Legfontosabb > Dekoráció

Nedvességálló tapéta a fürdőszobához - típusok és jellemzők

A klasszikus befejező anyag a zuhanyzóban régóta elismert kerámia csempe és ritkábban műanyag panelek. A modern technológiának köszönhetően a fürdő nedvességálló tapéta kiváló alternatíva. Első pillantásra nagyon kockázatos, de nem olyan egyszerű. A háttérképek olyan csúcstechnikai anyagok, amelyek képesek ellenállni a különböző negatív tényezők hatásainak.

Például a magas páratartalom, hőmérsékletcseppek, mikroorganizmusok stb. Nem szörnyűek a nedvességálló termékek számára. Ezenkívül a különböző modellek széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a szoba kialakításával a fürdőszoba teljesítményének veszélyeztetése nélkül. A különböző termékek nemcsak színtartalmukban, hanem szerkezetükben és választott alapjukban is különböznek egymástól.

Erősségek és gyengeségek

Mint minden más anyaghoz, a háttérképeknek is vannak erősségeik és gyengeségeik. Az előnyök között mindig van egy jó nedvességállóság, mivel a fürdőt különböző mértékű vízsűrűség jellemzi, ami befolyásolja a befejező anyagokat. Ezen túlmenően ezek a termékek még mindig megkülönböztetik más előnyeik szilárd felsorolásával, mivel ezek stabil népszerűséget élveznek.

 1. Demokratikus ár. Az anyag megfizethető költsége lehetővé teszi számára, hogy stabilan élvezze a fogyasztók körében a népszerű jövedelmet.
 2. Ultraibolya ellenállás. A termékek nyugodtan észlelik a napsugarakkal való érintkezést, miért is sokáig nem fakulnak el.
 3. Egy matrica egyszerűsége és leszerelése. Ragadja meg a tapétát a fürdőszobában az erő alatt még saját kezűleg. Nem kell speciális képességekkel rendelkeznie, vagy szerszámokat nem kell szereznie.
 4. Tartósság. Az anyag hosszú élettartama lehetővé teszi 10 évnél hosszabb ideig történő felhasználását.
 5. A kombináció lehetősége. A fürdő nedvességálló tapéta jól kombinálható más befejező anyagokkal, például csempével vagy gipszkartonnal.

Érdemes tudni! A kisméretű zuhany vizuálisan növelhető a tükör miatt a beillesztett fotó háttérképével szemben.

Bármit is mondhatsz, a hátrányok mindig jobban aggódnak az embereknek az előnyök, mint előnyök. Ebben az esetben meg kell jegyezni az eredeti mínuszt a fotó tapéta - a lehetőség, hogy lemaradjon a felület működés közben. Ez azonban csak akkor történik meg, ha megsérti a telepítési technológiát, vagy ha a nedvszívó anyagot helytelenül választotta ki.

Különlegességek

Annak érdekében, hogy jó minőségű tapétát válasszon a fürdőszobában, azonnal ki kell zárnia a szokásos papíralapú termékeket. A háttérképeknek feltétlenül vízálló minőségűnek kell lenniük, ellenkező esetben a zuhanyzóban való felhasználásuk egészére semmi sem csökken. Ezenkívül a vízálló termékeket leginkább olyan speciális eszközökkel vizsgálják meg, amelyek növelik az anyag teljesítményét.

Ezt meg lehet tanulni a csomagolás elolvasásával, ha van olyan jel, ami három hullámnak tűnik, akkor ez azt jelenti, hogy a tapéta alkalmas. Ezenkívül a fotó háttérképekhez olyan különleges ragasztót kell választani, amely ellenáll a tapadásnak, a hőmérséklet változásának, a magas páratartalomnak és a mikroorganizmusok hatásainak. Kívánatos, hogy a tapéták zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkezzenek, és lehetőségük volt negatív következmények nélkül lemosni.

faj

A nedvességálló tapéta a szokásos termékektől különbözik a teljesítményjellemzőktől, lehetővé téve a legnehezebb körülmények között való alkalmazását. Meg kell jegyezni, hogy a tapétaadatok széles köre különböző anyagokból, struktúrákból, nem is beszélve a színről. Ezért a legtöbb ember olyan nedvességálló termékeket választ, amelyek a fürdőszobát elismerés nélkül átalakíthatják.

A mai napig számos fotó háttérkép nagyon nagy. A legújabb technológiák lehetővé teszik portréjának megrendelését az egész falon, miközben a kép minősége magas lesz. A zuhanytálcában történő használathoz a papírt először papíralapra vagy egyéb textúrára kell helyezni, majd különleges üveggel kell bevonni. Az egész szerkezet fel van szerelve a felületre, majd a réseket eltávolítják egy tömítőanyaggal. Ez az egyik lehetőség a fotó háttérképek, de vannak mások. faj:

mosható

Ezeknek a termékeknek különleges bevonata van, amely lehetővé teszi a mosáshoz. A fénysugár-papír megbízhatóan védve van a víz behatolásától vagy a deformációtól. Ezenkívül nem fenyegeti őket a textúra idõvel történõ megváltozása, pl. a napfénytől való kiégés. A mosható modellek, szükség esetén, szükségtelen problémák nélkül, rendszeresen rongyos és szappanos vízzel moshatók. Különösen érdemes megjegyezni, hogy az ár a legtöbb számára megfizethető áron marad.

vinyl

Ez a fajta fotópapír név a polivinil-kloridból készült felső rétegről kapta a nevét. Általában az aljszőrzet más anyagokból készülhet, és gyakran papírból vagy nemszövött anyagból. Ez a lehetőség a leggyakoribb az összes háttérkép között. A termékcsalád egyik különleges terméke polimer hozzáadásával háttérképnek is nevezhető, amely lehetővé teszi az anyag használatát gőz, nedvesség, nedvesség és egyéb negatív tényezők ellenére.

A nem szőtt vagy papír tapétával ellentétben a vinil nem tud exfoliálni, de magasabb árat is tartalmaz. Ez egyrészt hátrány, másrészt erény, mivel a polimer modellek sokáig szolgálnak. Ez lehetővé teszi, hogy szinte minden évben újból ragasszuk le a tapétát a fürdőszobában. Idővel a vinil termékek nem veszítik el eredeti tulajdonságaikat, és a különleges tapadással rendelkező speciális ragasztó jelentősen növeli az anyag élettartamát. előnyei:

 • nedvességállóság;
 • mossa rendszeres ruhával, kefével vagy porszívóval;
 • a munka egyenetlenítése;
 • széles körű.

Ami a hiányosságokat illeti, közülük nem nagyon kellemesek. Például a vinil falfestmények rendszeres szellőzést igényelnek, mivel légmentesek, és kémiai illatot bocsátanak ki. Ezen kívül a vinil egy nehéz anyag, amely speciális ragasztót igényel.

Öntapadó

Tény, hogy képviseli az egyik fajta vinil termékek. A fő különbség a ragasztóanyag kezdeti tartalma a hátoldalon található. Csak fel kell nedvesíteni ezt a felületet, és ragasztható a falon a fürdőszobában. Ez a fajta fotó tapéta olyan, mint egy víztaszító film, amely nem enged át nedvességet a PVC-alkatrészen vagy a szaténen.

Az öntapadó tapéta ugyanolyan előnyökkel jár, mint a vinil-analógok. Ráadásul a hátrányok közé tartozik egy kis választék, valamint egy magas ár. A modellek megválasztása a természetes anyagok - kő és fa utánzására korlátozódik.

