a teljes stilisztikai képet.

A konyhában a háromdimenziós csempe megfelelő a konyhai kötény alá helyezett síkban. Mindkét esetben a sztereoszkópikus csempe elvégzi a tér növelésének funkcióját, ami különösen fontos a helyiségek hiányában.

Ez az anyag lehet fényes, tompa, durva. A felületi textúra a szem meghatározó hatásának meghatározó hatása. Ha a felület lapos, az érzékelés lágyabb.

A megkönnyebbülés esetén a helyzet más: a térfogat gyakran érintse a szemeket, ami belső egyensúlyhiányt okoz. Ezeket a tényezőket figyelembe kell venni a boltban lévő befejező anyag kiválasztásakor: nem minden, ami közelről ható gyönyörűnek tűnik megfelelő egy adott helyiségben. Ez különösen érzékelhető, ha a helyiség helyisége korlátozott: a legtöbb esetben a sztereoszkópikus csempe rajza meglehetősen nagy.

A lényeg az, hogy az ilyen burkolólapokat nem lehet vágni. A cserép alternatívájaként több további réteget is tartalmaz, így a megszokott vágás megtörheti az anyag integritását, lebontva a dekoratív és gyakorlati jellemzőket.

Az anyag fugázását színtelen szilikon tömítőanyaggal végezzük. Ez a csempe lehet fal és padló is, fontos figyelembe venni a vásárláskor.

A modern építési piacon a 3D-s csempe több fajtája.

szabadtéri

A kerámia bevonat ebbe a kategóriába tartozik kétféle befejező anyag:

 • Lapos alapanyag csempével és háromdimenziós mintával (főként fürdőszobákban, fürdőszobákban, konyhában);
 • Folyékony töltőanyaggal, csempe, amely megnyomása során a héliumvegyület jelenléte miatt keletkezik egy élő mintázat a befejező anyagban (a padló egy részének dekoratív díszítéséhez szükséges anyag).

A második fajta érdekes, mert ha rákattint, megváltoztatja a bevonat színét. Hélium fajta a vágás során teljesen elveszíti tulajdonságait. Ha le kell vágnia egy lapos kategóriát, akkor a mintázat soraiban tükröződik, ami torzuláshoz vezet.

Az anyag hátránya a magas költségek. A fő két kategórián kívül a 3D-s hatású járda burkolatok is megvásárolhatók a piacon.

Falra szerelhető

Ez az ág háromféle befejeződést tartalmaz:

 • Lapos kerámiák nyomtatott és világos képekkel, a minta világossága és a mechanikai igénybevétel ellenállósága miatt. Alkalmas a lakások különböző helyiségeinek (pl. Lakóépületek) szembenézésére.
 • Glass. Ez egy edzett üvegből készült, amelyre egy feldolgozott képet alkalmaznak mikrolencsés technológiával (a sztereó hatás a néző helyzetével mozog). Különböző tartósságú. A fektetés, mint a cserép. A cserép félelmet ébreszt az oldal szélétől.
 • Csempe megkönnyebbüléssel. Ez egy nagy formátumú vagy mozaikos változat, korlátlan struktúrájú lehetőségekkel, blokk, félgömb, növények, virágok utánzásának képessége (egyedülálló anyag, amely az ellátás bonyolultságában rejlik).

A gyártók szerint ez az anyag tartós, és képes kezelni a kezelt síkot 35 évre. A speciális bevonatnak köszönhetően nem csúszik, hanem sokféle lengéscsillapítás esetén különbözik.

Ez a burkolat ellenáll a penésznek. Azonban felszólítja a bázis felkészítését, és ha szemben áll, nem teszi lehetővé a 2 foknál nagyobb lejtést.

anyagok

Az egyes alkatrészek összetevői az adott típusú lapoktól függenek. Egy esetben zúzott kőből, homokból, cementből és lágyítóból áll (a burkolat típusához).

A kerámia fajta agyagból vagy különböző kerámiamagokból készül. Az agyag összetevőkön kívül a komponensek homok, alumínium-szilikátok, kálium-, nátrium- és kalciumkarbonátok.

