Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba tervezés (41 fotó): tervezési ötletek

Ez a cikk egy példa az elrendezésre, annak alapelveire és árnyalataira, valamint az elrendezés szakaszaira.

A fürdőszobai projekteket úgy hajtják végre, hogy a lehető legnagyobb funkcionalitással a maximális kényelmet elérjék, hiszen reggel az ember életteli és alvás előtt felveszi az embert - lazítja és örömet szerez.

A fürdőszoba és a WC a legkisebb méretűek, de a korlátozott méret nem csökkenti fontosságukat. Annak érdekében, hogy a ház valóban kényelmes legyen, a fürdőszobai projektnek elegendő helyet kell biztosítania, és néhány esetben még több fürdőszoba is alkalmas.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen helyiségek túl nagy területe a mind a lakóterek, mind a pénzügyek pazarlása.

Ezért a fürdőszobák tervezési szabványai gondos tervezést tesznek lehetővé még a projekt hazai létrehozásának szakaszában is.

Ennek a megközelítésnek köszönhetően előzetesen meghatározhatja, melyik szoba kényelmesebb, ha növeli a területét, és ebben az esetben néhány négyzetmétert menthet el anélkül, hogy veszélyeztetné a teljes funkcionalitást.

Nagyon fontos kérdés, hogy mi a jobb - kombinált vagy szomszédos fürdőszoba. Általánosságban elmondható, hogy az egészségügyi létesítmények olyan helyek, ahol az ember egészségügyi intézkedéseket végez. Kombinált fürdőszobák esetén a WC és a fürdõszoba ugyanabban a szobában található, megosztott esetben egy másik szobában.

A mindennapi életben a fürdőszobát leginkább olyan helyiségnek tekintik, amelyben mosdó és WC helyezkedik el, néha pedig zuhanyzófülke is. Az ilyen fogalmak közötti zavart elkerülése érdekében a jövőben a mosdókagylóval és mosdókagylóval ellátott szobát WC-ként fogják nevezni, és ha van még egy zuhany is - egy mosdó.

Hasznos: egy nagy, kádas szoba, amelyet általában fürdőszobának hívnak. Az ilyen helyiségek általában nem a vendégek számára készültek, hanem csak a ház tulajdonosai számára. Az otthon egy privát részén helyezkednek el, leggyakrabban a hálószobában. A kis fürdőszoba elrendezése általában a közelben van.

A fürdőszobai tervezés követelményei

A fürdőszoba helyes elhelyezkedése

A fürdőszoba tervezésénél javasoljuk, hogy tartsa be a következő követelményeket:

 1. Az optimális helyzet biztosítja a fürdőszobában lévő ablakot, amely természetes szellőzést és a helyiség megvilágítását biztosítja. Ha lehetetlen az ablakot a fürdőszobában felszerelni, akkor az erőteljes párolgás miatt keletkező kondenzátumot kiküszöbölő szellőztetés szükséges;

Hasznos: a fürdőszobai ablakhoz a keleti irányban kell nézni, az ablakot északkeletre vagy észre is hozhatja.

Minta ablakos fürdőszoba

 1. A különféle elrendezésű fürdőszobák esetében a következő minimális területkövetelmények érvényesek:
 • Kombinált fürdőszoba mosogatóval, fürdőkáddal, WC-vel és mosógéppel - 3.8 m 2;
 • Mosdókagylóval, fürdőszobával és mosógéppel - 3,3 m 2;
 • WC-vel mosdóval és WC-vel ellátva - 1,5 m 2;
 • WC-vel ellátott WC-vel mosdó nélkül - 1,2 m 2.

  Különböző elrendezésű fürdőszobák négyzetek

  Távolság a zuhany és a fürdő előtt

  Távolság a WC előtt

  A mosdó, a WC és a fal közötti távolság

  Távolság a mosogató előtt

  Az egészségügyi létesítmények száma és elhelyezkedése

  Vegye figyelembe a főbb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a fürdőszobák tervezésekor:

  • A fürdőszobák számát attól függően választjuk ki, hogy mi a ház területe és hányan élnek benne. Abban az esetben, egy egyszintes ház egy kis terület, amelyben nem több, mint két hálószoba, egy fürdőszoba és egy fürdőszoba vagy WC közel a nappaliban a leggyakrabban telepedett le.
   A kombinált fürdőszoba elhelyezése a vendégek számára is figyelembe vehető, és tanácsos a fürdőszoba és a WC bejáratát a teremben, nem pedig a közös pihenőhelyen;

  Fontos: a fürdőszobai terv elkészítéséhez ne tegye a WC-t az étkező vagy a konyha közelében.

  • Két emeletes házban, ahol három vagy több hálószoba található, amelyekben két felnőtt él és két gyermek, a fürdőszobák az alábbiak szerint vannak kialakítva: az első emeleten van egy vendég WC, a második emeleten pedig 2 fürdőszoba található, amelyek közül az egyik a szülő hálószobája közelében található, a második pedig a folyosóra lép - a gyerekek használják;
  • Az első emeleten lévő vendégszoba jelenlétében a legjobb megoldás a fürdőszoba, és nem a WC. Ugyanakkor a fürdőszobának elég közel kell lennie mind a vendégszobához, mind a többi helyiséghez;
  • Az idősek otthona állandó lakóhelyén, a hálószobák közelében (általában az első emeleten) különálló fürdőszobát biztosítanak, és a vendégeknek egy közterület közelében lévő fürdőszobát kell megosztaniuk;
  • A maximális kényelmet egy ilyen fürdőszoba elrendezés biztosítja, ha minden szobához külön fürdőszoba tartozik, az első emeleten pedig egy közös fürdőszoba található. Az ilyen döntés ésszerűségét csak a ház területe és a tulajdonosok pénzügyi képessége határozza meg;
  • Ha több emelet van a házban, a fürdőszobákat javasoljuk egymás fölé helyezni annak érdekében, hogy megmentsük a különféle kommunikációkat;

  Fontos: Ne helyezzen szanitereket a lakóterület felett.

  • A fürdőszoba bővítésének gondolkodásakor előre gondolkodjon előre arról, hogy hol helyezkedik el a mosógép. Az ideális megoldás egy külön mosókonyha felszerelése mosáshoz, szárításhoz, vasaláshoz és egyéb háztartási igényekhez;
  • A fürdőszobák nem igényelnek intenzív természetes világítást, ezért az északi fal közelében helyezkednek el, amely nem ajánlott ablakok felszerelésére.

  Fontos: nagyméretű ablakokkal ellátott fürdőszobákhoz vagy erkély vagy teraszhoz való hozzáférés esetén a hideg északi oldalon lévő szállás nem ajánlott.

  Pihenőhely elrendezés

  A mosdó nagyon kényelmesnek tekinthető, ha egy mosdót és egy WC-t helyeznek el benne, ami egy teljes és fél négyzetméteres területet igényel. A magánházakban lévő piszoár és bidé nagyon ritkán van felszerelve, csak akkor, ha van szabad hely, amelyet gyakran egy mosó- és szárítógép, szőnyegek tárolására stb. Tárolnak.

  Egy nagy mellékhelyiség is be lehet alakítani egy fürdőszobába helyezve egy zuhanyzóstall benne, ami szükségessé teheti növeli a fürdőszobát a folyosón keresztül. A mosdó ablakának felszereltsége növelheti a vonzerejét, de a racionális helyhasználat 130 cm vagy annál nagyobb magasságot igényel, amely lehetővé teszi, hogy vécét helyezzen be, vagy tárolóterületet szervezzen.