Smart stick

Ez a fajta fotó tapéta tartós szövet textúra a ragasztó alapja. A termékek jól használhatók a zuhanyzóban, mivel nagyon sűrűek, ami lehetővé teszi a fal néhány szabálytalanságának elrejtését. Ez azért lehetséges, mert az anyag összetételében speciális szálak vannak. Ezek a háttérképek ismételten ragaszthatók, és ellenállnak a ráncosodásnak is.

Egy merész döntés: Válasszon tapéta a fürdőszobába

A megnövekedett páratartalom és hőmérséklet a fürdőszobában megkönnyíti a falak felületének kiválasztását nedvességállósága alapján. Ezért a többség csempét vásárol, még akkor is, ha más lehetőségeket nem veszi figyelembe. Ma azonban a fürdőszoba tapéta kiváló alternatívává vált, és semmiképpen sem rosszabb minőséget a csempe minőségében.

Mérjük az előnyöket és hátrányokat

A fürdőszoba tapéta befejezése mind előnyeit, mind jelentős hátrányait tartalmazza. A legfőbb hátrány a higroszkóposság - az a folyamat, amellyel a papír elnyeli a vízgőzt, aminek következtében a tapéta idővel lecsökken és elveszíti eredeti megjelenését. Meg tudod küzdeni ezt a problémát. Itt fontos megérteni, hogy melyik háttérkép és a ragasztó a fürdőben választani. A nedvességálló bevonatok és a gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező ragasztók teszik.

Ha figyelembe vesszük ezeket a finomságokat, akkor a fürdő háttérképének javítása számos előnnyel jár. Először is, ez a módszer befejezése hatékonysága. A falazás sokkal olcsóbb. Az egyszerűség egy másik, nem kevésbé fontos plusz ez a bevonat, hiszen több papírtekercs egyenletesen ragaszkodik mindenki számára.

Ha a fürdő belsejét fáradt tapéta segítségével könnyen megváltoztathatja néhány óra alatt! De a bontás a csempe kell bütykölni több mint egy nap.

Típusú tapéta a fürdőszobában

Milyen háttérkép ragaszthatja a fürdőszobában? Rengeteg lehetőség van, a legfontosabb dolog az, hogy a termék nedvességálló. Nézzük meg közelebbről a fürdőszoba háttérképének megfelelő típusát, és beszéljünk mindegyikről külön-külön.

vinyl

Vinyl tapéta a fürdőszobában - ez az egyik legnépszerűbb fal dekorációs megoldás a fürdőszobában. Polimerből készült, így könnyen ellenáll a nedvességnek, a gőznek és a magas hőmérsékletnek. Igaz, hogy ilyen mágikus tulajdonságokat kell fizetnie.

mosható

Mosható tapéta a fürdőszoba és a WC számára olcsóbb, de kevésbé tartós lehetőség. Ez a tapéta speciális bevonatot alkalmaz, amely megakadályozza a nedvesség belélegzését. Ez védi az anyagot a duzzadás és a hámlás ellen. Az előny egy könnyű tisztítással, egy enyhe szappanoldattal átitatott közönséges puha szivaccsal rendelkezik.

Lehetséges mind a megkönnyebbülés, mind a sima.

Folyékony tapéta

Folyékony gipsz, amely magában foglalja a vizet, a gyapot és a selyem természetes szálakat, valamint a kötőanyagokat. A bolt száraz keverékként jelenik meg. Folyékony tapéta a fürdőszobában használják a szokásos vakolat, de a teljes száradás után nem lesz kitéve a víz és a gőz.

Használható folyékony tapéta a fürdőszobában? Persze, igen! Különösen akkor, ha az anyagot egy további védő réteg akril lakkal bevonták.

Öntapadó tapéta

Tegyen egy nedvességálló filmet a ragasztót a rossz oldalon. Az ilyen anyagokkal való munka nagyon egyszerű. De az öntapadós tapéta a fürdőszobában egy jelentős hátrány - nagyon kicsi választék a színek és dísztárgyak.

Nagyon nehéz találni egy ilyen eredeti példányt az öntapadó háttérképek között.

Üvegszál

Talán a legtöbb nedvességálló tapéta a fürdőszobában, ami elvben nem képes elnyelni a vizet. Bázisuk üvegszálból készült, speciális keményítő impregnálással. Az üvegfalak mögött álló tagadhatatlan előny az, hogy 15-20-szor akár 15-20-szor falfelületet is képesek felújítani! Nagyon tartós és környezetbarát bevonat.

Falfestmény

Ez a lehetőség lehetővé teszi, hogy létrehozzanak egy egyedülálló design a fürdő háttérkép. Válassza ki a kívánt képet egy hatalmas változatból, karba öntse meg tapéta ragasztóval és menjen! Ne felejtse el ellenőrizni az anyagokat a nedvesség ellen.

Tervezési és tervezési ötletek

A tartósság és a nedvesség ellenállása mellett a modern tapéta a fürdőszobában sokféle nyomattal, színekkel és díszítéssel örömmel fogadja Önt. Könnyedén kiválaszthat egy megfelelő mintát a belső téredhez.

Ma a gyártók felajánlják, hogy ne zárják be a monokromatikus felületet, és figyeljék a virágos nyomatokat, a tapétákat csíkkal vagy csekkekkel. Díszítse a fürdőszoba falát etnikai motívumokkal, geometrikus alakzatokkal vagy absztrakcióval.

Eredeti nyomtatás a fürdőszobában

Minden fürdőszobába beilleszthető, de ne feledje, hogy a csempe és a falpapír figyelemre méltóan együtt fog kinézni, és hosszabb élettartamot biztosít a javításhoz.

A befejező anyagok ésszerű kombinációja

Szakértői tanács: A két anyag kombinációja csak négy négyzetméteres helyiségekre alkalmas.

Hogyan ragasztani tapétát csináld magad

Kitaláltuk, hogy a tapéta ragasztva van-e a fürdőszobában, és ha igen, melyik? Most beszéljünk közvetlenül a fürdőszoba javításának folyamatáról.

A fürdőszoba tapéta falainak beillesztése nem különbözik más szobától. A falakat egyenesen kell szintetizálni, előkezelni és a gomba speciális összetevőjével kezelni. Ezután a ragasztó a csomagoláson található utasítások szerint készül, a tapétát meghatározott hosszúságú darabokra vágják és vágják.

A ragasztót az anyag teljes rossz oldalára helyezzük, majd a tapétát a falra helyezzük, és egy speciális hengerrel simítsuk le a közepéről a szélekre. Ez megakadályozza a nemkívánatos légbuborékok kialakulását a bevonat alatt.

Szakértői tanács: Próbáld ragasztani a háttérképet, és ne fedje át az átfedéseket.

videó

Fotógaléria

A fotó-tapéta a fürdőszobában számos módon. A különféle színek és formatervezési megoldások segítenek Önnek a megfelelő opció kiválasztásában és a saját tökéletes belső kialakításában.

Design 3d padló a fürdőszobában - A legjobb választás a modern belső térben! (100 kép)

Ma a tényleges megoldás a fürdőszoba padlózatának díszítésére a 3 D emelet.

Az építőanyagok piacát szó szerint túltelítették bármilyen ilyen színű anyag, árnyalat, alak.

Mielőtt befejezné a fürdőszobát, emlékeznie kell arra, hogy nem minden anyag hosszú ideig szolgál.