Az agyagot más komponensekkel keverik szigorúan kiszámított arányban. A keveréket őrölték, zúzta, formázott, szárított, kalcinált. A 3D-s hatás eltérő módon valósul meg. Ezt szublimációval, matricával, színezékek vagy kerámia tinták alkalmazásával alkalmazzák. A falak üvegből készülnek.

Egyéb fajták közé tartoznak a gipszkartonok. Méretenként más, ezért gyakran panelek. Ez az anyag különösen hatásosnak tűnik, gyakran lehetővé teszi a megfelelő hangulat átvitelét anélkül, hogy rengeteg minta lenne a felületen. Könnyű és elegáns.

tervezés

Tervezési technikák e cserép ma tömeg. A gyártók a szokatlan hatásra összpontosítanak. Minden esetben a kialakítás a szoba céljától függ, figyelembe véve az ellátás jellemzőit. Ha az anyag hajlamosabb a szennyeződésre, válasszon egy lapos csempe mintát. A fürdőszobában egyfajta kerek formát lehet vásárolni, melyet könnyebb törölni szennyezés esetén.

Az akcentusségi zónákban hullámformában anyagot vásárol. A hullámos burkolólapok szokatlanok. Az áramvonalas forma miatt simítja a belső éleket. Egyes kategóriák átlátszóak. Ez lehetővé teszi a háttérvilágítást, ami növeli a mélység hatását.

Érdekes technika a csempepanel. Ez a fajta tökéletesen kombinálható csempe, díszítő és természetes kő, mozaik és üveg mozaikokkal. Ez a funkció lehetővé teszi a mennyezet díszítésére szolgáló 3D csempe használatát. Az egész felületet azonban nem szabad kitölteni.

Az anyag színe nagyon különböző lehet. A csempe lehet fehér, krémszínű, világosszürke, bézs, acél, fémes fényű. Az egyik fényes döntés a fajták, amelyek a helyiség céljától függően vannak. Például a fürdőszobai választékot a tipikus tengeri színek jellemzik, köztük a türkizkék, kék árnyalatok, amelyek gazdag zöldellő színekkel hígítva különösen vonzzák a figyelmet. Ha a kinyomtatott héjúak, a fő háttér gyakran homokos.

A nappali típusok gyakran monokromatikusak, a megkönnyebbülés stilisztikai mintákat mutat. Ezek mindenféle levelek, ágak, geometriai motívumok, amelyek gyakran tartalmaznak kisebb ékezeteket (például virágokat). A sima háttérrel rendelkező hullámok szerkezete elegánsnak tűnik, ugyanakkor nem terheli meg a helyet. Gyémántok, körök, hatszögek, amelyek egyetlen vászonot alkotnak.

A formatervezés lehet a legszokatlanabb, a mintázat különböző irányait lehet használni. A vászon állhat olyan töredékekből, amelyek különböző szélességű, hosszanti, keresztirányú csíkokból állnak, a megkönnyebbülés száma és mélysége.

A minták nélküli töredékekhez való kapcsolódás stílusos akcentust hoz létre. Ez különösen érdekes, ha a csempe felületének fémes bevonata van. Ha a dombornyomott csíkok mellett a kontrasztos mintázatot nyomtatják fel a felületen, egy ilyen fajta díszítheti a nappali helyiséget.

Hogyan válasszunk?

A háromdimenziós képpel rendelkező lapok kiválasztása a befejező anyagok típusától függ. Kezdetben meg kell értenünk: a fal- és padlóburkolatok egy adott súlyterhelésnek vannak kitéve, a vastagság, a méret, a forma és a megkönnyebbülés jellemzői eltérnek.

Válassza ki úgy, hogy ne vágjon darabokat. Ugyanakkor vegye figyelembe az elhelyezést.