  Fürdőszoba tervezés

  Vegye fontolóra a fürdőszobában az illetékes terv főbb árnyalatait:

  • A fürdőszoba minimális alapterülete 2,75 m 2. A helytakarékosság érdekében használhatod a sarokkádat, amelynek bejárata a saroktól vagy az oldalról helyezkedik el, míg a fürdőszoba tolóajtója előnyösebb a hintahoz;

  Sarok zuhany

  Hasznos: a fürdőszoba ugyanazzal a csempe és a zuhany rész lehetővé teszi a vizuálisan növeli a szoba méretét.

  Nagy fürdőszoba elrendezés

  • A fürdőszoba tervezésénél a fürdőkád, a mosdó és a WC 3,3 m 2 -es területre helyezhető. Mosógép telepítésének szükségessége esetén a szoba minimális mérete 3,5 m 2.
   A nagyméretű fürdőszobák, amelyek általában a fő hálószobához közel helyezkednek el, szintén felszerelhetők egy második mosdóval, zuhanyzóval, bidével, piszoárral, kozmetikumok, ruházati cikkek, háztartási vegyszerek tárolására szolgáló szekrények stb.;

  Fontos: az összes felsorolt ​​berendezés ingyenes elhelyezése a fürdő kényelmes használatához legalább 8 négyzetméter területet igényel.

  A fürdő elhelyezése a központban

  • Egy még nagyobb helyiség esetén a fürdő a központban helyezhető el, míg a hozzáférés minden oldalról elérhető.
  • Közel te tudsz egy széket vízálló vagy gyorsan száradó anyagot. Ugyanakkor különféle szekrényeket helyeznek el a fürdőtől távolabb, mivel a különleges összetevők bevonása ellenére a nedvesség állandó hatása csökkenti az élettartamukat;

  Mintakép az idősek számára

  • Az idősek fürdőszobájának tervezésénél ajánlatos a különböző folyosók szélességének növelése kevesebb berendezéssel. Ahelyett, hogy kádat használnánk, javasoljuk, hogy egy zuhanyzóval felszerelt zuhanyzót szereljen be, és az átjáró szélessége legalább 1 méter legyen.
   Ezen kívül egy ilyen fürdőszobában nem lehet csúszós szőnyeg vagy csempe a padlón, és a távolság a fürdőszoba és a törölközőtartó vagy törölközőmelegítő legyen 50-70 cm.

  Ezt csak a fürdőszobai tervezés tervezéséről akartam elmondani. A cikk ajánlásainak és előírásainak végrehajtása lehetővé teszi a fürdőszoba megfelelő tervezését az építési szakaszban, biztosítva a működés kényelmét, megbízhatóságát és kényelmét.

  Példák a fürdőszobai tervezésre, a 11 legjobb lehetőségre

  Kényelmes és kényelmes lakás - a jó pihenés és az összes lakójának jó közérzete. De lakásvásárláskor, különösen a régi raktárházaknál, sok ember kényelmetlen és praktikus elrendezéssel néz szembe a fürdőszobában.

  Ha úgy döntesz, hogy rekonstruálod ezt a szobát, vagy feltölted a semmiből, akkor ebből a cikkből megtudod, hogyan kell helyesen csinálni.

  Megfontoljuk a higiéniai helyiségek tervezésének alapelveit, az utólagos felszerelés és a kombináció lehetőségeit.

  A fürdőszobák és a szaniterek tervezése az építészek sokéves munkájának tárgya. A lakás szerkezeti elemeinek független változása a lakás összeomlásával, sőt otthon is fenyeget. Nem megfelelő telepítés a vízvezeték lehet az oka annak, hogy a fürdőszoba használata kellemetlen lenne. De ha minden műveletet helyesen hajtanak végre, akkor még egy kis fürdőszobát is kényelmesen és funkcionálisabban lehet használni.

  Optimális fürdőszoba elrendezés a lakásban

  Az átépítés minden akciójának alapja a fürdőszobai terv. Jelöli:

  • vízvezeték elhelyezése;
  • a kommunikáció módja;
  • befejező lehetőségek.
  Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőszoba tervezése a javítás tervezési szakaszában történik, különben fennáll annak a lehetősége, hogy a szerzett vízvezeték nem illeszkedik a helyiségbe, vagy kényelmetlen használni.

  Különböző kialakítású kombinált fürdőszoba

  A fürdőszobák méretét szabályozó rendeletek

  Amikor egy fürdőszobát rendezünk egy panelházban, vagy annak felújítását, a fő dokumentumot, amelyre az önmagunk irányítására van szükség, az "Egészségügyi normák és szabályok" (abbreviated as SNiP). Meghatározzák a különböző célú épületek helyiségeinek optimális és minimális dimenzióit.

  Tipp: a fürdőszoba és fürdőszoba átalakítása, amely nem felel meg az SNiP normáknak, nem csak illegális, hanem nem biztonságos a lakáslakók számára.

  Példák a vízvezeték tervezésére és elhelyezésére egy közös fürdőszobában

  A higiéniai eljárások optimális helyiségméretének meghatározása

  Általános szabályként a nagyméretű és standard méretű kombinált fürdőszoba kialakítása nem okoz nehézségeket, és a kényelem elvén alapul. De a kis méretű helyiségek, korlátozott területük miatt, nehéz elrendezni. Ahhoz, hogy egy ember kényelmesen mozoghat, a fürdőszobának:

  • mélység legalább 1,2 m;
  • a szélesség legalább 0,8 m;
  • 2,5 m magas mennyezet
  Az Ön adatai: az SNiP normái szerint a fürdőszobai ajtónak csak kinyílni kell, és nem szabad a konyhába vagy a nappali helyiségbe menni.

  Példák a fürdőszoba tervezésére nyitó és tolóajtóval

  Vízvezeték elhelyezés szabályai

  A fürdőszoba kényelmesen használható, amikor megtervezte, hogy kövesse bizonyos előírások elhelyezése vízvezeték. Így a bidé és a WC közötti távolság legalább 0,25 m legyen. A fürdőkád vagy a zuhanyzáshoz való szabad hozzáférés biztosítása érdekében legalább 0,7-1,2 m szabad helyet kell hagyni.

  A WC-hez való optimális távolság kb. 0,6 m, mindkét oldalon 0,25 m. A mosogató használata kényelmes lehet, ha elhagyja 0,7 m szabad területet.

  A fürdőszoba kialakításának alapjai - vízvezeték szerelés

  Az alábbi ábra mutatja a különböző méretű fürdőszobák és WC-k tipikus elrendezését, valamint kombinált típusokat.

  11 változat a fürdőszoba tervezése méretekkel

  A higiéniai eljárások helyreállításának lehetőségei

  Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. a legkisebb, ami elegendő a kényelmes használathoz. Ezért, ha a fürdőszoba és a WC túl kicsi, jobb kombinálni őket egy helyiségbe - szétszerelni az elválasztó falat és felborítani az egyik ajtót. Az ilyen fürdőszoba alapterülete 3 négyzetméter. m egy egyszerűsített rendszerben állapodtak meg.

  A megjegyzéshez: a mosogató alatti helyet a szekrény elrendezésére lehet használni, és a sarokszaniter berendezések telepítésének köszönhetően a mosógép számára helyet biztosítanak.

  A képen külön fürdőszobák és WC-k újjáépítése látható, kombinált teremben, minden kényelemmel.

  Egy nagycsalád kényelmetlenül használja a kombinált fürdőszobát. Ezért jobb kombinálni a kombinált fürdőszoba tervezését, és ezt a helyet elválasztani két külön zónára. Az első olyan fürdőhely, ahol zuhanytálca található, a második a higiéniai eljárások zónája, mosdó és wc szögletes felszerelésével.