Különösen a nedves helyiségek számára kialakították a 3 D padlót. Ez nem csak a fürdőszobában helyezhető el.

A fürdőszoba magas páratartalmú helyiség, a 3D tökéletesen illik hozzá.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában megfelelő padlót válasszon, emlékeznie kell - az ilyen anyagoknak több követelménynek is meg kell felelniük, nevezetesen: nedvességállóságnak; biztonságos, mindenekelőtt nem csúszós; tartós.

Mi a 3 d emelet?

A 3 D padló egy teljesen új alaptechnika. Újabban elégedettek voltunk a szokásos kerámia burkolatokkal a fürdőszobában, most még egy nagy megoldás a szoba díszítésére.

A 3 D rendszer nem egyszerű, hiszen első pillantásra tűnik. Ez egy képen alapul. Annak érdekében, hogy a padló a valóságban úgy nézzen ki, mint egy térfogatos, élénk pillantást, hogy le kell esnie.

Az ilyen fürdőszoba padlója gyönyörű, modern, esztétikailag kellemes. A padló ebben a dizájnban változatos a fényképekkel, ami nem ábrázolt.

A padló átlátszó anyag, polimer kompozícióval. A kompozíció három réteggel rendelkezik, az első ötlet a padlón egy polimer bázis, a második réteg egy rajz, a harmadik pedig a polimer bevonat utolsó rétege. A padló másik neve - ömlesztve.

Egy ömlesztett öltözet részei:

 • A bevonóanyagok teljesen toxikusak.
 • Bevonatállóság
 • A padló nem csúszik, nagyon fontos a nedves helyiségekben.
 • Sima, sima felület, nincs kötés.
 • Nem gyullad fel.
 • Az anyag nem ad át vizet, ellentétben a csempékkel.
 • A szobát gyönyörű megjelenés, modern design nyújtja.

hátrányai:

 • Az anyagok viszonylag magas költsége és a telepítés
 • A bevonat hosszú ideje, 5-7 napig szárad.
 • Lehetetlen lehet csinálni magad.
 • Különleges termékekkel kell tisztítani.

Melyik képet választja?

Az ömlesztett padló jól néz ki a fürdőszobában, különösen, ha a kép kék színű, mivel ebben a szobában a víz elemei érvényesülnek.

Érdekesnek tűnik a vízből kiugró delfinek vagy más tengeri lakosok.

Ha szélsőséges nézetek rajongói vagy, akkor válasszon egy kőzet alakú mintát egy sziklán vagy nyílt nyíláson.

Természetbarátok biztosan élvezik a természetes homok, szárított virágok és levelek használatát, a minta színezett üvegét.

A fürdőszobában az ilyen kompozíciók rendkívül szépnek tűnnek. Amellett, hogy a tengeri élet, a víz rajzok, jól néz ki a fürdőszobában lédús fű, virágos gyep.

Kiválasztása ilyen mintát, akkor kell építeni a teljes design a fürdőszoba figyelembe veszi a színét a falak.

Hogyan esik el a padló?

Keverje össze az összes szükséges alkotóelemet az anyaggal. Nem lehet építőipari keverő nélkül.

Az anyagok behelyezése előtt a padlót tisztítják, minden rendellenességet megtisztítanak, a padló alapozva van.

A méréseket az anyagon végezzük, az elkészített keveréket a padlóra helyezzük. A soron pontosan fel kell tölteni a keveréket.

Az utolsó réteget 3-4 óra múlva alkalmazzuk, egy mintát ragasztunk az alapra, és átlátszó rögzítő réteget alkalmazunk.

Egy speciális lakkot alkalmaznak, amely megvédi a súrlódást. Az önterülő padló kialakításának költsége a maguk anyagi költségétől, a munka összetettségétől, a tervezéstől és a helyiség méretétől függ.

Fontosak továbbá az ilyen padlók fagyasztásának időzítése is, hiszen csak egy héttel később át tudják lépni a fürdőszobai küszöböt, de nem mindenki fog dönteni erről.

Ha úgy döntesz, hogy ilyen padlót készít a saját kezedben, ebben az esetben csak anyagokat kell vásárolnod. Ne feledje, hogy egy ilyen padlót egy tapasztalt mesternek kell elhelyeznie, mivel az anyagok szeszélyesek, szigorúan követnie kell a telepítésre vonatkozó utasításokat.

Fürdőszoba tapéta

márka

Zatsevaya javítás fürdőszoba, a legtöbb felhasználás fal csempe vagy nedvességálló dekorációs panelek. Azok számára, akik valóban érdekes belső teret szeretnének kapni, javasoljuk a fürdőszoba háttérképének katalógusában szereplő javaslatokat.

 • Kinevezés: fürdőszoba

A ház minden szobája elegáns megoldásokat érdemel.

Amikor eldönti, hogy vásárolni tapéta a fürdőszobában, győződjön meg róla, hogy fontolja meg a funkciók a működését a szoba. Tehát csak azok az anyagok, amelyek nem lesznek érzékenyek a nedves környezet hatására, alkalmasak falfestésre, az eredeti megjelenést még a vízzel való közvetlen érintkezés után is fenntartva. A 3Dplitka.ru online áruházban számos mosható tapéta van, amelyeket kifejezetten a fürdőszobához terveztek:

 • plain;
 • képzel;
 • festéshez;
 • mozaikszerű mintával;
 • térfogatos nyomtatással (3D-háttérkép);
 • Falfestmények stb.

Az ilyen befejező anyagokat a legtöbb vállalat gyártja, de a 3Dplitka.ru-ban csak olyan tanúsított termékeket talál, amelyek jól működtek a sokéves működés során. Ha a belső megoldások magukban foglalják a tapéták és a kerámia burkolatok egyidejű használatát, akkor kihasználhatja SanViz programunk lehetőségeit, és díjmentesen elkészítheti a tervezési projektet.

Lásd még a menta színes háttérképeket katalógusunkban.

Fali falfestmény Fürdőszoba

Kompetensen kiválasztott fotó háttérképek A fürdőszoba átalakíthatja a helyet: játék stílusos irányba és szervesen illeszkedik a belső térbe. Ez a kedvenc a dekoráció nagyra értékelte a tervezők és a hétköznapi polgárok, akik inkább díszítik a szobát eredeti módon. Az online áruházunk katalógusa a fürdőszobai fotó háttérképek széles skáláját mutatja be.

Fotópapír-katalógus Fürdőszoba

Nagy választék fotó tapéta Fürdőszoba az online boltban Fotostena.ru

Honlapunkon fotótárban található egy fényes, lédús kép, amely harmónikusan kiegészíti a lakótérét, egyedi és egyedülállóvá teszi. Katalógusunk kényelmes és kényelmes a kívánt kép kereséséhez. Minden kép kiváló minőségű, kiváló felbontással és kiváló részletességgel. Fotópapír vásárlása Fürdőszoba a szoba díszítésére, anélkül, hogy otthonról vonzó áron kellene elhagynia.

Válogatásunk a photowall-papír fürdőszobájából csodálkozik rendkívüli választékával, az anyagok környezetbarát jellegével és a képek szépségével. A kedvenc fotó háttérképét megrendelheti Moszkvában, vagy bármely más oroszországi városban. Garantáljuk, hogy a kép nem fog halványulni a közvetlen napfény és a mesterséges megvilágítás hatására.