A szakemberek egyszerű ajánlásaival egyszerűsítheti magát - ez segít a megfelelő és harmonikus választásban:

 • Vegye figyelembe a belső stílust: ha sok bútort és tartozékot használ, ez az anyag felesleges lehet.
 • Ha egy mintát választanak alapul, akkor könnyűnek kell lenniük, a nagyméretű nyomtatványok kizárhatók: eltakarja a padlót, vizuálisan csökkenti a falak magasságát és szélességét.
 • Ügyeljen a formára: ha a tervezési irányzat üdvözli az egyszerűséget és a szigorú geometriát, kizárja az összetett átlapolású fajtákat, megtöri a stílust.
 • Szoros helyiségben egy dinamikus kép, amely rengeteg fényes foltot tartalmaz, nem megfelelő: célszerűbb, ha a csempe egyszeri alapon egy szerény akcentussal jár.
 • A kép árnyalatainak be kell illeszkedniük a szoba belsejébe, különben helytelennek tűnnek.
 • Ne használja mind a padlóburkolatot, mind a falfelületet ugyanabban a helyiségben, még akkor is, ha a fürdőszobát kívánja bélelni: a legtöbb síkra gyakorolt ​​háromdimenziós hatás gyorsan irritálja a szemet, és hatással van a pszichére.
 • Ügyeljen a nyomtatás méretére és textúrájára: válasszon egy fa mintát a falakhoz, kérjük, vegye figyelembe, hogy a padlón nem szabad megismételni (a fafelületek bõsége egyszerűbb lesz a belső térben).

Válassza ki az ékezetes, kicsi területeket a béléshez. Például egy kandalló vetülete lehet. Téglából vagy falazatból készült csempékből készült, valósághűnek tűnik, miközben nem roncsolja a teljes harmóniát.

Ne emelje ki azt a síkot, amely előtt az audio vagy video zóna található. Tehát a plazmából származó figyelem háromdimenziós hatásra vált, ezért a szemek kellemetlenek lesznek.

3D csempék: eredeti megoldások a belsőépítészethez

A több mint egy tucat évig tartó burkolólapok a burkolólapok piacán vezető szerepet töltenek be erőssége, tartóssága, könnyű karbantartása és esztétikai tulajdonságai miatt. Csempe falak és padlók a fürdőszobák, folyosók, konyhák - vagyis azok a helyek, ahol a szennyezés kockázata és a magas páratartalom.

A modern technológiák fejlesztésével a bélésanyagok egyre változatosabbá válnak, szokatlan és összetett formák és textúrák megszerzésével. Az egyik újítás, amely egyre népszerűbb a modern világban, 3D-s csempe.

Különlegességek

A többdimenziós hatás a 3D bevonatot "élve" teszi - a rajta lévő képek annyira valóságosnak tűnnek, hogy a hangerő és a mozgás benyomását keltik. Az ilyen tulajdonságok miatt a többdimenziós hatású csempe képes vizuálisan bővíteni a térséget, perspektívát teremteni.

Ezt az értékes minőséget sikeresen használják bármely helyiség kialakításában.

A 3D csempe mind a falburkolathoz, mind a padlóburkolathoz készült, és összetételük és kopásállóságuk különböznek. Ezt a fontos pontot figyelembe kell venni az anyag kiválasztásakor.

Környezetvédelmi tulajdonságai szerint a 3D-s burkolat nem alacsonyabb a kerámiáknál, és teljesen biztonságos a lakóépületekben való használatra.

Leggyakrabban 3D-s bevonatot használnak a falak, padlók padlózásához a fürdőszobákban, konyhákban, medencékben. Ez magyarázza a rengeteg tengeri és vízi témákat a legelterjedtebb cserépbeállításokban. És valóban, a korallzátonyok újjáélesztett festményei, a delfinek fröccsenése vagy a kavicsok alján folyó patak csodálatos díszítés a vízhez kapcsolódó helyiségekben.

Azonban az esztétikai szépség mellett a 3D-s csempe a tervezési trükkökben is szolgálhat a tér vizuális megnövelésében, a tér nagyobb mennyiségben és fényben való megjelenítésében.

A többdimenziós hatásnak a burkolóanyag gyártása során különböző kompozíciókat és képalkotási módszereket alkalmazhatunk. Az ilyen árnyalatok ismerete segít abban, hogy a legmegfelelőbb lefedettség mellett a megfelelő választás legyen.