  Tipp: a fürdőszoba kialakítása 4 négyzet. m., gondoskodjon a kényszerített szellőztetőrendszerről, mert a gőz kis helyiségben felhalmozódhat.

  Opció átépítése közös fürdőszoba külön

  A tágas fürdőszoba hozzáadhatja a magánéletet úgy, hogy a fürdőt áthelyezi az egyik sarkába, és áttetsző splash pajzsot árnyékol. Így, a sarokban, helyet a kis szekrények kozmetikai és fürdő kellékek.

  Tipp: ha nincs szükség két mosogató mosására, az egyik helyett egy bidét telepíthető.

  Kényelmes fürdőszoba elrendezés - a lakás minden utasának kényelmét ígéri

  Ha az apartman lakói egy része a fürdőszobában kedvelik, a másik pedig a zuhany alatt, akkor egy tágas szobában mindkét tartályt fel lehet szerelni. Ebben az esetben egy megfelelő lehetőség a fürdő átalakítására a fal alá helyezett fürdetés az ablak és a szekrény egy csúszó képernyővel történik. Az üres helyiségben zuhanyozhat. Ha a ruhák száradási helyét nem használják, akkor a mosógépet az ajtó mögött egy résszel lehet áthelyezni, a mosogató pedig bővíthető vagy kettős.

  A gyakorlati övezetezés garantálja a kényelmet és a kényelmet minden családtag számára.

  A kis fürdőszoba tervezésének jellemzői

  Ha a fürdőszoba tágas, a vízvezeték elhelyezésével kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel. De ha van egy kis fürdőszobája, az elrendezést gondosan át kell gondolni.

  A régi épületek házainak problémás területei - alacsony mennyezetek és korlátozott hely. A fürdőszoba elrendezésének jellemzője a Hruscsovban, hogy 3,5-4 négyzetméter. egy fürdőmedencét, mosdót, WC-t, legalább egy kis szekrényt és egy mosógépet kell elhelyeznie. Hogyan kell tervezni a helyiség újbóli felszerelését úgy, hogy kényelmes legyen, és minden vízvezeték és háztartási készülék illeszkedjen oda?

  Hogyan kezdjük el az átalakítási helyiségeket?

  Mint más típusú szobákban is, a fürdőszobában történő átépítés a projekt elkészítésével kezdődik. A kombinált fürdőszoba tervezési projektjének tartalmaznia kell a vízvezeték és a bútorok elrendezését, a szobai színrendszert, a befejező lehetőségeket.

  A szomszédos fal lebontásával egy fürdőszoba és egy WC is összekapcsolható. A kombinált szobában egy ajtót és egy lámpát kell hagyni.

  Figyelem: ha egy cső egy szomszédos fal mentén halad át, akkor az átadását kizárólag szakember végezheti, és csak koordináció után.

  A WC és a fürdőszoba összekapcsolásának egyik példája bonyolult átépítés, amikor csővezeték átvitelére van szükség

  Kis fürdőszoba kialakításának módjai

  Tekintsünk több lehetőséget tipikus fürdőszobák tervezésére, egy 5 négyzetméteres területre.

  • ahelyett, hogy egy lehúzható fürdő beüti zuhany;
  • mosdókagyló és WC kialakítása.

  Példa arra, hogy kis fürdőszobát tervezzenek a Hruscsovban

  • hagyja a teljes fürdőt;
  • tartály WC-ben rejtőzik a falban;
  • a mosogató szekrény alatt különféle kiegészítők tárolására;
  Tipp: Nagyméretű tükröt lehet felakasztani a mosogató felett, hogy vizuálisan bővítse ki a helyet.

  Egy kis fürdőszoba egy teljes tartály úszáshoz

  • a szögtartály egyik sarkában a jacuzziban található mini-fürdőt használhatja;
  • az ajtó közelében egy mosógép;
  • az ellenkező falon mosogató;
  • a mosdó közelében van egy WC, amelynek palackja rejtve van a fülkében.

  Az érdekes forma szögletes fürdője kis fürdőszobának lesz kiemelve.

  A kényelmes fürdőszoba tervezés garantálja a kényelmet minden családtag számára. Ezért egyre gyakrabban a kis fürdőszobák és a WC-k egy helyiségbe kerülnek. Ha az átépítést az összes szabálynak és szabálynak megfelelően végezzük, élvezheti a kényelmét és biztonságát.

  Fürdőszoba egy magánházban: tervezés és elrendezés

  A fürdőszoba fontos eleme minden otthonnak, legyen az lakás vagy magánépület. És ha a többlakásos épületekben a helyzet egyszerűbb, akkor ezeknek a szobáknak a kialakítása és díszítése egy magánházban vagy a házban olyan foglalkozás, amely speciális megközelítést igényel.

  Különlegességek

  A privát ház fürdőszobája külön helyiség, amely bizonyos funkcionalitással rendelkezik. A városi partnerek megkülönböztető jellemzője a szennyvízrendszeren keresztül történő gondolkodás szükségessége. Egy magánépület építése számos tényezőhöz kapcsolódik. A fürdőszoba és a WC helyét a tervezési szakaszban választják. Azonban gyakran a kommunikációs rendszerektől függ.

  A villamos energiát és a vizet a lehető legjobb módon kell megszervezni. A helyiségekhez való hozzáférésnek minden családtag számára kényelmesnek kell lennie. Kiválasztásakor válassza ki az optimális felvételeket a csapágyfalak létrehozása előtt - akkor a bontásuk lehetetlen. Számítsa ki a vízmérő, mosógépek és bútorok hozzávetőleges távolságát. Néha a tervezés a fülkék és a válaszfalak telepítését jelenti.

  Általában ilyen fürdőszobában nincsenek ablakok, ezért be kell töltened a fény hiányát. A kész szerkezet elrendezésének komplikáló tényezői a megszakadt perspektíva, a felvétel hiánya, valamint a lejtős falak jelenléte. Rossz, ha a ház alacsony mennyezet. Ez a tényező közvetlenül befolyásolja a fürdőszoba kialakítását és az erőket, hogy elhagyják a vázszerkezeteket. És ők a legjobb választás a dekoráció a mennyezet tér a fürdőszoba, ha a ház épül egy tömb.

  A házban lévő összes meglévő fürdőszobának két típusa van: közös és különálló. Egy közös tényező számukra a szennyvíz.

  • Külön. Az ilyen fürdőszoba két egymástól elszigetelt helyiséget jelent. A WC-hez általában kisebb területet rendelnek. Ez a szoba nincs ablakai, szigorúan funkcionális. A fürdőszoba elrendezésének lehetőségei az általános felvételektől függenek. Ha kicsi, telepítse a kompakt fürdőt és a mosdót. Amikor a terület lehetővé teszi, a fürdő mérete nő, alakja a hagyományos oválistól a kerekig változik. Néha egy téglalap alakú modell segítségével van beágyazva.
  • Kombinált. A fürdőszoba és a WC kombinációja több helyet biztosít a javításhoz Ez lehetővé teszi, hogy otthoni helyet takarítson meg, csökkentse a két funkcionális szoba közötti fal befejezéséhez szükséges pénzeszközök költségeit. Egy közös fürdőszobában a bútorok és a szaniterek szabvány méretűek. Ugyanakkor a tartozékok elhelyezésére is van lehetőség. Gyakran a kombináció lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában, a fürdőszobán kívül egy kétszintes pulttal, egy zuhanyzóval, egy zuhanykabinnal, egy bidével van ellátva.