Kellemes és jövedelmező vásárlást kívánunk Önnek a fürdőszobában tapéta háttérképében!

Nyomtasson falfestményeket, falfestményeket, festményeket és fényképeket vásznon. A Photostena a legnagyobb online fotó tapéta üzlet.

© 2011-2018. Minden jog fenntartva.

Vásárlás háttérképek, falfestmények és festmények a vászon nagyon egyszerű! Az alacsony árak és a szállítás minden városban Oroszország: Moszkva, Szentpétervár, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Nyizsnyij Novgorod, Krasnodar, Samara, Kazan, Omszk, Cseljabinszk, Rostov-on-Don, Ufa, Volgograd, Perm, Krasznojarszk, Voronyezs, Penza, Ryazan, Szaratov, Togliatti, Volgograd, Astrakhan, Vlagyivosztok, Jaroszlavl, Ulyanovsk, Barnaul, Irkutszk, Tyumen, Habarovszk, Novokuznetsk, Orenburg, Kemerovo, Izhevsk, Tomszk, Naberezhnye Chelny, Lipetsk.

0,0707 s - 0,0025 s - 27 - 0,0681 s - gyorsítótár - élő

Hagyja kérését, hogy hagyja el a mérőt

Válassz egy várost

Moszkva

Fotópapír szállítása Moszkvában és a moszkvai régióban.

- A szállítási költség Moszkvában - 500 rubel.
- A szállítás a gyártást követő másnap, valamint az Ön kívánságai szerinti más időpontban történik.
- Szállítási költség a moszkvai régió számára. - 500 rubel.
- Fotó háttérképek szállítása több mint 10 000 rubel rendelés esetén. INGYENES

Pickup fotó háttérkép

- A felvételt a Moszkva, st. Jel út 19, m Vladykino
- Működési mód: Hétfő - péntek 10-00-től 19.00-ig, szo, nap - zárva. Önnek rendelkeznie kell útlevélkel.

Fali papír a fürdőszobában: hogyan oldja meg a kérdést a nem szabványos befejeződéssel kapcsolatban

A legutóbbi szűkös múlttal egy olyan személy, aki a fürdőszobájában javítást tervezett, azzal szembesült, hogy megtalálja a befejező anyagokat. A választás kérdése egyszerűen nem így volt - a "get" lehetőségeket használták. Ma megvásárolhatja a lefedettséget, csak a legmegfelelőbbet kell választania.

A vevők széles választékából kifogásolják azokat a nem szabványos megoldásokat, amelyek szépen és eredeti formában teszik a szoba dekorációját. Az egyikük háttérkép a fürdőszobában. Természetesen nem minden tapéta anyag alkalmas ilyen dekorációra. Hogyan ne hibázhatsz a választásban? Meg fogjuk érteni.

Háttérkép a fürdőszobában: érdemes megtenni?

A kerámia csempe a fürdőszobák díszítésének legjobb anyaga, mivel vízálló, tartós és szép is.

Háttérképek a fürdőszobához - praktikus és nagyon szép megoldás. A megfelelően kiválasztott nedvességálló lemezek sokáig tartanak, és elegánsan és elegánsan készítik a fürdőszobát.

De a tapéta ragasztó a fürdőszobában nem fogadható el, és ez egy nagy hiba, mert ez a felület lehetővé teszi, hogy:

 • Mentés az anyagokra. Ha a kész bevonat négyzetméterenkénti költségét számítja ki, akkor a legtöbb költségkeret csemege több, mint a minőségi tapéta.
 • Mentés a varázslóra. Csak egy szakember képes lesz csempe burkolására vagy dekoratív vakolatot alkalmazni a falakon, míg egy tapasztalt házi kézműves is ragaszthatja a háttérképet.
 • Időt takarít meg. A csempe behelyezése több napig, talán hetekig tart. Míg a háttérkép "esik" a helyére egy nap alatt, legfeljebb kettő.
 • Bármilyen stílus tetszik. A különböző textúrákkal, színekkel és formatervekkel rendelkező vásznok széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a legszokatlanabb dekoratív megoldásokat.
 • Egyszerűen cserélhető vagy sérült formatervezést cserél. Távolítsa el a régi tapétát, és cserélje ki őket új, nagyon egyszerű. Néhány nap múlva a fürdő új belsővel várja a tulajdonosát.

A fürdőszoba fali díszítésének legfőbb hátránya a nedvességre való instabilitásuk, ami sokat jelent a fürdőszobában.

A kerámia csempe a fürdőszobák díszítésének legjobb anyaga, mivel vízálló, tartós és szép is.

Valóban, a hagyományos papíralapú ruhák nemcsak ellenállnak a víz bejutásának, hanem a nedves levegő érintkezésének is. Különleges háttérképek vannak azonban a nedves helyiségek befejezéséhez. Hogy ki kell választani őket a fürdőszobában.

Ezenkívül különös figyelmet kell fordítani a ragasztóra. Azt is meg kell tervezni, hogy a szobák magas páratartalmú, különben a kompozíció felszívja a nedvességet, duzzad és a futófelületet a bevonaton keresztül csúnya szennyeződés foltok.

A nedvességálló paneleket is védeni kell a vízből. A vízzel közvetlenül érintkező felületeket legjobban csempe, műanyag panelek és más hasonló anyagok borítják.

Páratartalom zónák: hol lehet tapadni a tapéta?

A tapasztalt építők megerősítik, hogy a fürdőszoba nedvességtartalma változik. Több "nedves" és "száraz" terület van, amelyet figyelembe kell venni tapéta ragasztásakor. Ha a csempe vagy gipsz ellenállhat bármilyen hatásnak, a dekorációs paneleknek bizonyos esetekben meg kell tartaniuk.

A fürdőszobában négy nedvesség zóna található:

 • A zuhanyzó belső felülete és a fürdőszoba feletti terület. Ez a "legveszélyesebb" terület, ahol a tapétázás nem ajánlott. Még a leginkább nedvességálló ruhák is feltörtek és elkényeztetettek. Ezt a területet csempével vagy festéssel lehet befejezni.
 • A fal fölötti rész a fürdő felett 25 cm felett kezdődik. Elég nedves zóna, ahol nagy vízpermetek érkeznek. Itt már lehet ragasztani a folyadékot és az üvegfalat. Fontos kiválasztani azokat a vásznatípusokat, amelyek ellenállnak a gyakori tisztításnak, mert ez a terület gyorsan szennyezett.
 • A fal töredéke 60 cm-re található a fürdő oldalán vagy a zuhany szélén jobbra és balra. Viszonylag száraz terület, ahol a vízbefúvás néha eléri. Alkalmas bármilyen vízálló tapéta számára.
 • A legszárazabb zóna, az előző rész szélétől kezdve. Itt a tapétázó paneleket nem fenyegeti semmi, csak kondenzátum. Ragaszthat bármilyen nedvességálló tapétát.

A fürdőszoba háttérképek jó módja annak, hogy egy exkluzív belső teret hozzon létre. A képen különböző színű és textúrájú folyékony tapéta segítségével készült dekoratív panel látható.

Milyen háttérképeket használhatok?

Tapéta megtalálása a fürdőszoba nagyon egyszerű. Különböző típusú panelek vannak, amelyeket kifejezetten nedves területeken való használatra terveztek. Tekintsük őket részletesebben.