Heavy Duty sztereó csempe

Amikor ilyen bevonatot készít mikrofunkciós technológia, polikarbonát és üveg segítségével. A 3D csempe díszítő rétegének kitöltése különböző lehet:

 • 3D rajz. A legvékonyabb átlátszó lemezek megtörik az incidens fényét, egy minta közöttük lévő filmet, és a csempefelületet védi a mechanikai hatásoktól a tartós átlátszó polikarbonát. A 3D-s rajzolás lehetővé teszi, hogy díszítse a szobát a természetre nézve, a városi utcai fényképek perspektívájában, a geometriai térfogatú ábrákon. Nincs korlátozás a szerzők és a tervezők képzeletére.
 • Gel. A rajzon vagy a fényképeken kívül folyékony, többszínű gélt használnak a csempe kitöltéséhez. Amikor a felületre nyomást gyakorolnak, a gélt az átlátszó bevonat alatt újraelosztják, minden alkalommal új egyedi minta létrehozásával.
 • Foszforral. Az eredeti 3D-s dekoráció használatának másik módja egy foszfor használata a csempe üregében - a sötétben ragyog. Ez a hatás annak köszönhető, hogy a részecskék képesek felhalmozni a napfényt vagy a mesterséges megvilágítást.

A teljes sötétségben a festék fényenergiát ad, festeni a szobát a megadott színekben és mintákban.

A multidimenzionalitás sztereoszkópikus csempe hatását a mikrolencsék minta refrakciója okozza. A kép "életre kel", a mozgás illúziója jön létre, a kép úgy tűnik mozog, attól függően, hogyan változik a megfigyelő helyzete.

A fentiekből látható, hogy a 3D-s csempék használatának a vizuális tulajdonságokon kell alapulnia, vagyis azon a felületen, ahol maga is "felfedhet". A gél minták alkalmasak a padló és a vízszintes felületek - munkalapok, bárpultok. Az "élő" rajzok mind a padlóra, mind a mennyezetre és falra néznek.

a dombormű

Háromdimenziós kerámia - az előző bevonat pontos ellentéte. Az ilyen burkolólapokat egy másik, kerámia vagy vasbeton alapú technológiával készítik el. A bevonó anyag átlátszatlan, feladata nem többdimenziós kép sugárzása, hanem egy saját textúrájú hangerő létrehozása. Kiválaszthatja a fa, a vakolat vagy a cserép a különböző lehetőségek a megkönnyebbülés bevonat.

A textúra szerint a 3D domborművek a legváltozatosabb díszítéssel rendelkezhetnek: konvex absztrakt félgömbök, méhsejtek, hullámszerű játékok, virágdíszek. A dombornyomott kerámiák választéka szintén növekszik a különböző szerkezeti lehetőségek miatt. Lehet, hogy durva az érintés, fényes vagy matt.

A megkönnyebbítő kerámia egyik hátránya a tisztítás bonyolultsága. A por és a füst felgyülemlik durva felületen, és nehezebb tisztítani, mint egy sima felületű felületet. Ezért ez a csempe nem ajánlott a konyha falainak a kályhához és mosogatóhoz, valamint a kis fürdőszobákhoz való nézéséhez. Emellett a megkönnyebbülés képes vizuálisan elrejteni a helyet.

De a nappaliban, a hálószobában, a folyosó domborított felülete fényűző lesz. A nagy konvex minta különleges eleganciát kölcsönöz a privát házban lévő fürdőszoba vagy medence tágas szobájába, díszítik a kandallót a klasszikus nappaliban, nemes megjegyzésekkel.

3D padlólapok: választás, előnyök és hátrányok

3 D padlóburkolat - nem szabványos alapanyag, amely meglepő a valósághű grafikával. Köszönet illeti, sikerül létrehozni a szobákban valóban szokatlan és elegáns belső tereket, valamint elrejti a felületek meglévő hátrányait. Az egyszerűen telepíthető és karbantartható padlón a fogyasztók jelentős keresletet élveztek, amelyet nem csak az anyag esztétikai vonzereje okozott.