  Helymeghatározási lehetőségek

  A fürdőszoba legjobb elhelyezkedése a hálószobából való bejárattal lehetséges. Ha a házban lévő mosdó egy, akkor helyet kell biztosítani a hálószobához vagy az öltözőhöz közel. Nem kívánatos egy fürdőszoba kialakítása a konyha és az étkező közelében. Ez ellentétes az etikai normákkal, és nagyon kevesen szeretnek kellemetlen szagokat felidézni.

  A követelmények tekintetében a fürdőszobát nem szabad a lakóterület felett elhelyezni. Ez a szabály két vagy három emeletes épületekre vonatkozik. Ellenkező esetben - nehéz lesz dokumentálni. Ha a ház több emeleten van, akkor egy WC-t szigorúan a másik felett helyeznek el. Sikeresen elhelyezheti a fürdőszobát a lépcső alatt a padláson vagy a második emeleten. Az is jó, ha a kazánház a konyha közelében található.

  WC a szülő közelében. A maximális távolság 1 m. A kád vagy a zuhanykabin eltávolítása a felszállóból legfeljebb 3 m. Ez a szennyvízcsatorna megfelelő vízelvezetéséhez szükséges. A további eltávolítás megkérdőjelezi a szivattyúk kényszerű kiáramlásának további beépítését. Elfogadhatatlan elosztás a fürdőszobában a nappali belépéssel.

  Méretek

  A tiszta szabványok kizárólag WC-k kialakítására szolgálnak. Figyelembe veszik a jövő fürdőszobájának tervezésénél. A fürdőszoba méretét csak abban az esetben javasoljuk, ha a fogyatékossággal élő személy a házban él.

  A funkcionalitás fontos:

  • ha a fürdőszobában csak mosdó és WC található, 1,2 x 1,7 m-es terület elegendő;
  • ha csak WC van a szobában, méretei 1,2 x 0,85 m;
  • egy zuhanyzópult, egy mosdókagyló és egy WC falai mentén lineáris elrendezéssel, a fürdőterület 1,2 x 2,3 m;
  • amikor a szomszédos falakon mosogatóval és zuhanyzóval ellátott vécécsészét helyeznek el, a fürdőszoba méretei 1,4 x 1,9 m;
  • amikor a fürdő a fürdőkád jelenlétére utal, a területnek nagyobbnak kell lennie (5 nm-től);
  • fürdőkád, WC, bidé, mosogató, mosógép és asztal elhelyezhető 2,4 x 2 m-es területen;
  • telepítse a fürdőt, asztal alatt 2 mosogató és WC, így sok helyet, lehetséges, méretei 2,5 x 1,9 m.

  Általában a tágas fürdőszobákat egy nagy házba (7x8, 8x8, 8x9 négyzetméteres) helyezzük el. Néha a káddal és zuhanyzóval együtt a pihenő alatt találnak helyet. A mesterek úgy vélik, hogy egy magánháznak egy kombinált fürdőszobájába elég ahhoz, hogy 4 négyzetméternyi teret engedjen ki. Ha a fürdőszoba és a WC különállóak, akkor van elég hely a 3,2 négyzetméter. m, a második - 1,5 négyzetméter. m2.

  Minden szükséges kommunikáció

  A mérnöki kommunikáció lebonyolításának módjai gyakorlatilag nem különböznek a megállapodás szokásos módszereitől. A különbség a szellőzés kérdésének részletesebb megközelítéséből áll, a felesleges nedvesség eltávolítása érdekében. A vízvezetékek eloszlása ​​lehet felső és alsó.

  Az első esetben - szerelje fel a tartályt a padláson. Ez lehetővé teszi, hogy gondoljunk egy vészhelyzeti vízforrásra, hogy biztosítsuk a gravitációs áramlást, rajzoljon egy rejtett csövet a padlóra.

  Ha a kábelezés alacsonyabb, a csöveket nyíltan vagy a padló alatt helyezik el. A módszer nem annyira esztétikus, de lehetővé teszi a csövek állapotának és feszességének ellenőrzését.

  Függetlenül attól, hogy milyen típusú padló, végezzen vízszigetelést. A szabály minden olyan padlóra vonatkozik, ahol a fürdőszoba található. Hengerelhető, több rétegből álló torta formájában. Mindez a főépület gyártási anyagától függ.

  A vízszigetelés rendszere más lehet. Például a burkolás polimer-cement kompozíciókon alapuló bevonó keverékek formájában részleges. A fürdő területén, zuhanyzóban történik. Gondold át a motorháztetőt. Gyakran előfordul, hogy a természetes nem lehetséges, ezért kényszeríteni kell. Hatékonysága közvetlenül befolyásolja a fürdőszoba kényelmét, biztonságát és a befejező anyagok tartósságát.

  Anyagok és eszközök

  Általában a csapágyfalaknak egy tömb (rönkök, fa) vagy tégla segítségével történő megépítéséhez. Az anyag megválasztása a költségvetés lehetőségeitől, a talaj összetételétől, az építési helytől és az időjárási viszonyoktól függ. A polipropilén csövek, beton, zúzottkő, szerelvények, ventilátorok felhasználásával történő kommunikáció vezetékeihez. A szellőztető rendszer felszereléséhez azbesztcement vagy kerámia csövek szükségesek.

  A csepegtetőnek konkrét gyűrűre vagy betonra lesz szüksége. A kétrétegű borítás fémből és fából készült. Szükséged lesz a padlóra egy cementhabarcs. A felületkezeléshez vakolat, nedvességálló gipszkarton lapok. A felületeket lapokkal, panelekkel lehet beilleszteni. Amikor létrehoz egy keret a mennyezetre lesz szükség fém profilok.

  A készlet a tervezett munka típusától függ. Általában ez egy sor építési eszköz, beleértve egy csavarhúzót, csavarkulcsokat és egy csavarhúzót. A bolgár, az építő mixer, általában egy kés, hasznos. A csempével való munkavégzéshez csempevágó kell.

  A vakolás folyamata magában foglalja a habarcs és a kanál összekeverésére szolgáló tartály jelenlétét a vakolat tömegének permetezéséhez. A munkát különleges ruhákban, kesztyűkben és védőmaszkban kell elvégezni (porkeverékek keverése esetén).

  Projekt létrehozása és építése

  Megfelelően felszerelni egy fürdőszobát egy saját házban a saját kezével nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Kezdetben készítsük el a projektet a rendszer formájában.

  A vázlatos rajzon az elrendezés összes részletét, többek között:

  • a mennyezet magassága és a terület méretei;
  • a vízvezeték mérete;
  • a pihentetőmedencébe történő vízelvezetés rendszere;
  • vízellátó rendszer;
  • bekötési rajz;
  • ablakok elhelyezése;
  • víz- és hőszigetelő anyagok;
  • vastagsága, mennyisége és elhelyezkedése;
  • a lámpák száma, elhelyezkedése;
  • egy sor vízvezeték és bútor.

  Lehetőség van egy ilyen rajz készítésére szakemberrel vagy önállóan (számítógép konstruktőrök segítségével). Használhat készenléti példákat zuhanyzóval, ablakkal (vagy anélkül), a legjobb választás kiválasztásával. Néha egy fürdőszobába építenek egy további kiterjesztést a házba.

  Miután elkészült a terv, folytassa az anyag és az építési anyag megvásárlását. A nyersanyagokat készletesen és víztaszító impregnálással készítik el.

  Hagyományosan a fürdőszoba kialakítása több lépcsőben zárható le:

  • a fürdőszoba helyének meghatározása;
  • az optimális méretek kiválasztása;
  • szennyvíztisztító berendezés;
  • kipufogórendszer berendezések;
  • víz csatlakozás;
  • vízszigetelő réteg beépítése;
  • vízvezeték szerelése;
  • a padló, a mennyezet, a falak felületének felületét.