1. opció: Mosható tapéta

A mosható háttérképek csoportja a magas páratartalmú helyiségekbe való beillesztésre szolgál. A funkciójuk különleges bevonat, amely tartósabbá teszi őket. Nem engedi, hogy a panelek "lélegezzenek", így a helyiségekben, amelyek ilyen háttámlával vannak ellátva, jó szellőzést kell biztosítani.

Az anyag előnyei:

 • Sokoldalúságát. Alkalmas gipszre, betonra, gipszkartonra és bármilyen más felületre ragasztására.
 • Hosszú élettartam, ami kb. 10-15 év.
 • Könnyű gondozás. Könnyen tisztítható nedves ruhával, ha szükséges, használjon szivacsot és mosószert.
 • Könnyű ragasztás és ugyanolyan egyszerű eltávolítás a falakról.

Meg kell értenünk, hogy a mosható tapéta különböző típusú, ezért amikor kiválasztjuk őket, fontos, hogy figyeljen a címkére. A címkén levő betűk megtudják, milyen anyagot használt fel a panelek gyártásához:

 • BB - habosított vinil;
 • RV - dombornyomású vinil;
 • PV-Vinyl lapos;
 • CTP - szerkezeti vászon festéshez;
 • STL - üvegszál.

Ezenkívül az összes mosható tapéta a nedvességállóság mértékétől függően különböző típusú. Ezt a címkét használják itt:

 • Egyenes vonal. Nedvességálló tapéta, nem mosható. Ragasztáskor a felesleges ragasztót nedves szivaccsal lehet eltávolítani.
 • Két sor. A ruhákat enyhe tisztítószerekkel lehet mosni.
 • Három sor. Az úgynevezett "szuperfestés" háttérkép. A tisztításhoz szivacsot és telített szappanoldatot használhat.
 • Ecset és vonal. Az ilyen ruhákat mosogatószerrel és merev ecsettel lehet kezelni.
 • Ecset és három sor. Különösen tartós tapéta nagy kopásállósággal.

A fürdőszobákhoz legalább szuper-mosható ruhát kell választani, és még jobb - ecsettel mosható tapéta.

Ezenkívül jobb, ha nem választanak ki kifejezett textúrájú modelleket, mert a fürdőben elkerülhetetlen gyakori mosás miatt gyorsan elveszítik megjelenésüket.

Különleges gondossággal be kell ragasztani az ízületek mosható háttérképét. Annak érdekében, hogy ne szétoszlanak, lehetséges, hogy alá helyezik keskeny papírszalagokat, ismét ragasztással ragasztják be őket, és arra törekszenek, hogy gumihengerrel sodorják.

A mosható tapéta ragasztása előtt fontos, hogy alaposan tanulmányozza a gyártó ajánlásait, ezek a ruhadarab anyagától függően változhatnak. Általában a vízálló tapéta ragasztási eljárása a következő:

 • Számoljuk ki az egész sávok számát. Ehhez oszd meg falunk hosszát a tapéta tekercsének szélességével. Megszüntettük a szükséges mennyiségű paneleket, nem felejtve el 50 mm hosszú szalagot alátámasztani.
 • Jelölje meg az első csík ragasztásának sorát. Ehhez egy vázlat vagy építési szintet használunk. Ne felejtsük el, hogy elkezdünk ragasztani a tapétát az ablakból, így minden ízület kevésbé észrevehető.
 • Ragasszal ragasszon az első szalagra egy hengerrel vagy ecsettel, és ha a gyártó ezt megkívánja, hajtsa be a kenhető oldalra és hagyja áztatni. Vigye fel a falat ragasztóval.
 • Ragasztással ragasztjuk meg a tapétát a falon, kombinálva a szegélyt a jelölő vonalhoz. Egy széles hengerrel nyomjuk meg és forgatjuk a háttérképet a falhoz, eltávolítva az összes légbuborékot. Alig emeljük fel a vászon alját és felét, vágjuk le és újra beillesztjük.
 • Hasonlóképpen ragasszuk be a többi csíkot. Ugyanakkor szigorúan figyeljük, hogy nincsenek átfedések az éleken. Az ízületeket speciális ragasztással is lehet ragasztani, és keskeny görgővel feltekerhetjük.

A nedvességálló tapéta a szokásosnál nehezebb, amelyet érdemes figyelembe venni a ragasztó kiválasztásakor. Figyelnie kell a gyártó ajánlásait, és csak a különleges kompozíciókat válassza: vinil, akril, nem szőtt stb.

Az üvegszálas háttérképek előállításánál megkönnyebbülnek a textúra, amelyet a festés nagyon jól hangsúlyozott. A standard ruhák akár 15 foltot is elviselnek, lehetővé téve a tulajdonos számára, hogy a fürdőszobájának megjelenését olyan gyakran változtassa meg, amennyit csak akar.

2. opció: Üvegszál

Az üvegszálas tapéta az egyik legmegfelelőbb és legfinomabb befejezése. A gyártás üvegszálas vagy legfinomabb üvegfonal használatával történik. A gyártási módtól függően a vászon textúrája más lesz. Ha hagyományos szövőszállal szőtt, az anyag majdnem sima lesz.

Az üvegszálas tapéta ragasztásának sajátossága: a ragasztót csak a falon alkalmazzák, de nem a vászonra

Érdekes domborító festményeket kapnak, miután feldolgozták a szálakat egy speciális gépen a Jacquard számára. A sima ruhák kevésbé sűrűek, ezért ritkán használják a befejezéshez. A díszítésnél gyakrabban választanak nehezebb és sűrűbb domborműveket. Az üvegszál előnyei:

 • Abszolút biztonság. Az anyag teljes mértékben környezetbarát, mivel természetes anyagokból áll: agyag, kvarc homok, szóda és dolomit.
 • Hipoallergén. A ruha nem vonzza a port.
 • Magas nedvességállóság. Az üvegszálas tapéták nem veszítik el a tulajdonságukat a nedvesség hatása alatt, és nem félnek tőle.
 • Légáteresztő képesség. Az anyag "lélegzik", ami megakadályozza a gomba és a penész megjelenését a bevonat alatt.
 • A festék többszörös rétegének lehetősége, átlagosan a vászon 15-20 színben képes elviselni.
 • Könnyen alkalmazható.

A kiváló minőségű üvegszálas háttérképek jelentős hátrányoktól mentesek. A varázsló nem javasolja olcsó analógok vásárlását. Az alacsony minőségű ruhák nem is állnak ki, és repedésmentessenek a kezében. Az üvegtartályok ragasztásának technológiája nagyon egyszerű.

Azonban számos szempontot figyelembe kell venni:

 • Az üvegszálas panelekkel csak hosszú ujjú és védőkesztyű ruhákban kell dolgozni. Az üvegszálak szétcsiszolódnak és bőrrel érintkezve irritációt okoznak.
 • A tapéta első és hátsó oldala különböző. Általában az arc belsejében van.
 • Az üvegfal ragasztása előtt a falat gyenge ragasztóoldattal kell kezelni vagy előkészíteni.
 • Az ilyen háttérképeket nehéznek tartják, ezért ragasztásukhoz különleges kompozíciókat kell használni.

Az üvegszálas tapéta ragasztására szolgáló eljárás a fürdőszobában majdnem ugyanaz, mint a mosható tapéta ragasztása. Az egyetlen különbség az, hogy a ruhát nem kell bevonni ragasztóval. Közvetlenül a falra kerül. A szalagokat végig-végig ragasztják, a tapadó cseppeket tiszta, száraz ruhával távolítják el.