3D hatású bevonatok

A padló és a falak 3D-s csempei speciális mikrolencsés technológiával készülnek. A bevonaton lévő szénfilm jelenléte miatt reális képeket hozhat létre a háromdimenziós kép hatásának elérésével. A burkolat felülete nagyon tartós és kopásálló, ami lehetővé teszi, hogy az anyagot meglehetősen kemény belső mikroklímával használja.

Egy gyönyörű, többszínű és "élénk" rajz van a csempe belsejében, ami miatt nem csiszolja, és nem veszíti el vonzerejét. A bevonat szerkezete több polikarbonát alaprétegből áll, nevezetesen:

 • Műanyag lencsék. Polimer anyagból készül, és hatással van a kép mélységére;
 • Ütésálló réteg Védi a felületet a sérüléstől;
 • Fényvisszaverő réteg. A háromdimenziós mintázat hatása;
 • Értékcsökkenési réteg. Csökkenti a bevonat terhelését használat közben;
 • Basic. Agyagból, műanyagból vagy polimerből készül, és magának a csempe vastagságának körülbelül 40-50% -át teszi ki.

Az anyag védő és további rétegei tökéletesen megbirkóznak a súlyos terhelésekkel, és ellenállnak a szennyeződésnek a bevonat belső rétegeibe való behatolásához. Amikor megnyomja a padlót, a csempe belső rétegeiben lévő folyadék mozogni kezd. Ez azonban nem vezet a megoldás megszakításához vagy szivárgásához, mivel minden réteg rendkívül tartós anyagból áll.

A kép a minták különböző változatait mutatja a bevonaton. Mint látható, a minta raszterképek, szimmetrikus és aszimmetrikus geometriai formák, absztrakt képek stb. Az anyag szépsége az, hogy kombinálható a hagyományos kerámia lapokkal.

A 3D bevonat előnyei és hátrányai

A 3D-s padlólap változatosságával vonzza a fogyasztókat. Lehet vásárolni egy modell szinte bármilyen tárgy képet, kezdve a tengeri és végződő városi. Az esztétikai fellebbezés azonban nem az egyetlen plusz szex. Előnyei:

 • a bevonat tartós és az üzemi élet nem alacsonyabb a hagyományos kerámiáknál;
 • az anyag felülete nem kedvező táptalaj a baktériumok, gomba és penész számára;
 • a padló nehéz mechanikai terhelést nyújt: 150-200 kg nyomás 1 m2-enként. cm;
 • Az "élő" bevonat nem fél a lúgoktól és a koncentrált savaktól;
 • az anyag nem okoz allergiás reakciót, mert nem tartalmaz káros szennyeződéseket;
 • a terjedelmes padlók csúszásgátló felületei vannak;
 • Az anyagot alkotó anyagok nem tartják fenn az égést, de kiváló nedvességállósággal rendelkeznek.

Azonban, nem is beszélve az "élő" nem létező hiányosságairól:

 • A 3D-s cserép nem használható kültéri munkákhoz, mert nem képes ellenállni a nagyon nagy hőmérsékleti különbségnek;
 • a szerelési folyamat során az anyag nem hajlítható meg és nem vágható súlyosan, különben a bevonat hermetikus rétegei megsérülnek, és a benne lévő folyadék kiszivároghat;
 • A valósághű képminőségű padlólap ára meglehetősen magas a nehéz termelési feltételek miatt.

A lefedettség típusai

Háromdimenziós mintázatú csempék két fő típusa létezik:

 • Átlátszó. Az anyag felülete teljesen átlátszó, ami lehetővé teszi a padlóhoz való világítás használatát;
 • Áttetsző. Az egyik bevonatréteg egy átlátszatlan fehér filmet tartalmaz, amely jelentősen "élesíti" az interaktivitás hatását. Ebben az esetben az anyag belsejében lévő folyadék nemcsak monokróm, hanem többszínű is lehet. Ezért a padlón sétálva gyönyörű, irizáló mintázatok láthatók.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe?