  Az építés figyelembe veszi a működés maximális működését és tartósságát. Hely a legmagasabb ponton a helyszínen. A fürdőszoba méretének elegendőnek kell lennie a könnyű mozgatáshoz, az optimális méretű egészségügyi berendezések felszereléséhez. Fontos, hogy a fürdőszobában mosógép, kis bútorok állnak rendelkezésre a szükséges kellékekhez.

  A szennyvízcsatornák magukban foglalják a csövek vezetését és az erdőteljesítményt. Csillapító eszközöket használjon a falak zsugorodása során keletkező deformáció elkerülése érdekében. Építsen egy csúszót az alapozóban a szennyvíz visszavonásához. Próbálja meg javítani vagy tisztítani a lehetőséget. Csatornába 10 cm átmérőjű műanyag csövek legyenek.

  Ha a fürdőszoba egyik fala kívül esik, természetes kivonófedél alatt fogja használni. Ehhez a mennyezetre lyuk van. Ha ez a technika hatástalan, vegye le a ventilátort és a csöveket nem éghető anyagból. A lyukakat különleges zárójelek segítségével hozták. Ezek az elemek kizárják a csövek érintését az építőanyaggal. A ventilátor védelmet nyújt a nedvességtől.

  A fürdőszoba vízszigetelése alatt a falak antiszeptikus impregnálás után fedezhetők. Használhat tetőfedő anyagot, a polimer kompozíció vagy vízálló keverék öntése vízhatlan membránnal. A jó vízszigetelés a csempe burkolata a cementkészítményen. A mennyezetet néha felfüggesztették (annak érdekében, hogy álcázzák a segédeszközöket és beágyazódjanak).

  Vízvezeték-készlet, a távolsági követelményeknek megfelelően egymáshoz és a felszállóhoz viszonyítva. Használjon kiváló minőségű összekötő elemeket és a telepítést. A kombinált fürdőszobai szerelvényeket ugyanabban a stílusban választják ki, hogy létrehozzák az együttes illúzióját. Az űrlapok kerekíteni próbálnak a sérülések elkerülése érdekében.

  dekoráció

  A fürdőszoba befejezése - olyan tevékenység, amely kreativitást igényel. A fa kizárólagosságáról szóló vélemény elavult. A rengeteg bosszantja a háztartásokat, ha a padló, a falak, a mennyezet és a bútorok hangja megegyezik. Ez egyfajta jelenlétérzetet teremt egy fadobozban. Ez elfogadhatatlan, és nyomasztó légkört teremt. Ezenkívül gyakran a fa hangja elrejti a fürdőszoba megvilágítását. A hangsúly az érdekes ötletekkel, burkolattal van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy a belső tér kifejeződjön. Fontos, hogy olyan könnyű anyagokat használjunk, amelyek környezetbarátek és nem igényelnek összetett keretrendszert. Ez a szükség a ház zsugorodásával van összefüggésben, amely megkülönbözteti a magán falusi épületeket és a falusi házakat. Könnyű befejező anyagok is megfelelőek, ha a ház tégla vagy habblokkokból épül fel.

  Gyakran végzõdik a cement vakolat. A gipsz anyag elnyeli a nedvességet és leválik a felületről. Nemkívánatos külön WC is, ahol szinte mindig kondenzálódik. A kerámia csempe felületkezelését az egész szerkezet zsugorítása után végezzük. Néha 1 évet kell várni erre a pillanatra. Hasonló technológiákkal rendelkeznek lécek, amelyek lehetnek falak és mennyezetek. Ha a ház leült, a mennyezet díszíthető gipszkartonból készült, feszített fóliával. Használhatja a kazettás tervezési módszert. Az ő technológiája lehetővé teszi, hogy illeszkedjen az egyes alkatrészek panel fényei helyett. Háttérkép a fürdőszobában nem kívánatos - a nedvesség hatása alatt elmozdulnak az alaptól.

  A padló kialakításának legjobb választéka a csempék, panelek, lécek és mozaik. A falpanelek különböző szélességűek lehetnek. Megfelelőek a telepítéshez, biztosítják a zárkapcsolatot. Könnyen eltávolíthatók, ha el akar jutni a kommunikációs rendszerhez.

  Látványos példák a belső térben

  Értékelheti a fürdőszoba dekorációját egy privát vagy vidéki házban, és megnézheti a fotóalgók készen álló példáit.

  • Fürdőszoba a padláson, a vízvezeték racionális elhelyezésével. Különböző textúrák bevonása.

  A lakás második fürdőszobája

  Sok lakás elrendezése gyakran nem felel meg a tulajdonosoknak, és ez nem számít: egy tipikus lakás vagy egy egyedi projekten alapuló ház - a tulajdonosok panaszkodnak a konfigurációjukról.

  Gyakran ez a kisléptékű létesítmények, például a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha, a mosdók stb. És az átépítés az egyetlen módja annak, hogy valahogy megoldjuk ezt a problémát. Azonban nem csak a panelek boldog tulajdonosai, hanem a teljesen modern házak lakói is megváltoztatják az elrendezésüket, és igényeik meglehetősen változatosak a nagyobb alapterület miatt.

  Például sok olvasójuk érdekli hogyan kell elrendezni egy második fürdőszobát a lakásban és ebben a cikkben megpróbálunk válaszolni a közönség által gyakran feltett kérdésekre.

  Amint azt mondtuk, ez a felújítás lehetséges, és nagyobb mértékben ez a meglehetősen nagy területű ingatlantulajdonosok számára fontos. Ennek oka két mutató, az első az, hogy egy kis terület lakóinak egy fürdőszobája több mint elegendő, a második pedig, hogy a legtöbb esetben egyszerűen lehetetlen egy második lakást egy kis lakásban elhelyezni, nincs megfelelő helyiség.

  De végül is Nagyon sok korlát van a második fürdőszobában. és nem az a tény, hogy még egy nagy lakásban is meg lehet csinálni. Próbáljuk meg megnyitni a témát:

  A fürdőszoba a "nedves" típusú helyiségekhez tartozik, és ezen az alapon a legfontosabb jogszabályi tilalom alá - a nedves területek helyiségeihez - szigorúan tilos a melléképületek konyhái és lakóövezetei közötti gondoskodás.

  Vagyis egy további fürdőszobát, csak egy nem lakóterületen lehet más célra megszervezni, akár folyosó, raktár vagy valami más.

  A legfontosabb az, hogy a jövőben a szomszédok nem rendelkeznek egy konyhával, vagy egy nappalival. Ha a földszinten élsz, és nincs alatta a lakóhelyed (és nem ott van, mivel tilos az alagsorban lakni az országunkban), akkor a fürdőszoba a nappaliban is elhelyezhető. Magától értetődik, hogy vízzáró réteget kell rendeznie, és a vécét el kell különíteni a nappaliból egy dobozba.

  Második fürdőszoba egy négyszobás lakásban, projekt, fotó:

  Az egyik kötelező követelmény (természetesen természetesen, de érdemes megemlíteni) a szükséges közművek rendelkezésre állása - vízelvezető, hideg és meleg víz és szellőzőcsatorna, ami a régi fürdő szellőzőcsatornájához vezet. A kérdés technikai oldala itt nem kevésbé fontos. A második fürdőszobában, főszabály szerint, jelentős távolságra lesz a vízellátás és a szennyvíz elvezetésétől és a javítási és építési munkálatok megszervezésétől, gyakran meg kell szakítani a fejét, mielőtt teljesítenék a megrendelést.