Folyékony tapéta a fürdőszobában egy száraz keverék, amely bizonyos arányokban sima vízzel hígítható. Duzzadás és alapos keverés után a bevonat készen áll a használatra.

Az üvegszál ragasztása után leggyakrabban sztirol-butadiént vagy akril festéket használnak.

3. opció: Liquid Wallpaper

Az ilyen típusú tapéta egy különleges dekoratív vakolat, amely cellulózroston alapul. A kötőanyag CMC ragasztó. Ezenkívül a folyékony tapéta összetétele tartalmazhat minden olyan adalékanyagot, amely befolyásolja a bevonat struktúráját és megjelenését.

Ez lehet: pamut, természetes selyem, hínár, növények kéregje, gyapjú stb. A folyékony tapéta előnyei a következők:

 • A varratok hiánya. Alkalmazásuk eredményessége ideális sima felület lesz, míg a szokványos panelek ragasztásakor észrevehetőek a varratok.
 • Környezetbarát. Az anyag összetétele természetes szálakból áll, amelyek teljesen biztonságosak az ember számára. A folyékony tapéta hipoallergén, és nem vonzza a port.
 • Undemanding minőségű alap. A bevonat képes kis falak elrejtésére. Ezenkívül új házban is alkalmazható. A folyékony tapéta megépítésének zsugorodása nem szörnyű.
 • A "lélegzés" képessége, amely megakadályozza az "üvegházhatás" megjelenését, és ennek következtében a penész és gomba megjelenését.
 • Jó hang- és hőszigetelés.
 • Karbantarthatóság. A bevonatot nem szabad agresszív mosószerekkel mosni és ecsettel dörzsölni. A foltok kezelése azonban nagyon egyszerű. Meg kell vágni a megrongált darabot, és tegyen egy új réteget a folyékony tapéta.
 • Nagy színválaszték és textúrák. Attól függően, hogy az alapozáshoz milyen kiegészítések vannak, az ilyen háttérképek nagyon eltérő megjelenést és textúrát mutathatnak.
 • Könnyen alkalmazható és eltávolítható a bevonat. A tapéta speciális felépítése lehetővé teszi, hogy bármilyen felületi konfigurációra alkalmazzuk, különböző átmérőjű csövekig. Ebben az esetben a bevonat szorosan leesik, hajtások és ráncok nélkül.

A folyékony tapéta hátránya viszonylag magas költségnek tekinthető. Ha azonban figyelembe vesszük az anyag elég hosszú élettartamát, meglehetősen kis fogyasztást és karbantarthatóságot, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy fal négyzetméterében a költség nem annyira túlzott.

Javítsa meg a folyékony tapétával készült bevonatot, nagyon egyszerű. Meg kell vágni a romlott területet, és új összetételre kell helyezni. A bevonatok varrása és kötései nem maradnak meg

Az ilyen bevonat alkalmazása nem nehéz. Az eljárás a következő:

 1. A falak főzése. Ehhez távolítsa el a régi bevonatot, óvatosan mossa meg a repedéseket és más hibákat. Az anyagfogyasztás csökkentése érdekében a hordozót bármilyen alkalmas összetétellel alapozzuk.
 2. Szigorúan kövesse az utasításokat, készítse elő a megoldást alkalmazásra. Ehhez öntse a száraz keveréket vízzel, és várjon, amíg feloldódik. 20 perc múlva alaposan keverje össze a készítményt, és készen áll a használatra.
 3. Vegyünk egy spatulát vagy egy műanyag simítót, és folyékony tapétát alkalmazunk a falon, saroktól sarokig. Ebben az esetben nem szükséges erősen nyomni a szerszámot, különben az anyag lesz összenyomva, és a bevonat textúrája eltűnik. Az alkalmazási réteg kb. 1-4 mm legyen, a töltőanyag típusától függ.
 4. A kész felületet egy speciális műanyag gerincvel végezzük.
 5. Hagyja a bevonatot 48 órán át a teljes száradás érdekében. A helyiség, ahol a tapéta szárad, jól szellőztetni kell.

Egy másik "mínusz" - érzékenység a nedvességre, így a fürdőszobában meg kell választani egy speciális bevonatot. Külön címke van. Ha kétség merül fel a folyékony tapéta nedvességállóságával kapcsolatban, akkor alkalmazza őket egy védő réteggel.

A falon lévő folyékony tapétát spatulával vagy simítóval kell felhordani. Még egy újonc is képes kezelni ezt a munkát.

Következtetések a témáról

Milyen tapéta tapad a fürdőszobában? A választás a szoba tulajdonosa. Ezek bármilyenek lehetnek, mindaddig, amíg nedvességálló lehetőséget választanak. Az ilyen lefedettség nemcsak vonzó, hanem funkcionális, és ami a legfontosabb, olcsó. A háttérkép megvásárlása nem üríti ki a családi pénztárcát, és magad is megragadhatja a ruhát.

Ezért sokan úgy döntenek, hogy díszítik a fürdőszoba háttérkép, annak ellenére, hogy ez a megoldás tűnik abszurdnak. A háttérképek széles választékával kiválaszthatja a legmegfelelőbb megoldást bármilyen stílus elhelyezésére. Ugyanakkor, nagyon egyszerű lesz megváltoztatni a dekoráció a belső - elég csak cserélni a tapéta.

Fotópapír a fürdőszobában

Helyezze a belső térbe

Minden szobában van egy speciális javítás. Nem kivétel és fürdőszoba. Ez a szoba, talán a konyhával és az étkezővel egyaránt, a leginkább kitett nedvesség. Nedvességálló tapéta a fürdőszobában, annak ellenére, hogy mosható, sokan még mindig észre, némi óvatossággal. A mai cikkben pontosan ezt a dekoratív bevonatot fogjuk megvitatni, amely nemcsak gyakorlati, hanem gyönyörű megjelenésével is megkülönböztethető.

Meg kell jegyezni, hogy a fürdőszobai belsőépítészetben használt hagyományos és ismerős anyagok csempék és PVC panelek. Természetesen ezek a bevonatok saját módjuk szerint nagyon méltóak, mivel számottevő előnyökkel járnak.

Tipp Végül, de nem utolsósorban, ne felejtsük el, hogy nincsenek kitéve állandóan magas nedvességtartalomnak.

Talán a fenti bevonatok nagy népszerűsége miatt ez nem befolyásolja azt a tényt, hogy a lakástulajdonosok többsége nem veszi figyelembe a fürdőszoba falpapírját, mint valódi alternatívát. És egyébként nagyon hiábavaló, hiszen ez az anyag számos előnnyel jár, amelyek súlyos érvként válthatók a választásuk során, mivel ez a fajta dekoráció nemcsak olyan helyiségekben használható, mint egy előszoba, hálószoba vagy gyermekszoba.

Tehát lépjünk át a fotónyomtatás háttérképének részletesebb leírására, és megtudjuk, hogyan helyettesíthetik a "klasszikusokat" - a kerámia burkolólapokat és a műanyag vinyl paneleket. Ebben az esetben azonnal érdemes megjegyezni, hogy a választást nagyon felelősségteljesen kell meghozni, és gondosan hozzá kell közelíteni a fotó háttérkép tervezési jellemzőit. Másrészt, az összes utasítás és ajánlás betartása mellett, egyedülálló és nagyon egyedi belseje lesz. A fürdőszobai háttérképek megjelenítésének vizuális megértéséhez különböző lehetőségek fényképei láthatók a galériákban, amelyeket ebben a cikkben láthat.