3D-s burkolat a padlóhoz a fürdőszobában és egyéb helyiségekben ugyanolyan feladatokat kell ellátnia, mint a kerámiák. Ezért az anyag kiválasztásánál ügyelni kell az ilyen árnyalatokra:

 • Színes oldat. A kisebb szobák esetében jobb, ha nem túl megvilágított termékeket vásárol. A színvesztés vizuálisan csak csökkenti a már kompakt helyet;
 • Stílusban. A kép téma a szoba belsejébe illeszkedjen. A fürdőhelyek esetében a hajózási téma semleges lehet;
 • Méretét. Ha vizuálisan nagyobb helyet szeretne készíteni, jobb egy kis csempe előnyben részesítéséhez.

Csempegyártók

Az eredeti és kopásálló bevonatok felszabadulása sok ország gyártói. Azonban a legnépszerűbb az "élő" szex gyártásában:

 • Buzziskin. A bevonat speciális gyártási technológiája lehetővé tette a belga gyártók számára, hogy kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező lapokat készítsenek. Ezért egy gyönyörű bevonat háromdimenziós képekkel biztonságosan használható nemcsak a fürdőszobákban, hanem a nappaliban is;
 • INAX. A japán gyártók termékei sok fogyasztó szívét nyerik, a valósághű grafikáknak köszönhetően, és a csempe különleges felépítésének köszönhetően, amelynek felülete hornyok lehetnek. A padló színes üvegből készül, ezért a bevonat ideálisan az alulról jövő világítással kombinálható;
 • Kutahya Seramuc. Többek között a török ​​gyártók számos fogyasztó előtt ismertté váltak, mivel a nagyon összetett geometriai alakzatok sokfélesége miatt. Ez lehetővé teszi, hogy az egész dinamikus képből az absztrakt képekből készítsenek rajzokat.

3D csempe egy padlóra - az egyik legszokatlanabb, modern anyagokkal szemben. A valósághű grafikák és élénk színek a felületen lehetővé teszik nemcsak a szobák belső stílusának kiegészítését, hanem a stílus irányának hangosítását is.

3D fürdőszoba csempe

Ma sok ember szeretne otthonosan és gyönyörűvé tenni otthonát. A fürdőszoba az egyik fő szoba a lakásban, és működnie kell, tágas és kényelmes. Jó, ha a fürdőszobát ízlésesen díszítik, mert a kifinomult légkörben sokkal kellemesebb a reggeli zuhanyozás, és lazítson és áztassa a meleg vizet este. Figyelembe véve az új divattechnológiák gyors fejlődését, egyáltalán nem nehéz egyedülálló és világos fürdőszoba kialakítást létrehozni.

Az egyik módja a rendkívüli tervezési tér - 3d csempe a fürdő. Segítségével akár egy kis higiéniás helyiség is exkluzív és gyönyörű fürdővé válhat.

A gyártási anyag jellemzői

A fürdőszoba 3D-s burkolólapja, amelynek fényképmintái a cikk galériájában találhatók, egy többrétegű termék, amely lehetővé teszi, hogy három dimenziós mintát hozzon létre a falakon. Ez a hatás speciális mikrolencsés technológia alkalmazásával érhető el. A kerámia vagy műanyag mintákat általában szénfilm borítja. A térfogatkép illúzióját polikarbonát rétegek biztosítják.

A bázis egy alappolikarbonát bevonat. A csillapító réteg felülről fedezi, majd egy fényvisszaverő filmet alkalmaznak. A legfelsõ, extra átlátszó réteg lencse, így a kép az elülsõ elemen háromdimenziós. A nagyobb szilárdság érdekében az ilyen anyagot védő ütésálló rétegre is fel kell használni. A termék megbízható és tartós.

3d csempe tulajdonságai

Ezek a modellek a fürdőszoba befejezéséhez a szokásos kerámiák minden előnyével rendelkeznek. Az egyetlen dolog, hogy emlékezzen a rendkívül pontos kezelése a külső szénszálas bevonat. Ez a film, amely egy 3d effektust hoz létre, nem tolerálja az erős ütéseket. Az optikai kép torz, vagy teljesen eltűnik mechanikai sérüléssel.

A műanyagok meglehetősen nedvességállóak. Azonban a megkönnyebbülés őket nem lehet karcolódni. Ha deformálódnak, elveszítik vonzó megjelenésüket, és nem lesz fényes.