  Végül is meg kell figyelni a fizika törvényeit, hiszen legalább vízszintes és csatornázó csatornáknak kell lefolyniuk, és kívánatos további "sarkok", "térdek" és "betétek" nélkül. A lefolyócső szükséges lejtése miatt (3 cm / méter 50 mm-es csőhöz és 2 cm-es "szövéshez") a WC-csésze magasságát a padlószinthez viszonyítva lehet kiszámítani.

  Pontosan nem szabad megfeledkezni arról a követelményről, hogy hozzáférést kell biztosítani a műszaki kommunikációhoz, és jobb, ha a leeresztő csöveket ellenőrző nyílásokkal látja el, ami segít a lehetséges torlódásoknak.

  Miután megbeszéltük a csöveket, érdemes beszélni hogyan kell összehangolni a felújítást a második fürdőszobai egységgel a lakásban.

  A legtöbb esetben egy további fürdőszobát rendeznek a folyosó területén, amely a hálószobához csatlakozik, és megszervezi a kijáratot ebből a fürdőszobából a hálószobába.

  A törvényben az egészségügyi helyiségeknek a nappali helyiségekből való kilépése tilos, de ebben az esetben ez a korlátozás nem érvényesül, mivel az a feltételtől függ, hogy ha az apartmanban már van fürdőszoba, akkor a második fürdőszobából kiléphet a nappaliba.

  Ezért, mielőtt egy második fürdőszobát tervezne, ha nem rendelkezik az összes szükséges készséggel, akkor jobb, ha a szakemberekről mind a jogi, mind a technikai oldalról konzultál. Felesleges félénkség szerint elmondhatjuk, hogy csak szakértők vagyunk, és a konzultációnktól az új KTF technikai útlevéllel elvégezhetjük az átépítését. Fejlesztési projekteket és műszaki jelentéseket is készítünk. Itt egy példát mutatunk be a cikk témájához kapcsolódó projektek egyikére. Más érdekes projektekkel a "Befejezett tárgyak"

  A készülék a második fürdőszobában egy lakás lakóház, a projekt:

  Formálisan a következő dokumentumok szükségesek Öntől: egy műszaki útlevelet KTF, nyilatkozat, a projekt átépítésének két példánya és a tulajdonjogi igazolás egy példánya. És ha megírhatja az alkalmazást, és megkaphatja a KTF technikai útlevelét, akkor csak a SRO engedélyével rendelkező projektszervezők fejleszthetik ki Önnek az átépítési projektet. A projekt mellett technikai véleményt is igényel az átépítés biztonságáról.

  Az engedélyezés témájának folytatása: csak a SRO-k bevonásával rendelkező építők jogosultak kitölteni a rejtett munkák vizsgálatának tanúsítványait, ezért felelősen kezelhetik a dolgozók választását. A rejtett munkák cselekedetei mellett meg kell őriznie a munkák elkészítésének folyóiratait.

  A javítás eredménye az ellenőrző bizottság lakásának látogatása lesz, amely meghatározza, hogy pontosan hogyan hajtotta végre a tervezési megoldásokat, és hogy voltak-e "szerzői módosítások" a jogsértések kategóriájába. Ha minden simán megy - kapsz egy befejezett fejlesztéstörvényt, amelyet az alkalmazást a KTF-hez csatolsz, kaphatsz egy új regisztrációs igazolást a lakására.

  5 lehetőség egy kis fürdőszoba tervezésére panelházban

  A sikertelenül fekvő kisülő fürdőszoba és a nagy területen elfoglalt szellőztető tengely meglehetősen gyakori jelenség, mind a régi alapban, mind az új épületekben. Azonban egészen kényelmesebbé teheti a fürdőszobát, ha több szabályt és elveit ismeri fel újraépítésében.

  A mai példában a 83-as sorozat házában lévő kétszobás lakás, Diana Maltseva tervezővel együtt öt lehetőséget kínál a fürdőszobának és a fürdőszobának a szomszédos területekre való kiterjesztése nélkül történő tervezésére.

  Diana Maltseva - belsőépítész, a British Design School-ban végzett. Szenvedélye a modern és funkcionális amerikai stílusú belső kialakítás, amely ötvözi a hagyományos dekorációt a kényelem és az alkalmi luxus terén.

  A legelső kérdés, amelyet meg kell kérdeznie a fürdő átalakítása előtt, hogy hány ember lakik egy lakásban, vagy élni fog a belátható jövőben? Annak ellenére, hogy nyilvánvaló előnyökkel jár, egy fürdőszobát kombinálva hátrányai is lehetnek, ha egy lakónál több mint 3 ember él. Például, reggel és este lehet egy "sor" a fürdőszobában.

  Továbbá, miután úgy döntött, hogy növeli a fürdőszobát, értékelje az erőforrásokat (értékes négyzetméter), amelyeket használhat. És ne feledje, hogy lehetséges, hogy bővítse a fürdőszobát csak a nem lakáscélú lakások a lakás (folyosó vagy folyosó).

  Figyelembe véve a 83-as sorozat épületében lévő kétszobás lakás elrendezésének jellemzőit, a folyosó és a folyosó miatt a fürdőszoba területének növekedése elkerülhetetlenül magában foglalja az elkülönített nappali helyiségek újbóli felszerelését az ellenőrzőpontba, mivel át kell vezetni a konyhába való átjárást. Ilyen megoldás is lehetséges, ha a család kicsi, és a lakásban egy hálószoba elég. Ma azonban 5 lehetőség közül választhatunk a fürdőszoba és a fürdőszoba tervezéséhez anélkül, hogy a környező területekre terjesztnék őket, ezért 2 külön szobát tartanának a lakásban.

  1. opció: ne végezzen átépítést és telepítse a mosógépet a fürdőszobába

  Feladat: a különálló fürdőszobák, amelyek a tömegsarok régi szabványos házaiban állnak rendelkezésre, általában kicsiek és nem teszik lehetővé még mosógép elhelyezését. Nem minden háziasszony szeretne egy mosógépet a konyhába telepíteni, ami jelentősen csökkenti a főzési helyiség hasznos mennyiségét. Ezért a mosógép felszerelésének vágya arra, hogy a fürdőszoba ötvözésére gondoljon.

  Megoldás: ha több mint 3 ember él a lakásban, és feladata, hogy a mosógépet a fürdőszobába telepítse - lehetőség van arra, hogy azt a 2 szoba kombinációja nélkül helyezze el. A probléma következő költségkeret-megoldására gondolhatsz: telepítsen egy kis mosógépet a mosogató alá. A piacon jelenleg különféle, különféle típusú mosogatók kínálnak az alatta lévő mosógépet. Ami a kis helyiségek befejezését illeti, nem ajánlott nagy csempe és sok dekorációs lehetőség használata. A legsikeresebb megoldás egy vagy két azonos típusú csempe és mérsékelt dekoráció.

  Kinek van alkalmassága: ez a megoldás optimális lesz a lakást bérlő emberek számára, és ezért nem hajlandó befektetni a felújításba. Ezenkívül olyan családok számára is kényelmes lesz, ahol több mint 3 ember él, mivel a fürdőszobát és a WC-t külön használják.

  Előnyei és hátrányai: az összes lehetséges, gyors végrehajtási lehetőség, és nem követeli meg a megbékélést. A teljes fürdő, bár sokkal több helyet vesz igénybe, mint egy zuhany, teljes kikapcsolódást biztosít. A kád nélkülözhetetlen a kisgyermekes családokban is. Hátrányai a megoldás - a hiányzó tárhely, közeli fürdőszoba és WC.

  2. opció: gondold át a tárhelyet és válaszd a kompakt bútorokat

  Célkitűzés: a háztartási vegyszerek, fürdő kiegészítők és kozmetikumok nagyobb tárhelyének megteremtése; mosogatógépet, kosár mosdót, mosdót, mosdót, mosdót, mosdót, stb.