A fő előnyök

Tehát felsoroljuk a nedvességálló tapéták fő előnyeit a fürdőszobában:

 • Megfizethető ár, aminek köszönhetően gyakorlatilag mindenki engedheti meg magának ezt a típusú díszítést, függetlenül a tárcsa vastagságától.
 • Egyszerű telepítés. Lehetőség van a fotó tapéta matricájára magának, miután elvégezte a munkát a saját kezével. A telepítés és szétszerelés különösen egyszerűvé válik olyan esetekben, amikor a gyártó öntapadós tapétát kínál a falak és mennyezetek számára.
 • Természetesen az egyik jelentős előny az ilyen bevonat nedvességállósága. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően lehetséges, hogy ilyen nedves helyiségben használja őket.
 • És végül, ne felejtsd el a tervezési lehetőségeket. Egyébként az ilyen fotó háttérképek megkülönböztető jellemzője, hogy még egy kis területen is képesek teljesen átalakítani és díszíteni a belső téret, és saját ízüket a szoba belsejébe hozza.

Design Tanács! Ha van ilyen lehetőség, helyezzen el egy nagy vagy legalább közepes tükört a falra, amely a beillesztett háttérképhez van. Így speciális technikát használhat, amely segít nagy mennyiségű hangulat létrehozásában, valamint a fotó háttérképen látható helyen.

Választani

Mielőtt kiválasztaná egy vagy másik rajzot, figyeljen arra, hogy milyen funkciót tartalmaz a fal, amelynek felszínén telepíteni kíván. Azonnal haladéktalanul foglaljon állást: nem szabad idegen szerkezetek, csövek, kapcsolók és minden más, ami zavarhatja a ragasztást.

Vegye figyelembe! Ha jelentős mennyiségű nedvesség, valamint a forró vízből való elpárologtatás nem esik azon a falszakaszon, amelyen a ragasztás várható, akkor a szokásos, alacsony nedvességállóságú ruhák használhatók rajta. Ez elég lesz. A kellemes bónusz kedvezőbb árat nyújt az ilyen lefedettségért.

Azonban célszerű nedvességálló anyagokat (pl. Vinil) használni csapok vagy zuhanyzók közelében.

Felszíni lehetőségek

Ezenkívül nagyon fontos, hogy melyik felületet választja leginkább. Leggyakrabban a különböző típusú díszítő rétegek következő besorolását használják:

Mindegyiküknek vannak bizonyos előnyei és hátrányai. Az előnyök és a hátrányok azonban bizonyos feltételek mellett nyilvánulnak meg, amelyeket meg kell fontolni a ragozás előtt. Így például a vinil fényes felületek eredményesebbek lesznek azokban az esetekben, amikor fényes és gazdag színeket közvetítenek. Használatuk egyik jellemzője a helyiség vizuális terjeszkedésének lehetősége.

A matt felület eltávolítja a kellemetlen kiemelkedéseket és tükröződést

Ugyanakkor a matt dekoratív réteg optimális azokban az esetekben, amikor szükséges a textúra szépségének közvetítése. A színek, ebben az esetben kissé elnémíthatók és pasztellel rendelkezhetnek. Egyébként a matt tapétáknál a nagy szilárdság jellemző, ami az anyag szerkezetének köszönhetően érhető el.

Ezenkívül az a tény, hogy a lap igen vastag, lehetővé teszi bizonyos mértékig a fal hibáinak elrejtését, például mechanikai károsodást, például forgácsokat, kopásokat, repedéseket és karcolásokat. Ugyanakkor nem mondható el olyan anyagokról, amelyeknek fényes külső rétege van. Ezért a falak kezelése ebben a helyzetben a tapéta ragasztása előtt alaposabbnak és pontosabbnak kell lennie.

Főbb fajták

Mivel úgy döntöttél, hogy a fürdőszobában lévő tapétát használod, amelynek képeit a cikkekben bemutatott galériákban láthatjuk, meg kell jegyeznünk, hogy számos hasonló típusú falburkolat létezik:

 • Vinyl.
 • Folyadék.
 • Mosható.
 • Üvegszálas.
 • Falfestmény.
 • Öntapadó

3D háttérkép falakhoz

A 3D hatású dekoratív falburkolat egyedülálló és szokatlan belső teret teremt minden szobában. Nem olyan régen, hogy nem minden ember engedhette meg magának ezeket a 3D-s háttérképet a falakra, de leginkább megrendelésre és nagyon magas áron készültek. De majdnem minden újítás előbb-utóbb elérhetővé válik a legtöbb ember számára. Ez a befejező falburkolat legújabb változata, amely a vászonra alkalmazott rajz, és amikor vizuálisan megvizsgálja, megjeleníti a háromdimenziós képet.

Tartalom:

Milyen 3D-s fotó háttérképek a falakhoz?

Mit jelent a 3d kifejezés? Ez a szó az angol háromdimenziós, ami háromdimenziós. Mindegyik elemnek három dimenziója van: szélesség, magasság és hosszúság.

Háromdimenziós grafikáknak köszönhetően olyan rajz jön létre, amely vizuálisan ellenőrizhető, még akkor is, ha teljesen sík felületen készült.

És ha úgy gondolja, hogy az előrehaladás nem áll meg, akkor valószínűleg néhány év alatt képes lesz majdnem 100% -os 3-dimenziós valóságot teremteni lakásodban 3d-s falfedéssel.

Különlegesség az, hogy a rajta ábrázolt rajz úgy tűnik, egy teljesen lapos fal melletti helyiségben jelenik meg. Ez a fajta falburkolat a szoba eredetiségét adja, mivel egyedi megrendeléssel készül.

Az a személy, aki megrendeli ezt a tapétát, magát is maga választja meg, melyből a képek a vászon felszínére kerülnek. A vásárlónak lehetősége van arra is, hogy fényképeket is készítsen.

Háromdimenziós fotoszallpapír egy falon egy vászon, amelyen egy mintát alkalmaznak, amelynek térfogata és mintha egy lapos falról sugárzott volna. Teljesen lefedik az egész falat.

Háromdimenziós képet hoznak létre olyan részecskék segítségével, amelyek tükrözik és megtörik a rájuk eső fényt. A tervezők a hasonló helyiségekben tanácsot adnak fényforrások kiválasztására és elhelyezésére, szigorúan az előírt szabályoknak megfelelően. Különösen, ha ez egy fluoreszcens 3d falburkolat.

A szakértők szerint a legjobb megoldás ultraibolya világítás, mivel segítenek a falon alkalmazott kép mennyiségének megteremtésében.

Fluoreszkáló 3D-s csomagoló modellek

Nem olyan régen fejlesztették ki őket, de már a vásárlók körében is népszerűvé vált. Háromdimenziós kép készítéséhez csak olyan helyiségben van szükség, ahol nincs bekapcsolt fényforrás a BLB lámpa világításához.

Leggyakrabban ez a világítóberendezés a mennyezet alatt csatlakozik, és bekapcsolt állapotban az arány arányos.

A fluoreszkáló háromdimenziós modellek eltérnek a hagyományosaktól, 3D-s mintázattal. A fényes bevonat nagy erőfeszítés nélkül ragasztva van mind a falak felületén, mind a mennyezeten. A befejező munkák általában viszonylag rövid ideig tartanak.