A terméken levő chipek megváltoztatják a kép felszínén alkalmazott határokat.

És mégis, a gyártó cégek azt állítják, hogy a fürdőszobában egy 3D-s csempe működtetésére vonatkozó szabályoknak megfelelően, amelyek fotói a weboldalunkon szerepelnek, több mint 25 éve tarthat anélkül, hogy erőt és szépséget elvesztenének.

Előnyei és hátrányai termékek bélés optikai hatással

A 3d termékek tervezése sokszínű. A magas esztétikai tulajdonságokon túlmenően az ilyen típusú bevonatnak más előnyei is vannak:

 • nem csúszik;
 • tűzálló;
 • jó vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • hosszú ideig tart;
 • könnyen elhagyható, nem fél az agresszív háztartási vegyi anyagoktól;
 • képes ellenállni a nehéz terheknek - legfeljebb 200 kg négyzetcentiméterenként;
 • hipoallergén anyag;
 • nem hajlamos a formára.

Számos hátránya van ezeknek a termékeknek:

 • ezt a burkolólapot nem ajánlott levágni, mert az anyagot nem szabad megváltoztatni;
 • az alkalmazás csak a helyiségekben lehetséges - csak a belső terekhez készült;

Mielőtt megkezdené a kerámia csempe behelyezését, ki kell választania a ragasztó összetétel típusát. A burkolólapok típusától függően különböző keverékek vannak. Rendszerint szilikon, cement vagy gipsz alapján készülnek. Különleges kétoldalas ragasztószalagot vagy hőálló vegyületeket is használnak a fűtött padlórendszer befejezéséhez.

Jobb előrelátni, hogy melyik ragasztó ideális egy adott kerámiatermék számára. Gyakran előfordul, hogy a gyártók a vonatkozó előírások utasításait írják. Ezeket figyelembe kell venni annak biztosítása érdekében, hogy a termékek biztonságos lehúzása nélkül biztonságos tárolást biztosítsanak.

3d padlólapok fürdőszoba

Az épületben nagy mennyiségű padló található.

Például átlátszó modelleket használnak a padlóburkolat eredeti fényforrás kialakításával. Van egy áttetsző csempe is. Összetételében folyékony töltőanyag van, melynek következtében a termék felületén nyomva az egyik réteg összenyomódik, és a padlón lévő mintázat dinamikus lesz, mintha "újjáéledne".

A fürdőszoba falaira néző

A divatos "volumetrikus" csempe kiválasztása a falak falaira, a mérséklés elvének kell vezérelnie.

Túl nagy képek vizuálisan nem túl nagy teret alkotnak, mint egy szekrény. Ráadásul ezek a nagy minták durvaak lehetnek, és egy idő után tolakodónak tűnnek.

Mi lehet a fürdőszobai csempe, fotó, 3D-s képtervezés és ezek különböző kombinációi honlapunkon. Az ilyen típusú kerámiák kombinálhatók a hagyományos cserépekkel. Csak az szükséges, hogy a padló és a fal dekorációjának minden eleme harmóniában legyen, és ugyanabban a stílusban lett kialakítva.

A 3d effektusú kerámia modelleket ajánlatos az ideálisan illesztett felületekre helyezni. A fal kisebb hibái rontják a bélés általános megjelenését.

Hogyan törődjünk az ömlesztett burkolólapokkal?

A fő szabály a külső bevonat mechanikai károsodásának elkerülése. Ez különösen fontos a falburkolatoknál. A padlóra felhasznált anyagokat nagyobb kopásállóság jellemzi, így nem könnyű karcolni. Az ilyen csempe rajzára nem szabad idővel elhalványulnia.

A 3d csempe a mennyezetre és a falakra néző vízzel mosható, puha ruhával törölve.

Ebben az esetben még az enyhe tisztítószereket és porokat sem lehet használni, mivel eltávolítják a speciális réteget a felületén és csökkenti a minták hangerő hatását.

A szappanoldat ellenjavallt a termékek tisztítására is. Elhagyja a válás külső karboxil filmjét, ahonnan később nem könnyű megszabadulni.