  Megoldás: a fürdőszoba külön marad, miközben a WC-t a falra cseréli. Ez a típusú vízvezeték ma nagyon népszerű. Külsőleg - esztétikusabb és elegánsabb kültéri. Minden kommunikáció el van rejtve, a padlón nincs deformáció, a fürdőszobát vizuálisan megtakarítja, a kompakt WC pedig harmonikusan illeszkedik a belső térbe. A szerelési rendszer kevesebb helyet foglal el, mint egy hagyományos WC-tál. A felette kialakított résszel pedig beépített polcokat helyezhet el a WC-papír és szaniterápolási termékek tárolására.

  A fürdőszobában - cserélje ki a kádat egy kompakt zuhanyzóval. Ez a megoldás lehetővé teszi számunkra, hogy helyet takarítsunk meg és további tárhelyet biztosítsunk. A kozmetikumok a mosogató felett egy lapos tükrös szekrénybe helyezhetők, vagy egy nagyobb modellt helyezhetnek el a mosógép fölött, amely az asztal alatt van. Ne felejtsük el a géleket és a sampont - a könnyű használhatóság érdekében a zuhanykabin közelében kell elhelyezni őket, azokat a kabinban lévő polcokra helyezhetik el.

  A zuhanytelep telepítésének köszönhetően a fürdőszobához további speciális bútorok is rendelkezésre állnak - lehetnek szekrények, állványok, oszlopok vagy kiegészítő polcok, és a falon lévő tükör az egész falon vizuálisan növeli a helyet.

  Kiknek alkalmasak: ez a megoldás tökéletes egy fiatal férfi, egy lány, egy kisgyermekes család vagy egy idős házaspár számára.

  Előnyei és hátrányai: mindkét szobában több tárhely van; a fürdőszobában elhelyezhető a beépített mosógép. A mínuszokból - a fürdés hiánya valószínűleg kellemetlen a kisgyermekes családok számára, vagy azok számára, akik pihenni szeretnek.

  LiveInternetLiveInternet

  -Címkék

  -zene

  -Fotóalbum

  -ismeretlen

  -Mindig kéznél

  -Kategóriák

  • *** Ünnepek (263)
  • új év (121)
  • esküvő (39)
  • templom (26)
  • 10% (0)
  • *** SPA (333)
  • haj (48)
  • testmozgás komplexumok (41)
  • smink (37)
  • lábak (15)
  • köröm, manikűr (65)
  • parfümök és szagok (22)
  • ipari torna (34)
  • kezek (2)
  • Arc-gyakorlatok (8)
  • testápolás (56)
  • *** AUDIO KÖNYVEK (683)
  • nyomozó történet (240)
  • történelmi (62)
  • gyermekszoba (74)
  • klasszikus (29)
  • emlékek (62)
  • könyvkereső (27)
  • regények (108)
  • vicces (29)
  • fikció (80)
  • *** JOGI ÉS ÜZLETI TIPPEK (98)
  • *** VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK (1825)
  • Japán (323)
  • állami intézmények - kórházak stb. (140)
  • Nizhny Novgorod - Bitter (83)
  • Lengyelország (31)
  • webkamerák (24)
  • a világ az oroszok / külföldiek szemében (343)
  • múzeumok (144)
  • szokatlan show-előadások (43)
  • 3D - panoráma (212)
  • hasznos tudni! (101)
  • motelek és pihenések (21)
  • flash mob (22)
  • időtúllépés, időtartam (81)
  • kirándulások (331)
  • *** A BLOG (489)
  • naptárak (7)
  • vicces flash meghajtók (57)
  • naplóbejegyzéssel kapcsolatos információk (37)
  • informátorok (15)
  • Google Térkép (4)
  • gombok és képletek (39)
  • fordító (9)
  • elválasztók (33)
  • keretek (73)
  • rendszerek és avatárok (107)
  • táblázat (8)
  • szöveg (20)
  • háttérképek (12)
  • óra (23)
  • *** GYEREKEK (668)
  • versek, dalok, rejtvények (108)
  • iskola (54)
  • játékok - flash meghajtók (39)
  • kaleidoszkóp (3)
  • beszédterapeuta (4)
  • tapasztalatok és oktatási játékok (87)
  • rejtvények (3)
  • Barkácsolási cikkek (175)
  • Rajz és rajz (73)
  • gyermekek számára készült helyek (22)
  • Pszichológus tippek (97)
  • *** HÁZ (820)
  • 3D-szoftver (5)
  • erkélyek, loggiák (13)
  • fürdőszoba (34)
  • nappali (3)
  • gyermekszoba (5)
  • javítási ötletek és hibák (58)
  • gyönyörű és szokatlan házak (267)
  • konyha (59)
  • előszoba (3)
  • javítás - módosítás (45)
  • hálószoba (22)
  • ház és családi ház (86)
  • gazdálkodás (217)
  • *** ÁLLATOK ÉLETE (245)
  • macskák (131)
  • Akváriumok (13)
  • teknősök (6)
  • *** TÖRTÉNET (1444)
  • Oroszország katonái (135)
  • Ázsia (98)
  • Ruhák és az élet (50)
  • Afrika (35)
  • Amerika (95)
  • Európa (390)
  • történelem-rekonstrukció (112)
  • Oroszország (527)
  • *** KÉPEK - KÉPEK (1041)
  • képek gif (93)
  • fotók örömére (31)
  • gyönyörű helyek (184)
  • gyönyörű képek (71)
  • régi fotók és videók (222)
  • művészek (390)
  • *** CINEMA (1623)
  • nyomozó történet (157)
  • baba (59)
  • dokumentumfilmek (233)
  • vígjátékok (218)
  • BBC és egyéb jelmez dallamok (182)
  • zenei (47)
  • Rajzfilmek (120)
  • az életről és a szeretetről (144)
  • a színész (103)
  • valóságos eseményeken (41)
  • filmek keresése (18)
  • kalandok (23)
  • táncok (75)
  • színház (175)
  • tv műsor (4)
  • fikció (69)
  • cirkusz (7)
  • *** KÖNYVEK (323)
  • online könyvtárak (28)
  • *** SZÁMÍTÓGÉP (148)
  • tabletta (36)
  • *** SZEMÉLYES (83)
  • *** MEDICINE (647)
  • a nyugdíjas / fogyatékossággal élő ember szemében (40)
  • gyerekek (37)
  • cukorbetegség (50)
  • látás (5)
  • zene és egyéb módok - pihenjen (106)
  • dohányzás és alkohol (12)
  • gyógyszerek és népi orvoslás (32)
  • orvostudományi hírek (40)
  • gerinc (54)
  • segítsen magának (167)
  • elveszíti ka! (104)
  • *** VILÁG Férfiak és Politika (631)
  • *** MUSIC (591)
  • 80 - 90. (51)
  • 30 - 50. (34)
  • 60 - 70. (11)
  • fm - rádió és zene keresés (16)
  • karaoke (13)
  • koncertek (31)
  • opera (57)
  • románcok és népdalok (127)
  • 2000-es évek (98)
  • *** PSZICHOLÓGIA (707)
  • = Krugovort jó természetben = (154)
  • Deir (14)
  • férfi és nő (259)
  • NLP (20)
  • simoron (68)
  • gépek (118)
  • eniológia (18)
  • jó tudni! (61)
  • *** A RELIGION (182)
  • szentek (38)
  • cikkek és filmek a hitről (79)
  • Templomok és kolostorok (51)
  • *** RECEPTEK (1481)
  • sütemények - sütemények, zsemle, mézeskalács (93)
  • Növényi ételek (79)
  • hal és tenger gyümölcsei (46)
  • alkoholos italok (95)
  • sütés nélkül (30)
  • üdítőitalok (51)
  • cukrászda és tészta (78)
  • sütemény nem édes (129)
  • sütemények - édes (156)
  • sütő - grill (24)
  • desszertek, édességek (109)
  • zselé, savanyúság, zselés (15)
  • Téli készítmények (65)
  • Világkonzultációk (98)
  • tészta, tészta, dara (16)
  • mikrohullámú (48)
  • lassú tűzhely (31)
  • hús, baromfi (77)
  • serpenyő és mélysütő (40)
  • gőzös (1)
  • gombócok, gombócok, manti (24)
  • fűszerek (12)
  • Webhelyek, könyvek és magazinok készítése (19)
  • saláták és ételek (78)
  • speciális menü (70)
  • Levesek (17)
  • sajtok, túró, tejtermékek (32)
  • sütemények (68)
  • gyümölcsök (21)
  • Kenyérkészítő (43)
  • *** GYÁRTÁS (1006)
  • baba házak (100)
  • festett üveg (12)
  • kötés (305)
  • decoupage (16)
  • szőnyeg tű (13)
  • szappan (17)
  • rajz (55)
  • tűszalag (132)
  • kézimunka weboldalak és könyvek (12)
  • fülbevalók és ékszerek (37)
  • papucsok (59)
  • tildes és egyéb babák (14)
  • magunkat fényképezzük (32)
  • hímzés (169)
  • *** GARDENING (278)
  • üdülési ötletek (17)
  • parkok és kertek (67)
  • Kertészet weboldalak, könyvek és magazinok (5)
  • növekvő technológia (84)
  • virágok a kertben (42)
  • *** POEMS (227)
  • *** VIZSGÁLATOK ÉS OLVASLATOK (165)
  • *** LEARN LANGUAGES (61)
  • tanulás angol (35)
  • *** VIRÁGOK (355)
  • botanikai kertek és üvegházak (21)
  • függőleges kert (24)
  • kártevők (7)
  • növények katalógusa (122)
  • könyvek és weboldalak virágokról (18)
  • orchideák (78)
  • virágápolás (41)
  • citrusok (28)
  • *** SEWING (541)
  • minták - gyerekek (80)
  • női minták (154)
  • férfi szokások (14)
  • keresse meg stílusát. (95)
  • párnák (9)
  • táskák (9)
  • Méretező táblázatok (6)
  • varrás technológia (80)
  • színes kerék: (16)
  • varrás otthon (55)
  • függönyök (34)
  • *** Ez érdekes (132)
  • *** HUMOR (707)
  • anekdoták (125)
  • vicces képek! (202)
  • vicces videó (119)
  • vicces történetek (240)