Jellemzők:

 1. A képek és a színek sokfélesége miatt 3 dimenziós bevonatot tud választani minden szobának.
 2. Kedvenc márka vásárlásakor tanúsítványt kaphat, amely igazolja a termék minőségét és higiénikus következtetést. Ezek a dokumentumok azt mutatják, hogy a termékek kiváló minőségűek és biztonságosak a környezeti nyersanyagok számára.
 3. tisztítsa meg őket a szennyeződéstől, lehetnek közönséges mosószerek.
 4. Ez a fajta befejező anyag gyönyörű megjelenést biztosít 4-6 évig.

LED-es fény

Ez egy olyan rendszer, amely 900 LED-ből áll, amelyek integrált chiphez csatlakoznak. Egy speciális távirányító segítségével megváltoztathatja a falon lévő színes képet.

A LED-falburkolat megvásárlásával önmagát és az elektromos világítást is a fal teljes felületén kapja meg. Ennek a bevonatnak a hátránya az elektromos energia nagy fogyasztása, nagyon törékeny, nehéz összeállítani, és ára viszonylag magasabb.

A telepítés során szükség lehet egy szakember segítségére, amelynek szolgáltatásai szintén jelentős pénzért érnek el.

A használat jellemzői

A 3d hatású falburkolat nem felejtheti el teljesen a helyiség belsejét. Így a nappaliban egy hangulatos nyári kávéházat hozhat létre az óvodában - egy kedvenc jelenet egy mesében, egy hálószobában - végtelen mezők gyönyörű virágokkal, és még a fürdőben is ábrázolhatja a folyópartot.

Fontos megjegyezni, hogy a használt képet össze kell kapcsolni a helyiséggel, és nem szabad megfeledkeznie a szoba méretéről.

A 3D-s hatású falak felületének finomítása vizuálisan növelheti a padlófelületet, ha kicsi. De a 3D háttérképen található térfogati kép a leggyakrabban a megtekintő és a vászon felületének megfelelő távolságban lesz.

Ennek eredményeképpen nem ajánlott a háromdimenziós falburkolat használatát apró helyiségekben. Lehetőség van egy nagy teret megosztani segítségükre a különböző zónákban.

Háromdimenziós háttérképek típusai:

 1. Panorámás falburkolat
 2. magányos
 3. standard

És pozitív is az a tény, hogy ellenállnak a tűznek, mivel egy speciális vegyülettel impregnálják, amely megakadályozza a gyulladást. Nem gondoskodnak az ápolásról, az ilyen felületkezelő anyagok felülete könnyen tisztítható vízzel bármilyen nem abrazív mosószerrel.

És befejezhetik a mennyezet felületét is. A mennyezeten egy éjszakai égboltot hozhat létre, sok csillaggal, ami gyönyörű galaxis lehet, vagy csak egy tiszta égbolt, kis felhők. Ez a design megoldás eredeti és kizárólagosságot kölcsönöz minden helyiségnek.

3d háttérkép a falakra Fehér rózsák

Különös figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy a beillesztési falak folyamata némileg eltér a hagyományos háttértár technikájától. E tekintetben célszerûbb, ha ezt a nehéz leckét szakképzett szakembernek nyújtja.

Ráadásul a háromdimenziós lefedettség ára is sokkal magasabb. Ezért döntsd el magadnak a munkát, emlékszel a közmondásra, ami azt mondja, hogy a gonosz kétszer fizet.

Hogyan és hol lehet 3D-s háttérképet vásárolni?

Annak a ténynek köszönhetően, hogy ez az innováció viszonylag népszerűvé vált, meglehetősen nehéz vásárolni 3d faliképeket a falak számára. A megrendelés végrehajtásához a nagyvárosokban található egyes irodák vehetők igénybe.

De van egy alternatív mód, akkor rendelheti meg őket az online áruházon keresztül. Az Orosz Föderációban egy 130 × 360 cm-es méretű 3D-s háttérképek ára körülbelül 3,5-6,5 ezer rubel lesz.

Hogyan válasszunk ki egy háromdimenziós háttérképet a szobák díszítésére?
Jelenleg a különféle termékek gyártásához használt 3D technológiák nagy a kereslet a fogyasztók körében. Az első háromdimenziós kép megjelent a filmművészetben, és néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, valami a fantasy birodalmából.

Idővel azonban ez a legújabb technológia elkezdődött más dolgok előállításában, távol a filmművességtől. Tehát az újdonság erõsen megerõsítette pozícióját az apartmanok és egyéb helyiségek befejező anyagainak gyártásában.

Gyakran, a háromdimenziós mintákkal rendelkező falak befejező anyagai egyenértékűek a kiváló minőségű fotótapétákkal. De ezek teljesen más dolog.

Az egyik csak a 3d hatású bevonatok közelebbről történő megvizsgálását és könnyen észrevehető, hogy a falon ábrázolt tárgyak mennyisége és nagyon reálisnak tűnik.

A vevő rendelheti meg, hogy a legjobban tetsző minta a vászonra kerüljön. Ebben az értelemben nincs semmiféle korlátozás.

A professzionális tervezők egyedi kialakítást nyújthatnak az Ön lakásához. Például a fürdőszobában remek falburkolat látható a festői tengerfenék óriási kiterjedésében, ahol a halak csodálatos szépsége.

A bölcsődébe helyezett szobát a népszerű rajzfilmfigurák háromdimenziós ábrázolásával vagy egy mese kedvenc pillanatával lehet beilleszteni. A gyermek kétségkívül elégedett lesz.

A hálószobában ajánlott olyan békés jeleneteket választani, amelyek békét és kényelmet nyújtanak. A legjobb megoldás egy gyönyörű táj kiválasztása lenne, például: végtelen virágos rétek, színes pavilon egy hatalmas fa árnyékában, és így tovább. Pihenni egy ilyen szobában lenne öröm.

Az ellátás különlegességei

A 3d hatású falburkolat nem igényel gondoskodást. Szükség esetén eltávolíthatja a szennyeződéseket abszolút folyékony mosószer használatával, mivel az ilyen felület képes visszaszorítani a port és a vizet. Ez azért lehetséges, mert a poliészter tartalmazza.

Ez a komponens nagyon erősvé teszi a vásznat, és képes ellenállni a kisebb sérüléseknek és enyhe deformációnak. A háromdimenziós bevonat ellenáll a közvetlen napsugárzásnak, és nagyon fontos a nem éghető anyag.

Előnyök és hátrányok

Az az előnye, hogy a 3D tapéta nem fakul, és nem alakul ki deformáció. És könnyedén ragasztják a fal felszínéhez, és nem igénylik az ápolásban.

A hátránya az, hogy a kis helyiségekben a 3 dimenziós háttérképekkel ellátott fali díszítés nem lesz alkalmas arra, hogy egy térfogathatást hozzon létre, ahhoz, hogy bizonyos távolságra legyen a faltól.

Mielőtt az ilyen típusú bevonatok falához tapadna, a felszín gondos előkészítését igényli, mivel még egy kis szabálytalanság is elrontja a kép teljes térfogatát.

Továbbá, ha a falakat egy háromdimenziós felvételű bevonattal kívánja befejezni, akkor érdemes szakembert meghívni, különben kockáztathatja az anyagot. Külön lámpák telepítésére is szükség van.

A háromdimenziós képekkel ellátott falburkolatok egyedi és elképesztően szép belső teret hoznak létre minden szobában.