Az ilyen csempe - savas vegyületek tisztítására alkalmas termékek egyik elfogadható lehetősége. Ha azonban az anyag érintkezik az üvegezett felső réteggel, a díszítő bevonat károsodhat az alkalmazott képen. Ezért a tisztítószert gyorsan le kell mosni. Ajánlatos speciális kompozíciókat vásárolni a burkolólapok gondozásához.

3d csempék alkalmazása a fürdőszoba belsejében

A háromdimenziós képek felhasználásával az eredeti dizájn fürdőszobájában való létrehozása új divatos trend. Az ilyen fürdőszobai díszítés a tulajdonosok büszkeségének forrása lehet. Volumetrikus rajzok a falakon - szokatlan, fényes, érdekes.

A különféle tematikus képek lehetővé teszik a fürdő tulajdonosának, hogy a szobát egyfajta tengerpartká alakítsa, vagy akár egy egész "víz alatti világot" is létrehozzon. Manapság sok változata van a homlokzat termékek vízszintes díszítésének: a tengeri hullámok, a kagylók, a színes egzotikus halak és az óceán többi lakójának képei. Az ilyen design biztosan nem hagyja el otthonaitok közömbösségét.

Természetesen sok a személyes preferenciáktól függ. Egyes állampolgárok számára ez a belső tér "kényeztetésnek" tűnik. Vizuálisan nagyítsa ki a fürdőszoba szobáját, egyszerűen cserélhető, egyszerű cserép segítségével. Fontos megérteni, hogy milyen fürdőszobát szeretne látni a lakásában, körvonalazza a design és a stílus döntését. Ennek megfelelően érdemes meghatároznia, hogy a javítás során hogyan alkalmazzák a 3d csempéket.

Ennek a befejező anyagnak minden tulajdonsága nem különbözik a szabványos cserép tulajdonságaitól, de az ömlesztett burkolat rendkívüli megjelenése fő előnye.

Természetesen a fürdőszoba belsejének szokatlanul díszítő képessége egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A geometriai vagy raszteres kép a volumetrikus tér, a rajzolt elemek hatását hozza létre, a számok valóságosnak tűnnek, "élve".

Termékkiválasztási szabályok

Ennek a lapkának a főbb funkciói, mint bármely más típusú csempe, a következőkre korlátozódnak:

 • díszítse a fürdőszoba belsejét, elrejtve a helyiség hátrányait;
 • a kényelmes, könnyen kezelhető padló és falburkolat szerepe.

Ha a fürdőszobában van egy korlátozott terület, akkor a megfelelő színtartományt kell választania. Jobb, ha megvásárol egy csempe egy világosabb árnyalat, a minimális fényes nagy ékezetek.

A világos díszítő elemek és kiegészítők csak "ellopják" a helyet. Ezeket csak nagy terek befejezéséhez szabad használni. Ebben az esetben biztonságosan megmutathatja képzeletét.

Csempézés

A divatos ömlesztett anyagok rögzítése nem igényel speciális készségeket. A telepítéshez önnek kell elkészítenie a 3D csempe, a ragasztó vagy a kétoldalas szalag. Fontos továbbá a homlokfelület szintjének tisztítása és alapos tisztítása.

A csempe a polikarbonátból vagy a plexiüvegből készült speciális vezetékeken van rögzítve. A varratokat a termékek között kell hagyni, amelyeket egy átlátszó szilikon alapú tömítőanyaggal dörzsölnek.

Annak ellenére, hogy a 3d kerámiák még nem sikerült megszerezniük a legtöbb vásárló bizalmát, használatuk a fürdőszobák tervezésénél valóban lehetővé teszi számodra, hogy egy egyedülálló, szokatlan designt hozzon létre, amely sokakat vonz majd.

Az ilyen típusú anyagokhoz számos megoldás létezik. Az ilyen termékek kiválasztásakor az egyetlen követelmény az íze és mérete. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza, mi felel meg a fürdőszobának, képes lesz a dekoráció többi elemével keveredni, és gyönyörűvé és kényelmesebbé tenni a szobát. Ez a fajta csempe átalakítja a szabványos unalmas helyiséget a felismerésen túl.