  -idézetek

  Filmstrip a múltból :. Egy furcsa találat - egy filmszalag 1960 "2017-ben.

  Nincs oka kétségbeesésnek és idegesnek, mert legalább két hónap biztonságosan lehet.

  Remélem, hogy a körülötte levő emberek nem rohadtak! Ellenkező esetben minden szétesik.. I - Gorlovka! Elena Bo.

  Az aszpirin a világ egyik leggyakoribb gyógyszere.

  -Keresés napló szerint

  -Feliratkozás e-mailben

  -érdekek

  -barátok

  -Rendszeres olvasók

  -közösség

  -statisztika

  20 sikeres megoldás egy kis fürdőszobában

  A szovjet időkből származó tömeges épület sajnos nem tartalmazott nagy területeket ezekhez a helyiségekhez. A fürdőszobák felújításakor nagyon gyakran ezeket a kis területeket kezdeti adatoknak tekintjük: 1, 2,2, 3 négyzetméter. És minél kisebb a tér, annál nehezebb, ha megfelelően tervezzük és harmonizáljuk vágyainkat képességeinkkel.

  A FÉNYKÉPEK KISMÉRETÉNEK VÁLASZTÁSA ALAPVETŐ SZABÁLYOKAT VAN:

  • a helyhiány miatt érdemes választani egy zuhanytálcát, és nem fürdőt;
  • olcsó tálca nélkül és vékony falakkal kevesebb helyet foglal el, mint a kész műanyag zuhanytálca;
  • érdemes figyelembe venni a lehajtható válaszfalakat tartalmazó zuhanykabinokat, amelyek majdnem szabad helyet foglalnak addig, amíg használják őket;
  • bútor- és szaniteráruk (mosogatók, fürdőkádak, zuhanyzók) sarokmodellei;
  • a falra szerelt toalett kevesebb helyet foglal el, és vizuálisan könnyebb lesz, mint egy szokásos modell;
  • figyeljen a kombinált modellekre (kombinált zuhanyzó vagy kád mosdóval stb.), mivel ezek sokkal kisebbek;
  • Ha még mindig úgy döntenek, hogy fürdőt választanak, ne felejtsük el modelljeik sokszínűségét: szögletes aszimmetrikus formát, ülést stb. Talán a saját fürdőszobájában csak egy nem szabványos lehetőségre van szükség;
  • ha nincs elég hely, akkor szerelje fel egy keskeny alátétet egy függőleges terheléssel, két ember számára elég nagy lesz.


  Az első dolog, amire ügyelni kell a fürdőszobai helyiség tervezésére, az ergonómia szabályai. Végtére is nagyon fontos, hogy az egészségügyi felszerelést úgy használják fel, hogy kényelmesen használják.

  Azok, akik tervezők nélkül tervezik megjavítani a munkát, javaslom, hogy legalább a fő mutatókra figyeljenek:

  • a mosdó szélétől a falhoz vagy egy másik santekh eszközhöz képest a legkisebb távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, a bidé kényelmes használata esetén ez a távolság valamivel hosszabb - 25 cm
  • a fürdő előtt a szabad távolság legalább 75 cm 90 cm legyen, és ugyanazon távolság ajánlott a zuhanykabin előtt, és ha a zuhanytálca a sarokban van, akkor az átjáró szélessége legalább 70 cm legyen
  • a mosógép előtt a funkcionális távolság ajánlott 90 cm-t 60 cm-re hagyni

  Ha megsérti ezeket a szabályokat, a leggyakoribb hibák

  • elégtelen ajtók, bútor tároló dobozok,
  • a mosógép ajtaja az ajtó bútorzatába burkolódott
  • kényelmetlen hely a WC, bidé - túl közel a falhoz.

  A második dolog, hogy fontolja meg a fürdőszoba tervezésénél, hogy elhagyja a központot ingyenes, majd a szoba tágasabb lesz. Ha a fürdőszobában hosszú és keskeny hely van, akkor azt funkcionális területekre kell osztani. Természetesen a fürdőszoba elhelyezési lehetőségei elsősorban a fő kommunikáció helyétől, a szennyvízcsatorna kilépő magasságától, az anyagtól, amelyből a szennyvízelvezető készül, és minden egyes esetben a WC-tálca elhelyezkedésének (összefüggés, forgatás), a fűtött törülközőtartó elhelyezése kabinok, lefolyóhely, azt javaslom, hogy koordinálj a szakemberekkel
  (C)

  Nem szabványos vízvezeték

  Az első dolog, amely megmentheti a használható területet egy kis fürdőszobában, a nem szabványos formák és méretek vízvezetéke. Az ideális lehetőség akkor, ha a szobában minden sarkot használhat. Például helyezzen be egy WC-t, helyezzen el egy mosdót egy másikba, helyezze bútorokat és egy zuhanykabinot vagy egy kis csípőfürdőt a másik sarkokban. Szerencsére a szaniterek gyártói keskeny mosdókat, sarokszekrényeket, mosdókat és fürdőkádakat kínálnak.